(2945) Államférfiak helyett államnők

Tibor bá’ online

 

Greta Thunberg: Arról az enyhén mongoloid ábrázatu svéd kislányról van szó, aki Vitorlás csónakon, két hét után megérkezett Amerikába, egy kis beszédtartásra a klímaváltozással kapcsolatban. Kell-e ennél nagyobb promóció? De ez nem volt az első. Harminckét órán át vonatozott, hogy elérje Davost, ahol beszédet tartott a fórumon: „Nem akarom, hogy reménykedjenek, azt akarom, hogy pánikoljanak, és cselekedjenek.” Ugyanis a fiatal hölgy „hivatalosan” klímaváltozási aktivista”.

Nem akarom túlzottan górcső alá venni tüntetését, de a vonatozás se túlzottan környezetbarát. Ment volna gyalog, vándorbottal a kezében, mint Jézusnak. Nem hiszem, hogy egy szerelvényt 32 órán át húzó dízel motorvonat kevesebb üzemanyagot éget el, mint egy utasszállító repülő egy óra alatt. Arra viszont nagyon jó, hogy felé forduljon a figyelem. Az ifjú aktivista természetesen iskolába nem tud járni, tehát sztrájkol, most már több mint egy éve. Sebaj, majd valamelyik egyetem ad neki egy díszdoktori címet. Állítólag Asperger-szindrómában szenved, ami megmagyarázza, hogy másképp látja a világot, mint a többség. Na, majd meglátjuk. Én azt várom, hogy hirtelen híressé válását hamarosan át fogja váltani valami kézzelfogható dologgá, például indul a svéd parlamenti választásokon, amire csak 2 évet kell várnia, ugyanis ő csak 16 éves. Miért? Mert a világ már csak így forog. Van erre magyar példa is.

Nagy Blanka, aki 18 évesen kissé közönséges hangvétellel ment neki a Fidesznek. Jól esett hallani keresetlen szavait. Kicsit emlékeztetett az ifjú Orbánra, aki kemény stílusú szavakkal hazaküldte az oroszokat, amikor azok már különben is mentek. Ez a kezdeti lépés elég volt, hogy két évtizeddel később kirabolja az országot.

De ne lépjünk át Blanka kisasszonyon, akinek nekiment a Fidesz, többnyire (szokásuk szerint) hazugságokkal. Nagy Blankát megvédte az ellenzéki média. Az ifjú hölgyből egyszeriben celeb lett. A nagy ívű beszédét kiprovokáló tavaszi választások után, alig fél évet kellett várni, és máris itt volt az önkormányzati választás, amibe Nagy Blanka természetesen benevezett, és nekem még csak kételyem sincs, hogy ő lesz Kiskunfélegyháza legfiatalabb tagja az önkormányzati testületnek. Hogy nem ért hozzá? Majd belerázódik.

Most, hogy a posztom végéhez érek, a bal vállamra rátelepedett a kisördög, és azt kérdezi tőlem, vajon korrumpálható lesz-e? Tőlem kérdezi, az emberi természet nagy ismerőjétől. Kisördög! Menj a fenébe!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

58 gondolat erről: „(2945) Államférfiak helyett államnők

  1. Hát Tibor bá, ez nagyon gyenge volt..

  2. Felmenői között van Svante Arrhenius, aki kémiai Nobel-díjat kapott. A svéd szakember felfedezte fel, hogy a megnövekedett széndioxid-szint növeli a földfelszín hőmérsékletét.

    Ezt valahogy kihagytad Tibor bá.

  3. 16 évesen biztos rengeteg tudást halmozott fel ahhoz, hogy kompetensen hozzá tudjon szagolni egy olyan témához, mint a klíma változás…
    A másik példány detto.

  4. A 888 jutott eszembe, ahol időről időre írnak egy gusztustalan cikket mindenféle módon gyalázva Gretát (meg Blankát).

    Ez itt kétségtelenül egy visszafogott, tartózkodó cikk, szó sincs gusztustalan gyalázkodásról. De mintha ugyanaz a gondolat lenne mögötte: mit akar itt ez a két kis senki, az egyik bunkó, a másik beteg, mit tudhanak ezek egyáltalán a világról? Vagy rosszul értem a mondanivalód, Tibor bá?

    Egy gimnazista elég sokat tudhat a világról. Szakmája még nincs, amiben elmélyedhetett volna, de az általános műveltség általában az érettséginél tetőzik.

    Hogy „másképp látja a világot, mint a többség”? Tibor bá, pont úgy látja, mint Te! Legalábbis a lényeget, a klímaváltozás kérdését! Egy lényeges különbség van: Te 90 elmúltál, ő 16! Neki tényleg a bőrére megy! Nyilván igyekszik minden lehetséges eszközt megragadni, hogy változtatásra késztesse azokat, akiken múlik a dolog, és jól teszi!

    Asperger: van pár aspergeres ismerősöm, barátom. Teljesen normálisan gondolkodó emberek, az átlagnál jellemzően értelmesebbek is. Gondolati rendszerekben kiválóan eligazodnak. Amivel nehézségeik vannak, az az emberi kapcsolatok és a mindennapi élet praktikus apróságai. Mégis mi a fene köze van ennek ahhoz, hogy igaza van-e a klímaváltozással kapcsolatban?

    Ha nem hiszel a hivatalos számításoknak a különböző közlekedési eszközök CO2 kibocsátása kapcsán, akkor nyugodtan számolj utána.

  5. 1 – Dan:
    Egy ember képességét, alkalmasságát nem befolyásolja, hogy milyen felmenői vannak. Ezt így a keresőkben sehol nem írják le, de ezt illik tudni.

  6. A válasz röviden: Nem.

    A válasz hosszabban: Nem Lesz

    🙂

  7. Azért ne keverjük össze a kislányokat Orbán Viktorral.
    OV egy államférfi, ezek a kislányok meg betanított valóságshow szereplők.

  8. 4 – sleeper:
    Mire annyi idős leszel mint én, a naivságodat el fogod veszíteni. Addig bírd ki. 😀

    5 – bj:
    Evés közben jön meg az étvágy:

  9. Tibor bá’, ez most komoly?

    Blankácska egyszerűen elmondta a Trópusi Vihar c. amerikai remekmű egyik mémmé vált részletét, ami a mai TV- n, interneten, facebookon felnevelt generációnak a Szentírás.

    https://youtu.be/_pQfY2NqRzE?t=6

    Na most ilyen amerikai „kultúra” által felnevelt zsenikkel és erkölcsi óriásokkal mehetünk egyenesen atomháborúba az orosz meg Kína ellen- a magasságos demokrácia és emberi jogok jegyében. Elég csak megnézni az ellenzéki polgámestereket/ jelölteket:
    mind ahelyett, hogy az adott város szakmai menedzselésével foglalkozna, EU- s zászlókat lenget, külügyminiszterest játszik, állandóan orosz agresszióról meg befolyásról hadoválva, miközben jó részük amerikai állampolgár vagy USA- ban élet hosszabb ideig- mint pl selyemhernyó- tenyésztő fedőállásban.
    Ez ma az ellenzék, mint a putyini Oroszországban vagy Kínában: amerikai ügynökök gyülekezete.

  10. A kiscsaj nem is mongolóid, csak nagy és kerek a feje. Nincs a rájuk jellemző dan kóros arckifejezése és szezámmozgása(kontrollálatlan).

    Fiatalok, változást akarnak.
    Aggódnak a jövőjükért.

    Annyi eszük azért van, hogy nem akarnak a vén faszok kapzsisága miatt meghalni-érthetően.

    Az már csak a társadalom hibája, hogy kislányoknak kell a figyelmet felhívni bizonyos dolgokra.

    Egyébként a női irányítású társadalmak működőképesek lennének. Sokkal fejlettebb a szociális, empatikus és egyéb képessegeik.
    Nyilván nem ők vezetnék a járműveket, főleg ha szőkék?
    Na ennyi himsovinizmus belefér.

    De a nagy patriarchális berendezkedés-kimondhatjuk- megbukott.

    Túl sokat akarnak nyerni. A férfiak győztesek szeretnének lenni, biztos vmi evolúciós kényszer.
    Hát most aztán szétgyőztük magunkat!
    Lehet állva tapsolni a férfiak uralta politikai elittnek és vállalatstratégáknak.
    !

  11. Nem értem mi a bajod ezekkel a lányokkal. Lehet őket kinevetni, lenézni, megbélyegezni, de egyet nem vehetsz el tőlük, volt bátorságuk face to face nekimenni annak ami nem tetszett nekik, úgy hogy ők hangyák, az ellenfél meg elefánt. És ami számomra a legszomorúbb, hogy az itt hozzászólóktól is annyi telik, hogy „betanított valóságshow szereplők”, meg „16 évesen biztos rengeteg tudást halmozott fel”.

    Mindig a fiatalok hoztak változást, ha a hozzátok hasonló gondolkodás az úr, örökké Orbán népe maradunk . A ti kocsmai okoskodásotok egy isten háta mögötti blogban mégis mennyit ér? Vagy úgy gondoljátok ti nem „betanított valóságshow szereplők ” vagytok? Dehogynem, hiszen ugyanúgy, ugyanazt az egyen szöveget fújjátok, aminek jó része itt pl. semmi több, mint a Fidesz karaktergyilkos szövegelésének szolgai átvétele és elsajátítása.

    Az meg, hogy ezek a fiatalok a kezdeti lázadás után betagozódnak valamilyen politikai formáció mögé, nem őket minősíti, biztos vagyok benne, hogy nem ők mennek oda valamelyik politikushoz, hogy most már profitálnék a népszerűségemből, hanem épp fordítva.

    Mindig rájövök, hogy az nem véletlen, hogy ebben az országban most ez a helyzet, hogy kiépült egy állampárt, a maga mindent leuraló rendszerével. Az ország vezetése az ország tükörképe. Ilyenek vagyunk, kisstílű, okoskodó, mindenkit leszóló, önelégült bugrisok, és pontosan olyanok a vezetőink is, olyanok amilyet megérdemlünk.

  12. 9:

    A kislányt nem véletlenül nyomatják bizonyos körök.
    Ahogy a hazai „ellenzék” is hirtelen kapott egy fülest a tengerentúli hárombetűsektől.

    De ezt is annyira bénán és átlátszóan csinálják, mint az ajtónak szaladgálós, versenyfetrengős tünci- forradalmat 1.500 emberrel.
    Nagylábon élő, timföldgyáras Böszme hirtelen aggódni kezdett a Földért.
    És persze a kormány gyújtogatja a lángoló Amazonast is.

    Felelősséghárítás a belpesti, exkluzív KV- házakban exkluzív, rabszolgamunkával, a Föld másik végéről iderepetett exkluzív KV- fogyasztó, okostelenfon- laptop- tablet szenthármoságban élő, a Világutazásaikat insta- celebként megörökítő örökifjú- örökegyetemistáktól. Akik persze hébe- hóba Washingtonba járnak ösztöndíjjal.
    Mert direkt Langleybe azért mégis necces volna…

  13. 6. Tibor bá’

    ha valamiről azt állítjuk hogy nem lesz, akkor
    a) kizárjuk a lehetőségét annak a jövőbeli történésnek amely még nem történt meg
    b) kizárjuk a lehetőségét egy jövőbeli történésnek, mivel az vagy a jelenbe, vagy a múltba datálható

    🙂

  14. 9. lr01

    „..mi a bajod ezekkel a lányokkal….de egyet nem vehetsz el tőlük, volt bátorságuk face to face nekimenni annak ami nem tetszett nekik, úgy hogy ők hangyák, az ellenfél meg elefánt….”

    a fiataloknak mindig volt bátorságuk. Nekünk is.

    „…Mindig a fiatalok hoztak változást …”

    Pontosan így van. Mi, akik már megértünk pár évet és néhány történelmi eseményt, ma már tudjuk, hogy a fiatalság olyan, mint egy elszabadult hajóágyú, soha nincsenek tisztában az igazi célokkal – de nagyon hatásosak tudnak lenni ( értsd: ideális eszköz hozzáértő, kellően gátlástalan kézben) . Egy tapasztalt embernek már van ahhoz esze, hogy tudja: a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve.

  15. 12:

    a másik, amiatt gyermekkorúakat maguk előtt tolva nyomatják a (nyugati- elsősorban tengerentúli) titkosszolgálatok a felforgatást- mert nehogy azt hidd, a diáksztrájktól majd hirtelen megáll a CO2- kibocsátás vagy a felmelegedés- mert
    NEM BÜNTETHETŐEK.

    Nagyon kényelmes mögéjük bújva, hangzatos szövegekkel, világmegváltó megmozdulásokkal- felforgatni, káoszt kelteni.
    Az Occupy- t elég gyorsan leverték az USA- ban; szóval ez a mostani tömegmegmozdítás elsősorban európai káoszkeltésre lett optimalizálva.
    A migri- balhék miatt már így is le vannak terhelve a szolgálatok, rendvédelmiek. Tökéletes elegy, mondjuk egy ojrópai 9/11- hez és rákenni Iránra/ orosz hekkerekre vagy Kínára. Lehet válogatni.

  16. 12 sleeper
    Ez tetszett: ” ma már tudjuk, hogy a fiatalság olyan, mint egy elszabadult hajóágyú, soha nincsenek tisztában az igazi célokkal – de nagyon hatásosak tudnak lenni ( értsd: ideális eszköz hozzáértő, kellően gátlástalan kézben)”
    Kicsit morbid, de:

  17. 16 – hubab:
    Van ennek egy apró szépséghibája, a jövő senkiké se lesz, mert az emberiségnek nincs jövője.

    13 – sleeper:
    Bárkinek, bármilyen állítása, semmi jövőbéli eseményt nem zár ki. Nonszensz, de jól hangzik.

    11- Ir01:
    Nekem semmi bajom ezekkel a lányokkal, csak éltem a vélemény szabadsággal. Idézlek: „A ti kocsmai okoskodásotok egy isten háta mögötti blogban mégis mennyit ér?” Ezek szerint annyit minden esetre ér, hogy tollat ragadtál és nekiálltál sértegetni. Isten háta megetti blogot nem kell oly lelkesen látogatnod, és ha ezt nem tudod betartani, akkor majd én segítek.

  18. Politikai pedofília…

    A baloldal érzi, hogy talajt veszt, és most rácuppant a klímára, abban reménykedve, hogy majd azzal visszakönyökli magát a megmondó pozícióba. De úgy tűnik, az emberek már belefásultak ebbe a sok hatásvadász erőlködésbe… És ez, úgy tűnik, többet árt a dolognak, mint ha nem akarnák az össze marketing trükköt bevetni…

    Ugyanez itthon…
    Egy „közülünk való” belevaló megmondós bátor fiatal … oszt még a haja is vörös…
    Szerintem többet árt az ellenzéknek, de hát legyen az ő dolguk.

  19. Nem a vitához szólva, csak a cím kapcsán jutott eszembe, hogy ha az államok élén jó eszű parasztasszonyok lennének, az élet sokkal jobb lenne. Ők majd tudnák hogy kell a keveset is beosztani.

  20. 19.

    Néni,
    itt nem parasztasszonyokról, hanem
    16- 18 éves, okostelefonnal, tablettel, amerikai filmeken felcseperedett identitászavaros kislányokról van szó.
    Az egyik ráadásul- már bizonyítottan- szefós.

    Így pedig elég nyilvánvalóan, csupán szakállas bácsik eszközeiként használják fel őket.

  21. 17 Tibor bá’
    Ez így van, de hát a videón szereplő fiatalok számára sem övék lett a jövő, övék csak a tömeghalál lett a lövészárkokban, tankokban, a lebombázott házakban.
    Nagyon kifejező az emberek közt ücsörgő öreg arca, aki keserűen nézi a lelkes fiatalságot, szinte le lehet olvasni az arcáról, hogy öreg vagyok én már ahhoz, hogy ezt megegyem, még nem tudjátok, mi vár rátok, de majd megtudjátok…

  22. 21 – hubab:
    Az emberiségnek sose volt jövője, most pedig pláne nincs. Fiatalon, úgy 16-20 év környékén az ember azt hiszi, övé a jövő. Aztán megtudja, hogy nem. A jövő mindig a hatalmasoké volt, és ezt annyira megszokták, hogy a hülyék azt hiszik nekik most is lesz jövőjük. Ideje volt, hogy pofára essenek. A többinek nem kellene, hogy beszarjanak, mert még mindig jobb eltünni a Föld színéről a többiekkel együtt néhány évtized után, mint húszon évesen megdögleni a lövészárokban, ami végül is, 70 éve már nem volt.

  23. Tibi bá és még néhányan szimpátiatüntetést tartanak két ilyen fényezett Sorosnémber mellett, mint Gréta és Blanka. Mindkettőt selyemfényűre polírozták a libsik, holott az egyik egy semmihez sem értő, békegalambot/verebet játszó bakfis, a másik meg egyszerűen egy tahó.
    Ezekből lesznek a Sargentinik, Bangónék, Gyurcsánynék, és ez még a jobbik eset. Rosszabb esetben Rosa Luxemburgok, vagy Dolores Ibarurrik lesznek.

  24. 11.Ir01

    Hát okoskodni sokat lehet.
    Szoktunk is, elvégre azért járunk ide.

    Azért valljuk be Alzinak is van nem kis igaza.
    A mindentudó egyetemistáktól, akik forrón eszik a kását is, engem is kiráz a hideg.
    De vannak gondolkodó egyetemisták akiktől szívesen tanulnék.
    A két lányt felhasználják azok akik ilyeneket szoktak csinálni, de ez nem az ő hibájuk, csak naívságuk.

    Egyébként az aspergeresek kiváló rendszerszemléletű gondolkodással vannak megáldva. Nagyon sok kivételes szakember asperger szindrómás.

  25. 11. lr01
    ” Mindig a fiatalok hoztak változást…
    Az meg, hogy ezek a fiatalok a kezdeti lázadás után betagozódnak valamilyen politikai formáció mögé, nem őket minősíti, biztos vagyok benne, hogy nem ők mennek oda valamelyik politikushoz, hogy most már profitálnék a népszerűségemből, hanem épp fordítva.
    Az ország vezetése az ország tükörképe. Ilyenek vagyunk, kisstílű, okoskodó, mindenkit leszóló, önelégült bugrisok, és pontosan olyanok a vezetőink is, olyanok amilyet megérdemlünk.”
    12. Alzi
    „A kislányt nem véletlenül nyomatják bizonyos körök.”
    14. sleeper
    „a fiatalság olyan, mint egy elszabadult hajóágyú, soha nincsenek tisztában az igazi célokkal – de nagyon hatásosak tudnak lenni ( értsd: ideális eszköz hozzáértő, kellően gátlástalan kézben) .”

    Nekem ezzel kapcsolatban egy görögországi fiatal diáklány jut eszembe:
    Maria Damanaki aki részt vett az antidiktatorikus harcban és az athéni Politechnikai felkelésben . Damanaki volt a diákfelkelés („Itt a Politechnika”) rádióműsor hangja, ahol felszólította a görög népet a felkelés támogatására. A felkelés leverése után a diáklányt a katonai rendszer letartóztatta és megkínozta. (A Wikipedia-ból)
    Diákként Damanaki a Görögország Kommunista Ifjúságának, a Görög Kommunista Párt (KKE) ifjúsági szekciójának tagjává vált. A rendszerváltás után a diáklánybol politikus lett. 1977 és 1993 között Damanakit a görög parlament tagjává választották, először a kommunista párttal, majd a Synaspismos-zal, az új párttal, amelynek 1991-ben elnöke lett. Ez után átiratkozik egy nagyobb pártba a Paszok-ba. Ugy váltotta a pártokat ahogy mások a kabátjukat.
    Furcsa politikai lény, teljesen zavaros identitással !!!
    Őnéletrajzában politikai karierje elején csak Kréta sziget születjének vallja magát, az országgyülésen váratlanul, egyszerre csak zsidónak jelenti magát.
    Időközben több könyv jelenik meg, köztük J. Furakis krétai irótol is aki részleteket közöl az izraeliektől -név szerint Mose Daján tábornoktól- a görögországi katonai puccs előkészitését illetően. A tábornok lánya Jael akkor Görögországban tartózkodott és egész véletlenül M. Damanaki barátnője is volt.
    A katonai puccs 1967 április 21-én történt és 45 nap múlva az Izraeliek elinditották a 7 napos háborút.
    Izrael, kérés nélkül, a junta hozzájárulását formálisan is letagadva, intenzíven és minden ellenőrzés nélkül fölhasznált szinte minden görög kikötőt és repülőteret Egyiptom és Szíria ellen.
    Hát igen, ez a hős diáklány.
    Nem ugy nézett ki a szócsövel a története elején, de van még folytatása:
    2010 és 2014 között. Négy évig az Európai Unió tengerészeti biztosa volt.
    Most Maria Damanakit a volt halászati biztost választotta a monacói Albert herceg a tanácsába. (A volt kommunista párttitkárt a herceg tanácsában?!?!)

  26. Beleolvastam a hozzászólásokat. Röhelyes, hogy szinte mindenkit fusztrál, ha egy fiatal sikeres. Blankát nem az ellenzék emelte ki a tömegből, hanem a Fidesz közeli média meg Bayer Zsolt. Az ehte magyar, akinek ehte magyar neve van….. Ha nem csinálnak a kormányközeliek ekkora felhajtást, nincs ez. Csak ugye félnek. Egyik korban sem a hetven évesek csináltak forradalmat. Petrovics, alliasz Petőfi 48 ban hány éves is volt?

  27. 17: Tibor bá’: Nem értem miért vetted magadra, nem téged szólítottalak meg, hanem az okoskodó kommentelőket. Te csak felvetetted a kérdést, nem volt azzal semmi gond, bár sugalltál egy irányt, amit a pincsihad szépen fel is vett ész nélkül. De ezt már megszoktam, hogy van itt egy jókora rajongótábor, ami kvázi neked akar megfelelni, gondolkodni meg már rég elfelejtett.

  28. Itt egyesek tényleg azt hiszik, hogy Gréta önállóan csinálja ezt? Ezek a saját gondolatai, saját kiállása, csakis önzetlen célokkal? Grétát alaposan kiválasztották. Fiatal beteg nő. Ez empátiát szül, ártatlannak tekintik. Csak egy eszköz a kislány.

  29. 28: Változást sose lehet elérni naivákkal, még elszánt tüntető tömegekkel önmagában sem. Ahhoz mindig kell egy potens kör, akiknek megvannak az erőforrásaik és a módszereik a változás végigvitelére.

    A változás önmagában nem rossz, csak az a kérdés, hogy ki csinálja, mi is a cél valójában, és mi lesz az ára.

    Az, hogy a világ legnagyobb szennyezőit megregulázzák, és a kibocsátás csökkentésére kényszerítsék, mindenkinek hasznára válna. Még akkor is, ha ezért kicsit drágább lesz az energia, és kevesebb hamburgert eszünk.

    De ha arról szól a történet, hogy egy sátánista csoport végképp átveszi a hatalmat és globális totális diktatúrát épít ki, akkor kösz nem, inkább a hőhalál.

  30. 25. Dan

    akkor nem értetted a hozzászólások lényegét.

    Egy fiatal, ha magáévá tesz egy eszmét, hisz benne, képes a világot kifordítani a céljaiért.

    Eddig ok, de ha az idő távlatából, mondjuk 15-20 évvel később megvizsgáljuk ezeket a célokat, akkor kiderül, hogy kinek az érdekeit szolgálták igazából.
    És olyan nincs, nem létezik, hogy valaki önnön erejéből, segítség nélkül ér el politikai sikert. Próbálj meg pl. felszólalni egy politikai gyűlésen, vagy bármilyen más fórumon. Akit támogatni akarnak, annak egyszerűen csak lehetővé válik, hogy hallassa a hangját. Érdekes módon ez nem nagy dolog, mégsem adatik meg mindenkinek. A kiválasztottnak egyszerűen csupán elhárulnak bizonyos hasonló jellegű akadályok az útjából. Mondjuk interjúlehetőséget kap egy országos tévében, újságban, internetes portálon. Senki sem gyanakszik, hiszen mindenki elhiszi, hogy ő már alanyi jogon jelenik meg a médiában.
    Neked pedig marad a saját weboldalad, esetleg limitált látogatottságú internetes fórumok, ahol korlátozott ismertségre szert tehetsz, de globális, vagy országos szintű szereplésre soha.

    Egy másik lehetőség:
    Választások előtt az esélyesek ( értsd: ismert pártok/arcok ) közül már mindenki eljátszotta a hitelét az évek során. Így az esélyek még kiegyenlítettnek is mondhatóak.
    Mi a teendő?
    Elkezdődik egy piszkos lejárató hadjárat, minden oldal előszed minden létező botrányt, amiről eddig tudtak, amelyekről eddig soha szó sem esett, sok minden jelenik meg a médiában, a felek kétségbeesetten harcolnak egymás ellen az internetes fórumokon, a újságokban, a tévében, és az óriásplakátokon is. A háború átcsap valamilyen célért harcolóból a valami/valaki ellen harcoló formába.
    A közvélemény már előtte is bele volt fáradva a politikába, mert az évek során mindenki kimutatta már a foga fehérjét, most aztán tényleg megutál minden politikust.
    Ekkor csodálatos módon színre lép egy politikában fiatalnak számító, feddhetetlen személy, aki bár eddig ismeretlen volt – mondjuk ügyvéd, – de felvállalt egy, vagy két pert a múltban, amit most a polgárok érdekében vállalt harcnak lehet bemutatni a gonosz és kapzsi kizsákmányolók ellen, és ezzel a legnagyobb kétségbeesés közepette megjelenik egy reménysugár a tömegeknek.
    A médiában egyre gyakrabban jelenik meg, egyszer pedig valahol megjelenik egy hír, hogy esélyes a győzelemre is. Senki nem tudja hol jelent meg először, de ha valaki esélyessé lép elő, azzal foglalkozni kell ugyebár. Ezzel elkezdődik egy pozitív spirál, és az ismeretlenből előlépő politikai amatőr nagy többséggel megnyeri a választásokat.

    Néhány emberben ugyan felmerül a kérdés, hogy ki finanszírozta ezt az egészet, hiszen ha csak egy nyilvános nagygyűlésről beszélünk, ott is óriási összegek mennek el a tribün vagy színpad építésére ( ezek ma már nem a két raklapot összeütök, oszt lesz valami kategória ), a kihangosításra, valaki a villanyszámlát is állja … De ezek a hangok hamar elhallgatnak, mert nem kapnak teret a nyilvánosság előtt.

    Persze a régi politikai káderek érzik a veszélyt, hiszen tapasztaltak már mindent, és azt is tudják, hogy az idejük leáldozott. Ám próbálják menteni a menthetőt, sarokba szorítva, még arra is képesek – horrobile dictu, – hogy kimondják az igazságot: ez egy profin megtervezett lejárató kampány és meg kéne nézni, hogy ki áll mögötte. Meg is nevezik, hiszen nem hülyék, hogy ne tudnák, de ezzel a saját torkukat vágják el, hiszen a médiában azonnal össztűz alá kerülnek, mint akik összeesküvés elméleteket terjesztenek, nevetségessé teszik őket, és ezzel végeredményben az új jelölt malmára hajtják a vizet. Persze ehhez kell a média hathatós segítsége.

    Ez egy megtörtént eset, és ezért nyugodtan nevezhet engem frusztráltnak bárki, ha kétségeim vannak bizonyos fiatalok sikereit illetően…

  31. 30.ra. Ha nem bízol meg egy politikusban, miért szavazol rá? Mert sármos, vagy tetszik a stílusa? A jelen helyzeten senki sem akar változtatni, hanem meg akar belőle élni. Ma nincs olyan hogy hazafiak. Mindenki a saját érdekeit nézi. TE is. Meg én is.

  32. Az emberek általában azért akarnak változást, mert úgy érzik, hogy ami van, annál már úgysem lehet rosszabb. Amikor eljön a várva-várt változást, általában kiderül, hogy tévedtek.

    31: Szerintem nagyon kevesen vannak, akik igazán megbíznak akármelyik politikusban is. A legtöbben arra szavazunk, akinek az aljasságait el tudjuk viselni az előnyei kedvéért.

  33. 32. Na végre. Miért kell nekem magyarázó szöveget írnom egy hozzászólásomhoz? Nagy Blankából politikust akarnak csinálni. Na és? Viszont a 16 éves Greta Thunberg – et hagyjuk már ki ebből, légyszíves.

    Mit gondolt a költő…… Edward király, angol király léptet fakó lován, körötte csend, amerre ment. Néma tartomány.

  34. A politika mocskosabb mint bármely bordély . Ha úgy tetszik minden politikus egy kurva, amelyik lefekszik bárkinek, ha úgy hozza az érdeke,minden teketória nélkül. Gerinctelen mindegyik.

    Ilyen szempontból a maffia tiszta. Ott az árulók az életükkel fizetnek.

  35. Az meg tényleg hab a tortán, hogy mindkét lány kvázi ugyanazt állítja, amit minden épeszű ember tud, Gréta ugyanazt mondja amit Tibor bá’ is hirdet régóta, hogy ég a ház, végünk van, és közben nem teszünk semmit. A magyar kiscsaj meg kimondja azt amit minden épeszű gondol a jelenlegi rezsimről. És mégis, egy támogató, vagy elismerő szó nem íródott mellettük, még az itt lévők, akik ugyanazt gondolják a helyzetről, még ők is leszólják őket, hogy ilyenek, meg olyanok. Mintha nem egy hajóban eveznétek velük. Ezek a lányok nem tökéletesek, de a semminél pillanatnyilag szinte csak ők a többek.

  36. 35 – lr01:
    Ha ma be akarsz jutni a politikába, akkor csak ellenzéki lehetsz, mert a Fidesz már foglalt, ott már nincs hely. 10 éve nyitva volt a Fidelitász, de az már bezárt. Én az őszinteséget hiányolom. Én az egészet mesterségesnek látom, és egészen biztosan mögöttük irányító „felnőtt”. Én már nem dőlök be. Demszky annak idején sokszorosító géppel a hona alatt rohangált. Nagyokat lelkeskedett Cukor utcában, aztán főpolgármester lett és hülyére lopta magát. Emlékszem, amikor a ma agyon tisztelt Antall József dekkolt 40 évet, majd „kistaffirozta” a híveit. Nem vitázom veled, kiváncsi vagyok mi lesz Nagy Blankából.

  37. Munkás-paraszt Hatalomért emlékérem (1957)
    Nemzetközi Károly-díj (Aachen, 1990)
    A német Stresemann Társaság aranyérme (1990)
    A német újraegyesítés elősegítéséért 1991-ben Solingen városa, Éles Penge-díj
    1992-ben Bonn városa a német szabadkőművesek humanitárius nagydíja adományozta számára.
    A német ARD Televízió XXVI. Arany Európa-díja (1994)
    1995-ben Kassel városában a Prisma polgári díjat vehette át a német egység megteremtése érdekében vállalt szolgálataiért.
    1999-ben az Origo, az RTL Klub, a Népszava és a Színes RTV „2000 magyar” címmel rendezett közönségszavazásán a kortárs magyarok között a második legnépszerűbb helyet szerezte meg.
    2001-ben a németországi Wertheimben utcát neveztek el róla.
    2002-ben az Öt Lyra Zene és Tánc Olympia Alapítvány által létrehozott Béke Inter-Lyra-díjat kapta meg.
    2003-ban Az Észak-Rajna-Vesztfáliai Külpolitikai Társaság a Népek Közötti Megértés Díját adományozta neki.
    2004-ben a XIII. kerület díszpolgára
    2005-ben kitüntették
    a bajorországi Memmingen-ben Szabadság-díjjal a német újraegyesítésben játszott szerepéért
    Bad Iburg-ban Bátorság-díjjal a hidegháború fejezetének lezárásában szerzett érdemeiért.
    Ugyanekkor ítélték neki az ausztriai Nagy Arany Érdemrend a Szalaggal az Osztrák Köztársaság Szolgálatáért kitüntetést.
    2010-ben a 60 európai civilszervezetet tömörítő Solidar hálózat az Ezüst Rózsa-díjjal tüntette

    Kíváncsi vagyok tudod e, ki ez a magyar politikus.

  38. Segítek. 56 ot haláláig ellenforradalomnak nevezte.

  39. Tisztelt Tibi Bá!

    Korábban naponta olvastam a blogját, élveztem a korából származó bölcsességét, élvezetes stílusát, amely valamilyen jó értelemben vett nemességet is hordozott, az igencsak alpári közpublicisztikában. Harmóniában volt a neve ffy végződésével.
    Aztán már csak hetente olvastam, most meg már csak havonta, mert egyre laposabb a témaválasztás, a feldolgozás és a stílus is. Azt érzékeltem, hogy kezd néppártosodni, amúgy Vona módra, és nem csodálkoznék nagyon, ha Debreczeni József mintájára a DK-ban kötne ki.
    Nem csodálkoznék, de nagyon sajnálnám.
    Ez a cikke, és főleg ez a része: „Nagy Blanka, aki 18 évesen kissé közönséges hangvétellel ment neki a Fidesznek. Jól esett hallani keresetlen szavait.” felért egy lórúgással. Hogy egy Antalffynak tetszik egy Nagy Blanka mocskos szövege, ez bizony kiábrándító.
    Jó lenne, ha vigyázna az ffy-jére, különben annyit fog érni, mint Medgyessy ssy-je, vagy Esterházy y-ja.
    Semmit.

  40. Csak úgy gondolatban satírozzuk ki a történelem szövetéből azokat a tizen, huszon éveseket, Greta Thunbergeket, Nagy Blankákat azokat, akik kilépve a négy fal közül hangot adtak elégedetlenségüknek, a lázadókat és gondoljuk át, most milyen civilizációban élnénk.
    Szerintem rabszolgaságra hajazó társadalmak lennének, ahol a nő tulajdona lenne az urának, a gyerekeit az apjuk eladhatja rabszolgának és a sor folytatható a végtelen fájdalmat és nyomorúságot okozó szokások, törvények sokaságának sorolásával.

    A lázadókat nem tudná beszippantani a nagypolitika, ha mi felnőttek tevőlegesen melléjük állnánk, erkölcsileg, anyagilag támogatnánk, fórumot biztosítanánk nekik, ahol a már számottevő ember ereje politikai tényezővé válhat.
    Természetesen ezek a lázadó vezéregyéniségek, jöhetnek jobbról, középről, balról is.
    E helyett lapítunk és mikor elbuknak, jön a, látod én megmondtam, ő sem különb másoknál.
    Nagyon könnyű kritizálni másokat, de fennhangon kiállni a nézetünk mellett, tudva, hogy bajunk is lehet belőle, már más kategória.

  41. 39 – Elmer Alfréd:
    Kedves Alfréd! Az ffy csak a feudalizmusban érték, öröklési alapon. Szerencsére a mélységesen igazságtalan feudalizmustól a felvilágosodott világ megszabadult. Igaz, O1G ezt tűzzel-vassal most visszahozza. Meg is van az eredménye. A nép java az 1930-as évek színvonalán tengődik, amikor a morbusz hungarikusz (tüdőbaj) szedte az áldozatait az elmaradt egészségügy mellett, és a paraszt gyerekek két-három osztályt jártak a nem nekik kitalált közoktatásban. Ehhez a kurzushoz nem kívánok asszisztálni. Nem ragaszkodom az ffy-hoz, se Orbánt, se az ellenzéket nem támogatom. Engem az igazság, a valóság érdekel, ezek mellé teszem le a voksom.

  42. Kedves Tibor Bá!

    Elolvastam a válaszkommentjét, és nem ocsúdtam még fel.
    Kimagoztam és olyan szavakat találtam, mint feudalizmus, a végtelen „szellemes” O1G, tengődés, Morbusz hungarikusz, és hát persze a jollyjoker, az igazság.
    Ezt, az szabvány összekötő szöveggel bármelyik párttitkár elmondhatta volna 1945 és 1990 között. Ezzel nem csak a DK-ba kerülhetne be, hanem a Momentum szenior tagozata, vagy bármelyik Soros NGO is a vállára kapná…
    Tibor Bá, ez egyre ijesztőbb.
    A nemességről csak annyit, hogy az valójában egy színvonalat is jelent, példamutatást, felelősségvállalást, hűséget, hazafiasságot stb.
    De ez tényleg nem öröklődik, legfeljebb örökölhető, ha van akitől örökli valaki, és szeretné is tovább gondozni ezt az örökséget. Erre tényleg nem garancia sem az ffy, sem ssy, sem az Y névvégződés.
    Ám akinek Nagy Blanka ocsmány szavai tetszenek, annak tök mindegy, hogy milyen betű van a neve végén, hiszen a legegyszerűbb, egészséges lelkületű Kovács Istvánt is taszítják az ilyen némberek.

  43. 43 – Elmer Alfréd:
    Na most jól megmondtad a magadét, de ügyesen átugrottad a lényeget, ami mindössze annyi, hogy Orbán miniszterelnök úr (így megfelel kényes ízlésednek?) visszavezeti az országot a félfeudális Horthy korszakba, ahol az urakon kívül senki se számított. 30 éve a keleti blokk éllovasai voltunk. Ma az utolsó helyen állunk minden mutatóban, kivéve az öngyilkosságot, ott az élen lovagolunk. Na, erről kellene értekezni, nem az én ffy-omról.

  44. Alzi Az apád faszst nyomod itt fidiotak dumadat. Tarkarongy:(((

  45. Nagy Blanka hívószóra bejött a nehéztüzérség, trollok a láthatáron 😀

    A legidősebb blogger cím nem jelenti azt hogy ért is a keresős, nézettséges értékekhez és az ezekhez fűződő következményekhez.

    Lesz itt még alpári is, de entellektüel honvédőkre is számítani lehet.
    Jönnek a választások…

  46. 42. Így van. Horn Gyula. Néha elgondolkodik az ember miből lesz a cserebogár…. Egy 3/3-mas zseni.

  47. Greta Thunberget semmilyen formában sem lehet egy kalap alá venni nagy blankával. (a csupa kisbetű szándékos). Nagyjából akkora a különbség minden szempontból, mint Svédország és Magyarország közt. Ég és föld. Tűz és víz.

  48. Kedves Tibor Bá!

    Tisztelem a korát, ezért nem tegezem vissza, mert ez már a nagyblankásodás irányába vezethetne. Ez lehet, hogy magának tetszene, nekem azonban nem.
    De ahogy látom már maga sem blankáskodik, helyette ráfordult az orbánozásra. Nem meglepő, mert a kettő szorosan összefügg, ezért is tetszhet magának Blanka ocsmány szövege.
    Persze Orbán teljesítményéről is lehetne beszélni, de nem úgy, ahogy maga Tibor bá tette, amúgy Gyurcsány módra, azaz nem bontja ki a valóság minden szeletét…..
    Ám ha esetleg felvezet valami konkrétumot, akkor arról elvitázhatunk.
    Az ffy-jét tényleg mellőzöm, ugyanis semmilyen értelemben nem tartom magát nemesnek. Ilyen volt már, lásd Szamuely elvtárs.
    Ellenben demagógnak tartom.
    Gyurcsány után szabadon:
    Nem kicsit!
    Nagyon!

  49. 49 – Elmer Alfréd:
    A koron nincs mit tisztelni, az jön magától. Itt a honlapon mindenki mindenkit tegez, bevett szokás. Így kényelmes.
    Tisztázzuk! Nekem Nagy Blanka szövege azért tetszik, mert meglepő egy érettségiző leány szájából. Jópofa, ütős, és persze diszharmonikus, de legfőképpen komikus.
    Orbán szöveg: Szerintem Orbán teljesítménye ez: „30 éve a keleti blokk éllovasai voltunk. Ma az utolsó helyen állunk minden mutatóban, kivéve az öngyilkosságot,” Rajtad a sor, hogy erre válaszolj, vagy cáfolj. De ugye az nem cáfolat, hogy ez Gyurcsány szövege. Mert ez (ahogy te kérted) statisztikai KONKRÉTUM. Az is konkrétum, hogy 100 milliárdok mennek el stadionokra, miközben az alul finanszírozott egészségügyből menekülnek a dolgozók (és a betegek, akinek van pénze). Ezt persze le lehet söpörni az asztalról, hogy demagógia, de ez a fajta, szamuelyző megközelítés nemcsak komolytalan, de sehova se vezető.

  50. 51 – Egon:
    Etetés mellett tájékoztatok is. Nem csak a troll olvas.

  51. „Nem győzték dicsérni a fiatal klímaaktivisták bátorságát, vezetői képességeit és korukat meghaladó bölcsességét az amerikai törvényhozás klímakrízissel foglalkozó munkacsoportjának tagjai kedden Washingtonban, majd tanácsot is kértek tőlük, hogy hogyan vehetnék fel a harcot a tán legnagyobb kihívással, a klímaváltozással. Greta Thunberg, a most már 16 éves svéd klímaaktivista, akinek a magányos klímasztrájkjából nemzetközi mozgalom fejlődött ki röpke egy év alatt, nem kímélte őket a válaszában.

    „Tartsák meg maguknak a dicséretüket, nincs szükségünk rá. Ne hívjanak meg azért, hogy elmondják, mennyire inspirálóak vagyunk, ha aztán semmit sem csinálnak, mert ez nem vezet sehová” – tett tanúbizonyságot a képviselők által is emlegetett bátorságáról és korát meghaladó bölcsességéről. És még folytatta is:

    „Ha tanácsot akarnak, hogy mit kéne tenni, hívjanak meg tudósokat, kérjék ki az ő szakértő véleményünket. Mi nem azt akarjuk, hogy ránk hallgassanak. Hallgassanak a tudományra!” – mondta.

    Majd azzal zárta, hogy „Tudom, hogy próbálkoznak, de nem próbálkoznak eléggé, bocs”, amire a közönség felnevetett, támogatói pedig tapsban törtek ki. Még Ed Markey is mosolygott, pedig ő mondjuk próbálkozik: ő az egyik beterjesztője a demokraták nagy klímacsomagjának, a Green New Dealnek. Markey-t a rendezvényen a fiatal klímaaktivisták asztalához ültették, így beszéde után volt alkalma csevegni Thunberggel. „Szükségünk van a vezéregyéniségedre. Te annyi figyelmet irányítasz erre a problémára, mint senki korábban. És ez az X-faktor. Halljuk, amit mondasz, és megduplázzuk az erőfeszítést” – mondta.”

    Lehet ez után is leszólni a kislányt.

  52. 53 – Ir01:
    Ha nem omlik össze a világ, akkor lesz ő még svéd miniszterelnök is. Erről van szó. Majd nézd mg Nagy Blanka karrierjét.

  53. Ha nem omlik össze a világ, akkor lesz ő még svéd miniszterelnök is. Erről van szó. Majd nézd mg Nagy Blanka karrierjét. ”

    Uramisten…

  54. 53:

    1) Miért gondolod, úgy, hogy a kisjány- ahogy Nagy Blanka- mögött is nem állnak ott szakállas bácsik?
    Vagy épp titkosszolgálatok, akik most ezzel a témával igyekeznek elterelni a figyelmet a világháborús előkészületekről, az Európát fenyegető tömeges vándorlásról, a társadalmak összeomlásától?

    2) Miért gondolod, úgy, hogy tehetünk bármit is?

    3) Miért gondolja egyfolytában a zemberiség, hogy neki „folyton tennie kell valamit”? Az eddigi tenniakarás is szép eredményre vezetett. Más nem is lehet a következménye.

    54:
    Nem Nagy B. karrierje itt az érdekes, hanem sokkal inkább a tengerentúli állampolgárokkal teli, a facebookon (amerikai cég) által orrba- szájba nyomatott NOmentumos hülyegyerekeké és tsaiké.
    Beesnek a semmiből- no meg egyenesen a tengerentúlról
    – egy párt elnökségébe,
    – Fehéroroszországban tartott amerikai „aktivista- képzésekbe’,
    – Harvard kutatásvezetői székbe
    – az afgán kormányzat felállításába (2001)
    és egy sor egyéb csodaszámba menő karriertörténet…

  55. 56: Mindig rá tudok csodálkozni a hülyeséget már-már művészi szinten művelőkre, te is kivívtad a csodálatom.

  56. 57:

    Fogsz te még keményebb dolgokra „rácsodálkozni”…
    Ahogy az optimista tájékozatlanságodból látom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük