(962-sz) Világvége 2012.12.21.

Sakkmatyi vendégposztja

 

Jön a Világvége! Fogadd el, nem tudsz ellene tenni semmit, ezért a hátralévő időt jól ki kell használnod! Először is nyugodj meg! No, ne úgy, hogy jól kibőgöd magad az asszony szoknyájába! Ettől elveszítenéd családfői tekintélyed, és összetaknyoznád a nyanya ruháját. Neeem……

Az időd kevés. Gyorsan kell élned és sokat. Ezért most azonnal tedd meg hátralévő rövidke életed legfontosabb cselekedetét: Menj ki a konyhába, és az ott reggeliző, csokis müzlin hizlalt bamba tekintetű kölködnek verjél le egy marha nagy pofont. Ugye milyen jólesett? Egyből elmúl a tenyered krónikus viszketése, amivel még bőrgyógyásznál is voltál, hogy tán rühes vagy, pedig csak a mama kedvence pofátlanságára voltál allergiás. Az nem számít, hogy most éppen nem csinált semmi. Éppen elég bűnt követett el, amióta a méregdrága villanyborotváddal először megfodrászolta a kutyát. A lányodat ne csapd le. Igazi férfiember nem ver nőt. Miközben sikoltozva kirohan a konyhából, elég lesz neki egy laza seggberúgás. Ugye már fel is oldódott az a mindennapi, reggeli görcs a gyomrodban? Ilyen kis dolgok teszik jobbá a Világodat! Szólnod sem kell többet. Fingasz egy férfiasat, harákolsz egyet, fogsz egy üveg vörösbort, majd kimész a garázsba és beülsz a kocsiba. Új Időszámítás kezdődött.

Végre, itt az üres fülkében – szabad vagy.  Kinyitod a borodat. Uppsz! A szűk helyen jól tökön vágod magad a dugóhúzóval. Nem  esel kétségbe, mert tudod, a forradalmak fájdalommal kezdődnek. A nedűt kortyolgatva végre megtervezheted maradék életed utolsó napjait.

Ahogy Pisti, a kifőzdés haverom mondta: „Idén már nem kell venni Karácsonyi ajándékot.” Fogadd meg e nagy filozófus tanácsát, és ez lesz a legjobb Karácsonyod!

Mivel már ünnep úgysem lesz, szeretteidnek bármi ígérhetsz: Semmirekellő fiadnak beígérheted a legújabb X-boxot – talán nem jelent fel családi erőszakért. A kislányodnak, aki össze van esküdve ellened a feleségeddel, ígérj egy szemeteszsák barbibabát – hátha kapsz egy puszit. Zugalkoholista apósodnak ajánlj fel modern pálinkafőzőt, anyósodnak drága varrógépet. Kancsal húgodat megörvendeztetheted szemműtéttel, ronda nővéredet arcfelvarrással, és csippendél sóval.  Csóró sógorodnak ígérj be Kanári Szigeteki telelést, had örüljön 21.-éig.

Osztogatásod „legalizálására”, hazudj egy Totó telitalálatot. Anyád és apád feltétel nélkül szeret. Nekik semmit sem kell ígérned. Füllents egy cseppet: sínen van az életed, sikeres és boldog vagy, bla, bla.bla…. Szüleidnek ez a legtöbb, mi adható.  Na, itt van még a feleséged! Hm… Neki ígérj karácsonytól  rendszeres nemi életet.

Elég lesz ám az osztogatásból! Minden szereteteddel jót teszel majd, hát ideje végre magadra is gondolnod. Fordítsd el az indítókulcsot, mert sok tennivalód lesz. Először is menj el a bankba, és vedd ki az összes spórolt pénzeteket, törd föl az életbiztosítást –  a gyerekek megtakarítását is gyűrd a zsebeidbe.  És vegyél föl hitelt. Mindegy milyen kamatra, csal kp legyen. Most, hogy immár gazdag ember vagy, megtehetsz mindent, ami életedből kimaradt: Menj el négykezes masszázsra egy kupiba, vedd ki az elnöki lakosztályt a Kempinszkyben. Szólítsd le a bögyös Gizit az utcavégről. Nyugodtan simogasd meg unokahúgod popsiját. Részegséget színlelve tegyél ajánlatot a sógornődnek. Botrány lesz? Hehe. Te tudod, amit tudsz. Próbálj ki extrém sportokat, szórakozóhelyeken köss bele a legkigyúrtabb, kopasz baromba. Nincs halálfélelmed. Ide vagy oda egy-két hét!? Bátor vagy! Ragadni fognak rád a csajok. Zabálj és igyál minél többet.  Francba a koleszterinnel. Most már tényleg csak egyszer élünk.

Most már kőkemény vagy: Fizess meg mindenkinek, aki bántott, megalázott, ártott neked. Kezdd a főnököddel: Menj be az irodájába, mondj fel, majd fújd ki az orrod egy húszezresbe, és dobd az asztalára. Ordítva – hogy mindenki hallja – vád a pofájába az összes sérelmedet és a kollégáid sérelmeit is, majd megrökönyödését kihasználva lopd el a slusszkulcsát és a tárcáját. Ne késlekedj! A vadiúj mercivel tarolj le egy mobilbudit, a tárcája tartalmával jótékonykodj: a bankkártyáit oszd szét a hajléktalanok között, az igazolványait add oda egy nyóckeres stricinek. Az majd tudja mit kezdjen vele! Persze a készpénzt tartsd meg magadnak.

Mivel pénzes gyerek vagy, most már nyugodtan átcsábíthatod egy menetre a főnököd szilikonos feleségét, a légyottod felveheted az új okosmobiloddal, aztán legott elküldheted neki. Persze nem szabad leragadnod, legyen időd a többiekre is. Légy kreatív. Küldj ürüléket színes papírcsomagban, hívasd légyottra haragosod, majd lopasd el a ruháit lefizetett prostival, írj levelet a feleségének/férjének, hogy párja félreprütyköl – ne félj,  ha nem igaz, akkor is igaz, és megkapja a büntetését. Rúgd fel ellenséged macskáját, tanítsd mocskos szavakra a papagáját, kend le gépzsírral  a rózsabokrát. Tegyél kukacot a lova fülébe, hogy ledobja. Barátságot színlelve itasd le, aztán hívd a rendőröket, hogy lemeszeljék. Csempéssz a zsebébe kotont, hogy a felesége megtalálja.  Bármit megtehetsz, de ne halaszd holnapra!

Asszem’ megérkeztél. Péntek, 21.-e, este van, jóleső fáradsággal, szerető családod körében várod a Világvégét. Már csak annyi a dolgod, hogy finom pálinkával ájult részegre idd le magad, mert: Ki szereti a fájdalmat? Béke poraidra!

Ui.: Ám ha 22-én arra eszmélsz, hogy  feleséged visítva veri másnaposságtól majd szétrobbanó fejedet, miközben felváltva rugdossák ajtódat a rendőrök és a pénzbehajtók, ne Engem hibáztass. A Maják a bűnösök, vagy azok, akik a hülye járdarajzaikat interpretálták. Különben is. A börtönben nem is olyan rossz a Karácsony. Állítólag mindenki kap egy szem szaloncukrot.  😀

___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________

31 gondolat erről: „(962-sz) Világvége 2012.12.21.

 1. Hát ez oltári jó volt!
  Jó volt erre ébredni! 🙂

 2. 1-Drusza
  „Jó volt erre ébredni!”

  Már dörömbölnek nálad a rendőrök, vagy az asszony veri a fejedet? Mire ébredtél?

  Nekem nincs humorérzékem. 🙂
  Sakkmatyi nem adott határozott útmutatást. Akkor most vehetek fel kölcsönt a visszafizetés szükségessége nélkül vagy sem? A többi tippet sem látom biztosnak.

 3. Tudom, hogy most plagizálok, mégis azt kell mondjam:
  DÖBBENET! 😀 😀 😀

 4. Elnézést, hogy Sakkmatyi szellemes írása után komolyabbra fordítom a szót, de ezt muszáj betenni.
  Az élet tud meglepetéseket produkálni. Tegnap csak úgy szörfölgettem a Neten, anélkül, hogy konkrét téma érdekelt volna, és beleszaladtam az alábbi videóba, amelyet tavaly töltöttek fel, mit ad isten, éppen a 12-es világvégével kapcsolatban.
  Csak éppenséggel az eddigi misztikus magyarázatok helyett egyfajta tudományos megközelítéssel a katasztrófa lehetőségéről, részben NASA szakemberek, részben Michio Kaku asztrofizikus interpretálásában.
  Azt nem tudom, hogy a bevezető részt előadó tagok mennyire komolyan vehető emberek, de a lényeg az, hogy szerintük a tejút közepén lévő gigantikus fekete lyuk elképesztő tömege és forgása következtében a körülötte lévő gravitációs tér nem gömbszimmetrikus, hanem egy koronggá terül szét, amely a galaxis középsíkját alkotja, amelyben a belekerülő égitestek állapota drasztikusan megváltozik. Ugyanakkor a keringő csillagok pályája nem stabil körpálya, hanem ciklikusan keresztezik ezt a központi síkot. Szerintük ez már többször bekövetkezett az emberiség történetében, mindig katasztofális összeomlásokat hozva, itt jönnek a képbe az ókori egyiptomiak a hét csapás évével, amely ebbe az áthaladásba esik, és a mayák is, akik állítólag a résbe kerülésként írtak a katasztrófák idejéről.
  Mivel a kutatók nem tudták a mai állás szerint meghatározni a középsíkon történő áthaladás pontos idejét, ez csak feltevés marad, hogy ez éppen a megjósolt világvége lenne.
  Végül feltételezik, hogy ez a hatás a nap működésére is nagy hatással lehet, ami hatalmas napkitöréseket gerjeszt, és már ott is vagyunk a múltkori sci-fi alkotás témájánál. 🙂
  Kaku aztán ezt fejtegeti ki, ő nem foglalkozik az előbbi, elég hajmeresztőnek tűnő teóriával. Viszont nem tartja kizártnak, hogy egy ilyen rendkívül erős napkitörés esedékes lenne, amihez hasonló vagy 150 éve volt, amikor is az a kisszámú távíró vezeték, ami már létezett, egyszerűen elizzott.
  Persze nem győzött meg az anyag, hogy a dolgot komolyan kell venni, de azért lefestettek egy lehetséges (ál)tudományos magyarázatot, hogy mi okozhatna egy ilyen katasztrófát. 🙂

 5. örülök, hogy tetszett, akiknek tetszett

  RJ.
  Persze, hogy vegyél fel kölcsönt. A döntés felelőssége az enyém. 🙂

  Hubab
  Na, ezért vegyél fel Te is kölcsönt. A napkitörés lenullázza a tartozás, de a bankók a zsebedben maradnak. 🙂

 6. **** off topic de nem találok más megoldást ****

  Valaki itt a fórumon említett egy nepálban levő vendégházról. Szeretném vele felvenni a kapcsolatot, de nem tudok keresni a hozzászólások között. Tibor bá’-nak köszönhetően pedig temérdek bejegyzés van, a hosszászólásokról nem is beszélve. Mégegyszer elnézést és ha olvassa az illető, vagy valaki emlékszik rá, tud valami infót vagy elérhetőséget, nagyon megköszönném.

 7. 5:
  Ha elolvastad volna a hozzászólásokat is, akkor nem tőlem tudtad volna meg, hogy ez egy nagy rakás bullshit. 😀

 8. Jani volt ha jól emlékszem,(nekem is felkeltette az érdeklődésem akkor)Pirossal van a neve a hozzászólások közt, de már alég rég szólt hozzá. De tudok elérhetőséget, és remélem jól emlékszem ő volt a vendéház ügyben. http://www.felut.hu/

 9. 9:
  Janit keresed, aki néhány napja nem írt hozzászólást. ha sürgős, akkor írok neki, ha nem sürgős, akkor várj néhány napot.

 10. 11-12

  Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek. Nem, Tibor bá’. Nem ég a pagoda 😀 ha majd látom írok neki. Illetve már olvasom a Dorka által kapott linket 🙂

 11. 10 Tibor bá

  De azért tudományos halandzsának nem volt rossz, ha valakinek nem elég a maya misztika… 🙂

 12. 14:
  Halandzsának elmegy, ha valaki nem ért hozzá. A helyzet viszont az, hogy a csillagászok vért pisálnak, hogy találjanak egy fekete lyukat. Ez meg ugye itt lenne a szomszédban.

 13. Sakkmatyi elöl jársz majd jó példával?.. 🙂
  Amit a fiú gyerekről írtál,az teljes egészével stimm..Ma reggel pont csokis müzlit evett az a gyerek,(de nincs meghízva).. És tényleg a semmirekellő fiúnak be van ígérve az új x box,de azt majd csak jövőre adják ki,addig várnia kell rá..Az elődei már meg vannak neki.. Szóval ezzel a dologgal telibe találtál.. 🙂

 14. 16:No akkor az új x boxhoz controller, hogy többen is tudjanak játszani,ha átjönnek a haverok.. és a legújabb halo4 stratégiai játék, (most karácsonyi akciós…Nálunk ez a kérés.
  Ja és mikulás hanuka-aztán rögtön karácsony multikulti családban és barátokkal világvége nélkül is bankkártyalenullázás, gyomorégés, és öt kiló hízás, (fejenként). lehet jól is jönne az a világvége.

 15. 17: „jól is jönne az a világvége” De előtte még a hóvége jön, az sokkal rosszabb lesz 🙂

 16. Nem rossz 🙂 Kicsit olyan életérzést sugall,ami egy régi magyar filmben volt.A csóró főhős azt hiszi hogy 5-öse van a lottón.Beszólogat a főnöknek stb..Aztán hamarosan jön a kijózanodás.Annyian tippeltek helyesen hogy a nyereménnyel kitörölheti a seggét.

 17. 9. csókacsalád
  Tényleg én írtam a témában. Pár napig nem voltam netközelben, most pótolgatom az olvasnivalót.

 18. 17!
  Van 3 kontoller is,meg kinect is,127-es tévével..
  A játékokat nálunk nem szokás megvenni,hiszen egy konzol van külön heckelve,amire megy a kalóz játék.Mért taníttatom ha még ezt sem tudja megcsinálni magának?.. 🙂
  És nekem pont a világ végén dec.21-én van a 18-adik születésnapja,úgyhogy 3 emeletnyi tortát kap,amire azt írom rá neki hogy BOLDOG VILÁG VÉGÉT!.. 😀
  Csak egy Armani öltönyt kért,ami vagy 250 ezer forint alsó hangon..
  Na mondtam neki az nem lesz egy hamar.. Mondtam neki,mi szegények vagyunk.. 😀

 19. Most olvastam,hogy ”
  1913-ban kotottek egy szerzodest, miszerint az amerikai fennhatosag alatt allo privat bank kartell 99 evi koncessziot kapott, Ez a Federal reserv. 2012. 12. 21-én jár le, amely éppen ugye pont mostanra esik. Ezek a mayák nagy bankárok, ezt meg kell hagyni! Ez a szerzodes jár le 2012. dec. 22- en, azaz 21-en ejfelkor..”
  🙂
  Ki is lehet guglizni..Hogy erre mért nem figyeltem fel hamarabb?.. 🙂

 20. 22: A majáknál mexikói dollár van.., nem? 🙂

 21. 23!
  Az teljesen mindegy..Ez tulajdonképpen nem is a majákról szól.. 🙂

 22. Hát (Háttal nem kezdünk mondatot!) barátaim, ma elkezdtem félni. Tescóban jártunk, és kerestük a szokásos kéthetes TV-újságot mert az a legolcsóbb. Több is létezik ebből, de ma egy sem volt. Csak egyhetesek. Aztán beugrott : Nincs is már két hét ! 🙂 🙂

 23. 25!
  HÁT ezt magyarázom Technomuzsik..
  Dec.21-én éjfélkor hivatalosan is vége a FED magán pénzuralmi rendszerének..
  Hozzák az Amerot,meg Orbán nyomja majd a saját pénzét! 🙂
  Arma hol vagy ilyenkor?.. 😀

 24. Namármost… Akkor ne vegyünk már tartós tejet? 🙂

 25. 26 Nobody

  Ha jót akarsz a bélbolyhaidnak, akkor tartós tejet 22.-én se ! 🙂

 26. 25!
  HÁT ezt magyarázom Technomuzsik..
  Dec.21-én éjfélkor hivatalosan is vége a FED magán pénzuralmi rendszerének..
  Hozzák az Amerot,meg Orbán nyomja majd a saját pénzét! 🙂

 27. 29 Melike

  „Orbán nyomja majd a saját pénzét! ”

  Köszönöm nekem nem kő! Nyomok inkább magamnak. A húszezresen egy disznó lesz (Olyan szép kihízott mint Deák Ferenc), az ötszázason meg egy libafarhát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük