BREAKING

Az Északi sarkon az olvadás a szokásosnál 3 héttel korábban indult be, és hihetetlen tempóban halad. Ha ezt fenntartja, az idén eltűnhet az összes jég, és McPhersonnak lesz igaza. Nézzétek meg!

 

Charctic Interactive Sea Ice Graph

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

23 gondolat erről: „BREAKING

 1. Amíg csak február 21-ig mutatja, addig sztem ne legyünk elhamarkodottak.

 2. Sea ice processing is currently having problems. Daily Sea Ice Index/Arctic Sea Ice News and Analysis values after February 19 are erroneous. NSIDC is investigating the issue and will correct it as soon as possible.

 3. Minden nap rá szoktam pillantani a az Észak-Sark jégtakaró grafikonjára. Az itteni a 02.23. napot mutatja.

  http://nsidc.org/arcticseaicenews/

  Mostanában van egy kis csúszás a frissítésben. Általában T-2 nap szokott lenni a frissített grafikon. Az utóbbi két hétben van 5-7 nap csúszás is.
  Talán nem hisznek a szemüknek a drasztikus olvadás miatt?
  Többször ellenőrzik az adatokat mire közzéteszik?
  Lehet, hogy kevesebb időnk van mint gondolnánk.

 4. Milyen mínuszok? Itt nálunk Finnországban most plusz 4 fok van. A legészakibb részén is plusz 3 fok van, s esőt mondanak, nem havat. Minden olvad. Mínusz 20 fok körül kellene lennie.

 5. Maga az adat még nem kiugróan alacsony, a 2018-as szinten van, de ha ez a meredekség nem valami anomália, akkor tényleg ijesztő. Nézzük a jó oldalát: Beoltva halunk meg 😀

 6. Délin nincs beszakadás: http://nsidc.org/data/seaice_index/images/daily_images/S_stddev_timeseries.png

  Itt teljesen beszakadt viszont Feb21 az utolsó dátum: https://nsidc.org/arcticseaicenews/charctic-interactive-sea-ice-graph/

  Érdekes mód itt is van egy beszakadás ” unfiltered” de később korrekciózták és feb 27 az utolsó dátum: https://web.nersc.no/WebData/arctic-roos.org/observation/ssmi1_ice_area.png

  Kérdés hogy mi okozta ezt a hirtelen nagy kiugrást majd korrekciót?

 7. Nem a jégolvadáshoz tartozik, de klíma kapcsán ez az utolsó poszt.

  Már a bulvárban is megjelent, amit Tibor bá’ (évekkel ezelőtt) jósolt:

  „Ha a hőmérséklet és a relatív páratartalom kombinációja elér egy bizonyos szintet, akkor a test az izzadással már nem képes megfelelően lehűlni. Különösen akkor, ha a test fizikailag aktív, nagyon sok felesleges hőt termel, amelyet nem tud leadni rossz WBT körülmények között, ez pedig gyorsan hőgutához, akár halálhoz is vezethet.”

  https://index.hu/techtud/2021/03/09/az-ember-szamara-elhetetlenne-teheti-a-tropusokat-a-globalis-felmelegedes/

 8. A kaotikus rendszerek…
  Ezért nem jósolgatunk! 🙂

 9. 12. malleusorbis

  Lehet, hogy az nsdic is a szajhamédia fennhatósága került.

  Szajhamédia, ami mindig hazudik.

  Kivéve a Covid-híreket.

 10. „A sarkkörön túl bukkantak ősi emberek nyomaira”
  „Alekszandr Kangyiba, az Orosz Tudományos Akadémia régésze szerint felfedezésük azt mutatja, hogy az őskőkorban az emberi élőhely határa az általánosan elfogadottnál jóval északabbra volt.”
  #https://ng.24.hu/kultura/2021/10/05/a-sarkkoron-tul-bukkantak-osi-emberek-nyomaira/

 11. Ide rakom, hátha valaki más is szemmel követi a szubszaharát:

  Tigray tartományba elindult az újabb minimális légihíd a teljesen lesoványodott mintegy 400 kicsiny afrikai gyermek részére (terápiás ennivaló) és kb. 250 ezer felnőtt orvosi ellátásához szükséges alapfelszerelés …október 6.-án szállt le a második repülőgép. A szállítmány legfeljebb 2-3 hónapig tart ki.
  Legalább 5 millió ember szorulna sürgős segítségre csak a Tigray tartományban.
  Az egész afrikai kontinensen pedig legalább 22 millió ember igényelné a folytonos humanitáriánus támogatást.

  1,26 milliárdnyi embert fog súlytani az ökológiai lepusztulásból eredő veszély és az ebből elinduló háborús konfliktus/népvándorlás, 2030-ig, ha a nemzetek nem fognak össze.
  (forrás: Ecological Threat Report/Security Council Report/Institute of Economics and Peace, 2021.10.07. jelentései szerint)

 12. 21: Na, de tegyük fel, hogy összefogunk, és az egész világ elküldi Afrikának azt a tenger ennivalót, ami hiányzik onnan. Jobb lesz a helyzet? Ma talán igen, de azzal fogják meghálálni, hogy tíz éven belül megint megduplázódik a számuk, amíg újra éhezni nem kezdenek.

 13. 22, Ábel

  Az 1,26 milliárd a bolygóra vonatkozik, azon belül is 40 db. országra.
  Tudod a kerítésépítés téma, meg az expedíciós háborúzgatás is ide kapcsolódik…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük