(793) Beetetés

Tibor bá’ online

Az esti híreket Évával együtt nézzük egymás után két adón is (a vélt kiegyensúlyozás végett). Ez már rítus, de van értelme: egyfelől egy óra „családi élet” (bármit is jelentsen), másfelől szükséges nyomkövetés abban az országban, amelynek népével együtt sírok-nevetek. Persze amit hallok (és látok), annak jó részed abszurd, de már lepereg rólam. Például a néhány napos – nevetséges – bejelentés az Al-Kaidával kapcsolatban. Ami meglepő volt, hogy fényképekkel mellékelve, még a Petőfi Népében is megjelent, amely újságról legfeljebb Kecskemét környékén hallottak, de semmi kétség, hozzátartozik a mainstream-hez. Persze már rég elfelejtettem volna, ha ma nem olvasok egy publicisztikát Stephen Lendman tollából „Még egy hamis zászló” cím alatt. Ugyanis kiderült, hogy a helyi média ezt a nevetséges hírt pontosan és tökéletesen átvette az eredeti marhaságaival együtt a sok ezer hírből álló választék közül. Pont ezt! Akkor most a hírek (közvetlen fordításban):

Május 7. AP szalagcím: „A CIA egy újabb alKaida alsónadrágos bombamerényletet hiúsított meg. – CIA ügynökök az al-Kaida jemeni egységének merénylettervét leplezték le. A robbanószerkezetet egy Amerikába tartó utasszállító gépre vitték volna fel Oszama bin Laden meggyilkolásának egyéves évfordulója alkalmából. A robbanószerkezetnél egy teljesen új típusú, rafinált megoldást alkalmaztak.”   

Most pedig a NÉPSZABADSÁG május 8. (egy nappal későbbi) híre: „Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) és külföldi partnerszervezetei egy újabb, az Egyesült Államokba tartó repülőgép elleni merényletkísérletet akadályoztak meg Oszama bin Laden megölésének évfordulóján – közölte hétfőn az amerikai sajtó, amit később az amerikai belbiztonsági minisztérium is megerősített.”

Van azonban egy apró bökkenő. A „nemzetközi terrorizmus” miatt az amerikai biztonsági intézkedések már paranoia jellegűek. Akkor pedig hogy a fenébe lehetne felvinni robbanószerkezetet a repülőkre? Na, ezt a problémát kell megoldani. Semmi gond, ezért vannak a PR szakemberek.

Megint az AP (Associated Press): „A korábbi kísérletnek megfelelően ez is egy alsónadrágba szerelhető, fémmentes, a korábbinál sokkal rafináltabb megoldással összeállított szerkezet volt.”

Megint a NÉPSZABADSÁG: „A pokolgépet – amely nem tartalmaz fém alkatrészt – most vizsgálják, hogy a reptéri testszkennerek észlelték volna-e az alsóneműbe rejtett bombát.”

Nincs értelme, hogy az egész „tudósítást” végignézzük, higgyétek el nekem, hogy a NÉPSZABADSÁG cikke gyakorlatilag az AP hír pontos fordítása. Tudjátok jól, hogy nem vagyok Orbán-hívő, de abban van igazság, hogy míg korábban a Tass-t volt a magyar sajtó világítótornya, most ezt átváltott például az Associated Press-re. A magyar meanstream média szó nélkül átveszi az összes manipulációs hírt, beetetnek minket is. Az al-Kaida egy hajdan volt cserkészcsapat, akiknek a nevében a CIA robbantott néhányat. Oszama bin Laden egy gazdag arab öregúr főhadiszállás helyett egy csendes családi házban tengette életét néhány feleségével és mosolyogva barangolt a világhálón, azt kutatva, hogy miket követnek el az amerikaiak az ő nevében. Nem koordinált, nem osztott parancsokat, örül, hogy lyuk van a seggén. A forrongó arabok itt is, ott is kitermelik helyi ad hoc vezetőiket, akik nevét sose fogjuk megtanulni, mert előbb Oszama bin Laden nevét el kellene felejteni. Olyan ez, mint Che Guevara bolíviai felkelő, akinek neve és híre úgy terjedt mint Jézus Krisztusé Lázár „feltámasztása” után. A tömegek megtanulják a nevet, a manipulátorok pedig megtöltik a nevet tartalommal. Ami valójában történik az a tömegek beetetése, hogy hatalmas veszély fenyegeti a művelt nyugatot (ami alatt a fogyasztói társadalmat kell érteni), aminek elhárítása érdekében, SAJNOS, ideiglenesen fel kell függeszteni az emberi szabadság jogokat. Jaj. Anyám! Ezt az „ideiglenes” szót már valahonnan ismerem. Hogyan is tartózkodtak itt a szovjet csapatok?     

___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________

 

7 gondolat erről: „(793) Beetetés

 1. Valamivel meg kell indokolni,hogy minek vezetik be azt sok szabadságkorlátozást.Kreálj problémát vezesd a folyamatot és adj megoldást,és a megvezetet nép szinte könyörög,hogy védd meg mágha a szzabadságát is kell odaadni érte.Mert hát az élet az fontossabb mint a szabadság. De milyen élet az ha nem vagy szabad?
  Majd egy Fema táborba megtudják.

 2. A gyilkos alsónadrágok miatt ezentúl már csak meztelenül lehet majd repülni, megkötözve – mert van aki puszta kézzel is képes ölni, és betömött szájjal, nehogy elharapja a kötelet, vagy valakinek a nyakát…
  Nekem egyébként van egy gyilkos pillantásom, úgyhogy a szememet is jobb, ha bekötik.

 3. 2:
  Nem tudssz te olyat kitalálni, aménél nagyobb baromságot ne produkálna az élet. Ma reggel olvastam, hogy az USA légibiztonságát szavatoló ügynöksége letartóztatott egy 18 hónapos csecsemőt és előállította kihallgatás végett. Itt nincs vége a történetnek, mert a panaszt tevő anyát értesítették, hogy az ügyet kivizsgálták, az ügynök törvényesen járt el, és dícséretben részesült a jó munkájáért.

 4. one-year anniversary of the killing of Osama bin Laden
  ezek ténleg így irták le, még a látszatra se adnak, hogy nem a legundorítóbb, gestapós módszerekkel tettek pontot az ügy végére

 5. 3: lehúztam pár évet a magyar államigazgatás mellett. Ilyen kaliberű baromságokat naponta többet is produkáltak a bürokraták. Nem kell ide az AP. 🙂

 6. Az lehet a dolog mögött, hogy a válság, munkanélküliség, létbizonytalanság miatt kikerült a fókuszból a terror elleni háború. Ez hatalmas anyagi veszteségeket okoz az erre szakosodott biztonsági cégeknek. Ezért időnként fel kell melegíteni az évszázad mumusát.

  Hát igen… ezt tartogatja számunkra is a Pax Americana.

  De ahogy elnézem, a terroizmus már egyre kevésbé rettenetes a status quo-t követő geddon mellett, mint lehetőség.

 7. Gyanús jelek….Nálunk is megjelent a TERRORIZMUS!!! 🙂 🙂

  „szeptember 16-án fogta el a 44 éves tököli P. Lászlót, aki „a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntettével megalapozottan gyanúsítható”.”

  A szerencsétlen azzal fenyegetőzött, hogy beveri egy bank kirakatát….

  Az eszem áll meg.

  http://www.hir24.hu/baleset-bunugy/2013/09/17/elfogtak-a-bankkirakat-betoreset-tervezo-ferfit/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük