(7) A globális felmelegedés legbizarrabb következménye

 

Tibor bá’ online

~q191A napokban láttam egy 2 perces videofelvételt Amerikából. A szín egy normálisan berendezett nappali szoba, ahol 30-40 macska össze-vissza mászkált, lehetetlenség volt őket megszámolni.

Nem tudom más hogy van a macskákkal, de én nem kedvelem őket. Nem lövöldözök rájuk légpuskával (bár gyerekkoromban megtettem), nem kötök dióhéjat a talpuk alá, hogy saját kopogásuktól rájuk jöjjön a frász, de látványuktól nem vagyok elragadtatva. Amikor pedig egy TV reklámban látok egy ilyen elkényeztetett szőrpamacsot, amit orrát összedugja egy manöken szerű ifjú hölggyel mielőtt a 200 forintos májkonzerv nyalogatásába kezdene, szóval akkor az kivágja nálam a biztosítékot.

Mindennek ellenére a nagy rakás macska látványára röhögő görcsöt kaptam. Na ekkor kinyílt az ajtó és bejött rajta az asszonyka, aki egy nagy zacskóból száraz tápot szórt szét a padlón, mintha galambokat etetne. A macskák egymás hegyén-hátán ugrálva kapkodták az égből pottyant mannát. Ha ez a rengeteg macska mind a nőé – gondoltam – akkor a teljes havi fizetése rámegy a macskákra. Na jó – folytattam a gondolataimat – de hova szarnak? Mert ami most beléjük megy, az hamarosan ki is fog jönni.

Aztán vége lett a videofelvételnek és jött a szöveg. Szóval a globális felmelegedés miatt az USA egyes helyein a tavasz hetekkel korábban kezdődik és a nyár hetekkel tovább tart mint eddig. Ennek egyenes következménye, hogy a nőstény macskák évente már ötször is tüzelnek és persze kölykeznek is. Ennyi macskára viszont nincs igény, ezért az állatmenhelyek annyira tele vannak, hogy magánszemélyeknek fizetnek a macskák elhelyezésére és tartására. Na, egy ilyet mutatott be a videofelvétel.

Szép ez az állatszeretet, de hová fog ez vezetni? Élelmiszer hiánnyal vegyített macska túltermelés. A végén még olasz módra megtanuljuk megenni a felesleges szaporulatot.      

_________________________________________________________
_________________________________________________________
______________________________________

61 gondolat erről: „(7) A globális felmelegedés legbizarrabb következménye

 1. Van megoldás. A kutyákat macskákkal kell etetni. Működik a dolog. 😀

 2. Ha tényleg akkora élelmiszerhiány lenne biztosan ráfanyalodna a macskahúsra, az aki éhes. Talán még a középkorban is finomságnak számított egy izmos erős macska (ha meg tudta fogni valaki)

 3. A tápláléklánc minden láncszemére hat a melegebb időjárás.
  A növények jobban nőnek, az azokat megevő rágcsálók jobban szaporodnak, ezeket a rágcsálókat megeszik a szintén jól szaporodó macskák, a macskákat a jól szaporodó kutyák.
  Hogy a kutyákat mi eszi meg? Azokat állati takarmányokba fogják keverni. 🙁

 4. Nekem semmi bajom a macskákkal, se a kutyákkal, se más állatokkal. Élnek, vagy halnak ahogy az ösztöneik diktálják és pont. Ahogy a fentiekből is látszik is megint a barom emberek készülékében van a hiba.

 5. Minden normális, felelős gazda tudja, hogy ivartalaníttatni kell az állatait. Nekem egy kutyám és 2 cicám van, imádom őket – és mind a hárman ivartalanítva vannak. Számukra is egészségesebb, biztonságosabb, így elkerülhető a felesleges szaporulat, és sok szenvedés megelőzhető. Ja: az egyik cicám kandúr. 🙂

 6. 1: Tibor bá’, a kutya az első macska elejtésekor szerintem minimum 50 % látás károsodást szenved, a másodiknál a másik 50%-ot, utána nincs veszíteni való, de ki fogja meg a macskát ?

 7. Aki azt írta egyszer, hogy minden pasi pedofil, azon már meg sem lepődöm, hogy így vélekedik a macskákról. Ne is keresd tovább, neked tényleg nincs lelked, Tibor bá’.

 8. Solouse-szal értek abszolút egyet, az emberek túlzottan hajlamosak a mának élni, nem gondolnak arra, hogy ezzel csak elodázzák a problémát, sok területen van így.

 9. 7:
  Per se, azt nem írhattam, hogy minden pasi pedofil, mert ez nem a véleményem. Azon viszont el lehet gondolkodni, hogy miért divat a csupaszra beretvált punci, ami nagyon hasonlít a 12 év alatti kislányokéhoz.
  Ami a másik témádat illeti, NEM KERESEM. felesleges dolgokat nem szoktam csinálni.

 10. 5:
  Így is csak nő vélekedhet. Milyen jogon fosztod meg a kutyádat a szex örömétől?

 11. Olyan jogon, hogy látom a milliónyi kóbor állatot, hogy mennyit szenvednek, mennyit ölnek meg a sintértelepeken futószalagon és azokon kívül is; látom, hogy itt milyen alacsony szintű az állattarási kultúra, és gyakorlatilag minimális az esélye annak, hogy a kisállat normális gazda jusson, aki igyekszik majd boldog életet biztosítani a számára. Az állatokat szerető ember nem szaporítja a kutyák és macskák számát ilyen állapotok közt, és nem is vesz pénzért se szaporítótól, se tenyésztőtől, amig tele van az összes sintértelep és menhely is. Szexelni egyébként meg a ivartalanított állat is tud.

 12. 11:
  Én nem vagyok állatvédő (bármit is jelentsen ez) mert úgy neveltek, hogy a földön minden állat azért van, hogy az embert szolgálja, hűségével, erejével, tojásával, testével, szőrével, tejével, stb. De, ha állatbarát lennék, ha felemelném őket az ember szintjére, akkor szigorúan ellenezném például a herék kivágását. Mert az éppen úgy az állat felhasználása az ember céljának, mint a tejfejés, vagy levágás a hús kinyerésére. — Különben nekünk van két szukánk is. Amikor tüzelnek 2 hétre be vannak zárva egy 30 m2-es kennelbe. Se őket, se a kant nem kell ivartalanítani. Egy ivartalanított kutya nem kutya. A többi kutya nem tud vele mit kezdeni. Nem tekintik falka tagnak. – Tehát kedves állatbarát hölgyek, nem elég érzelmileg heveskedni, gondolkodni is kell. 🙁

 13. Gatto alla Alfredo. Lesz mit enni. Tanuljunk fozni a Taljanoktol. Fontos, hogy tejben legyen pacolva a macska hus a fozes elott.

 14. Camelia
  Állatartási kultura ? 🙂 Amiről te beszélsz az egy beteges,perverz hobbi ,amit az unatkozó vagy depressziós nyugati erőszakolt bele a metropoliszi életmódjába,hogy legalább az a nyomorult állat érezzen iránta valami ragaszkodást és alázatot ,amit mesterségesen belenevelt a felnevelése során.
  Keleten más a helyzet, és minden társadalomnál más és más ,tehát egyetemes ”’állattartási kultura „‘ nem létezik.
  Dédnagyapám,nagyapám nem ivartalanitott soha egyetlen egy állatot sem,apám sem,én sem.
  Ha túl sok a kismacska ,kiskutya vizbe nyuvasztjuk.Ne engedjük szabadon a vakvilágba,nem ajándékozzuk,mert a sorsa ismeretlen .A problémát helyben és azonnal kezeljük.Ez ősi doktrina.A kivénült ,szenvedő állatot agyonlőjük.Ne mondja meg nekem egy nyugati puhány ,aki csak tv ben látott fiazást vagy ellést ,hogy mi az állattartási kultura.
  Igy a falu héthatárárban nem látsz sem koborkutyát,sem nyivákoló macskát.
  De a hozzád hasonló metropoliszlakok sokszor kirakják a saját megunt,kivénhedt kedvenceiket a faluvégére- állatbarátszeretetből,mert a menhelyt börtönnek képzelik,és megölni öket -hát azt semmiképp.
  Sunyi modon ránk háritják az állatok sorsát .
  Mi meg kockázatot vállalunk a buzi és hobbyállatkultuszú EU törvények miatt ,amikor megtisztitjuk a terepet.
  Ha nem akarsz ilyesmit látni ne tarts hobbiból állatot!!!

 15. Manapság sokan tenyésztenek hobbiállatot „keleten”, hogy aztán „nyugaton” többszörös áron értékesítsék (persze a kereskedő még többet kasszíroz, mint a tenyésztő). Oka, hogy „keleten”, így nálunk sincsenek olyan-szerű becsben tartva az állatok. Még. De majd szép lassan ez is begyűrűzik… vagy már itt is van, csak még eszkalálódik. Látjuk a példákat. Tibor bá és Kalotaszegi véleményét osztom.

 16. Az elmúlt évben egy kis galambfiókát nevelgettem amelyik kiesett a fészkéből.
  Nagyon nehéz felnevelni, ezért kutakodtam olyan valaki után akinek ebben már tapasztalata van. Így jutottam el a net segítségével a hortobágyi madárkórház vezetőjéhez Dr Déri János orvoshoz, és egyik közvetlen barátjához, Lehoczky Krisztiánhoz ,akit itthon úgy ismernek az állatbarátok, mint az egyik legnagyobb hazai madármentő.
  Több alkalommal is beszélgetve , s kicsit „összemelegedve” velük elmondták, hogy Európában, és főleg nálunk a madárvilágban a legnagyobb károkozó a macska!
  Hozzátette Krisztián, hogy elképesztő, és felbecsülhetetlen károkat okoznak a madárvilágban ezek a túlszaporodott haszontalan négylábúak .
  Szívemből undorodom tőlük én is. Minden évben vagy ötven kilogramm napraforgó magot veszek az itteni énekes szárnyasaimnak, és a vadgerléknek, ami gondolom jelzésértékű mennyi madarat is etetek a téli időszakban, nem beszélve a többi fajta magról, amelyet azonban az ára miatt kisebb mennyiségben vásárolok.
  Viszont mindig „elgörbül” a szám, mikor azt látom, hogy tele van tollal az etető környéke, mert ezek a mocskos négylábúak nálam is óriási károkat okoznak azzal, hogy az etető környékén megbújva – nem tudok mit tenni – az etetőből földre lehulló magokat csipegető madarakat egyszerűen kivégzik, és széttépve ott hagyják, mert közben mindegyiket táppal zabáltatják, és már arra sem hajlandóak hogy megegyék a „prédát”, csak elpusztítják. Borzasztó!
  Krisztiántól nagyon sok felvételt kaptam, -amely fent van a hálón is természetesen – , és amely bemutatja milyen munkát végeznek, hogy ez a csodálatos madárvilág fent maradhasson.
  Egyet a sok szeretetreméltó felvétel közül ideteszek amelyben Kamilla a balkáni gerle látható, aki fogságban nevelkedett, mert ellenkező esetben elpusztult volna:

 17. 16:
  Ez egy másik téma. Mi telente 1 q fekete napraforgót etetünk fel a cinkékkel. macskák jönnének, de a kutyák a madár etető alatt tanyáznak. Sajnos a kert nagy (és sziklás) sok a gyík, akik irtják a legyeket (as tyúkok miatt jócskán lennének), de a macskák vadásznak a gyíkokra. Így aztán a kutyáknak van miket kergetni egész nap. De köszönet nekik, az egyensúly fennmarad. Szóval, le a macskákkal.

 18. 17.
  Igen le a macskákkal! Én egy kisváros kertvárosi részén lakom, ahol az újgazdagoknak sikk hogy minél több macskája legyen. Van olyan szerencsétlen nem is egy, amelynek öt(!) macskája van, közöttünk a szomszédomnak is. A macska-kutyatáp árus két utcával arrébb nagyon jól él tegyem hozzá!
  A hátsó udvarom teljesen zárt, kétméteres festett palával körbevéve, s hogy ne látszódjon az amúgy zöldre festett pala, évekkel ezelőtt hatvan darab tujával ültettem körbe, amelyek mára öt-hat méteres csodálatos „fallá” cseperedtek.
  De ezek a szörnyszülöttek ezt a magasságot is legyőzik a palákat felfogó zártszelvények miatt, és a tuják között megbújva lesben csak a prédára várnak. Azért engem sem kell félteni. Mivel állatvédelmi törvény van,/”embervédelmi ” még nincsen/ ezért csak annyit, hogy sajnos védekeznem kell nekem is ellenük, ahogyan tudok…….egy-kettőt rá kellett szoktatnom az egérfogásra…..

 19. 14: Annál az arrogáns, magát felsőbbrendűnek képzelő, kegyetlen és lelketlen embernél, ami a soraidból megnyilvánul, aki képtelen érző, szerethető, és csodálatos lényeket látni az állatokban, aki képtelen tisztelni őket és az élethez való alapvető jogaikat, azon számtalan élőlényét, akiknek ez a Föld ugyanúgy az otthonuk, mint nekünk (ráadásul sokkal hosszabb idő óta), kevés undorítóbbat tudok elképzelni. A Föld és a természet az ilyenek miatt van a teljes pusztulás szélén,ezért áll a kialás szélén az állatfajok harmada. Bárcsak valami varázslat segítségével az összes ilyet el lehetne tüntetni erről a bolygóról, sokkal jobb hely lenne. 🙁

 20. Camelia, veled vagyok. De ne menjünk bele mélyebben a vitába, velük nem érdemes. Tisztelem az élet minden formáját, védem, ahogy csak tudom. A kapunkon ott a tábla, amit a Madártani Egyesülettől kaptunk: „Madárbarát kert”. Cicám 2012-ben meghalt 17 évesen, de egerekre vadászott, nem madarakra. Más volt az életritmusa. A madaraink – és rengeteg van – hajnalban, kora reggel jönnek enni, ilyenkor a cicánk még aludt, éjszaka vadászott. Kinti-benti cica volt, szerettük nagyon.

  Tibor bá’ meg légpuskával lövöldözött a cicákra. Én meg Tibor bára lövöldöznék szívesen, hadd tudja meg, mi az. Önző, gusztustalan, a természetet semmibe vevő az ember. Azért tartunk itt, ahol. Aki szereti a macskákat, nem fog ide írni egy szót sem, feltételezem, hogy ne essen ki Tibor bá’ „kegyeiből”. Itt csak egyetérteni a trendi, akik másképp gondolkodnak, nem kívánatos személyek a blogban. Kapják is a hideget.

  Ő igen. Ő igazán szereti az állatokat:

  http://sokszinuvidek.hu/eletmod/4977 A hátrahagyott állatok miatt egyedüliként él a radioaktív zónában, Fukusimában.

 21. Camelia!
  Ne háborogj már ne haragudj. Nem akarok vitatkozni veled. A tanyasi világban ez mindig így volt, és elfogadott dolog volt tegyük hozzá, mint amit „kalotaszegi” nevű kommentelő írt. Amikor a „paraszt” két macskája világra hozta a kölykeit, és két tucatra nőtt volna hirtelenjében a számuk, nem szaladt a tőle két kilométerre lévő másik tanyába felkínálni, – tegyük hozzá annak is volt három – hanem valóban drasztikus módszerekhez kellett nyúlni, nem volt más kiút! Ellenkező esetben pár éven belül el kellett volna döntenie , hogy két disznót tart, vagy száz kandúrt! Szűkös volt a világ élelmiszerből, ha ezt nem tette volna mindenki, ma csak macskák tömegei szaladgálnának szerte elvadulva az országban. A környékünkön is ezt tette minden tanyán élő ember. És nem voltak rossz emberek, mert mindegyik háziállatot tartott és nevelt, sőt befogadta a kivert kutyát is, és megetette, de csak egy határig! Tehát valamit tennie kellett, már csak azért is, mert nem volt még „liberális nyugat”, és nem voltak emeletes házakban ücsörgő munkanélküli unatkozó „agyamputáltak” sem millió számra akik csak a doromboló pamutgombócot látják, és a jogot, hogy írogatni tudjanak !
  Pár napos hír hogy az egyik Husky megölt egy csecsemőt! Tudjuk az okát… Nem az első eset ebben a fajtában hogy ezt csinálja.
  Te mit tettél volna hirtelen felindulásból a kutyával, ha netán a te csecsemőddel teszi?..
  Az állatfajok kihalásának okozója sem a kommnetelő, hanem az, hogy drasztikusan lecsökkent az életterük! Kiirtott erdők, felégetett tönkretett mezők , sivataggá tett valamikori termőterületek.
  Viszont az arroganciát én inkább másnál látom, és ha lehet akkor maradjanak ezek az emberek akiket te kiirtanál legszívesebben, mert akkor tényleg pár év múlva csak azt látnánk, hogy az emberek nem haszonállatokat tartanak, nem csirkéket disznókat etetnek, hanem macskák tömegeit pátyolgatják, ami persze elég is lesz az éhen pusztuláshoz!

 22. 21: Tényleg nem értem, mire érv az, hogy mi volt a tanyákon 1526-ban vagy 1711-ben? Hányat is írunk ma? 2014-et, amikor a védtelen állatok megölése az állatvédelmi törvénybe is ütközik, remélem, hogy egyre több ilyen aljas ember kerül börtönbe emiatt. A világ ma nem ott tart, ahol, a felelős állattartónak kötelezettségei is vannak, erkölcsi kötelességei is, mint pl. az ivartalanítás, ami macska esetén párezer forint. Aki nem tudja kifizetni, ne tartson állatot, ui. nem kötelező. Az állatnak is joga van az életéhez, a fajtájához méltó élethez, nem azért van itt, hogy az ilyen primitív sutyerákok elvegyék az ő v. az kölykei életét. Mire fel????!! A huskyról csak annyit, hogy egy normálisan, családtagként tartott kutya bármikor feláldozza az életét a falkájáért. Amikor ilyen eset történik, mindig, 100 % -ban a gazdája a hibás, és az, aogyan tartotta a kutyát. Én megtiltanám azt, hogy mindenféle agyatlan barom kutyát tarthasson úgy, hogy fogalma sincs, ki is az a kutya tulajdonképp. És szándékosan írok „ki”-t és nem „mi”-t. Akinek volt már igaz barátja egy kutya, pontosan tudja, miért. A kiirtott erdőkről pedig csak annyit, hogy ezek oka ugyanaz a hányingerkeltő, egoista antropocentrikus mentalitás, amit annyira védelmezel, a kihalás szélén álló állatokról pedig csak annyit, hogy az élőhelyeik elvesztése csak a kipusztulás egyik oka, de nem az egyetlen, hogy csak 2 példát mondjak errre: az agyaraikért vadászott orrszarvúk és elefántok. Bárcsak eltűnne már ez az emberiség erről a bolygóról, amit párezer év alatt sikeresen változtatott a földi paradicsomból borzalmas pokollá minden élőlény számára. Remélem, már nem tart soká ez az ámokfutás. Talán egyszer kifejlődik itt egy értelmesebb és etikusabb faj is, amelyik valóban megérdemli ezt a Földet, mert ez a mostani homo sapiens sapiens egészen biztosan nem ilyen.

 23. 20: Szia Tara, igen, te tudod, miről beszélek. 🙂 Igen, én is hallottam már erről a csodálatos emberről. Bárcsak több élne hozzá hasonló, az ilyenek az állatok egyetlen reménye. -)

 24. 19: ne haragudj, de véleményem szerint ebben a témában a te felfogásod az, ami helytelen, ellentétben a 14-ben leirtakkal. A vadállatokat azért háziasította az ember, hogy a hasznára legyenek a mindennapi életben, és nem azért, amit manapság a többség háziállat tartás alatt ért. Nem mellesleg ez sokkal károsabb a természetre és az elővilágra nézve, mint az, hogy ésszerűen szabályozzák a háziállatok számát és minőségét.

 25. 20:
  Fogalmam sincs miért hőbörögsz annyit. Kigyót-békát összehordasz rám, mégis megjelenhet az irományod, amiből mellesleg semmi haszon se származik.

 26. 22. Remélem ,hogy az Eu hamarosan a darabjaira hullik az összes ránk erőszakolt törvényével és képmuatató erkölcsi etikettjével együtt és akkor újra kutyabőrből készülhet megint a minőségi lábbeli és a dobra a hártya 🙂
  Ja,és az ember nem tűnik el , a legalkalmazkodobb még sokáig fennmarad, a burzsuj nyugatiból viszont még hirmondó sem marad ,sem a hobbyállataiból.

 27. Egy jól vadászó házi macska, napi egy-két madarat is megöl. Nyílván nem válogat, hogy ez védett madár, ezt életben hagyom.
  Éves szinten legalább 400db., 12 éve alatt egyetlen macskusz, 4800db. madarat öl meg. Ezen is el lehet gondolkodni. Tudom, a te macskád levágná inkább a mancsát, minthogy madarat öljön.

 28. 22.
  Legközelebb értelmezd jobban az írást, mert abban szó sem volt a Mohácsi csata időszakáról, vagy a kuruc fegyverletételről. A máról írtam, benne az elmúlt időszakról, s arról, hogy a kegyeltjeid- akik mára nem is elpusztulnak, hanem meghalnak a sok idióta szerint – mekkora károkat okoznak szerte a világban, miközben másra sem jó egy sem ,mint hogy hozzáerősíts egy rudat- a fantáziádra bízom hogy hogyan – s kiszedd a pókhálót a sziámiddal a mennyezet sarkaiból!
  Az állatvédelmi törvényt csak azért hozták létre , hogy sikeresen aggasd a körmeidet egy olyan „dúvadért” – bátran nevezhetőek annak ezek is – amelyek évente milliárdokat zabálnak fel minden haszon nélkül, miközben madarak tízmillióit pusztítják el!. Ide kell az állatvédelmi törvény, de a hammurapui változata!
  Az ilyen liberális baromi felfogás miatt is lehetséges az, hogy ma minden jogot kap ami torz, és állati. Igen állati!
  Ezért vonulhatnak ma a buzik segget rázva az utcákon, ezért lehet ma több tízmillió kőbaltás afrikai előember Európában, és ezért kaphat ma egy ember több évet azért, mert felakasztja a macskádat a fára, mert az kinyírta a szomszéd összes előző nap született napos csibéjét tetemes kárt okozva ezzel!..
  Az hogy nekünk mi a kötelességünk, azt ne te mond meg nekem, és főleg ne azok az idióták akiknek fogalmuk sincs az élet törvényeiről.
  Engem te ne kötelezz arra, és senki sem, hogy mert a szomszéd macskája fölb@ssza a másikét, akkor szaladjon mindenki hogy köttesse el a tökeit.
  Ha neked erre van pénzed akkor tedd! Add meg a címedet kibontakozhatsz! Csak pár ezer forint macskánként! A gyerek meg elmegy addig kukázni.
  Ezernyi rohangál a környékünkön gazdátlanul, kisebbségi magyarjaink bizonyára örülni fognak nagyvonalúságodnak!
  Állatvédelmi törvény? Ivartalanítás? Ja!! Hogy azt altatva csinálják! Remek! Vannak golyóid? Mert akkor ezek szerint a tiédet is kilehet hajigálni mert szórod a magot!
  Vagy a közeli hozzátartozódét! Humánus!
  ” A huskyról csak annyit, hogy egy normálisan, családtagként tartott kutya bármikor feláldozza az életét a falkájáért. ”
  Hát ez egy nagy baromság amit írtál! A husky konkurenciát lát egy csecsemőben, mert többet foglalkoznak vele, mint „őkutyájával”, s mint ilyet nem fogad el! Tök mindegy hogy hogyan tartottad. Attól még hogy jól tartották majd föláldozza az életét a falkájáért, nem fog humánusabban közeledni egy új családtag felé ebben biztos lehetsz!. Vagy szoktál velük beszélgetni ez ügyben, hogy ennyire toppon vagy?
  ” Amikor ilyen eset történik, mindig, 100 % -ban a gazdája a hibás ”
  Valóban így van Igazad van! A gazda a hibás hogy nem kötött csomót a kutyája nyakára!
  ” Én megtiltanám azt, hogy mindenféle agyatlan barom kutyát tarthasson úgy, hogy fogalma sincs, ki is az a kutya tulajdonképp. ”
  Ebben is igazad van, de minden agyatlan barom macska tulajdonosra is kell hogy ez vonatkozzon, nem lenne ekkora kár az énekes madár populációban..
  ” hányingerkeltő, egoista antropocentrikus mentalitás, ”
  Így van igazad van elég egoista vagy! Mivel fűtesz fával gázzal? Mennyi füstöt eregetsz ki a kéményeden? Abban is biztos vagyok hogy nincsen hűtőgéped, amely azzal a fránya freonnal megy, amelyet néha utána kell tölteni, hanem van egy hideg pincéd amelyben tárolod az élelmedet!. Vagy a tiéd már nem freonos?
  A légkondid mivel üzemel fával? Több mint hétmilliárd ember él a földön, milyen központúnak kellene lennie?
  Te egy embergyűlölő vagy ezt ki lehet jelenteni! Vagy buta!
  Nem az embert kell kiirtani , hanem azt a csekély kis részét, amely magához ragadva a hatalmat ránk kényszerítve akaratát, erkölcsét, tette azt az emberiséggel amit ma látsz. Embert akarsz irtani? Te ? Nagy állatvédő?
  Egyszerűen nem érdemelsz több kommentet csak ezt az egyet!

 29. 27.
  Az ő macskája intelligens macska amely nappal alszik éjszaka vadászik! Az már egy más kérdés hogy mire?! Mert ezek a mostani tápot zabáló macskának nevezett törpe oroszlánok nem is ismerik az egeret! Régen pedig ez volt a feladatuk a sok háziállat miatt történő takarmánytárolás /kukorica búza, árpa stb./miatt. Nem oly’ rég idős szomszéd szaladt a másikhoz itt nálunk, : Juliska hozza már át a négylábút, mert a padlásról leesett egy egér az üresen álló kamrába!. Mikor a Juliska átvitte és berakta a helyiségbe a kandúrt az leült, és csak bámulata az egeret mert nem tudott vele mit kezdeni! Az öreg kifakadt: Tán én fogjam meg helyetted b.zdmeg!
  Beszélj egyszer azokkal az emberekkel, akik az életüket tették fel arra, hogy madarakat mentsenek, gyógyítsanak megéri! Én beszéltem nem eggyel! Soha többet nem lesz macskád!..
  Ezek az itteni „selyememberek” nagyon el vannak rugaszkodva a realitásoktól!

 30. 29. Macskák kontra madarak. 😀 A madáretetők környékén a vércse is szívesen vadászik és terített asztal számára a sok cinege, saját szememmel láttam, ahogy újra és újra lecsapnak a madárseregre. Arról is folyik a vita, hogy kell e madarakat egyáltalán napraforgóval zabáltatni, hiszen jól megvoltak ők az ember előtt is. Ha összegyűjtöd őket egy helyre, akkor nyilván a ragadozók is felfigyelnek rá, hiszen már maga a gyülekezés egy szokatlan dolog, nem beszélve a szinte már röpképtelenné váló, dagadt cinegékről.
  A nők érzelmi lények, így indulatból reagálnak a kedvenceik bántására, de hát nyilván a saját állatát mindenki másként értékeli és érzelmileg is lehet egy konkrét állathoz kötődni, ezt meg lehet érteni. De feltételezem, hogy egyben vegetáriusok is, hiszen mivel alantasabb dolog emésztőgödörbe dobni egy macskakölyköt, mint leszúrni egy disznót vagy elvágni a csirke nyakát?

 31. Camelia, te tökéletesen el vagy tévedve. Nem a parasztember miatt pusztul a föld és az állatvilág! Nem az a parasztember miatt aki tart két macskát, két kutyát és még vagy száz másik jószágot. Nem az miatt aki minden nap hajnalban kel megetetni őket akár hétköznap akár karácsonykor, és nem az miatt aki csak a hamut meg a füstöt engedi ki a portájáról.

  Ezzel szemben a műanyag szemetet termelő, kiherélt bernáthegyit lakásban tartó, és az ajtón kívüli világgal ellenséges városlakó az aki tapintatlan de saját felsőbbrendűségében biztos, ezért kiírtaná a maradék normálist.

 32. Kedves Camelia!
  Ez bizony nem női blog, ahol olyan tanácsokat kaphatsz, hogy keverd össze a savat a bázissal, ha vízkövet akarsz oltani. Sajnos, ezek a fránya férfi kommentelők gondolkoznak, nem veszi el az eszüket a pina. Ezekét nem. 😀

 33. Nekünk világéletünkben volt macskánk. Ahol most lakom viszont úgy túlszaporodott, hogy csak na. Én egyet sem vittem oda, viszont egyet-kettőt etetek, hogy ne lássam ahogy éheznek. Az egerek azonban kevesebben vannak a magtárban, mert arra azért vigyázok, hogy túl ne etessem őket ál(lat)szeretetből. Az állat egy alacsonyabb rendű tudattal rendelkezik mely beleragadt az ösztönök világába, illetve azon a szinten van. Nem túl átgondolt mikor ilyeneket hallok: Jobban szeretem az állatokat mint az embereket. Az állatok éppen elég kegyetlenek és öntörvényűek. Ezzel együtt lehet szeretni őket.
  Az emberek a hozzájuk való viszonyuk alapján ítélik meg az egyes állatfajokat.
  A kutya jó mert nyalja a seggem, az enyémet ugyebár(3 kutyám van). A macska már önállóbb individum. Érdekből lebzselnek az ember körül, csak a zabát látják bennünk, minden állat. A mai társadalomra azért illik, hogy állati, mert haszonelvű nagyrészt. Ami fejlettség van bennünk az nem az atomreaktorban vagy nanotechnológiában nyilvánul meg, hanem ahogy bánunk az állatokkal és a társadalom lecsúszott rétegeivel. Persze aki már belenézett egy állat szemébe az tudhatja, hogy van neki is lelke. Állatlelke, állattudattal .
  Basztam fejbe kutyát mert sok volt belőle vagy megvertem mert kinyírt egy kecskét, az ő érdekében (is). De mindeközben fele olyan indulat sem volt bennem mint itt sokakban és persze bocsánatot kértem tőlük. Ha valójában a természetben élnénk akkor nem agonizálnánk annyit a dolgokon. Akinek habzik a szája az állatok védelmében és másik embertársát elpusztítaná az- sajnálom- de ugyanúgy hozzájárul az emberiség kipusztulásához mint aki saját kedvtelései szerint válogat az élet változó formái között. A halál és élet kérdése se kavarna akkora indulatokat.
  Hiába na, óvodások vagyunk még erre mindennap rájövök saját gyarló példáimon keresztül is. Valahogy nem vesszük észre, hogy egyenlőre nem vagyunk mások mint praktikusan gondolkodó állatok és mi az ami fejlődésünket szolgálhatná. Inkább azt erősítgetjük ami benne-tart.

 34. „Így uralják az agyadat a macskák … a Föld lakosságának 30 százaléka már el is kapta a toxoplazmózist … Az emberi viselkedést szintén képesek befolyásolni ezek a paraziták: például a fertőzöttek kellemesebbnek találják a macskák szagát, de a skizofrénia kialakulásának kockázatát is megnövelhetik … a toxoplazmózis növeli az öngyilkosság veszélyét az idősebb nők körében” 😉
  http://444.hu/2015/03/04/igy-uraljak-az-agyadat-a-macskak/

  Feleségem nagyanyjának annyira el volt már borulva az agya, hogy a „családi” rangsorban a rusnya macskái voltak az első helyen. Mi pisilni sem mehettünk ki a szobából, ha a folyosón zabáltak a macskák /nehogy megijedjenek szegénykék/. Nekem egyértelmű, hogy a túlzott macskamánia az valamilyen betegség – talán tényleg a toxoplazma váltja ki.

 35. Az ember azért terjedt el az egyenlítőtől a sarkokig, azért uralja a táplálékláncot és a nyersanyagforgalom nagyobbik részét, mert számítóbb kegyetlenebb agresszívebb és ezen tulajdonságai kiélése érdekében okosabb, mint más létformák ezen a bolygón. Azonban ez sem menti meg a kihalástól. Úgy tűnik az élet nem más, mint a DNS nevű óriásmolekula azon mániája, hogy minél több példányban és minél nagyobb változatosságban másolja önmagát. Ezen elvárásának most épp a homo sapiens sapiens felel meg leginkább, aztán meg majd nem. Az összes többi felsőbbrendűségről szőtt képzelgés, civilizációs vívmányok, meg minden egyéb überspecies fantazmagória csak a beteges humán fantázia műve, ami nem tud belenyugodni saját jelentéktelen véges semmiségébe. Minden amit a civilizáció valaha is elért még a Földön is alig észrevehető, mondjuk a Holdról rápillantva, az Emberiség ötezer éves lázas igyekezete ellenére is. Pedig maga a Föld is csak egy pattanás a naprendszer seggén, a Nap maga meg egy átlagos csillag a százmilliárdból, ami a Tejútnak nevezett galaxisban nyomul. Galaxisok pedig százmilliárd számra vannak még a belátható Univerzumban is.

 36. 35
  Ebből a szösszenetből az jőn le,ha nem hagysz semmiféle nyomot a létezésedről ,ha nem lehetsz Isten kár és hiábavalóság élni a Földön 🙂 Félnótás filozofia. 🙂 🙂

 37. 28: Ada, neked lila gőzöd sincs sem az állatokról, se a huskykról, sem a normális állattartásról, úgyhogy veled nemvitázom tovább (bár rejtély, hogy minek diskurálsz itt olyan dolgokról, amikről semmit nem tudsz.) Mindenesetre ime neked egy link a huskyk történetéről, (igaz, ezt sem fogod felfogni nyilván):
  http://www.szanhuzoklub.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=844:a-sziberiai-husky-fajta-toertenete-korabeli-foto-illusztraciokkal&catid=101:szakcikkek&Itemid=101
  ” a kutyák nagy része továbbra is az emberekkel lakhatott kunyhóikban és sátraikban, társaságot csinálva a gyerekeknek.
  Érdekes volt, hogy például az éjszakai hidegeket is kutyákkal ítélték meg: „ez egy három kutyás éjszaka volt”. Ez azt jelentette, hogy olyan hideg volt, hogy három kutyát vett maga mellé a fekhelyére, hogy ne fázzon. Ez a folyamat természetesen ahhoz vezetett, hogy a szibériai husky ma is híres kedvességéről és jó temperamentumáról. Ez nem véletlen.
  Hogy miért volt erre szükség? Képzeljünk el egyetlen egy embert, több mint 20 kutyával egyedül, kinn a jégen… nem jutott volna haza, ha a kutyák közt verekedés, agresszió tört volna ki „

 38. 36.
  Félnótás filozofia? Talán az. De attól még sajnos igaz.

 39. A madarak pusztítása mellett nálunk a veteményt is kikaparják a macskák. Nekünk egy sincsen, mégis rengeteg szokott mászkálni a kertben. Ismertek esetleg valami hatékony módot a távol tartásukra? A boltban kapható zselé nem jó, mert csak addig működik ameddig az eső el nem mossa, én meg nem akarom a gatyámat rákölteni a kártevők elleni védekezésre.
  Kutya nincs ami véletlenül belesétálhatna a csapdába, de a madaraknak sem szeretnék ártani.
  Szóval, ötletek?

 40. 39
  Én igy vagyok a vakondokkal,felturtak mindent ,probáltam karbidgázzal ,elektromos riasztóval,mindenféle csodaszerrel – mindhiába. Maradt az ősi módszer -kapával a kézben lesni a rusnya dögöket és agyonverni egytől egyig.

 41. Szadista őrültek vagytok. A vakond védett állat egyébként. Kalotaszegi, téged kellene jól fejbecsapni. Felébreszted az agresszív indulataimat, ahogy Tibor bá’ is.

  A macska nem növényevő, miért bántaná a veteményesedet? Nekünk is volt, nem érdekelte.

  Ezért tart itt ez a világ. És a mi országunk. Kultúráról nem beszélhetünk, amíg az emberek nagy része így bánik az állatokkal. Milyen érdekes, hogy véditek a madarakat. Nem hiszem el, hogy még sosem lőttetek le egyet sem. Sokan szórakozásból is megteszik. De bántják a madarak is egymást, a széncinke kifejezetten agresszív, ha olyan kedve van, madarakat is eszik. Akkor le az összes széncinkével?

  Kezdjétek el jobban tisztelni az életet. Minden élőlényt. Szebb lesz a világ.

 42. 40. A vakond rovarevőként nagy kárt nem csinál a kertben, hacsak nincsen angol pázsitod, vagy golfpályád. Segít a csimaszok elleni küzdelemben is. Meg egyébként is vadállat. A domesztikált macska túlszaporodását megakadályozó módszereket el lehet fogadni, hiszen régen sem volt állatorvos, akihez futkorászni lehetett volna. Ez itt szép példája annak, hogy együtt akarsz e működni valamivel, vagy ellenségként fogod fel. Talán csak a nőket akarod itt sokkolni szándékosan, röhögve a háttérben, de szerintem anélkül is elég nagy, kapitális tulok vagy.

 43. 41:
  Ahhoz képest, hogy keveset tudsz a macskákról, elég agresszíven véded őket. A macska mielőtt szarik, kapar egy lyukat ott, ahol puha a talaj, vagyis a veteményesek között. beleszarik, majd betakarja. Közben kikapar ezt-azt. Persze az elkényeztetett macskák a konyhában szarnak, az alomládába, miközben a gazdaasszony azt hiszi, milyen jót tesz neki.

 44. 40.
  Hát úgy olvasom, hogy nyomorult kis lényed pont alátámasztja amit 35 alatt írtam. 🙂

 45. A kóbor macskákat a természetvédők sem szeretik, mert a madárpusztításon kívül hígítja a vadmacska génállományát is. Az Országos Vadgazdálkodási Adattár szerint a 2013./2014. vadászati évben országosan 8355 kóbor macskát lőttek ki, ami a kóbor kutyával együtt évről évre fogyatkozást mutat az elmúlt évtizedekben. Csak összehasonlításképpen 1983-ban például 74 ezer macskakilövés volt országosan.
  Az ember természetbe való beavatkozásának egy szép példája még a rókák létszámának alakulása. A veszettségmentesítési programoknak köszönhetően a rókapopuláció többszörösére duzzadt országosan, mivel előtte a veszettség állományszabályozó volt.
  Helyette most a kóbor kutyákkal, macskákkal együttesen irtják a vadállományt. Szar helyett kaka, ilyen az ember.

 46. 45.
  Igaz, de a veszettség nem játék, függetlenül a vadállománytól, amit egyébként az ember irt legnagyobb mértékben, mint minden mást is a Földön.

 47. 47. A veszettség rókákról való átterejedése korábban sem volt jelentős(néhány elszigetelt eset), sokak szerint indokolatlan volt az immunizálás elkezdése, vadászattal az állomány jól kordában tartható volt. Van egy sokkal veszélyesebb hozadéka is a rókapopuláció megnövekedésének, ez pedig a háromtagú galandféreg(Echinococcus granulosus), amit a rókák hordoznak és egyre inkább terjed az országban. Korábban nálunk nem volt. Pont azokban az országokban növekszik az előfordulása, ahol elkezdték a rókák immunizálását. Kutyát is megfertőzi és az emberre nézve is különösen veszélyes, akár halálos kimenetelű, kezelése drága és műtéttel egybekötött. Igen mocsok kórokozó.

 48. 46:
  Ez igaz, de nem is teszek kijelentéseket habitusoddal kapcsolatban.

 49. 48. Még pontosításképpen van egy másik féreg is, az Echinococcus multilocularis. Ez agresszívabb a granulosusnál. Mindkét galandféreg kutyafélékben van, de az utóbbi inkább rókában. Bennük, vagy kutyában nem okoz semmi különösebb tüneteket, emberre nézve azonban halálos. A féreg nem emberspecifikus, az zsákutcát jelent a fejlődése szempontjából, viszont tömlőket képez a szervekben, mint valami rákos daganat, megszabadulni tőle még műtéttel is kétséges. A bélsárral ürülő peték a talajban évekig életben maradnak. Porral is be lehet lélegezni. Egyelőre nem tömeges a jelenléte, de már nálunk is terjed.
  A természet így működik, kiiktatunk egy problémának vélt dolgot, aztán helyette küld három másikat, csak éppen nagyobbakat.

 50. 42,
  Lővésed sincs mekkora kárt okoz a vakond a veteményesben és a virágágyásokban .Nem azért izzadok,hogy ilyen olyan állat szétkurja. A valóság kicsit más ,mint a fotelből való nagy állatbarát , természettisztelő ajnárkodás,tudálékos tudományos duma .Ez így működik évezredek óta, az ember megteremti magának az életterét és felügyeli azt.
  Ha jól csinálja- fenntarható, ha nem -lásd a nyugati tipusú metropoliszokat és életmodot -bedarálja a természetet az energifalánkságával.

 51. 41. „Szadista őrültek vagytok. … A macska nem növényevő, miért bántaná a veteményesedet?”
  Először felkaptam a vizet amiért úgy hazudtolsz meg hogy valószínűleg sose láttad a kertünket, de jobban belegondoltam és arra jutottam, hogyha valóban nem tudod erre a kérdésre a választ akkor inkább szánalomra vagy méltó nem haragra. A blogodat megnézve méginkább így gondolom.

 52. 51. Már hogyne lenne, épp múltkor ontotta ki a tacskó a kibukkanó vakond belét a kertben, későn értem oda, már szétcincálta. A veteményesben minimális kárt okoz, azt is inkább fiatal korban. Angol gyepben, focipályán, golfpályán már annál inkább, de hát ezek úri murik. Nem tudom idézni a megfelelő indián mondást, de valahogy úgy van, hogy mindig több szem kukoricát ültess, egyet magadnak, egyet a varjaknak, egyet az ürgéknek, stb. A mentalitásod ugyanaz, mint a nyugati metropoliszokban, gyökérmentalitás, csak az kiegészül a technikai vívmányokkal, úgy hatékonyabban lehet intenzív termelést folytatni és pusztítani. A vakondnál ne állj meg, sünök is minek a kertbe, agyon lehet verni lapáttal, de ha leöntöd benzinnel és meggyújtod, tovább élvezheted a műsort. Gyíkokat, békákat ugyanígy el lehet taposni, kígyók fejét levágni ásóval. A harkály megeszi a mogyorót, de le lehet lőni csúzlival. Az esetleg belátogató borz már komolyabb ellenfél, kutyát is kinyírhat, de fejszenyéllel azt is agyon lehet verni. Ha jól lepermeteztél mindent a véglények ellen és már csak te maradtál, utána már a tiéd a kerted.

 53. Tara, a macska egy utálatos állat. Ez azóta tudom,amióta az egyik rokonom fűlcimpáját rágcsálta a ravatalon.
  A feleslegessége szóra sem érdemes.

 54. 53. Kicsit nagyon elszaladt veled a műló . 🙂 A felsorolt állatok közül egyik sem árt az álltalam emlitett termésnek -a vakondot kivéve,ami kiforditja a virághagymákat és a munka kárba vész.Szóval felváltva álltunk ört,hol én,hol a feleségem,hol a fiam,hol az anyám,hol az apám,hol az anyosom.És van idönk rá 🙂

 55. 55. Akkor annyira nem súlyos a helyzet, ha a kemény vidéki élet mindennapjaiban virághagymák őrzésére is marad idő. 😀

 56. Egyik ismerősömet, aki erős testalkatú férfi, megtámadta a család kis kedvence. Minden előzmény nélkül karmolni kezdte a karját. A küzdelem intenzitását mutatja, hogy a baleseti sebészeten több, a húsába beszakadt karmot is kioperáltak az alkarjából, és sok sok öltéssel tudták a sebeit összevarni.
  A doki szerint valami vírus megtámadta az állat agyát. Mégjó, hogy nem a gyereknek ment neki.
  Csak óvatosan azokkal a kedves cicákkal.

 57. Ha új lakót kapnak a temetők,
  nem is dicsőt, csak épp előkelőt,
  a gyász pompázik szoborrá virulva
  és az elhunytat zengi név meg urna:
  nem azt, aki csakugyan volt, hanem
  akinek kellet volna hogy legyen:
  s a szegény kutya, a leghűbb barát,
  ki boldogan áldozza föl magát,
  kinek szíve gazdája szíve volt,
  dicstelen hull el, bármilyen derék,
  s földi lelkét megtagadja az ég:
  míg az ember, hiú féreg! csodákat
  s kizárólagos eget kér magának.
  Óh ember! napod gyorsan alkonyul,
  rabnak becstelen vagy, s romlott, ha úr,
  aki kiismert, undor tölti meg
  tőled, lélegző, hitvány sártömeg!
  Szerelmed kéj, barátságod csalás,
  Szavad és mosolyod képmutatás!
  Neve nemes csak megromlott csírádnak,
  rád pirít minden becsületes állat.

  (Szergej Jeszenyin: A kutya )

 58. 59:
  Szerintem csak hiszed, hogy a vitának vége. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük