(712) A zsidó pofátlanság határtalan

Tibor bá’ online

 

Nem szeretem a Bayer Zsolt által jegyzett stílust alkalmazni, de szélsőséges esetben kénytelen vagyok. A Gawker Media jóvoltából a ma tudomásomra jutott eset valóban elképesztő. Az Atlanta Jewish Times című amerikai hetilap, aminek a címéből egyértelműen kiderül, hogy kik olvassák, január 13.-i számának vezércikkében az olvasható, hogy Izraelnek három opció közül kell választani. 1) leszámol a Hezbollah-al és a Hamas-szal, 2) Megtámadja Iránt, 3) A MOSAD merényletet hajt végre Barack Obama ellen. Bármelyik sikeres végrehajtásának esetén Izrael problémája megoldódik.

Azt már elég régen tudjuk, hogy az USA a 7 milliós Izrael csapdájában vergődik, hogy Benjamin Natenyahu úgy packázik az amerikai elnökkel, ahogy Orbán  Viktor szeretne packázni az IMF-fel 😀 , de ekkora nyílt pofátlanság valóban elképesztő.

Ez az eset az USA-ban természetesen hír értékű (kíváncsi vagyok nálunk az-e? Pl. Kálmán Olga elemezhetné az EGYENES BESZÉDBEN. 😀  ), ezért riporterek hada lepte el telefonhívásával az 1925-ben alapított újság öttagú szerkesztőségét, ahol Andrew Adler főszerkesztő a feltett kérdés elől kitérve jelezte, hogy hamarosan nyilatkozik. Némi gondolkodási idő után Adler úr nyilatkozott és közölte, ő nem javasolta Obama elnök meggyilkolását, mindössze azt írta le, hogy szerinte Jeruzsálemben az izraeli kormány milyen opciókat fontolgathat (feltételes módban), tehát ez  csupán a személyes spekulációja. Minden esetre a hetilap következő számában bocsánatot fog kérni azoktól, akik félreértették sorait. – Lehetett ezt félreérteni?

Nekem pedig eszembe jutott Frei Tamás, a magyar száguldó riporter, aki egy maffiózókkal készített interjúban megkérdezte, hogy mibe kerülne a magyar miniszterelnök kinyírása, aki akkor éppen Orbán Viktor volt. Látta valaki Frei Tamást azóta a TV-ben?

______________________________________________________________
______________________________________________________________
______________________________________________________________

 

315 gondolat erről: „(712) A zsidó pofátlanság határtalan

 1. Az Obama elleni merénylet nem sokat jelentene.
  A mostani választáson több esélyük lehet a zsidóknak, hogy „békésen” az ő jelöltjüket juttassák pozícióba.

  De egyébként se az elnök személye számít, hanem azok, akik a madzagjait húzkodják. Ha ezeket nem tudják a zsidók megfelelően befolyásolni, akkor tényleg baj van.

  Az én elgondolásom az, hogy Obama időhúzásnak lett betéve hogy azt a negatív hangulatot amit Bush bénázása okozott, kicsit rendbehozzák… Szerintem ez se volt túl sikeres, bár az igaz, hogy már az IMF húzza az ECB nótáját.

 2. Freinel ha jol emlekszem meg az is kiderult, hogy szinesszel jatszatta el a bergyilkost, ezzel duplan elintezte a karrierjet 🙂

 3. Freinek még egy ideig folytatódott a szereplése. Az ominózus interjú után eltűnt forgatni, majd csatornát váltott. De kétségtelen, hogy megtépázódott a karrierje. Most már inkább külföldön van kávépresszó hálózatát üzemeltetni és ismétlik kis csatornák az eddigi anyagait. Egy ilyen „baklövés” nem okoz gondot egy közszereplőnek. Ennél durvábban és gyakrabban befolyásolják a közvéleményt.

  A tippemet arra tenném, hogy nálunk legfeljebb egy háttér-, magazinműsorban (pl. Panorámában) megemlítik ezt a vezércikket. De komolyabb visszhangja nem lesz. Legfeljebb az ECHO tv-ben adnak neki egy adást, vagy a kurucinfoban tudok még egy kis szösszenetet elképzelni.

 4. 1. Szerintem te félre értetted, hogy miért akarnák a zsidók Obamát megöletni.
  Ezt simán rá verhetnék Iránra vagy egy ellenséges országra és meg lenne a casus belli.

 5. 1 & 4:
  Saját félrecsúszott gondolatvilágotok csapdájában vergődtök. Obama igen komoly akadályt jelent Natenyahunak. Obama taktikából állandóan fenyegeti Iránt, de esze ágában sincs megtámadni. Natenyahu már rég megtette volna, ha tehetné. – – – Amerika eljátszotta elnökének megölhetését a terror-kártya kijátszásával. A repülőtereken 98 éves nagymamákat meztelenre vetkőztetnek, mert inkontinencia miatt pelenka van rajtuk. Zselés tetejű minyonokat nem lehet felvinni biztonsági okokból kifolyólag. Egész Amerika biztonsági mániától szenved és akkor egy iráni ügynök megöli az elnököt, aki megközelíthetetlen? Szerintem ti kizárólag azért jártok ide, hogy akadékoskodjatok kurva okos benyögésekkel, mert nektek semmi se jó, még nem olvastam tőletek egyszer sem, hogy valamivel egyetértettetek volna. Emlékeztetlek benneteket arra, hogy nem feltétlenül kell mindenből vitát generálni, csendben is lehet maradni.

 6. 5:
  Biztonságmánia: Tehát az elnök nem megölhető holmi Iráni ismeretlen ügynök közreműködésével.

  De most már hogy ügy lett Andrew A. jóvoltából ebből a cikkezgetésből, jól meg lett torpedózva az általa megpedzett találgatódzás megvalósításának eshetősége is. Minek írt le ilyet?

  be volt tépve: (személyes megérzés)A srác úgy néz ki mint Jézus és egy rendszergazda közös gyermeke,(mondjuk ettől még nem kellene anyagoznia, lehet tévedek)

 7. Tibor bá, tökéletesen egyetértek a nagyon okos bejegyzéseddel, és remélem, hogy valamikor én is fogok tudni ilet írni!
  Addig is, mint jó tanítvány, kiegészjteném néhány jelentéktelen részlettel, amik egyébként is benne vannak, csak ilyen apróságokkal neked nem szabad szöszmötölnöd!
  Csak a nehezebb felfogású olvasók kedvéért…

  1. Obama egy kicsit sem az USA vezetője, csak egy báb, egy rossz ripacs színész-féle.
  2. Obama semmiben nem tudja akadályozni Izraelet, már a fenti miatt se, ahogy panaszolta is a szintén zsidó Sárközinek, milyen kellemetlen az ukázokat fogadnia Netanjahutól.
  2. Obama maga is zsidó, tehát Moszat általi megölése családban maradna…

 8. Az iráni háború előbb-utóbb meglesz, mert kell nekik, mint egy falat kenyér…
  Az majd fellendíti a világgazdaságot (mivel világháború lesz), ráadásul utána majd megbecsülik a jelenlegi sz@r, de mégiscsak békét és belenyugszanak a „rendszerbe”. Ez már többször bejött a történelem során, minek változtatni a jól bevált technikán? Igaz, sok lesz a halott, de ezt is elfelejtik majd, ahogy ma már senkit nem érdekel az előző világháborúk borzalma…

 9. Az igaz, hogy Obamának helyből olyan „beáldozható” feje van mint a holliwoodi filmekben a statisztának, akinek meggyilkolása ad okot a pozitív hős számára hogy kiirtson pár tucat rosszarcút.

  A gyengébbek kedvéért egy Nóbel díjas író meg is jósolta, hogy meg fogják merényelni.

  Tehát az „aha, én tudtam/megmondtam” effektus biztosított.

  Az lehet, hogy Netanjahu vért pisil az idegességtől Irán miatt, de az USA-nak elfogyott a bátorsága, Izraelnek meg az amerikai befolyása.
  Ez a válság az USA-ban is több hullámot indított el, és nehéz megsaccolni, hogy mekkora támogatása lenne egy Irán elleni háborúnak. De az elgondolkodtató, hogy nagyszámú tábornokot váltottak le, nyugdíjaztak idő előtt, mert kritizálták az afgán/iraki háborút. Tehát a Pentagon se olyan egységes.

  Megaztán…
  Egyiptombam muzulmán többségű lett a kormány.
  Ez se segít…

 10. 9:
  Na ugye, tudsz te jófiú is lenni. 😀

 11. 8. Bastian

  Kínának viszon nagyon kell az iráni olaj.
  Ha az USA/Izrael belecsap a levesbe, és leállítja a Kínába tartó olajat, akkor Kína az USA-ba folyó segélyeket alternatív olajvásárlásra fogja fordítani, ami azt fogja jelenteni, hogy egekbe szökik az olajár, a csatolt mellékhatásokkal együtt.
  Ezért nincs sok támogatója a dolognak egy szűk izraeli körön kívül.

 12. OFF:
  Én már várom Geopárt hozzászólását. Majd jól bebizonyítja, hogy nincs is ezzel semmi gond, hiszen a zsidók ott is félnek (mint mindenhol), már össze is pakoltak és egyébként is azért van ekkora hatalmuk, mert jobban értenek a pénzhez, mint bárki más a világon, no nem azért mert kiválasztottak hanem mert ezer éve meg lett nekik tiltva a termelő munka.

  ON:
  Miért kellene választani? Megcsinálják ők mindhármat!

 13. 12:
  Szerencséd, hogy öreganyámnak szólítottál! 😀

 14. 5. Köszönöm Tibor bá! Pedig csak egyetérteni lehet a poszttal, és csak köszönettel tartozom. De már azért is kaptam a fejemre, h minek köszöngetek mindig. 😛

 15. 7. Arma
  „Csak a !!!nehezebb felfogású!!! olvasók kedvéért…”-írta Arma.
  Arma szintén zsidó, mert minket hülyének tart. 🙁 🙂
  Ezt majdnem Arma írta:
  1. Obama az USA vezetője, szinte korlátlan hatalmú ember.
  2. Obamának Izrael egy lepkefing, már a fenti miatt, ahogy panaszolta is a magyar Sárközinek, milyen kellemetlen az ukázokat adnia Netanjahunak.
  2. Obama maga is néger, tehát Moszat általi megölése családon kívül esne maradna…
  Az Atlanta Jewish Times-ot pedig arabok hekkelték meg, hogy összeugrasszanak két őszinte barátot

 16. 16: tréfáltam, te fütyi, gúnyolódtam, hogy Tibor bá mintha nem tűrné az ellentmondást.
  Most mit akarsz itt mondani, te nehéz felfogású? Mert én nem fogtam fel… 🙂

 17. 15:
  Nem kell mimózának lenned. Aki már a (manapság oly ritka) köszönetbe is beleköt, azzal nem kell törödnöd. Különben is lehetetlenség egyidőben mindenkinek megfelelni. Te a tudásod és ismereteidhez képest szélsőségesen szerény vagy. Akinek nem felelsz meg, az nyugodtan kinyalhatja a segged.

 18. Nem értitek.

  Izraelt a szabadkőműves arabok találták fel, hogy a feszültséggel magasan lehesen tartani az olajárakat. Tibor bá’: Bingó Attila. Sikerült magad felülmúlni. január 23-án elnyerted az év legnagyobb blődlije címet. 😀
  Nekik dolgozik a Pentagontól kezdve a Moszadig mindenki.
  Orbánt pedig Szaud Arábiában képezte ki az Al Qaida, hogy felrobbantsa az EU-t, hogy Magyarországon keresztül Európába áramolhassanak az igazhitűek.

  Obama pedig egyszerre fekete és fehér, zsidó és muzulmán, hogy megvalósulhasson az összeesküvés elméletek polkorrekt demokráciája, és mindenkinek egyforma kifogást adhasson egy jó kis merényletre.

  Remélem, most már teljesen világos. Hol a fenében van a szmájli?

 19. Teljesen mindegy Obama mit mond, nem az számít neki jó-e vagy a lakosságnak jó-e, ezek rossz kérdések a „Kinek az érdeke?” megválaszolására. A vezetők „színészek”, akiket a valódi hatalom szerződtet, ahogy mindenhol máshol is. Az sem számít mit gondolunk arról Izrael lakosságának érdeke-e vagy Netannyának, mert az sem számít. Valaki is azt gondolta, hogy az Obama – Szarközy „kiszivárgott” beszélgetése valós? Ezt egy újságíró írta, mert ezt kellett írnia. Kinek lenne érdeke az európai népek vagy a látható vezetőik közül a jelenlegi EU válságnak? Talán Merkelnek vagy a németeknek vagy az olaszoknak? Frászt, az egész EU-nak nem érdeke ez. Hát akkor kinek?
  Az számít, hogy a háttérhatalomnak mi az érdeke. Ami pedig nekünk nem lehet érdekünk, hiszen a Föld erőforrásai végesek és ha nekik jó, az nekünk csak rossz lehet, nincs osztozkodás.
  Nekik a háború az érdekük és ezért elkerülhetetlen. Nekik teljesen mindegy, hogy Kínának, az USA-nak vagy Izraelnek mi a jó, az a lényeg, hogy nekik jó legyen és az ő céljaikat szolgálja, minden más csak hablaty…

 20. A zsidó frankista szekta vallási nézetein alapul a mesterséges Armageddon siettetése, mert ettől várják a megváltást.

 21. 17 Arma
  Én is csak tréfáltam. Olvassad már el figyelmesen!….. 🙂

 22. 20:

  Kb. ez ismétlődik posztról posztra a kommentekben:
  Minden lényegtelen és/mert hamisítás. Egyetlen igazság van, a háttérhatalmi összeesküvés.

  Néha megtoldva avval, hogy úgysem tehetünk semmit, mert ők már erre a reakciónkra is úgyis számítanak.

  Ha minden posztra ez a válasz, akkor elég felesleges bármiről beszélgetni. Nem lehetne egy statikus első kommentként betenni, hogy végre túl legyünk ezen és lehessen értelmes dolgokkal foglalkozni? (Bár végül is Orbánnak is bejött eddig, hogyha sokszor mondja/mondatja, akkor igazsággá válik.)
  De mi lenne, ha mondjuk konkrétumokról beszélgetnénk inkább?

 23. 23:
  Ezen már én is elgondolkoztam, hogy nem lehetséges-e, hogy a mindenhonnan kiszoruló selejt tart találkozót nálam. Ilyen szélsőséges hülyeségbe hinni ilyen eszeveszetten sehol máshol nem lehet büntetlenül.

 24. 23. akadályozod az összeesküvés felismerését?? Biztos te is háttér vagy! 😀

 25. 19 Tiborbá’

  Hol a fenében van a szmájli?

  Ott volt de csak a negatív IQ-val rendelkezők látják, mert az Unicode külön nekik fejlesztett karaktersorozatot fehér alapon fehérrel. Nekem Bill Gates adta haveri alapon, még a hivatalos megjalanés előtt.

  Akinek ehhez klasszikus smily kell, azok meg egyébként is megérdemlik.

 26. 16 & 17:
  Mi folyik itt? Szellemi súlyemelés? 🙂

 27. 23. 24.

  Pedig én is bizony így csinálnám. Ki lenne az a barom, akinek annyi pénze és befolyása van, hogy mindent a kezében tud tartani és kiállna a választók elé, hogy leválthassák? Az biztos, hogy én is „dublőrökkel” dolgoznék, akik bármikor leválthatók, eldobhatók, lecserélhetők, de én mindig maradnék :)).
  Egyet megtanultam, már nem túl rövid életem alatt, amit valaki megtehet, ami az előnyére válik, azt meg is teszi.

 28. 29: Nem az esetleg létező hatalmi összefonódásokat tagadom, hanem ezeknek az egy kézben megvalósuló csoportosulását. Szerintem ugyanis egymástól nem függő csoportoknak is lehet közös érdeke, és ez a ráutaló magatartás nem teszi őket egy szervezetté. Közben itt is sok más helyen is sokan hajlandók ezt figyelmen kívül hagyni, és inkább hisznek az egységes háttérhatalomban, mint nagyjából független közös érdekekben.

  Tibor bá’: Ezt próbálom már évek óta megértetni az esernyő elméletemmel, de hiába. A tökéletesen alkalmazkodni képtelen egyedek balsorsukat legkényelmesebben egy „háttérhatalommal” tudják megmagyarázni. Ezért aztán ragaszkodnak hozzá.

  Persze sokkal könnyebb azt mondani, hogy Obama egy háttérhatalmi szervezet bábja, mint azt, hogy sokaknak a bábja, hiszen akkor nehéz a báb zsinórozását elképzelni.

 29. 30: az, hogy nyilvánvalóan nem lehet mindent egy kézben tartani, se azt nem cáfolja, hogy ne lenének összeesküvések, se azt, hogy Obama ne lenne báb. Nyilvánvalóan kvótanégerként lett elnök, dísznek, a vak is látja, hogy magától sose jutott volna oda és nem ő irányít. Viszont az tény, hogy régi titkosszolgálati család sarja.

 30. 31:
  nem tagadom, hogy vannak összeesküvések, amik vagy sikerülnek, vagy nem. Azt se tagadom, hogy Obama (bizonyos értelemben) ne lenne báb. De amit ti sutgalltok az ennél jóval több. Az jön át az ember agyába, hogy néhány ember egy füstös, sötét szobában milliméterről milliméterre irányítja (most már) 7 milliárd ember életét Krisztus születése óta. Ez abszurd. Benne olyan részletekkel, mint Petőfi szabadkőmüvessége és hasonlók. Akkor, amikor sokkkal plauzibilisebb egy öntelt, tehetséges, alulról felkapaszkodó, gátlástalan fiatal suhanc szertelenségének a megnyilvánulása.

 31. 31: Nem is kétlem ezeket, csak a háttérhatalomként fémjelzett egységesnek kezelt entitást.

  Obama olyan amilyen, és nem szorul a védelmemre, de ha abból akarsz kiindulni, hogy hány családban voltak titkosszolgák, akkor azért lesz 1-2 találat, és annak csak kis része lesz elnök. Ez is egy olyan tény ami talán sokkal jobban visz félre, mint eredményre, különösen ha valaki hinni akar az ebből kreált összeesküvés-elméletben.

  Persze azért ez nem baj, ha valaki – mint Te is – legalább informálódik, és nem csak vakon hisz valamiben, mert olvasta egy blogon.
  Inkább az a gond, hogy ezt mindenre rá lehet vágni, és emiatt felesleges is gondolkodni valamiféle kiút keresésében. Erről a magatartásról szóltam, mint káros dologról a 23-asban.

  Az, hogy a felsorolt „bizonyítékok” engem nem csatolnak ezen elméletekben hívők táborába, az persze betudható az én kevésbé informáltságomnak, vagy a bizonyítékok számomra elégtelen mennyiségének illetve minőségének is – ízlés szerint. Ezt mindenki maga döntheti el amíg gondolati szabadság van. 🙂

 32. 33: túl sokat markolsz. Ugyanis Petőfi szabadkőművessége egy konkrét téma, független attól, hogy irányjtják-e a történelmet egy füstös szobából.

  Nem tudom, láttad-e a blogomat az illuminátusok programjáról és a hazai irodalmi élet öszefüggéseiről azzal.

  Nyilván túloztál Krisztussal, azonban milyen csodaszerű véletlen kell ahhoz, hogy 1848 tavaszán tizenvalahány európai nagyvárosban törjön ki forradalom spontánul, összehangolás, közös ideológiai-szervezeti háttér nélkül?

 33. Szerintem a háttérhatalom prímán fedi a fogalmat.
  Sokan használják, mert megnevezni nem tudják. Talán tudatosan, talán nem. Azért nem tudják/akarják megnevezni, mert semelyik ismert név nem takarja megfelelően a szereplőket, akik térben és időben dinamikusan változnak. Ami szerintem közös bennük, hogy örülnek a „népszerűségnek” és mint a farkát kiterjesztó páva igyekszik nagyobbnak látszani mint amekkorák valójában.

  Mondjuk, a mi szempontunkból majdnem mindegy, hogy szabadkőművesek, a Bilderbergek, a Carlye csoport vagy a Rockefellerek az „igazi” madzaghúzogzók…

  A mi érdekünk az, hogy ezek egymással hajba kapjanak, és megfelelően legyengítsék egymást, hogy akár mi is beleszólhassunk a világ dolgaiba.

 34. 33!
  A kilencek tanácsára gondolsz?.. 😀

 35. Semmiféle „füstös” szobáról nincs itt szó. Nem kell ehhez semmi ilyesmi. A médián, az oktatási rendszeren és megfelelő kiválasztáson (Obamát már a Harvardon kiválasztották erre az ESETLEGES későbbi szerepre évtizedekkel korábban) keresztül érvényesülnek ezek az akaratok. Ha valaki esetleg ki akar lépni a sorból, azt seggbe rúgják (esetleg lesz valami nőkkel kapcsolatos botránya ugye). Itt mindenki tudja mit kell mondani és csinálni, senki nem kap telefonokat, hogy mit kell mondania. Én is szóról-szóra el tudnám mondani, hogy mit válaszolna egy kérdésre Mesterházy, Orbán vagy bárki a politikából, pedig én sem kaptam semmi „útmutatót”. Olyan nehéz ezt felfogni? A cégnél is tudja mindenki mit kell mondani és csinálni, anélkül, hogy állandóan egyeztetne a vezérigazgatóval.
  A különböző erős érdekcsoportok mindenhol, mindig megegyeznek egymással mivel sokkal célravezetőbb és kifizetődőbb együttműködni, mint állandóan harcolni egymással. Ezt csinálják a cégek is a kartellezéssel, ezért nincs valódi verseny, csak a kis piaci szegmensekben.
  Így lesz aztán évszázadok alatt kisebb érdekcsoportokból egy nagy érdekcsoport.

 36. John Robison: Bizonyítékok egy összeesküvésre: II. fejezet: Az illuminátusok

  „Nézeteinket divatossá kell tennünk minden művészet által – fiatal írók segítségével kell terjesztenünk őket az emberek között. (…) Gondoskodnunk kell róla, hogy íróink nagy hírverést kapjanak, a kritikusok pedig ne írjanak róluk rosszat, ezért minden eszközzel törekednünk kell a kritikusok és újságírók megnyerésére, valamint a könyvárusokéra, akik idővel be fogják látni, hogy érdekükben áll mellénk állni.”(109.old.)

  „Ha egy író bármit ír, amivel sikere van, és az önmagában helyes, de nem esik egybe terveinkkel, meg kell próbálnunk az oldalunkra állítani, vagy be kell feketítenünk.” (111.old.)

  „Rendünk nagy ereje az álcázásban rejlik, soha, sehol ne szerepeljen saját nevén, mindig rejtőzzön el egy másik név, egy másik tevékenység mögé. Semmi nem alkalmasabb erre, mint a szabadkőművesség három alsó fokozata, a közönség megszokta őket, keveset vár tőlük és ezért nem figyel rájuk. Ezután a legmegfelelőbb céljaink számára egy tudományos, vagy irodalmi társaság, és ha nem létezne szabadkőművesség, ezt a fedőszervet kellene alkalmazni; és ez sokkal többet nyújthat, mint egy álca, ez egy nagyerejű gépezet lehet a kezünkben. Olvasókörök és könyvtárak alapításával, melyeket mi igazgatunk és ellátunk műveinkkel, arra irányíthatjuk a köztudatot, amerre akarjuk.

  Hasonló módon kell megpróbálnunk befolyást szerezni a hadiakadémiákon (ennek hatalmas következménye lehet), a nyomdavállalatokban, könyvkereskedésekben, röviden minden intézményben, melynek bármilyen hatása van az emberek tudatának alakítására, szervezésére, vagy akár irányítására: a festészet és metszetek kiemelt figyelmünket érdemlik.”

  „Egy Irodalmi Társaság a legmegfelelőbb formája Rendünk meghonosításának egy olyan országban, ahol még nem vagyunk jelen.” (112.old.)

 37. 39.

  Ez szó szerint így működik.

  Azt még hozzáteszem, hogy a tudatalatti mindent befogad, ami csak éri az embert, viszont csak az tudatosul valóságos információként, ami a tudatos gondolkodás szűrőin átmegy. Ezeket a szűrőket az életünk során ért tudatos visszaigazolások építik fel. Kisgyerek kortól kezdve építik fel ezeket a szűrőket, az iskolákon, a gyerekműsorokon, a szocializációs , társadalmi környezeten keresztül (mi a valóság, mi igaz, mi hamis) és természetesen az egymásra hatáson keresztül. Mi is a valóság? Amit más is úgy lát, tehát csak kollektív valóság van, ha egy társaságban csak én látok valamit, a többiek nem, akkor ugye hallucinálok. Ha azt mondják a környezetemben, hogy ők is látják, akkor azt elfogadom valóságnak.
  Mikor ezek a szűrők kiépültek, akkor már semmi mást nem kell tenni, mint felnőtt korban folyamatosan bombázni az embereket mindenféle „észrevehetetlen” tudatalattinak szóló információval (a filmeken, reklámokon, rendezvényeken, szórakoztató műsorokon keresztül), mivel ezeket a már felépített szűrők át fogják engedni és tudatosulnak, miközben az „alany” teljesen abban a hitben van, hogy ezek a saját gondolatai. Ezért utaznak a gyerekekre annyira (buzulás elfogadtatása, hollókoszt oktatás, materializmus, „gender” filozófia, demokrácia, stb…).

  Ezért tulajdonképpen teljesen felesleges az ilyen „csapdába esett” embereket bármiről is meggyőzni, mert ami évtizedek alatt épült fel, azt nem lehet pár mondattal eltörölni.
  Csak azt tudom mondani, hogy a világban „semmi nem az, aminek látszik”.

 38. 40: igen, csak én az 1780-as években Weishaupték által leírt program megvalósulását kimutatom a magyar irodalmi és tudományos élet szervezésében, a „Reformkorban”, ami nem más, mint a 48-as Világforradalmi Kísérlet hazai előkészítése…
  Tibor bá szerint füstös szoba kell ehhez, Weishaupték szerint sok-sok füstös szerkesztőségi szoba és elegáns irodalmi szalon, meg Akadémiai székfoglaló…

 39. 41!
  Robin de Ruiter:Worldwide Evil and Misery:
  The Legacy of the 13 Satanic Bloodlines

 40. „Nekem pedig eszembe jutott Frei Tamás, a magyar száguldó riporter, aki egy maffiózókkal készített interjúban megkérdezte, hogy mibe kerülne a magyar miniszterelnök kinyírása, aki akkor éppen Orbán Viktor volt.”

  Mennyibe kerül? Indítsunk gyűjtést?

 41. 43. Padisah

  Mennyibe kerül? Indítsunk gyűjtést?

  A fejpénz biztos hamar összejönne.
  A nagy kérdés: Ki lenne utána ?
  A Washingtonban tudatmódosított Bajnai?

 42. 45:
  Ha megbukna akkor 250 alá menne. Csak behódolt, így 300 alá megy. A néhány hete még nagypofájú Orbán, most minden engedményre hajalandó. A birka nép pedig nyeli, mint kacsa a nokedlit. GYŐZTÜNK! Éljen Orbán a legnagyobb magyar (fasz)!

 43. 46!
  Holnap megy hajbókolni Barossohoz…
  Mea culpa…

 44. Készül a „Casus Belli” Irán ellen.
  Panetta most búcsúztatta a USS Enterprise anyahajót 1700 fős legénysége előtt, mert beküldik a Perzsa öbölbe. Mi értelme egy levitézlett félig roncsot oda küldeni?
  Azt tudni kell, hogy ez a legidősebb anyahajó (50 éves) és jövőre vonják ki terv szerint a forgalomból. Tökéletes hely neki a Perzsa öböl fenekén, mivel a szétszedése és a 8 nukleáris reaktor környezetbarát megsemmisítése és raktározása óriási összeg lenne.
  Emlékezzünk 1967.06.08-án Izrael megtorpedózta a USS Liberty-t és Egyiptomra kente, hogy bevonja az addig semlegesnek mutatkozó USA-t a 6 napos háborúba.
  Nem kell túlságosan szárnyaló fantázia ahhoz, hogy a már az öbölben tartózkodó Dolphin (német gyártmányú) izraeli tengeralattjáró miért is settenkedik ott.
  Nemsokára „Irán megtámadja” a USS Enterprise nevű szanálásra szánt roncsot, ami magával ránt a mélybe 1700 amerikai katonát. Kell ennél több egy támadáshoz? Ráadásul mivel „Irán kezdte” ezért elég nehéz lesz politikailag Oroszországnak vagy Kínának Irán mellé állni…

 45. 48:
  Ragyogó okfejtés. Kíváncsi vagyok mit lép a másik oldal.

  Az USS Liberty megsemmisítési kísérletének más oka volt. Ez egy kémhajó volt, és nem akarták, hogy az USA mindent megtudjon. Az egyiptomiakra már csak azért se lehetett volna fogni, mert izraeli repülőgépek, és gyorsnaszádok támadták izraeli felségjelzéssel. Ugyanis szerintük a hajó ellenséges volt. A 6. flotta küldött is vadászgépeket a megsegítésre, de Washington vissza parancsolta őket.

 46. 48. Bastian

  Az oroszoknak sikerült 2008-ban megakadályozni Irán bombázását, amikor Izrael ki akarta használni a térségben a kavarodást (dél oszétiai konfliktus)…
  Az oroszok „véletlenül” lekapcsoltak pár terepjárót ami felderítő berendezéseket vitt… muszájok voltak megnézni, mert nem értették a héber feliratokat.

  Szerintem ha most is ilyesmiben sántikálnak akkor az orosz titkosszolgálat résen lesz…

  Mert azért, amikor gatyából kilógó seggű Talibán kért bizonyítékot Bin Laden bűnösségét illetően, nem volt nagy kunszt megjátszani a felháborodást.
  De Iránt belekeverni nem lesz olyan egyszerű, mert ha az oroszok és Kína bizonyítékot kér, akkor muszáj lesz valamit adni…
  Már láttunk angol feliratos, angolszász dátumjelzésű „iráni” fegyvereket az iraki háborúban…
  Most majd muszáj lesz kreatívabbnak lenni…
  Az meg röhej, hogy Irán majd „tagadja”…

 47. 49.

  Ez igaz, de a BBC dokumentumfilmje azt állítja új adatokra és felvételekre hivatkozva, hogy eredetileg ez volt a szándék, csak nem sikerült, mert lebuktak és akkor inkább „véletlenre” hivatkoztak.

  „The press release for the BBC documentary film Dead in the Water states that new recorded and other evidence suggests the attack was a „daring ploy by Israel to fake an Egyptian attack” to give America a reason to enter the war against Egypt. Convinced that that attack was real, President of the United States Lyndon B. Johnson launched nuclear-armed planes targeted against Cairo from a U.S. aircraft carrier in the Mediterranean. The planes were recalled only just in time, when it was clear the Liberty had not sunk and that Israel had carried out the attack.”

  http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_incident

 48. 51:
  USS Liberty ügyben se a BBC-t se a Wikipédiát nem fogadom el hiteles forrásnak.

 49. Annyi agresszió, irígység, bűtudat ,gyűlölet koncentrálódott ,gyűlt össze a ZSIDÓ szóban ,hogy az ezen érzelmektől túlfűtött hangulat és emocionális állapot, nem kedvez az objektivitásnak.

  Továbbá azt gondolom, hogy a feleselés, lankadatlan heves polémia ,senkinek sincsen hasznára, legkevésbé a zsidóknak, akárkik is ők.

  Megjegyzendő továbbá ,hogy az antiszemitizmus választás kérdése,de aki zsidónak született az élete végéig zsidó is marad.

  Ha valakit esetleg ez is érdekel, nem tudok a családomban zsidó ősömről.

 50. 53+54: Baj, ha azt érzed, hogy egy szó amit egy népre alkalmaznak gyűlöletet takar. Valójában a zsidó kizárólag annyit jelent, hogy egy bizonyos vallású, származású nép tagja. A cigány pontosan ugyanazt jelenti mindenféle felhang nélkül. Ha valamiért egy szóhoz mégis negatív érzelmet társítasz, akkor az csakis a tapasztalat lehet.

  Mindazonáltal számomra erősen visszatetsző, ha a pc beszéd miatt (amire te is utalsz) nem szabad(!) a nevükön nevezni a dolgokat/népeket/fogalmakat.

 51. 54. Kedves Geopárt, mindennél távolabb áll tőlem hogy Melike kolléganőt plagizáljam a „te vagy a magyar hangom” „egyetértek” stb szövegekkel, de ki kell fejeznem valahogy a hozzászólásoddal való mély egyetértésemet. 🙂

 52. 53+54: Mindenesetre a szóközökkel ugyesen próbálod kijátszani a gépi adatértékeléseket, de csak egy idióta rendszert tudsz így kikerülni. Az okosabbak ennél komolyabb félregépelést is figyelnek. 😉

 53. 53. Geopárt

  Annyi agresszió, irígység, bűtudat ,gyűlölet koncentrálódott ,gyűlt össze a ZSIDÓ szóban…

  Szerinted ennek mi lehet az oka?

 54. 59:A betűid állandó indokolatlan kivastagítása, az az oka.

 55. 60: Nofene! A félkövér inkorrekt politikailag vagy mi a szösz? Érvek is vannak egyébként?

 56. Szeretném ezt az antiszemita-filoszemita kezdődő vitát átváltani a témára. Vagyis az amerikai zsidóság pofátlanságára. Most ez aktuális.

 57. 53: akkor most légy szives, elemezd, mennyi „agresszió, irígység, bűtudat ,gyűlölet koncentrálódott ,gyűlt össze” a GOJ szóban !!!

 58. 53: en.wikipedia.org/wiki/Kabbalah#Perception_of_non-Jews

  „A nemzsidók minősítése (a Kabbalában)

  Sok kabbalai forrás tartalmaz állításokat, melyek szerint a zsidó lélek ontológiailag különbözik a nemzsidók lelkétől; például egyesek fenntartják, hogy a zsidók lelkének három szintje van, a nefesh, ruach és neshamah, míg a nemzsidókénak csak egy, a nefesh. A bibliai sort: „Bővelkedjenek a vizek a teremtmények rajaiban, melyeknek élő lelke van” a Zóhár így kommentálja: „E sor: ‘teremtmények, melyeknek élő lelke van,’ a zsidókra vonatkozik, mivel ők Isten gyermekei és Istentől kapták szent lelkeiket…. És a többi nemzet lelke, az honnan jön? Elazar rabbi azt mondja, hogy az ő lelkük a tisztátalan bal oldalról származik, tehát ők mind tisztátalanok, megszentségtelenítve mindenkit, aki a közelükbe kerül” (A Zóhár Genezis-magyarázata).”

 59. 60. Sumiona.

  Nem indokolatlan. Altalaban egy kommentből a kiragadott gondolatot jelzi, amire válqszolok, vagypedig egy-egy fontos szót emel ki.

 60. 63. Tiborbá’

  Ne legyél már naiv!
  Nem ez az első zsidós poszt, amelyik visszakanyarodik a fogalmak definiálásához. A zsidók úgy érzik, rájuk más szabályok vonatkoznak. Ha egy goj lop, akkor tolvaj, ha egy zsidó, akkor ügyes. Ha egy goj csal, akkor csaló, ha egy zsidó, akkor intelligens. Ha egy goj törődik az övéivel, akkor fasiszta kirekesztő, ha egy zsidó, akkor az természetes öosszetartás. Ha a goj bántja a zsidót, az mindig aljas antiszemitizmus, ha a zsidó bántja a gojt az mindig jogos önvédelem.
  Mivel a zsidó túlélés számukra fontosabb mint minden más, minden eszköz megengedett. Akár nukleáris háború kirobbantása is.

 61. Frei a botrány után egy időre lekerült a képernyőről, majd folytatódott sztárriporter karrierje, mintha mi sem történt volna.

  Nem tudom, manapság szerepel-e vagy nem, kínosan kerülöm, hogy bármit elolvassak vagy meghallgassak vele kapcsolatban, meg tévét is jóval kevesebbet nézek.

  Úgyhogy Tiborbá, egy szmájli azért hiányzik e bejegyzés végéről…

 62. 68:
  Nem vagyok naiv, de tök felesleges korbácsolni az indulatokat. A posztban közölt hír érdekes, máshol nem jelenik meg, de ez nem ok arra, hogy megállás nélkül zsidózzunk.

 63. 71. Tiborbá’

  Mégis… hogy gondolod a „A zsidó pofátlanság határtalan” című poszton zsidózás nélkül ?

  Mondhatjuk, hogy a zsidó pofátlanság határai annyira vannak jól definiálva mint Izrael államé?

  Különben is… Most jött a hír, hogy a németek 20%-a „látens” antiszemita… A lengyelek, portugálok meg a magyarok aránya rosszabb…
  Az államok nem tesznek eleget az antiszemitizmus visszaszorításáért… tehát nem a mi hibánk.

 64. Nem elvárható egy olyan magatartás, amelynek az a mottója :

  Minden nemzret, állam és vallás közösségeit, szabadon kritizálhatod, irántuk akár gyűlöletet is érezhetsz….
  – hiszen a gyűlölet nem büntetőjogi kategória csak egy érzés, egy attitüd –
  ……..egyetlenegy kivételt ez alól Izrael állam és a zsidók képeznek.

 65. 71:
  Attila, a piti zsidózás unalmas. Nagypolitikai szinten próbálj gondolkodni. Nem a Kohn bácsival van a baj, aki átver a szatócs boltjában, hanem a „Sámsonmániával” ami kiirthatja az emberiséget.

 66. Nem hiszem hogy van lényegi különbség a piti zsidózás, és a Sámsonmánia között.
  A „látens” vagy valós antiszemitizmus Kohn bácsi üzletében alakul ki, személyes tapasztalatok alapján, (attól függően hogy Kohn bácsi mennyire szeret jól járni) ami valós alapja lehet annak, hogy megértsük „nagypolitikai” szintet, amit részben szűrve kapunsk a kincstári médán keresztül, részben felhígítva az érzelmi túlreagálások miatt akár pró, akár kontra…

  A nagypolitikában Izrael számunkra irreálisnak tűnő kockázatokat vállal azzal, hogy szembe megy az autópályán.
  Ezeket a kockázatokat részben megpróbálja áttolni az Egyesült Államokra, de nem véletlen, hogy időnként meglebegteti a Sámson Opciót. Ez azért veszélyes, mert az elmúlt 3000 évben láthattuk, hogy a zsidók a folyamatosan ismétlődő nyomás, pogromok, és a holokauszt ellenére is kitartanak azok mellett a tulajdonságaik mellett, amelyek kialakították velük szemben az ellenérzéseket. Tehát fel kell készülni arra, hogy a Sámson Opció valós vaszély.

 67. Összeesküvéselméletem szerint a zsidók azért hozták létre az atombombát, hogy kiirthassák az emberiséget.
  Aki ezt meg akarja érteni, annak muszáj kicsit utánajárnia a kabbalai eredetű zsidó nihilizmus történetének. Javaslom G. Scholem műveit.

 68. 75. Observer

  Szerintük (is) van élet a halál után). EZ az élet csak porhüvely.
  A teremtés eszén akarnak túljárni.

  Persze a haláltól való nem félés és a tömeges öngyilkosság között vannak fokozatok.

 69. Hagyd már ezt a kabbalát Gedeon, ez a zsidó misztika, egy beavatási út. Olyan mint a hermetika vagy a szúfi, vagy a mithrasz kultusz. Nem a kabbalistákkal van baj, meg az ortodoxokkal, azokkal még Irán is leül a tárgyalóasztalhoz, hanem a cionistákkal, az elvadult sátánistákkal, akik világuralomra törnek, mitsem törődve az egyensúly felbomlásával, és az öngyilkos káosszal. Ezekkel az elvadult technokratákkal, fekete mágiát folytató, összeesküvő felelőtlen bandával legalább akkora baja van a zsidóságnak mint másoknak. Ők sem tudják mivel játszanak, mert ha ezek az erők amit úgy gondolnak hogy uralnak, ezek elszabadulnak, akkor majd szopik a mutatvány mint Hitlernél.

 70. 76: hogy eljön a Messiás, bekövetkezik a Megváltás és a világ visszakerül a Paradicsomi állapotba. A Jó és Gonosz Tudásának Fája helyett az Élet Fája fogja megszabni a világ rendjét…

 71. 78!
  Na ez a beszéd!!Ezt vártam.!!.. 🙂
  Eddig hol voltál?.. 😉

 72. Ez így kevés, érveket kérek,ha Hitlernél akadtál le az sántít kicsit de nem ez volt a lényeg.

 73. 79: Ehhez elég erős hit kell, nemhiába mondta Marx: a vallás a nép mákonya.

 74. 83. Ez is sántít, de igen, ma arra használják, mákonynak is jó.

 75. Szegény Tiborbá’…

  Nagypolitikát akart és most jön neki a zsidó misztika csőstül…
  Sátánizmus meg a Jó és Gonosz Tudásának Fája…

 76. 82: Ok. A kabbala és vadhajtásai nem ártalmatlan bohóckodások, az általad említett gonosz feketemágiás körök szellemi háttere is ez. A tradícionális ortodox zsidóság lényegében megszűnt, a zsidó fősodorrá a sabbateánus-frankista sátánista szekta vált. Pl. mai hír a kurucról, hogy mmivel a legnagyobb amszterdami „ortodox” hitközség főrabbija aláírt egy tiltakozást a buzi párok rabbi általi összeadása ellen, a hitközség kirúgta! Egy „ORTODOX” hitközség… „A zsidóságnak” nincs bakja az általad említett romboló bandával, épp ellenkezőleg, mára az a marginális kisebbség a zsidóságon belül, akik őszintén elutasítják.

  Szerintem „ŐK” pontosan tudják, mivel játszanak, ahogy Hitler is tudta és fegyelmezetten végrehajtotta feladatát.
  zerintem Tibor bá nem fog örülni, hogy ha a frankista hittételekről írok itt, de azokból következik a mai világ elpusztítása, hogy bekövetkezhessen a megváltás. Itt tévedésre, hibára semmi esély, nem fordulhat elő, hogy elégedetlenek lesznek, ha netán nagy baj történik… Ez a TERV.

 77. 74:
  Ezeket mindenki tudja, de ezt lehet szalonképesen tálalni, ha éppen szükség van rá. Ezt a posztot azért raktam fel, mert ilyen még nem volt. A zsidó nyerészkedésről mindenkinek van saját tapasztalata, nincs értelme tovább ragozni.

  75:
  Nem a zsidók hozták össze az atombombát. Az atombomba megépíthetősége bent volt a kalapban a 30-as évektől fogva. Az emberi tudomány már cak olyan, hogy ami lehetséges, azt megvalósítja függetlenül attól, hogy az jó-e vagy rossz. Hogy a manhattan projectben sok volt a zsidó annak oka az, hogy jóval több a zsidó kutató, mint népesség arányukból következne.

  85:
  Ezzel nincs semmi bajom. Abcugnak örülök, mert engem tehermentesít Gedeonnal szemben.

 78. 86. Arma Gedeon

  Szerintem ŐK nem tudják…
  Olyanok mint a bűvészinas, aki ellesett pár trükköt, de nem tudja őket uralni.

  Persze ezeket a trükköket más is ellesheti, sőt, jobban is megtanulhatja mint azok, akik csak pusztításra használják.
  Őket egyelőre a „művelt” többség kineveti, mert nem bizonygatják tehetségüket vásári mutatványokkal.

  Ez olyan mint a 2-3 éves gyerek, aki mindig tönkreteszi bátyja játékait, mert építeni, alkotni még nem tud, de „részt akar venni a teremtésben” akkor is ha ez negatív teremtés, rombolás.
  A legtöbb gyerek ezt 5-6 éves korára kinövi, és az alkotásban, építésben leli örömét. Tehát a rombolás egy fejlődési korszak, az egyén és egy nép éeletében is.
  Vannak akik itt megrekednek. Erről lehet szó.

 79. 88: te se vagy képes felfogni, nyilván nem ismered a frankisták történetét. Létezik olyan háttérerő, melynek vallási eredetű fő célja a rombolás, pusztítás.

 80. 88:
  Ne légy ilyen engedékeny. 100 Megatonnás H-bomba esetében a rombolás túl jóra tud sikerülni.

 81. 87. Tiborbá’

  Mindenki szeret jól járni, nyerészkedni, a gojok is átverik egymást, ez nem különleges dolog. A keresztények számára ott a bűntudat, tehát a bűnösök többsége TUDJA hogy bűnt követ el amikor csal. A zsidó pedig úgy érzi hogy ez neki JÁR, és minden vádat vehemensen visszautasít.

  Ez a képlet a nagypolitikában is.
  Az ENSZ határozatok közül is csak azokat tartják magukra vonatkozónak, amit ők kényszerítettek ki… a többit leszarják.

  A kérdés az hogy a zsidónak milyen ideológiája van az előnyszerzére.

 82. 90, Tiborbá’

  Összegezve a poszt eddigi eredményeit, elmondhatjuk, a zsidók kezükben tartják a világ elpusztításához szükséges anyagi és technológiai feltételeket, ráadásul az ideológia és az elszántság is adott.

  Szóval… te mit javasolsz a 100 Megatonnás H-bomba ellen?

  Valami optimistát, jó?

 83. Igen, az a háttér, elszökött erők ezek a vadhajtások, azért szöktek el, mert elfelejtették hogy a jó és a rossz egy tőröl fakad. Mindegy is, a lényeg ami szúrta a szemem, hogy a kabbala önmagában se nem jó, se nem rossz, hanem az amire használják, olyan!
  És igen, ha azt vesszük alapul, hogy a romboló erők nem is rosszak, mert előkészítik a talajt az építő erőknek, akkor nem járunk messze az igazságtól, hja, hogy meg kell majd enniük tetteik gyümölcsét az már legyen az ő bajuk.
  Szóval a nagypolitika ezen erővonalak mentén épül fel, kisebben nézni időpocséklás mert elvész az ember a részletekben.

  Egyébként a nagy tervről az a mese jut eszembe mikor a medve beképzelten járkál az erdőben és ébresztgeti az erdő lakóit, hogy indulás munkára, harkálynak kopogtatni, méhecskének mézetgyűjteni, stb.
  Aztán egyszer megbetegszik, az ágyat nyomja és rádöbben mekkora arca volt mert csodák csodája, nélküle is tudja mindenki mi a dolga!

  Szóval a világ köszöni jól van, terv ide vagy oda, nem a koncon marakodás a világ lényege. Egyék meg a pénzüket, meg a bitorolt hatalmukat, minél lejjebb szorítanak, annál nagyobb a felhajtóerő, alattuk viszont egyre inkább rezeg a léc, és előbb utóbb helycsere lesz.
  A politikus ma vak és süket, minél finomabb egyensúlyra kellene törekednie, míg már végül alig lehetne megkülönböztetni a jót a rosztól, akkor emelkedhetne az emberiség magasabb állapotba ennél az éhes szellem szintnél. Ha megszűnne ez a jó-rossz háború, hatalmas szellemi energiák szabadulnának fel amik megoldanák a világ élelmezési, túlnépesedési, stb gondjait. Tök mindegy ki a király, mert a király a nép, a nép a király. Vikikénk és a többi nagytudású csak békaperspektívából látja számára oly hízelgő helyzetét, de ha megtudnák micsoda pompát, aranykori gondtalanságot szalasztanak el egy pár üveggyöngyért cserébe, hát nagy sírás lenne!
  Úgy hogy számomra ezt jelenti a nagypolitika, a mókuskerékről beszélni értelmetlen.

 84. 93!
  Érdekes megvilágítás abcugé..És örülök is neki..Arma Te mit szólsz hozzá?

 85. 93: úgy látom, mégis vannak gnosztikus-misztikus ismereteid, épp innen fúj a szél, amiért tiltakozol, hogy az olyan rossz lenne! 🙂
  De a sabbateánus-frankista messiási nihilizmusról talán mégsem tudsz eleget?

  Egy globális atomháború esetén nem „helycsere” lesz!
  Hacsak nem olyan, hogy ember lelép a színpadról, helyére jönnek a mikroszkopikus medveállatkák…

 86. 94: ne menj át hozzájuk, ezek eretnekek, nálunk a bölcsek köve! Kapsz engedményt a tizedből, ha maradsz, ezentúl csak kilencedet kell a mi szektánknak fizetned! 😀

 87. 96!
  Arma ,tudod hogy neked mindent.. 😉
  Nálam Te vagy az első..
  Hogy is gondolhattad hogy lecserélem a Te sabbateánus-frankista messiási nihilista szektádat egy ilyen okkultista vadhajtásra?.. 😀

 88. 97:
  Kár hogy megszünt az emberáldozat. Te ragyogóan mutatnál az áldozati oltáron, mint veszta szűz (Geddeon fogná a kezed). 😀

 89. Írjál egy szinvonalas posztot a Frankistákről. Tibor bá’ biztosan leközli majd ha szépen megkéred.

  Aztán majd elolvassa akit érdekel és majd ott csetelhetsz erről a mániádról kedvedre de itt dugulj már el erről mert a világon senkit sem érdekelnek ezek az ökörségek.

  http://www.világökörség .hu

 90. 98: Tudod, Tibor bá, hogy az illuminátusok általában latin, ritkábban görög történelmi neveket vettek fel rendi névnek?
  Ha belépnél, szeretnél Magnus Phallos néven főpap lenni? Aki a Vesta-szüzek alkalmassági vizsgáját is intézi? 🙂

 91. 95. Persze hogy vannak, de a nihillizmusra nem is vagyok kíváncsi ennél bővebben mert szerintem még a materializmust is alulmúlja egy nagyságrendel, így bőven elég amit te tudatsz velem, nem kell ezt kiművelni.(ennyi viszont érdekes)
  Akkor a mikroszkópikus medveállatkák szintjén leszünk fordított helyzetben 🙂 és ez nem vicc 🙂 a viszonyítási pont a lényeges kérdés, a szint ebböl a szempontból mindegy. Nem hiszem különben hogy lesz itt H-bombázás, úgy nézem gazdasági hatalomátvételről van szó inkább, és nem bombák, hanem bankok álltal végrehajtva, az eredmény viszont ugyanaz, csak sugárzás nélkül. Valószínűleg bőven elég az az 500 atomerőmű rizikófaktornak, a bomba csak ilyesztőnek kell, mert arról látni, hogy az bomba.

 92. 99:
  Erre nincs sok esély, mert a tököm teli van a témával.

  100:
  Sajnálom Gedeon, van egy kis túltermelésem tesztoszteronból, de 100 környékére ez el szokott múlni. 😀 Máskülönben a pina-mánia még mindíg kellemesebb, mint……na a befejezést rád bízom, mert több esélyes. 😀

 93. Az egy megtisztelő cím a Magnus Phallos 😀 A hamis jelöltek büntetését is végrehajtja 😀

 94. 102: nézz végig a folyamatokon, mondjuk 1900-tól napjainkig. Egy főre eső energia- és egyéb erőforrásellátmány alakulása, termőterület per kapita, levegő, víz, talajszennyezés, antibiotikum-rezisztencia, stb.
  Szerinted ez most gazdasági, banki hatalomátvétel, vagy ahogy Tibor bá mondja, ” A jövőnk végetért!”?

 95. Köszi 93. abcug

  akkor emelkedhetne az emberiség magasabb állapotba ennél az éhes szellem szintnél. Ha megszűnne ez a jó-rossz háború, hatalmas szellemi energiák szabadulnának fel amik megoldanák a világ élelmezési, túlnépesedési, stb gondjait. Tök mindegy ki a király, mert a király a nép, a nép a király.

  a ma megjelent Kormányzói Közlöny 4,5,6,7 számát ajánlom megvitatásra

  http://www.apostolimagyarkiralysag.hu

  zsidany

 96. 106!
  Megkaptam az új évi beszédét a kormányzónak..
  Az lenne e kérdésem hogy ez az egész apostoli dolog, hogy is működik?

 97. Attila, olyan vagy mint egy ellengomba, ha megengedzs egy visszautalást a vérnyomásos posztra Nem csökkented, hanem emeled a vérnyomást.(enyémet legalábbis) Amúgy meg javaslom neked meg minden antiszemitának, hogy keressenek egy zsidó szájtot, és ott osszák az észt, mert ez itt csak maszturbékolás.Elvégre a zsidókra akartok hatni nem? 😀 vagy egymásra?UNCSI De ne csodálkozzatok, ha ha pici ízekre lesztek kapva 20 percen belül, és onnan pislogtok ki.
  Itt egy zsidó/filoszemita sem fog veled vitába bocsátkozni, azt lefogadom, és ez nagyon helyes is. Ne legyen ez ‘olyan blog’ azzal már tele a net. Meg ott van rá a kurucinfo, ott mindenki kiélheti ezt a mániáját.

  Amúgy esküszöm befejezem a piszkálásodat.
  Talán.

 98. 108: vannak értelmes zsidók és értelmes önvédő antiszemiták. Korábban itt is jól eldiskuráltunk pl. Dorkával, amíg össze nem vesztek Tibor bával. A kurucon sok a bunkó, de oda se csak olyanok járnak. Én állnék elébe egy civilizált vitának „normális” zsidókkal, akik igazságtalannak tartják az antiszemitizmust, de akkor nem kitérni ám a kellemetlen tények elől! Lehet itt is, vagy bárhol…

 99. 108: ja, és a kuruc a zsidók által pénzelt „antiszemita” médiumok tipikus példánya… Ahogy a mocskos antiszemita irodalom jó részét is zsidók adják ki. Régi, gátlástalan játszmák ezek.

 100. Borbély József nem bolond, hanem bátor és kitartó. Elvették a bútorgyárát, de nem hagyta annyiban. Igazát keresve rájött, hogy nem egyedi eset az övé, több száz jelentős céget tettek tönkre nyereségvágyból irányított felszámolással. Rá kellett jönnie arra is, hogy ezek a tolvajlások csak törvényhozói, ügyészi, bírói asszisztenciával valósulhattak meg. Kétmillió munkahely szűnt meg következményként. Borbély József és társai munkájának gyümölcse beérett. A hatalom bástyája a jog, s ezen a pályán mattolta a bíróságokat a TEMPO.

  Borbély József azért kormányzó, mert az országunkban fellelt visszaéléseket felderítette és átadta azokat az “igazságügyi” szerveknek, de azok nem foglalkoztak az üggyel. Amíg a hatalom nem veszi át az ügyet addig a felderítő személy köteles helyettesíteni az államot a kármegelőzés vagy kárcsökkentés miatt.

 101. 112: Bírák Könyve 16.30 (Károlyi féle)

 102. 109:
  Remélem nem azt akarod mondani, hogy Dorkát elüldöztem? Ha igen, akkor kérem a bizonyító idézeteket.

  112:
  Ha a keresőbe beütöd „golda meir” akkor kijön:

  Golda Meir több évtizeddel ezelőtti interjúja The Times-ban, Alan Hart tollából. — „Miniszterelnök asszony, meg akarok arról győződni, hogy jól értelmezem a szavait. Arra gondolt, hogy ha Izrael a csatamezőm (az éppen dúló 1973-as háborúra utalva) vesztésre állna, hajlandó lenne elpusztítani az egész Közel-keletet (célozva az izraeli atomtöltetekre) és vele az egész világot? Ahogy ezt a „Zionism: The Real Enemy of the Jews” (Cionizmus a zsidók valódi ellensége) című könyvem első kötetének prológusában: “Waiting for the Apocalypse” (Az Apokalipsziosre várva) már megírtam, Golda egy pillanatra se akadt meg beszédében, bármely amerikai elnököt meggyőző, kemény hangon folytatta Igen, pontosan erről beszélek.

 103. „A Les Echos francia gazdasági lap azt állítja, Orbán Viktor zsidó származású. A családi háttérrel kapcsolatos állításokat a magyar miniszterelnök nyilatkozataként közöli az újság. A lap azonban véletlenül Deutsch Tamás életrajzi elemeit keverte Orbánéival”..
  Írja az index..
  😀

 104. 114: Isten ments!
  A kommentelő fogyóeszköz. Ahogy a Haza Bölcse mondta: megunják, hazamennek… 🙂

 105. 116:
  Speciel Dorkának „küldetése” volt, amit nem volt képes ellátni. Különben nem olyan nagyon fogyóeszköz, csak megunják a sok felesleges locsogást, és beérik a poszt elolvasásávál. Ha van meglátásuk, E-mailben közlik.

 106. 106:
  „mert a kiraly a nep,a nep a kiraly”
  Hat ez idaig nagyon kiraly!De akkor minek kell egy tokfejre raaggatni egy arany abroncsot,hogy elete vegeig joga legyen nyuzni a nepet?Foleg akkor,ha minden ketseget kizarolag tokfej,mert esetleg egy felresikerult tagja a dinasztianak.
  Es esetleg tanacsadoi javallatara,vagy hatalmi hobortja kovetkezteben fegyverbe szolitja a „kiraly nepet”,hogy szerezzek meg neki a kornyezo nepek altal lakott teruleteket.
  Miert nem jo neked egy,a nep altal 4-5 evre megvalasztott elnok?
  Hogyan valik a szellemi energiabol taplalek?

 107. 108. Sumiona

  Elvégre a zsidókra akartok hatni nem?

  Már feladtam a térítő missziót.
  De attól még él bennem a kiváncsiság a különböző emberek mozgatórugóit illetően.
  És nem vagyok sértődős.
  Meg antiszemita sem.
  Ugyanis nem tudom hogy pontosan ki a zsidó…
  Genetikusan nehéz megitélni a kazár behatás miatt, meg a keveredés miatt, vallás alapján szintén, mióta sokn szombaton is dolgoznak, meg egy csomó előírást nem követnek, van közöttük aki zsidónak vallja magát de hisz Jézusban, aztán itt van Shlomo Sand meg Israel Shahak…
  Szóval nehéz definiálni.

 108. 106. Nem értek az államigazgatáshoz, és főleg nem vagyok jogász. Amúgy az igazságérzetem azt súgja rendben van.

  118. Kicsit sok a kérdés, melyikre érdekel a válaszom a leginkább?

 109. 118. a szent korona eszme szerint minden hatalom a Szent Koronát illeti. tehát egy „tárgy” az illetékes. mindenki más alárendeltje és korlátozott jogokkal bir. s ennek tükrében az alábbi pár sor választ ad egy csomó problémára.
  1. §

  (1) Magyarország örökké szabad.

  2. §

  (1) A kötelezettségek és jogok egységében a Szent Korona minden tagja egy és ugyanazon szabadságot élvez, amely nem szűntethető meg és nem korlátozható.

  (2) A Szent Korona tagja:
  a./ az államalapító magyar nemzet tagja, bárhol él a világon, valamint
  b./ az államalkotó nemzetek tagjai, ha a Szent Korona Országának területén élnek .
  3. §

  (1) Ami a Szent Korona Országa földjén, földje alatt és földje felett van, a Szent Korona örök és elidegeníthetetlen alkotóeleme, amelyet csak a Szent Korona másik alkotóelemét jelentő Szent Korona tagok birtokolhatnak.

  (2) A birtokos jogai azonosak a tulajdonjoggal, kivéve:
  a.) Nem semmisítheti meg a birtokot.
  b.) Nem változtathatja meg a birtok rendeltetését.
  c.) Csak a Szent Korona tagjára ruházhatja át és örökítheti a birtokjogot.

  4. §

  (1) Minden magyar érték a magyar érdekeket szolgálja.

  5. §

  (1) Mindazzal szemben, aki megsérti a Szent Korona értékrendjét, a Szent Korona minden tagjának nemcsak joga, hanem kötelessége ellentmondani és ellenállni.

  (2) A Szent Korona értékrendjének megsértését jelenti:
  a./ az állam szabadságának,
  b./ a Szent Korona tagjai egyéni vagy társadalmi csoportot érintő szabadságának,
  c./ a birtoklás szabályának,
  d./ a vendégjog szabályainak,
  e./ a tevékenység végzésével kapcsolatos szabályok
  megsértése, veszélyeztetése és minden erre irányuló magatartás.

  120. az hogy magyar vagy bőven elég, a gondolkodásban , a nyelvben benn van a megoldás . minden egyszerű, a legbonyolultabb dolgokat is el lehet egyszerüen magyarázni. ha valaki elkezd ködösiteni, idegen szavakat használ bonyolult jogszabályokat hoz miért teszi? hogy össze zavarjon.

 110. 108

  Nem nehéz definiálni, hanem lehetetlen.

  A saját legszemélyesebb véleményem szerunt a zsidó egy erős és közismert M I T O SZ.

  A zsidó is csak egy, a homo sapiens fajtaváltozatai közül, se jobb, se rosszabb mint a többi.

 111. 118. Na, talán az utolsó kérdésre: Úgy válik a szellemi energiából táplálék például, hogy nem azon törjük majd a fejünket, hogy nehogy a szomszéd kertész ellesse a titkunkat, miért vagyunk sikeresebbek nála, hanem együtt törjük a fejünket és közreadjuk a tapasztalatainkat egy még sikeresebb növénytermesztési módszer születésének érdekében.
  A társadalomszerkezet fejlettsége elképesztően le van maradva a ma elérhető legmodernebb technikai szinvonalhoz képest.
  Ha a világ 99% a nem a napi betevő megkeresésével lenne elfoglalva és nem az alapvető testi és lelki szükségletek kielégítésével kéne 24 órában foglalkoznia, mert ezek alapvetően járnának neki, akkor lenne (szellemi)energiája kutatásokra, fejlesztésekre, exponenciálisan nőne az emberiség túlélésének esélye ezen a véges erőforrásokkal rendelkező anyaföldön. Talán még az is kiderülhetne, hogy nem is végesek csak a hagyományos erőforrások…
  Szóval egymás hátán taposni, egymást kizárni a kutatásból nagy balgaság, mert bárkinek lehet jó ötlete. Például úgy tudom, a tudóstársadalomban nagy divat magyarul tanulni manapság mert közelebb visz a világ megértéséhez. Vagy lehet még máshol is egy szelete a világnak ami mindannyiunk számára új lehetőséget teremthetne.
  Kábé így gondolom.

 112. 122:
  Totálisan eltévedtél a témában. Nem mitosz, hanem élő valóság. A zsidó lét nem vallás, nem faj, nem nemzet, nem könkrét kutúra, hanem egy különleges „elmeállapot”. Kicsit hasonlít ahhoz, mint amikor valaki „fradistának” vallja magát. Mondom KICSIT.

 113. 122: a témában nem is egy mjtosz van, hanem egész mítosz-család burjánzik. Azonban rosszul közelíted a kérdést és elfogadsz egy mjtoszt igaznak, ha „fajváltozatról” írsz. A zsidóság egy élő közösség egy kollektív identitással, közösségi kultúrával, „nemzetkarakterrel”, nem egységes, ahogy más közösségek sem és saját mjtosza ellenére nem igazán vérségileg olyan, amilyen. Tibor bá szerint tudatállapot, ez elég találó. De nem egyféle, hanem tudatállapotok spektruma, mint más közösségi identitások, kultúrák esetén is.
  A spektrum jókora része ön- és közveszélyes mentalitást hordoz.
  Legdurvább vadhajtása ennek a közösségi tudatnak szektaként elment a sátánizmus irányába és szerintem helyes elmélet szerint képes volt tömeges zsidóirtást is szervezni, meg másokét is, tehát ez az egész nem „zsidó érdekvédelmi, karitatív szervezet”. Pl. a cionizmus se az, ami csak része az egésznek. Nem úgy van, hogy a cionizmus védi szegény üldözött zsidókat, nemzeti otthont nyújtva a világszerte üldözötteknek, hanem fordítva.
  A cionista vezetés képes volt zsidóellenes merényletekkel a Cionba kényszeríteni olyan zsidókat, akik tök jól érezték magukat otthon mondjuk Németországban, vagy Irakban.
  Tehát ha azt mondjuk: „A zsidók”, akkor vajon a hóhérokra, vagy áldozataikra gondolunk elsősorban, mindkettő lehet zsidó…

 114. Na ha már mindenki 122-ik, akkor én is.
  Geopártnak totálisan igaza van. Aki másképp látja, az egyrészt túlmisztifikál (Arma Gedeon)
  Másrészt love-hate állapotban van.(bocs, de Tibor bá’)

 115. Annyi bizonyos, hogy a zsidók nagyobb hatást gyakoroltak és gyakorolnak a világunkra, mint rengeteg, hasonló lélekszámú nép.

 116. Pontosan.Nemzetkarakterrel, kultúrális sajátosságokkal(mint bármely más csoport. Magyarok, kínaiak, arabok vagy cigányok. Ennyi, és nem több. A többi a szétszórásból következik, semmi másból. Ez nem jelent sem keveset, de többet sem, a többi csak felhabosítás.

 117. 126:
  Geopártnak azért nincs igaza, mert semmiről sincs határozott véleménye, csak kerülgeti a megfogalmazást. Elemezd ki a „se jobb, se rosszabb” betoldást. Tipikus maszatolás. Egyszerűen nem igaz. Még két tojás se teljesen egyforma. Az abszurditás akkor jön elő, ha átteszed más témára. A Pick szalámi nem jobb és nem rosszabb, mint a Herz szalámi. csak az egyik 4000, a másik 5000 kilonként. A német juhász nem jobb és nem rosszabb, mint a puli. csak az egyik tereli a nyájat, a másik elkapja a betörőt. Geopárt nem veszi észre, hogy majd minden bankár zsidó, és majd minden földműves goj. Hogy lennének egyformák? A 15 magyar Nobel-díjas közül 14 zsidó, miközben a népesség 1 százalékát teszik ki. ENNYI.

 118. „A 15 magyar Nobel-díjas közül 14 zsidó, miközben a népesség 1 százalékát teszik ki.”
  Általában ez az ami szemet szúr, a létszámukhoz képest nagyobb befolyást gyakorolnak a társadalomra – ezért utálják a malájok a kínaiakat, a hutuk a tuszikat stb. Vagyis igazából nem egyedi eset a zsidóké – ámbár törekednek arra, hogy úgy állítsák be.

 119. Breaking News!

  A Haaretz.com jelenti január 25-én: Andrew Adler, aki javasolt egy Obama elleni merényletet, LEMONDOT posztjáról. – – – Úgy látszik ez arrafelé gyorsabb, mint nálunk. Schmitt vizsgálatának eredeménye nem várható elöbb, mint március. Ennyi ideig tart két szöveg összevetése. Én elvégezném egy nap alatt.

 120. Nagyon helyes!!

  Andrew A, egy 25 éves hülyegyerek újságíró(enyhítő körülmény) Roppant nagy pofátlanságot mondott, jogos vihart kavarva. (súlyosbító körülmény)

  SP senior korú államférfi (súlyosbító körülmény), egy ország arca, kevésbé jelentős, de roppant dehonesztáló dolgot tett. Természetesen neki is le kellene mondania. Többire később..első az ontopic 🙂

 121. 121:
  Zsidany,
  Nagyon jol ismerem ezt az eszmet,nem kell paragrafusokat bemasolni,csak egy kerdest vitassunk meg.
  Minden polgar ala van rendelve a Korona Ofelsege hatalmanak,meg a kiraly is.Tehat a kiraly egyenrangu a neppel.Amikor kiralyt valasztanak,es fejere teszik azt a koronat,ki fogja gyakorolni a hatalmat?A nep,vagy a kiraly? Es ha a korona altal iranyitott eszmeiseg ellen a kiraly vetkezik,a felette allo korona hogyan tudja ezt a tokfejet megallitani zsarnoksagaban?Mert csupan a korona all hatalmi szempontbol a kiraly felett.A korona hatalmanak elismerese egy haboru kirobbanasat fogja eredmenyezni a szomszed nepekkel a Karpat-medenceben.Addig kene felebredni,amig lehet.

 122. A zsidok nem pofatlanok,csak azt probaljak megvedeni,amit a penzzukkel megvasaroltak.Hogy ehhez felhasznaljak azokat a nagyhatalmakat,akiket jogilag is igazolhato modon a penz segitsegevel vazallussa tettek,magatol ertetodo jelenseg.
  Minden ember ragaszkodik az altala megvasarolt javakhoz,foleg azokhoz,ami a fennmaradashoz szukseges.Igy Izrael teruletenek a megvedese teljesen jogos,hiszen a palesztinok eladtak nekik a foldteruleteket,s minden eszkozzel joguk van megvedeni azt.

 123. 135:
  Tárgyi tévedés, vagy sima hazugság. A palesztínok nem adtak el földet, azokat a zsidók erőszakkal kisajátították. Ha hazugságokat terjesztesz, azt hamis propagandának fogom értékelni és kitörlöm.

 124. Üdv mindenkinek lehet nem kell már sokat várni a hőn áhított geddonra vagy annak előszelére,hogyha ez az iráni konliktus tovább méllyül.A következtetést az origoról szedtem :

  Általános olajembargóval bünteti az Európai Unió Iránt az ország rohamtempóban haladó atomprogramja miatt – döntött hétfőn az EU külügyminisztereinek tanácsa. Az embargó akár fegyveres konfliktust is eredményezhet Irán, az EU és az USA között, mivel Irán válaszul lezárna egy fontos olajszállítási útvonalat, amelyet Amerika akár fegyverrel is megpróbálna nyitva tartani. Irán partjainál már fel is vonultak az amerikai, brit és francia hadihajók.

  Szóval van egy kis izgalomra kilátás de lehet,hogy ez csak a megszokott egymásnak odamondogatás amiből vagy nem lesz semmi vagy csak évekkel később.De majd kiderül de ha valaki szeretne beruházni az menjen a benzinkútra és tankoljon annyi gázolajat amennyit bír mert ha tévednék is sem lesz olcsóbb a gázolaj 1 év múlva 1 ÉV GONDOLOM JÓL LÁTHATÓ 1 ÉV…..szerintem most az év üzletét írom le nektek de sebaj én ezt ingyen adom 🙂 2011 elején olyan 350 forint volt a gázolaj és nem kell mondanom,hogy történelmi csúcsot jelentett(híradós közhely(pedig nincs tévém))szóval aki nem akar pofára esni akkor elslattyog és tankol 440-450 forintért annyit amennyit azért a pénzért kap amit berakna a bankba, azt igazán szánhatja erre,vegyünk valami könnyen számolhatót vásárolj 1000 litert még csak azt sem mondom,hogy feketén mert te törvény(orbán)követő vagy és a lehető legtöbbet szeretnéd leadózni ugye nincsen megszabva mennyit tankolhatsz
  és kapsz áfás számlát ami sok mindenre jó begyújtani meg ilyesmi,szóval vettél 1000 litert az 450 ezer ha nem sietsz 460….bizony egy nap alatt ennyit bukhatsz vagy többet..de ne térjünk el a tárgytól a bankban kapsz 10% ez túlszámolással csinálom mert így is az év biznisze(pár éve)tehát 45 ezer forint tisztán 10% a pénzedre meglátjuk nyersz-e ezzel szemben a gázolajjal nos egy tartály 1 köbméteres számlával bruttó 20 ezer forint 3000ért kiszállítják ha 20 darabot veszel ingyen(országosan) nos 23ezer a tárolása számlával és orbán(törvény) tisztelő adófizető hozzáállással tehát van tartályod meg kell tankolni szerintem nem igazán néznék jó szemmel a kúton szóval tankolj kocsiba meg kannába és otthon megoldod az átfejtést legyen a sok kútra járás miatt 10 ezer forint utazási költség(viszont biztos kapsz majd valami csokit a kúton az aznapi 10ik teletankolásnál) szóval 10 litert fogyaszt az autód az 4500 forint kb 200kilométerből megoldod a tankolást az időt meg ne sajnáld a saját pénzedre tehát megvan a tartály hűvös száraz helyen szivárgás mentesen és légmentesen lezárva tartod(ha nem szivárog akkor a bányatóba is belökheted csak köss rá pár betontömböt.Aztán várjál…ja ez biztos sok embernek elveszi a kedvét..a bankban se kapod meg előre az évi kamatot itt jön a jóslás vajon mennyi lesz az annyi 1 év után…számoljunk 100 forint emelkedéssel mert megérdemled 550forint hm 100000 jó vastag (vagy egyre puhább))magyar forint,igen beleöltél 2 napot van 100000ezred számoljunk a költségekkel: tartály:23,üzemanyagköltség:10,….33 maradt 67 ezer tisztán a bank pedig 45 ezer bónuszt adott az über 10%-os kamatadónélküli lekötésedre….ami jelenleg nem létezik tehát?
  Ja ez a tartály kéz alól számla nélkül is megvásárolható 10-15 ért és éjszaka a kutasnál 2ezer jattért megtankolhatod csak vedd fel(kamera,hangfelvevő,mobil),hogy megvesztegeted és akkor az üzemanyag költség is csak 5 ezer a jattolással a végeredmény 80 ezer haszon….mert ugye onnantól kezdve te 483ft/l az áfás,számlás és 470ft/l a kicsit lazább de számlás konstrukció,szóval utána addig jársz a olcsóbb üzemanyaggal amíg jól beosztod aztán tankolhatsz a 550-600 forintos finomságból…ha olcsóbb lesz az üzemanyag nálunk egy év múlva mint 470 akkor te már meghaltál és a mennyben vagy.

  Lehet hogy nem mükődik no de erre nagyobb az esélyed mint a lottó 5-ösre meg kockázat nélkül nincs nyereség ez egy vállalkozás részedről ami biztosabb mint hogy lesz nyugdíjad
  ha valaki igazán tuttira menne az vegyen üzemanyagot(minél olcsóbb és üzembiztosabb annál jobb) és tárolja be hosszú évekre előre és csak utána nyúljon hozzá.

  Ha van kétség adhatok mintát a 11 forintos orosz gázolajból amivel a 1998-as Toyota Hiace(2,4 szívó dizel)de persze csak 440 forintos áron küldök mintát.
  Ha mindenki előrelátóan betartalékolna és minden háztartásban lenne 2 évre előre üzemanyag azzal az államot is meglehet bénítani mert akár 2 évig nem vesz senki üzemanyagot és ez olyan hatalmas adóbevétel,hogy vagy lefoglalnák mindenkitől vagy olcsóbb lenne az üzemanyag de akkor az emberek megint betankolnak és cserébe az állam máshonnan szedné be a pénzt,de ugyanúgy tőled egyszerű demokratikus szoftvert használó usertől.
  Ez az egyik módszer amivel csak nyerhetsz és még ütőkártya is van a kezedben.

  Kérésre még pár oldalban kifejtem a vonzatát a dolognak vagy ha van rá vevő adjuk el az írást az éppen aktuálisan menő napilapnak vagy blikknek.

 125. 134. Ne értetlenkedj, nem fogod megérteni a szent dolgokat matarialista, nihilista szemszögből, minimum elfogadó vallásos szemlélet kéne neked, de a korona működésének, szellemiségének megértéséhez méginkább az elfogadó vallások helyett a megismerő (gnosztikus) szemléletre lenne szükséged vagy a mágikus irányzatok adhatnának útmutatást, de ezek mára már nem divatosak, nevetségesek.
  Ha érdekel a téma amit kétlek, akkor tanulmányozd a Védákat, a Tao-t, kb. 10 év és megérted, meg nem árt ha megtanulsz szanszkrittül, vagy érted a pálit legalább, no és a kínai jelismeret sem árt. Buddhista főiskolán oktatják ezeket kishazánkban. Egyébként Vitya Atya most megint be akarja záratni mint legutóbb mikor bitorolta a hatalmat.
  Csak a klerikálisokat akarja engedni, csak azt tudnám a Hit Gyüli mióta az, ha már zsidózunk, de mindegy tőlem a fenséges cipőtalpat is imádhatja akárki, de fontos hogy autentikusan tegye.

 126. 137. ügyeske, nincs pénzük az emböröknek olajkútra, mert végtörlesztési kísérlettel vannak elfoglalva

 127. 139 abcug
  Az,hogy valaki saját magát szívatja hitellel arról én nem tehetek de vannak itt mások is nem csak végtörlesztők,akiknek szüksége van ilyen információkra és ez neki szól.
  Mert kifogásolni való nincs benne és teljesen hivatalosan is nyersz a beruházáson ez nem ügyeskedés ez a normális előrelátó gondolkodás.
  1 év múlva nem lesz gépjárműved,áramfejlesztőd,szivattyúd ?
  1 év múlva mitől lesz olcsóbb az üzemanyag ? A túltermelés?Újabb gazdaságosan kitermelhető és mellette még békés geopolitika meg world peace,nyugodt tőzsdei állapotok.

  Talán ezek lesznek de ez jelentősen kisebb %mint az,hogy az ellenkezője lesz.

  A 123-as hozzászólásban azt írtad együtt kéne dolgozni a többiekkel nem de? mivel egységben az erő így a ügyeskedős megjegyzést sem értem.

 128. 137:
  Könyörgöm, ne fejts ki semmit! Ez éppen elég volt. 😀

 129. Tibor ha én erre a dologra,abcug szavajárása szerint ügyeskedésre szerzek tetemes forrást akkor vajon nem én leszek a rohadt ge*i milliomos amikor 2-3 év múlva eladom haszonnal a készletet és éppen látóterébe kerülök olyan embereknek akinek szintén megvolt a lehetősége de ő inkább plazmatévét vett 200-ért,meg lecserélte a x éves autóját de 3 év múlva már drága a benzin,és nem érti ,hogy én miből tankoltam csak azt látja,hogy köcsög mindennap(ami kizárt) kocsival jár biztos összelopta…stb márpedig a mai társadalomban ez van de az,hogy segíts rajta azt már nem hagyja mert büszke meg majd ő megoldja és társai.
  Ez lesz meglátod.

 130. 140. Jó, kösz az ötletet de nem kifejezetten ilyen együttműködésre gondoltam. Ez ügyeskedés, de jó befektetés. Tartalékképzés.
  Egyszerre add majd el ha nem lesz a kutakon elég mert különben ellepnek a tolvajok! Addig meg lapíts!
  Nehogy úgy járj mint Hofi Géza 😀

 131. 136:
  Te vagy itt a fonok,azt torolsz ki amit akarsz!Ugy is mondhatnam,hogy te vagy a kakas ezen a honlapon.
  Azt viszont bizonyitsd be,hogy eroszakkal sajatitottak ki a palesztinok teruleteit!
  Ugyanolyan modszerekkel vasaroltak fel a termofoldeket,mint most Kozep-Europaban,es akarhogy is nezed,a jog oket vedi.Az a jog,amit az altalad es a tobbi szavazopolgar altal megvalasztott kepviselok alkottak,es mindent te es a szavazason reszt vevok szentesitenek,amikor elmentek leadni a voksaitokat.
  Az is ugyanolyan hamis propaganda,amit itt egyesek terjesztenek.
  Satanizmus,szent koronizmus,bunbakkereses,meg harc mindenki ellen,aki mozog,csak legyen valami a celkeresztben.De azt senki nem keresi,hogy az egesz rendszernek O,sajat maga az okozoja,mert onmagaban nem hajlando megtalalni a hibat!
  Sajat magatok ellen kene megvedeni azt a teruletet,amelyiken laktok!

 132. 144: Itt nálunk a németeknek az a szokása, hogy a házaikra, amit megvettek, kitűzik a német zászlót. Akkor az már Németország? 🙂

 133. Ha van rá igény én megtudom oldani az úgynevezett üzemanyagbankot ahol több száz köbméternek van feltűnésmentes helye,ha kellően sok ember betársul gazdaságosabban megvalósítható,mint ha valaki egyedül akarja kiépíteni és biztonságban is tudni,ehhez még olcsóbb építőanyag is megoldható+a lerakodás,árumozgatás is nagyon egyszerű.

  Ez már ugye közelebb áll a közösségi együttműködéshez.

 134. 145:
  Ha kepesek lesznek megvenni az osszes lakhato hazat,akkor az bizony Nemetorszag lesz.Mert aze az orszag,aki belakja.
  De aki nem ert vele egyet,joga van szembeszallni a betolakodokkal szemben,ha be tudja elobb bizonyitani,hogy jogtalanul jutottak hozza a hazakhoz.
  Te sem vagy kepes igazadat bizonyitani,mert reszt vettel azon a szavazason,ami 2/3-adot adott a fidesz-nek,pusztan azzal segitetted az ilyen aranyu „gyozelmet”,hogy elmentel voksolni.
  Lsd.hibak a valasztasi rendszerben.Es ha legkozelebb elmentek szavazni,ugy elismeritek az uj alaptorveny jogosultsagat,ami szerint mindenfelekeppen diktatura lesz,ha ervenyes lesz a szavazas,fuggetlenul attol,hogy kire szavaznak a valasztok.

 135. 147: Tolnából sem lett Németország, pedig ott tényleg sok sváb volt. A jog nem egészen úgy működik. Erdély sem csak attól lett Romániáé, hogy sok volt ott a román. Kellett hozzá egy vesztes háború, meg az antant.

 136. 147!
  Suhi,eddig Te voltál a magyar hangom,de csalódtam..
  Azt értsd már meg ,hogy teljesen mindegy hogy narancssárgára szavazol, vagy vörösre,a színétől függetlenül,mindegyik ugyanoda jut..Így vagy úgy..
  Te csak azt látod hogy játszanak a színházban,de ami valójában van,ami mögötte van ,hogy hogyan készül a színdarab,az igazságot sohasem fogod látni,mert azt nem mondják el neked,nem mutatják meg..
  Nem látod mi folyik?Össze uszítanak mindenkit,és közben a kígyó meg tekeredik..

 137. 144: „Azt viszont bizonyitsd be,hogy eroszakkal sajatitottak ki a palesztinok teruleteit!
  Ugyanolyan modszerekkel vasaroltak fel a termofoldeket,mint most Kozep-Europaban,es akarhogy is nezed,a jog oket vedi.”

  Te seggfej!

  Naeim Giladi: Az iraki zsidók
  részlet:

  “Ben Gurionnak a “keleti zsidók” azért kellettek, hogy megműveljék a sokezer hektár földet, amit az izraeli csapatok által 1948-ban elűzött palesztinok hagytak hátra.
  És kezdtem megtudni, milyen barbár módszerekkel szabadították meg a születő államot annyi palesztintól, amennyitől csak lehetséges. A világ ma hátrahőköl a baktériumhadviselés gondolatától, de valószínűleg Izrael használta ezt először a Közel-Keleten. Az 1948-as háborúban a zsidó csapatok kiűzték az arab falvak lakosságát, gyakran fenyegetéssel, néha egyszerűen lelőve egy féltucat fegyvertelen arabot, elrettentő például a többiek részére. Hogy az arabok ne térhessenek vissza újrakezdeni az életüket ezekben a falvakban, az izraeliek tífusz- és vérhasbaktériumokkal fertőzték meg a kutakat.
  Uri Mileshtin, az Izraeli Hadsereg hivatalos történésze írt és beszélt a baktériumfegyverek használatáról. Mileshtin szerint Moshe Dayan, akkoriban hadosztályparancsnok adott parancsot 1948-ban az arabok kiűzésére falvaikból, házaik lebulldózerezésére és kútjaik használhatatlanná tételére tífusz- és vérhasbaktériumokkal.
  Acre olyan fekvésű volt, hogy gyakorlatilag egyetlen géppuskával meg tudta magát védeni, ezért a Hagana baktériumiokkal fertőzte meg a forrást, amely vízzel látta el a várost. A forrás neve Capri volt és északról, egy kibuc mellől folyt a vize. A Hagana elfertőzte a vizet, a lakosság megbetegedett és a zsidó csapatok megszállták Acre-t. Ez olyan jól ment, hogy egy Hagana-osztagot arabnak öltözve beküldtek Gázába, ahol egyiptomi csapatok voltak, és az egyiptomiak elkapták őket, amint két doboz tífusz- és vérhasbaktériumot juttattak a vízellátó rendszerbe, mit sem törődve a civil lakossággal. “Háborúban nincsenek érzelmek” mondta az egyik elfogott Hagana-tag.”

 138. 144:
  Nem kivánok visszaélni a helyzeti előnyömmel, ez nem jellemző rám.

  De álljon meg a menet. A topikot te vetetted fel, neked kell bizonyítani, hogy a palesztin parasztok eladták a földjeiket. Nota bene , hogy a világon a parasztok seholse adják el a földjeiket, de mindegy. Neked kell bizonyítani.

  Nem fogom végígnyalni a wikit, de emlékeimben élénken él, hogy vagy 40 éve az izraeli hatóságok kérték az arab parasztoktól, hogy igazolják tulajdonlappal az általuk művelt földek tulajdonát. Aki erre nem volt képes, annak a földjét elvették. Miközben visszavezetve a török időkig földhívatalok nem léteztek, csak a hagyomány.
  Egy kis csemege:
  A Short History of the Colonization of Palestine http://www.onepalestine.org/resources/flyers/MythHistory.pdf

  BREAKING
  Suhi egy Manchesterben élő, magyarul beszélő zsidó, aki kiprovokálja, hogy zsidózzunk. 😀 😀 😀 24 órára szabad a gazda, Tibor bá’

 139. Eddig még minden zsidó lelépett innét. 🙂
  Egyébként Attila 68-as kommentjében jól összefoglalta a jellemzőiket, kár tovább ragozni.

 140. 130 Tibor bá’

  ” A 15 magyar Nobel-díjas közül 14 zsidó, miközben a népesség 1 százalékát teszik ki. ENNYI”

  Csak hangosan kimondom a gondolataimat.

  Biztosan van rá mindenféle magyarázat ,de bevallom azt kizártnak tartom ,hogy ez az adat reprezentatív lenne a magyar és a magyar zsidó intelligenciájára nézve.

  Ha valakinek a nagyapja zsidó származású, akkor Nóbel díjasként ő már tuti zsidó.

  Annak a valóságtartalmát meg lehetetlen ellenőrizni ,hogy a zsidók egymásnak adják a Nóbel díjat.

 141. 155: ezen nincs mit ellenőrizni, megmondta a legnagyobb szaktekintély, Woody Allen: Mi a két legnagyobb zsidó ünnep? A Hanukka, meg a Nobel-díj osztás! 🙂

  Bizony egymásnak adják. Az irodalminál például elég egyértelmű. Einstein „a fizika fejlődéséért végzett munkássága” címén kapott Nobelt…

 142. 155:
  Érdekes gondolataid vannak, csak én nem értem őket. Egyiket se!

 143. Nem Gedeon,az eredeti mondás Oszkár-díj átadást említ:)

  Én meg nagyon röhögök a fenti anomálián :)/Suhi/
  De most akkor mindenki tartsa fel a kezét a ki NEM zsidó. Zsidók közt meg érintse meg a jobb fülét aki MÉG nem bukott le, bal fülét aki már lebukott, de még itt van 🙂

 144. 152:
  Nem tudnak szembenézni a szemétségeikkel. Ekkora faszságot, hogy a zsidóknak a palesztinok eladták a földjeiket. Amit belinkeltem arra meg a hatalmas kuss. – – – Húzza meg magát, okosodjon, mert ha megszólal azonnal lebukik.

 145. 157 Tibor bá’

  Akkor vagy idióta vagyok, vagy egészen eredeti.

  Mit nem értesz ?

  „A cigányok felülreprezentáltak a magyar büntetés végrehajtási intézetekben”

 146. 161: mért nem írsz inkább magyarul?

  158: nem az a baj, hogy valaki zsidó. Az általam ide idézett Giladi is zsidó volt, ettől még elítélte a népirtást, melynek fiatalon valahol részese is volt.

 147. 164:
  Nem látom az összefüggéseket a téma és a válaszod között. Lehet, hogy te tudod mit akarsz mondani, de nem mondod csak valamire célzol, de ezt a valamit nem lehet kitalálni. Az nem értelmes párbeszéd, ha nekem ki kell találnom mit akarsz mondani.
  Kizárólag a te kedvedért belebonyolódok. Itt van ez a mondatod: „Ha valakinek a nagyapja zsidó származású, akkor Nóbel díjasként ő már tuti zsidó.” Se füle, se farka. Ha valakinek a nagyapaja zsidó, abból egyetlen egy dolog következik, hogy az illető minimum 1/4 zsidó. Ebből az állításból semmi mást nem lehet következtetni. Mit keres itt a Nobel-díj?

 148. 167!
  Úgy gondolta ezt Geopárt,hogy ha ezt kitalálod Tibor bá,akkor Nobel díjat kapsz.. 😀

 149. 168:
  Hogy kaphatnék, amikor a nagyapám nem volt zsidó? 😀

 150. Lattatok mar kekszemu zsidot?
  Majd reggel folytatom,lefarasztott a sok zsidozas 😀

 151. Haha. Suhi. Nyugi tudjuk hogy nem vagy az, te voltál Melike magyar hangja, ez eleve kizáró ok, nem a kék szemed.

  Geopárt szövegén nem tudom mit nem értetek, ha kell tolmácsolom, pontosan lehet tudni mit akar mondani, csak szélsőségesen „férfiaggyal” nehézkes a másik szándékának megértése.Sok férfi van így,nem mind, de sokaknak állandóan magyarázni kell, hogy ki mit hogy értett. Főleg ha írásban történik a kommunikáció. Suhival kapcsolatban is szándékfélreértés történhetett.Ugyanis pont nem védte, a földvásárlókat, hanem ellenkezőleg, azt próbálta mondani, hogy így jár majd Magyarország is,ha eladogatják a tulajdonosok a földjeiket. Merthogy a JOG (nem a Suhi), a vevőt védi.

  (kizárólag Suhi álláspontját elemeztem, a saját álláspontomnak ehhez semmi köze, és nem is akarom közzétenni)

  De ha már így belejöttem, hadd mondjam el Geopárt nagypapás mondatának magyarázatát is.

  1:
  /////”Biztosan van rá mindenféle magyarázat ,de bevallom azt kizártnak tartom ,hogy ez az adat reprezentatív lenne a magyar és a magyar zsidó intelligenciájára nézve.///// = Nem hiszi, hogy a magyarok ne lennének olyan intelligensek, mint a zsidók, alátámasztva ezzel régebbi közlését, miszerint a zs-k sem rosszabbak, sem jobbak, ami róluk kialakult, az nagyrészt mítosz. A sok zs. koponyának persze van magyarázata, pl. a szétszóratásban semmi más út nem volt számukra mint a kereskedelem, vagy a tanulás/ értelmiségi pályák orvoslás stb/ mivel ugye földet(sőt házat) nem birtokolhattak (ha akartak volna sem lehettek volna parasztok)Vagy a többezer éves hagyomány, miszerint olvasni írni szöveget értelmezni, agyalni, már otthon is elvárás volt a legszegényebb rétegekig. Szóval ezek magyarázatok a tudományos eredményekben való felülreprezentáltságra, DE:
  Geopárt nem tartja ezt elégnek, mert ez nem bizonyítja hogy a magyarok butusabbak lennének (mint ahogy szerintem sem!!)Csupán az ész felhasználásának módja különbözik, így a nyilvánosan megjelenő eredményekben a zsidó tudósok jobban vannak reprezentálva,(ahogyan Geopárt céloz rá, talán az egymás segítgetése miatt is)

  2:
  /////Ha valakinek a nagyapja zsidó származású, akkor Nóbel díjasként ő már tuti zsidó./////

  Ez azt jelenti egész egyszerűen,hogy: ha valakinek akár egy felmnenője is zsidó volt, akkor a zsidó társai már zsidóként tartják számon, mert érthető okból kurva büszkék rá. (pedig mondjuk 3 másik nagyszülője magyar volt, és onnan is örökölhette a géniuszt nagy eséllyel.

  De a magyarok is zsidóként tartják számon, mert magyarországon elég ha egy darab zs. felmenője van valakinek, azt zsidóként emlegetik. Csak nem pozitív értelemben, hanem úgy, hogy : „na ez is megkapta a Nobel -díjat, mert zsidó…

  No, ha nem jól magyaráztsam, Suhi/Geopárt, akkor szóljatok.

 152. 170: A kék szem ne tévesszen meg. Vannak olyan zsidók, akik nem is azok, csak úgy viselkednek. 🙂

 153. Érdekes eredményre jutnánk ha Kertész Imre 16 ükszülőjét megvizsgálnánk hány goy akad közöttük.

  Amikor megkapta az irodalmi Nóbel díjat akkor nem egy
  magyar zsidó kapta meg hanem egy zsidó.

  Suminona majd megmagyaráza azoknak, akik nem értik a különlegesen nehéz és követhetetlen stílusomat.

  Aki számít, arról rögtön kiderítik, hogy zsidó ,van rá elég pénzük és befolyásuk és ez nem mitosz.

 154. 172: „A sok zs. koponyának persze van magyarázata, pl. a szétszóratásban semmi más út nem volt számukra mint a kereskedelem, vagy a tanulás/ értelmiségi pályák orvoslás ”

  Na, ez a kamu! Ez a mítosz azért van, hogy proletár megnyugodjon, miért van annyi zsidó a pénzügyi pályák tetején.

  Mert ha ez nem lenne kamu, akkor mi lennénk a lovassportban és az íjászatban a világelsők. Esetleg még a britek tudnának minket megszorongatni (íjászatban).

 155. Lópusnyi Endre is megjelent a 70 -es évek egyik fontos személyisége Tibor bá’ holdudvarában.

  Nem szerette ha lefényképezik.

 156. Egyszer, s mindenkorra: vannak kékszemű, szőke zsidók, vannak néger zsidók, vanak kínai zsidók és ha a Marson van élet, akkor kell lennie marsklakó zsidóknak is…

 157. re 143.

  Az „ismert” eszmében benne van : Koronázáskor a király esküt tesz az alkotmány biztosítására. Ha az uralkodó vét a Szent Korona ellen, ( vagyis nem tartja és tartatja be törvényeket ) a nemzet ellenállási jogával élhet, esetleg a személyi sérthetetlenségét figyelembe véve minden hatalmától megfosztható.

  A szomszéd népekkel való viszony nem kizáró hanem együtt müködö módon történik ami nem valósitja meg az elllenségeskedést.

  értelmezd a Szent Korona országai kifejezést.

  valamint a K.Közlöny VII. gazdasági segitségnyujtás az együttmüködés jegyében..

  egyébként a jelen állapotok is a törvények (a jelenlegi !!) be nem tartása miatt alakultak ki.

  pl: egy szerződés semmissége fennáll és megtámadható ha :

  – Tévedés, megtévesztés
  – Jogellenes fenyegetés, pl. megfenyegették az egyik szerződő felet, és ezért került sor a szerződés megkötésére.
  – Szolgáltatás feltűnő aránytalansága
  – Tisztességtelen szerződési feltételek

  esetén és ezek nagyrésze ráillik a privatizációra.

  És a sok ügyvéd és dr. hallgat?

 158. 172: „Suhival kapcsolatban is szándékfélreértés történhetett.Ugyanis pont nem védte, a földvásárlókat, hanem ellenkezőleg, azt próbálta mondani, hogy így jár majd Magyarország is,ha eladogatják a tulajdonosok a földjeiket. Merthogy a JOG (nem a Suhi), a vevőt védi.”

  Szaporodik a magyarul igen gyengén író és beszélő fórumtársak listája!
  Suhi ugyanis pontosan ezeket írta:

  135- „A zsidok nem pofatlanok,csak azt probaljak megvedeni,amit a penzzukkel megvasaroltak.”
  „Igy Izrael teruletenek a megvedese teljesen jogos,hiszen a palesztinok eladtak nekik a foldteruleteket,s minden eszkozzel joguk van megvedeni azt.”

  144- „Azt viszont bizonyitsd be,hogy eroszakkal sajatitottak ki a palesztinok teruleteit!
  Ugyanolyan modszerekkel vasaroltak fel a termofoldeket,mint most Kozep-Europaban,es akarhogy is nezed,a jog oket vedi.”

  Erre válaszul Tibor bá is , én is hoztunk két forrást, amik cáfolják, hogy szimpla adásvétel útján jutottak volna a cionisták a palesztin földek zöméhez, a nyílt erőszakkal, sőt emberiségellenes módszerekkel (baktériumhadviselés) való területrablás közismert tény.

  Nincs az a női agy, amely ezt a tényt meg tudná másítani, legfeljebb elhazudni tudja, vagy elterelni róla a figyelmet.

 159. 172: „A sok zs. koponyának persze van magyarázata, pl. a szétszóratásban semmi más út nem volt számukra mint a kereskedelem, vagy a tanulás/ értelmiségi pályák orvoslás stb/ mivel ugye földet(sőt házat) nem birtokolhattak (ha akartak volna sem lehettek volna parasztok)Vagy a többezer éves hagyomány, miszerint olvasni írni szöveget értelmezni, agyalni, már otthon is elvárás volt a legszegényebb rétegekig. Szóval ezek magyarázatok a tudományos eredményekben való felülreprezentáltságra,”

  Ez itt a terjesszünk hamis legendákat rovat?

  1. „a szétszóratásban semmi más út nem volt számukra mint a kereskedelem, vagy a tanulás/ értelmiségi pályák orvoslás stb/”
  Kérünk egy statisztikát földrajzi és időrendi bontásban a szétszóratásban élő zsidók foglalkozási megoszlásáról!
  Nem tréfálok!

  2. A szétszóratás hosszú ideje és nagy földrajzi területe nagyobb részében milyen „értelmiségi pályákat” töltöttek be zsidók nagyobb számban az orvosláson kívül a Haskala előtt?

  3. „mivel ugye földet(sőt házat) nem birtokolhattak (ha akartak volna sem lehettek volna parasztok)”
  KONKRÉTAN hol, mikor nem birtokolhattak pl. házat a szétszóratás többezer éve során azon az x kontinensen, ahol jelen voltak??? Tehát a spanyol, lengyel, német, magyar, kínai, jemeni zsidók évezredeken át mind bérlők voltak és goj háziurakat hízlaltak a lakbérükkel???
  Tevje, a tejesember paraszt-féle volt, vagy bankár? Anatevka egy csupa bankárt és nagykereskedőt tömörítő villanegyed volt? A példa akkor is jó, ha persze szórakoztatóipari feldolgozás.

  4. „a többezer éves hagyomány, miszerint olvasni írni szöveget értelmezni, agyalni, már otthon is elvárás volt a legszegényebb rétegekig. ”

  Újra mutass egy statisztikát, hogy a szétszóratás minimum kétezer éve alatt Marokkótól Kínáig időszakos bontásban a zsidóság hány százaléka lehetett analfabéta, kiemelten „a legszegényebb rétegek” esetén??? Az egyetlen jiddisül alkotó irodalmi Nobel-díjas Isaac B. Singer műveiben pl. a Hmelnyickij idején élt lengyelországi vidéki zsidók zöme természetesen analfabéta, babonás, tudatlan, koszos és tetves. Singer nem vádolható antiszemitizmussal, szeretettel írt népéről…

 160. „Szaporodik a magyarul igen gyengén.. ”
  Bekaphatod.

  Lehet hogy nem jól értettem a szándékot, de Suhi majd megmondja, (ha nincs kitiltva) Nincs kitiltva, miért tiltottam volna ki? Viszont a palesztin „földművesek” „parasztok”
  kifejezés enyhe túlzás. Olajfákon kívül nem volt sok termelés, de földből élés, gazdálkodás sem. Voltak földek, brit gyarmati tulajdonban, és voltak az arabok, hagyományosan papír nélkül birtokolva, vagyis használva a területeket, mobilisan, jórészt pásztorkodásból élve. Picike földműveléssel. Nari,+ olaj+ csicseriborsó. Szegények megszívták. De mindkét felet lehet érteni, meg Suhi mondandóját is, ferdítés és érzelmek bevonása nélkül.

 161. 181: „Olajfákon kívül nem volt sok termelés, de földből élés, gazdálkodás sem.”

  Rossz válasz (megint).
  Szerinted akkor mit ettek, követ?

  Termesztett növények: gabonafélék (búza és árpa), szőlő, olajfa, füge, gránátalma, köles, lencse, mandula, dió. Ismerték és alkalmazták a vetésforgót, mégpedig a hétszakaszosat: szántóföldi egyéves és a többéves kultúrákra is alkalmazták. Az árpát a Jordán völgyében már áprilisban aratni lehet, ekkor fejeződnek be a nagy tavaszi esőzések.

  Állattenyésztés: ló, szamár, öszvér, teve, szarvasmarha, házi méh, ökör, juh, kecske. Földközi-tengeren, Holt-tengeren, Jordánon, Genázáreti tavon halászat

  „De mindkét felet lehet érteni.”
  Eddig az volt, hogy a zsidók megvették a földet a palesztínoktól, majd amikor ennek a kijelentésnek a cáfolata megérkezik bizonyítékokkal, akkor az a válasz, hogy „mindkét felet meg lehet érteni”?

 162. 181: köztudottan a britek/zsidók segélyezték a palesztinokat, hiszen földből élés nem volt…
  BULLSHIT!

  „Voltak földek, brit gyarmati tulajdonban”
  A II. világháborúban is voltak mindenféle tulajdonok, korábban zsidó, de akkor hitleri tulajdonban.

  Ha a palesztin földek „brit tulajdona” jogos volt szerinted, attól, hogy a britek bevonultak a palesztin területre (Népszövetségi mandátumma, „rendet fenntartani”), akkor nyilván a zsidók által „használt” vagyonok náci tulajdonba vétele is éppilyen jogos. Hiszen bevonultak ők is…
  Nem volt róla papírjuk: miért, a britek felállították a földhivatalt kormányzásuk idején és kiállítottak minden tulajnak papírt arról, hogy ő a tulaj?

  Az USÁ-ban se divat már arra hivatkozni, hogy az indiánoknak nem volt papírja elvett földjeikről, az amerikai történelemkönyvekben már rablásnak nevezik azt a rablást.

  „Szegények megszívták.De mindkét felet lehet érteni,”

  Igen. Van, aki a palesztin felet érti meg, van, aki a hitleri stílusú hódítókat, akiknek Lebensraum kellett és szegény palesztinok útban voltak. A gázkamra alkalmazása momentán diplomáciai problémákat okozott volna, a technológiának akkor rossz volt a nemzetközi PR-ja, ezért maradt a tífusszal való kútfertőzés és a palesztin gyerekek fejének szétverése botokkal… és terhes palesztin nők felkoncoláasa bajonettel.

 163. Gedeon,pontról pontra:

  1:A magyarországi viszonyokat elemeztem, nem Anatevkát vagy a lengyel setl-eket, ami egész más tészta.

  2: Kereskedelem, pénzkezelés, elsőbbi a talus-tollas batyus ócskástól a szatócsboltoson keresztül a bor/gabona nagykereskedőig.Utóbbi a koldustól a bankárig. Persze ez nem értelmiség. 1848 után minden egyéb, újságírás irodalom, matematika,orvostudomány s egyebek.Nagyjából.A buta zsidónak aki persze ugyanúgy létezett mint az okosabb nem nagyon volt érvényesülési lehetősége, koszban tetüben nyomorogva élt, babonák közt, úgy ahogy mondod. Aki viszont okos volt, és megtettek érte mindent a szülei, azt taníttatták szartig. Födbirtokos kisnemes, dzsentri életmód nem adatott meg.

  3: A jemenita zsidók ma sem gazdagok.

  4: Nem tudok statisztikát mutatni,és nem tudlak megcáfolni sem, sőt igazat is adhatok. De koszos tetves igénytelen analfabéták, és kevésbé koszos tetves szegény zsidók természetesen éltek, de ők már nem élnek.. A vidéki vallásos , haszid vagy ortodox zsidóság halott.
  Viszont én úgy tudom, hogy az írni olvasni tudás igenis elvárás volt, legalábbis a tóra szintjéig.

  Nem vagyok ám a téma olyannyira avatott szakértője, mit Te.Tévedhetek is, csak azt írtam le, amit én Suhi mondanójából értettem.

 164. Kellő mennyiségű empátiával, beleérző- ,beleélő képességgel ,valamilyen mértékben mindenkit meg lehet érteni,persze ez szándék és befektetett energia nélkül nem megy.

  Ítélkezni, elítélni, sokkal könnyebb és népszerűbb.

 165. 185: tehát: Szeressük Egymást, Gyerekek, szeressük a cionista Moshe Dayan bácsit is, aki kiadta az utasítást a palesztin kutak tífusszal megfertőzésére, ez csak egy kis empátia kérdése!

 166. 184:
  1. Nem , te nem a magyarországi viszonyokat elemezted: “a szétszóratásban semmi más út nem volt számukra mint”
  Tudtommal a Galut nem Magyarországot jelenti, hanem attól sokkal nagyobb területet és időben is több, mint kétezer évet.

  2. Tehát semmilyen értelmiségi pályát nem töltöttek be érzékelhető számban az egy orvosin kívül a Haskala, a „zsidó felvilágosodás” előtt. A zsidók megjelenése az értelmiségi pályákon nem a goj társadalmak tiltásának megszűnésén múlott, hanem a belülről zárt gettókapuk kinyitásának szándékán, a Haskaláig a zsidók tiltották fiaiknak a hagyományos vallási képzésen kívüli goj tudományok tanulmányozását. A gojok nem tiltották…
  Földbirtokos életmód nem adatott meg: közismert a nemesi osztályok elzsidósodása Lengyelországtól Angliáig, több évszázada, igaz, ez általában megkövetelte a kikeresztelkedést, azonban lehet-e pl. Izraelben az elit tagja, aki nem zsidó? Parasztzsidók pedig sokfelé voltak a Galutban.
  3. Egy büdös szót nem válaszoltál a zsidó házbirtoklás általad álmodott tilalmára a Galutban. Visszavonod??? Az én pontom egy kicsit se Jemenről szólt, ennyit tudsz reagálni?

  4. Szóval, ha nem tudod cáfolni, vissza kell vonnod. A zsidóság legszegényebb rétegeire még az írástudás se volt jellemző, az írástudók pedig emberiségellenes xenofób és világfelforgatáshoz vezető vallási „irodalomba” mélyedtek bele naphosszat, amiből az emberiségnek csak baja származott.

 167. Tudod mit Gedeon?
  Jó, visszavonom, nekem aztán tök mindegy.
  Szóval akkor nincs magyarázat a magyar nobel díjasokra. Mind gonosz és buta is, meg valószínűleg sátánista is volt. És egymást juttatták a csúcsra. (nem úgy)Őseik hajából , s egyéb szőrzetéből csak úgy pattogott kifele a lapos és nem lapos tetü.
  Peace.

 168. 188: A vita eredménye nem azt jelenti, hogy nincs magyarázat a Magyarországról származó zsidó Nobel-díjasokra.
  Csak annyi derült ki, hogy az általad hozott legendák nem magyarázzák meg…

 169. Nem is akartam legendákkal magyarázni. csak én pl mértettem mit mond Geopárt, és nem hiszem hogy a zsidók valami szuperintelligens aggyal születtek volna, vagy okosabbak lennének mint a magyarok vagy franciák, vagy akárki. A magyarázatot a körülményekben igyekeztem megtalálni, nem pedig valami misztikus dologban. De mondom, nekem mindegy, részemről téma lezár.

 170. 188!
  Na ez a beszéd suminona..Látod milyen könnyű kijönni Armával?.. 😀

 171. 188:
  Miért nem engem kérdeztél meg a Nobel-díjas zsidó magyar tudósokról? Én vetettem fel a témát. A válasz (a nekem fel nem tett kérdésre) összetett. 1) A polgári zsidó családokban igen erős a gyerekek neveltetésének szándéka, ahol pénzt, fáradtságot nem sajnálnak. 2) Magyarország szegény ország, nincs kutatási lehetőség, ezek a „magyar” zsidók mind kivándoroltak. Mivel valójában nincs hazájuk, a zsidó könnyen elhagyja a hazáját mert nincsenek gyökerei. A tehetséges nem zsidók maradnak és nem lesz Nobel-díjuk. 3) A zsidó „összefogás” (választott nép) is szerepet kap a Nobel-díj odaitélésénél. Ennek legjobb példája Kertész Imre, aki valóban nem tud magyarul fogalmazni, (volt róla poszt minta mondatokkal, keresd meg) az irodalmi Nobel-díja egy VICC.

 172. 192: Kertész nem a magyar kiadásra kapta a díját, eredetileg németül ír… , az is lehet, hogy magyarra mások fordították (sajnos momentán egy könyve sincs a kezemben, hogy ezt ellenőrizzem 🙂 ).

 173. 188. sumiona

  Szóval akkor nincs magyarázat a magyar nobel díjasokra.

  De van.
  Teller Ede mondta hogy ha nem magyar lett volna az anyanyelve, akkor talán egy jó középiskolai tanár lehetett volna.

  Végülis, ha a vita kedvéért elfogadjuk, hogy a zsidók egymásnak osztogatják a Nobel dijakat, akkor a magyar zsidók magyas számarányát a nyelv logikája igazolhatja.
  Az hogy a Doppler effektustól a számelméletig sok minden alapból benne van a magyar nyelvben ad bizonyos könnyítést olyan görögbő, latinból, germánból, etruskból, keltából véletlenszerűen összegyúrt nyelvekkell szemben ami ráadásul pár száz év alatt szinte a felismerhetetlenségig válozhat.

  És talán a zsidó affinitást a tanuláshoz se kellene túlértékelni.
  Legalább hasonló számban magyar polgári családok is taníttatták gyermekeiket, legalább olyan jó eredménnyel.
  De ők nem tekintették magukat különlegesnek, kiválasztottaknak, és nem tekintették alapból a környezetüket alattvalónak. Őket továbbá kötelezék az évszázadok alatt kialakult erkölcsi és vallási keretek, amelyeket a zsidók nem tartottak magukra nézve kötelezőnek.

 174. 194:
  Nem kell állandóan túllőni. A zsidók a gyermekeik tanittatására jóval többet áldoznak, mint a nem zsidók, legalább is Magyarországon. Nem kell hazafiságból hazudozni, mert az sehova se vezet.

 175. 193. Obszerver

  Kertész nem a magyar kiadásra kapta a díját, eredetileg németül ír…

  Sajnos nem így van.
  A könyvet magyarul írta, és ezért kapta a Nobel díjat.
  A stílusbeli „pontatlanság” pedig egy kamasz zavaros világképéből adódik, egy még zavarosabb világban.
  Hogy valóban hiánypótló mű-e a holokauszt irodalombanm azt nem tudom, mert nem olvastam minden könyvet e témában.
  Olvastam is, sőt részt vettem egy beszélgetésen is, amit a franca fordítók tartottak. A zsidók szemszögéből vitathatatlanul fontos mű, és a hullámok, amelyeket előitéz segítenek a témát folyamatosan a felszínen tartani… Bár nézetem szerint már nem az elvárt hatást okozza.

 176. 172:
  Suminina,
  Orulok,hogy valaki ertelmezte,mit akarok mondani.
  Csak,hogy vilagoslegyen mindenkinek,elmondom egyszeruen.
  En egy kis zsido vagyok,akinek az allam megengedi,hogy a penzemmel azt csinaljak,amit akarok.Arra az elhatarozasra jutok,hogy „megfialtatom” a penzemet,es keresek olyan embereket,akik tobbet hajlandoak visszaadni a kolcson adott penzemert,vagyis feltalalom a kamatot.Addig semmi gond,amig a becserkeszett emberek vissza tudjak adni a penzt,de mivel biztositekot akarok-ha mar nem latom a lehetoseget a befektetesem megterulesenek-igy elofordulhat,hogy az ugyfel a vagyonat is elvesztheti,ha nem tud eleget tenni a VALLALT,papiron lefektetett kotelezettsegenek.Ennek kovetkezteben,aki lutrit jatszik,akar mindenet is elvesztheti.
  Ez az egyeni felelosseg,ezt itt sokan mondtak mar,hogy mindenkinek a maganugye,es akkor van jol,ha nem mindannyiunk kontojara, az allamkasszabol fedezik masok felelotlen magatartasanak kovetkezmenyeit.
  Mas a helyzet,ha allamkolcsonokrol van szo,az ilyen kolcsonok felvetelet nemzetkozi szerzodesek kereteben folyositjak,a mindenkori kormanyok garanciat adnak annak maradektalan visszafizetesere.Es ha odaig fajul a helyzet,hogy nem tud az ados fizetni,akkor jon a nemzetkozi vegrehajto,es lefoglalja azt a garanciaba adott erteket,amire a kormany felvette a penzt.Ez akar az utolso negyzetcentimeter allami foldterulet is lehet!
  Mit tehet a polgar?Azt modja,nem o vette fel,de ettol meg elveszik a lakohelye korul elterulo foldeket.
  Fellazad,forradalmat csinal!Igenam,de attol,hogy kirohanunk az utcara,a kolcsonok felvetelerol szolo papirok tovabbra is ott lapulnak valahol egy pancelszekrenyben,es barmikor behajthatoak lesznek.
  Megtagadja annak fizeteset!Sajnos a tartozas ebben az esetben is fennall,nem szunik meg.
  Elkezd zsidozni,hogy ok a hibasak,mert a felgyulemlett adossagot nem tudja visszafizetni az orszag,es biztos,hogy csalnak.A zsidokat mindez nem erdekli,kezukben van a bizonyitek,hogy a mindenkori kormanyok altal felhalmozott adossag letezik,es egyre novekszik az idok folyaman.
  Mit lehet tenni?
  Egy megoldas van,szembeszallni a kormannyal,ennek ketfele modja lehatseges,az egyik az eroszak,de ezt a hatalom kemenyen le fogja verni.A masik bekes uton tortenhet meg,es a nep ezt fogja valasztani.
  Itt viszont egy oriasi problema merulhet fel.
  Az egymast koveto kormanyok altal hozott torvenyek biztositjak a rendszer tovabbeleset,kapcsolodasi pontok vannak,amit nehez eszre venni.Es ezek a pontok a jogszabalyokban vannak elrejtve.Megpedig olyanforman,hogy minden esetben kiralysag lesz,ha a kovetkezo valasztasokon elmegy a nep szavazni,es az ervenyes lesz.
  Csak meg kell nezni a jan.1-en ervenybe lepett alkotmany kezdosorat.Abban vilagosan benne van,aki nem vak lathatja is,hogy a nep maga, kiralyt valaszt,ha reszt vesz a kovetkezo valasztason.Hangsulyozom,barmelyik esetben,ha ervenyes lesz a szavazas.Hogy ki lesz a kiraly?Megsugom,nem Viktornak fogjak hivni!
  Es akkor menjunk tovabb.Ha a nep tovabbra is elfogadja szavazasaval a jatekszabalyokat,a megvalasztott kiralynak,hogy a zsidoknak maradektalanul vissza tudja fizetni az adossagot,haboruzni kell majd(ehhez fegyvert is kap,termeszetesen hitelbe),es itt kapcsolhato a „szet korona” eszme,amit nem veletlenul szajkoznak a propagandistai.A szent korona tulajdona a Karpat-medence egesz terulete,es ez azt jelenti,hogy a szomszed nepek ellen kell majd haborut inditani eloszor a koronas tokfejnek(termeszetesen magyar fiatalok fognak harcolni),majd ezt kovetoen a birodalom gyarapodni fog,de az adossag sosem szunik meg,csak folyton novekszik,mert penz,vagy arany lesz ra dogivel,hogy ujabb haborut inditson a mindenkori kiraly.Minden hadra foghato ember harcolni fog,es azt hiszi majd,hogy egy szent cel erdekeben,valojaban helyet csinal a halalaval masoknak.
  Ezt a forgatokonyvet ugy hivjak,hogy NIBIRU.Nem csillagaszati esemeny,mint ahogy talaljak,hanem gazdasagi es politikai,aminek segitsegevel a magyarsag,es kornyezetukben elo testvernepei eltunnek a tortenelem szinpadarol,eloszor genetikailag,majd lassan nyelvuk is hatterbe szorul,vegul az utokor(ha lesz)csak emlekezni fog egy hajdan nagymultu nepre,akik sajat hibaikbol nem tanulva,onmagukat kipusztitottak.
  A sajat hibat azzal lehet bizonyitani,hogy kiralyt valasztottak,aki a penz hatalmanak fogsagaban vilaghodito tervek megvalositasahoz felhasznalja eloszor sajat nepet,majd a birodalmanak bovitese erdekeben masokat is.
  Az okorban,ugyanez megtortent,akkor azt a kiralyt Nimrodnak hivtak,de O sem volt magyar,mitahogy a kovetkezo valasztas alkalmabol tronra kerulo sem lesz „magyar”,csak jol beszeli a nyelvet.A magyar birkaturelmu nep,ezt mar sokszor bebizonyitotta,es bekeszeretete is hasonlo volumenu,megis bunbakka fog valni,ha a kovetkezo valasztason reszt vesz.
  Ez egy tokeletes korforgas,nincs ellenszere,mert ugy mukodik,mint egy orokmozgo.Mivel a kor a FIDESZ jovoltabol bezarult,a nepnek lehetosege van annak kinyitasara,ha bekessegben otthon marad,minden mas cselekedet szenvedest okoz.A dontes

 177. 195. Tiborbá’

  Nem volt szó hazafiságról, csak a tényről, hogy a zsidók arányaikhoz képest vettek részt mgasabb számban az oktatásban.
  Abszolút értékben a magyarok is voltak legalább annyian (azt az időszakot kivéve, amikor az egyetemista korú magyar fiatalság a katonáskodott).
  Amire rá akartam mutatni, az az, hogy a zsidóknak a jó képzettség mellett még voltak előnyeik, amelyek a hasonlóan képzett magyaroknál nem állt rendelkezésre.

 178. Bocsanat,lemaradt a befejezes!
  A dontes egyeni,a felelosseg kozos!
  Javitas:Suminona,Suminina helyett.Bocs.

 179. 193!
  Nem Schmitt Pali fordította magyarra?.. 😀

  195!
  Tibor bá..Elhiszem ezt neked,nem vonom kétségbe..
  Erre szoktad mondani hogy utánuk kell csinálni…
  Na most én pontosan ezt csinálom…Aki többet költött meg tanult,tanul,a gyerekével mint én ,az hazudik..
  Minden hétvégén szinte minden tárgyat végig veszem vele,(ez mindig is így volt)és utána is nézünk mindennek plusszban ..Külön járatom több éve (6)matematikára,angolra,vitetem Londonba..Mikor megkapja a könyveit év elején,(még tanításig van néhány nap),addig kiolvasom az összes könyvét mindenből,és tudom hogy mikor mit tanulnak..Általában megbeszéljük,még naponta kétszer akár telefonon is..
  Mindent megveszek neki hozzá,amit csak kér,és az osztályban is szoktam segíteni közösségi dolgokat ha kell..
  Az osztályfőnöke azt mondta még általánosban is,meg itt is hogy ezt nem mindenki csinálná végig a gyerekével..
  De hogy ezzel meddig fog eljutni?
  Most írjam azt hogy ameddig a zsidók akarják?!..

 180. 197: te ne nyomd itt a sódert, még nem vontad vissza a hazugságodat, hogy az izraeliek „megvásárolták” a palesztinoktól a földjeiket!

 181. 198: nem vagy tisztában az arányokkal. Egyes egyetemi szakokon a zsidók aránya 90%-os volt a Numerus Clausus előtt.

 182. 194: a magyar, vagy „nmagyar” legendákat ugyanúgy elutasítom, mint a zsidókat! A magyar nyelv kivételes eredetiségére vonatkozó maszlag is baromság, ráadásul a zsidóktól lopták, vagy magyarországi zsidók kezdték terjeszteni, a kabbalisták feltételezik, hogy a héber a „teremtés nyelve”.
  Egy okos ember ugyanúgy fog gondolkozni, bármi az anyanyelve. Tellernek meg a k. anyját a hidrogénbombáért.

 183. 200: Nem, de olyan!
  Attilá-nak igaza van (196), tényleg magyarul jelent meg először a Sorstalanság. Rosszul emlékeztem.

 184. 201:Te,baratom nemegyszer bebizonyitottad intelligenciadat a celzott szemelyeskedo,lekicsinylo megjegyzeseiddel,raadasul visszaelsz azzal.hogy mas kakas szemetdombjan kukorekolsz,ugyhogy veled nincs targyalni valom.Vedd ugy,hogy kifujtam az orrom! 😀

 185. 205: ez szépen passzol a személyiségedhez, de marad a tény, hogy durvát hazudtál a palesztinokkal szembeni hitlerista népirtás kapcsán és ennek bizonyítékai után se vonod vissza.

 186. 204: írói pályafutása Magyarországon kezdődött, igaz, PLÁGIUMMAL, nézzetek utána a „Csacsifogat” c. szinpadi darab sztorijának…

 187. 207: Bocsi, de elírtad. Az új nyelvtani szabályok szerint: PÁLGIUM 🙂

 188. 208: Jogos! 🙂 Ami érdekes, hogy Kertész azt nyilatkozta, a (lopott) Csacsifogat jogdíja tette lehetővé, hogy nyugodtan megírhatta a Sorstalanságot.

 189. Ez az utolso hozzaszolasom,ezen a honlapon,de latogatni sem fogom ezutan,ha valaki akar tolem valamit,keressem meg szemelyesen 😀 Legyetek jok!

 190. 211: Szégyelld magad Gedeon, miattad megint zsidó nélkül maradtunk! 😀

 191. 181: Még mielőtt te is lelépnél:

  „Szegények megszívták. De mindkét felet lehet érteni,”

  Ezt elmondod majd a legközelebbi Holokauszt-megemlékezésen is? Hogy szegény zsidók egy kicsit megszívták, de mindkét felet meg lehet érteni… És különben is, erős túlzás azt állítani, hogy a megszívatott európai zsidók komolyabb földművelést végeztek volna, vagy hogy sok lett volna gyári munkás, vagy kőműves, tehát teljesen érthető, hogy a nácik elkobozták tőlük a földjeiket, házaikat, gyáraikat…

  (ez nem az én álláspontom, hanem a tied egy másik, hasonló és időben nagyon közel levő esetre alkalmazva, ahol ráadásul a szereplők között is van átfedés, csak szerepcserével)

 192. 213: láttál te már antiszemitát ilyen zsidó névvel, hogy Gedeon? Ráadásul a családi név is szentföldi! 😀

 193. 1: nem lépek le
  2: nem járok hc-megemlékezlésekre
  3: hc-vel kapcsolatban ezerszer durvább kijelentések és hazugágok hangzanak el rendszeresen. (pont nem érdekel) de téged sem, mert az antiszemitákat meg lehet érteni szegényeket, mert az is a zsidók miatt van, meg ha bunkók a kurucos jobbikos hungarista szimpatizánsok az is a zsidók miatt van.Sőt a zsidók csinálják őket ez legalább akkora mellébeszélés, mint ami miatt te ágálsz.
  Nem megyek sehova, de a témát valóban lezárom, mert part nélkül való az, bizony mondom néktek. Csak elköszöntem Suhitól,(emberek vagyunk) aki már x ideje irogat ide, és eddig nem volt vele problémátok.

 194. Bábaszék:))) hozattok magatoknak egy Záli mamát, nagy seggel és sok gyerekkel? :)))

 195. 216: Igaz, ami igaz, a nick sokat elárul viselőjéről.
  Kár, hogy a filiszteusok nem jönnek ide, csak az Izrael fiai – meg régebben a Dorka. Kíváncsi lennék a véleményükre néhány dologgal kapcsolatban.

  218: Mi az a hc? 😀

  220,221: Tibor bá’ vagy alszik, vagy nincs otthon. Különben már lecseszett volna 🙂

 196. Több szempontból sem felelek meg kedves fiam, de kösz a megtisztelő ajánlatot.

 197. 196:
  Neked aztán nehezen lehet eleget tenni. 😀

  Ez azonban:
  „A stílusbeli “pontatlanság” pedig egy kamasz zavaros világképéből adódik, egy még zavarosabb világban.”
  nem állja meg a helyét, és nem is eredeti, mert ilyen választ már kaptam hittársaktól. Erre az én válaszom, hogy tessék elolvasni a például az én „Gyermekkorom vége” című írásomat. Az is tükrözi egy fiatal fiú gondolatvilágát, de MAGYARUL.

  197:
  Nem egészen! Nekünk most 7 % felárat kell fizetni, mert nagy kockázat vagyunk. Ezt azt sugallja, hogy az extra 7 százalék az ára annak, hogy esetleg nem fizetjük vissza a kölcsönt. Vagyis a kölcsön vissza nem fizetés benne van a kamatban. Soha nem volt szó arról, hogy „jelzálogszerű” a kölcsön és ha nem fizetünk, akkor viszik a Balatont.

  205:
  Nem csak Gedeon támadta a zsidó vásárlás tényét, én is. És valóban az én belinkelésemre se válaszoltál. Különben Gedeon valamivel jobban érezheti magát itthon nálam, mint te. Arról nem beszélve, hogy ilyen hangot legfeljebb én üthetnék meg.

  122:
  Volt egy sokat beszélő vendégem. 😉

 198. 197 Suhi:
  „Csak meg kell nezni a jan.1-en ervenybe lepett alkotmany kezdosorat.Abban vilagosan benne van,aki nem vak lathatja is,hogy a nep maga, kiralyt valaszt,ha reszt vesz a kovetkezo valasztason.Hangsulyozom,barmelyik esetben,ha ervenyes lesz a szavazas.Hogy ki lesz a kiraly?Megsugom,nem Viktornak fogjak hivni!”

  Az alkotmány első sorai:
  ———————————
  Magyarország Alkotmánya

  Magyarország Alaptörvénye

  (2011. április 25.)

  Isten, áldd meg a magyart!

  NEMZETI HITVALLÁS

  MI, A MAGYAR NEMZET TAGJAI, az új évezred kezdetén, felelősséggel minden magyarért, kinyilvánítjuk az alábbiakat:

  Büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette.
  ———————————
  Innen melyik az (az első) sor, hogy királyt választunk?

 199. 125. Tibor bá’

  “A stílusbeli “pontatlanság”…

  Általában ismered a véleményem…
  De belenéztem Kertész más műveibe is amelyek nem úgy néztek ki minta guglival fordították volna héberből arabra és onnan magyarra… tehát lehet hogy a stílus mesterségesen olyan.

 200. 227:
  Kimásolok neked egy „mondatot” a sorstalanságból:

  ”Persze, belátom, mindez mégse egészen tréfa, ha más oldalról nézem, hisz az eredményről – hogy így fogalmazzam – a magam szemével, meg főképp az egyre hánytorgó gyomrommal is meggyőződhettem; de hát ez volt az érzésem, s alapjaiban – így képzeltem legalábbis – ez se igen történhetett oly nagyon másként. Végtére csak itt is összeültek, mondhatnám: összedugták a fejüket igen valószínűen, ha ugyan nem is épp diákok, természetesen, hanem meglett, felnőtt emberek, esetleg, sőt minden bizonnyal, ha meggondolom, urak, tekintélyes öltözékben, szivarral, rendjelekkel, csupa parancsnok vélhetően, akiket e percben nem lehet zavarni – így képzeltem.”

  Ez nem egy kamasz gyerek gondolata, mert a nyelv nélkül nem lehet gondolkozni se. Ez zagyvaság, és ezt nem lehet megmagyarázni semmivel. Ez a mondat védhetetelen.

  De maga a „sorstalanság” is hülyeség. Ezt a szót Kertész csinálta. De mit jelent? Ne kezdj el okoskodni, és belemagyarázni. Mi az, hogy valaki sorstalan? Vagy létezik sors vagy nem létezik, ha létezik (bármit jelentse) akkor mindenkinek van sorsa, ilyen vagy olyan, de sors. Az hülyeség, hogy az egyik embernek van sorsa, a másik viszont sorstalan.
  Azt elfogadom, hogy valaki előtt nem áll jövő, mert megfosztják tőle, esetleg úgy, hogy kioltják az életét. De sors?

 201. Azért nem fogod érteni,mert ez egy emocionális mű. Ne is erőlködj vele. Benyomásokból, impressziókból építkezik, mint az impresszionisták. Vagy Chagall.Vagy megfog, de akkor nagyon erősen,átjön beléd a festő/író belső világa vagy nincs rád hatással,nem kompatibilis, akkor hiába is elemezgeted.Én pl egy ültő helyemben elolvastam, anno mikor megjelent. Aztán elolvastam a másik könyvét, a Kaddis a meg nem született gyermekért címűt, aminek teljesen más a nyelvezete, és igazából a két könyv olvasása után lett tiszta a „sorstalanság” mint kifejezés.

 202. A „sorstalanság” egy költői kreáció,azt akarja ézrzékeltetni, hogy még rossz sorsnál is rosszabb(?) mert egyáltalán sincs sorsa.(ami persze lehetetlen)

  Logikusan nézve persze egy abszolút értelmetlenség.

  Én elolvastam a regényt , mert egy kollégám a kezembe nyomta.

  Jónak találtam,de hát végül is minden könyvet jónak érzünk, amit passzióból olvasunk végig,hiszen ami rossz azt letesszük.

  Az hogy „Nóbel díjas minőségű” e, arra azt mondom hogy nem az.

  Természetesen belátom, hogy én ebben sem vagyok autentikus.

 203. Ide vág még:

  Lovas István:Összehasonlító véralgebra és Holokauszt

  A népszabi archivumában megtalálhatod ha érdekel.

 204. 229 & 230:

  Egy nemzet nyelve egyetemes, eszköze a kommunikációnak, de az értelmes kommunikáció csak akkor lehetséges, ha a kód (vagyis a nyelv) egyértelmű azaz egyetemes. Ha rám van erőszakolva, hogy „értelmezzem”, akkor az nem értelmes kommunikáció, mert az értelmezési kényszer azt jelenti, hogy pontos információ átadás helyett, nekem ki kell találni, hogy a másik fél mire gondol, mi a véleménye, milyen érzései vannak. Nincs pardon! Benyomásokat, érzelmeket, impressziókat is át kell tudni adni, és nem azt kell elvárni a másiktól, hogy kitalálja azokat. Az „irodalom” nem természettudomány, de nem is ezoterikus gondolát átvitel.

 205. 228. Tibor bá’

  Azért van bátorságom vitázni, mert ugyanezekkel a gondolatokkal én is előálltam azon az előadáson amit a francia fordítók rendeztek… Hogy hogy lehetett ezt a káoszt egyáltalán lefordítani?

  Ugyanezt volt minden, a stílust firtató kérdésekre a válasz:
  Maga a holokauszt (amilyen képet eddig kaptunk róla) egy irreális világot teremtett, és egy irrális nyelvezetre volt szükség, hogy abból a leírt képi eszközökön kívül nyelvileg érzékeltetni lehessen valamit.
  Ezen felül a holokauszt kritikák, Kertész valódi irodalmi értékei és a magyarsághoz fűződő érzelmei nyilván lehetnek vita tárgyai, de szerintem, ahogy még a gimnáziumban tanultuk műelemzések kapcsán, a képi tartalom és a nyelvi forma bizonyos egységet alkot.

  A sorstalanság, mint szó, nagyjából annyi legitimációval rendelkezik mint a nincstelenség.
  Mégis mindenki tudja, hogy mit jelent mindkettő.

  Végülis… Kertész egy író… írt egy művet, amit előhúztak 2002-ben, amikor a politikailag vagy PR szempontból megfelelőnek kínálkozott az alkalom… Nagyon nem kell túllihegni.

 206. Pedig pont a nyelvezet miatt kapta a díjat. Ahogy redukálódik a személyiség, úgy tükrözi a nyelv a kialakult zavart, a könyve elején egyszerű, tiszta mondatok megváltoznak, lépésről lépésre.Aztán a végén, amikor már az „én”majdnem megszűnik, vegetatív lesz, a mondatok megint egyszerűek, szinte primitív tőmondatok. Nekem egy csöppet sem jelentett gondot, hogy értelmezzem, sőt gondolkodni sem kellett.
  De ez nem azt jelenti, hogy most húde okosnak tartom magam, hisz pl a húrelméletes cikk bár logikus és magyarul van, annyira nem bír bemenni az agyamba, hogy még kérdezni sem mertem, nehogy döbbenetes blődlit kérdezzek.
  A gravitációs lencsehatásról is arra asszociáltam, hogy főzök, és a tűzhelyről a lencsefőzelék a gravitációs hatás miatt a lábamra esik, ahol forró hatást fejt ki. A képletek és számok hatására az agyam inkább úgy döntött, hogy nem értelmez, hanem bohóckodik. Talán felfognám ha megerőltetném magam.meg is próbálom..

 207. A művészet nem egzakt.

  Elhiszi valaki ,hogy Gauguin
  -nekem tényleg nagyon tetszenek a képei-
  valami egészen különlegeset és utánozhatatlan originalitást alkotott ?

  Valaki elhiszi ,hogy a ma dolgozó milliónyi festőművész egyike sem képes hasonló értéket alkotni ?

  A művészet értelmezése szubjektív és mindig tartalmaz egy csipetnyi a divatot és sznobizmust.

  Ez utóbbiaknak pedig már semmi közük nincsen a művész értékhez.

 208. 232. Tibor bá’

  Ha rám van erőszakolva, hogy “értelmezzem”, akkor az nem értelmes kommunikáció…

  Ez akkor lenne igaz, ha elmondhatod magadról te is meg a túlnyomó többség is, hogy általános műveltségeük letakarja az egész kultúrát. Eilmerem pozitív IQ-dat, de azért nem hiszem hogy ez igaz lenne.
  Vannak tudományos, és kultúrális szegmensek, amelyek kiesnek a fősodratból, és nem mindenki naprakész a részletekkel.
  Ahogy a tudósok által rajzolt klimatikus grafikonokhoz vagy a húrelmélet értelmezéséhez a többségnek segítségre van szüksége, úgy a kultúrában is elkel egy kis rásegítés időnként. Ez nem szégyen.
  Ettől még persze igaz lehet, hogy Kertész valódi értékeit leginkább csak saját szubkultúrája tudja igazán értékelni kifinomult értelmezéssel vagy anélkül.

 209. 233:
  NEM
  Lehet, hogy nem érzed, és ezért nincs igazad. A nincstelenség egy elvont fogalom értelmes főneve. Az alap a nincstelen vagyis szegény ember. A nincstzelenség pedig egy állapot, amiben szegény emberek élnek. Nem csak érthető a szó, de benne van a magyar szavak szótárában. Mindenki ismeri. Egy kétségbeesett állapotot is ki lehet fejezni nyelvvel. A nyelv (amivel gondolkodunk is) nem igényel segédeszközt, képeket, torzitásokat, semmit. A nyelv mindenre képes, amire egy ember. Legfeljebb egyik másik ember nem tud vele kellően élni. Sok ember van, aki képtelen magát kifejezni, na ja, de nem kap érte Nobel-díjat.

  234:
  Szerintem (sértési szándék nélkül) ez csak utólagos okoskodás, hiszen kapott egy Nobel-díjat, ami befojásol téged. Ez egy fajta kognitív disszonancia.

  235:
  Az irodalom nem művészet.

  236:
  Attila! Ez nem volt meggyőző. A kommunikácoiónak pontosnak és egyértelműnek kell lenni. Nincs helye a spekulációnak, az értelmezésnek. Írodalomban éppen az a „művészet” hogy szavakkal tökéletesen átadok egy érzést, leírok egy szituációt, egy vivódást, bármit. Ha sikerül akkor jó író vagyok, hanem akkor közepes vagy csapnivaló. Ebben hidd el otthon vagyok, mert sokszor van, hogy nem vagyok megelégedve egy-egy mondatommal és próbálgatom. Legtöbbször félreteszem és napokkal később veszem elő és vagy be tudom fejezni, vagy az egészetg elvetem, de soha nem vetemedek arra, hogy az olvasómnak kelljen kitalálni azt, amit nem voltam képes papírra vetni. már csak azért se, mert mindenki mást fog kitalálni, majdnem biztos nem azt, amit én érzek.

 210. 237: Nem. Tényleg nem. Nem befolyásolt.Lehet hogy valamiben sznob vagyok, de irodalomban és festészetben nem.

  Tetszik ami tetszik, és nem ami nem. Jólesik a szememnek lelkemnek Gauguin,akit Geopárt is megemlített, de ha szomorú vagyok és Chagallt nézem, akkor a legbelsőbb álmaimat látom.

  Picasso, akinek illene tetszenie, az ég adta világon SEMMIT nem mond nekem, Dalitól pedig viszolygok, mert betegnek tűnik és visszataszít még a technika is amivel dolgozott.

 211. 238: Chagall? Olyan aprópénzre váltása a közhelyes „nemzetkarakternek”, mint az etnikai filmek a maguk karikatúra-szerű „nemzetkarakteres” szereplőivel, a „temperamentumos olasszal”, a lóháton kefélő magyar csikóssal, vagy a furfangos-keltafaszagyerek írrel…

 212. Milyen „nemzetkarakter”
  hülyeség. – amire gondoltam az a szerelem, és a család.A hitvesi szeretet. Nekem ezt mutatja, akármilyen csöpögősen hangzik is, Ne legyél beszűkült, nem szabad „csak ARRA” gondolni.

 213. 236. Tiborbá’

  A kommunikácoiónak pontosnak és egyértelműnek kell lenni.

  Kellene…
  De nem az.
  A kommunikáció ezért ma már tudomány szintre verekedte magát.

  Olyan egyszerű szavak, hogy „nagy” vagy „gazdag” szövegkörnyezet, vagy akár értelmezés nélkül nem jelentenek sokat. Az utolsó pár száz évben az élet hihetetlenül sok új jelenséggel gazdagodott, és bonyolodot, amit a nyelv sehol sem tudott igazán követni. Ezért születtek a lexikonok, és a könyvek, amelyek vagy tudományos, vagy kultúrális szinten „értelmezik” a körülöttünk levő nagyon is összetett világot.

  Ezért „nem kóser” a Wkipédia, mert ugyanarról künönböző értelmezések is szerepelhetnek benne.

  Ezért van vita az abortusz meg az eutanázia körül, mert az „élet” nem mindenkinek jelenti ugynazt.

  Ha maga a kommunikáció nem hidalja át a kommunikáló és közönsége közötti kultúrális különbségeket, akkor a kommunikáció TATRALMA elvész, és marad a bla-bala…
  Ezt az áthidalást megteheti a kommunikáló, aki megpróbál a közönség „nyelvén” beszélni, (reklámok, politikusok) vagy a közönség, aki megpróbálja megérteni hogy a kommunikáló milyen háttérből kommunikál ( műelemzések, politikai elemzők).

  Ha a világ olyan egyszerűen értelmezhető lenne, akkor nem lennének 239 kommentes posztok se…

 214. 240: nem gondoltam semmilyen ARRA, csak arra, hogy ahogy az „olaszfilm” nem valódi hús-vér olaszokat mutatott, hanem egy megteremtett piaci képnek igyekezett megfelelni, kb. annyira eredeti és hiteles Chagall.

 215. 237. Tiborbá’

  de soha nem vetemedek arra, hogy az olvasómnak kelljen kitalálni azt, amit nem voltam képes papírra vetni.

  Látod? A legnagyobb jóindulatod ellenére is sűrűn panaszkodsz, hogy félreértenek.

  Ez nem a te hibád, és nem is a kommentelőké.
  Egyszerűen arról van szó, hogy nem egyformán látjuk a világot, és nem egyformán kommunikáljuk azt.
  Van akinek számára teljesen nyilvánvaló, hogy mindenki aki számít az szabadkőműves, de olyanok is akadnak akik szerint az IMF csupa őszinte segítő szándék, és minden kritikája összeesküvéselméleten alapszik.

 216. Akkor ki neked a hiteles? Mondd meg a kedvenc festőd,aki neked „hiteles”- De hogy chagall a feleségét és lányát ábrázoló „repülős” képeken hiteles, az teljesen biztos.
  De mi a túrónak kell képileg hitelesnek lennie egy festőnek? Kit érdekel a hitelesség, ha éppen nem egzakt élményre vágyik?

 217. 238:
  Nem fogok áttérni a festészetre, mert nagyon nem érdekel a téma. Teljesen feleslegessé vált tevékenység, amióta van fényképezés és a képpel teszésszerint lehet manipulálni. De ha nekem szegezik a kérdést, akkor én Dalira szavazok, mert abban van fantázia.

  243:
  Ezt írod:
  „Ez nem a te hibád, és nem is a kommentelőké.
  Egyszerűen arról van szó, hogy nem egyformán látjuk a világot, és nem egyformán kommunikáljuk azt.”
  De bizony a kommentelő hibája, mert nem azt olvassa, amit írok, hanem amit olvasni akar. Van egy előzetes feltételezése és minden annak érdekében torzít a fejében. De ez nem csak az írásimmaln van így, az élő beszédben is. Mert az emberek nem beszélnek nyiltan, hanem többnyire csak sejtetéseket adnak, célzásokkal akarnak kommunikálni, és az elsődleges céljuk az, hogy valamit eltitkoljanak, megmásítsanak, hamis kép alakuljon ki róla. Vagy finomkodnak, alakoskodnak, mert az érdekük úgy kívánja. Ezek után jövök én, aki a dolgokat a nevén nevezi, amit állandóan félreértenek, mert úgy gondolják, hogy amit mondok vagy írok az nem lehet igaz. az mögött kell lenni valami rejtett szándéknak, amit ők gyorsan kitalálnak és arra válaszolnak.

 218. Jó:) de Dali aztán tényleg olyan mintha fényképeket photoshoppolt volna mindenféle effekttel. (de ez tényleg mindenkinek más, nem is fokozom)

 219. 245. Tiborbá’

  Ezek után jövök én, aki a dolgokat a nevén nevezi, amit állandóan félreértenek…

  Hát ilyen kegyetlen az élet.
  Az a nagy baj, hogy rajtad kívül vagyunk néhány milliádnyian, akik úgy gondoljuk, hogy mi tudjuk a tutit… és persze egy kicsit mindenki másképpen… Ée mindenféle blogokon akkor se tudjuk a többi értetlen fejébe verni, hogy nekünk van igazunk, ha vért pisilünk.

  De hát mi mást is csinálhatnánk éjjel 11 óra körül… nem igaz?

 220. 249:
  Félreértesz! 😀
  nem várom el senkitől, hogy igazat adjon, vagy átvegye az én nézetem. Amit elvárok, hogy a tisztességes fogalmazásomat ne tetszés szerint értelmezze.

 221. Még Szegecselő Rozi is tetszik, nem törődve vele, hogy milyen ballib-feminista ikonná lopták el.

 222. A művészet nem egzakt.
  Az emberi beszéd sem az.
  Ezért létezik tartalomelemzés

  H E R M E N A U T I K A

  A királynőt megölni jó lesz félnetek nem kell.

 223. Mindenesetre a zsidók körüli felhajtás nem csitul.

  Miért nem hallunk beszélünk ennyit a dánokról vagy a franciákról ?

  Ennek igen összetett történelmi társadalmi okai vannak.

  Ezek kibontására senki sem vállalkozik, mert az hosszadalmas bonyolult és fárasztó.

  Minden szubkultúra különbözik más szubkultúráktól, ettől sajátságos és egyedi.

  Ennél kevesebbet nem tudok mondani, ennyi betűvel.

  ***********************************************************

  A zsidók feszítették meg Jézis Krisztust a keresztény legenda szerint.

  A zsidók millióit gyilkolták meg a III.Birodalom megsemmisítőtáboraiban.

  A zsidók rituális okból körülmetélik a fiúgyermekek péniszét.

  **************************************************************

  Az utóbbi három kijelentés mindegyike, egyenként is elegendő ahhoz,hogy tökéletes érzelmi zűrzavart keltsen a fejekben.

 224. 254. Geopárt

  Mindenesetre a zsidók körüli felhajtás nem csitul.

  Ez így megy 3000 éve.
  És a felhajtás mindenütt éegjelent ahol a zsidók megjelentek.
  Ennek hatalmas irodalma van, de világos és mindenki számára elfogadható magyarázat nincs.

  Szerintem a kutya a kiválasztottság körül van elásva.
  A zsidók ragaszkodának az elgondoláshoz, a nemzsidók meg nem szeretik azt a stílust amiben a zsidók vezetnék őket.

  Röviden: Nem az a fő baj, hogy zsidók vezetik a világot, hanem az hogy rosszul.

 225. 255:
  Ez így igaz, de senki se azért akar vezetni, hogy más(oknak) legyen jó. Ez eddig tiszta sor. Azonban a zsidók úgy akarnak vezetni, hogy nekik se jó (hosszú távon). Ez viszont esztelenség.

 226. 256: innen már csak egy lépés hiányzik, hogy elhidd nekem, érdemes megvizsgálni a zsidó hagyományt, mi ennek az oka. És amit telálsz, az a kabbalából kinőtt perverz sabbateánus-frankista irányzat nihilizmusa, mely teológiai levezetéssel indokolja, miért kell a Megváltáshoz elpusztítani az emberiség világát…
  Abszolút irracionális teológia, de van benne rendszer.
  És ez az irányzat tűzte ki célul, hogy hjveinek álcázva be kell hatolnia minden vallás, akormányzatba, bármibe, hogy belülről tönkretegyék.

 227. Eltökélt elkülönülés, kitartó és néha eredményes buzgalom a

  „másmilyenek vagyunk ”
  „jobbak vagyunk”
  „többek vagyunk”
  „értékesebbek vagyunk”

  igazolására.

  SAJÁT FOLYAMATOS ÉS ERŐTELJES STIGMATIZÁLÁS.

  Természetesen ez előbb, utóbb megérleli az irígységet az ellenszenvet averziót és végül az ellenségességet, a népességek többi részében.

  Sok ezer éves, borzalmas história.

  …és nincsen még vége ….

  Pozítív visszacsatolás, önmagát erősítő, cirkuláló, körkörös folyamat.

 228. 258!
  Geopárt?Mi történt veled?
  Kivételesen egyetértek.. 😉

  Egyébként azért nehogy azt gondoljátok hogy a parasztok jobbak..Megkockáztatom hogy néha még rosszabbak bármelyik sátánista szabadkőműves zsidónál..
  Ha csak azt vesszük hogy az országnak ebben,és hasonló helyzetekben, már régen ki kellett volna halni,és még midig itt vagyunk,illetve már legalábbis éhen kellett volna halni az ország 80 százalékának ezekből a bérekből,de még mindig itt vagyunk,akkor ravasz a paraszt..sírni tudni kell..Ismerem én már mindegyiket mint a rossz pénzt..

 229. 257:
  De az az egy lépést, azt honnan veszed? 😀 (Madách)

  258:
  Geopárt! Te az anti és filó között ugy pattogsz, mint egy pinponglabda az utolsó szettben. Minek a függvénye? Csak nem az ágyból kikelés milyenségének? 😉

 230. De talán nyitott kapukat döngetnek, hiszen Frank Church szenátor már huszonöt évvel ezelőtt figyelmeztette az amerikai népet [9]:

  „Ugyanakkor, amikor az amerikai emberek lehetőségei gyökeresen megváltozhatnak és minden amerikai teljes magánéletet élhet, ugyanezek az eszközök teszik lehetővé, hogy minden megfigyelhető legyen (telefon beszélgetés, távirat, fax, email, stb.) Nem lesz egyetlen rejtett hely sem az emberek számára. Ha a kormányzat valaha zsarnoksággá válik, ha egy diktátor kezébe kerül ez az ország, ez a technológiai kapacitás, amelyet a hírszerzés biztosit a kormánynak, tökéletes eszközt ad a kezébe egy totális uralomhoz, amely ellen lehetetlen lesz küzdeni, mert ez az „információs pajzs” tökéletes védelmet biztosit a kormánynak….

  Én nem akarom látni azt az országot, amelyik átmegy ezen a „hídon”, mert ez a „híd” olyan szakadékon vezet keresztül, ahonnan nincs visszaút.”

 231. 260 Tibor bá’

  Sohasem volt ínyemre vicsorgó és köpködő majomhordákba betagozódni.

 232. 259. Melike

  …ravasz a paraszt..

  Nem ravasz.
  Évezredek óta beépült a hagyományába a tatárjárás, a törökdúlás, a Habsburg gyarmat, a szovjet kolhoz, a hazugságok, és mindez csak fejlesztette a túlélési technikáját. Meghallgatja a leminősítéseket, gőze nincs hogy mi a lófütty az, de azért kiszór még egy marék krumplihéjat a csirkéknek.
  Persze, az az utolsó nekifutás, hogy fizettek a gyümölcsösök kivégésénak, meg hozzák az új zélandi almát, lehet hogy megroppantotta őket.
  Ha megroppantotta, akkor elvesztünk, mert nélkülük nem lesz nezőgazdaság. Az egyetemen oktatott Micsurin-csodák drága műtrágya nélkül nem működnek.

 233. 264:
  Ha-ha-ha Attila. Micsurin? Sok-sok agrár brossurával vagy te lemaradva. Már 30 éve se krumplihéjt dobált a paraszt, hanem kibetonozott istálóban, automatikus trágya elvezetés mellett 150 malacot tartott, vagy 3000 brojler csirkét adott le 6 hetente. Esetleg több vagon primőrt a folia sátorból. Az unokádat ültesd szépen a térdedre és annak mesélj a krumpihéjről.

 234. :-DDDDDDDDDD

  Tibor bá’ ma kétszer is hangosan felnevettem, a pöcegödör, és ez, köszönöm. Lehet, hogy rosszul szavaztam, s kevesebb politika, több humor? A nevetés gyógyít. Remek orvos vagy.

 235. A politika olyan mint a gitt, lehet rágni.

  Eredményként pedig elkönyvelhetjük, rágóizmaink erősödését.

 236. 264!
  Hagyámá a süketeléssel..
  Évezredek óta beépült a hagyományba a lopás…

 237. 267!
  Csak rágjál Geopárt..Néha látom a fejlődést nálad.. 😀

 238. Az is egy sajátságos helyzet ,hogy a Holokauszt miatt a zsidók
  kritizálása tilos !

  Annak pedig már 67 éve ráadásul hitéleti kérdés ,hogy ki mit gondol erről,mert ezerrel védik és támadják.

 239. 272:
  Fenéket, megélhetési kommentelő. 😀
  Rájött, hogy itt ez a nyerő. 😀

 240. 275:
  Természetesen. Ilyen volt a középparaszt. 🙂
  INGADOZOTT.

 241. 277:
  Kiváncsi vagyok, hogy holnap is ilyen szófukar tudsz-e maradni!

 242. Ma sem voltam szófukar. Még túl is locsogtam a keretet.

 243. 280: Ez nem semmi, közel 80 évesen már reggel hatkor randizni. 😀

 244. 😀 Én még most ébredtem fel, meg olvastam is, sőt, valóban lesz hozzászólnivalóm, de nem akarok elsőzni:))megvárom a többi lányt.

 245. 282:
  Szüzek! – Sorakozó!

  281:
  Observer! Besegíthetnél, tudod, ez a rohadt artritisz.

  😀 😀 😀

 246. 283: Tibor bá’, hidd el, a nyomodba se érek! 😀

 247. 246 suminona Says:
  2012.január.26th. at 22:37

  Jó:) de Dali aztán tényleg olyan mintha fényképeket photoshoppolt volna mindenféle effekttel. (de ez tényleg mindenkinek más, nem is fokozom)

  Vagy inkább a photoshop teszi lehetővé művészi érzék, festőtechnika és tehetség nélküli embereknek HASONLÓ eredmények elérését…

 248. 287: Transzmissziós szíj a Párt Propagandaosztálya és a tömegek között… (Lenin) 🙂

  Lásd pl. ezt a példát:
  kitalaltujkor.blogspot.com/2012/01/petofi-az-illuminatus-propagandaszocso.html

 249. 287:
  A művészet milyen kategória alá esik? Ha megmondod válaszolok!

 250. 291:
  Akkor „szépirodalom”.
  Edgart Allan Poe irományai micsoda?, mert nem gyönyörködtet, hanem rémiszget.

 251. Tibor bá’

  Ha valakik a rémüldözésben találnak gyönyört, azt élvezik, ám tegyék.

  Szerintem, mivel ezek az irományok, más emberek szórakoztatására kedvtelésére jöttek létre, ezek is a művészet kategóriájába tartoznak.

  Meg ne kérdezd, hogy a pornófilm az műalkotás e !

 252. Alkotás, ami kizárólag vagy elsősorban azon célra készült, hogy az embereknek érzékszerveikkel való érzékelésük során, örömet, gyönyört, élményt,izgalmat, lelki szenzációt okozzon.

 253. 293:
  Szóval kihúzod alólam a sámlit. Az emberek sok mindent élveznek amiket nem neveznél művészetnek. Arról nem beszélve, hogy a könyvek olvasásához nem kell érzékelő érzékszerv. Arról meg végképp nem beszélve, hogy egy csodás festmény megalkotásának művészetét az is elismeri, aki különben szarik az egészre. Ezzel szemben egy Kertész Imre irományt nagyon sokan nem ismertek el említésre méltónak.

 254. Szerintem a művészet ott kezdődik, ahol megjelenik valami transzcendens.
  Erről meg inkább az alkotás beszéljen mint okos emberek.

 255. Tiborbá’

  Szerintem a gyönyörködtetés , örömszerzés, céljából készült alkotásokat nyugodtan nevezhetjük művészetnek.

  Ne tévesszen meg minket ,hogy értékszámokat rendelünk az egyes műalkotásokhoz!

  Tehát akár egy hóember vagy egy kézműves eszközökkel elkészített könyvjelző, egy gyermekrajz a homokban, bizonyos szempontból – ez a szempont a funkciója – együvé tartozik
  „Bach: Dé mol tokkáta és fúga” orgonaművével.

 256. 299:
  Helyesírásért nem szokás basztatni, de ez a „Dé mol” már kiveri a biztosítékot.

  Figyú! A vibrátort legyártó mérnök is művész, mert a terméke gyönyört okoz? Nem lenne okosabb találni valami más definíciót? Olyaan aolkotást (és alkotóját) nevezhetnénk művészinek, amit nem lehet eltanulni, születni kell hozzá a különleges képességgel. Esztergálni mindenkit meg lehet tanítani, mert tenulás nélkül senki se tud esztergálni, de márványbol kifaragni egy női aktot neme lehet megtanulni, ha nincs hozzá különleges érzéked. – – – Ha ezt elfogadod, akkor az irodalom nem művészet, mert mindenkit meg lehet tanítani fogalmazni. És ide akartam kilyukadni. Hogy nagyon sokan nem tudnak fogalmazni, az csak azt jelenti, hogy nem gyakorolták be magukat.

 257. Tiborbá’

  Nem egyszerű a kérdés, közben magam is rájöttem.

  Adott az alkotó és az ő szándéka, továbbá adott a befogadó akinek az alkotás élvezetet, gyönyörűséget, örömet,élményt okoz.

  Bonyolítja a dolgot, hogy az egyéb használatra készült tárgyak is lehetnek figyelemre méltó módon művészi kivitelüek,szépek.

  Nem tudható, miután ilyen kísérleteket senki sem végzett ,hogy az egyes banális készségek amelyek egy bizonyos szint fölött már egyáltalán nem banálisak úgymint írás, számolás, sakk, rajzolás ,festés, hangszereken való játék,tánc , hány ember számára, mennyi gyakorlás után, milyen szintre fejleszthetőek.

 258. 300 Fúrhatsz egy óriási lukat a tanításra, ha nincs mögötte lélek, érzékenység, intellektus. Én kezdtem már röpke beszélgetést öreg parasztemberrel, aztán órák múlva sajnáltam indulni a dolgomra, ha azt valaki lejegyezte volna, mennyi tudás, szeretet, játék sőt humor volt a szavaiban pedig talán papírra sem tudta volna vetni.

 259. Tiszteletem Tibor bá!

  300. Mindenkit meg lehet tanítani fogalmazni? Ez véleményem szerint cáfolható, mintahogy az is, hogy mindenkit meg lehet tanítani komponálni, matematikai, kémiai gondolkodásra. Ennél sokkal-sokkal összetettebb az ember, ami széppé is teszi az embert. Az a szerencse, hogy nem vagyunk egyformák. Kinek a bal agyféltekéje működik koncentráltabban, kinek a jobb, kinek zseniális összehangoltságban. És ugye az a fránya neveltetés kontra génkészlet… Régi kérdés, hogy megelégszik-e az illető egy középszintű furulyajátékossal, vagy kiderül, hogy kiváló trombitás lehetne belőle… ha azt gyakorolná. De a furulyával sosem lesz kiváló. Erre rájönni is művészet.
  A fogalmazást elég gyakorolni, vagy ennél valamivel több affinitás szükségeltetik hozzá?

 260. Tiborbá’

  Repülnui tudni is születni kell mégsem művész minden palimadár.

  :-))

 261. A tiszta logika néha nagyon félrevisz:

  Ha a gyaloglás egészséges lenne, a postások örökké élnének.

  A bálna egész nap úszik, csak halat eszik, vizet iszik, mégis kövér.

  A teknősbéka nem szalad, nem úszik, nem ugrál, nem siet sehova, és mégis 450 évig él.

  A nyuszi szalad, ugrál ráadásul vegetáriánus, mégis jó ha él 5 évet. Francba a diétával és a sportolással!

  A statisztikák szerint a gépjárműbalesetek 23%-át olyanok okozzák, akik alkoholt fogyasztottak.
  Ebből az következik, hogy a balesetek 77%-át olyanok okozzák, akik vizet, kávét, üdítőt, tejet, energiaitalt és egyéb alkoholmentes italokat fogyasztanak. Ezek az emberek tehát háromszor olyan veszélyesek!
  Kerüld a társaságukat, tartsd magad távol tőlük!

 262. 305:
  JÉZUSOM
  És „tiszta logikával” kezdted. Ez valami vicc? tíz sorban húsz hibát ejtettél. Nem vesézem mind ki, mert unalmas, csak az utolsót. A 23% azt jelenti, hogy minden tizedik piás a fának ment. A 77% azt jelenti, hogy minden tizezredik ment a fának, mert 100 emberből nem 23 vezet alkoholos állapotban, hanem csak 0,2 és nem 77 alkohol mentes, hanem 99,8.

 263. Az alkoholtilalom ideje alatt Kohn és Grün sunyiban alkohollal kereskednek. Kohn lebukik, két évre ítélik.
  Szabadulása után hazamegy, látja, hogy Grün háza előtt hosszú sor kígyózik. Az emberek egyenként bemennek és egy üveg whiskyvel jönnek ki. Kohn este átmegy Grünhöz és kérdezi tőle:
  – Mondd csak Grün, szabad már alkoholt eladni? Megszüntették a tilalmat?
  – Dehogy is szüntették meg, még mindig tilos.
  – Hát akkor te hogy mersz alkoholt árusítani?
  – De kedves Kohn, én nem árusítok alkoholt!
  – Ne viccelj már, az emberek sorba állnak a házad előtt és egy üveg whiskyvel jönnek el onnan?
  – Félreértetted a helyzetet. Én csak feladtam egy hirdetést az
  újságban, hogy elvesztettem 100 dollárt a buszon és a becsületes megtalálót egy üveg whiskyvel jutalmazom!

 264. 306 Hát az lett volna, ha el nem …

 265. 303:
  Végletekben fejezzük ki magunkat. Természetesen nem lehet MINDENKIT megtanítani fogalmazni, de sokkal-sokkal több embert lehet megtanítani fogalmazni, mint márványból szobrot faragni. EZ A LÉNYEG. Nem kell KÜLÖNLEGES képesség a fogalmazáshoz, de KÜLÖNLEGES képesség kell a festészethez, szobrászathoz, zeneszerzéshez. És ez igaz a reproduktív művészetekre is. Nem mindenkinek lehet kiiskolázni a hangszálait. De kiiskolázás nélkül senki se lesz jó énekes. tehetség nélkül rettenetes szorgalommal lehet valaki jó zongorista, de nem lesz kiváló. Viszont nem csak a kiváló zongoristát nevezik művésznek, hanem azt is, aki nem túl jó. és a sluszpoén. A zeneakadémián volt „művész képző” fokozat. nem tudom most van-e, de volt. Vagyis hivatalosan lehet művészt képezni, amivel nem igazán értek egyet. Aztán pedig, ha valakit egy szinház leszerződtet, akkor annak a nőnek a megszólítása „művésznő”. – – – Na, ezért ragaszkodom én a természettudományokhoz. Ott ilyen kotyvasz nem létezik. 😀

 266. 310 Tiborbá’

  Nehogymá bedumálja nekem valaki hogy
  „mindenkit meg lehet tanítani fogalmazni”

  Az emberek nagy többsége még beszélni sem tud,csak a fejében sorjázó képeket szavakba önti.

  Ez a beszéd képességének csupán első legalacsonyabb fokozata.

  Stendhalt ,Tolsztojt ,Csehovot, Móriczot ,Kiplinget, Dosztojevszkijt,Hellert,Madáchot,Camust,Shakespearet, húsz év célirányos kiképzés után sem fogja tudni utánozni az átlagember.

  Nem jelentéktelenebbek nem kevésbé zseniálisak a fentiek alkotásai, mint bármelyik szobrászművészé vagy festőé.

 267. Továbbá mint mondottam volt, a művészet mindenkori értékelése soha nem lehet teljesen érintetlen a kor sznobériáitól,szellemi divatjaitól.

  A művészi alkotások értékelése, mindig hordozni fog szubjektív elemeket tehát nem egzakt.

  Heteró nők, soha nem pontoznának olyan magasra női aktképeket és szobrokat mint a heteró férfiak, és vica versa.

 268. 310: A „művész képző” nem feltétlenül jelenti azt, hogy az illető aki oda bemegy, ott lesz művész. Nézzük fordítva: ha valaki már művész az sehol nem képezheti magát már? (Hogy mi folyt ott valójában, arról egyébként fogalmam sincs.)

  Egy „művésznő” megszólítástól senki nem lesz jó színésznő, azaz művésze a színjátszásnak. Ott vannak a ker. TV-s sorozatok állítólagos (egyébként önjelölt, majd válogatott) művészei.

 269. 313:

  A zongora tanítás 12 évig folyik (illetve folyt, hogy ma mi a helyzet, azt nem tudom), aki ezt elvégzi valóban jól zongorázott, de eszébe se jutott, hogy koncerteket adjon, meg nem is invitálták. A művészképzés alatt már a finom árnyalatokon volt a hangsúly, nem a technikai tudáson. Ennek elvégzése után derült ki, hogy ez lesz-e az életre szóló hivatása vagy sem.

 270. Többé kevésbé minden kor, és minden közösség tagjai, megegyeznek abban ,hogy mit neveznek művészetnek.

  A közösség egyes szegmenseinek,ebben is lehet eltérő véleményük.

  Általában olyan teljesítményeket szoktak művészetnek nevezni amelyek igen igen nehezen és csak a népesség törtrésze a legeslegtehetségesebbek által elsajátíthatóak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük