(2796) Gondolatok a változókor (menopauza) témában

Tibo bá’ online

 

A nők nagy többsége úgy gondolja, hogy mivel ő hordja ki, a gyerek csak az övé. A valóság az, hogy ha a férfi ivarsejt nem jut oda, ahova kell, a nő nem tud foganni, a feltételezés tehát hamis. A gyerekhez feltétlenül kell egy női petesejt és egy férfi spermium. Fifty-fifty, de ezen kívül semmi más nem az. A nő kb. 40 éves koráig fogamzó képes, míg a férfi élete végéig termel spermiumot. Hogy aztán ezt el tudja-e juttatni, oda ahová kell, az egy másik kérdés.

Az évek múltával a nő egyre kevesebb ösztrogént, a férfi pedig egyre kevesebb tesztoszteront termel. Ezek azon a nemi hormonok, amiknek mindent elsöprő szerepe van a humán szexualitásban. A kevés ösztrogén eredménye a változókor beköszönése, aminek a petesejt beérésének leállásán kívül több, kedvezőtlen hatása is van. A női vagina kiszárad, sőt adott esetben össze is nőhet. Ebben az állapotban kellemetlen hatások jelentkeznek, mint például a hőhullám, alvászavar, csökkent nemi vágy, hangulat ingadozás, csont ritkulás, gyakori vizeletinger. Végül pedig hajlam az elhízásra. Ez pontosan azt jelenti, hogy ha a nő nem figyel oda, akkor szép lassan kigömbölyödhet. Hatása kellemetlen. Elveszel egy 40 éves bombázót, azt hiszed megütötted a főnyeremény. A bombázó gyorsan szül még egy gyereket, aztán 3 év alatt felvesz magára 25 kilót, te pedig nem mersz vele kimenni a strandra. Erre nálad beüt a kapuzárási szindróma a lecsökkent tesztoszteron szint miatt, és mindenkit megdugnál a feleségeden kívül. Ilyen az élet!

A női elhízáson lehet segíteni, ha valaki akar, egyszerűen nem kell zabálni, de ehhez akaraterőre van szükség. Kérdés, hogy egy férj és annak gyereke mellett érdemes-e? A többi menopauza tünet ellen hatásos védekezés, ha ösztrogén hormonnal dúsított krémet juttatnak a vaginájukba, hetente kétszer 1-1 mg ösztrogénnel.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

13 gondolat erről: „(2796) Gondolatok a változókor (menopauza) témában

  1. Aktuális számomra a téma.Próbálom az asszonyt rávenni hogy pótolja a csökkent hormonszintet ,de fél a ráktól, és ódzkodik a dologtól.
    Inkább folyamatosan éhezteti magát.Kb negyedét eszi mint én mégis hízik. Igaz még csak 8 kilót szedett fel a versenysúlyához képest,de aggasztó lenne ha folytatódna a trend.
    Bár ,ahogy a klímát elnézem ,lehet jobb is ha tartalékol magán az ember egy kis hájat.Még jól jöhet.

  2. nos ez egy együgyü leírasa egy sokkal bonyolultabb àllapotnak . 1. hol vannak 40 èves bombàzók ? hollywoodban talàn de nem magyarorszàgon . 2. ha mèg èpp elmegy a nõ ès sikeresen felvan csinalva szül aztàn szèthízza a fejèt màr nyert . Màr eleve valami kapuzàràsos de jobban szituàlt koma vette el az ilyent aki àltalàban jóval idõsebb . tehàt mèg a dagadt picsàval is jól jàr . Van vele valaki fiatalabb ès az elõzõ csalàdjàból szàrmazó mar felnõtt gyerekei akik leszarjak így nem hiànyoznak neki nem magànyos ez az amièrt fizetett FIZETETT ne legyenek kètaègeink affelöl hogy a javakèrt ès nem a kèt szèp szemèèrt valasztottàk .Az ilyesforma figura màr Eleve mindig tesztoszteroncsökkent volt gyenge erekcióval ès korai magömlèssel elõzõ felesègei is csak arra hasznaltàk hogy gondoskodjon róluk meg a közös gyerekeikröl ès ezèrt elviseltèk a nèhai gyenge baszàst vele . Igaz ! minden nõt megbaszna csak nem tud. Nulla a sexepilje . Enyhèn vagy súlyosabban elhízott koravèn idomtalan forma kellèkekkel (nagytestű ès teljesítmènyü automobil vagy valami fiatalos de nem hozzàillõ ruhazat ) amivel próbàlja magàt feljavítani . Szànalmas . Ez a fasziról . Az hogy a nõi pina összenõ egy vicc nevetsèges . Estrogenkezelès segít a súlykontroll meg a sex vàgy fenntartasàban ha van rà igèny . a Magyarorszagi nõk elèg koràn lepukkadnak viszont szóval igènyük sincs nagyon ilyesmire .

  3. 1 – kamunév:
    Nyugtasd meg az asszonyt, hogy normál mennyiségű hormonpótlástól senki se kapott még rákot.

    2 – Egyere petyere:
    Gratulálok sikerült összehoznod egy nehezen olvasható zagyvaságot.

  4. 0. Csak úgy gondolkodom.
    Tudjátok megette a fene az egészet, ha már bogyókat, kencéket
    kell használni. Ilyenkor a korrekció már akár pszichés problémát
    is akozhat, ami aztán hógolyó módjára növekedhet, halmozódhat.
    Hasonlóan megette a fene, amikor az ember már nem csak tudja
    hanem érzi is, hogy van veséje, mája, gyomra …stb,… stb.
    Persze a fentiek ellenére én is szedek apróságokat, csak azt nem
    tudom, hogy minek. Na igen, koleszterin, cukor, vérnyomás.
    Pedig valamibe egyszer úgy is meg kell halni. Valószínűleg abba
    a szürke melegítőbe amibe a buxusgyökereket irtom. Hogy ez a
    mondat nyelvtanilag hibádzik ? Na bumm !!!

  5. 5:
    Kedves Mihály túl sokat gondolkodol szürke melegítőben, (és nem be). Inkább olvass okos dolgokat. Pl. a koleszterinről, meg a hormonokról.

  6. Tibor Bá’ amugy imádlak,de ha egy icipicit is szereted a nőket,ne ajánlj nekik ösztrogén krémet.. sajnos napjainkban a női elhízások 70-80 % ért az ösztogén a felelős.. pontosabban a rengeteg műanyag által a szervezetbe került „műösztrogén”.. aztán jön az elhízás,a klimax és a dokik lelkesen írják fel az újjabb és újjabb ösztrogénes csodaszert..aminek a vége a mióma,összevissza menszesz.. és a „kipakolás” ami szerencsésen megszünteti a maradék egyensúlyt is,győz az ösztrogén dominancia és a túlsúly.

  7. 6 – Ildikó:
    A női test temel ösztrogént, ami egy fontos hormon. A változókorral ez a termelés elapad. Ha meg akarsz szabadulni a változókor kellemetlenségeitől, akkor ezt a hormon pótolni kell. Ez egyszerű logika. Én bizony azt ajánlom a nőknek, hogy használják a hormonnal dúsított krémet és ne a nagy hangon ajánlott hormon mentes krémet, mert az szart se ér.

  8. 5. Tibor bá’.
    Tudatos volt a hibás fogalmazás, erre utalok a vélemény
    végén a kérdőmondattal. A véletlent akár ki is törölhettem
    volna, de nem. Próbáltam egy kis humort vinni a dologba,
    de látom nem sikerült. OKÉ ! Könyvelem hogy nyelvtanból
    1-es alá-t nyomtál.

  9. Nem csak a nők változnak,
    50 után a férfiaknál is megjelennek bizonyos kellemetlen tünetek,
    amit a dohányzás, alkoholizálás duplán erősíthet.
    Ha jót akarsz, ügyelj a minőségi táplálékra,
    és a fokozott folyadékfogyasztásra. Hihetetlen, napi 3 litert is ajánlanak.
    A táplálék felszívódása is sajnos más lesz az idő előrehaladtával.
    A porcok valami okból lassabban, vagy nem a szokott módon újulnak meg.
    Egyszóval az öregedési folyamatokból nekünk férfiaknak is bőven jut.
    Tudatosan kell élni az életet, mert hirtelen elérnek a figyelmeztető jelek.

  10. Hát ez a mondatod nálam azt hozta elő, hogy imádlak érte 🙂 „A női elhízáson lehet segíteni, ha valaki akar, egyszerűen nem kell zabálni, de ehhez akaraterőre van szükség. Kérdés, hogy egy férj és annak gyereke mellett érdemes-e?”

    Mert hogy az én dilemmám éppen ez, hogy …annak gyermeke mellett érdemes-e? Rájöttem, hogy el kell engedni a gyereket és meg kell próbálni nőnek lenni, ami évtizedekig pont a gyerek (és a spermium apa) miatt nem sikerült.

    Érdekes ez az ösztrogén ötleted. Egyszer voltam 48 éves korom körül egy nőgyógyásznál, roppant aranyos, idősebb úr volt. Azt mondta, hogy bizony szedjek ösztrogént, mert azért híztam el, mert lecsökkent az ösztrogén termelésem, viszont a zsírszövet, mégpedig a barna, termeli az ösztrogént. Róka fogta csuka. Tehát most elgondolkodtam és úgy döntöttem, megkeresem a doktor úr fiát, mert ő 40 évesen ugyanazt mondta, amit az édesapja. És gyermekes apa. Igaz, el van hízva 🙂

    Valóban nehéz keveset enni, de a legkönnyebb, ha az ember megszabadul a felesleges barátaitól, a gyerektől, unokáktól és megpróbál nőnek lenni. Azt hiszem, 59 évesen, lefogyás után még meg lehet találni az igazit és élni és leszarni a gyereket és unokát….bizonyos dolgok előzetes megtétele után.

    Szóval ezt a mondatot, amit fent visszaidéztem Tőled, nagyon nagyon köszönöm, a legjobbkor jött nekem 🙂

  11. 10 – Nóra:
    A nők és a férfiak eszeveszetten rohannak az ösztöneik után, és feláldozzák magukat a gyereknek nevezett oltáron. Aztán olvasom az újságban,hogy a 19 éves unoka a barátnőjével elment a nagyapához pénzt kérni, és mivel nem adott a helyszínen meggyilkolták. Tudom ez szélsőséges, de 50 éve ilyen nem történhetett. Manapság a szülő, nagyszülő funkciója a fejhetőség. Bizonyíték? A rendőrség akciót szervez a nagymamázók ellen. Mi ez? A szélhámos hajnalban fehív egy vadidegen nagymamát és azt mondja neki, hogy az unokája nagy bajba került. Ha még élve akarja látni, akkor adjon gyorsan 2 millió forintot. ÉS ÉSZ NÉLKÜL ADNAK!Mert fejhetőek.—- Kövezzetek meg, ti akik nyaljátok a gyerekek seggét. Akkor is igazam van. Engem is fejek, évtizedeken keresztül.

  12. Konstruktív hozzászóló (alias Mosógépszerelő) szerint:

    Minden emberekkel kapcsolatos jelenségnek lehet vitriolos cinizmussal a profán rondább arcát mutatni.
    A mosolyt, gúnyos vigyorgásnak nevezni.
    Az valóság az igazság a rosszindulatú elítélés és a az ájult áhítat között szokott lenni.
    Kiemelni az élet természetes szövetéből egyetlen szálat, hazug és manipulatív módon és a többit letagadni nem szimpatikus eljárás.
    Az valóság az igazság a rosszindulatú elítélés és a az ájult áhítat között szokott lenni.
    Lehet a gyermek iránti gyengéd és jótékony odaadást, vak ösztönnek nevezni.
    Lehet a gyermekek unokák jogos és jogtalan kéréseit, amiknek van anyagi vonzatuk fejésnek stigmatizálni.
    A gyermek azonban nem kérte,hogy világra hozzák.
    A gyermekvállalás az emberi élet egyik szép lehetősége.
    Elrontani tönkretenni ezt is lehet, csak kellő ostobaság kell hozzá.
    Ahogyan a csodálatos szexet is lehetséges pusztitó következményeket előidézve folytatni.
    Jóérzésű „értelmes emberek” vigyáznak azokra ,akiket szeretnek és magukra is.
    Ebben a sorrendben.

  13. 12 – Mosógépszerelő:
    Ez a hozzászólás minden csak nem konstruktív. Ügyesen összeollózott szóhalmaz. Két állítást érdemes kiemelni és megválaszolni, és felhívni a figyelmet, hogy ez mindössze egy ferde hajlamú férfi szokatlan magánvéleménye. És akkor a két állítás:
    1: „A gyermek azonban nem kérte,hogy világra hozzák.” Ez egy alpári és buta védekezés, amivel legtöbbször a primitív gyerekek élnek, hogy megszabaduljanak a felelősségtől. A szaporodás a természet parancsa. Ebbe belekötni olyan, mintha azt kifogásolná valaki, hogy csak egy fejünk van.

    2: „Jóérzésű “értelmes emberek” vigyáznak azokra ,akiket szeretnek és magukra is.
    Ebben a sorrendben.” Ha ez a vélekedés széles körű lenne, akkor már rég nem lenne emberiség. Akinek fontosabb más, mint saját maga az életképételen és kipotyog az evolúcióból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük