Műsoron kívül

Add tovább, terjeszd! 


_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

91 gondolat erről: „Műsoron kívül

  1. Itt van ez a Sargentini . Holland ZÖLD párti képviselő. Azt gondolnánk , hogy a választói azért küldték oda , mert azt várták tőle hogy az általuk is fontosnak tartott ökológiai kihívásokat érti , tájékozódik , szakértőkkel együttműködik , lehetőség szerint talán még javaslatokat is tesz . Itt állunk a totális ökológiai katasztrófa közepén ( nem előtte , benne) . Amit itt látunk , az nem pusztán a szavazóik elárulása , egy olyan infernális árulás , ami maga az élet elleni bűn . Tibor’bá , szedjük már össze magunkat!

  2. 1- Pölöskei Péter:
    Én már elég rég összeszedtem magam. Most rajtad a sor, hogy a szemedről leszed a hályogot.

  3. Rajta vagyok. … Na, egy réteg le is jött , már jobb! kezdem a következőt… Nálad mi a helyzet?

  4. Mi az apropója, hogy ezt most osztod meg? Közel fél évvel ezelőtt már bejárta az összes nem maffideszes portált a videó. Sargentinit azóta már lassan el is felejtettük, hiszen már a Néppárton belül is ott a Soros Juncker háta mögött…
    Holnap kirakod Bödőcs Orbán paródiáját is? 😉
    Vagy inkább amiben jobbnál jobb beceneveket ad neki:
    „tikkelő bonsai-cézár
    Póni de Gaulle
    plüss Pinochet
    karton Castro
    LEGO Duce
    Barbie Hitler
    Popcorn Churchill
    Disney Putyin
    Tacskó Horthy
    Tescós Napóleon
    Lufi Kossuth
    Marcipán Ceaușescu”
    😀 *ROTFLMAO*

  5. Ami a videón szerepel, az nagy részt igaz. Elég kabaré stílusban adja elő, de attól még többé- kevésbé igaz! Sok a csúsztatás is benne. Pl.: Amikor a választási rendszert ekézi, hogy kevesebb mint 50%-al kétharmada van a Fidesznek. Ha pl. Az Angol választási rendszer lenne itt nálunk, akkor nem kétharmada lenne, hanem Kb 95%-a! Mert ott nincsenek pártlisták, csak egyéni körzetek vannak, és aki az adott körzetet viszi, az visz mindent ott! És hát az Angol választási rendszerre sem merik mondani hogy nem demokratikus! Ugyebár.
    De igazából nem a demokrácia helyzetével van bajuk, hanem Orbánnal, illetve a politikájával. Azzal hogy nem szolgálja ki 100%ban a nyugati elitet, és nem fogadja el az ajánlásokat (diktátumokat). A bal liberális időszakban semmi bajuk nem volt az országgal. Amíg megkapták a jussukat, addig a szocik azt csináltak amit csak akartak.
    A szocik persze nem loptak ennyit, mert a végére már nem igen volt mit ellopni. A pénzeket részben a multikon, részben meg államadósságon keresztül talicskázták ki az országból évtizedeken keresztül. A GDP 10%-át vették el tőlünk folyamatosan.
    Hogy ez hogyan történt, és miért szerették annyira a bal liberális oldalt nyugaton, azért érdemes megnézni a „Háború a Nemzet Ellen” című többrészes dokumentum filmet.
    Fent van a neten is. De a szívbetegeknek, és a magas vérnyomásban szenvedőknek nem biztos hogy jót tesz…. Ahogy mostanában mondják: A nyugalom megzavarására alkalmas!
    Na ezt próbálja Orbán csökkenteni. Azt lopja el részben ami itt marad+az EU pénzeket. De hagy is és oszt is belőle a népnek. Na ez a különbség a két oldal között. Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok Orbán hívő.
    Szóval nem minden fekete-fehér azért.

  6. 5. Unicornis
    Orbán nagyon jól játssza a rá osztott szerepet. Sajnos 110%-ban kiszolgálja a nyugati elitet, csak itthon tetszeleg szabadságharcosként. Óriási pénzekkel támogatja a multikat a hazai vállalkozások rovására és úgy általában is mindent a multik igényeinek rendel alá. A kerítést sem a mi kedvünkért építette, hanem a németekéért, akiknek így tiszta maradhatott a keze. A ránk osztott befogadási kvótát is teljesítette, csak erről itthon csöndben van. A nyugatnak Orbán olyan, mint Orbánnak Soros: ha bármi gond van Orbánra bátran lehet mutogatni és ettől az ottani szavazó birkák megijednek. Cserében megkapja a jussát, mert szavakon kívül nyugaton sem tesznek ellene semmit.

  7. MAGYARORSZÁGOT EGYETLEN DOLOGTÓL KELLENE ELSŐ LÉPÉSBEN VÉGRE MEGVÉDENI: ORBÁN VIKTOR DIKTATÓRIKUS RENDSZERÉTŐL.
    Orbánnak nem a magyar nép és az ország sorsa a fontos, hanem a HATALOM melyhez a korlátlan PÉNZESŐN KERESZTÜL vezetett az út. Orbán leszarja a magyar népet, neki az a fontos hogy kis sakkfigurából beléphessen a nagyobbak közé. Ám kis országból nem lesz nagy játékos, bármennyire is próbálkozik a koronás székben ücsörgő Orbán. SZÉTROMBOLTA ezt a kis országot mindenben: EGÉSZSÉGÜGY, OKTATÁS, és még sorolhatnám. De ami a legkeményebb károkat okozza: szétrombolta az emberek lelkét. Ezt lehetetlen évek alatt helyrehozni. A SÁTÁN sok helyen és sokféle formában van jelen a világunkban. A magyar ember tragédiája az, hogy nekünk is jutott egy példány belőle. Isten irgalmazzon mindannyiunknak.

  8. 7 – Nostradamus:
    Én is pontosan így látom. Amit nem értek, hogy tudja ezt egy értelmes ember másképp értékelni? Ennyi agyalágyult lenne ebben az országban? Akik annyira nincsenek tisztában szellemi helyzetükkel, hogy még itt a blogon is véleményt nyilvánítanak.

  9. 8: Tibor bátyám, az emberek 85-90% -a konzumidióta, ezen belül mára a populációnkban kb. 45-50% felett van a funkcionális analfabéták aránya. Szóval én nem csodálkozom semmin sem. 😛 😉 🙁

    Amúgy jó ez a tavaly októberi videó, akkor nagyot ment a közösségi médiában amikor megszavazták az EP -ben a Sargentini-jelentést; máig aktuális.

  10. Nostradamus

    megint minden szavaddal egyetértek, mint Orban témában mindig.
    Talán egy dolog vigasztaljon. Én itt Németországban hasonlo lélekpusztíto folyamatokat érzékelek, csak más minöségekben.
    Ez nem egy magyar folyamat, hanem ez egy nyugati mintáju kulturköri krizis.
    A nyugat (Németország és Hollandia is) egy anyagilag még kevésbé érzékelhetö szellemi, erkölcsi hanyatlási pályára állt. Ezt majd fogja követni az anyagi is.
    Hollandok is inkább röhögnek a magyarokon, mint szembenézzenek saját problémáikkal. Minden népnek nemzetnek megvannak a saját „démonjai”, ezért nem szerencsések az ilyen videok egyébként, még akkor sem ha tényleg igaz ami benne van. De Magyarországon is lehetne csinálni egy hasonlo videot Hollandiárol, de Németországrol és Svédországrol is. Nincs értelme élesen elválasztani ezeket az országokat mert valojában a problémák gyökere elég hasonlo dolgokhoz vezethetö vissza, amiröl most írt Tibor bá, egy nagyon jo posztot Gyorsabban címmel.

  11. „Egyre többször jut eszünkbe a magyar miniszterelnök szerepléseit látva a „nyomják Krahácsot!” szállóigévé vált mondás Baktai Ferenc kabaré-jelenetéből. Olyan helyzetekre használjuk ezt a kesergést a magyarok, amikor úgy érezzük, hogy az egész világ összefogott ellenünk. Kétségtelen, egyre fogynak a külföldi szövetségesek Orbán Viktor körül, s ma már sokan látni se nagyon szeretnék maguk körül azt a politikust, akit saját pártcsaládja is megbélyegzett. Maga Orbán is sokat panaszkodik mostanában, hiszen naponta arra ébred, hogy valahol megint bírálták a politikáját. A panasz helyett esetleg el lehetne gondolkodni azon, vajon a kritikák nem jogosak-e?”
    https://szeka.blog.hu/2019/03/31/mi_lesz_orban_viktorral_ha_senki_sem_akar_baratkozni_vele

  12. 10: ezt a „hanyatló Nyugat” szöveget az 50es évek óta nyomatják, de valahogy az összeomlás elmaradt. Illetve pontosabban épp az a renszer omlott össze, amelyik a Nyugat hanyatlásának propagandáját terjesztette.

  13. 12- Avatar:
    Szemellenzővel látod a világot. „Az a rendszer” fő képviselője Oroszország villog, meredeken emelkedik. Putyin legújabb fegyverei ellen az USA nem tud védekezni, fegyver eladása éppen ezért megelőzi az USA-t. 2018-ben Oroszország kereskedelmi egyenlege 200 milliárd $ plusz volt. Putyin minden megszülető orosz gyerekre fizet 14.000 $-t. Miközben mindenki arról beszél, hogy az Amerikai birodalom hanyatlik. Próbáld a nézeteidet átrendezni, mert elavultak.

  14. Avatar

    a nyugati világ ugy müködik hogy egyre szükebb réteg tud egyre jobb modban élni. A többi itt is csak vegetal illetve szakad le.
    A társadalomban minden szegletében nyilik az ollo. Az egyik diák pocsék oktatást kap, menekültekkel összezárva a másik diák magániskolába jár. Ez a két gyerek felnött korára már nem tud versenyezni egymással, mert 20 éves korukra akkora különbség lesz köztük, hogy azt nem lehet ledolgozni.
    Ez további problémákat generál. A menekültek csak rátesznek pár lapáttal. Szakad a társadalom ezer felé.
    Ezt pedig hosszutávon nem lehet fenntartani. Németország (és a többi is) szo szerint mindent feláldozott a GDP oltárán. És ennek ára lesz. De sulyos. Németországra nem vár még 50 év jolét. Ez biztos.

  15. 13: Ne csak Putyin hírlevelét olvasd! Az orosz termékenységi ráta 1990 óta a béka segge alatt van, most volt némi javulás, de így is az amerikai alatt maradt, messze a népesség szintentartásához szükséges 2,2től. A demográfiai jövő nem túl fényes.
    A gazdaság 2014-16 között visszaesést produkált, tavaly is csak 1,5%os volt a növekedés, ami nem épp meredek emelkedés. Hacsak fel nem megy az olajár, nem is várható nagy meglódulás.

    14: Oroszország meg úgy működik, hogy csak Putyin haverjai élnek egyre jobban, az átlagos reál jövedelem pedig évek óta csökken.
    Ha jól tudom te se Oroszországba emigráltál megcsinálni a szerencsédet. A ruszkikra egyetlen év jólét se vár mostanában.

  16. Avatar

    én nem mondtam, hogy Oroszorszag jobb lenne.
    De ha megnyutat, elmondom neked hogy már Németországba se kell szerencsét csinálni. Egy kicsit jobban élsz mint otthon, de semmi több. Németország varázsa elmult.
    Aki a 90-es évek elején ide jött dolgozni az még megcsinálta a szerencséjét. Akkor Németországban még 20szor annyit kerestek az emberek mint Magyarországon.
    Ma már csak 2szer annyit. Ma itt már senki nem lesz milliomos. vagy csak hasonlo lemondasokkal, mint otthon.
    Ez a nyugat már nem az a nyugat…….

  17. Íme, a diktátorokra jellemző mániákus, óriási összegeket felemésztő építkezések tömkelege. (Amely kitörölhetetlen lenyomatot hagy az ország büdzséjében.) Kinek a szobrok és a giccsparádé, kinek a stadionok tömkelege. Amelyek azután az idők során szépen elkezdenek lerohadni. Kíváncsian várom nálunk mikor lesz Orbán szobor, (lehetőleg lovon amint beüget a Kossuth térre) illetve mikor kell az osztálytermekben Orbán fotóját kilógatni a falra, mint anno Kádár elvtárs portréját.

    https://index.hu/kultur/2019/03/31/szkopje_eszak-macedonia_epiteszet_nikola_gruevszki/

  18. Curix : hanyatlás van mindenhol, ez tény. Ám ki fogja legnagyobb eséllyel túlélni a súlyos betegséget, az erős immunrendszerű (Nyugat) vagy a kizsigerelt vérszegény (Pl. hazánk) kölök? Szerintem az erősebb immunrendszerrel ha fáj is és szenvedsz is, akkor is nagyobb eséllyel éled túl. Mert valljuk be őszintén, itt végső soron erről van szó: a túlélésről. A gyengék elhullanak, az erősebbek, ha szenvedés árán is de túlélik. A nyugat élni fog, ha nehezen is, de nézd meg, mi lesz nálunk, a száz stadion országában? Oroszország legnyugatibb fekvésű csatlós állama, megint holmi ütközőzóna?!

  19. Még nincs hanyatlás, stagnálás van. Hanyatlás majd pár év múlva lesz szerintem.
    A nyugatnak sem annyira erős az immunrendszere mint amilyennek látszik.
    Pl.: A sárga mellényes tüntetések folyamatosan. Nálunk is van gond, probléma dögivel. Mindig is volt, ezért már egészen megszoktuk…. De a nyugati jólét magasságából nagyot lehet esni.
    Nálunk a cigányoktól lehet tartani egy össze omlásnál, na ők importáltak a helyettük „homoki cigányokat” 🙂
    Szóval, hogy ki éli túl, az még nincs lejátszva!

  20. 13: Tibor bá, ez egyszer vitatkoznom kell. Ororszország meredeken emelkedik???? WTF??? Komolyan, ennyi erőből Magyarország is meredeken emelkedik, hiszen Orbán is kitöm minden sok gyereket vállalót egy valag pénzzel, de akárcsak arra, így az Oroszokra is van egy fogadásom mennyit ér.

    A másik témában is kevered az álmokat a valósággal. A legnagyobb fegyverexportőr még mindig az USA, az oroszok csak szeretnének a legnagyobbak lenni, ezt le is nyilatkozták valahol, hogy célul tűzték ki, de ugye ismerjük a szocialista célokat meg a valóságot már éppen eléggé. Erős az orosz hadiipar, de az USA még kb. 50%-al több fegyvert ad el.

    Az orosz demográfiai helyzet még súlyosabb mint a magyar, a kivándorlási adataik szintúgy. Volt valami felmérés, ahol azt találták, hogy az orosz fiatalok 44%-a tervez kivándorolni. Már előrébb tartanak mint Viktor, elfelejtették a nagy migránsellenességüket, most azt propagálják hogy megnyitották a kapukat, és ezerrel nyomatnák a migrációt befelé, de valahogy senki nem akar menni, kétségbeesésükben már az orosz nyelvismeretet sem várják el.

    Az összes fejlett ország demográfiai gondokkal küzd és munkaerőimportra szorul, ugyanúgy az USA mint az oroszok, vagy éppen mi magyarok. Ez egy verseny, amit megint csak azok fognak megnyerni, akik jobb életkörülményeket, életlehetőséget kínálnak, képesek bevonzani ezt a tőkét. Na ezek megint csak nem az Oroszok lesznek.

  21. Re:18
    Kérdés:
    Egy viszonylag homogén vallási-nemzeti közösség éli-e túl a geddont,
    vagy egy vallásilag/etnikailag sokszínű közösség?

    Látszólagos nyugalmat a „jólét” szedáltsága eredményezi, mert ha ez nincs meg, akkor egyből egymás torkának fognak esni.
    Pl egy londoni indiai-pakisztáni, vagy egy zsidó-muszlim negyed meddig lesz nyugalomban?
    Nagyon hülyén hangzik, de a cigányaink legalább keresztények…

  22. 22. Ez a probléma az oroszoknál is fennáll, népesség és vallás alapján is sokszínű.

    Nagyon kevés a valóban homogén nép, ország a gazdaságilag sikeresek között, csak ázsiaiak vannak ilyenek, de ott se sokáig, Japán is épp most kénytelen nyitni a bevándorlás előtt, de mondom, ez a várható tendencia, hogy mindenki nyitni fogja a határokat és csalogatni a bevándorlókat. Fű alatt már nálunk is ez megy, csak a nagy migránsproganda mellett ciki lenne bevallani.

  23. 18: Kedves Nostradamus, kérlek, világosíts föl, miben látod a Nyugat „erős immunrendszerét”. Világos, hogy gazdagabbak, és jobban élnek, de az immunrendszer nem erről szól, hanem a kórokozó ágensek hatástalanításáról.

    Én úgy látom, hogy a Nyugat éppen abban jeleskedik, hogy a kórokozóit, élősködőit tenyéssze, táplálja, invitálja, és azokat az egyes alsóbbrendű immunsejtjeit, amik még rámutatnának a veszélyre, kiiktassa.
    Én úgy látom, hogy ez egy lenullázott immunrenszer.

  24. Re:22
    Oroszország lehet hogy etnikailag sokszínűek, de legalább őslakosok, és ez nagyon más mentalitást jelent, mint egy bevándorló attitűd.
    Nekik egyedüli probléma a muszlim területek nyugton tartása, de ez jelen pillanat „megoldott” probléma.

  25. A műsorban említett bodrogkeresztúri kilátótorony 2007-es beruházás, 2009-ben adták át.

  26. „Még nincs hanyatlás, stagnálás van. Hanyatlás majd pár év múlva lesz szerintem.”

    Unicornis

    nézd meg az oktatást, nézd meg a médiát, és nézd meg a 18 évesek testi szellemi állapotát.

  27. 16: 90-ben azért is volt jóval nagyobb a nominálbér különbsége, mert akkor még az árszínvonal különbsége is bejátszott. Vásárlóerő paritáson sokkal kisebb volt akkor is a különbség (3-4-szeres).
    Az árakban azóta nagyjából utolértük a Nyugatot, meg volt némi felzárkózás is, elsősorban a multinacionális cégek beruházásainak és magyar átlagot meghaladó bérezésének köszönhetően. No meg immár 15 éve tagjai vagyunk az EU-nak, és onnan is rengeteg pénz jött q felzárkóztatásunkra, még ha nem is túl hatékonyan használtuk fel.

  28. ” Vásárlóerő paritáson sokkal kisebb volt akkor is a különbség (3-4-szeres).”

    Ez akkor senkit nem érdekelt Avatar.
    Kimentél egy évre dolgozni és a Deutsche Mark-bol megvetted Magyarorszagon a lakásodat, házadat.
    Ennek vége. Paritas ide meg oda.

  29. 28: Ja, csak elég zsenánt volt, mikor itthon megvetted a házat, és itthon újra akartad kezdeni az életed, de a kinn megszokott fizetés tizedéért, huszadáért ajánlottak csak munkát… Miközben te már egy-két évig belekóstoltál a jólétbe.

    Úgy érzem neked az a fő bajod, nemrég települtél ki, és lemaradtál arról a vonatról, ami a 90-es években elment, de irigyled azokat, akik akkor ki tudták használni a lehetőséget. Gondolom azért így is jól jártál anyagilag, de többet reméltél, mint amit kifogtál.
    Vígasztaljon az a tudat, hogy itthon én egy évet spórolok, és közben két évvel kerülök távolabb a lakáscéljaimtól, mert olyan tempóban drágulnak az ingatlanok…

  30. 24: Oroszország nagy részén az oroszok a bevándorlók, illetve a gyarmatosítók, akik kilopják az olajat az őslakók alól, meg teleszarták pl a Karacsáj tavat radioaktív hulladékkal… De az Aral tó kiszáradását is a szovjet-oroszoknak köszönhetjük…

  31. Avatar,

    nem irigylek semmit, hanem tudomasul veszem a helyzetem.
    Es ez nem „fö bajom”, csak igyekszem rendbetenni a képet az otthon maradottaknak Németorszagrol. Mert senki nem érti, ha 5 év utan hazamennék, akkor azt miért nem
    egy zsiros BMW-vel teszem, es miert nem veszek egyböl cash.böl nyaralot a Balaton partjän.
    Avatar, azt hiszem megdöbbennél ha leirnam ide neked mi az az összeg, amit biztosan minden honapba félre tudok tenni. Meg ha ezt többen tudnak, akkor kétszer is meggondolnäk, hogy nekiinduljanak e Németorszagnak.

  32. Curix, gondolom, kellemetlen azzal szembesülni, hogy ott sincs már olyan jólét, de nézd a jó oldalát: ha megunod, vagy valami hazahúz, bármikor haza tudsz jönni anélkül, hogy hatalmasat zuhanna az életszínvonalad.

  33. „Curix, gondolom, kellemetlen azzal szembesülni, hogy ott sincs már olyan jólét”

    Leba

    kellemetlen az, mikor fel vagy puffadva de nem tudsz fingani.
    Itt nagyobb a jolet, mint azt sokan el tudnäk képzelni. Csak nem a magyaroknak
    (bevändorloknak) van ez fenntartva.
    Itt nem arrol van szo hogy mi kellemes meg mi nem. Külföldön munkat vallalni eleve nem egy kellemes dolog. Nagyon keves ember csinälja kalandvagybol.
    A magyarok többsége itt Németorszagban kényszerpalyära kerül. Vagy eladosodnak, vagy a gyerek miatt képtelenek mar a hazamenetelre gondolni. A gyerek jol erzi itt magat de a szülö sokszor nem. Ez megint minden mas csak nem kellemes.
    Ezt az egész külföldi munkavällaläst nem lehet csak Eurora konvertälni. Itt sokkalta de sokkalta többröl van szo.

    Ha egyszer hazamegyek, akkor felkeszülök a szeretett honfitärsaim rosszmaju megjegyzesere is.
    Az ilyen „na mivan mégse olyan jo kinn” „na mivan nem birtad toväbb?” meg ezeknek mindenféle szinonimajara.
    Ez ugy nagyon fog majd hiänyozni, mikor amugyis a helyedet keresed, es eleted egyik legnehezebb döntése utan ällsz.
    De hat ezt is birni kell.

  34. Nehéz dolog ez. Én most próbálok új életet kezdeni, és összehozott a sors fél éve egy magyar hölggyel, aki kétlaki életet él, áprilistól-novemberig külföldön, szállodában dolgozik. Novemberben összejöttünk, ő is rengeteget mondta, hogy már hat éve kinn van, egyedül van, magányos, de így senkinek sem kell, hogy 7 hónapra elutazik, hazajönne már ha lenne valaki, meg hogy ne gondoljam azt, hogy kint jó stb. Mondtam neki, hogy ok, költözzünk össze, keressen itthon munkát és maradjon, elleszünk együtt. Keresett is, de a nagy propagandabérekkel szemben, a valós bérezés az ő szakmájában, itt felénk, az ország segglyukában nettó 130 környéke. Ennyiért viszont ő nem fog dolgozni, megszokta már a négyszeresét, meg az anyagi értelemben normális életvitelt, előbb csak húzta-vonta a dolgot, majd ki is mondta év elején, hogy ő bizony visszamegy, mert ennyi neki megalázó, nem pálya. Megtartott volna, de szakítottam, nekem meg az öt hónap nekem, hét a munkának nem volt pálya. A tanulság, hogy panaszkodhatsz te Németországból, de gyere haza, és akkor meglátod, hogy a hanyatló nyugat és a száguldó hon között még mindig ég és föld a különbség.

  35. Re:34
    Az egyik évfolyamtársam kiment Londonba, majd hazajött pár év elteltével, és nem azt mondtam neki, hogy mi van hazaevett a fene?, hanem azt, hogy örülök hogy újra itt vagy… Minden hazatérőről ugyan ez a véleményem, én örülök annak, ha hazajön a külhonba szakadt honfitársunk.

  36. 34 – Curix:

    Mosolyogva olvaslak. Azt hiszem egyedül én érterlek meg igazán. Különben szerencséd van, hogy nincs gyereked. Így addig maradsz, amíg jónak tartod.

  37. 35.

    „és akkor meglátod, hogy a hanyatló nyugat és a száguldó hon között még mindig ég és föld a különbség.”

    Ir01

    Én ezt nem meglátni fogom, hanem már most is tudom. Pontosan tudom milyen környezetbe megyek vissza. És látod ez a szép benne, hogy ennek ellenére vissza szeretnék költözni abba a tragacs országba. Ezt soha nem érti meg az, aki nem töltött el ennyi idöt idegenben. Ezt ugyan is nem lehet elmagyarázni. Nem is probálkozok vele. Ezt érezni kell.
    Ha valaki mindent feláldoz az anyagiakért, mint a barátnöd, akkor soha nem fog hazamenni, mert otthon csak egész ritka esetekben lehet ugyan annyit vagy többet keresni, mint Németországban.
    Ennek az anyagi elönynek azonban ára van. Sulyos ára. És azt mindenkinek meg kell fizetni. Kivétel nélkül.
    Egyébként ha engem valaki otthon egy lakhatási lehetöséggel és a szeretetével várna, akkor hazamennék havi 130 ért is. Ez ilyen Ir01…. nem vagyunk egyformák.

    36.

    Dajtás örülök ha igy gondolod, sajnos ezzel egyáltalán nincs igy mindegy magyar, de valahol nem is érdekel. Aki rosszmaju megjegyzéseket tesz, annak váljék egészségére.

    Van egy olyan szerencsés helyzetem, hogy akár ugrálni is tudnék a két ország között. Ha haza megyek és mégsem jön be bármikor kijöhetek.
    Csak az ember nem váltogat orszagot, mint alsot.

    37.

    Igen Tibor bá, ez ilyen. Ezt nem lehet megérteni addig, mig át nem éled. Irhatsz ezer könyvet rola senki nem fogja ezt addig igazán megérteni, míg fel nem veszi ezt a cipöt és jár benne.

    Ha akkora anyagi elönnyel járna Németország hogy érdemes lenne másik oldalon beáldozni dolgokat, akkor lehet hosszabb távra terveznék még itt.
    De a netto 2500 euros állások nem a magyaroknak van. Elvétve egy-egy ügyeskedö megcsip valami jol fizetö melot, de a jellemzö egyáltalán nem ez.
    Az átlag magyar annyit kap itt amiböl tisztesen megél, de felhalmozni belöle nem tud.
    Ez van.

  38. Mindeközben a meredeken emelkedő Oroszországban….

    Már a gazdasági minisztérium alá rendelte Putyin a statisztikai hivatalt (2017-ben), lecserélte az igazgatót Putyin (decemberben, Pavel Malkov az új főnök) de még mindig nem értik ezek a statisztikusok, hogyan is kellene számolni…

    „Hiába döntött úgy márciusban az orosz statisztikai hivatal, a Roszstat, hogy a jövőben inkább nem közöl adatokat az oroszok csökkenő reáljövedelméről, Vlagyimir Putyin még mindig elégedetlen az oroszok életminőségét mérő statisztikák adataival. ”

    „Roszstat friss jelentése szerint az orosz családok harmada már egy váltócipőt se engedhet meg magának.
    A Roszstat statisztikái alapján az orosz családok 80 százalékának okoz nehézséget, hogy a hó végére már elfogy a pénzük.”
    „a most közölt adatokat 2018 szeptemberében hatvanezer orosz háztartás megkérdezésével rögzítették.
    A nyilvánosan is elérhető adatok szerint az orosz családok tizede nem engedheti meg magának, hogy legalább hetente háromszor húst vagy halat egyen. A háztartások 12,6 százaléka komfort nélküli lakásban él. A háztartások 11 százaléka még a létfontosságú gyógyszereket se engedheti meg magának, 52,9 százalékukat megroppantaná egy váratlan kiadás, 49,1 százalékuk még egy hetes nyaralást sem engedhet meg magának.”
    https://444.hu/2019/04/04/putyin-mar-a-sajat-statisztikusaiban-is-ketelkedik

  39. Re:39
    Mindenki aki lebecsülte az oroszokat, csúnyán ráfaragott…
    Én nem temetném őket, ahhoz képest hogy embargó alatt vannak, annyira nem állnak szarul…
    Tudnak valamit, mert láthatóan visszafogják a költekezést, és tartalékolnak.

  40. 39 – Avatar:
    A 444-et a CIA pénzeli. A fényképek alapján Moszkva egy metropolitán, csupa csillogással, gyönyörű nőkkel. — A jövedelmek az egész világon csökkenő félben vannak, beleértve az USA-t, Ausztrálián, Németországot, stb.

  41. Kedves magyar barátaim!
    Hát bizony szomorúan olvasgatom ugy az otthonmaradottak, mint a kivándorolt emberek hozzászólásait, mert nekem egy meglehetősen elcseszett mai világkép jön le mindebből.Nem hiába mondogatom, hogy nem lennék fiatal a mai világban, de nem ám.
    Kinlódik, napról-napra él az otthonmaradt, szomorúan, hiányérzettel telnek napjai a külhonba szakadtaknak, mert elképzelem, hogy hiányzik a haza, a környezet, a gyermekkor tájai.Aki külföldre kényszerül, az biztos, hogy nehezen döntött, és nehéz az újrakezdés , még akár a paradicsomban is, hát még idegenben, ahol még egy kutyát sem ismersz.
    Nos, kérdezlek benneteket-de ne ugorjatok nekem, én gyermekként kerültem ki, ergo nem tudom, mennyire volt nehéz az élet anno az „átkosban”-ahogy tifelétek hivják a kommunista érát – de őszintén: nem volt jobb az élet , főleg a mindennapok rutinját, biztonságát tekintve, mint manapság?
    Kiváncsi vagyok ki hogyan látja a múltat, összehasonlitás alapon, már amennyiben a rendszerváltáskor már felnőtt, az életben aktivan résztvevő volt.

  42. 42.
    Bálint

    A körülmények (szerintem) jobbak most, mint a Kádár korszakban, az élet viszont akkor volt jobb.
    Szerintem a mai embert a borzaszto magasra tett mérce teszi tönkre. Nem az, hogy annyira rossz az élet. A mai világ olyan igényeket elvárásokat támaszt, amit egyre nehezebb hozni, egyre kevesebbeknek sikerül felszinen maradniuk.
    Az egyre szélesebb leszakado tömegek frusztrálttá válnak, depressziossá és betegessé.
    Nem feltétlen azért mert tényleg olyan szar az életük, hanem azért mert a társadalom jobban teljesitö feléhez képest szar. Magyarán az ollo egyre nyilik. Ilyen a Kádár rendszerben nem volt.

  43. 41: „A 444-et a CIA pénzeli.”
    Tök mindegy ki pénzeli a 444-et, az oroszok saját statisztikai hivatala adta ki az adatokat. Ha neked ugyanez a BBC-től jobban tetszik, akkor ott is olvashatsz róla:
    https://www.bbc.com/news/world-europe-47800419

    „A fényképek alapján Moszkva egy metropolitán, csupa csillogással, gyönyörű nőkkel.”
    LOL! Kinek a fényképei alapján? Az Orosz Turisztikai Ügynökség és Propaganda Hivatal képeit nézed?
    Egyébként Moszkva Ororszországon belül kivételes helyzetben van. Moszkvában csak a népesség kevesebb, mint 10%-a él, és azok közt is van ám bőséggel szegény…
    Nem tudom valóban csökkenőben van-e az átlagos reáljövedelem az USA-ban, Ausztráliában, Németországban, de ott legalább van honnan csökkenjen…

  44. 44 – Avatar:
    Az 50 évvel ezelőtt BBC már nem létezik. Az egész nyugati világot a CIA irányítja. A CIA a hatvanas években vette át az elnöki hatalmat az USA-ban, a két Kennedy meggyilkolása környékén.

  45. 39. Avatar

    egy nyugati kezet fog veled, rád mosolyog, és lehazudja az csillagokat az égről. Lehet hogy másoknál is így van, de amióta megismertem az angolszászokat, az a véleményem, hogy mindenkin túltesznek (ázsiaikat nem ismerem 🙂 )

    Van egy mondás amely szerint Isten minden tulajdonságból 10 részt teremtett, és minden nemzetre jellemző valami, amiből 9 részt kapott, és a többiek csupán a maradék 1 részen osztozkodnak. Én az angolszászok esetében a hazugságra szavazok.

  46. 44 – Avatar:
    Ezt mivel magyarázod?
    „Russian sovereign bonds selling like hotcakes as demand breaks all-time record.
    Despite the imminent threat of US sanctions targeting Russia’s financial sector, the country’s ruble-denominated government bonds are selling at record pace.”

  47. Ez fals. A világ globális. A nyugat immunrendszere nem erős, csak a téves, egyenlőtlenségeken alapuló gazdasága az.

  48. 47: pl azzal, hogy magasabb hozammal kínálják az oroszok a dollár és euró alapú kötvényeiket?
    A márciusi kibocsátáskor 5.1%-os éves hozammal kínálták a dollár kötvényt 2035-ös visszafizetéssel. Az USA 10 éves kötvényeire 2.53%, 30 évre 2.94% a Bloomberg adata.
    Euróra 2.375%-ot vállalnak az oroszok 7 évre, a német 5 éves kötvényre -0.41% (mínusz!), 10 évesre 0.01% a ráta…
    Mivel nem rubelben denomináltak, ezért az árfolyam kockázat nem a nyugati befektetőé, hanem az orosz államé.
    Szóval mintegy 2,5-2,7%-os többlethozamért állnak sorba a befektetők.

  49. Re:49
    Lehet továbbra is temetni az oroszokat, de ne legyünk már annyira csőlátóak…
    Az egy dolog, hogy még kénytelen betagozódni Oroszország a globális pénzügyi rendszerbe, ezért látszólag rosszabb pozícióban mozog, mint a nyugati társai, de…
    Ha realitás talaján állunk, akkor viszont a virtuális bitgyártó kamu pénzrendszer mögött nagyon is más kép jelenik meg Oroszországról.
    Gyakorlatilag korlátlan föld-ásvány vagyonon ülnek, alacsony népsűrűséggel, melegedő klíma miatt növekvő élettérrel. Arról nem is beszélve, hogy az oroszok sokkal jobban tűrik a szegénységet. Oroszoknak megvolt a maguk geddonja a 90-es évek elején, és látod hogy fel tudtak állni. Fejlett nyugat, élén az USA-val szerinted fel tudna állni egy ilyen helyzetből? Én ebben már nem lennék annyira biztos…
    Nyugati emberek, beleértve kicsit magunkat is, elkényelmesedett, lusta, fennhéjázó alakok lettünk. Nem beleértve magunkat tipikus gyarmattartó mentalitással.
    Tudod hogy hívják az angolszászokat keleten? Sáskáknak.
    El lehet rajta gondolkodni hogy miért… 😉

  50. Drága barátaim, ismét rólatok volt néhány szó az esti hirekben.
    Nem engeditek be hivatalosan a migránsokat, de arról beszélt a tévé hogy Magyarban több tizezer a „vendégdiákok ” száma, azonkivül a betelepedési-kötvényesek – amit a mi gyomrunk képtelen bevenni és értelmezni , még szavunk sincs rá- majd 30 ezres létszámmal vannak jelen nálatok, azaz valami 60-70 ezer mindenféle alak került hozzátok viszonylag rövid időn belül. Valaki átvert benneteket, drága barátaim.

  51. Re:52
    Nálatok valóban ismeretlen fogalom a letelepedési kötvény, de a „fejlett” nyugaton már közel sincs így. Pl Új-Zélandon durván 10 millió dollárért állampolgárságot vehetsz, amit nálunk sokkal olcsóbban meg lehet úszni, és mivel EU tagok vagyunk, innen tovább lehet dobbantani. Ez az egyik bevándorló tétel.
    Továbbá valóban sok vendégdiák van nálunk, de ez is természetes nyugaton, főleg azért, mert a nagy egyetemeink nyitottak a nemzetközi piacra, plusz egy adott kontingenst kvázi megfinanszíroz az állam. Én pl tanultam olyan középsuliban, ahol a szocializmus alatt kubai diákok jöttek ide, ez se ismeretlen dolog…
    Ha nagyon sarkosan akarnék fogalmazni, akkor azt mondanám, hogy ha van pénzed, akkor jöhetsz, ha nincs, sorban lehet állni a kerítésnél…

    Nehogy azt gondold, hogy máshol nincs így. Kellően vastag bankszámlával gördülékenyebben lehetsz tetszőleges ország állampolgára…
    Letelepedési kötvényesek főleg kínaiak, és oroszok voltak, nem ettől kell félnie a hazai és nemzetközi zsidóságnak…

  52. 53.dajtás
    …”Letelepedési kötvényesek főleg kínaiak, és oroszok voltak, nem ettől kell félnie a hazai és nemzetközi zsidóságnak…”
    Dajtás kedves, a ballábam kisujját sem érdekli a világzsidóság sorsa, az zsidó vessen magára, aki máshol él.
    Engem a TI sorsotok érdekel!
    Mi hasznod van az.un. muzulmán vendégdiákokból? Ne is hasonlitsad a régi cserediák berendezéshez ,ami volt anno a régi rendszerben az afrikai, kubai stb. diákokkal, azok tanultak, majd hazamentek tisztességesen. A mostaniak mindenike nyakadon marad , majd utána nemsokára jön utána otthonról a kiscsalád , ezt boritékolom.
    .Mi hasznod van az oroszokból, veszélyes maffia-tag mindegyik?
    Miért válna Mo. mindenféle bünözők tanyájává, méghozzá az ország számára semmi kézzelfogható haszon nélkül?

  53. Re:54
    Nem azt mondom hogy ez így jó, csak azt mondom hogy nem kirívó más országokhoz képest.
    Amilyen a külföldi híre az országnak, és direkt rátesznek még a migráncsozós kardcsörtetéssel is, nem akarnak ezek a szép szál muzulmán gyerekek itt maradni… 😉
    Ha valóban tanulni jött, akkor vagy fogorvosi,orvosi,mérnöki képzés miatt van itt, ami valljuk be, nem a birkapásztor nyakelvágós családi hátteret jelent.

    Tippelek, de szerintem erős korreláció van a radikalizmus, és tanulatlanság között.
    Nem véletlen hogy az összes radikális szervezet saját hitiskolát üzemeltet, hogy maximálisan befolyásolni tudja az adott egyén gondolkodását.
    Nem kell terhelni holmi szépirodalommal, természettudományokkal a nebuló fejecskéjét, még a végén művelt fő lesz, és elkezd kellemetlen kérdéseket feltenni.
    Bőven elég, ha duplagondol Koránt tanítanak nekik, mert mint tudjuk, ami nincs a Koránba, arra nincs is szükség…

    Nem is gondolnád, de több ezer venezuelai menekültünk is van, én magam is találkoztam egy ilyen családdal egy szülinapi partin. Rendes dolgos népek voltak, velük pl semmi gond nem lesz.

  54. 53: Mesélj még az újzélandi konstrukcióról! Ott is úgy van, hogy a helyi rogántóni haverjai kaszálnak milliárdokat a kötvények kiárusításán, majd az állam egy csomó pénzt bukik amikor a kötvényeket kamatokkal együtt visszafizeti?
    Ott is adnak el jogokat pl szír bűnözőknek?
    https://tldr.444.hu/2018/03/28/letelepedes

  55. 51: Pedig temethetjük az oroszokat. Ajánlom ezt a friss cikket:

    https://news.gallup.com/poll/248249/record-russians-say-leave-russia.aspx?fbclid=IwAR2kXed-VPl0u3-VDpqMI5NVQjzgbN8lIFfHsNbeDywafCxuWjUBofZzO34

    Rekord, hogy már az oroszok 20%-a el akarja hagyni Oroszországot. Annyira jól megy már az oroszoknak, hogy soha nem volt még ilyen magas ez a szám, és annyira jól megy az utóbbi években, hogy két éve még csak 10% volt! . A 29 év alatti korosztály 44%-a (!!!!!) tervez kivándorlást. Ja, és mi a két legnépszerűbb úti cél? Németország és USA, a süllyedő hajók. Komolyan, ez a hanyatló nyugat teória ami gyökeret vert itt a fórumon röhej. Oroszország egy ezer sebből vérző, látványosan hanyatló birodalom, ez az igazság, a legfőbb baja, hogy nem képes a megújulásra, az oligarchikus berendezkedés zsákutca. A nagy fegyverfejlesztések, és az erődemonstrációk az oroszok stadionjai. Látványos és felesleges önáltatások.

  56. Ir01

    Az hogy ma a német és az amerkiai életmodell van beállitva követendönek, még nem jelenti azt hogy ez a helyes.
    Az orosz fiatalok 44%-a egy hamis képet kerget. Ugyan olyat, mint a magyar fiatalok.
    Tudod te hány elégedetlen német állampolgár él Németországban? Rengeteg.
    És kérdem én, miért? Miért elégedetlen egy német is, mikor a maradék világ pont ugy akar élni, mint ök. Mindenki kivülröl öket irigyli, minden orszag olyan akar lenni mint a németek. Ök belülröl mégis elégedetlenek.

    A hanyatlo nyugat, az nem teória Ir01, hanem valoság. Kérdezz meg egy nyugatnémetet milyen volt az élet a 80-as években, és milyen most.
    Akkor Németországban még szociális piacgazdaság müködött. Ma ugyan az a vadkapitalizmus, ami már az egész világot bekebelezte.
    Az orosz és magyar fiatalok is bekerültek a gépezetbe. Már a fele olyan akar lenni mindegyik népnek mint a németek, amerikaiak.
    Ez tényleg pozitiv szerinted Ir01? Komolyan igy gondolod? Komolyan követendö példát látsz Amerikában és Németországban? Komolyan ugy érzed ez a jövö?

    Vagy csak kergetnek ezek a fiatalok valamit, amit sosem fognak elérni?

  57. 58 – Curix:
    Én szilárdan mögötted állok, mert igazad van. Tájékozottsági hiány van a magyar jelenség mögött. A nyugati, menő értelmiségiek egyhangúan a birodalom összeomlásán siránkoznak, de ehhez hozzá kell jutni, és utána meg kell érteni a magas szintű angol nyelvű okfejtést.

  58. Re:56
    Olvasd el újra az első mondatomat… ?

    Jövőnk írt erről anno. Ha vastag vagy több ország is tárt karokkal vár…

  59. Az igazság az, hogy aki utazott és élt már más országokban, kultúrákban az látja, hogy nem ilyen bonyolult a világ.

    Ja és kicsit is érti a mai gazdasági-, társadalmi-, erkölcsi-stb. válság okát akár csak az emberi természetig visszamenőleg- tovább nem is kell.

    Az rájöhetett, hogy a történet nem országspecifikus. Az adott ország erős állapota (pl.erős gazdaság)nem jelent többet mint a haladék mértékét, de ez sem biztos.

    A nyugat hanyatlik, sőt! Az abból az életfilozófiából származó gondolkodási sablonok „megfertőzték” az földgolyó népeit és felgyorsították az amúgy is zajló folyamatokat.

    „Oroszország vs nyugat „értelmetlen szembeállítás. Egy nép vagy ország látszólagos tisztábban látása csak illozórikus.

    Kb. olyan a történet mint 2 olyan fogyókurázót összehasonlítani ahol azegyik kövér, a másik meg sovány.
    Az egyik már eljutott oda, hogy zsírfejű és ez nem jó. A másik meg még előbb szeretne meghízni, hogy utána lefogyhasson.

    Csak még nem jöttek rá, hogy a ‘lemondás’ a megoldás kulcsa.
    A világ társadalma beteg és a modern nyugati (és a többi is)kultúra totálisan összekeverte a dolgokat. A jót a rosszal.
    A jó ami működőképes a társadalom szempontjából és minden ami nem vagy csak időlegesen funkcinál az a rossz.
    Miérz szetveztek gladiátorviadalokat? Miért dicsőség az ha valaki gyorsabban úszik mint a másik? Miért nem egy tanár a példakép és miért az egy NFL-s az, vagy egy pornósztár?

    Ahhoz, hogy rájöjjünk idő és kisérletezgetés kell, még egy 8 milliárdos kolónia esetében is.
    Az alapokat -ha megtalálják- ráállhatnak és elkezdhetik kidobni a hülyeséget az ablakon.
    A zavar a fejekben kezdődik.

  60. 58: Röhej, hogy alig költöztél ki No.-ba már rinyálsz, hogy az se fenékig tejfel. Olyan ország nincs, ahol mindenki mindennel elégedett, mert az emberi természet már csak olyan, hogy mindig jobbra vágyik, az öregek meg mindig nosztalgiáznak, hogy bezzeg az én időmben minden jobb volt (az ókorból is maradtak fenn ilyen írások)…
    De vajon a németek/amerikaiak hány %-a gondolja, hogy jobb lenne Oroszországban élni, és mennyi az aki tényleg oda emigrál (Steven Segal-on kívül)?
    Curix, ha már itthagytad a hazádat, miért nem olyan helyre költöztél, ahol szerinted „követendö példát” mutatnak életmódból?
    Miért nem költözöl mondjuk a tágas és lehetőségekkel teli Szibériába? Biztos tárt karokkal fogadnának pl Szurgut környékén a manysik és a hantik…

  61. Avatar

    Éltél valaha is az említett országok egyikében? (német vagy orosz)

  62. 63- Curix:
    Az ötvenes évek elején én is Amerika barát voltam. Feljártam a követség kultúrházába (a Bécsi kapunál volt). Nem könnyű belőle kigyógyulni. Szerencsére ez 56-a megtörtén, ezért nem mentem Amerikába.(már az is fura volt, mit tettek a jelentkezőkkel)

  63. Avatar
    Ha valaki valamit nem ismer, vagy csak félinformáciokkal rendelkezik, akkor könnyen juthat téves következtetésre.
    Én is elkövettem ezt a hibát Németországgal kapcsolatban. Az átlag magyar, mint ahogy én is elöször csak az anyagi jóllétet látja, a csillogást villogást, a tükörsima utakat, a szépen gondozott házakat.
    Ahhoz kell legalább 3 év itteni élet hogy egy kicsit elkezdj belátni a kulisszák mögé.
    Na és erröl a kulisszák mögé nézésröl nincs a magyaroknak semmi informácioja, vagy akinek már van az nem szivesen beszél róla, mert magának is be kell ismerni a szomoru valoságot. Anyagi elöny ide meg oda, boldog magyart én itt még nem láttam.
    Volt olyan kollégám is aki már 20 éve él itt és még mindig csillogott a szeme mikor tudta hogy másnap megy haza Magyarországra.

    Avatar
    soha nem mondtam, hogy anyagilag nem jobb itt az élet, mint máshol. Ez egyértelmü elönye Németországnak. Másik nagy elönye, hogy az emberek kevésbé depresszivek, mint Magyarországon, egy kicsit vidámabb mosolygosabb nép, mint mi.
    Jo az infrastruktura, jo a tömegközlekedés (csak megfizethetetlen). Itt a szegény ember autoval jár és aki tehetösebb a felül a deutsche Bahn-ra.
    Orákig sorolhatnám, mi az ami itt jobb, mint nálunk.

    Csak ha eltöltöttél itt közel 5 évet mint én, akkor majd rájössz, hogy ez mind nem számít semmit. Az élet ugyanis nem ettöl lesz szép vagy szar, hogy milyen az aszfalt minösége, és milyen egyenesre van vágva a sövény és a fü.
    Avatar
    a léleknek nem Audira és sima aszfaltra van szüksége. Ezt én is csak mostanában értettem meg. Meg majd elöbb utobb megértik a többiek is akik kergetik a homályos nyugati légy sikeres tipusu álmokat.

  64. 65 – Curix:
    1992-ben, feleség keresés alkalmából összejöttem egy magyar sváb nővel, aki az NSZK-ban élt. Ismerkedés céljából kimentem hozzá, a Francia határ mentén élt, és magyar nőket közvetített ki gazdag német szőlősgazdáknak. Kis Polskival mentem, nem találltam a házat, megálltam egy presszónál, aminek volt egy nagy terasza az utcán és jelezték táblával, hogy telefonálsi lehetőség van. Bementem és telefonálni akartam. Odajött a tulajdonos nő és állati jelentet rendezett, hogy képzelem. Ez csak vendégeknek van fenntartva, és szabályosan elkergetett. Miközben a telefon érmére működött, tehát nem akartam lejmolni. Ez egy nyilvános telefon volt, de csak németek részre. Akkor megtanultam, hogy ott kétfajta ember létezik: német, és nem német.

  65. Tibor ba

    ez bizony így van.
    A német addig szeret míg hierarchiában alatta állsz. Amíg megcsinálod a piszkos munkáját.
    Vannak persze vezetö pozicioban külföldiek is, de ez nem jellemzö.
    A német felsöbbrendüség érzést még nem nötték ki, és ahogy látom még egy darabig nem is fogják.

  66. Re:57
    Van echte deutsche, és van ausländer… ?

    Tapasztaltból mondom, elég penzzel a zsebben nem lett boldogabb az életem, csak könnyebb…

  67. Curix: „Az orosz fiatalok 44%-a egy hamis képet kerget.” Ok, legyen, hamis képet kergetnek amikor a süllyedő nyugatra vágynak, de akkor mond meg nekem, a maradék 66% mit kerget? Tudod, emberek akkor hagyják ott a hazájukat ekkora tömegben, amikor már valóban tarthatatlan a helyzetük, ez nem hamis kép kergetés, ez kényszer. A magyar kitántorgók zöme is kényszerből ment ki. Nem tudom neked mi volt a motivációd, de biztos vagyok benne, hogy nem „hamis képet kergettél” hanem itthon vált tarthatatlanná a helyzeted. Nem Németország hibája, hogy ott sem találod a helyed.

  68. 52. balint
    „Valaki átvert benneteket, drága barátaim.”
    54. balint
    „…a ballábam kisujját sem érdekli a világzsidóság sorsa, az a zsidó vessen magára, aki máshol él.”

    „Az izraeli média elismeri, hogy Izrael és Amerika zsidóit az izraeli kormány fizeti, hogy szinte az összes „menekült tábort” Görögországban kezelje, közvetlenül erősítve az illegális bevándorlók tömeges beáramlását Európába.
    Ugyanakkor Izrael megtagadja a menekültek befogadását, falakat épít ki, hogy kint tartsa őket, és csak azokat a zsidókat engedi Izraelbe, akik DNS-teszteken keresztül, faji szempontból tiszták.
    Illegális Izraelben a házasság zsidó és nem zsidó között. Nyilvánvaló, hogy a zsidók nagyon világosan látják, hogy a nagyszámú külföldiek befogadása, az állam és a Zsidó nemzeti identitás pusztulásához vezet, és mindent megtesz annak elkerülése érdekében.
    Egyetlen épelméjű ember sem tagadná meg az izraelieknek ezt a jogot, ugyanakkor azt látjuk, hogy a zsidók aktívan és fizikailag részt vesznek a lehető legtöbb külföldi bevezetésében a fehér európai államokban – olyan politikát, amelyet saját maguk és saját államuk számára elutasítanak.”

    Israel Pays Jews to Run All “Refugee Aid Centers” in Greece says Israeli Media -The new observer

    http://newobserveronline.com/israel-pays-jews-to-run-all-refugee-aid-centers-in-greece-says-israeli-media/

  69. 58. Curix
    ” Mindenki kivülröl öket irigyli, minden orszag olyan akar lenni mint a németek. Ök belülröl mégis elégedetlenek….
    Vagy csak kergetnek ezek a fiatalok valamit, amit sosem fognak elérni?”

    Mennyire igazad van. Nem igy voltuk mi is fiatal korunkban?
    Farmernadrág, nyugati zene, autók, külföldi utazások, s.t.b.

    61. Balázs
    „Az igazság az, hogy aki utazott és élt már más országokban, kultúrákban az látja, hogy nem ilyen bonyolult a világ.
    Ja és kicsit is érti a mai gazdasági-, társadalmi-, erkölcsi-stb. válság okát akár csak az emberi természetig visszamenőleg- tovább nem is kell.
    Csak még nem jöttek rá, hogy a ‘lemondás’ a megoldás kulcsa.”

    Ma már ez a tendencia: „minél többet is többet”.
    Sajnos az emberi szem mohó. Sosem néz hátra, hanem mindig előre, nem elégszik meg azzal amit sikerült megteremtenie, hanem az előtte lévőt irigyli, akinek még többje van.
    Sajnos egy jól felállitott csapdában élünk és ilyenkor szokott felmerülni a megszokott filozofiai kérdés:

    Mi az élet értelme és az életünk célja?

    Az emberek, mint halandók, mindannyian, függetlenül az életkortól, a fajtól, a társadalmi osztálytól, az intelligenciától és a személyiségüktől, mind arra törekednek,hogy tevékenyenyen részt vegyenek, a személyük győzelmében, dicsőségében, szerelmükben, valóra váltani álmukat, harcolni valamiért, amiben hisznek, hogy megmentsék őnmagukat, hogy megtalálják életük értelmét és élni.

    Az élet értelme
    http://www.tanit.hu/mese-osszetort-tukorrol

  70. Curix: Nem éltem külföldön, bár 1-2-szer eljátszottam a gondolattal. Leginkább Bécsben gondolkodtam olyankor is, nem szeretnék távolba szakadni a családomtól… Még Budapestet se szoktam meg igazán, pedig most már többet éltem itt, mint előtte a szülővárosomban. 🙂
    Viszont ha rákényszerülnék az emigrálásra, akkor nyugatra indulnék, nem keletre…

    „Az élet ugyanis nem ettöl lesz szép vagy szar, hogy milyen az aszfalt minösége, és milyen egyenesre van vágva a sövény és a fü.”
    Valóban, de akár szép az élet, akár szar, jobb az, ha jó az aszfalt, rendezett az ember környezete és biztosan meg tud élni az ember a fizetéséből, mint ha nyomorogni kell.
    De még mindig nem válaszoltál rá, hogy ha olyan rossz Németországban, akkor miért nem költözöl haza, vagy esetleg a kies Szibériába…

    69: az akkor már 110% 🙂
    De egyébként nem is az számít hány % mondja, hogy kivándorolna, mert jelenleg épp Amerikában is 30%-os csúcson van ez a mutató (Trump miatt). Csak épp a gyakorlatban az oroszok valóban lelépnek az EU-ba meg az USA-ba, míg pl az USA polgárai nem települnek ki tömegesen.
    De persze van amihez képest Oroszország is vonzó, masszív bevándorlási többletük van pl Azerbajdzsánból és Üzbegisztánból, ami segít a lakosság létszámának nagyjából szinten tartásában…

  71. A nagyon felfejlett országokban az erkölcsi leromlás viszi az országot a sírba. Mai csúcsországokban a helybeliek nem akarják elvégezni a koszos fizikai, kétkezi munkát. A jóléti segély rendszer ezt megengedi. Biztosítja a jólétet munkavégzés nélkül. Az „alantas” munkára meg hoznak bevándorlókat. A politikusok meg versengenek a bevándorlók kegyeiért, szavazataiért. A muszlimok ráadásul, egy rendkívül erős ideológia mentén meg vannak szervezve. Elkerülhetetlenül a kezükbe fog csúszni a hatalom. Ausztráliában már a fegyveres és fegyvertelen biztonsági szolgálatokban majd teljesen muszlimok töltik be az álláshelyeket.

  72. „Mennyire igazad van. Nem igy voltuk mi is fiatal korunkban?”

    L.S.

    De részben igen, viszont minket nem bombäztak ilyen intenziven és ilyen sok oldalrol, mint a mostani fiatalokat.
    Igazad van a folyamat mär akkor megindult, de napjainkra csucsra van järatva, a mai fiatalok döntö többsége szivni fog ez miatt. Nem beszélve a bevändorlokrol, akik a jo élet reményében érkeznek német földre.

    „De még mindig nem válaszoltál rá, hogy ha olyan rossz Németországban, akkor miért nem költözöl haza…..”

    Avatar
    Folyamatban van. Ha nem jön össze Magyarorszag akkor marad Ausztria Bécs környéke, de a németeket mindenképp itt szeretném hagyni.

  73. 74: No de mért Bécs, hát azok is majdnem ugyanolyan németek (nyelvileg meg pláne)?
    Miért nem próbálod ki inkább az orosz vendégszeretetet? Ráadásul a No-ban gyűjtött megtakarításaiddal ott (moszkvát, Szentpétervárat leszámítva) gazdag lennél, mint a 90-es években a pár év után hazánkba visszaköltözők, amit annyira elképzeltél magadnak…
    Bár lehet, hogy itthon pl. Vásárosnamény környékén is tudnál néhány házat venni, ha budapesti kecóra nem is sikerült összekuporgatni…

  74. Avatar
    szeretnél valami érdemlegeset is kérdezni , esetleg közölni vagy csak kötekedni szeretnél?
    Ez utobbiban nem vagyok partner.

  75. 75 – Avatar:
    Imádsz összehordani egy csomó hülyeséget, mert képtelen vagy levetni az usahódolatodat. Szokd meg, mert az USA elkezdte hosszú és fájdalmas haldoklását. Mondok egy momentumot, amiért semmi pénzért nem mennék oda. Megyek az országúton, az egyik stop lámpám kiég, amit észlel egy zsaru. Utánam ered, leállít, kéri az útlevelemet rám irányított revolverrel. Benyúlok a kormány alatti tartóba, hogy kivegyem, amit kért. Erre a zsaur belém engedi az egészt tárat, mert azt hitte, hogy a fegyveremért nyúlok. A vizsgálat felmenti, mert a zsaru azt vallja, hogy veszélyeztetve érezte magát. Menj te oda, és ismerkedj meg a valósággal.

  76. 77: Ha már hülyeségek…
    Az autón hátul féklámpa van, nem stop lámpa. Stop felirat a műszerfalon van hibakelző lámpaként bizonyos márkáknál (Amerikában inkább ‘check engine’), de ha az kiég, azt ugyan észre nem veszi a rendőr…
    Az általad leírt dolog valóban megtörtént már, de az igazoltatások számához képest marginális arányban. (Fehérek ellen meg pláne nem szoktak ilyet elkövetni.) Sok millió amerikai közlekedik nap mint nap autóval, és nem lövik őket halomra a rendőrök, sőt ismerek is pár embert aki túlélt már amerikai rendőri igazoltatást. 🙂
    Ettől függetlenül nincs szándékomban odamenni, öreg vagyok már ahhoz, hogy gyökértelenként újrakezdjem az életem.
    Egyébként nincs bennem „usahódolat”, de Putyinba se vagyok belebuzulva.

  77. Avatar

    A frusztráltságodat ne rajtam, meg Tibor bán éld ki. Neked is megvolt a lehetőséged, hogy kipróbáld magad külföldön is, nem éltél vele. Ne azokat bántsd, akik ezt meg merték lépni.

    Ha Moszkvában pont annyi munka lenne számomra mint itt, és ugyan ilyen egyszerü lenne a munkavállalás, és ugy tudnék oroszul, mint németül bármikor oda költöznék. Semmi bajom nem lenne vele.

  78. 78 – Avatar:
    Az általad hülyeségnek kikiáltott szóhasználattal kapcsolatban lenne egy-két szavam. Az ember az anyanyelvét nem 80 éves korában tanulja, hanem jóval előbb. Az „én időmben” a stoplámpa elfogadott főnév volt. Ennek bizonyítása az 1972-ben kiadott Magyar Értelmező Szótár, ahol ismertetik a stoplámpa értelmezését az 1225. oldalon. Enyhén szólva túlzás valakit burkoltan lehülyézni mert alternatív kifejezést használ.

  79. 80.

    továbbmegyek: sajnos ma az emberek nem az anyanyelvüket tanulják

    kedvencem a „repülőgép anyahajó” kifejezés, amit a „szakértők” kategorikusan kikérnek maguknak, mivel az „hordozó” szerintük…

    ad 1. nem veszik észre, hogy mindent idegenek és idegenek nyelvén keresztül értelmeznek, és nincs saját értelmező képességük

    ad 2. a magyar nyelvben már nagyon régóta meghosonosodott egy szó, ami tökéletesen kifejezte hogy miről van szó. Ráadásul a nagyon okosok, akik német és angol nyelvekből tükörforditanak, azt sem tudják, hogy eredetileg egy orosz ember találta ki, tehát inkább azt az eredetit kéne figylembe venni, ha már …

    A következő meg a „néger” szó. A magyar nyelvben ez mindig is kultúrált módja volt egy ember jellemzésének. A dehonesztáló kifejezés a „nigger” volt.
    Azonkivül, ha valaki magyarul fekete emberről beszél, az alapból fekete hajú, fekete (sötét) szemű nőt vagy férfit jelent. Aki meg afroamerikait mond, az alapból kizárja az afrikai négereket – mig a néger szó egy külső tulajdonságot ir le, az afroamerikai már további információt is közöl, tehát nem jelenti egy az egyben ugyanazt.

    bocsánat, de mindig kiakadok, ha nyelvi okoskodásokat olvasok olyanoktól, akik mindig csak iedgen (de főleg angol) szemszögből látják a világot. Hol vannak azok a szép idők, amikor ha egy magára kicsit is adó valaki kinai vagy japán cikket akart leforditani/leközölni, azt egy kinaiul/japánul ÉS MAGYARUL tudó illetőnek illett leforditania, nem hatvanhat torzitáson kersztül keresni az értelmét az értelmetlenségnek….

  80. 81.sleeper
    Emlékszem gyerekként Kolozsváron, nem volt magyar ember aki ne hallgatta volna a messzi, nehezen fogható, recsegő magyar Kossuth rádiót . Nos, ott volt anno az 50-es, 60-as években egy nyelvőrző müsor, már nem emlékszem kinek a szerkesztésében, „Édes Anyanyelvünk ” cimen.
    Istenem, hova tüntek azok a régi idők.

  81. 82 – bálint:
    Lőrincze Lajos.

    más: Szavaztál?

  82. 83.Tibor bá
    Igen, szavaztam, de ennek ellenére marad továbbra is a tolvaj Netaniyahu.
    Ahogy nálatok mondták volt, ez van, más nincs, tessék válogatni.
    A szavazások eredményét tekintve Igazad volt az emberi hülyeség mérhetetlen mélységéről. Ahhoz képest a Mariana-árok egy pocsolya.

  83. 84 – bálint:
    Nyilván azért nyert, mert a többség helyesli a terület kiterjesztését (köznyelven anexálását). A kérdés, hogy ez háború nélkül megúszható-e?

  84. Re: Bálint
    Eszembe jutottál az izraeli választások okán… ?
    Úgy érzem a magyar, és az izraeli politikai élet mintha hasonló problémákkal küszködne…

  85. 85.Tibor bá
    …”Nyilván azért nyert, mert a többség helyesli a terület kiterjesztését …”
    Nem, nem ezért nyert. A nép legtöbbje NEM akar semmiféle terjeszkedést. Azért nyert ez a szélhámos, mert retorikában, demagógiában verhetetlen!!
    Eszméletlen tehetsége van ahhoz, hogy mindenkinek azt mondja, azt igérje , amit az illető hallani akar, ezen sempontból igazi büvész.

  86. 86,dajtás
    Minden politikus, szerte a világon hazug gazember.
    Mondtam már, és ismét kijelentem, normális, becsületes ember eleve NEM POLITIKUS!

  87. 88 Bálint: Ha van is némi igazság ebben a megállapításban (annyi, hogy a politikai pályán (is) a gátlástalanabbak a sikeresebbek, ők válogatódnak ki), ez a sommás vélemény önbeteljesítő jóslatként működik: lebeszéli a rendes embereket arról, hogy a politikai pályával próbálkozzanak. Így aztán tényleg nem sok esélyünk van, hogy valaha rendes emberek döntsenek az életünkről.

    Ez a hozzáállás része a problémának.

  88. Ha ez a politikai rendszer, ezt a viselkedést, magatartást, hozzáállást stb.jutalmazza, hogyan lehetne változtatni rajta?!

    A rendszerbe belépve az egyén formálódik ahhoz.
    Tehát nincs rendes ember a politikában.
    Kivételes emberek vannak benne akik általában rendkívüli erkölcsi hozzáállásról tesznek bizonyosságot. Jellemzően eltűntetik őket.
    Miért? Mert félnek tőlük.

    A tömegnek kéne felmérni ésszel, hogy mi a változás lényege. De őket belekényszerítik abba amivé könnyű lenni ( rabszolgáknak! ld. tegnapi cikk).
    Érzik ők mi az igazság és a szabadság, egyenlőség, tesvériség, egy mindenkiért mindenki egyért, mindenki egyenlő stb. vezényszavak kimerülnek egy-egy véres forradalomban.

    De! Csak a rendszer kereteit feszegetik, anélkül, hogy tudnák hol húzódik az.
    Képtelenek valódi együttműkődésre.

    Képtelenek?Alkalmatlanok? Minden egyes ember, ezek szerint mi is itt mindannyian.
    A lóf@szt! Elhülyítik őket és az értelmiségi réteg meg nem tud írányt mutatni, mert töketlen liberális eszmékkel van tele a feje.
    A liberalizmus csak fejlett társadalomban működik, olyanban amivé lenni szeretnénk. Ahol tolerálják és megértik egymást az emberek.
    Most kőkeménynek kéne lenniük, nem összekeverve az utat a céllal, a terrorizmust a valódi ellenállással.
    A valódi ellenállás más irányultságot jelent, nem valami( a rendszer ) ellenében hanem valamiért történik.
    Csak így lehet győzni.
    El kell felejteni a belénk vert sztereotípiákat.
    Pl. Az emberi természet megváltozhatatlanságáról. A tököm tele az ilyen hülyeségekkel. Azt se tudjak mi az az emberi természet, de hivatkoznak rá.
    Hát így nem is lesz más.

    Ezért mondtam mindig a gondolkodó réteg minden egyes tagjának akivel kapcsolatba kerülök, hogy legyen kedves emelje fel a seggét és „fogja meg „kedves barátja kezét és álljon már bele,mert a hülyeséget lehet vég nélkül tolni. Ez a hsz. is egy ilyen „gyöngyszem”?.

    Miért kell, hogy borzasztó esemenyek lökjenek bele közös felelősségünk felvállalásába? Egyszerűen nem értem, hacsak nem vagyunk hülyék mi magunk is?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük