(2414) Harc

Tibor bá’ online

Nem baj, ha nem értesz egyet velem. Az írás ragyogó vitaalap

 

Az Ember szentül meg van győződve róla, hogy szabad akarata van, intelligens, uralja a Földet, és ebben a tévhitben követi el a legnagyobb marhaságokat. Valójában uralkodnak rajta ösztönei, a hormon háztartása, a berögződések, amik mentén tengeti nyomorúságos életét, amely felvirágoztatásának ő a legnagyobb akadálya.

Beleszületsz egy mikró világba, körülnézel és felserdülésed közben zsidó leszel, vagy Allah hívő, esetleg európai keresztény (vagy más, de az most nincs a nézőterünkben), és azonosulsz vele, majd észleled, hogy ezek a csoportok tulajdonképpen egymás kárára léteznek, örökös „harcban” álltak és állnak egymással. Az ember még nem nőtt ki a falkába tartozásból, még benne van az ösztön. A Pál utcai fiúkat összeköti a Pál utca, és harcolnak a Vörös ingesek ellen, akiket a vörös ing köt össze. A Fradi drukkolók verekszenek az újpestiekkel, mert a IV. és a IX. kerület elég messze esik egymástól. A vajdasági szerbek ütik a magyarokat, mert nem értik a magyar szót. Mi utáljuk a kínaiakat, mert ferde a szemük. A német a török vendégmunkást, mert büdös és nem iszik sört, stb. stb. Amíg a marslakók nem támadják meg a Földet, addig az emberiség nem tud összefogni, örökös „harcban” áll saját magával. A zsidó a gojokkal és a muszlim állatokkal, a muszlimok a zsidó betolakodókkal, a keresztények a vérszívó zsidókkal, és így tovább, tehát HARC.

Talán a legősibb ösztönök egyike az életösztön. Amikor szembetaláljuk magunkat egy életünket veszélyeztető helyzettel, agyunkat ellepi az adrenalin, agyunk ezred másodperceken belül eldönti, hogy menekül vagy harcol. Ha az ellenfél erősebb, akkor menekül, ha gyengébb, akkor harc. De mitől erősebb, illetve gyengébb az ellenfél, ha nem az őserdőben, hanem a civilizációban találkozol vele? Ennek eldöntéséhez azt kell vizsgálni, hogy milyen eszközei vannak a harchoz. Nézzük csak! Ha neki csúzlija van, neked pedig vadászpuskád, akkor te vagy az erősebb. Ha neked vadászpuskád van, de neki páncélozott járműve, akkor ő az erősebb. Ha a puskádra rászerelsz egy tankelhárító rakétát, akkor fel veheted vele a harcot. Van rá esélyed, hogy te kerülsz ki győztesen.

De mi van akkor, ha kultúrák állnak egymással szemben? Melyiknek van nagyobb esélye arra, hogy maga alá gyűrje a másikat? Döntsétek el magatok! Egy zsidó szemben találja magát egy kereszténnyel. A zsidó „úgy tudja”, hogy őt kiválasztotta az egyetlen és igaz isten, neki joga és kötelessége mindenki más felett uralkodni, neki maga az isten adott kiváltságos helyzetet. Leken egy hatalmas pofont a kereszténynek, akinek azt tanította Jézus, hogy ha arcul ütnek, tartsd oda a másik orcádat is. Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel. Szerinted ki jön ki győztesen? Csodálkozol, hogy kb. 15 millió zsidó uralkodik a sok száz milliós keresztény táboron?

Lépjünk tovább! Most a zsidó egy arabbal találja magát szemben. Az ábra ugyanaz, a zsidó kiválasztottságának tudatában elkergeti az arabot a földjéről, aki ezért elkezdi őt kővel dobálni, mire a zsidó előveszi az AK-47 fegyverét és szarrá lövi az arabot. De ezzel a dolog nincs befejezve, mert az arab megszámlálhatatlan rokonsága szent bosszút esküszik és elszántan, sőt megszállottan támad. Akár hányat lőnek le belőlük a zsidók, újabb és újabb arabok állnak be a sorba, hogy bosszút álljanak. Miért? Azért, mert a muzulmánokat arra tanítják a papjaik, hogy Allah nem csak nagy és hatalmas, de egyben megírta mindenkinek a sorsát. Ha Allah úgy akarja, akkor a kis Alit nem fogja a golyó, bárahányan lőjenek is rá. De ha Allah másként dönt, akkor a kis Ali éjszaka meghal egy szúnyogcsípéstől. Ráadásul, ha szent háborúban esik el, akkor egyenesen a Paradicsomba kerül. Ez az ideológia harckészség szempontjából messze felülmúlja a kiválasztottságot. Ráadásul Jehovának szokása, hogy időnként elfordul népétől, ha azok túlzásba viszik a „tisztátlanságot”.

Ha a fentieket megérted, akkor nem csak a jelent fogod megérteni, de tippelhetsz a jövőt illetően is. De ez nem minden. Ki beszélte rá a keresztényeket, hogy ezt a totálisan életképtelen, magatartást, mármint az abjuzus tűrését magukévá tegyék? Ki más, mint a zsidó Jézus, akit a keresztények Messiásnak tekintenek. Ezzel a zsidók nem értenek egyet, szerintük Jézus egy nagy senki, holott minden idők leghatékonyabb ötödik hadoszlopa, egyedül, önmaga.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

38 gondolat erről: „(2414) Harc

 1. Ha már írásban vitatkozunk, akkor egy fontos alapinfó, ami a zsidó keresztény szembenállás egyik oka. Jézus nem volt zsidó, mert a „vérszerinti apja” nem ember volt, és Mária sem volt zsidó származású, csak zsidó neveltetést kapott. Férje József viszont valóban zsidó volt, de mivel Jézusnak csak nevelő faterja volt, így Jézus a zsidó törvények szerint goj volt… Így már érthető, hogy miért nem fogadták el messiásként a zsidó egyházi vezetők, és így így már érthető miért nem szeretik a keresztények a zsidókat…
  Az már csak hab a tortán, hogy a zsidóknak,muszlimoknak,keresztényeknek egy az ősük,és egy és ugyan azt az Istent tisztelik. Muszlimok csak egy dologban érezhetik magukat elsőnek, Mohamed próféta volt időben az utolsó, mert Isa próféta(Jézus) után született és tanított.
  Tiszta agybaj amúgy az egész szembenállás, jól jellemzi a hatalom természetét, ha vallási köntöst vesz föl…

 2. Már én is jártattam rajta az agyamat, hogy melyik vallásnak van nagyobb esélye dominánssá válni.
  És kétségtelen, a muszlim vallás jó esélyes, mert Mohamed olyan alapvetéseket épített be – habár szerinte ő csak leírta Allah akaratát – hogy szinte törvényszerűen úgy működjön, hogy lassan mindent maga alá gyűrjön a világon. Mindenesetre jól ki van találva, hogy híveit semmi ne tudja lekenyerezni, eltéríteni, függetlenül attól, hogy ez számukra az evilági életben előnyös, vagy hátrányos.
  Benne van a mézesmadzag és a korbács is, hiszen aki megtagadja vallását, az halál fia, szabad préda minden hívőnek, és benne van a csábítás is, a hit harcosaként garantáltan lehet üdvözülni, nem is akárhogyan.
  A szekularizálódó világban meg egyre kevesebb a hit alapú ellenállás, akinek meg nincs hite, az a kényszer hatására könnyen be is adhatja a derekát, mondván jobb legalább látszatból elfogadni egy új hitet, mint nyomorultul elpusztulni. De a gyereke már nem csak látszathívő lesz, mert tudatát már az új hit fogja alakítani, amelyben szocializálódik.
  Eddig szerencsére a keresztény kultúra is csak szóban hirdette a dobd vissza kenyérrel elvet, valójában véres harcokban állította meg a muszlimok térhódítását, de a mai liberális világban ez a mentalitás megszűnt, új hódítás van folyamatban, aminek nincs gátja.
  Egyedül az lehetne gát, ha a bevándorló muszlim népesség nagyobbik hányada megtapasztalná, hogy az európai életmód mennyivel kellemesebb az ő nyomoruknál, és maguk jutnának el addig a következtetésig, hogy így kellemesebb élni, mint az ő eredeti kultúrájukban, és maguk fojtanák el a fundamentalista szélsőségeket.
  De sajnos ennek eddig semmi jele sincs, meglehet azért, mert az idegen kultúrában ők mindig a vesztes és számkivetett pozíciót bérlik, és frusztrációjukban a hozott ideológiájukba kapaszkodnak…

 3. Tibor Bá! Már elnézést ,de Armát jól leépítetted, pedig szerintem igaza volt, a kereszténységre kicsit se volt jellemző amit írtál. Gondoljunk csak a keresztes hadjáratokra, vagy a Spanyol, Portugál hódítókra ,mit műveltek a kereszténység terjesztésének zászlaja alatt.

 4. Re:03
  Az eredeti kereszténységre jellemző a megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel mentalitás. Amit te érvként hozol, az semmi más, mint a kereszténységbe becsomagolt rablóhadjáratok, és kifosztások sora, aminek semmi köze az eredeti tanításokhoz.
  Mondok egy példát. Felrobbantok egy csőbombát, amire az van írva, hogy Dalai Láma készítette. Szerinted a Dalai Láma a hibás, és valóban ő robbantott?

 5. 03 – Gartai:
  Bobkó Csaba fórumot keresett magának, illetve rendhagyó elképzeléseinek. Itt nem lelte fel, tehát önszántából távozott, de előbb kérte, hogy az összes fényképét távolítsam el. Jelenleg a Facebookon publikál. Éppen most jelent meg neki a „Feltalált újkor” című évtizedes írása. Különben az összes itt megjelent vendég posztja a mai napig megtalálható.

 6. A vallásos hozzáállás egy dolog, viszont létezik a kultúrának ereje is.
  Ha az adott kultúra vonzó, kényelmes, jó benne élni, az elcsábítja az ellenfeleit is.
  Hasonló folyamat van Palesztinában is, ahol sokan nem kérnek a Hamasz középkori világképéből, ők a Fatah-hoz csatlakoztak, mert jobban bejön nekik a modern, izraeli élet.
  Arról meg nem beszélve, hogy a tudomány, a technika, maga a fejlettség melyik oldalon áll. Értem én, hogy sok a muszlim, meg hangosak, meg kalasnyikovval nőnek fel. De egy repülőgéphordozót nem tudnak űberelni.

 7. A vágyak és a félelmek, nem mindig racionálisak.
  Sok sok esetben, a bennünk élő hüllő reakciói.

 8. A zsidóknak a kiválasztottság tudata mégsem volt elég, hogy egy nagy, erős országot tudjanak kialakítani és fenntartani.
  Az amerikaiak és az angolok kegyelméből és segítségével tudtak országot alapítani 70 évvel ezelőtt, ahol azóta is rezeg a léc.
  Jézus után pár évtizeddel, i.sz.70-ben elpusztult Jeruzsálem a római seregek jóvoltából, aztán gyakorlatilag a zsidók országa meg is szűnt majdnem 2 ezer évre.

  Eközben meg a keresztény európai nemzetek uralmuk alá hajtották gyakorlatilag az egész világot. Ez azért érdekes.

  Tudom a zsidók szétszéledve mindenfelé pozíciókhoz jutottak, de azért rendszeren üldözve, kitiltva, időnként legyilkolva is voltak.
  Sokan voltak, sok helyen utálták és üldözték őket, ott volt a Szentföldjük és mégsem tudták visszafoglalni 2000 ezer éven át.

  Neked mi a véleményed erről Bálint? Persze csak ha van és el akarod mondani.

 9. 8: „egy nagy, erős országot tudjanak kialakítani”

  Nem is akartak, vallási ok miatt. A mai kemény ortodoxok nem is fogadják el az államalapítást – azt csak akkor lehetne, ha megjelenik a messiás. Vagy valami ilyesmi.

 10. 06 Asidotus
  Ezért is írtam, hogy az lehetne megoldás, ha az európai betelepültek maguk jönnének rá, hogy itt jobb élni, és eszük ágában sincs itt is a hazai nyomort átmásolni.
  Sőt, én úgy is gondolom, hogy ez működik is náluk, és a nagyobbik rész ezt vallhatja, ha megtalálta itt a számítását, van munkahelye és jövőképe.
  Csak éppen ez kevés az üdvösséghez, mert a harcos és frusztrált kisebbség olyan gátlástalan eszközeiben, hogy ez a békésebb többség is meg van félemlítve, és nem mer nyíltan fellépni ellenük, mert ők nálunk is jobban tudják, hogy ezzel az életüket kockáztatják.
  Így viszont ha passzívan is, de fedezetet nyújtanak az agresszív kisebbségnek, aki így el tud tűnni köztük, és tényleges számukhoz képest aránytalanul nagy károkat tudnak okozni.
  Ha meg romlani fog az európai gazdasági helyzet, ahogy az várható, az megjósolható, hogy a bevándorlók kerülnek a legrosszabb helyzetbe, és garantáltan szaporítani fogják az államellenes csoportokat…

 11. „Csodálkozol, hogy kb. 15 millió zsidó uralkodik a sok száz milliós keresztény táboron?”

  Sokszor hallom ezt máshonnan is, hogy valójában a zsidók vezetik Európát, a nyugati világot, miközben azt látjuk, hogy nem tudnak kellő befolyást gyakorolni Európa döntéshozóira, hogy ne engedjék be a muszlim tömegeket. Pedig alapvető érdekük lenne, hogy az általuk vezetett és uralt világot(már amennyiben ez igaz lenne) ne foglalják el a muszlimok.

  (Bálint pedig remélhetőleg nem veszi magára a betolakodó és vérszívó jelzőket. Nagyon sok zsidóra ezek természetesen nem érvényesek).

 12. Minden vallást felülir a jolét. Ha jolét és biztonság van nincs szükség egyik vallásra sem.
  Valamelyik nap olvastam, hogy az idei év 10 leggyorsabban növekvö gazdasága közül 8 afrikai lesz. Az egész világ örült tempoval probál felzárkozni a nyugati életszinvonalhoz és vannak helyek ahol ez egyáltalán nem is sikertelen…..
  Ha sikerül(ne) megoldani az eröforráskérdést akkor a vallások nem fognak egymásnak feszülni és nem fognak harcban állni. Bármennyire muszlim valaki, a jo élet reménye itt a földön most mindenkinek többet jelent a vallásnál. Egy europai jolétet megélt muszlim nem akar majd visszamenni a középkorba….. még Allahért sem……

  Csak ugy mellesleg hány keresztény van akit ha pofán vágnak oda tartja a másik oldalt is? Na ugye…. szal ennyit a keresztény tanokrol.

  Asidotus jol látod.

 13. „Minden vallást felülir a jolét. Ha jolét és biztonság van ”

  Curix,

  Hát ez az, hogy nincs, vagyis a nyugati világban is ott vannak a leszakadó tömegek, ami több tízmilliós. Ehhez áramlik az évente beözönlő ki tudja mennyi ember a harmadik világból, akiknek nagy része hamarosan rájön, hogy soha nem tud majd a nyugati átlagember szintjén élni. Ez táplálja a szélsőségeket. És a helyzet folyamatosan romlik, amíg majd elég lesz egy szikra is…

  A tendencia megfordulására remény nincs, mivel ha energia lenne is korlátlan mennyiségben, a klímaváltozás miatt, az élhető terek és élelmiszertermelési lehetőségek beszűkülése miatt a gond egyre súlyosbodni fog. A robbanás sajnos elkerülhetetlen.

 14. „azt tanította Jézus, hogy ha arcul ütnek, tartsd oda a másik orcádat is.”

  Ez csak arról szólt, hogy a tanítványai ne dőljenek be a határőrök provokációinak, inkább nyújtsák oda a másik orcájukat is, csak jussanak át az ellenőrző pontokon, ne üssenek vissza. Ez egy adott helyzetre volt tanács, nem a keresztényeknek előírás.

 15. „Curix,
  Hát ez az, hogy nincs…”

  Dehogy is nincs Gyarmathy. Hanyszor megbeszeltük hogy soha nem volt jobb élet ezen a Földön mint most. Lehet itt leszakadasrol beszélgetni, a globalis statisztikak mégis azt mutatjak hogy egyre kevesebb éhezö és szomjazo él a bolygon.
  Persze Németorszagban az is leszakadas, ha egy csaladban csak 2 auto van és nem 4 vagy 5.
  Ami szintén megfigyelhetö, hogy Europaban egyre többen hagyjak el a keresztény vallast. Europai orszagokban mar a legnagyobb csoportokat azok teszik ki, akiknek nincs vallasa és ez folytatodik…..
  Jelen allas szerint a muszlimok Magyarorszagon kevesebb mint 1%-ot tesznek ki és még Nemetorszagban is csak 5% -nal van. Nem ugy néz ki, hogy a közeljövöben ebböl harc lenne és a német népet sem kell teljesen idiotanak nézni. Egy 2röl 5%-ra növekvö muszlim részesedés azonnal életre hivott egy 15%os szélsöjobb partot egy naci orszagban. Egyaltalan nem ugy néz ki, hogy a németek odatartanak a masik orcajukat is……..
  A gazdasag és az eröforrasok egy masik lapra tartozik….

 16. Curix:
  Elképesztő méreteket ölt a vélemény változásod. Néhány éve még azt írtad, hogy a helyzeted teljesen kilátástalan, ezért kell elhagynod az országot. Pedig te Nyugat Magyarországon éltél. Mi van akkor Borsodban??? Ha ilyen rohamtempóban
  gazdagodunk, mikért kellett elmenned?

  A bolygón egyre több éhező és szomjazó él. Van, ahol napi 45 km-t kell gyalogolni egy kanna vízért. Van, ahol effektív éhen halnak, és egyre több ilyen hely lesz. De persze te ennek az ellenkezőjét olvasod. Ez nem lenne baj, de ide is beírod a hülyeséget.

  Mivel mérik a gazdasági növekedést? – Tök mindegy. A bázis a lényeg. A SZU-ban a mozdonygyártás 100 %-al nőtt egy év alatt. (hirdette Sztálin propaganda gépezete) Ühüm! tavaly 1 mozdonyt gyártottak, az idén kettőt.

  Másik orca! Ez csak annyit jelent, hogy ez egy pacifista vallás. Vagyis nem készít videó felvételt arról, hogy egy nem muszlimnak rozsdás késsel elvágja a torkát. — Nem kell senkinek se vallásosnak lenni Európában. Elég, ha nem engedjük, hogy a keresztény háttér kultúrát felváltsák mással.

 17. „Ez csak annyit jelent, hogy ez egy pacifista vallás” a vallás lehet, hogy pacifista, a fehér ember nem az. Irakban az amcsik megöltek 1 millió embett, a franciák, angolok afrikában, Afganisztánban, Irakban tízezreket, cserébe volt pár robbantás. Ha a számokat nézzük, a nem fehér ember pacifista.

 18. Putyin nemrég nyilatkozta, hogy az orosz hadsereg 65000 embert ölt meg Szíriában. Pacifikálták szíriát 🙂 Hány lefejezés volt az elmúlt 10 évben?

 19. 8.Gyarmathy
  …”A zsidóknak a kiválasztottság tudata mégsem volt elég, hogy egy nagy, erős országot tudjanak kialakítani és fenntartani.”
  Igy igaz, ahogy irod, kedves Gyarmathy, ám volt és legyen bármennyire befolyásos a zsidó, az államalapitásba, országszerzésbe még az ő baltája is kicsorbult.
  A zsidóság az évszázadok folyamán többször próbálta volt akár nagyösszegú pénzekert is megvásárolni az ókori Izrael területét az ottomán szultánságtól, de ezen törekvésük , dacára annak, hogy a török birodalomban a zsidók rendkivül jó helyzetben valának,magas poziciókban voltak, mindannyiszor meghiúsult.
  Ugyanis van az iszlám vallásban egy alapkitétel, a Wakf, amely előirja, mintegy parancsba adva minden iszlám föld, többek között Palesztina védelmét, az iszlám tulajdonát képezö föld eladhatatlanságát, mely földet idegen, gyaur semmi pénzért és semmi fegyveres erővel soha, de soha nem birtokolhat, és amely földet minden muszlim köteles akár élete árán megvédeni, ő és fiai, nemzedékeken és évszázadokon át.
  Ime, a szép jövökép, ami Izraelre vár, de ezt tudtuk elöre.
  Fentiek fényében,és nem mellesleg és nem zárójelben sajnálattal emlitem ismét az európai sorsot, a ti sorsotokat, ugyanis az európai kádik a kialakult no-go zónákat iszlám területként sulykolják hiveik fejébe, amelyeket a korán szerint immár mindenáron megtartani és megvédeni szent kötelessége minden igazhitúnek, nos , mi lesz veletek a jövöben, ha valamikor ki akarnátok ebrudálni hivatlan vendégeiteket?

 20. Kedves kereszény barátaim
  Engedtessék meg nekem néhány mondatot füzni vallásotok egyik meghatározó alaptételéhez, a jézusi „tartsd oda másik orcádat is” tanitáshoz.
  Kétségtelen, hogy ezen kijelentés, ezen tanitás a maga korában páratlanul magasztos, messze és rendhagyó módon az emberi alaptermészet fölé magasodó kitétel volt, a késöbbiekben kialakult keresztényi türelem és alázatosság alapérve.
  Igen ám, de Jézusnak könnyü volt ezen tanitást kimondania, Jézus ezen kijelentéséban önmagát, az ő szelid, visszahúzódó személyiségét adta, ergo ezen kijelentésével nem kellett önnön alaptermészetén felülkerekednie, saját magával csatát vivnia, mert ő eredetileg is ilyen csöndes, mélázó, a názáreti szelid dombok, a hegyi fenyvesek léleknyugtató csendjében felnőtt, a nyájak kolompjainak a szomszédos dombokról átszürődő csilingelése küzepette cseperedett pásztorgyerek volt.
  A mindennapok kemény, véres küzdelme a vizért, legelőkért, ami a déli, sivatagi népeknek napi kenyere volt, mindez ismeretlen volt számára, persze, hogy olyan lett, amilyenre a környezete formálta:
  nyugodt, csöndes, mélázásra hajlamos jólelkú ember.

 21. 11.Gyarmathy
  …”(Bálint pedig remélhetőleg nem veszi magára a betolakodó és vérszívó jelzőket. Nagyon sok zsidóra ezek természetesen nem érvényesek)….”
  Persze hogy nem veszem magamra, kedves Gyarmathy, mert idegbeteg, neurótikus, betegesen érzékeny világzsidó kéne legyek ehhez.
  A zsidóságnak van milliónyi mezei kis szabó vagy kishivatalnok tömege és van egy-egy Rothsildja, vagy Maidoffja, de velük ellensúlyban egy-egy Teller Ede, egy Einstein is található. Minden gondolkodó ember számára világos, hogy van egy egyetemes emberi tulajdonság: az általánositás, a zsidóság sem mentes tőle, és ez alól nincs kibúvó, a legintelligensebb egyetemi tanár is hajlamos rá, ez van, ezt kell elfogadni és tudni kell vagy túllépni rajta, vagy eggyüttélni vele.

 22. „Hanyszor megbeszeltük hogy soha nem volt jobb élet ezen a Földön mint most. ”

  Kb. 2-2.5 milliárd emberre ez igaz, de van még ezen kívűl 5 milliárd, akik valamilyen módon nélkülöznek.
  Sok nyugati ember nem látja az érem másik oldalát vagy ha igen, akkor elintézi annyival, hogy majd ha dolgoznak a szegények, a nyomorgók, akkor lesz nekik is. Pedig rohadtul nem ilyen egyszerű.

  Olvastam nemrégiben egy statisztikát, hogy Angliában hány millió ember kerülne azonnal az utcára és éhezne, ha a kormány nem fizetné a lakásbérletüket, nem adna segélyeket. Az autó birtoklása pedig nem sokat jelent, mert itt például olcsóbb egy használható autó, mint egy normális kerékpár. De a nagy átlag szintje, a dolgozó középosztály életszínvonala is csökken évről-évre.

  Ezzel együtt az is igaz, hogy még mindig hatalmas tartalék van a rendszerben a nyugati országokban, azaz ha fele annyi üzemanyag állna rendelkezésre és fele annyi kalória, akkor is elfogadható szinten tudnánk élni, (Magyarországon ez biztosan kevesebb valamivel) mert túl sok a luxuscikk, a világ másik feléről ideszállított szemét, meg élelmiszer, túl sok a teljesen felesleges autóhasználat és hihetetlen mennyiségű élelmiszer van elpocsékolva (30-40%).
  Nem beszélve arról, hogy pl. ha fele annyi húst ennénk, még egészségesebb is lenne, miközben hatalmas mennyiségű gabona szabadulna fel.

 23. 19 balint

  „Igy igaz, ahogy irod, kedves Gyarmathy, ám volt és legyen bármennyire befolyásos a zsidó, az államalapitásba, országszerzésbe még az ő baltája is kicsorbult.”

 24. Tibor bá

  Az alábbi táblázat azt mutatja, hogy a népesség számának növekedéséhez képest az éhezök száma nem növekszik számottevöen, vagyis a gazdaság egyre erösebb világszerte átlagosan. Százalékos arányban ez bizony csökkenést jelent:

  https://ourworldindata.org/grapher/prevalence-of-undernourishment?tab=chart

  Azon nem vitatkozok, hogy adott esetben egy egy ország számszerüleg több éhezövel rendelkezik, de a globális viszonyokat tekintve népesség számához arányosan százalékosan csökken az éhezök száma. Ez meg tény.

  Ami engem és Magyarországot illeti. Soha nem mondtam, hogy éheztem Magyarországon. Bármikor haza is mennék tudom, hogy utána sem éheznék.
  Hatalmas tévedésben élsz, nekem nem kellett eljönnöm onnan. ÉN döntöttem ugy hogy kiprobálam magam itt és szerencsét probálok.

  Egyébként Magyarországon nem a gazdaság a leggyengébb pont, még Borsodban sem….. Magyarország lelki és szellemi mélypontokat jár meg. Soha ekkora apátiát nem tapasztaltam még otthon, mint most. És ez életminöség tekintetében vetekszik az éhezés rombolásával…… Ha még 4 évre megválasszák Orbánt lehet hogy nem is fogok visszaköltözni többé…..és nem Orbán miatt, hanem az miatt amivé közben válik az ország…..

  „Kb. 2-2.5 milliárd emberre ez igaz, de van még ezen kívűl 5 milliárd, akik valamilyen módon nélkülöznek.”

  Gyarmathy ök nélkülözni is fognak, itt csak szo legszorosabb értelmében az éhezésröl volt szo.
  Elérkeztünk arra a pontra ahol a problémák globálisak, a megoldások viszont csak lokálisak vagy még azok sem. Erötlenek a globális intézmények…..ha nem erösödnek meg mindannyian megdöglünk, teljesen mindegy mit pofázik Orbán meg a többi patriota…..megdöglünk és kész.

 25. 24 – Curix:
  Nincs időm és nem is fogom előásni a régi leveleidet és hozzászólásaidat.

 26. „Nincs időm és nem is fogom előásni a régi leveleidet és hozzászólásaidat.”

  Pedig biztos tanulságos lenne és érdekes.
  Tibor bá én nem tagadom, hogy nagyon sokat változtam miota kijöttem Németországba. Erre csak azt tudom mondani hogy nagyon örülök neki.
  Az a „rinya kultusz” amit Magyarországon a csucsra járatnak és aminek én is kiemelkedö példánya voltam, az már nem hiányzik…..

 27. 25. Curix
  „Elérkeztünk arra a pontra ahol a problémák globálisak, a megoldások viszont csak lokálisak vagy még azok sem. Erötlenek a globális intézmények…..ha nem erösödnek meg mindannyian megdöglünk „

  Az első mondattal egyetértek. A globális intézmények viszont nem gyengék, csak egy tőkéscsoport kezében vannak, és ha nem az ő érdekeiket képviselik, akkor kihátrálnak mögüle. Nem hiszem, hogy jobb lenne, ha az ENSZ BT, az IMF, vagy a NATO újabb jogköröket, nagyobb hatalmat kapna, mert nem a mi szempontjaink alapján döntenek. Ha meg teljhatalmat adnánk egy szervezetnek, az automatikusan elnyomó hatalommá válna, a (z abszolút) hatalom (abszolút) korrumpál. Nekem nem tetszik a falanszter „fejlődési” irány. Ráadásul a további központosítás a legrosszabb irány szerintem, egy rossz döntés az egész világot taccsra teheti. Az ENSZ szakosított szervei szerintem nagyon rossz hatékonysággal költik el a pénzt, és megkérdőjelezhetőek a pénzek szétosztásának szempontjai is.

  Az önkéntes alapú együttműködések szerintem hatékonyabbak lehetnének, mint a központi parancsok, az elvileg szövetségesek büntetéssel megregulázása. A világállam utópia, míg a jelenlegi országok jó része működőképes. Ha úgymond igazságosan akar uralkodni egy világszintű szervezet, akkor szétteríti a vagyont az esélyegyenlőség nevében. Szerintem ilyen esetben az egykori szegények rövid időn belül még szegényebbek lesznek még többen, míg a vagyon jó részét elherdálnák, és a maradék újra koncentrálódna. Szerintem már nincs globális megoldás a problémákra, csak lokálisan lehet megpróbálni talpon maradni erős szövetségek fenntartásával. Nem elég összekötő kapocs a világpolgár státusz, még az EU-állampolgár sem. Jelenleg hazaszeretetet kevés ember érez az EU iránt, és a jólét iránti lojalitás kevés, ha oda a jólét. Nem lehet egycsapásra jólétet teremteni a Földön, de a civilizáció szigetei esetleg fennmaradhatnak, hogy az ínséges idők után újra elterjeszthessék a vívmányokat.

  A klímaváltozás elleni harc elkésett és kevés. Az erőforrásválság miatt végképp megnehezedett, ami a túlnépesedés miatt már eleve nehéz volt. A CO2 kibocsátás, szennyezés csak akkor fog csökkenni, ha már tényleg fogytán lesznek a készletek, és egyszerűen nem lesz eszközünk a további romboláshoz. Addig is a gazdaságosan kitermelhető nyersanyagokat kitermeljük, és a CO2-kvóta csak egy pofon a szarnak, az is az érdekérvényesítő harc egy új fegyvere.

 28. 27 – Curix:
  Amíg kint voltam Ausztráliában minden héten írtam (írógépen) egy levelet a szüleimnek. Anyám halála előtt átadott nekem több száz levelemet összekötve. Egy unalmas téli estén elővettem és elkezdtem olvasgatni. Alaposan meglepődtem. Az első néhány levélben áradoztam, majd arra akartam a szüleimet rávenni, hogy adjanak el mindent és jöjjenek utánam. Néhány évvel később azt írtam, semmi körülmények között nem maradok itt, amint lehet haza fogok menni. – Szerintem, fogsz te még rám emlékezni.

 29. Tibor ba nem fogom azt se tagadni ha igy lesz. Te ezen a folyamaton atmentel és jobban ismered mint én.
  Szerintem a személyiségfejlödés egy szép és érdekes folyamat.

 30. Kedves Tibor bá’

  Otthon voltam december 20 és január 7 között.
  Nehéz volt hazaindulni , jó volt megérkezni , nagyon jó, de néha beismerem ,rossz is volt otthon lenni.
  Nagyon nehéz volt visszindulnom Barcelonába, erősen lázadtam ellene.
  Visszaérkezni,váratlanul boldogító élmény volt.
  Itt is jó, ott is jó, itt se jó, ott se jó.
  A fő ellenség azonban ,akivel naponta kell megkűzdeni az életkedvért, az az öregedés.
  Nyomasztó a folyamatos, bár lassú öregedés tudata,a közeledő elmúlás és az azt megelőző nyomorúság gondolata, nehéz teher ez, bár ennek súlya is változó.
  Az emigránsok némelyikének sikeres, másoknak meg kudarcos a Haza elhagyása , embere válogatja, ki milyen szerencsés.
  Nem sikerült megértenem, mitől savanyodott meg neked Ausztrália ?

 31. Tibor ba egyébként még azt hozza szerettem volna tenni, hogy teljesen mashogy éreznéd ha Ausztriaban maradsz. (ha jol emlékszem volt ott egy rövid tartozkodasod)
  és nem mész tovabb Ausztraliaba. Ezt meg nekem hidd el.

 32. Egy barátom, több mint 20 éve él Ausztriában.
  Szívből útálja a labancokat.
  Egyetlen motívuma az ott tartózkodásának az itthonihoz képest három négyszeres jövedelem ami érthető.
  Németül egyáltalán nem tanult meg, ez a képesség is egyéni.

 33. „Szívből útálja a labancokat.”

  Ertem de nem ez a lényeg. Hanem hogy gyötri e a honvagy vagy nem.
  Engem itt Németorszagban pl. egyre kevésbé. Föleg mikor a Seehofert az Orbannal
  latom pacsizni….

 34. 24.n/a
  Több irányban is tévesen értelmezted beirásomat.
  Ugy értettem, illetve akartam magyarázni, hogy A zsidóknak az elmúlt évszázadokban, azaz a múltban csorbult ki baltájuk országszezési kisérleteik során, mig végül abbahagyták. Csak a második vh. után sikerült, a kialakult nemzetközi konstelláció eredményeként.
  Azt irod, hogy Izrael nagy, erős és stabilan él.
  Bár a próféta szólna szavaidban.
  Izrael a világ egyik eléggé kis országa, csakis helyi viszonylatban, az arab”hadseregek” ellen erős, a stabilitásról…háát… jobb nem beszélni.

 35. Curix & Mosógépszerelő:
  Az igazi bűnös azon emberi tulajdonság, hogy az anyanyelvet (+ bármilyen másik nyelvet, nyelveket) kicsi gyerekkorban lehet tökéletesen elsajátítani. Ez a képesség a serdüléssel párhuzamosan megszűnik. A gyermeki agy (kb 18-20 éves korig) mást is tud. A környezetét elfogadja olyannak amilyen, hozzáidomul. Aztán jön az izgalmas felnőtt kor, amikor az egyed beépül a társadalomba, családot alapít, célokat valósít meg. Majd jön a megnyugvásos öregkor. Végig, de az öregkorban végzetesen jelentkezik az igény arra a környezetre, amibe beleszületett a logika ellenére. Ekkor áll elő az, hogy itt se jó, ott se jó, itt is jó, ott is jó. Ezt csak bölcs döntéssel lehet elkerülni. Ha nem kerülöd el, akkor állandó szar érzéssel kell számolni a halálodig.

 36. A feleség és a Haza között nehéz választani.
  A feleség – 34. éve vele élek – ráunhat a nekem idegenben való munkára , lehet hogy majd nem kap alkalmasat, lehet, hogy valamelyikünk beteg lesz.
  De ha lemondok a feleségemről ,66 éves korban már nem fogok helyette megfelelőt találni.
  Én ebben hiszek, szeretem a bestiát és nálam 11 évvel fiatalabb.
  Egyedül magányban kivárni a halált – Haza ide vagy oda – mindennél rosszabb !
  Valamivel több 200 000 Ft – ból ketten megélünk itt,otthon rosszabbul jövünk ki ennél.
  Nem logikus,hogy itt élek Barcelonában vele és élvezem azt, ami itt élvezhető és ez nem is kevés ?

 37. Tibor ba amit leirsz az érthetö és igaz, de csak az alapallas. Az élet azonban egyaltalan nem ilyen fehér és fekete, mint ahogy ezt Mosogepszerelö leirasa is mutatja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük