(2925) Me-Too (én is)

Tibor bá’ online

 

Én is megszólalok Me-Too ügyben, ahol a legújabb fejlemény szerint Placido Domingo, a világhírű tenor énekes, szintén zaklatott több nőt is. Hír hallatára lemondták a művész San Francisco-i fellépését. [szerencsére mi nem vagyunk ennyire feministák, mi nem mondtuk le] Gondolom azért, mert hirtelen megváltozott énekének minősége, esetleg teljesen elment a hangja.

Nem tudom, hogy Domingo zaklatott-e vagy sem, de azt felháborítónak tartom, hogy ha egy nő azt állítja, hogy valaki negyven!!! évvel ezelőtt zaklatta, akkor kivizsgálás nélkül az illetőt egyből feketelistára teszik (esetleg azok, akik maguk is zaklattak anno). Egy ilyen kaliberű művészt nem kell megvédeni, megvédi ő magát, de lehetetlenség elmenni mellette egyetlen szó nélkül.

Jó, nem negyven éve szólt mert, akkor nem mert. Jó, a nő memóriája kitűnő. Jó, a nő az átélt élményt hűen adja vissza negyven év után is. De nem kellene ezt alaposan és tárgyilagosan kivizsgálni. Ismerve a világot és a nőket, nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyen hírességnek, mint Domingo, erőszakoskodni kellett volna. Bármelyik kicsit is ambiciózus fiatal nő boldog örömest bújik az ágyába. Amelyik nem bújik, azon átlép. Én legalább is így tennék. Az ő helyében eszem ágában se lenne zaklatni bárkit. Sokkal valószínűbb, hogy engem zaklatnának azok a nők, aki némi protekcióval énekesekké akarnának válni.

Nem valószínűbb-e az, hogy azok jeleznek most hajdan volt zaklatást, akiket anno Domingo nem helyezett figyelme középpontjába. Mondjuk jelentkezésükre nem reagált pozitíven? Ahogy én ismerem a nők legjavát, ez sokkal valószínűbb.

Szerencsére a pasi kedélyesen áll a dologhoz, megteheti, az ő karrierjét aligha lehet megtörni. Ha van egy kis esze, elveri a port a jelentkezőkön. Van hozzá elég pénze.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

23 gondolat erről: „(2925) Me-Too (én is)

  1. Összesen 8 énekesnő és 1 balerina vádolja Domingót szexuális zaklatással, nos ez nem kevés és valószínű lesznek még többen is…

  2. Én nem lepődök meg azon, ha most húzzák rá a vizes lepedőt.
    Hullani fognak a híres fejek, akik nőket, és gyerekeket! zaklattak szexuálisan.
    Első nagy gyerekbántalmazó fej porba hullott, és a kapcsolati hálója még hátra van…

  3. Feministák figyelem!
    Szex a gerinces állatoknál (jól megfigyelhető természetes folyamat):
    1) Szuka tüzelni kezd [homo sapiens nőstény szépítkezik, dekoltázs, stb.]
    2) Kan megpróbál ráugrani [férfi elkezd „zaklatni”]
    3) Szukának nem tetszik, félreugrik és vicsorog [homo sapiens nőstény régen nemet mond – most feljelent zaklatásért.
    4) Szukának tetszik, a farkát félrecsapja, engedi a behatolást [homo sapiens nőstény kellő „ellenszolgáltatásért” (pl. házasság, előléptetés, kp. stb.) belemegy a behatolásba.

    A probléma abból adódik, hogy most a nők megváltoztatják a szabályokat. A férfi közeledését „zaklatásnak” kiáltják ki. Miközben sok esetben épp azt kifogásolják, ha a férfi nem kezdeményez.

  4. Sebaj, ha nem atomháború és nem klíma, akkor majd a feminizmus elintézi a faj kihalását. Hiába no, jobb tutira menni.
    Hozzáteszem, a fő feministák mind langyik (leszbik) és alapvetően keverik az emancipáció fogalmát a feminizmussal.
    🙂

  5. Kettő lányom van , 33 és 28 évesek, mindkettő szemrevaló teremtés, ezt hidd el,nem az én elfogultságom.
    Van egy feleségem is,
    Egyikük sem számolt be zaklatásról.
    Belátom kurva igazságtalan dolog az, ha valakit zaklatnak, pláne megerőszakolnak és kvázi tehetetlen.
    ” Megtörtént a dolog,ezen már nem lehet változtatni sajnos így járt , próbáljon felejteni ! ”
    De ! Lopás és lopás között óriási különbség lehet.
    Tolvaj az aki az éhesen lop egy kis ételt és az is tolvaj, aki ügyesen elcsen egy táskát benne véletlenül egy millióval.
    Így van ez a zaklatásokkal is.
    Valaki 20 évvel ezelőtt szemtelen vot egy hölggyel zaklatta – ennek legalább 10 fokozata van – és ma karaktergyilkosság áldozata.
    Avagy ártatlan,de valaki jól megfizetett egy aranyos ” me too ” – t.
    Megmagyarázhatatlan, hogy csőstül jön a büntetés, elfelejtve az ártatlanság vélelmét, még mielőtt a bíróság előtt bebizonyítanák a bebizonyíthatatlant.

  6. Velem gyerekként, kamaszként rengeteg olyan történt, amit vehetek akár zaklatásnak is, akkor nem tudtam ezeket kezelni, nem tudtam mit kezdeni az ilyen szituációkkal, lefagytam.
    Sorolom:
    A közértben hátrafordultam és pont velem szemben egy nagy fasz…

    A suliból gyalogoltam haza, rendszeresen jött egy 60 év körüli faszi bringával, kint lógott a fasza, ha közelben meglátott valakit, akkor megrázta magát, hogy a bráner bemenjen a gatyába.

    Bosnyák téri padon ücsörögtem, mellém ült egy idős férfi, kérdezi mit szomorkodsz kislány? Rövid beszélgetés után hirtelen megfogta a nyakamat és lesmárolt.

    Ismét idős faszi a strandon: Kislány vedd le a fürdőruhádat, süttesd a kis testedet..

    Metrómegállóban középkorú férfi: Úgy megenném a kakidat!

    A buszon történ szituációkról egy könyvet tudnék írni. Dörgölőzök, fogdosók, „titokban” faszverők.

    Ezek az esetek szerintem teljesen véletlen, hogy éppen velem történtek meg, ha más lány lett volna ott, akkor őt találják meg ezek a beteg gerinces állatok.

    Tibor bá, ezekről mi a véleményed? Hány éves kortól kéne ezeket egy lánynak normálisként elfogadni??? pff.

    A felnőttkori esetekre nem térek ki, azokat igazából hamar lekezeltem.

  7. 7 – margit:
    Ha egy aberrált férfi az utcán mutogatja magát kerékpározás közben, az miért zaklat téged? Nem a személyednek szól. Ha valaki leül melléd egy padra, akkor neked fel kell állnod és el kell menned, nem beszélgetésbe bonyolódni. Ezt az anyukád jóval korábban megmondhatta volna. Tovább megyek, egy lány egyedül le se ülhet, mert az invitálás. Ilyen esetek történnek, de valószínűleg a te rossz hozzáállásod miatt több „eseményben” volt részed, mint az átlag. Itt nem erről van szó, hanem arról, hogy ismerős nő és férfi között történik valami. Az életben történnek dolgok. Nekem két barátomnak a felesége azért dúlta szét a barátságot, mert nem voltam hajlandó megbaszni a barátom feleségét. Ez vajon mi? Nem zaklatás, annál sokkal súlyosabb dolog. Én lenyeltem, nem siránkoztam, mert ilyen az élet. Az általad említett 8 énekesnőnek könnyen lehet ez egyéni bosszúja valami másért. Esetleg pont azért, mert felkínálkozása nem váltott ki pozitív választ. A visszautasítással megsértett nő bármire képes.

  8. „Tovább megyek, egy lány egyedül le se ülhet, mert az invitálás. a te rossz hozzáállásod miatt több “eseményben” volt részed, mint az átlag”

    NA MENJ A PICSÁBAAA!

    Egy dolgot tanított meg nekem az anyám, hogy az öregemberek a legmocskosabbak.
    Most már kezdem belátni, hogy igaza volt.

    Más a helyemben ezt a hozzászólást kiszórta volna, én nem teszem, hadd lássa más is mi rejtőzik egy igazi feminista nőben.

  9. Ha egy 12 éves kislány mellé leül egy fickó a buszon és egyszerre csak mutogatni kezdi a farkát az bizony ijesztő, fenyegető, félelmetes és undorító. Úgyhogy senki se kérdezze, hogy az miért zavar, nem a személyének szól.
    Ha az Akadémiai Könyvtár csöndjében a melletted ülő fiú odamotyogja: nem zavar ha kinyitom a sliccem? Ez serdültebb korban is undorító és ijesztő, főként, amikor távozáskor vicsorgó arckifejezéssel trágárságokat fröcsköl utánunk az illető. Az életben történnek dolgok. A kapu mögött elbújó, farkát rázó fickó is ezt teszi, nyilván a nem megfelelő, feminista viselkedés váltja ezt ki belőle.
    Persze, nemcsak nálunk fordul ez elő, a külföldi turistáskodás során, többször ugrott elém rejtekéből ( kapu alól, műemlék lépcső tetejéről) a mutogatós. Nadrágot én még nem láttam olyan gyorsan felhúzni, mint amikor előkaptuk a fényképezőgépünket. Számtalan esetet tudnék még felsorolni, de a föntebbi posztokat olvasva megtanultam, hogy biztos a mi -a viselkedni nem tudó – feminista nők hibájából történt mindez, buszra szálltunk, könyvtárban voltunk, pont arra mentünk az utcán. Hamut szórok a fejemre.

  10. Hát én igazán ki nem állhatom a feminista képmutatást, de Tibor’bá, aki tényleg invitálásnak veszi, ha egy lány vagy nő egyedül leül egy padra az inkább kezelje brómmal a kangörcsét….

  11. 22 – Tücsi:
    Az emberi aberráció elég gyakori, de ezeket az eseteket nem ehet felhozni egyik nem ellen se. Én is találkoztam már olyan nővel, aki ülve szétdobta a lábait és mutató ujjával a két lába közé, invitálóan mutogatott. És amikor szó nélkül elmentem mellett, utánam kiabál, gyere bassz meg. És akkor mi ebből a tanulság, mit lehet levonni belőle? Semmit.
    Nem kell hamut szórnod a fejedre, de meg kell tanulnod az elhárítást, ahogy a megázást is el tudod hárítani egy ernyővel. De, nem ez a topik.

    12 – Zee:
    És annak mit tanácsólsz, aki valóban azért ül le egy padra, hogy valaki mellé üljön?

  12. Tibor’bá, manapság ha egy nő leül egyedül egy padra, pár másodpercen belül a kezében a telefonja és megszűnik számára a külvilág. Invitálás? Hiszen ott sincs.

  13. 14 – Zee:
    Az ősi ösztön szerint egy egyedül álló nőstény szabad préda. Ez ellen a társadalmi elvárás csak annyit finomít, hogy a megközelítésnek szalonképesnek kell lenni. Hogy az „áldozat” mobilozik, az semmit nem jelent. Régen verses kötetet olvasott, egyedül, magányosan. „A kisasszony is kedveli Adyt, nekem is a kedvenc költöm.”

  14. Lehet hogy így van, de az én tapasztalatom szerint évente 4-5 nő ajánlkozik fel ismerős terepen alapból. So easy. Igy aki arra kényszerül, hogy az utcán próbálkozzon ismeretlen nőkkel, hát ott vagy nagy az ínség, vagy a pasival van valami gond és ezért kényszerül erre a szerintem többnyire kudarcra ítélt próbálkozásra. Arról nem is beszélve hogy a kapcsolatok többségében a nő választ. Persze lehet erőltetni a dolgot, de ezt főleg a „padon” a legtöbbjük zaklatásnak fogja majd fel, ha csak nem valami született nőcsábászról van szó, de éppen azok meg nem kényszerülnek utcai vadászatra. Nekem spec eszembe nem jutna. Persze biológiailag, nőstényekben gondolkodva lehet hogy igazad van, de könyörgöm 2020-at írunk… /Csak elmélkedem persze lehet ahány ház…/

  15. A „prédáról” meg a „vadászatról” egy tavalyi kollégám jutott eszembe. Ráhajtott az egyik kollegínára, de annak valami okból nem jött be. A srác rámenős volt hetekig nem adta fel, minden elutasítás csak tovább tüzelte, hajtotta a „prédát” igazi „vadász” volt. Végül a csaj megunta a préda szerepet és egy nap bement a főnökségre elmondta, hogy elege van. Másnap a nagy vadászt egyszerűen kirúgták. A hülye, csak mert képtelen volt tiszteletben tartani a nő döntését, nem csak a prédát nem vadászta le de a munkahelyét is elvesztette. Késöbb a nő „választott” azóta párkapcsolatban él. Ilyen nőkből pedig, tetszik, nem tetszik egyre több van. Miért ne dönthetnének önállóan arról kinek a közeledését fogadják el és miért ne lehetne ezt mindenkinek tiszteletben tartani.

  16. 17 – Zee:
    Persze, hogy a nő dönthet. Mit is írtam? társadalmi elvárás annyit finomít, hogy a megközelítésnek szalonképesnek kell lenni.

  17. 16 Zee
    Te valami Adonisz és Don Juan keveréke lehetsz, hihetetlen vonzerővel… 🙂
    Nekem egész életemben nem hogy 4-5, de egy nő sem tett ajánlatot.
    Hacsak nem tekintjük ajánlatnak azokat a kis flörtre csábító pillantásokat és gesztusokat, amikkel az ember néha esküvőkön, vagy egyéb társasági alkalmakkor elégedetten, de kihasználatlanul besöpör…

  18. Beszéltek zöldet-pirosat.
    margit, Zee, többiek…

    19 hubab
    „Hacsak nem tekintjük ajánlatnak azokat a kis flörtre csábító pillantásokat és gesztusokat…”
    Pedig az. Ez az a bizonyos „zöld lámpa” amire indulhatsz.
    „…de kihasználatlanul besöpör…”
    Savanyú a szőlő? ?

  19. Hubab, nem konkrét szóbeli ajánlat. Felajánlkozás. Testbeszéddel, félreérthetetlen közeledéssel, gesztusokkal, épp ahogy n/a írta „zöld lámpa” amin elindulhatsz, neked csak dönteni kell hogy élsz vele vagy nem. Mindenesetre ezerszer könnyebb mint odamenni szerencsétlenkedni egy padon ülő idegen nőhöz. Szerintem.
    „Látom a kisasszony is Adyt olvas, nekem is a kedvenc költőm”. Elgondolkoztam hogy hangzana ez a mobilozós variációban kis szarkazmussal: ” Szia látom te is szereted belájkolni az ismerőseid faszságait! 🙂

  20. 20 n/a
    Savanyú, savanyú, én bizony úgy éreztem mindig, hogy nem érne meg egy bizonytalan kaland annyit, hogy kockáztassam a házasságom békéjét.
    A kalandvágyat elnyomtam magamban… 🙂

  21. Az írás Domingóról és néhány énekesnőről szól, tehát csupa felnőtt emberekről, amit nem szabad szem elől tévesztenünk. Nem ítélkezhetünk, mert nem ismerjük a részleteket. Nem tudjuk, hogy D. így zsarolta-e a hölgyeket – ha nem adsz p-t, akkor nem énekelhetsz – , vagy pedig a hölgyek ajánlkoztak fel, hogy megdughatja őket, csak engedje meg, hogy ők is szerephez jussanak. A férfiak mindig is vadászok voltak, de a nőket sem kell túlságosan sajnálni, hatalmas fegyver van a lábuk között, amellyel jól lehet manipulálni. Egy hölgyismerősöm nagy Domingo-rajongó, s azt mondta, hogy ő bármikor örömmel lefeküdne vele, pedig különben nem úgy ismerem, mint aki valaha is megcsalta volna a férjét. Én nem értek hozzá, de ennek alapján D. egy igen vonzó férfi. Az pedig köztudott, hogy a filmszínésznők leginkább a rendezők, vagy a producerek ágyán keresztül tudnak csak jobb szerepekhez jutni. Egy kis etyepetyébe, felnőtt nő még nem rokkan bele. Azt azonban furcsának találom, hogy az ilyesmivel évtizedek műltával állnak elő. Most jutott eszükbe bosszút állni, vagy kérkedni akarnak vele, hogy nekik is volt viszonyuk a művész úrral?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük