Fel tud-e ébredni a Világ

VIP.118.

 

Írta Paul Craig Roberts 2016. Május 6.

16 évvel ezelőtt a titkosítás alól felmentett amerikai dokumentum szerint az ötvenes-hatvanas években a CIA erőfeszítéseket tett Európa egyesítésére. Végtére is az Európai Uniót a CIA hozta létre.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/1356047/Euro-federalists-financed-by-US-spy-chiefs.html

Az ok egyszerű, sokkal könnyebb egyetlen kormányt, az EU-t irányítani, mint sok, egymástól független kormányt. Washington tehát ellenzi, hogy bármelyik ország kilépjen a közösségből. Ez az oka annak, hogy Obama átugrott Londonba, hogy közölje ölebével, az angol miniszterelnökkel, hogy ne is álmodjon a kilépésről.

Csakúgy, mint más európai nemzeteknek, a briteknek se engedték meg, hogy szavazzanak, megszűnjön-e országuk és európaiakká váljanak-e, és ezzel a brit történelem a régmúlt nemzetek történelmévé váljon, ahogy ez bekövetkezett a babiloniakkal és a rómaiakkal.

______________________________________________________________

A teljes anyagot elküldöm a VIP előfizetőknek. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu

________________________________________________________
________________________________________________________
________________________________________________________

14 gondolat erről: „Fel tud-e ébredni a Világ

 1. Gondolkodjunk a másik fejével is.

  Első világháborúban majd a másodikban is, az USA részvétele vetett véget a véres harcoknak.
  A szerb nacionalisták rablóhadjáratait is az USA állította meg. A töketlen EU csak asszisztált a szerb kegyetlenkedésekhez.
  Sok fiatal amerikai nyugszik európai hadisírokban.

  Az Európai Únió megalapítása jelentősen csökkentette a feszültségeket. Minek háborúzni?, ha simán átmehetek Elzászba, letelepedhetek ott, dolgozhatok ott.

  Persze kőkemény gazdasági érdekek is meghúzódnak a jóságos Uncle Sam tarisznyájában.

 2. 1:
  A teljes cikk olvasása nélkül hozzászólni a témához meglehetősen merész vállalkozás.

 3. Egyfelől igen, egyszerűbb egy kormányt irányítani, mint sokat. Másfelől viszont, ha a Magyarország, Európa irányából nézzük, akkor könnyebb ellenállni a nyomásnak, ha a GDP-nk, a hadseregünk nem 1:100-1:1000 nagyságrendben van az USÁéhoz képest, hanem összehasonlítható.

  A nagy kérdés az, hogyan érhetnénk el, hogy az EU vezetői ne a CIA bábjai legyenek, hanem a mi érdekeinket, értékeinket képviseljék. Minél nagyobb egy struktúra, annál kisebb erre az esély.

 4. 3. Ábel.

  „A nagy kérdés az, hogyan érhetnénk el, hogy az EU vezetői ne a CIA bábjai legyenek, hanem a mi érdekeinket, értékeinket képviseljék.”

  Ahhoz az kellene, hogy a magukat „tisztességesnek” tartó emberek ne undorodjanak a politkától, és ne engedjék át a döntéseket korrupt gazembereknek.
  Van egy flegma álláspont, miszerint a politka mocskos, és rendes embernek nem szabad belenyúlni…
  És a mai világ ennek az álláspontnak az eredménye.

  Persze jó lenne tudni nemcsak azt, hogy nagyjából kik húzogatják a madzagokat, de azt is, hogy pontosan mit akarnak, de leginkább azt kellene kigondolni, hogy a mostani helyett MILYEN világot akarunk.

  Már Dunát lehet rekeszteni a leleplező információkkal, és akit valóban érdekel a dolog, az elég sokat tudhat.
  De valahogy késlekedik a következő lépés: felvázolni azt, hogy valójában mi történik körülöttünk, és felállítani egy élhető jövőképet…
  Hiába tudjuk, hogy a Rotschildek meg a Rockefellerek állnak minden mögött, (esetleg mögöttük is áll valaki??) ha nem tudjuk megérinteni őket…

  Hogyan működik a tudatmódosítás, mi az ellenszere, mi a teendő ?

  Ezekre is kellene tudni válaszolni, különben a sok „igazságtól” csak lebénulunk. Ezért az összeseküvés elméletek akkor is a háttérhatalom malmára hajtják a vizet, ha igazak, de nem áll mögötük cselekvési terv…

  Ki kellene lépni az elméleti, intellektuális síkból, és átültetni az akciót a fizikai világba…
  Bár egyre inkább érzem, és csak halkan mondom, nehogy Tibor bá’ meghallja, szerintem egy spirituális reneszánszra lenne szükség, hogy a világot visszazökkentsük abba a kerékvágásba, amelyik nem a totális pusztulásba vezet, hanem egy kemény, de élhető életbe…

 5. 4.

  „egy spirituális reneszánszra lenne szükség”

  Itt a megoldás kérem szépen!

 6. @1. bogozy Az első és a második világháborút is az USA robbantotta ki, hogy megakadályozza a német-orosz egyesülést.

 7. 6: Ezt kifejtenéd bővebben? Nem jut eszembe egyik háború kitörésével kapcsolatban sem olyan körülmény, ami kifejezetten az USÁhoz lenne köthető.

 8. 8: Az ilyen felesleges becsatolások csak arra jók, hogy a poszt témájától eltérő vita induljon be. Ha te nem fizetsz elő a VIP fordításokra, akkor a legokosabb, ha csendbe maradsz.

 9. 8. malleusorbis

  Köszönöm a linkeket.

  9. Tibor bá’

  Részben igazad van.
  A poszt témájához lazán csatlakozó (a körülményeket, előzményeket megvilágító) linkek, vagy hozzászólások, tágítják látókörünket, amellett, hogy kicsit félreviszik az eredeti poszt szigorúan meghatározott témáját.

  Viszont azt gondolom, a Blogod célja nem kizárólagosan a szigorúan témába vágó vita, és hozzá szorosan kötődő vélemények nyilvánossága, hanem a sokszínűség.

  Az iparosoknál nem megengedhető, hogy akár a milliméter századrészével is eltérjen a kiadott tervrajztól.
  Mi nem szakmányban dolgozó iparosok vagyunk, a blog interaktív, és passzív közönsége értelmes emberek gyülekezete. És a fránya értelmiség kajla gondolatait nehéz ketrecbe zárni. 🙂

 10. 11:
  Igen, de akarata ellenére másokat olyasmi elolvasására kényszerít, amihez nincs kedve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük