(743) Vlagyimir Putyin

Tibor bá” online

 

Ha valakinek volt rá oka, hogy utálja az oroszokat, akkor nekem volt. Utáltam is őket rendesen. De ha eltekintek az alap októl, akkor is megállapítható, hogy nem volt rajtuk szeretnivaló. Még a hetvenes évek elején dolgozgattam a nem rég megvett földemen, ahol akkor még kerítés se volt. Egyszer csak közvetlenül mellettem előbukkant a földből egyetlen szál orosz katona. Majd beszartam a meglepetéstől, de aztán gyorsan átvillant az agyamon, hogy a közeli laktanyából jöhetett ide (az Óbudai temetővel szemben volt egy orosz laktanya, most valami iskola). Tulajdonképpen nem lehetett volna ott, mert szigorúan tilos volt nekik kimenni a lakosság közé, de ha mégis, akkor kizárólag civil ruhában, ezen pedig rajta volt a teljes harckészültség, a kezében pedig egy géppisztoly. Na, gondoltam, ez tök részeg lehet, és nekem most annyi, mert nyújtogatta felém a fegyverét és közben azt motyogta, hogy forint-forint. Hamarosan rájöttem, hogy nem lőni akar, hanem el akarja adni a fegyverét, egészen biztosan hazavezényelték és be akar vásárolni. Bár megvettem volna, akkor most lenne elásva a kertben egy fasza kis AK-47, de nem vettem meg, mert ha lebukik, akkor visz magával. Arra viszont jó volt, hogy alaposan szemügyre vegyem, mert 30 éve nem volt hozzá szerencsém. Koszos volt az istenadta, ápolatlan és alaposan primitív. Én meg bár 3 évig tanultam az orosz nyelvet minden szépségével együtt egyetlen praktikus szó se jutott az eszembe. Azért, valahogy megszabadultam tőle, mert nagyon el akarta adni egyetlen forgalmazható értékét.

Aztán, amikor egymást lövöldözték az összeomlás környékén valahogy megenyhült a szívem. Ki is mentek, Afganisztánban jól ráfáztak, az ember nem köp le egy fél hullát. Aztán jött Putyin és kezdett rendet teremteni a földből kivirágzott oligarchák között. Ez már szimpatikus volt. A gyors grúz  lerohanás pedig már kifejezetten elismerést érdemlőnek mutatkozott. Világossá vált, hogy a világnak égetően szüksége van egy Amerikának gátat szabó atomhatalomra, olyanra, akinek keménykezű a vezetője. Keménykezű és nem agyalágyult. Bár, amikor Líbia esetében nem vétózta meg az amerikaiak által indítványozott „civil lakosság vádelmét”, némileg csalódtam benne, de Putyin is ráébredt a hibájára, még egyszer nem lehet lépre csalni, amit bizonyít a szíriai helytállása.

Amerika pedig eszi a kefét, mert a betervezett iráni lerohanásnak is van egy putyini gátja. Meg kell tehát szabadulni tőle, mert ez az USA-nak mindig sikerült. Meg kell találni a helyi liberálisokat (akik legtöbbször zsidók, de nem kizárólagosan) fel kell őket tölteni pénzzel, és mehet a „rendszerváltás”. Az csak természetes, hogy Putyin is a célkeresztbe került. Főleg mert oly ügyesen sikerül megkapaszkodnia a hatalomban, ami kifejezetten Oroszország érdeke.

Vasárnap volt a legutolsó elnökválasztás az oroszoknál, amit Putyin nyert meg 64 százalék felett, három másik jelölt mellett. Amikor 100 millió ember szavaz, csalni nemigen lehet, illetve lehet, de számottevő különbséget nem eredményez. Hatvannégy százalék olyan fantasztikus előny, hogy csalásra nem volt Putyinnak szüksége, és valószínűleg intézményezett csalás nem is volt. Ez azonban Amerikát aligha érdekli, és oly nyilvánvalóan nekifogott Oroszország destabilizálási kísérletének, hogy azt már a Nyugat Európai újságok is szellőztetik. Én meg azon kaptam magam, hogy Putyinnak sikerült magát belopni a szívembe, amit sose hittem volna. Egye meg a fene, néhány évtizedet itt voltak ideiglenesen, de az már a múlt, amit nálam már sikerült Putyinnak lenullázni. A fenébe is…. Sose hittem volna…… Hogy nekünk nem tud egy Putyinunk lenni!      

___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________

 

103 gondolat erről: „(743) Vlagyimir Putyin

 1. nem örmények, hanem grúzok támadtak a tőlük alig néhány százszor nagyobb orosz szomszédjukat nyakkendőevő vezérükkel az élen, akit Washingtonból dobtak le ejtőernyővel Tbiliszibe, azelőtt a kutya se hallott róla…

 2. „Hogy nekünk nem tud egy Putyinunk lenni!”

  Hát nekünk nem fussa Putyinra.
  Ellenberger az amerikai meg a globális liberál-buherál lobby olyan vehemenciával indította be a húsdarálót mintha Putyin lenne.

 3. Tiborbá tudod ahány nyelv annyi ember ne add fel azt a 3 évet

 4. Úgy látom mindent leírtál ebben az írásban, és nem hagytál ki semmit azzal kapcsolatban hogy mire lehet számítani.
  A liberalizmust csak úgy tudják rászabadítani teljes mellszélességben az oroszokra ezek a „demokráciaexportőrök”, ha Putyint előbb elküldik a nagyihoz a túlvilágra! Nagyon nagy esély van rá, mert kevés lett az idő. Azt a „rothadó” gazdasági gépezetet, amely mára jellemzi a nyugatot, csak abban az esetben tudják fenntartani, ha minél hamarabb ráteszik a kezüket a mérhetetlen mennyiségű orosz még érintetlen nyersanyag vagyonra. Ennek egyik gátja Szíria,
  ugyan is hogy közelebb férkőzhessenek Iránhoz, előbb a „szálkát” el kellene tüntetni. Nagy csata dúl jelen pillanatban is Homsz városában, ahol épp most kaptak el több tucat francia „elit” katonát. Gondolom légióst. És azt is gondolom hogy nem a szírek! Irán már csak a következő lépés ahhoz hogy a fontos déli orosz határokhoz odajussanak. Nem tudom miért, de nem látok jó dolgokat ezzel kapcsolatban a jövőre nézve..b@sszus mi lesz itt?!.. Viszont jó hír, hogy Hodorkovszkíj a „kampós orrú” milliárdos Szibériában ma, épp az előbb varrta meg a huszonötödik farmernadrágot Zenit típusú varrógépén…
  2012 ezek szerint tényleg fontos dátum lesz az emberiség történetében?..

 5. Imádom ezt a pasast.. 😉
  Annyira tökéletes mindenben,mintha ki lenne találva..
  Néha azon gondolkodom hogy Amerika örülhet hogy Putyin van,mer már valaki más szétrúgta volna a hátsójukat..Nem mindenki tolerálná így a viselkedésüket..Most is kezdték hogy csalással győzött..Én nem tudom azok nem bírnak ülni a hátsójukon?Minden országban ott vannak és csak csinálják a cirkuszt..ha Amerika nem lenne ,a világnak fele ennyi cirkusza(baja) nem lenne..

 6. 1:
  Köszi Gedeon, elkapkodtam, de már korrigáltam.

  3:
  Adnál valami utbaigazítást, hogy ezt a mondatodat megértsem? Némi interpretációt mástól is elfogadok, aki tudja mire céloz mano. Ekkora kultúrális hézagot képtelen vagyok áthidalni. 😉
  Irtam én, hogy meg akarok tanulni oroszul, vagy hogy 3 év alatt meg lehet tanulni? Na, mindegy.

 7. 7:
  És téged az bosszant, hogy a zsinórokat nem te huzogatod. 🙂

 8. 8: nem, nem vagyok olyan alkat. Olvasd el a kurucon az OV-ra vonatkozó titkosszolgálati jelentéseket, világos, hogy róla már akkor látták az erre szakosodott elvtársak, hogy milyen alkat, az ilyenek törnek a hatalom csúcsa felé. Nagyon tanulságos, a kádári titkosszolgák se voltak ám mind buta emberek, ahogy megállapították, hogy OV állásfoglalásait mindig az érdekeihez igazítja. Tehát ezek előre látták, hogy egy ilyen tipus lehet páros héten csuhásozó vadliberális, páratlanon konzervatjv nemzeti egyházpátyolgató polgár, volt Kisz-tag és lett antikommunista. Ez mind csak eszköz neki. Na, ilyeneket izgat a zsinórhúzgálás.

 9. 8: tanulmányozd Putyin útját a hatalomhoz. Egy jelentéktelen káder hirtelen elképesztően nagyot ugrik a csúcsra, forradalom nélkül, királyi úton, a hatalom tényleges urainak akaratából. Ez más körülmények között pl. Hitlernél is enyhén szólva gyanús, helyesebben színház.

 10. 9:
  Orbán megítélésében tökéletesen egyet értek. Putyin esedtében nem vagyok annyira biztos. A hatalomból a halálba szendergők szokása kijelölni a szerintük megfelelő utódot. I. István a Szűz Máriában bízott, Frankó a királyi sarjban, Jelcin pedig Putyint tartotta jónak, igaza lett.

  Hitler azért tett egy-két dolgot maga is, pl Hosszú kése éjszakája. Kinyirta a rivális SA-t. Nem volt az egy fáklyás menet a hatalomba, bár a történelem nem az erősségem, csak koklerkedni szoktam..

 11. 11: mind Hitler, mind Putyin esetén (amúgy nem akarom persze egy lapon említeni őket) olyan „bábot” választottak, akik azért nem szellemi fogyatékosok és tudnak vezetni. Ha már ott volt Hitler a hatalomban, tudott hosszú késekkel hadonászni, stb. De a dolgok normális menete szerint sose jutott volna hatalomra, a Mein Kampf egy blődség, nem hoz tömegeket izgalomba, a világ második legnagyobb ipari hatalma és legjobb hadseregének országa rendelkezett egy stabil elitutánpótlási rendszerrel, amiben egy Hitler-szintű senkinek nem teremhetett babér. A legtudatosabb támogatásra volt szüksége a világ legnagyobb hatalmi köreitől, a globális nagytőkétől és ezt meg is kapta. Helyesebben e tőkének volt szüksége egy ilyen bábra és fekl is építette magának.
  Hasonló a helyzet Putyinnál, jellemző, hogy a zsidó KGB-ben találták meg, vagy mint díszgojt, vagy nem tudunk mindent róla sem. Nagyon alacsony rangú volt és semmivel nem tűnt ki. Báb.

 12. Orbán Viktort az ellenségei puszta-Putyinnak csúfolják. 😀

 13. 12:
  Ha jól emlékszem a hivatalos interkom magyarázat szerint Hitlert a Junkerek támogatták, ami egybevág azzal, amit írsz, és nem látok semmi logkus indokot, hogy ne legyen elfogadható. (a következő paradigma váltásig 😀 )

  13:
  Azért van némi különbség. Orbánnak kizuárólasg hatzalom kell, és minden másra szarik. Putyin szeme előtt ott lebeg Oroszország is.

 14. üdv Tibor bá és Mindenki
  Majd beszkennelem a KGB titkos aktát.
  Mert Putyin – mint minden nagy államférfi, tulajdonképpen magyar származású. Néha elszólja magát Putyinné a kéjes pillanatban, hogy aszongya: Pityu, te szibériai tigris!…. 🙂

 15. 14: ez már a kormányzási képesség és elmeállapot tesztje is. Konkrétan, abban még nem látom a katasztrófát, ha egy ember mindenáron uralkodni akar, erre célozhattál te is, hogy jó lenne egy magyar Putyin. A történelemben sok példa van rá, hogy egy erős kezű diktátor hazája számára nagyon hasznos tudott lenni. Azonban a történelemben van sok elmebeteg diktátor is, aki országát tönkreteszi, pedig ezzel saját vesztét is sietteti, mint pl. Csauseszku.

  Ha Orbán okos és tehetséges lenne, tehetségesebb, mint mostani valójában, akkor sokkal ügyesebben kormányozhatna, a lehetőségek a mai teljesítménytől sokkal jobbat is lehetővé tesznek, és ezzel betonozná be magát igazán a hatalomba.
  Hogy nem így tesz, az elmebaja következménye. Te is, én is és a széles tömegek is szarnak rá, hogy ún. „diktatúra” van, vagy ún. „demokrácia”. A nép igazából jó, szjnvonalas, hatékony kormányzást vár el a vezetőktől és nagyon sokat el tud nézni annak a vezetésnek, amely számára a létbiztonságot és közbiztonságot megfeleően fenn tudja tartani. (tehát nyugodtan belemarkolhat az államkasszába és élvezheti elitstátuszát, uralkodását, amíg feladatát jól végzi)
  OV e téren sajnos nulla és ezért válik destruktívvá a hatalomhoz való ragaszkodása, ösztöne.

 16. Kedves Geddon, a zsidó KGB-röl egy személyes …. 79-ben, mikor egy múzeum-tervezést befejeztem, rövid keveredés után Vodkalenko tovaris, a szovjet követség kulturtisztje azzal a meglepö kérdéssel fordult hozzám, hogy mennyi a fizetésem, mivel csináltam pár grafikai munkát, s ez a fajta passzolna nekik, ezért mindegy mennyi, adják a dupláját, meg vállalati ebéd a Bajkálban, ingyen. Na mentem, voltam úgy 32-33, bírtam is 9 hónapig… naszóval ott volt egy egész emelet vigyorgó huszonévesekkel, sötét öltöny, mindegyik osztályvezetö, egy árva szót se tudtak magyarul. Ott a házban csak mosolyogva legyintettek, hogy ja, kogebe … de egy srác egyszer kifakadt, hogy nem jól nézzük ezeket.

  Így, 35 év után, minden azt mutatja, hogy igaza volt. Elöször is mesélt egy históriát arról, hogy azokban a Brezsnyev utolsó éveiben a szerv fönökei megkeresték, s élénken protestáltak a folyamatos szisztéma ellen, hogy az élet minden területén a zsidó családok öröklik a vezetö állásokat, s a negyvenes éveik végén nyugdíjazott tábornokoknak, hátmég alacsonyabb rangúaknak nem jut semmi, hogyha csak oroszok… s nemjól vanez úgy… ök is meglepödtek, a fönök bólintott s életbe lépett egy ettöl eltérö szisztem, ami azt eredményezte, hogy Brezsnyev örök idökre meg van bélyegezve, mint valami rángógörcsös idióta, a zsidók viszont milliónyian kivándoroltak, mert ez már visszafordíthatatlan lett…
  Nagyon szemléletesen mutatta a kis orosz srác a különbséget a zsidó és az új orosz káder között;- a zsidó teljesen természetesen egész életében lop közösen a csapatának, s abból a szojuz nem lát semmit, de egy orosz, még ha külkeres is, csak egy lakást-kocsit-dácsát, aztán boldog és elégedett …

  Namost a legfontosabb, hogy a toborzás hogy ment a kogebebe … az egyetemeken néhány évig figyelték a delikvenseket. Csak a legjobbak jöhettek számba. Utolsóelötti évben feltették a kérdést, s nem voltak hülyék, tudták, hogy a kerdés nem az, hanem hogy válassz, Kamcsatkán akarsz-e üzemmérnök lenni, vagy értö szemmel futkározni a nagyvilágban… mindezt hazafias szósszal, amit persze késöbb kiderült, azok az utolsó milliméterig komolyan vettek. Naszóval volt egy ilyen tízezres elit-csapat, kvalifikalt, nem olyan nagyon, és nem úgy kommunista, mint a zsidóvezérlésü elödeik, megvárták a Yakovlev-Gorbacsov-Yelcin mazonit-rombolást, aztán léptek. Hogy Yelcin ajánlotta Putyint? Óriási szervezések voltak…

 17. 17. barba ! Látom azért te is eltévedtél egy kicsit.

 18. „Meg kell tehát szabadulni tőle, mert ez az USA-nak mindig sikerült.”

  Kuba? 🙂

  Arma Gedeon: Ha igaz, hogy csak egy báb Putyin, azzal sincs gond, ha olyan emberek állnak mögötte, akik a saját nemzetének érdekeit nézik és nem akarnak rivaldafényben élni. Nálunk is elmenne valami ilyesmi.

 19. 17: én is foglalkoztam már a témával, igaz, teljesen idéztem egy lengyel szerzőtől, tanulságos:

  kitalaltujkor.blogspot.com/2010/12/kitalalt-tortenelem-kommunizmus.html
  „Kitalált történelem: a kommunizmus „bukása” ”

  Csak kiemelem a komcsi rezsimen belüli harcot, amiről írtál:

  „Hruscsov hatalomra kerülése az állítólagos „Sztálintalanítás” keretében megnyitotta Andropov visszaútját a Kremlbe. Karrierje ekkor gyorsul fel szédítően. Az impulzust a Hruscsov klikkje által az SZKP KB és számos tagköztársaság döntéshozó köreiben elhelyezkedő kriptocionisták elleni nyílt hadüzenet adta. Mint tudjuk, e „mucsaiak kontra zsidók” háború szovjet változatának megvolt a megvolt a lengyelországi másolata, ami 968-ban az utóbbiak átmeneti vereségéhez, majd két évvel később a Gomułka-Moczar kettős bukásához vezetett. (Megj.: lengyel eredetiben: „cham”, kb. „bunkó paraszt”, „gazfickó”, a mi „mucsaink” megfelelője is, a harc a zsidó kommunisták és a nemzsidó, az adott keretek között viszonylag hazafiasabb kommunisták között zajlott, utóbbiakat a zsidók becézték így maguk között. B.Cs.)

  Az orosz „mucsaiak és zsidók” harca eredményeként Andropov 1962-ben az SZKP KB Titkársága tagja lett és Szuszlov helyét foglalta el (…). Nem sokkal később a KGB főnöke lett majd 1973-ban az SZKP KB Politikai Bizottságának tagja. Egyúttal megőrizte a KGB vezetői pozícióját, ami az orosz zsidók orosz gazfickók feletti győzelmének végső megpecsételését jelentette – ez esetben az idézőjel felesleges.

  Ez a Szovláger lebeontásának hosszú előkészítését jelentette, de akkor nem sokan, vagy talán senki nem rendelkezhetett olyan természetfeletti előrelátással – magán Andropovon és megbízóin kívül – hogy megérthesse, mit céloznak ezek a változások és kik inspirálják őket.

  Andropov tehát megszerezte a Szovláger lebontásának két kulcsát: a KGB feletti hatalmat és az SZKP KB Politikai Bizottsága tagságát.

  Egyúttal élvezte a Nyugat diszkrét jóváhagyását is. Egyre inkább „liberálisnak” igyekeztek ott beálljtani, gondosan feledve a magyar halottak ezreit, amik ennek a „liberálisnak voltak köszönhetők a KGB csendes rutintevékenységének sok más bűntette mellett. Ekkor kezdődött a Szovláger irányításának módszeres áthelyezése a pártból és a hadseregből a KGB-be, amelynek minden döntéshozó pozíciója régóta fel volt töltve orosz zsidókkal: a SZU szétesése után nem kevesebb, mint 20 ezer magasabb rangú KGB-s vádorolt ki közvetlenül Izraelbe, sokmilliárd dollár értékű aranyat, gyémántot és magát dollárt vive magukkal, meg felbecsülhetetlen értékű információt a KGB és GRU titkairól.”

  Ősszefoglalva a lényeget, ezt én írtam:

  „A globalista bankárelit a kezdet kezdetén maga hozta létre a Szovjetuniót, tehát csak a Czike által emlegetett tömegmegtévesztő ál-történelemben volt a kommunizmus a kapitalizmus „ellensége”, valójában egy speciális váltotozata volt, egy „gyarmata”, ahol nem voltak érvényesek az otthoni civilizált szabályok, ahol sokkal nyersebben , korlátlanabbul valúsíthatta meg e tőke céljait, mint az „anyaországban”.
  Ahogy ez a globális tőke hozta létre a nagy kommunista kísérletet, úgy logikusan ez döntött a kísérlet befejezéséről is, a volt szovjet térség visszaintegrálásáról a „kapitalista” világba.”

  Tehát nem meglepő, hogy a „káoszból teremtett Rend” (a régi illuminátus recept) Cárja, Putyin is a zsidó KGB-ből érkezett, itt semmi nem történik ezek ellenére… Hogy zsidókat is lecsukat, az ne tévesszen meg senkit, zsidó a zsidónak farkasa…

 20. 19: lásd előző hozzászólásom.. A magadfajta naívak megtévesztésére szolgál a dolog. Putyin sok lépése egybeesik az orosz nemzeti érdekkel, de a végcél a zsidóuralom. A világ minden fontos és legtöbb kisebb országát ők irányjtják, de ettől még harcolhatnak egymás ellen. Lásd a zsidó származású Kadhafi esetét… Ahmadinedzsád is zsidó és szerintem Kjnát kjnai zsidók uralják.

 21. Gedeon! Esténként lefekvés előtt be szoktál nézni az ágy alá ?
  A zsidók képesek oda is bebújni . 🙂

 22. Arma Gedon

  Csak azt nem értem, hogy mi volt a ráció lecserélni a már teljesen beidomított Jelcint Putyinra, meg az ezer százalékos cionista Gyurcsány-Bajnai párost Orbánra?

  Ha már tényleg annyira a kezükben van a világ, akkor kinek játszák a színházat?

  Az általad felvázolt képen csak fekete van:
  A mindent és mindenki agyát kontroláló sátánista globális elit máris megszerezte a toális kontrolt a gondolkodásra képtelen tömegek felett. MINDENKI, aki valami miatt az (irányított) figyelem sugarába kerül, az vagy tudatosan, vagy irányítottan az ő érdekeiket szolgálja.
  Te a jelek szerint hiszel a fekete mágia létezésében, de elutasítod a fehér mágia létezését, azaz az ezzel a sötét erővel szemben álló erő jelenlétét.

  Ezek szerint a történelemnek tényleg vége?

  És te hogyan jutottál át a rostán?
  Mit vársz attól, hogy folyamatosan figyelmezteted az emberekt, hogy nincs már esély, mert minden, amiben egyesek esetleg reményt vélnek felfedezni, tulajdonképpen a legborzalmasabb csapdák rejtőznek?

 23. mit nyivákoltok, nem a kedvenc illúzióitokhoz kell ragaszkodni, hanem a tényeket kell nézni!
  Tipikus érzelmni „érvek”, amikor semmivel nem tudod cáfolni, amit írtam, de mivel ütközik a megrögzött felfogásoddal, valami nyávogásba kezdtek, hogy zsidót látok az ágyam alatt, stb. Dokumentált és a megadott forrásokban ellenőrizhető, hogy a SZU-t a zsidó nagytőke hozta létre, és hogy ugyanez oszlatta fel, amikor úgy látta jónak.
  Miért kellett Jelcint lecserélni? Mert az iszákos öreg imázsa nem felelt meg az újra megerősítendő Oroszország cárja szerephez, ehhez egy elég fiatal KGB-s jobban felépíthető volt. Nálunk Orbán kezdettől Sorosék kezelésében van.

 24. 23: az jobbb, ha olyanban reménykedtek, ami csak megtévesztés??? Szerintem a tisztánlátás nem árthat. Azt mondod: „ne vedd el az illúzióimat”
  Erre én ezt: fogd be a szemed, ha akarod, de én nem hozzád szólok, hanem bárkihez, akihez eljut és hátha vannak olyanok, akiket a tények érdekelnek és nem akarják magukat ámítani vágyaikkal.

 25. 21 Arma Gedeon.
  „szerintem Kjnát kjnai zsidók uralják.”
  Igazad van, és ehhez még egy tény: Ott volt a Roswelli eset 1957-ben. Az igaz hogy a lezuhant UFO-ban nem találtak zsidót, csak pár hatágú gyertyatartót, meg egy félig elégett tórát marsi nyelven írva -, de azok a nagy ferde szemű manók, tuti zsidó bábok voltak.
  Persze ez így természetes, az Androméda ködből származó űrzsidók fennmaradtak a csillaghajón jól elbújva a a Hold mögött, le a földre pedig csak a marsi goj-rabszolgákat zavarták le. Jól is tették, mert az a hülye Einstein rosszul adta meg a testvéreinek a Föld tömegvonzását, mert harmadikban megbukott számtanból.
  Szóval, szerencsénkre a gyarmatosító rakéta orral beleállt a sivatagba és ilyenformán megúsztuk a Totál-Gyarmatosítást.
  Ismerősöm majd elküldi az egyik zöldemberke zsebében talált Kabbala-lapot, amit majd átadok Tibor Bának, hogy lefordítsa és minden bennfentesnek elküldje körlevélben.
  No, mély tisztelettel nanu-nanu Csaba. 🙂

 26. 24-25: Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy meghasonlott módon csak egy zuhanásszerű erőforrásválságban reménykedhetünk … arra talán nem tudtak még 100%-ban felkészülni (bár lehet hogy ez is csak egy önámítás 🙂 )

 27. Gedeon ! Veled ott nem értek egyet, hogy szerinted vannak a zsidók és a másik oldalon van mindenki más .
  Mert szerintem sok oldal van, és a sok oldalon sokféle érdekű zsidók is megtalálhatók .

 28. 25. Arma Gedeon

  Szerinted nem létezik a fekete mágiával szemben álló erő?

  Te hol állsz ebben a struktúrában?

  Nekem erről a két béka este jut eszembe:
  Beleestek a tejfölbe, és az egyik hamar feladta, elmerült, a másik még kapálódzott… Aztán lassan vajat köpült, és kiugrott.

  De lehet, hogy te birtokában vagy valamilyen tudásnak, ami BIZTOSAN tudja, hogy NINCS alternatíva.

  Ezt a tudást honnan szerezted?
  Ha a bárki által elérhető médiákból, akkor legalább annyira vagy félrevezethető, mint bárki más, mert esetlegesen botlasz bele információkba, hacsak nem vagy MINDENTUDÓ. Akkor is ha irányítottan kutatsz, mert ugye az optimális erőfeszítéssel fellehető isemretekból magozgatsz te is. A tikos dolgok meg azért tikosak, mert kevesen tudják.
  Ha pedig ezt a tudást „kaptad” valakitől aki beavatott, akkor mi a célja annak hogy ennek egy részét megosztod a beavatatlanokkal, ha úgysincs mit tenni?

  Nem kötözködni akarok, egyszerűen érdekel, hogy hogyan alakul ki egy ilyen sötét világkép.

 29. Tibor bá, helyesled-e, hogy az osztrák bankok devizacsapdába csalták a magyar embereket ? Csak azért kérdezem, mert az oroszok kérésére tették.

 30. Arma Gedeon: Általában egyetértek veled, de most úgy érzem, hogy nincs igazad. Amennyiben csak egy báb lenne, akkor miért erősítik minden vonalon Oroszországot (katonailag, gazdaságilag stb.)? Az utóbbi években Magyarországon az orosz nyelvvel és kultúrával foglalkozó tanszékek, intézmények komoly pénzeket kaptak (ezt megcsinálták a kínaiak is – pl. Konfuciusz Intézet), remek orosz állami ösztöndíjakhoz lehetett hozzájutni (persze ki is kellett érdemelni). Egyértelműen ilyen vonalon is erősítenek az oroszok. Ez miért állna érdekében a háttérhatalomnak? Értem én, hogy semmi nem az aminek látszik, de egy felébresztett, büszke Oroszországot nehezebb kirabolni, vagy akár katonailag leigázni, mint egy korrupcióba züllesztett, haldokló birodalmat. Mire alapozod véleményedet?

 31. Arma Gedeon.
  Egyre inkább az a benyomásom, hogy egy eszement jezsuita hittérítővel állok szemben, de te nem Jézus tanaiért mész – ha kell – a halálba, hanem a zsidó összeesküvésért. És ahogy látom teljesen normális jobboldali, sőt visszafogottan antiszemita, értelmes, tájékozott férfiaknak is sok, amit a nyakukba zúdítasz.

  30:
  ha választ vársz, akkor fogaalmazd át sugallatod nélkülire.

 32. 29: nekem semmi kifogásom ellene, ha köpülsz, sőt helyeslem. Én csak azt mondom, hogy az életben eligazodáshoz számomra alapvető követelmény a tényekkel való szembenézés.
  Tehát, ha a rendelkezésünkre álló információk alapján például nem őszinte orosz hazafi Putyin, hanem olyan báb, aki saját erejéből sose jutott volna a csúcsra, akkor mi a teendő? Elhallgatni ezt a tudásunkat, mert valakik szép illúzióit rombolhatja???

  Én nem mondtam, hogy nincs alternatjva, én azt álljtom, hogy sok minden, amit alternatjvának hisznek sokan, valójában nem az.
  Tehát, téged a tények érdekelnek, vagy illúziókat gyártasz magadnak?

 33. 32: ha már itt tartunk, Tibor bá, talán nem tudod, de van zsidó szerző, aki arról írt könyvet, hogy a jezsuita rend alapítása után egy ideig egy zsidó szervezet volt:

  http://books.google.pl/books?id=dMTnlQwBJbwC&dq=isbn:9789004179813&ei=k_pZT4j2FqCuywSopK35Bw&hl=pl&redir_esc=y

  „Robert A. Maryks: A Jezsuita Rend, mint Zsidók Zsinagógája (gyülekezete): Zsidó származású jezsuiták és vértisztaási törvények a korai Jézus-Társaságban.”

  A zsidó származású szerző szerint a Rendet zsidók alapították és vezették egy ideig…

 34. 31: a tényekre alapozom a véleményemet. Az, hogy valaki nem saját erejéből, hanem mások által „felépítve” lett vezető, egyáltalán nem zárja ki, hogy megerősíti a rábízott országot katonailag, vagy hogy igyekszik kulturálisan is jó arculattal jelen lenni a világban.
  Például a szerintem szintén báb Hitler is nagyon megerősítette országát – egy darabig.

  Állításom elfogadásához, vagy cáfolásához az orosz történelem eseményeit kell végigvenni úgy 1900-tól napjainkig. Igaz-e, hogy a globális zsidó nagytőke pénzelte már az 1905-ös forradalmat is, meg a végül sikeres 17-est is? Igaz-e, hogy a szovjet elitet az erőszakszervezetekkel együtt végig zsidó káderkörök uralták, közben persze egymást is irtva, ez nem jótékonysági szervezet alapon? (Darwinisták!)
  Igaz-e, hogy a SZU-t senki nem döntötte meg kjvülről és igazából nem volt olyan erőforráshiány, ami miatt muszáj volt megdőlnie? Olvasd el a linkelt bejegyzésben Pajak idézett művét és forrásait és cáfold, ha tudod. A „Rendet teremtünk a káoszból” stratégiája már a Cion Bölcseinek Jegyzőkönyvében is benne van, az orosz forradalom előttről.
  Terveik szerint gyengítenek meg, vagy erősítenek meg államokat.
  Egyáltalán nem csak rombolni, liberalizálni tudnak, és amikor azt teszik, annak is távolibb célja van, lásd a Jegyzőkönyveket. Régi trükk, hogy a zsidó kommunizmus elleni antikommunista hangadók is zsidók, lásd a neokonokat, vagy hogy a hazafiasság álarcát is fel tudják ölteni, lásd a zsidó Morvai Krisztinát, Szegedi Csanádot és nem tudom, mennyire igaz a harasztzörgés Vona esetén.
  A Mein Kampfot magyarul a zsidó Mónus adja ki…
  Színház, szereposztással.
  Lehet cáfolni, jöhetnek a cáfoló TÉNYEK. Addig az én tényeimet kell elfogadni.
  Hogy ez egy „sötét világkép”???
  És? Akkor hazudjunk magunknak, hogy ne legyen olyan sötét?

 35. Gedeon, azzal nem értek egyet, hogy te azt állítod, csak egy zsidó erő van, és minden zsidó ennek az alattvalója. Nem, mert több oldal van és ezért folyamatos a harc.

 36. 32. Tibor bá, válaszolj úgy, ahogy azt Te jónak látod.

 37. 36: és mikor állítottam én ilyet? Én azt álljtom, hogy nem mindenki ad valódi okot a reménységre, akibe a jószándékú emberek a bizakodásukat vetik. Ugyanis minden gonosz szándékot igyekeznek becsomagolni, megtévesztéssel eladni.
  Jó példa a most jövő március 15.

 38. 37:
  Tibor bá’, szereinted az osztrák bankok devizacsapdába húzták az embereket?
  A magyarországi bankok kivétel nélkül mind adtak kölcsönt deviza alapon jelzálgra, ami az én megitélésem szerint csalás volt, mert az indokolatlanul nagy kamat különbséggel befolyásolták a düntésüket.

 39. Gedeon : Ja, hogy Putyin is a nagy zsidó összeesküvés bábja. Nem ezt állítod ?

 40. Arma Gedeon.

  Az igaz, hogy az általad tényként vázolt dolgokkal tényleg nem tudok vitatkozni, mert egy bizonyos szögből és távolságból igen erősen támasztják alá a nézőpontodat.

  Nekem inkább az ezen tények alapján levont következtetéssel van gondom.

  Ha a sötét erők oly sikeresen létrehozták a Szovjetúniót, akkor miért táncolnak vissza a „demokráciába”?
  It volt az egész keleti blokk, sőt Kína…
  A szocializmusban sokkal kisebb esély volt az ellenállásra.

  Ha Putyin is az ő kutyájuk kölyke, akkor miért nem bombázza az arabokat Izrael körül, mint a franciák Szíriában?

  Úgy tűnik, a 80-as évekig minden simán ment: Izrael erősödött, a zsidók teljesen átvették az USA irányítását, a keleti blokk még le volt láncolva, Kína még nem volt hatalom, Del Amerika se számított úgy mint manapság…

  Mi volt a logika a „visszacsinálásban”?

  Kit akarnak becsapni azzal, hogy Putyin, Morvai, Ahmaninejad, meg a többi antiszemitának mutatja magát?
  Már eleve nincs számottevő ellenerő…

  Vagy… várjálcsak !!!!!

  VAGY VAN ???? És ez annyira veszélyes, hogy ilyen körmönfont fifikára van szükség hozy felvegyék vele a harcot?

  És az hogy lehet, hogy ERRŐL az ellenerőről te nem tudsz?

 41. 39. Tibor bá, egyetértek. A kamatkülönbség volt a csalétek. De én a csapdaállítás céljával kapcsolatban kérdeztelek .

 42. 38:
  Gedeon te (és akikre hivatkozol) ott tévedtek, de nagyon nagyot, hogy minden egyes zsidóról feltételezitek, hogy „zsidó érdekekért” munkálkodik. Ez olyan lenne, mint azt feltételezni, hogy minden egyes magyar politikus az ország felvirágzásáért küzd. Hát akkor mi a helyzet, az én megítélésem szerint. Abban már egyetértettünk, hogy a zsidók értelmes, praktikus, érvényesülni akaró (ambiciózus) emberek (aminek számtalan tapasztalható jele van). Minden zsidó elsősorban önmaga, és érvényesülni akar. Észreveszi, hogy ez a jezsuita rend egy jó buli, ott könnyen lehet nagyszerűen élni, van lehetőség a brilirozásra, szóval kóser. Belép, mert a dolog neki kurvára testhezáll. Te meg csak azt látod, hogy a zsidók beálltak a jezsuitákhoz. De nem a zsidó érdekek képviseletéért, hanem mert önmaguk érvényesülni akartak. És ez mindenre érvényes. Te minden egyes zsidóban egy ügynököt látsz, holott ők csak be akarják futni saját karierjüket. De igen, vannak közöttük ügynökök is, senki nem tudja mennyi, de hogy nem mind, kivétel nélkül, az hétszentség. Hodorovszki is elsősorban a saját ambícióit akarja kiélni. Vannak mögötte? Lehet. Kiszolgálja őket? Bizonyos mértékig valószínűleg. de nem úgy, ahogy te elképzeled. Hitlernek se mondhatták meg szóról szóra, mit tegyen. nagyvonalakban bizonyos érdekeket szolgált ki mert egybeesett saját ötleteivel. Nézd, te anyagilag támogathatod a Fradit, de ez nem lesz garancia arra, hogy minden meccset meg is nyer. Persze nyerni akarnak, de ez akkor is így lenne, ha nem támogatnád őket. Na, remélem érthető voltam.

 43. 44. Tibor bá, ezzel csak egyet lehet érteni. 🙂

 44. 43. Kökörcsin

  Milyen ellenerő ?

  Fizikából hányas voltál? 😉

  Ha komolyan vesszük Geddon fejtegetéseit, és valljuk meg őszintén, miért ne tennénk, el kell fogadni, hogy a globális hatalom erői hatalmas erőfeszítéseket tesznek mind a fizikai oldalon, mind intellektuálisan, és ha hihetünk Armának, akkor spirituális oldalon, a fekete mágiával is.

  (Hirtelen csak beugrott a „fekete”, földalatti energia, a szén és az olaj, mint szabad asszociáció… bocs)

  Tehát ekkora energiákkal szemben a tudomány törvényei alapján fel kell tételezni hasonló méretű energiákat amelyek ellenirányban hatnak.

  Tulajdonképpen pontosan ezek az erőfeszítések, trükkök százai, hazugságok ezrei azok a „bizonyítékok” hogy a hatalom FÉL.
  Éspedig az igazságtól fél. A sötét trükkök a gyengeségek elkendőzését szolgálják.
  Aki nem fél, annak nincs szüksége hazugságokra, megtévesztésre.

  Ezért nem értem egészen Arma filozófiáját, aki éles szemeivel és vaslogikájával meglátja a legnagyobb antiszemitákban a cionista ügynököt, a legtüzesebb forradalmárokban a hazaárulót, hogy lehet, hogy ennek a hatalmas megtévesztő sötét energiának az ellenpárjáról a világon semmit nem tud?

 45. 47 hozzászólásból 6, azaz hat darab volt ontopic. Hiába most szerettem volna a poszt alapján hozzáfűzni egy gondolatom, itt most a kommentsor végén már pont úgy nézne ki, hogy szándékosan terelem a témát elfele amiben már megint nyakig..

  Úgy látszik igyekeznem kell, mert mire van egy kis időm hogy belenézzek a blogba, már mindig itt tartunk. :S

  Kéne egy külön gumiszoba poszt,mondjuk fent baloldalt egy megnyitható fülecske ahol állandó jelleggel lehet zsidózni.Olyan célt is szolgálatna, hogy ha valakinek az ép friss aktuális poszt alatt is visszaugrik az agya a megszokott vágányra, akkor az ott folytathassa, jelezve az „elvtársainak”, hogy a téma a továbbiakban a gumiszobában folytatódik, érintve az aktuális posztot is. Tanulságos lenne szerintem..Látszana az is, hogy ki az a néhány „zsidórajongó”, aki nem bír meglenni egy nap sem enélkül..El lehetne olvasni ott is a kommenteket annak aki akarja, de a sima ontopic olvasónak nem kellene ezen a sok eperfagyin keresztülnyalnia magát,hogy megtalálja elrejtve a néhány releváns hozzászólást. mert mire a végére ér elfelejti amit mondani akart, és a sok kéretlen fagyitól émelyegni is fog.. Talán nem csak én vagyok így ezzel itt. (Mellesleg a véletlen idetévedő olvasókat elriasztja ez, ezt biztosan tudom,(és az ajánlásra idejötteket is..) Mert a kommentektől NÉHÁNY kommentelő kommentjeitől a felületes látógatónak az lesz benyomása, hogy ez egy „olyan” blog.. Pedig nem olyanok a posztok!!!!

 46. 35: Mi a tény? Putyin hatalomra került 1999 december 31-én Jelcin lemondásával. Egyáltalán nem a semmiből jött, szépen ugrált feljebb a ranglétrán (majd 15 éven át folyamatosan egyre feljebb). 2000-ben megnyerte az elnökválasztást és utána most harmadszorra. Azt szerintem senki nem gondolja, hogy bárány lelke lehet és, hogy nem gátlástalan mód tört a hatalomra. Azt látjuk, hogy jól tud kormányozni, aki ellene van azt félreállítja, megszerzi amit akar (lásd orosz olaj és gáz vagyon). Életrajza alapján se ő se felesége nem rendelkezett olyan családi hátszéllel ami miatt azt gondolhatnánk, hogy már születése előtt kiválasztották erre a feladatra :P.
  Milyen tényeket kell megcáfolnom? A Cion Bölcseinek Jegyzőkönyvét? Az 1905-ös oroszországi forradalmat? Melyik állításomban tagadom/támaszkodok ezekre? Én azt kérdeztem, hogy PUTYIN esetében mire alapozod a véleményedet? Milyen tényekre? Életrajzra, elfogott beszélgetésre, fotókra bármire! Ezek tények!

  Magam is látom a világban jelen levő rosszt, gonoszt, a sátánista pusztítást (no mit kapok Tibor bá’-tól :), de nem szabad mindenben a gonoszt látni. Én nem megváltóként tekintek Putyinra, hanem szimpán egy jó politikusra aki a saját népét (is) szolgálja (mellette valószínüleg hatalmas vagyona is lett).

 47. 48. Dorka

  Pedig szerintem nincs ebben semmi különleges.

  Lehet Putyinról, meg más, komoly politikai horderejű dolgokról zsidózás nélkül beszélni, de lássuk be nehéz kikerülni a dolgot.

  Most már csak arra lenne szükség, hogy egy Arma Geddon kaliberű szakértő lerántsa a leplet azokról a titkos erőkről akik már évezredek óta belekeverik a zsidókat minden politikai ügybe, őket hibáztatják szinte minden rosszért nyilvánvalóan teljesen ártatlanul.

  Ezek a titkos erők kétségtelenül még a zsidóknál is körmönfontabbak, mert eddig nem lehetett őket azonosítani.

 48. Dorka, és Putyinról mi a véleményed ? 🙂

 49. 48:
  Dorka!
  Ez alkalommal Attila nem zsidózott, éppen hogy Gedeon egyik posztulátumát feszegette, ami szerint az antiszemiták tulajdonképpen titkos cionista ügynökök, stb. Különben szerintem Gedeont nem kell gumiszobába küldened, mert saját „mozgalmát” teszi nevetségessé (fetebb már írtam) azaz a zsidók mallmára hajtja a vizet. A barátaid pedig nyugodtan látogathatnak, mert itt megtudhatják, hogyan vélekednek róluk az értelmes gojok aki per definició valójában nem antiszemiták. Persze, ha a fejüket homokba akarják dugni, az egészen más.

 50. Akkor bocs Attila, a csillag születikes kommentek után előfeltételeztem valamit, és felületesen olvastam. Csak azt láttam végig,
  Putyinról meg az a véleményem, hogy Nagy Péterhez tudnám hasonlítani. Imponáló vezető. Csak egy kicsit félelmetesen érzelemmentesnek tűnik, ami nem feltétlenül hátrány egy olyan embernél aki a fél világ ura. Legalább nem gonosz, és elmebetegnek sem látszik (egyelőre).

  ja és még annyit, hogy ezen a képen kurvára hasonlít az Arma Gedeonra:))
  http://kitekinto.hu/amerika/2011/09/30/nem_orulnek_putyin_visszateresenek_a_feher_hazban/

 51. 7!
  Arma olvass a soraim között „mintha ki lenne találva”.. 😉

  11!
  Persze hogy kinyírta..itt nem lehet finomkodni,meg nincs bizalom..Vagy te,vagy a másik..
  22!
  😀
  33!
  Arma én hiszek neked,sőt én is így gondolom.De azért ha már ebben a világban élünk,muszáj néha hogy illúziónk legyen,mert bele hülyülnénk..
  47!
  Úgy látom Attila kapisgálsz..
  És ez a félelem tartja életben a rendszert,minden szinten..
  Az igazságnak sosincs megfelelő ideje..
  50 !
  Támogatom az elképzelésedet.Arma benne vagy?
  Csontemberek és egyéb titkos társaságok életébe avass be minket..

 52. ÉÉÉs..Vlagyimir Putyin… ehh.
  tulajdonképpen szexi. (egy picikét.. ktana ktana)

 53. 55!
  Mutatja neked a karika gyűrűjét ott fent a képen..Nem látod?.. 😀

 54. nem tudom, Mo-on leadták-e azt a témát, hogy Putyin feltűnően plasztikai sebészekhez jár és botoxol. A sorozatban 2004-ben egy javában öregedni kezdett fickó, őszülő hhalántékokkal, ráncokkal, megfáradt arccal, 3 évvel később barnás hajó, őszülésnek nyoma sincs, arca kisimult, megfiatalodott, bár merev…

  http://fakty.interia.pl/galerie/swiat/co-sie-stalo-z-twarza-putina/zdjecie/duze,1605504,1,268?f=pasek

  A képek alatt az évszámok. Fiatalodik…

 55. 57!
  Átmentél bulvárba vagy mi?És ha plasztikáztat akkor mi van,Más is meg teszi,más földi halandó..Ezt bárki megteszi ez nem bizonyíték semmire..Menj má..Azt hittem valami komoly dologgal jössz..
  59!
  Az echelon befigyel?.. 😀

 56. Maszat ügynök (Tibor bá’)it’s just an innocent game 😀 .

 57. 61:
  Maszat ügynök valós. Most jelenkezett be először (ilyen vicceket nem csinálok, mert nem lenne fair) de már jelentkezett másodszor is.

 58. 64!
  Nem.. 😮
  Mondom hogy echelon.. 😀
  63!
  Irányított csőd..Mert nem lesz hivatalos szerintem,és akik a csődre fogadtak azok buknak..Olyan mintha az egyik gazdasági erő a másikat kijátszotta volna..

 59. 44. Tibor bá..Aki nem teljesen paranoid személyiség az ugyanígy gondolkodik mint Ön. Legegyszerűbb dolog ha megfigyeljük a környezetünkben a zsidókat.Persze ez nem reprezentatív mintavétel de jó eligazodásul szolgál.Párat ismerek, bevallom nem sokat./szerencsére nem tudják hogy nagyapám nyilas volt 🙂 /Szemfüles, anyagias alakok akik igyekeznek kiaknázni a lehetőségeket.Erkölcsi gátlásaik nincsenek bepalizni másokat.Ellenben én nem látom bennük az ördögi konspirátort akik titkos földalatti üregekben beszélik meg a világtörténelem ide-oda rángatását. Szerintem sok érdekcsoportjuk van és egymástis fingatják.Nem olyan nagy az összetartás köztük mint hinnénk.

 60. 67!
  A magázásért fogsz kapni,meg a zsidókért is.. 😀

 61. 68.Melike drága…Önöztem.Mivel magázni nem szokásom :))))

 62. 67: keveset tudsz. Senki nem állítja ép ésszel, hogy minden zsidó összetart. Én azt írtam, hogy zsidó a zsidónak farkasa. Ha egyszer azt állítom, hogy zsidók juttatták hatalomra Hitlert és elvárták tőle, hogy gyilkoljon le sok zsidót, talán milliós nagyságrendben, kkor ebből talán következik, hogy se a cionizmus nem volt egy zsidóvédő mozgalom, aminek vezetői ilyen cinikusan küldtek halálba zsidó tömegeket, se az a még beavatottabb zsidó eredetű kör, amely a cionizmust is eszközként használja. A zsidóság egy emberellenes ideológia alapjain kitenyésztett közösségi identitással és mentalitással rendelkező populáció, melynek tagjai elég sokféleképpen gondolkoznak, mint mások. De a „nemzetkarakter” meghatározott irányba orientálja őket, kit kevésbé, kit erősebben. Rossz irányba. A Gazdik pedig teljesen tudatosan alkalmazzák rajtuk a kollektív „trauma based mind controll”-t, ami egy kegyetlen idomítási módszer. Tehát nem álljtom se a komplett összetartást, se más marhaságot, hanem azt, hogy a zsidó ideológia alapján nőtt ki az a sátánizmus, melynek követői ilyen aljasul irányjtják a világot és közte a zsidóságot. Ez egy ocsmányság.

 63. 66. dede éppen ez az, most lett hivatalos, ráütötték a 3. „csődbement” pecsétet (S&P még aznap, hogy Tibor bá 23.át jósolt, azóta a Moodys és most a Fitch) és a „csőd, nem csőd”ről döntő szervezet, ISDA, is csődnek minősítette az esetet, vagyis élnek/fizetnek a CDSek

  nah és ez ezért hozom föl, mert aki becserélte a kötvényeit 17 centet kapott egy euroert, a CDS viszont 1 eurot fizet

  pár órája még az volt a friss hír, hogy a becserélést 23. kitolják

  az hogy az ország gazdaságilag tönkrement már 2 éve lehetett tudni, Tibor bá is írt róla akkor is, novemberi cikk de áprilisi adatok voltak a képeken, nem emléxem, nem is találom kb a lejáró adósságok szerepeltek grafikonokon

 64. 69:
  kuburtyók!
  Ha megfigyelted volna, akkor feltűnt volna, hogy több tucat kommentelő tegez. Mondhatnám mindenki. Gondolod, hogy ezekkel mind együtt őriztem libát? Aki itt magázódik, azt a sarokba állítjuk. Másodszor már kukoricán térdepel. Harmadszor átirányítjuk Gedeon honlapjára. 😀

 65. 71. Ez is érdekes nyilatkozat: „Ezentúl a görögök kevesebbet fognak költeni hiteltörlesztésre, mint Magyarország.”

 66. 69!
  Nem baj,azért is fogsz kapni.. 🙂
  70!
  Ma nagyon hardon üzemelsz Arma..Szóval a „beavatottabb zsidó eredetű körön” belül mire gondolsz?Itt jön a fekete mágia,és a földön túli erő,vagy inkább földön túli energia használata?Esetleg más rezgésszint,más frekvencia használata?Gyíkemberek.Nem tudok másra gondolni,mert nem igazán mondod ki..Bármit bele lehet képzelni..
  Vagy agykontroll..

 67. 71!
  Ne mond már tényleg?.. 😮
  Még délután azt mondták hogy aláírta 90 százalék azt az izét..hogy leírják az adósságot..
  Na 5 percig Armára figyelek,és felfordul a világ..

 68. 72. Tibor bá! Elnézésed kérem ! Enyhíti a bűnöm hogy általában tisztelem az öregebb polgártársakat :)/kivéve vén mszmp káderek / Igaz te nem vagy öreg.Még jó sok éved van.A ,,közelgő,, geddon ellenére.

 69. Görögöknek szerintem tök mindegy,hogy 160% vagy 120% az adósság a GDP-hez viszonyítva mert a 120-at sem tudják visszafizetni de még csak csökkenteni sem mert eddig se voltak előrelátóak a pénzügyekbe és a többség sem változott meg 1 év alatt így az a mérsékelt adósság is majd újra növekszik szép lassan.

  Azt nem értem az emberekben ha nincsen kényszer akkor nem tudnak havonta 100-ezret elrakni de ha van egy kis nyomás a banki oldalról(behajtás,jelzálog) akkor képesek 10-20 évig törleszteni a havi 120-at is…pedig egyszerűbb lenne mondjuk 6 évig félrerakni mint 12ig törleszteni.Persze ehhez kell az önkontroll rendesen de egyszerűbb mint eladni magad.

 70. 78:
  Ez így teljesen logikus, de én már rendeztem sokszereplős vitát erről a témáról. Értelmes fiatal, húszon éves férfiak indulatosan vágták hozzám, hogy miért várnának évekig, amikor most megkaphatnak mindent. Hogy végül 5-20 év alatt az eredeti összeg dupláját, tripláját fizetik ki, az lényegtelen. Nekik ez megéri. Igaz ebbe a vitába nem volt beleszőve annak az esélye (és következményei) ha elveszíti a bevételének a forrását, mert ez 2008 előtt volt.

 71. Az,hogy illendőségből értelmesnek nevezted őket az nagyon rendes tőled de az értelmes ember nem így gondolkodik mint amit neked mondtak a fiatalok 🙂
  Mi az,hogy mindent megkaphatnak azonnal …pff nem kapják csak van egy szép illúzió,hogy az övék,mert közben olyan helyzetben vannak mintha rabszolgák lennének.Mert mondhatja a banknak,hogy kapd be vazze itt a házam amit törlesztettem vigyed de ez csak a 3 éves törlesztés után is csak a fennálló tartózás 60% fedezi így még maradt 5 év törlesztés a semmire vagy beszámolják a mutter lakását mert ő volt a kezes így ki van egyenlítve a tartozás tehát 3 év után sok pénzzel könnyebben és lakhely nélkül kiszálltak a buliból.De ez mindenhol jellemző nem csak nálunk pedig csak egy kis önfegyelem kéne,mert ha az van akkor a bankok egyszerűen tönkremennének legalább is 1 részük kiesne a játékból mert nem lenne elég balek aki eltartsa őket.
  Megértem,hogy ciki a szülőkkel együtt lakni de még cikibb ha elcseszi valaki a felnőtt életének a felét a törlesztéssel.
  Kedvencem a kertész aki a panel 11iken lakik és 20 éves hitelt vett fel egy 40-50 éves panellakásra és 3 év után rájött,hogy inkább Diósdon vehetett volna egy kicsi kertes házat 2 évvel később ami esetleg új vagy csak pár éves korrektül kivitelezve,szerintem a panel kevesebbet fog érni 20 év után mint egy kicsi kertes ház az meg mellékes hogy a teljes visszafizetett hitel összegét egyik ház értéke sem érné el.

 72. 80:
  Egyetértek indulatosan előadott meglátásaiddal. De mint tudod, ebből a kataklizmából az emberiségnek csak a 5 százaléka fog kijönni, a 95 százalékhoz is kell valakiknek tartozni. Különben azok az intelligens fiatalok valóban azok voltak, volt róla papírjuk is.

 73. 81. Tibor bá !
  Igazad van, csak arra kérek Tőled választ, hogy miből élnek meg addig az építőiparban, amíg mindenki 20 évig gyűjtöget a lakásra? 🙂

 74. 80. ejha !
  Az a kertész tényleg szellemileg visszamaradott volt. Kertész létére panelben lakni? 😀 😀 😀

 75. 82:
  1) Nem mindenki.
  2) Nem körtelező ekkora épitőipar.
  3) Ki mondta, hogy az épitőiparban 200 %-os haszonnal kell dolgozni?
  4) Folyamatos gazdaság kell. lenne, aki 19-18-17-16-stb. éve kezdett takarékoskodni.
  5) Miért akar minden „fiatal” saját lakásban lakni, miért nem bérel? Bérleti „díj = törlesztés” argumentum hamis.

 76. 83.Teljesen korrekt ember és diplomás kertészmérnök de a jövő tervezés akkor nem volt az erőssége…Szakmailag nagyon sokat tud de attól még a lakás vásárlást elcseszte amit most már ő is belátott.
  Egyébként a 81-es azt is hozzácsaphatnád,hogy miből fog megélni a mezőgazdaság ha mindenki bespájzol ?
  Egyébként ha 20 évig gyűjtöd a havi 50-et akkor az első 10 év után vehetsz egy 6 milliósat aztán 10 év múlva még egyet DE ha hitelre veszed akkor az első évben megkapod a 6 milliós házat amit 20 évig törlesztesz…20 év múlva nem mind1,hogy melyik verziót választod.
  Erre lehet azt írni,hogy akkor hol lakjon addig…de 10 évig csak kibírja valahol mert ha az anyósnál laknak és tönkre megy a kapcsolatuk a 10 év várakozás miatt akkor az a kapcsolat a 20 éves törlesztés miatt is tönkremehet.

 77. 85.ejha ! „…ha 20 évig gyűjtöd a havi 50-et akkor az első 10 év után vehetsz egy 6 milliósat…” És 10 évig hol lakom ? A rokonaimnál? De hiszen minden rokonom is albérletben lakik . 🙁
  Ha viszont albérletre fizetek, sosem gyűjtöm össze lakásra a pénzt. 🙁

 78. 86:
  Lásd 84/5. Hamis argumentum. A lakás vételnek egyetlen pozitívuma, hogy örökölteted a gyerekedet. Ennek az ára az, hogy saját életed kevésbé lesz kellemes, mint az a jövedelmedből lehetséges lenne. Gondolkodj el rajta! 80 a bérleti díj, 120 a törlesztés. Havi 40-et nem elszorakozod, hanem beteszed egy takarékba, amit majd a gyereked vesz ki. Megteheted, de akkor ne sírj, hogy milyen szar itt minden.

 79. Tibor bá, te miért nem teszed meg azt amit nekem tanácsolsz ?

 80. Tibor bá, add el a házadat és béreld vissza. Abban van az üzlet.

 81. A bérleti díj != hiteltörlesztés gondolathoz.

  Valóban nem így van, de ha belegondolsz hogy valahol lakni is kéne amíg gyűjtögetsz, akkor a hiteltörlesztés kamat része általában kisebb mint a lakott lakás bérleti díja.
  Az tény hogy a kifizetésre kerülő tőketörlesztés egyfajta megtakarítás, s könnyebben „gyűjtöget” így az ember mint máshogy.

  Ennek ára is van, éspedig az hogy nem vagy mobil.

  Példa (pont ellen, de sebaj):
  XIII kerületi 25nm-es lakások 5-6mFt mennek most, ezeket kb 40eFt-ért már lehet bérelni, az 5mFt kamata (10%) havi szintre lebontva kb 42eFt.
  Tehát egy lakni akaró embernek lakásra félretevési szándék mellett mindegy hogy hitelre megveszi, vagy bérel és gyűjtöget.

 82. 90. elfmage : ” XIII kerületi 25nm-es lakások 5-6mFt mennek most, ezeket kb 40eFt-ért már lehet bérelni, ”

  De csak most. És még max. pár évig. Ugyanis ez a bérleti díj, (az elvárt hozam és tényleges költségek) nem teszik jó üzletté a bérbeadást. Most kényszerbérbeadásról beszélünk.

 83. 88:
  A házamra célzol? Akkor megmagyarázom. Én nem vettem a házamat jelzálogkölcsönre, hanem magam építettem egy olyan történelmi pillanatban, amikor olcsó volt az eneregia, és az állam erősen szubvencionálta az épitóanyagokat. Ezen kívül az építési vállalkozó profitját, a szakipari munkások kidemelt fizetését megspóroltam, és jövedelem szerzésen kívüli időmet ragyogóan hasznosítottam. 1972 és 1988 között, 16 év alatt létrehoztam egy 50 milliós házat (mai értékben) ami évi 3 millió vagyon gyarapítás, évi 2,5 millió fizetés mellett, aminek csak egy tört részét fordítottam anyag beszerzésre.

  Különben ha hajlandó vagy kp megvenni, boldogan eladom és vissza bérlem életem végéig mondjuk havi 200.000 ért.

  1972-ben azt volt okos csinálni. Most pedig a bérlés az okos. Az elmúlt 20 évben annyit építettek, hogy nagyon hosszú ideig olcsóbb lesz a bérlés, mint a tőke utáni kamat. És akkor a fenti számításodba nem vetted figyelembe a karbantartást, a lelakást (érték vesztést), a tulajdonosi felelősséget, és a gazdasági kockázatot. A kényszerbérbeadás, ahogy te nevezed, minimum egy emberöltőre fennmarad.

 84. Tibor bá ! A 200 ezer forint bérleti díj az megfelelne plusz a rezsi. Csak az 50 milliós vételi ár sok. Max. 25 millió forintról lehet szó. 🙂

 85. Egyezzetek meg 38.4mFt-ban (ennyire jön ki a 16 év bérlés ára), hüvelykuj szabály szerint kb ennyit érhet most a pécó. 🙂
  Minden ember hajlamos túlértékelni a saját ingatlanát, és persze az igényes kivitelezés értéke sosem térül meg.

  Ez a kényszerbérbeadásos dolog meg valahol igaz.
  Viszont az is tény hogy a most 5-6mFt-os lakások nem ennyibe kerültek (lakásprivatizációkor kb 40eFt volt per darab, 1-2 éve 2mFt-ért adta el az önkormányzat ami még volt, stb)

  Tehát aki jól vásárolt annak 4 év múlva megtérült a buli, és maradt neki egy lakása ami most 5mFt-ot ér (ennyiért el is tudja adni). Ilyen módon 2mFt-ból van kb 300% profit 5 éves távlaton belül, 6-ik évben eladva meg adómentes a nyereség (legálisan), a bérleti díj után meg vagy adózol vagy nem 🙂

  Piaci áron venni lakásokat nem egy nagy eredmény, most jönnek majd a végrehajtások ott is lesznek jó áron ingatlanok. Lehet mazsolázni bagóért.

 86. 93:
  Akkor barátom nem kötünk üzletet. 😉

 87. Tibor bá! Akkor Te mégis valakinek örökségül hagyod a lakásodat. Pedig az ilyen dologtól óvtál engem . 🙂

 88. 96:
  Mivel senki se él örökké, ezért mindenki után örökölnek, ha van mit. Nem attól „óvtalak” hogy örökhagyó legyél. Attól „óvtalak” hogy költségbe verd magad pusztán csak azért, hogy örökhagyó lehessél.

 89. Elgondolkodtam, hogy vajon jó lenne-e öreg korban a kevés nyugdíjból még albérletet is fizetni?

 90. 80, ejha:
  „Megértem,hogy ciki a szülőkkel együtt lakni de még cikibb ha elcseszi valaki a felnőtt életének a felét a törlesztéssel.”

  A teljes függetlenség utáni vágy a múltban is csak a nagygazdák gyermekeinek adatott meg. Most meg mi van ? Minimálbéres emberek, bizonytalan jövedelem mellett, buta ésszel devizahitelt vettek fel és úgy okoskodtak, hogy inkább fizetik a hitelt, mint az albérletet. Tibor bá korábban mondta, hogy az az igazán ciki, amikor a frissházasok cikinek tartják, ha a szülői házban kefélnek…
  Ha már itt gyakorlatilag mindenki a geddonra gondol, akkor a szülőkkel összeköltözni az azt hiszem az elvárható minimum !

  94, elfmage:
  „kb ennyit érhet most a pécó”
  Ha egyszer az életben jártál volna a kérdésés helyszínen, akkor nem tennél ilyen kijelentést !

 91. Minek ez a nagy cécó? El kell venni egy csajt tehermentes ingatlannal és kész 🙂

 92. 101:
  Így kezdődik az eszkaláció. Most majd a törökök beszállnak a felkelők mellett, a Heszbola a kormány mellett………stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük