Breaking

Miközben a fejeteket a homokba dugjátok, amikor ilyen posztokat teszek fel: “Észak Korea a célkeresztben”  érdekes dolgok történnek a világban.

Israeli Defense Minister Asks Russia to Stand Down Syria Air Defenses or They Will Be Attacked Too

Nyers fordításban ez így néz ki: Az izraeli védelmi miniszter KÉRTE az oroszokat, hogy hagyják abba Szíria légvédelmét, vagy őket is meg fogják támadni. Ez ugyan „kérésnek” van megfogalmazva, de valójában ez egy ultimátum. És a pimaszság teteje. Egy apró ország ultimátumot ad jelenleg a világ legfejlettebb haderejének. Az oroszok azt válaszolták, ha megtámadják őket, védekezni fognak.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

43 gondolat erről: „Breaking

 1. Nincs a homokban a fejünk, látjuk, hogy nagy a baj.
  Izrael atomhatalom, több száz hidrogéntöltettel és Jericho-II és III-as ballisztikus rakétákkal, melyekkel Londontól Moszkváig minden európai nagyvárost elér.

  Jericho-III:
  http://2.bp.blogspot.com/-5nli2tReOKs/TrOQ0av6SuI/AAAAAAAAEps/D-uDTGrH-tw/s1600/Israel+Tests+Jericho+Series+Jericho+III+intermediate-range+ballistic+missile+%2528IRBM%2529+Shavit+space+launch+vehicle+nuclear.jpg

  Ezeken felül Izrael atomtöltetű cirkálórakétákat telepített a németektől kapott tengeralattjáróira, így a Földközi-tengerről is indíthat atomcsapást egész Európa ellen.
  Izrael-Szaúd-Arábia-USA tengely a célkeresztbe vette Iránt, Oroszországot és Kínát.
  Iránt és Oroszországot Izrael és Szaúd-Arábia képes közvetlenül katonailag is fenyegetni, Kínát egyenlőre közvetve. Szaúd-Arábia katonai fenyegetése elsősorban a Szíria területén lévő orosz bázisok elleni, Izraelé viszont már az orosz területeket is érintheti.

  Szaúd-Arábia állítólag vásárolt néhány pakisztáni atomtöltetet, melyet a kínaiaktól vásárolt ballisztikus rakétáira szerelhetett.
  Egy esetleges orosz-izraeli összecsapás nagyon hamar nukleáris ütésváltásba is fordulhat, ami kiváló ürügy lehet egy globális atomháború beindítására, ami az amerikai vallási fundamentalizmusban szenvedő neokonok nagy álma, ráadásul kiváló casus belli, hiszen ismét a szegény szerencsétlen üldözött álzsidókat (Izrael valójában a talmudista kazárok vagy más néven a cionisták központja) bántják.

 2. 01: Monte, egy kis kiegészítés. 😉

  Kína reméli, hogy a nagy koreai összeborulás keretében Dél-Koreát le tudja katonailag választani az USÁ-ról a békeszerződés keretében és ki tudja terjeszteni befolyását a Japán partokig. Kérdés, hogy miképp változik Kim Dzsong Un álláspontja, ha azt látja, hogy a Trump kormányzat május 12-én felrúgja az évek alatt, a teljes nemzetközi közösség bevonásával megkötött iráni atomalkut. De mit lép Trump, ha Irán gyorsan beszerez nukleáris fegyvert, mondjuk Pakisztántól?

  Trump még 2015-ben kijelentette, hogy „imádja a háborúkat, még az atomháborúkat is”. Vágyálma Irán esetében hamarosan akár teljesülhet is. Moszkva és Peking nem hagyná magára Teheránt, míg Rijád Washingtonnal és Tel-Avivval vonulna csatába. Az a legkevesebb, hogy a harc felrobbantaná a teljes Közel-Keletet.
  Kérdés, hogy mit lépne Trump, ha Irán gyorsan beszerezne nukleáris fegyvert, mondjuk Pakisztántól. Az elriaszthatná az amerikai és az izraeli támadást. Trump pedig leszerelési szerződésért kilincselhetne, mint most Észak-Korea esetében. Az egész egy teljesen képtelen és szürreális színjáték, de Trump elnökségének elmúlt 15 hónapja már sok mindenhez hozzászoktatott bennünket – ahogy annak ellenkezőjéhez is.

  Trump külpolitikájának csődje: háború Iránnal, béke Koreában
  https://privatbankar.hu/makro/trump-kulpolitikajanak-csodje-haboru-irannal-beke-koreaban-318198

 3. És mivan, ha Irán titokban beszerzett néhány atomtöltetett É-Koreától, cserébe kőolajért.

 4. 03. vcsaba81
  Ha titokban beszerzett és a beszerzés ténye titokban is marad, akkor – kedvezőtlen esetben – komoly nukleáris meglepetés lehet a dologból, amikor Iránt megtámadják. Ha a beszerzés ténye kiderül, akkor először világbotrány és hiszti, utána alkudozás.
  A titokban beszerzett és titokban tartott atomfegyverzet azért veszélyesebb, mint a nyíltan felvállalt, mert ha valóban sikerült a titokban tartás, akkor az agresszor oldal „meggondolatlanul” ugorhat egy kalandba, aminek a vége akár egy atomcsapás is lehet visszafelé.
  Ha valaki deklaráltan atomhatalom, azzal háborút kezdeni szerintem mindenki kétszer meggondolja, akármilyen elvakult farok is.

 5. 02. Python
  Izrael már igen régóta feni a fogát Iránra, de szeretné a piszkos munkát az amerikaiakkal elvégeztetni.
  Oroszország belépése a szíriai háborúba valamint a szíriai rezsimváltás sikeres blokkolása alaposan felülírta a nekonok ütemtervét/programját.

  Izrael vs. Oroszország atomháborúban Oroszország bár kapna be tölteteket, de túlélne, Izrael viszont eltűnne a Föld színéről.
  Hoppá, most hogy belegondolok, nem is olyan rossz ötlet… 😀

 6. Tibor bá
  Nem tudom honnan származik az információd, ugyanis nálunk az égvilágon sehol és senkinél semmi utalás ilyes kijelentéseket illetően nem volt, márpedig elhiszed ugyebár, hogy a média hatalmas lufit kerekitett volna ebből.
  A hir annyira abszurd, hogy nehezemre esik elhinni, és remélem, hogy nem annak az oknyomozó újságirónak a bloggjából szedted, aki Fukhushimát is a mi nyakunkba akarta varrni, mert akkor annyit is ér.

 7. Ha az oroszok ugyanis leszállítják a Szíriának beígért Sz–300-as rakétaelhárító rendszert, és akár azt éri izraeli támadás, akár az ott állomásozó, a külföldről pénzelt terroristák ellen harcoló orosz erőket, annak a Kreml nyilvános figyelmeztetése szerint „katasztrofális következményei” lesznek. Amennyiben ez megtörténik, és az Izrael elleni válaszcsapásokba beszáll nem csak Oroszország, Irán és Szíria, hanem a libanoni Hezbollah, az Egyesült Államok azonnal Izrael oldalára állva akár megtámadhatja a nyolcvanmilliós Iránt. De akár Oroszországot is. Amelynek észtországi határa mellett kedden kezdődött meg a balti ország történetének legnagyobb hadgyakorlata tizenötezer katona és tizenkilenc NATO-tagország és más partnerek részvételével. A NATO a hadgyakorlatot azzal indokolta, hogy ezzel akarják „elrettenteni” Oroszországot.

  Világháború holnap? A nyugati világ öngyilkos módon játszik globális katasztrófára
  http://lovasistvan.hu/2018/05/04/vilaghaboru-holnap-a-nyugati-vilag-ongyilkos-modon-jatszik-globalis-katasztrofara/

 8. Mindenhol akadnak pszichopata őrültek még Izraelben is, de azért még nem ők fújják a passzátszelet…

  Megy a műsor mint egy Ali meg Fraezier mecs előtt … „These Zionists, they talk grandly about annihilating the entire world, and then they go out and shoot a few Palestinian school children. The reality doesn’t quite measure up to the public relations! They like to tell themselves (and the rest of us) how important they are, but there’s no need to take them seriously.” (https://bit.ly/2KBdYVw)
  Van aki bekapja a horgot az rághatja

  Speciel jobban izgat ez a baromi felmelegedés – május elejére már levirágzik az akác, az orgona, bodza, mi lesz itt a sarki jéggel??

 9. 05.Montezuma
  Ha én irogatnák hasonlókat országodról-szmájlival, vagy anélkül – ez hogy esne neked??
  A keserves , rohadt anyukádat, TE SZARHÁZI!!!!!!!!!!!!!!!

 10. 9. balint

  Vegyük úgy, hogy kvittek vagyunk és lapozzunk, így külön nem reflektálnék az utolsó mondatodra – bár ne feledd, Te képviseled ezen a fórumon Izraelt.
  (Tudod, demokrácia, tolerancia, más véleményének az elfogadása és a többi hasonló baromság, amire mindig hivatkoztok…)

  Természetesen megértem az érzelmi felindulásodat, de bizonyos tényekkel igen nehéz vitázni. Dr. Shlomo Sand, a tel-avivi egyetem professzora írt ezekről a témákról több könyvet is, amit persze azóta is mélyen agyonhallgat mindenki, mivel baromi nehéz az öreget antiszemitizmussal vádolni. Hozzáteszem, hogy az igen mélyen tisztelt Hazád a legnagyobb fasiszta állam a világtörténelemben, akik a mai napig folytatják a nácik holokausztját – a valódi ószövetségbeli zsidóság ugyanis sosem hagyta el Szentföldet, hanem a mai napig ott élnek, helyesebben a keveredett leszármazottaik: a palesztinok.
  A magam részéről elutasítom a „kivételezett nemzet” kultuszát, a „felsőbbrendű faj” elméletét vagy épp a „kiválasztott nép” roppant megható történetét is.

  Végezetül egy költői kérdés Hozzád:
  Vajon a new yorki ortodox zsidóság miért szokott brutál módon tüntetni Izrael állam ellen?

  https://www.youtube.com/watch?v=jP51T_cfwXw

  https://www.youtube.com/watch?v=iZH8UbMb3AU
  Ez még szmájli nélkül is nagyon gáz…,khm.., Mózes és a Tízparancsolat, ugye…

 11. 11.Montezuma
  …”Te képviseled ezen a fórumon Izraelt.
  (Tudod, demokrácia, tolerancia, más véleményének az elfogadása és a többi hasonló baromság, amire mindig hivatkoztok…)”
  Igen, Montezuma, ÉN képviselem ezen a fórumon Izraelt, a normális, hétköznapi kisemberek Izraelét.
  Azon mindennapi kisemberkék országát, akik senkit nem akarnak megtámadni, senkivel nem akarnának háborúzni, csak dolgozni, gyermekeiket nevelni, mindennapi kenyeröket előteremteni akaró emberek országát.
  Úgy állitasz be minket, mintha naponta látnád a tévében a „Netaniyahu, vezess minket háborúba” szlogeneket skandáló tömegeket!Nemde?
  Összemosol minket a politikusokkal, amúgy könnyedén és felületesen, mintha én bármikor egy vályúba öntötem volna a magyar nemzetet politikusaival.
  Olyan marhaságokra, mint kiválasztottság, felsöbbrendűség, stb.még csak nem is bocsátkozom vitába veled, mert ha egy kicsit is ismernéd az izraeli társadalmat-a normális TÖBBSÉGI TÁRSADALMAT- akkor a témát szóba sem hoztad volna!
  SENKI az izraeliek közül rá se ránt ezekre a marhaságokra, kivéve a maroknyi ortodox, mélyvallásos idiótákat, a nálunk is egészséges közutálatnak örvendő kaftános szélütötteket.
  Akik nagyrésze külföldi, főleg amerikai állampolgár, és ezúttal megmagyarázom, kérésedre, a belinkelt videó okát:
  Az ortodox zsidó gyűlöli Izrael államát, és ha tehetné, elpusztitaná, mert a jövendőlés szerint csak a Messiás alapithatná meg újra Izraelt, nem pedig az Istentelen, vallástalan cionisták 1947-ben.
  Ergo szemükben az ország búnben fogant, az Isteni rendelkezés ellenében, ezért van ami van náluk.
  Ők, például, nem állnak vigyázban a Himnusz hallatán, a zászlót minden függetlenségi nap alkalmával ismételten elégetik, és hasonlók.
  De te higgyél amit akarsz

 12. 13. balint

  Nem sértődtem meg és nem is haragszom Rád, javaslom, Te se tedd.

  Az égvilágon semmi bajom a kisemberekkel és – bár nem élek Izraelben – de tudok róla, hogy az izraeli emberek többsége nem Netanjahu párti. Itt is jelenik meg néha cikk arról, hogy Tel-Avivban milyen tüntetések szoktak volt lenni a kormányotok ellen – igaz, nagyon néha, hiszen ezt sem illik nagydobra verni.

  Ismerem az ortodox zsidóság álláspontját is a jelenlegi, általuk hamis Izraelnek nevezett állammal kapcsolatban, de lássuk be: a tények ettől még tények maradnak, az izraeli vezetés sokat tesz azért, hogy a világ még véletlenül se kedvelje. Az sem volt túl szimpatikus dolog, amikor az izraeli légierő bombázta a palesztin lakótelepeket, közben az izraeli telepesek a domboldalról kempingszékből nézték a bulit és piknikeztek közben. Ehhez képest aki ott is IGAZ EMBER volt, az azok az izraeli pilóták voltak, akik megtagadták a parancsot a lakótelepek bombázására vonatkozóan – látod, még erről is tudok.

  Ha a szmájlis fekete humor a részemről ilyen mélyen megbántott, akkor itt és most ünnepélyesen visszavonom és megkövetlek érte, hidd el, nem esik nehezemre figyelembe vennem mások személyes érzéseit, hitét és világnézetét, mint ahogy bocsánatot kérni sem szégyenkezem Tőled.

  Viszont a véleményem a geopol szempontból nem változik, ezt Neked is el kell fogadnod. Sosem a kisemberekről szoktam volt írni, hanem a geopol mocskairól és ebben a kérdésben az izraeli kormány minden, csak szende szűz nem.

  Ui: Ha Tibor bá’ jónak látja, a szmájlis megjegyzésemet nyugodtan törölheti, nekem nem fog hiányozni, ennyi sz@rságot meg nem ér az egész – ne váljunk méltatlanná a fórumhoz és ahhoz, amit képviselünk.

 13. 14 – Montezuma:
  A szmájlis mondat Bálintnak joggal esik rosszul, ez csak egy baljós megállapítás volt, de kétségtelen, hogy belegázoltál Bálint érzékenységébe. Valóban lapozhatunk, mert elnézést kértél érte. Valószínűleg Bálint megbocsátja neked, azt a tévedést, hogy a hülye és gonosz politikusokat összemostad a tisztességes kis zsidókkal. Én ennél súlyosabb hibának tarom, hogy Nem ismered Bálint álláspontját, aki most világosan kifejtette, de nem most találta ki, hanem évekkel ezelőtt felhívta rá a figyelmünket. Nem Bálint keze van rajta a piros gombon.

 14. 06 – Bálint:
  http://www.investmentwatchblog.com/

  Israeli Defense Minister Asks Russia to Stand Down Syria Air Defenses or They Will Be Attacked Too.

  Israel’s Defense Minister said on Thursday in an interview for a Russian newspaper, the Kommersant respectively, that Israel will continue to hit military targets in Syria. Also, Avigdor Lieberman warned the Russians that, let me quote:
  “If the S-300 systems aren’t aimed at us, that’s one thing. If they open fire on our aircraft, we certainly will respond. We always take Russian interests into account, and hope they take Israel’s security interests into account”

 15. 16. Tibor bá’
  Tudom, szoktam olvasni Bálint írásait, sajnálatos, hogy ilyen irányt vett a dolog, nem lett volna erre szükség.
  Morbid poén volt, remélem, hogy túl tudunk ezen lépni – annyira talán Te is ismersz engem, hogy nem szeretek igazságtalan lenni és nem csinálok hiúsági kérdést egy rossz viccből sem, főleg, ha én vagyok a ludas.
  Ha rám hallgatsz, akkor törlöd a fenébe a nem ide való dolgokat.
  Remélem Bálint is túl fog ezen lépni, nem volt ő célpont sosem számomra.
  Tényleg sajnálom, hogy olyan embert sikerült megbántanom, aki nem érdemli meg.

 16. 17:
  Nem törlöm, mert akkor az egész polémia nem érthető mások számára. Fátyol reá!

 17. 1O. n/a
  „Valami történik, az biztos.”

  „Valami készül”
  A Keleti-Földközi-tengeren- Soha nem látott konfrontáció az U.S.A., Franciaország, Nagy-Britannia & Németország hadihajói
  és az Orosz flotta között.
  Lényegében, a területen egy sajátos, furcsa mobilitás van, mintha „valamire készülnének”.
  A 2013 augusztus-szeptemberi válság után ez a legnagyobb haditengerészeti erő, amelyet a Keleti-Mediterrán térségben koncentráltak.
  Egy hónappal ezelőtt Szíriában, az Onyx szárazföldi partvédelmi rakéta-elemeket rakodtak le, amelyek 400 km-re a szíriai parttól biztonsági sávot biztosítottak, és már a Heimey Orosz bázisához közel helyezkedtek el.
  Tegnap, első alkalommal, a Libanoni kormány felhatalmazása után, az Orosz Szu-30SM vadászgépekek felszálltak AB Heimey-t repülőteréből és berepültek Libanon északkeleti légterébe.
  Légierő bázist épitenek az Oroszok az Izraeli légierők ellen Nyugat-Szíriaba a Libanon határán, ahol gyakorlatilag a Libanoni légtér az Orosz felügyelet alatt halad.

  „Valami történik, az biztos.”

  A következő napok fogják megmutatni, hogy mindez mit jelentent.

 18. Milyen szép, hogy sikerült úgy lefordítani az írást, hogy az ellenkezőjét hozd ki belőle a valóságnak, de minimum az itt fő csapásiránynak számító oroszbarát irányba állítsd:

  A valóságban az izraeli védelmi főnök azt azt nyilatkozta, hogy az oroszokkal nem keresik a konfliktust, és napi szintű kapcsolatban vannak. Az ő céljuk, hogy Irán ne tudja megvetni a lábát Szíriában, és onnan fenyegetni Izraelt, ezért nem állnak le a támadásokkal, és tudják, hogy az S-300-rendszer nem nekik szól, de ha rájuk lőnek vele, ők viszonozni fogják. Erre a ruszkik is azt mondták, hogy ha rájuk lőnek akkor ők is visszalőnek.

  Ennyi. Te meg itt már háborús helyzetet vízionálsz, a rajongók meg kritika nélkül igazodnak.

 19. 21 – Ir:
  Én pontosan fordítok. Cáfold, ha tudod. Még okosabb, miért nem fordítod te le? A főállítást a posztban lefordítottam, szerintem korrekt módon. A Bálintnak belinkelt szöveget nem, mert azt csak Bálintnak szántam a kérésére. Ezt: “If the S-300 systems aren’t aimed at us, that’s one thing. If they open fire on our aircraft, we certainly will respond. We always take Russian interests into account, and hope they take Israel’s security interests into account” Ez a két mondat eredetiben is Avigdor Lieberman idézete. Akkor nézzük ennek a szövegnek a fordítását (hamár te nem vetted magadnak a fáradtságot).
  Amennyiben az S-300-as rendszer nem minket vesz célba, az egy dolog. De, ha ezekkel tüzelnek repülőinkre, akkor arra természetesen reagálni fogunk. Az orosz érdekeket mi Állandóan figyelembe vesszük, és reméljük, hogy ők pedig Izrael biztonsági érdekeit veszik figyelemebe.
  Valóban ez egy ártatlan mondatnak tűnik, de nézzük meg a hátterét.
  1) Izrael folyamatosan támad Szíria területén lévő állásokat.
  2) Ezt Putyin megunta és S-300-as rendszereket telepített Szíriába, ezen támadások ellen.
  3) Izrael úgy gondolja, hogy az ő nemzetbiztonsága szempontjából továbbra is légitámadásokkal kell gyengíteni Szíriát, egy független, az ENSZ-ben ott ülő, legitim országot.
  4) Az S-300-as rendszer telepítésének éppen az volt a célja, hogy Izrael hagyjon fel a légitámadásaival. Tehát, vélhetően, ha izraeli gépek megint jönnek, az S-300-as légvédelmi rendszert működésbe hozzák, és lelövik a támadókat. Ha ez bekövetkezik, akkor az izraeli gépek (a „beígérésnek” megfelelően) megtámadják az orosz állásokat. Ami már nyílt háború, és könnyen atom bevetéshez vezethet. Erre hívtam fel „híveim” figyelmét. Hol hibáztam?

  Végül pedig az orosz-barátságról. Én nem vagyok se orosz barát, se USA barát (na az végképp nem) én az igazságnak vagyok a barátja. Az igazság pedig az, hogy CIA pénzeléssel meg akarták dönteni a legálisan megválasztott Asszadot, mert Izrael kérésére Szíriát fel akarják darabolni. Ez sért orosz érdekeket (is), tehát nem engedték.

 20. Ha már Tibor bá jóvoltából szóba került a dolog, akkor hadd vizsgáljuk meg kissé közelebbről a mai világpolitikai helyzetet a két nagyhatalom közti feszültségek fényében:
  Ezen napokban a közelgő klimaváltozáson kívül az emberiségre leslekedő legnagyobb akut veszély egy esetleges háború a két titán között, egy háború, amely konvencionális fegyverekkel indulhat, de ne adj isten, nukleáris háborúvá fajulhat.
  A helyzet az, hogy a világ sorsa ma Sziria egy ismeretlen, jelentéktelen, kicsi ország területén fog eldőlni, egy tulajdonképpen jámbor, nem sok vizet zavaró államocska sorsa lesz jelképesen a világ sorsa is.
  Nézzük meg elejétől, hogy mi történt, mi sodorta Sziriát ily világrengető események középpontjába, miért akarja boldog-boldogtalan megmenteni, keblére ölelni szegény szireket, akik halomra pusztulnak a sok jóakaratú bombázásoktól, az amerikai, török, iráni, egyik a másik kezéből kapkodná ki őket a nagy segiteniakarásban, olyannyira, hogy szegény sziriai polgár felsóhajthatna bánatában „uram, ments meg a barátaimtól, mert nagyon szoritanak ám”
  Hát akkor nézzük:
  Valamikor 1979 januárjában megjelenik az iszlám világában a koráni mintaállam, az iszlámot eredeti fényében visszaállitani kivánó referenciaállam:az Islamic Republic of Iran.
  Ez az a pillanat, mikor a jéghegy belemar-még nem hasitja végig, csak lyukat vág rajta- az arab Titanic oldalát. Innentől rejtett, sok türelmet igénylő aknamunka és egyenes út vezetett az Arab Tavasz kitöréséig, ami alapjaiban rázza meg a poshadt arab világot, végzetes baltaként hasitva végig az arab országokon, káoszt, bajt és nyomorúságot hozva reájuk. Ha Amerika, aza a CIA keze is benne volt a manipulációkban, akkor ez az első eset, hogy Irán és Amerika egyirányba dolgoztak, persze nem ugyanazokért a célokért, de az eredmény szempontjából teljesen mindegy, az arab világ , mint láthattuk volt, bizony fenekestül felfordul.
  A hivatalos Izrael boldogan dörzsölte kezeit, amint az Algériában kirobbant és erdőtüzként kelet felé terjedő forradalom egyik országot a másik után renditi meg több-kevesebb sikerrel és Sziriához közeledik, igen ám, de :
  Az Arab Tavasz tsunami-szerű lendülete Sziriát elérve majdnem egy az egyhez egy tájfun jellegét veszi fel, hevesen, nagy erővel csap le, tombol, de olyannyira, hogy az ország legitim vezetése szinte és kishiján vesztésre áll, de valahogy sikerül, nagy áldozatok árán stabilizálni és felülkerekedni a helyzeten, és Asszad elnök mintegy kiszáll a sirból, amelyben már több, mint féllábbal benne volt.
  És bizony országom hoppon maradt.
  Ugyanis Izraelt úgy lehet jelenlegi helyzetében elképzelni, mint ama vendéget, ki a pincérnek feladja a rendelést:
  -Látom van egy finom , kövér Sziria az étlapon. Hozza ki kérem , szépen kisütve és feltrancsirozva, egy adag mustárral, jó, s ne spórólják ki a finom paprikás zaftot alóla, rendben?
  A pincér elsiet, majd jó negyedóra múlva előjün, kezében hatalmas tálcán a nagy, kövér, pirosrasütött Sziria , elsiet az izraeli asztala mellett és leteszi a tálcát egy másik asztalra, amelyet három hatalmas , kidobóember-szerú alak úl körül.
  -Ez az én rendelésem volt, miért viszi ki a másik asztalhoz? Pláné, hogy ezek utánam jüttek be a vendéglőbe-méltatlankodik az izraeli.
  – Kérem, én szívesen adnám a panaszkönyvet uraságodnak-válaszolja remegő hangon a pincér- de ezen urak még a panaszkönyvre is rátalepedtek, valamelyikuk rajta ül.
  Esetleg, Sziria helyett hozhatnák uraságodnak egy adag piritóst ? Finom, friss fokhagymát is tudok ajánlani mellé.
  Ez van, nagyjából, vicces formában előadva a tényleges helyzet Izrael szemponjtából.
  A kérdés az, hogy elfogadja Izrael a pincér ajánlatát, vagy megverekszik a másik három vendéggel.

 21. 23 – Bálint:
  Szórakoztató kis történet, csak a végkifejlett eredmény nem lesz szórakoztató. 🙁

 22. 24.Tibor bá
  Úgy igaz, ahogy irod!
  A világ fenekébe beledugtak egy dinamitrúdat, a kanóc pedig szegény Sziria seggéből lóg ki.

 23. Szerintem meg lejárt lemez, felejtsétek már el ezt a huhogósdit. USA elengedte Szíriát, oroszoké és kész, tegyenek vele amit akarnak. Izrael meg Iránnal kakaskodik, nem a ruszkikkal, az egy másik történet, és ha az egészben valami veszélyes, akkor az.

 24. Beindultak a dolgok…:

  Izrael végez Bassár el-Aszad szíriai elnökkel, és megdönti rendszerét, ha tovább engedi Irán ténykedését az ország területén – intézett ultimátumot Juvál Steinic infrastruktúra, energia- és vízgazdálkodási miniszter a Jediót Ahronót című újságnak adott hétfői interjújában (amit az MTI szemlézett). A kormányzó jobboldali Likud párthoz tartozó, a biztonsági kabinet munkájában is részt vevő miniszter kifejtette, hogy Izrael mindeddig nem szólt bele a szíriai polgárháborúba, de ha Aszad lehetővé teszi Iránnak, hogy Szíriát katonai támaszponttá változtassa, hogy onnan támadja Izraelt, akkor tudnia kell, végeznek vele.

  Vasárnap este minden izraeli tévécsatorna beszámolt arról, hogy a hírszerzők szerint Irán megtorló támadásra készül a közeljövőben egy valószínűleg izraeli gépek által végrehajtott légicsapás miatt. Ezt a szíriai T-4-es légitámaszponton épített iráni létesítmény ellen hajtották végre izraeli gépek (a támadást szokás szerint nem ismerte el, de nem is cáfolta a légierő), és a jelentős mennyiségű hadianyag megsemmisítése mellett hét iráni katonai tanácsadóval is végeztek.
  Az értesülés szerint Kaszem Szulimáni, az Iszlám Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű hírszerző elitegységének parancsnoka és Hadzsi Zádával, a Forradalmi Gárda légierejének parancsnoka áprilisban az egyébként most vasárnap az iráni kliensnek számító Hezbollah sikerével végződött libanoni választások utánra halasztotta az Izrael elleni válaszcsapást. Izraeli értesülések szerint azért napolták el az akciót, mert a támadásban a síita libanoni Hezbollah milíciája is részt venne egy izraeli katonai támaszpont elleni rakétacsapással, és ez befolyásolhatta volna a szervezet politikai szárnyának hazai megítélését.
  A valószínűleg Szajed Ali Hamenei ajatollahhal, Irán vallási és politikai vezetőjével közösen meghozott döntés hátterében az áll, hogy a libanoni választások után már semmi nem indokolja a késlekedést. Teherán ugyanis – valószínűleg joggal – biztos abban, hogy Donald Trump amerikai elnök május 12-én már nem fog újból rábólintani a 2015-ös iráni atomalku fenntartására, ezért érdemes nincs értelme megvárni az alkuból való amerikai kilépés bejelentését.
  https://index.hu/kulfold/2018/05/07/izrael_aszad_meggyilkolasa_fenyegetes_sziria_iran/

 25. ? Balint:/Python

  Igaz lenne ez?

  Izrael végez Bassár el-Aszad szíriai elnökkel, és megdönti rendszerét, ha tovább engedi Irán ténykedését az ország területén

  – mondta Juvál Steinic infrastruktúra, energia- és vízgazdálkodási miniszter a Jediót Ahronót című újság honlapjának, a ynetnek adott interjúban, amely hétfőn jelent meg.

 26. 26 – Ir:
  „USA elengedte Szíriát, oroszoké és kész, tegyenek vele amit akarnak. ” Ha ez igaz lenne, akkor már rég hazavitték volna a csapatokat, de nem vitték, sőt, bejelentették hogy maradnak.

  Izrael álláspontja illogikus. Izraelnek minimum 200 hidrogén robbanófeje van. Iránnak egy sincs. Nagy hülyeség lenne, ha Irán megtámadná Izraelt Szíriából.

 27. Izrael fiai el lesztek söpörve és a Palesztin állam végre visszakapja a történelmi területeit… Az oroszoktól. A „kiválasztottaknak” elment a józan eszük. Ebben az esetben lehetséges a helyi atombevetés. Igen, megint mindenáron bele akarják rángatni egy háborúba az amerikaiakat, és igen megint azt akarják hogy őmiattuk több milliárdnyian szenvedjenek. Egy kurva kibaszott könyv miatt, aminek az első része az ő történelmük egy fejezete. Vegyük már észre, ezek a felsőbbrendűségi komplexusban szenvedő emberek irányítják a világot a pénzügyeket, és a buta nagyhatalmak nyugatabbra eső részét. Ezek nem félnek, hogy egyszer tényleg a szaudiak is megelégelik amit művelnek, meg úgy minden arab állam, amelyiknek tényleg van történelme miközben ezek szimplán vándor nép volt?

 28. 31 – Dan:
  „felsőbbrendűségi komplexusban szenvedő emberek irányítják a világot” A világot valóban irányítják, de komplexusnak nehezen nevezhető, hiszen a tény ismerete nem komplexus.

 29. Nem Tibor, felsőbbrendű az a faj, amelyik nem a természetes környezete,{ azon belül értendő az összes faj, s egyed}, és nem az azonos fajon belüli egyedek kárára él, és tevékenykedik. Ezzel ellentétesen élő csúcsragadozó pusztán parazita. És ki fog halni. Elvész az evolúció süllyesztőjében bármit is alkotott amíg uralkodott.

 30. 29: Ürügy.
  Az izraeli vezetés, egyre inkább nyíltan bele akar avatkozni a szíriai katyvaszba, mert kezdenek a dolgok úgy alakulni, ami a zsidó állam számára geopolitikailag egyre kedvezőtlenebb.

 31. 26. lr
  „Szerintem meg lejárt lemez, felejtsétek már el ezt a huhogósdit. USA elengedte Szíriát, oroszoké és kész, tegyenek vele amit akarnak. ”

  Bárcsak igazad lenne!

  A nyugatiak azonban támogatják a köolajban gazdag Kurd állam létrehozását amihez alapvető feltétel a saját földterület.
  Kurdok lakják Töökországot, Sziriát, Irakot és Iránt. Szerinted, önkéntesen, háboru nélkül, a fölsorolt államok közül, melyik mondana le a mai jogairol a Kurdok javára?

  Tisztelt „lr”.
  Én nem lennék annyira biztos a „lejárt lemezen”.

 32. 31 Dan

  Össze vagy zavarodva.

  ” Egy kurva kibaszott könyv miatt…”
  Nem a könyv miatt, hanem mert az abban leírtak a világnézetük, hitük.
  Világnézet kell! Minden embernek kell lennie világnézetének, mert enélkül összeomlana az élet.
  A társadalom működéséről, az ember gondolkodásáról gyűjts ismereteket. Ez segíthet.
  Hégel, Marx. Csak a frissebbek.
  Irodalmi stílusban is találsz. Madách.
  Ő nem volt tudós, több részletben hibázott, de emészhetőbb az írása.

  Ennél a posztnál az ideológiát elhagyhatod. Jól meghatározható érdekek ütköznek.

 33. 31 – Dan:
  Vagy nem ismered az evolúciót, vagy rosszul alkalmazod. Amit írsz, az kotyvasz. Az evolúció szarik az erkölcsre, szarik a morálra. Az evolúció mindig az adott körülmények közötti legéletképesebbet hozza ki.

 34. Tibor. Morál és ésszerű gondolkodás mellett lehet valamilyen faj felsőbbrendű. Az evolúciót kár volt belekevernem (mert az támadási alap}, hisz az buta. Tehát a felsőbbrendű faj is csak egy mítosz. Egy vallási hiedelmen alapul, amit egy buta csúcsragadozó írt. Sajnos onnan ered a nyugati világnézet is, ami maga fölé helyezte egy könyvben leírt nép történetét. Gondolom értjük amit írok. Buta evolúció, buta hosszútávon önmagukat is elpusztító fajok. Az ember sem gondolkodik, használja az erejét, ami nem fizikai, hanem agyi értelemben vett erő. Egyébként ha választhatnék, atombomba által dögölnék meg egy pillanat alatt, nem pedig a klímaváltozás miatti hosszú szenvedések közepette.

 35. 38 – Dan:
  A cél szabja meg a minősítést. Ha a cél az uralom az emberiség felett, vagy a világ javainak az összegyűjtése, akkor a zsidó nép valóban felsőbbrendű, mert ezen célok elérésében utolérhetetlenek. Evolúciós szempontból más a helyzet. Ha ő miattuk pusztul ki az emberiség, akkor az evolúció vesztesei lesznek, vagyis nem lesz utóduk.

 36. A dolog pikantériája: Putin mellett a mai disszemle tribünjét ott a fenyegetö, a Cár meg megmutatja neki, hogy mivel számoljon….

  Ja…az oroszok eddig minden háborút saját szemszögükböl gyözelemmel fejezték be.

 37. 39. Tibor bá’

  ” Ha ő miattuk pusztul ki az emberiség, akkor az evolúció vesztesei lesznek, vagyis nem lesz utóduk.”

  Hacsak nem sikerül a „tervük”, azaz a 300 család birtokba veszi a Földet, megtart pár száz millió rabszolgát, a többit meg kiirtja…

  Így paradicsomi környezetben élhetnének a világ örökösei…

 38. Orosz haditengerészet SLBM indítási gyakorlata május 22.-én – 4 db-os Bulava szalvó a Fehér-tengerről:
  https://www.youtube.com/watch?v=VUdIUdouLv0&feature=youtu.be
  (Bulava: SS-N-32 NATO kódjelű, 3 lépcsős szilárd hajtóanyagú rakéta, 8000 – 9000 km közötti hatótávolsággal, 6-10 db 150 kT hatóerejű atomrobbanófejet hordozhat, CEP érték: 350 m, szolgálatba állítás kezdete 2013)

 39. 42 – Montezuma:
  Ehhez most még meg kell nézni a Cár bomba felrobbantását, és akkor teljes a kép. 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük