Curix testamentuma

Curix ezt hozzászólásnak szánta, de

érdemesnek tartottam elvitázgatni rajta.

 

Nem menekültem el Tibor bá, de félelmetes, amit itt a blogon művelsz emberekkel, és komolyan mondom neked, hogy sok esetben tényleg nem vagy tisztában azzal, miről beszélsz, de mindezt olyan határozottsággal, és meggyőződéssel adod elő, hogy talán még magad is elhiszed. Ilyen az 57-esben elkövetett gondolatsorod is.

Tanulmányoztad a homoszexualitást? Biztos nagy élmény volt, de őszintén szólva megijedtem mindattól, amit e kapcsán leírtál.

Én nem tanulmányoztam, hanem megélem, minden nap! így talán ez az első olyan dolog, amiben én biztosan jártasabb vagyok, mint te.

Fogalmad sincs milyen érzés ezt az állapotot megélni, csak puffogtatsz a vakvilágba.

Az általad leírtakkal ellentétben a homokosok (és itt nem a divatbuzikról beszélek, és a felvonulókról) nagyságrendekkel érzékenyebbek, mint az átlag férfi ember.
Sok mindent mondtak már rám Tibor bá, akik ismernek, de azt hogy arrogáns, ezt még senki, pedig vannak barátaim, köztük szókimondó is, csak mielőtt azt mondanád, hogy a barátaim nem merik elmondani nekem.
Te vagy az első, aki ezzel a jelzővel ellátott, így megint csak igazolást nyertem, hogy sokszor fogalmad sincs, hogy miről beszélsz, és már megint meg vagy győződve az igazadról.

Az szintén egy kor ideológiájától függött, hogy a buzikat üldözték, vagy sem. Az ókorban ezzel pont úgy semmi gond nem volt, mint napjainkban (bár napjainkban sem szerencsés annak lenni)
A középkort nem hiába hívják sötétnek. Nem csak a buzikat üldözték, hanem azokat is, akik azt merték mondani, hogy a Föld gömbölyű, vagy egyáltalán bármi más módon kilógtak a “szürke masszából”.

Az antiszociális jelző sem illik rám, sem meleg barátaimra ismerőseimre. Sőt! Talán mondhatom épp ellenkezőleg. Legtöbb férfi társammal ellentétben nekem sokkal több barátomnőm van, és hihetetlen módon olyanokat elmondanak nekem, amit egyébként senkinek nem mondanának, adott esetben még legjobb barátnőjüknek sem, így igen szoros érzelmi viszonyt létesítettem nőkkel, ami a mai napig tart, holott már családjuk van. Férfi barátaim is vannak, olyan is, aki Angliából is megcsönget, hogy mi van velem. De tudod mit Tibor bá, nem magyarázkodok neked, mert nincs értelme.
A helyzetet én élem meg, és meg tudom ítélni a visszacsatolásokból, hogy bármi keresnivalója lenne e a megállapításaidnak, és szerencsére nincs.

Ami leginkább felkeltette a figyelmem az az a kijelentésed, hogy a homokosok (így én is) imádnak rombolni. Ez volt az a pont, ahol már csak mosolyogtam, mert teljesen világos lett, hogy nem tudod miről beszélsz. Az viszont nagyon elszomorít, hogy ezt te még komolyan is gondolod.

Nagyon sajnálom Tibor bá, hogy egy sor hamis berögződéssel élsz együtt, és nem én vagyok az első itt nálad, aki ezt kifejti, de lepereg rólad, pedig ha már ennyien mondják, talán érdemes lenne elgondolkodnod rajta.

Többek közt ezért nem szeretek már itt hozzászólni témákhoz, mert alapvető különbségek vannak kettőnk gondolkodásmódja, életfelfogása között, sok esetben akkorák, hogy áthidalhatatlanok, az oldal pedig a tiéd, így nem egyenlő esélyekkel indulnánk neki egy igazi véleményütköztetésnek.

Ismerem már azt a trükködet is, mikor kiveszel mondatokat egy egy gondolatsorból, amivel kvázi ki is heréled a mondanivalót, a másik véglet pedig az, hogy egyszerűen nem válaszolsz.

Csak annyit mondhatok, mint Kedves Lóránd. Az intelligenciád meglenne, hogy kinyisd az elméd, próbálj meg elfogadni, vagy legalább mérlegre tenni olyan elméleteket, álláspontokat, amik nem feltétlen egyeznek a tiéddel, de te ezt nem teszed meg. Mindenre van egy korrekt, tudományos magyarázatod, és nem látod, mert nem láthatod mekkora bakokat lősz.

És azt is hidd el, hogy amikor bezárom ezt az oldalt, nem szaladok másikra panaszkodni vagy rombolni. Sőt anno néhány online baráttal indított blog szerkesztésében, elindításában oroszlánrészt vállaltam. Ma már kevésbé érdekelnek az online szájtépések, mert rájöttem, hogy ezzel nagyon gyenge hatásfokkal lehet másokra pozitív hatást gyakorolni, és itt most az alapokra gondolok, hogy egyáltalán az illető szakadjon le az RTL Klubról és kezdje el használni a szürkeállományát.

A tudományt pedig továbbra is kártákonynak találom. Leginkább azért, mert a pornép a tudomány csak egy szeletéről tud, és néhányak kiváltsága a mélyebb tudás.
Erre tök jó példa a Google Earth. 30-40 éves technlógia, nekünk mégis micsoda elképszető újdonságnak hat, hogy be tudok nézni a saját udvaromba. De pont ilyen maga az egész internet is. Akkor dobták be a tömegek közé, mikor a tudomány, és a mögötte lévők úgy ítélték, hogy itt az idő. Egy ilyen elkurvult világban miért pont a tudomány ne állt volna be a sorba?

Ennyit a homoszexualitásról és a tudományról dióhéjban.

 

windows7@lajt.hu Curix 0

______________________________________________________________
______________________________________________________________
______________________________________________________________

 

107 gondolat erről: „Curix testamentuma

 1. Tibor bá

  Ez egy hozzászólásnak született, nem poszt témának, de ha már kiraktad, úgy érzem akkor járnál el korrektül, ha a tiédet is valamilyen módon kitennéd (fölé, alá, mellé, belinkelve ahogy gondolod), amire ez született, névlegesen az a bizonyos 57-es.

 2. Jó.. ezzel a rombolós dologgal homoszexuális vonatkozásban én sem tudok egyetérteni. Nekem ugyanaz volt a kínom a szóváltásunk során mint pl Attila véleményei esetén, és ezt le is írtam, nem karom még egyszer, de ennek semmi köze nem volt a vonzódási irányultsághoz. Sőt, tanultam is a dologból mert az első berágás után csupán levontam a tanulságot, hogy meleg férfi is tehet olyan kijelentéseket, amik szerintem nem humánusak,sőt meleg férfi is lehet pl. jobbik szimpatizáns és bármi egyéb, amitől kifutok a bőrőmből. Az hogy felhoztam a témát, pont ebből fakadt, mert ezt a tényt cseppet nehéz volt feldolgoznom hirtelen, lévén hogy van homoszexuális férfi barátom, sőt kettő is, mert már a párját is ismerem.Szóval pozitív előítélettel voltam, ami ugyanúgy nem helyes mint a negatív, mert torz képet ad.

  Írtad Tibor bá’ hogy minek mondta el… minek-minek. Mert emlékszem, volt egy poszt, a férfi és női testről, kötetlen beszélgetés során, amikor természetesen és relevánsan adódott, hogy elmondja. /még ‘S’-koromból-amikor is jókat nevetgéltünk Curixxal úgy emlékszem — én meg élveztem, hogy nem tudjátok ki vagyok és egy csomóan sokkal nyitottabban „közeledtek felém”.
  Szóval nekem maradt a véleményem ami volt, mármint a tudományellenesség és konteo vitában, ki is húzódott a gyufa, meg kint is maradott, de ennek nincs köze ahhoz, hogy C kihez vonzódik . Én aztán megértem. Egy szép pasitest, és egy erős férfijellem nagyon vonzó tud lenni.

 3. Kedves Curix! A múltkori beszólásomért, ami egy egy kollégádnak ment, tőled is elnézést kérek. Semmi bajom azzal, hogy vannak homoszexuálisok, tudomásul veszem. A buzifelvonulásokat politikai célból szervezik jelentős részben nem homoszexuálisok és persze szarnak a homoszexuálisok érdekeire, kihasználják őket.
  Igen, Tibor bá tipikusan nagyon szeszélyes, részrehajló és örgesen indulatos tud lenni a saját blogján, ez utóbbira nyilván hivatkozik is, és tény, hogy ő itt a házigazda. De valóban pazarolja saját potenciálját az ilyen vitastílussal. (ami nem mindig így jön ki, de az utóbbi időben gyakrabban)

 4. Tibor’bának gratulálok, hogy kitette az „ablakba” Curix kritikáját (ez szokatlan, mert másutt inkább kimoderálnák) Curixnak pedig egy piros pont az ellenőrzőjébe. Annyit még, hogy hetvenen túl már ne várd el Curix, hogy bárki is képes a berögzült elveit felcserélni vagy egyáltalán mérlegelni, hogy esetleg még sincs igaza…

 5. 5:
  Utálom Kyra, amikor az életkoromra vannak tekintettel. Nem tartok rá igényt. Viszont megfigyeléseim szerint a legtöbb vitapartneremet nagyon is befolyásolja az életkorom olyan értelemben, hogy ha más fogást nem talál rajtam, akkor hivatkozik a makacsságomra. Ami azt illeti, makacsságért itt senkinek se kell a szomszédba menni. A nagyon nagy hülyeségekre pedig nem válaszolok. Mások se válaszolnak az én felvetéseimre, valószínűleg más okokból kifolyólag.
  Az élet nem statikus, állandóan változik. Öt éve más stílusban írtam és vitáztam. Politikát meg se volt szabad érinteni. De a világ változik. Öt éve még nem kommentált a fél ország. Ma már igen. Parlagibbak lettek a hozzászólók, közönségesebbek, pimaszabbak és kevésbé fair-ok. Jönnek, beleszarnak a levesbe és már tovább is állnak. Olyan szemetet is van pofájuk beirkálni, amit öt év nem mertek volna. A felkérésekre fütyülnek. A jobb érzésűek sorra elmaradtak, mert nem felelt meg nekik a színvonalzuhanás. Én maradtam a helyemen és írok olyan kritikákat, amiket korábban nem tettem volna meg. Választhatok, Attila szerű erőszakos fazonokat vagy kitiltok, vagy elküldöm a mamájába, de hagyom, hogy firkáljon tovább. Választottam. IGEN, én se vagyok olyan, mint régen. De régen nem írtak be ennyi marhaságot. Zuhan az értelmi színvonal, egyre hülyébb a társadalom. Ma este a TV hírekben a következőket hallom: „ezer emberből minden tizenötödik…..” és senki nem üvölt fel, hogy ez hülyeség. Ilyen és hasonló szöveg ma már teljesen normális. És ehhez hasonló tudással jöttök nekem azzal, hogy másnak nem lehet itt igaza csak nekem. Fenéket, akinek „igaza van” az elsöpör innen, mert nem tudja elviselni a hülyeség ordítását. Observernek „igaza van”. Kíváncsi vagyok, meddig állja a sarat. Janinak „igaza van” nyugodt, csendes fiú, de meddig?
  A melegekről komolyan: Lehet, hogy én több meleget ismerek közelről, és régebbről, mint Curix. A hozzáértéshez nem feltétlenül kell praktizálni is. Sőt, állítom, hogy aki praktizálja az elfogultabb, mint én, akit nem vesz le lábáról a kigyúrt férfi test, mint az ösztrogénnel alaposan ellátott nőket. És akkor első nekifutásra. A meleg férfiak nem képeznek egy homo gén masszát. Ha akarsz találkozni az aljával, akkor menj ki este a Népliget sarkára, ott gyülekeznek. Persze van olyan ideális eset is, ahol két férfi együtt él, akár élvtizedeket át is. De ez nem a szabály, erre kár mutogatni, ez a kivétel. A meleg társadalmat két átok sújtja. Első hogy a társadalom nagy része hátrányosan diszkriminálja őket, ami nagyon rombolja a pszichéjüket. Második, lévén, hogy kisebbségben vannak, a partnerválasztás sokkal nehezebb, mint a heterók esetében. Ebből adódóan a szexuális koráljuk elképesztően alacsony, ami átcsúszik a szexen kívüli morálra is. Ha olyan szerencsés, hogy szakmájából kifolyólag anyagilag jól áll, akkor ezek a hátrányok nem jelentkeznek oly markánsan, de ha csóró, akkor rettenetes személyiség alakul ki. És IGEN, kinjaikat (amik bizony-bizony vannak) a többségi társadalmon akarják leverni megbotránkoztatással (nekik úgyis mindegy), az elfogadott normák szarba se vételével. Ez mellett az értékrendjük teljesen kifordult. Egy esti sikeres szexért hajlandó tízezreket veszíteni holnap után. Plusz abszolút megbízhatatlanok, és ha a partner megtartásának ez a módja, akkor csalnak, lopnak, bármire képesek. És ha találsz egy-két kivételt, az csak erősíti a szabályt. Ettől függetlenül, hagyom őket élni, nem tartom helyesnek az üldözésüket, de távol tartom magam tőlük, „ami biztos az biztos” alapon.

 6. No ezt is megéltem, hogy blog téma lett a szexuális irányultságom 🙂

  2.

  Dorka, a meggondolatlan kirohanások, bántó mondatok inkább emberi tulajdonságok, mintsem szexuális irányultsághoz köthetőek.
  Részben meg is válaszoltad azt a kérdést, amit Tibor bá is feltett.
  Miért árultam el a blogon, hogy más a szexuális beállítottságom?
  Igen, volt két kép, egy női és egy férfi. Az volt Tibor bá kérése, hogy ítéljük meg, melyik esztétikusabb.
  Ebből a posztból (most nem keresem vissza) alakult beszélgetés során árultam el.

  Nem azért tettem, hogy bárki sajnáljon, vagy megutáljon ezért. Egyszerűen sok-sok évnyi belső harc után elfáradtam, és úgy döntöttem nem harcolok tovább magam ellen. Ahogy a való életben, úgy itt a neten is nyíltabban tudok erről a témáról beszélni. Ez egy nagyon hosszú út volt, és a leggonoszabb ellenségemnek sem kívánom.

  4.
  Arma, nem is emlékszem, hogy megbántottál volna, de ha így van, sincs jelentősége, sőt tőlem mondhattok buzivicceket is, nem sértődök meg. Ezen a részén túltettem magam.

  A parádés felvonulásokat jobban elítélem, mint hetero társaim. Olyan szinten hamis képet festenek egy átlag melegről, hogy arra szót nem találok, és valóban politika került ebbe is.

  De nem is erről van szó, mert nem ez miatt született a hozzászólás, hanem Tibor bá kutatásának eredményére. Mivel ebben a témában tényleg én vagyok otthon, megérintett, amit írt, és egyáltalán nem osztom a véleményét, sőt akarva- akaratlanul nagyon megbántott.
  Ez elleni tiltakozásképp írtam le a fenti gondolataimat, amibe így utólag javítanék néhány helyesírási hibát.

  5.

  Kyra, szerintem változni mindig lehet, bár tény, hogy az idő előrehaladtával egyre nehezebb. Én itt a 30-as évek közepén is elmondhatom már, hogy igen, néha nehéz, de ha valaki ide teszi elém, hogy az elméletem hol és miért hibázik, akkor én elgondolkodom rajt, és újraértékelem az agyamban már meglévő információmátrix-al, majd végső soron megpróbálom abban elhelyezni sikerrel, vagy sikertelenül.
  Az én agyamban is vannak már axiómák. Ezek kialakultak és nagyon nehezen megdönthetőek.
  Tibor bánál ezek vannak túlsúlyban.

  Olyan szintű információáradattal kell a ma emberének megküzdeni, hogy könnyen vakvágányra kerülhet. Sőt szerintem mindegyikünk belefutott már ebbe, én is. Kérdés, hogy képesek vagyunk e belátni, vagy továbbra is kötjük az ebet a karóhoz.

  A tudományról:

  Nem túl rég volt téma az életszínvonal és az élet minősége.
  A modernkori tudomány bár megemelte az életszínvonalat, de ezzel fordítottan arányosan lehúzta az életminőséget. Szinte minden szinten.
  Egyébként ha a tudomány hasznosságát elemezzük, és valóban egy jó szegmensét kellene keresni, nekem is az egészségügy jutna eszembe először.
  Valóban vannak látványos műtétek, életmentő műtétek, ezeket könnyű kifelé publikálni, hogy lám milyen hasznos az egészségügy. De nem mindenki kerül a műtőasztalra, sőt a többség nem, ezer és ezer más nyavaja létezik.

  Ha bementek egy SZTK-s rendelőbe, majd nézzetek jól szét. Mindenütt a gyógyszerlátogatók reklámplakátjait fogjátok látni, és nyugodtak lehettek, hogy azt a gyógyszert is fogják felírni.
  Ha az egészségügyet, mint nagy rendszert felülről nézitek már egyáltalán nem lesz olyan egyértelmű a hasznossága, mint amilyennek egy bravúros műtét tűnik.

  És most itt is jöhetnék a konteóval, hogy az egészségügy miért lett ma már inkább betegségügy. Miért áldoztak be mindent a pénz oltárán? Mert a tudomány se néz ki jobban…

 7. Curix:
  Nem érdemes már egy idő óta a hozzászólásokat elolvasni…! Felesleges időtöltés egyrészt, másrészt túl sok okos van köztünk, akinek a véleménye a Te életed folyásában nem jelent semmit.
  A hozzászólásokat 2011 nyara óta nem olvasgatom, szigorúan csak az éghajlatváltozás, növénytermesztés, állattartás, földművelés és kapcsolódó témákat. A többi poszt úgyszólván nem foglalkoztat, mint pl. a vallás, bozontok, buzik, szeretet…ezért a hozzászólásokat sem olvasom el.
  Abban viszont igazad van, hogy Tibor különösen látja az életet. Ő már változni nem fog, mi viszont igen.

 8. Curix, én egy valamit nem értek az általad leírtakban. Miért ragaszkodja olyannyira ahhoz hogy a homoszexuálisak érzékenyebbek lennének? Ne haragudj de ez elég érzékenyen érintett, ugyanis én igenis érzékeny ember vagyok. De hidd el nekem, hogy ettől még nagyon is heteroszexuális. Nézd, én nem megbántani akarlak. De szerintem itt van némi fogalomzavar. Ami engem illet, az igazi érzelmek amik spongyává tudják facsarni a szívemet, amikor a torkomonban meg agyomromban tudom érezni a szorítást, amikor feláll a szőr az alkaromon. De ugyanakkor az érzelgősségtől inkább csak a gyomrom forog. Az ilyentől menekülök ki nem állhatom, és nemhogy meghatódnék de ráadásul irritál ha a ilyen szituációban találom magamat. Mondok egy példát. A fülöp szigeteki nőmnek egy hónap után mondtam, hogy az apám beteg. Gyakorlatilag sírva fakadt és úgy viselkedett mint ha az apám ott haldokolna a szobában. Szerettem volna vele beszélni, engem baromira mélyen érintett de ez a nő az életben soha nem látta őket azt se tudta hogy kik a szüleim. Férfiként habár, de valahol mint fiúnak nyilván ez nekem jobban odabaszott. De még csak lehetőségem se volt rá hogy támaszt kapjak tőle mert ott bőgicsélt. Na az volt az a pont, amikor úgy nagyjábol tele lett a tököm. Ott és abban a pillanatban megkérdőjeleződött bennem hogy erre a lányra a büdös életben nem fogok tudni számítani. És kísérteties módon felvillantak bennem azok az öreg nénikék akik sírva mennek el szinte az összes temetésre a falunkban és úgy bőgnek és kívánnak részvétet a családoknak hogy amikor a nagyapámat temettük, már-már úgy éreztem magam, hogy szégyelnem kellene magam, mert én nem sírtam. Békét éreztem és nyugodt voltam. 96 éves volt és elaludt. Mielőtt meghalt egy héttel akkor mindenkit behívott a szobába és beszélt mindenkivel. Na bazdmeg, akkor bőgtem. De hátul a góréban 18 évesen hogy senki nehogy meglásson. Szumma szummárum. Ezeket most itt el merem mondani mert úgyse tudja senki, hogy ki vagyok de nem azért, mert ezzel bizonyítani szeretnék bármit is, vagy ellentmondani neked. Csak szeretném ha értenéd, egy heteroszexuális még baromira lehet érzékeny, csak lehet, hogy ezt nem szokása kiteregetni. És abban is biztos vagyok legálábbis magammal kapcsolatban, hogy az érzelgősség és a valódi érzelemek között számomra egy óriási határ húzodik. És ehhez nagyon is érzékenynek kell lenni hogy az ember lássa mi a valódi is mi az ami hamis. Én csak ennyit akartam ezzel kapcsolatban mondani. Ja és még annyit, hogy nekem volt homoszexuális ismerősöm, aki egy olyan érzéketelen, önző és tuskó köcsög volt, hogy ha nem lett volna meleg legszívesebben pofán csűrtem volna. De valahogy kegyetlenül furcsa szituáció volt, mert egyrészt tudtam hogy nem ütne vissza, másrészt meg tényleg olyan érzésem volt mintha egy nőnek készülnék bemosni. Ami valljuk be azért ciki. Szóval ne haragudj de szerintem ez a hetero-kontra homo meg hogy ki az érzékenyebb vagy érzéketlenebb szerintem a baromság.

 9. 6:

  Igen Tibor bá, a távoltartást vettem észre, mert „saját” posztomon megint parkolópályára kerültem, holott már ismerhetnél annyira, hogy tudd: esztelen trágár kirohanásokat nem követek el.

  Szépen leírtad, hogy milyenek a melegek. Rendben nincs ezzel semmi gond, csak tudod ilyenkor nálam beindulnak automatikusan a „védekező mechanizmusok”.

  A meleg társadalom nem egy homgén massza.

  Igazad van Tibor bá, pont úgy, ahogy a hetero társadalom se. A hetero férfiak közt pont úgy megtalálod a legalját, mint a melegek közt, akik szintén 10 ezreket fizetnek ezért azért.

  Tibor bá lehet ragozni órákon át, hogy mi különböztet meg egy heterot és egy homot, de nem sok értelme lenne, ha nem fedjük fel az eredő okot.

  A homoszexualitás természetellenesnek van kikiálltva. Hogy miért ezen megint lehetne vitatkozni, mert a természetben is előfordul, sőt egyes fajoknál nem is olyan ritka.

  Mindegy, hagyjuk ezt a vonalat, a jelenség létezik, mióta az emberiség létezik.

  A másik kérdés, ami bennem felvetődik, hogy miért kapott ez negatív színezetet? Egyetlen gyermek sem úgy születik, hogy elítéljen bármit is, belenevelik. Félj a pókoktól, félj a békától, félj a mumustól és persze félj a melegektől, mert ők rossz emberek.

  Miért?

  Mennyivel vagyok én kevesebb, mint bárki más ezen a Földön?
  Nekem nem kell az, hogy pozitív diszkriminációt kapjak, csak ismerjenek el emberként, mint bárki mást.

  A negatív megítélés beleívodott az emberekbe.
  Ha azt hallják, hogy egy férfi molesztált egy kislányt, az valamiért nem tűnik annyira visszataszítónak, mint ha egy kisfiút molesztált volna.
  Számomra egyforma bűn mindkettő.
  Na itt kezdődnek az alapvetően fals tézisek, és innen már mindenki felerősíti magában a diszkriminációt.

  Ha valamit egy meleg követ el, az bűnösebb, mint egy hetero. Innen indul minden, ez az alfája a történetnek.
  Igen, valóban kevés olyan meleg pár létezik, akik boldog hosszú kapcsolatban élnek, és a többi jelenség is létezik, amit leírtél, csak azt nem teszed hozzá, hogy ez nem A meleg életmód, hanem az okozata annak, ahogy egy melegnek ma és korábban élni kell(ett), a fals nevelt dogmák miatt. És mindaddig amíg az előítélet létezik, ahogy ez benned is megvan, ez így is fog maradni.

  Tibor bá, más ismerni egy utat, és más járni rajta. Ez egy nagyon találó idézet a Mátrixból.
  Az törjön pálcát felettem, aki végig járta az utat, amit én.

 10. 9:

  Az általad leírtak után javítok a mondatomon. A meleg pasik általában több érzelmet mutatnak a külvilág felé, mint a heterok. Erre talán „jó” példa volt (azért idézőjel, mert egy hallállal kapcsolatos példa nem lehet jó) hogy te is leírtad, inkább a külvilágtól elzártan magadban adtad ki az érzelmeidet, mert egy újabb hamis tézis, hogy sírni nagyon nem férfias dolog.

  Nem, hisztizni például tényleg nem az, de ha az érzelmeid úgy diktálnák, hogy elsírd magad, inkább visszafojtod, és megvárod, míg magadban lehetsz. Ez nem férfiasság, nem férfiasság kérdése, hanem merénylet az érzéseid, a lelked ellen.
  Ez egy újabb téves dogma, és mennyi ilyen vesz körül minket.
  Egyébként ha végeznél egy közvélemény kutatást a nők körében érdekes eredményt kapnál, hogy mind gondolnak arról a férfiről, aki képes sírni mások előtt….

  Szerintetek miért élnek a férfiak 8-10 évvel kevesebbet a nőknél? Nem csak genetika…
  Amikor azt mondják, hogy erősebbik nem, mindenki a férfiakra gondol. Így is van. Fizikailag…

 11. 10:
  Nem olvastál el eléggé alaposan. „Mi volt előbb a tyúk vagy a tojás” az első írásomban, és a másodikban is utaltam arra, hogy mi váltja ki ezt az elfogadhatatlan viselkedést, igen a diszkrimináció. Ez az élet egyik igazságtalansága a sok ezer közül. Nyugaton én is éreztem, hogy honfitársaim miatt engem is lenéznek. Mert például Londonban a kirakott hat fajta reggeliből megettek egyet és ötöt betettek a szatyorba, azt ették egész nap. Mesélhettem én azoknak, hogy nem minden magyar ilyen. Le kellett nyelnem a békát, ahogy neked is le kell.
  Pontosan tudom mennyire szar nektek, de ezen nem tudok segíteni, viszont szenvedek a rokonságban élő meleg férfi viselkedésétől közvetve és közvetlenül is, és hidd el nagyon jól ismerem a témát, ehhez nem kell közéjük tartozni. De ne csússzunk félre, mert nem ez a főtémánk, hanem a tudomány és sajnos van olyan érzésem, hogy álláspontod ezen a téren elsősorban a homoszexualitásodból ered.

  Tudod, középiskolába az egész iskola felnézett rám, mert nekem marhára mentek a természettudományi tárgyak. Ma arra a srácra néznek fel, aki szombat este megkapja a papa BMW-jét. Mi ennek a következménye? Hogy egy jött-mett pasi kritizálja Newtont. A kutatók szerint minden idők legmagasabb IQ tulajdonosát, aki megalkotta a mechanikát, az általános tömegvonzást, megalkotta az integrál számítást, foglalkozott a fény korpuszkuláris tulajdonságával. csak ugye az ilyen faszkalapok azt ses tudják, hogy ezek mik. Miközben Newtont a fél világ ünnepelte évszázadokon át. És mire emlékszik Gedeon, hogy kincstárnok volt, biztos halálra lopta magát. Egy végtelenül boldogtalan ember volt, mert senki nem értette meg.

 12. 8:

  János, hidd el, szorítom is vissza az életemből nem csak a kommenteket, hanem az egész internetet úgy, ahogy van, mert rájöttem, hogy túl sok időt töltök gép előtt. Ez akkor sem egészséges, ha egyébként értelmes dolgokat olvasok.
  A TV már szinte teljesen kiesett az életemből. Jópár napja kihúztam az antennazsinórt, mert vihar volt, a mai napig nem dugtam vissza, mert nem érdekel. Nem hiányzik már, max filmeket szoktam nézni, amit netről célirányosan letöltök. Ez is egyre ritkább.

  Még néhány gondolat arról, hogy miért nem tudok sokszor Tibor bával zöld ágra vergődni, függetlenül attól, hogy a tudását, tapasztalatát mindig tisztelni fogom.

  Tibor bá és köztem az a legnagyobb különbség, hogy én hiszem és kimondom: tudom, hogy a világunk jóval több annál, mint amit ebből az érzékszerveink felfognak, míg tibor bá erősen kötődik a bizonyítékokhoz, tudományos alátámasztásokhoz, összefoglalóan a materiális világnézethez.

  Én valahol minden evő vagyok. szinte nincs olyan téma, amire azt mondom, „na ezt itt hagyd abba”! mert érdekel a földön kívüli élet, érdekel a szellemi spirituális vonal, érdekelnek az összeesküvés elméletek, amik közül nagyon sok gyakorlat lett immár.
  Én sem kajálok be mindent első nekifutásnak, sőt másodikra sem, és nekem is vannak kételyeim, amire nem mindig találok logikus magyarázatot, de logikátlant sem. Ettől függetlenül nyitott vagyok a világra.
  Soha nem fogunk Tibor bával egyet érteni a kamat és pénzrendszer kérdésében, és egy sor hasonló dologban, de még a klímaváltozást is részben ideveszem, mert én nem csak a co2-öt fogom hibáztatni, mint minden bajok forrását.

  Mások vagyunk és kész. Ez nem jó, vagy rossz, hanem egy állapot. Ahogy Tibor bá írta, változott. Egész biztosan én is fogok, de a nyitottságomat akkor is meg akarom őrizni a világra, bevállalva, hogy néha esetleg falsot fogok.

  Jó éjt

 13. 12:

  Tibor bá, nem egészen értettem mire céloztál a tyúk, tojás esetével, így már ok.
  Csak röviden, mert már késő van.
  Amit leírtál abban egyetértünk, de mint épp az előbb írtam, számomra a tudomány nem minden. A tudomány keresi a választ a kérdésekre, és ahogy kutat egyre több a kérdés.
  Hová vezet mindez?
  Oda, hogy a tudomány már rég átlépte azt a szintet, amit nem lett volna szabad. A tudomány utat nyithat annak, hogy hamarosan maradék emberi mivoltunkat is elveszítsük.
  Valahol már most is biorobotok vagyunk, akkor mi a jövő?

 14. „Szerintetek miért élnek a férfiak 8-10 évvel kevesebbet a nőknél?” Mert egy olyan társadalomban élünk öregem, ahol a férfinak kell eltartani a családot, rajta van a felelősség, a teher még akkor is ha nők így meg úgy az egyenjogúságról meg barbahüpp. Ha pedig a nő úgy gondolja hogy szia, akkor viszi magával a gyereket is ez szinte 99%. Még akkor is ha egy lotyó. Ez már eleve egy zsarolási tényező. Tehát egy férfinek itt most a családfőről beszélek, igenis több elvárásnak, feltételnek kell megfelelnie, ebből adódóan a stressz is nagyobb rajta mint a nőn. És ezen a stresszen az sem sokat fog enyhíteni, ha mások előtt időnként elsírod magad. Erre vannak alkalmak, vannak helyzetek. De hidd el nekem én elég jól ismerem a nőket, és tudom hogy nem a síró és zokogó férfiaktól lesz nedves a bugyijuk, hanem amikor látják hogy ott a könny a szemedben, de képes vagy férfiként viselni és viselkedni. Lehet róla beszélni, nem kell elrejteni. De az se normális hidd el, hogy ha egy férfi bőgicsél és ézelgősen viselkedik. Engem egyébként a mostani modern nők között meg pont az tud irritálni amikor megjátszák az eszüket és úgy viselkednek mintha azt hinnék hogy azért mert én kurvára nem nézek szexésnyújorkot, nem vágom le hogy egy viselkedés és identitászavaros nő beszél belőlük. Ráadásul ettől ők baromi menőnek gondolják magukat. Sajnos ilyen nőm is volt, aki ráadáaul szép folyamatosan vált ilyenné ahogy közeledett a doktorija felé. Van itt baj bőven. Nem csak a buzikkal, de heteró nőkkel és férfiakkal is. Ember legyen a talpán aki még ma meg tudja mondani, hogy most akkor ki kivel van vagy éppen melyik csapatban játszik…

 15. 14:
  A tudomány nem minden, de nem ott van a helye, ahová tenni akarjátok. Újra leírom. Nem a tudomámnnyal van a baj, hanem az alkalmazó Emberrel. De még így is jóval több belőle a hasznunk, mint a kárunk. Hülyeség az elektromos fogkefe, de én emlékszem a porszívó előtti világra, amikor fél napot püfölték a szönyegeket. Tudod te, hogy Irinyi előtt milyen bonyolult művelet volt a tűzgyújtás a konyhában. Tudod te, hogy a gázbojlerek előtt (50 éve). Este a zuhanyozáshoz egy viztartályos kályhába be kellett gyújtani, előtte ki kellett hamuzni, és a vizet be kellett osztani, hogy mindenkinek jusson, és akkor kellett zuhanyozni (nem 2 órával később) amikor a viz meleg lett. Tudod te, hogy (60 éve), ha a paraszt át akart menni a szomszéd falúba, akkor előbb be kellett fogni a lovakat, felszerszámozni, stb. de előtte meg kellett őket etetni, itatni, idönként patkolni, lecsutakolni, és megállás nélkül akkor is etetni, amikor nem volt rá szükség. Én még utaztam lovaskocsin két napig Kiskunfélegyháza és Budapest között (110 km). Ezt most másfél óra alatt teszem meg etetés, itatás, befogás, csutakolás, patkolás, stb. nélkül. Soroljam tovább?

 16. Mit jelent a testamentum szó ?
  Hagyaték ,végrendelet vagy hitvallás ?

 17. 13: „Tibor bá és köztem az a legnagyobb különbség, hogy én hiszem és kimondom: tudom, hogy a világunk jóval több annál, mint amit ebből az érzékszerveink felfognak, míg tibor bá erősen kötődik a bizonyítékokhoz, tudományos alátámasztásokhoz, összefoglalóan a materiális világnézethez.”

  Neked is javaslom a cikket, épp erről szól, és lerántja a leplet a tudományvallás alapítóiról, akiket Tibor bá racionalistáknak vél, pedig okkult mágusok:

  http://www.conspiracyarchive.com/Articles/Scientific_Totalitarianism.htm

  The Faustian Face of Modern Science: Understanding the Epistemological Foundations of Scientific Totalitarianism

 18. 16.
  „Tudod te, hogy (60 éve), ha a paraszt át akart menni a szomszéd falúba, akkor előbb be kellett fogni a lovakat, felszerszámozni, stb. de előtte meg kellett őket etetni, itatni, idönként patkolni, lecsutakolni, és megállás nélkül akkor is etetni, amikor nem volt rá szükség. Én még utaztam lovaskocsin két napig Kiskunfélegyháza és Budapest között (110 km). Ezt most másfél óra alatt teszem meg etetés, itatás, befogás, csutakolás, patkolás, stb. nélkül. Soroljam tovább?”

  Nincs értelme tovább sorolni.

  Az akkori élet más mederben folyt, de semmivel sem volt nehezebb, mint a mai.

 19. 19: És fenntarthatóbb volt, egy olyan társadalom egy háborús front többszöri átvonulása után is újra tudta kezdeni. Ma ez nem lesz lehetséges. Háború nélkül se, elég egy globális bankválság. A fenntarthatóbb viszonyokat irracionális utópiaépítők verték szét.

 20. Itt van kedves (meleg) ismerősöm a filozófus, zeneszerző, terapeuta Dunkel Nepomuk Norbert honlapja: http://dunkelnorbert.hu/ Nagyon kifinomult ember akinek pont a hétköznapok egyszerű feladatai (életmódot váltott falura költözött a négy fal közül) okoz kisseb nagyob gondot, de a megfelelő közegben zseninek tűnik. Azért tűnik mert amit művel már nekem is sok. Találkozásunkkor leszögeztem, hogy én kökemény hetero beálítottságú vagyok és a későbbiekben nem „molesztált” :). Azért írtam ezt le mert kevés meleggel volt alkalmam találkozni(2db) , de számomra lenyűgöző emberek. Annak ellenére, hogy a beálítottságuk, szexuális igényük számomra gusztustalan, de toleráns vagyok és szabad szellem. Nem vagyok holmi libsi meg ilyen olyan szervezetek izmusok, meg vallások követője. Tehát buzik: elfogadva, persze csak ha távol tartja a pöcsét tőlem.

 21. 10. Cruix

  „Félj a pókoktól, félj a békától, félj a mumustól és persze félj a melegektől, mert ők rossz emberek. Miért?”

  Amíg „tudományosan” el nem dől, hogy mi a melegség, a többség valamilyen elhajlásnak fogja látni.

  Persze vannak többé és kevésbé toleránsak.

  Viszont nem vethetjük le egyik legősibb ösztönünket, a fajfenntartást…
  Én is, például, szeretnék unokákat… Mert azt mondják, ez az élet rendje. És ezzel nem tudok vitázni. És ezért nem fogok a gyerekeimnek olyan könyveket vásárolni, amik teljesen normálisnak tüntetik fel a melegséget.
  Nyilván lehetek toleráns, meg politikilag korrekt, de nem tehetek róla, borsódzik a hátam a gondolatra, hogy a fiam tornatanára meleg…

  Hogy hogyan kellene vagy lehetne ezt a „problémát” kezelni, nem tudom.
  Abban viszont egyetértek, hogy könnyebb lenne a a jelenséget tolerálni, ha a „divatbuzik” és a politika nem árnyalná a dolgot feleslegesen.
  Szerintem tolerálható mint hálószobai magánügy de csak addig a szintig, ameddig a heteró szabadosság… ha már a többség értékrendjére veszélyt jelent, akkor valahol meg kell húzni a vonalat, függetlenül attól, hogy homó vagy heteró.

 22. 16:

  Tibor bá

  Saját kétkezű munkával alakítottam át a fürdőszobánkat 1997-ben, és akkor került lecserélésre a fatüzeléses bojler villany üzeműre. Igen tudom milyen volt, sőt időnként ki is lyukadt, nem túl hálás feladat volt beforrasztani.
  Semmi gondom nem volt vele, azért is használtuk ilyen sokáig. Minden feltétel rég adott volt a villanybojlerre, de mégsem siettem el.

  Most nem kell befűteni este, helyette van 6000 forintos villanyszámla. Ha visszaosztom, hogy mennyi idő alatt keresem meg a 6000 forintot, akkor nem olyan túl sokkal vagyok előrébb, mintha este rászánom azt a negyed órát.

  Senki nem vonja kétségbe az áram, a benzin előnyeit, de amikor azt írod, hogy:

  „De még így is jóval több belőle a hasznunk, mint a kárunk. ”

  akkor saját magadat erőszakolod meg. Ez a kijelentés szembe megy minden más elgondolásoddal, kezdve attól, hogy ott rontottuk el, hogy abbahagytuk a halászatot vadászatot, és folytatva a környezetszennyezéssel.

  Ha belegondoltok nagy dolog volt a mobil telefon is. A legtöbben már el sem tudják képzelni milyen lehet nélküle az élet. Szinte pánikbetegek lesznek, ha véletlen otthon marad, és nem elérhető, vagy ő nem tud hívni, bármikor, bárhol.

  De amíg nem volt kinek hiányzott? Én ezen a téren is makacsabb voltam az átlagnál, mert elég sokáig kitartottam nélküle. Már kiment a divatból a népszerű Nokia 3210-es, mikor meglett az első mobilom. Ma már nekem is nagyon hiányozna. Na nem azért, mert annyira szuper dolog, hogy szétsugározza az agyam, hanem mert ehhez az életvitelhez, egyáltalán a munkahelyemhez szükséges.

  Nézzük a Tv-t. Mily nagyszerű dolog. Mekkora pusztítást végzett? Csak napjainkban kezdjük felfogni…

  És még hosszan sorolhatnám… szóval pro és kontra, de ahhoz kétség sem fér, hogy a modern tudomány meggyorsította az emberi mivoltunk elvesztését, amit szintén napjainkban kezdünk felfogni.
  Jó-jó kényelmes, de milyen árat fizettünk? Nagyon nagyot. Az életünket adtuk érte. Ma már a többség ugyanis csak biológiai szinten lélétezik, de nem ÉL!

  15:

  Hidd el a nőkön is nagyon sok teher van már napjainkban. Nagy részben ők is családfenntartók lettek, mert bizony sok esetben a nő keresete nélkül nem tud fenn maradni a család, de ettől függetlenül igaz, amit írsz.
  A nők azonban jobban kezelik mégis ezt a szituációt. Könnyebben beszélnek az érzelmeikről, mint a férfiak, akik sok esetben inkább pótcselekvéseket keresnek, sajnos nem túl egészségeseket.
  Egyébként teljesen igazad van, függetlenül identitástól, nemtől bőven van probléma a fejekben.
  Most mondjam azt, hogy sikeresen kihúzták az emberek lába alól a talajt, és már senki nem tudja merre van észak és dél? Vagy ez is konteó?

 23. Én nagyon sajnálom, hogy a férfiaknak csak kb. 3 százaléka meleg. Ha 30 %-lenne az, akkor jobbnál jobb nők ostromolnának állandóan, hogy feküdjek le velük! (Illetve mindez múlt időben, amikor még nem voltam elköteleződve…)

 24. 14.

  Én nem hinném, hogy valóban a tudomány által válunk „embertelenné”, sőt, inkább kihozza az emberi természetből fakadó törvényszerűségeket. Miképp az is egy törvényszerűség, hogy ha így haladunk tovább, akkor a népesség egy idő után egyszerűen lecsökken, valahova nulla és mondjuk húsz százalék közé.
  A kutatót pedig, aki a halmozódó láncszemeket összekapcsolja, valószínűleg a megvalósíthatóság jobban érdekli, mint a fenntarthatóság. Meg ha nem ő, akkor más megteszi, learatva ezzel a dicsőséget – gondolja az okos tudós.
  Hogy szükség van-e „szuperjégre”, már rég eldöntötték, még mielőtt ez vitat tárgyát képezhetné a kisemberek között, még mielőtt öko-trendi lenne tiltakozni ellene.
  Félre ne értsetek, nem azt mondom, hogy megváltoztathatatlan a jelenlegi állapot, ellenben az emberekre nem lehet racionálisan hatni, nem lehet olyan vitát folytatni, melynek célja a legjobb döntés meghozatala, egyéni érdektől függetlenül.
  Biztosan van olyan variáció a jövőre nézve, ami ha bekövetkezi, akkor olyan erők érvényesülnek, amik valami paradicsomi állapotba vezetnek minket. Csak ez olyan, mintha az egész emberiség játszana egy darab ötöslottó-szelvénnyel, miközben élete csak egy van.

 25. 19 Mvm9
  „Az akkori élet más mederben folyt, de semmivel sem volt nehezebb, mint a mai.”
  Én még csak egy töredékét végzem azoknak a tevékenységeknek, amik önellátáshoz kellenek. Egy kg bab, amit talán 600 Ft-ért vettem legutóbb piacon, az nekem jópár munkaóra előállítani. (ültetés, gondozás, begyűjtés, kifejtés, esetleges kár) Ilyen alacsony órabért a legkizsákmányolóbb multi sem ad. És ehhez be kellett ruháznom ingatlanba, amit fenn is kell tartanom.
  Azoknak nem volt nehezebb, akiknek nagy földje volt, bérese, cseléde, állatai, vagy pénze. De ezek igen szűk réteget alkottak.

  20 Arma
  „A fenntarthatóbb viszonyokat irracionális utópiaépítők verték szét.”
  És a legtöbben lelkesen asszisztáltak. Most már nem olyan lelkes mindenki. Addig mindenki szereti a szopást, amíg a fasz megfelelő végén van.

 26. 19: „Az akkori élet más mederben folyt, de semmivel sem volt nehezebb, mint a mai.” Nincs kedvem oldalakon keresztül cáfolni ezt az állításodat, csak ide teszek rá egy szmájlit 🙂

  Úgy általában: ha már főleg a melegek a téma , szerintem ne feledkezzünk meg a katolikus egyház (vagy általában a kereszténység) szerepéről: a társadalmi elfogadottságot erőteljesen befolyásolta a kategorikus tiltás (függetlenül egyes papok ‘kihágásaitól’ 😉 ), ami szerintem kihat a nem vallásosakra is. Persze nem akarom az előítéletek kialakulását csak a katolikusok nyakába varrni, általában az egyisten hívő vallások nem tolerálják a homoszexualitást.

  Emellett, nem tudom, mások hogy vannak vele, nekem bizony van egy belülről fakadó viszolygás a homoszexualitással szemben – ez persze nem jelenti azt, hogy ne venném tudomásul, hogy van ilyen (állatvilágban is előfordul, nem csak az embereknél), vagy hogy szükségét érezném fellépni velük szemben. Ugyanakkor, az én konzervatív ízlésemet sértik pl. a melegfelvonulások. A szex elég intim dolog ahhoz (szerintem), hogy az utcán teregessük ki a szexuális irányultságunkat. Ámbár ahogy a társadalom elfogadta az utcán csókolódzó hetero párokat, idővel a hasonlóan tevékenykedő homo párokat is el fogja fogadni.

  A tudományról: Sokan összekeveritek, illetve összemossátok a tudomány által feltárt ismeretanyagot – mindenféle ördögtől való dolgot tulajdonítva neki (asszociálva a tudás fájára 🙂 ) – az emberi viselkedés negatívumaival. Csak egy elcsépelt példa: nem a fegyver öl, hanem az ember, akinek a kezében van.
  Egy tudományos eredmény se nem rossz, se nem jó. Egyszerűen csak a világban levő törvényeket, szabályszerűségeket tárja fel. Aki viszont ezeket a tudományos eredményeket felhasználja, alkalmazhatja jó vagy rossz célra is. Illetve szándékától függetlenül alakulhatnak rosszul is a dolgok – aminek az oka szintén az emberben keresendő: nem rendelkezünk elég információval valaminek kapcsán (lásd Csernobil) vagy egyszerűen a nagyobb haszon érdekében elspórolunk dolgokat lásd Fukusima.
  De ezt nem a tudomány okozta, hanem az ember. A tudomány passzív, nincs keze, nem tud cselekedni.

 27. 22 Zsolt
  Ha 30%-kal több nő születne, mint férfi, ugyanez történne, csak nem lenne az Arma által említett kockázat.

 28. 22 & 29:
  Eleve kb. 5 százalékkal több születik és semmi haszna. Az ok nagyon egyszerű. A férfi 3 perccel mindíg elöbb zsong be, mint a nő. Ez az a végzetes 3 perc, ami miatt bundákat, ékszereket veszünk nekik, meg hasonlók, mert elhisszük azt a dumát, hogy szivességet tesznek nekünk.

  „Amíg “tudományosan” el nem dől” Nenemán! 🙂

  18 – Gedeon:
  Ez volt az évszázad legbutább, mondhatnám csúcs bigott mondata: „tudományvallás alapítóiról, akiket Tibor bá racionalistáknak vél, pedig okkult mágusok:” Nem taglalom, hogy miért, mert felesleges. Te nem értenéd, mások meg a magyarázatom nélkül is tudják.

 29. Durrognak ám a petárdák rendesen.
  Mindazonáltal úgy látom, hogy Curix kolléga áhítozik a pozitív diszkrimináció után. Most ha én aszondom, hogy heteró vagyok és minden heteró házas papucs a nem házas meg nőgyűlölő vadállat, akkor igazam van? Uggyan már…

  Tibor bánál meg azt látom, hogy nagyon szereti feldobni a labdát és élvezettel lesi a hozzászólásokat.
  Vagy…élvezettel leste…amíg volt színonal…

  Még valami, amit már sokat hangoztattam: sokan összekeverik a tudást, a tudományok ismeretét a Google használatának ismeretével. Ez a lesújtó.
  Na megyek, megnézem a híradót, mit hazudnak.

 30. 27.
  <>

  Megértelek, felesleges erre oldalakat és időt pazarolni.

  De egy dolgot vegyél figyelembe. Nem ér ugrándozni az időben, és minden korból kimazsolázni azt, ami ITT és MOST jónak tűnik.
  Nem ér azt mondani, hogy autóval kényelmesebb utazni, és például megfeledkezni arról, hogy a tudományos módon szagtalanná és láthatatlanná tett dízelgáz veszélyesebb, mint valaha.
  És nem ér azt mondani, hogy autóval gyorsabb menni, ha ennek ellenére kevesebb a szabadidőd, és zaklatottabban élsz mint akkor, amikor szekéren közlekedtél.

  Vagy egy másik példa: könnyebb most az életed, mert ott a legújabb mobitelefon a zsebedben? Vagy másképpen: nehezebb volt AKKOR az életed, amikor utcai telefonfülke volt, meg tárcsázós telefon?

 31. 32:
  Te beszélsz? Amikor ragyogóan alkalmazod a charry picking-et! Nem az utcai telefon áll szemben a mobillal, hanem
  a LEVÉLVÁLTÁS a TELEFONNAL
  a SIKÁLÁS a MOSÓGÉPPEL,
  a GYALOGLÁS a TÁVOLSÁGI BUSSZAL
  a KUBIKUS TALICSKA az EXKAVÁTORRAL
  a TÜDŐGYULLADÁSOS BIZTOS HALÁL a 3 NAPOS GYÓGYKEZELÉSSEL
  És mindez az én életem folyamán, nem a távoli múltban

 32. 32: Akkor fussunk neki még egyszer: “Az akkori élet más mederben folyt, de semmivel sem volt nehezebb, mint a mai.” A 60 évvel ezelőtti időről van szó. Az akkori élet más mederben folyt – ezzel tökéletesen egyetértek. De hogy ne lett volna nehezebb – gondolj csak a társadalmi viszonyokra – Tibor bá’ ‘paraszt példát hozott’ – a ranglétrán lényegében mindenki felette állt. Örülnél neki, ha mindenki előtt hajbókolhatnál, méltóságos meg kegyelmes uram-osozva? Ez csak a társadalmi része.
  Biztos örülnél neki, hogy hajnalban kelsz (minden nap, hétvégén is), állatokat etetsz, fejsz stb, majd a tűző napon kapálsz, kaszálsz, szántasz, vagy teszed amit kell?
  Vagy amikor eltemeted a második gyerekedet is, mert nem kapott orvosi ellátást?
  Vagy amikor megdöglöttek az állataid, mert nem volt pénz állatorvosra?
  Vagy nem termett elég gabonád az aszály miatt, és éheztek a télen?
  Vagy nem tudod a gyereket iskolába küldeni, mert nincs cipője?
  Vagy átlövik a lábadat a háborúban, és évekig orosz hadifogságban vagy?

  Az én nagyszüleim/dédszüleim mindezt átélték – szerintem 100-szor nehezebb volt az életük, mint most az enyém – vagy a tied.

 33. 24: ne keverjük a hivatalos propagandát az általa elfedett valósággal. Egy katolikus kolostor tipikusan olyan hely, ami vonzza a homoszexuálisokat, a középkorban is így lehetett.

 34. 30: Tibor bá, nyugodtan cáfolhatod. NÁD… HA lenne mivel…
  Ezek a TÉNYEK. Igazoltan irracionalista, okkult mágusok alapították a tudományfejlesztés programját, Bacon, Comenius, Newton. A Royal Society teljes akadémikusi kara az alapításkor. Tökéletesen fel vannak tárva a motivációik. Okkultista hívők. Céljuk az anyag legyőzésével, uralásával kultikus, Istennel akarnak egyenlők lenni. Akiben hisznek…

 35. 33.
  Ez ugyanúgy ugrándozás az időben, ráadásul csak a számodra kedvezőt emeled ki.

  Ezek mellett beszélhetünk más, népszerű témáról is: fukusimákról, felmelegedésről, génszennyezett táplálékról, emberek pénzügyi kifosztásáról, kevesek számára túlélhető egészségügyről, a fennálló társadalmi rend tudományos szétdarabolásáról és az egész illuzórikus világról, amiben élünk. Ma.

  34.
  „Örülnél neki, ha mindenki előtt hajbókolhatnál, méltóságos meg kegyelmes uram-osozva?”

  Ma is ugyanúgy hajbókolsz az előtt, aki a pénzt a tenyeredbe teszi, rabszolgatömegek alázzák meg pontosan ugyanúgy magukat. Nem a középkorban, nem Latin-Amerikában, hanem itt és most. Ha ezt nem látod, az nem az én bajom.

 36. 36:
  Cáfolat maga a tudomány helyzete, a tudományos élet folyamata. Engem nem érdekel az egyes tudósok beállítottsága. Engem a contribution érdekel. Engem se úgy ítéljenek meg, hogy 100 feleségem volt és 200 szeretőm, hanem, hogy mit tettem le az asztalra. Nem lehet szelektáltan alkalmazni az érveket. ha nekem csodálni kell a buzi művészt, mert a homokossága irreleváns, akkor neked csodálnod kell az okult mágus Newtont. Csodálnád is, csak fingod sincs, hogy mekkora lángész volt. Olvasd el a -Philosophiæ Naturalis Principia Mathematica-t, röviden PRINCIPIA nem olyan haladzsa, mint amit te belinkeltél. Elismerten a tudományos világ máig legfontosabb irománya. A mechanika az összes mozgás törvénye. A gépek, az ipari forradalom tudományos alapja. Ez akkor is csodálatos lenne, ha Newton esetleg perverz parazita, pedofil és anyagyilkos. Mert as fasza már rég elrohadt, a tagsági könyve már elenyészett, de amit alkotott az itt lesz velünk, ameddig lesz emberiség, és a geddon után nagyobb szükségünk lesz rá, mint valaha. Már, aki megtanulja. Te pedig a „TÉNYEIDDEL” elmehetsz majd a sunyiba, mert semmire se lesz használható, és a kutyát nem fogja érdekelni.

 37. 37:
  Úgy látszik nem olvastad el, pedig ki van emelve, hogy ezek mind az én életem folyamán voltak. De minek olvasnád el, lényeg hogy visszavágj, tök mindegy, hogy mivel.

  Érdekes, amit írtsz, csak az ugyanúgy nem stimmel. nem is stimmelhet, mert csak ezt ismered, azt nem, úgy tűnik, még hallásból sem.

 38. 33: A két itteni Tibor bá miért nem játssza le egymás közt a meccset a ringben, mi többiek meg körben néznénk és szurkolnánk. Én például az okosabbik és pszichésen is normálisabb Tibor bának szurkolnék, aki olvasóinak tanácsot ad pl. az otthoni kertészkedéshez, tyúktartáshoz, pedig mennyivel macerásabb, fárasztóbb, mint a Lidl-ben megvenni a megpucolt, belezett csirkét.
  Hajrá, igazi Tibor bá, üsd az irracionalista ál-Tibor bát, ne sajnáld, kártékony demagóg és a neved felvételével csak lejárat!!! 🙂

 39. 35: Vannak kolostorbéli ismerőseim, eddig még egyik sem tett ajánlatot – lehet, hogy csak nem vagyok az esetük 🙂
  A középkorban a szodomiáért egy kis kivégzés járt, előtte kellemetlen leszoktató kampánnyal – ha olyan bátrak voltak a kolostorokban, hogy ezt felvállalták, akkor meg is érdemelték a szórakozást. 🙂

  37: Mintha te is az ízlésednek megfelelően egy gondolatot ragadtál volna ki. Miközben a többire ‘elfelejtettél’ reagálni. 🙂
  Emellett igaz amit írsz, csak a vak nem látja. De nem mindegy, hogy 1 főnök előtt kell hajbókolnod, vagy te vagy az a kutya, akibe mindenki belerúghat. Hidd már el, hogy lényegesen több jogod van ma bármire, mint egy parasztnak a háború előtt.

 40. 41: nekem is vannak infóim mai kolostorokról. Komplett buzibeltenyészetek alakulnak ki, nem létezik, hogy párszáz éve ne lettek volna ilyenek. Nem minden kolostor ilyen.

  Utolsó mondatodat vitatom. Még gyerekkoromban is sok minden jobb, emberibb volt, mint ma. Az egyik Tibor bá is ugyanezt írja állandóan. A másik, az más téma… 🙂

 41. 41: Mikor éltél te a háború előtt? Még én se, nem hogy te… 🙂
  A kolostorokról: Voltál katona. A seregben hányan dugtak meg? (oké, ez csúsztatás 😉 )

 42. 41.
  Nem felejtettem el reagálni, csak nem tartottam érdemesnek.

  „Biztos örülnél neki, hogy hajnalban kelsz (minden nap, hétvégén is), állatokat etetsz, fejsz stb, majd a tűző napon kapálsz, kaszálsz, szántasz, vagy teszed amit kell?
  Vagy amikor eltemeted a második gyerekedet is, mert nem kapott orvosi ellátást?
  Vagy amikor megdöglöttek az állataid, mert nem volt pénz állatorvosra?
  Vagy nem termett elég gabonád az aszály miatt, és éheztek a télen?
  Vagy nem tudod a gyereket iskolába küldeni, mert nincs cipője?
  Vagy átlövik a lábadat a háborúban, és évekig orosz hadifogságban vagy?”

  Mit gondolsz, aki ma vidéken állatokat tart, az mikor kel? És ki eteti meg az állatokat? Ha kertje van, ki kapálja, kaszálja, akár a tűző napon is?
  Ha ma nincs pénzed állatorvosra, gyógyszerre, akkor azt ki fogja kifizetni helyetted?
  Ha nem terem gabonád, akkor ma nem fogsz éhezni, ugye.. stb., stb.

  Sz@rok mindenféle látszatjogra, a melegjogokat is ideértve. Hidd el, hogy amint egyre szorosabbra húzzák a hurkot a nyakadon, hamarosan annyi jogod se lesz, mint az általad említett parasztnak a háború előtt.

 43. 43: egyrészt meséltek nagyszüleim, szüleim. Másrészt vidéki, eldugott falvakban gyerekkoromban sok minden alig változott a háború óta. Nagyanyám háza előtt a főutcai patakban mostak az asszonyok, a 70-es évek elején, minden reggel kinyitották a kapukat, hogy az egyes családok tehenei csatlakozzanak a legelőre vonuló csordához, este meg hazaballagtak, stb. saját emlékeim. Téli esténként az asszonyok közösen szőnyegeket szőttek nagy szövőszékeken. Saját, kb. 40 évvel ezelőtti élményeim. A víz a kútról volt, a padláson tyúkok tojtak, stb. Persze ezek csak töredékes elemek voltak, de a többit hozzá tudom képzelni apám elbeszéléséből, ahogy 14 élvesen kaszával aratott a háború után,. stb.

 44. 43: engem egy se, de a sereg tipikusan egyike a zárt férfiintézményeknek, amelyek vonzzák a homokosokat. Akárcsak a kolostor…

 45. 31:

  Ha téged vonzanak a híradóban elhangzó hazugságok, akkor hogyan vegyem komolyan a hozzászólásod?

  Semmiféle diszkriminációra nem vágyom, csak arra, hogy hagyjon békén mindenki, had éljem az életem úgy, ahogy szeretném.
  De ez sajnos már csak illúzió, és itt nem csak a beállítottságomról beszélek, sőt az egy kisebbik szegmense a nagy egésznek. Az emberek ellehetetlenítése gőzerővel folyik, minden fronton.

  Azt gondoljátok az Euró és az Unió válsága véletlen események sorozata? Ugyan már. Mesteri fokon döntik romba egész Európát éppen most!

 46. Huh, kedves Cruix,
  borzasztóan érdekesnek találom, hogy mikőzben bőszen háborogsz azon, hogy a heterók egy kalap alá vesznek téged a gay pride-os társasággal, simán egybemosod a tudomány művelőit, a tudományt alkalmazó társadalommal…

  Fura lehet az életed, ha csak a melegséged miatt ítélnek el. Jómagam kapásból vagy négy olyan hobbimat is fel tudnám sorolni, amik a megfelelő környezetben pont olyan illetlenségnek számítanak, mint lesz…ni a papot az éjféli misén. Hidd el heteróként is könnyen lehetsz kissebbség, ha nem a nemiség a téma. 😉

  Amin meg különösen jót derültem:
  „hogy egyáltalán az illető szakadjon le az RTL Klubról és kezdje el használni a szürkeállományát.”
  Ha már ti melegek olyan érzékenyek és emberközpontúak vagytok, akkor mutathatnátok a jó példát. A TV rogyásig van meleggel, miért mutattok vele mást, mint ami szerinted jó? (nem az újságokból szedem az adataimat)
  Esetleg szólnál a kedvemért a divatban tevénykedeő sorstársaidnak? Nézd mit tettek a nőkkel és az önbecsülésükkel.
  Illetve ami még viccess, hogy a politika és az államigazgatás is egy nagy homokozó. Hogy is mennek a világ dolgai???

  ps: ne vedd magadra, csak olyan jól esik néha visszavágni azoknak, akik a maguk kis elefántcsonttornyából sötétséggel kűzdenek a sötétség ellen.

 47. 24:
  „Én nagyon sajnálom, hogy a férfiaknak csak kb. 3 százaléka meleg.”

  Szerintem keversz két statisztikai adatot: Nőből van 3%-al több, mint férfiból, és a férfiak 16%-a meleg. (plusz a divatbuzik, férfiprostituáltak stb.)

 48. 47
  „Semmiféle diszkriminációra nem vágyom, csak arra, hogy hagyjon békén mindenki, had éljem az életem úgy, ahogy szeretném.”

  „De ez sajnos már csak illúzió, és itt nem csak a beállítottságomról beszélek, sőt az egy kisebbik szegmense a nagy egésznek. Az emberek ellehetetlenítése gőzerővel folyik, minden fronton.”

  Tiszta beszéd, egyet is értek vele.

 49. 46: Amikor én voltam katona, főleg az alkoholistákat vonzotta 🙂

  44: Agrármérnök volnék, és képzeld – az állatokat gép eteti, gép feji, gép húzza ki a trágyát stb. – köszönhetően a mai kornak. 🙂
  Ja és kertem is van – ahol viszont én kapálok a tűző napon, ámbár mostanában inkább gyomlálok, hogy ebben az aszályban ne sérüljenek a gyökerek 😉

  A jogról: – annyi jogot kapsz, amennyit kiharcolsz magadnak. Hajrá! 😉

 50. 49: „a férfiak 16%-a meleg” És ezekre panaszkodnak a nők, hogy elhidegültek tőlük. 🙂

 51. 48:

  Nomore

  Egy dolgot szögezzünk le. Én itt most nem akarom és nem is tudom a világ összes homoszexuálisát képviselni, annak minden megjelenési formájával, hanem, mint egy a sok közül kiálltam magamért, hogy ne általánosítson senki, és csak ezért ne kategorizáljon be senki semmilyen csoportba, mert ilyen vagyok.

  Az elit és a hatalommal bírók örülnek ha az ország vezetése egy „homokozó”, mert ezzel jól foghatóvá is válik. Országgyűlésbe kivétel nélkül fogható emberek kerülnek, a nyakamat teszem rá, hogy mind a 386 ilyen. Egy fertő az egész, akár homokos, akár hetero.

  „Ha már ti melegek olyan érzékenyek és emberközpontúak vagytok…
  A TV rogyásig van meleggel…”

  Egy kérdés. Miért szólsz hozzám többes szám első személyben?
  Mi az, hogy miért nem mutattok példát?
  Én is kérdezhetném tőled, ti heterok miért nem mutattok példát? Vedd már észre, hogy gond van a megközelítéseddel. Ne heterót, meg homokost lássál, hanem embert, és ítéld meg a cselekedetei alapján, és ne a szexuális beállítottsága legyen a rajtvonal.

  Egyébként a TV-vel nem ez a probléma. A probléma a minőséggel van. Teljesen mindegy, hogy egy meleg, vagy egy hetero hazudja ugyanazt a képedbe, mert lássuk be mindkettő megteszi, de itt megint előjön a berögződött előítélet, ha egy meleg hazudik, az nagyobb bűn, mint ha egy hetero teszi ezt.
  Nem érdekelnek a tévés buzik, sőt a tévé sem. Én itt a hozzászólásokkal próbálok példát mutatni, ha ez neked nem jön át, akkor sajnálom. Ennyit tudok.

 52. 51: gép eteti, feji- amíg van impoortenergia!
  A gépesítés előtt a mezőgazdaság nettó energiatermelő ágazat volt, ha az erdőművelést belevesszük, akkor az ipari forr. ewlőtt lényegében az egyetlen ilyen ágazat. Azóta nettó fogyasztó. Felfordulásokat a mai mezőgazdasággal nem lehet túlélni. Persze, hogy kényelmesebb lett az élet, csak nagy csapásoknak sokkal kiszolgáltatotabb és egyéb durva kárai, árai is vannak. Pl. a szar kaja.

 53. „Egy dolgot szögezzünk le. Én itt most nem akarom és nem is tudom a világ összes homoszexuálisát képviselni, annak minden megjelenési formájával, hanem, mint egy a sok közül kiálltam magamért, hogy ne általánosítson senki, és csak ezért ne kategorizáljon be senki semmilyen csoportba, mert ilyen vagyok.”

  Azért téptem a szám olyan hosszan, hogy semmit se vegyél észre belőle??? Egy pillanatig se érdekelt a melegséged. Mások előítéleteihez meg pont annyi közöm van, mint neked más melegek tetteihez. Az egyetlen, amin felkaptam a vizet, hoogy a tudományt összemostad az alkalmazásával.

  Figyi, egy mondat:
  Ha a „gay pride”-osok „melegek” és te nem vagy olyan, akkor nem lehetsz te is „meleg”. De akkor mi vagy?

  Most kicserélem a szavakat:

  Ha a „rosszakarók” „tudósok” és én nem vagyok olyan, akkor nem lehetek „tudós”, De akkor mi vagyok?

  Miért izgat téged az előítélet, mikor magad is egy két lábon járó előítélet vagy?

  Nézd, nem vagyok tudós, de tényleg lehúztam két évet az MTA-nál, szóval nemcsak fényképen láttam tudóst. És ha valaki azokra a fickókra azt mondja, hogy romba döntik a világot, akkor engedtessék meg nekem, hogy az ilyenekre éppúgy felhúzzam magam, mint amikor téged ér alaptalan vád.

 54. Curix:
  Ne haragudj, de kissé felháborodtam ezen a mondatodon:
  „Azt gondoljátok az Euró és az Unió válsága véletlen események sorozata? Ugyan már. Mesteri fokon döntik romba egész Európát éppen most!”
  Ez Neked miért probléma ? Talán nem tudod ezáltal folytatni az életedet a megszokott színvonalon vagy minőségben ?

  Különben azt nem értem, hogy a buzeránsoknak miért kell felvonulást tartaniuk, azt meg kiváltképp nem értem, hogy a heterók egy részében ez a felvonulásdi gyilkos indulatokat szül ! Különben a jobbikos képviselő mit keresett ott ? Mi értelme volt a szájkosaras németjuhászt fejen rúgni ?
  Normális ember nem henceg szexuális élményeivel sem igényeivel, mindezt intim közelségben a társával műveli. A buziknak miért kell felvonulniuk és megmutatni magukat ?

 55. A homoszexualitás rendkívűl komplex dolog, okozhatja pszihés hatás, de ritkábban genetikai probléma is. Sem hetero sem homoszexuális egyed, nem fogja tudni megitélni ezt a fajta szexuális irányultságot. Az egyik benne él,és elfogult, a másik pedig még ha el is fogadja,undorral gondol rá.

 56. 57:
  Dan! Ez nagyon jó mesglátás, de ha semmit se árulsz el magadról, nem sok értéke van. Át fognak rajta lépni. Kár lenne, mert néhányan befognák a szájukat.

 57. 55:

  Nomore, akkor induljunk az elejéről. Az egész témát Dorka hozta fel, ebből kerekedett egy párbeszéd, aminek utolsó hozzászólását Tibor bá, mint láthatod kirakta kvázi poszt témának.
  Össze vagy keveredve, mert én végig 2 szálon kezelem a homo és a tudomány kérdését, te viszont most már nagyon összemostad a kettőt.

  „Figyi, egy mondat:
  Ha a “gay pride”-osok “melegek” és te nem vagy olyan, akkor nem lehetsz te is “meleg”. De akkor mi vagy?”

  EMBER.

  „Ha a “rosszakarók” “tudósok” és én nem vagyok olyan, akkor nem lehetek “tudós”, De akkor mi vagyok?”

  TE IS EGY EMBER VAGY, elsősorban, aztán kereshetsz még jelzőket magadra, én ezt nem teszem meg.

  ——————————————-

  És akkor innen jön a tudománnyal kapcsolatos észrevételeidre néhány gondolat.
  Én nem feltétlen dicsekednék azzal, hogy hány évet húztál le az MTA-nál, Magyarország egyik legkártékonyabb akadémiáján, de oké. Ettől függetlenül, vagy éppen ezért viszont megkérdezném, hogy miként tudod azt az orbitális hibát elkövetni, hogy a tudomány és a szexuális beállítottság iránti előítéletek közt párhuzamot vonsz?

  A kettőnek majdnem semmi köze egymáshoz.
  Nézd nem vitatkozom olyanon, amin nyilvánvalóan más véleményen vagyunk, de azért had kérdezzek néhányat.

  Miért kell az emberi DNS-el játszani? ez téma volt pár napja, szerinted ez normális?
  Miért kell szupervírusokat kitenyészeteni, szerinted ez normális?
  Miért kell génmanipulált növényeket létrehozni?
  Miért kell olyan erőművet megépíteni, amit ember nem tud minden körülmények közt kontroll alatt tartani, és hiba esetén lakhatatlanná tesz kontinenseket?
  Miért kell a tudósoknak végső soron Istent játszania, mert most már itt tartanak.
  Nagyon komoly kísérletek folynak az időjárás befolyásolására, egyszerűen rájöttek, hogy sokkal pusztítóbb tud lenni, mint 10 atombomba. Ez normális?
  A tudatmanipulációs kísérletek normálisak?

  Folytassam???

  Mert ez is tudomány, pont úgy, mint a porszívó.

  Ezek után még felhúzod magad, ha azt merem mondani, hogy a tudomány ma már inkább káros, mintsem hasznos?
  Majd szóljál milyen érzés lesz mikor megkapod a chipet a bőröd alá, és örvendezz az NWO tudománynak.

  Mindezt hogy lehet párhuzamba állítani a buzisággal?

  56:

  János nekem egyáltalán nem probléma, hogy összeomlik az EU, vagy írtam én ilyet valahol? Nem. Úgy emlékszem csak tényként közöltem. Az már kissé jobban aggaszt, ami azután következik.

  A hsz-ed második felével nem tudok mit kezdeni. Kérdezz meg egy olyan majmot, aki rózsaszín tangában, rózsaszín Bibliával tekereg egy kamionon.
  A Jobbik egy része meg valószínűsíthetően pont olyan homokozósdi, mint az összes többi párt.

 58. 58:

  Így igaz Tibor bá, Dan olyan szinten leegyszerűsítette a témát, hogy én is átugrottam rajt.

 59. 59 Curix
  Én sem értek egyet a felsorolt „miért” kezdetű tevékenységekkel. De nem ennyi a tudomány. Folyamatosan úgy érzem, hogy a fürdővízzel a gyereket is kiöntenétek. Emlegetitek a problémákat, de egy szót sem arról, hogy mit kéne tennünk, hogy az elit visszavegyen az arcából. Arról sem szoktatok írni, hogy szerintetek milyen (valóban meghozható) intézkedések lennének a helyesek a részükről. A legtöbb hatalmasnak vélt ember kényszerpályán van. Ha van valaki a piramis csúcsán, az is. Annyi kompromisszumot kell kötniük addigra, annyi körülménynek megfelelni, hogy sokkal kisebb döntési szabadságuk van, mint nekem.

 60. Curix

  „Miért kell az emberi DNS-el játszani? ez téma volt pár napja, szerinted ez normális?
  Miért kell szupervírusokat kitenyészeteni, szerinted ez normális?
  Miért kell génmanipulált növényeket létrehozni?
  Miért kell olyan erőművet megépíteni, amit ember nem tud minden körülmények közt kontroll alatt tartani, és hiba esetén lakhatatlanná tesz kontinenseket?”

  Kiváncsiságból ,haszonlesésből ,nyomorúságból az emberek mindent kipróbálnak.
  Továbbá létezik a gonoszság is ,nem is egészen elhanyagolható, lásd 2001 Szeptember 11

 61. 61:

  Jani

  A CERN-re és az összes többi kutatásra, amiről tudunk, és amiről nem, semmilyen ráhatást nem tudunk gyakorolni, mert még a közelébe sem jutsz a laboroknak, kísérleti helyeknek, így a kérdésedet én nem tudom megválaszolni, nekem legalább is nincs ötletem.

  A kényszerpálya nem mentség Jani. Ha úgy érzi egy politikus, pl. Orbán, hogy kényszerpályára rakták, ami részben biztos így is van, akkor távozzon a poziciójáról. Az én szavamra senki nem figyel, de ha Orbán lenne olyan tökös (soha nem lesz) akkor főműsoridőben, minden közszolgálatin leadva mondja el, hogy miért távozik. Annak komoly súlya lenne, velem pedig senki nem foglalkozik, ha kikiáltom az éjszakába, se egy blognak nincs különösebben befolyásoló tényezője, még ennél jóval nagyobbaknak sem, mint Tibor báé.

  A lelkiismeretével majd neki kell elszámolnia, és az összes többi hatalommániásnak, akik a romlásba vitték ezt a világot.
  Mi is részt vettünk ebben természetesen, mint tudatlan birkák. Lássuk be a legtöbb blog és blogoló 2008 után jelent meg, pedig a baj már jóval előtte ott volt, de én sem láttam.

  Ma sem látok sok mindent, és jósolgatni sem fogok. Jöjjön, aminek jönnie kell.

 62. 62: „Kiváncsiságból” Így van, az IGAZI tudóst ez az egy hajtja előre. Aztán van akit a hírnév utáni vágy, van akit a pénz iránti vágy – de ezek már nem igazi tudósok 🙂

 63. 63

  Ne becsüljed már túl e blog jelentőségét,sokszor napi 100 -nál is kevesebb hozzászólás, amit 10 törzstag eszközöl, nulla a magyar médiában

 64. 64

  Csak arról tudhatod mire használható, amit ismersz.

 65. 59: A „miértekre”:

  Mert a csodálatos emberi elme az első pillanattól kezdve arra van „kárhoztatva” hogy legyen kíváncsi. (KígyóÁdámAlmaÉva) Mindent tudni akar és minden kérdésre meg akarja találni a választ. Hogy az a válasz jó vagy rossz már megint más kérdés. Az ember természeténél fogva mindent ki akar próbálni, legyen annak a valaminek a társadalmi megítélése akár éppen negatív (pl.milyen az élet az azonos neműekkel), mert az így szerzett tapasztattal és az utat jelző tetemeken gyalogolva tovább és jut előbbre. Nos igen, ahol fát vágnak ott hullik a forgács. Nagyon nehéz mérlegelni, minek mi az ára. Szerintem álszent dolog egy talentumtól elvárni, hogy csak ezért ne kutasson, mert találmányát rossz célokra is felhasználhatják. Hozzátéve, hogy a találmányok jó részét nem feltétlenül az alapgondolatnak megfelelően használták fel.

  Másképp: mi a teendő mondjuk a következő néhány delikvenssel: Gábor, Kármán, Kemény, Neumann, Szilárd, Teller, Wigner? Máglyára velük, eke meg só bevetése lakhelyük és környékén?

  …vagy a másik kedvencem

  „Ha úgy érzi egy politikus, hogy kényszerpályára rakták, ami részben biztos így is van, akkor távozzon a poziciójáról.”

  HAHAHA

  Mióta megy itt ez a gyötrelmes vergődés és kínlódás. Tényleg bosszantó már, na!

  Itt az örök kérdés:
  „Azt nem tudom, hogy Tomoceuszkakatiti legyek-e vagy Gyugyu?”

  Curix: itt a lehetőség, vessünk véget a nyasztolásnak. Tessék kérem tisztelettel színt vallani. A fenti kérdésre mi a Te válaszod?

 66. MVM:
  „Ma is ugyanúgy hajbókolsz az előtt, aki a pénzt a tenyeredbe teszi, rabszolgatömegek alázzák meg pontosan ugyanúgy magukat. Nem a középkorban, nem Latin-Amerikában, hanem itt és most. Ha ezt nem látod, az nem az én bajom.”

  Betyár igaz amit itt leírtál. És én megmondom neked miért tagadják a legtöbben. Mert iszonyú kemény beismerni a valóságot, ehelyett sokan azzal áltatják magukat hogy ez nem igaz. És az olyanok akik kegyetlenül kimondják az igazságot, mint ahogy most te is, azokat rövid határidőn belül kiközösítik. Bogarasnak, negatívnak, pesszimistának bélyegzik meg. Sajnos tény MVM, hogy az agymosás az egy rohadt alattomos dolog. Sok helyen még úgy is említik ezt mint a kettős-kötés.

 67. 67:

  Ebben az esetben inkább Bubu lennék. 🙂

 68. 63 Curix
  „A kényszerpálya nem mentség Jani. Ha úgy érzi egy politikus, pl. Orbán, hogy kényszerpályára rakták, ami részben biztos így is van, akkor távozzon a poziciójáról.”
  Én nem mentségnek szántam. Csak tisztázni a helyzetet. Orbán már azelőtt kényszerpályára lépett, mielőtt Oxfordba ment és belépett a klubba. Vallási értelmezésben, eladta a lelkét az ördögnek. Nem fog távozni magától a hatalomból, azért került oda, mert hatalommániás, erkölcsi fogyatékos, aki mindent alárendel az érdekeinek.

  „A CERN-re és az összes többi kutatásra, amiről tudunk, és amiről nem, semmilyen ráhatást nem tudunk gyakorolni, mert még a közelébe sem jutsz a laboroknak, kísérleti helyeknek, így a kérdésedet én nem tudom megválaszolni, nekem legalább is nincs ötletem.”
  Eldöntheted, hogy magfizikára specializálódsz, vagy gimnziumi fizikatanárnak mész. Ha tehetséges vagy, szorgalmas, és nem ugrálsz feleslegesen, akkor befolyásolhatod minimálisan (akár a többi fogaskerék). Szerintem az elit tervei folyamatos változásban vannak, a változó körülmények, tudományos ismeretek hatására. A közhangulat is egy befolyásoló tényező. Persze 2008 előtt kevesen látták (be) a főbb problémákat. De most szabad a pálya, alig van cenzúra, mindenki leírhatja a véleményét.

  Egyre többen teszik a TV-t a sarokba. Én konkrétan leszarom a médiát. Van internetem, én választom meg, miről olvasok, és milyen mélységben.

  Nem lehet felülről, egycsapásra megváltani a világot. De mindannyian megtehetjük, hogy a tudásunkat megosztjuk a környezetünkkel. Ha jobban tudod, mint a nagykutyák, hogyan kéne működtetni egy rendszert, amivel ez a jelenlegi komplex rendszer összeomlás nélkül lecserélhető, akkor valósítsd meg. Hozz létre egy csírát, amiből szép dolog nőhet ki. Építs mellé valami jobbat, ne a felépült házat bontsad. Bár inkább csak azt várod el, hogy leomoljon.
  Ne vedd igénybe a nagy cégek termékeit, és ösztönözz másokat is erre. Ha maguktól olyan igényekkel élnének az emberek, mint 100 éve, akkor nem tudnák kinek eladni a sok szemetet, „kultúrát”. Szállj be a harcba az emberek lelkéért a jó oldalán, de az kizárólag negatív kritikával elég vérszegény.
  Nem a meglévő, egyre kisebb torta egyre nagyobb szeletéért kell küzdeni az egyre több éhes szájjal, hanem újabb tortákat sütni. Szerénytelenség, de a saját példámat tudom felhozni. Romos parasztházat, melléképületet hoztam rendbe, az ugart szeretném termővé tenni, korrepetáltam sokat, fogok is még. Próbálok helyesen cselekedni, hogy elégedetten halhassak meg. Olyan dolgokat teszek, amiről úgy gondolom, hogy jó és más nem tenné meg, ha én nem. Az anyagi megtérülés nem mindent überelő szempont. Ha elmennék egy meghirdetett állásra alkalmazottnak, csak elvenném a helyet más elől, aki valószínűleg ugyanolyan jól el tudná végezni azt, ráadásul olyat gazdagítanék vele, akinek már amúgy is van mit a tejbe aprítania. Szívesen együttműködök jószándékú egyénekkel egyenrangú partnerként. Próbálom úgy alakítani az életem, hogy az engem feszélyező dolgok minél kisebb mértékben hassanak rám.

 69. No, bekeveredtem ma ide kicsit.

  kommentelek.
  Curix meleg. Ez tény. mint az látható a fentebb leírtakból.
  Bennem meg csak egy gondolat bújkál. Hogy ez Curixon és a melegeken kívül kit is érdekel?
  Curix, félre ne értsd!
  Bővebben. Az, hogy ő meleg, az az ő gondja (szerintem, szerinte meg ő úgy van jól ahogy), senkinek semmi köze hozzá.
  No itt kellene a témát lezárni.
  De nem.
  Mint itt is látszik a blogon és biza ez megy a nagybetűs életben is odakünn, inkább elkezdjük mazsolázni a témát, bolygatjuk, mint valami rossz jenga-t.
  A többség, a heterok betegségnek, torzulásnak tartják a homo-kat. Szerintem is van a dologban valami ferdeség. De ez nem jogosít fel arra, hogy lefikázzam őket, meg szarba se vegyem. Addig, amíg épkézláb emberi gondolatokról tesznek tanubizonyságot és nem verik a mellüket folyton a homokossággal, addig számomra ők is ugyanolyan emberek, mint a többi. Magasról teszek rá, hogy nekik is az tetszik, mint a feleségemnek, konkrétan én. 🙂
  A homo-kkal az a baj, hogy nem bírják elviselni azt, hogy a hetero-k nem csipázzák őket, ezért folyamatosan fricskát pöccintenek az orrára a hetero-társadalomnak. No itt a baj.
  Ha nem felvonulóskodnának, embertelenül gusztustalan módon öltözködnének, nem lenne irdatlanul kifordult ízlésviláguk, illetve nem tennék azt közszemlére, nem lenne itt semmi gond.
  De nem. A homik hozzák a stílust, a heterók meg ugranak rá, és a média meg tesz rá egy lapáttal.
  És lesz belőle egy ordenáré nagy szájtépés, szócséplés, frázisok a semmiről.
  Részemről Curix érezd magad jól úgy, ahogy te gondolod.

  Más. Felmerült itt a tudomány. Biza a dolog káros is, meg jó is.
  Mert a fentebb felsoroltakon kívül, pl. mi lenne ha a tudomány jóvoltából olyan haszonnövényeket tudnának kitenyészteni, amelyek bírnak a gyomok túlélőképességeivel, alkalmazkodásával, tehertűrésével? Mi lenne, ha tényleg tudnánk szabályozni az időjárást? Megfékezni a pusztító őselemeket? Olyan energiaforrásokat kiaknázni, amikről nem is álmodtunk még soha? Esetlegesen meghódíthatnánk más planétákat?

  Említitek a DNS-t. Mi lenne, ha a DNS feltárásával kiderülne, hogy mely gének felelősek azért, hogy olyan lökött az ember, amilyen? És ezeknek a géneknek a hibajavításával jobbá lehetne tenni a jövő generációit?

  A tudomány tág fogalom. Nem tudom, érdemes e egy olyan témában bolygatni ezt a kérdést, mint amilyen ez is itt.

 70. 67:

  Egyébként én is kíváncsi vagyok. Szeretném tudni valójában mit művelnek a CERN-ben, mert ugye azt senki nem gondolja komolyan, hogy a legkomolyabb tudományos fórum is beszámol erről…

  Szerintetek beengednek, és válaszolnak őszintén a kérdéseimre?

  A kíváncsiság valóban emberi, hogy ez meddig ment… nos igen, azt szokták mondani mindennek van egy határa. Átléptük már?

 71. 59: „A Jobbik egy része meg valószínűsíthetően pont olyan homokozósdi, mint az összes többi párt.”

  Ez csak életismereten alapuló tipp, vagy konkrét infó? Én egészen konkrétan tudok ilyen ottani politikusról. Politikai, közéleti kiállásaihoz ennek semmi köze, szerintem jó ügyeket képvisel.

 72. 72: „Ha nem felvonulóskodnának, embertelenül gusztustalan módon öltözködnének, nem lenne irdatlanul kifordult ízlésviláguk, illetve nem tennék azt közszemlére, nem lenne itt semmi gond.
  De nem. A homik hozzák a stílust, a heterók meg ugranak rá, és a média meg tesz rá egy lapáttal.”

  Nem kéne elhinni, hogy a homik maguktól csinálják ezt a feltűnést. Politikai bomlasztó okból szervezik olyanok, akik egy része talán nem homokos hajlamú. Az épelméjű átlagbuzinak (hagy használjam a szót, nem sértő szándékkal, képmutatás lenne úgy tenni, hogy nem ezt a szót használjuk általában) semmi érdeke nem fűződik a provokatív és vademberek agresszióját feléjük irányító felvonuláshoz. Ők ebben a politikai harcban csak ágyútöltelék.

 73. 72:

  Kösz Gorgon, egyet tudok érteni veled, és én mindvégig csak ennyit kértem másoktól, amit te itt nagyjából tömören röviden leírtál. Részemről a mai nap folyamán egész biztosan lezárom a témát, sőt én ennyit foglalkozni sem akartam vele, de mivel Tibor bá kitette, úgy éreztem ezt a napot rááldozom a kérdések, észrevételek megválaszolására.

  A tudomány kérdése szerintem ennél jóval bonyolultabb. Tegyük fel, hogy eljutott az emberiség az időjárás módosításáig.
  Ez így kijelentve egész nagyszerű dolognak tűnik, akár egy atomerőmű, ami kvázi „zöld” energiát állít elő, hiszen nincs CO2 kibocsátás.
  De aztán jön egy sor kérdés, köztük a legfontosabb:
  Ki fogja irányítani az időjárást?
  Mi lesz a CO2 kvóta rendszerrel, globális felmelegedéssel, amire egész iparágak épültek?
  Fegyverként fogják használni, vagy a jobb termés elérése érdekében? (ez költői kérdés volt)
  Had ne folytassam, gondolom ti is látjátok a problémát ezzel.
  Szerintem se érdemes ebbe ennél jobban elmerülni, mert egy hét múlva is pont itt fogunk tartani.

  71:

  Jani, 35 éves fejjel már nem fogom magfizika tanulására adni a fejem. Ezt bizton mondhatom.
  Az alatta lévő gondolatok szimpatikusak, bár túl sokat soroltál fel, amit egy szusszra nem tudnék megvalósítani, de apró dolgokkal igyekszem erre az útra lépni. Amit leginkább szeretnék, annak anyagi akadályai vannak, a sorrendet ugyanis be kell tartani. A multikat majd akkor lehet elfelejteni, ha a körülményeket erre megteremtetted.

  Mint már említettem egy másik blogon beszálltam a „harcba”, de nem láttam értelmét folytatni. Az emberek úgymond ébresztgetése olyan hatásfokkal müködött, mint az itt belinkel házi gyártmányú szélkerék. Olyanba pedig nem fektetek aránytalanul sok energiát, aminek a hatásfoka a nullához konvergál.

 74. 75:

  Arma,
  köszönöm neked, hogy néhány észrevételt helyettem is megválaszolsz, mert én mindet már nem bírom. Ilyen a 75-ös is, amivel szintén egyetértek.

  A 74-esre a válaszom, hogy csak tippeltem. Nem ismerek a Jobbik képviselői között ilyet, és ha valóban van, és még jó ügyet is képvisel, akkor minden elismerésem az övé. Nagyjából sejtem min mehet keresztül.
  Ebben csak az a hátulütő, hogy a jó ügyét bármikor derékba törik majd, ha már kezd kínos lenni a téma, amit boncolgat.
  A politika (is) már csak ilyen.

 75. 76 Curix
  Tibor bá’-t több, mint ezren olvassák naponta, ha jól tudom. Ezek jó része elolvassa a kommenteket. Szerintem sokan nem válaszolnak, főleg, ha egyetértenek, nincs hozzáfűznivalójuk. Nehéz lemérni a hatásfokát az „ébresztgetésnek”. Én inkább eszmecserének fogom fel, vannak témák, amiben járatosabb vagyok, mint a beszélgetőpartnerek, viszont nem feltételezem, hogy én ébren vagyok, a többi meg alszik. Ennek olyan szélsőérték íze van, 0 vagy 1, köztes állapotok nélkül. Megvilágosodás, vagy mi. (ahhoz előtte sötétnek kell lenni) Persze egyes témákban vannak katarktikus felismerések, paradigmaváltások. De megadom a lehetőségét, annak, hogy még változni fog a véleményem, árnyalom, esetleg nem nekem van igazam egy adott vitában. Tényleg kicsit elkalandoztam a 71-esben (is). 🙂

 76. Nem olvastam végig a hozzászólásokat, de ha már ilyen személyesre ment a téma… Gondolkodtatok már motivációkról? a blog témaválasztása 80%-ban csak a világ pusztulásáról + vallási (ellen) győzködésről szól. Verzióm: adott egy blogger aki már lassan eltávozóban van (reméljük minél később) ebből az árnyékvilágból.
  A blogger világ életében matrialista volt, de ez a hit (szerintem a materilaizmus is csak egy hit) nem ad neki megnyugtató útmutatást az elmúlás utánra. Ezért szinte provokálva próbálja kicsikarni a(z isten) hit létjogosultságára szolgáló bizonyítékot (bár az oldalról elzavarja az esetleges hozzáértőket). A világ pusztulás képének a vetítése pedig csak arra szolgál, hogy hiú ábrándként megnyugtassa, hogy a fizikai világ örökmozgó kereke, meg fog állni…. (a teljesség igénye nélkül)

 77. 79
  A világ pusztulás képének a vetítése pedig csak arra szolgál, hogy hiú ábrándként megnyugtassa, hogy a fizikai világ örökmozgó kereke, – IS – meg fog állni…nemcsak az ő szÍve (és az enyém)

 78. Nektek nem tűnt fel mennyi indulatot vagyunk képesek kihozni egymásból úgy, hogy nem ismerjük a részleteket, háttereket, csak megy az egymásnak feszülés. Persze vitázni jó dolog, de ha nagy okos kioktatás megy, akkor az nekem hiteltelenné válik. Szóval azzal az alázattal ha lehet kérni, hogy a másik ember nem egy szellemi fogyatékos, hanem valamiért kialakult egy véleménye. Ez lehet felületes, ítélkező stb. de az egy normális vita esetén is kiderül és korrigálható. Közben nem kell megsemmisülni, de főleg nem kell láthatatlan ellenséget gyűlölni!

 79. 79:
  Nem olvastad végíg? Hát ez az. Amiket velem kapcsolatban felvetettél, az már mind elhangzott. De a tényleges motivációra még senki se tapintott rá. Elárulom. Nekem (az életkoromtól teljesen függetlenül, mert 15 évesen kezdtem) az ismeretterjesztés a hobbim (nevezzük így) Tinédzser koromtól kezdve úgy éreztem, hogy a kivételes adottságomat embertársaim felvilágosítására kell fordítanom. Korábban is tettem szerényebb eszközökkel, most az Internet segítségével. Tematika? Ami aktuális, amit fontosnak tartok, ahol a legnagyobb a „sötétség”. A doomday benne van a levegőbe, arról nem tehetek, hogy nem vagyok 30 éves, ha lennék, akkor is ez lenne a tematikám.
  Különben az örökmozgó kerék nem fog mmegállni, az emberiség fog visszaesni olyan szintre, ahol én nem kivánok élni. Szerencsére ez és az én halálom kb. egybeesik.
  Az isten témánál is tévedsz. 100 % (és én értek a százalékszámításhoz) a bizonyosságom, hogy csak annyi vagyunk, és semmivel se több, mint amit látunk, tapasztalunk. Amikor az agytevékenység megszűnik (detektálható, mert leáll az agyhullám) mi is megszűnünk maradéktalanul. Aki ebbe nem tud belenyugodni, annak hiábavalóü volt az élete. Az enyém nem volt hiábavaló, ezért én már réges régen elfogadtam.
  Remélem, nem kell többet spekullnatok velem kapcsolatban.

 80. 81:
  Zsolti ez nagyon szép és nemes gondolat. De ennek a betartásához arra lenne szükség, hogy a tisztelt vitázokban legyen némi önkritika és olyan témához ne szóljon hozzá, aminél lövésde sincs, mert az irritálja a másikat. Például fizikusokat kioktatnak a gravitációval kapcsolatban, és belinkelnek egy hülyeséget. Vagyis egy, a tudomány mai állásával totálisan ellenkező könyv kissé kérdőjeles, de a hülyeség lényegét nem cáfoló könyvszemléről, mert annak ütős címe van.
  Idézet a belinkelésből: „Egyre több és több tudós vallja, hogy a Newton által megalapozott, majd Einstein által továbbfejlesztett, ortodox gravitációs elmélet nem állja meg a helyét. A gravitáció elmélete csupán dogma, amelyre az elmúlt évszázadokban nem sikerült bizonyítékot találni.” Erre a marhaságra csak azt tudnám válaszolni a szerzőnek, hogy lépjen ki a 10 emeleti ablakon. Meg fogja tapasztalni, hogy a gravitáció dogma-e vagy netán létező valóság.

 81. 78:

  Jani
  Tibor bá oldalának esetén még kérdés lehet, hogy az ezer látogató nagyjából konstans, vagy cserélődik.
  Egy ilyen blog esetében úgy gondolom az előző feltevésem helytálló.
  Persze 1000 ember sem kevés, mi 3-an indítottunk egy blogot, de a töredékét sem tudtuk elérni. Rengeteg befektetett munkát igényel, ha saját magad írod a bejegyzéseket, így az oldal funkciója, amolyan érdekes és elgondolkodtató hírek csokorba szedése lett, kvázi megkönnyítve az olvasó dolgát, hogy ne kelljen több oldalt végigolvasnia. Sajnos ebből a funciójából is veszített, mert mindenki hajtja a mókuskereket, és este fáradtan inkább kíván egy hideg sört, mint még gép elé ülni, és „vadászni”.

  Jó a 0-1 hasonlatod. A 0-át talán arra az emberre tudom értelmezni, akinek teljesen halvány fogalma sincs arról, hogy mi zajlik a nagyvilágban, elvan a brazil sorozataival, kiteszi Facebook-ra 180-szor ugyanazt az idézetet stb… Ettől ő még nem feltétlen sötét, legalább is a szó negatív értelmében, de a gondolkodás szele még semmi esetre se csapta meg.
  Az 1-et pedig sosem fogjuk elérni. Legalább is most így gondolom.

  Apropó Facebook. Regisztrált vagyok az oldalon, és ha egy hírt semmi perc alatt el akarok juttatni több száz, ha ők is megosztásra érdemesnek tartják, akkor több ezer olvasóhoz eljut pillanatok alatt.
  Egy külön blognak ezért sem látom sok értelmét. Az itt írok 100%-a egyetért néhány fő gondolatmenettel, így mi egymásnak sok újat nem tudunk mondani, így információáramoltatásra a Facebook-ot megfelelőbbnek tartom.

 82. 82: gondolom, hogy nem fogod elfogadni érvnek, de ha empirikus fundamentalisták kezében van a tudomány, akkor amíg nem fedezték fel a radioaktivitást, akkor eszerint addig az nem is létezett. Legalábbis a tudósok nem látták, tehát deklarálhatták, hogy mindent tudnak. Létezhet valami, amit mi még nem látunk, de lehet, hogy idővel felismerik? Tudom, hogy ez nem a transzcendensre vonatkozó érv.

 83. Valóban nagyon sok ismeretre felhívod a figyelmet (és ez valóban nemes dolog), de a hangulatkeltés és az önzetlen segítség – útmutatás nem feltétlenül ugyanaz. A 80% százalék az oldal témáira vonatkozott (én csak saccolok a százalékoknál).
  Tapasztalat szintjén csak a saját tapasztalataidat hiheted el (ahogy írod is), mások tapasztalhatnak esetleg számodra nehezen hihető dolgokat is. Ha tíz embernek megmutatnád a túlélés útját, tovább emlékeznének rád mintha ezernek mondanád el, hogy hogyan fognak meghalni.

 84. 86:
  OK, szerintem keveset tudsz rólam és a blogról. Hangzott már el rengeteg tanács és fel lehet íratkozni (E-mailben) a túlélési írodalom elküldésére, ami egy folyamatos információ özön.
  De volt itt sok más is, például „tyúktartás” vagy „mécses készítés” – ábrákkal illusztrálva. Szóval javaslom nézz alaposan körül. Persze nem könnyű 1400 posztot végígnézni.

 85. 84 Curix
  Én sem indítottam (még) saját blogot, részben az általad is említett nehézségek miatt. Ezért is jó, hogy van Tibor bá’ és az ő blogja, itt értelmes emberekkel meg lehet vitatni a gondolataimat. Lehet az ő farvizén előrébb jutni. Máshol egyébként nem szoktam hozzászólni, ezzel is jól lekötöttem magam. Fent vagyok a facebook-on is, oda is linkelek gondolatébresztő dolgokat, de ott más, kevésbé szelektált a közönség. Csak úgy belekiabálni az információt az éterbe nem az én műfajom. Ugyanarról a témáról mást mondok egy ötéves gyereknek, vagy egy hetvenéves fizikaprofesszornak, vagy egy buddhista szerzetesnek. Ha nem ismerem a hátterét, félreértelmezheti a mondanivalót. Itt kisebb a kockázat, mert elvileg értelmes emberek járnak ide beszélgetni. Lehet a véleményformáló értelmiség véleményét formálni értelmesen. 🙂

 86. 87: micsoda marhaság tyúkot tartani, nem élünk a középkorban!!! A Tudomány lehetővé tette a tescós bontott, pucolt csirkét. Aki maga akar ezek után tyúkot tartani, az rosszabb az istenhívőknél! 🙂

 87. Arma, megrázod Tibor bánál a pofon fát 😀

  Bár azt igértem ma zárom a témát részemről, de ez átcsúszott az éjfélen, így a mai holnapon zárom.
  Ha csak egy emberben is sikerült a gondolatot elültetni, hogy egy átlag meleg srác, mint én (ez a többség, a kisebbség között) nem egyenlő a pride felvonulásokon vonagló idiótákkal, akkor talán már megérte az egész napos kommentelés.

  Én csak annyit kérek tőletek, hogy a másikban először az embert lássátok meg, majd később minden egyebet. Biztos elcsépelt szöveg, de ahány élet, annyi életút is van. Néha érdemes gyakorolni azt a képességet, hogy a másik helyébe képzeled magad, próbálod megérteni, hogy mit miért tesz és csak utána ítéled el, vagy magasztalod fel. Ez persze itt blogon nehezen működik mert nagyjából kevesen ismerik egymást személyesen.
  Én ezt nem rég kezdtem el gyakorolni, mert éreztem, hogy túl hamar mondok én is ítéletet más felett. Nem biztos, hogy szerencsés dolog.

  Mindenkinek megvan a maga keresztje, amit hordania kell.

  Jó éjt!

 88. Tibi Bá: Nekem először övön alulinak tűnt kiposztolni Curix-ot. De úgy látom, nem sértődött be rajta.

  Curix: Örömmel olvastam, hogy elhatárolódtál azoktól a bazári majmoktól. A többi a Te magánügyed. Szerintem jobb, ha az is marad.

  Én általában abba a fent emlegetett 1000-be tartozom. Szívesen olvasom a posztokat és a hozzászólásokat is. Azonban beszarás, hogy hova el nem jutottatok a téma kapcsán. Ennyi egymás mellett elbeszélő embert már régen láttam egy helyen.

 89. 91 Ati
  „Azonban beszarás, hogy hova el nem jutottatok a téma kapcsán. Ennyi egymás mellett elbeszélő embert már régen láttam egy helyen.”
  Beszarás, bizony. 🙂 Kakofónia. Képzeld el, ha csak a Higgs bozonhoz kapcsolódó hozzászólások lennének itt. Mennyi mindenről lemaradtunk volna.

  Tibor bá’, a „Higgs Bozon beköszönt” posztcímben a beköszönt az jelen, vagy múlt időben lévő ige?

 90. 92:
  Beköszön – alany eset
  Beköszöntött – múlt idő
  beköszönt – folyamaatos jelen idő. (calling)

 91. 89: na ezt add össze, Istenhívő tyúktartó vagyok 😀

 92. 95: A tudomány szerint helyes annyi tyúkot tartani, amennyivel elbírsz. Csak ne kakaskodj velük. 😉

 93. Helyes, kell egy kis kikapcsolódás.
  csak ne vigyétek túlzásba!

 94. 102 Arma

  Rengeteg jó ötletem van ! (csak legyen elég tyúkod)
  Hmmm… hogy is jött ez ide ?

  Tibor bá’: Úgy, hogy lelked mélyén rabbynak érzed magad. he-he-he. 😛

 95. 94 Tibor bá’

  ”Beköszön – alany eset
  Beköszöntött – múlt idő
  beköszönt – folyamatos jelen idő. (calling)”
  A Higgs Bozon beköszönt, de az életterünkbe már be se jött, mert sietett újra semmivé foszlani, talán még látjuk, ha újra odakoncentrálnak a CERN-ben, közvetlen hatása az életünkre nem nagyon lesz, csak a fizika-tankönyvben még két sor. – múlt
  És most beköszönt a Higgs Bozon kora, és mostantól aztán hú de mekkora távlatok nyíltak meg előttünk, ránk is fért, mert egy ideje nincsenek olyan elméletek, amivel feje tetejére lehet állítani mindent, hogy új, még jobb alapokról induljunk. – jelen

  A definícióidat olvasva, gyanítom a második. A (be)köszön és a (be)köszönt külön-külön igék, melyeknek van saját múltidejű alakja, amiből az egyik megegyezik a másik jelenidejű alakjával, erre vonatkozott az eredeti kérdésem. A te definícióid kissé angolszász behatást tükröz.

 96. 83. Tibor bá
  Általában teljesen egyetértek, persze ha valaki bebizonyítja az ellenkezőjét, hát hajrá. Miért is ne, még olyan keveset tudunk a világról :-).

 97. 104:
  Nem vagyok nyelvész, lehet, hogy két különböző ige. „Beköszönt a tél” irodalmilag használt kifejezés. Az ember úgy érzi, hogy elkezd esni a hó, beköszönt a tél, folyamatos jelen, mert mondhatom 5-10-20 perc múlva is. A tél olyan hosszú, hogy a kezdete nem egy pillanat. Hát ezért írtam, hogy folyamatos jelen. Amikor valami beköszönt, akkor itt van velünk, és ki tudja meddig marad. Ezért írtam a bozonra, hogy beköszönt.

  105:
  Így van.

 98. Tibor bá, légyszíves vedd le a poszt aljáról az e-mail címemet, mert azóta kapok spameket, mióta kitetted,
  és utána töröld ezt a hsz-t is.

  Köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük