(993-i) Bayer kontra Navracsics

Tibor bá’ az igazság keresése online

 

~00000A cigányok állatok, állatok pedig ne legyenek, sehogyan se, ezt kell megoldani azonnal, és bárhogyan. – Írta volt Bayer Zsolt, amivel (minimális kiegészítéssel) egyet tudok érteni még akkor is, ha Bayer (a jelek szerint) Orbán leghűségesebb katonája az ötös számú pártkönyvvel a tarsolyában, mert ami igaz, az igaz. És mi ez a „minimális kiegészítés”?  A cigányok hatalmas hányada állat, állatok pedig ne legyenek, sehogyan se, ezt kellene megoldani azonnal, de nem bárhogyan. – – – Ha ezt a mondatot Bayer nem politikai taktikából írta le (szavazók elhódítása a Jobbiktól), akkor reális meglátásra utal, még akkor is, ha a baloldal egységesen és összefogva mindenki mással, hisztérikusan áll a cigányság mellé, és támadják Bayert, akit első nekifutásra Navaracsics Tibor miniszterelnök helyettes (és igazságügyi miniszter) Kálmán Olga előtt súlyosan elmarasztalt. Na, ezt nem kellett volna, de úgy tűnik a miniszterelnök helyettesi asztalhoz észt nem adnak. Navracsics tudhatta volna, hogy Bayer az első számú választásügyi felelős, aki pontosan tudja, hogy mit kell írnia. nem csoda, hogy a főisten ledörgött az Olimposz tetejéről, amire Navracsics mindent visszaszívott, ami visszaszívható volt, és azt is, ami nem volt visszaszívható. De engem a téma egészen más aspektusa érdekel.

Mint írtam, az alapkijelentéssel egyet lehet érteni, ha egy picit finomabban fogalmaz ez a félzsidó-félnyilas érzelmű pasas, mert valóban a TV hírek tanulsága szerint, minden második gyilkos, cigány, jó lehet nincs belőlük 5 millió. És akiben most megmoccan a liberális ösztön, azzal közlöm, hogy nem a tényeket kell megpróbálni cáfolni, hanem megoldást kell kidolgozni, mert ezzel már a hetvenes években is foglalkoztak, de megoldást senki se talált, annak ellenére, hogy a vegyes falvakban a nem cigány lakosság jajkiáltása az egekig hangzik, csak a liberálisok nem hajlandók meghallani. Vagyis itt mindenki csak bohóckodik. Érdekelne, hogy azok, akik Bayer Zsolt ellen tüntetve oly látványosan kivonultak az utcára, tettek-e valamit a cigánykérdés megoldása érdekében. Mi? Hogy nincs cigánykérdés? Ugyan már! A cigányok alul iskolázottak, alul képzettek, alul foglalkoztatottak, de jócskán felül vannak reprezentálva a bűnözés területén. Ez nem probléma? Az ELTE Szociológia szakról falkákban ömlenek ki a képzett szociológusok. Minek, ha az igazi problémákat nagy ívben elkerülik? Tisztelt tiltakozók, nem lelőni kell őket, nem börtönben tartani őket adóforintokból, hanem megoldani a problémát, azt a problémát, amit egyetlen európai ország se tudott eddig megoldani. Ha pedig nincs megoldva, és remény sincs rá, akkor nem kell csodálkozni, ha egyesek felhasználják politikai célokra.

__________________________________________________________
__________________________________________________________
__________________________________________________________

74 gondolat erről: „(993-i) Bayer kontra Navracsics

 1. Kedves Tibor ba’!

  Teljesen egyetertek. Ugyanakkor latni kell, hogy a ciganysag nem akar integralodni a vendeglato nemzetbe. Megvannak a sajat torvenyeik, csak azokhoz tartjak magukat, a BTK-ra meg szarnak. Ezt lehetetlen megvaltoztatni, csak nagyon sok akarassal, tobb nemzedeken keresztul lehetne, tehat egy valasztasi ciklusba semmikeppen nem fer bele. Az en javaslatom a rezervatum, ha ugy tetszik sajat kis orszag. Valahol a Tisza es a Roman hatar kozott ki kellene jelolni egy jo nagy teruletet, ahol a magyar torvenyeket betartani nem kivano ciganyok letelepedhetnenek, es sajat torvenyeik szerint eldegelnenek, nem zaklatva a magyar lakossagot. Ebbol a rezervatumbol csak vizummal lehetne kijonni. Azok kapnanak vizumot, akik tanulni akarnak, kesobb pedig dolgozni. A magyar allam biztositana nehany iskola es korhaz infrastrukturajat, ahol cigany tanarok es orvosok dolgoznanak. Oket Magyarorszagon kepeznek ki, es sajat elhatarozasukbol visszaternenek vagy maradnanak kint. Valahogy igy. Mert minaddig, amig keveredes van, a resztvevok ugyanannal az asztalnal jatszanak, csak kulonbozo jatekszabalyokkal, ez nyilvan millio konfliktus forrasa.

 2. 1: inkább az osztrák határ mellé, ne a román mellé. A románok ugyanis még a tiszáig magukénak tartják a területet. És pláne ha rokon nép él ott(roma, román)…

 3. Meglepsz, Tibor Bá!

  Te sem veszed észre, hogy ez a Bayer, és az egész bandája cigányabb a cigányoknál? Csak egy álszent, képmutató, trágár, náci kirohanásra tellik, mikor 2/3-dal hatalmon vannak? Mit is mondott Pintér a beiktatásakor? Igen, két hét alatt rendet teszünk. Tettek? Csak lejáratják a rendőrséget, meg magánhadseregeket toboroznak. Eszük ágában sincs megoldani a cigánykérdést, ezek is csak felhasználják a nyomorultakat.

  A bűnt meg a nyomor szüli. Az átkosban a nagy többségük dolgozott, bányák, nehézipar, útkaparók, szénégetők, üvegfúvók, kukások, zenészek, stb…Biztos emlékszel. Ezeknek több, mint húsz éve nincs munkájuk, és senki ne mondja azt, hogy azért, mert nem is akarnak dolgozni, hiszen sok magyarnak sincs, és egyre többnek nem lesz. Egyre többen lesznek, akiknek már iskolára se fog telleni. Pedig már azokhoz a munkákhoz, amit régen a cigányok csináltak, most már diploma meg nyelvtudás kell. Dehogy kell, de kérnek.

  Egy különböző kultúrájú nép, de az nem igaz, hogy nem lehet őket integrálni. Hiszen a társadalom hasznos tagjai voltak, a legnehezebb, legszennyebb munkákat csinálták, amig volt nekik munkájuk.

  Ne csodálkozzatok, hány cigány gyerek nőtt fel ebben a kilátástalan nyomorban, bele a bűnöző életformába.

  Az a fránya kognitív disszonancia. Ez a népcsoport már 20 éve abban az armageddonban él, amire ti most még csak készültök.

 4. 1:
  Jó ötlet, de a kivitelezés sikerében erősen kételkedem. Talán úgy lenne megoldható, ahogy Ausztrália. Csak az kerülne oda, de azonnal, bírói döntéssel, aki valamilyen törvénytelent elkövet.

  4:
  Miért leplek meg. Én is azt mondom, hogy végre meg kellene oldani a dolgot. Bayer részéről pedig egy politikai trükk.

 5. Rosszul tűröm a hülyeséget!
  Változik a világ, az összeomlás felé, kell a bűnbak. 🙁
  Mindenki szagoljon bele a fehérneműjébe, az kijózanítja (talán).

 6. 6:
  beleszagoltam. Szar szagnak nyoma sincs. 😀

 7. 5.

  „Ha ezt a mondatot Bayer nem politikai taktikából írta le …”

  Biztos abból írta, sőt óriási pofátlansággal. És mindenki ugrik a gumicsontra, de azt senki nem veszi észre, hogy most pont az, azok pofáznak, akiknek megvan a hatalmuk a prombléma megoldására, és még ígéretet is tettek rá! Úgy kell nekik a cigányprobléma, mint egy falat kenyér. Nem AKARJÁK megoldani, hiszen kell az ellenségkép. A nép csak ölje egymást, addig sem foglalkozik ővelük, akik a milliárdokat szedik ki a közös kasszából.

  Avval leptél meg, hogy téged is beugratott. Egy szóval sem említetted, hogy a probléma jelenlegi felelősei uszítanak a leghangosabban. Tőled azt vártam volna, hogy észreveszed, erről kellene szólnia a posztnak. Védelmedre szól, nekem külföldről világosabban látszik, Magyarországon biztos nehezebb megélni. Látod, veled is bűnbakot találtattak, már nyárson van, sütitek is megfele. Meg rezervátumba zárnátok.

  A cigányoknak meg a nyomorgó magyaroknak egy oldalon kellene állniuk a velejéig korrupt „politikai elit”-tel szemben. Megkockáztatom, könnyebben találni becsületes embert a cigányok között, mint a parlamentben, vagy az egész közigazgatásban.

 8. 7-Tibor bá’
  Félkomolyan:
  A széklet és vizelet akkor is kimutatható, ha nem „érzékelhető”. Pl. ebből a szempontból a lakáson belüli WC-k problemásak. Nem érezted, de azért ott volt „valami”.
  Fontos, hogy értetted a szavaimat. 🙂

 9. 4: A cigányokkal évszázadok óta problémák vannak, nem csak az utóbbi 20 évben.
  Nem mondom, hogy olvass régi törvényeket, de legalább Göre Gábor történeteket olvashatnál, a ‘Kátsa’ czigánnyal kapcsolatos események nagyon szórakoztatók.

  Szerintem az nem normális, hogy egy szórakozóhelyen azért leszúrnak, mert a WC-t használod, vagy a Cosma eset, ahol még ennyi ürügy sem volt.

  „A bűnt meg a nyomor szüli.” Akkor miért nem a nyomorgó MAGYAR nyugdíjas megy rabolni és gyilkolni a cigányokhoz?

  „Egy különböző kultúrájú nép, de az nem igaz, hogy nem lehet őket integrálni. Hiszen a társadalom hasznos tagjai voltak,”

  Bocs, de ezen röhögnöm kell. Ezek a hasznos tagok a szocializmusban, amikor megkapták a fizetést, egy hétig fetrengtek részegen a kocsmában, csak akkor ezt a munkahelyek eltűrték. Integrálni meg 500 éve nem tudja őket senki, még a gazdag országok se. Jobb helyekről éppen ezért egyszerűen elűzték őket.

  „Egy különböző kultúrájú nép” Csak sajnos ez az ‘eltérő kultúra’ a cigánybűnözők agresszivitásában és szadizmusában jelenik meg. Kurva nehezen értem meg, miért kell egy 80 éves néni szemét kinyomni, megerőszakolni, lábát levágni és megfojtani, majd a tetthelyre odaszarni? Érdekes kultúra, de köszönöm, nem igénylem.
  Miért a cigánygyerek fenyegeti a többit, (veszi el a holmijukat stb.) a fiam osztályában, és nem a többségben levő ‘fehérek’ őt? Biztos ez is a kultúrájuk része…

  Természetesen a cigányok között is vannak, akik ki tudnak emelkedni és hasznos tagjai a társadalomnak. De arányaiban ezek száma elenyésző.

 10. A cigánykérdéssel az a probléma, hogy ha elismerjük hogy létezik, akkor megjelennek más etnikai kérdések is… az pedig … hát azt azért neeeee !
  Hát ez a baj a Bayerrel.
  Mert a Bayer ellen tüntetők magasról leszarják a cigányokat.
  A Rózsadombi villáikból csak TV-n szelektálva tudnak róluk.
  Ők az ellen az elv ellen tüntetnek, hogy kifejezésre jusson, hogy vannak különböző kultúrák, különböző értékrenddel, moralitással.
  És ha kell akkor a gyilkosok mellé állnak, hogy elveiket érvényesítsék.

  A fene tudja, hogy Trianonban miért nem volt fontos a cigányoktól is megszabadítani a magyarokat, ha már minden etnikumtól megszabadítoták… na mindegy.

  És azt se tudni (csak sejteni), hogy Brüsszel ingerküszöbét miért nem éri el a rettegő kis öregek panasza, a parasztok bánata, akik helyett mindig más szüreteli le a termést…

  Én tudnék megoldást:
  Angol, német, francia, holland ingyenes gyorstalpaló nyelvtanfolyamokon segélykérő lapok kitöltését tanítanám a roma honfitársainknak, ingyenes egyirányú vonatjeggyel.
  Mert a liberalista szabad munkaerőáramlásba ne csak az orvosok férjenek bele, hanem a muzsikusok is… Aztán a művelt nyugat megmutathatja hogy hogy kell ezt a problémát humánusan intézni.

 11. 10: Ezt már jó ideje tudjuk, annyi a kiegészítés, hogy a Palesztinában élő palesztinok az eredeti zsidók, csak muzulmán hitre tértek. Azért irtják őket, nehogy ez kiderüljön, mert akkor nekik is járna a pénzből… 🙂

  De mi köze a cigánykérdésnek a zsidókhoz? (Hacsak nem a Lővi-Orsós páros köti össze a két témát 🙂 )

  12: Attila, neked kéne leginkább tudni, hogy az ötleted nem járható. Párizs úgy rúgta ki a romákat, hogy a lábuk sem érte a földet… 🙂

 12. A szocik és a liberálisok nagy öngólt lőttek. Tüntettek Nagy „cigány vagyok” táblákkal a nyakukban, miközben a rózsadombon élnek. Röhejesek voltak.

 13. Tibor bá’

  „ezt kellene megoldani azonnal, de nem bárhogyan.”

  Ez után vártam, hogy milyen ötlettel rukkolsz elő, de látom, ezt rábíztad a hozzászólókra. 🙁
  Egyébként nagyon kemény dió, főleg a mai jogi keretek között. Ami sikerrel kecsegtetne, az emberi jogokat sért, ami törvényes, azzal meg nem vagyunk előrébb…
  Amíg a cigánygyerekek saját kultúrájukban nőnek fel, addig minimális az esély arra, hogy közülük akárki is kitör onnan, és alkalmazkodik a társadalmi elvárásoknak megfelelően. Persze vannak ilyenek, de igen korlátozott számban, és ezek általában meg is tagadják etnikumukat, felszámolnak velük minden kapcsolatot, magyarul asszimilálódnak.
  Ha mindenkivel ez történne, lehet már ez is kiverné a biztosítékot liberális körökben, mondván, aljas módon felszámoltak egy eleven kultúrát!
  A gyerekeket el kellene szakítani saját gyökerüktől, és nem cigány családoknál felnevelni. Hihetetlenül mások, akik kiskoruktól kezdve más értékrendben nőnek fel.
  Egyik lányom nevelőintézetben dolgozik. Volt amikor be kellett mennem hozzá, és a gyerekeket kértem meg, hogy szóljanak neki, miután az egyik odajött, és hihetetlen jólnevelten, kedvesen és minden zavar nélkül érdeklődött, hogy miben segíthet.
  Annyira nem illett kultúrált viselkedése, kommunikációja nyilvánvalóan cigány vonásaihoz, hogy az embert szinte mellbevágta.
  De aki viszont rendszeresen hazajár a szülőkhöz, azok közül sok vademberként tér vissza, mintha a szülők sportot csinálnának belőle, hogy a gyereket eltávolítsák attól a világtól, amiben az intézetben vannak. És persze van, aki már túl későn kerül be, már menthetetlen…
  Persze az sem lenne elvárható, hogy magyar családok, akik saját gyereket is alig akarnak vállalni, majd cigánygyerekeket fognak örökbefogadni.
  És persze törvénytelen, emberi jogokat sértene, hogy családoktól elvegyék gyerekeiket. Ugyanakkor látja az ember, hogy így ennek soha vége nem lesz, olyan gyerekek mérgeződnek meg társadalomellenes mentalitással, aki egyébként megfelelő körülmények között felnevelve normális, hasznos polgárok is lehetnének.

 14. 8. tege

  „A cigányoknak meg a nyomorgó magyaroknak egy oldalon kellene állniuk a velejéig korrupt “politikai elit”-tel szemben.”

  Azért nézzél meg egy nyomorgó magyar házat, udvart, meg egy átlagos cigányét… a különbség zongorázható.
  Viszont a cigány bolond lenne a korrupt elittel szembeállni, amíg munka nélkül kapja a sagíjjt meg a gyerekgyártásra a pénzt, amit általában eliszik, főleg, amíg a gyilkosok jogaiért is politikusok tüntetnek.

 15. Ezt a Bayert egyébként sose szerettem, de az biztos, hogy egy probléma megoldása úgy kezdődik, hogy először felismerjük, hogy hiba van a rendszerben, és ezt kimondjuk, majd megoldást keresünk.
  Arról nincs kétségem, hogy Bayer ‘szereplése’ a Jobbik választók ‘elhódítását’ célozza, de arra ez elég vérszegény kezdeményezés. Az emberek már tetteket várnak, egy-két cikk (legyen bármilyen ‘kemény’) már nem elégíti ki őket.

  Azzal meg simán egyetértek, hogy a balfasz baloldal a gyilkosok pártjára állt – hülyék, mint a segg. Főleg, ha azt hiszik, hogy ezzel választókat tudnak szerezni (max. a romák között, de ott meg a tapasztalatok szerint 500 Ft-tal többre mennének 😉 ) Mondjuk GYF nyakában a cigány vagyok felirat nagyon tetszett, csak a zsinór vastagságával nem voltam megelégedve… 🙂 – Beindult a zsidó-libsi cigányvédő mechanizmus. Szerintem, most a közeljövőben megint egy zsidók elleni ‘attrocitásnak’ kell majd következni, hogy meg legyen az egyensúly. 🙂

 16. 13 Observer

  Párizs a „menekült” cigányokat rúgta ki.
  De az EU-n belül minden polgárnak van joga szabadon mozogni, letelepedni.
  Egész biztosan van jogi lehetőség, csak meg kell találni.
  Amúgy Franciaország tele van cigánnyal, főleg Romániából, próbálnak, de nem tudnak megszabadulni tőlük.

  Győzikének fizetni kellene egy kis reklámért, a gazdag nyugatról, a „bezzeg” szociális helyzetről meg hasonlók… Hátha kedvet kap pár tízezer kalandvágyó muzzikus !

 17. Majd az iszlám törvénykezés megoldja a cigánykérdést (is) 😀

 18. 18: „Egész biztosan van jogi lehetőség, csak meg kell találni.” Az EU azt a jogi lehetőséget fogja megtalálni, hogy hogyan is lehet az eredeti ‘hazájukban’ tartani a cigányokat. És majd minket büntet, ha kiengedjük őket.

  Alapjában véve a cigányok nagy része csak az erőből ért. Semmilyen, velük kapcsolatos, liberális politika nem fog működni.
  Érdekes szitu volt, a seregben a szakaszparancsnokom egy cigány őrmester volt, fajtája legtöbb rossz tulajdonságával megáldva. Mit mondjak, nem volt könnyű életem, mert engem különösen ‘kedvelt’ – kétszer voltam otthon az egy év alatt, de ebből egyszer szöktem… 🙂 Szóval leszerelés előtt – amikor azzal szórakozott, hogy a pisztolyával azt imitálta, hogy lelő (a tárat persze mindig kicsúsztatta egy kicsit, de úgy voltam vele, mi van, ha eltéveszti) – elkaptam, és a fejét néhányszor kapcsolatba hoztam a vasággyal – mit ad isten, az utolsó pár hétben a legjobb ‘cimborája’ lettem.
  Egy örök tanulság volt – a primitív ember csak a pofonból ért. És átkoztam magam, hogy miért nem vertem el az első héten….
  A cigány bűnözés kapcsán is az a baj, hogy az első bűneset utáni verés – amit a csendőr még megcsinált – elmarad…, sőt az elkövetőt védik mindenféle szabályok. Itt Zalában olyan is volt hogy a cigány gyilkost simán felmentették (tán 2 éve), az ilyen nehezen veszi be az ember gyomra. Vagy a Zalaegerszegi buszpályaudvaron hónapokon keresztül terrorizálhatták a cigányok a diákokat, nem lépett senki, mindenki másra mutogatott…

  19: A cigányok lesznek az elsők, akik áttérnek a muszlim hitre, és ők ítélkeznek majd mi felettünk. 🙂

 19. 18: „az EU-n belül minden polgárnak van joga szabadon mozogni”

  Ezt magyarázd el Sólyom Lászlónak is. Hátha akkor legközelebb át mer menni a hídon. 🙂

 20. Az apám gyakran emlegette míg élt, hogy bezzeg a csendőrök megoldották. A Horthy rendszerben nem volt cigánykérdés. Persze előfordult, hogy egy-egy tyúkot vagy disznót elloptak, hiszen akkor sem voltak angyalok, de nem voltak ennyire elszemtelenedve. Nem gyilkolták halomra vidéken a szegény idős néniket, bácsikat.
  Ha meglátták a kakastollat már nem tudták, hová bújjanak ijedtükben.
  Tíz mai rendőr nem ér fel hatékonyságban egy akkori csendőrrel.

  Ha eltűnt valami a faluban, két csendőr bement minden félelem nélkül a cigánytelepre és egyenesen a vajdához ment, hogy adják elő a lopott holmit mert különben nem marad kő kövön. Elő is kerültek az ellopott dolgok. (ha csak addigra meg nem ették).

  Meg lehetne oldani a cigánykérdést csak akarat kérdése, de a jelenlegi hatalom nemhogy nem akarja megoldani, hanem még adja is alájuk a lovat. Jó példa erre, Orosz Mihály érpataki polgármester esete. Neki sikerült megfékezni a cinágybűnözést és „Vérpatakból” újra egy élhető falu – Érpatak lett.
  Érdemes meghallgatni ezt az embert, nagyon tanulságos. A youtubon is rá lehet keresni több előadására.

 21. Szerintem a „cigánykérdést” sem kellene külön kezelni a többi, válságot előidéző folyamattól.

  Azt mindenki tudja, hogy „régebben” kezelhető szintű volt a cigánykérdés is, az adóssággal, a foglalkoztatottsággal, az élet élhetőségével együtt.

  Egyszerűen arról van szó, hogy a nemzetállamok felszámolásához remek eszköz egy-egy erősebb kisebbség.
  Ez nem csak magyar, hanem globális jelenség. A németeknek ott vannak a törökök, a franciáknak az arabok, az angoloknak meg a pakik.
  Az internacionalista ideológia ezt is eszközként használja a globális termelés, profit, és pénzügy mellett.
  Ezért kapjuk a szemöldökráncolást Brüsszeltől Washingtonig ha megpróbálunk a sarkunkra állni akár a cigánykérdésben akár abban hogy magyar kézbe kerüljön valamennyi a pénzügyekből, vagy termelésből…
  EZÉRT védik a gyilkosokat az áldozatokkal szemben.

  Ha meg akarjuk

 22. Laci 22

  Biztosan működne ez, de jogállamban ezt nem lehet megtenni, illetve ha a törvény megengedné egy cigány elleni fizikai erőszakot, akkor jogszerűen meg kellene hogy engedje ugyanezt egy nem cigánnyal szemben is.
  Illetve ha a törvény nem engedné ezt egy nem cigánnyal szemben, hanem törvényes eljárást írna elő, akkor a más eljárásra nem jogosíthatná fel pusztán az, hogy az meg cigány.
  Mindjárt felvetné azt is, hogy jogi szempontból ki a cigány.
  Mondjuk én részemről a legnagyobb nyugalommal megengedném ezt egy nem cigány, hasonló bűnöket elkövetővel szemben is, de a sztárügyvédek ezt erősen tagadnák… 🙂

 23. 20. Observer

  „Az EU azt a jogi lehetőséget fogja megtalálni, hogy hogyan is lehet az eredeti ‘hazájukban’ tartani a cigányokat.”

  Lehet.
  De akkor is jobb, ha megpróbáljuk, és kibukik az EU kétszínűség, mert nem csak mi járunk ebben a cipőben. Szinte mindenkinek tele van a hócipője az egész EU-val, hadd csináljon magának minél több negatív PR-t… végülis nem nézhetjük tétlenül, hogy a cigányokkal irtatják ki az országot.

 24. Amikor elolvastam Bayer cikkét korábban, nagyjából egyet értettem vele.
  Bár én kevésbé félre érthetően fogalmaztam volna.

  Csodálkoztam is magamon, mert nem szeretem az írásait a stílusa miatt, meg azért mert eléggé szemellenzősek.
  De mint tudjuk, nem az számít, hogy ki mondja, hanem az, hogy mit mond.

  Az igazsághoz az is hosszá tartozik, hogy a közfelháborodásra, Bayer írt még egy cikket, ahol tisztázta a félreértéseket.
  Navracsics ezt fogadta el egy korrekció tisztázásnak Bayer részéről.

  Igaza van azon előttem szólóknak, akik joggal vetik a Fidesz szemére, hogy nem felháborodni kéne, hanem cselekedni kéne(kellett volna) a 2/3-at birtokában.

  Mert így azért álszent dolog ez a felháborodás.

  Bár felfoghatjuk Bayer részéről Fidesz kritikának is… 🙂

 25. 26. PZuj

  „…nem felháborodni kéne, hanem cselekedni kéne(kellett volna) a 2/3-at birtokában.”

  Hát az internacionalista falvédők Brüsszelben csak erre várnak. Gazdasági téren a kormány úgyis pattanásig feszítette a húrt, és most van egy kis szélcsend, hogy leszálltak külföldön az országról.
  Mivel a problémának NINCS elegáns megoldása, nem mernek hozzányúlni. Helyette Bayer tartja melegen a témát, mert már a Jobbik is belefáradt.

 26. „Érdekelne, hogy azok, akik Bayer Zsolt ellen tüntetve oly látványosan kivonultak az utcára, tettek-e valamit a cigánykérdés megoldása érdekében”

  Persze hogy tettek.Kivonultak tüntetni,aztán meg haza mentek a svábhegyi villába ,meg ki hova..
  Meg a miskolci avasi lakótelepre tették őket a fészekrakó program keretében lakni…
  11!
  „Bocs, de ezen röhögnöm kell. Ezek a hasznos tagok a szocializmusban, amikor megkapták a fizetést, egy hétig fetrengtek részegen a kocsmában, csak akkor ezt a munkahelyek eltűrték. Integrálni meg 500 éve nem tudja őket senki, még a gazdag országok se. Jobb helyekről éppen ezért egyszerűen elűzték őket.”
  „Természetesen a cigányok között is vannak, akik ki tudnak emelkedni és hasznos tagjai a társadalomnak. De arányaiban ezek száma elenyésző.”

  hm..Egyetértek…

 27. 27:
  Ez csak rész igazság Attila(PV).
  PC-n belül is lehetett volna többet tenni ez ügyben.
  Aztán mi a véleményed Pinté úr nyilatkozatáról a választások után a rendről?

 28. 11:
  „Akkor miért nem a nyomorgó MAGYAR nyugdíjas megy rabolni és gyilkolni a cigányokhoz?”
  Mert ott nincs mit rabolni.
  Mert ő már nyugdíjas.
  Egy fiatal nyomorban élő magyar képezné az összehasonlítás tárgyát.

 29. Jó nagy csúsztatás a poszt és attól függetlenül, hogy én a csúsztatásos verzióval is egyetértek :), azért ide kívánkozik az igazság is, nevezetesen így szólt az eredeti cikk (a nagybetű az én kiemelésem):

  „…a cigányság JELENTŐS RÉSZE nem alkalmas az együttélésre. Nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen. A cigányság EZEN RÉSZE állat, és állatként viselkedik. Akkor és azzal akar üzekedni, akit és ahol meglát. Ha ellenállásba ütközik, gyilkol. Ott és akkor ürít, ahol és amikor rájön. Ha valamiért ebben akadályoztatva érzi magát, gyilkol. Az kell neki, amit meglát. Ha nem kapja meg azonnal, elveszi és gyilkol. A cigányok EZEN RÉSZE bármiféle emberinek nevezhető kommunikációra képtelen. Leginkább tagolatlan hangok törnek elő állati koponyájából, és az egyetlen, amit ért ebből a nyomorult világból, az az erőszak. Mindeközben a cigányság EZEN ÁLLATTÁ LETT FELE az idióta nyugati világ „vívmányait” használja. Nézze meg mindenki, hogyan pózolnak a Facebookon, kezükben fegyverrel, nyakukon félkilós aranylánccal, pofájukon a „bármikor kicsinállak, te hülye magyar paraszt” kifejezéssel a „megélhetési bűnözők”. Nézzétek meg a Sávoly Gergőt leszúró patkányt és haverjait a Facebookon: látni fogjátok, hogy mindhárom potenciális gyilkos. Eo ipso gyilkos. Nem tolerálni kell és megérteni, hanem megtorolni […] Az állatok meg ne legyenek. Sehogyan se. Ezt kell megoldani – de azonnal és bárhogyan!”

  Aki csak az utolsó két sort idézi, az bizony finoman szólva is ferdít, mivel egyértelmű, hogy kiket kell itt állatnak tartani…

 30. Nem is az a fő gond, hogy a cigányság nagy terhet jelent a magyarokra, hanem hogy a kilátások nagyon sötétek. Magyarország már most is szarban van, de még talán el tudná tartani akiket el „kell”, viszont mik a tendenciák? Egy segélyből élő családból egy generáció alatt lesz 4 -8 segélyből élő család.. segélyből+vérmérséklettől függően kiegészítve piti lopásoktól az erőszakos bűncselekményekig. Mindeközben egyre kevesebb olyan gyerek szüleik, aki adót termelne, legjobbjaink/az életképesek húznak külföldre, amit lehetett már feléltünk..
  És közben nyakunkon a liberálisok..ha még netán sikerülne is elzavarni őket akkor meg EU/Amerika/Izrael lehetetlenítene el minket.

 31. 30. Pzuj

  „Egy fiatal nyomorban élő magyar képezné az összehasonlítás tárgyát.”

  És mennyi van ilyen?
  Hány olyan nyomorban élő magyar fiatal van, akinek a szülei generációkon keresztül nem dolgoztak?

  Nyilván van olyan.
  De melyik a jellemzőbb?

  Ha valaki olyan társadalmi közegből kerül ki, ahol nagyobb esélye van a bűnözésre mint más társadalmi közegben, akkor az egész közeget muszály vizsgálni.
  Ugyanis a környezet és az egyén folyamatos és dinamikus kölcsönhatásban áll.
  Ha a nem ismerjük be hogy a cigányságnak sajátos kultúrális háttere van NEKIK ártunk a legtöbbet azzal, hogy nem tudunk nekik segíteni a negatív tendenciáikat felszámolni és ÖRÖKRE pária sorsra itéljük őket.
  A polkorrekt maszatolás nem segít, sőt mélyíti a problémát.
  Ha van egy réteg, amelyik aktívan elutasítja a többségi társadalom értékrendszerét, azt nem lehet egyénileg kezelni.
  Hiába ültetjük le a gyilkosokat, ha van egy közeg, amelyik részarányánál bőven nagyobb számban termeli ki a gyilkosokat és erőszakos bűnözőket…

 32. 33:
  „A polkorrekt maszatolás nem segít, sőt mélyíti a problémát.”

  Ezzel az állítással nincs semmi baj.

  Én azt állítottam, hogy PC-eb belül is sokat lehetett volna tenni, ha akarták volna és félték a nyugat véleményét.

  Valami történt, közmunka, segély szigorítás, új Ptk három csapás (megvalósult?).
  Nem tudom, hogy a kártyás segélyből, amit meghatározott dolgokra pl. élelmiszerre lehet költeni lett valami?
  De ennél lehetett volna többet tenni.

  Az összehasonlítás meg sántított, ezt szóvá tettem.
  Ezek után lehet arról vitatkozni, hogy „Hány olyan nyomorban élő magyar fiatal van, akinek a szülei generációkon keresztül nem dolgoztak?”

 33. 29. Pzuj

  „Aztán mi a véleményed Pinté úr nyilatkozatáról a választások után a rendről?”

  A Fidesznek volt egy, a Jobbikhoz hasonló csendőrös elgondolása, de a Gyöngyöspatai eset után lefújta, mert az sem volt polkorrekt.

  Egy unortodox cigányprobléma kezelést Brüsszel valószínűleg nagyon brutálisan torolt volna meg. Ezt gondolom akkor közölték vele, amikor a fél világ liberálisai az amerikai nagykövettel az élen Gyöngyöspatán tolongtak katasztrófatúristaként cigányholokausztot nézni.

 34. „A devizaadósság szempontjából annak köszönhető az ország jelenlegi finanszírozhatósága, és az adja a fizetési mérleg régen nem tapasztalt aktívumát, hogy lényegében leállt a belföldi, különösen az importból beszerezhető javakra irányuló fogyasztás.
  A Magyarországon termelő multik erősen exportálnak, s így az import és az export között növekvő szakadék teszi finanszírozhatóvá az országot. Baj az, hogy ennek a magyar társadalom tömeges elszegényedése az ára, a magyar társadalom annyira megégette magát a devizahitelezéssel, hogy most átesett a ló másik oldalára, vagyis nincs szükség túl szigorú állami visszavágásokra, mert a társadalom spontán megszorítja önmagát.
  Még legalább tizenöt évig végzetes csapdában vergődik az ország és a kormányfőnek ezt a „csapda létet” kell üzemeltetnie. És ehhez Orbán Viktor igazán ért. Ugyanakkor a kormányfő nyilván azt is tudja, hogy a magyar társadalomnak legalább harmada végképp elveszett, már semmiféle eszközzel nem lehet visszahozni őket a végső nyomorúságból. Nincs meg az elemi szintű tudásuk sem, ami a leghalványabb esélyt adná a felemelkedéshez. És ezen azzal sem lehetne változtatni, ha az állam talicskával tolná a pénzt a felzárkóztató programokba.
  Ez a társadalom azon rétege, akik mögött már nem áll megtartó emberi közösség; a gyermekek úgy cseperednek fel, hogy fogalmuk nincsen arról, hogyan kell beilleszkedni egy működő társadalomba; hiányoznak az elemi szintű viselkedési normáik, vagyis társadalmi szinten gyakorlatilag leírhatjuk őket. Nem akarnak dolgozni, de a munkaerő piac sem kér belőlük, vagyis marad az élősdi lét, mert élni kell.
  És ezeknek a társadalom középosztályától leszakadó embereknek is mondani kell valamit. Orbán Viktor látja ezt a csapdát, csak nem beszélhet őszintén a valóságról. Nem derülhet ki, hogy ezeket az embereket igenis ott kell hagyni az út szélén, mert ha nem így teszünk, akkor a többiek soha nem fognak célba érni.
  Ugyanígy nem érdemes foglalkozni a felső tíz százalékkal sem, mert velük úgysem bírunk, nem fizetnek adót, elmennek offshore-ba, ugyanakkor az is tény, hogy az Uniós csatlakozás szinte egyetlen pozitív hozadékénak tekinthető kohézió források túlnyomó részét éppen ez a szűk társadalmi szegmens fölözi le, vagyis a leszakadó tömegeknek lényegében nincs hasznuk az európai közösségből.”
  Bogár László Heti Válasznak adott interjújából…
  (Csak a töltelék szöveget vettem ki belőle.)

  Tehát, ha jól értem, a „Szép Új Világban” (NWO), aminek építését Orbán is szolgálja, nincs szükség nyugdíjasokra, rokkantakra, betegekre, munkanélküliekre, alulképzettekre, cigányokra. Ezért őket mégis az út szélén kell hagyni (elgázosítani azért mégsem lehet, mert az most épp nem PC).
  Vagy rosszul értem?

 35. 33 Attila (PV)
  „Ha a nem ismerjük be hogy a cigányságnak sajátos kultúrális háttere van NEKIK ártunk a legtöbbet azzal, hogy nem tudunk nekik segíteni a negatív tendenciáikat felszámolni és ÖRÖKRE pária sorsra itéljük őket.”

  Te is titokzatos vagy, mint Tibor bá’! Hogyan?
  Az eddig konkrétan javasolt megoldások agyonverést, vagy cigánygettót jelentenek, ami szintén nem vezeti őket jobb útra, a probléma fennmarad. 🙁

 36. 31:
  Be kell vallanom, hogy a teljes szöveget nem ismertem, azt nem olvastam el. Tehát arról nem tudtam, hogy Bayer „jelentős része” kifejezéssel pontosította a valóságot. A teljes szöveggel különben egyetértek. De felteszem, hogy a Bayer ellen tüntetők egy része is egyetért vele, de politikai okokból kifolyólag ügyes, amit csináltak. Csak sajnos ettől még az igen komoly helyzet nem változik és nincs megoldva.

  37:
  Írod: „nincs szükség nyugdíjasokra, rokkantakra, betegekre, munkanélküliekre, alulképzettekre, cigányokra.” rendben lenne, de leszakadásuk után a hasznos maradék is fog produkálni saját soraiból: nyugdíjast, rokkantat, beteget, és talán még munkanélkülieket is. Ezeket is ott hagyják az út szélén? mert ha igen, akkor az életerős aktívak szeme előtt ott fog lebegni, hogy ha balesete lesz, megrokkant, megbetegszik akkor ő is mehet a lecsóba. Már pedig társadalmi szolidaritás nélkül nincs sikeres társadalom. Nem kell kiönteni a gyereket a fürdővízzel együtt. A szükséges lépéseket jól át kell gondolni.

 37. 36. Watchman:
  Persze, ahogy Kézai Simon szerint a magyarok ősei Hunortól és Magortól származnak. Hunok – Magyarok. Érted?

 38. 35:
  „A Fidesznek volt egy, a Jobbikhoz hasonló csendőrös elgondolása, de a Gyöngyöspatai eset után lefújta, mert az sem volt polkorrekt.”

  Nem egészen értem, hogy egy csendőrség felállítása, aki mondjuk folyamatosan jelen van a környéken és betartja a törvényeket (amit ugye a Fidesz ír) , miért nem polkorrect megoldás?

 39. 38. Hubab

  „Az eddig konkrétan javasolt megoldások agyonverést, vagy cigánygettót jelentenek…”

  Dehogy.
  Ez a liberál maszlag.
  A Jobbik javasolta, hogy ki kell menni a terepre és csinálni egy tisztességes felmérést a valódi helyzetről, és az alapján intézkedni.
  De a brüsszeli PC azt sem engedi, hogy a cigányokat megszámolják.
  Szerintem a problémát csak kultúrálisan és szociálisan testreszabott módszerekkel lehet megoldani.
  De egyre inkább az kezd kilógni, hogy politikai megfontolásokból ez az elviselhetetlen helyzet is jobb mint az ami a feltett kérdésekre adott válaszokból kiderülne.

 40. 41. Pzuj

  „Nem egészen értem, hogy egy csendőrség felállítása, aki mondjuk folyamatosan jelen van a környéken és betartja a törvényeket (amit ugye a Fidesz ír) , miért nem polkorrect megoldás?”

  Ezt kérdezd a liberál társaságtól.
  Valami olyasmi lehet a dologban, hogy a csendőr az helyi ember és valóban ismeri a helyi viszonyokat… ezért nehezebb távirányítani őket, és megmondani nekik hogy amit ők látnak az nem egészen úgy van… ráadásul Brüsszelből.
  A rendőrség felett a rengeteg nemzetközi szerződés már rendelkezik, ezért tulajdonképpen alkalmatlan a helyzet megoldására.
  „Független” csendőrséget meg nem engednek Magyarországon.
  Egy, a lakossághoz közelálló csendőrszervezet?
  Kón Bandi azonnali atomcsapást követelne az országra.

 41. 42:
  „De a brüsszeli PC azt sem engedi, hogy a cigányokat megszámolják.”
  A népszámláláskor volt olyan rublika, hogy cigány (roma).
  Ha nem vallja magát annak, akkor mi alapján tekintenéd mégis annak?
  Bőrszín alapján?
  Vagy genetikai vizsgálatot végeznél?

 42. 43: Attila(PV):

  „Valami olyasmi lehet a dologban, hogy a csendőr az helyi ember és valóban ismeri a helyi viszonyokat… ezért nehezebb távirányítani őket, és megmondani nekik hogy amit ők látnak az nem egészen úgy van… ráadásul Brüsszelből.”

  Hát ez azért eléggé mondvacsinált indok.

  „“Független” csendőrséget meg nem engednek Magyarországon.”

  Nem független, mert miből tartaná el magát?
  Világos, hogy az államtól függene.

  A csendőrséget a Fidesz szerintem azért nem akarta, mert a Jobbik forszírozta.

 43. 42 Attila (PV)

  Na, ezzel sem voltál sokkal konkrétabb. 🙂
  Egyébként találkoztam már olyan véleménnyel is, hogy a cigányság pontosan betölti a maga szerepét, ami azt jelenti, hogy a modern kapitalista társadalomnak kell hogy legyen egy rétege, a vesztesek, aki mindenképpen kialakulnak, akár van cigányság akár nem, akik kiszorulnak a munka és a jólét világából.
  Nagyon durván közelítve: ha őket valaki kiemelné onnan, akkor valaki másnak kellene a helyére lépni, az meg igazából senkinek sem érdeke.
  Ezzel mintegy kitöltenek egy „ökológiai fülkét” lestoppolva azt mások elöl. Mondhatni, a munkahelyekért folyó versenyben kibérelték az utolsó helyet, ezzel javítva a többségi társadalom esélyeit. Ezért a cigányság tényleges helyzetbe hozásában igazában a többség ellenérdekelt, csak ez nem ilyen tudatos, elfedi a dolgot a szokásos közvélekedés.
  Én mondjuk ez nem látom reális megközelítésnek, de azért egy csipetnyi igazság ebben is van…

 44. 44. Pzuj

  „Ha nem vallja magát annak, akkor mi alapján tekintenéd mégis annak?
  Bőrszín alapján?
  Vagy genetikai vizsgálatot végeznél?”

  Életmód alapján…
  A cigány élet az cigány élet akkor is ha magyarnak jutott, és ha egy cigány kikerült belőle akkor örülhet neki.
  Ezzel együtt óvatos de megalapozott becslés az, hogy elsősorban a cigányok élnek cigány életvitel szerint.

  Attól, hogy a mostani divat szerint nincs polkorrekten kimondható megoldás, nem jelenti azt, hogy nem is kell megoldást keresni.

  Szerintem minnél méllyebben ismerjük a problémát, annál emberibb megoldásokat lehet javasolni.
  De ha hivatalos helyen még a gyereket se lehet a nevén nevezni, akkor nyilván a megoldás amellett, hogy tökéletlen, nagy szórással másoknak is árthat.

 45. 40: csókacsalád:

  Nem tudom hogy jön ide Kézai meg Hunor és Magor. Én Sándor Avraham írásáról beszéltem, amit előbb el kellene olvasnod ahhoz, hogy véleményt mondhass róla.

 46. 47:
  „Életmód alapján…
  A cigány élet az cigány élet akkor is ha magyarnak jutott,”
  Tehát akkor magyar is lehet cigány?

  És mit is takar ez az életmód alapján?

  Segélyből él?
  Nincs munkája?
  Lop?

 47. 49:
  A cigány életmódot nem kel definiálni, azt mindenki tudja mit jelent.

 48. 46. Hubab

  „Ezzel mintegy kitöltenek egy “ökológiai fülkét” lestoppolva azt mások elöl. ”

  Szerintem nagy különbség, hogy ezt az ökológiai fülkét a többségi kultúrát elfogadó vagy azt elutasító társaság népesíti be.
  Egy többségi kultúrás munkanélküli tömegben nagyobb lenne a körforgás, évtizedek alatt talán teljesen kicserélődnének… legalábbis az esély sokkal nagyobb erre, tehát a kultúrális leszakadás esélye jóval kisebb.

  Ami meg a cigánygettót illeti …. A szegregált iskolákban nagyobb eséllyel lehetne őket felzárkóztatni, speciálisan testreszabott tananyaggal, például olyasmikkel, amiket otthon általában nem tanulnak meg a közösségi együttélést illetően.
  A vegyes iskolákban MINDIG kilógnak és kipotyognak, mert otthonról NEM HOZZÁK a közösségi élet alapjait.
  Azok akik hamarabb megtanulják a „leckét” hamarabb átkerülhetnek a vegyes iskolákba, és a többiek sem fogják őket kiközösíteni.
  És ebben az esetben a magyaroktól is joggal lesz elvárható hogy befogadják őket, mert már „bizonyítottak”.

  Mert ugye a másik oldalról nézve, miért kellene magyar gyerekekt azzal bünteni, hogy olyan iskolába kötelező nekik járni, ahol nem lehet tanulni az órát éa a tanulókat folyamatosan zavaró néhány gyerek miatt… Ez az ő érvényesülési esélyeiket nagyban csökkenti.

  Én a pozitív diszkrimininációt is elfogadnám a valóban integrálódni vágyó cigányokk számára, de cserébe elvárnám, hogy közösítsék ki az összeférhetetlen társaikat, és ne falazzanak nekik, mert unokatestvér.

 49. 49. PZuj

  „Tehát akkor magyar is lehet cigány?”

  Persze… hivatalosan ezt elcigányosodásnak hívják.
  De… mondom, ez a kivétel. A szabályt a többség számára kell megalkotni.

  Tiborbá is egyetért, hogy a cigány életmód mindenki számára világos kifejezés, igaz, mint mindenütt, itt is vannak homályos határesetek, de ez nem igazán jó kifogás arra, hogy félresöpörjük a problémát.

  Ezzel együtt nem ártana egy „hivatalos” definíció, ami alapján meg lehet határozni a „segítségre szoruló” kör nagyságát és elkezdeni azokkal dolgozni, akik szeretnének kikerülni a cigány életből. A Jobbiknak igen jó, kidolgozott ötleteik vannak… elő kell őket ásni, és nem újra feltalálni a spanyolviaszt.

 50. 45. PZuj

  „Nem független, mert miből tartaná el magát?
  Világos, hogy az államtól függene.”

  Én a Brüsszeltől és a liberalista ideológiától való függetlenséget értettem. Bocs ha nem volt világos.

  Nem úgy mint a Jegybank, ami CSAK a nemzet érdekeitől független.

 51. 45. PZuj

  „A csendőrséget a Fidesz szerintem azért nem akarta, mert a Jobbik forszírozta.”

  Ilyen néven igen…
  De volt valami, más néven valami polgárőrség szerű (még a szocik is előálltak valamivel) ami szintén helyi alapú szerveződés lett volna, de Pintér nem merte megreszkírozni Gyöngyöspata után, mert ráaggatták volna, hogy csendőrség…
  Az hogy erre nem lett megoldás, tulajdonképpen Richard Field akciójának köszönhető… talán éppen ezért…
  NEKÜNK nincs jogunk önvédelemre egy aggresszív kissebséggel szemben.

 52. Pár évvel ezelőtt összeállt több svájci, német és osztrák egyetem, és kidolgoztak egy olyan új rendszert, ami azon alapult, hogy mindenki születésétől kezdve alanyi jogon kap egy adott összeget havonta (amíg kiskorú, a szülei kapják a sajátjuk mellé), ha jól emlékszem 1500 eurót. Ha dolgozik, ha nem, és élete végéig. Ez úgy van meghatározva (évente indexelve), hogy az alapvető minimális (de még emberi) megélhetést biztosítsa. Ha dolgozik, akkor az pluszba jön ehhez, de ezáltal kisebb összeget kap a cégtől, amitől a cég versenyképesebb lesz. A kapott „apanázs” pedig amúgy is visszakerül minden hónapban a gazdaságba, mert azt úgyis el kell költeni a megélhetésre, tehát nem marad nála. Ezáltal bárki bármikor átképezheti magát, mert nem kell a megélhetéssel foglalkoznia, hiszen akkor is kapja. A gyerekeket is könnyebben lehet eltartani, stb…
  A gépesítéssel rengeteg munkahely szűnik meg, ezért teljesen lehetetlen a teljes foglalkoztatás (ha csak nem mindenki kutató, feltaláló, vállalkozó, stb…), ez viszont egy idő után stabilizálódik az adott gazdasági ciklusnak megfelelően. Arról is készítettek felmérést, hogy dolgozna-e ha kapna havonta ekkora összeget és 90% fölött volt, aki azt mondta, hogy igen, de nem feltétlenül azt amit most csinál.
  Lényeg a lényeg, hogy kimutatták, hogy a dolog teljesen működőképes, mert valójában az a rengeteg egyéb kedvezmény, segély, ilyen-olyan támogatás, munkanélküli segély, felzárkóztatás, átképzés, a bűnüldözés, a börtönfenntartás, stb… sokkal többe kerül ennél.

  Ami viszont érdekes, hogy egy oka van jelenleg, hogy ezt nem lehet megvalósítani a felmérések szerint, mert a megkérdezettek döntő többsége azt mondta, hogy azt nem tudja elképzelni, igazságtalannak tartja, hogy valaki csak úgy munka nélkül is pénzt kapjon. Érdekes, pedig neki is, a társadalomnak is és az országnak is jobb lenne. Bezzeg a lakásban tartott kutyának, macskának nem mondják, hogy nem kapsz enni, mert ma sem csináltál semmit :)).

 53. 56. Bastian

  Ez az ötlet szép, de a munkanélküliség nem azért jött létre, mert egyeseknek nem jut munka, hanem a kapitalizmus igy szabályozza a „munkakedvet”.
  Ha nagyobb hasznot akar a piszkos kapitalista (vagy a „pénzügyi rendszer” kikényszeríti, akkor növeli a munkanélküliséget, és akkor a dolgozók kevesebb bérért is „örömmel” dolgoznak többet.

  Tulajdonképpen nem az a baj, hogy nincs elég működőképes rendszer, hanem az, hogy van egy réteg, amelyik ragaszkodik kiváltságaihoz, amihez korlátlan hatalom és még korlátlanabb mennyiségű pénz kell.

 54. hubab 24

  „Biztosan működne ez, de jogállamban ezt nem lehet megtenni, illetve ha a törvény megengedné egy cigány elleni fizikai erőszakot, akkor jogszerűen meg kellene hogy engedje ugyanezt egy nem cigánnyal szemben is. Illetve ha a törvény nem engedné ezt egy nem cigánnyal szemben, hanem törvényes eljárást írna elő, akkor a más eljárásra nem jogosíthatná fel pusztán az, hogy az meg cigány.
  Mindjárt felvetné azt is, hogy jogi szempontból ki a cigány.
  Mondjuk én részemről a legnagyobb nyugalommal megengedném ezt egy nem cigány, hasonló bűnöket elkövetővel szemben is, de a sztárügyvédek ezt erősen tagadnák… ”

  Lehet, hogy félreértettél én egyáltalán nem gondolom, hogy különböző elbánás kellene cigánynak és magyarnak. A csendőrök nem faj szerint dolgoztak. Persze, hogy az az igazságos, hogy fajra nemre való tekintet nélkül ha valaki bűnt követ el ugyanazt a büntetést kapja. A cigányok nem azért voltak „jobban üldözve” a csendőrök által mert cigányok, hanem mivel több bűncselekményt követtek el.
  A csendőrök nem kivételeztek faj szerint. Szintén apám mesélte el az alábbi esetet amikor egy kis kárpátaljai faluban lakott mikor rövid időre visszakerült a terület a Magyar Királysághoz:

  Egy parasztlegény (nem cigány) ellopott egy zsák búzát és két csendőr végigkísérte az egész falun miközben cipelnie kellett a hátán a zsákot. Házról házra járva be kellett kiáltania mindenhova: „Nem maguké ez a zsák búza? Mert ezt loptam.”

  Akkoriban még szégyen volt a lopás és egy ilyen megszégyenítés bizony megtette a hatását mert elrettentette a bűnöző hajlamúakat a lopástól.

  Persze ma már ezt nem lehetne megcsinálni hiszen a gazembereknek is „emberi jogaik” vannak. (Sajnos több mint az áldozatoknak.)
  Csak azért meséltem el ezt, hogy megvilágítsam egy nem cigány esetében is ugyanolyan szigorral jártak el.

  Pont ezért idéztem Orosz Mihály érpataki polgármestert mert ő nagyon jól közelíti meg a dolgot, hiszen hiába akarják a liberálisok ráfogni, hogy rasszista mert ő nem faj szerint szelektál.

  Azt mondja: „Mi kétféle embert ismerünk. Egyik aki a közösségbe beilleszkedik törvénytisztelő és építi a közösséget a másik pedig aki törvénytipró és ártására van a közösségnek és rombolja azt. Aki építi az a szövetségesünk és támogatjuk, de aki rombolja az az ellenségünk és mint ellenséget a törvény szigorával üldözzük.”

  Az más kérdés, hogy a cigányok magasan felül vannak reprezentálva a bűnöző életmódban, de mégsem a fajuk alapján kell megítélni, hiszen miért üldöznénk azt a törvénytisztelő dolgos beilleszkedő cigányt a többi miatt még akkor is ha egymillió cigányból csak 5 becsületes van akkor se érje őket hátrány a 99.999% gazember fajtársa miatt.

  Ezért gonosz dolog az úgynevezett pozitív diszkrimináció mert amikor egy csoportnak előnyt adok a másik csoporttal szemben akkor a másik csoporttal vagyok igazságtalan és már rég nem beszélhetünk a törvény előtti egyenlőségről.

  Érdemes meghallgatni Orosz Mihály Zoltán egyik előadását hiszen az érpataki modell valóban működik és módszere a beilleszkedni vágyó cigányok érdekét is szolgálja:

 55. 58. Laci

  A különböző elbánás nem a bűn elkövetése után szükséges, hanem előtte.
  A megitélés nyilván egységes kell hogy legyen, ha már jogállamban élünk.

  De ha van egy „speciális” környezet, ami tagadhahatlan, amelyik „termeli” a bűnözőket, akkor azt mint környezetet, közösséget kell szemügyre venni, és akként kezelni.
  Odafigyelni azokra a szociális problémákra, amelyek a bűnöző életnek adnak táptalajt. Nem kellene megvárni, amíg minden esetben bűnelkövetésre kerül a sor.
  Tudom, hogy innen kezdve rázós a dolog, de más megoldást nem látok.

 56. 58 Laci

  Ez az Orosz gyerek nagyon jó. Sok ilyen kellene. Isten bizony nagyon szeretnék segíteni azoknak akik így gondolkodnak. Nem önzetlenül! Önzésből, mert az ilyen fickók olyan irányba viszik (vinnék) a világot, ami nekem jó.

 57. Borzasztóan frusztráló hogy Brüsszel nem engedi rendezni a problémát.A Gázai -övezet kapcsán jóval engedékenyebbek.Fönn tótéknál sem olyan nagy gond ha falat húznak a kormosok köré.Vagy a nagybányai ,,gettót,, idézhetném oláhországból.Csak kizárólag nálunk támad öngyilkos módon az értelmi(ségi) fogyatékos réteg a nemzeti érdek ellen.
  .Van egy szutyok lehúzó közeg amiből nem könnyű kilépni 70-80 as IQ-val és sokaknak igénye sincs rá..Eddig oké.De az esztelen brutaltást nem értem honnan jön.A kisöregeket elég lenne megkötözni és álarcban,csendben dolgozni az elkövetőknek -de ehelyett gyakran kínozzák és megölik őket.Talán emlékeztek Dopeman papájának esetére.
  Ebből a mocsok unióból azonnal kikéne lépni.Miféle szervezet az ami ellen most már tüntetni is tilos? Meg nem lehet kilépni belőle.Mi ez? Ez demokrácia? Mi az isten folyik itt?

 58. Magánvéleményem szerint az alapvető probléma az, hogy nem is akarnak dolgozni, beilleszkedni. Tekintettel arra, hogy már Mária Terézia is adott nekik földeket – ingyen és bérmentve! – melyeket művelve megélhetést biztosíthattak volna családjaiknak – ám ez a dolgos megélhetés azóta sem sikerült -, úgy vélem nem tévedek nagyot amikor azt gondolom, meghatározó hányaduk alkalmatlan az együttélésre.
  Az ingyenes földjuttatás persze napjainkban is folytatódik. Érdekes módon, csak a cigányok kapnak földeket! Magyar ember, aki valóban szorgoskodna is rajta, még véletlenül sem!
  Ezzel kapcsolatosan egy korábbi elgondolkodtató blogbejegyzés olvasható itt:
  http://mrvelorex.blogspot.hu/2011/04/gyongyospata-vedero-habsburg-rothschild.html
  Ha a keresőbe a „cigányok ingyen földet kaptak” kifejezést írjátok, számos további találatot ad.
  Fentiek figyelembevételével, igencsak talmi értékűnek tűnnek a magát liberálisnak mondó médiában elhangzó nyilatkozatok a „mélyszegénységben sínylődő, reménytelen helyzetű „””honfitársaink””” ” szájából:
  – Há’ adjanak munkát és ákkor dógozunk! Mi dógozni ákárunk!
  Sajnos a mai kor követelményei túlmutatnak az analfabéta (köszönjük Fletó az iskolalátogatási kötelezettség eltörlését!), szakképzetlen munkaerő lehetőségein. Különösen akkor, ha a szerszámmal alapvetően két dolgot tud tenni: ellopja, vagy tönkreteszi.
  A munkakedv illusztrálására egy jó példa a verébszámláló esete Drávapiskiben. Érdemes erre is rákeresni, sok találat van, válasszátok ki a számotokra PC forrást, Kurucinfo, Inforádó, Hírfal…
  Szerintem!

 59. 62:
  Vackor egyszerűbb lenne, ha belinkelnéd az URL-eket. Fennakad, de átengedem.

 60. Szerintem, ha a magyar kérdést megoldanánk, akkor a cigány kérdés magától eltűnne.
  Mit értek a magyar kérdésen? Pl.: törvények, rendeletek a bűnözés, a kifosztás segítése.
  Egy beszélgetés során a 29 éves fiatalember (magyar) azt mondta: „…, de ha már megölnek legalább cigány öljön meg, és ne magyar!”

 61. 63. Tibor bá’
  Azért a keresési kulcsszavakat adom meg, mert túl sok – 20-50 db – találat közül válogathatunk. Így nem vagyok kitéve annak, hogy „politikailag nem korrekt a forrásom” 🙂

 62. 65:
  Annyi baj legyen. Nekem például nincs időm keresgélni, de ha URL akkor ráklikkelek.

 63. Lehet földhöz jutni olcsón.Bátyám élettársának kertészkedhetnékje támadt, besétált a helyi önkormányzathoz és érdeklődött.Rengeteg elhagyott, nem művelt hétvégi telek van a környéken.Soknak meghalt például a gazdája, vagy a vacak nyilvántartás, esetleg egyéb ok miatt nem található.
  Ilyen földeket jelképes pénzért,(valami évi 5e Ft rémlik) ki lehet bérelni művelésre az önkormányzattól.

 64. 67:
  Aztán rengeteg munkával rendbe hozod és hirtelen meglesz a tulajdonos.

 65. Tibor bá,
  A törökök annak idején elvitték a magyar gyerekeket és így születtek a janicsárok. (jeni cserik: új katona). A cigánygyerekeket amelyek nem megfelelő körülmények között laknak internátusba küldeni (ha jól emlékszem te is jártál oda) ahonnan csak 12 év múlva van szabadulás, szigorú láthatással és sok nyári gyakorlattal. Kb. 10-15 éven belül megoldódna a cigánykérdés.

 66. 69:
  Az internátus nem megoldás, olyan, mint a börtön. A meg nem „fertőzött” cigány csecsemőket nevelő szülőknek kell kiadni felnevelés végett.

 67. 68.
  Nagy pech lenne, sok a szabad terület errefelé,(Eger).Venni is lehet, ha tutira akar menni valaki.

 68. Amit szabad Jupiternek…
  „Január elsejétől Amszterdamban azok a lakosok, akik megszegik a társadalom íratlan szabályait, akik antiszociálisan viselkednek, és nem tartják be az együttélés józan ész követelte normáit, kitaszítottakká válnak. Számukra az önkormányzat a város legelhagyatottabb részein, csak a minimális szolgáltatásokat biztosító konténertelepüléseket hozott létre, amiket nemes egyszerűséggel csak „söpredékfalvaknak” neveznek. A telepeken folyamatos és szigorú rendőri felügyelet mellett telnek a napok, a kihágásokat azonnal szankcionálják…”

  http://radicalpuzzle.blogspot.hu/2013/01/nalunk-hoborogtek-miatta-otthon.html

 69. Mindenesetre le a kalappal Bayer Zsolt előtt !
  Nagyon komoly üzeneteket közöl Velünk – elkényelmesedett magyarokkal – a Szibériáról szóló filmjeivel !

 70. http://www.origo.hu/egeszseg/20120711-az-ot-leggyakoribb-megbanas-haldokloktol.html
  „1. Bárcsak lett volna bátorságom a saját életemet élni, nem pedig a mások elvárásainak megfelelni.
  2. Bárcsak ne dolgoztam volna olyan sokat.
  3. Bárcsak lett volna bátorságom az érzéseim kimutatására.
  4. Bárcsak ne hanyagoltam volna el a barátaimat.
  5. Bárcsak megengedtem volna magamnak, hogy boldogabb legyek.”

  Ahogy nézem, az emberek a halálos ágyukon megbánnak mindent, aminek követését a cigányoktól elvárnák: Nem élnek úgy, ahogy a többség elvárná, nem dolgoznak eleget, túl érzelmesek; csak a haverok, a banda számít nekik, és még van pofájuk közben jól is érezni magukat… Nagyjából le is fedi a cigányokról kialakult sztereotípiákat.
  Vajon ha a haldoklóknak felajánlanák, hogy újrakezdhetik az életüket vándorcigányként, hányan fogadnák el? 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük