Az igazság keresése (26-i) POLITIKA

önarcképHonlapomat nem politikai céllal tartom fenn, és nem is politizálok. Ha lettek volna ilyen indítékaim, azok már egészen biztos nullára zsugorodtak volna. Most mégis úgy érzem, hogy az elmúlt napok eseményeihez hozzá kell tennem a saját gondolataimat.

Sólyom László: Álláspontom szerint egyáltalán nem alkalmas arra a posztra, amire megválasztották. A megválasztásának körülményei egyértelműen bizonyították, hogy a politikai pártok képviselői már olyan szépen meglopták magukat, hogy kevésbé támaszkodnak a józan eszükre (ha ilyennel rendelkeznek), mint pökhendi kivagyiságukra. Sólyom tehát a 10 milliós magyar népnek a köztársasági elnöke lett. Nem egy pártnak, nem egy többségi vagy kisebbségi eszmének, hanem 10 milliónak. Ő azonban a jelek szerint egyetlen egy embernek a köztársasági elnöke, éspedig önmagának. A majd száz éves trianoni csonkítás nekem legalább úgy fáj, mint annak a 20 éves bőrfejűnek, aki aligha van tisztában például azzal, hogy mi vezetett Trianonhoz, de be kell látni, hogy a trianoni határok megváltoztathatatlanok. Egyetlen egy dolgot csinálhatunk, hogy gazdasági sikerességünk révén hektáronként felvásároljuk Erdélyt. Borsot törni a kis-Antant országok orra alá egy rövidlátó hülyeség. Ezzel Sólyomnak tisztában kellene lenni, éppen elég öreg hozzá. Tovább megyek, tudomásul kellene venni, hogy egy határon túli Szent István emlékmű felavatásán a jelenléte irritálja a szlovákokat, valamint azt is, hogy amíg köztársasági elnök, addig nem lehet „magán ember”. Sólyom László magánemberként (3 állami gépkocsival és 20 testőrrel) nem létezik. Majd, ha lemond hivataláról és vonattal, kíséret nélkül elmegy Révkomáromba, akkor magánember lesz.

Cigányok: A történet nem ott kezdődött, hogy levadásztak 7 ártatlan cigányt. A gyilkosokat természetesen a legnagyobb mértékben megvetem, és az eszközt elutasítom, de szükségesnek tartom feltárni az ide vezető utat. Nem minden magyar cigány követi a tipikus cigány kultúrát, de a nagy többség igen. A cigány kultúra több évszázados hagyománya a többségi társadalmon való élősködés. Ezt a tényt lehet tagadni egy budapesti kormányhivatal légkondicionált irodájából, vagy nyilatkozhat így egy jól megfizetett cigány vezető, de nem ők a mérvadók, hanem azok, akik együtt kénytelenek élni a cigányokkal. Kell rá bizonyíték? Kelet Szlovákiában 80-100 „gárdista” tüntetést rendezett a cigányok ellen, amihez a helyi lakósság 400 tagja spontán csatlakozott. Nem azért mert imádják a gárdistákat, hanem azért mert hosszú évek óta szenvednek a cigány szomszédoktól. Na, ige, hosszú évek óta. Mióta is? Amióta politikai megfontolásból egyes pártok, csoportok kikiáltották fehérnek a nyilvánvaló feketét. Lovat adtak a cigányok alá, akik alaposan meglovagolták a lehetőséget és már ott tartunk, hogy a cigány anyuka bemegy az iskolába és felpofozza a tanárnőt, mert a lánya otthon panaszkodott rá. Szóval, aki szelet vet, vihart arat. Mostanra ért be a rövidlátó liberális politika hülyesége.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük