(2752) Miért hűtlenek a feleségek?

Tibor bá’ online

 

~at520Olyan régen volt téma a szex, hogy nem bírtam ellenállni, pláne, hogy ez néhány férfit meg fog lepni. – Bár az elmúlt fél évszázad alatt a szexszel kapcsolatos vélekedés nagy fokú változáson ment át, a közvélemény még mindig kettős mércét alkalmaz a házasságtöréssel kapcsolatban. A csapodár férfit elintézik azzal, hogy egy férfi sose tagadja meg magát. Miközben a házasságtörő nőt megszólják, még nőtársai is, pedig okosabb lenne odafigyelni.

Számtalan feleség lép bele egy házasságon kívüli szexuális kapcsolatba, és csak a folyamat közepén döbben rá, hogy tulajdonképpen a házasságában boldogtalan, és valójában be akarja fejezni azt.

Más nők hűtlenségének igazi oka az önkeresése egy olyan házasságban, ahol nagy fokú alárendeltségben, vagyis elnyomásban él.

Házassági tanácsadóhoz kerülő házaspárok esetében, ahol a feleség követett el hűtlenséget, a beszélgetés folyamán kiderült, hogy a házasságtörő feleség a külső kapcsolattartás után szabadnak, függetlennek, felnőttebbnek, erősebbnek, szexisebbnek érezte magát, mely érzések egyszerűen megszűntek a férje oldalán.

És a szex? A férfiak körében eléggé általános vélemény, hogy a nők számára a szex messze nem olyan fontos, mint nekik. Ez a vélekedés elég messze van az igazságtól. A nők nagy része egyáltalán nincs megelégedve a monotonná vált, rutinszexszel. A kultúránk szerint egy nőnek „nem illik” túlzottan szexcentrikusnak lenni, miközben a nőknek határozott igényei vannak, amelyek ha kielégítetlenek, akkor megbeszélés helyett kalandba bocsátkoznak.

Ne feledkezzünk meg azokról a nőkről se, akik simán promiszkuózusak, akik – a férfiakhoz hasonlóan – nem elégszenek meg egy partnerrel. Ilyenek mindig voltak, de régebbi időkben alig akadt nő, aki anyagilag ne függőt volna a férjétől, ami ma már nem feltétlenül igaz. Az anyagilag független nő pedig megengedheti magának, hogy belső ösztöneinek engedjen.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

27 gondolat erről: „(2752) Miért hűtlenek a feleségek?

  1. Tibor bá, ebben több 10 évvel le vagy maradva!

    A ‘félremenő’ nőt régesrég nem szólják meg,
    és még régebb óta nincsenek ‘elnyomva’! Sőt, kifejezetten előnyben vannak a nők.
    Ez a cikk valami feminista oldalra is mehetne, ami nem dicséret.

    Asidotus kolléga ha olvassa valószínű hosszan is kifejti.

  2. 1 – pilotkex:
    Csak azt ne hidd, hogy a posztot én találtam ki.

  3. A mérleg egyik serpenyőjében a vágyak, a nagyobb boldogság és az önmegvalósítás erős csábítása.
    A másikban a vállalt kötelességek , a saját családi közösség tagjainak jóléte, a benne élő személyek védelmezése , illetve a tudatosan felvállalt szenvedés okozásának önvádja.
    Az én nagyobb boldogságom,az ő nagyobb szenvedése.
    Vérmérséklet, neveltetés kérdése a döntés, na meg olyan fontos konkrét részleteké, amik aligha vehetők leltárba.
    Mit enged, mit parancsol és mit nem enged, mit tilt a lelkiismeret.
    Különbözőek vagyunk, néha nagyon.
    Nem sajnos és nem szerencsére.

    – Dr Hause, ön sokkal több ember életét menti meg mint én.
    De én kevesebb embert ölök meg mint ön !

  4. Az én tapasztalatom az, hogy a nők ugyanúgy kiváncsiak akár a férfiak. Van olyan nő, aki ezt elnyomja magában (testi, lelki, neveltetés, egyéb okok miatt) vagy jobban teret enged neki és ha úgy hozza a sors akkor él a lehetőséggel. Ennek persze vannak fokozatai, valamelyik nő igyekszik minden lehetőséget megragadni, valanelyikbe meg egy kis piát kell tölteni előtte és jókat mondani jókor. És igazat adok pilotkexnek, manapság már régen átfordult a helyzet és szinte természetes ha egy egy nő félre megy időnként, és nemhogy nem szólják meg, de még csak fel sem tűnik senkinek. Lehetne kismillió példát felhozni, de én csak a legkézenfekvőbb terepet tudom említeni, vagyis, hogy a munkahelyeken mi folyik. Nálam pl az összes melóhelyemen kefélgette a főnök a közvetlen hatáskörébe tartozó nőket, és teljesen mindegy volt, hogy 23 éves frissdiplomás szendeszűz vagy 30 éves éppen esküvőre készülő nő volt az illető. Gond nélkül szétrakták a lábukat neki és fel sem tűnt senkinek, mármint még ki sem beszélték a lányokat a hátuk mögött mert már megszoktuk. Azontúl a lányoknak meg mindig megérte mert elég rendesen dobott a fizujukon ha odaadóak voltak.

  5. Nabammeg, meg lettem szólítva 🙂
    Szerintem a nők általában nem hűtlenek. Váltanak, az újhoz viszont hűségesek (próbálnak lenni, ha hagyják őket)
    A Red Pill azt mondja, hogy a nő párválasztási ösztöne a hipergámia
    Ez azt jelenti, hogy a nő „megelégszik” a lehető legjobb pasival. (Racionálisabb nőknél ez az ELÉRHETŐ legjobbat jelenti, kevésbé racionálisaknál, akiket túlságosan királylányosra neveltek, az az általa (a médiában) látott legjobb, aki értelemszerűen nem játszik.)
    A nő akkor fog félrelépni, ha úgy érzi, hogy a mostani párja nem igazi férfi, és van, akit meg annak lát. Liánozás, így mondják, megpróbál átkapaszkodni a másik férfira
    A női félrelépések többségében igenis érzelmi kötődés van. Amikor egy nő lefekszik valakivel, az a valaki bizony jelent neki valamit.
    Azért tudja a nő lelkiismeret-furdalás nélkül kimagyarázni a félrelépését, mert ő úgy fogja fel, hogy te, mint férfi, már nem vagy igazi férfi, ellenben a másikkal, és az ő (mármint a nő) érzelmei ezt diktálják, márpedig az érzelmek a lényegesek, azok számítanak, az értelem csak arra való, hogy elérhesse érzelmei tárgyát
    Summa summárum, ha az asszony megcsalt, akkor vége. Ő akkor már kiszeretett belőled, nem tekint igazi férfinak. Ha mégis visszajönne, az csak azért van, mert a szeretője nem fogadta be. (Barátzónába tette. Ez szintén egy Red Pill kategória, eredetileg arról szólna, amikor egy nő csak mint barátként tekint a férfire. Jóban vannak, együtt lógnak, de nincs szex, nincs párkapcsolat, bár a férfi szerelmes a nőbe. A Red Pill nem szól ennek a másik oldali megfelelőjéről, amikor a nő kerül a barátzónába. Vagyis, jóban vannak, együtt lógnak, szex van, de ami a nő számára fontos, a párkapcsolat, na az nincs.)

  6. Az ember tudati értelemben is egy valódi abszurdum.
    Vidáman élünk – ha éppen nem nyomaszt valami más súlyos gondunk – a biztos halál tudatával még azok is akik már bizonyosan 3 – 5 év múlva távozni kénytelenek.
    Vidáman szeretkezünk, a néha egészen brutálisan tragikus következményeket pontosan ismerve.
    Az evolúció úgy alakított, hogy jól bírjuk az abszolút egymással szembemenő cselekedeteket.
    Hitlernek zsidó kedvese volt.
    Az Amstetteni rém saját lányát szexrabszolgakánt tartotta évtizedekig egy pincében, miközben az általa szült gyermekét aki unokájáa is töknormális
    apaként jóravaló, barátok ismerősök által kedvelt, szimpatikus polgárként nevelte a feleségével az otthonában.
    A sorozatgyilkos tucatszámra erőszakolja meg a nőket és közben képes az árulkodó nyomokat eltüntetni.
    Képes élete egy másik tartományában tisztes polgári életet élni.
    A rendőr – aki élethivatásául választotta a törvény és a tisztesség védelmét – súg a maffiának.
    A kalandozó fallokrata minden gátlás nélkül lefekteti a tizenéves szűzlányt – egyszeri alkalommal – akitől soha többé semmi mást nem akar.
    A legkevésbé sem érdekli az érzelmi sérülés ami a gyönyöre nyomaként évekig kínozhat egy másik nála gyengébb személyt.
    A Miniszterelnők egy országnak hazudik a szemébe jókedélyű mosollyal az arcán.
    A népéért felelős uralkodó tucatnyi bérgyilkost küld egy baráti ország követtségére és meggyilkoltatja és vegyszerrel feloldatja azt a személyt akire felbosszantani merészelte.
    VIII.Henrik féltucatnyi hitvesét tette el láb alól, mert éppen megkívánta a következőt.
    Mindennek tudtával büszkék vagyunk nemes emberi mivoltunkra.
    A saját gaztetteinkért, pedig zömmel felmentést ad a homloklebebnyünkben székelő Tisztelt Bíróság.

  7. Erre a kérdésre csak egy (vagy több) nő adhatná meg a választ. Mi csak találgathatunk, bölcselkedhetünk. Kérdezzük meg őket! Vagy nő már nincs is Tibor bá’ táborában?

  8. 7 – Tibor:
    A nők alapvetően óvatosak. Nem nyilatkoznak ilyen ügyben, mert azzal kiadnák magukat.

  9. Bocs, hogy belekotyogok, de szerintem a dolog sokkal egyszerűbb. Nem arról van szó, hogy miért hűtlenek a nők (feleségek) vagy miért hűtlenek a férfiak (férjek), hanem szimplán arról, hogy miért szoktunk volt hűtlenek lenni.
    A válasz is egyszerű és mindkét nemre igaz: azért dugunk félre, mert – ott és akkor és azzal – félre akarunk dugni.
    Utána persze jöhet a mesedélután a saját lelkiismeretünknek vagy lebukás esetén anyának/apának, hogy „sokat ittam” vagy éppen az „elhanyagoltál” hőseposz is előadható, de a lényegen ez nem változtat.
    Miután az ösztönök működnek, itt csak annyi a kérdés: engedsz nekik, ha lehetőség adódik, avagy sem.
    A hűség/hűnek maradni csak egy döntés kérdése. Félredugni is egy döntés kérdése.
    Ha ugyanis nem te döntesz, az már a nemi erőszak minősített esete.

  10. Az előző hozzászólásomban tévesen állítottam,hogy Hitler kedvese zsidó volt , nem igaz „fajtisza árja” volt.
    Angela Lambert: Eva Braun elsüllyedt élete

    A hűség, hűtlenség kérdése nem teljesen független a fősodratú ideológiáktól, amiket szivacsként felszív az indivídum.
    Ezek az egyénre nem mindig tudatosuló nyomást gyakorolnak egy egy döntése során.
    Ezek között élen járnak a vallások, a feminista és a macsiszta idelógiák.
    Ezek azért annyira hatásosak, mert tartalmaznak olyan részelemeket amik igazak, bárki által megtapasztalható tényeken is alapulnak.
    Találkoztam olyan pszichológussal, aki azt hirdette, hogy a megcsalás elmaradása
    – amire pedig megfelelő lehetőség adódott – ugyanolyan rossz következményekkel jár a házastársi kapcsolatra, mint a megcsalás.
    Másik érdekes állítás, hogy a prostitúció igénybevétele a férj részéről jótékonyan hat a házasság élettartamára.
    Nem kell illegális tartós kapcsolatot létesítenie, ha unja a felesége kegyeit.
    Tehát társadalmi értelemben hasznos.
    Az emberi egy egy megnyilatkozása tettekben vagy azoktól való tartózkodásban, általában több mint egy okra vezethető vissza.
    Értékként tekintek a házasságomra és a családomra, ezért a hűtlenség szégyenteljes, aljas tettnek tekintem.
    Figyelmesen meghallgatom, ha valaki más álláspontra helyezkedett.

  11. A megcsalásnak sok, és különféle motivációja van, de a legfőbb ok a változatosság keresésében van. Imádom a borjúpörköltet, de ha nap mint nap azt kapom este délben, akkor egy közönséges grízes tésztával is el lehet csábítani.

  12. A változatosság gyönyörködtet, igen ez igaz.
    A nagytöbbség a kockázatos kalandozások és a biztonság közül, mégis az utóbbit választja.
    A szexben állati és isteni mivoltunk is szerepet kap.
    A koitus vad féktelen animális párzás és Szent Beteljesülés is lehet, sőt akár mindkettő egyszerre is.
    Igen sok függ attól „mire beszéli rá magát valaki” legyen ez tudatos vagy sem.
    A szavainknak esetenként igen nagy hatalmuk van.
    Akarjuk vagy sem a rajongásunk soha nem lesz teljesen független azoktól az őseredeti meghatározó érzéseinktől, amit valaha anyánk iránt éreztünk.
    Ezen érzéseink tartalmazhatják a hála és a harag a tisztelet és a megvetés motívumait és még ezer mást.
    Lehet a szeretkezést művészi magasságokba emelni és igénytelen közösüléssé lefokozni.

  13. Jellem dolga.

    Vannak önző kurvák, akik a pillanatnyi élvezetért bármikor felrúgják a saját és a családjuk életét, jövőjét.

    Vannak tisztességes nők, akik akkor is tartják a hűséget, ha úgy érzik, hogy elárulták őket, és semmi örömük a házasságban, akik később el is nyerhetik a jutalmukat: aki dolgozik a házasságért, annak megújulhat, és néhány év elteltével még jobb is lehet, mint eredetileg.

  14. Adódik a témából, az a kérdés is miért hűtlenek a férfiak ?
    Az evolúció gondoskodott arról, hogy a férfi ellenállhatatlan késztetéssel legyen megáldva vagy megátkozva.
    Nem minden férfi és nem azonos mértékben és azt a bizonyos lefékezhetetlen késztetést sem képes minden nő kiváltani, még a legtesztoszteronosabb férfiből sem.
    De vannnak sajátságos helyzetek, amikor óhatatlanul bekövetkezik az aktus – 100 esetből 99 -szer – aminek evolúciós oka hogy utódnemzésre szelektált a férfi.
    Ez semmire sem mentség, csak magyarázat.
    A férfinek ismernie kell magát és ha úgy ítéli meg, ki lehet kerülni az ilyen helyzeteket.
    Ezért óvnám a nőket az alfahímektől, mert igen kevés nő képes ezt ismételten lenyelni.

  15. ” ki lehet kerülni az ilyen helyzeteket.” – Igen, ez a lényeg. Egy bájos nőnek nagyon nehéz ellenállni, ha már benne vagyunk a helyzetben. De el lehet menekülni, mielőtt még kialakulna a helyzet.

    Nagyapám mesélte, hogy egy szanatóriumban nagyon jóban lett egy nővel, és egyszercsak rájött, hogy szerelmes bele. Erre jól megfontoltan vérig sértette, hogy a közelébe se jött többet a nő. Így is lehet.

  16. „. . . és ne vígy minket a kísértésbe” – mondjuk a Miatyánkban. De visz! És a nőt is viszi. Legalább lesz mit meggyónni. S az egész kezdődik előről.

  17. A” Kísértés” című….. szerintem kitűnő film a you tubeon magyarul …….. kiváló ilusztráció a hűtlenség témakörhöz.
    Érdekes, kérdés , hogy miért történik néha meg velünk, hogy pontosan tudjuk mi lenne a helyes és mégsem azt tesszük.
    E kérdés – tudom – túlmutat a topik témáján.

  18. 15. Nagyapád szemszögéből logikus. De azért a sértés romboló is lehet. A másik érzései persze sosem fontosak?!
    Jópofa, de nem hiszem, hogy követendő.

    Amíg nem belső igény eredménye a hűség, addig csak kényszeres „erkölcsi” gúzsbakötés. „Hú de megkefélném, de akkor nem jutok a mennybe így nem tehetem meg”hozzáállás enyhén szólva is megmosolyogtató.
    Így csak az individuum börtönének falait vastagítod.
    Persze ha minden vágyad állandóan kiéled, akkor meg azok kísértenek és idővel kiégsz.

    Persze a tettek idővel visszahathatnak a gondolatainkra és így „erkölcsi javulás” elérhetővé válik. De ez igen ritka.

  19. Döntést kell hozni.
    Érdemes e , felvállalom e, hogy ismételten lemondjak mások számomra értékesek kedvéért.
    A lemondással általában naponta kénytelenek vagyunk élni, ha egyáltalán céljaink vannak.
    Továbbá :
    Én vagyok e a világon a magam számára legfontosabb, az én élvezeteim , vagy más, mások is vannak , akik ugyanannyira értékesek nekem ?
    Egy vagy több alkalmi koitusért kockáztatom e a botrányt azt, hogy feldúlom a házasságomat, a családi békét ?

  20. 18: A sértés következménye pár óráig, legfeljebb pár napig tartó rossz hangulat. Ez valóban nem sokat számít. A megcsalás következménye egy elcseszett házasság, akár válás, mind a csaló, mind a megcsalt, mind a gyerekek életen át tartó szenvedése. Ez már számít.

  21. A megcsalást sokan, sokféleképpen értelmezik.
    Megcsalás vajon egy csók is ?
    Egy ölelkezés egy idegennel, ami felkérés táncra ?
    Erotikus töltésű arcpuszik ?
    Kiadós smárolás behatolás nélkül ?
    A következmények pedig a semmitől a tragédiáig szórnak.
    Talán így pontosabb ….

  22. Egyes párok képesek már azon is összeveszni, ha egy férfi jobban megnéz egy nőt.
    Minden szerető parnernek nagyon fáj, ha az,akit szeret mással bújuk ágyba.
    Aki együttérző az nem csalja meg a párját.
    Eccerű mint a faék.
    Ha mégis megteszi,akkor egy felelőtlen, önző,részvétlen dög, aki nem igazán szereti a párját, sokkal jobban szeret dugni.
    Kedves mosógépszerelő! Örülünk, hogy újra és újra ismerteted velünk beteges párkapcsolat elképzeléseidet, de nem tudunk vele mit kezdeni.

  23. 22.

    Kedves Tibor bá ‘

    Kiváncsi lennék arra, hányan gondolják azt, hogy beteges lenne a hűség és az, hogy féltő szerető gonddal óvjuk életünk legnagyobb értékeit , a párkapcsolatunkat és a párunkat a családunkat saját kísértéseinktől is.
    Pláne, ha még gyermekeink is érintettek a hűség hűtlenség tárgyában.
    Szívesen olvasnám részletesebbb témakifejtésedet , de természetesen nem fogom. Erre neked „nincsen időd” ami egy elegáns, bár átlátszó hazugság.

    Nem a hűség, a család, a gyerek a beteges, hanem ahogy előadod, meg a szóhasználatod: „saját kísértéseinktől” meg hasonlók. Nem vagy férfi, de buzi se vagy. Nem tudok veled mit kezdeni.

  24. A férfi nem egy ekzakt fogalom, nagyon nem az !
    Vajon tényleg csak a fallokraták, lepedőbajnokok, és hárempasák ,pinabubbusok, alfahímek lennének férfiak ?
    A többivel meg „nem tudok mit kezdeni” ?
    Vajon biztos, hogy nem lehet férfi egy meleg ?
    Kultúra és neveltetés kérdése, ki mit válaszol e kérdésekre.
    Mitől férfi valaki 16 évesen ha az , és mitől 79 évesen ?
    Az e a férfi aki erejénél fogva elvesz, vagy aki többet ad ?
    És aki egyszer valamikor, valamiben bizonyította, hogy férfi, az már örökre az is marad ?
    Tibor bá’ persze mindenre tudja a határozott választ , de nem mindig van érkezése kifejteni.
    Végül is érthető ez , más a blog fő célja.

  25. Ha-valahogyan úgy alakul, hogy- megdugsz egy másik nőt a saját „gyengeségedből”. Az isten szerelmére miért kéne, hogy megtudja a nejed, pláne meg a gyerekeid?

    Nem bírod hordozni a baromi nagy súlyt?, így „lelkiismereted” miatt rálőcsölöd ezt a másikra?
    Az igazság, hogy az emberek szarul érzik magukat(mert ,mert megtették:-) és muszáj kiadniuk magukból a történést.
    Kinek? Hát aki ellen elkövették.
    Ez egy oltári baromság-véleményem szerint. Valójában semmi kár nem érte a feleséget, ha a férjet nem érte. Lelkileg. Vagyis ha a helyén kezeli, hogy kilépett a sorból.
    Kéztördelős vallomásuk csak arra jó, hogy megkönnyebbüljenek, így átadva a terhet annak aki aztán tényleg csak áldozat és lehet tényleg nem is tud vele mit kezdeni.
    Szegény nő, épp főzi a bablevest az urának és közben azon agyal, hátha ma jól elkapja, ezért vette fel a fehér csipkés, kivágott bugyit.
    Erre ez a mamlasz meg hazaállít világvége hangulatban(mert ugye elhatározásra jutott) és bevallja. Hát a csűrdöngölőjét, jól elb@szta az estét. A nő egója romokban(hogy én már nem vagyok elég stb.) aztán jól szétcseszik a házasságot.

    Egy szabad világban a hűség nem elvárás, hanem legfeljebb igény. Ebből a témakörből is pontosan láthatjuk, hol áll a társadalmunk, a véleményekből, az általános hozzáállásból stb. A béka segge alatt.

    Az erkölcsi gúzsbakötés egy lókaka.
    A kormány is ezt csinálja, ezért van a jog. Amit persze maga használ a maga céljaira.
    Így-úgy, amúgy. Be kell tartani és tartatni a szabályokat. Ideig-óráig a büntetéstől való félelem befizetteti az adót veled, de a rendszer (ahogy a mai házasság intézménye is) szar alapokon áll. A sok bugrisnak inkább meg kéne tanítani mi az erkölcs, hogyan legyünk szabadok, mi a baj a vágyak állandó kiélésével? stb.
    Egy felelős felvilágosodott kormány ezt csinálná. A probléma az, hogy 1.maguk is bugrisok, 2. fogalmuk sincs a valódi motivációkról, így használják a szavakat, mint hűség, bátorság. odaadás stb. de csak hiszik, hogy tudják mit jelentenek.

    Nem csoda ugyanaz a hozzáállás hozta létre mind kettőt, sőt az egész felépítményt. Kicsit nehezebb időben összedől. Hazugságok hálójában élünk, és majd azt várjuk, hogy a végén valami jó lesz.
    Amelyik házasság jó, az azért jó mert szeretik egymást. És nem azért mert rendeztek egy felvonulást, meg össze-vissza handabandáztak a csuhás előtt. Mert ez az átlag.
    Az átlagok többnyire még vakok. Azt hiszik, hogy amit éreznek, gondolnak az a valóság, és az a helyes.
    Nincs egy viszonyítási pontjuk.

    Tisztelet a kivételnek, meg a papnak, aki valóban megszentesítheti a kapcsolatot!

  26. ” Igen, és ez visszatérés a filozófia egy másik létező tradíciójához, amit például a szókratikus dialógusokból ismerünk. A filozófia célja ebben a felfogásban nem az, hogy igaz dolgokat állítsunk a világról, hanem hogy harcoljunk a hübrisz, az intellektuális gőg ellen. Ez a tradíció abból indul ki, hogy nem csak intellektuális, hanem morális vétek, ha az ember elbizakodott, ha meg van róla győződve, hogy neki és nem másnak van igaza. A filozófia episztemikus szerénységre tanít, mert rámutat arra, hogy ténylegesen képtelenek vagyunk megválaszolni a számunkra legfontosabb, legközpontibb egzisztenciális kérdéseket. Szlogenszerűen szólva: a filozófia a kritikai gondolkodás legjobb tanítómestere”

  27. 24 – Mosógépszerelő:
    A társadalom, az emberek nagy többség pontosan tudja mit kell „férfi” és „férfias” szavak alatt érteni. Erre jó példa Petőfi Sándor: „Ha férfi vagy, légy férfi, S ne hitvány gyönge báb.” Neked erről halvány fogalmaid sincsenek, de ennek ellenére állandóan kiakarsz mindenkit oktatni, hogy kell viselkedni, bánni egy nővel, hogyan kell megbecsülni stb. Saját bevallásod szerint aspergeres vagy. Tudsz róla. Azt is tudod, hogy imádtok szónokolni. Azt is tudod, hogy ferde (sajátos) a meglátásotok. Akkor miért nem fogod magad vissza?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük