(448) Tibor bá blogja – A társadalomi összeomlása után

önarcképMár sokszor felvetődött, és sokan utaltak rá, hogy mi lesz itt, ha összeomlik a társadalom. Az alábbiakban megpróbáltam összeszedni az én elképzelésem.

A forint rohamos elértéktelenedésével se a fizetések, se a segélyek, se pedig a nyugdíjak nem fognak lépést tartani. A szegénységnek, éhezésnek és a nélkülözésnek (fűtés, áram, víz elzárása után) van egy olyan foka és érinthet annyi embert, gyakorlatilag tömegeket, hogy azok tovább már nem fegyelmezhetők. Ha egy ember rabolja ki a bankot, azt az egyet el lehet fogni. Ha több százan rohamozzák meg a hipermarketet és távoznak fizetés nélkül, a biztonsági őrök és a rendőrség tehetetlen. Nem csak képtelenség ezreket elfogni, de fizikailag lehetetlenség őket fogva tartani. A börtönök eleve túlzsúfoltak. Ezt az állapotot lehet elnevezni a társadalomi összeomlás kezdetének. 

Látva ezt az állapotot, amikor a megszokott élet (üzletek, szolgáltatások) felszámolódik, az olyan nagyobb családok, és ismerősök, akik élelmiszert, aranyat halmoztak fel, maguk körül kialakítanak klánokat. Ezek valami módon bevonják a helyi rendőrség néhány tagját, hogy fegyverhez is jussanak. Ez utóbbi nem lesz nehéz, mert a kormány még időben „megerősíti” a rendőrséget. A rendőrség pedig Pintér vezetésével militarizálódni fog és egyre kevésbé fogja betartani a szabályokkal körberakott rendőrségi törvényt. A társadalmi összeomlás után a Főváros, és a nagyvárosok elszigetelődnek. A vidéki rendőrség tagjai kiskirályokká válnak és csatlakoznak a klánokhoz, mert nekik csak fegyvereik vannak. Extra biztonsági intézkedések mellett, bizonyos kereskedelem (többnyire barter) fennmarad.

Közben a központi hatalom megpróbál valamifajta szükségállapotot teremteni, aminek leple alatt a fegyveres erőket vezényli ki élelmiszerek elkobzására és a lakosság jegyrendszer-szerű élelmezésére. Ez azonban összeomlik. A klánok kerülnek ki győztesen, akik között bizonyos szövetkezés alakul ki  nagyméretű gyanakvás és óvatoskodás mellett. A főcél a túlélés. A klánok iparkodni fognak a felszínen maradni. Kémkedés, árulás a középkori királyi udvarok „hagyományai”szerint fog zajlani. Hűségnyilatkozat, kivégzés és hasonlók bevezetésével.

klánok

A klánok gyorsan rájönnek, hogy a tartalékokat fel fogják élni. Ha más (kisebb) klánoktól elrabolják, az is csak ideiglenes megoldást jelent. Meg kell tehát szervezni az élelmiszer termelést. Ez alatt a lakosság jelentős hányada „eltűnik”. A káosz óriási lesz, hiszen a legyengült, és még élő lakosság körében betegségek terjednek és tovább tizedelik az embereket. Orvos lenne (jó pénzért) de fontos egészségügyi ellátás nem lesz lehetséges a gyógyszer és eszközhiány miatt (például: dialízis, katéterezés, egyéb invazív beavatkozás). Éppen ezért elsősorban a fiataloknak és a család nélkülieknek lesz a legnagyobb esélyük a túlélésre. A központi hatalom tehetetlen, szétesik, mindenki menti a saját  bőrét. Az országban diadalmaskodó (még létező) klánok megszervezik saját körzetükben a munkamegosztásos „társadalmat”. Majd alulról építkezve kialakítanak egy új központi hatalmat, mert a külföldi nyomás igen nagy lesz, aminek csak központosított összefogás tud ellenállni. Ez nem feltétlenül lesz sikeres, ami 1100 év után a magyar nép végét jelentheti. Ezt előre látva a kormány tehetne okos intézkedéseket (pl. a javak egyenletesebb elosztása), de nem fog. Ezt össze tudnám hasonlítani 1526-tal, amikor is a jobbágyok bevonásával a törökveszedelem elhárítható lett volna, de az földesurak a jobbágyaktól jobban féltek, mint a törököktől.  Végén az egész ország elveszett.

http://www.youtube.com/watch?v=Gl9_GXvNktI

___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
 

221 gondolat erről: „(448) Tibor bá blogja – A társadalomi összeomlása után

  1. Kedves Tibor bá! Ez az állapot, amit itt leírsz, az emberek számára egy olyan utópia, ami csak egy izgalmas filmben lehetséges. Aztán kijövünk a moziból és megiszunk egy colát… Sokakkal próbáltam érinteni a jövő témáját – persze nem ennyire meredeken – de ilyesmi nem szerepel az elképzelésekben. Én is bizakodom, hogy csak soká, lehetőleg legalább 20-30 év múlva következzen be. Mert – kiemelve az egészségügy témáját – azt látom, hogy hihetetlenül sok ember (gyerek!) számára életszükséglet a gyógyszer. Nemcsak az öregeknek! Ezek napok-hetek alatt meghalnak, ha nem jutnak hozzá. Sajnos én is köztük vagyok a nem működő pajzsmirigyemmel. S hová lesz az a sok halott? Halottégető máglyák? Járványok? Dunába velük? Ki tudja, vajon hány %-a valóban gyógyszerfüggő a magyar lakosságnak?

  2. Egy családos (fiatal)ember számára az a „messzi” 20-30 év egyenlő a legrémisztőbb közeljövővel.

  3. „a tartalékokat fel fogják élni”
    Egy társadalmi összeomlás idején egyféle tartalék számít, az élelmiszer tartalék. Hiába van tartalék pénz, arany, ingatlan, föld, bármi, az kevés az élethez.
    A döntő, hogy az élelmiszer tartalék hány embernek és mennyi időre elegendő. Pontosan ennyi idő van a társadalom újraszervezésére.

  4. Én azt gondolom, hogy ilyen klános, belharcos összeomlás csak akkor tud bekövetkezni, ha a körülöttünk lévő világ is legyengül! Ellenkező esetben a kormány hívhat be pl. ensz csapatokat rendet fenntartani!
    Egyébként nem tartom erősebbnek a legtöbb államot körülöttünk! Nagyjából ugyanazokkal a gondokkal küszködik európa, és nagyrészben egymástól függünk, tehát dominóelv alapján valszeg borul az egész unió, és az magával viszi a világ nagy részét!
    De pl. ha borul az usa akkor ő is magával ránthat egy rakás államot.

  5. A Dózsa féle felkelés után nem csoda, hogy nem merték felfegyverezni a jobbágyokat. Analógia – 1956 óta minden kormány csak szigorít a fegyvertartás szabályain.
    Társadalmi összeomlás esetén a középkornál mélyebbre hullhatunk, mert nincs meg az a tudásunk a túléléshez, ami az akkori embereknek megvolt, másrészt nagy mértékben megváltozott a természeti környezetünk is, jóval kevesebb embert tud most eltartani, mint akkor.

  6. És ember lesz embernek farkasa ahogy most is csak akkor a szó brutális értelmében….

  7. Tibor bá egy valamiről nagyon elfeledkezel:amit most levázoltál az csak az igazság egy kis része. Nem lehet általánosítani.
    Az érem másik oldalán vannak azok az emberek akik nem fognak fegyvert fogni és gyilkolászni sem. A magyar ember gyorsan rá fog jönni, hogy az együttműködéssel többre megy mint a széthúzással. Az ÉN központúságot felváltja a közösen többre jutunk elmélete. Ez genetikailag van bennünk.

  8. A tegnap adtam le a honosítási kérelmem, ugyhogy mostmár papiron is pár hónapon belül a magyar nemzet részévé fogok vállni.Egy összeomló nemzet részévé? Egy 25 éves fiatalra, az ilyen posztok egy erőteljes jobbhorog erejével súlytnak le. Viat hozzászólásával egyetértenék. Nálunk fele, Székelyföldön, ahol azért még a szomszédi,rokonsági kapcsolatok elég szorossak, többnyire én is összefogást jósolnék. Valaki nem ismer székelyföldi, vagy erdélyi Tibor bát?:) Szeretnék vele is elbeszélgetni az itteni jövőbeni eseményekről.

  9. 8: Mindig elfog a méreg, amikor ilyen hallok vagy olvasok: „a magyar ember” mert utána mindig valami olysmi következik, ami azt implikálja, hogy különbb, mint más ember. A te esetedben „gyorsan rá fog jönni”. LÓFASZT. A magyar ember még az európai ÁTLAGOT se üti meg. A magyar embernél nincs önzőbb, nincs irigyebb, nincs magánakvalóbb az egész környéken. Itt mindenki hangosan hazafi, de lop a közösből, ha teheti és elárujlja a nemzetet, ha haszna van belőle. Hazafi? Nézd meg a szlovákokat, a románokat, a szerbeket. Egyikse veri a mellét, hogy hazafi, de mind úgy cselekszik. Ezzel a hülye maszlaggal, hogy „hajrá magyarok, hajrá Magyarország” az ország 2/3-da egy olyan zárszló alá tömörült, amely (számítása szerint) segiti őt abban, hogy a többivel szemben anyagi előnyhöz jusson. Nézz vissza a történelembe! Mikor nem húzott szét a magyar? Mikor nyert meg egyetlen egy csatát? Genetikailag az van bennünk, hogy LUZEREK vagyunk. Tegyél magadnak egy szívességet és hagyd abba az önámítást.

    9: Ha összefogásra vágysz, akkor nagy hiba volt áttelepülnöd. Én őszinte híve vagyok a magya nemzet összefogásának, de rá kell mutatnom, hogy ezt a honosítási törvényt 1990-ben kellett volna meghozni, ha őszinte a szándék. De a „honatyák” szartak rá. Most viszont önös érdekből teszik, mert a sok hülye székely nem lát át a szitán és természetesen Orbánra fog szavazni. Arról nem beszélve, hogy egyszerűbb átcsábítani 25 éves fiatal féfiakat, mint gyereket vállalni és felnevelni.

  10. Épp eszembe jutott,a napokban az Erdélyország c. történelmi lapban olvastam (újra) a recski fogolytáborról és azonbelül is az őrök kegyetlenkedéseiről és mindez csak most 60 éve történt. Állati szinten viselkedtek a foglyokkal és magyarok voltak!! Egy ilyen ember milyen gyermeket nevelhet? És ők napjainkban járnak kelnek közöttünk. A saját testvéreiket kínozták válogatott módszerekkel, akkor tényleg jogos a kérdés, hogy mit várhatunk el ezen emberek leszármazotaitól szélsőséges esetekben.

  11. 10: Nem települtem át és nem is áll szándékomban. Nekünk a végeken a helyünk, sőt még szavazni sem fogok. Ez nem hiszem, hogy Orbán papának össze fog jönni, mármint az átcsábítás. Aki innen megy, az már nem Magyarprszágra megy, hanem távolabb; aki eddig maradt, az ezentúl se fog menni. És istenigazából nem is tartom jogosnak, hogy szavazati jogot adjanak. Esetleg erről nincs szándékodban egy bejegyzést írni?

  12. 12:
    Tudok meredekebbet is: Magyarországon az emberek annyira ki vannak éhezve egy tisztességes életre (nem csak anyagilag), hogy aki ígér annak úgy elkötelezik magukat, mint egy vallásnak (azok örök életet ígérnek) és vallásos hittel követik annak főpapját mindenben. És ahogy a katolikusok megmagyarázzák a nyomort (isten útjai kiszámíthatatlanok, és majd a másvilágon ott fogsz ülni isten jobbján, stb.) ugyanígy Orbán is megmagyarázza hülyeségének a következményeit és a hívők mennek utána. Nálunk a párt preferenciából vallás lett. A két részre szakadt ország pedig egy vallásháború. Nincs gondolkodás, nincs ész, csak bigott imádat létezik. És gyűlölet azok iránt, akik nem a te „vallásod” hívei.

    13:
    A magyar nemzet részévé az ember a szívében válik, nem papíron. De ha ez érzelmileg jelent valamit, akkor helyesen tetted. Ha pedig nem települsz át, akkor igazat adok neked. Ilyen témát – amit kérsz – nem vállalok fel, mert nem fogom fűteni a széthúzást.

  13. 1: Kedves Orsi. Az emberiség egy léket kapott hajóban utazik. A hajó tulajdonosai minden erejükkel tömik be a léket, felhasználva minden rendelkezésre álló anyagot, hogy minél lassabban follyon be a víz. Hogy a lyukba tömött anyagot mikor löki ki a víz nyomása, és mikor telik meg a hajó vizzel, ami süllyedését okozza, azt senki nem tudja, de ha ez 30 év múlva kövezkezne be, és nem hamarabb én személy szerint nagyon csodálkozhnék. De ne feledd, miután a Titanic léket kapott és a fedélzetén utazó tervező megállapította, hogy a hajó menthetetlenül el fog süllyedni, a zenekar tovább játszott, mintha mi se történt volna, és a többség meg volt győzödve arról, hogy minden a legnagyobb rendben van, mert el se tudta képzelni, hogy egy elsüllyeszthetetlen hajó elsűllyedjen.

  14. 10: amikor ilyet olvasok, hallok, hogy „magyar ember”, akkor vagy az jön utána, hogy különb mint a többi, vagy – zsidóknál, felvilágosultaknál és most sajnos Tibor bánál – hogy hitványabb.
    Bammeg Tibor bá, a magyar pont olyan, mint a többi!!!!!
    Az ember csak ember.
    Szerintem is az egész térség és világ fog nagyjából egyszerre összedőlni, tehát nemzetünk eltűnése nem fenyeget. Az igaz, hogy Csaunak köszönhetően a székelyek, románok kissé leragadtak a múltban és ez most jól fog jönni. De nem annyira, hogy ott komplett szervezett központi államhatalom marad, míg nálunk nem. Hogy az etnikumok elterjedési területe hogy fog változni, az a jövő zenéje. A magyar pl. barnább lesz, de szerintem megmarad és medenceközépi fekvése miatt idővel talán valami királyság is lesz, kiterjedve az egész medencére. De azt már mi nem fogjuk látni, a ma 25 éves se.

  15. 16: Na most ellenvéleményem van. Nem pont olyan, mint a többi, mert leglább 500 éven át szelekció volt a túlélésért való harcban. Ezért érvényesül jobban külföldön, mert „mögötted megy be a forgó ajtón és elötted jön ki”. Ezért él meg a jég hátán is. És persze egymás hátán is. mindíg az élte túl a jelent, aki elárulta a többit, aki kijátszotta a törvényeket, aki anyagi előnyt kovácsolt hatalmi helyzetéből, aki jobban visszaélt hivatali posztjával, és sorolhatnám. Az csak nálunk van, hogy a rendőr szabadnapján bankot rabol. Hogy a rádió műsorvezetője szalámit lop. Hogy aki részegen, belőve rendőrt gázol halálra felfüggesztett büntetést kap, amennyiben celeb. Viszont aki a miniszterelnök gyermekét szállitó kocsit el akarja lopni, abba beleeresztenek néhány golyót, majd a lopás kísérletért kap 8 évet.

  16. 18: ne mondd, hogy nem tudod, hogy ez a forgóajtós szállóige Hollywoodban keletkezett az ottani „magyar” ZSIDÓKRÓL!!!

  17. 19: Persze, hogy tudom, de attól még tipikus.

  18. Többre mennénk az összeomlás részleteinek prognosztizálásával.
    Fel kellene térképezni, hogyan alkalmazkodhat a társadalom kjnkeservvel az összeomláshoz, milyen infrastruktúrá muszáj fenntartania, milyen ballasztokat dobhat ki, stb.

    Pl. a nagyvárosokban azonnal ellehetetlenül az élet, amint leáll a villany és vízszolgáltatás, márpedig ezek együtt állnak le. Tegyük fel, hogy nyár van, tehát a gáz és távfűtés leállása nem jelent azonali katasztrófát.
    Ha egy ilyen helyzet bekövetkezne, akkor már csak gyalogos menekülés képzelhető el a nagyvárosokból, hiszen ha idáig jut a helyzet, nyilván már se a tömegközlekedés nem jár, se az egyéni autókba nem lehet benzint kapni. Gyalog nem sokan jutnának messzire. De a városkörnyéki falvakra még rázúdulnak elegen, tehát ezek se túl jó helyek.

    Viszont vidéken se marad sok idő pl. klánok szerveződésére, önellátás kialakjtására, mert nincsenek tartalékok, ma falun is a Penny Marketba járnak bevásárolni.
    Egész egyszerűen: ha hagyjuk eljutni az eseményeket a központi hatalom és mondjuk az áramellátás összeomlásához, a lakosság mondjuk 95%-a 2-3 héten belül meghal. A többit elviszik a hullahegyeken tenyésző betegségek…

  19. Tibor bá!

    Boldog születésnapot.

  20. 24: Kedves Hűséges olvasó! Szerintem a „rajongásnak” és a viccnek is van határa. Tessék betartani.

    23: Gedeon, aki ide jár olvasgatni az már rég tudja, hogy a nagyvárosban nincs esélye. Ha teheti, valahogy megoldja. Természetesen az élelmiszer tartalékolást is. Viszont mi ketten nem azonos időskálában gondolkodunk. Hirtelen fog jönni, de hosszasan el fog nyúlni. Lesz idő a menekülésre, ha van hova.
    Ha éhezés végez a lakossággal, akkor szanaszét heverő hulla probléma nem lesz. Meg fogják egymást enni, és ezt nem viccnek szántam. Én láttam, hogy a Bajcsi Zsilinszki úton 1945 januárjában a nők hogyan trancsíroztak fel egy döglött lovat. Csak a belek maradtak meg és a paták.

  21. Egy kis segítség a felkészüléshez:

    http://ffek.hu/blog/hetesi_zsolt/varosi_tanya

    „Jobb arra készülni, hogy bajok lehetnek. Tartósan, de átmenetileg is… Ilyenkor (mivel mindenki nem tud vidékre költözni és talán nem szükséges) jól jön egy kicsi kert az erkélyen, vagy a háztömb előtt. A városi tanya című könyv történelmi példáktól kezdve a kertészkedés, tartósítás témakörén át a kis területű állattartásig mindenre kitér. Alapmű azok számára, akik tudatosan készülni szeretnének egy esetleges rosszabb forgatókönyvre, vagy azoknak, akik egy kis kerti munkát szívesen vállalva saját zöldségüket szeretnék enni.”

  22. „a fegyveres erőket vezényli ki élelmiszerek elkobzására ”
    Ezt már megtették a fegyveres erők nélkül is…..
    Üresek a spájzok…
    Gyermekkoromban a vidéki nagymamámékra emlékezve minden háznál volt minimum csirke, disznó, ezenfelül kacsa, liba, pulyka, gyöngytyúk stb. A kertek tele veteménnyel, konyhakerti paradicsomi állapotok voltak. Szőlő, bor, pálinka hordókban…

    Most itt vidéken ahol élek, az utcánkban levő 50 házból csak ketten tartunk tyúkokat, és csak a fele műveli a kertet (de nem a szutykok).

  23. 27: erre alapozom, hogy az összeomlás nagyon gyors lehet, nem olyan hosszan elnyúló, mint Tibor bá mondja.

  24. És eljő a fénymásolóügynökök kora.

  25. 26: Amit belinkelsz szerintem használhatatlan. Ezeket megélhetési armageddonisták írják. Egy panel házban 120 család lakik, és egymás mellett van 20 panelház. A többit számold ki magas.

    A háborúk alatti „victory garden” mozgalmat felhozni csúsztatás. Akkor az ok a farmerek besorozása volt katonáknak. Nem volt, aki művelje a földeket. Mert természetesen a világon mindenütt elsősorban a parsztot és a munkást sorozzák be. Akinek pénze van, az megússza a frontot. Amit most a Fehérházban csinálnak, az pedig az „organikus food” mozgalom. Nem mennyiség, hanem a minőség érdekében.

    28:
    Az ostrom alatt és 45-ben, aki éhezett, nem azért éhezett mert nem volt élelmiszer, hanem azért, mert nem volt pénze megvenni az egyre drágább élelmiszert. Aki ma eldug 20-30 q kukoricát, az nem fogja tudni ezt a mennyiséget mind megenni. majd eladja százszoros áron.

  26. 26: Aki ilyen marhaságokkal traktálja a népet, az még (vszínűleg)soha nem járt panelben. A felének nincs is erkélye, akinek van, annak a zöme 1-2m2-es, ahol még egy cserép virág is csak ímmel-ámmal fér el.
    De ha jobban belegondolunk…, a nagyszobában mennyi tyúk elférne, a szekrényekben lehetnének a tojófészkek, a nyulak a beépített szekrényben, a malac és a kacsák a fürdőszobában….. 🙂

  27. Üdv. Tibi Bá!

    A fentieket olvasva, sz.v.sz.az eddig javalt egyéni megoldások csekély sikerrel kecsegtetnek, tehát a kormánynak kéne megszerveznie, hogy az ingyen segélyosztás helyett helyi szinten szervezett biokertészeteket hozzon létre, amelyeket a ma segélyezett és munkanélküli tömegekkel kellene működtetni, a segélyekre szánt pénzből ma is megoldható lenne, csak a szükséges földterületeket és iránymutató szakembereket kellene hozzá megszerezni illetve kiképezni,s ha ez működne, máris lenne egy követhető minta az olaj utáni időkre, de ehhez az kellene, hogy a kormányzat is belássa a jelenlegi segélyezéses rendszer mára tarthatatlanná vált és valamit sürgősen tenni kell. Szóval belátható időn belűl fel kéne számolni minden viszonzás nélküli juttatást, s csak az kapjon valamit aki hajlandó is tenni érte. Szóval ahogy az olaj egyre drágul, szépen átmenetesen lehetne átállni egy szerényebb de fenntarthatóbb gazdálkodásra, miközben a cigányok szaporodási létalapját az ingyen segélyeket ,pótlékokat felszámolnánk, persze ehhez egy kicsit jövőbe látó nem 4 éves ciklusokban gondolkodó kormányzat kellene.

  28. 33: sok jele van, hogy a kormányzat csak rögtönöz és tétovázik, aztán hirtelen lép egy bátrat és néha még be is jön…

  29. Hát ha tényleg leállnak a közszolgáltató művek akkor szerintem is elég gyorsan bekövetkezhet a vég! A lakosság egyszerűen nincs felkészülve, hogy ellássa magát! ráadásul a földművelés állattartás nem hoz eredményt azonnal! Pedig az országban elvileg lenne elég kaja, csak azok feldolgozatlanok, és nagy raktárakban vannak bespájzolva!
    De szerintem ilyen összeomlásnak akkor van esélye, ha a rendszer nem veszi komolyan az előjeleket -Gyúrcsányt idézve: ide úgyse fog begyűrűzni a válság! Ha már olyan zavargások törnek ki, mint pl. ami egyiptomban van, akkor az a kevés hadseregünk és rendőrségünk már nem fog érni semmit! Főleg ha nincs víz, kaja, üzemanyagellátás!

  30. 33 & 34: A hatalmon lévőknek csak a hatalom a lényeg, nem a széles tömegek megmentése. A hatalmon lévő elit abban a tudatban él, hogy minden folytatható így, ahogy eddig ment, a beláthatatlan jővőbe, ezer éveken át. Évi minimum 5 %-os növekedésel. Még annyi jövőképük sincs, hogy minden évben elvisz az árviz milliárdokat, akkor ez egy új jelenség, építsünk gátakat, viztározókat. Fene, Széchenyi pénzből wellness szállókat. Már a fél ország wellness szálloda. A vályogházakat pedig százassával viszi el a víz. Akkor jéársz el okosan, ha magadra és a családodra gondolsz és nem számítasz az államra.

    35: Az egyiptomi eseménnyel nem lehet párhuzamot vonni. Egyiptomban örületes állami dotációval az élelmiszer árak fele, mint amennyi a világpiaci ár. A hatalmas amerikai segélyt azért kapták, mert a vezetés izrael „barát” volt és visszafogta a népet. Ha most hatalom váltás lesz (nem lesz, mert az USA nem engedi) akkor a nép hamar rádöbbenne, hogy az elnyomó Mubarak rezsim alatt jobb volt a dolga. Az egyiptomi gazdaság nem képes 86 millió embert eltartani.

  31. 33: Ezt termelői programot már tavaly elkezdték, de stagnál a dolog. Itt a faluban is féligmeddig lealapozták egy „tangazdaság” létesítését, a pályázatot is megnyerték, és akkor jött az önkormányzati választás, így a nagy személyi helycsereberélésben elsikkadt a program. Már az MSZP kormány idején is tárgyaltam a helyi polgármesterrel hasonló kezdeményezésről. Itt a falu „ipari parkja” tele van üresen álló, egykor szépemlékű gazdasági épületekkel, ahol lehetne valamilyen kisüzemet (hasonlóan az egykori tsz. melléküzem, GMK.-k stb. mintájára)létesíteni, de akkor elutasították, mondván, közhasznú munkást nem lehet csak közhasznú munkára befogni, direkt gazdasági termelésre nem. Azóta annyit változtattak a szabályozáson, hogy a helyi szükségletek ellátására irányuló termelést engedélyezték, pld. óvodai, iskolai konyhára való alapanyag termelését, vagy ha van „szociális” bolt, akkor az ottani értékesítését. Azóta eltelt megint egy fél év, és mindenki sz@rik a programra…
    Miért nem termelhet az a nyomorult?! Egyébként itt nálunk sok cigány is szívesen eljárna dolgozni. (Szerencsére nálunk nem oláh-cigányok vannak, 10 éve lakok itt, de még eddig soha semmimet el nem loptak, és semmilyen kárt nem okoztak, és nem is hallottam róluk rosszat az utcában sem.)

  32. 36: Az egyiptomi eseményeket nem párhuzamnak szántam, pusztán csak arra a lázadás tüntetés szemléltetésére!
    A helyzet éhséglázadásokig fajulna akkor már késő lenne a központi hatalomnak lépni!

    Ami az egyiptomi-izraeli-usa kapcsolatot illeti, világosan látható, hogy például ez egész rendszer összefügg egymással, de amíg egyiptom zavargása alig befolyásolja a többit, addig, ha az usa dőlni ki, bukna egyiptom és izrael is!

  33. 8: „Az ÉN központúságot felváltja a közösen többre jutunk elmélete.”
    Ez sajnos még elméletileg is csak akkor működhet, ha egy összeomlás esetén megmaradó erőforrások elegendőek a meglévő teljes népesség életben tartásához. Ha ez kizárt, tehát a népesség bizonyos hányada egyszerűen matematikai alapon kizáródik az életben maradók soraiból, akkor a szolidaritás nem működik, hiszen akkor élethalálharc folyik.
    Akkor bizony nem sorshúzással fogják eldönteni, hogy ki hová kerül.
    Ebben a helyzetben elvtelen, kegyetlen taktikázássá fajulhat a dolog, ahol bárkit bármikor feláldozhatnak, ha a helyzet úgy fordul.
    Mondjuk azt nem zárom ki, hogy egy erős kohéziójú csoporton belül azért működhet az összetartás, ez esetben a kegyetlen taposás áthelyeződik a csoportok közötti viszonylatba, ami morálisan semmivel nem jelent magasabb szintet, ott ugyanolyan szőrösszívűnek és aljasnak kell lenni a kívülállókkal szemben, illetve aki ezt nem tudja, az alapból vesztes lesz. Végül valakiket ki kell zárni, ha nem akar mindenki demokratikusan éhenhalni, megfagyni stb…
    Ki lehet az, és milyen alapon, hogy döntsön mások életéről és haláláról?
    Igaz, nehéz pontosan látni az adott helyzetben, hogy a források elegendőek, vagy nem. De a folyamathoz elegendő már ennek a puszta feltételezése is, az emberi természet meg olyan amilyen…

  34. Azt hiszem, elkezdek bespájzolni konyhasót. Az régen jó csereeszköz volt, és most még egyelőre fillérekbe kerül.

  35. nos, emberek, Tibor Bá víziója igencsak finomkodó szerintem.

    Amit én biztosra veszek:
    – a vidéken a rendőrség sz*rt sem fog érni még a nagyobb városokban sem. Ahol a rendőrök össze fognak tudni állni egy komolyabb erővé, azok a megyeszékhelyek, a főváros, illetve az olyan települések, városok, ahol a rendőri állomány legalább 15-20 fő. Vidéken, ahol 5-10 fős rendőrségek vannak, se perc alatt le lesznek darálva a támadók által. Ez lehet kisebbség, vagy bármely más tömörülés.

    Ha itt be fog ütni a „bomba”, akkor nem lesznek klánok, mert az emberek nem fognak hirtelen betömörülni, hanem mindenki be fog húzódni a kis vackába és rettegni fog.
    Ami viszont biztos, hogy a kisebbség irgalmatlan módon fogja végigtarolni a területeket, módszeresen végigírtva házról házra a településeket. Miért gondolom ezt? A mentalitásuk, az életvitelük és a viselkedési mintáik alapján számomra egyértelműnek tűnik, hogy a sáskahad lesz az első megmozduló tömeg. A hatalomnak nem lesz ideje reagálni sem.

    No, de megyek sorjában.
    1.-re: Az utópia sajnos a küszöbön van, csak még nem tudjuk milyen formában fog lecsapni.
    A gyógyszeresek ideig órái húzzák majd, márpersze ha ki nem nyírják őket addig a vagyonkájukért. A hullákat vagy megeszik majd az élők, vagy mennek a komposztba, vagy megrohadnak majd az úton, mindenesetre ne várj temetési meneteket, mert nem lesznek akik temessenek. (emiatt az életben maradók esélyei még tovább csökkennek majd a járványok miatt)

    4.-re: Ha csak a mi kis banánországunk dől be ilyetén módon, akkor a külsősök meg fogják várni, míg annyira eluralkodik a káosz, hogy gond nélkül elfoglalhatnak minket. Ne várj segítséget. Ki kell majd tartani hosszú ideig.
    Ha mindenki megy, akkor meg ugyanmindegy lesz.

    8.-ra: Ne is reménykedj. A magyar nem tud rájönni gyorsan, hogy össze kell fogni. Az induláskor mindenki elszigeteli magát a kis kecójában és vár. Ha sikolyokat fog hallani a szomszédtól, még jobban össze fogja húzni magát és megpróbál majd egy kis fekete pötty lenni az asztalon felejtett papírlapon, nem pedig átmenni, hogy mi történt ott és tud e segíteni. Álomvilág amit írsz.
    Akik pedig nem fognak fegyvert és nem fognak gyilkolászni, azok fognak leghamarabb vacsorává válni.

    10.-hez és 14.-hez: Teljesen egyetértek.

    később még folytatom.

  36. 31. és 32. idézet a Városi tanya c. könyvből (szerintem legtöbbször meg se nézzük egymás linkjeit – egyébként értékes Hetesi Zsolt blog-ja is, bár kicsit gyanús, hogy az egyház felé elkötelezett, mégis bőséges megjelenési lehetőséggel rendelkezik):

    „Nagyszüleink átvészeltek számos konfliktusos időszakot: világháborúkat, forradalmakat, diktatúrákat és ostromokat. Mégis túléltek, mert megvolt a képességük alkalmazkodni, elfogadni a megváltozott helyzeteket,
    megtalálni az új szemléletet és cselekvési módokat a túléléshez. Mi ebben vagyunk szegények: a változtatás, a túlélés képességében. Saját gyengeségeink: a kényelmességünk, a szolgáltatásoktól való függésünk, az előrelátás és hosszú távú tervezés hiánya, egészségtelen életmódunk és legfőképp a változtatásra való képtelenségünk. Az egyéni utak megtalálása, egy egészen
    másfajta szemlélet kialakítása az elkövetkező évek túlélésének a záloga: nem
    az államtól várni a segítséget, hanem kisebb közösségekben létezni, a mainál sokkal inkább összhangba kerülni a környezettel, a természettel, és így túlélni az átalakulási időszakot. Az új életszemlélet pedig nem szólhat másról,
    mint az önellátásról, a takarékosságról és a
    környezettudatosságról.”

  37. 43: Be kell hozzájuk jelenkezni. Ha már belinkelted őket, akkor adhatnál valami tanácsot.

  38. 47: Nekem ez jön be: A webhely elutasította a lap megjelenítését.

    45: Most egészen biztos nem nyitják meg. Most harc jön a hatalomért. Aztán majd meglátjuk. Mubarak tegnap még semmiyen hatalomnak (USA) a nyomására nem engedett. Aztán közölte vele a hadügyminiszter, hogy ha nem megy, akkor katonai hatalomátvétel (ahogy ő csinálta). Erre elment. Okos ember 😀

    46: Ha valamire alkalmas vagyok, és segíthetek, akkor lehet rám számítani. Hangom erősen elüt az átlagtól és persze öreg.

  39. Feladom, a video linkelest, es koszonom a turelmet!

  40. 49: tippelj, az öreg Fresco-nak keresnek magyarhangot, nézd meg a filmet úgyis te fogod eldönteni érdekel-e, majd keresnek gondolom

  41. Tibor bá, a keresztényeket keresztre feszíted, a zeitgeistes szabadkőműveseknek meg szívesen dolgoznál??? 🙂

  42. Tiborbátyám !

    Kérlek a hitetlenkedők és a tartós gazdasági fellendülést várók, valamint jómódot igenlő honfitársaink miatt tedd be a hozzászólások közé a néhai 1911-ben született, 6 osztályt végzett nagyapám ars poetikáját:
    „Meglásd fiam, amikor már mindenkinek autója lesz, az asszonyok nem dagasztanak kenyeret, a gyerekek a háziállatokat fényképről ismerik és pár tízezer ló lesz országban…akkortól meg lesznek a napjaitok számlálva.”

  43. 53:Be akarok épülni! 😀

    55: De hiszen felraktad te magad. — Különben a 100 éve született nagyapádnak a modása nekem gyanús, hogy nem autentikus. Honnan tudta ezt előre? — Azt is hozzátehette volna, hogy a szeretetéhes gyermekek hüllőket fognak babusgatni, és a kútvíz káros lesz az egészségre.

  44. Egyiptomban lemondott Mubarak és átadta a vezetést a katonaságnak. A népakarat győzött mondhatnák,de ha a történelem nem is olyan régmúlt eseményeit figyelembe vesszük, akkor sajnos arra következtethetünk, hogy a sokat megpróbált nép egy még nehezebb igát vesz a nyakába az (ál)demokráciát vagy inkább az igazi demokráciát, ami nemcsak őket fogja még nagyobb szegénységbe és eladósodásba taszítani, hanem országukat is. Az egyiptomi események félelmetesen hasonlítanak a ’89-es Romániai eseményekhez. A végkifejlethez felgyorsuló világban erre már nem is kell nekik két évtized, hogy visszasírják akit most elzavartak. Volt már rá példa.Kívánom, hogy ne legyen igazam. Megérdemelnék.

  45. Az előző kommenthez mindössze még annyit, hogy ez törvényszerű, hogy így legyen. Ugyanis a jogos elégedetlenségi megmozdulásnak,nincs olyan kiforrott magja amely képes lenne az irányítást átvenni és akkor még a katonai vezetők beleszólásáról nem is beszélve meg a már megkötött háttérpaktumok Amerikával és Izrellel. Nagy csoda lenne ha példát mutatnának a világnak.

  46. A forradalommost.hu-n szinte az összes zeitgeist film és többek között az ébresztőfilm is elérhető rengeteg érdekes filmmel együtt. Nem kell linkelgetni senkinek oda menjetek fel és bogarásszatok a filmek között.

    No, amúgy meg félbemaradtam a dolgokkal.
    Szóval Tibor Bá finomkodik itt, mikor pedig ha majd beüt a durvulás, akkor mindenki mindenkinek farkasa lesz.
    Csak azok a csoportok fognak fennmaradni az erőszakhullámban, amelyek kellően felkészültek mind mentálisan, mind fizikálisan arra az állapotra.
    Valaki jól látta, hogy a nagyváros menekülői el fogják özönleni a vidéket, már ha ki fognak jutni a városokból.
    A főváros és a nagyobb városok gerillaharcok helyszíneivé válnak. Minden mozgóra tüzet fognak nyitni, és minden ami élő meg lesz kajálva azután, hogy a gazdátlan boltokat lerabolták.
    Le lehetne szépen vezetni lépésről lépésre, hogy mi történhetne, de nincs értelme.
    Elég, ha nagy vonalakban tisztába rakja magában az ember azt, hogy mire számíthat.
    Kis hazánkban nem lassú és gyötrődésekkel teli lesz a haldoklási folyamat.
    Itt ha valami lesz, akkor az futótűzként fog terjedni.
    Elég, ha belegondolsz, hogy ott állsz a Spar-üzletben, ami nyomatja a rádiót. Hirtelen, mikor épp leemelnél egy tejfölt a polcról azt hallod:
    Megszakítjuk adásunkat, rendkívüli hírek.
    Országunk XY megyéjében éhséglázadás tört ki, mely egyre növekvő méreteket öltve már a szomszédos megyékre is átterjedt. A nagyobb városokban komoly összecsapások vannak és a rendőrség nem tudja kezelni a helyzetet.
    A kormányfő válságállapotot hírdetett ki.

    Erre mit lépnél? Én mint az őrült, telepakolnám a kocsit tartós élelmiszerrel és húznék haza a családhoz, ajtó be, barikádok felhúz és készenlét onnantól. Hasonlóképpen, mint még rajtam kívül mindenki.
    A bandák fosztogatni kezdenének, megtámadnák először a könnyű prédának tűnő házakat, majd ahogy egyre gyarapodna a méretük, létszámuk, úgy keresnének egyre komolyabb és komolyabb áldozatokat, vérgőzös, elvakult fejjel, egy idő után az állati brutalitásba átfordulva.
    Ezeket már nem fogja a szép szó megállítani, nem fogod tudni lekenyerezni őket azzal, hogy odaadod mindened, akkor is ki fognak nyírni, ha te vagy az atyaúristen. Nem lesz semmi, ami megállítsa őket, csak a géppisztolysorfal, két páncélossal megtámogatva.
    Mikor már minden könnyű és elérhető prédát kinyírtak, elindulnak a következőtelepülés felé. Figyelem, itt még nagyon az elején vagyunk a dolgoknak!
    Tehát köv. település, harcharcharc. Itt már maguk sem fogják tudni, hogy miért is harcolnak, csak menni fognak gépiesen tovább, hogy mindenkit kinyírjanak, aki szembeszegül a tömegükkel. Ez addig fog menni, amíg a katonaság, rendőrség egyes részei nem szervezik meg magukat komolyabban és nem állítják meg őket.
    A kormány a legrosszabb irányba halad a forgatókönyvem szerint.
    A szoc juttatások drasztikus csökkentésével olyan mértékű felzúdulás lesz, amit nem látott még az ország.
    Borsodban már izzik a levegő, ha a kanóc végigég a hordóig, akkor senkinek nem lennék a helyében, aki inkák által is lakott területen van. Borsod lesz a góc, amit a jelenlegi kormány úgy tűnik nagyon stratégiailag használ ki.
    Ha ott lefutnak a kezdeti őrjöngések mit gondoltok mi lesz?
    Irány a főváros, pusztuljon mindenki és elsőként a kormány, az elnyomók.
    Ahogy haladnak, mindent le fognak tarolni, mindent ki fognak írtani. Ezzel párhuzamosan fel fognak lángolni máshol is a tüzek, mivel a média természetes módján ontani fogja a hergelő szövegeit, ami mindenkinek olaj lesz a tűzre.Ne ringassa senki magát, hogy rövid időn belül stabilizálódnak a dolgok, ez senkinek nem lesz érdeke, amennyiben mesterségesen gerjesztett dologról lesz szó.
    Ha a dolgok spontán fognak kirobbanni, akkor meg megint nem lesz senki akinek érdeke lesz, hogy itt most rend legyen minél hamarabb, mert mindenki menteni akarja majd az életét és megpróbál majd túlélni.
    Ez nem olyan lesz, mint a VH, hogy voltunk mi és volt az ellenség.
    Itt most az lesz, hogy van az egyén és MINDENKI MÁS az ellenség. Még a szomszéd is az lesz.
    Mire rá fognak döbbenni az emberek, hogy egyedül esélytelenek, addigra a java elhullott és nagyon kevés olyan ember lesz, aki értelmi szinten ott fog állni, hogy kezdeni tudna valamit. Viszont nekik a hordákkal kell majd szembenézni, ahhoz pedig már kevesen lesznek.
    A nagyvárosok szerencsejátékhoz hasonlók lesznek. Ha szerencséd van életben maradsz még 1 napig.
    A vidéken vértől lesz szotyogós a talaj, mert nem lesz védelmező erő, ami megvédje a pár száz lakosú falvakat a mészárszéktől. Az erdőkben fognak bújkálni az emberek, a hidak alatt és ahol el lehet rejtőzni.
    Az elején olyan, hogy termelés, nem lesz. Ki mit talál azt fogja megenni. Gomba, fű, fakéreg, meg amit majd meg mer enni.
    A városi ezekre a dolgokra nincs felkészülve, tudatlan ilyen téren. meneküljön is mellette, szóval esélytelenek lesz a java része. Nagyon kevés lesz azok száma, akikben lesz annyi brutalitás, hogy első mozdulatra, szemrebbenés nélkül öljenek. márpedig itt az fog majd túlélni, aki simán elvágja a torkát valakinek álmában.
    Ne ringassátok magatokat álomba, hogy itt aztán szépen nyugodtan végig kell bekkelni pár hetet, esetleg hónapot és aztán rendben lesz minden.
    Itt ha valami beindul majd, annak már nem lesz vége egészen addig, amíg tényleg már csak 1 ember fog maradni, de azt már nem fogja senki eltemetni.

    A hetesi féle könyvhöz egy gondolat. A fővárosban termeléssel kapcsolatban jelent meg valahol egy cikk, hogy az inkább árt, mint használ. Majd utánanézek hol futottam össze vele, az a lényeg, hogy a nagyvárosokban inkább mérget fog előállítani, aki a kis teraszán termel, mint ehető dolgokat.
    Ettől függetlenül jó lenne már egy olyan linket látni, ahol az egész könyvet meg lehet olvasni, nem csak részleteket.
    Ha valaki tud ilyet, az feldobhatná, mert én még nem futottam össze vele, pedig elég sok helyen ott vagyok, ahol ilyesmikkel össze lehet futni.
    Itt teszem hozzá, hogy Tibor Bá könyveivel sem futottam még össze semmilyen letöltőoldalon. Szóval akik TiborBá olvasók, azokban van még tartás és nem dobják be a közösbe a tudást 🙂

  47. 59:
    Csak két hozzászólásom van:
    1) Elmehetnél sci-fi írónak (persze kell majd találnod egy szerkesztőt).
    2) Az én honlapomon „Kategóriák” alatt ott vannak a könyveim. Letölthetők. (mondjuk ha kicsit figyelmes vagy ezt észrevehetted volna)

  48. Tibor bá, tudom, hogy letölthetők innen.
    Nem vagyok már kezdő. Azt mondtam, hogy míg pl. a legújabb scifiket, noraroberts szarokat és akár a cserkiadós többezres könyveket, vagy akár komolyabb 10 rugó feletti orvosi szakkönyveket is le lehet húzni ebook-ban, pdf-ben akármiben különböző oldalakon, a tieiddel azokon at oldalakon még nem futottam össze.
    Ez (aljas módon mondhatnék ilyet is) lehet azért is, mert a kutyát nem érdekli, de én inkább arra tippelek, hogy aki olvassa a könyveidet, mint én, az van annyira gerinces, hogy nem rakja ki sehová a neten, hanem megtartja magának.

  49. jah még annyit a scifivonalhoz, hogy elég csapongóak a gondolataim.
    Gondolkodtam ár az íráson, készülgettek is kisebb novelláim, de nem fogom megmutatni senkinek.
    Sajnos eléggé naugyeénmegmondtam sztorijaik vannak. Legalábbis a környezetem eléggé kiakadna és lincselés lenne a végén.
    De amúgy vannak ötleteim scifire is, csak azok meg nagyon elszálltak.
    Az a baj, hogy itt eléggé elmegyek a végső apokalipszis irányába, mikor itt vagyok. De majd kinövöm.

  50. Szerintem túl sok hollywood-i filmet néztek, és azok sémáján gondolkodtok sokan. Ugyan a problémavalós, de:
    -aki gondolkodik beláthatja, hogy rabolni csak nagyon rövid távon lehet, mert egy idő után nincs kit kirabolni. Akkor meg már inkább érdemes megszervezni (mindenki számára) legalább a túlélés feltételeit.
    -ha pl. cigány csordák kezdenek el garázdálkodni, nagyon hamar azt kaparhatják ki maguknak, hogy bőrszín alapján fogják az összeset likvidálni. Annyi golyó azért akad, és ember is lesz rá. A cigányoknak is jól fel fogott érdeke a garázdálkodás helyett a munka. A mostani munkakerülő, parazita, bűnöző életmódot ez a rendszer váltotta ki. Vészhelyzetben ott is és mindenhol előkerülnének a vajdák, akik rendet tartanak.
    -a történelemben még háborúk alatt sem alakultak ki ki olyan viszonyok, amit itt vízionáltok. Először is nagyon súlyos nélkülözésben pl. a mostani Mo. lakossága hirtelen apadni kezdene, mivel rengeteg az öreg, beteg, gyógyszerfüggő, önmagát fenntartani képtelen ember. Ezek akkor is kihalnak, ha van minden, de pl. nincs gyógyszer, orvosi ellátás illetve drága. Ezek az emberek nem fognak rabolni, fosztogatni, stb.
    – még a tatárjárás, törökdúlás idején is voltak közösségek, vezetők, akik megszervezték az életet és nem egymást akarták fölfalni.
    – a helyzet súlyos, nem akarom bagatellizálni, de ezek a fennti sémák szerintem 1 kaptafán próbálnak képzelődni, miközben vannak egész más alternatívák is.

  51. hát nem tudom, én nem tudok a jövőre úgy gondolni, mint egy lehetségesen stabilizálódó állapotra.
    Ha itt valami beüt, itt nem lesz más csak kín, meg szenvedés.
    Abból indulok ki, ami most, egy normálisnak mondott társadalomban már megjelent, és uralkodik. Konkrétan a mind veszettebb bűnözőkre, a mind brutálisabb bűnelkövetésekre. Ha már most, egy viszonylagos rendben ilyenek vannak, akkor gondolj bele, mi lesz majd egy olyan érában, ahol semmi nem gátolja meg őket, semmilyen visszatartó erő nem lesz?

  52. 63: Már jó ideje próbálom én is megértetni, hogy a kiszelektálódás viszonylag lassú lesz és vagyoni alapon fog történni. Akinek nincs pénze gázra, az megfagy, akinek nincs pénze kajára az legyengül és elhal. Akinek nincs pénze gyógyszerre az betegségébe belehal. Először mennek az öreg-szegények, aztán a szegények és végül a jómodú-öregek. A maradék majd szerveződik.
    64: Egy idő után a rablóvezér is nyugalmat és biztonságot akar.

  53. 10.-re: mondok példát, amikor önzés nélküli összefogás volt. 1956. Apám munkástanács tag volt. Segítették a gyár munkásait mindenben, szervezték az élelmiszerellátást, ügyeltek arra, hogy menjen a kiserőmű, hogy legyen villany a lakótelepen. Nekem ne dumáljatok. Volt és lesz is összefogás, ha kell. De ahhoz igazi célok kellenek és igazi vezetők. Meglesz az is, ha itt az ideje. Átéltem, tudom mi volt. A sok azóta kreált hazugság ellenére. Összefogás volt, szolidaritás és egymás segítése. A vidéki parasztemberek vitték az ennivalót Bp..re. A budapestiek moltov-koktélokkal és kézifegyverekkel első menetben legyőzték a kommunista rendszert, aztán az oroszokat Pesten. Ne legyetek cinikusak. Utána a túlerő és a kommunista árulás győzött!

  54. Kivéve ha nem őrült.
    vagy pszichopata.
    vagy szadista.

  55. a 67 az a 65-re volt.

    66-hoz annyit, hogy akkor még más emberek voltak.
    Nézd meg a mostani fiatalságot és majd rájössz, hogy az iwiw-en karddal pózóló seggfejek nem fognak összefogni, maximum azért, hogy téged eltegyenek láb alól.

    Bogarászásra javaslom a napisz*r oldalát, ott megláthatod, hogy milyenek a mai fiatalok, mi motíválja őket, milyen képeket raknak ki magukról, miket gondolnak magukról és a körülöttük levő világról. Az ildal eredetileg kifigurázásra jött létre, de mintha manapság már ők is megcsömörlöttek volna a sok aljadéktól. Van még egy pár ilyen oldal, mint a pur*ttya, meg a netsz*r, de a kur*cos oldal sem rossz, ha a hold másik oldalát is látni akarod és meg akarsz mártózni kicsit a mocsokban. Vagy ajánlani tudom még a rety*.hu-t is.
    Néha, hogy azért megmaradjak valamiképpen a rózsaszínes álmok földjén, a mi kis kánaánunkban, ahol minden szép és jó, fel szoktam nézegetni ezekre az oldalakra, hogy vissza tudjak térni a realitás talajára. Kijózanító tud lenni néhány napos látogatás ezeken az oldalakon és rájössz egy idő után, hogy ilyen generációkkal a hátunk mögött nincs jövő.

  56. 66: 1956 és ami előttünk áll nem hozható közös nevezőre. (mellesleg az eseményeket te már szépítve hallottad) Akkor 10 millió le akarta rázni az elnyomókat, természetesen a közös cél összetartotta őket. Most mindenki (egyénileg) élve akar maradni. Nincs közös cél. Ha te eszel, akkor nekem nem jut. Ha én eszek, akkor neked nem jut. Hogy fogjunk őssze?

  57. Jók ezek a forgatókönyvek. A fantázia korlátlan.
    Magam részéről azt tartom, hogy a forgatókönyvek az erőforrások és az emberek szükségleteinek egyensúlya mentén fognak megvalósulni.
    Céltalan a népességet irtani csak úgy önmagáért, ha már az egyensúly létrejött. A történelem során egyetlen háborúról nem tudok, ahol a népesség teljes kiirtása lett volna a cél, és nem a megszállt ország erőforrásainak kisajátítása.
    Az első sorokban szükségletet írtam, nem létszükségletet. Egyes egyéneknek mindig lesznek igényei a létet meghaladó fogyasztásra. Ezt meg is fogják szerezni. A többiek élhetnek a lét küszöbén.

  58. Üdvözletem mindenkinek!
    Íme, egy rövid Gerald Celente-féle trendelőrejelzés (az egyiptomi események kapcsán): http://href.hu/x/ej5t
    Egyébként az első hsz-ekben emlegetett „messzi 20-30 év” erős optimizmussal igaz lehet, ha az első számjegyek után álló nullákat lehagyjuk… 🙂

  59. 10: Tibor bá talán én leszek az első akit le fogsz lőni idegességedben? Betyárosan átitat téged a pesszimizmus,ami ragadós lehet más emberre is.
    Azért én téged optimistábban látlak mint a jelenlegi helyzetet: a korod ellenére még mindíg van esély a felnőtté válásra és felelősséget vállalni se olyan nagy dolog.Csak meg kell tenni!
    Sajnálom,hogy szembeköpöd a saját nemzeted.Genetikailag lúzernak tartod a magyart. Vajon meddig mentél vissza a történelemben, hogy ezt ilyen biztosan állítod? 50 évet 100-at,500-at 2000-et vagy talán 20000-et. A genetika nem lehet pár száz éves.
    Azt írod még az európai átlagot sem ütjük meg. Igen ez igaz, szerencsére, nincs is rá szükségünk – ezért vagyunk mások, nem többek nem kevesebbek csak mások. Ha elfogadod ezt a tényt akár más lehetőségek is beugorhatnak. Persze csak akkor, ha a rózsaszín szemüveget leteszed és látod a valóságot.
    41:Igazad van Gorgon ez egy szép álom, semmi több! De vajon vagy annyira bátor,hogy meg is valósítsd azt? Próbáld ki, akár még többre isjuthatsz vele.

    Nem rossz a gyilkoljuk meg egymást és túlélünk elmélet sem.De látom vannak a hozzászólók között optimisták is, ez jó, mert ők lesznek a potenciális túlélők, akiknek esélyük lesz egy új világot felépíteni.

  60. Ha lassan zajlik majd a dolog akkor igaza van a mérnök úrnak (70)!
    De ha gyors változás lesz akkor nagyobb baj is lehet, mert egyszerűen nem lesz következő évi termés! Akkor 1-2 év után gyakorlatilag nulla lesz a létfenntartó nyersanyag! Nem az lesz elsősorban a baj, hogy nem lesz pl mit ültetni, hanem az hogy ez a mennyiség az országban pár helyen lesz! Ha pedig anarchia van akkor ahhoz a megfelelő időben max a környék juthat hozzá, és elvetheti majd learathatja a termést, ha közben nem történik velük valami!
    Gondoljatok bele, most az ország élelmiszer szükségletét, max az ország lakosságának 5%-a állítja elő! Ők is főleg gépesítve!
    Tegyünk fel egy idilli helyzetet, nincs se, rablás, se fosztogatás, jönnek az ufók és rendet tartanak, de elrabolják az összes boltot, meg szupermarkatet, elviszik az összes kőolajat, és az emberek ott maradnak, hogy a vetőmagból maguknak kell kézi erővel előállítani a következő évi termést!
    Vajon ki lenne képes rá???
    -az segíthet, hogy megy mindenki az erdőbe gyűjtögetni, meg vadászni, de ha leraboljuk az erdőt, utána???

  61. 72-re. Mit kellene pontosan megvalósítanom? Ez nem tiszta.

  62. 72:
    Minden vallásos ember azt hiszi, hogy az ő istene az igazi, az összes többi eretnek. Az összes nép fiainak jelentős rése (igen még a cigányoknál is) azt hiszik, hogy ők a legkiválóbbak. Ezért aztán a soraidon nem lepődök meg. Az ilyen kifejezésekkel, hogy „szembe köpöm a nemzetem” csak azt bizonyítod, hogy szélsőségesen gondolkodsz és az objektív nézettől olyan messze állsz, mint Makó Jeruzsálemtől. Az a gondolat pedig, hogy te leszel az első, akit lelövök, a benned rejtőző, fékezhetetlen agresszivitásról tanúskodik. De, ha már itt vagyunk, akkor kérd számon a politikai vezetők viselkedését, ne az enyémet, mert ők milliószor több kárt okoznak, mint én, amennyiben a feltételezésed igaz lenne. Különben, ha nem tudnád, nem kötelező látogatni a honlapomat. Menj a Kuruc infóhoz, az való ndeked.
    Hány éves a genetika? Talán 150. Hogy hány generáció kell bizonyos tulajdonságok megerősödéséhez? (mert valójában erre gondolsz, csak nem tudod magad kifejezni) Igen, ez a kérdés. Nézz utána. Olvass és tanulj, és akkor állj le velem alpári módon vitázni, ha majd egy kicsivel többet tudsz, mert így messze nem vagyunk azonos kategóriában.

  63. 70: szerintem is túl sok itt a mad-max. 🙂
    Úgyhogy kis segítség a való világból:
    1, rendőrség nem tehetetlen, hanem meg van bénítva. A leghabzóbb szájú rasszista ismerőseim köztük vannak. Ha elengedik a pórázuk, akkor vérfürdő lesz valóban, csak épp nem úgy, ahogy itt gondolják. Sajnos előtte rengeteg ártatlan meg fog halni, hogy „fent” a humánum élharcosaként tetszeleghessen magának a sok majom.
    2, Örömmel jelentem, hogy a nagyok elkezdték egymást is marni (kisebb háborúk vannak a káderelfekvők között, idei új jelenség). Ez egy nagyszerű negatív visszacsatolás.
    3, Orbán nem fog csodát tenni éppúgy, ahogy más sem tehetne. Ő magától legfeljebb az orrát fújhatja ki, minden máshoz engedélyt kell kérnie a megfelelő helyről.

    Legfontosabb: összeomlás egyáltalán nem lesz, hanem most is folyik! (tessék már végre gondolkodni is a húsvét szigeteki problémán, nem csak linkelgetni és örülni, hogy milyen jó csontot találtunk ma is)

  64. 77-re:
    A rendőrségre ez is egy megoldás.
    De mire elengednék a pórázt, addigra lehet késő lesz.

    Az pedig, hogy írod a végén hogy van összeomlás, azt mi is tudjuk. Akik szerintem itt postolgatnak Tibor Bá-nál, azok már a végkifejletről diskurálnak. Hogy hol a vége.

  65. 77:
    0) Akad
    1) Nem tehetetlen, de nem is olyan frankók, mint ahogy írod.
    2) Ez mindíg így van, a csatlósok nyerés után benyújtják a számlát. Orbánt csak azért türték meg 8 évig, két vereség után is, mert ragyogóan tudta irányítani a népet. Két és félmillió ember Krisztust lát benne.(mára minusz 3 %)
    3) Erre már többször rámutattam. Azt tesz, amit tennie kell. Vagyis a szegények hátán meglovagoltatni a gazdagokat. Ez szándékos (a la Gedeon) így sikerül elérni egy „világ forradalmat”, ahol az éhezők fellázadnak, egymás torkának is esnek és ki lehet őket irtani.

  66. 78: a lényeg, hogy a végkifejletet senki nem fogja észlelni, mert nem fogja bemondani a TV reggel. 😉 Az életünk már most is drasztikusan más, mint a 70-es évekbeli „aranykorban”, de ha valakit megkérdezel, hogy pontosan mikor is volt a változás, nem fog tudni neked válaszolni. Az emberi agy egyszerűen nem tud a saját dimenzióin kívüli dolgokat rendesen leképezni (méret, sebesség stb.), az absztrakció meg olyan, amilyen. Lsd. Tibor Bá Vissza a múltba rovata kontra a történelemkönyvek hülyeségei. 🙂

  67. 80:
    Hálám örökké üldözni fog. 😀
    Észlelés? (hatodik érzékszerv, emlékszel?) Nos vannak jelek, hogy Amerika meg fogja változtatni közel keleti politikáját, enged az izrael-centrikusságból. Az egyiptomi de faktó katonai puccsnak érezhető következményei lesznek.
    70-es évek? Mondjuk én az IMF tagságot rizikósnak gondoltam. Az indította el a folyamatot. Csak csendben jegyzem meg, hogy Sztálin nem engedte, hogy kelet Európa igénybe vegye a Marshall segélyt. A vén postarabló nem volt hülye.

  68. Végig olvastam mindent.Hány frontint vegyek még be? 😮
    Általában estére jövök ide olvasgatni,hát nem mondanám hogy nyugodtan alszom át az éjszakákat.. :O
    Csak azt tudom javasolni hogy mindenkin legyen legalább 15-20 kilo felesleg,mert még jól jöhet.
    Ezt tapasztalatból mondom.Amit itthon átéltünk minimálbéren 2008 november és 2010 március között.. Ez a kis felesleg el is tünt..

  69. „Ez szándékos (a la Gedeon) így sikerül elérni egy “világ forradalmat”, ahol az éhezők fellázadnak, egymás torkának is esnek és ki lehet őket irtani.”
    Itt csak egy dologban vagyok bizonytalan; biztos, hogy ez szándékos? Akárhogy próbálom elképzelni, de a demokrácia és az ember(-i kapzsiság) kombinációja mindenképp azt adja ki, ami épp most is történik. Más lenne a világ, ha a sok Gedeon féle titkos társaság nem irányítana minket? Attól félek, hogy nem nagyon.

    +1 Tibor Bá: az előző hsz.-emben az utolsó „és”-t kijavítanád „versus”-ra? Nagyon nem az jön így le, amit írni akartam. 🙂

  70. 82:
    Amennyit akarsz. A Frontin nem okoz függőséget. 😀
    83:
    OK, de akkor nincs miért “hálásnak” lennem. Látod, így lesz egy hógolyóból lavina.

  71. 84:
    A Frontin (Xanax) nem kis függőséget okoz hanem óriásit. Ha már nem gyártják, és sokan hozzászoktak, akkor sokan pusztulnak ezáltal is. (gyógyszermegvonási tünetek miatt).

  72. 83: Vagy szándékos, vagy elképesztően rövidlátó. Hogy kapzsik az OK, de a saját létük forog kockán. A kapitalizmus „hőskorában” a tőkés piszkosul kizsákmányolt, de arra vigyázott, hogy a melósa ne haljon éhen és legyen neki utóda, mert több generációban gondolkodott. Igaz, ma már a „melós” nagymértékben nélkülözhető. Az állami támogatást, a segélyek elosztását feltétlen át kell alakítani, de teljesen megvonni hülyeség. nem arra hivatkozom, hogy sok ember dolgozna, de nem tud. Hanem arra, hogy sok éhező ember potenciális lázadás. Miért mi legyünk az elsők. Ha már van előttünk lefutott lázadás, akkor abból lehet tanulni.

  73. 85!
    Tibor bának adok most igazat.Hál istennek nekem nem igen okoz függőséget.Csak ritkán kell bevennem.. 🙂
    Szerintem másoknak sem okozna.Csak akarni kell jobban lenni.Az agyban sokminden eldől.De ha majd bekövetkeznének ezek a dolgok,akik itt fel vannak vázolva,hidd el sokan lemondanak majd róla,muszájból,és láss csodát,túl fogják élni frontin meg xanax nélkül.Az ember azért ugy van felépitve hogy sokmindent kibir.Bár a mostani fiatalok nem biztos hogy tudják.Akik nem éltek háborúban,sőt,katonáékhoz sem kellet egy kicsit bemenni..Egyszerűen az emberek nincsennek tudatában saját képességükkel,és felépítésükkel.Mindenkiben van tartalék.Még ha nem is látszik,vagy nem is érzi.A muszáj meg a túlélés nagy úr.

  74. „Csak csendben jegyzem meg, hogy Sztálin nem engedte, hogy kelet Európa igénybe vegye a Marshall segélyt. A vén postarabló nem volt hülye.”

    Hat nem is tudom… Az a 14 Ny-europai orszag, amelyik igenybe vette mindig is jobban allt nalunk Kelet europaiaknal…
    A Marshall segely egyebkent nagyobb reszt segely volt – azaz vissza sem kellett fizetni – es csak kisebb resze volt kolcson.
    Erteke kozel 14 mrd dollar volt, ami akkor oriasi penz volt.
    Igen, mi nem vettuk igenybe a segelyt, viszont utana, pontosabban helyette vettunk fel jo nagy kolcsonoket, amiket az unokaink is fizetni fognak, merthogy a kolcsont vissza kell fizetni..
    Inkabb a segelyt kellett volna elfogadni szerintem…

    A ven postarablo nem volt hulye persze, csak eppen nekunk nem akart jot egy cseppet sem. Ugyhogy nem hulye volt, hanem egy szemetlada.

  75. 88: A Marshall segély és az IMF tagság között több, mint 20 év volt. Nincs ingyen vacsora. A segélyt se adják ingyen (se a kölcsönt). Nézd meg most Egyiptomot. Évi másfél milliárd segélyt kapott az USA-tól. Erre állt rá. Ma már nem tud meglenni segély nélkül és a katonaság azt tesz, amit a szomszédban előírnak. És amit előírnak nem semmi. Mondjuk mit szólnál, ha Erdélyben éheznének a székelyek és a magyar honvédség védené a határokat, nehogy valaki ételt vigyen a székelyeknek Magyarorszéágról?
    Aztán a kiegyensúlyozottság érdekében! Amikor volt az 1973-as nyersolaj árrobbanás, mi a SZU-tól 5 évig olcsó olajt kaptunk.

  76. 79:
    Erről a francia forradalom jut eszembe! Ott pedig a felbőszült csőcselék célja elsőnek pont az uralkodó osztály volt…
    …utána már folyt a vér ész nélkül!

  77. 90: nem a csőcselék csinálta a forradalmat, őket csak felbérelték. A forradalmat bankárok csinálták, ahogy már Angliában 1640-ben is.

  78. 87:
    Melike, akkor csak szedd szorgalmasan. Aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy nem tudsz nélküle létezni. És elhagyni nehezebb a benzodiazepineket, mint pl. a heroint 😀

  79. 92: Lapozd fel a Wikipédiát és olvasd el xanax alatt. Dupla vak kísérletnél 8 hónapon át xanaxot szedettektől elvonták a gyógyszer (tudtukon kívül) 35 % semmilyen tünetet nem mutatott.

  80. 93:
    Tibor bá, ezen nem vitatkozom, tudom, hogy igazam van, Neked fogalmad sincs erről a dologról.

  81. Tibor ba itt oriasi tevedesbe vagy esve!! Ennel a temanal nagyon kod van nalad…az sem baj ha nem ismered be! A lenyeg, hogy az orvostudomany a mai allaspont szerint elismeri, hogy a benzodiazepineknel nagyon gyorsan kialakul a tollerancia es a megvonasi tunetek az emberek 80%-nal jelentkeznek, persze mindenkinel mas es mas! De letezik az ugynevezett benzodiazepin megvonasi szindroma, ha hirtelen elvennek az emberektol ezeket a bogyokat akar meg is halhatnak!! Nagyon sulyos tunetek alakulhatnak ki, ezeket nem emelnem ki, mert ismetlem nalad kod van!! A lenyeg, hogy ha valaki ugy dont, hogy kidobja hirtelen az jol gondolja meg, mert talan komaba esik es hangsulyozom belehalhat! Ha meg mindig nem tisztult ki a kep akkor ime:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Benzodiazepine_withdrawal_syndrome

  82. 94:
    Két ember azért vitatkozik, mert mind a kettő „tudja”, hogy igaza van. Te nyilván tapasztalatból beszélsz, de az emberek nem egyformán viselkednek a különböző gyógyszerekkel szemben. Például az aszpirint vérhígítónak használják az infarktusos betegeknél. De az emberek 30 %-a egyáltalán nem reagál az aszpirinre. Az emberek 35 százalékánál a xanax-nál nincs elvonási tűnet. Neked IGAZAD saját magad esetében van, de ez nem univerzális.
    95:
    Te linkelted be: „in unselected patient groups more than 50% of subjects are able to discontinue benzodiazepines with mild or even no withdrawal symptoms at all.”
    Magyarul: „A nem kiválogatott (randomizált – saját megjegyzésem) beteg csoportnál több mint 50 százalék volt képes felhagyni a benzodiazepin (xanax) szedését nagyon csekély elvonási tünettel, vagy mindenféle tünet nélkül.” — Ezek után kinél van köd? Ez pontosan azt mondja, amit én, hogy az emberek nem egyformán reagálnak a különböző gyógyszerekre. Persze, ha te csak azt olvasod el, ami neket tetszik, akkor igen, van aki az elvonásba belehal. mondjuk 8 mg volt a napi dózisa és ő volt az egy milliomodik. De ez tipikus? Srácok! Észre kellene már venni, hogy Dr. Altzheimer hozzám még nem kopoktatott be. 😀

  83. A tobbi 50% valoszinu elkezdett hallucinalni, furcsa tuneteket produkalni…olyanokat is amiket gyogyszerezes elott soha nem erzett, 30% pszihozisba esett…, a tobbiek vagy bekomaztak vagy meghaltak. Na de nyilvan nem azt emeljuk ki ami sulyosabb!!
    Biztos ennyire jok ezek a benzok! 🙂

  84. Szerintem a cigányok és a magyarok között lesz a fő konfliktus az erőforrásokért. Lehet, hogy a magyar nem összetartó meg minden… MÉG. Egy ilyen (fent vázolt) jövőben egészen biztosan sokkal összetartóbbak lennénk. Persze akkor már lehet, hogy késő lesz. Aki teheti az sajnos menekül el ebből az országból, és viszi a családját is. Aki meg marad annak a nagy része meg élősködik a dolgozó társadalmon.

  85. 96:
    Dr. Altzheimer nem, de a témában való ismeret/jártasság se kopogtatott az ajtódon. Jó szöveggel leplezni a hozzá nem értést lehet jó taktika. A benzodiazepin függőség a nyugati világ hatalmas problémája, nagyon sok ember szenvedő áldozata ennek. És akkor ilyet kijelenteni: „Amennyit akarsz. A Frontin nem okoz függőséget. „, hát ezt a bődületes marhaságot nem tudom honnan szedted.
    http://www.benzo.org.uk/manual/index.htm

  86. Benzos are more addictive than heroin and harder to withdraw from than any other class of drug.

  87. hu gyerekek ez nagyon brutál, el KELL olvasnotok:
    http://www.wikileaks.ch/cable/2010/01/10CAIRO145.html
    pár kiemelés kedvcsinálónak

    U.S. is seeking ways to advance human rights and political participation over the coming 12-18 months

    predicted the military would play a role in succession to
    ensure stability

    prospects for significant political reform are slim while President Mubarak remains in office

  88. 76:Nem a tudással van a gond, hanem a félelemmel.Iszonyatosan félhetsz Tibor bá, talán ezért próbálsz lepasszolni a Kurucinfóra(?). A nézetemtől félsz vagy pedig az előttünk álló nehézségektől?
    Igaz,hogy a vallás fölöslegesen korlátozza az embert. Ezen ismerőseimnek azt szoktam mondani: ne korlátozd önmagad! dobd el magadtól a vallást máris tágabban fogod látni a világot.
    A valóságban benne van az is, hogy pánikunkban legyilkolásszuk egymást, és az is benne van, hogy összefogunk és úrrá leszünk a helyzeten.
    El kell fogadni ezt a lehetőséget is és a másikat is. Aki képtelen ezt elfogadni az vagy diktátor vagy pedig diktatúrára vágyik.
    Én a genetikát sokkalta régebbinek gondolom mint 150 év.

  89. 103: Ha nem vetted volna észre, mi nem egy nyelvet beszélünk. Sose fogsz megérteni. Feltételezéseid hibásak. Pszichéen sokkalo stabilabb vagyok, mint bárki, akivel eddig találkoztál. Te pedig egyszerűen nem vagy idevaló. Javaslom, légy csak olvasó és próbálj megérteni.

  90. A köves nagyon érdekes volt.
    Imádom az ilyen misztikus dolgokat.
    A nyirkai jóslatot nem értettem, annak majd még utánaolvasok.
    Az elsőt, amit linkeltél már olvastam, ahhoz nem fűzök semmit, szerintem van benne valami alapdolog a jövővel kapcsolatban.

    Statikus, ha van még ilyen linked, dobd fel ide, én örömmel fogom olvasgatni ezeket.

  91. Ezen az Olduvai elméleten jót mosolyogtam. Ha a szerző látta volna hogy néznek ki azok az életjátékok, amiket 20 éve a suliban fabrikálunk, biztos beperelt volna minket plagizálásért. 🙂

  92. 99!
    mindenkinek más problémára irják fel ugyanazt a gyógyszert.(frontin)Nekem speciel spontán pánikra,ami egy évben max kétszer van.És csak akkor veszem be egy szemet..Egyébként nem.És megvagyok nélküle.Sokan meg is lennének nélküle.Csak nem ismerik saját magukat.Aki meg nem,az gyenge ember,és nem életre való..

  93. No, csak hogy eloszlassak némi tévhitet, mint gyakorlott frontin használó, meg kell nyugtassak, illetve a gyanakvók közül el kell keserítsek mindenkit, hogy bizony a frontin nem heroin, tehát nem okoz függőséget, midegy, hogy milyen kimutatásokkal jösztök nekem.
    Rendszeres frontin fogyasztó voltam egy ideig, és egyik napról a másikra hagytam abba nem is olyan rég, pár hónapja. Tény, hogy nem voltam stresszes, nem tudtak felhergelni apróságokkal, de le is tompított, mint állat, ezért abbahagytam. Egy szerda reggel nem vettem be a dozisom és mit ad isten nem történt velem semmi rossz. Nem lettem zizi, nem vitt el a kaszás, nem kezdtem el tombolni, hogy hova gurult el a gyógyszerem, vagy ilyenek. Semmi nem történt. Egyszerűen nem szedtem tovább.
    A gyógyszerfüggőség a Frontinnál és társainál a fejben dől el leginkább. Ha te eldöntötted, hogy neked az a gyógyszer a végső mentsvárad, akkor akármennyire is nincs hatással rád a bogyó, a nem szedésébe tényleg belehalhatsz, mert az akaratod azt diktálja.
    (Ez a gond a legtöbb bagózónál is, hogy NEM AKAR leszokni. A nikotinfüggőség már csak egy kis extra, amit szépen lehet ellensúlyozni, de ezt sokan nem értenek meg. Én már értem, mert bagóztam, bagózok és bagózni is fogok, mert tudom, letisztáztam magammal, hogy NEM akarok leszokni még. De ha le akarok majd szokni, akkor fogom és másnap már nem fogok rágyújtani. Volt, hogy időszakosan nem dohányoztam. Akarat kérdése az egész. napi két dobozzal elszívtam, aztán egyik napról a másikra letettem. pár hónapig nem bagóztam, aztán újrakezdtem. Nem azért, mert hiányzott a nikotin. Egyszerű a válasz, szeretek bagózni. Munkahelyen cigarettát szoktam használni, de amint hazaérek, fogom a kis pipámat és arra gyújtok. Egyszerűen imádom. Van aki a csokit zabálja, van aki az almát veri befelé kétrét görnyedve, én a pipát részesítem előnyben az illatos dohánnyal az élen. A gyógyszerekkel is ez van.)
    Természetesen a komolyabb bogyóknál, amik ténylegesen kellenek a szervezetnek ez nem áll fenn, ott tényleges függőségről beszélünk. Itt most csak a Frontin volt terítéken, tehát mielőtt kötözködni kezdtek, jól fontoljátok meg a mondandót.

  94. 109: 110:
    A hozzá nem értőkkel nem állok le vitatkozni.
    Ez egy igaz történet, aki átesett ilyenen, az tudhatja csak. Ti NEM TUDHATJÁTOK, mi ez valójában.
    http://worsethanheroin.com/

  95. 111: Nagyképűen belinkeltél egy angol szöveget, amiből kivettem egy releváns mondatot és lefordítottam:
    “A nem kiválogatott beteg csoportnál több mint 50 százalék volt képes felhagyni a xanax szedését nagyon csekély elvonási tünettel, vagy mindenféle tünet nélkül.”
    De te kötöd az embet a karóhoz és mindenkit sértegetsz, aki nem fogadja el a szövegelésedet. Gorgon nagyon helyesen rámutatott, hogy az agyakban dől el. Ezért van az, hogy az emberek felénél semmi gond. A másik felénél van. Ide tartozol te is. Ne akarj mindenkit a saját méretedre vágni. melike viccesen közölte, hogy ilyen szöveg tán be kell vennie frontint. Még emotikont is tett a mondata után. Te pedig mingt egy bősz bika mindenkinek neki rontasz, aki nem akar belehalni a Frontin hiányba.

  96. 111. Nos, vagy nem olvasod el a posztokat, vagy csak pár sort az elejéről.
    Az pedig, hogy a heroinnal jössz, csak még jobban utal arra, hogy mindenképpen be akarod bizonyítani, amiről már megbeszéltük, hogy nem valós.
    Nem heroin, Frontin volt a téma. Én le tudtam tenni, mégsem feküdtem ki. Nem drogos voltam, egyszerűen csak stresszes.
    EZ BARÁTOM IGAZ TÖRTÉNET, MEGTAPASZTALT TÖRTÉNET, BÁRMENNYIRE IS FÁJLALOD ÉS NEM ISMERED EL, NEM AKARSZ „HOZZÁ NEM ÉRTŐKKEL ” VITATKOZNI.

    Ne keverd a szezont a fazonnal, és ha a drogokról akarsz csevegni, akkor menj a drogfüggők oldalára.
    Remélem uccsóként leszögezhetem, hogy a frontintól az lesz függő, aki hagyja. A heroint pedig hagyjuk meg a lököttöknek.
    Ha pedig függő vagy és itt akarod kiélni a mániád, hogy meggyőzz minket, hogy a DROGOK veszélyesek, elárulom, tudjuk már egy ideje. Nem te találtad fel a spanyolviaszt.

    Bocs Tibor Bá, hogy ilyeneket posztolok, de kicsit irritál, hogy leírom, hogy nem, erre azt mondják, hogy nem tapasztaltál semmit, és márpedig de.

  97. Üdv. Tibi Bá!

    Úgy jobban bele gondolva, milyen is kicsi népünk valójában, már nekem is eszembe jutott, hogy történelmi szükségszerűség a fajtánk hanyatlása. Mert ugye kb. 500 éve mindig valami idegen hatalom ül rajtunk, s igaz sok hőst ,bátor harcost adott népünk a történelem folyamán, de ezek korán haltak ( mivel a hős már csak ilyen) ezért ezek vérvonala kihalt, s akik ma képviseljük e dicső nemzetet, sajna általában a bajban megbúvó, gerinctelen, köpönyegforgató talpnyalók utódai vagyunk sajnos. Most ezért bizti kikapok a nagy hazafiaktól, de hát én is örülnék ha nem lenne igazam.

  98. 114: Igazad van! Mohács óta 25 generáció telt el. 25 generáció alatt bizony komoly szelekció lehetséges. Plusz nevelési ráhatás. Volt egy munkatársam, hihetetlen beszari alak volt. Aztán egyszer beszélgetés közbven elárulta, hogy 1940-ben született zsidónak. Gyerekkorában az apja naponta figyelmeztette, hogy legyen visszahúzódó, ne exponálja magát, bújjon el a tömegbe, stb.
    Különben aki magyarkodásában tagadja a tényeket, senkinek se tesz jót, magának se. A biztos bukás az önbecsapással kezdődik.

  99. 110: Szia Gorgon!
    A Frontinnal kapcsolatban nagyon egyetértek Veletek. Régebben, amikor nagyot szerettem volna aludni, esténként én is bekaptam egy-egy szemet. Így sikerült is. De aztán észrevettem, mennyire kába vagyok tőle egész nap. Ezért már évek óta mellőzöm. Nemcsak ezt, a többi gyógyszert is.
    A dohányzással kapcsolatban is azonos a véleményünk. Magam is bagózom, és eddig még nem jutott eszembe, hogy leszokjam róla. De amikor nem kivánom, akkor egyszerűen nem gyújtok rá…

  100. a megalkuvás sajnos belénk nevelt dolog, ezzel teljes mértékben egyetértek.
    Mióta megszülettem, mindig meg kellett valaminek felelnem, mindig megalkuvásba kellett kényszerüljek. Természetesen ennek előnye is volt, de hátránya is nem is kevés.
    Nap mint nap meg kell hajolni valami miatt, csak hogy ne rugjanak ki, biztonságban érezd magad az állásodban, jó viszonyban legyél mindenkivel, aki számít valamit körülötted és még sorolhatnám.
    Pedig az ember néha bizony megmondaná a magáét.
    Ez a magyarkodással is így van. Az ember szívesen hírdetné világgá, hogy ő akkora magyar, mint egy ház, de nem lehet, mert akkor már jön a falszöveg valahonnan. Ha pedig tettekkel bizonyítanád, akkor azt is félremagyarázza mindig valaki, aki nem meri felvállalni a magyarságtudatot.
    Sajna a munkaköröm nekem is olyan, hogy nem lobogózhatom föl magam, nem állhatok egyik párt oldalára sem, magyarul kussolnom kell, ha dolgozni akarok. Ez van.
    Persze azért mikor otthon vagyunk családban, akkor magyar kaját eszünk, magyar bort iszunk és magyar zenére magyar táncokat ropunk. és magyar módra élünk. Ez a mi kis magyarkodásunk.

  101. A tudatlansággal nem vitatkozom. Nem célom a meggyőzés, hagyok mindenkit a békés tudatlanság nyugalmában. 😀
    Inkább átmegyek Hetesi Zsolt és Szendi Gábor oldalaira, sokkal értelmesebb őket olvasnom. 😀

  102. 69.-re: Tibor bá, 15 éves voltam, nem szépítve „hallottam”, hanem átéltem. Meg a megtorlást is. Igen én is azt mondtam; „…igazi célok kellenek és igazi vezetők. Meglesz az is, ha itt az ideje.”

  103. Magyarkodásról:

    Hajdanán Európa meghatározó népe voltunk (efölött értelmetlen is vitát nyitni!), valóban dicső a múltunk. Ezzel nincs is baj. Viszont a mai magyarság egyáltalán nem méltó ahhoz és kicsi az esélye, hogy valaha is az lesz. Amint elkezdődne valami abba az irányba, valaki rögtön az élére ugrik és elviszi más irányba, a birkáknak meg tetszik a kolomp hangja. Mint már megjegyeztem volt a többség csak lábasjószág. Megeszik a tápot amit eléjük löknek, aztán ha van esély rá, hogy nem lesz etetés először körbeszarják, majd felfalják egymást, függetlenül attól, hogy mekkora kokárda virít a mellén. Az Orrbán-, meg a Vona-féle nagy rongyrázástól meg hányingerem van.
    Ha pedig a társadalom összeomlott, ezek a „magyarok” lesznek az elsők akik az „elveikkel” szembefordulnak majd.

    Drogokról, pirulákról:

    Mindenki azzal lövi magát amivel akarja, csak mást ne traktáljon vele. Ha pedig meg akar halni a hiányától, nem fogom lebeszélni róla 😀

  104. 121:
    Hát biztos vagyok benne nem vagyunk mi rosszabbak senkinél, és nem jobbak a többi népek sem nálunk! Mindenhol minden ember élni próbál a lehetőségekkel! Ahogy a világot sem a magyarok tették tönkre!
    A történelem sajna olyan amilyen, nem olyan könnyű ám kiemelkedni a gyarmati sorból! Márpedig még mindig azok vagyunk, az eu gyarmata!
    1000 éve bizonyos szempontból könnyű dolgunk volt, hisz a kárpátok körül nem volt sok ellenségünk! Most pedig még a saját törvényeinket sem hozhatjuk meg anélkül, hogy bele ne szólnának! Azért lehet szidni a jelenlegi vezetéseket, de a mi sikerünknek itten körülöttünk senki sem örülne, és ami a nagyobb baj, haszna sem származna belőle!

  105. Aki tiszta fejet kíván magának, az ne szokjon rá semmire. Én már 16 éves korom óta dohányzom, és nem tudok/akarok leszokni. Nem is merek bele gondolni, mi lenne ha nem kapnám meg a napi nikotin adagomat. Már csak egy társadalmi összeomlás hiányzik nekem, hogy ne tudjak rágyújtani. Tartalékoljatok cigit is, adok érte sót vagy lisztet.

  106. 123.

    Ha beüt a bumm, akkor a cigi első számú bartellé fog válni, már ha lesz rá lehetőség.

    Amúgy pedig a legjobb célponttá válsz általa harci szituációkban.
    Mi annak idején a seregben csak úgy mertük szívni, hogy a cigi bele volt dugva az „asszony” (ak) csövébe és úgy füstöltünk, hogy a fény ne látszódjon el.
    Mocskos messzire ellátszódik a kis parázsfény sötétben, de még szürkületkor is. Akkor pedig pláne, ha még villany sem ég sehol.
    Tehát a válsághelyzetben csak és akkor rágyújtani, ha semmi baj nem lehet belőle.
    A füst is messzire ellátszódik. Erre is kéretik majd figyelni.
    Az biztos, hogy ha beüt majd valami, akkor inkább rágni fogom a bagót, mint szívni, az biztonságosabb lesz. Bár a fogaim seperc alatt ki fognak hullani, de legalább nem a válság miatt fogok majd sírni. 🙂

  107. 123 & 124: Orosz hadifogságból 5 év után visszajött rokon mesélte, hogy elsőnek azok haltak meg, akik dohányoztak, mert cigarettáért odaadták az étel adagjukat. Időben szólok, okosabb ha leszoktok róla. Vannak ilyen nikotin tapaszok, az (állítólag) segít.

  108. 126-ra:
    Ha gond lesz, akkor se perc alatt le fogom rakni.
    Erre már volt példa nálam, tehát nem félek attól, hogy nem fog sikerülni máskor.

    No, a témában felmerült a fiatalság, meg hasonlók.
    Tudom, ez egy szélsőjobbos oldal, ahová linkelek, de a cik érdekes:
    http://kuruc.info/r/35/74212/

  109. Kedves Gedeon!

    Tegyük fel, hogy te nem szereted a zebrákat, emellett boldog és teljes életet élsz, amíg egy nap hallasz bizonyos állatokról, akiknek négy végtagjuk, két szemük van, és a fejük első részén található az orruk. Idejük nagy részét fákon lógva töltik, a nőstények utódaikat a hasukon hordozzák. Há – kiáltasz fel -, a mocskos zebrák!

    Érted, mi a problémám a töppedt bölcsész gondolkodásmódoddal? Találtál valamit, amiről azt hiszed, hogy analógia, mehet a dobozba a többi mellé, és már nem is kell tovább gondolkodnod a témáról.

    Nem kell válaszolnod, nyilván nem is fogsz, hiszen kevés (khm, sok) kiváltságos élvezhet a tiédhez mérhető magabiztosságot.

    Mindenki mástól bocs az ad hominemért, a lényeg, hogy a Zeitgeist Mozgalomnak semmi köze a szabadkőművességhez. A kettő közül az egyik egy nyílt, nemzetközi mozgalom a társadalmi változásért, a másik meg a szabadkőművesség.

  110. 128. Zeitgeist Mozgalom? Az mozgalom lenne? A társadalmat folyton változtatni akarja mindenki, de nem mindegy, hogy milyen irányban. Vak hit kell ahhoz is, ha kritikus gondolkodás nélkül higgyen valaki egy filmsorozatban bemutatott elképzelésnek.

  111. @130 Igen, mozgalom. Vannak tagjai, akik közös rendezvényeken találkoznak, fórumokon tartják a kapcsolatot, etc. És persze közben, a szájuk (a szánk) bal oldalán bőségesen csorgatott nyállal, felsőtestünket a szívverésünk ritmusára előre-hátra döntögetve, a semmibe meredő tekintettel, vakhittel hiszünk. Esetleg a pelenkacsere idejére hagyjuk abba, ha nagyon muszáj.

  112. 130: Szvsz a Zeitgeist sok tucat igazságra mutat rá, amelyeket meg kellene változtatni, hogy egy kicsit nagyobb jövője legyen az emberiségnek. Ha mozgalomnak tartja magát, akkor mozgalom. A szabadkőmüvesek – tudtommal – nem tették közzé mi a fenét akarnak és persze nem mozgalom csak egy zértkörű, kissé elavult társaság. Éppen ezért a kettőt nem lehet egy halmazba rakni, ez tény. Nekem a Zeitgeist szimpatikus csak elkéstek. A társadalmat tényleg sokan akarják megváltoztatni, legalább is papíron, pedig nem a társadalmat kelle ne, hanem az Embert. Azt meg neme lehet. Ezért aztán számomra a Zeitgeist mozgalom se jelent többet, mint „na most jól megmondtuk a magunkét”. De a dolgok a helyére fognak kerülni. Eltűnünk, mert evolúciós zsákutcának bizonyultunk. Persze ezt 30-40 évesen tudomásul venni sokkal nehezebb, mint néhány alvásnyira a 80-hoz.

  113. @131 Az embert a közössége formálja, abba szocializálódik, abba illeszkedik be, annak fogadja el az értékeit. A társadalom az, amit nem lehet (elég gyorsan) megváltoztatni. Az egyén a nevelés során tág határok között formálható, a társadalom tehetetlensége viszont olyan mértékű, hogy a ‘megjavításával’ már el vagyunk késve.

    Persze, ma már mindent leírnak, és mindennek az ellenkezőjét is. Naomi Klein írja a Rise of Disaster Capitalism (vagy valami hasonló) című könyvében, hogy Milton Friedman-ék tudatosan követték azt a stratégiát, hogy elterjesztették az ideáikat, majd vártak egy krízisre (amit esetleg ők maguk idéztek elő), amikor is válságkezelés címén bevezethették a szabadpiacos kapitalizmust szocialista országokban, mondván ‘mi megmondtuk előre, és a megoldást is’. És már Friedmanék előtt is a történelemben minden forradalmat társadalmi krízis előzött meg.

    Mindenesetre nem vagyok idealista, annak ellenére, hogy elméleti szinten nagyon koherensnek tartom az erőforrás alapú gazdaságot. Sajnos, mire elvégzi az ember a 8 általánost, már elkerülhetetlenül is ennek a gyilkos rendszernek (
    http://books.google.hu/books?id=CSsfg3325iEC&pg=PA204&lpg=PA204 ) a szószólójává válik. (Természetesen teljes objektivitással, a vakhitnek még a gyanúját is kerülve.)

    Az új Zeitgeist film is az emberi viselkedés taglalásával indul, de akinek esetleg azt nem venné be a gyomra, itt van egy független fickó:

  114. Ahogy látom, kerüli mindenki azt, ami a hit kategóriája lenne, pedig az ember gondolkodásmódjának változása nélkül (békaperspektíva) teljesen természetes a pusztulásunk, olyanok vagyunk mint egy ráksejt, ami a saját kódolt pusztulását továbbvinné akár más bolygókra is. Ki meri kimondani azt itt, hogy ez a civilizáció megérett a pusztulásra ? Ez baj ? Semmi esetre sem. „Sajnos, mire elvégzi az ember a 8 általánost, már elkerülhetetlenül is ennek a gyilkos rendszernek szószólójává válik” – ez így igaz. Sokat fogunk tanulni e rendszer pusztulásából, akár akarjuk , akár nem. Előbb-utóbb megtanuljuk, hogy a közösségbe való betagozódás – akár univerzumi és szellemi szinten is – előbbre való, mint a saját kis egoista törekvésünk. Ha valaki csak a saját túlélésével van elfoglalva, akkor önmagára marad, és elpusztul. Esetleg fertőzhet másokat is, berendezkedhet néhány évre a túlélésre, és elindul az elembertelenedés irányába. Kisközösségek egymás ellen ? – talán az őshordák voltak ilyen szinten – ebből sokan nem kérnek. Hogy mi lesz a jövő, newm tudjuk, de nem biztos, hogy a legrosszabb verzió válik valóra. (: Fresco elképzelése jó, de ez már egy új földi civilizáció lesz „magasabb szintről” vezérelve. Aki akar ittmaradhat, aki akar továbbléphet „szellemi fejlődésében” – persze ez már a hit kategóriája (nekem a keleti) (: Tibor bá, a bajban a tudatállapotunk megváltozik, van egy magasabb énünk, amire érdemes hallgatni – mert az addigi sablonos gondolkodás be fog fuccsolni.) (:

  115. 134: Kedves homolucus! Ha nem vetted volna észre én nem csak ki merem mondani, de 45 éve folyamatosan mondom. Az más lapra tartozik, hogy egészen az utóbbi időkig csak kevesen hallhatták meg a hangom.

    A bajban az ember tudatállapota valóban megváltozik, de éppen az ellenkező irányba, mint ahogy gondolod. Minden emlős állatban ugyan az játszódik le. 1) Észleli a „bajt”. 2) Az agy parancsára hatalmas mennyiségű adrenalin kerül a véráramba. 3) A szervezet maximális sebességre kapcsol. 4) A helyzet felmérés alapján az agy eldönti, hogy harc vagy menekülés. 5) teljes erővel vagy felveszi a harcotr vagy menekül. —- A menekülést természetesen a legjobb hatásfokkal végi, azaz kizárólag magára gondol. A Te „magasabb éned” egy fikció. Ezer tapasztalati példa mutatja, hogy az Ember is pontosan így működik. Mindenki önmagáért. Ha ezt elveted, akkor igen nagy csalódás fog érni. —- Az „embertelendés” egy megtévesztő kifejezés, csak úgy mint a „humánus”. Kapaszkodj meg! Mi is állatok vagyunk. Nem vagyunk „humánusak” és nem tudunk elembertelenedni, mert eleve sose voltunk emberek a te értelmezésed szerint.

  116. Nos, minthogy engem a sallangok annyira nem érdekelnek, hogy bevállaljak egy szócsatát, ezért nem fogok kötözködni senkivel. Viszont tennék fel egy linket.
    Tibor bá, ha volnál szíves megkukkantani, elfér-e itt, please.

    Figyelmeztetés: Akinek nem veszi be a gyomra a vallásos és nemzeti kérdések feszegetését, magyarázását, az tartózkodjon a megtekintésétől.
    Amúgy rengeteg hasznos dolog van benne.

    Tehát a link: http://www.youtube.com/watch?v=Kc_UzU9W8HU

  117. 136: Hát, azért ez az előadás eléggé gyerekes, és irgalmatlan bő lére van eresztve, az előadó pedig….hogy is mondjam….. lehetne egy kicsit gyakorlottabb. —– Különben elfér. A tárhely korlátlan 😀

  118. Rendben 🙂

    Igen, mindig bő lére ereszti. Csupán azért dobtam fel, mert valaki érdeklődött felőle, mikor az írását feltetted.
    Amúgy nem akarok provokálni senkit ezért kérdeztem elfér-e.

  119. 138: Tényleg feltettem, de jó erősen „megszerkesztettem”. Szakismeretével nincs semmi baj.

  120. 140: Hát lehet, hogy a bácsi érdekeseket mond, de ehhez kell ilyen érdeklődés is. Az is lehet, hogy bennem van a hiba, hogy nem vagyok eléggé fogékony a transzcendensre. Pedig belepörgettem, azt hittem, talán néprajzi forrásból kapunk jelenleg is használható infókat, ha már a magyar kert a cím. De még a 4. részben is csak azt láttam, hogy a bácsi olyan határozott tudással beszél az istenfáról, mint aki ott volt a teremtésnél.

    Viszont tényleg sok előadás meg film van itt, én is találtam számomra reménytkeltőket. Pl:

    Baji Béla – Önellátó biogazdálkodás

    Balogh Béla – Komposztálás

    Bócsó Renáta – Tájfajták, önellátás VM

    Még csak a B betűig néztem rá, gondolom van ilyesmi hátrább is. Persze még ezeket sem láttam, majd esetleg nyugtával dícsérem…

  121. Az „evolúciós zsákutca” elmélettel kapcsolatban egyetértek a véleményeddel. Úgy viselkedünk, mint a vírusok, amelyek elszaporodnak, majd a megfertőzött élőlénnyel együtt elpusztulnak. Itt egy különbség lesz, az hogy a Föld nevű bolygó túl fog élni bennünket – ha csak nem teszünk valamit. Jó kérdés, hogy nem késtünk-e már el ezzel?
    Az „Ébresztőfilm” kapcsán szó volt arról, hogy az a bizonyos kis csoport, aki a kezében tartja a hatalmat, mit akarhat?
    Szerintem, egy harmadik világháborút nem lehet hagyományos eszközökkel megvívni – ebbe ők is beledöglenének. A kölcsönös elrettentés elég jól működik – nem beszélve a profitról, amit termel. Így ez nem lehet érdekük.
    A teljes összeomlás szintén nem lehet érdekük, mert egy középkori szintre süllyedt világban semmi hatalmuk sem maradna.
    Ezek alapján, úgy gondolom, hogy előbb-utóbb ki fogják nyitni újra a csapokat. Hogy a globális felmelegedés, elfogy az olaj, elfogy az ivóvíz témákban mire jutottak, azt nem is akarom tudni. 🙂
    A „magyarkodás” témában ezúton várom mindazok jelentkezését, akiknek génállományában nem mutatható ki a török, német, osztrák, szerb, horvát, orosz, tatár, cseh, bantu 🙂 stb. vér. Ezek szellemében elég okafogyott dolog a „magyar” génállomány elemzése.

  122. „Úgy viselkedünk, mint a vírusok, amelyek elszaporodnak, majd a megfertőzött élőlénnyel együtt elpusztulnak.”

    Annyit tennék hozzá, hogy nem találsz a Földön olyan élőlényt, amelyik ne próbálna addig nyújtózkodni, amíg a takaró ér.

  123. 143: Ez igaz, de a takaró szélénél tovább nyújtózásnak két lehetséges következménye van: 1) Orra koppintás, 2) Halál. Szvsz nagyon nem mindegy melyik van a takarón kívül.

  124. 61 Hát akkor nézz szét jobban, vannak fent nem is 1 torrent oldalon.

  125. No, megérkezett az első fecske: a cukor.

    A település ahol élek, cukormizériában szenved, nem tagadom én is elkaptam a kórt.

    Vennem kellett volna cukrot, mert kifogytunk.
    Megyek a tecsóba, hát nincs egy gramm sem. De tényleg.
    Kérdem az eladót, hogy mi van má’
    Erre aszongya, hogy elvitték az összest a népek, mert emelni fogják a cukor árát (ami most 259 errefelé) 400 forintra.
    Be is kakkantottam majdnem, mikor mondta.
    No, sebaj gondoltam, felpakoltam pár cuccot, aztán fizetés és irány a város. Tudtam, hogy mióta megnyílt a tecsó, mindenki oda jár és a spár boltot, ami ott van a központban, alig látogatják mostanában. Irány oda, kocsit levesz aztán uzsgyi.
    Nem tököltem 60 kg-t felpakoltam a kocsira. Itt is vettem még ezt azt, ha már lúd legyen kövér és irány a cassa. Az eladó csak nézett, hogy mi van. Kérdem tőle, hogy lesz e áremelés, azt mondja nem tudsja, de mintha mondta volna valaki ma neki.
    No mindegy, a lényeg, hogy errefelé beindultak az események.
    másfél hete 198 volt kilója a cukornak, múlt hét végén már 219 és most a hét elejétől 259. Szóval megy felfelé, mintha húznák.
    Az a 60 kiló nem kér enni, jól elvan, szóval most kíváncsian várom, hogy mi lesz.
    Megjegyzem a kenyér is mocskos módon elkezdett drágulni.

  126. @135 Csak megjegyzem, ‘for the record’, hogy szerintem krízishelyzeteken kívül az ember társadalmi/társas lény, és hiba a krízishelyzetekben tanúsított viselkedést általánosítani.

  127. 147: Ma a híradóban mutattak egy nőt az autójában. A nő rádudált egy férfire, aki odament a nő kocsijához, betörte az oldalsó ablakát és háromszor beleboxolt a nő arcába. Ergo: Hogy egy ember egy adott pillanaatban micsoda, az a körülményektől függ. Ma Magyarországon az ismert okok miatt a társadalom rendkívüli mértékben frusztrált. —- Egy év alatt a fiatalkorúak öngyilkosága 70 százalékkal megnőtt, ismétlem egy év alatt. Van valakinek valami ötlete, hogy miért? Nert társas lény?

  128. 147-re

    Olyasmi nincs ,hogy krizishelyzeteken kivűl,ez az evolució szerves része, az emberé is,ez formállja ,alakitja és taszitja saját elkerűlhetetlen kipusztulása felé.Ez álltal szűletik meg ,nő fel és halálának halálával hal meg.

  129. 146-ra

    Igaz amit a cukorral írtál.Egy ismerősöm egy diszkontban dolgozik, a beszállítók 2 naponta emelték az árat.A következő szállítmány beszállítói ára már 300 Ft lesz(ezt mondták neki).
    A cukor világpiaci ára már jó ideje csúcson van(már tavaly is)és nem értettem miért nem volt változás a bolti árakban.
    Felteszek egy grafikont, 30 éve volt magasabb áron is a cukor, de amilyen ütemben nőtt az ára utána hasonló ütemben esett a töredékére(a tizedére esett az ár).Szerintem még nem vagyunk most a csúcson jelenleg. Az időjárás a probléma fő oka.Állítólag a lisztnél és az étoaljnál várható hasonló.

    http://www.mongabay.com/commodities/price-charts/international-price-of-sugar.html

  130. 148: ismered, a sztorit, hogy a lemmingek túlszaporodás esetén megindulnak a tenger felé? Ez van most velünk.

  131. Edmond Bordeaux Székely írt egy könyvet az ökológiai egészségkertről, a negyedhektáros kisgazdaságról, ami képes ellátni egy négytagú családot úgy, hogy a családfő napi 2-3 órát dolgozik és időnként besegítenek a családtagok is. Ha állatot is tartanak, kicsivel nagyobb terület kell, de fél hektár még így is elegendő.

    Ne legyünk szűkmarkúak, adjunk nekik egy hektárt! Magyarországon 6 millió hektár termőföld van. Minden egyes hektáron élelmiszerdömpingben élhetne egy négytagú család, vagyis a hatmillió hektár 24 millió embert tartana el élelmiszer szempontjából luxuskörülmények között! Ha mértékletesen étkeznének, de még úgyis bőségben lennének, akkor ennek a duplája, 48 millió embert tarthatna el Magyarország!

    Ehhez persze egy jól szervezett mezőgazdaság, mértékletesség és összefogás kellene!

  132. Még egy adalék: a Földön 11,5 milliárd hektár termőföld van és 7 milliárd ember. Minden emberre jut 1,5 hektár termőföld!
    Amikor fél hektár termőföld is eltarthatna egy négytagú családot emberek milliárdjai élnek napi két dollárból és éheznek sok helyen a világon.

    A 11,5 milliárd hektár termőföld bőségesen ellátna 46 milliárd embert élelmiszerrel luxuskörülmények között és mértékletes étkezés mellett ennek a dupláját, vagyis 92 milliárd embert!

  133. Egymillió munkahely kellene? Az állam adjon egymillió hektár termőföldet egymillió családfő kezébe, akik kialakítanak egymillió ökologikus kertgazdaságot állami segítséggel, máris megoldódna négymillió ember élelmiszerszükséglete, a megtermelt felesleget pedig értékesítjük a világpiacon mindenféle termékekért cserébe.

    Magyarországon a mezőgazdaság megszervezése összefoná a társadalmat és perspektívát adna az embereknek, az országnak és egy virágzó Magyarország születhetne!

  134. 150: A befektetők verik fel az árat.

    153: Elképesztően kellemes életet vetítesz elénk. De minek? Az lenne az emnberiség célja, hogy 50 milliárdan legyenek. Ez nem csak élelmiszer probléma. Mivel itatsz ennyi embert. Mit csinálsz ennyi szarral? stb…. és hova rakod az 50 milliárd ember gyerekét? Ehhez akarsz összefogni? Na, engem hagyj ki belőle!

  135. 155: földrengéseket okozna az emberiség súlya. A mai földi biomassza túl nagy része testesülne meg az emberekben, ennek is vannak praktikus határai.
    Egyébként most olvastam, hogy a 80 milliós Egyiptom termőterülete lényegesen kisebb, mint a magyar.

  136. 157: Természetesen 92 milliárd ember nem férne el a Földön, mindenesetre a Föld el tudna tartani élelemmel ennyi embert.
    De 7 milliárdot egészen biztosan, idilli körülmények együttállása esetén.

    Az egyiptomi termőföld területe arányaiban tényleg kevesebb, mint a magyar, ez probléma, hogy a termőföldek eloszlása nem követi a népesség eloszlását. Mindenesetre azok az országok, melyek termőföldből jól állnak, megtermelhetnék más javakért cserébe más országok élelmét. Speciel, hogy az egyiptomiak mit tudnának adni a kajáért cserébwe, azt nem tudom. Talán gyapotot, datolyát.

  137. 156: Igazat adok Tibor bának, azt elfelejtettem hozzátenni a hozzászólásomhoz, hogy ez egy idilli kép felfestése volt, ha minden zökkenőmentesen menne, de mint tudjuk, ez közel sincs így. Ilyen mértékű összefogást nem hogy a világon, de még egy országban sem lehetne véghez vinni, legfeljebb egy kis közösségben.

    Az emberiség létszáma a mai életkörülményeket figyelembe véve már így is sok.

  138. Egyébként Kínában trágyáznak a szarral, nem kellene például annyi állatot tartani. Amennyiben minden családban két gyerek születne csak, az emberiség létszáma nem változna hosszútávon, csak mindig reprodukálnák a szüleiket. De mint tudjuk, vannak, akik nem vállalnak gyereket valamilyen okból, valakik meg többet is.

    Nem szeretném egyébként etetni az itt jelenlévőket idillikus képekkel, hiszen a valóság mást mutat, de jól láthatjuk, hogy elvileg lehetséges lenne egy jól szervezett világ is, ami a gyakorlatban nehezen megvalósítható.

    Maradnak az alulról szerveződő kisközösségek.

  139. 159-160: Elég hamar feladtad… 🙂 Kitartás, nem vagy egyedül!

  140. 153:
    Én vitatkoznék veled!
    1. Egyrészt tegyük fel, hogy normál esetben negyed hektár eltart egy 4 tagú családok
    Akkor az azt jelenti, hogy kb 6*4*4 azaz 96millió ember élne az országban szépen egészségben!
    És jön egy rossz év, a termés felére esik, és 48 millió éhen hal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Aztán lehetséges annál is rosszabb verzió, hogy csak a fele termés esik ki!!!!!!

    2. szerintem a negyed hektár de még az egy hektár sem elegendő!

    3. a 2-3 óra munkálkodás! De persze ha csak a szigorú kaja részét nézzük esetleg

    4. luxus szint! luxus nem lehet egyenlő soha sem a mértékletességgel!

    5. Az ember egyszerűen nem tud létezni a természet nélkül! ha minden talpalatnyi helyet belaknánk azzal vége lenne az ökológiai gazdálkodásnak! gyanítom, hogy már messze túl vagyunk ezen!

  141. Szerintem egy fenntartható gazdálkodás termésátlaga messze elmarad a jelenlegi szuper génmódosított és agyon műtrágyázott növények termésátlagától!
    vagyis ha nem tudunk több földet megművelni mint ami jelenleg van, és nem tudjuk a termésátlagot növelni a jelenleginél akkor az egész számítás hülyeség!

  142. 169: Jó összefoglaló, de hogy lehet az olvasásra ennyire kényelmetlen weboldalt kreálni? Az egész egy hatalmas szenvedés. Vagy az én szemem szar. 😀

  143. http://hu.wikipedia.org/wiki/Biotechnol%C3%B3gia

    Itt van egy régebbi számítás ami szerint 1 hektár ember eltartó képessége kb 3 fő! Ez természetesen a normál természetes állapot!
    Ha ezt a számítást vesszük alapul akkor az ország eltartó képessége 6*3 azaz 18 millió fő lenne, de akkor ezt a 18 milliót csak etetnénk!
    nem volna sem ruházkodás, sem utazás,sem házépítés, sem fűtés, sem internet…..
    Ha tehát a mai szemmel képzeljük el a normál emberi társas életet akkor cseszhetjük még ezt a 3fő/ hektár eltartó képességet is!

    jelenleg az ökológia lábnyumunk kb. másfélszer nyagyobb mint amit az ország területe elbír!

  144. 171: Még jó, hogy a magyar népesség csökken.

  145. 167: Már egyik hozzászólásomban leírtam, hogy egy idilli állapotot festettem le, hogy elvileg, ha minden összhangban lenne és jól szervezett lenne, akkor képes lenne eltartani az ország élelmiszerrel jelenlegi lakosságunk többszörösét.

    Edmond Bordeaux Székely könyvére hivatkoztam, ahol egy negyed hektáros kisgazdaság ellát egy négytagú családot a családfő napi 2-3 órás munkájával, csak időnként segítenek neki be a családtagok. Ez egy vegyszer és műtrágyamentes gazdálkodás.
    Ekkora terület bőségesen megtermi a szükséges zöldségeket és gyümölcsöket, hiszen már pár száz négyzetméter is elég egy család zöldséggel való ellátásához. Nemhogy negyed hektár!

    Egy két diófa, almafa és egyéb gyümölcsfák is bőségesen elférnek ekkora területen. A tönkölybúza termésátlaga kb. 2 tonna hektáronként, ha bevetsz vele 2000 m2-t, 400 kiló kenyere lesz a családnak egy évben, mellette 500 m2 zöldséges, a búza tábla szélén gyümölcsfák.

    Ha még tartasz tyúkokat és kecskét, kicsit nagyobb terület kell, ezért mondtam, hogy fél hektár bőven elegendő. Ha kell még széna, elmész kaszálni az árokpartokra. Fél hektár lazán eltartana egy négytagú családot. Ha áttállna az országunk a hatmillió hektár nagyüzemi mezőgazdaságról ilyen kertgazdaságokra, úgy hogy fél hektárt számolunk egy négytagú családnak, 12 millió négytagú családot vagyis 48 millió embert tarthatna el az ország kényelmesen.

  146. 167:Ráadásul mindenki egészséges lenne, mert egészséges táplálékhoz jutna, léleknemesítő fizikai munkát végezne a friss levegőn a természettel összhangban és megoldódna minden munkahelygond az országban. Önfenntartó lenne minden család, rengeteg szabadidővel, amit kirándulásra, népi mesterségek tanulására, kézművességre, művészetekre, néptáncra, közösségi összejövetelekre fordíthatnának.

    Nem lenne szükség annyi autóra és élelmiszerszállító kamionra, üzlethálózatra. Az ott dolgozóknak is lenne kisgazdasága. Rengeteg kapacitás szabadulna fel tudományok művelésére, tanulásra és a technika fejlesztésére, a világegyetem megismerésére, űrtechnológiára és egyebekre koncentrálhatna az emberiség.

  147. Egyiptomba és a hasonló kevés termőfölddel rendelkező országokban lennének azok a gyárak, amik ruhákat, cipőket és egyebeket gyártanának, a mezőgazdasági országok pedig élelmiszerrel látnák el őket. Szóval ez lenne az idilli kép, de a valóságban ez nagyon nehezen, mai viszonyok között nem valósítható meg, mert a médiák és a világszellem, zeitgeist mást sugall az embereknek. Vegyél autót, plazmatévét, járj Tescoba,fizesd a gázt, benzint, legyél kiszolgáltatott, állj be a sorba rabszolgának.

    Orbán apánk most erőlködik, hogy lerázza az adósságot és egyebeket, de ez nagyon nehéz lesz. Ha lenne egy országos összefogás kéz a kézben elhatározás, óriási dolgokat lehetne megtenni. Jók a kezdeményezések, de egy emberként a jó ügy mellé kellene állni és óriási lemondásokkal és harccal megvalósítani egy új világot.

  148. Mondom ezt úgy, hogy földgázzal fűtött meleg szobában ülök a számítógépem előtt, reggel 20 percet zuhanyoztam jó meleg vízben a fürdőszobámban és hétvégén nagybevásárlást tartottam a benzines autómmal az Aldit, Lidlt, Spart bejárva, tegnap este pedig tévét néztem és jelenleg munkanélküli vagyok. Szóval az igazsághoz ez is hozzátartozik, hogy elméleteket azt lehet gyártani.

    Sokkal hitelesebb lennék, ha lenne feleségem és két gyerekem, akikkel egy fél hektáros tanyán önfenntartó módon élnénk és most úgy írnám le a tapasztalataimat. A mai világban ez csak úgy lehetséges, hogy kisközösségek szintjén pár család összefog és a gyerekeknek alapít egy iskolát. A köldökzsinór még kell a modern társadalommal, mert ruházkodni és egyéb dolgokat nem tudnának előállítani, csak az élelmet.
    Tehát kellene valamilyen egyéb foglalkozást is űzniük, amivel jövedelemhez jutnak és megvehetik ezeket a plussz szükséges dolgokat. Persze ez lehetne az is, hogy eladják a feleslegben megtermelt élelmiszert. Egy kis közösség már képes lenne erre, a feldolgozásra és értékesítéere is, persze ehhez összefogás kellene. Minél ilyen több kisközösség alakulna, alulról átszervezhetnénk az országot, lerázhatnánk az adósságot és kiszabadulhatnánk az uralkodó „világszellem” alól.

    Mindenesetre az első lépéseket kezdjük megtenni az új világ megteremtésében itt a virtuális térben és ki-ki otthon a lehetőségeihez képest. Tibor bá is megtette a magáét, hogy figyelemfelhívó írásaival és azok megtárgyalásával az ügy megvalósulása mellett van.

  149. „A rendőrség pedig Pintér vezetésével militarizálódni fog” Ez a mondat nagyon úgy néz ki, mintha még ebben a ciklusban összeomlana a társadalom…

  150. nyeh.

    Most kaptasm fű alól a hírt, hogy kis településem vezetője társalgott ( a többi település vezetőihez hasonló módon) kicsit a rendünk „masszív őreivel. A téma az volt, hogy most a segélyek és hasonlók szigorúbb feltételek melletti adásával, nemadásával keményedni fog a bűnözési hullám és hogy össze kell majd kapni magukat.

    Most már 14 év felett is kóterbe lehet (bár csak pár napig) rakni a delikvenst, ezt csak úgy hozzáteszem.

    177-hez:
    egyre inkább én is azt érzem a tarkómon borzolódó szőr hatására, hogy itt bizony már nincs sok hátra a bummhoz.
    Borsod megyei éhséglázadásos hírek, folyamatosan növekvő bűnözési hullám jeleit felvonultató hírek a napi események között (publikus és nem publikus oldalakon egyaránt), élelmiszerdrágulások, „sohanemvoltilyenszépilyenjó” hírek, teljesen hírértéknélküli hírek, a kilakoltatási morítórium közeledte, a már megkezdődött kilakoltatások (mert már vannak), a folyamatos segítségkérések a hitelesektől, illetve a kilakoltatottaktól, kilakoltatás előtt álló családoktól, a gyerekeknek való szavazási jog megítéléséről, a rendőrség semmisségi ügyeiről szóló hírek, a folyamatos nagyvilági hírek, mint pl. a sorozatos artab országos élelmiszerfelvásárlások, esetleg a hírek a kínai rízstermés szarságáról, az eu-beli hülyéskedésekről szóló hírek, és még sorolhatnám.
    Nagyon kezdem úgy érezni, mintha jeges szél fütyülne a fülem mellett most már szinte folyamatosan. Régebben még csak néha egy-egy keményebb hír hallatán éreztem úgy, hogy no, nemsoká. Most viszont már folyamatosan gondolom azt, hogy bizony nagyon itt van a nyakunkon a dilibuli. Mint „szarhelyenélő” sajnos egyre keményebben érzékelem a környezetemben is a folyamatos változásokat, a finom kis rezdüléseket, az idegborzolódásokat és azt, hogy cérnaszál választ el mindenkit a robbanástól.
    Egyre inkább hajlok arra, hogy beszerezzek egy saját lőcuccost, mert tényleg azt gondolom érzem, hogy itt a nyakunkon a kataklizma, nemsokára mi is az egyiptomiak sorsára jutunk, csak mi nem a kormányt, hanem egymást fogjuk kinyírni.

    Teljesen depi vagyok, és jelenleg nem tudok kimászni ebből a szar hangulatból, mert semmi nem segíti elő ezt.

  151. 178: Nyugi, az első két hullám csak szelektált népirtás lesz. Az első gyors és eredményes. Aztán szerveződnek, ezért a második már nem lesz gyors, de sokkal véresebb. Aztán csend, bevárjuk a nemzetközi csin-bumm-ot. Várakozás közben majd kitaláljuk, hogy most mi legyen.

  152. hmm.

    nem vagyok nyugodt, bármennyire is próbálsz nyugtatni Tibor Bá.
    Az, hogy terhes asszony, gyerek és öreg szülő a nyakamon, nem könnyíti meg a dolgom sőt.
    Plusz még emellett nem sok támogatásra, segítségre támaszkodhatok a környezetemben, ha gondok lesznek.
    Nincs fegyverképes ember a közelemben, már a házat és a lakókörnyékemet tekintve. Legalábbis komolyabb erőt képviselő emberanyag.
    Nem hiszem, hogy ha itt csaták, meg összecsapások lesznek, akkor győztesen és viszonylag sérülésmentesen fogunk kijönni belőle. Én inkább az kiszelektálódó brigádba kezdem lassan sorolni magam, mert esélytelenek leszünk.
    A rendőrök nemrég razziáztak a retkeknél és érdekes módon uzik, AK-k és hasonló kaliberű lő fegyverek kerültek elő az inka lakosságtól. A kardok már nem tétel, bár abból is garmadával foglaltaK LE.

  153. 180: Oké, teli vannak AK-kal. És ezeket a megjelenő 3 tagú járőrnek szépen átnyújtják szalaggal átkötve? Miért nem lőték le őkét és donbták a hullákat be a kútba? Ha ilyen jámborak, akkor mitől félünk? —- Szerintem Gorgon te szereted magad felspannolni. Nem egy szerencsés dolog.

  154. A c. fiúk szeretnek pózolni, jó eséllyel paintball és gázfegyvereket szedhettek össze tőlük, ezek elég valósághűek „külsőleg”.

  155. 173
    „Ha áttállna az országunk a hatmillió hektár nagyüzemi mezőgazdaságról ilyen kertgazdaságokra, úgy hogy fél hektárt számolunk egy négytagú családnak, 12 millió négytagú családot vagyis 48 millió embert tarthatna el az ország kényelmesen.”

    Szívesen elolvasnám a könyvet, majd utána nézek, hogy tudnám beszerezni!

    Nekem ezzel az a bajom, hogy a 48 millió ember akar 1-1 hektáron önfenntartó lenni, akkor bizony mindent bele kell számolni, a ruházkodást, fűtést, lakást, berendezéseket, szerszámokat, stb.
    Úgy pedig már nem működne!

    Én ezt az egészet, úgy tudom elképzelni, hogy az illetőnek van valami foglalkozása és ez kertgazdálkodás csak hobbi, mégha ebből is látják el maguk!

  156. 181-182:
    No, a razziás info mintha fals lenne, legalábbis most nemrég megpróbáltam megerősítést nyerni egy másik forrásból is, de ott nem tudnak ilyesmiről. Hozzáteszem, több egység is van a környéken és nem tudom, hogy az igazi info-t melyik egységtől kell várnom.
    A kardos dolog viszont helyt állt, ott tényleg volt némi lefoglalósdi, mikor kint jártak egy adott személyt ellenőrizni és került némi sajtvágó elő.

    Szóval eddig felemás az értesülés. Amúgy igazat adok a pózolásra és a gáz és airsoft lehetőségre, mert erre manapság elég nagy az esély.

    Mint az már mintha írtam volna valahol, hogy az infoimat több forrásból szerzem (szervek, lakosság, hírek, net, egyéb) és bizony néha van köztük fals is, tehát nem kell megorrolni, mert helyesbítek, csak szeretem leírni egyből, ami felmerül bennem. Szakmámba (nem, nem vagyok elemző, vagy ilyesmi, adatbázisokat is kezelek a meló során, nem is keveset) és egyrészt hobbimba is vág a dolgok elsődlegesen elméleti síkon való összekapcsolgatása, párhuzamok, kapcsolódási pontok, hasonlóságok keresése. Ahogy érkeznek az infomorzsák, úgy fűzöm egymáshoz őket, megpróbálva kialakítani egy teljes képet, mint a puzzle-ban. Aztán ez vagy sikerül, vagy pedig sikerül, ahogy a munkamániások mondják.
    Tény, hogy ezekben a dolgokban egy egyszerű „halandó elme” az elemzés és a különféle adatkapcsolatokkal való operálás folyamatait nem tudja olyan jól megcsinyáni’, mint egy erre ténylegesen szakosodott emberke, de hát próbálkozik az ember, oszt’ majd lesz valami belőle.
    Visszatérve 180-ra még, ha nem adnák oda mikor lenne, akkor abból nagy gond lenne. Ha nagy gond lenne, akkor sem tudná meg senki, hacsak valakik nem akarják, hogy kitudódjon. Manapság a szegintestvírekkel kapcsolatos komolyabb hírek, ahol ők a bűnösök, bűnözők, valahogy nem akarnka napvilágra kerülni. Pl. az sem került dobverésre, hogy itt nem messze tőlünk, az ismerősöm szomszédja, hasonlóan liszkához, elsodort egy purgyét, oszt összevissza verték szerencsétlent. Természetesen a lurkónak nem lett semmi baja az ilyedtségen kívül. Ez miért nem került napvilágra? azért, mert nem volt halálos áldozat, „csak” 8(0) napon túl gyógyuló. Ezt viszont biztos forrásból tudom és megerősítették ezt a rokonok is, mármint a fiúé.
    Amennyire tudok, utánajárok a hallott híreknek, csak hogy képben legyek.
    De tudok egy másik esetről is, ahol egy fickó bevédett egy csajszit, akit kifosztottak és a védő került sz.vesztésre, mely egyenlőre nem letöltendő, szabadlábas dolog jelenleg. Mondanom sem kell itt is inka volt a támadó.
    És ezekből nap mint nap tucatjával hallok.
    No meg arról, hogy a hátrányos emberke atrocitálja a rendőrt. Szóval a fű alatt mennek a dolgok keményen, csak az emberek többsége homokba dugva tartja a fejét és nem akar tudomást venni arról, hogy a szép alma bizony belül iszonyatosan féregrágta.
    A másik dolog, hogy ha abból indulok ki, hogy a hírek csak 20 %-a igaz, akkor is iszonyatosan sok.

    Szóval van miért keseregnem.

  157. ez a negyedhektáros termelős könyv engem is érdekelne, mert semmit nem találok róla a neten egyenlőre.
    És a városi tanyás könyv is érdekelne ha valaki tud valami forrást, ahol egyben el lehetne olvasgatni.

  158. 184: Senki nem oról meg a fars infóért, csak Tibor bá ránézésre szelektál. És velem ne vitatkozz, nyujgodj le, ne zrikáld magad!

  159. Tegnap már írtam a cukorról…

    Ma azt mondta a diszkontos ismerősöm, hogy azt mondták a beszállítók neki hogy „Nem tudja mikor fognak szállítani cukrot, mert jelenleg nincs beszállítás az országba”!!!

    A diszkontos ismerősömék már 339-ért adják a cukrot.

    Csak miheztartás képpen írom ezeket.Jó lenne ha más is tudna valami infót.

  160. Lemaradt:itt ahol lakom, Lidl-ben már nem volt, Tescoban kb 100 kg cukor volt eladásra kínálva(üres polcok).

  161. 188-189: Tegnap a Solymári Auchan-ban hegyekben állt a cukor 259 ft/kg-ért, a kutya se vette. Én vettem 50 kg-ot, mert láttam az árutözsde cukor grafikonját és valóban felfelé lovagol.

  162. cukor ügyben kicsit nyugodtabb lettem, sikeresen bespejzoltam 110 kilót.
    Emellett lesz még 20-30 üvegnyi akácmézem 750 milis üvegben.
    ahogy ma itt osztottam, szoroztam, most jelenleg olyan 2 hónapra elegendő kajánk van hármónknak tartós élelmiszerben. Konzerv, befőtt, ilyenek. Természetesen nagyon beosztott állapotra optimalizálva.
    Az a baj, hogy nem tudom eldönteni mit érdemes betartalékolni, ezért eléggé adhoc jellegű a „raktár”, ami két 2m-es polc csurig megpakolva mindenfélével.
    Jó lenne valami tippféle, lista vagy valami hasonló, hogy viszonyítani tudjak mi hiányzik még.

  163. 193: Azért 110 kg cukor tovább lesz elég, mint 2 hónap. Bespájzolásnál az első szempont a tárolhatóság. Szárazabab, sárgaborsó, száraz-tészták (évekig száraz helyen), tea, kávé, fekete bors (mert ezek import áruk), sűrített tej, tojáspor (ha kapsz), füstölt csülök, lángolt kolbász, füstölt szalonna, (padláson, száraz, szellős helyen, rudakra felakasztva, hogy az egér ne érje el), háztartási keksz, keserű csokoládé, luch-hús konzerv 400 g-os, asztali só, wc-papír, papír-zsebkendő, szappan, mosószer. Gondolom liszt már van. dehidrált élesztő. C-vitamin. Ezekkel már kilehet húzhni egy évet is.

  164. sűrített tej helyett UHT-st szoktunk venni, az mindig van itthon, szerintem az kiváltja azt.
    A tojáspor érdekes, utánanézek ma.
    Füstölt cuccaim még nincsenek, de akkor azokból is spejzolok.
    Lisztből nem sok van, mert nem tudtam eddig belőni, milyet vegyek.
    Az asszony főleg finomlisztet, BL-55-öst szokott venni ha jól tudom, és sütiket süt. Azt nem tudom, hogy kenyérhez ilyesmihez jó e. Van még 1-2 kiló kenyérliszt BL-80-as is. Nem nagyon merek ezekből komolyabb mennyiséget felhalmozni, mert elég rövid lejáratúak, vákuumfóliázni meg nem tudok.
    A keserűcsokit kihagytam, úgyhogy ez is + pont Tibor Bának.
    Paranoiás ember lévén hálistennek gyógyszerek, vitaminok dögivel vannak.

    A lista indulásnak jó, köszönöm szépen!

  165. No, akkor 184-hez:

    A hír igaz volt.
    Ma lett 100 %.
    Tényleg volt cucclefoglalás.
    Lecsapás volt, célzottan, adott bűnözőkre.
    És tényleg az említett cuccosok voltak „szalaggal átkötve, átadva”.
    Volt ott elvitel is, úgyhogy pár rohadékkel kevesebb mocorog sz.lábon.

    Még a végén kezdek hinni a rendőrökben… :-O
    ÁÁÁÁ, ez csak viccvolt, sosem fogok hinni bennük. 🙂

  166. Tároláshoz nekem széo kerek Excel táblám van.
    Gyakorlatilag a legtöbb termény, tészta eltárolható 20 évre is, csak alufoliás zacskóban (mylar) kell légmentesen csomagolni, oxigén absorber tablettával és utána a szokásos fedeles fémtartályban lezárni nitrogénnal (festékeseknél kapható).
    A családomnak nem lesz gondja évekig legalább a kajára, ha beüt a gyász. Megelőzendő a kérdéseket: védett helyen van a tároló.

  167. 199: Pedig jobb, ha hozzászok, mert a jövőben ez lesz a normális.

  168. 200.
    Elég baj az nekem. De másnak is.
    No, az ilyenek miatt döntöttem most úgy, hogy „házi xanax”-al le fogom magam kezelni hétvégén.
    Jóféle szatmári szilva, ahogy kell.
    No meg egy kis saját termésű meggypálesz is van a talonban, szóval jó kezelésnek tűnik egyenlőre.

  169. 202: Ez avideo már be lett egyszer csatolva. Ha ez neked hátborzongató, akkor kurva jó fantáziád van. Egyszerű fény jelenség. Mi lesz majd, ha hulla hegyeken kell átmásznod? 😉

  170. Elnézést, nem tudtam hogy már be lett linkelve.
    Amúgy tényleg nagyon jó fantáziám van. 🙂
    A hullahegyeken átmászás szerintem nekem egyenlőre nem menne, undorodom az efféle dolgoktól.
    Azt csak remélem hogy nekem kell átmászni rajtuk, és nem rajtam
    másznak majd át a túlélők.

  171. Nem idevágó dolog, de nagyon jó tipp.

    Amennyiben sok adatod van a gépeden és már nem tudod hol tárolni, akkor ez a cuccos tökéletes megoldás lehet:

    http://www.pixmania.hu/hu/hu/04896597/art/western-digital/wd-elements-desktop-kulso.html

    Azért raktam be, mert messze a legjobb ár, amit találtam eddig és én is most szántam rá magam egy ilyenre.
    Rendeltem egyet, 22000 volt a végösszeg. Nem kértem a gondtalan vásárlós cuccost és érvényesítettem a kódot is. Bár ez utóbbi csak pár száz forint kedvezményt adott, de akor is jól jött.
    Jah, a végösszegben benne van a postaköltség is már.
    Egyedüli macera, hogy előre kell fizetni, vagy kártyásan, vagy utalással, szóval jól megfontolni!

    No, ha majd megjön a cuccos, akkor még írok, hogy végül is mit vettem, nem e zsákbamacska az egész.

  172. Még az előzőhöz annyit, hogy a helyi pc-s haver, akinél kedvezményem is van, nem is kevés ( 🙂 ) ezt a cuccost csak nekem 24000-ért hozta volna…

    Szóval ennyit a kedvezményes haverokról…

    De hát egy info-s nem bíz semmit a véletlenre. 🙂

  173. Tibor Ba!
    Hogyan lehet keresni a blogod teljes anyagaban?

  174. Felmerült a dohányzás is valahol, mint melléktéma a posztokhoz.
    Nos, ha valaki le akar szokni, annak elárulom a legegyszerűbb receptet az oda vezető úthoz! (nem a leszokás tutiját adom meg, hanem hogy hogyan lehet elindulni a csökkentés, majd esetleg a végleges lerakás felé.)

    Én most jöttem rá ezen a héten!

    Qrva drága most már a bagó, ezért úgy döntöttem hétfőn (ma vasárnap van), hogy sok más sorstársamhoz hasonlóan magam fogom tölteni a cigijeimet.
    Az elhatározást tett követte, és elmentem a kedvenc trafikosomhoz.
    Elmondtam, mint akarok. Elém rakott 3 fajta cigarettatöltőt, 10 féle dohányt és 6 féle cigarettahüvelyt.
    Amit vettem:
    1 db Columbus töltő – 1300,-
    1 tégely (160 g) Sopianae dohány – kék – 1999,-
    1 doboz 200db-os szofis cigipapír-hüvely – 300,-

    A töltőt értelemszerűen majd csak egyszer kell megvennem, ha nem qrom el seperc alatt, fene a bot kezemet. Egy tégelyből az okosok szerint ki lehet hozni 1 csík cigit. Tehát most jelenleg van egy csík 230,-/doboz áras cigim!

    No, a lényeg pedig itt jön!
    Hazaértem és mivel éppen elfogyott a „rendes” cigim, úgy gondoltam, hogy no, akkor gyártok magamnak egy pár szállal.

    Cuccokat kibont és nekiláttam. Nagy műgonddal elkészítettem az első cigit, elég jó lett, el is szívtam. No, laza félóra alatt legyártottam még kb 15-16 szálat. Bedobozoltam a kis kiürült dobozkámba és tettem-vettem.
    Arra eszméltem fel pár óra múlva, hogy elfogyott az elkészített bagóm. Sebaj, nekiálltam gyártani. Újabb félóra, újabb 10-15 szál cigi.
    Aztán leültem és elgondolkodtam. Én napi 20-25 szál cigit szívok, az napi sacc 1-1,5 óra töltésidő, ha nem sietek. Ha sietek, akkor szakadhat a papír, nem lesz elég korrekt a bagó, etc., tehát lutri a dolog, mindenképp kell ennyi idő a házi gyártáshoz.
    Nem tagadom, jobb ez a bagó, mint a bolti, vagy a kishatármenti, de akkor is, napi 1 óra ezzel megy majd el.
    Értelemszerűen elkezdtem csökkenteni az adagom, elkezdtem odafigyelni az elszívott mennyiségre, és most már napi max 15 (!) szálnál tartok 1 hét után. Ha minden jól megy, jövő hét végére lemegyek 10-re, majd fokozatosan ötre. Ha pedig tényleg minden jól menne, akkor talán a leszokás is menne a végére.

    No, bagósok, lehet menni vásárolni, aki eddig nem így szerezte meg a napi adagját!

  175. 207: Jobbra fent vannak a kategóriák. És legalul pedig van egy kereső ablak.

  176. 208-ra:
    Ha jol ertem, Te nem itt kezdted a leszokast, korabban mar tudatosult benned ennek a karos hatasa es szerettel volna leszokni.
    Vagyis az elso lepeseket a fejben kell elvegezni.
    Felismerni az rossz szokast, bevallani magunknak majd masoknak is, megerteni a mukodesi mechanizmust,
    elhatarozni!, megtervezni es ezutan vegrehajtani.
    A lelkiekhez nemigen, de a vegrehajtasban mar sok segitseget kaphatsz. A haziorvos biztosan a baratod!
    Az elhatarozas, a lelki feltoltodes szukseges, mert meg kell tudnod kerni/kovetelni a kollegaidtol, hogy ne dohanyozzanak a jelenletedben, hasonlokeppen keressel/kovetelesses kell fordulnod a munkaadodhoz, plane a rokonsagodhoz.
    Mindenkeppen latnod/sejtened kell a celt, a jo kozerzetet, megmarado egeszseget, tisztasag erzeset, meltosagod megmaradasat. (A nikotinfuggoseg es becsapottsag erzese megalazza az embert!)
    A penz megtakaritas jelentosege messze elmarad a fent leirt elonyok mellett!

  177. 209_re:
    Kereses csicsoka
    valasz:
    csicsoka, here are the results:
    Not Found

    Sorry, but you are looking for something that isn’t here.

    Warning: main(/home/antarhu1/public_html/wp-content/themes/Architec/searchform.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/antarhu1/public_html/wp-content/themes/Architec/index.php on line 41

    Warning: main(/home/antarhu1/public_html/wp-content/themes/Architec/searchform.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/antarhu1/public_html/wp-content/themes/Architec/index.php on line 41

    Warning: main() [function.include]: Failed opening ‘/home/antarhu1/public_html/wp-content/themes/Architec/searchform.php’ for inclusion (include_path=’.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php’) in /home/antarhu1/public_html/wp-content/themes/Architec/index.php on line 41

  178. 210-re:
    Félreértés ne essék, nem akarok leszokni.
    Viszont ilyen cigiár mellett kénytelen voltam keresni valami alternatívát a 600,- dobozár mellett. Ez jónak tűnt, de érdekes lett az eredmény, mert mint láthatod a fent leírtak alapján -bármennyire is szeretek bagózni, bármennyire is nem akarok leszokni- rá vagyok kényszerülve, hogy csökkentsem a napi adagom. Tehát ideális megoldás azoknak, akik kevesebbet akarnak szívni, esetleg le akarnak szokni, mert rá fognak kényszerülni, hacsak nincs rohadt sok idejük és bespulniznak napi 3-4 dobozt maguknak cirka 2-3 óra alatt.
    Nekem nincs időm, abból van a legkevesebb, tehát kénytelen vagyok visszafogni a bagózásom, hogy az időmmel jól tudjak gazdálkodni. Eddig is kevés volt, most pedig, hogy kétnaponta 1 órát a bagó gurigázásával töltök, hogy meglegyen a napi füstölögnivaló.
    Két lehetőségem van tehát innentől:
    1. Ha időt is akarok és bagózni is akarok, akkor rá kell állnom újra a sokszáz forintos cigire, de akkor a pénzemből kell fognom vissza valahol.
    2. ha időt és pénzt akarok, akkor le kell szoknom, illetve drasztikusan vissza kell fognom a bagózásom.
    Több lehetőségem nincs.

    Azért dobtam fel a tapasztalataimat, mert ha esetleg más is rendelkezik ilyen problémákkal, akkor itt egy lehetőség.

  179. No, itt kezdtem el írni arról, hogy hogyan is érdemes megkezdeni a leszokást a dohányzásról.

    Most kicsit bővítenék az ezzel kapcsolatos tapasztalataimról.
    Jelenleg, ahogy számot vetettem, kb. 10-11 szálas napi adagnál tartok. Febr 20-án posztoltam, hogy egy hét alatt meddig jutottam. Akkor 15-16 szálra tudtam már lemenni 1 hét alatt a napi 20-25 helyett. Nem úgy haladtam, mint gondoltam, de a haladás még megvan a csökkenésben továbbra is, mégha lassult is.

    Mivel a dohány, amit vettem, bizony szárad, és jobban aprózódik, ezért kicsit kevesebbet kell raknom a cigibe, hogy picit meg tudjam „peremezni” a papír végét, hogy ne szóródjon.
    A dobozok, amiket összerakosgattam magamnak, eléggé használódnak, és én nem tudok 20 szálat csak 15-16-ot rakni egy dobozba. Már ez is visszatartó erő, mert mindig nézem, hogy mennyi cigim van még és inkább kicsit még húzom a bagózóba való menetelt, csak hogy minél több cigim maradjon, nehogy cigi nélkül maradjak a nap végére, mire elérek odáig, hogy tölteni tudok magamnak. Ráadásul néha csalok is most már, reggel kiveszek 1-2 szálat és otthonhagyom „véletlenül”.
    Szóval beválik a dolog eddig.

    Durván 3 hét alatt 25-ről 10-11 napi szálra lemenni szerintem nem rossz teljesítmény. Mocskosul megszenvedem, de kitartok és tartom magam a szabályaimhoz, mert egyenlőre látom az eredményt, minden nap végén, mikor számvetést tartok.

    Remélem nemsokára ideírhatom, hogy leszoktam, de az még odébb lesz úgy érzem.

  180. 214: Gorgon, ha van/lesz kerted-földed a későbbi pénz-és erőforráshiányos időben, akkor sem kell lemondanod a nikotin mértéktelen élvezetéről ! Tibor bátyánkon keresztül küldd el nekem az email-címedet.

  181. „A magyar embernél nincs önzőbb, nincs irigyebb, nincs magánakvalóbb az egész környéken.”

    „Genetikailag az van bennünk, hogy LUZEREK vagyunk.”

    Kedves Tibor bá!

    Te vén komcsi faszkalap, hogy egy régi klasszikust idézzek, el lehet menni innen Magyarországról, itt lehet bennünket hagyni.

    Nem lesz itt semmiféle összeomlás, de ha mégis, akkor körülöttünk mindenhol lesz ugyanúgy és az ilyen rosszindulatú, habzó szájjal a magyarság ellen fröcsögő vén trottyok fognak először elhullani.

    Inkább menj és bugizz egyet a nyugdíjas klubban, a politizálást és az agitálást pedig hagyd másra.

    Üdv: Én

  182. Van akkora bunkó is, hogy nem fér el önmagában, kikívánkozik.
    Hát sikerült neki:)

  183. 217:
    Feltételezem, hogy magadra ismertél, ami aztán tök kiborított, és zaklatott állapotban nem tudtad eldönteni, hogy udvarias legyél-e vagy ordenáré. Így aztán cfsak nevetségessé váltál.

  184. Nagy tiszteletem és elismerésem, mind a cikk, mind a hsz-ek igen jók.

    A felkészülés problematikájához ajánlanám egy jó szakember észrevételeit a jovonk.com Felkészülés cikkeiben. Papica ott szépen rávezeti a delikvenst, mi és miért problémás, hogyan kell elindulni ezen az úton. Amolyan gondolatébresztő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük