(2316) Összeomlás egyetlen óra alatt

VIP. 302

 

Bevezető

Észak Koreának köszönhetően a világ hetek óta késhegyen táncol. A térségből származó hírekre az ember haja az égnek áll. Az esély egy egymásnak ugrásra, majdnem 100 százalék. Közép Európában a kilátások lényegesen jobbak, az emberélet jóval kevésbé van veszélyeztetve, mint közelebb a gócponthoz, de mi se fogjuk teljes mértékben megúszni. A társadalmi rend összeomlása egyetlen óra alatt bekövetkezhet. Erre fel kell készülni, de a felkészüléshez tudnunk kell, pontosan mi várható.

___________________________________________________________________________

A teljes fordítást a VIP előfizetőnek E-mailben elküldöm. VIP előfizető az, aki legalább 6000 forint adománnyal hozzájárul a honlap fenntartási költségeihez. Lásd a home page-en donate/támogatás alatt.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

13 gondolat erről: „(2316) Összeomlás egyetlen óra alatt

  1. Nem kaptam levelet 🙁 pedig úgy tudom nem járt le az egy év. Kérem Tibor bá nézzen utána.köszönet!!!!!

  2. Valóban 13-a van és ezt a muszlimok is tudják.
    (Számmisztika nélkül is könnyen arra juthatunk, hogy az ellenség úgyis megindítja a háborút. A harci felkészüléseket se lehet elrejteni, rendre jelennek meg fehérre álcázott tankokról képek újságokban – a német tisztek családjai pedig továbbra sem hagyták el a kaszárnyák területét, legalábbis ilyen információkat hallani).

    ízelítőül egy cikk tankokkal http://www.anonymousnews.ru/2017/10/10/kriegsvorbereitungen-gegen-russland-vogtlaender-beobachten-geheime-panzer-transportzuege/

  3. Az 1 órát túl gyorsnak találom, még ha egy felső szinten megírt forgatókönyv lenne akkor is. De napok és hetek alatt már el tudom képzelni, hogy lezajlik egy hasonló folyamat, ha nem is globálisan de akár országszerte vagy kontinens méretben.

    Ahogy már sokszor írtuk itt a blogon, nem árt ha van otthon tartós élelmiszer : tészták, konzervek, rizs, magok és bármi amit lehet sokáig tárolni és rotálva fogyasztani.
    Ami engem meglepett, hogy az öblítők 1-2 év alatt „megromlanak”, de eddig minden más köszöni jól van akár 7-8 évesen is.

  4. freeetoaster,

    Elég, ha kitör a pánik. Az összes tv és rádió megszakítva adását közöl valami döbbenetes hírt. Az Usa masszív támadást indított É.Kórea ellen, kóreai rakéták tartanak Japán és az USA felé…
    A tőzsdék összeomlanak, az emberek rohannak a boltokba, az utak bedugulnak, a telefonhálózatok nem bírják a terhelést, mivel mindenki a szeretteit próbálja elérni…

  5. 5: Igen, és akkor még nem beszéltünk a HEMP-ről.

  6. 4: Gyarmathy : A tőzsdéket nem tagadom, azonnal zuhannak az tuti akár mint 911-kor. De az emberek itt eu-ban kizárt, hogy rohannának, talán kis mértékben megnő a forgalom. Inkább azt gondolom hogy moziként nézik végig az összecsapásokat.
    Persze ha már beszáll Orosz+Kína is akkor nagyobb a balhé, de hiába mondták előre hogy usa támadáskor beszállnak én kétlem hogy ne kezdenének el tárgyalni inkább meg csitítani…
    Minél régebb óta prepperkedünk meg készülünk az omlásra annál lájtosabbnak és távolinak látom. Kb 9 éve amikor kezdtünk ismerősi körben az olaj/élelmiszer/klíma témával foglalkozni azt hittük fél év és bedől minden. Ehhez képest bukdácsolva is de a gazdaság és tőzsdék csúcsokon. Ami azóta negatív irányba változott az az eu, ami úgy fest épp széthullóban de ez se egy napos történet hanem inkább évtizedes lesz szerintem.

  7. 7. Én is egyre inkább így látom. Nem eszik olyan forrón a kását. Amitől fél az ember, az nem következik be, mintegy megváltja saját magát a félelmével. Amiről meg nem tud, attól nem fél. A mindennapok nehézségei és maga a rettegés sokkal inkább kikészítenek, mint bármilyen világvége opció. A világvégék érdeklődés hiányában rendre elmaradnak.

  8. Az egy óra tényleg kissé túlzott, még a Titanic fedélzetén sem szabadult el a pokol egy órán belül.
    De azután TIZ PERCEN BELÜL igen!!- mert az ütközést követően egy óra tiz perc kellett ahhoz, hogy a hajó dölésszöge észrevehető legyen.
    Hagyjuk a régenvolt Titanic-ot, emlékezzetek a közelmúlt texasi eseményeire.
    Nem telt bele 3-4 óra hogy a mall-ok parkolói harctérré változzanak, a szuperek, valamint a benzinkutak teljesen kiürüljenek, hogy az eszméletlenül gyorsan felfegyverkezett fosztogatók a mall kellös közepém nekimenjenek fényes nappal és nyilt szinen -vagyis félelem nélkül – a szintén fegyveres civil guard katonáinak.
    És gondolj bele: REGGEL MÉG REND VOLT!!!!!!!!!!!!!!!

  9. Kínának elege lehet a dollár világpénzből és abból, ahogy Kína gazdaságát károsítja, lefölözi ezzel a jueszéj.
    Kínának likvid dollárja kevés lehet, mert elköltötte(aranyra, földekre Afrikában stb..) USA állampapírjainak jó részétől is megszabadulhatott mostanra (1-2 éve volt hír, hogy piacra dobta ezeket a kötvényeket). Oroszország dettó.
    Kína hatalmas mennyiségű olajat vesz Szaúd Arábiától, így nyomást gyakorol rá, hogy ne dollárban történjen az üzlet.
    Ha kialakul(t) egy Szaud Arábia-Kína-Oroszország tengely a dollár ellen, + Irán, akkor nagy gáz van.
    Szaúd Arábiában van a muszlim világ közepe, Mekka. Nem hiszem, hogy le lehetne rohanni úgy, mint Irakot vagy taccsra vágni, mint Líbiát.
    Közben Kína hagyja tombolni a pitbullját, Kimet és ezzel féken és sakkbantartja, ill. leköti az Usát.

    Az USA és dollárja kemény sakkot kapott, szemben áll Iránnal, Kínával, Oroszországgal. Súlyosbítja a helyzetet, hogy a muszlim világ központja és a világ 2. legnagyobb olajtermelője is csatlakozik hozzájuk, akkor elkerülni a mattot csak az egész tábla felborításával lehetne megpróbálni, de így is úgy is kampec. (?).

    freeetoaster,

    Benne van ez is a pakliban, hogy egy lassú leépülés lesz. Az összeomlást 6-7-8-9 évvel ezelőtt az olaj és energiahordozók kimerülésére hegyeztük ki, ami – szerintem már kimondhatjuk – tévedésnek bizonyult.
    1939 nyarán az emberek nyaralgattak, tervezgették a jövőt, aztán hírtelen lángba borult a világ. Igaz nem egy óra alatt, de elég hamar, viszont azóta picit erősebbek lettek a fegyverek, meg a világunk összezsugorodott.

  10. Jelenleg észak Korea irányíthatatlan, Irán pedig kész lerohanni a kurdokat. Az USA elnöke meg nem tudta megoldani a Szíriai konfliktust a csodafegyverekkel, és ugyan ez igaz az oroszokra is. Illetve még ott vannak a törökök, akik visszaélnek a NATO tagsággal, és azt teszek amit akarnak. Mind eközben Európában majdnem kikiáltották a Katalán köztársaságot. A világháborút senki sem akarja, de itt van a nyakunkon. Egy apró szikra ,és kitörhet.

  11. Az olajdollár agóniáját begyorsithatja hogy az oroszok még ez évben tervezik bevezetni a KryptoRubelt, azt a digitális valutát ami mögött valódi létező állami bankok álnak, és igy sokkal kevésbé lesz hajlamos extrém árfolyamváltozásokra.
    https://cointelegraph.com/news/breaking-russia-issuing-cryptoruble
    https://techcrunch.com/2017/10/15/russia-may-soon-issue-its-own-official-blockchain-based-currency-the-cryptoruble/
    A legjobb az egész tervezetben hogy 13% adó ellenében a pénz eredete senkit sem fog érdekelni az Orosz KriptoRubel bankban !!!
    2017 végéig még sok meglepetés érhet minket …

  12. Az olajcégek házatáján is gyűlik a baj, ki tudja mi lesz ebből:

    http://www.zerohedge.com/news/2017-10-17/world%E2%80%99s-largest-oil-companies-deep-trouble-profits-vaporize-while-debts-skyrocket

    Igaz, amikor 120 dollár volt az olaj, akkor is annyi volt az üzemanyagár (Angliában), mint most 50-55 dolláros árnál. Szóval a gazdaság és a piac simán kibír egy 100 dolláros olajat is, ami már kihúzná a szarból az olajipart.

    Kár, hogy a Hetesi már nem publikál, most néztem fel az ffek.hu-ra és lassan két éve semmi frissítés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük