(609) A mainstream média hallgat, mint a sír

Tibor bá’ online

 

Szeptember 17., szombatra Amerika szerte Wall streeti tiltakozásra készülődtek, amiről a média egyetlen szót se ejtett. A magyar, kereskedelmi tévé társaságok hírműsorából megtudhatjuk, hogy a hamburgi állatkertben majmok születtek, hogy egy molesztáló apuka életfogytiglant kapott, hogy egy román kamion (már megint) az árakba borult, és hogy ne unatkozzunk meginterjúvolnak egy lengyel házaspárt, akiktől megtudhatjuk, hogy itt melegebb van mint nálunk. Hogy a tegnapi napon végre valahára az amerikai népnek elege lett az oligarchák nyomulásából, hogy teli van a hócipőjük azzal, hogy az ország vagyonának 99 százalékát az ország lakósságának 1 százaléka birtokolja, és ezért a Wall Street megszállását tervezték, amire a rendőrségi engedélyt nem kapták meg. Milyen érdekes, pont úgy mint nálunk a szeptember 29-re tervezett általános, szakszervezeti megmozdulásra. A New yorki rendőrség kordonnal zárta el a Wall Streetet és megafonokon keresztül közöltpék a tömeggel, hogy letartóztatással  néznek szembe. Úgy tűnik az arab tavasz őszre megérkezett Amerikába. A kérdés, hogy ide mikor érkezik meg. Az élő közvetítés itt látható.

http://www.livestream.com/globalrevolution?

32 gondolat erről: „(609) A mainstream média hallgat, mint a sír

 1. Kimennek tüntetnek megmutogatják magukat.
  Mi változik ettől ?

  Várni kéne még egy kicsit azért mielőtt farkast kiáltasz.

  A Londoni események elején is síri kuss volt mindenről de végül lehetett tudni róla a „molesztáló apuka” típusú hírek után.

  Remélem nem lesz igazad : /

 2. A ker. tévék híradói már rég nem tudósítanak fontos hírekről, pláne nem külföldről.
  Van bulvár, rendőrségi és katasztrófa mártogatós, cuki, stb. hír, de a klasszikus értelembe vett híradásnak rég vége.
  De minek is, hiszen a zembereket úgysem érdeklik a klasszikus hírek, mert nem akarnak aggódni semmin, egyébként is majd állam bácsi mindent megold. Inkább nézzük a kurvákat a VV253-ban.

  Az átlag tévénéző vajon tudja-e, hogy hol van az a Wall street, és miért lehetne a hír egyáltalán fontos?

 3. Úgy tűnik a dolog érdektelenségbe fulladt. A „birkamentalitás” ott is működni látszik. Nos ez már hír lett a magyar médiában is. Azért egy hasonlóan érdekes mai hírt idefűznék !

  ” Saját pénzt vezettek be, és új közösségi bank is megkezdte működését Rio de Janeiro egyik nyomornegyedében, az Isten városa néven emlegetett Favellában. …….. A pénz, ami a gettóban termelődik, maradjon is itt. Bebizonyosodott, hogy ez a politika hatékonyan szorítja vissza a szegénységet – fogalmazott Eduardo Paes, a brazil metropolisz polgármestere. ”

  Ha jól meggondolom, a mi hazai viszonyaink is getószerűek a gazdagabb világhoz mérve. Lehet, nekünk is gondolkodnunk kellene valami hasonlóban ?

 4. A legtöbb bamba magyart ugyse érdekelné az egész mert érteni se értené mert azt hiszi ,hogy messze van és öhozzá ez nem ér el.Bolondok már elért ö hozzá és agyon is fogja nyomni.
  Az embereket teljesen értelmetlen felrázni rájöttem erre nem is erölködök majd megtapasztalják de akkor már késö lesz.Igy jártak 🙂
  Ugylátszik az amiknál is kezd a cérna elszakadni.Lehet,hogy ez a cél is,hogy beteljen a pohár.

 5. Azért megjelent hivatalos médiumban is a dolog.

  Tüntetők akarták megrohamozni a Wall Streetet

  2011. szeptember 18., vasárnap, 08:46 • Utolsó frissítés: 1 órája

  Több száz tüntető gyűlt össze a New York-i Wall Street közelében, hogy elfoglalja a pénzvilág jelképévé vált utcát, tiltakozásul a kapzsiság, a korrupció és az amerikai szociális kiadások megnyirbálása miatt, de a rendőrség útlezárásokkal megakadályozta őket ebben.

  http://bit.ly/navdb2

 6. Azert ez szanalmas. Osszesen, ha otszazan elmentek.
  A gyozike es a monika show mellett elment volna ez a hir.

 7. lehet üldözési mániás kérdés de azért felteszem:

  Nem lehet hogy ez egy ürügy lesz majd a dollár leértékelésre?

  Lesz egy kis balhé mint itthon öszödi után, aztán pár hétig usára figyel a világ és a dodó meg beesik.
  Ez lehet még tudatosan megszervezett buli is.

 8. 8:
  Ebben az esetben egy millió ember lett volna ott.

 9. 9, 10.

  Egymilló ember esetén a dollár leértékelése egy sima mellékkörülmény lett volna.

  Ez kb jövő nyárra van beütemezve, amikor a nyugíjpénztárakból kifacsaarták az utolsó centet. Kb 30 millió nyugger fog utolsó dollárjain töltényt venni a stukkerbe. De akkorra már hazajönnek a harcedzett katonák Afganisztánból.

 10. Na az indexen le van hozva a hir fôoldalon.

  Legalább ennyi van.

 11. Hát mit várunk? Amíg nyitva a Mekdánöldsz, addig nincs nagy baj.
  Még a sátorvárosok kis csoringerjei IS! meg tudják venni a zabát addig nem indul el az igazi nagy balhé.

  Remélem húzódik még egy kicsit ez a dolog, bár félő, hogy minél tovább, annál keményebb, és hirtelenebb lesz a becsapódás.

 12. 10.
  Szerintem több a stukkeres nyugger mint a veterán vagy sorállományú katona. Fosnak is ettől.

 13. Nekem a fiam mondta ezt ma..
  Hát ez összeesküvés elmélet hogy a wall streeti krupiék elviszik a pénz 99 százalékát nem? 😀

  Már ez egész ló kilóg nem csak a lóláb.. 🙂

 14. 15-re: A mondás az ördög lópatás lábáról szól. Az lóg ki. Ha ennél több, az már maga az ördög.

 15. Bloomberg – New York polgármestere „előre szólt” hogy lázadások lesznek…

  Elég hamvába hótt dolog lett belőle…

  Majd ha eléri az 1999-es WTO seatllei lázadás szintjét a dolog, akkor lehet bekészíteni a sört meg a ropit.

 16. 14.
  Úgy értettem, h nincs olyan sok katona mint amire szükség volna.
  Hiába is mennek haza.
  Védik a főbb városok főbb objektumait(kikötők, kormányzati épületek, intézmények melyek fontosak a városok működtetéséhez, ivóvíz ciszternák stb.), ezenkívül védik a benzinkútakat, élelmiszerboltokat stb. stb.

  Aztán még az utcán is ott vannak. Mivel óriási zavargások lesznek és nekik az a jó, ha nincs összpontosult ellenállás. Ezért szeparálni kell a tömegeket minél kisebb egységekre, hogy eszükbe se jusson semmi az egymás öldöklésén kívül.

  Nem tudnak ott lenni mindenhol. Ráadásul nem tudják ezt a”martial law” állapotot sokáig fenntartani, mivel ehhez rengeteg energiára lenne szükségük.
  Valahol olvastam, hogy ilyen helyzet fenntartására az energián, a hadianyagon(ami nem lesz gond, mert sok tartalék) stb. kívül a szokásos ipari termelésre is szükség van, meg az un. szokásos civilizációs ügymenetre. A sok millió(kieső) amerikai munkaórát nem sokáig fedezik a tartalékok.És persze a katonáknak is enni kell stb.

  Szóval véleményem szerint gyorsan fognak tenni a dolgok ellen.
  Persze itt is az várható, hogy magunkra hagynak majd minket.Redukálódjunk magunktól. vagy munkatáborok lesznek a közmunka-programokból.

  Nem olyan könnyű a helyzetük és fölényük mint elsőre tűnik.
  Vagy talán mégis, mert ismerik az emberi (tömeg)pszichét.
  ki tudja?

  egy biztos! én nem leszek a városban. sem mint felkelő, sem mint utcai harcos. Én megpróbálok életben maradni és előkészíteni a helyet másoknak, hogy ők is életben maradhassanak. Nem fogok hazafit játszani tankok ellenében. Mert az nem tűnik nekem valami hősiesnek, inkább könnyű és gyors
  befejezésnek. Ráadásul élve többet tudok tenni.

 17. 16.
  Ezt nem tudtam. Köszi.

  egyébként tényleg igaz, mert az már maga az ördög.
  Még mindig elcsodálkozom azon, hogy milyen kifejező a magyar nyelv.

 18. 14:
  Szvsz többet kellene gondolkodnod és kevesebbet írni. A haza szállított veteránok sok mincdent fognak csinálni, de a saját népe ellen nem lesz bevethető. Ez soha, sehol nem ment. Sokkal valószínűbb, hogy fegyveresen az élére állnának a zendülés nek. Ami bevethető az a fronton soha nem harcolt, tanulatlan, jobboldali-keresztény nemzeti-gárda (National Guard of the United States) .

 19. Kiment 500 ember az utcára és az már rögtön „global revolution”?

  Vagy attól „global”, hogy New Yorkban volt?

 20. Jártam a Wall Streeten. Kezdődött az ebédidő és ettől hirtelen elfeketedett az utca! Ki érti, mitől?

 21. 20.

  „Szvsz többet kellene gondolkodnod és kevesebbet írni. A haza szállított veteránok sok mincdent fognak csinálni, de a saját népe ellen nem lesz bevethető.”

  Ha lenne saját népe.
  Irakban is tudja, hogy az olajtársaságokért harcol.
  Most fog kiderülni, hogy az „olvasztótégely” csak összezagyválta-e a népeket, vagy kialakított-e valami közösségi szellenet is. De erre kicsi az esély. Ráadásul a legújabban toborzottak a nyomor elől menekültek a hadseregbe, alaposan leszállított mentális, fizikai és erkölcsi szinvonallal, őket aztán nem zavarja a „nemzeti büszkeség” különösen egy vesztett háború után.

  A hazatérő katonák túlnyomó részét felszívják majd a hipergazdagok (bankok) magánhadseregei, és zsoldosként fogják védeni a falakkal körülvett városkákat és az addigra magánkézbe kerülő fontosabb objektumokat a feldühödött tömegektől.

  Ugyanis nem lesz más választása.
  Az USA egyszerűen nem fogja tudni eltartani őket… Vagy nyomorognak a segélyen, vagy elfogadják az ajánlatot.
  Persze, lesz egy réteg, amelyik a lázadókhoz csatlakozik… Ők lesznek először levadászva.

  Irakban már most több katona szolgál a Blackwater azaz Xe Services zsoldoshadseregnek, mint az US Armynak… gyakorlattilag ettől deficites a háború.

  Ráadásul a zsoldosoknak elég kaotikus jogi státusza van USA-n belül és kívül, tehát könnyebben használhatók mindenfélére.

 22. 18. Balázs

  „Úgy értettem, h nincs olyan sok katona mint amire szükség volna.”

  Hiába elég mérges és fegyveres az USA proli…
  Szinte alig szervezett, szinte semmi gyakorlata nincs…
  És ha az elit a hatalmát félti bőven lesz margó a járulékos veszteségekre is… elvégre… az a terrorista, akire rámondják.

  De állítólag (Drábik) több tucat koncentrációs tábor épült az USA-ban amit a következő években fognak feltölteni „nemkívánatos” elemekkel…

 23. 20.
  Tiborbá, a valóság az, hogy jó néhány Nemzeti Gárda alakulatot bevetettek Irakban, Afganisztánban.
  Tele van a net a velük készült filmekkel – vagy általuk készített videókkal.

 24. 23:
  Annyi sok sületlenséget írkálsz össze, hogy nem érdemes rá válaszolni. 🙁

 25. 26: a zsoldoskérdés felvetése nem sületlenség. Szerintem a zsoldosok pontosan úgy fognak viselkedni a leendő amerikai polgárháborúban és zűrzavarban, mint a történelemben mindig: a legkiszámíthatatlanabbul (vagy, ha akarom: kiszámíthatóan) fognak annyiszor oldalt, gazdát, hadicélt váltani, ahányszor csak a helyzet alakulása, vagy a szeszélyük indokolja.
  Elég példa rá a magyar hajdúk. Fasza gyerekek voltak, de azért jobb volt nem az útjukba kerülni.
  A nyáron olvastam el Tokajban Nagy Albert kurucvezér, korábbi hajdúkapitány lovasszobrán a Hős méltatását. Kb. páros héten kuruc volt, minden felkelésben azonnal részt vett, páratlan héten meg labanc…

 26. 27, Arma
  Amerikában annyira jól működik az „amerikai álom” agymosás, hogy aki 2 évet ott ÉL, már Amerikainak érzi magát.
  Az meg még messze van, hogy OTTHON polgárháborúzzanak. Inkább a Külföldet cseszik szét.

 27. Tibor bá’ a szép új világ margójára, ajánlom nézze meg a „Denver Airport” találatokat a YouTube.com. Azt a helyet nem repülötérnek alkották, inkább azért ami alatta van. Azért maradnak túlélök majd.

 28. 23:
  „Irakban már most több katona szolgál a Blackwater azaz Xe Services zsoldoshadseregnek, mint az US Armynak… gyakorlattilag ettől deficites a háború.”

  Érdekes mondat. Szerintem amíg kevesebb a fosztogatás, mint a költség, addig nincs olyan háború ami nem deficites. Kiváncsi lennék mitől lehetne egyáltalán szufficites, amit mostanában a zsoldosok megakadályoznak.

 29. 29!
  Jesse Ventura ennek is a nyomába eredt úgy látom..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük