Az igazság keresése (37-i) Havi 10 öngyilkosság

önarcképAz esti hírekben tettek róla említést, hogy egy amerikai katonatiszt magához vette saját fegyvereit és lelőtt 13 embert, amikor is egy rendőrnő 4 lövéssel harcképtelenné tette. A pasas kórházban van és még annyit tudni róla, hogy muszlim vallású. Minden esetre szép a magyar kereskedelmi adóktól, hogy ennyit lehoztak. Van azonban ennél jóval több is.

Az „esemény” az texasi Fort Hood-ban történt, ami a legnagyobb amerikai bázis kb. 50.000 katonával. A lövöldöző Nidal Malik Hasan őrnagy bement az Előkészítő Központba, ahol a katonák közvetlenül a Közel Keletre küldés előtt orvosi vizsgálaton esnek át, és elkezdett lövöldözni. A megölt 13 áldozat között 12 indulásra kész katona volt, de további 30 katona meg is sebesült. Az elkövető 39 éves Hasan közvetlenül a középiskola elvégzése után lépett be a hadseregbe. Feladata közé tartozott a sebesült katonák mentálhigiéniás kezelése. A lövöldözést megelőzően kapott parancsot arra, hogy átmenjen Afganisztánba, ami lelkileg megviselte, mivel muszlim volt. Ezt azonban felettesei nem vették figyelembe. 

Ami mégis a legnagyobb figyelemreméltó hír a tragédiával kapcsolatban az, hogy a bázison átlagosan havonta 10 katona lesz öngyilkos a továbbküldés előtt. Valamint, hogy a gyilkosság sorozatot egy pszichiáter követte el, akinek éppen az volt a munkaköre, hogy az ilyen eseményeket megelőzze. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük