(2803) Amerika víz alatt

Tibor bá’ online

 

Hosszú ideig tartó szárazság, majd hirtelen elképesztő mennyiségű csapadék. Ilyen körülmények között lehetetlen biztosítani az emberiség élelmezését. Nézzük az amerikai helyzetet!

NOAA szerint az áradás példátlan méretű.

Sok millió hektár mezőgazdasági terület víz alatt áll.

A közép nyugat északi részének 90 százaléka még mindig 28 cm hó alatt áll, ami még el fog olvadni.

Sok ezer farmert tett tönkre az áradás, akik többé már nem fognak mezőgazdálkodni.

Sok ezer farmer nem lesz képes vetni az idén.

A modern idők legnagyobb mezőgazdasági katasztrófája, és ez még csak sokkal rosszabb lesz.

Sok ezer négylábú fulladt meg.

Az Egyesült Államokban még sohase volt ilyen méretű árvíz katasztrófa és a NOAA figyelmeztetése szerint az áradás május végéig folytatódik.

Lényegében a modern idők egyik legrosszabb tele után átléptek az áradásba, ami a farmerek részére apokaliptikus esemény.

Hogy történt? Az Egyesült Államok egy része, különösen Mississippi északi része és a Missouri folyó bázisa, beleértve Nebraska, Minnesota és Iowa-t is rekord méretű áradást szenvedett el. Ennek oka a tél végi nagy mennyiségű hó hirtelen olvadás volt, amihez csatlakozott az erős tavaszi esőzés.

Egyértelmű, hogy a szélsőségek egyre gyakrabban következnek be.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

36 gondolat erről: „(2803) Amerika víz alatt

  1. Trump szerint nincs globális felmelegedés. És a szélturbinák rákot okoznak. Legalább ne mondjon hülyeséget ha már idióta,hisz ő a világ első embere.

  2. A fejlett világ egyik meghatározó szereplője idióta. A világ globális katasztrófák sorozata alatt/elött/közben folytatja mindennapi életét. A zenekar az utolsó percig játszani fog süllyedő hajónkon. Megoldás, mindenki készítsen saját mentőcsónakot, mert senki nem fog valódi megoldást találni, megmenteni bárkit is. Ez van.

  3. Én azért tartózkodok Trump lehülyésétől.
    Eljutott az elnökségig, az azért már valami.

    Egy fontos mondat:
    „Sok ezer farmert tett tönkre az áradás, akik többé már nem fognak mezőgazdálkodni.”
    Az Ő figyelmüket már nem köti le a munka, így majd inkább gondolkodnak.
    Kérdéseket tesznek fel: Miért, meg hogy ki a hibás?
    Trumpnak erre válaszolnia kell, hiszen vezető.
    Az igazat nem mondhatja, de jó válasz lehet a háború, szomszéd tehene. Dögöljön meg az is.
    Balkánon már gyülekeznek a felhők.

    Egybeesés van a magyar vezetők és Trump véleménye között is.
    Egybeesés van az eseményekben is.
    Itt aszály.
    Vannak hangok, hogy abbahagyják, mert drága az öntözés.

  4. 1: Irreális az elvárás. Hogy ne beszéljen hülyeséget, ha egyszer idióta? Még az is beszél időnként hülyeséget, aki nem idióta.

    Aki normális, annak úgysincs esélye, hogy elnök legyen.

  5. 2 – Anna:
    Nincs megoldás. Tudsz a McPherson paradoxonról?

  6. 5. Tibor bá’. Tudok róla. Olvastam. Ezért is gondolom, hogy egyénileg van csupán mód megúszni az eljövendőket viszonylag ép bőrrel. Tudom, hogy azt is csak egy ideig, de számomra nagyon nem mindegy meddig, és hogyan. A legtöbb családos ember így van ezzel. Ebben az esetben nem maga a mentőcsónak léte a lényeges, hanem a cselekvés, hogy építem teszek valamit. Láttál már anyatigrist tétlenül ülni, ha veszélyben vannak a kölykei? Akkor is megpróbálja a lehetetlent, ha maga is tisztában van az esélyekkel. Felelős vezetőktől megoldást nem várok, mert már nincs, ha volna sincs mellérendelve elég akarat vagy 50 éve.

  7. A globális gabonakészletekből kell fedezni a 30 millió tonna mínuszt, ami a hosszú hónapok óta tartó aszály következménye.

  8. Íme a búza elmúlt 50 évben lezajlott világpiaci ármozgása: https://stooq.com/q/?s=zw.f&c=50y&t=c&a=ln&b=1 Előszeretettel hivatkozik a média a bolti árak emelkedésénél az alapanyag világpiaci árának változására. A világpiacon annyiba kerül a búza mint a 70-es évek közepén…stb. Eljött az ideje búzát venni a megfelelő helyen, mert most nagyon olcsó?

  9. Nem tudom elképzelni, hogy milyen körülmények kellenek ahhoz, hogy egy áradás egy hónapig eltartson.

    A hó csak elolvad addigra.

    Egy hónapig tartó esőzés valószínűtlen, és ha elő is fordulna, lehetetlen előrejelezni.

    Nem értem.

  10. 11: Nagyon egyszerű. Míg itt Európában februárban és márciusban kvázi tavasz volt, addig Észak-Amerikában hetekig tombolt a sarkvidéki hideg táplálta tél. Igen nagy területek voltak érintettek, és bőven havazott is. Na ez az irdatlan hómennyiség olvad fel fokozatosan, egyre jobban, és a magasabban fekvő terülteken is. Így folyamatosnak tekinthető az olvadékvíz utánpótlása a vízgyűjtő területeknek, hisz most már ott is bőven tavaszi időjárás van. Ebből fakadóan kb. folyamatos magas-, és árvíz állapot tapasztalható az ottani folyókon, plusz a déli államok jó része is megtapasztalta a telet, és ott is volt sokfelé hó, ami már korábban elolvadt, ami zömében belvizet okozott.

  11. 11 lebá

    egy hónapig tartó eső nálunk is volt már, pontosabban négy hétig. Pár éve tavasszal kiástam egy gödröt az egyik hétvégén, mert betonozni szerettem volna. Következő szombatra volt tervezve a betonozás, és előtte csütörtökön elkezdett esni az eső, és esett négy hétig, persze különböző intenzitással. Mikor elállt az eső, feljött a talajvíz. A gödröt vissza kellett temetnem, és csak egy évvel később tudtam betonozni.

  12. 5: Tibor bá’
    McPherson legjobb paradoxona az, hogy miközben a következő kihalást bibliai alapokon is levezeti (nem nehéz annak aki jól ismeri az írásokat), aközben könyveket ad ki meg adományozóktól pénzt gyűjt amivel körbeutazgatja egész Amerikát. 🙂

    Arra a rövid időre végül is igaza van, ha már a megélhetési papság hallgat ezekről a részekről és továbbra is csak sütögeti a gesztenyéjét a vakvezető világtalan politikusokkal egyetemben…

  13. 16 – Vaszil:
    McPhersont kirúgták az egyetemről, mert előadása nem egyezett az egyetem eszméjével. Az Amazon, akik kiadták a könyvét csődbe jutott és egy fillért se fizetett neki. Azok viszont akik azt állítják, hogy a klímaváltozás egy becsapás, ragyógóan megélnek a könyveikből, mert az emberek veszik, mint a cukrot. Az mbereknek remény kell, gondolom ezt te magad is tudod 😀

  14. Aki nem tudná
    A McPherson paradoxon a következő
    Egyes kutatók szerint a CO2 kibocsátás az oka a globális felmelegedésnek. Ezt le kell állítani és akkor leáll a melegedés. A leállítás egyetlen módja a szénerőművek és egyebek leállítása. Más kutatók pedig azt állítják, hogy a szénerőművek és egyebek nem csak CO2 bocsátanak ki, de eroszolokat is. Az eroszoloknak igen erős védő hatása van a napsugarakkal szemben. Az eroszolok 6 hétig vannak a levegőben, ha kibocsátásuk megszűnik, 6 héttel később beindul a még drasztikusabb melegedés. — Egyiket se McPerson találta ki, ő csak összegyűjti mások kutatási eredményeit. — Szerinte, ha kibocsátunk, ha nem bocsátunk ki széndioxidot, mindenképpen megdöglünk.

  15. 18. Tibor bá, arra van valami szamitas, hogy co2 es eroszolok nelkul hogy valtozna a klima, ha egyaltalan valtozna? Ebbol az jon le nekem hogy a dimming hatas nelkul megsulnenk, de akkor ezt a naptevekenyseg fokozodasa okozza, vagy valamit felreertek?

  16. 20 Vodor
    Miért kevered bele a naptevékenységet?
    Itt csak arról volt szó, hogy a fosszilisek égetése egyrészről növeli a CO2 tartalmat, ami melegíti a légkört, másrészről olyan részecskéket is juttat a légkörbe, amelyek a napsugárzás egy részét visszaveri a világűrbe, tehát hűtő hatású.
    Ha leállnánk az égetéssel, akkor a CO2 maradna sokáig, a fényvisszaverő részecskék viszont hamar kihullanának a légkörből, és nem fékeznék a továbbiakban a CO2 melegítő hatását…
    Igen, ez a lényeg. A CO2 a hőt csapdába ejti, de amit az eroszol nem enged át, azt nem tudja csapdába ejteni.

  17. Emlékezetből írom, de 9/11 idejében, mikor légtérzár volt érvényben, mérhetően megugrott a UV sugárzás értéke, szóval annyira nem légből kapott a paradoxon…
    Ipari tevékenység rengeteg port, és szulfátot nyom a légkörbe, ami tompítja a melegedést.
    Még a végén örülhetünk a kínaiak szénszmogjának… ?

  18. 22. nem kell nekem esni, csak azert mert kerdesek merulnek fel. Tehat az aeroszol reszecskek vedoernyoje nelkul az uveghazhatasu gazok meg durvabb melegedest okoznanank. Mondjuk jelenlegi co2 4 fokkal emelne az atlaghomersekletet de a global dimming miatt ez csak masfel. Igy kell erteni?

  19. 27 – Etyere Petyere:
    Jó, hogy nem nálunk van ez Európában.

  20. 18.Obama egyik volt tanácsadoja hatalmas ,boeing737 duplája szárnyfesztavu gépeket akar szolgálatba állitani, aeroszol potlásra…Valahol olvastam.Tervek készulnek..

  21. @29: Mire egy olyan (nem létezo) gép repképes állapotba kerül, már régen elkésett.

  22. Re:30
    Hogy elkéstek?
    Most lesz legalizálva a „nem létező” chamtrail, hogy jaj de meg kell menteni a Földet.
    Pokol felé vezető út jóindulattal van kikövezve…
    Kíváncsi leszek mi sül ki belőle, mert a hivatalos tanulmányok már le vannak téve az asztalra.

  23. 31 dajtás
    Ne kezd már ezt a chamtrailt, mert eszméletlen ami már a facebook-ot is elöntötte…
    Állandóan azzal riogatnak, hogy valami gonosz hatalom szándékosan mérgezi a lakosságot, hogy ritkítsák az embereket, meg ne legyen olyan hosszú az élettartamuk.
    Persze értem, hogy itt egész másról írsz, ezt tán inkább geoengineering-nek lehetne nevezni, de ezzel a névhasználattal hitelesíted a fenti gagyi értelmezést.
    Persze annak még így is fennállna a lehetősége, hogy az eljárásnak olyan nem várt hatása is lenne, ami károsan hatna a lakosság egészségére, de hát akkor sem szándékos mérgezésről van szó, amit a chamtrail alatt értenek, és amiről sokan meg vannak győződve…

  24. Re:32
    Abban a formában, ami szitokszónak számít, én se hiszek, de…
    Tanulmányok vannak róla, kísérletek voltak, ismert a mesterséges időjárás szabályozás…
    Nem nehéz tovább gondolni a többit.

  25. 34 – Python:
    Ez a szörnyű, és minden mértéken felüli szélsőség a futó áramlatnak köszönhető. Szerencsések vagyunk, hogy mi kimaradunk ebből.

  26. 35: Így van Tibor bátyám. Egyenlőre kimaradunk belőle, meg az Alpok, és a Kárpátok a későbbiekben ezt a hatást tompítja majd, amikor Európán a lesz épp a sor. Észak-Amerika földrajzi tagoltsága, és a hegységeinek jellemzően É-D vonulatú fekvése miatt ebből a szempontból nem szerencsés kontinens!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük