(1911) A gyilkos kombináció

Tibor bá’ online

~p001Aki már megpróbált lefogyni az tudja, hogy nehéz és szinte hiábavaló. A kínkeservvel leadott kilók, hihetetlen könnyedséggel jönnek vissza. A legfrissebb tudományos kutatás szerint, mindenkinek van egy rejtett termosztátja, ha ez magas értéken áll, akkor az anyagcsere lelassításával a szervezet iparkodik visszaállítani a beállított értékre. Ez jól hangzik, szinte hihető, de mivel magyarázható az, hogy évszázadokon keresztül az európai ember súlya nem változott, most pedig a fejlett világban az emberek hihetetlen mértékben elhíznak. Még a 80-as évek előtt is az emberiség többsége megállás nélkül zabálhatott, ám a testsúlyuk nemigen változott. A biológiai egyensúly tökéletesen működött. Aztán a 80-as években valami megváltozott.

Három évtizeddel ezelőtt az angoloknak kevesebb, mint 10 százaléka volt kövér, ma már 25 százaléka. Az előrejelzések szerint 2050-ben a lakosság több mint a fele lesz kövér. Hasonló a helyzet Amerikában, és persze nálunk is, de nem csak nő a túlsúlyosok aránya, hanem a túlsúlyosok egyre  túlsúlyosabbak. Vagyis a kívánatosnál nagyobb súly önmaga is egyre nagyobb. Ami egyértelműen érzékelhető, hogy bizonyos élelmekhez könnyű hozzájutni a különböző gyors büfék elszaporodásával, és a lakosság rászokásával. De, csak azért mert valamihez könnyű hozzájutni, még nem jelenti azt, hogy meg is kell ennünk. Mi vesz minket rá arra, hogy megállás nélkül zabáljunk? A válasz, még orvosok részéről is az, hogy nincs önuralmunk. Nem tudunk ellenállni a zabálási kényszernek. Most már csak azt kellene kitalálni, hogy miért vagyunk képtelenek ellenállni a zabálási kényszernek. És akkor most kapaszkodj, mert már tudjuk az igazságot (amit a megfelelő szakma már régen ismer).

Az emberi agy úgy van bekötve, hogy ami édes, és sós, abból egyre többet akarunk fogyasztani. Ezt a tényt ma már az agykutatók és a pszichológusok pontosan tudják. Viszont a nagy tapasztalattal rendelkező vendéglátósok is tudták, csak másképp fogalmazták meg, és természetesen titokban tartották, hogy tapasztalati úton világossá vált, a konyhasó, és a cukor bőséges alkalmazása a vendégek részére fokozza az étvágyat. Az agykutatók pedig azt észlelték, hogy a só és a cukor stimulálja a neuronokat, amik aztán beindítják az agy „jutalmazó mechanizmusát” és dopamint bocsátanak ki. Ez a vegyi anyag befolyásolja a viselkedésünket, vagyis arra ösztönöz, hogy akarjunk enni belőle még. Valószínűleg te is tapasztaltad már, hogy étkezés után egy tábla csokiból letörtél egy darabot, majd az elfogyasztása után kedved szottyant még egy darabra, és a végén az egész táblát befaltad, ami egyáltalán nem volt az eredeti szándékod. Ugyanez a jelenség lejátszódhat frissen sült kolbásszal. Nem vagy éhes, nem veszel, de a barátod papírtálcán vesz egy darab frissen sült kolbászt, amiből ad egy karikát kóstolónak. A kellemesen sós kolbász falattól egyszeribe kedved támad neked is venni egy nagyobb darabot, pedig nem is voltál éhes.

A szakértők szerint minden embernek van egy ízlelési küszöbértéke, ami felett a megfelelő mennyiségben kevert cukor és só kimagasló élvezetet nyújt. (ami úgy jelentkezik, hogy nagyon ízlik). Az elmúlt két évtizedben a fejlett ipari országokban az emberek sokkal könnyebben jutnak hozzá olyan ételekhez, amit a kutatók „magas ízletességi mutatóval” jellemeznek. Az ízletességi mutató alatt nem csupán azt értik, hogy jó az íze, hanem inkább az adott étel képességét az étvágy gerjesztésre. Az éttermek ezzel tökéletesen tisztában vannak, és ki is használják újabb és újabb ételkompozíciók létrehozásával, ahol a hús, zöldség, burgonya vagy rizs alaposan be van borítva a magas ízletességi mutatóval rendelkező kettős kombinációval. Aztán még egy apró trükk, az alapos feldolgozás szinte feleslegessé teszi a rágást. Észre se veszed és a legkisebb fáradtság nélkül hatalmas mennyiségek kerülnek a gyomrodba.

Nem tudom, észrevetted-e a legújabb trendet: „falatkák”. Tudod-e, hogy miről van szó? Minél kisebb egy darab hús annál kisebb a térfogat:felület aránya. A falatkákon rengeteg a panír, a panírban pedig bele lehet rakni a szükséges mennyiségű cukrot és sót. Te pedig alig várod, hogy ehess még egy adagot. Elméletileg van egy határ, ameddig a „magas ízletességi mutatóval” rendelkező étel stimulálni tud. Amikor laboratóriumban a kísérleti állatoknak sajttal töltött rágcsálnivalót adtak az agyukban megnőtt a dopamin mennyisége. Azonban sokszorosan ismételt etetés során bejött a megszokás, és a dopamin szint süllyedni kezdett. Következésképpen az adott étel elvesztette aktiváló képességét. Azonban, ha a stimulálás elég erős, vagy megszakításokkal alkalmazzák, akkor a dopamin kiváltás nem csökken. A vágyakozás az étel után megmarad. A kedvenccé vált ételekkel kapcsolatos, dopamin által motivált vágyakozásról nem tudni még mindent. Azt azonban már tudni lehet, hogy cukorban és sóban gazdag ételek megváltoztatják az emberi agy működését. Az ízletes ételek úgy hatnak az agyunkra, hogy akaratunktól függetlenül többet akarunk enni belőle, mint amennyire szükségünk van, illetve máskülönben kedvünk lenne hozzá. Ráadásul az élelmiszeripar erről pontosan tud, és tudását felhasználja ellenünk. Az állatkísérleteket végző tudósok szerint az élelmiszeriparnak nem állnak rendelkezésre tudományos eredmények, de a gyakorlatban, némi megfigyelés után a lényeget maguk megfigyelhették. Persze, ha én lettem volna az a tudós, aki erre rájön és kaptam volna pénzt az érdekeltektől, én is azt mondanám, hogy maguktól jöttek rá. Hogy miért most jöttek rá, a sok százéves múltra visszatekintő vendéglátás során, azt természetesen nem lehet tudni. ***** Tehát kedves hölgyolvasóim (és kövér pasik), ha valóban fogyásra adjátok a fejeteket, akkor a fenti ismeretek birtokában most már tudjátok, mit kell elkerülni. Akinek ezek alapján sikerül lefogyni, értesítsen.  😀

_____________________________________________________
_____________________________________________________
_____________________________________________________

45 gondolat erről: „(1911) A gyilkos kombináció

 1. Igen figyelemreméltó.

  Azért szerintem az is benne van a dologban, hogy régen hiába volt étvágyuk az embereknek, nem volt annyi étel, hogy túlegyék magukat. Legalábbis a 99% számára.

  De az is igaz, hogy a beszámolók szerint a felső 1% olyan mennyiségeket zabált, ami a mai gyakorlat mellett is hatalmasnak tűnik, mégsem voltak (mind) elhízva. Az egyik oka ennek talán az lehetett, hogy sokat sportoltak, és a sportos izommzat akkor is égeti a kalóriákat, amikor éppen nem használják. A másik, hogy nem volt még élelmiszeripar, saját szakácsaik főztek rájuk, nem volt ízfokozó, és sok zsírt használtak.

 2. Szerintem fordítva ülünk a lovon – nem azt kell keresni, hogy a jelenlegi körülmények között miért sok a kövér ember (erre tucatnyi magyarázat van), azt kellene megtalálni, hogy aki a jelenlegi körülmények között is sovány, az miért az. 😉

  Mindegyikünk ismer olyan embereket, akik nem sokkal mozognak többet, mint az átlag, legalább annyit esznek, mint az átlag és mégis soványak maradnak.

 3. 2:
  Nem vagyok, sose voltam kövér. Sokan megszólnak, hogy keveset eszem. Leülök enni és egyszer csak azt érzem, hogy elég volt, és abbahagyom. Van bennem egy belső szabályozó, nekem nem kell tennem semmit. Igaz, mindig is sokat mozogtam. Apámnál ugyanezt tapasztaltam.

 4. Újabb őrület, most a búza a „gyilkos”.
  20 éve a tojás volt kikiáltva annak, 10 éve a tej,most a búza.

  Röviden mi erről a véleményem(nem vagyok a pékszövetség tagja 🙂
  Ha genetikailag nem bírja az adott személy az adott típusú élelmiszert, hosszú távú fogyasztása megbetegíti. Minden embernek más és más ideális élelmiszer profilja van, valaki laktózra érzékeny, valaki a gluténra, valaki a vörös húsokra,stb,stb. Nincs mindenkinek érvényes ideális étrend. Ha kiragadunk egy élelmiszer fajtát, és kikiáltjuk bűnösnek, nem oldottunk meg semmit. Hajára kenheti az az ember pl a paleót, aki izületi gyulladást kap a sok állati fehérjétől, de etesse meg disznóhússal az indiai jógit, aki 50 éve rizsen, búzán, lencsén él…
  Plusz ne felejtsük el a vegyszerezett élelmiszer ipart, és mezőgazdaság szerepét…

  Már előre látom, hogy 10 év múlva a kovászos kenyér ideális táplálék forrás lesz, tisztán kutatási eredményekre alapozva 🙂

 5. 8:
  Egyetértek. Kb 10.000 éve a búzából készült kenyér a Mediterrán-medence főtápláléka. Egyszeriben most lesz a búza mérgező? Gyerekkoromban mindenhez kenyeret ettek az emberek, még a gyümölcshöz is, senkinek se volt diabétesze.

 6. 10. Berci Says: Your comment is awaiting moderation. 😮

 7. A témában ajánlom :

  google : tóth gábor élelmiszeripari mérnök

  előadásait.

  Ő tíz éve mondja már ezeket, ráadásul tele van belső információkkal az élelmiszeriparból.

  Legjobb talán a kenyeres előadással kezdeni, de ott van a tej, a víz, a glutén a hús…

  Az előadások azt sugallják, hogy nem az egyes élelmiszerekkel van a probléma, hanem hogy az iparosítás és a profitmaximalizálás során annyira megváltozott maga az élelmiszer, hogy például az olcsó Tesco gazdaságos kenyérben talán a lisztből van a legkevesebb a térfogatfokozók meg az ízfokozók mellett…

  Aztán itt van az étend és a pszichológia kölcsönhatása…
  Keveset beszélnek róla, de erre épül a marketing nagy része, de talán a „manipulálható tömegek” koncepciója is…

 8. Tibor bá,

  Engedd meg hogy megosszam saját tapasztalatomat és jó egészséget kívánok!

  36 éves vagyok 172cm magas és 62-63kg. 3éve kezdtem el rendszeresen futni, jelenleg leigazolt versenyzőként senior korosztályban versenyzek is. A heti lefutott km-em 100km körül van, azaz szinte mindennap, még a pihenő, regenerálódó napokon is futok, értelemszerűen akkor lassabb tempóval és kisebb távot, vagy keresztedzésként úszok egy jót. Hogy mindezt miért fejtettem ki ilyen részletesen?
  Mert eleinte számomra is meglepő volt, hogy nagyjából azt eszek amit megkívánok, ugyanakkor a sportolásom előtti időszakhoz képest sokkal kiseb mennyiségű étellel is jóllakok, érzem hogy elég. Korábban nem volt ilyen önszabályozó kontroll nálam sem. A rendszeres mozgás, úgy érzem ennyira átalakította a szervezetemet.
  A legszembetűnőbb amikor a céges étkezőben a kollégák, akik többsége akik mind túlsúllyal és elhízással küzd – egymás után rendelik a paleo, vegán és mittudomén milyen update kajákat, mert éppen fogyókúráznak és nem tudják hova tenni hogy bennem hogy van ennyi energia hogy vékony vagyok és van hogy szalonnás tojásrántottát eszek fehérkenyérrel stb. De ők a vécére is kocsival mennének és mikor mondom hogy egyszerűen mozogjatok rendszeresen pislognak mint hal a szatyorban hogy oké de, és jönnek a kifogások.
  A régebbi korok emberei nem kényelmesedtek el ennyire, a szervezetük „edzésben” volt már azáltal hogy csak gyalogoltak, kapáltak, élték az életüket fizikailag is aktívan.
  Végül eszembe jutott egy közismert vicc: Egyik ember megkérdi a másikat; mit szedjek hogy lefogyjak? Válasz: a lábaidat!” 🙂

 9. 9. Tiborbá

  ad egy, szó nincs 10 e éves búza (gabona) alapú táplálkozásról.

  A jelenleg köztermesztésben levő búza fajták, anniyra más genommal rendelkeznek nem csak a 100 évvel ezelőttiekhez, hanem egymáshoz képest is.
  ne menjünk bele a genetikájába, de alapvető fontosságú megérteni hogy a glutén egyik összetevője az Alfa-gliadin az elmúlt évtizedekben megjelent a kenyérgabonák fehérjéi között, és több tízszeresére nőtt a dózisa. A glután a sikér összetevők egyike ami a „sütőipari értékét” növeli a lisztnek… Miközben krónikus betegségeket provokál. pl. IBS.
  azaz nem kell megnyugtatni itt senkit, hogy nyugodtan egyen kenyeret. Ehet, de ne lepje meg ha krónikus betegként végzi a közgyógyellátásban.

 10. Observer,
  Állok a vizsgálatok elé.
  Ehetek bármit, bármennyit, bármikor, kevés mozgással, sok mozgással, a súlyom akkor is 72-74kg. A dohányzás abbahagyásakor ugyan megugrott a súlyom, amit egy későbbi elhízás reményében kezdtem el, erről már írtam, de két éven belül visszajött a vékony alkat.

  Azt mondom, lefogyni könnyű, keveset eszel, sokat mozogsz, de hízni, az a nehéz. Mikor tésztát eszel cukrozott kenyérrel, ráiszod a sört és nincs látszata, akkor megáll a tudomány.
  Ezt a húsos, zsíros, zöldséges kajálást is kipróbáltam, na attól fogyni kezdtem és elkezdődött egy izomzat leépülés.
  Annak a híve vagyok, ha valaki teheti, akkor egyen változatosan és mértékkel, megfigyelve magát, mi árt neki és mi az amitől jól érezi magát a bőrében.

  Nem merném egyik fő táplálékforrást sem hanyagolni, mert egy szükséghelyzetben megbosszulhatja magát.

 11. Erdemes hazilag sutni a kenyeret. Kinek milyen tetszik. A hazi kenyerbol SOKKAL KEVESEBB IS ELEG. Sok eve magunk sutjuk ill a gep es nagyon finom nem gumiszeru szivacs. Nemkell megijedni az elso parat bizt elrontja az ember (gyari receptek szarok) meg kalacsszeru lesz de igenis lehet benne normalis feher barna stb kenyeret sutni egykis kiserletezessel. Ha valakit erdekel akkor moulinex gephez valo receptet leirok. Es amit tobben irtak mozogni nyuzsogni kell, mindenbol mertekkel es valtozatosan +sok hazi leves, tiszta viz (nem asvany) 🙂

 12. 15. Károly

  „Ezt a húsos, zsíros, zöldséges kajálást is kipróbáltam, na attól fogyni kezdtem és elkezdődött egy izomzat leépülés”
  minden lehet szarul csinálni… ha nem jó a zsír: fehérje arány akkor hiába kevés szénhidrát, továbbra is glükózra épül a metabolizmus, amihez a vázizomzat fehérjéihez, a glükoplasztikus aminosavakhoz nyúl a „szakszervezeted”.
  A paleo elveket is betartó ketogén étrend beállítja az ideális testsúlyt, lehet hogy a te esetedben ez hízással járna hány cm vagy 180 cm felett vagy?
  Az hogy valaki ketózisban van vagy sincs nem a kaja dönti el hanem a vizeletben megjelenő ketontestek mennyisége pl. Kethopan tesztcsíkkal.

  16. természetsen a kenyérsütőgép is kikerült a hulladékudvarba.
  ad egy, bármiből sütöd a kenyeredet CH bomba (szükségtelen üres kalória) magas GI-el, és majdnem biztos hogy tele gluténnal, alfa-gliadinnal. Minek?
  Miért nem jó a sonka, vagy a tojás, vagy a flekken? vagy ahogy én csinálom a pacal: pacal pacallal,nagykanállal?

  Én anno, külön eljártam a kenyérért, mert a jó kovászolt kenyérre esküdtem. El is értem a 35 ös BM-it.

 13. 17:
  Magyarul, ha nem vagy képes tartani a 70 %-os zsiradékra épülő diétát, akkor kénytelen vagy minimum 170 g/nap szénhidrátot enni.

 14. 7.
  Ezért borzalmasan káros, amikor úgy nevelnek valakit, hogy mindent meg kell enni, ami a tányéron van különben addig nem állhat fel az asztaltól. Azontúl, hogy egy hülye nevelési módszer még súlyos étkezési zavarokat is okoz.

 15. 18. Tiborbá, bocs de miért kellene enni 170 g CH-t?

  Számold át ezt a 170g CH-t, hogy hány evőkanál kristálycukor. Aztán döntsd el, hogy kell-e ez? Mire kell?

  ez évi 62kg kristálycukor. Az átlag azonban sokkal többet eszik, kb. ennek a 1,5 x e közel 100 kg /év.
  Csodálkozik itt valaki hogy tömeges a kövérség és a cukorbetegség?

  .. jól írta wiselady hogy a bevitt kalóriának kell többségében a zsírból származnia és 1g zsír 2 x annyi kalória mint 1g fehérje vagy cukor volna…

 16. Régebben a fejlécben szerepelt még „az igazság keresése”, na akkor ennek szellemében: 1980 előtt nem kaptál a tv-dhez távirányítót, ha csatornát akartál váltani, fel kellett állnod majd vissza kellett ülnöd(+3 Kcal). 1980-ban elmentél vásárolni: a közértben végigcipelted a piros kétfülű kosarat, aztán delikatesz, aztán piacra zöldségért, eztán 3 nagy szatyorral gyalog haza, kontra ma: a légkondis verdáddal beállsz a mozgáskorlátozott parkolóba, a 12 méterre helyezkedő gurulós kosárgarázsig el sem vonszolod magad, inkább vársz öt percet s tíz embert kérdezel a bejáratnál: százas van benne?, 68-as pulzussal bevásárolsz, beülsz megint a légkondis verdába, természetesen a hajléktalan tolja vissza a bevásárló kocsit, otthon távirányítós kapu nyílik, lift visz fel, ne folytassam(+500 Kcal).
  Summa summárum, 1980-hoz képest összehozol 10.000 Kcal pluszt heti szinten, ha nem ezzel, akkor más kényelmi eszközzel. A 10.000 Kcal-hoz mondok egy sarokszámot, ha akarsz fogyni 1 hét alatt 1Kg-ot akkor 7000 Kcal mínuszt kell összehoznod.
  Tehát sokkal kevesebbet mozgunk, s fogyasztunk hozzá legalább ugyanannyit, de nyilván többet, szedheted a fogyi tablettát vagy futhatsz napi tíz percet a futópadon, a masszív kalóriatöbblettel a szerencsétlen test nem tud mit kezdeni: HÍZIK.
  A folyamatot erősíti, az emberi test energiaminimumra törekszik, ha keveset mozogsz az izmaid leépülnek. 1 kg izom kér a szervezetedtől napi 30-50 Kcal-át, a zsír szinte semmit, tehát ha tíz kiló izom átalakul 10 Kg zsírrá, napi 300-500 Kcal-val kevesebb az optimális kalóriabevitel.

 17. Fogyás, hízás,/egészséges étkezés tekintetében: Hogy kinek mi a jó, az legalább függ: az egyén vércsoportjától, mirigyeitől, s attól, hogy, gyors vagy lassú égetésű. Hiába biztat a 0-ás vércsoportú gyors égetésű Arany Sakál itt mindenkit, hogy egyen húst, a B vércsoportú lassú égetésű Gizike úgy néz az ilyen emberre mint gyújtogató a vizes szalmára, mert egyszer evett véres marhasztéket két hétig emésztette, s közben a metabolizmusa lecsúszott nullára. Tibor’bá egy ektomorf alkat bármennyit ehet sosem hízik el, az időskori anyagcsere lassulás erre még rátesz egy lapáttal, ezzel azt akarom mondani, hogy a II-es diabéteszre jó lesz a zsíros kaja, de ha már el vagy hízva, nem ez lesz a megoldás, hogy egészséges légy.
  Tehát ha kövér vagy és valóban le akarsz fogyni, először ismerd meg a tested, vagy hájasan és idő előtt indulhatsz próbafekvésre a temetőbe.

 18. 22 Feco Says: nincsenek vércsoportfüggő táplálkozás típusok, az emberek energiaútjai egységesek. A mitokondriumokat nem érdekli a vércsoport.
  Nincsenek lassú meg gyors égetésűek…
  Butaság.
  Vannak a szokások, a szülői a családi és a társadalmi minták, meg az agymosás és van ezekkel szemben az élettan.

  Ki ezt követi ki azt. Mindenki a legjobb belátása szerint.
  Eredménye hogy a hazai népesség minden krónikus betegségben, rákban, diabéteszben, kóros elhízásban ott van a világ „elitjében”…

  Magyarország jobban teljesít!

 19. Arany Sakál,
  Eltaláltad. Számolgatás nélkül próbáltam ki a ketogént, így ez akkor nem is volt ketogén és nem is lehetett sikeres.
  Igen. Ha csinálok valamit, csináljam rendesen.

 20. 23:
  Hivatalosan nem létezik, de megfigyelő egészségügyi dolgozók állítják, hogy van különbség a vércsoportok között. A legjobban a nullások járnak. Jobb az immunrendszerük, stb.

 21. 23-ra
  Az 1970-es években bízták meg Peter D’Adamot, vizsgálja ki egyesek miért gyógyulnak sokkal gyorsabban/lassabban ugyanazon koszttól a kórházakban. Ez az időpont már elég rég volt ideje frissítened, még akkor is ha jól érzed magad a bőrödben. És hát azóta sem áll a tudomány attól, hogy fogalmad sincs róla.

 22. 25. Tibor bá „Hivatalosan” 170*-250 g CH/nap a diabéteszesek Ch csökkentett ajánlott étrendje.
  Hivatalosan használnak sztatinok.
  Hivatalosan nem szabd sózni!
  Hivatalosan sok vizet kell inni!
  Hivatalosan, a zsír kerülendő!
  Hivatalosan „iskolatej!”
  Hivatalosan szívbarát a margarin.
  Hivatalosan ehetőek a transzzsírok!
  Hivatalosan inzulin kell ahhoz hogy … Mihez is?
  „Hivatalosan” hallott már valaki olyan emberről aki kigyógyult a diabéteszből inzulin meg egyéb gyógyszerek alkalmazásávaL?

  Hivatalosan mi a célja a diabéteszesek orvosi ellátásnak?
  Akik ha elkerülnék a CH fogyasztást, nem kellene többet orvoshoz meg patikushoz járniuk és pénzelni őket.

  ja, hivatalosan demokrácia van, meg népuralom. Hivatalosan. Meg 2/3!

 23. Egy érdekesség a kenyérről, zsemléről:
  4 hónapja nem ettem ilyesmit, de a múltkor megkóstoltam egy ropogós friss zsemlét. Olyan édes íze van, szinte mellbevágott, azt hittem jól esik majd a finom kenyéríz. De csak kiköptem, mert ehetetlenúl édesnek éreztem. Ezután direkt megkóstoltam a kenyeret is, kiérződik a cukor íze! Aki naponta eszi, nem veszi észre, hogy az évek során mennyi cukrot csempésztek bele, mert hozzá van szokva. Tibor bának nagyon igaza van!

 24. 27. a cukor a húskészítményekben is ott figyel, de elsődlegesen azért hogy a sózást kompenzálják, a sónak más mellett az a szerepe, hogy több vizet köt meg, az meg ingyen van, de pl. kolbász vagy sonka árban lehet így eladni… lásd a vákuumfóliázott „sonkát” ami nedves mint egy meztelencsiga, vagy az osztriga…

 25. Arany Sakál!
  Ez most jó nagy demagógia volt:
  Sztatint koleszterin ellen használnak annak, aki fél a koleszterintől. Én nem félek. Semmi köze a diabéteszhez.
  Sózni szabad, ha valami sótlan, de az emberek jóval több sót esznek, mint amire szükségük van. Én gyerekkorom óta semmit se sózok, és sótlanul főzök. Kutya bajom.
  Annyi vizet kell inni, amennyire szükség van. Idős korban a szomjúzás érzése rendszerint elmarad. Ezért az öregek dehidrálódnak. Neki szabják meg, hogy mennyit igyanak. h többet iszol mint szükséges, legfeljebb világosabb lesz a vizeleted és gyakrabban fogsz vécére járni, de semmi bajod nem lesz tőle.
  A túlzottan sok zsír kerülendő, de még az se, ha komoly fizikai munkát végzel. kerülje az, aki a vécére is kocsival jár.
  A margarin árt a szívnek. A szívbarát margarin egy reklám trükk, nem az orvosok állítják.
  A transzzsírok még hivatalosan is mérgezőek, törvény írja elő mennyi lehet az ételekben.
  Ha a béta sejtjeid egyáltalán neme termelnek inzulint, akkor inzulin injekció nélkül napokon belül elhalálozol. Ehhez kell az inzulin.
  Hallottál már arról, hogy bárki kigyógyult a diabéteszből? Ha igen, tedd közzé, én is követném a tanácsát.

 26. 30. Tibor bá’

  „Hallottál már arról, hogy bárki kigyógyult a diabéteszből? Ha igen, tedd közzé, én is követném a tanácsát.”

  A 2-es típusú cukorbetegség meggyógyítható véglegesen.

  http://www.25nap.hu/

  Az oldal alján: ITT KEZDŐDIK A PROGRAM link, azután mindig az oldalak alján van a következő nap linkje. Pl. 0. nap – a felkészülés oldal alján 1. nap – Az üdítőitalok link, stb.stb. 😉

  (Ha előjön a ‘Minden héten egy tipp’ ablak, és kéri az e-mailt, be kell zárni, vagy click a ‘Dont Display Again’ linkre.)

 27. 33 Chani

  Dr Légrády Péter, tojás, táplálkozás, egészség könyve óriási mérföldkő a táplálkozástudományban.
  Szamosi cukrász úr is hasznosította, nem a saját kisujjából, vagy a keverő kanalából jött rá fontos dolgokra.

  Dr. Légrády munkáságát a szakma nem ismerte el sosem, gáncsolták, gyötörték ahol tudták, mert a gyagya koleszterin elméletről lerántotta a leplet, veszélybe sodorta százezernyi doktorbácsi jól jövedelmező kezeléseit. Ha el fogadják a kutatási eredményeit, a gyógyszeripar bukta volna a sztatin üzletecskéjét, Az élelmiszer ipar extra profitja is megcsappanna.

 28. 34 – Berci!
  Roppant naiv vagy. A kettes típusú diabétesz nem gyógyítható, de el lehet érni azt, hogy ezt a szöveget a beteg végigolvassa a begyömöszölt hirdetésekkel együtt.

 29. 30. Tibor bá’

  “Hallottál már arról, hogy bárki kigyógyult a diabéteszből? Ha igen, tedd közzé, én is követném a tanácsát.”

  írtam egy hosszabb választ ehhez.
  A sztatint analógiaként hoztam fel, azaz nem demagógia.
  Úgy kell a szervezetnek a CH mint sztatin a „magas” koleszterinnek.

  A cukorbetegség meggyógyul, ha a tünetmentességet gyógyszer nélkül annak nevezhetjük…
  adtam linket konkrét 1 típusú, klinikai kontrollal végzett beállításra.
  Paleo-ketogén étrend a kulcs…
  Elküldtem Tiborbá emailjére, ha akrja majd nyilvánossá teszi.
  Most megyek, mert ritkán van alkalom 35 °Cban országútizni…

  Holnap a Tiborbá szerinti halálzónában fog a pulzusszámom dobogni, Gerenna-vár és Olasz kapu köztt az tuti. mert hogy 180 felett lesz az biztos. és ez magasan több mint az általa ismertetett 220-életkor határ volna… itt síkon is van szakasz ahol 165-175 közé szalajtom.
  minden csak a fittség kérdése, ez is.

 30. 38:
  Ha a nekem küldött E-mail szövegét mindenkinek szántad, akkor tedd te fel ide. Ha nem vetted volna észre, nem vagyok a csicskásod.

  „A cukorbetegség meggyógyul, ha a tünetmentességet gyógyszer nélkül annak nevezhetjük…” — A cukorbetegségnek valójában nincs egyértelmű tünete. Amikor jelentkezik például az aceton szag, akkor az már eléggé előrehaladott állapot. – Nekem semmilyen tünetem nincs. Ma reggel például 4,6 mmol/L volt a vércukrom, amire az orvos azt mondaná, hogy egészséges. Hosszútávra a Hg a1c értékem, 5,6. Ez alapján egészséges vagyok, ami nem igaz. Ha viszont megennék egy fürt csemegeszőlőt, a vércukrom egyből felmenne 10 mmol/L fölé, és a cukor már megjelenne a vizeletemben is. Ennyit erről az állításról.

  „adtam linket konkrét 1 típusú, klinikai kontrollal végzett beállításra.” — Valóban, csak a saját belinkelésedet nem értetted meg. Pont azt mondták, amit én. 😀

  A pulzusszám „halálzónát” nem én állapítottam meg, hanem a kardiológusok. Persze el lehet őket is küldeni a jó fenébe, bármit lehet tagadni, de akkor mi van helyette?

 31. 37. „Roppant naiv vagy. A kettes típusú diabétesz nem gyógyítható”

  Tiborbá, hogyan fokod ezt majd elkönyvelni?

  mit jelent szerinted a gyógyulás?

  ha klinika eredményeket és tanulmányokat mutatok arra mit mondasz? Isteni csoda?

  nincs 2-es diabéteszes beteg, csak betegen tartott (!!)
  Bárki néhány hét múlva felhagyhat a gyógyszerezéssel, csak felejtse el az orvosi javallatokat. Ennyi.

 32. 39. tiborbá

  feltettem volna de 3 kisérlet után nyom nélkül eltűnt… nem tudván az okát bátorkodtam elküldeni, ami láthatóan erős feszültség forrása hogy ezt mint „csicskás” élted meg. Nem állt szándékomban….

  „Amikor jelentkezik például az aceton szag, akkor az már eléggé előrehaladott állapot.”

  az aceton szag nem csak a cukorbetegség esetén lép fel… rosszul tudás esete.
  amikor a legerősebb ketózist futottam, áradt belőlem az aceton szag.

  „Ha viszont megennék egy fürt csemegeszőlőt, a vércukrom egyből felmenne 10 mmol/L fölé,” mutass már élő embert akinek nem megy fel a vércukra amikor 100 as GI élelmiszerrel pumpálod!! max a halottak nem reagálnak rá.
  Egyébként abban egyetértünk hogy az „éhhomi vércukorszint” lószart jelent.

  „Valóban, csak a saját belinkelésedet nem értetted meg.” hogyne, ez a legkedvesebb szórakozásom…

  „A pulzusszám “halálzónát” nem én állapítottam meg, hanem a kardiológusok. ”
  akkor megibnt vagy UFO vagyok vagy a kardiológusok kuruzslók.
  Ami tény hogy ebben a hőségben magasabb pulzussal tekertem mint szoktam mert 150-160 as tartományban volt.

  ha utánaolvasnál akkor észreveszed, hogy nagyon sok módja van annak hogy a maximális pulzusszámot megállapítsa az ember, ami ráadásul nem egyezik a férfiaknál és a nőknél.

  Így az általam magamra becsült maximum érték 54 évesen is kijön 185 re. Ami összhangban van a mért értékeimmel.
  Ez igazodik a reggeli ágyban mert pulzusszámhoz, és a fittséghez ami a folyamatos fizikai aktivitás következménye.

  és akkor majd lassan bekukkanthatunk a rákos sejtek metabolizmusába, hogy miért erjeszti a glükózt és lesz abból tejsav. és hogy ez mennyire kevéssé hatékony energianyerésre. és hogy ezzel mit kezd a ketogén étrend…

  és lehetek majd megint hülye aki a saját mondandóját sem érti…

  na készítek is egy fröccsöt +NaCl

  Tborbá

  ezt mire alapozod?

  „Ha a béta sejtjeid egyáltalán neme termelnek inzulint, akkor inzulin injekció nélkül napokon belül elhalálozol.”

  Mi okozza az Exit-et? 🙂

 33. 41:
  Nem hiszem, hogy bárkit is érdekel ez a párbeszéd. — Csak még két pont, hogy szélsőséges tudásodat egy kicsit korrigáljam. Egy egészséges embernek, bármit eszik és bármennyit, a vércukra nem megy feljebb 7,5 mmol/L-nél. — Inzulin nélkül gyorsan beáll a ketoacidózisos kóma.

 34. Speciel én a ketogén étrenddel 4 hónap alatt leadtam ~10 kilót, abszolút fájdalommentessen (a cybow5 tesztcsík olcsóbb, és szélesebb spekrumú).

 35. 43:
  A ketogén étrend kitűnő ha fogyni akarsz, de nem gyógyítja meg a cukorbetegséget, viszont élhetővé teszi, de az nem ugyanaz.

 36. Ma a naposcsibe 6 hét alatt 2.5kg tyúkká nő meg! A táp amit a volt bábolnai kevert ki annó tömegnővelő táp antibiotikummal és más gyógyszrekkel keverve hogy az állatok ne hulljanak el levágás előtt. (1980 évek)
  Saját kezemmel segitettem pakolni öket akik ilyen tenyésztéssel foglalkoztak Vas megyében.

  Namost a pulykát a malacot és minden vágóállatot már igy nevelnek – akkor miért ne lenne kövér az az ember aki tömegnővelő tápot eszik a husokon keresztül?

  Aztán saját szememmel látom a bioboltokban zacskóban külön lehet kapni sikért…miközben a kenyérliszthez lisztjavitót kevernek ami a fene tudja mi! Ez olyan mintha a cipőből a füzőt külön árulnák ahogy a fehér répát és a petrezselymet ami a zőldje…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük