(841) A Higgs Bozon beköszönt

Tibor bá’ online

 

Szerdán este, az előzetes bejelentés szerint, az RTL Klub tévéadó is bejelentette: Majdnem biztosra vehető, hogy a CERN-nél detektálták a Higgs Bozont, becenevén az isteni részecskét. Ez kurva nagy szenzáció annak, aki érdeklődik a fizika iránt. Nem csak azért, mert 40 éve szeretnék bizonyítani, hogy létezik, hanem főleg azért, mert végre tovább tudnak lépni az elméleti fizikusok a világmindenség megismerése terén. Elvégre a világ legnagyobb részecskegyorsítójával olyan állapotot idéztek fel, ami az Ősrobbanást követően kevesebb, mint egy másodperc múltával állt elő.

Mielőtt tovább lépnénk, rögzítsünk néhány alaptételt! Az anyag felépítésének és az egész rendszer „működésének” a leírására a standard modell szolgál(na), de a modell működéséhez kell(ene) egy eddig még nem detektált részecske, amit Peter Higgs, angol fizikus 1964-ben ésszerűen  megsejtett, ami megoldaná a csillagokat bolygóikkal együtt tartalmazó galaxisok kialakulásának kérdését. Ez tehát egy elmélet, amit csak az igen nehéz részecske a Higgs Bozon nyakon csípése bizonyítana. A standard modell összeegyezteti a világmindenségben uralkodó négy erő közül hármat (gyenge magerő, erős magerő, és az elektromágneses kölcsönhatások), ezekhez képest a gravitáció kb. 40 nagyságrenddel kisebb, tehát elhanyagolható, meg aztán nincs is helye a standard modellben. A részecskék egyik osztályozása hogy részt vesz-e az erős magerő kölcsönhatásában. Ha igen, akkor „hadron”, ha nem, akkor „lepton”. De osztályozva vannak spin szerint is. Fél spinnel rendelkezők a fermionok, az egész spinnel rendelkezők a bozonok. A fermionok az anyag építőelemei, a bozonok pedig közvetítő részecskék.

Na kérem. A standard modell eddig kitűnően szerepelt, csak a feltételezett Higgs bozon nem volt sehol. Márpedig bármilyen szép a standard modell, Higgs bozon nélkül nem véglegesíthető, és ezért a továbblépés nem lehetséges. Pláne, hogy a gravitáció kilóg a sorból, és még hátra van az igazi fekete leves, a sötét anyag, aminek a megsejtése pont annyi idős, mint én.

És akkor menjünk vissza a bejelentéshez. Az egész 27 km-es gyorsító körpályát (LHC) azért építették meg, hogy kellő erejű ütköztetéssel kiugrassák a nyulat a bokorból, ami ez alkalommal az isteni részecske lenne. Ez most úgy tűnik sikerült. Az ütköztetett részecske-sugarak sebessége közel volt a fény sebességéhez. Az ütközés pillanatában sok millió részecske keletkezett mimikálva a szingularitást követő másodpercen belüli állapotot. A keresett részecskének 125 milliárd elektron-volt tömeget mértek.

Hatalmas szenzáció, de csak aprócska eredmény. Higgs bozonnal valamivel jobban megismerjük a látható anyagot, ami azonban az univerzumnak csak 4 százalékát teszi ki. A hiányzó 96 százalék a sötét anyag, ráadásul még mindig nem biztos, hogy egyáltalán létezik. Ez ügyben egy olasz nő, Rita Bernanei a leglelkesebb, aki állítja, hogy a Gran Sasso alagútban végzet munkák során detektált és megmért sötét anyag részecskét, de ez több tudós nagy kételkedéssel fogadott.

Bármi is legyen az igazság az nyilvánvaló, hogy míg a Higgs bozon feltételezett felfedezése (még további megerősítésre vár) igen nagy jelentőséggel bír, az anyag szerkezetének teljes megismerése még igen messze van, ha egyáltalán valaha is meg fogja az Emberiség érni. Minden esetre a Higgs bozon után várható, hogy további elképzelések fognak napvilágot látni, ami majd további kutakodást fog kiváltani. Annyi biztos, hogy az Ősrobbanás tényleges megtörténésének valószínűsége folyamatosan növekszik.        

_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
_____________________________________________________________

136 gondolat erről: „(841) A Higgs Bozon beköszönt

 1. Azért ez akkor is óriási dolog ám! Lassan minden a helyére kerül. a sötét anyagról meg még ki fog derülni valami remélem még az életemben. Hallottam még a felfedezés napján, hogy a világ legnagyobb részecskegyorsítójában sikerült a mindent összetartó részecske nyomaira bukkanni. De azt nem gondoltam, hogy 27 km-es az a pálya! Max akkorának gondoltam mint egy háztömb..

 2. Tibor bá’

  „Annyi biztos, hogy az Ősrobbanás tényleges megtörténésének valószínűsége folyamatosan növekszik.”

  Na, erre jöhetnek a válaszok, hogy ez is csak egy elmélet, csak valószínűség, bezzeg Jézus/Biblia mindig ugyanazt mondja.

  Ha meg tényként mondasz valamit (annyi biztos), akkor meg tudományhívő vagy. 🙂

  Persze jó lenne kitölteni a fehér foltokat (sötét anyag), tovább közelíteni a modellt a valósághoz.

 3. Tibor ba,
  Felhoznam ismet ezt a dupla res kiserletet, ha nem banod, mert a korabbi postnal valoszinuleg elveszett a sok komment kozott: a kiserlet azt bizonyitja, hogy mi, EMBEREK teremtjuk a valosagot, nem pedig az anyag onmaga: ezert van az, hogy amikor mi megfigyeljuk a reseket, reszecskekent, anelkul hullamkent viselkedik. Kivancsi lennek mit gondolsz errol.

 4. 3. Ott a mérőeszköz kerül kölcsönhatásba a mért részecskével, azért befolyásolja. Nem mi nézzük közvetlenül.

 5. „Higgs bozonnal valamivel jobban megismerjük a látható anyagot, ami azonban az univerzumnak csak 4 százalékát teszi ki. A hiányzó 96 százalék a sötét anyag, ráadásul még mindig nem biztos, hogy egyáltalán létezik.”

  Ez a 96% nem lehet más, csak a mindenütt jelenlévő isten. Tibor bá’ meg nem talál bizonyítékot a létezésére, miközben kiszúrja a szemünket. 🙂

  Erről a bozonról a bozontra asszociálok, arról meg a …-ra, – csak ne lenne ilyen meleg… 🙂

 6. 3:
  Már én is rámutattam. Lehet egy másik verzió is, és én inkább erre tippelek, mert más jelenség megerősíti.

 7. 3:
  Az anyagnak intrinsic affinitása van (nevezzük így) a szerves élet, végső fokon az intelligencia létrehozására. Első rámutató „esemény”. Az önmagát szaporító aminosavvá történő összeállása az atomoknak, aminek a véletlenszerű valószínűsége olyan kicsi, hogy „véletlenül” szinte kizárt, hogy létrejöjjön. A második rámutató „esemény”, amit felvetettél. Ha a fotont senki se figyeli meg, akkor az áthaladásnak nincsen „tétje”. De, ha egy intelligens lény, vagy annak eszköze figyel, akkor már van „tét”, amihez a foton alkalmazkodik. Tehát nem mi teremtjük a valóságot, hanem a valóságot hozzánk igazítja a természet.

  Most pedig megyek a kertbe, elkészíteni a száraz vécéhez szükséges monolit tető zsaluzását. Csak ebéd után leszek megint
  gép közelben.

 8. 7: dehát akkor mégis kb. istenhívő vagy. Vagy intelligens tervezés-hívő.
  Betonból csinálod a buditetőt? Ez nem túl intelligens tervezés… 🙂

 9. „hiányzó 96 százalék a sötét anyag” – a sötét anyagra valójában 22%-ot saccolnak, a maradék 74% lenne a sötét energia. Mindkettő az Univerzum gyorsulva tágulására adna magyarázatot. Léteznek alternatív elméletek, amelyek nem feltételeznek efféle „sötét” dolgokat, azonban jelenleg valóban a Standard Modell illeszthető legjobban a megfigyelésekhez.

 10. 9:
  Tekintettel arra, hogy ezen a szinten az anyag és az energia csereszabatos, nem bibelődtem a szétválasztással, amikor még az se biztos, hogy egyáltalán léteznek. Különben más szám adatok is forognak a köztudatban.

 11. Igaz, sokféle saccolás van, de arányaiban közel állnak a megadott értékekhez, 1-2% ide-oda – ezek stimmelnek a modellhez. Nem értem mi lenne a csereszabatos, bocs… Mindenesetre a sötét – másképpen hideg – anyag részecskékből állna, méghozzá tömeggel rendelkező részecskékből. Pont a tömegük árulkodó. Itt tehát részecskéket keresnek – nem túl sikeresen, a legjobb esetben is csak a töredékükre van elmélet, azaz fogalmuk sincs hol lehetnek ekkora tömegben. A sötét energia egy újfajta, ismeretlen energia lenne. Sokkal kevésbé van bármiféle reális elképzelés, elmélet róla, mint a sötét anyagról, ami akár ismert részecskékből is állhat.

 12. Szerintem ebből az egész kísérletezgetésből valami új fegyver fog születni…

 13. Magasabb matematika és fizika ismeretek nélkül, nem érthető üres, tök értelmetlen blabla, tehát a nagyérdemű nem ért belőle egy kukkot sem, ezért reagálnak kevesen.

 14. 13:
  Pedig a poszt alaposan le van butítva, hogy közérthető legyen. Ehhez nem kell matematikai levezetés. Csináltak egy bazi nagy részecske gyorsítót, hogy fel tudják őket gyorsítani majdnem a fény sebességére, és akkor a két nyalábot egymásnak irányították. Hatalmas frontális ütközés, repült minden szanaszét. A törmelékben körülnéztek van-e közöttük Higgs bozon. Úgy tűnik, hogy volt. Hurrá, megtaláltuk. Higgs tatának igaza lett. Amit eddig feltételeztünk, az most már majdnem bizonyosság (még ellenőrzik). Isten teremtményét egy kicsit jobban értjük. Minden esetre gratulálhatunk neki, mert kurva jóra sikerült. Minden tökéletesen passzol. 😀

  De azért hozzászólhat laikus is. Bogárcica aggódik, hogy Higgs bozonból is lesz fegyver. Én meg nem fogom neki elmagyarázni, hogy ebből bajosan, meg már nem is kell, a H-bombát felesleges überelni.

 15. Félelmetesen sok „sötét anyag” mászkál az utcákon, ezek meg itt milliárdokat költenek a keresésükre, meg hülyeségekre.

  Isteni részecske? Meg a fa…om.

  A rákot meg még a mai napig nem tudják gyógyítani. Na hagyjuk mert csak ideges leszek.

 16. Talán már leírtam, de ha nem leírom:

  A (modern)tudomány fog végezni ezzel a világgal!

  Szerte a világban folynak nyíltan, de leginkább titokban olyan kísérletek, aminek a lehetséges kimeneteléről a mélyen tisztelt tudósok szart se tudnak. Ezek közé tartozik a CERN is, de sor egész biztosan hosszan, nagyon hosszan sorolható lenne.

 17. 14: ezek tovább keresik az egyre látványosabb eszközt az emberiség kipusztításához, hiába túlbiztosítás, amióta van atombomba.

 18. 14: sokáig hárítottam el az őrült konteónak tűnő pletykákat a HAARP-ról is, de valóban folynak kutatások geofizikai fegyverek ügyében is. Ahogy etnikailag szelektív biológiai fegyverek ügyében is. Ha ma égetnének tudósokat, lelkesen hordanám a rőzsét!!!

 19. 18:

  Nem hogy csak folynak kutatások Arma, hanem egy jó részük már működik is, teszt üzemmódban egészen biztos.

  A jovonk.info ma hozta le, hogy „erősen gyanítják” a 3 nappal ezelőtti váratlan árvizet nem a globális felmelegedés okozta….

  Ez már rég nem konteó Arma, fősodratú médiák is előveszik a témát.

  A rőzsehordásban meg szívesen segítenék.

 20. Curix & Arma Gedeon!
  Az, hogy valaki tudatlan, még nem bűn, mindössze egy sajnálatos állapot. Az viszont rövidlátás ezt a kellemetlen tényt világgá kürtölni. magyarul: Ha valamihez nem értesz, akkor fogd be a szád, pláne itt nálunk, mert automatikusan felötlik a kérdés, mi a fenét kerestek itt?

 21. 18-ra:
  Ide vezet az esztelen frankista keresés. Lappangó antiszemitizmussal kevesebb kárt okozol a honlapon, mint a nevetséges tudományellenességeddel. Ha rajtad múlna gázkamrába küldenéd a tudósokat. Alig vagy jobb Hitlernél.

 22. 21: Rosszabb vagyok Hitlernél! 🙂
  Az emberiség alapvetően sokkal boldogabb volt a Fejlődésnek kinevezett pusztulás egyre újabb fázisai előtt. Erről szólnak Tibor bá Vissza a Múltba sorozatának bejegyzései is. Állandóan szt hirdeti, joggal, hogy minden csak romlott fiatalkora óta. Meg hogy „A jövőnk végetért”. Én csak levonom a logikus következtetést, hogy akkor a Haladás prófétái rossz irányba haladtatták az erről nem megszavaztatott emberiséget. Vesszenek a szarházi tudósok!
  A birkák meg kinyalhatják a seggem.

 23. a „Majdnem biztosra vehető”-vel kezdődő mondat tudós szájából nem biztos, hogy megért ennyi billentyűnyomkodást..
  hova kell azt a rőzsét vinni? 😀

 24. Én már a mai poszthoz szólnék hozzá, de „Comments are closed.” Tehát inkább ide írom, legfeljebb Tibor bá’ átteszi, ha megnyílik a hozzászólási lehetőség.

  Indiából is menekülnek egy ideje, akik tehetik, persze főleg, akiknek van valamennyi pénze. Rengeteg fiatallal beszéltem, akiknek egy unokabátyjuk már Európában, Ausztráliában, vagy Kanadában van, előkészíti a terepet, esetleg egy arát is biztosított nekik. Egy hónapja írt rám egy nepáli srác, hogy biciklivel eljutott Brüsszelig, lassan lejár a vízuma, segítsek neki munkavállalásit szerezni. Az ilyeneknek nem sok esélyük van, nem is sikerült elintéznem, pedig itthon is, Belgiumban, Hollandiában megmozgattam pár szálat. Azóta már Brazíliában van.

  Az oroszoknál is beüt a multikulti. Ilyen alacsony népességgel védhetetlenek a hosszú határai, csak az nem megy át, aki nem akar. Nekik van szénhidrogénük, ráadásul egyre újabb területeket vonhatnak be művelésbe, ahogy olvad ki a permafrost.

  Spanyolországba is könnyedén bejutnak egy bárkával Afrikából, talán az a tengerpart a legrosszabbul védett határa az EU-nak.

  Miután már bent van egy csomó bevándorló, egyre nagyobb belpolitikai feszültséget kelt, ha le próbálják zárni a határokat.

 25. Arma, Curix, Lacko

  A rőzsét úgyis mindig az alá hordják, akire fentről mutatnak. Most már inkább napalmot, az hatékonyabb.

  Jó reggelt …!

 26. Valóban nem lehet hozzászólni az új poszthoz,technika ördöge miatt, pedig ez lett volna az első klímás poszt amihez hozzáöltök egy keresztszemes mintát..
  Mindegy, ideírom.
  A klímás posztok tönkretesznek.. elolvasom mindig őket becsülettel, és utána suicid gondolataim támadnak. (na jó, ez túlzás) Mert igazak sajna… és nemhogy igazak, hanem nem is tudok mit tenni érdemlegesen a felvázoltakkal szemben. Amit lehet megteszek lokális és egyéni szinten, de mire megyek vele.. Megnyugtatom a saját lelkiismeretem.
  A klíma attól még ellenem fordul, vagyis nem látja hogy én itt vagyok, és vigyázni kéne rám.. Leszarja, mert nem gondolkozik, csak megtörténik, mint ahogy csak megtörténik az is, hogy hiába nem szállok én kocsiba, hiába vagyok környezettudatos, A tömeg, a massza, Amerika, Kína, , az emberiség nem az, és nem is tud az lenni..

  A klímaváltozás jön, kiszárítja és felégeti a kertemet, amibe legalább 100 ruppót fektettem.
  Jön, és nem érdekli, ha ki akarom húzni a méregfogát, nem érdekli ha véd és dacszövetséget kötök ellene Budapesti szinten. Nem érdekli, ha barátkozni akarok vele. Nem tudom se lecsapni, mint az emlegetett pataki urat, sem nem tudok barátságba kerülni vele, nem tudom a jó oldalra állítani, nem tudom megszüntetni, legyőzni,jobb belátásra bírni, és nem tudok még az élére állni sem.Alkalmazkodni tudok, vagy menekülni.

  Hova? Tibor bá’ ajánlása szerint a Mazuri tavakhoz.. nagyon szép,és nagyon idegen. Ráadásul egy ismerősöm van a mazuri tavak országában, Arma Gedeon.

  Szóval csókolom, (és már rég nem írtam hivatalos levelet sehová, lassan pedig kezd hiányozni..

  Tisztelt Igazgató Úr!

  A fentebb vázolt körülmények és azok megakadályozására irányuló törekvéseim előre várható elhanyagolható eredményessége mián kérem hogy kardomba való beledőlésem kivitelezését engedélyezni szíveskedjék..
  Budapest, 2012, 07. 10.

  Sz R. Dóra

 27. 20:

  Tibor bá

  néha azért némi kis érvet is odatehetnél a sűrű „tudatlanozás” és „fogd be a szád” mellé, legalább tudjam miért 😀

  Továbbra is kitartok a véleményem mellett és egyetértek Armával. Pokolba az összes tudóssal, és a világelittel, akiknek dolgoznak.

 28. hogy tudjam miért..
  mer’ hülye vagy azért.. megérdemelnétek hogy olyan helyzetbe kerüljetek, hogy nélkülöznötök kelljen a tudomány mára elért eredményeit.De nem kívánok ilyesmit nektek.

 29. Nagyon okos Dorka, akkor kérlek sorold mit ért el a tudomány, ami ténylegesen az ember javát szolgálta? Hmmm?
  Netán az áram? Ami csernobil után tudjuk milyen nagyszerű dolog?

  Tessék, sorold! Aztán ha úgy gondolod, hogy találtál ilyet, tedd mérlegre, hogy valóban megérte e.

 30. Meggyőztél, kapcsold ki az áramot. Utána vitatkozhatunk.

 31. Tibor bá’ nem látszik a hozzászólás ablak a klímás témánál.

 32. 30: Kb. ennyire számítottam tőled, de semmi gond, tudtam, hogy képtelen vagy hosszú listát összeállítani.
  És képzeld, áram nélkül nem is vitatkoznánk. Gondoltad volna?

 33. 29: A falunk határában van a ‘vadlánybarlang’. Éppen kiadó 🙂

 34. 32: Tutira nem vitatkoznánk, tekintve hogy az inkubátor amibe toxoplazma – fertőzés miatt koraszülöttként kerültem 1974 októberében — nem működött volna. Úgyhogy valóban, nem vitatkoznánk.

 35. 34:

  Ha Tibor bá felől közelítem meg a problémát, te is csak 1 vagy a 7 milliárdból. Túlszaporodtunk, így rád sem lett volna szükség, főleg életképtelenül. És ezt ne vedd személyes sértésnek, csak egy embernek mondom, aki 1 a 7 milliárdból.
  Szóval még mindig nem győztél meg.

 36. Nem is akarlak meggyőzni. Élek, és te is élsz. Kinek a szempontjából nézzük, kire van szükség, kire nincs? Te hogyan gondolod ezt a kérdést: komolyan.. kire van szükség?

 37. 14. Tiborbá

  „hogy ebből bajosan, meg már nem is kell, a H-bombát felesleges überelni.”

  Jaj, dehogynem !
  Volt egy gyenge erőfeszítés a neutronbombával, ami csak az embert öli meg, de a drága cuccokat békénhagyja…
  Szerintem ez is lehet a „fejlődés” iránya.
  Aztán ott van a dolog fordítottja, ami csak az elektromos cuccokat teszi tönkre.

  Ebben a forrás-ínséges időben már a válogatás nélkül pusztító fegyverek túl pazarlóak.

  Meg… Őszintén… Ki finanszírozná ezt a drága hobbyt, ha nem lenne benne valamilyen anyagi ráció?

 38. 36:

  Egészséges, életképes egyedekre. Ezt hívják természetes kiválasztódásnak. Te életképtelen voltál, de egy kütyü megmentett. Esetlegesen defektes géneket adhatsz tovább. Ez nem jó senkinek.
  Még 50-60 évvel ezelőtt is teljesen elfogadott tény volt, hogy 4-6 gyerekből 1-2 elhunyt.
  Ma már a többség csak 1-et akar, de az kurva egészséges legyen. Hát nézd meg a mai fiatalokat, sőt csecsemőket!
  Ha valaki 4 kg, meg 60 cm alatt születik, már „csököttnek” számít. Gondolom a terhesség alatt szedett sok szar miatt.

 39. 34: ez nem érv. Ugyanis a tudomány és az ellátás mai szintje mellett is (ami persze rosszabb, mint a tavalyi, és jobb, mint a 2013-as…) halnak meg csecsemők, koraszülöttek is. Sok példabeszéd van erről az egész fejlődés-témáról, elég talán a horgászra hivatkozni, aki azzal hárítja el a rábeszélést a hatékonyabb felszereléssel halászásra (több halat fognál, eladnád, több pénzed lenne, vagyis azt csinálhatnád, amihez kedved van), hogy „hát nem látod? épp azt csinálom!” Felesleges erőltetett „fejlődés” nélkül.

 40. 38: „Te életképtelen voltál, de egy kütyü megmentett. Esetlegesen defektes géneket adhatsz tovább.” Tudod te, hogy mi az a toxoplazma fertőzés? Nem sok köze van a génekhez…

 41. A társadalmak működését, csalakvési irányát kollektív mítoszokban megfogalmazott programok irányítják. Modern korunk kollektív programja a haladásmítosz. Ennek gyökere a messianizmus, vagyis egy az egyben vallási eredetű, miközben a Tibor bá-féle agitálás sem veszi észre, hogy a racionalista tudományosságot csak álruhaként öltötte fel ez a régi vallási, irracionális program.
  A mi eretnek felfogásunk lényege, hogy nyíltan megkérdőjelezzük az uralkodó vallási dogma érvényességét. Nem hiszünk a Szent Haladás vallásában, nem hiszünk a Tudomány és a politikai Felszabadítás álarcát felöltő Messiásban, aki megvált minket és Földi Paradicsomot teremt. Viszont úgy látjuk, hogy földünk sokkal „paradicsomibb” volt a nagy fejlődéshajszolás előtt, vagy korábbi fázisaiban. A sok megváltás csak rontott a viszonyokon.
  Természetesen mi vagyunk korunk eretnekjei, tehát az uralkodó ideológia nekünk szán máglyát.

 42. Curix & Attila!

  Hihetetlen butaság árad még a kérdő mondataitokból is. A fene akar titeket sértegetni, de veletek kapcsolatban minden udvarias mondat elkerüli az agyamat. Láthatóan érdeklődtök ti a világ dolgai felől, de minden információt kiforgattok, és rosszul alkalmaztok, illetve a saját ferde céljaitoknak megfelelően. Csak egy példa:

  A neutron bomba bevethetősége a nyugati oldalról egy kommunista propaganda geg volt. A gyakorlatban alkalmazhatatlan, mert ha a szokásosnál nagyobb a neutron sugárzás, akkor annak hatása túlnyúlna a légnyomás okozta romboló hatáson, és valóban távolabb is megölne embereket, ahol már a tárgyakat egybe hagyná, de azok RADIOAKTÍVVÁ válnának. Magyyarul a megmenekült cucok (ahogy te nevezed) használhatatlanok lennének, hacsak nem ülnél be egy ilyen gépkocsiba 5 cm vastag ólom ruhában. De azért csak nyomjátok. Ebben a korban az ember már nem képes tanulni, marad az, ami eddig is volt. Az eredményes agyműködést tinédzser korban kell elsajátítani. Aki lemarad, az kimarad. 😀

 43. Curix.. Nézz magadba. Én nem hordozok csökött géneket, mert az nem genetikai probléma, hogy anyám valami macskafertőzést szedett össze alomtakarításkor, és én ettől idő előtt, két kiló alatti testsúllyal, de értelmesen világrajöttem… majd kaptam robolactot, és egy kis oxigént,és merészkedtem életben maradni. Bár a macskás hagyományt megőriztem, minen fiam eddig macskába kapaszkodva, ill. macska után elindulva kezdett járni a toxoplazmát kivédve 4 egészséges fiúgyereknek adtam életet, akik genetikailag rendben vannak, és pont leszarják, hogy te esetleg mit gondolsz erről.

  És most majom a vízbe. Tudom, hisz elmondtad, hogy te meleg vagy. No igen..most akármennyire is vonod kétségbe a talán a technika által lehetővé tett életbenmaradásom hasznosságát, én nem vonom kétségbe a tiédet. Akkor sem, ha nem lesz kölköd, és akkor sem ha itt összeütközünk. Egyél, igyál, szexelj, és bassz oda nekem. This is life..

 44. 43: „genetikailag rendben vannak” Csak mint a Szegedi Csanád 🙂 🙂

 45. 42: „Az eredményes agyműködést tinédzser korban kell elsajátítani. Aki lemarad, az kimarad.”
  Engedelmeddel, ezt majd idézem a gyerekeimnek! 🙂

 46. 40:

  Nem tudom mi a toxoplazma fertőzés, és nem is érdekel. Még utánanézni sem fogok. A gondolatmenetem szemszögéből ugyanis ez teljesen jelentéktelen, és fogd fel, hogy ez nem Dorka ellen irányul.

  Nem mindig értek egyet Armával, de a 41-esben megint elgondolkodtató és véleményem szerint, helytálló dolgokat írt.

  A tudomány napjainkra kezdi élhetetlenné tenni ezt a földet. Megért ennyit 50-60 év elektromosság, autó, mobiltelefon stb.. és itt most 100 ezer dolgot felsorolhatnék. Megérte?

  Szerencsés körülmények közt a tudomány értünk is lehetne, de itt most nem mennék bele abba, hogy miért lett ellenünk. Arma már a 41-esben megkapargatta a felszínt.

 47. 46:
  A szöveged annyira bigott, hogy normál körülmények között totálisan ignorálnám, de sajnos itt vannak mások, akiket esetleg „megfertőzhetsz” ezzek a marhasággal. Az emberiség soha nem élt olyan kényelmesen, kellemesen és olyan hosszú ideig, mint a XX század második felében. Az hogy most hanyatlunk az nem a tudomány számlájára írható. hanem az emberi psziché torzságára. Aki ezzel nincs tisztában, az buta, mint a sötét éjszaka. – És akkor most megadtam a tartozásomat, mert kértél előbb magyarázatot.

  Nem állhatsz elő semmi újjal, mert nincs. Mindig is háboruztunk, öldököltünk, csaltunk, kihasználtunk, elnyomtunk, kinvallattunk, és amit akarsz. 500 éve tüzes fogóval letépték a pöcsöd (nem kár érte 😀 ) kihúzták a fogaidat, kiégették a szemed. Ma kapsz egy pszichó injdekciót amit valóban a tudománynak köszönhetsz, de csak akkor itélheted el, ha azt is hozzáteszed (ahogy én) mi volt előtte. Semmi olyat nem segít elő a tudomány, ami korábban ne lett volna. És még valami. Nem a tudomány felelős például Hirosimáért, a Ciklon-B-ért, stb. hanem, aki ezeket alkalmazza. A tudomány csak azt teszi, amit én is. Tálcán felkínálja, amije van. A tálcáról az vesz, aki akar, és arra használja, amire jónak látja. Ne tegyem, hogy elkerüljem a visszaéléseket? Ezzel megfosztom azokat a lehetőségtől, akik profitálhatnának belóle. Ne pufogtassátok a marhaságokat. Tessék objektív kiértékeléseket írni, ne lózungokban mellé beszélni.

 48. 46: „nem fogok utánanézni”.. persze, epic fail..
  de nem átallottad kinyilvánítani, hogy genetikailag életképtelen vagyok 🙂 Édes pofa..
  „A gondolatmenetem szemszögéből ugyanis ez teljesen jelentéktelen, és fogd fel, hogy ez nem Dorka ellen irányul.”
  A gondolataid, és az enyémek–és bárki másé–nema karnak irányulni fórumtársaink ellen, és mégis úgy sikerül.
  Hisz fel sem fogod, amiket bepötyögsz. Nincs massza, nincs elidegenedett tudomány, nincs lélektelen agytalan plázageneráció. Mind részesei vagyunk mindennek, és ha bárki ezt kétségbevonja mondjuk jobbikszavazói kurucinfós résről, és a halálod kívánja.. (nem személyesen, hisz nem Curix ellen beszélenek-fogd fel) –akkor én kurvára melletted fogok állni.

 49. 42: Tibor bá

  Hihetetlen butaság árad a kijelentéseidből. Te is érd be ennyivel, egyébként a gyerek életében fogantatása pillanatától az első 8 év a legmeghatározóbb, beleértve az agyműködést is. Puff neked tinédzser kor. 😀

 50. 48:

  Dorka tudom, most sértettséget érzel és ez miatt képtelen vagy racionális gondolkodásra. Soha nem írtam olyat, hogy genetikailag életképtelen vagy. Azt írtam, hogy életképtelenül születtél, és egy gép mentett meg. Ez már nem természetes módja a születésnek. Ebből fakadóan írtam, hogy maradhatott fenn hibás géned, amit ha megnézel feltételes módban írtam, és szintén feltételesben, hogy tovább adhatod. Nem ragozom, mert nem érted az egészet, csak a személyes sértettséget, ezért aztán jössz itt azzal, hogy meleg vagyok.

  Semmi gond ezzel én nem sértődök meg, mint te. Én életképesen születtem, ez nem betegség, sőt a mai napig nem tisztázott, hogy honnan ered, de lényeg az, hogy hiba a természetes rendben. Mivel én nem szaporodok, így ezt nem adom tovább. Ilyen egyszerű ez kicsi Dorka, csak nem kell egyből felszívni magadat.

 51. 49:
  Észre se veszed, hogy hülye vagy. Az első 8 év a meghatározó? Ez mit jelent? Eldurrogtatni kurva jó, de mit jelent? Mi a picsát határoz meg? Tanitsam meg a 7 és fél éves fiamnak az integrál számítást, mert még van egy fél éve? Bazd meg! 23 éves koromig egy büdös szót nem tudtam angolul. Most meg néha nem tudok szabadulni a beugró angol mondatoktól, ha az frappánsabb, mint as magyar megfelelő. Anyám haláláig, 12 éves koromig, a nagynénémmel éjjel-nappal együtt voltam. Öt évvel később nem mertem odamenni hozzá az utcán. Mit határozott meg nálam az első 12 év a nagynéném tekintetében? – Természetesen tudom, hogy mit akartál mondani, de akkor mond azt, mert én nem vagyok hajlandó kitalálni egy béna mondatod után.

  50:
  Dorka valóban szuper érzékeny, ami miatt elnéz dolgokat, de ezt ő is tudja. Viszont a „fetételes” módú kifejezésekről tudjuk nagyon jól, hogy nem igazán feltételesek, de el lehet búji mőgéjük.

 52. Nem szívtam fel magamat kicsi Curix, hisz a kijelentésed amit most elkensz, nincs behatással rám.. de. Egyrészt igenis megsértődtél, ahogy én is megsértődtem, és ezt kár is tagadni.
  Írtál egy orbitális butaságot, amin kár lenne megsértődni, de helyretenni talán nem kár.És akkor fölösleges azon filózni, hogy nekem mennyire esett rosszul, vagy nem, mint ahogy kár azon is filózni, hogy a melegséged felemlegetése mennyire sértettségből adódik egy olyan szóváltás során, ahol -FELTÉTELES MÓDBAN (ami ugyebár nem ér ) – meg lett pendítve, hogy esetleg életképtelen géneket adok tovább, mert a tudomány és a technika segítségével maradtam egy kiló valamennyivel életben 38 évvel ezelőtt.. Persze mindez lehetetlen lett volna 100 évvel azelőtt. A szüleim valszeg akkor elkönyveltek volna természetes veszteségként. Ahogy téged a társadalom hülye része ma elkönyvel nemmondommiként.

 53. 47:

  Tibor bá, ne haragudj, de az sem vall éles elmére, hogy kijelentő módban beszélsz olyan dolgokról, amiről halvány fogalmad sem lehet.

  No erre a hónapra bőven túlléptem a kommentek számát itt Tibor bá kis birodalmában, ahhoz képest, amennyit értelmesnek tartok, szóval legyetek jók! És ne legyetek klimakültek! 😀

  Üdv

 54. 51: Dorka szuperérzékeny? Lehet, de nem mindennapi pszichés ütésállósággal ötvözve, ezért alkalmas Akrod bácsi feladatkörének ellátására… .-) Ez dicséret, Dorka, nem megsértődni. Ha háború esetén elfognánk, mint kémet, szalutálnánk a kivégzésednél… 🙂

 55. Tiborbá

  „Nem állhatsz elő semmi újjal, mert nincs. Mindig is háboruztunk, öldököltünk, csaltunk, kihasználtunk, elnyomtunk, kinvallattunk, és amit akarsz.”

  A különbség talán annyi, hogy régen legalább az megúszhatta akinél a kőbalta volt…
  Ma már az is megszívja aki ledobja az atomot.

 56. 55:
  Hozod a formádat. Szereinted releváns idehozni egy 40.000 éves lehetőséget, és ezzel el van intézve az egész téma.

  53:
  Sajnálom Curix, csak hozott anyagból tudok dolgozni. Máskülönben észrevételezésed nagy kincs, mert másnak még nem jutott eszébe.

 57. 52:
  Valamikor a múltban tanulmányozni voltam kénytele a férfi homoszexualitást. Ok, te PC szemüvegen keresztül látod a világot, amihez jogod van, de ezzel kizársz egy nagy rakás információt az agyadból. A helyzet az, hogy a társadalom egy része nem teljesen ok nélkül irtózik, és adott esetben üldözi a melegeket. Nem tudni melyik volt előbb a tyúk-e vagy a tojás, de a melegek – lehet hogy a sok abuzus hatására, vagy csak belső indítékból – kifejezetten antiszociálisak. Imádnak rombolni, borsot törni a nem melegek orra alá, zavarni, megbotránkoztatni őket. Curix mindössze ezt tette itt, most tovább állt, hogy máshol folytathassa áldásos tevékenységét. Csak gondolj bele, vajon miért árulta el, hogy buzi? Nem volt kötelező, senki se jött volna rá a szövegéből. Vagyis volt vele célja, de mi? Ez csak azért érdekes, mert ő maga se tudja.

 58. 42. Tiborbá

  Szerintem te vagy az aki nem veszed észre, hogy ugyanolyan vak bigottsággal hódolsz az elkurvult tudománynak, mint ahogy az elkorrumpálódott egyházat ostorozod.

  A tudomány eredetileg tényleg a világ megismerését volt hivatott szolgálni… De ma már az is pénzért dolgozik.

  Amíg a Mediciek nem vették át a pápaságot, azok is „ingyen” építették a katedrálisokat… Aztán … kitudja milyen benyomásra ( 🙂 ) elkezdtel hellyegyet árulni a paradicsomba…

  Onnan nem volt megálás.
  A tudománynak sem.
  A pszichológia is eredetileg a „lelket” gyógyította volna…
  De kiderült, hogy több pénz van a marketingben, ezért több a lelkibeteg mint valaha az elérhrtő technológia és gyógyszerek ellenére.

  Az úgy nevezett „modern” tudomány se jótékony szeretetszolgálat… Annak dolgozik, aki több pénzt ad… Madárinfluenzára meg vakcinára, atomfegyverekre, géntechnológiára, persze a gyógyítás csak álca, hanem hogy le lehessen védetni az egészséges/hasznos géneket, amit (véletlen) betegségek esetén jó pénzért újra „visszavásárolhatsz”.

  A nanotechnológia eredményeit meg már titkolni kell, mert technológiai előnyei mellett kibaszottul rákkeltő, de azt tilos publikálni… (tanultak a génpiszka-botrányokból)

  Szóval… nem a tudománnyal van baj általában, hanem azzal hogy elkurvult, és összességében többet árt az emberiségnek mint amennyi hasznot hajt.

  40 évvel ezelőtt még mindannyian abban hittünk, hogy a tudomány a legtöbb problémára megoldást fog kinálni…
  És úgy is lett: A tudományt használó ember veszélyessé és felelslegessé vált a világ többi szereplője számára… Ki kell iktani.

  Volt ugyan egy „zöld” mozgalom, de azt kiherélték a liberálisok…

 59. 58:
  Egyoldalú, fél igazságok. Félemberek részére, félemberektől. 😀

 60. 56. Tiborbá

  Igazad van…
  Nem muszáj visszamenni 40 000 évet…
  Két-három emberöltővel ezelőtt sem voltunk olyan közel az önmegsemmisítéshez mint ma.
  Régen hiába lett volna meg az akarat, nem volt hozzá technológia.
  Ma már, hála a tudománynak, ez az akadály elhárult.

 61. 59. Tiborbá

  Csak fikázol, érveid meg nincsennek. Ezért személyeskedsz.
  És ezért nem izgat olyan nagyon, mert végülis annak elismerése hogy igazam van.

 62. 58: A tudomány műveléséhez pénz kell, és egyre több. Newtonnak még elég volt beállni az almafa alá, a Higgs bozonhoz meg kellett ez a 27 km-es pálya, meg egy halom energia. Naná, hogy megjelenik a pénz a rendszerben. Csoda, hogy ha olyan területekre is jut, ahol nem látható előre a profit termelés képessége.

 63. 63: nem akarok kötekedni, de Newtonnal sikerült eléggé mellényúlnod… 🙂
  A faszi 30 évig volt a királyi pénzverde igazgatója és ilyen minőségében óriási hatalma volt az állam pénzügyei felett. Vannak is őt mindenféle sötét bankár-kapcsolatokkal vádoló konteók.

  Tibor bának is tanulságos lehet az ő alakja. Ugyanis amellett, hogy ezt-azt houzzátett a tudományhoz, sőt a brit Royal Society elnöke is volt, ezt olvassuk róla:

  „Newton, although an unorthodox Christian, was deeply religious, and wrote more on Biblical hermeneutics and occult studies than on science and mathematics.”

  Nagyon jellemző az Akadémiák alapításának korára…

 64. 63, Observer

  Te látsz ilyen területeket?

  Ami meg Newtont illeti…
  Vallásos munkái sokkal nagyobb terjedelmet tettek ki, mint a fizikai…
  Szabadkőműves nagymester lévén az okkulttal is igen mélyen foglalkozott.
  És talán PONTOSAN ezek a „mellék”-vágányok segítettek neki a tisztánlátásban és a fontos összefüggések felismerésében…

  És talán PONTOSAN ez az oka, hogy az utána következő generációk olyan kegyetlenül irtják a vallásos és az okkult nézőpontokat, hogy csak a valóban beavatottak ismerhesék meg a tudomány valós bugyrait.
  Akiket ma „tudósokként” tisztelünk, csak rabszolgaként szolgáltatják a részeredményeket azok számára, akik valóban tudják, hogy mi értelme van őrült pénzeket ölni abba, hogy elemi részecskéket ütköztetnek össze hatalmas sebességgel.

 65. Régen is mecénások pénzelték a tudósokat. (vagy üldözték) Galilei jól eladta a távcsövet, mint saját találmányt, mert előbb jutott el hozzá az info, mint az első távcső, és lekoppintotta. Az ókori Egyiptomban a papok kezében volt a tudomány, féltékenyen őrizték is a pórnéptől. A tudóst általában el kell tartani valakinek. Ha nem csak szellemi munkát végez, akkor eszközöket, nyersanyagokat, labort is kell biztosítani.

  Szerintem most is vannak elhivatott tudósok, mint az orosz matematikus, aki nem vette át a pénzjutalmat. Az anyjával lakik, és a zárt ajtón keresztül küldte el a pénzespostást, hogy őt bizony nem ismeri, nem nyitja ki az ajtót. 🙂

  A tudományt hibáztatni az elit bűneiért hülyeség. Ha egy egyházi dogma (megint) betiltaná, akkor megint csak földalatti, titkos társaságok űznék. Végképp nem a köz érdekeit szolgálva, azt módszeresen butítva.

 66. 67. Jani

  „A tudományt hibáztatni az elit bűneiért hülyeség.”

  A tudós tudja, hogy mire lehet használni a tudományát.
  És többnyire ismeri az elitet is…
  És ha az elit kezébe adja a gyilkos fegyvereket, mert az biztos megélhetést biztosít cserébe, akkor minimum bűnrészes.

  Egy másik megközelítés szerint a tudós tud… és a tudás birtokában cselekedni nagyobb felelősség, mint aki tudatlanul hoz döntéseket.

 67. 68 Attila

  Te itt (megint) összemosod az összes tudóst. Egy óceánkutató, egy geofizikus mennyiben felelős a Los Alamosban történtekért és annak következményeiért? A tudósok jó része nem veszélyes dolgokkal foglalkozik, hanem próbál segíteni az emberiségnek. És kellenek is az új eredmények, mert egyre nagyobb szarban vagyunk (az egész ökoszisztémával együtt), és valahogy csökkenteni kéne a kárt, amit okoztunk. Én tudósnak tartom a középiskolai matek- és fizikatanárokat is, akik továbbadják a tudást éhbérért, miközben mehettek volna mérnöknek is sokkal nagyobb fizetésért.

  Az alapvető probléma, hogy leéltük ezt a bolygót, amire komolyabb tudomány nélkül is képesek vagyunk. Ezt elődeink bebizonyították már. A Sumér birodalomnak időnként költöznie kellett, mert elsivatagosították a területet. A Földközi-tenger partvidékéről is hipp-hopp kivágtuk az erdőket. Észak-Afrika a Római birodalmat még ellátta kajával.

  Ha a problémák gyökeréig ásunk, akkor le se kellett volna jönnünk a fáról, élni állatként tovább. Persze beleettünk a tiltott gyümölcsbe. Hol húznád meg a határt? A tűz, a csónaképítés, a kőbalta, a nyelv? Melyik tudományos eredmény lenne még nálad elfogadható?

 68. 68 Attila

  Kifelejtettem az előbb. Ott lett elcseszve, hogy egyesek azt terjesztették, hogy Isten az ember szükségleteire teremtett mindent. A fákat, állatokat. És azt mondta, hogy sokasodjatok.

 69. Attila és Gedeon!
  Oly hevesen ellenzitek azt, amit egyáltalán nem ismertek, hogy az már sírni való. Én nem válaszolok ezekre, mert nagyon alulról kellene kezdeni, és annyi munkát nem érdemeltek.

 70. 72
  Szerintem azt szeretnék, ha az iskolákat bezárnák, és betiltanák a tanítást, tanulást, internetet, könyvnyomtatást. És persze falhoz állítani mindenkit, akinek diplomája van.

 71. Azért nem bírom megállni hogy el ne mondjam mitől tört ki a rossz.
  (azon kívül hogy Arma Gedeon simán kivégezne—-bár tisztelegve, és félszemű szmájlival .-)

  Vagytok itt egy csoport, tudományellenesek. Ok. Mindegyikőzök olyan körülmények közt él, amit jócskán a tudomány tett lehetővé, és egyikőtök se megy pl. az amish-okhoz, hogy ott ne legyen neki netje.. vagy penicillinje, (bár a gyógyszereket meg az orvosi eszköztárat még az amishok is elfogadják a tudománytól nagy duzzogva ha jól tudomm.

  Elhangzott itt egy mondat, ami nem verte ki a biztosítékot azoknál a tudományelleneseknél, akik most itt szépen összeborulva visszavágynak az őskorszakba vagy bárhová, ahol valószínűleg nem is maradtak volna életben.

  Elhnagzott: „Még 50-60 évvel ezelőtt is teljesen elfogadott tény volt, hogy 4-6 gyerekből 1-2 elhunyt.”
  Bizony, és ment is Szentmihály lova egy faluban a kis fehér koporsókkal szinte hetente. Jó volt ez annak akinek a karja közt fulladt meg diftériában a két éves csöppsége? Nem vágyódtak e egy olyan világ után ahol ez nem történik meg, mert elérhető a gyógyszer? Ha nem lett volna a vágy a jobb életre, ha olyan jó lett volna, soha nem haladunk, és senki sem fedez fel semmit csak úgy puszta kíváncsiságból.

  De tovább megyek. Aki visszakívánja az utódait egy olyan világba ahol fogyóeszköznek számítanak, belegondol e, hogy a saját gyermekének súlyos betegsége esetén nyüszítve kaparná a padlót és bármit megtenne hogy a tudomány segítsen rajta.. vagy nem?
  Lehet hivatkozni Csernobilra,és az összes kataszrtofálisan elbaszott történésre ami mind azért történt, mert az emberek egy része sík hülye, vagy gátlástalan és felelőtlen. De a tudósok jószándékát megkérdőjelezni vagy gonosz szándékot látni az új felfedezésekbe- (bozonkutatás hogy fegyvernek használják ehh..)- az nekem úgy jön le tőletek, hogy leköpitek a kezet, ami rólatok is gondoskodik, és ti ezt a gondoskodást elfogadjátok.

  Tudjátik mit? El vagytok ti kényeztetve mint a hálátlan milliomoscsemete, aki mindent megkap.

 72. 71. Jani

  „És azt mondta, hogy sokasodjatok.”

  Nem a „tömeggel” van a baj… Ők sokkal kevesebbet ártanak annak a Földnek, amit, ahogy mondod, Isten az emberiségnek adott…
  Az a pár százalék a hunyó, aki sokszorta több kárt okoz mint az abszolút többség. Az egyszerű paraszt ugyanúgy túrná a földet, mint 2000 évvel ezelőtt, ha valakiknek nem kellett volna folyton több haszon.
  Most meg nyeli a műtrágyát meg a vegyszereket és elpatkol 50 évesen, de szerencsére ez semilyen könyvelésveb nem látszik, bajnak meg nem baj, mert úgyis sok van belőlük… legalábbis a profitabilitás szempontjából.

  Amit meg arról írsz, hogy nem minden tudós egyforma, azzal nem tudok vitázni. De szinte nincs olyan kutatási terület, amit nem gyorsan megtérülő haszon reményében támogat valamelyik multi… sokszor állami csatornákon keresztül. Van aki a fejét homokba fúrva végzi és ellenőrzi a méréseit, kisérleteit, van aki lelkesen reménykedik, hogy ha ügyen tud kezet fogni, akkor beveszik a „klikkbe”.

  Isten, a Biblia szerint, mint jó gazdára bízta a természetet az emberre…
  Akik letarolták, azok nem hisznek abban hogy lesz holnap…

  Akik TUDJÁK, hogy anukleáris energia nem biztonságos, de „megéri”, hasonlóan a többi környezetszennyezéssel…
  ŐK az okosok… ŐK tudják, hogy nincs másvilág, reinkarnáció… NEKIK tényleg mindegy. ŐK tudják hogy rövidesen trágya lesz belőlük…
  AKKOR meg miért ne vegyék ki a természetből MINDAZT amire szükségük van?

 73. 74: Beszélhetsz te ezeknek. Olyanok mint a nercbundás/bőrcipős állatvédők. Vizet prédikálnak, és bort isznak. 😉

 74. 73:
  Ezt Pol Pot megtette, és nem ért el vele nemzetközi sikereket.

 75. Observer és Dorka!
  A bigottság űl tórt felettünk hazug, álszent maszk alatt, és minimum pontaalanságokat szór szanaszét, de inkább ökörségeket. Attila a tipikus autodidakta utánzat, aki sok mindent olvasott, de tört részét se értette meg, mert nem vágott egybe hajmázas hülyeségeivel. Na és persze, az ésszerű ellenvetéseket könnyedén kikerülik, és gondolkodás nélkül tovább fújják a klisséket. De nekem elrettentésként megfelel. Külön tanulmány, hogy milyen sötét tud lenni egy emberi agyvelő, ha csak a történelmi mesékre öszpontosít és főleg babonákra koncentrál. Van egy olyan érzésem, hogy nem lehet véletlen – mind a kettő visszafordíthatatlan emigrációban él.

 76. 78: Olvastad Bacontól a New Atlantist? A modern tudomány kifejlesztésének programja tőle származik. Tele utópizmussal, vallással, okkultizmussal. Akárcsak Newton, vagy Comenius. Ezek nem a gyerekekekt akarták a torokgyíktól megmenteni, másféle céljaik voltak az anyag leigázásával. Végső soron a világ elpusztításának képessége, a hidrogénbomba, stb.

 77. 74. Dorka

  „Mindegyikőzök olyan körülmények közt él, amit jócskán a tudomány tett lehetővé… ”

  Nem volt választásunk…
  Ha „akkor” tudtuk volna, és lett volna választásunk, akkor talán más lenne.
  Fizetést se kaphatunk bankok nélkül.
  Bankszámlát se lehet nyitni mobiltelefon nélkül.
  De akár állatokat se tarthatunk különböző engedélyek nélkül, nem beszélve földszerzésről… Szóval ez megint olyan övön aluli érv.

  És azt is elfelejted, hogy a mi szép új világunkat mások fizetik meg…
  Még akkor is felvállaom, ha azok közé tartozom, akik a helyzetből profitálnak. Ugyanis a mi jó életünk csak a világ nagyrészének nyuvasztásával lehet elérhető. Olyan országokba exportálni a az egészségre káros munkákat, ahol a jól fizetett diktátorokat nem érdekli.
  A „tőkét” nem érdekli az olcsó kínai és indiai munkaerő VALÓDI ára… az nem jelenik meg a statisztikákban.

  Teljesen igazad van,, hogy érzelmileg támadhatatlan a gyerekeiért mindent megtevő szülő hozzáállása. De világosan kell látni, hogy világszerte milliók halnak meg filléres gyógyszerek hiányában, miközben milliárdok mennek mesterséges megtermékenyítésre, kozmetikai sebészetre, vagy számítógépes távgyógyászatra.
  Csak abban az esetben vagyok hajlandó elfogadni a „hasznos” tudomány álláspontját, ha valóban mindenki számára elérhető lesz, és nem a pénz vezérli… mert abban a pillanatban, ahogy elfogadjuk a pénz-vezérelt gyógyászatot, el kell hogy fogadjuk a pénz vezérelt betegséget is…
  És innen nézve kicsit más a gyermekéért aggódó szülő „mindent megtevő” kétségbeesése. Igen… az ördöggel is szövetséget kötne… Én is azt tenném. De attól még egy mesterséges rendszer épít az emberek „függőségére”…

  Csernobil vagy Fushimacsak a jéghegy látványos csúcsa.
  Alatta húzódik a környezetszennyezés, a a génpiszkálás, a vegyszerek, a reklámoktól „tudatmódosított” tömegek, a depressziógátlóktól zombikká varázsolt „elit”…

 78. Angolul tudóknak:

  conspiracyarchive.com/Articles/Scientific_Totalitarianism.htm

  The Faustian Face of Modern Science: Understanding the Epistemological Foundations of Scientific Totalitarianism

 79. Tiborbá

  „Attila a tipikus autodidakta utánzat, aki sok mindent olvasott, de tört részét se értette meg…”

  Mit megérteni?
  Hogy az emberiség a „modern tudomány” odavetett morzsáiból időnként profitál egy picit, és ezért el van várva tőle, hogy tapsikoljon, hogy a tudományos elit felszámolja körülötte a természetes életteret?

  Nem lehet hogy jogos egy kis szkepticizmus a bozontos Higgs bozon ügyében?

  Lassan megtanuljuk, hogy a nagyra becsült tudósaink (komoly és beavatott része ) aprópénzért a mi jövőnket árulja.

 80. 75 Attila
  „ Az egyszerű paraszt ugyanúgy túrná a földet, mint 2000 évvel ezelőtt, ha valakiknek nem kellett volna folyton több haszon.”
  A 2000 évvel ezelőtti földtúrás már fenntarthatatlan volt, mint fentebb utaltam rá.

  „Most meg nyeli a műtrágyát meg a vegyszereket és elpatkol 50 évesen, de szerencsére ez semilyen könyvelésveb nem látszik, bajnak meg nem baj, mert úgyis sok van belőlük… legalábbis a profitabilitás szempontjából.”
  A rabszolgák meddig, milyen körülmények közt éltek bármely korszakban? Az volt a profitábilis.

  „De szinte nincs olyan kutatási terület, amit nem gyorsan megtérülő haszon reményében támogat valamelyik multi…”
  Ahol pénz van, onnan tud támogatás érkezni.

  „Isten, a Biblia szerint, mint jó gazdára bízta a természetet az emberre…”
  De tudás nélkül elkúrtuk. (nem kicsit, nagyon)

  ”ŐK az okosok… ŐK tudják, hogy nincs másvilág, reinkarnáció… NEKIK tényleg mindegy.„
  Itt kicsit zavarosodik. Gyanítom ez már az Arma szíve csücskében lévő politikai-gazdasági elitről beszélsz. Őnekik a jelek szerint elég elszállt, ezoterikus világképük van. Pont nem ez jellemző a tudósokra manapság. Persze vannak a beavatottak, de ez leginkább a legérzékenyebb területeken. Csillagászatban, részecskekísérletekben kontraproduktív a potenciális jövőbeli kádereket (iskolások) megtévesztve, hamis információkat becsempészni. Meg az ellenőrző kísérletek úgyis megbuktatják. És ott a matematika, ami objektív tudomány. Nincsenek elavult részei. Ha egy matematikus bebizonyít valamit, akkor bárki belátja a helyességét, aki megfelelő alapismeretek birtokában van. Vallástól, kultúrától, politikai beállítottságtól függetlenül.

  „AKKOR meg miért ne vegyék ki a természetből MINDAZT amire szükségük van?”
  Eddig mindig elvette a ledelepedett emberiség a természettől, amit tudott, és hasznát látta.

  Mondhatnál arról is néha valamit, hogy szerinted mit kéne tennünk egyénenként. Ne azt, hogy az elitnek mit kéne máshogy csinálni, mert magától nem mond le a hatalmáról. Sose tette.

 81. 75 Attila
  Kérlek válaszold meg, amit korábban kérdeztem:
  „Hol húznád meg a határt? A tűz, a csónaképítés, a kőbalta, a nyelv? Melyik tudományos eredmény lenne még nálad elfogadható?”

  Ha most világdiktátor lennél, te milyen intézkedéseket hoznál? Mert eddig csak a kritikájukat mondtad.

 82. 86 Arma
  Megnyitottam, holnap elolvasom.

  Veled nagyjából egyetértek sokmindenben. Valóban mocskos az elit, összefonódott, túl sok hatalma, pénze van, és valószínű misztikus szertartásokkal erősítik a közösségüket. Az alkimisták alapjairól indultak a tudományok, felvilágosodás, forradalmak, stb. A fő különbség köztünk szerintem az, hogy én a világot megismerni próbálom, elfogadni gyönyörűnek, és ahol tudok, a rossz tendenciáknak ellene teszek. Nem zsörtölődök olyan dolgokon, amibe nincs sok beleszólásom. Ahhoz meg nincs gyomrom, hogy felküzdjem magam a híg fos tengerében, hogy bábja legyek a néhány szinttel feljebb lévő szabadkőműves/illuminati akárkinek és a körülményeknek. Magánszemélyként szeretnék megtanulni eltartani a leendő családomat, és nem elvérezni egy értelmetlen harcban.

 83. 80:
  Folyik tovább a hülyeség abszolút magabiztosan: „Bankszámlát se lehet nyitni mobiltelefon nélkül.
  De akár állatokat se tarthatunk különböző engedélyek nélkül,”
  Van bankszámlám és nincs mobil telefonom. Van 4 állatom és nincs semmilyen engedélyem hozzá, nem hogy „különböző”. És aki nem tudja, de ollvassa, az ezt az alaptalan marhaságot kézpénznek veszi. Amikor kitérek magamból, akkor ezeket az ollvasókat védem.
  Ha ekkorákat blöffölsz, akkor hogy lehet téged koömolyan venni, amikor más dolgokat írsz? SEHOGY.

 84. 84. Jani

  „“Hol húznád meg a határt? A tűz, a csónaképítés, a kőbalta, a nyelv? Melyik tudományos eredmény lenne még nálad elfogadható?”

  Talán a kamatnál.
  Amíg hivatalosan tilos volt, a világ kezelhetőbb volt.
  A kamat az ami valódi termelő befektetés nélkül hatalmas vagyonokat öszpontosít kevés kézben… Ez lehetővé teszi a „tudományok” kisajátítását egyéni célokra.
  Úgy gondolom, és ezzel egyáltalán nem vagyok egyedül, hogy a kamat, a „végtelen növekedés” ideológiája felerősíti az emberi természet negatív vonásait.

  Gondolom te is érzed, nem a „dolgokkal” van bajom. Hanem az erkölcsi környezettel, ami a dolgok felhasználását meghatározza.
  Azzal gondolom, egyetértesz, hogy nincs azzal semmi baj, ha sokaknak van otthon baseball ütője… Nekem sincs… de talán jogos elvárás, hogy ne vigye mindenki magával mondjuk a discóba vagy egy politikai tüntetésre vagy focimeccsre…
  Ha egy tudományos eredmény szervesen illeszkedik a kor társadalmába akkor annak csak örülni lehet.
  De ha egy eleve torz világot még tozabbá tesz, akkor, legyen bármilyen szenzációs is, nem tudom tiszta szívvel üdvözölni.

 85. 86. Tiborbá

  Magyarországon történt velem, hogy számlát akartam nyitni, és nem tudtam, mert nem volt mobiltelefonom.
  Ha a kutyáidnak nincs oltási igazolása, akkor bajba kerülhetsz.

  De te is jól tudod, különböző madzagok nélkül kifejezetten meg van nehezítve a boldogulás… Bankszámla nélkül már munkát se kapsz… esetleg feketén… De pont erről beszélek a törvényes alternatíva nagyon röcögős…

 86. 89:
  Ez az Attila, ezért vagy link. Nem tudtál számlát nyitni az nem egyenlő azzal, amit eredetileg írtál. A kutyám oltási igazolványa se egyenlő azzal, amit eredetileg írtál. És termőföldet is tudnék vanni, ha akarnék itt a szomszédban, ahol több eladó szántó is van. (ez volt a harmadik állításod) Hogy a fenébe vegyelek ezek után komolyan?

 87. 90:
  „Fizetést se kaphatunk bankok nélkül.
  Bankszámlát se lehet nyitni mobiltelefon nélkül.
  De akár állatokat se tarthatunk különböző engedélyek nélkül, nem beszélve földszerzésről…”

  Tibor bá’! Nem kenyerem megvédeni Attilát, de ebben igaza van.
  És attól, hogy szőrözöl vele, nem biztos, hogy ő válik nevetségessé.
  Persze, hogy tudsz venni a szomszédban 1-2 ha szántót, de próbálj meg betörni a „nagyok” közé.

  Nem tarthatsz a legtöbb városban 2 kutyánál többet. Mert tilos. Nem tarthatsz juhot, vagy marhát, vagy disznót lakott területen, csak a szomszédok és jegyzői jóváhagyással. Ha tartasz kötelező állatorvosi vizsgálatok vannak, amik több tízezer ft/év/állat. Ha tartasz, és kifizeted, akkor állandóan zaklatni fog a hatóság, a különböző ellenőrzéseivel.

  Hivatalos munkahelyhez tényleg kell a bankszámla. Hivatalosan fizetést csak bankokon keresztül kaphatsz (a nagy testvér kíváncsi rá, mire költesz 🙂 )

  Abban igazad van, hogy bankszámlához normál esetben nem kell telefon, csak kössél velük szerződést, minél többet. De persze, ha nincs mobilod, egy senki vagy, mert nem tudják ellenőrizni, hogy merre jársz, kivel beszélsz, mit üzentek egymásnak.

  Szóval, ha akarod érted, mit írt Attila, ha nem akarod, nem érted. És akkor nem is kell komolyan venned.

 88. 88 Attila
  Ha a kamatot, mint tudományos eredményt nézzük, akkor a legrégebbiek közé tartozik. Régebbi, mint a kereszténység. Mindenkinek vigyázni kell, hogy ne legyen adós, ne váljon emiatt rabszolgává. Hogy megmaradjon a döntés szabadsága.

  Módszerként lehetnek kifogásaid ellene. Mindenképp szabályozni kellene/kellett volna. A betiltás kicsit drasztikus lépés, de nyilvánvaló előnyei vannak. Elcsesztük miatta a Római birodalomnál, a templomosoknál, meg most is. Kamat nélkül sokkal kevesebben adnának kölcsönt, mert nem éri meg, saját maga jobban be tudja fektetni. Államadósságot felhalmozni gáz, viszont ilyen fékek nélkül meg elháborúztuk volna az erőforrásokat. Őszintébb lenne a világ, kimutatnák a foguk fehérjét, a látszatra se kellene ügyelni. Egyszerűbben a jó helyzetben lévő legagresszívabb lenyomta volna a többit, akár hódítással, felperzselt föld taktikával. A tudatlanságot kultiválva a legbarbárabb (most a szó köznapi, pejoratív értelmében) érvényesülne.

  A kamat nélkül is folyamatosan irtottuk az erdőket, hogy hajót építsünk, eltüzeljük, és a helyén gazdálkodjunk. Aztán miután sivatag lett, az utolsó lekapcsolta a villanyt. Tudomány nélkül a makroszintű problémák felismerése, kezelése is nehezebb. Nem könnyű eldönteni, melyik prófétának higyjél. Az uraságnak feltétlenül engedelmeskedsz, mert Isten rendeléséből van ott, te meg lent, és amúgy is ezért jár a jutalom az öröklétben.

  Kamat nélkül is megy a hatalomkoncentráció, és időnként rá kell kényszeríteni az aktuális elitet, hogy visszavegyen, élhetőbbek a viszonyok. Nekem a passzív ellenállás vonzóbb, mint agitálni, vagy szabadságharcolni. Magától is döglődik a rendszer.

  Szerintem csak földműveléssel, szaporodással is eljutottunk volna egy hasonló ponthoz, amikor már annyira kiirtjuk az erdőket, sivatagokat hagyunk magunk után, hogy belendüljön a klíma ingája, és a saját fajunkat (is) kipusztítsuk. És közben nem kutatnánk, hogy mit is csinálunk rosszul, hogy élhetjük túl.

  A kamatot megtalálni, mint végső bűnöst egyszerű. Sok más dologra is rá lehet modani, hogy nem kellene, máshogy kéne csinálni. Hát csináld másképp. Ha működik, akkor lesznek követőid, egyre többen vannak úgy a jelenlegi rendszerben, hogy látják a fenntarthatatlanságát, csak kényszerpályán vannak. Én például falura költözőben vagyok. Tanulgatom a helyiektől a mezőgazdálkodást, és beszélgetek mindeféléről. Adok én is hasznos ötleteket, mert sokmindent olvastam, láttam, hallottam, átgondoltam (tudomány). Még jobb, ha valamit én kipróbálok, és működik. Ha látják, hogy jó, akkor mások is megcsinálják. Spórolás miatt még fogékonyabbak. A faluban amúgy is kell a háztáji, mert „normál” munkalehetőség nincs, főleg a bányák, TSZ-ek bezárása óta. Nem kritizálni kell a tudományt, hanem elsajátítani, és az eredményeket jóra használni. Már nem csak az elit kiváltsága, ott az internet előtted is. Kőrösi Csoma Sándort is elítéled? Tehetséges volt, eljutott külföldi egyetemre, aztán a világ végére. A gonosz imperialisták meg támogatták, amely júdáspénzért neki volt képe elkészíteni a tibeti-angol szótárat, hogy azok még hatékonyabban zsákmányolhassák ki a világ népeit.

 89. 91:
  „Szóval, ha akarod érted, mit írt Attila, ha nem akarod, nem érted. És akkor nem is kell komolyan venned.”
  Tehát felelőtlen zöld útat engedsz a link dumának! Vagyis én is írthatok ssze-vissza, amit akarok. Majd az olvasó eldönti, hogy mit akar érteni alatta. Ha így tennék, félő, hogy te se lennél itt, vagy hevesen kritizálnál.

 90. Az ókori görögöknek már minden megvolt, hogy ipari forradalmat indítsanak be. Hérón gőzgépet épített játékszerként, egy golyót forgatott meg. Eratoszthenész megmérte a Föld kerületét két kút árnyéka alapján, ráadásul tök pontosan. Ptolemaiosz atlaszt készített vetületeket használva. Arkhimédész gyakorlatilag levezette az integrálszámítást, amit Newton és Leibniz jó 1900 évvel később újra feltalált. Lehet, hogy ősi könyvek közt találtak az ötletre. Mi onnan tudunk erről az eredményről, hogy az isztambuli nagykönyvtárban régi kódexet restauráltak néhány éve, és a borítója még korábbi könyvek lapjaiból volt préselve, ezeket szétválasztották, így leltek rá az eddig ismeretlen kéziratra. Volt egy mentalitásbeli különbség az ókori görögök, és a XVII. Századi angolok között, így más-más eredmény jött ki a hasonló tudományos háttérből. Szerintem nem a tudomány a hibás. Jöhet megint a kamat téma. 🙂

 91. 84 Arma
  Elkezdtem olvasni a cikket, de eleinte nem sok újdonságot mondott. Vannak benne szavak, amik nincsenek az aktív szókincsemben, így viszont hosszú a cikk. Összefoglalhatnád a blogodon a lényegét.

 92. 95: azt tervezem is, de mégis javaslom átrágni magadat a cikken. Ugyanis alapvetően cáfolja Tibor bá vulgár-álracionalista kirohanásait az objektív tudomány kontra irracionális hitek kérdésben. Bebizonyítja, hogy a modern tudományvallás és tudománydiktatúra rendszere okkult körök műve és ők tartják a tudományo világát máifg ellenőrzésük alatt, alapvetően mégikus-utópikus, tehát irracionális célok szolgálatában.

 93. 96:
  Komikus!
  A kisebbik lányom (Sydney-ben egyetemi előadó) vagy 15 éve küldött nekem egy hasonló cikket (akkor még levélben). Megírtam róla a véleményem, azóta nem küld semmit. 😀
  Ez a cikk tipikus csürése csavarása olyan társadalom tudományi közhelyeknek, amitől kurvára tudományosnak tűnik, de nem mond semmit. Mi szükség van a görög és latin szavak eredetének a vizsgálatára a „hit és tudás” vitájának az eldöntéséhez? SEMMI. Erről értelmes vita nem létezik, ami itt is bebizonyosodott. A tudomány irányítás alatt állása pedig abszurd. Olyan mértékben igaz, ahogy minden más vád is igaz, többé-kevésbé, mert a világunk nem homogén semmilyen vonatkozásban, mert az élet diverzifikál. Nincs totalitás, mert valami mindig kilóg a sorból. És még valami, sok beszédnek sok az alja. Szegénységi bizonyítvány 20 méter hosszan azt tagalalni, ami ráfér egy A4-es papírlapra.

  Velem kapcsolatos meglátásod is hibás (folytatom, de most teázni mentem)

  Tíz éve megírtam a könyvemben (Ősrobbanás), hogy vannak jelek és észlelt tények, amik arra mutatnak, hogy az általunk ismert fizikai világon túl kell lenni még valaminek, ahova belépni nem tudunk. de miért kell olyan beképézelttnek lenni (hívők) hogy kijelentik, ők tudják mi ez a „túl világ”, sőt részletekről is beszélnek, kik laknak ott, és miért, hogy léptek velünk érintkezésbe, stb. Lószar! Az általunk megismert anyagi világon túli létezőkről semmit se tudunk, és nagyon nagy valószínűséggel sose fogunk megtudni semmit. A különbspég Gedeeon, én és a hívők között az, hogy én ismerem az emberi tudat határait. Ők nem, arrogáns módon az embernek adnak egy istennel majdnem egyenértékű, örök életet bíró LELKET. Én ennél sokkal szerényebb vagyok. Úgy gondolom, hogy az ember a hatalmas világmindenségnek csupán egy aprócska, jelentéktelen mákszeme, amivel az „isten” egyáltalán nem törődik, hatalmas játékában mindössze egy aprócska csavar vagyunk, éps ezen az éjjel-napapal folytatott ájtatos imádkozás se segít.

 94. 96 Arma
  „Bebizonyítja, hogy a modern tudományvallás és tudománydiktatúra rendszere okkult körök műve és ők tartják a tudományok világát máig ellenőrzésük alatt, alapvetően mágikus-utópikus, tehát irracionális célok szolgálatában.”
  Néhány elütést kijavítottam, nem hamisítási céllal. 🙂 Igaz, amit írsz. Viszont nekünk egyénként az a dolgunk, hogy elválasszuk a hülyeséget a valódi ismeretektől. Természettudományokban nehéz hazudni, mert bebizonyítják mások, hogy kamu volt. Meg kontraproduktív is. Nem lehet működő találmányokat alapozni rá. Ellenőrzik a tudományokat, persze, én is. 🙂 A nagyobb gond, hogy leginkább a humán- és társadalomtudományokat irányítják is, ideológiákkal fertőzik. De ez nem az, amit Tibor bá’, vagy én elsősorban tudomány alatt értünk. Nem tudományos módszereket használnak.

 95. 99 – Jani:
  „A nagyobb gond, hogy leginkább a humán- és társadalomtudományokat irányítják”
  Ezek mióta tudományok? 😀
  Mert akkor meg lehet toldani a teológiával is, és nincs tovább vita.

 96. 99: az összes tudományt használják. Ezért van génpiszkált gyerek. Eugenika, hidrogénbomba. Ezeknek irracionális céljai vannak az egésszel, aminek szolgálatába állítják a korlátozott célú tudományos racionalizmust.

 97. 101 Arma
  Az eugenika nem tudomány. Vagyonos emberek meghatároznák, hogy ki éljen túl, ki szaporodjon. Megvalósítás tervezéséhez felhasználnak tudományos módszereket, időnként támogatnak ilyen célú kutatásokat. Mint Gates a GMO-val és a vakcinakutatással. A genetikának vannak jó és rossz felhasználási területei.

 98. 100: Newton többet foglalkozott a teológiával, mint a gravitációval. A természet törvényeinek megismerése csak arra volt ezeknek jó, hogy manipulálhassák a tudásukkal az anyagot és a társadalmat, e manipulációkhoz végső indítékaik irracionálisak, vallásosak voltak, méghozzá egy perverz emberellenes vallásból.

 99. 104: Basszus, a fejemre esett ez az alma. Jé, ez a gravitáció…

  Mégis mennyit kellett volna foglalkoznia vele? 🙂

 100. 103 Arma
  Az eugenika a hatalmasok játéka, és gyakran a motiváció a hatalomszerzésre. A családalapítás, és a leszármazottak jólétének a biztosításának ösztönszerű igénye kiterjesztve. Bármelyik fajvédő eugenikus tulajdonképp, és ez nem függ a tudomány színvonalától. Legfeljebb megpróbálnak tudományos álcát találni az embertelen programjaikhoz.

 101. 105: Tibor bá ( az ál-) azt sugallja, hogy aki tudományos módon gondolkozik és ilyen ismeretekre tesz szert, az nem hihet irracionális dolgokban. Newton kora bizonyára legnagyobb tudósa volt, igazi koponya. De ettől nem szokott le az okkult irracionális hitéről…

 102. 106: itt egy nagyon jó és mellbevágó másik cikk az előbb ajánlott szerzőtől arról, kik játékszere az eugenika, milyen szoros kapcsolatban álltak koruk tudományos elitjével (pl. Darwin unokatestvére), miért folytatják a genetikailag módosított emberkjsérletet és milyen jövőt szánnak nekünk. E SZép új világ-tervek szjnhelyei a Tudomány Templomai, a legmenőbb egyetemek napjainkban:

  conspiracyarchive.com/Commentary/Evolution.htm
  Engineering Evolution: The Alchemy of Eugenics

  “Last June at Yale University, the World Transhumanist Association held its first national conference. The Transhumanists have chapters in more than 20 countries and advocate the breeding of ‘genetically enriched’ forms of ‘post-human’ beings. Other advocates of the new techno-eugenics, such as Princeton University professor Lee Silver, predict that by the end of this century, ‘All aspects of the economy, the media, the entertainment industry, and the knowledge industry [will be] controlled by members of the GenRich class… Naturals [will] work as low-paid service providers or as laborers…’” (Hayes, 2004)

  Here is the vision of the Transhumanist movement… Huxley’s Brave New World where the new class distinction is genetic. Yet, just how long shall the GenRich class tolerate the existence of its biological subordinates? Hayes continues:

  “What happens then? Here’s Dr. Richard Lynn, emeritus professor at the University of Ulster, who, like Silver, supports human genetic modification: ‘What is called for here is not genocide, the killing off of the population of incompetent cultures. But we do need to think realistically in terms of the ‘phasing out’ of such peoples….Evolutionary progress means the extinction of the less competent’.” (Hayes, 2004)

 103. 104 Arma
  Szerintem nagyon leegyszerűsíted a helyzetet. Newton alkimista volt, valóban. A természettudósok általában alkimisták voltak. Volt többféle motivációjuk, mint megismerni a világot, olyan feltételeket teremteni, ahol szabad gondolkodni, ami gyakran hozta a dogmatikus egyházzal és királysággal való szembenállást. Így viszonylag könnyű volt őket vagy tanaikat ezek ellen felhasználni. Newtonnak persze, hogy voltak teológiai gondolatai, előtte nem nagyon volt különválasztva tudomány. Több volt az ismeretlen tényező, nagyobb a motiváció a megismerésre. Én nem keverném össze a XVII. századi szabadkőművességet a XX. századival, ahol már minden illuminati… rátelepedett. Newtonnak nem hiszem, hogy az angolszász faj, vagy a zsidóság térnyerése a fő motivációi közt lett volna. Akkoriban sokminden feketemágiának minősült, ami tudományos kísérlet. Ez a mágus dolog onnan is ered, hogy folyamatosan látványos eszközöket kellett építenie, hogy egy-egy ötletének a hasznát bemutassa. Így tudta az elit figyelmét fenntartani, hogy van értelme a kutatásainak. A pestisjárvány elől hazament két évre, akkor lefektette az optika alapjait.

  105 Observer
  Ez a Newton és az alma sztori jópár évtizeddel Newton halála után jött elő. Vizualitása miatt későbbi kitaláció léte ellenére hatékony mém, jól beépült a köztudatba.

  108 Arma
  Ha létrehoznak néhány ilyen embert, akkor szerintem a tömegek előbb-utóbb zsigeri félelemből meglincselnék ezeket. Remélem ez a harc az USA-ra fog koncentrálódni.

 104. 109: de mit szólsz ahhoz, hogy ilyen programot pl. a Yale egyetemen propagálnak? Ezek szerint ma se olyan racionalista a tudomány.

 105. 110
  Nem a tudomány irracionális. Hanem a Yale-en folytatnak olyan programokat is, ami az irracionális elit (politikai-gazdasági, nem a tudományos) céljait szolgálja. De hát mit vársz attól, ahol Skull & Bones honos?

 106. Kedves Arma, nem ártana lassan eldönteni, hogy jó-e vagy rossz-e az, hogy vannak bizonyos szabályok. Pl hogy nem tarthatsz disznókondát panelházban… Ez vajon a globális elit elnyomó szabálya, nehogy önellátó lehessél disznóhúsból a panelben, vagy a többi lakótárs ésszerű elvárása, mert az ő életminőségüket rombolná, ha az egész ház és a környék a disznószartól bűzlene.
  A globális elitet egyszer azzal hozod elő, hogy a liberalizmust támogatja, hogy az embernek mindent szabad legyen, így ők szarhassanak mindenki másra, meg a hosszú távú következményekre (és igenis lehessen disznókonda a panelben), máskor meg ők állnak minden szabály mögött, amelyeknek a célja a kisemberek bekorlátozása…

  A tudomány összeesküvés elméletes szemlélete is elég ingatag lábakon áll. Lehetett akármilyen okkult elképzelése Newtonnak, a gravitáció törvényének felismerésével, és leírásával olyat adott az emberiségnek, aminek a hasznát nap mint nap élvezzük… pl. enélkül nem nagyon létezne műholdas kommunikáció se.
  Püthagorasz az ókorban egy misztikus vallási szekta vezetője volt, akiknek mindenféle életvezetési előírásai (pl. vegetarianizmus) voltak, meg misztikus elképzeléseik a világról. De nem kell az ő nézeteit követni, hogy belássuk, abban igaza volt, hogy (euklideszi síkon) a derékszögű háromszögben az átfogó hosszának négyzete megegyezik a befogók hosszának négyzetösszegével. Lehet, hogy ez valami olyan tudás volt valaha, amivel hatalmat akart szerezni az emberiség felett, és mindenkire rákényszerítette volna saját vallási nézeteit, de manapság még csak vegetáriánusnak se kell lenni ahhoz, hogy ezt megtanulhasd az iskolában…

 107. 112: a gravitáció áldásait addig is élvezték az emberek, hogy newton fejére esett volna az alma! 🙂
  Amúgy tudtommal pont a gravitáció működése nincs igazán megmagyarázva máig se. Mégis működik! 😀
  Hogy a tudományt az elit a moderrn kor kezdete óta hatalmi célra használja, azt látjuk. Idéztem, mit terveznek az embernemesítés terén. A nem kiválasztottakra a „phasing out” vár, ha a Terv megvalósul.

 108. 113, 115
  A gravitáció elmélete használható modellt adott a bolygók mozgására. Összekötötte az égi és földi világot. Nem magyaráz meg minden helyzetet, főleg szingularitásban. Könnyű az Intelligens mozgatóra hivatkozni, azzal bármit meg lehet magyarázni. Főleg, ha nem a hogyan kérdésre keressük a választ, mint a tudomány, hanem a miértre, mint a vallások.

  A belinkelt cikkben nem találtam SEMMI konkrét érvet a gravitáció elmélete ellen, a leghatásosabb így szól:
  „Világos, hogy a gravitáció elmélete tudománytalan, hiszen nem képes ellenőrizhető jóslatokat tenni!”
  Ez így nem igaz. Ha akartok, idézzetek még érveket, hátha egy értelmes eszmecsere kialakul.

  Az evolúció elméletének igazságtartalmát sem befolyásolja, hogy milyen szándékai voltak a kifejlesztőinek, propagálóinak, direkt félremagyarázóinak. Ami hibákra rájöttünk, azt orvosolni kell az elméletben.

 109. 109!
  Megpróbáltam végig követni az utóbbi több évben newton munkásságát..Szépen apránként kivesézve…Azt gondolom,hogy a sok terület feltérképezésével,amit átfogott,szerintem Ő is keresett valamit..Magát az életet..
  Ahhoz képest,amit a kor mint technikát ,technológiát tudott neki adni,(ha lehet annak nevezni)azért kihozott minden lehetségest,és sok mindent tett hozzá,amiket a mai napig használunk,és gondolom előre is vitt..Hogy a szabadkömüvességhez köze lehetett,hát,lehet benne valami,mikor a royalba bekerült..
  Akkoriban elég hamar meg szabadították az embert a fejétől,de még a pénzverde élére is került..
  hm..Valamit neki nagyon tudni kellett…

 110. 116: Nem vagy túl fogékony az iróniára…

 111. 118 Avatar
  Legalább egy mosolygós arcot kitehettél volna. Vannak, akik komolyan beszopnak ilyen cikkeket.

 112. 115:
  Röviden: Faszság.
  Részletesebben: Miért pécézték ki a gravitációt? Ugyanez a helyzet a másik három alapvető erővel, vagy kölcsönhatással. Ez a négy kölcsönhatás tartja fenn a világmindenséget. De ha már itt tartunk (Gedeon te szállj ki, mert nem neked való, és csak szamárságokat mondasz, ha megszólalsz)
  1) Erős kölcsönhatás (pion)
  2) Gyenge kölcsönhatás (neutrino)
  3) elektromágneses kölcsönhatás (foton)
  4) Gravitáció (gaviton – még nem találták meg, csak feltételezik, hogy ez közvetíti)

  Igen. A tömeg (anyag) jelenléte befolyásolja egy másik tömeg (anyag) viselkedését. Ugyanúgy, ahogy a két réses foton kísérletnél is az ember jelenléte befolyásolja a foton viselkedését. Erről már írtam, de megértés hiányába tisztelt nagypofájúak hallgatni tetszettek, és senki nem kérdezte meg, hogy hát akkor Tibor bá’ hogyis tetszik gondolni ezt az általunk ismert anyagi viklágon túli dolgot? Mert erről lehet beszélgetni, Jézus üres sírjáról viszont nem érdemes, mert abszolút hülyeség. De hogy van ez a semmiből előugró szubatomi részecske, majd vissza eltűnik a semmibe? Honnan a fenéből tudja egy radioaktív izotóp egy bizonyos atomja, hogy most rajta ab sor, hogy dezintegrálódjon? Ezeken lehet(ne) tökölni, nem a vakolókon, ami képlékeny, mint a kutyaszar az évszázadok alatt állandóan változik. Csak meg kell érteni. A tömegekből kimagasló értelmes emberek mindíg is keresték egymás társaságát, mert hülyék között megőrül az ember. Ilyen például a MENSA is, ahol nincs semmiféle összeesküvés, ezért kezeskedek. A szabad köműveseknél nem voltam, de biztos vagyok benne, hogy Gedeon ott is ördögöt lát, ahol semmi sincs.

 113. Bárcsak minden nagypofájú tudna hallgani!

 114. 121:
  Én megelégednék az üresfejű nagypofájú hallgatásával is. 😉
  És mi a helyzet a hz többi részével? Ez már kivül esik az érdeklődési körödön? 🙄

 115. 122
  Majd újra olvasom és akkor visszatérek rá.
  Addig kár, nincs értelme.
  A gyertyáimra te sem reagáltál – normálisan.

 116. 120 Tibor bá’
  Ami nekem megmozgatta a fantáziámat, az az információ teleportációja. Két összefonódott részecskét más irányokba kilőni, az egyik fázisát megmérni (akár meghatározni egy polárszűrővel), ezzel megtudni (kijelölni) a másikét. Már nem csak elektronnal, fotonnal, hanem céziummal, több trilliónyi atommal is végeztek ilyet. A jövőben esetleg tárgyak átvitelére (információ megy át, egy ugyanolyan dolog jelenik meg ott) is alkalmas lehet, de inkább az adatátvitel gyorsítására alkalmas (gyorsabb a fénynél). Netán a fekete lyukakból lehetne információt (vissza)szerezni, ha a hatótáv (hatótávról nem tudok semmit, meddig van összefonódva két részecske) megengedi. Einstein javasolt hasonló kísérletet, hogy a kvantumelméletet cáfolja, de végül alátámasztotta.

 117. 124:
  Az entangled részecskék közötti információ (perszeb csak spinjükre vonatkozólag) áramlás sebessége messze meghaladja a fényét, ami Einstein detronizálása nélkül nem lehetséges. Tehát választhatunk: Vagy van egy negyedik térbeli dimenzió és a kapcsolatot azon keresztül tartják fenn, vagy a C nem az abszolút sebesség. Illetve lehet harmadik opció is, amit viszont még csak nem is sejthetünk, de ez a téma mindenképpen arra mutat rá, hogy a fizikai világ tágabb, mint amit mi ismerünk. És ez sokkal izgalmasabb, mint a mennyország a nagyszakállúval. 🙂

 118. 125: a monoteizmus jókora tartományában alapelv, hogy az Isten nem antropomorf, semmiféle emberileg elképzelhető formája nincs, megfoghatatlan. Persze nagy zsidó szakálla sincs, a zsidó teológia szerint se. És persze nem tiltja a szexet, stb.

 119. 125 Tibor bá’
  Einstein a saját sírját ásta meg, amikor ő javasolta az EPR-kísérletet. Nem a kvantumelméletet buktatta, hanem a sajátját. 🙂 A dogmatikus valláskövetők gyakran el sem tudják képzelni, hogy milyen szépségekre, felismerésekre lehet bukkanni, ha keressük az igazságot, nem csak elhisszük valamiről, hogy úgy van.

 120. 127:
  Einstein elég érdekes figura volt, lehetne róla készíteni egy posztot, de csak kevesen értenék. Főleg, mert a köznép keveset és rosszul tud róla sok mindent, és mert (itt Gedeonnak igaza van) a cionisták fel akartk használni saját céljukra. Persze Einstein nem hagyta magát. A napokban olvastam Lánczos Kornélról, mert egy szimpozium sorozatot róla neveztek el. Na itt kiderültek olyan részletek, amikről volt némi tudomásom (például Einstein Lánczos jegyzeteit használta, és a rázósabb matek kérdésekkel mindenkit elküldött Lámnczoshoz), de itt elég bőven ki volt a dolog tárgyalva, mert Lánczos oldaláról tárták fel a tudomány-történelem elsárgult lapjait.

  Az EPR kísérlet Gedeonnak tetszene, mert mind a három pasi zsidó volt. 😛

 121. 128 Tibor bá’
  Hol máshol jelenjen meg poszt róla, mint az értelmes emberek vitafórumán? 🙂 A Higgs Bozonhoz is mennyi hozzászólás érkezett. 🙂 Ha valami nem világos, hozzászólásokban megvitatjuk. És Tesláról is legyen poszt, én őt sokkal nagyobb koponyának tartom Einsteinnél. Az felülmúlhatatlan, hogy a fejében lejátszotta a kísérleteket, prototípusok tesztelését, aztán már csak a tökéletes eszközt hozta létre.

 122. 128: tudtommal meg könnyű volt Katát táncba vinni. Izrael elnöki tisztségét nagyon okosan nem vállalta, mert a potikai tisztség mindenkit elkoptat (Izraelben most sorra csukják be az ilyeneket…), így meg lehetett belőle egy tömegkultúrás „ikon”, az egzaltált tudószseni archetípusa. Mármint annak a PR-imidzse, mer a valóságban, mint mondod, lehet, hogy nem volt akkora kreativitásbomba, csak az arculatépítéshez volt jó és lelkes alany.
  De a cionizmust őszintén támogatta, a zsidók átlagon felüli eszének mítoszához is tudatosan használják fel és tudatosan építették fel kultuszát.

 123. 129 Jani,Egy teslás-posztot tényleg nagyon tudnánk becsülni:)
  Én nem mertem, mert Tesla egy kicsit olyan titokzatos dolgokat művelt.. A Tesla tekercs kinek nem mozgatja meg a fantáziáját? (ha van gyakorlati jelentősége ha nincs.

  Nameg Tesla olyan érdekes (szinte játékszerűen művelte a fizikuságot) pl. a gyönyörűséges széngombos lámpájával-meg a bűvész-mutatványaival, hogy szerintem alkalmas arra, hogy fizika iránt ásítórohamot kapó nebulók figyelmét is felhívja rá, hogy ez a fizika -dolog nem is olyan halál unalmas.

  Öveges-professzor munkássága is hány gyereket indított a kísérletezés, ezen keresztül a tudomány felé?? Tuti sokat.

  Egyik kedvenc mutatványa alkalmával két fémlapot tett le a helységbe, és a körülvevő levegő nemsokára egyenletes fényben izzott. Ma sem tudjuk, hogy mi lehetett pontosan ez a jelenség. (Nem szabadalmaztatta ezt a készüléket.)
  Másik érdekesség, hogy olyan fénycsövek mutatott be, melyek anélkül világítottak, nem lógott ki belőlük semmilyen vezetékvolna bárki megfoghatta vihette ide-oda, a cső vagy a gömb állandóan fényt sugározott. Ok, ez már nem titok, csak induktívan kapcsolt nagyfrekvenciás áram (puskáztam)- de pl a a fémlapos cuccon még törhetjük a fejünkel

 124. 131:
  Tudom, a hiányos ismeretekkel rendelkező nagyérdeműnek hatalmas affinitása van az ilyesmikhez, mert megmozgatja a fantáziáját, de ettől mentsen az isten. Alapok nélküli „tudás” rosszabb mint a semmi. Szerintem meg nem Teslával kellene kezdeni, hanem az ohm-törvénnyel. Néha egy-egy hozzászólásból ki-kivillan, hogy az illetőnek még arról sincs fogalma mi a különbség az erő és a teljesítmény között. – De azért Teslát nem vetettem el. 😉

 125. 132!
  Tibor bá,már megint igazad van.. 😉

 126. „A jelenlegi adatok alapján lehetséges, hogy körülbelül 25 százalékkal több Higgs-bozon keletkezett a közel hároméves megfigyelési időszakban, mint amire a fizikusok számítottak.”

  „Egynél több Higgs-bozont viszont már nem lehet beilleszteni a standard modell alapváltozatába, ehhez már az úgynevezett szuperszimmetrikus standard modell kell. A szuperszimmetria elmélete szerint az általunk ismert részecskék mindegyikének létezik egy partnerrészecskéje. Ezek lennének a szuperszimmetrikus részecskék egy olyan „árnyékvilágban”, amelynek a létezését mi nem érzékeljük. A szuperszimmetria sokkal egyszerűbbé tenné a standard modell matematikáját, és választ adna olyan problémákra, amelyekre a standard modell alapváltozata nem képes. Ilyen például a Világegyetem összetételének 23 százalékát adó sötét anyag, amely általunk egyelőre nem ismert részecskékből is állhat. Ezenkívül lehetőséget nyújt a gravitációs kölcsönhatás beépítésére a standard modellbe. ”

  http://www.origo.hu/tudomany/20120712-higgs-bozon-standard-modell-szuperszimmetria.html

 127. 131: Csatlakozom Dorkához a Teslás cikk ürügyén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük