(11) Góg és Magóg

Tibor bá’ online

~p001Most, hogy teljes gőzzel megy az amerikai elnökválasztás előválasztása, fel kell idézni, hogy micsoda barmokból is lehet amerikai elnök. Tehát nem Ady Endre verséről akarok értekezni, ha erre gondoltál, akkor most egy kicsit melléfogtál. Ugyanis én arról a Góg és Magógról írok, akik a Biblia Jelenések könyvében szerepelnek és szerepük a zsidók és a keresztények végromlásának az előkészítése. Az Apokalipszis szerint egy angyal a sátánt 1000 évre leláncolta (ez is mekkora őrültség), de utána szabadon kell bocsátani. De beszéljen helyettem a Biblia:

Mikor eltelik az ezer esztendő, a sátán kiszabadul börtönéből és megindul, hogy félrevezesse a föld négy sarkán lakó nemzeteket, Gógot és Magógot, és harcra gyűjtse őket. Számuk annyi, mint a tenger fövenye. Fölvonulnak a föld minden táján, körülzárják a szentek táborát és a szeretett várost (Jeruzsálemet). De tűz csap le Istentől az égből és megemészti őket. Az ördögöt, aki félrevezette őket, kénkővel égő tüzes tóba vetik, ahol a vadállattal és az álprófétával éjjel-nappal, örökkön-örökké gyötrődni fog”.

Sose kezdtem volna erről írni, ha G. Bush volt amerikai elnök a „tűz csap le Istentől az égből és megemészti őket” mondattöredékkel kapcsolatban nem érezte volna úgy, hogy Isten őt szemelte ki az idézett „tűz” lecsapatására. Mind erre pedig nagyon érdekes módon derült fény.

Az Irak ellenes koalíció megerősítése végett 2003-ban Bush elbeszélgetett az akkori francia köztársasági elnökkel, Jacques Chirac-kal. Beszélgetés közben Bush közölte, hogy Góg és Magóg pillanatnyilag a Közel-keleten garázdálkodnak és nekik kötelességük őket legyőzni. Szó szerint idézve a következőket mondta: „Ez a szembehelyezkedés Isten akarata, aki a konfliktust arra akarja felhasználni, hogy az Új Kor kezdete előtt a választott nép ellenségét megsemmisítsük.” A Chirac-Bush beszélgetés sose látott volna napvilágot, de Chirac teljesen paff volt a szöveg hallatán, ezért a Lausanne Egyetem teológus professzorának, Thomas Römer szakértelmére volt kíváncsi. Römer a kissé hihetetlen történetet az egyetem belső kiadványában közzétette, de különösképpen senki se figyelt fel rá. Csakhogy a következő év márciusában a francia újságíró, Jean Claude Maurice kiadott egy könyvet, amiben a történetet maga Chirac erősített meg. Az újságíró visszatekintése szerint Chirac, francia köztársasági elnököt Bush kijelentésén elképedt és meg volt riadva. Hogy képzeli az USA elnöke, hogy az Irak elleni háborút egy bibliai próféciával meg lehet indokolni. Chirac szavaival: „Azon töprengtem, hogy hihet valaki ilyen fanatikusan a Bibliában?”

Ezzel még nincs vége a történetnek, mert állítólag még ugyanabban az évben Bush azt mondta a palesztin külügyminiszternek, hogy Irak és Afganisztán megtámadására Istentől kapott parancsot, és neki ezt a szent missziót végre kell hajtani. Rengeteg elmélet látott eddig napvilágot, hogy Amerika miért támadta meg Irakot. Most azonban már semmi kétség nem fér ahhoz, hogy Bush háborújának alapja a vallási hite volt. Tetteinek motivációja a bibliai prófécia beteljesítése, aminek kapcsán Isten őt választotta ki a beteljesülés végrehajtására. Végeredményben sok ezer amerikai katonának, és sok százezer irakinak azért kellett meghalni, hogy Bush legyőzhesse Gógot és Magógot.

A mi politikusaink se épelméjűek, de talán ilyen kötöznivaló őrült nincs közöttük.

http://www.guardian.co.uk/world/2005/oct/07/iraq.usa   

http://www.rue89.com/2007/09/17/un-petit-scoop-sur-bush-chirac-dieu-gog-et-magog  

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

11 gondolat erről: „(11) Góg és Magóg

 1. Hát azért nem hiszem, hogy a háborút egyedül Bush indította, vagy indíthatta volna.

 2. Később kiderült (azt hiszem Tony Blair vallotta be), hogy semmiféle tömegpusztító/vegyifegyvere nem volt Szaddam-nak, ez csak ürügy volt arra, hogy megkezdhesse az USA a hadműveletet Irak ellen.Nem az olajért mentek,ááá dehogy…Úgy emlékszem volt valami olyasmi is a háttérben, hogy Szaddam erősen gondolkozott rajta,hogy az olaját a továbbiakban Euro-ért fogja adni, ez meg ugye önmagában is egy megbocsáthatatlan bűn ,ahogy láthattuk ezt később Kadhafi esetében Líbiában, csak ő az aranyat preferálta volna ellenértékként.Ő még rátett egy lapáttal azzal is, hogy kijelentette,hogy ő finanszírozta Sarkozy kampányát…Ez így már végképp sok volt 😀

 3. Erre mondják mifelénk, „Nagy az Isten állatkertje, a kerítése meg letaposva”. 😀

  2. Nem biztos, hogy az olaj itt a lényeg, a dollár védelme sokkal fontosabb.
  Sőtt, mindennél fontosabb!
  A szinte korlátlanul előállítható pénzéért azt vesz meg amit akar.

 4. „Most azonban már semmi kétség nem fér ahhoz, hogy Bush háborújának alapja a vallási hite volt. ”

  Azért szerintem az értelmes emberek szintjén van kétség.
  Nyilván senki ne gondolja komolyan, hogy a háborút Bush indította.
  Ugye az első iraki háborút még az apja… De ő nem fecsérelte az energiáját vallási kifogásokra.
  A fiatal Bush valóban egy idióta, és még a szájába adott szövegeket se tudta rendesen felmondani.
  Ez a vallásos dolog elsőorban az ameikai keresztén társaságnak lett megalkotva, és mivel ott lehetett pozitív viszhangja, ez az idióta megpróbálta elsütni Európában is Chiraknál…

 5. Volt-e vallási hite, vagy sem; az biztos, hogy egy ilyen súlyú döntést nem adnak az amerikai elnök kezébe. Az elnök szerepe lényegében protokolláris, fontos kérdésekben a döntései nem mehetnek szembe a katonai-ipari komplexum érdekeivel, különben félreteszik.
  (Úgy tűnik ez a sors vár a túl független Trumpra is; ha nem találnak rajta fogást, akkor előbb-utóbb valamelyik fanatikus aktivista majd szépen lepuffantja.)

 6. Ez a Bush-történet tényleg vérfagyasztó. Én arra a következtetésre jutottam, hogy Armának igaza van: van egy szekta a világ vezetői között, akik a bibliai világvégét akarják elhozni, saját maguk, katonai eszközökkel. Ezek szerint Bush is közéjük tartozott, csak túl hülye volt, és nem tudta tartani a száját.

  Azért az is figyelemreméltó, hogy ezt a „Gógot és Magógot” az USA építette fel, és pontosan tudta, hogy mi a helyzet velük. A megtámadásukra ürügyek és indokok sokféle, hihető és hihetetlen rétege került már felszínre. Nem vagyok benne biztos, hogy melyik mennyire valós és mennyit nyomott valójában a latban mint ok illetve cél:
  -A hazugság, hogy tömegpusztító fegyvereik vannak,
  -Hogy terroristák
  -Az olaj, amin ülnek
  -A kábítószer, amit termesztenek
  -Hogy ők lennének Góg és Magóg
  -A területen lévő régészeti kincsek elpusztítása
  -A fegyveripar pénzhezjuttatása
  -…?

 7. Vannak a vallásos hülyék…, bocs, a hitbuzgóságtól elvakultak, mint a Bush félék, és vannak a kalandorok, mint Trump.

  Nem zárja ki Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiráns a nukleáris fegyverek bevetését sem Európa vagy a Közel-Kelet területén – derült ki a milliárdossal készült legutóbbi wisconsini beszélgetésen, ahol az általában ködös válaszokat adó „politikus” saját csapdájába esett.
  http://www.hirado.hu/2016/03/31/egy-europa-elleni-nuklearis-tamadast-sem-zarna-ki-trump/

 8. 6. Ábel

  „Armának igaza van: van egy szekta a világ vezetői között, akik a bibliai világvégét akarják elhozni, saját maguk, katonai eszközökkel. ”

  Szerintem inkább a Bibliába csomagolt népirtással akarják elhozni maguknak az 500 millió rabszolga által működtetett paradicsomi állapotokat…

  Öngyilkosságra csak becsapott, reménytelen és kiszolgáltatott embereket lehet rádumálni… Akinek annyi lehetősége és intelligenciája van, mint a világot uraló elinek, az inkább élvezni akarja az életet, amennyire csak lehet. Egyedül az erkölcsi kötelékektől kell megszabadulni, és akár Istent is játszhat…

 9. 10: Persze, élvezik ők az életet, ezen nem kell aggódni. De a végső motiváció mégsem csak az élet élvezete, vannak annál magasabbrendű célok is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük