(786) Hurrá, végre megérkezett a Gyurcsánygate

Tibor bá’ online

 

Őszintén – Én már napok óta vártam, mert tudtam, hogy ezt nem hagyják ki. Különben is Orbán naponta dönt rekordot, mint az időjárás. Most éppen bemutatta, hogy nála pitiánerebb politikus nem létezik az északi féltekén. Teheti, mert a nép kétharmada bizonyítottan birka, miért pont a pitiánerségre lenne érzékeny. Selmeczi Gabi által nyomott újabb hecckampány csak arra jó, hogy évtizedekre megossza a társadalmat: hülyékre, és a hülyéket tolerálni most már végképp képtelenekre. Ehhez azonban kell egy vészesen alulteljesítő másik oldal is. Gyurcsánynak a témában meg se kellett volna szólalni, nem pedig kiperelni vagyonából a plágiumot kiáltókat. De úgy látszik itt most már mindenkinek elment az esze.

Amióta világ a világ mindig is úgy volt, hogy aki állít valamit, annak kell bizonyítani állításának valódiságát. A bizonyítási kényszer annál van, aki azt állítja, hogy Gyurcsány összelopta a diplomamunkáját. A megvádoltnak pedig addig egyetlen mukkot se kell szólni, amíg nincs bizonyíték. Shit Pál még azt követve se szólt egy szót se. El se tudom képzelni, hogyan lehet bizonyítani, hogy az én munkám nem a sógorom munkájának a lemásolása, amikor egyik sincs meg. De tegyük fel, hogy valahogy előkerülnek, és kiderül, hogy semmi közük egymáshoz. Ebben az esetben a szenátor asszony előállhat azzal, hogy a dolgozatom a nagyapám diplomamunkájának a másolata. Cáfoljam meg, ha nem igaz. És akkor én kitöröm a nyakam, hogy Kr.e. 100-ban diplomázott nagypapa dolgozatát előkerítsem. De nem érdemes visszamennem az ókorba, mert ha sikeresen cáfolom, akkor ki fogják deríteni, hogy Péter Gábor kisebbik fiának a diplomáját másoltam, és így tovább….

Egyébként biztos vagyok benne, hogy Gyurcsány dolgozata is simlis. Tudjátok miért? Mert ez volt a „divat”. Anno az egyik frissen diplomázó barátom tudott róla, hogy XY-nal jó viszonyom van, és mit ad isten, pont XY-t jelölték opponensnek. A barátom megkért, hogy szólnék-e XY-nak, ne fingassa már meg. Én pedig levajaztam a dolgot. Eszembe se jutott az „ezt te hogy képzeled?” És XY se kérdezte meg tőlem, „és ezt te hogy képzeled?” A dolog tök természetes volt. Már hogy a fenébe ne lett volna természetes, amikor államilag ki volt találva a „szakérettségi”, hogy műveletlen-tanulatlan elvtársaknak is legyen érettségije. Amikor ki volt találva a Foxi-maxi, mert műveletlen-tanulatlan elvtársak is diplomások akartak lenni. – – – Miért nem azt kérdezik meg Gyurcsánytól, hogy miért kapott egzisztencia hitelt, és én miért nem? Nem érdekes. Ez egy ilyen züllött ország! – Ez egy ilyen züllött ország? A fenéket! Az Interneten hirdetik magukat amerikai egyetemek, 100 dollárért levelező kurzuson kaphatok tőlük egy diplomát. Ez egy ilyen züllött világ.

____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________

 

38 gondolat erről: „(786) Hurrá, végre megérkezett a Gyurcsánygate

 1. A „magyar” politikában mindenki fogható valamivel, különben a közelébe sem engedik 😉 Azért ez a visszavágó várható volt, ez a mai politikai „kultúra” része.
  A szomorú, hogy itt a „műveletlen-tanulatlan elvtársak” vezetik az országot, amit Te is alátámasztottál. Akkor ezektől mit is várhatnánk? Pont olyan vezetőink vannak, amilyent megérdemlünk, és eltűrünk. Itt is megállapítható a kollektív felelősség, hiába is mutogatunk a másikra.
  A politikus annyira hülye, hogy el sem tudja magáról képzelni, hogy alkalmatlan a feladatra, a választó pedig annyira, hogy elhiszi, hogy mégis 😀
  Aki pedig értelmesebb náluk, az pedig hagyja, hogy az idióták mégis a kormányhoz kerüljenek…

 2. A Világ semmit sem változott. Régen kutyabőrért ácsingóztak az emberek, meg bárói cimért. Gondolom a kőkorban meg a Nagy Vadász Karomdíj volt a menő és már akkor is hamisítottak: az akkori várományos egy veszettségbe beledöglött kardfogú tigrissel rajzoltatta barlangfalra magát, mintha ő bunkózta volna agyon.

  A Gyurcsány pedig egyszerűen beteg. Normális ember simán visszavonulna, és élvezné az életet, vagyis a 3 p-ét.

 3. Bábszínház ez gyerekek, észrevettétek azt a kis finomságot hogy előbb Ádert is bekóstoltatták plágium ügyben? Aztán gyorsan váltottak Gyurcsányra…

 4. 1: JR69!
  Egyetértek, ez
  tökéletes summázata a kis magyar valóságnak!
  Megoldás? A geddon.
  Feladat? Méltósággal végigcsinálni.
  Ennyi.

 5. Amikor Schmit doktoriját kezdték piszkálni tudhatták, hogy magukat lövik tökön.
  A Fidesz előhúzott egy másik elnököt a kabátújjból és már meg se kellett játszani hogy valamilyen szinten független. A szoci káderek meg vakaródzhatnak, mert majd’ mindegyiknek „lett” diplomája meg doktorija, és „hálából” beindult a hajtóvadászat.

  Erre mondják, hogy akinek vaj van a fején nem menjen a napra.

  Gyurcsányt meg lehet hogy tényleg Orbán fizeti, mert most már teljesen nyilvánvaló, hogy ő a legnagyobb akadálya annak, hogy a magyar baloldal egyáltalán talpra álljon. Ennyire nem lehet hülye…

 6. 6:
  Mond meg nekem hány férfi vállal fel örültséget egy pina miatt? (Állítólag) a hatalom birtoklása nagyobb élvezet mint a szex, naná, hogy felvállal érte minden hülyeséget, mert csak a cél érdekli.

 7. Kicsit maradi vagyok, de szerintem, aki megszerez egy diplomát, megírja hozzá (saját maga) a szakdolgozatot, az büszke rá, és nem hajigálja ki. Gyurcsány valószínűleg tényleg sáros, a Schmitt ügy után nem meglepő, hogy próbálja ezt a fidesz kihasználni. Jellemzően egyébként a szakdolgozatokat az egyetemek a témát adó tanszéken és a könyvtárban is tárolják – vagyis jó eséllyel két helyről is eltűnt, ami már nem lehet véletlen.

 8. 3: phű? 😀 a pina és a pénz után

  Mi ez a foxi maxi, már sokat hallottam róla de nem teljesen állnak össze a részletek, ez nem a Corvinus régi neve asszem.

 9. 7. Tiborbá

  Az őrültek vállalnak őrültséget a pina és a hatalom miatt.
  A értelmesebbek értelmes eszközökkel is tudnak nőt is meg hatalmat is szerezni.

  Azok, akinek a diplomáját is mások írták, hogy az arrogancia mellé legyen papír is hogy be lehessen nyomni egy helyre, ahol jól fog szolgálni, azok nyilván beszarnak amikor kicsúszik a lábuk alól a talaj.

  Tulajdonképpen nem is baj, hogy egy egész politikai generáció veszíti hitelét a káder alapon való diploma és doktori osztás miatt.

  Hadd hulljon a férgesse !

 10. Tibor bá, lehet, hogy a világ is züllött, de most nem ez a téma, hanem, hogy Gyurcsány züllött. Ne mosdass szerecsent. HA a Fidesz lopatta volna el a diplomamunkát, egyből be is mutatná, így, hogy nem kerül elő, csakis Gyurcsánynak volt érdeke ellopatni.

 11. 9:
  1. A foximaxi a Marxizmus Leninizmus Esti Egyetemének köznyelvi (fedő) neve. Akár 8 ált.-al be lehetett kerülni és magasan képzett pártkáderként kikerülni.
  A Ki volt Lenin? c. kérdésre nem vagyok hajlandó válaszolni.
  2. Rajzfilmsorozat a ’60 években.

 12. 11. Arma Gedeon

  Ráadásul a plágium gyanú is egyre alaposabb, hogy az értékelés azért megvan…

  De szurkoljunk ! Minden ál-diplomát lebuktatni…
  Végülis szarból nem lehet várat építeni.

 13. 11:
  A téma az, amiből témát csinálok. 😀
  Nem mozsdatok szerecsent, csak a tényeket tárom fel. Például Sziget azt se tudta mi volt a foxi-maxi. Honnan tudta volna? Az egy ilyen világ volt. Mindenki csalt, mindenki simlis volt, mert „valahogy kellett élni”, és a rendszernek ez felelt meg. Ugyanis bárkit, bármikor el lehetett tenni lábalól „legálisan” csak fel kellett plankolni valamit, u.i. mindenkinek volt „valamilye”.

 14. 14. Tiborbá

  Az egy ilyen világ volt. Mindenki csalt, mindenki simlis volt, mert “valahogy kellett élni”

  De nem fontos, hogy mindig így legyen.
  Végülis hálásak lehetünk a baloldalnak, hogy megpiszkálta Schmittet…
  Talán sikerül kirugdosni a pozíciójából még jónéhány ilyen, elvtársi alapon doktorált bolsit…

  Mindenki jobban jár !

 15. 14: „Mindenki csalt, mindenki simlis volt” Nem mindenki, csak akiből ‘politikus’ lett. 🙂

 16. 15!
  Az hogy „mindenki jobban jár!” ezt nem mondanám feltétlenül ki..
  Mert lehet valaki normális ,és gondolkozhat normálisan diploma nélkül is..Meg 6 „valódi” diplomával is lehet valaki hülye elmebeteg..
  Manapság pedig már szinte senki nem azt csinálja úgy sem,amiből esetleg diplomázott,úgyhogy a szakértősködés megkérdőjelezhető..

  Tegnap láttam az Egyenes beszédben Gyurcsányt,ebből a kérdésből fakadóan,és hát mit mondjak..Nem voltam elragadtatva tőle..A máskor magabiztos fellépésű Gyurcsány Ferenc,kissé sarokba szorítottan,kissé rekedtes halk hangon magyarázkodott,hebegett,habogott,kerekítette a szemét..Állandóan hajtogatva hogy nem emlékszik,biztos volt ez is ,az is,ki emlékszik már rá..
  hm..Kissé gyanús a dolog számomra..

 17. 17:
  Mivel nem volt hajlandó tudomsul venni, hogy neki annyi. A Fiddesz tesz az országnak (és a baloldalnak) egy szívességet azzal, hogy lebuktatja Gyurcsányt. Különben végre kibújt a szög a zsákból, a hatalom mámora mindenkinek elveszi az eszét. Eddig feltételeztem, hogy Gyurcsány reálisabban gondolkodik. Semmivel se védekezik (egyáltalán miért védekezik) értelmesebben, mint Shit Pál.

 18. 20: Mondta elégedetten, derűsen a fukusimai farmer, miután megöntözte a palántáit… 🙁

 19. Gyurcsánynak szereplési vágya van, minden lehetőséget megragad, csakhogy mutogathassa magát, téma lehessen. Ezt akkor sem hagyná ki, ha csöndben kéne maradnia. Ehhez az is hozzájárul, hogy ő is hülyékkel veszi magát körbe, akárcsak Orbán. Gyurcsány kampányfőnökét ismerve biztosan állíthatom, hogy csak hülyeségre telik tőle. Nagyon remélem, hogy a következő választáson még a Parlamentbe sem fog bejutni.

 20. 18!
  Pontosan így van Tibor bá..
  Én is csak néztem ki a fejemből hogy egyáltalán védekezés-e az amit csinál..
  Azt is meg merem kockáztatni leírni,hogy azt sem tudja mi áll abban a dolgozatban ami neki van(mint ahogy Palika sem tudta az övét)..

 21. Melike,

  A „mindenki jobban jár”-ral arra céloztam, hogy ha az intézményesített diploacsalással szerzett papírosok egy része kikerül a húsosfazék mellől, akkor már jobb.

  Gyurcsány körül meg elfogyott a levegő… már mindenki magára hagyta, és ő már csak a bosszúért él. Ezért különösen veszélyes… Amolyan politikai kamikázé, öngyilkos merénylő… Innen kezdve jobb lenne ha nem zavarna bele a képbe.

 22. 3 Tibor Bá
  pénz, pina, pia: vagyis a Jóélet. Legalábbis az Én Időmben még ez ment. Ma pia helyett inkább drogoznak az ifiak. Az még olcsóbb is.
  7. Tibor Bá.
  Nem értek egyet. Hatalom azért kell, hogy imponáljunk és megszerezzünk jó sok pinát. Aki nem arra használja az beteg ember.
  9 Sziget
  Ne halgass seenkire. Méghogy MarxLeninizmus! Majd én megmodom. Mi volt:
  Egy olyan Iskola, ahol senki sem tudta miről tanulunk, ha vizsgáztál sosem bukhattál meg, ha nem jártál be akkor is ott voltál
  .

 23. folytatás: kaptál 15 nap fizetett pótszabadságot, és minden második hétvégén kötelezően seggrészegre kellett inni magunkat egy számunkra kinyitott pártüdülőben.
  Szóval egyike volt a rohadt kommunizmus agymosó fellegvárainak, amibe cak halálos fenyegetéssel lehetett berugdosni minket.

  Na ez a szerencsétlen Gyurcsány is csak egy áldozata volt a Rendszer többi Kényszerintézményének.

 24. 14:

  „Az egy ilyen világ volt. Mindenki csalt, mindenki simlis volt, mert “valahogy kellett élni”, és a rendszernek ez felelt meg.”

  Ez a világ még ma is sokkal intenzívebben létezik a magyar közéletben, mint gondolnánk. Egyetemista koromban komoly jövedelemre tettem szert abból, hogy megrendelésre írtam szakdolgozatokat ill. diplomamunkákat. Kb. 19 évesen tanultam meg villámolvasni, mely technika tökéletesen alkalmas arra, hogy 800-1000 oldalból kb. 12-13 óra hossz alatt összeválogasson az ember egy szakdolgozatra valót. 50.000 forint volt a tarifám, a palettám főleg jogász, közgazdász, orvos és természettudományi karok diplomamunkáiból került ki. De írtam egy-két BTK-s diplomamunkát is. A jogász és a közgazdász volt a legegyszerűbb, mert oda elég volt némi jól összeszedett „bullshit”. A matematika-fizika vonal nehezebb volt, mivel fizikából elvárták a saját kísérleti eredményeket, matematikából pedig gyakran igen bonyolult témákból kellett 800-1000 oldalt villámolvasni, az pedig nagyon megerőltető, nehéz átlátni az összefüggéseket. Arra külön büszke vagyok, hogy egyik általam írt diplomamunka ill. szakdolgozat se kapott rosszabbat hármas érdemjegynél.

  És ez nem is volt olyan rég, a legutolsót, ha jól emlékszem, 2006-ban írtam, alig 6 éve. Szóval az egy tényleg ilyen világ volt. Sőt, még ma is olyan.

 25. 27. jancsika: volt olyan, hogy két dolgozatot is eladtál? mert ilyet hallottam már szakdoga íróktól. Minden évfolyamban előfordulnak csalók, oda nem való egyedek. Szerintem ismerik is az évfolyamtársak az illetőket. Engem is felkértek szakdoli írásra, de én azt válaszoltam, hogy ebből te nem tanulsz semmit, nincs belőle hasznod. Meg azt is mondtam, hogy ez a legszebb része az egyetemi tanulmányoknak, de nagyon szívesen segítek. Erre keresett mást. Lehet, hogy én vagyok a balek?
  Egyébként lehet, hogy elég volna Gyurcsány évfolyamtársait kérdezni és hamarabb lebukna a csaló.

 26. 28. Azt akartam kérdezni, hogy volt-e olyan, hogy ugyan azt a dolgozatot kétszer is eladtad?

 27. 28-29:

  Nem, nem volt ilyen. Egyrészt ütközött volna a saját lelkiismeretemmel, másrészt a dolog egyik legfőbb célja a saját részemről ismeretek elsajátítása volt más szakokról. Harmadrészt a feldolgozandó 800-1000 oldalt mindig az ügyfél hozta, és annak ugye elhanyagolhatóan kicsi a valószínűsége, hogy két ember pontosan ugyanazokat a forrásokat jelölje meg. De még ha így is lett volna, ugyanazokból a könyvekből is lehet más-más diplomamunkát írni.

 28. 24!
  Attila,értettem hogy mit mire mondtál..Én pesszimista vagyok,és már nem is tudom hogy hogyan is lenne vajon jobb..
  27!
  Ezt akartam már hallani olvasni,amit Te most ide írtál le..ez így megy az biztos..

 29. 30: „Egyrészt ütközött volna a saját lelkiismeretemmel” A dolgozatok megírása más helyett nem ütközött? Erre nem válasz, hogy kerestek volna mást. Ez minimum bűnpártolás, de inkább több. 😉

 30. 31. Melike.

  A hajó süllyed.
  Nem csak Magyarországon, hanem másutt is.
  Inkább vidáman kellene fogadni egy új kezdet lehetőségét.
  Ha idejében nem ugrunk ki a süllyedő hajóból, és körömszakadtáig ragaszkodunk a „megfizetett” helyünkért rajta, akkor az örvények minket is magukkal rántanak.
  A nagy kérdés, hogy milyen értékek alapján indul az újrakezdés.
  Szerintem jobb lenne, ha az ügyeskedőket még itt le lehetne faragni.

 31. Azt írják,hogy ma megtalálták Gyurcsány sógorának a szakdolgozatát a Pécsi egyetemen.. 😀

 32. 32: „Ez minimum bűnpártolás, de inkább több.”

  Nézd, kinek mi fér bele a lelkiismeretébe. Nekem ezek a munkák nagy intellektuális kihívást jelentettek, ezért (is) vállaltam el őket (meg persze a pénzért is, minek is tagadnám). Viszont az nem fért volna bele, hogy kétszer keressek ugyanazzal a munkával. Ha emiatt megvetsz, állok elébe. Mondjuk más kérdés, hogy nem is igazán lett volna lehetőség kétszer eladni ugyanazt a dolgozatot.

 33. 28: „Egyébként lehet, hogy elég volna Gyurcsány évfolyamtársait kérdezni és hamarabb lebukna a csaló.”

  Hát mit gondolsz, min csúszott meg a bika? 🙂

 34. 35: Jancsika, mindenki maga tudja, hogy mi az, ami még ‘belefér’. Csak aki maga ostorozza a társadalmat, miközben szintén felrúgja a szabályokat, nekem olyan, mint a pap, aki vizet prédikál.

 35. 33: „A nagy kérdés,hogy milyen értékek alapján indul az újrakezdés.”

  …hát,nem a „természetes kiválasztódás” de még csak nem is a „létért való küzdelem” elvei mentén.

  Lehetne próbálkozni talán a „Ne csinálj másoknak olyat,amit nem szeretnél,ha veled csinálnának meg!” elvével és gyakorlatával.

  Azért jó,hogy van nekünk egy „Tibor bá”-nk!!!

  Gondolkodásra késztet és ilyen kérdéseket mondat ki.

  EZ A KÉRDÉS ÉS A RÁ ADANDÓ VÁLASZ A JÖVŐNK KULCSA!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük