(917) 25.000 éves piramis

Tibor bá’ online

 

Amikor először találkoztam a beszámolóval, elkezdtem számolni a nullákat. Semmi kétség, ez huszonöt ezer. A következő lépés az volt, hogy ki jelentette be a hírt? NTDTV! De kik ezek? Amerikában székelő kínai TV állomás. Vajon autentikusak-e? Feltételezem, mert Amerikában fantasztikus a verseny, ott talpon maradni és valótlanságokat terjeszteni nem megy. (bocsika! nyilvánvaló , és „semleges” valótlanságra gondoltam). Akkor pedig adjunk 50 százalék esélyt arra, hogy a hír frankó.

Egy Boszniában „talált” piramisról C14-izotópos vizsgálat kiderítette, hogy 25.000 éves. Csakhát eddig úgy tudtuk, hogy a legősibb civilizáci, a Suméroké, ami kábé 5500 évvel ezelőtt jött létre. Igaz, Japánban találtak kb. 10.000 éves cserépedényeket, de ez minden. Most viszont két olasz archeológus, Dr. Ricarrdo Brett és Niccolo Bisconti a boszniai piramisnál találtak egy darab organikus anyagot, amit képesek voltak szénizotópos vizsgálatnak alávetni, ami árulkodhat magáról a piramisról is. Ezek szerint az anyag 20 ezer évvel előbb keletkezett, mint a Sumér civilizáció.

A boszniai piramist 2005-ben fedezték fel. A kutatók csak a piramist borító talajt tudták vizsgálni, ami kb. 12.000 évesnek bizonyult. Dr. Semir Osmanagich, a boszniai piramis kutatója megállapította, hogy ezek szerint a piramisnak idősebbnek kell lenni 12 ezer évnél.

A beszámoló olvasásakor bennem az merült fel először, egy ekkora nagy piramis, Európa közepén, hogy az ördögben tudott elbújni 2005-ig? Ezt megelőzően Visoko-hegy volt a neve, bár a felvételek szerint a hegy tökéletes piramis formájú. Csakhát a piramison kialakult vegetáció igen megtévesztő.

Ez ideig a piramis bejáratát nem sikerült megtalálni, de a piramis alatt sikerült feltárni egy igen nagy kiterjedésű alagútrendszert, ami lenyúlik a piramis alatt húzódó völgybe is. Méretét tekintve több tíz kilométerről lehet beszélni. Az alagutakban hatalmas gránittömböket találtak, melyeknek tömege tipikusan 8 tonna.

A megtalált ősi piramis ellenére, sok archeológus nem fogadja el, hogy volt 5-6000 évnél idősebb civilizáció.

 

 

________________________________________________________
________________________________________________________
________________________________________________________

49 gondolat erről: „(917) 25.000 éves piramis

 1. Titkolt régészet címszó alatt sok érdekes dologra találhatunk a neten.
  Ha ezeknek a leleteknek csak töredéke igaz akkor újra kell gondolni a történelmünket.

 2. Ne feledjük, a régész is csak ember.
  Ír egy könyvet hogy 5000 éves a legrégebbi civilizáció, utána nehezen mondja azt az új kutatások fényében hogy bocsi tévedtem, írok másik könyvet.

 3. Hát igen…
  A világ múzeumainak raktárai tele vannak egyiptomi hieroglifák között megbújó repülőkkel, helikopterekkel, aranyból készült inka vadászrepülő modelekkel, óriások csontjaival…
  De mivel nem illenek bele abba a tudományos ideológiai rendszerbe ami mára kialakult, a szőnyeg alá lettek seperve, a rájuk való hivatkozások meg központilag irányítottan kiröhögve.

  De legalább vannak akik ennek ellenére tovább feszegetik az „illegális” tudományokat.

 4. Hirtelenjében ezt a fenti 4 videót találtam a témában, magyar nyelven a Youtyubon, meg még ezt, amelyen a feltárásokat vezető régész tart előadást Bp -en:

 5. Érdemes meghallgatni a másik oldalt, a neten van bőven cáfolat, nemcsak régészek, geológusok által is.
  Azt vettem észre, hogy divattá vált elutasítani mindent, ami úgymond hivatalos, legyen szó akármilyen témáról. Ez nem minden esetben baj. Az viszont nagyon nevetséges, amikor görcsösen minden hülyeséget benyakalunk, csak azért, mert az szembe megy a hivatalos állásponttal.
  De biztos sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy a főleg szektás, érzelmi alapon munkálkodó alternatív „történészeknek” és Osmanagich-nak van igaza, aki szerint a maják az atlantisziaktól származnak. 😀 A sok-sok ezer tudós meg azért kamuzik vagy kussol, mert – mint tudjuk – őket egytől egyig központilag irányítják, ez tény.

 6. Többek közt ezért is említettem az egyik posztban, hogy az MTA féle történelemoktatás a szemétbe való.
  Pedig ez a poszt csak egy töredéke annak, ami az elmúlt években szélesebb körben napvilágot látott, és bizonyított.

 7. 8. Kisendre

  „Azt vettem észre, hogy divattá vált elutasítani mindent, ami úgymond hivatalos, ”

  Ez jogos, természetes reakció.
  Az emberek egyre inkább becsapva érzik magukat a hivatalos oldal által…
  Kedvenc példám Cheauchesqu.
  A 80-as évek végefelé elterjedt, hogy egy árvaházat tart fenn, és a gyerekek véréből 6 hónaponként lecserélteti a vérét, hogy fiatal és egészséges maradjon. Igazándiból senki sem hitte, de mindenki boldogan terjesztette. Évekkel később láttam a BBC-n amint egy ex-CIA ügynök dicsekedett vele, hogy ő találta ki az egészet, és ő is meglepődött, hogy milyen gyorsan terjed.

  Tehát az ilyen „elméletek” terjedése elsősorban azt mutuaja, hogy mekkora bizalom van a hivatalos verziok felé.

  És… nem zörög a haraszt alapon, arra következtetésre lehet jutni, hogy a kincstári verzió hazudik, (vagy minimum csúsztat), ha megszaporodnak – az időnként valóban túlzó – elméletek.

  És mióta világos, hogy a nagypolitika már legalább 100 éve használja a pszichoanalízistől a marketing fogások legkörmönfontabbikáig a trükköket a tömegek manipulására, nem nehéz belátni, hogy ez kihat a tudományra is.

 8. Kedves Tibor bá’ úgy csípem, amikor az olyan szkeptikusok mint amilyen Te is vagy így rácsodálkoztok a sok hülye, buta, hiszékeny ember által már sok éve ismert dolgokra. Az előttünk már évezredekkel létező civilizációról vagy akár civilizációkról sokan írtak már, rengeteg bizonyíték van a földünk minden táján. Az, hogy te meg merted írni ennek az évtizedek óta tagadott piramisnak a nevét nagy öröm számomra.

  Vajon a kínaiak a saját piramisaik százairól is tájékoztatják majd a közönséget? Igaz persze, hogy ezt tájékoztatás nélkül is tudja mindenki, aki a Google Earth 3 dimenziós térképére ránéz. Ezt már nehéz letagadni.

  Úgy tűnik kihal az a generáció, amely nem képes új gondolatokat befogadni, vagy legalábbis lassan elveszíti a hatalmát…

  Nagyon szeretném és kívánom is neked, hogy velem együtt élj még legalább egy emberöltőt. Még sok meglepetésben lesz részed. 😀

 9. A nagypolitika szinte semmibe veszi a tömegeket. Csak akkor figyel rá, ha fél a nagyobb megmozdulástól vagy ha a demokratikus választások miatt feltétlenül szükséges.

  Nem tudom hányan leszünk még akkor, ha „átírják a történelmet”?
  Évtizedek múlnak el spekulációval, aztán esetleg.

 10. Hol lehet hozzászólni a szavazáshoz? Sehol? Szerintem az „X” fogjon össze Vonával és Bajnaival és győzünk! 😀 😀 😀

 11. 11: Attila(PV):

  „És… nem zörög a haraszt alapon, arra következtetésre lehet jutni, hogy a kincstári verzió hazudik, (vagy minimum csúsztat), ha megszaporodnak – az időnként valóban túlzó – elméletek.”

  Amit beírtál történet szerintem pont azt bizonyítja, hogy a hülyeség iszonyatosan gyorsan terjed, ha a dolgok nem úgy mennek, ahogy az emberek gondolják. Nem azért, mert a hülyeségnek bármiféle valós alapja is lenne, hanem azért, mert az emberek elégedetlenek, és ilyenkor nagy keletje van az alternatív „magyarázó” elméleteknek.

  Valami ilyesmit látunk most is. A világ nem úgy alakul, ahogy szeretnék az emberek – ezért a „kincstári verzió” egyre népszerűtlenebb, hiszen az uralkodó világszemlélet nem képes a várt eredményeket felmutatni. Ilyenkor aztán beindul az emberek fantáziája, és se vége, se hossza az alternatív teóriáknak.

  Ez persze nem jelenti azt, hogy minden ilyen alternatív teória hülyeség – gondolkodást váltani csak úgy lehet, ha az ember kiszakad a régi paradigmákból. De jelzi azt is, hogy nem szabad valamit elhinni, csak azért, mert a hivatalos fősodrú szemlélettel szembemegy.

 12. A végigolvasás után rá kellett, hogy nézzek a naptárra! Azt hittem, hogy április 1 van! De nem! Így viszont nem értem mit akart ezzel a hoax-el Tibor bá’. Valamit nem vettem észre??

 13. Novellát kérünk! 🙂

  Vasárnapra novellát, nem pedig egyebeket.
  Egyébként is inkább pihenyé vasárnap Tibor bá’! 🙂

 14. Kösz a kimerítő választ jancsika. Én nem folytatnám azt a értelmetlen rossz magyar fórumos hagyományt, hogy apróságokon szőrözzünk csak azért, hogy bizonygassuk, kinek van igaza és ki kit tud tévedésen kapni.
  A lényeg itt talán annyi, hogy mibe fektesse a pénzét az, akinek van pár milliója/tízmilliója és legalább az értékét szeretné megőrizni. Nagy csodákat persze nem tudunk mondani: arany, föld, lakás részvény, devizabetét – ugyanezeket ajánlják mindenhol, pl az általad is elimert belinkelt Marc Faber interjúban. A legkézenfekvőbb és e blogon favorizált eszköz az arany, hátrányai: magas, 8-10% körüli váltási marge a hivatalos árusítóknál, ezenkívül jelenleg rendkívül magas szinten mozog az ára, ami persze relatív és mondhatni, hogy lesz ez még magasabb is (hosszú távon biztos igaz), rövid távon viszont komoly kilengéseket produkál (éven belül 1800 – 1500 USD/oz között, momentán 1760 és esik, vagyis nem biztos, hogy jó ötlet pl pont most venni) – nagyot bukhat, aki magas áron vásárol be. Ezenkívül ennek 0 a hozama, csak árfolyamnyeresége lehet.
  5 éven túli befektetésnek nem rossz, de nem véletlen, hogy az ingatlant is ajánlják – ahogy mondtad, ingatlant a 90-es években érte meg venni, aranyat meg könnyen lehet, hogy 2000-től mostanáig.
  Van esetleg ötlet/forgalmazó, akinél biztonságosan lehet kisebb árréssel vásárolni…?

  Ami a bankbetétet, államkötvényt illeti, kamatadó után 1-1,5 % nál magasabb reálhozam kizárt, hacsak nem görög/spanyol kötvényt veszel. Ezzel nem lenne baj, de épp Tibor bá mondta valahol: őrültség pénzben tartani a vagyont, a reáljavakhoz képest sokszoros pénzmennyiség kering a gazdaságban és csak nyomják, nyomják. Ahhoz, hogy egy durvább forintromlást elképzeljünk, geddonistának sem kell lenni, ilyen történt már párszor.
  Én nem tartok rossz ötletnek a következő pár évre egy befektetési célú ingatlant Pesten, nem biztos, hogy rosszabbul jön ki az ember belőle, mint akár az aranyból.
  Amit leírtál az albérleti díjról és a lakás amortizációjáról, az számomra teljesen fals, ha így lenne, akkor éppen felélnénk a lakásvagyont és 15-20 év múlva romhalmaz maradna a városok helyén, vagy pedig brutálisan emelkedni kellene a bérleti díjaknak. Ehhez képest a lakásbérlés évtizedek óta virágzik a megfelelő helyeken. Több embert ismerek az élelmesebb fajtából, akik elég jól élnek abból, hogy lakásokat adnak ki, igaz, ők az aranykorban vásároltak nyomott áron. Viszont ha nem érné meg, akkor nem csinálnák ma is, hanem átállnának valami másra.
  Ami a grafikonokat illeti, igen, ezek átlagárak – ahhoz nem kell ingatlangurunak lenni, hogy 15 éve tudjuk, Ózdon, a békásmegyeri lakótelepen vagy egy cigányfaluban nem éri meg lakást venni, viszont prosperáló környéken igen.

 15. 15. jancsika

  Az alternatív hülye teóriákat környezetükben kell vizsgálni.
  Totális elvetésük legalább akkora hiba, mint kritika nélküli elfogadásuk.
  Ráadásul a hatás-ellenhatás elvének alkalmazása fényt deríthet ezeknek a teóriáknak keletkezésének az okára.

  Mint Cheaucesqu esetében, nem az volt a fontos, hogy valóban létezett-e az árvaház, hanem hogy mennyire gyűlölték a Vezetőt…
  Érdekes mellékszál, hogy a CIA is beszállt a játékba.

  Az, hogy a hatalom „titkolja” az 51-es területet, a boszniai piramist, a 9-11-es merénylet valódi hátterét, a Kennedy gyilkosság okait, satöbbi arra bizonyíték, hogy a tömegek és a hatalom között a bizalom minimumra csökkent. Ha most valaki előáll, hogy a „hülye tömegek” bedőlnek a városi legendáknak, akkor automatikusan jön a kérdés: Miért van nagyobb hitele a necces forrású városi legendáknak, mint az őszinte és a nép érdekeiért dolgozó hatalomnak?
  Ha a nép szimplán hülye, ami ilyen esetben utolsó szalmaszál szok lenni… nem-e lehet esetleg-e hogy az ő vezetésével megbízott vezetés sara?

 16. 16: 🙂

  Amint itt az őszre jósolt omlás jönnek majd megint a geddonposztok, nyami-nyami végre sok-sok hasznos info meg hozzászólás a hardcore geddonistáktól! Aztán meg jönnek majd a friss emberkék megint a (hülye) kérdéseikkel amiket évekkel ezelőtt kitárgyaltunk, lehet majd nekik linkelgetni amikor még kezdők és hitetlenek… Kövezzetek meg, de nekem bejön az a pillanatsor amikor valaki rádöbben hogy hova tart a világ…

 17. A 18-ast törlésre jelöltem, rossz helyen jelent meg…

 18. 16:
  Tibor bá’ mit akar? Felvetni témákat, hogy kicserélhessük a gondolatainkat. Tőled például megtudtam, hogy néha ránézel a naptárra. Remélem van ennél érdekesebb oldalad is. 😀

  21:
  Sebaj Anod, Jancsika megtalálja. 😉

 19. 18. Jó befektetés szerszámokat venni, szakmát tanulni, tanulni mindent ami érdekel és hasznos mert megélhetést jelenthet később. (is) Nehéz lenne kitalálni milyen befektetés lesz a trendi, talán legjobb ha élsz, elköltöd a pénzed de lehetőleg hasznos dolgokra, nem nyaralásra Tunéziában, meg okostelefonra és egyebek.
  A másik fontos: egészségesnek maradni, tehát nem inni, nem dohányozni, normális ételeket enni lehetőleg háztájit, és sportolni. Ha ugyanis beteg vagy akkor az összes forrásod rámegy majd és mész a levesbe. 🙂
  Ha egészséges maradsz és tehetséges vagy valamiben, akkor szüksége lesz rád a társadalomnak és a gazdagok fizetnek a munkádért. Nem szabad elsűlyedni, ennyi a feladat.

 20. 22:
  Bővíteném a meglepődésem mivoltát.
  Ez a boszniai piramisos téma 2006, óta majdnem minden évben fel van találva. A „felfedező” (szándékosan nem népszerűsítem név szerint, de nem nehéz megtalálni)próbálja szinten tartani az érdeklődést a dombjai iránt. Teszi ezt azzal együtt, hogy minden „felfedező” évben részletesen és következetesen megcáfolják az általa feltárt kutatások eredményeit. A geológus a mesterséges voltát, a régész pedig a leletek értelmezhetőségét. Ezt olyan hozzáértők teszik, akiknek nem ez az első találkozásuk feltárandó helyekkel. Ezzel szemben az önjelöl „régész” üzletember tartja magát és óriási turista tömeget generál a dombok meglátogatására. Ami jó a településnek, jó az üzletembernek és jó a turistáknak is, mert jó levegőn vannak és egészséges testmozgást végeznek a kiadós sétával.
  Szóval emiatt néztem a naptárra. 2012 vége felé ez már sokszor lefutott hoax

 21. Nos, bevallom őszintén hogy engem kifejezetten érdekel ez a téma. De ez a „boszniai piramis” valahogy nem tartozik a legprofibbak közé ezért nem is a kedvencem. Hadd említsek meg párat a kedvenceim közül:
  A lyukas föld elmélet, ami szerint a a bolygónk alul felül nyitott, egy hatalmas lyuk tátong az Arktiszon és az Antarktiszon. A két nyílás átjárható, és ezt már az ősi tibetiek is lerajzolták (bizonyíték 1) illetve a Nácikok is megtalálták és ezért indítottak expedíciókat tibetbe és az Antartktiszra. Ahol még bázisokat is építettek, sőt az ufó technologiák is innen származnak. Ha pedig még ez sem lenne elég bizonyíték akkor csak gondoljunk a sarki fényekre, ezek a két gigantikus lyuk felett kitörő elektromagnetikus sugárzások a teleport kapuk nyílásakor-záródásakor keletkező kilövellések, amiket az ádáz tudósok félremagyaráznak, és azt mondják nekünk, hogy természetes jelenségek. Még keresem, de szerintem a találni fogok olyan részt ahol piramisok is beleillenek az elméletbe, de ha nem akkor most engedjétek meg: A piramisok valójában ennek a gigantikus átjárónak egyfajta többletfeszültséget elvezető kivezetései. Azaz az átjáró bizonyos pontjainál egyfajta feszültséglevezető nyílások, és természetesen valamikor kvázi végtelen energiaforrásként üzemeltek. Itt akár le is szálhattak és meg is tankolhattak az ufók, ha éppen a hétvégi csúcs idején a központi átjáróban dugó volt, és kénytelenek voltak kerülő utón átrepülni az északi sarktól a délibe. Esetleg vész-, vagy szererőjáratként is funkcionálhattak, vagy még az is lehet hogy ezek megállók, lejárókkal. Teszem azt, Délitől a Kairónál átszállva nem a Bosznia vonalon mész tovább hanem átszállsz a Macsupicsába vezető járatra. Szerintem az elméletem logikus.

 22. Lolka, egyébként ez a boszniai téma nem klasszikus hoax. Az ürge 100%-ban meg van győződve arról, hogy amit állít az igaz és minden szabályos szögre vagy emberi kézre utaló nyomra bukkanva egyre jobban győzi meg magát és a környezetét arról, hogy az elmélete helytálló. Képtelenség meggyőzni a valóságról, de ha valaki mégis ezt tenné akkor nyilvánvalóan ellenséget lát benne, összeesküvést sejt a cáfolatok mögött. Ha igaz, akkor már több mint 500 millió dollárjában van az időközben rögeszméjévé eszkalálódott project. Nyilvánvaló hogy számára már nincs visszaút, de szerintem erről a fajta mentális állapotról Jancsika sokkal jobban összeszedve és szakmailag is hitelesebben tud írni mint én. Én csak annyit mondok halkan -mivel sem pszichiátrai sem archeológusi képzetségem sincs (habár minkét területnek rajongója vagyok- hogy egy olyan archeológussal aki Indiana Jones kalapban ás és tár fel, kúszik az alagutakban, majd konszolidált öltözékben előadást tart a hallgatóknak nem árt óvatosnak lenni.

 23. Na látjátok, ezért írtam a posztot. Nekem a vészjelzést a 25.000 adta le. Ha 7-8000 a téma, akkor komolyabbra veszem. 5 és 25 között túl nagy a különbség.

 24. A dolog nyilvánvalóan egy őrült fantazmagória. Ugyan kinek lenne érdeke egy ilyen felfedezést hiteltelenné tenni, ha alapja lenne?
  Ha a hegy valóban mesterséges létesítmény lenne, annak olyan egyértelmű, nyilvánvaló jelei lennének, amik kétséget sem hagynának a szakmában.
  Ha ez minden erőlködés ellenére még ennyi idő után sem nyilvánvaló, akkor ez egy nagy kamu. 🙁

 25. Hjajjj.. ha benne van 500 milliója.. nos akkor két választása van. Vagy talál legalább annyi bizonyítékot, hogy ne kelljen tökön szúrnia magát,és tovább ragaszkodhasson a nagy felfedezéséhez… vagy tökön szúrja magát..
  kemény..

 26. 29:
  Ha azt a kérdést tennék fel nekem, hogy szerintem melyik hihetőbb a 25.000 év, vagy a ráköltött 500 millió $. nagy szarban lennék. 😀

 27. 28. hubab

  A napközpontú világnézet is őrült fantazmagóriaként kezdte kalandos életét…

 28. 31. Attila(PV): Aztán úgy is végezte. Ugyanis a világ közepe nem a Nap. 😉

 29. 27. „Ha 7-8000 a téma, akkor komolyabbra veszem.”
  Hogyan vehetnéd komolyan, mikor Isten csak 6000 évvel ezelőtt teremtette a földet.

 30. Már megint arról beszélünk, hogy mi van külföldön…
  azt a témát kellene felvetni pl., hogy Magyarországon is találtak már 4-5 méter magas emberi csontvázakat vagy az egyiptomi démotikus írás és a székely rovás közti azonosságról is lehetne vitát nyitni…

 31. Imádom, amikor a sok kibic hosszú „tudományos” okoskodás után kijelent valamit, amiről valójában NEM TUD semmit.

 32. 28. hubab

  „Ugyan kinek lenne érdeke egy ilyen felfedezést hiteltelenné tenni, ha alapja lenne?”

  Ha mondjuk a könyvnyomtatás óta forgalomban levő történelemszemlélet borul, akkor azoknak a hitelessége is meggyengül, akik erre építettek tanszékeket, teóriákat, vallást vagy politikát.

 33. 32. Gloucester

  „Ugyanis a világ közepe nem a Nap. 😉 ”

  Igaz… de még ez is nehezen törte meg a Földközpontúság erősen hivtalos álláspontját.
  A Napközpontúságtól csak egy lépés volt a „modern” szemlélet.

  Valahogy így lehet a sok „furcsa” és lesajnált felfedezéssel…
  Persze nyilván egy csomó csaló meglovagolja ezeket a hullámokat, mi meg szemezgethetjük…

 34. Én itten egy bazi nagy UFO-t találtam a kertbe’.
  Igaz már nem repül, de azt a rozsdás fürdőkád alakját még jól ki lehet venni. Ufonautákat is sejtek benne, azoknak meg olyan döglöttkutya szerű csontvázuk van. El is neveztem a helllyet 53-as körzetnek, mert hogy az 53. szám alatt lakunk. Itt minálunk a Titkosszolgálat a falusi körzeti megbízott személyében kukkol befele a kerítésen, no arra hajaz, hogy KÖRZET.
  Kormeghatározást is végeztem. no nem azt az elavult, pontatlan karbonos izét. Én kwarkokkal dolgozom. Minél több kwarkkot érzékel a müszerem, annál idősebb a fosszília. Megállapítottam, hogy az én UFO-m még az öreganyámnál is sokkal öregebb.
  Asszem piramis is lehet alatta. Ha nem is piramis, de legalábbis egy jó magy borospince kéne. Pár hektó szilvapálinkával.

  És ha támogatnátok 1 milio dollárral a kutatásaimat, ígérem, hogy az egész pénzt részegen egy hét alatt eldorbézolnám! 🙂

 35. Sakkmatyi, én nem tudok neked egymillió dollárt viszont azt igen, hogy meghívlak az előadásomra ahol úgy mutatlak be mint Dr. Sakkmatyi, az 53-as körzet szakvatott tudósa, az ufológia professzora. Cserébe én is igazolom a kertetben látott, UFO fosszíliákat sőt még döglöttkutyaszerű csontvázakhoz is adok némi tudományos alátámasztást ha cserébe engem is megtisztelsz egy de facto doktorí címmel. 😀
  Egyébként azon gondolkoztál e már, hogy ezek az idegenek a kutya csilagképből jöhettek, és hogy esetleg a magyar vizsla vagy a puli ezeknek a leszármazottai akik valójában az ősmagyaroknak adták át a galaktikus tudást rovásírás formájában. Valószínúleg a „kutyavilág” kifejezésünk ősi utalás lehet egy kozmikus kataklizmára ahonnan az idegenek a földre menekültek. Csak itt említeném meg a VAU, EB, szavaink sumér eredét amik egyébként a mai napig megtalálhatók csillagtérképen a nagy kutya csillagkép obejktumai között mint például az E856-B vagy a V-1001AU nevű galaxisok jelöléseként.

 36. 38-39
  😀 😀 😀

  (esetleg beszállnék a konferencia cateringjének kedvezményes árú szolgáltatásával. Ajánlatom: bónusz desszert piramis formájú kókuszos szerencsesüti, melynek minden darabja személyes kis üzenetet rejt a belsejében, ( természetesen démotikus székely rovásírással)A piramis felfedezőjének sütijébe a „rápacsáltál, de sose bánd jól elvoltál vele” -cetlicskét tesszük.

 37. 32: Az Univerzum közepe Én vagyok. Vagy a Nap. Vagy bármely tetszőlegesen választott pont. 🙂

 38. 31 Attila (PV)

  Na jó, ne legyek már ilyen szkeptikus!
  Ne higgyék el a szakmabeliek, hogy a piramis 25000 éves, röhögjék ki a felfedezőt, és mondják azt, hogy ne nagyzoljon, az bizony csak 3000 éves.
  De még azt sem hajlandó senki megerősíteni, hogy egyáltalán mesterséges építmény, pedig az már csak megállapítható a teljesen szokásos régészet eszközeivel is. 🙂

 39. 43: Mesterséges – természetes – nem ez a lényeg! A 200 000 éves, aranykori magyar őskultúra, aminek a központja a Kárpát-menence volt, az használta ezeket a dombokat kultikus helyként. Később, amikor ez a civilizáció összeomlott, kirajzott, és létrehozta a nagy ókori civilizációkat a világ különböző helyein, Mezopotámiától Egyiptomon, Indián és Kínán át Középamerikáig, akkor ezeket az eredeti piramisokat másolta. De igazából ezek a boszniaiak is csak kis, helyi jelentőségű másolatai az igazinak, ami a Pilis hegység a Szív-csakrával stb.

  🙂

 40. Lolka 16.

  Tudod az ilyenek miatt, akik lelkesen tapsolnak mindenhez amit a mainstream média vagy tudomány örök érvényű igazságnak tart, bármit meg lehet tenni pl. Vörös Győzővel, Móricz Jánossal, Almásy Lászlóval, Szent-Györgyi Alberttel, Semmelweis Ignáccal és még folytathatnám a sort a végtelenségig.

  Remélem azért jól mulatsz…

  Én azért megnézném helyedben ezt a videót Vörös Győzővel, hogy legalább kapizsgáld a viszonyokat a Szent Akadémiai Tudás berkeiben.

 41. Dorka, varlak a konferenciara. Egy keresem lenne: piramis formaju kokuszgolyo! 😀

 42. 45 Kyra

  Az emberi irigység és törtetés sok disznóságot tud produkálni. De azért a történet azt is mutatja, ha valamiben valós érték van, akkor a világ objektíven értékelő része nem megy el mellette érdektelenül…
  Azért a 25000 éves piramisokat valahogy senki sem hajlandó komolyan venni a nagyvilágban a „felfedezőn” kívül.

  Almássyról meg annyit, hogy Vörös is csúsztat némiképp, mikor azt állítja, hogy nem volt róla információ, hogy kiejteni sem lehetett a nevét. Én bizony már jóval „Az angol beteg” előtt is olvastam és TV műsorokat is láttam róla, habár kétségtelen, közel nem értékelték tevékenységét olyan szinten mint a nyugati szakmai körök, ahogy a videóból kiderül.
  Ez érdekes része a történetnek, én is meglepődtem rajta, hogy a nyugati világban ma is elfogadják az ő elméletét az egyiptomi kultúra gyökereiről. Itthon inkább csak a kalandozásairól lehetett tudni, nem az elméleti munkásságáról.

 43. 3:
  Már másodszor dobod be ezt a Puma Punkut…
  Kicsit utánanéztem a témának, és nem tűnik túl hihetőnek, hogy annyira hideglelést kapnának tőle a régészek, hiszen Puma Punkut és Tiahuanaco körzetének egyéb részeivel is folyamatosan foglalkoznak.
  Aztán belefutottam az Ancient Aliens sorozatba, és meg is néztem a Puma Punkuról szóló részt, és már kezdtem sejteni, hogy miért dobod be ismételten Puma Punkut. Tsoukalos többször is elmondja, hogy ha valami, hát akkor ez megdönthetetlen bizonyíték…
  Nos, úgy tűnik vannak akik nem értenek egyet:
  http://ancientaliensdebunked.com/references-and-transcripts/puma-punku/
  Az AA több helyen egyszerűen hazudik! De a legmókásabb, a derékszöges rész, ahol még az AA felvételein is jól látszik, hogy nem sikerül pontos derékszöget találni az épp mutatott kövön, hol az egyik, hol a másik szára éri csak a követ a derékszögnek, billeg rendesen… Szóval nem kellett se lézertechnika, se antigravitáció Puma Punku megépítéséhez…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük