Az igazság keresése (67-i) Korrupció – egy megtörtént eset

Hat évi házasság után, az 5 éves Pistike majája, Kovács Péterné úgy gondolta, hogy neki ebből ennyi elég. Ne firtassuk, hogy mi volt Kovács Péter „bűne” és mi Kovács Péterné tényleges motivációja, mert a történet szempontjából ez teljesen közömbös. Egy egészen biztos, Pistike – az üggyel kapcsolatban – „ártatlan” volt. Válás nem volt, csak elköltözés és az anyagiak olybá megosztása, hogy Péter túlontúl nagyvonalúnak mutatkozott, amit Péterné látszólag közömbösen vett tudomásul. Ezen se érdemes rágódni, mert csak annyi fontossággal bír, hogy egyikükre se várt nélkülözés. Egyetlen „vitás” pont maradt, maga Pistike, akivel a apuka természetesen szerette volna tartani a kapcsolatot, amibe az anyuka – az isten tudja  miért – nem egyezett bele. Így aztán az apuka kénytelen volt elzarándokolni a Gyámhivatalba, ahol hatalmas megértéssel fogadta a K-betűvel kezdődő családnevek referense egy bizonyos Tarján Olga, és határozathozatal helyett – amiben rögzítette volna az apuka láthatási jogát – egyeztetést „ajánlott”. Ez ugyan néhány hét láthatási kiesést eredményezett, amit az anyuka ragyogóan kihasznált Pistike apja ellen hangolására, de az előírás nem sérülhet, a felek megegyezése a legfontosabb irányelv.

Az egyeztetésre a hatóságokban megbízó – valljuk be őszintén, meglehetősen naiv – apuka bizakodva érkezett, míg az anyuka egy ügyvédnő kíséretében látványosan magabiztos volt. A beszélgetés hivatalos komolysággal indult, ami alatt nem volt nehéz érzékelni Tarján Olga határozott apuka ellenességét. Egyezség nem született, az ügyet intéző Tarján Olga szakpszichológus bevonását rendelte el, mert az anyuka ügyvédnőjének indítványával egyetértett, vagyis azzal, hogy az apuka a kapcsolattartást arra használná fel, hogy Pistikét az anyuka ellen hangolja. Az apai funkció öt éven át tartó hibátlan ellátása után az apuka alkalmassága megkérdőjelezhetővé vált.

Kovács Péter nagyvonalú volt, de nem hülye, számára Tarján Olga megvesztegetése nyilvánvalóvá vált. Így aztán a következő nap elrohant az önkormányzat Pedagógiai Szakszolgálatához, ahol a kijelölt gyerek-pszichológus, Ivisevics Edit székelt. A klinikai pszichológus szakított néhány percet az apuka részére, akitől megtudta, hogy hamarosan ki lesz jelölve Kovács Pistike ügyében, és az apuka szeretné, ha lelkiismeretes szakvélemény születne, aminek elősegítése végett letett az asztalra 5 darab húszezrest. A kisköteg pénz másodpercek alatt eltűnt az íróasztal legfelső fiókjában, és a gyors besöprés verbális érintése nélkül Ivisevics Edit megígérte, hogy a lehető leglelkiismeretesebben fog eljárni.

A szétköltözést követően mindössze három hónap telt el, amikor a klinikai szak-pszichológusnő véleménye  megérkezett az enyhén elkötelezett Tarján Olgához, aki a gyermek és apa egymáshoz való kölcsönös ragaszkodását, valamint az apuka nevelési rátermettségét nem fogadta nagy örömmel. Természetesen az anyuka se, aki 15 napon belül, azaz a 14. napon benyújtotta fellebbezését. Szegény – kissé elkötelezett – Tarján Olga nem tehetett mást, mint kijelölte a Gyermek- és Ifjúságvédelmi szakvélemény kiadására jogosult Dr. Marosszéki Éva  szuper-csúcspszichológust, akihez megint az apuka érkezett elsőnek, és a jól ismert séma szerint a 100 rongy leperkálásával kezdte a beszélgetést. Most azonban a pénz nem tűnt el a fiókba, hanem azt a csúcspszichológus-nő egy előkelő mozdulattal visszatolta az apuka elé, aki kissé megszégyenítve távozott, mert nem emlékezett Lengyel László, lassan már 20 éves, kőbe vésett szavaira, hogy Magyarországon minden döntéshozónak megvan a kialakult ára. Mindenki megvehető!

Az apukának nem kellett sokat várni, mindössze egy hónapot, hogy tévedésére rádöbbenjen. A második pszichológiai szakvélemény a tökéletes (és megfellebbezhetetlen) ellentéte volt az elsőnek. Nem volt mit tenni, az apuka kénytelen volt fellebbezni a Közép-Magyarországi Regionális Államigazgatási Hivatalhoz, akik 300.000 forintért kötelezték a gyámhivatalt az eljárás újbóli letárgyalására, mialatt Pistike megülte 6. születésnapját.

Az eljárás megismétlése Tarján Olga konyhájára hozott még némi manit, de az eredmény az apukát már nem lepte meg. Nem tökölődött sokat (az meghagyta a hatóságoknak), hanem polgári peres eljárást kezdeményezett a most már 7 éves Pistike láthatása ügyében. A kitűzött első tárgyalás előtt felkereste a bírónőt [Nem tudom észrevettétek-e már, hogy eddig még minden szereplő nő volt, az apuka kivételével.] és emlékezve a  visszatolt 100 rongyra, egyenesen megkérdezte tőle mit kér egy számára megnyugtató ítéletért, végül is – gondolta – ő már aligha veszíthet. Némi meglepődésére a bírónő közölte vágyát, ami nem  volt más mint egy 2 milliós Suzuki gépkocsi, amit az apuka szemrebbenés nélkül vett tudomásul, és néhány héten belül ropogó 20 ezresekben leszállította a vételárat.

Aztán eljött a nagy nap, a tárgyalás napja, ahol a tanuk kihallgatása után és az ügyvédek jól megfizetett beszédének elhangzását követően a független magyar bíróság visszavonult ítélethozatalra, amit a felekkel írásban, 3 napon  belül közöl. Kovács Péter ezt a három napot már nyugodtan kivárta és teljes joggal érezhette, hogy a 3 éve nem látott, most már 8 éves Pistikét végre karjaiba zárhatja. Azonban a harmadik nap kiderült, hogy a gyermek láthatással kapcsolatos keresetét a Bíróság (a független, magyar) elutasította.

Évek teltek el, Kovács Péternek már nem csak új felesége, de csecsemő gyermeke is volt, amikor egy baráti társaságban visszahallotta volt feleségének zaftos véleményét, ezek szerint a láthatási pert, balfasz, smucig ex férje azért veszítette el, mert csak ő, a volt férjét kissé megkopasztó anyuka volt hajlandó a bírónőnek venni egy Suzukit.

Némi melankóliával jegyezhetjük meg, hogy a két szülőnek mindössze 5 milliójába került, hogy a társadalomra rászabaduljon eggyel több, pszichésen sérült, a közösségre veszélyes, beilleszkedni képtelen haramia. Napjainkban mind a kormány, mind pedig az ellenzék részéről, de a közírókból is folyik a megállapítás, hogy gazdasági nyomorunkból csak a reformok megteremtésén keresztül vezet az út. Szerintem az ország felvirágozásának első és legfontosabb lépése, a széleskörű korrupció visszaszorítása lenne. Ilyen fokú korrupció és jogbizonytalanság mellett, az állampolgári kezdeményezés totálisan megszűnik, és mindenkin a mélységes letargia vesz erőt. A nemzetet lebénítja a mindent elsöprő korrupció. ___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________     

31 gondolat erről: „Az igazság keresése (67-i) Korrupció – egy megtörtént eset

 1. Hmm, a fentiek és egy közeli múltbeli információmorzsákat összerakva nekem ez önéletrajzi ihletettségűnek tűnik.
  Szigorúan magánvélemény, a tévedés joga fenntartva.

 2. A korrupció megítélésben 100%-ig egyetértek, nem beszélve arról, hogy annak megszüntetése sokkal jobban szolgálná a közérdeket, a közjót ( minél szélesebb adófizetői réteg érdekeit), mint bármilyen más a kormány által hozott intézkedés.

 3. Az ihletetség OK, de itt több eset van összevonva és a valaódi nevek el vannak torzítva. Kérésre magánba meg tudom adni a valódi neveket.

 4. Annyi bizonyos, hogy mi nem mondhatjuk nyugodt szívvel, hogy „Vannak még bírák Berlinben”, mint a molnár. 🙁
  Sajnos abban is sok igazság van, hogy a korrupció elemeire robbantja szét a társadalmat, egyrészt elfásultságot okozva, másrészt – a későbbiekben – megnöveli az önbíráskodás veszélyét is.
  Nem csak a 62 éven felüli bírákat kéne nyugdíjba küldeni, hanem az összeset. 🙂

 5. Mennyire szerencsés vagyok, hogy én csak egy barátnőmet (akit egyébként feleségül vettem volna) veszítettem el egy agyalágyult szülői magatartás végett. Akkor megtapasztaltam mennyire mély és aljas dolgokra lehetnek képesek emberek a saját gyerekükkel szemben. Miközben tövig nyomják le a torkán, hogy „mi csak a javadat akarjuk kislányom” Undorító és hitvány férgekkel van tele ez a világ. Néha még az is kurva nehéz hogy csak úgy kikerülje az ember őket. Rohadjon meg, én se bírtam ki, hogy ne tapossak beléjük a történtek után. Sajnálom, hogy így kitört belőlem. De azt hiszem már tudom milyen érzés, amikor az embernek a jóindulatával a végsőgig visszaélnek, majd végül hálából bele is döfnek az emberbe.

 6. 3:
  Tibor bá’: Emlékszel amikor a devizahiteles vitánál a tisztességet hiányoltam? Akkor mondtad, hogy volt tapasztalatod a bírák megvesztegethetőségével kapcsolatban. Így ez ugrott be, mikor elolvastam a cikket.

 7. A bloggazda lecserélhetné a cenzúra motort, nagyon rosszul működik, megint az előző ártatlan hozzászólásom moderálásra vár…

 8. Egyébként gondolom, hogy nem eredeti névvel rakod fel, már csak az esetleges pereskedés okán is.

 9. 7:
  Már unom, hogy állandóan vádaskodtok. „Ártatlan” Ha nem ártatlan, akkor se tartom vissza. ha valaki elküld az anyám picsájába, az is megjelenik. U.i. Nem engem minősít, hanem önmagát.

 10. ” Menj a picsába Tibor bá’ ” 😉
  Most akkor milyen cenzúráról beszélsz Pzuj?

 11. 7-10!
  Vannak bizonyos szavak amik szűrve vannak..Ha benne van,akkor parkolóra kerül a mondóka..Én is jártam már így..Nem személyes dolog ez..
  Nem kell nagy ügyet csinálni belőle.. 😉

 12. 9: Tibor bá’:
  Akkor tisztázzuk, mert valamit nem értek.
  Szoftveres a cenzúra nem?
  Bizonyos szavakra ugrik és beteszi moderálásra vár karanténba, amit Te megnézel és átengedsz.
  Azokat a szavakat, amire ugrik nem lehet Neked szerkesztened?

 13. Ha már az igazságot keressük,akkor meg kellene nézni a másik oldalt is..Történetesen azt hogy az itt elhangzott szülők is hibásak..Nem tudják megbeszélni a dolgaikat egymással,négy szemközt,egy egész bírói hadsereg kell éveken át hogy döntsön az életükben,az életükről.Akkor hogy akarnak gyereket nevelni egyáltalán?Ha nem lennének ilyen esetek,akkor nyilván ez a fajta korrupció is háttérbe szorulna..De egyre több ilyen eset lesz sajnos..Nekem ez furcsa,mert én nem tudnék igy viselkedni,így élni..Én azon töröm az agyam,hogy védjem meg a családomat,hogy neveljem a gyerekemet,tanittassam,hogy fejlődjünk szellemileg,anyagilag,ezek meg szét cincálnak mindent,és majd a bírónő jár a 2 millás suzukival…Ha ezek normálisak,kutya legyek és ugassak..

 14. Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

  Természetesen mindent tudok állítani, törölni, módosítani, stb. Mitől „szenvedtek”. van egy pasi, aki „okoskodó” niknévvel szemétkedik, destruál. Tehát kitiltom. Felkérem a rendszert, hogy az „okoskodó” niknevet fogja vissza. Aztán melike00 ír egy hozzászólást, amiben van egy mondat „Hochstein egy leállni nem tudó okoskodó”. Az okoskodó szót a kereső kiszúrja és mellike00 hozzászólását parkoló pályára rakja, engem pedig E-mailbem értesít erről. Ha éppen a gép előtt ülök, akkor odakapcsolók, látom, hogy melike00 a szerző, elolvasás nélkül átengedem. De ha nem vagyok otthon, akkor gáz, mert órákig vár rám. Ha fontos és aktuális, akkor az időt előrehozhatom néhány órával, és akkor a hozzászólás előre kerül. és nem borítja fel a sorrendet. De ha 6 hozzászólás vár rám, akkor ezt nem csinálom, mert nem vagyok 6 karú Siva. 🙂

 15. Na Pzuj meg nyugodtál?Megint én kapok miattad.. 🙂
  Nem okoskodóóóó miatt kerültem parkolóra,hanem s.k.y. miatt.. ő is nem kívánatos.. 🙂

 16. Ezt a sztorit már olvastam. Lehet hogy itt nálad, de már olvastm.

 17. 17. lopikula
  Jó eséllyel itt olvastad, mert korábban megjelent már. 67-es sorszámot visel, miközben már a 853-as posztnál tart a blog. Tibor bá’ sorban halad a számozással, napi legalább egy posztot számolva, 2-2,5 éve jelenhetett meg először.

 18. Válás nem volt, csak elköltözés és az anyagiak olybá megosztása, hogy Péter túlontúl nagyvonalúnak mutatkozott, amit Péterné látszólag közömbösen vett tudomásul.”

  Racionálisan gondolkodva épp ez volt Kovács Péter nagy hibája. A megoldás éppen a válás lett volna. A válás kimondásakor a bíróságnak meg kell ítélnie a másik fél (itt az apa) számára a jogos láthatást 2 hetente, ill. karácsonykor, húsvétkor, stb. És akkor K. Péternek nem került volna 100 ezrekbe, milliókba a fiával történő rendszeres találkozás, együttlét, mert azt a bíróság törvényben mondja ki váláskor, ugyanúgy, mint ahogy a tartásdíjat is megállapítja például.
  Úgyhogy megítélésem szerint b@lf@sz volt, amikor csak elköltözött és megbízott a feleségében. Nagy hiba volt !! 😮

 19. Én két vonatkozásban látom a történetet érdekesnek (és kétségbeejtőnek).

  Az egyik az államaparátust, és végső soron az egész társadalmi rendszert átható korrupció, ami megakadályozza, hogy az igazság, igazságosság, a normalitás érvényesülhessen. Lehetne itt akármilyen jó törvényeket hozni, ha ilyen a végrehajtás, katasztrófa sül ki belőle. Ebből a szempontból az is mindegy, kik ülnek a parlamentben, az is, melyik párt adja a miniszterelnököt, halálra van ítélve az egész. És az élet mégis megy tovább, csak egyre rosszabb körülmények között.

  A másik aspektusa ennek, hogy egy családnak mért van szüksége arra, hogy az állam rendezze a vitás ügyeit. Én elhiszem, hogy anyuka haragszik apukára, de hogy jut eszébe az apasághoz, a találkozáshoz való alapvető jogát megkérdőjelezni? Az én szüleim is elváltak, szar is volt, szidták is egymást nekünk, ami még szarabb volt, de ilyen hogy ne engedjék hogy lássuk a másikat, eszükbe se jutott. Amellett az apa hogyan fogadhatta el a helyzetet, hogy nem láthatja a fiát? Persze, tett ellene a hivatalos csatornákon, de én eleve szimplán elmentem volna érte, és kész.

  Az is egy agyrém, hogy az állam eleve abból indul ki, hogy ellenségek élnek egymás mellett szülőkként, akiket meg kell védeni egymástól, meg a gyereket tőlük. Például, hogy a gyerek útlevelét csak a két szülő együttes személyes jelenlétével lehet igényelni, természetesen munkaidőben. Nyilván az ilyen őrültek miatt van ez a rendszer, de hogy mért az őrültekre kell igazítani a közigazgatást, azt nem értem.

 20. „Se ide nem, se oda nem
  Fütyöl a madárka, hanem
  (Jobb felől üt) nekem fütyöl,
  (Bal felől üt) s nekem fütyöl:
  Elmehetnek.”

  15:
  Látod, ha lenne egy okostelefonod, akkor simán át tudnád engedni a kommenteket akár a boltban sorbanállás közben is… Nem kéne órákig tipródniuk a kommentelőknek, hogy vajon most miért vár a hozzászólás moderálásra. 😉

 21. 21:
  „Látod, ha lenne egy okostelefonod, akkor simán át tudnád engedni a kommenteket akár a boltban sorbanállás közben is… Nem kéne órákig tipródniuk a kommentelőknek, hogy vajon most miért vár a hozzászólás moderálásra. ;)”

  Ej-ej-ej 🙂
  „(Jobb felől üt) nekem fütyöl,
  (Bal felől üt) s nekem fütyöl”

 22. Azért a gyilkos gyűlöletért tenni is kellett ám!
  Csak úgy l’atr pour l’art senki nem bombázza szarrá a volt házastársa életét.

 23. A korrupció során két ember szövetkezik egymással, mások ellen és mindketten jól járnak.

 24. Néha azért közbe kell szólnom. 😀

  Valakinek eszébe jutott egy réges-régi posztot kommentálni, tehát idehoztam időben, de meghagytam a sorszámát, amiből Jani logikuasan következtetett, és helyesen. Illetve, Voltak sorszám nélküli posztok éa VM- poasztok, tehát még messzebb kell visszamenni időben.

  Nem lehet a gonosz anyukát kidriblizni, mert neki áll a zászló. Hiába ítélné meg a bíróság a láthatást, nem engedi a gyereket. Mire ez ügyben történik valami az egy további másfél év, vagy több, mert számtalan módja van az időhúzásnak. Közben a gyereket totálisan az apa ellen hangolja, aminek rengeteg trükkje van. Hidd el, nagyon könnyű (ne indulj ki magadból, mert te már régen felnött vagy). A gyerek a Gyámhatóság előtt (apa távollétében) anyai rábeszélésre kijelenti, hogy nem kiván az apjánál lenni, és kész. mindenki tudja (pszichoológusnő, női előadó, bírónő, stb.) hogy mi az igazság, de ezek a hülye picsák nem fogják fel ésszel, hogy elsősorban a gyerekkel basznak ki, mert azt viszont értik, hogy egy másik nő a gyereken keresztül fingatja meg a FÉRFIT, és melyik 40-es nőben nincsen ehhez szolidarítás. Egy részeges, verekedő férjért te és a gyereked viszi rel a balhét. Nagyon kevés az igazán intelligens nő. Van olyan barom is, aki a gyerekével együtt ugrott le a tizedikről, mert a gyerek az ŐVÉ.

 25. 25!
  Én ezt soha nem fogom tudni megérteni..De addig jó még nem értem,és nem tudom magam bele képzelni.
  Én haladni szeretnék,nem pedig szét cincálni azt is ami van..

 26. 27:
  Melike az E-mailem visszapattan tőled, mert az IP-m a fekete listádon van.

 27. 28!
  Nekem semmilyen fekete listám nincs.. Semmilyen színű..Megnézem.. 😮

 28. Nem működött ma délután a gmail egy pár óráig, az lehetett.

 29. „…mindenki tudja (pszichológusnő, női előadó, bírónő, stb.) hogy mi az igazság, de ezek a hülye picsák nem fogják fel ésszel, hogy elsősorban a gyerekkel basznak ki, mert azt viszont értik, hogy egy másik nő a gyereken keresztül fingatja meg a FÉRFIT, és melyik 40-es nőben nincsen ehhez szolidarítás….”

  Abban, amelyik normális és tisztességes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük