(855) € kontra $

Tibor bá’ online

 

A napokban valaki levélben érdeklődött, hogy miben tartsa a pénzét? Mennyit? – Volt a visszakérdezésem. Néhány milliót természetesen aranyban. Néhány százezret pedig dollárban. Nem Euróban? NEM, ma már nem. A forint bármelyik percben megindulhat a lejtőn, amint a „befektetők” rájönnek arra, amit mi már régen tudunk, hogy Orbán blöfföl, időhúzásra játszik, jövő márciusban Simor megy, ő pedig ráteszi a kezét az MNB-re. Szóval a forint erősen billeg, én még százezret se tartanék forintban. Középtávon viszont az Euró se biztos, mert már elég rég halálra van ítélve, csak még nem hajtották végre a halálos ítéletet. A dollár mögött pedig ott áll az egész amerikai hadigépezet. 

Az Euró sorsa kizárólag Németországtól függ. Ugyanis azt kell nekik eldönteni, hogy az Euró fenntartásának költségei megérik-e még a lumpen EU-tagok folyamatos megmentésének a költségeit. Eddig ugyanis a közös valuta kiválóan szolgálta Németország érdekeit. A vámhatárok megszűnése Németország számára egy hatalmas piac megnyílását jelentette, ami fantasztikus külkereskedelmi aktívát eredményezett, elsősorban azért, mert a német munkás jóval hatékonyabb, mint bárki más az EU-ban. Ezt a sikert azonban valakiknek fizetni kell, mert ugye a külkereskedelem egy zéró összegű játék. És fizettek is, lecsökkent a gazdasági növekedésük, nőtt a költségvetési hiányuk, és a munkanélküliség, valamint egyre drágábban tudnak hitelt felvenni a piacról.

Nyilvánvaló, hogy a görög, spanyol, olasz adósság egyszerűen visszafizethetetlen, és ha ma még megéri Németországnak kihúzni őket a szarból, lehet, hogy holnap már nem fogja megérni, és akkor annyi. Borul a bili, temetni fogják az Eurót, miközben a németek gúnyos mosollyal a szájuk szélén előveszik a titokban már rég kinyomtatott Német Márkát.

Ne  dőljetek be az eufórikus újsághíreknek, hogy „megegyeztek” (mi a fenében?) és a szóban forgók komoly megszorító intézkedéseket ígértek meg. Ez csak porhintés a tömegeknek. A zsebedben lévő pénzért te már megdolgoztál, ha elveszíti értékét, az nyer, aki tartozik, és a legnagyobb adós a magyar állam.    

_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
_____________________________________________________________

50 gondolat erről: „(855) € kontra $

 1. Be kell valljam ezt „az Orbán ráteszi a kezét az MNB-re” dolgot kurvára nem értem.
  Pedig egy évet elvégeztem anno ,ugyan két év alatt a Közgázon.
  Más miniszterelnök miért nem csinál ilyet ?
  Nincs valóságos ellentmondás a nemzet érdekek és az aktuális monetáris játékszabályok között ?
  Számodra evidens, hogy Orbán „kitűnően megél a családom és a szövetségeseim a többit meg leszarom” koncepciót követ ?

 2. se euro, se dollár se arany..viszont a spájz 50%-os készültségben, a csirkék szépen növekednek és hamarosan jön az utánpótlás. Magok, takarmány a helyén, már csak az önvédelmi eszközök hiányoznak.
  Minap mondja anyám(akit fél éve a geddon közeledtével sokkolok), hogy a barátnőjének a lánya(zsidó emberhez ment hozzá 🙂 )azt üzeni az nagy usából, hogy kicsi országunknak 3 hónapja van a csődig. Szerintem sokat mondott…

 3. Bolcsen szolt Tiborba, en is ezekre tennek ha lenne mit. Azert az arannyal esszel olvasok hireket, hogy valakik nagyon megjartak/jarjak a terez koruton. Mondjuk aki bemegy aranyat venni nem tudom miert hagyja ott a penzt egy cetliert cserebe.

 4. „Az Euró sorsa kizárólag Németországtól függ.”

  Ezt még azzal finomítanám, hogy Németországban 53 000 amerikai katona állomásozik. Ez jelenti hogy ami úgy tűnhet, hogy Németország érdeke, az lehet mások érdeke német érdekeknek álcázva.
  Ugyanis Németország legnagyobb piaca Európa, és ha az bedől, hajára kenheti felpörgetett gazdaságát.

 5. 4:
  Lehet, hogy nem húztam kétszer alá, de természetesen FIZIKAI aranyra gondoltam, nem bizonylatra.

  2:
  Lesz az a 3 hónap egy kicsit több is.

  5:
  Pont ettől van beszarva mindenki.

 6. Basszus, mindenki úgy várja már a geddont mint a messiást. Azt ez se fog eljönni, meg az se. 🙂

 7. Én norvég koronára tenném a voksom, de svéd koronában tartom. Norvégok nincsenek az unióban,kellően távol tartják magukat mindentől s mindenkitől. Aki távozásról morfondírozik, annak azt az országot ajánlom. Melege sem lesz nagyon 🙂

 8. Én 3. utas vagyok Tartsd a pénzed CHF-ben.
  6.N
  A Messeiást én egyáltalán nem várom, mert megsütnének a pokolban. 🙂

  Aaa… Geddont pedig pláne nem várom mert esetleg megsütnek a cigányok. 🙂 /ha hagyom…/

  De egy gazdasági, közbiztonsági krízisre azért – hobbyból – csak készülgetek.

  Tehát szerintem a CHF a befutó.

 9. 2. „Azt üzeni a nagy usából, hogy kicsi országunknak 3 hónapja van a csődig.”
  Bagoly mondja verébnek…

 10. 11. László

  Az igaz, hogy az USA arányosan nagyobb adósságokat halmozott fel mint mi, de nekünk nincs a világ 140 országában haderőnk, hogy ennek ellenére érdekeinket érvényesítse… És az olajkereskedelem sem forintbam történik.

  Egyébként egy-egy ország csődje nem a belgazdaságtól függ, hanem hogy a „piacok” melyiket áldozzák be.
  Szerintem még Németországon is fogunk egy nagyot csodálkozni.

  Egy dolog biztos: Akik kimaradnak a globalista osztozkodásból, azok most minden erőbedobással azon törik a fejüket, hogy hogyan törhetik meg a fennálló rendszert… Szerintem nekik kellene szurkolni.

 11. Pontosan ezért nincs nekem pénzem.. 🙂
  Mindenem a házamban van,illetve kézzel fogható dolgokban.. 😉
  Ki tudja mi folyik valójában a háttérben..

 12. 13. Melike

  „Ki tudja mi folyik valójában a háttérben..”

  A háttérben a még lenyúlható javak lenyúlása folyik.
  Sokáig az ingatlan tűnt a legjobb befektetésnek, mert (ki tudja miért) folyton nőtt az értéke.
  Aztán mégse.
  Szerintem azért nincs tuti „menekülő” befektetés, mert akármi lesz a sláger, abból lesz a következő lufi.
  CHF, dollár, arany… amint elég valódi tőke felhalmozódik bennük, azonnal felkelti a „piac” érdeklődését, amiről már az álmoskönyvek is rosszakat írnak.

  Azokkal értek egyet, akik „diverzifikálást” ajánlanak.
  EGyvalamibe betenni mindent, elég kockázatos.
  Akinek van, az ossza szét a „divatos” befektetések között.
  De szerintem egy arab vagy kínai nyelvtanfolyamba való befektetés is megérhet vagy félkiló aranyat, ha úgy alakul, de természetgyógyászati (vagy akár „haladó”) könyvek is kincset érhetnek, kinek-kinek paranoiája alapján.

 13. 14!
  Jó ,rendben,de hát azért élni csak kell nem?Nem akaszthatom fel magam e dolgok miatt?Költözzek egy jurtába?Vagy mi?

  De az ingatlanom akkor is megmarad ,meg a földem,ha az összes pénzt dobhatom a tűzbe is..

  Nekem mostanában a saját bankárom ajánlgatni szokott ilyen eurós befektetős életbiztosítást,aminek tőke garanciája 100%..15 éves..(havi 60 euro)..
  Én csak nevetgélek rajta..Isten őrizz gyüjtögetni..Ha meg valamiért nem tudom fizetni,akkor meg bukom..Itt előre egy hónapot nem lehet kiszámítani..Ma van munka,holnap nincs..
  Jelenleg Putyinnak fizetem a tavalyi gáz számlámat,oda gyüjtök 550 ezer forintot.. 🙂 (két részletbe fizetem ki)
  Hál Istennek nincs ilyen problémám hogy pénzt gyüjtsek..Soha nem is volt,mert a házon mindig kell valamit csinálni,meg venni..Meg mindig lepukkan valami..Ha lenne jelenleg 5 milla készpénzem,vagy 1 vagy 2,akkor is a házat kellene lomolnom..

 14. 15: Egyáltalán nem biztos, hogy az ingatlanod és a földjeid megmaradnak. Kicsit biztosabbak, mint a pénz, de korántsem szikla alapok. Ez az egész gazdasági bizonytalanság arra is jó, hogy az emberek belássák, melyek az igazán fontos értékek.
  Van, amiért még az ingatlanodat és a földjeidet is odaadnád.

  16: Minden szentnek maga felé hajlik a keze, de még a vak is látja, hogy Orbán nem kizárólag a családjának és magának akar csak jót. Minden ember szeretne egy olyan országban élni, ahol jól érzi magát.

 15. Én nem vagyok meggyőzdve, hogy a dollár a nyerő.
  Nagyon sok opció van még az ECB kezében, pl. olyan mértékű pénznyomtatás, mint az USA-ban.

  Az USA meg el sem kezdte el takarítani azt a hatalmas fekália kupacot, amit már az EU elkezdet.

  „Sem Japán, sem USA, sem Anglia nem áll jottányit sem jobban, mint Európa, nem kisebb az adósságuk, nem kisebb az államháztartási hiányuk (sőt!!!), viszont van egy hatalmas különbség. Ezek mögött az országok mögött egységes politikai akarat és jegybank áll. Mivel a befektetők tudják, hogy ezek a jegybankok bármikor képesek és hajlandóak beavatkozni, értve ez alatt azt, hogy fenntartható szinten tartják az állampapírhozamokat, ha kell, és biztosítják a pénzügyi rendszer működését, ezért ezekben az országokban a hozamszintek a mélyben vannak, összhangban az alacsony inflációval és elhúzódó recesszióval. Mivel papírpénzrendszerben vagyunk, ezért a jegybankok valóban VÉGTELEN mennyiségű pénzt tudnak teremteni, tehát az adósságválság abban az értelemben nem létezik, hogy a szuverén, saját pénzt használó, saját pénzükben eladósodó országok nominálisan mindig vissza tudják fizetni tartozásaikat (reálértelemben viszont nem)! Ha az USA állampapírjait nem venné meg senki, akkor akár az összeset meg fogja venni a jegybank (Fed), akár 0%-os hozammal is, így az amerikai állam finanszírozása biztosítva lesz, ugyanígy a brit, vagy a japán is. Más kérdés, hogy ez majd később inflációt fog okozni, de egyszerre elég egy problémával foglalkozni és az amúgy is kisebb baj…”

  http://zsiday.hu/blog/ideje-bevetni-az-atomfegyvert

 16. Fektesse fegyverbe az sose jön rosszul.(Colorádoban ahol a betmenes film vetítése közben 18 embert megöltek már 40%-os növekedés van a fegyverpiacon….tehát ha erőszakos cselekménynek vagyunk az elszenvedői akkor fegyverkezünk…fegyverkezünk tehát még több hülye birtokolhat fegyvert tehát még több ilyen jellegű bűncselekmény jöhet létre.De ez nem csak az Usában nálunk is így van ha jön a betörő akkor utána rács,biztonsági felszerelések,kutya esetleg elérhető lőfegyverek.Node a békét mindig is fegyverekkel védték.
  Azt meg,hogy kinek a macskájának a kutyájának a rokonának az ismerőse mondta,hogy nekünk annyi…ilyet én is tudok párat,de ezek semmire se bizonyítékok.
  De szerintem ha a túlélésre játszik az ember akkor egy repjegy sem rossz valami békésebb országba…mégis csak az életünkről van szó,igaz bár talán lesz némi honvágy meg ez +az de akkor elég csak visszagondolni a 8.kerületre,Miskolc,Őrkény….és máris tűrhetőbb az északi éghajlat a lányok meg mindenhol szépek.
  De az se rossz megoldás ha elrabolom B.Wilise-t ugyis éppen aktuális és a váltságdíjból veszek egy házat Oszkó Péter mellett aztán ha baj van átmegyek hozzá mert egy olyan kecóban ritkán teljesedik ki a válság.

 17. 17!
  Neked semmi nem jó.Ott van neked a jó Isten.. 🙂

  Még egy középkori vári pincém is van,azt odaadnám már ,de nem kell senkinek.. 🙂

  Az EKB elnöke azt mondta,mindenáron megvédik az eurót.Hogy ez az ő fejében mit jelent ez a mindenáron,majd megy tudjuk.. 😆

 18. Majdnem mindegy, hogy milyen pénzben tartod a pénzed, előbb-utóbb a teljes kártyavár összedől. Kérdés, hogy mikor ? Most számít ez, hogy 30 hónap vagy 300 hónap múlva ? Az a fontos, hogy boldogan és tudatosan élj…

 19. ” a lányok meg mindenhol szépek.”Sajnos ez hatalmas tévedés…

 20. 18:
  A dollár nyomtatása nem egyenlő az euró nyomtatásával. Az előző világvaluta, az utóbbi nem. Az előző mögött ott ál az USA katonai gépezete, az utóbbi mögött az uSA katonák által megszállt Németország áll. Nem ugyanaz. 😀

 21. 22. paradoxon
  Egyetértek. Belgiumban még csak két szép lányt láttam, azok is egymással beszéltek angolul, jó eséllyel nem helyiek voltak.

 22. 23:
  „Az előző mögött ott ál az USA katonai gépezete, az utóbbi mögött az uSA katonák által megszállt Németország áll. ”

  Pár éve is ugyanez volt a helyzet, és a dollár trendszerűen gyengült.
  Akkor nem számítottak az USA katonák és hadigépezet?

  Aztán az a világpénz funkció is erodálódott az évek folyamán.
  Mostanában Ázsiában szerveződnek a gazdasági tömbök Kína-Japán bilaterális Jüan-jen elszámolással, amihez más ázsiai országok is csatlakoztak/nak.
  Azért Kína ellen nehéz lesz az USA hadigépezetet bevetni, ha az afgánokkal, irakiakkal se bírnak…:-)

 23. 24.Belgiumban egy arab lányt láttam,akire azt lehet mondani,hogy szép.Nem az egész országra mondom ,csak amit láttam belőle.

 24. 26. paradoxon
  Viszont Montenegroban nem győztem a fejem kapkodni. Meg Szarajevóban a kékszemű-feketehajú veszedelmek.

 25. 27: Aztán meg lehet nézni az USA GDP világ GDP-hez való arányát.
  Tán a II.vh után volt a legnagyobb, onnantól trendszerűen csökkenő.

 26. 30. paradoxon
  Mindenképpen. Szarajevó egyébként is jó hangulatú, érdekes város. Montenegroban mintha ötször annyi lány lenne, mint fiú, napozós tengerpartokon sok orosz lány.

 27. 33: Jogos.

  EUR/SEK vagy az EUR/NOK is tényleg beszédes.

 28. A chartokat és a valós teljesítményeket nézve beigazolódik, hogy a dollár, az euró, de a yen és CHF is csak adalélok a nemzetközi pénzpiacok kezében, és nem egymással versengő régiók fizetőeszközei.
  Az USA-ban például semmi sem történik ami a dollár erősödését alátámasztaná, és Európában se rosszabb a helyzet mint mondjuk eg éve…

 29. 35: Attól még, hogy te így gondolod, elképzelhető, hogy a piac többi milliónyi szereplőjének más a véleménye. Ha nagyon magabiztos vagy benne, hogy te tudod jobban, akkor shortold be a dollárt jó nagy téttel, hiszen az indokolatlan erősödés nyilván korrigálni fog.

 30. 37:
  Egyébként a grafikonokat önmagukban nézegetni – akármilyen időtávban – és az alapján felismertnek vélt trendek szerint befektetni elég béna stratégia. Arról a trendről ugyanis már lemaradtál, ami a grafikonon látszik, és semmi sem garantálja, hogy akár holnap nem fordul meg a trend.
  2008 közepén pl egy 5 éves CHF/HUF chartot nézegetve azt láthattad, hogy 170-ről 140-re ment le a CHF kisebb nagyobb kilengések mellett. A trend alapján tökre jó ötletnek tűnhetett ekkor CHF hitelt felvenni…
  Aztán fél éven belül 180 fölé ment a CHF, és azóta is inkább csak felfelé megy.

 31. Még egy ok a dollár javára az, hogy az euró erősödését az euróövezet növekedése mellett az Európai Unió bővítése is erősítette a kétezres évek első évtizedében. Nagy valószínűséggel ennek a bővítési tendenciának vége, így tovább nem erősítheti az eurót az egyre nagyobb területen bevezetett pénznem. Az más kérdés, hogyha az euróövezet felbomlik, akkor az milyen hatással lesz a dollárra, illetve az USD/CHF, USD/NOK, USD/akármi árfolyamokra. Nagy valószínűséggel még nem fog eltűnni a dollár, akár még erősebbé is válhat.

 32. Egy kis adalék: a bankár felsővezető ismerős annyiban módosította az 1 évvel ezelőtti „várakozásait”, hogy a $ nem idén hanem jövőre, az euró meg ahogy eddig is gondolta utána nem sokkal omlik egy nagyot. Földeket még mindig vesznek a családban amennyit csak tudnak. Most már jobban preferálja az aranyat meg ezüstöt ő is mint ahogy korábban mondta (akkor még papíraranyat meg bányarészvényt vett csak, most már fizikait).
  Gondoltam megosztom veletek…

 33. 40:
  Szerintem a várakozás a nagyvilágban megváltozott, amint látták az értelmes emberek, hogy mit csinált Amerika Libiában, és azóta. Magyarul gazdasági érdekéért az USA nem hezitál beavakozni fegyveresen. Ez erősíti a dollár iránti bizalmat, és végül is ez adja a dollár erejét. Ezért lesz az euróhoz viszonyítva egyre erősebb.

 34. 38:
  „Arról a trendről ugyanis már lemaradtál, ami a grafikonon látszik, és semmi sem garantálja, hogy akár holnap nem fordul meg a trend.”

  No ezzel a summás véleménnyel kidobtad a tőzsdei eszköztár kb. felét, a technikai analízist. Nem azt mondom, hogy tudomány, de érdekes módon bizonyos chart alakzatokból 50%-nál nagyobb valószínűséggel következnek bizonyos árfolyamváltozások, mint ahogyan várná az ember. Statisztika.

  „akár holnap nem fordul meg a trend.” vagy akár nem.

  Egy trend, úgy általában akkor sérül, ha a figyelt érték sérti a trendvonalat vagy az előző csúcsnál magasabb csúcsot üt az adott időtávon.

  Ezen logikai mentén örülhetünk, mert a klíma változás trendje is jó ideje létezik ezért „semmi sem garantálja, hogy akár holnap nem fordul meg a trend.””

  „egy 5 éves CHF/HUF chartot nézegetve azt láthattad, hogy 170-ről 140-re ment le a CHF”

  Nos a kedvedért megnéztem a trendvonal ezen az időtávon (havi chart) 2008 októberében sérült 164-es értéknél.
  Ezzel a példával csak az a baj, hogy a hitelfelvevő nem trader, azaz nem tud olyan gyorsan ki-be ugrálni a pozijából, valamint kissé magasabb az ilyen pozició zárás költsége.

  39:
  „Még egy ok a dollár javára az, hogy az euró erősödését az euróövezet növekedése mellett az Európai Unió bővítése is erősítette a kétezres évek első évtizedében. Nagy valószínűséggel ennek a bővítési tendenciának vége, így tovább nem erősítheti az eurót az egyre nagyobb területen bevezetett pénznem.”

  Ez mind nagyon szép, magyarázhatja is a dollár gyengülés-euró erősödés egy részét, de mi van a hosszú távú charton a 2000-et megelőző időszakkal?

  41:
  „amint látták az értelmes emberek, hogy mit csinált Amerika Libiában, és azóta. ”

  Mert ezen beavatkozó rossz szokása, csak mostanában nyilvánult meg, korábban nem?
  Meg kell nézni az iraki, afganisztáni sikertörténetet.

  A líbiai most kezdődött, várjuk meg ennek is a végét.

  Egyébként, ha jól tudom, a líbiai akció NATO akció volt, tisztességes európai jelenléttel ( eurónak erősödnie kellett volna, vagy minimum nem változni az EUR/USD keresztnek?), még ha eleget bénáztak is eközben.
  Mentségükre szólhat, hogy még nincs olyan nagy rutinjuk ebben a műfajban, mint az USA-nak.

  Az egyiptomi fejlemények is érdekesek, pedig ott is lehetett CIA szál is a tüntetésekben.

  Ha az ECB akció bekövetkezik, gyökeresen változhat a helyzet.
  Meg kell nézni a Japán példát: Saját devizájában adósodott el, a nagykönyv alapján már rég össze kellett volna dőlniük, de még mindig húzzák. Ha meg megvesznek minden kötvényt egy bizonyos hozamszint alatt, akkor még nyereséges is lehet az üzlet, mint a korábbi idézetemből is kiderült.

  Az EU zóna általában kereskedelmi többlettel bír (főleg a németek okán), a gyengülő euró erre még ráerősíthet. A maradék világ meg értelemszerűen szív ezáltal, az USA-nak se lesz ez olyan jó.

 35. 42. Pzuj: „…magyarázhatja is a dollár gyengülés-euró erősödés egy részét, de mi van a hosszú távú charton a 2000-et megelőző időszakkal?” 2001-es dátum egy fontos fordulópont. 😉 És azért ne várd, hogy egy teljes valutaelemzést idepötyögjek. 🙂

 36. 43:
  2001.09.11?
  És mire volt elég?
  Ez év áprilisában az akkori low fölé ment.

  Na szóval EUR/USD a hosszútávú charton egy emelkedő csatornában van.
  Annak az alsó értéke most 0,96.

  Infláció:
  Japán példához még annyit, hogy nagyon szeretnének ilyen BOJ pénznyomtatás és japán állami adósság mellett egy kis inflációt, hogy kitörjenek a deflációs spirálból.
  Nem nagyon akart eddig összejönni.

 37. 44. Pzuj: Mi mire volt elég? Aki ilyet írt, majd megválaszolja, mert nekem fogalmam sincs. 🙂

 38. Szerintem nem fogják hagyni, hogy tönkremenjen az euró.
  Rengeteg előnyük származik belőle a németeknek.
  Nem kell rengeteg pénzt nyomni ahhoz, hogy ki tudják fizetni a tartozást: elég, ha az euró tartalékát, az aranyat, felértékelik olyan magasságba, amiből könnyen kifizeti Görögország a tartozását.

  Majd előbb-utóbb megfordul az áramlás és Németország termel kevesebbet és a görögök többet. Akkor majd helyreáll az egyensúly

 39. 42: Ha jól értem, a technikai elemzésed szerint is jó ötletnek tűnt 2008 közepén 140-es CHF-nél frankhitelt felvenni. Egész októberig, a 164 elérésééig, azaz még hónapokon keresztül nem veszi észre az elemző módszered, hogy itt bizony már vége a forint erősödésének a frankkal szemben.
  És bizony nem minden esetben van lehetőség egy hosszú távú befektetés gyors módosítására, aki nem traderkedik, ahhoz későn jutnak el az info-k ahhoz, hogy a többieket megelőzve reagáljanak rá.
  Mellesleg a tőzsdei árak elméletileg a piac minden szereplőjének várakozásait tartalmazza, így a várakozások módosulása magában is jelentősen befolyásolja azok alakulását. Ha sokan használják ugyanazt a chart-elemző módszert, akkor az önbeteljesítő jóslatként is működhet. A klímaváltozás trendjeit viszont nem a várakozások befolyásolják…

 40. „azaz még hónapokon keresztül nem veszi észre az elemző módszered, hogy itt bizony már vége a forint erősödésének a frankkal szemben.”

  Így van, mint ahogyan pl. a klímánál is vannak szóró pontok (és a főtrendtől akár ellentétes minor trendek)
  Sajnos , hogy kijelenthessük a trend végét, meg kell várni ennek az állításnak a validálását.

  „Ha sokan használják ugyanazt a chart-elemző módszert, akkor az önbeteljesítő jóslatként is működhet. A klímaváltozás trendjeit viszont nem a várakozások befolyásolják… ”

  Az önbeteljesítő jóslat az OK, de a trend mindkét charton trend marad.
  Hogy mitől változik, az másodlagos akkor, ha Te csak a chartot nézed és azt vizsgálod, hogy él-e még a trend. Mert Te csak a chart alapján fogsz rájönni, hogy a várakozások megváltoztak.

 41. Visszaolvastam a cikkeket és úgy tűnik egyre aktuálisabb ez a téma is. Vajon meddig? Nemrég volt cikk arról is, hogy a dollár bizony jobb, mint az euró. És most mindegyik egyre rosszabb. Ilyen az élet.

 42. Továbbra is inkább a dollár mellett állsz ki az euróval szemben?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük