(2922) Hitler egy-negyed zsidó volt, és tudott róla

Tibor bá’ online

A cikk fordítását a VIP előfizetőknek elküldöm

The mainstream academic consensus is that Adolf Hitler was neither Jewish, nor did he have any Jewish relatives. There is a possibility, however, that his paternal grandfather was a Jew, and one of the most vocal opponents of this theory was revealed as a Nazi sympathiser.

Leonard Sax, a New York Times best-selling author and psychologist, claims he has uncovered evidence that Adolf Hitler was partly Jewish.

In his findings, published in the peer-reviewed academic Journal of European Studies, Sax relies on the revelations of German politician and war criminal Hans Franc.

Frank was Adolf Hitler’s personal lawyer and governor-general of Poland during the Third Reich’s occupation.

During his testimony at Nuremberg, Frank made a sensational claim that he had investigated Hitler’s ancestry after the Nazi leader’s half-nephew, William Patrick Hitler, allegedly blackmailed him with threats to reveal embarrassing details about his family.

Frank is said to have discovered the correspondence of Adolf Hitler’s grandmother, Maria Anna Schicklgruber.

He purportedly found out that Maria Anna was working for a Jewish man in the Austrian city of Graz, and the teenage son of her employer impregnated her in 1836 – the year Adolf Hitler’s father Alois was conceived – in what is suspected to be a rape.

But it is claimed that Maria Anna’s family turned her away and she was forced to give birth to her son in the barn of a stranger the following year. Leonard Sax says the baptismal record does not mention the father’s name, and Maria Anna was living on “alimony” sent by the Jewish family.

She then married a man called Johann Georg Hiedler, and when her son Alois Schicklgruber was 39, he decided to legitimise Hiedler as his biological father, but a priest misspelled his name, which became ‘Hitler’.

As per Sax, Adolf Hitler knew that his parental grandfather was a Jew and was “desperate to conceal it”. Maria Anna’s correspondence with the Jewish family was never published, and the fuhrer ordered the elimination of any mention of the town where his grandmother lived.

Adolf Hitler, in lieu, employed a genealogist, Rudolf Koppensteiner, who put up his family tree saying that all of his ancestors were Austrian Germans.

The story of Hitler’s lawyer has been called into question by many researchers, and a general consensus is that he was not Jewish. One of the first critics was Nikolaus von Preradovich, an Austrian historian who stated in 1957 that there was “not a single Jew” in Graz when Hitler’s grandmother was living there.

But Sax claims to have studied all the major biographies and references linked with Adolf Hitler, to find out that all assertions that Hitler didn’t have Jewish ancestry are based on that of von Preradovich.

He goes on to say that von Preradovich revealed himself down the line as a “Nazi sympathiser” who had heaped praise on Hitler and “quoted from Mein Kampf at length”. So, Sax argues, the Austrian made his claims because he was “offended” by the suggestion that the late fuhrer had partly Jewish ancestry.

Further debunking the claims, Sax says he has looked through Austrian archives from the early 19th century, showing that there had been an “established Jewish community” in Graz in 1850.

Sax insists that there is no strong evidentiary basis regarding Hitler’s ancestry, and suggests that further research is required.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

30 gondolat erről: „(2922) Hitler egy-negyed zsidó volt, és tudott róla

  1. Érdekes adalék a történelemhez. El tudom képzelni, hogy ha valaki tiszeli Hitlert és nézeteit, annak komoly pofáncsapás lehet.

  2. „his paternal grandfather was a Jew”

    Én úgy tudom, hogy a „zsidóság” csak anyai ágon öröklődhet.
    Bálint majd megmondja.

    Érdekes, mert a muszlimok meg patriarchális rendszerük szerint pont férfiágon öröklődnek. (Tudom csak el kell fogadni 3x Mohamedet és már muszlim is vagy, de azért mégis, ha apa muszlim fia is muszlim…)
    Röhögtem is egykori algériai kollégámon, hogy ha felcsinál egy zsidó nőt, akkor mi van? 🙂

  3. 2: Egy dolog, hogy kit fogadnak be maguk közé a zsidók, egy másik, hogy ki tartja magát zsidónak, egy harmadik, hogy kit tartanak a nácik zsidónak.

  4. A zsidó halachikus törvények szerint csakis az számit zsidónak, kit zsidó anya szült.
    Zsidó lehet árja nő és zsidó férj gyermeke is, amennyiben az anya áttér a zsidóságra a rabbibikus utasitások betartása után. ( Tanfolyamot kell végezni vallási előirások terén, van erre szakosodott tanfolyam sok helyen.)

  5. Hitler nem tartotta magát zsidónak.
    A zsidók nemigen fogadták be maguk közé.
    A nácik nem tartották zsidónak.

    Nem zsidó anya szülte, az anyja nem tért át.

    Szóval Hitler nem volt zsidó.

    Egyébként amennyi jót tett a zsidóságnak, igazán tiszteletbeli zsidónak lehetne kinevezni.

    A holokausztnál sokkal jobb nemigen történhetett volna a zsidósággal, nyilván az áldozatok ezt másképp látják, de az áldozatuk, nem volt hiábavaló. (Mégha nem is önkéntes alapon történt.)
    Lehet körmönfont a logika, de a zsidók azóta élnek és virulnak, jobban, mint bármikor a történelem folyamán. Szóval a nagy egész, a zsidóság szempontjából megérte az az X ezer fő áldozat, mégha talán nem is teljesen pc ez az állítás.

  6. Hitler-ügyben eddig az ment, hogy a bécsi Rotschild-palotában szolgált zsenge husi cselédlányként a nagymama, de egy a házhoz tartozó öregúr, akinek ez volt a hobbija, öt is lekaszálta…

    Namármost ez a fáma megy a svédeknél;

    (Thorbjörn Johansen den 27 juni 2014) Az NSDAP vagy Náci (nemzeti-szocialista) Párt 1920. február 24-én alakult. A németországi nácik együttesen gyilkológépek voltak, de amikor egyenként találkoztak velük, mindenki azt mondta: „Csak engedelmeskedtem.”
    Hitler soha sem tudta bebizonyítani, hogy nem volt zsidó vér az ereiben, mint más árjának, mert nem tudta, ki a nagyapja. Sokan úgy vélik, hogy csak növeli a homályt, hogy Alois atya egy férjezetlen lány, Maria Anna Schicklgruber házasságonkívüli fia volt.

    Amikor később feleségül vette a malomtulajdonos, Johann Georg Heidler, Alois átkerült annak bátyjához, Johann Nepomuk Hüttler gazdához. Adolf csaknem negyven éves korában, az anyja elhunyta után és a nevelőapja kezdeményezésére, felvette a Hitler nevet. Ez a Wikipediaban olvasható, de örülök, hogy nyitva tartják a kérdést, hogy Hitler nagyapja zsidó volt-e. Most bebizonyosodott. Ha érdekli, vásárolja meg és olvassa el az igaz történetet.

    BEVOR HITLER CAM
    Egy ideje találkoztam ezzel a könyvvel. Ez az úgynevezett „Bevor Hitler kam”, és először Genfben, 1975-ben jelent meg. A könyv bemutatja a történelemprofesszort, a zsidó Dietrich Bronder-t, ö finanszírozta Adolf Hitlert és segített neki a hatalom átvételében a Harmadik Birodalomban. Ez megmagyarázza azt is, hogy miért kapott sok zsidó árja dokumentumokat.

    Azt is bebizonyította, hogy a legtöbb vezető náci zsidó, félzsidó vagy zsidó nőkkel házasodtak.

    Brond könyve be van tíltva Németországban, és tiltott gyümölcs a hétköznapi németek számára. Lefordítottam a könyv egyes részeit svédül, hogy olvasóim is hozzáférhessenek a könyv legfontosabb részeihez.

    Zsidó-szülöttek és zsidó eredetűek

    Adolf Hitler führer és kancellár, Rudolf Hess* a miniszterelnök titkára és Hermann Göring marsall; az NSDAP államminiszterei, Gregor Strasser, Dr. Josef Goebbels, Alfred Rosenberg, Hans Frank és Heinrich Himmler; a Ribbentrop alatt álló államminiszterek – (ideértve többek között a híres cionista Chaim Weizmann-t, aki Izrael állam első vezetőjeként 1952-ben halt meg; gaulauter Globicznik (zsidó-pusztító), Jordan és Wilhelm Kube; magasrangu SS-vezetök voltak, Reinhard Heidrich, Erik Zelewski és Keudel II, bankárok, s már 1933 előtt ts támogatták Hitlert, Stauss (a náci kormány elnökének helyettese, tábornagy és belügyminiszter, majd Gauss helyettes titkára);

    Philipp av Lenard és Abraham Esau; Hanffstaengel (a párt külföldi sajtójának titkára és Karl Haushofer professzor. Ezen kívül Alfred Rosenberg egyetemi hallgató, aki Oroszországban született.) Ez a bajor költő verset írt Hitler születésnapjára 1923. április 20-án, és maga akart Mózes prófétaként szerepelni, aki a náci Németországot dicsérte:
     „Öt év nyomor, nem szenvedte volna meg más nép ennyire… Nincs olyan erő, amely gyözelmet ígérhet nekünk?
    Ûde bátorság! Aki látni képes, látnia kell! [Adolf Hitler] az az erő, melytöl az éjszaka menekül. ”

    * Rudolf Hess zsidó anyától született Egyiptomban. München meleg köreiben „Fraulein Anna” néven ismerték (Dietrich Bronder: Bevor Hitler Kam).

  7. Hát az lehet, hogy a zsidó törvények szerint valaki nem számít zsidónak, ha csak az apa zsidó, de a német faji törvények nem hiszem, hogy ilyen finnyásak lettek volna, azok szerint a fajgyalázás az fajgyalázás, bármilyen nemű is követte el.
    A nácikat nem hiszem, hogy különösebben érdekelte, hogy a zsidók kit tartanak maguk közül valóknak, hiszen ők genetikailag akarták megsemmisíteni a zsidóságot.
    Az sem nagyon érdekelte őket, hogy valaki ortodox, vagy éppen kikeresztelkedett volt.
    És hát a zsidók részéről ez a megkülönböztetés, hogy csak az anya számít, egyértelműen vallási, kultikus szempont, tudományos szempontból nem alátámasztható, miután tudjuk, hogy minden gyermek 50% anya és 50% apa…

  8. 6.
    Hát, ha valaki Rudolf Hesst kívánatosnak találta, az meg is érdemelte.
    Persze ha nem csak meleg, de mazochista is volt, az más… 🙂

  9. A náci törvények szerint akinek egy nagyszülője zsidó, az már listán van. De persze nem meglepő, hogy még a saját törvényeiket se tartották be saját magukra vonatkozóan. Meg hát ugye, zsidó, akire ők mondják…

    Igazából aljas volt Hitler akár zsidóként, akár nemzsidóként. A lényegen nem változtat.

  10. Barátaim!
    Ennek a vitának alig van értelme, ha nem beszéljük meg, hogy „ki a zsidó”? Az én véleményem szerint zsidónak lenni egy (különleges) elmeállapot (angolul. state of mind). Ez az elmeállapot nem teszi lehetővé, hogy a teste leüljön a haverokkal a kocsmába vedelni a borsodit, nem teszi lehetővé, hogy tanulás helyett csavarogjon az utcán. stb. Adolf nagyanyját „megerőszakolta” gazdájának tinédzser fia. Biológiailag tejhát a leendő apának ő az apja, de semmi lehetőség nem volt arra, hogy ebből az „elmeállapotból” valamit is átadjon. Ellentétben például egy 100 százalékos gojjal, aki a különleges körülmények között zsidó barátok között nő fel. Nincsenek itt specifikus gének, itt egy életstílusról, egy igencsak egyedi lekiállapotról van só. Ha úgy tetszik kultúráról. Ennek nem légezése esetén nem beszélhetünk zsidóról.

  11. 10: Ez is egy álláspont, nem is alaptalan. De a lényeg itt talán mégiscsak az lenne, hogy maga Hitler faji alapon gyűlölte és üldözte a zsidókat, így önmagát is gyűlölnie kellett, üldöznie is kellett volna.

    Vagyis nem elég, hogy rohadék volt, még álszent is.

    Egyébként hol van az megírva, hogy zsidó nem sörözik? Én számtalan ellenpéldát láttam. A legutóbb is, mikor a barátaimmal söröztem, az két zsidó volt – ha szekularizáltak is. Ha nem is feltétlen a Borsodi a kedvencük, a sör rossz példa.
    Ha még a disznóevést említetted volna, annak lenne alapja.

  12. 10 Tibor bá’

    Ez VIP poszt, így csak röviden: Változik a véleményed.
    10-es hsz-ben melléd állok, ez markáns,, de korábban fogalmaztál másképp is.

    https://www.antalffy-tibor.hu/?p=7350
    „Hogy a zsidóság anyai ágon öröklődik azt osztálytársaim nem tudták…”
    Te tudtad. HI

    Figyelek rád.

  13. 12 – n/a:
    Mindenkinek jogába áll megváltoztatni a véleményét, esetleg újabb információk hatására, de én most nem változtattam meg a véleményemet. Az idézett mondat egy állítás, és ráadásul valós. Mi ellene a kifogásod?

  14. 13 Tibor bá’
    „Mindenkinek jogába áll megváltoztatni a véleményét,…”
    Igen, ezt elismerem.

    „…de én most nem változtattam meg a véleményemet.”
    De igen!

    „Mi ellene a kifogásod?”
    Inkább csak észrevétel, de lássuk.
    10-ben állítod, ” Nincsenek itt specifikus gének,…”
    Vagyis azt állítod, hogy nem faji kérdés.

    Ebben a mondatban „“Hogy a zsidóság anyai ágon öröklődik azt osztálytársaim nem tudták…”” viszont két állítás van.
    Az egyik, hogy az “…azt osztálytársaim nem tudták…”
    Ez az Ő gondjuk, nem vizsgálom.
    A másik, “Hogy a zsidóság anyai ágon öröklődik…”
    Ez viszont faji eredetre utal, és a Te állításod.

    Ügyesen szövöd a mondatokat, így nehéz téged megfogni. Több év kell hozzá.
    Mások már egy hsz-en belül ellentmondanak maguknak.

    Csak játszok,

  15. 14 – n/a:
    Hogy a zsidóság anyai ágon öröklődik, azt nem én állítom, vagy találtam ki (ellentétben az elmeállapottal), hanem ismertetem a zsidó vallási (halachikus ) törvényt.

  16. Mi van ilyenkor a genetikával? Az nem elmeállapot kérdése. Tudományos alapon zsidó elmeállapot nincs. A nagy zsidó családok nőágon öröklik a nevet és a címeket, vagyont. Legyünk őszinték, ez logikusabb. És genetikailag is alátámaszthatóbb.

  17. 16 – Dan:
    Mi az, hogy zsidó elmeállapot nincs? Magyar elmeállapot is van, Mi a fenével magyarázod meg, hogy egy ilyen népellenes kormányt háromszor is kétharmaddal szavaznak be a hatalomba. Miközben a lenézett oláh és tót tömegek kormányokat buktatnak, korrupt vezetőket csuknak börtönbe.

  18. 17: Igen, ez így messziről jól hangzik, de nem mind arany, ami fénylik. Azt csicsergik a verebek, hogy a nagy korrupcióellenes tisztogatás mögött nem feltétlen (csak) valóságos korrupció van, hanem egy hatalomátvételi szándék. Nem mellesleg etnikai tisztogatás, magyaroktól való megszabadulás zajlik a románoknál korrupció elleni harc fedőnéven.

  19. Ez a zsidó elmeállapot nagyon találó, mert az egyszer biztos, hogy a zsidóság genetikai alapjait régen elvesztette, vagy legalábbis nagyon felhígult.
    Elég megnézni a zsidóság mai képviselőit, alig van köztük, aki a klasszikus közel-keleti típust mutatja, a legtöbbjük teljesen átlagos európai arc.
    És nagyon könnyen előfordulhat, hogy valaki a női leszármazás alapján zsidó, ugyanakkor több generáción keresztül nem zsidókkal keveredés folytán alig van benne eredeti gén a zsidó népből.
    De fordítva is lehet, ha valaki zsidó felmenőktől örökölt génállományt tudhat magáénak, de azok nem anyai, hanem apai ágon halmozódtak, mondjuk ha az anyjának is több generáción át zsidó apák és nem zsidó anyák a felmenői.
    A lényeg az, hogy ő maga milyen nevelést kap, és milyen mintát követ…

  20. Tibor bá zsidó elmeállapotról beszél, amit én zsidó elmeállapot helyett népi karaktervonásként fogalmaznám meg.
    Ugyanis szerintem majdnem minden népet valamely jellemző tulajdonság, szokás , viselkedésminta jellemez, amely már a köztudatba is átment, gondoljunk csak a skót fösvénységre, a német, az angol vaskalapos merevségére, az olasz, spanyol nép hangos elevenségére , és igy tovább.

  21. 20 – bálint:
    A „karaktervonást” én jó meghatározásnak tartom. A state of mind-nak az elmeállapot nem egy szerencsés fordítása, de nem tudok jobbat. Az elmeállapot erősebb mint karaktervonás. Én úgy gondolom, hogy a valoságban is erősebb dologról van szó. Szó szerint élet-halál kérdése. A kisgyereknek apja-anyja elmagyarázza, hogy mi zsidók vagyunk. Mások mint a többiek. Neked fiacskám tanulnod kell, hogy érvényesülj. Óvatosnak kell lenned, ne hivalkodj, légy szerény, húzd össze magad, ne barátkozz másokkal. stb. Ez több mint karakter formálás, ez ráhatás az elmeállapotra. Eredmény? Az atombomba feltalálásánál sürgölődő összes magyar tudós zsidó volt.

  22. Bálint, a magyarságra milyen jelzőt, jellemző tulajdonságot mondanál?

    Az egy dolog, hogy hogyan látjuk magunkat belülről, az meg egy másik, hogy hogyan látnak minket mások kívülről.
    Honnan veszed, hogy Bálint minket kivülről lát? Bálint magyar anyanyelvű zsidó.

  23. Én nem mondtam, hogy ő kívülről lát, csupán ő vetette fel a kérdést.

    De ha ő maga nem is lát minket kívülről, a hosszú kintléte alatt csak beszélt néhány nem magyar anyanyelvű emberrel Magyarországról és kialakult benne egy (vagy több) jelző, jellemző amit a magyarságra használna. Erre lennék csak kíváncsi.

    És te, Tibor bá’ milyen jelzőt vagy tulajdonságot használnál ránk?

  24. 23 – Károly:
    Lapulva kidekkoló, kockázatot nem vállaló, gerinctelen, könnyen megvehető, nem művelődő, a kelleténél többet piáló és zabáló.

  25. 20-21.
    A történelem formálja a népi karaktert, hol rejtetten nem is látható, hol viszont gyöztesen bukkan fel a többiek ijedelmére. A zsidóknak mindig is volt rejtett vezetése, amihez a többség mukkanás nélkül felzárkózott, s követte a vonalat, persze nem mindig értve azt. S nem moroghattak, ha a pofonokat is nekik kellett állni … most kb 45 éve pár napig Auschwitzban dolgoztunk, a magyar kiállítás renoválásán … jött egy lengyel középkoru hölgyekböl álló csapat, mindenkinek számsor a karján … a zsubrovka elfogyott az utolsó cseppig, de este felé mi huszonéves srácok, totál sokkos állapotban azt kellett halljuk, hogy „minket a nyugati nagyhatalmu zsidó fönökök adtak el a németeknek” … ezt akkor nem értettük, de most már Roger Garaudy dokumentumkönyve után igen.

  26. 23.karoly81
    Tibor bának kék betüs adaléka hsz-dnek igaz.
    Nem tudok mit mondani a magyar népről, mert nem tudok átlépni önmagamon!
    Ugyanis kolozsvári születésű gyermek vagyok, aki a zsidóságtól oly távol volt, mint Makó Jeruzsálemtől. Édesanyám egyedül nevelt, semmiféle zsidó-tudat, hagyományörzés, meg ilyesmi nélkül, a vallásról már nem is beszélve. Magyar hangokat hallottam életem első pillanatától fogva, magyar idskolába jártam, magyar környezetben, magyar szomszédok barátok, játszótársak között cseperedtem. Szóval én magyarként szocializálódtam, és köztudomású, hogy a szocializáció, a környezetedbe való belesimulás 7 -8 éves korig, kitörölhetelenül beleivódik a sejtjeidbe, egy végleges lelki jellemzőt, hogy azt ne mondjam, utravalót ad az emberfiának.
    Annyit igenis tudtam, hogy mi ” zsidók” vagyunk-igen, igy, idézőjelben, mert nem volt semmi tartalma, de ennyi.
    A régi Kolozsvár magyarjairól nem irhatok semmit, mert fiatal gyermekként kerültem el onnan , egy gyerek pedig nem végez etnográfiai felméréseket.

  27. 22. – 23. – 24.

    én csak annyit fűznék hozzá, hogy magadról csak elképzelésed lehet ( talán megérne az is egy misét, hogy ki miért gondolja azt, amit gondol magáról, vagy a magyarokról 🙂 ), látni csak kívülről lehet a dolgokat. Sokszor azonban még az sem tud objektíven elvonatkoztatni, aki hosszú ideje más környezetben él.

    Sok függ az életmódtól is – adott időben milyen a politikai – gazdasági helyzet, mennyire gyötör meg valakit a sors ( hogy a győztesek, vagy vesztesek oldalára kerül egy háború után például…).

    Ma nagyra tartjuk a Nyugatot, de pl. a XVIII. században, ha arra jártál, a hesseni uralkodó fogdmegjei simán elkapták a grabancodat és besoroltak zsoldos katonának. Vagy pl. a XIX. század első felében még egyáltalán nem volt biztos, hogy életben marad az az utazó, aki megfelelő védelem nélkül szándékozott átkelni a mai Svájc hegyein-völgyein.

    Szóval nem kell alapból leírni saját magunkat, vagy elhinni, hogy mások csak jobbak lehetnek.

  28. És hogy ki nemzette Hitlert?
    Nathan de Rothschild, az ismert bankár, akinek Schicklgruber volt a titkárnője.
    Hitler ezt tudta és azt is, hogy semmi baja nem lehet bármit is csinál az emberekkel.
    Testvére Paula Hitler átkeresztelkedett Paula Wolfra.
    AH unokája pedig A.Merkel. A CIA iratai szerint élt AH Merkel születése után.
    Ők lettek kiválasztva, hogy tönkretegyék a 2. VH utáni rendszert a világban
    Vizsgáltasd meg magad az elmegyógyintézetben.

  29. 21. Nem kell 2 szóból, vagy összetett sźóból állnia. Jellemző, oszt kész.
    Bálinti „karaktervonás” találó. Legleíróbb szó.

    Bálint magyar, ez világos mint a vakablak.
    Fölösleges ragozni. Különben mit keresne itt?!

    27. sleeper
    Alap. Kéretik továbblépni.

  30. 29 – Balázs:
    Nem tudom észre vetted-e, de még én vagyok a honlap tulajdonos. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük