Béketárgyalás

Több mint 50 állam vezetői gyűltek össze a svájci Bürgenstockban, hogy az Ukrajna elleni orosz háborút a későbbiekben lezáró béketerv feltételeiről tanácskozzanak. Mivel Oroszország részvétele nélkül kezdődött szombaton a konferencia, hatékonyságát megkérdőjelezik az esemény bírálói.

Faisal bin Farhan Al Szaud herceg, Szaúd-Arábia külügyminisztere is kritizálta a svájci békekonferenciát, hangsúlyozva, hogy a folyamathoz szükség lesz Oroszország aktív közreműködésére, ezért a nemzetközi közösségnek bátorítania kell minden lépést a hatékony tárgyalások felé.

William Ruto, Kenya elnöke szerint egy békecsúcs nem csak a szövetségesek találkozója, hanem a barátok és az ellenségek egyeztetésének kell lennie, Oroszország jelenléte nélkül nem lehet sikeres egy ilyen egyeztetés.

Vasárnap három témát vitatnak meg a munkacsoportok: a nukleáris biztonságot, az élelmezésbiztonságot és a humanitárius segítségnyújtást, ahhoz tartozóan kiemelt problémaként az ukrán gyerekek sorsát, akiket illegálisan hurcoltak Oroszországba.

(EURONEWS)

17 gondolat erről: „Béketárgyalás

 1. Kenya állásfoglalása különösképpen lényeges a témában…
  Megtudhattuk tőlük, ami elve nyilvánvaló volt.

 2. Az egész esemény teljesen lényegtelen volt.

 3. Egy kicsit trianon utánérzése van az egésznek.
  Oda sem hívtak meg minket érintetteket, csak a kész döntést közölték.
  Ez talán annyiban más, hogy még le kellene győzni az oroszokat (ami több mint kérdéses) aztán lehetne az előre, nélkülük letárgyalt béke”szerződést” az orruk alá tolni.
  Egy szó mint száz, ez a svájci találkozó egy kutyakomédia volt.

 4. Kiderül, hogy a résztvevpk ki akartak szakadni a nagy semmittevésből,
  egyuttal szívni egy kis svájci levegőt. — Cserébe megrágják a gittet,
  esetleg némlyek kipróbálják milyen is egy htengerközeli golfpálya,
  majd „”hazamennek a legények. „” — Kódolva volt, hogy Putyinnal
  nem akarnak egy asztalhoz ülni, pedig nélküle nem történhet semmi.
  Ő pedig hölye lesz ha elmegy bárhová amíg érvényben vn ellene
  valamiféle elfogató parancs, vagy rendelet — SZERINTEM nyugat
  egyre többször fog mellé a dolgoknak.

 5. Neutrality Studies:

  Outcome Document Is A Huge Blow AGAINST Ukraine. The „Peace Formula” Is Gone!

 6. 3: „Egy kicsit trianon utánérzése van az egésznek.
  Oda sem hívtak meg minket érintetteket, csak a kész döntést közölték.”

  Apró különbség hogy a „nem meghívott” nem veszíthet területet, mert neki semmi nem jár 🙂
  Mindent Ő foglalt el 🙂
  És az ismertetett „ajánlata” teljesen értelmezhetetlen, vagyis érdektelen.
  Másrészt semmilyen döntés nem született oroszországról. Ukrajna védelméről döntöttek.

  Megjegyzem tippem szerint az lesz putyin „Békeajánlata” vége, hogy olvadozni fog és a végén úgy köt békét, hogy a Krímet azért megtarthatja.

 7. A felesleges svájci színjáték helyett, minden háború párti országban lejátszatnám, fő műsoridőben ezt a zseniálisan megkomponált dokumentumfilmet!
  Meghalni Ukrajnáért (dokumentumfilm)
  #https://www.youtube.com/watch?v=m_8-3NFDN44

 8. Donbassz Za Nami jelleggel,
  végre példásan megbüntetik Motorola parancsnok gyilkosait, szépen mennek a szibériai munkatáborok valamelyikébe 12-13 év minimális időtartamra.
  forrás: ria novoszti

 9. És lám, nem engedi át a rendszer az írás elejét.
  Most „csak” moderációba tett. Aztán vagy meg jelenik vagy nem. Múltkor is így jártam, aztán megkértem Évát engedje át. Nem tudta, mert nem várt semmi moderációra. Vagyis elveszett az írás.

  Szóval folytatom:
  Olvastam valahol, hogy most már az USA is kezdi terhesnek érezni ami van arrafelé (ennek megfelelően változni fog Kijev narratívája is), és a befektetői is jobbnak látják ha kiegyeznek az orosszal, olyan formán, hogy Ukrajna maradéka mehet a EU-ba, de NATO-ba nem. Cserében az oroszok a megszállt területeken lévő nyugati befektetéseket engedik működni, nekik pedig a szankciókat törlik el.
  Csak ha ez összejön, az a nagy kérdés, hogy miként fogja az USA Kínát letérdeltetni (Oroszország oldaláról történő lezárás nélkül ez nem fog menni)? Ha pedig ez nem sikerül, akkor belátható időn beül Kína az USA szintjén lesz, közép távon pedig megelőzi. Ez pedig egyáltalán nem jó az USA-nak.
  Biztos van tervük, hogy az átmeneti nyugalmaz miként használják ki, majd azt hogyan bontsák meg ismét, amikor számukra kedvező az idő, de egyelőre nem nekik áll a zászló. Hogy miért, mindjárt folytatom (nehogy ne engedjen át a fórummotor a sok karakter miatt).

 10. Most már arról beszél az ukrán elnök, hogy a következő béketárgyaláson a medvének is ott kell lennie.
  Érdekes, amíg nem találkozott OV-val, ez fel sem merült.
  Mit mondhatott, milyen üzenetet vihetett OV neki?

  Bajok lehetnek a kollektív nyugaton, ha már a békét pedzegetik.
  Kérdés mit szól ehhez a sok ukrán özvegy, árva és csonkabonka volt katona.

 11. Az írás első része a 10.
  A második a 9. Így olvassátok.
  A rendszer valamiért így engedte át.

 12. Folytatás.
  A nagy békekedvnek valószínű az az oka, hogy az USA-nak is sok ami kezd kibontakozni. Főleg annak tükrében, hogy a katonailag semmire sem jó EU-ra kellene támaszkodjon Ukrajnában. Ti. ha neki le lesznek kötve az erői, mondjuk K-keleti nagy háborúban és a távol-keleti szintén nagy háborúban, hát, mire azokkal végezne, addigra Oroszország tényleg Berlinig fog menni.
  Ezenkívül jelen katonapolitikai és diplomáciai frontok sem állnak túl jól.
  A törökök megegyeztek a szírekkel, ki fognak vonulni északnyugat Szíriából, így az ott keltetett és nevelgetett CICA terorista bandának annyi. Vagyis Szíria egyértelműen bukta a Kollektív Nyugatnak. Onnan ki fognak szorulni. Nagy kérdés, hogy mi lesz a vége a zsidó arab/palesztin) konfliktusnak.
  Venezuela, Afganisztán és Szíriai kudarcok után kezdi belátni Amerika, hogy jobb ha megegyezik a medvével. Egyébként milyen érdekes. Az elmúlt 12 év USA kudarcairól (lásd: felsoroltak) valahogy keveset lehet olvasni a FOS-ban. Elnézve a listát, be kell látnia az okos embereknek, hogy nem nagyon működik az USA érdekérvényesítési képessége. Már a török pasa is szembeköpte a szír kiegyezéssel az USA-t. Pedig rá lett bízva ennek a proxynak fenntartása. Aztán még sem fogad szót. És mit tehet ellene az USA. Semmit. Csak nem támadja meg Törökországot. De szép is lenne.
  Elfelejtettem írni, hogy Szaud is egy nagy kudarc Amerókának.
  Nagyon kezd repedezni a PAX Amaerika.

 13. 12 – Bendegúz

  „Nagyon kezd repedezni a PAX Amaerika.”

  Nyilvánvalóan. Kevés emblematikusabb megnyilvánulása lehet ennek az, hogy még az afrikai szinten is szegény Niger is akadékoskodik velük (a franciákat simán csak seggbe rúgták és kitessékelték az országból).
  Linkelni nem fogok, mert beragadhat a komment, de elég beírni a YouTube-ba, hogy „Russian soldiers enter airbase housing the US forces in Niger” vagy hogy „Russian trainers, US troops housed in same base in Niger”.

  Egyébként az Egyesült Államok belső politikai helyzete ugyancsak ingatag és bárhogy is végződik az elnökválasztás, az ország lakosságának kb. a fele nagyon elégedetlen lesz. Könnyen elszabadulhatnak az indulatok is.

  Európában egyébként nem igazán köztudott, de az amerikai infrastruktúra (vasútvonalak, hidak, részben az erőművek is) katasztrofális állapotban vannak, például e tekintetben Európa áll sokkal jobban. Az a hozzáállás, hogy amin nem tudunk kaszálni elég nagyot, az szétrohadhat láthatóan jobban működik odaát…

 14. Amerika elaggott.
  Túlontúl hamar érte el a zenitet és indult meg lefelé.
  Tény, hogy ez a 100 év birodalmi léte nagyon intenzív volt, kb. mint egy rovar élete. Annyi minden történt vele ez idő alatt, mint az előző nagy birodalmakban 200 év alatt. Valószínű, hogy a technikai fejlődés gyorsulásának tudható be.
  A nagy pechje az volt, hogy a gyorsaság mellett nem volt nemzeti tudat, csak amolyan pótlék, ami a kohéziót biztosította volna. Az amerikai vagyok ez kb. annyira cementáló elem, mint a belga vagy jugoszláv vagyok én tudat. Ezenkívül a demokrácia játszása sem tett jót a birodalmi működésének. Hiába a nagy haderő, ha nincs aki meghalljon az USA-ért. Vagy ha behajtja a polgárait egy darálóba, akkor bukik a kormány/elnök, mindenki. Ezért is volt mindig óvatos a háborúk kapcsán. Mindig csak a végén szállt be, amikor minimális veszteséggel maximális nyereséget ért el. Ezek az idők lejártak. Ha szeretné, hogy jó eséllyel nyerjen még 100 évet, akkor le kell adnia a saját vérét. Kérdés, hogy képes lesz-e erre? Ha csak nem lesz diktatúra (ami egy birodalomhoz mégiscsak jobban illik), akkor nem fog menni. A csicska államok akikkel esetleg megvívatná a háborúját, erre nem alkalmasak. Kivéve az ukránokat, de ők kevesen vannak a medvéhez képest. Az EU semmit sem ér. Hamarabb lesznek kormánykergetések, minthogy az európai ember elmenjen a frontra.
  Nagy a bajuk.
  Sem Venezuela, sem Szíria, sem Afganisztán, sem Afrika nagy része. És ez csak rosszabb lesz. Egyedül pedig ennyi fronton nem fog tudni harcolni. Hiába a sok anyahajó, azoknak leáldozott. Jönnek a vízi drónok tömegesen, aztán vagy elmegy a parttól 120 mérföldre, vagy bekap egy párat aztán meg a dokkba javításra. Ezt ők is látják. Elszámolták magukat vagy direkt csőbe húzták az USA elitet valakik/valami.
  Szóval, sakk matt.

 15. 12. ponthoz még annyit, hogy ha magára hagyja USA az EU-t, könnyen orosz irányba történő önállósodás lesz a vége. Annyi tag van annyi érdekkel, hogy ezt csak állandó jelenléttel lehet kontrollálni és a kívánt mederben tartani. Különben könnyen létrejön a Vlagyivosztoktól Liszabonig kereskedelmi övezet, amire az USA-nak nem lesz ráhatása, nézheti majd a tengerről, hogy gurulnak 100.000 szám a vasúti kocsik/kamionok, ide-oda. Nem véletlen az USA részéről a nem is leplezett aggódás. Ennek jegyében építi le az EU iparát és gyengíti a demográfiáját. Mindig talpra álltunk, bár mi is volt. Azonban egy jól megkevert lakossággal, melyből kiveszett a protestáns/katolikus etika, nem biztos, hogy sikerülni fog. Szóval ez a migriárradat sem véletlen. Ezzel is be akarja magát biztosítani Amerika a jövőre nézve. Hogy itt nem lesz semmi ellenőrizetlen tudományos és ipari burjánzás.

 16. Európának vége. Az áruló eliteink a barbár csőcselékkel együtt kivégzik. Amíg mi itt elvitatkozgatunk, hogy szabad-e iszlamofóbnak lenni vagy nem, addig ők szép csendben többen lesznek. Már demokratikus úton nem lehet visszaszerezni az országokat, legfeljebb egy véres polgárháborúval lehetne, de ahhoz nagyon elpuhult az európai népesség, az ellenség meg nagyon is harcedzett. Magyarország talán még nincs elveszve, de tőlünk nyugatra mindenki le van húzva a vécén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük