Breaking news

Úgy tűnik a nyár nem lesz túl meleg

nagy valószínűséggel nem lesz El Nino év

 

Nearly all model forecasts indicate the persistence of ENSO-neutral (Niño-3.4 index between -0.5°C and 0.5°C) through the Northern Hemisphere spring 2014, but afterwards, an increasing number of models suggest the possible onset of El Niño (Fig. 6).  Strong surface westerly winds in the western Pacific and the slight eastward shift of above-average temperatures in the subsurface western Pacific potentially portend warming in the coming months.  However, the spring is also historically associated with lower forecast skill, so the chance of El Niño developing after the spring is not much different from ENSO-neutral.  The consensus forecast is for ENSO-neutral to continue through the Northern Hemisphere spring 2014 (see CPC/IRI consensus forecast).

________________________________________________________
________________________________________________________
__________________________________________________

6 gondolat erről: „Breaking news

 1. Tibor ‘bá:
  Azért ez a cím ilyen egyértelműen nem következik a posztból.

  „However, the spring is also historically associated with lower forecast skill, so the chance of El Niño developing after the spring is not much different from ENSO-neutral. ”

  A linken, meg 2013 októberi előrejelzés szerepel.

 2. 2:
  A NOAA hírlevél szerint (amit tegnap kaptam) az El Nino kifejlődése ENSO-semleges, vagyis se nem El Nino, se nem La Nina év nem várható. Hogy miért linkelték be a 2013 oktberi előrejelzést, azt tőlük kellene megkérdezni. Ami engem illet, nekem az a kötelességem, hogy közöljem, nemigen lesz túl meleg a nyáron, ami szerintem kurvára egyértelmű.

 3. Nem lesz túl meleg a nyáron ? Az nem fog zavarni, de az igen, ha általában 18 fok lesz és a kétszer kéthetes extra hőhullám mégis bejön, de az átlag mégis a „nem túl meleg”-nek fog megfelelni. Egyébként most is bejött, hogy kb 3 nap alatt mentünk a -12 C-ból a +9-be, esett az eső(már nem az ónos eső), de a talaj masszív fagyos volt, és 2 napig ráfagyott. Oda vagyunk már teljesen, de a rózsaszínbe látók most elmagyarázzák több csatornán is, hogy az emberiség nem befolyásolhatja a klímát, azzal a „kis” CO2 kibocsájtással. Optimistán fogunk éhen dögleni, majd mielőtt elrothadnánk mumifikálódunk, hogy sokáig emlékeztethessünk a hülyeség korára…vagy inkáb az agyatlanok korára 🙂

 4. 4:
  Sajnos az már tuti, hogy beléptünk a szélsőségek korába. Nézd meg, mi megy most Angliában, Franciaországban, meg Olaszország egyes részein. Szerencsére a Kárpátok sok mindentől megvéd minket.

 5. 5: Meg Japánban. 1960-ban volt akkor a hó náluk, mint ami most esett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük