(594) Az ír miniszterelnök támadja a Vatikánt

Tibor bá’ online

 

őHa egy ország miniszterelnöke kritizálja a Vatikánt, az nem nagy ügy, hírértéke közel nulla, de ha ez a miniszterelnök ír, akkor az már valami. Ugyanis az írek nem csak katolikusok, de a világon a leghithűbbek. Ezért aztán tényleg felkaphatjuk a fejünket, amiért Enda Kenny, ír miniszterelnök a parlamentben elmarasztalta a Vatikánt, amiért leszabotálja a katolikus papok által elkövetett gyermek abjuzusok kivizsgálását.

A Vatikán szerepére fény derült a nemrég napvilágot látott Cloyne jelentésben, ami az írországi Cloyne egyházmegyében történtekkel foglalkozik. Kenny kritikájának hangvétele párját ritkítja az Ír köztársaságban, ahol az Eamon de Valera nevéhez fűződő, 1937-es alkotmány kimondja az Írország és az Ír Klérus közötti „különleges” kapcsolat létezését. A Vatikánnal kapcsolatban Kenny kijelentette, hogy „A gyermekek megerőszakolásának és kínzásának tényét elsimították vagy bagatellizálták, hogy az egyházi intézmény felsőbbrendűségét, hatalmát, és jó hírét fenn tudják tartani. De személy szerint Joseph Ratzinger pápa állítását is kritizálta, ami szerint „Egy demokrácia civil társadalmánál helyesen alkalmazott eljárásnak az Egyházat nem lehet kitenni.” Kenny felszólította az Egyházat, hogy tanúsítson igaz és mélyreható megbánást azokkal a szörnyűségekkel kapcsolatban, amiket elkövetett, eltitkolt, majd megtörténésüket tagadta.

Kenny beszédét közvetítette a rádió, és az ír társadalomra nagy hatást gyakorolt. Nemzetközileg a hírt 48 órán belül több mint 800 különféle kiadvány publikálta. Ismereteim szerint Magyarországon senki nem foglalkozott vele, mert újabban néhány, kiválasztott egyház nálunk a kormány kegyeit élvezi, a médiák pedig újra alkalmazzák (némi kivételtől eltekintve) az öncenzúra intézményét.

A Cloyne jelentés egyike az utóbbi időben napvilágot látott, a katolikus egyház számára katasztrófális feltárásoknak, amik alapján betekintést kaphatunk a gyermekeken és fiatal férfiakon elkövetett papi abjuzusokba. Az elmúlt két évtized alatt sok tízezer panasz érkezett olyan fiatalkorúaktól, akiknek életét ellehetetlenítette az elszenvedett abjuzus, azt követő kiközösítés és megfélemlítés. 2010-ben a Murphy jelentés több mint 100.000 esetet dokumentált, és leszögezte, hogy a dublini egyházi méltóságok sorozatosan összeütköztek a rendőrséggel és a hatóságokkal, mert évtizedeken keresztül szisztematikusan eltusolták a papok szörnytetteit. 

89 gondolat erről: „(594) Az ír miniszterelnök támadja a Vatikánt

 1. Erről jut eszembe, nézzétek meg ezt a filmet ha van időtök rá. A film címe: A Magdolna nővérek
  Az írországi Magdalene menhelyeket az Irgalmas Nővérek apácarend tartotta fenn. A fiatal lányokat ide vagy családjuk, vagy az árvaház küldte, hogy fogvatartásuk alatt a rend mosodájában keményen dolgozva bánják meg vétkeiket. A lányok bűnei nagyon különbözőek voltak. Ha egy lány gyermeket szült, vagy túl csinos, túl csúnya, túl okos, vagy buta volt, vagy például unokatestvére megerőszakolta, egyenes volt az útja a menhelyre. A lányok évi 364 napot dolgoztak, a fizetség pedig éhezés, verés, megaláztatás és erőszak volt. Nők ezrei éltek és haltak meg itt. Az utolsó Magdelene menhelyet 1996-ban zárták be.
  A film négy fiatal lány sorsát kíséri végig a hatvanas években, igaz történet alapján.

 2. A Vatikán elég régóta van egy zsidó-szabadkőműves maffia kezén. Sátánisták irányítják a legnagyobb keresztény egyházat…

 3. Majd elhallgat az ír elnök is hamar, bár az írek nem ijedősek…
  Lófejre az ágyban azért beijednek ők is 🙁

 4. 2: ugyan. Ez a szerepe a szereposztás szerint. Akkor kapott volna lófejet, ha nem bírálja a pápát…
  Ilyen magasra csak beavatottak jutnak.

 5. Tibor bá, ilyen magyar szó nincs: „abjuzusok” 🙂
  Akkor már inkább szexuális -zaklatás; -molesztálás (esetleg nemi erőszak) használata a megfelelőbb, mégha nem is teljesen takarják az eredeti angol szó jelentését.

 6. NEM. van ilyen szó, abúzus.. komplexebben fejezi ki a dolog lényegét mint a magyar megfelelői, gyermekvédelemben is ezt a szót használjuk.Adott helyzetben a gyermek gyermekiségével, ártatlanságával,felnőttbe vetett (ős)bizalmával él vissza az elkövető. Ezt csak súlyosbítja, hogy az illető pap, már ha van mit súlyosbítani, mert itt a szülők bizalma is meg lett erőszakolva, akik tálcán kínálták a gyermeküket.
  Pont ezzel kapcsolatosan ugattam már lentebb az angol humornál mert a cölibátus intézménye bevonzza a beteg embereket oda ahova nem valók.ha a katolikus egyház így folytatja, és nem változtat ezen,el fog jutni oda, hogy ha meglát valaki egy embert reverendában, átmegy a gyerekével am másik oldalra.. nem elég feltárni és kíméletlenül megbüntetni az elövetőket,reformra is szükség van. Cölibátust betiltani, és csak az lehessen pap, lelki vezető, mester, aki maga is családos ember. asszonnyal, gyerekkel. Különben is hogyan adna tanácsot a hozzá fordulóknak? ha fingja n incs róla mi az egy házassági válság?

 7. nincs link, de fennakadtam a moderációs hálón. melyik lehet a tiltott szó?

 8. 1;4. Gedeon! A sátánistának én három fajtáját ismerem:
  1. Úgy gondolja, hogy a sátán elpusztította már istent, és ezért szolgálja, ha majd eljön a sátán ítélni, akkor majd kapjon kockacukrot.
  2. Úgy gondolja, hogy a sátánt szolgálni semmivel sem rosszabb, mint istent, ezért igyekszik mindent megtenni, amivel szerinte erősíti a pokol urát.
  3. Szerinte nagyon jól áll rajta a fekete gothos cucc, és ezért most ő sátánista lesz, mert akkor nagy ivászatokat végezhet nyugodtan egy olyan körről, ami azt mondja magáról, hogy sátánista, a kör másik fele meg azt mondja magáról hogy ő vámpír…

  Ezek közül melyikbe tartozik az egyházat irányító erő?
  Hogy jön a sátánizmus a szabadkőművesekhez, és főleg miköze egy ókori védőjelképhez (5 ágú csillag), ami még távolról sem áll köszönőviszonyban semmiféle sátánnal. Még felfordítva sincs semmiféle köze hozzá.

 9. 78-ban az akkori párizsi érsek kérkedve nyilatkozta el magát, aki természetesen „szintén zenész” volt, hogy amióta létezik, 1600 év során a Vatikán biborosai körében mindig többségben voltak a zsidók. A zsidó vallás nem tiltja a keresztényekkel való ilyetén bánásmódot. Kiváncsian várjuk, a mostani zsidó pápa hogy reagálja le a lehetetlen szituációt…..

 10. 8:
  Fogalmam sincs, de nem tudok utána járni, mert kurva sok időm megy el az admin munkákra. Néha egy szótag is elég.
  Köszönet az abúzus megmagyarázásáért.
  2,4,5:
  Gedeon ma külünösen kiteszel magadért. Az ember már azt hinné, hogy viccelsz, de nem, halál komoly vagy.
  10:
  Jancsika höbörögni fog, hogy megint megérkeztünk a zsidókhoz. De az állításod után az első ötletem az, hogy akkor a „zsidó” meghatározást definiálni kellene. Hogy a fenében tud egy katolikus főpap egyben zsidó is lenni? Mert az anyja zsidó volt? Akkor az a református püspök, akinek az anyja romai katolikus, az nem református, hanem katolikus. Szóval ez egy kicsit zavaros.

 11. Israelben már nyiltan jönnek olyan tanulmányok, hogy Yahve a Satan….
  a Vatikán ezt nem mondja, mindössze összesöpörte a zsidó és keresztény Istenfogalmat egybe… az most már nem lehet kérdés, hogy a Jóságos Teremtö Isten és a népét a többire rázavaró vérszomjas Yehova nem ugyanaz …

 12. István bá: hülye vagy.

  Ha ez után a kijelentésem után ki vagy le leszek innen cseszve, tudomásul veszem, akkor cseréljen velem helyet itt a fórumon egy Istvánbá, és csókolózzanak Arma Gedeonnal, áldásom rájuk.

 13. 7: terminus technikus, a köznyelv nem ismeri.

  A cölibátus (papi nőtlenség) és a szüzességi fogadalom nem teljesen ugyan az. A vidéki plébániák „házvezetőnői” rendben tartották a papok testi-lelki egészségét, csak meg kellett gyónni a püspöknek. 😀

 14. Tibor´bá, igen, a zsidó definició szerint, akinek az anyja zsidó volt, az életfogytiglan zsidó. A mostani magyar érsek elödei is, s érdekes módon mindig egy kis visszafogott média-cirkusz, amikor egy keresztény góré elhalálozik, s nem lehet titkolni, hogy zsidóként temetik el…

  Dorka: bizonyitékot. Nekem van. Továbbá 25 éve 6évig a Népszabadságot csináltam, ahol 106 munkatársból csak 9 volt nemzsidó, ott is kiválóan megvoltunk, persze figyelni kezdtem, merre hány méter….

 15. 11: Tibor bá, te utána szoktál járni a dolgoknak, ha természettudományról, vagy az élet annyi területéről van szó. A zsidókérdésben is sok mindennek utánajártál már. Akkor ideje még egy kicsit utánanézni a zsidók és a sátánizmus, a gnoszticizmus, a kabbala kérdéseinek, a „szent bűn” vallási fogalmának, illetve a zsidók általi behatolás elméletének egyéb vallások intéznményrendszereibe.
  Az egyik kulcsfigura e témában Sabbatáj Cví, de ő csak egy hosszú lánc egyik szeme.
  Az újsabbathista irányzat vezetőjével, Reb Yakov Leib HaKohain kabalistával a Máriv. c. izraeli lapban közölt interjúból csak egy érdekes, témánkba vágó részlet, akit érdekel, járjon utána az egész sabbatheánus-frankista irányzatnak és kapcsolatuknak az illuminátusokkal, a mai bankárelittel, stb.

  Előzmény: S. Cvi látszatra betért az iszlámba (különben kivégzik), utódai a Dönme titkoszsidók döntötték meg a török szultánátust és máig kormányozzák Törökországot. Jacob Frank pedig látszatra katolikus hitre tért, de sokak szerint igazából követőivel együtt végig sátánista titkoszsidó-szekta voltak, egyesek szerint az illuminátus rend is tőlük származik.

  tehát a Máriv-interjúból:
  http://www.donmeh-west.com/maariv_interview.shtml
  „Az új-sabbati Kabala megújulásáról”

  „Kérdés: Megmagyarázná vallási áttérései ügyét? Hogyan változott az Ön saját vallási élménye, miközben áttért a kereszténységre, iszlámra és hinduizmusra?

  REB YAKOV LEIB HAKOHAIN: Először is, az én többszörös vallási áttérésem lényege — akárcsak előttem Sabbatáj Cvíé és Jacob Franké — nem az volt, hogy én megváltozzak, hanem, hogy megjavítsam Istent. (…) Minden vallásra áttérés célja az volt, hogy előhívjuk és felszabadítsuk a bennük bebörtönzött Szent Szikrákat, nem pedig az, hogy gyakorló tagjává váljunk az adott vallás hívői közösségének. Tulajdonképpen, bizonyos értelemben, az ilyen új-sabbati áttérések célja annak a vallásnak a lerombolása, melybe belépünk, leginkább úgy, ahogy a féreg tönkreteszi az almát, nem pedig gyakorló részévé válik. ”

  Kezded már érteni, Tibor bá, miért lépnek be zsidók a keresztény egyházakba?

 16. Ha 25 évig népszabiztam volna, lehet én is megkottyantam volna:)) de nem biztos . Bocs de én itt befejezem ezt a posztot kommentelésileg, inkább várom a vissza a múltbát, mert ez itt védhetetlenül zuhan egy nagy csúsztatás terelés pedofil egyház védésbe azaz hárÍtásba, ettől pedig a gálám is kifordul.

 17. Nem kell templomba járni, kerülni kell mindenféle csuhás, kaftános népséget és nem lesz abúzus. Inkább heggesszünk, a sikerélmény sokkal egészségesebb a léleknek-testnek 🙂

 18. 12:
  Ez így nem megy. Tessék egy tanulmányt csatolni. A puszta állításod nekem nem elég.
  13:
  Dorka! megértem az indulatodat, de őrizd meg a hidegvéredet. Nem hülyézzük le egymást. legfeoljebb gondolyatban. 🙂

 19. 13: Kedves Dorka, már a múltkor kérdeztem Jákov Wise kapcsán, aki zsidó történész létére feltárta II. János Pál zsidó származását (a kohanita főpapi rendből…), hogy akkor vajon Wise is hülye? Akkor most mi a helyzet ezzel a másik Jákovval, meg egy sor zsidó szerzővel, akik úgy tudják, hogy a Sabbatisták romboló céllal lépnek be más vallásokba, egyházakba, csak e zsidó szerzők egy része elítéli ezt és óva int tőlük, míg ez a fickó dicsekszik e szent cselekedetükkel?

  Mindenki hülye, aki rámutat e TÉNYEKRE? Nem fullasztó ott lent a homokban a fejednek?

 20. 17: senki nem védi a pedofil egyházat. Csak érdekes, hogy
  1. a sabbatista-zsidó szektát szokás mindenféle szexuális kicsapongások, közte pedofília kultiválásával vádolni (lásd: a Nobel díjas zsidó író, Singer Izsák könyvét: A Sátán Gorájban),
  2. a katolikus egyház vezetése rejtegeti évtizedeken át a papi pedofíliát
  3. a katolikus egyházba, vezetésébe való behatolás a sabbatista zsidó szekta régi célja, melyet sok jel szerint sikerrel végrehajtott

  A 3 tény egymás mellé helyezése kirajzolja az összefüggést: valóban pedofil és más gonosz cselekedetek elkövetője, védelmezője sok egyházi vezető, és ennek zsidó gyökerei vannak, pontosabban a zsidóság egyik speciális, sátánista csoprtjával, irányzatával függ össze. Azonban hogy ez az irányzat a zsidóság mekkora részét befolyásolja legalább valamennyire, azt nehéz megmondani, szerintem a Kabala úgy általában nem egy széles zsidó körökben megvetéssel elutasított dolog…
  Tudunk konzervatív zsidókról, akik persze bírálják ezt.
  De te nem tartozol közéjük… Te homokba dugod a fejed, ezek a csúnya tények nem léteznek, az antiszemiták találják ki őket. (köztük az a sok antiszemita zsidó szerző)

 21. A kabbala nem egyenlő a sátánizmussal azért…

 22. Azért az elég durva, hogy szinte bármiről van szó, néhány hozzászólás után már megint a zsidóknál tartunk!
  Lapozzunk.

 23. 22: nem. de épp elég összefüggés van.
  23: mert ezt követeli a politikai korrektség? Ez a témánk, a pedofíliát takargató Vatikán. Ha felmerül, hogy ez összefügg a Vatikán zsidó kézen levésével, akkor a „lapozás” az öncenzúrát jelenti.

 24. 24:
  Nem az a probléma, hogy amiket írsz az tény-e vagy sem. Az a probléma, hogy összeesküvés-cenrtrikusan látod a világot, és bármi legyen a téma te mindig ide lyukadsz ki. Engem nem zavar a zsidkérdés éjjel-nappali boncolgatása, de egyszerűen minden mástól elviszi a szót. A pedofiliát takargató pápáról sok mindenre át lehet csúszni. Például arra, hogy hosszú időn át minden pápa olasz volt, most pedig ez a trend megváltozni látszik. De ha már itt tartunk, akkor megjegyzem, hogy fogalmad sincs az asszimiláció erejéről. Ha valaki 30 éven át püspök, majd pápa, az aligha fog hű lenni ahhoz, amibe belépett 50 évvel korábban. Az én apám belépett az Ifjú Kommunisták közé, a Nyilaskeresztes pártba, majd a Magyar Közösségbe, pusztán azért mert ki akart kerülni a proli sorsból. Gondolod, hogy 80 éves korában jelentéseket küldött a rég nem létező (csak szunnyadó) Nyilaskeresztes pártba? Vagy követte annak utasításait? A valós élet nem fehér-fekete, ahogy te látod.

 25. Nem érdekel különösebben a vallás. Egyik sem. Arma Gedeon kijelentésére azonban felkaptam a fejem: „a Vatikánt sátánisták irányítják”. Ez eddig rendben is lenne, de akkor kik irányítják az igazi sátánistákat? Vizuális típus vagyok, úgyhogy ebbe bele sem merek gondolni 🙂

 26. 20. Akkor én már meg is fulladtam, mert az én gyomromnak is kicsit sok már a sátánizmust összekeverni a zsidókkal, azt bevinni a kersztény egyházba, és kikötni, hogy még a hinduknál is ott vannak… Kicsit kusza.

  Addig tökéletes érthető és logikus a gondolatmeneted, hogy a világon van egy pénzelit, akik nagyrészt zsidó származásúak, mert ugye ők uzsoráznak 4000 éve, van benne némi tapasztalatuk. Addig is rendben, hogy ez a pénzelit a saját céljai szerint irányítja a világ társadalmi és gazdasági életét, időnként összeülnek, eldöntik ki legyen a következő Uncle Sam, meg hogy melyik arab országban dőljön be a kormány, esetleg bekebeleznek egy Görögországot. Ez is rendben.
  DE!
  Hogy a zsidók egyenlő sátánisták, és hogy minden keresztény pap zsidó, az már kicsit erős számomra… Ahogy a világ kultikus sátánnak ajánlása a szabadkőműves világirányítók részéről is kicsit elkapkodott állásfoglalásnak tűnik számomra…
  A kaballa pedig (Már amennyire az én tudásom tudni engedi) a keleti sámánizmus zsidó vallásba ültetett verziója, ami angyalok megidézésével dolgozik. Semmi köze a sátánizmushoz.

  Aztán szóljon valaki, aki szerint valahol hibás a tudásom, de ezt már nem hagyhattam szó nélkül…

 27. A mai Keresztény Egyház nem azonos Jézus tanításaival.
  Jézus nem hirdetett pedofíliát,s nem is engedte volna a mai világ fajtalankodását sem.
  Az egyetemes emberi erkölcs szintjén állt,s ezért a zsidók keresztre is feszítették.
  Tehát Jézus,és a zsidók két fajta erkölcsiség.
  A zsidók erkölcsisége=a gójoknak tett igéret,eskü semmis.
  Ahogy Arma Gedeon mondja,igen,behatoltak,több mint ezer éve az Egyházba(sőt kegyes királyi családunk,a Habsburg is az volt).

  Visszatérve az alapproblémára,amíg az Egyház nem tisztul meg,ne is várja,hogy híveinek száma sokasodjon.
  Hogyan lehet egy tiszta embert básározni?
  Úgy,hogy több ember, egybehangzóan azt állítja,hogy sáros,s még röhögnek is rajta.
  Hogyan lehet, egy vallása által összetartó népet megtörni?
  A hitét kell elvenni !
  Ezek a cselekmények,nyilatkozatok…stb.pontosan ezt a célt szolgálják.
  Miért nem lépnek fel a visszaélések ellen határozottan?
  Valószínüleg anyagi,és személyi függőség folytán,és azért mer a civil politikában sem teszik.
  Mi van a háttérben?
  Félelem.
  Bezzeg az aljaszintű délutáni TV-műsorok,a pedofil, pornorgráf,agresszióval teli film,és reklámipar ellen csak nagyon halk nyöszörgéssel lépnek fel,pedig a visszaélések 99% ebben a civil szekcióban történik.
  Az ír minisztelelnök pedig jobban tenné,ha az adósságállomány kezelésével foglalkozna inkább!
  Ja,hogy azt nem tudja kezelni?Így már érthető,hogy miért a Vatikánnal ócsárolja.
  A hibák kijavításának nem ez a módja.

  -11:Tibibá:)”a “zsidó” meghatározást definiálni kellene.”

  Az a zsidó,aki a Talmud tanításainak megfelelően él,s gondolkodik.

  „Hogy a fenében tud egy katolikus főpap egyben zsidó is lenni? Mert az anyja zsidó volt? Akkor az a református püspök, akinek az anyja romai katolikus, az nem református, hanem katolikus.”

  Az anyai ági származás miatt,”de jure” elismerik,hogy valaki zsidó,de „de facto” nem biztos,hogy a fenti definíció szerint él.
  A külcsín,nem biztos,hogy összhangban van a belcsínnel.
  Keresztény vonátkozásban nem létezik az általad említett szzokásjog.

 28. 25: akkor most newm gond, hogy egy kabalista zsidó irányzat vezetője nyí<ltan megfogalmazza, hogy a magafajták azért lépnek be különféle egyházakba, hogy mint férag az almát belülről szétrohasszák? És hogy ez egy sokszázéves folyamat, Sabbatáj Cví már a 17. században ezt tette híveivel?

  Olvass utána a Marranók, mindenféle titkoszsidók történetének, zsidó szájtok dicsekszenek vele a neten, hogy zsidó közösségek titokban évszázadokig megőrizték zsidóságukat, miközben a külvilág felé jó katolikusnak mutatták magukat.
  Ugyanezt csinálta a Dönme az Iszlámban. Titkos kapcsolataikat mindig az őket befogadó vallás, állam szétrohasztására használták. A Vatikán e sorba tartozik. De a reformáció is az ő művük, pl. Kálvin is titkoszsidó volt.

 29. Kurvára kezdem utálni, hogy bárhova lépek a témák között, előbb-utóbb megjelenik a zsidó/cigány/magyar/szlovák/stb. kérdés. Ez egy faszság! Nem lehet az embert sehova besorolni, pusztán azon az alapon, hogy milyen külső jegyeket visel! Teljesen magyar emberként (talán valami örmény lókereskedő vér is van bennem) tökéletesen biztos vagyok benne: Ha nem lehetett volna gyerekem, és befogadtam volna egy cigánygyereket, és úgy neveltem volna, mint Eszter (kóser?)lányomat, akkor ugyan az a jó gyerek vált volna belőle mint amilyen Ő lett. Lehet, hogy kevésbé okosra sikeredett volna, de ez nem származás kérdése! Vannak körülöttem igen okos, és igen buta magyarok is. Nincs közöttük sajnos több okos, mint a cigányok között, egyszerűen csak van futócipőjük ezért gyorsabbak mint a mezítlábas versenyzők. Az, hogy ki mivé válik nem a származás, hanem a felnevelő környezet kérdése. A minta kérdése. Ha egy általatok agyonutált „zsidóbankársátánista” közösségbe beteszel egy árja gyereket, akkor még az sem lehetetlen, hogy meggörbül az orra ! Zsidó bankár lesz, és kész! Nem „fajokat” kell üldözni, hanem rossz célokért dolgozó közösségeket. Ha ebből több a zsidó mint a magyar, akkor áldásom rá! – űldözzétek őket, de a többieket ne vegyétek egy kalap alá velük!

 30. Jól mondod, a Dönme. Ez a törökök legnagyobb problémája, hogy kitörne az égindulás, ha kiszivárogna a néphez, akik még az elözö brossurán rágódnak, hogy az államalapító félzsidó Kemal atatürk is Dönmes …volt… s a kormányában, ami az örmény népírtást levezényelte voltak törökök is ….

 31. Tibor bá’, óriási feladatot adok Neked. Tudsz találni a jövőben olyan témát, ami nem abba fog torkollni, hogy a szemét zsidók a mocskos politikusokkal karöltve döntik romba a világot(nem dugom homokba a fejem, én is látom, mi folyik körülöttem) továbbá, hogy mindenki idióta, aki svájci frankban van eladósodva(én nem vagyok, mielőtt még bárki is nekem esne). Akármilyen témát hozol fel, egy téma megy körbe-körbe már egy ideje. Jó lenne újra élvezni a fórum egykori színvonalát, tudunk segíteni, hogy ez megint a régi legyen?

 32. 29. Tibor bá’ is írt egy történetet egy papról, aki apácával házasodott, hogy megtarthassa a vallását, mert az állam nem tűrte meg egyikük rendjét sem. A zsidókat számtalanszor akarták kiírtani a történelem folyamán, ebben nincs semmiféle összeesküvés. Minél inkább írtanak egy vallást, a vallás tagjai annál inkább ragaszkodnak saját hitükhöz még akkor is, ha névleg áttérnek egy másik vallásra. Ez egyszerű történelmi tény. Azt mondani, hogy az áttérés azért történt, hogy az elnyomók vallását belülről rohasszák szét, nagyon populista megszólalás lehetett…

  Mivel a zsidók joga arra, hogy zsidók legyenek anyai ágon öröklődik (A jog nem azonos a tényleges hovatartozással), ezért valószínűleg a mai napig sok „titkoszsidó” van, akik még csak nem is látták a tórát…

  Mivel nekem Magyar Nemesi felmenőim vannak, mint Mészöly (A te elméleted szerint) nekem is lehetnek zsidók az őseim között, de mivel több generáció református pap dédapámig (Akit sosem láttam, jóval előbb meghalt, mint én születtem), így nem tartom magam zsidónak.

  Római katolikusnak keresztelt kersztapám, akit meghalt, és azóta Boldoggá avattak (Vácz Jenő, nyugodtan keress rá, meg fogod találni), a Jezsuita rend papja volt. Ő is zsidó? Na ne már! Én nem tartom magam egyetlen egyház tagjának sem, ahogy nem is járok egyik egyház gyülekezetébe sem. Én is zsidó vagyok???

  Szerintem te egy kicsit sok összeesküvés elméletet olvastál, és túl sokban hiszel…

 33. 30:
  Tökéletesen egyetértek ebben veled.
  32:
  Megoldható. Letiltom a CHF és Zsidó szavakat. És holnaptól limitálni fogom a hozzászólások hosszát.

 34. Tiszta vicc, hogy ilyet kérsz. Szólj bele a vitába, hozd a te álláspontodat, védd meg, hozz fel új témát, de azt meghatározni, hogy mások miről beszélgessenek, illetve mi legyen a véleményük?! Ezt mégis hogy gondolod? Itt egy szűk kör beszélget az őt érdeklő dolgokról az ő álláspontjának megfelelően. Nem elvárható, hogy úgy kellene más véleményének megfelelően valamifajta „színvonalat” hozni, mint ahogy otthon kapcsolgatsz a televízió csatornái között színvonalat keresve. Ahol emberek beszélgetnek, ott én is közbeszólhatok, alakítva a témát. Ha nem teszem, csak rájuk kiabálok, hogy fogd már be! – az nem vezet sehova sem szerintem. Jelzem, szinte soha nem szólok bele a vitába, nem érzem magam felkészültnek hozzá. De figyelek, és mert nem szólok bele, engem pl érdekel, most éppen a Golden Dawn rend hermetikus kabaláját olvasom. És egyetértek Gedeonnal. Ne ragadj le ott, hogy unom már a szemét zsidók témát, valaki kapcsolja ki a készüléket!… Járj utána, igaz, vagy sem, alakíts ki véleményt, ha szeretsz ilyen téren fejlődni, vagy ha megunod, vagy éppen téged nem érdeklő téma van, lapozz egy pár napig…

 35. ja, és a 32-re írtam ezt.

  Tiborbá, komolyan írtad ezt a letiltást? Mert akkor meg én nem jövök ide többet…

 36. 29: Kálvin zsidó voltáról tudsz valami forrást megjelölni ? Köszi.

 37. 29: Úgy látszik a cenzúra már él 🙂 És mivel Kálvin titkos származása felől érdeklődtem máshogy teszem fel a kérdést.
  Szóval Kálvin titkos származását és tevékenységét illetően tudsz valami konkrét forrást megjelölni ?

 38. Az embert a gondolatai,inkább úgy fogalmaznék,hogy a szellemisége az,ami jellemzi.
  A szellemiség nem biztos,hogy az ember taníttatásával,nevelésével megegyező irányt mutat.
  Tehát föl kell tételezni,spirituális szinten,egy,az anyagi világ meghatározottságain túlmutató szellemiséget,ami az egyént közvetlen módon befolyásolja.
  A tudati szint,tettekben nyilvánul meg,s az embert ez által lehet minősíteni.
  Ezért van az,hogy a meg nem gondolt gondolat rossz útra tud vinni.Gondolat nélkül nincs tett,s itt nem a vegatatív tettekre célzok.
  Mondhatnánk úgy is:Embert (tetteiből)barátjáról,madarat tolláról ismerjük meg.

  Konklúzió:próbáljunk meg embernek maradni,s akkor talán nem lesz kit szidni.

 39. Rég írtam ide, de az alaptémához lenne néhány gondolatom:

  – Jézus tanítása, az igazság és a tudás a fontos, amit itthagyott nekünk, és ránk hagyományozott.
  – Nem kell közvetítő ahhoz, hogy kapcsolódjunk a tudáshoz, ha közvetítőt igényelünk akkor átadjuk azt az alapvető jogunkat, amit most a papok bitorolnak a mi „megbízási jogviszonyunk” alapján….és persze beindul a vérszívás a félelemben-tartás révén és kialakítottak egy hatalmi-gazdasági szervezetet, aminek a fedőneve a mi megmentésünk…..
  – Jézus úgy tanította, hogy nincs szükség templomokra, bálványokra….a tudást, az igazságot és a megbékélést önmagunkban, belül kell keresnünk
  – miért tartunk el ennyi léhűtő, parazita módon működő papnak nevezett erkölcstelen férget? Egyáltalán hogy van merszük ilyen esetek után ezeknek az emberek szemébe nézni? Prédikálni? Miről is? Van erkölcsi alapjuk? A Bibliát meghamisították, átírták kivettek alaptételeket stb….
  – tisztelet a kivételeknek a papság berkein belül…de úgy érzem, hogy mindig a fejétől bűzlik a hal….

 40. ezek az emberek közönséges bűnözők….ahogy a Parlamentben is a mentelmi jog felfüggeszthető, ugyanúgy a papságnál is ki kellene vizsgálni polgári bíróságok által a történteket és bűntetni….sőt keményebben büntetni, mivel ezek vissza is éltek hatalmukkal és a másik fél jóhiszműségével és az ártatlanságával….

 41. 35:
  Sok lúd? Úgy tudom ez a képviseleti demokrácia alapja. Az van, amit a többség akar (és én helyeslem 😀 ) Soha nem zárkoztam el zsidó témáktól, sőt többször posztoltam vele, de az isten szerelmére módjával! Elég türelmes vagyok, de már én is unom. Zsidó témában nem lehett egyezségre jutni, mert aki zsidó az zsidó élete végéig, aki nem, az meg nem. Vallásos témában nem lehet egyezségre jutni, mert aki hisz, az hisz. CHF témában nem lehet egyezségre jutni, mert akinek az 5 millios tartozása 8-re nőtt, nem fogja elfogadni a jozan hangot. Akkor pedig ne nyüstüljük egymást.
  37:
  Ha te csak a zsidó téma miatt jársz ide, akkor ne gyere. Van egy rakás portál, ahol ez megy beszarásig. Különben se szoktál kommentálni. Ettől függetlenül zsidós kommenteket átengedek, ha normális (sajnos ezt én döntöm el) és van információs tartalma, de Gedeonnál tapintható volt, hogy direkt cseszegette Dorkát. Na erre nincs szükség.
  43:
  Te meg ne örülj, mert nem lettem diszgoj, 🙂 csak utálom a szélsőségeket.

 42. 42: Teljes mértékben egyetértek a véleményeddel. Pontosan ezért irtam a posztot, mert tényleg felháborító. A mostani pápa pofáját kell csak nézni, látható rajta, hogy milyen álnok alak.

 43. 45.Na végre, azt hittem csak én látom, biztos pedofil is… 😀

 44. Remélem az ír miniszterelnök nem hagyja elkenni a dolgot, drukkolok neki.Ez a Ratzinger pápa egyáltalán nem szimpatikus amúgy nekem sem.

 45. 34. Tibor bá: Arma miatt büntibe kerül jancsika is. 🙂 Két olyan ember nincs, akik mindenben egyetértenek. A téma magában foglalja a zs kérdést. Bizonyos megmagyarázhatatlan történésekre választ tud adni Arma verziója. Már a poszt olvasása közben gondoltam, hogy ez Arma nagy lehetősége kifejteni nézeteit. 🙂
  Ráadásul a poszt nem foglalkozik az egyházon kívül létező abúzusok nagyságával, pedig úgy tűnik, hogy azok képviselnek nagyobb arányt. Természetesen ez nem mentség az érintett papoknak. A gyermekekkel foglalkozó szakmák magukban hordozzák azt a veszélyt, hogy az abúzusra hajlamos embereket vonzzák. (A cölibátus és a pedofília összekapcsolása hibás gondolatmenet!)
  Azt nem tudom, hogy a pápa mentelmi joggal rendelkezik-e, mint pl. egy miniszter. Feljelenthető-e a pápa?

  Az is szomorú, hogy üzleti lehetőséget látva ebben az ügyben olyan emberek is pénzhez juthatnak, akiket nem ért abúzus. (Ilyen szempontból könnyen olyanná lehet, mint a holokauszt.) Csőrmivel egyetértve figyelemelterelésre is nagyon jó ezt a témát időnként felhozni, ami szintén nem kisebbíti a bűncselekmények súlyosságát.

 46. Az egyedi esetek kivizsgálásával, és az eltévelyedettek felelősségre vonásával egyetértek és szükségesnek tartom.
  De hasonlóan a tömegpszichózis-szórakoztatóiparhoz, néhány hozzászólásban itt is egészen szánalmas a megbúvó kettősmérce és pc-szervilizmus. A posztban korrektebb lett volna a Vatikán mellett a rabbiátus áldásos tevékenységét is górcső alá vonni a pedofília kérdésében.
  Ugynakkor azt is naívság lenne feltételezni, hogy lesz egy másik Enda Kenny, aki a világ közvéleménye elé kiállva megteszi ezt. Talán érthető, hogy miért.

 47. 2.4.5!
  Arma! Nem csalódtam.. 😀
  Mondtam már hogy IMÁDLAK!.. 😉
  Pedig sajnos ezek a dolgok komolyak.Hiába háörözik(mérges)rád Tibor bá..

  Én sem jövök többet ide ha bevezeted az echelon szótárat Tibor bá.Csak itt tudok háörözni(mérgeskedni )mindenkire.. 😀

 48. Ennyi butaságot összevissza fecsegni…

  Adott a Római katolikus egyház, ahol tiltják a szexet, és a normális családi életet a papoknak.

  A többi keresztény egyházban nem tiltják,sőt üdvös a rendes normális családi élet.

  A római katolikusoknál sorozatos homoszexuális/pedofil visszaélések történnek, és történtek valószínűleg eddig is.

  Senki ne látja az összefüggést? A többi keresztény egyházba miért nem gyűlt oda az összes vallásos pedofil vagy homoszexuális? Könyörgöm, ezek az amúgy is frusztrált homo kispapok folyamatosan álló farkukkal küzdenek, és fantáziálgatnak mindenféléről, csak asszonyról nem, hisz akinek asszony kell, az nem megy katolikus papnak a cölibátus miatt.

  Komolyan ezt az egyszerű összefüggést nem vagytok képesek meglátni, ehelyett össze van hordva itt tücsök bogár, és mindenféle vallási butaságok.
  ———————————————————-

  A zsidó a pápa zsidó a cápa, zsidó mindenki abbáziában témát sem fogom fel ép ésszel.
  Volt ez a Jesu nevű emberke, aki egy új és forradalmi irányzatot terjesztett, és azt állította magáról, ő isten fia. Nem volt ám keresztény, hisz halála előtt nem is létezett kereszténység.Zsidó volt úgy származásra mint vallásra nézve, csak épp nacionalista nem volt, hiszen nem tartotta szükségesnek a harcot a megszálló rómaiakkal. mondott egy két dolgot, tanított zsinagógákban, tartotta a szombatot, utolsó vacsorája pedig egy széder vacsora volt.
  halála után a jézushívők nem voltak más, mint egy kis szakadár zsidó szekta. egyházának megalakítója, meg Péter, ugye az első Pápa, és mi is lehetett volna egy kis zsidó szekta vezetője, Jesua egykori barátja, mint zsidó.Aztán egy római uralkodó államvallássá tette ezt a kis zsidó szektát, ami innentől megszűnt az lenni, hisz keresztény jézushívő lehetett nem zsidó is. sőt, „rendes” zsidó nem is lett az. namost ehhez képest valaki előbányássza hogy II János Pál amúgy kerezstény mamája gyanús hogy zs. származású… nonsense.. és ha az? akkor mi van? zsidó ember is áttérhet, mert úgy érzi hogy Jézus volt mégiscsak az igazi messiás, a többiek meg talán mégis benézték. Aki magától és nem kényszer hatására áttér, abból a legmélyebben hívő, elkötelezett keresztény lesz, én annak tartom pl János Pált is, akit nagyon tiszteltem, mert jóság sugárzott belőle, és derű. ebbe belekötni szerintem egyszerűen gusztustalan..

  Viszont ha a Róm Kat egyházat végre nem reformálják meg, és nem büntetik meg a pedo férgeket, akkor a róm kat egyház menthetetlenül berohad, és egy posvány marad. ennyi az én véleményem, és teljes szívből üdvözlöm ha Tiborbá valahogyan képes lesz megakadályozni hogy minden téma ebbe a fülledt unalmas körbe fulladjon.

 49. 48: egy „komolytalan” szájton a minap volt cikk a Japánban kapható, egyértelműen pornográf célzásokat tartalmazó csokikról, édességekről. A pedofília nem korlátozódik a katolikus egyházra és annak korábbi gyakorlatával ellentétben az ilyet nem is titkolják:

  www. henrymakow.com/japanese_market_sexdrug_candie.html
  „Kondom-formájú csoki jelzi a pedofil jövőt”
  (angol nyelvű cikk)

 50. A poszthoz.A többi egyházban mindig mindenhol minden rendben van,csak itt van mindig mostanság ilyen világokat rengető cirkusz?Érdekes.Németh Sándor nyugodtan mondhatja a televizió képernyőjén vasárnap hogy lesz még keresztény holokauszt.Azért én figyelek ám mindenfelé.A szemem a fülem nyitva van..(mérges)

 51. 49:
  A posztnak nem volt célja az r.k. és a zsidó papok pedofil összemérése, mert ugye van még néhányszáz más vallás is. Akkor miért pont a zsidót pécézzem ki? Mert neked úgy tetszik? Röhej, hogy egyszeriben mindenki saját izlésére akarja ártszabni a én honlapomat. Szabad a pálya, mindenki nyithat saját honlapot és oda azt tölt fel, amit akar. Ezt a honlapot napi 1200-an olvassák. csakhogy van néhány kmmdentelő, aki túl akar nőni rajtam és irgalmatlan módon elpimaszodott. Akinek tehát nem tetszik, mehet ahova akar.
  50:
  Na most aztán tényleg beszartam. 🙂
  51:
  Az viszont teljességel logikus, hogy minden kispap jelölt tudja, hogy az r.k. papok nem nősülhetnek és nem dughatnak nőket, vagy csak komoly nehézségek árán. Ez nyilván egy erős visszatartó tényező. Nem tartja viszont vissza a homoszexuálisakat. Következésképpen az r.k. papok között jóval nagyobb arányban vannak buzik, mint a lakóssági átlag. Mondhatni a buzik gyülekezőhelye. Mivel a papok nagy hányada egyben tanító is, igen közel kerülhetnek fiatal fiúkhoz. Vagyis ez a rendszer nem fenntartható. Ha pedig egy buzi pap eljut a püspökségig, sőt tovább, akkor nyilván védeni fogja az átlagos buzi papokat.
  52:
  Persze, minden pedofil hajlamúból nem lesz r.k. pap, de előfordulási valószínűsége nagyobb.
  53:
  Mi az a keresztény holokauszt?

 52. 54!
  Majd Németh Sándor biztosan ezt is kifejti magyarázása kifejtése közben hogy mire is gondolt pontosabban…
  És nem csak felindulása hevében mondta ezen szavakat..

 53. 55: Na ne már. Te hivatkoztál rá, te említetted meg, rajtad kérem számon. Vagy olyasmit írsz be, amiről fogalmad sincs, hogy micsoda? Felelőtlenül csak szórakozol, mert hogy neked semmi se drága?

 54. Ez a Hit Gyülis Németh Sándor? Vidám vasárnap?:-) Muti Melike mit mondott, mert én nem lelem, és meghalok ha az összes vasárnapi miséjüket végig kell néznem a Youtube.on Felvétel van róla? De amúgy a Németh Sándor keresztény.

 55. 48:
  A pápa egyben a Vatikán állam feje is, és mint ilyen mentelmi joga van az egész világon. Nem zárkozom el semmilyen téma megbeszélése elől, de a kereteket nem kell kitolni az abszurditásig. Jancsika nincs büntiben és nem kívánom korlátozni, mert azon kevesek egyike aki ugyan bőlére ereszti a mondanivalóját, de lényegretörő és logikus. mellesleg közel 100 százalékban fedi az én elképzeléseimet (ami persze semmire se bizonyíték)

 56. A Vatikán kiadta a homoszexuális hajlam és a papságra való alkalmasság kérdésével foglalkozó dokumentumot, ami így szól:
  „Az egyház, bár mélyen tiszteli a szóban forgó embereket, nem veheti fel szemináriumba és nem bocsáthatja a szent rendek felvételére azokat, akik homoszexuális cselekedeteket végeznek, akik mélyen gyökerező homoszexuális hajlamokkal rendelkeznek vagy akik támogatják az ún. gay-kultúrát.”

 57. #51
  ” […] ezek az amúgy is frusztrált homo kispapok folyamatosan álló farkukkal küzdenek, és fantáziálgatnak mindenféléről..”

  Stilus virum arguit.
  És igen, ismét sikerült valakinek rámutatni a lényegre.

 58. Még a végén be kell vezetni a kis csöngettyűs módszert. csak nem lányprostinak kell táncolni előttük, hanem egy csippendél fiúnak.

 59. hmm.

  Megint a conspirációs nemzeti téma. konkrétan zs. és nem zs. Annyiban lesz egyre érdekesebb ez a poszt, hogy most már s.tánistaság is keveredik itt.

  komolyan mondom besz*rok ettől.

  A téma nem a vallás. Sokkal inkáb az, hogy mi a komolyan vett, fanatikus vallás hatása az emberekre. Korcsosít, egyfajta beszűkült gondolkodásmódot alakíttat ki az egyénnel. Ráadásul ha az szexmegvonással is jár, akkor kész a teljes elfajzottság receptje.
  Jól tette az ír figura, hogy odaszólt ezeknek a s*ggfejeknek, hogy visszább lehet venni. Én személy szerint minden papot ki nem állhatok, ez alól egyetlen egy személy volt kivétel, de neki családja volt, gyereke, meg hasonlók és ráadásul többdiplomás tanár is volt. Mindig vannak kivételek.
  Meglátásom szerint a kicsapongó papokat keményen meg kellene büntetni, nem pedig takargatni a bűnüket, mint a mi kutyánk kölyke effektusban. Így viszont csak gyangítik a saját vallásukat, rombolják az erőt, amit a kereszt képvisel még egyenlőre.
  Jelképeket ne emlegessetek, mert például a pentagramma több helyen is erősen képviselteti magát, többek között a kereszténységben is, mint szent jelkép. hozzáteszem, hogy már a kezdetektől. Szóval nem a sát*nisták fő jelképe, ők csak lopták maguknak, mert nem tudtak kitalálni semmi érdekes jelet.
  Szóval ne keverjétek a szezont a fazonnal.

 60. A legszörnyűbb talán mégis e történések üzenete a hétköznapi emberek, vagyis a mi számunkra az, hogy a népek szépen át lettek verve már évszázadok óta…..megvan a maszlag és a sok külsőség, amivel el lehet kápráztatni a hiszékenyeket….papnak lenni a nyugati világban ugyanolyan foglalkozás mint bármelyik más a polgári/civil életben. Egy gazdasági szervezet fizetett alkalmazottai, semmi több.
  Semmivel sem különbek, vagy tiszteletre méltóbbak egy átlagembernél. A cselekedeteik és a viselkedésük minősítette őket oda ahol most tartanak.

  Ezek lennének hivatottak arra, hogy mély lelki, szellemi és tiszta erkölcsű példás életmódjukkal iránymutatást, utat mutassanak a tévelygő „bárányoknak”…? 🙂

  Kíváncsi lennék, hogy a keleti részen, mondjuk Tibetben ez a pedofil téma vagy a sexualitás egyáltalán felmerül e? De vélelmezem ők más szellemi MINŐSÉG-ben működnek és nem az állati ösztönök és a természet-törvények vezérelik az életvitelüket…ezeken és a földi vágyakon már „túlvannak”, amikor a pap-i hivatást vagy a szerzetesi életmódot választják….

 61. és amúgy is, ez a sok hülye vallás a legfőbb oka annak, hogy ennyi ideggyenge, szadista hajlamú, elmebeteg ember él a mai világban. Így legalább van mire fogni az emberi hülyeséget. „mert sugallatot kapta…” „mert a biblia (akármi) azt írja itt és itt…+ és még sorolható a sok lökött kifogás a bűnügyeknél, ahol komoly dolgok is vannak már.

 62. 34 Szerintem nem jó ötlet az ilyen cenzúrázás. Épp elég helyen van cenzúra, na én azokat nem is olvasom szívesen.

 63. 66:
  Utálom a cenzurát és nem tartom elfogadhatónak mások gondolatszabadságát korlátozni. De ezzel a hatalmas szólásszabadsággal vissza lehet élni, és ha lehet, akkor vissza is élnek. Ki kell alakítani a helyes egyensúlyt. Az, aki nem képes önmagát bizonyos korlátok között tartani, nem számíthat a féktelen szabadságra, mert az másokat zavarhat.

 64. Szerintem sem jó a cenzúra, mert az az igazság rovására mehet…vélelmezem Arma már olyan összefüggéseket is lát, amit más még nem, és azért mert nincs meg XY-nak meg még az a rálátása vagy tudásszintje a témára, mint neki, azért még nem érdemes kikiáltani Armát megszállottnak…. gondolom nem véletlenül foglalkozik a témával mélyrehatóbban….

 65. 67 Tiborbá.
  Nem szeretnék közútálatnak örvendeni, mert esetleg úgy jön le hogy „miattam” lett bevezetve a cenz.. bár szerintem másokat is zavar, hogy elmegy a téma oda ahova, viszont az olvasók egy része úgy tűnik pont ezt élvezi.. de ezek a körök tényleg nem visznek sehova.
  Legjobb megoldás az önkontroll lenne, és akkor nem kéne nekem sem lereagálnom a dolgokat adva a további kanyart az elterelődéshez akaratlanul: megtehetem hogy nem reagálom le, de az meg hosszú távon káros az egészségre..

  amúgy Janifly, island, meg akit érdekel a téma, Armának van egy honlapja, ott annyit lehet ezzel foglalkozni amennyi jólesik, kiki abban hisz amiben akar… itt meg maradhatnánk tényleg legalább nagyjából a topikok témjánál, vagy legalábbis változatosabb irányokban offolhatnánk.. szerintebb emberibb lenne.

 66. Mármint Arma te is itt lennél a témákban, a másik kedvenc témát meg űzhetnéd az olajcsúcs blogon, és mindenki jól járna, hisz a nevedre kattintva innen közvetlenül léphet oda.

 67. 67: Nincs cenzura, illetve ami van, az mindig is volt. Most egy zsidó téma nem mehet fel szabadon bárki is írta azt, és akkor engedem tovább, ha szalonképes. Ugyanez van a CHF-re is. Azt is agyon nyúztuk. Aki milliókat vesztett, azt nem lehet meggyőzni semmiről, akkor minek macerálni. Persze máris meg lett kerülve, mert zsidó helyett zs-t írtatok. De nem idegesít, amíg nem lépi át az elfogadhatóság vonalát.

 68. 51 Dorka.

  „Viszont ha a Róm Kat egyházat végre nem reformálják meg, és nem büntetik meg a pedo férgeket, akkor a róm kat egyház menthetetlenül berohad, és egy posvány marad.”

  Annak ellenére, hogy vallásosnak számítom magam, egyetértek.

  De az már gyanús, hogy a paedofiliát megpróbálják összemosni az egyházzal, mint az Iszlámot a fundamentalizmussal.
  Én nem a Katolikus Egyházra fókuszálnám a reformációt, hanem az élet minden területére.

  Ha az EP egyik komoly pártjának vezetője vagy egy híres filmrendező lehet egy pedofil alak, akkor érthető, hogy a torz felállás felforgatja az emberek gyomrát, és „dolgokat” látnak minden mögé.
  Ha az „jön le” folyton, hogy a Polanszkik meg Cohn-Benditek megúszzák az erőszakot meg simogatást, a katolikusoknak meg a fejét követelik, az nem tesz jót a vallások „békés egymás mellett élésének”…

 69. 72:
  DCB korrekció: DSK = Dominique Strauss-Kahn nem csinált semmit. A CIA erősen figyelmeztette, hogy aki neki megy a $-nak, az bármilyen magas pozícióban legyen, megütheti a bokáját. Plusz nekik Sárközy nagyon megfelel, nem akartak elnök váltást Franciaországban. Nem is lesz. A szocialisták meghaltak DCB-vel együtt.

 70. Nektek úgy látszik nem, nekem viszont volt jó római katolikus papom akitől csak pozitív dolgokat kaptam. Pozitív gondolatokat és erkölcsöket. Sajnálom hogy ezt sokan nem kapták meg, és azt is, hogy a máskor lefitymált médiahíreknek sok alapot adtok. Az egyház a hívekkel egyenlő, ezen, kérlek egy kicsit gondolkozzatok el.

  Még egyszer mondom: pozitív gondolatokat kaptam. Az rossz lenne?

 71. Szerintem semmi újat nem mondok azzal, ha azt állítom, hogy széles látókörű és olvasott emberek látogatják ezt a blogot. Egy egészséges ember a pedofília szó hallatán gyomorgörcsöt kap, de legkevesebb, hogy összerándul. De említhetnénk a fitymaeltávolítást is, hiszen fontos testrészünket érinti. Ha a Vatikán kerül szóba, akkor a hit óhatatlanul érintve lesz, leginkább azzal szembeállítva, amelyik vallásból kinőtt. Mivel ennek a hitnek része a s.tánizmus is, hát érintve lett. Milyen fejezetcímeket tartalmaz a „sorsunk összetevői” rész? Háború, gazdasági válság, atomerőművek, globális felmelegedés, víz, vírusveszedelem és kultúrák összeütközése. És lám. Az utolsó fejezet a blogon is bizonyságot nyert.

 72. 67 Tiborbá:

  Már ne haragudj meg, de ez a jól ismert liberális felfogás megnyilvánulása.

  Mindenki azt mond amit akar. Ha nekünk tetszik.

  Tutko

 73. 56!
  Nem fejtette ki konkrétabban ez a dolgot,ha erre vagy kíváncsi.Hazudozni nem szoktam,főleg ilyesmi dolgokkal.Az youtubon meg nem szoktam kereskedni ilyen dolgokról,ezt a tévé műsorában hallottam élőben.Kb. egy fél éve..

 74. 73 Tiborbá

  DCB azaz Daniel Cohn-Bendit TV műsorokban dicsekedett, hogy kislányokat simogatott, a „saját” ovodájában, és élményeit könyvben is leírta, ami akkor nagyon menő és forradalmi volt… Mostanában inkább perrel fenyegeti azokat akik felelmlegetik.

  Tehát az nem állja meg a helyét hogy „nem csinált semmit”, csak a Vörös Daninak közben „lettek” jó ügyvédei…

  Mint ahogy DSK-nak is.

 75. 75: Ki az aki gyomorgörcsöt kap a pedofília szó hallatán? Talán rögvest elképzeled vizuálisan vagy mih? Érdekes.

  Aki a 21. században római katolikus, és aktív hívő, az majdnem olyan tudatlan mint az aki küld egy 300 forintos sms-t, hogy pénzenergiát küldjenek neki a tv-ben.

 76. 79:

  Ém kifejezetten nem bírom ezt a Bandit, de azért egyszer, csak egyszer nagyon szeretnék látni egy-két konkrét utalást (linket) ezekről a könyvoldalakról, és TV műsorokról, ahelyett a rengeteg helyen hallható, de csak lebegtetett süket duma helyett, hogy TV műsorban és könyvében is dicsekedett.

 77. 81. Tutko Frutics

  Tiborbá nem szereti a linkeket.
  De ha visszakeresel régi Cohn Bandites beírásokat, találsz bőven. A gugli a barátod, Youtube videót is találsz franciául is, németül is angol felirattal… Kis szerencsével már van magyar felirat is. A nagy bazár című könyve ki van adva, és feketén fehéren le van írva benne, hogy gyerekek lehúzták a sliccét és simogatták…

  Itt az eredeti szöveg: „Il m’était arrivé plusieurs fois que certains gosses ouvrent ma braguette et commencent à me chatouiller. Je réagissais de manière différente selon les circonstances, mais leur désir me posait un problème. Je leur demandais: ‘Pourquoi ne jouez-vous pas ensemble, pourquoi m’avez-vous choisi, moi, et pas d’autres gosses?’ Mais s’ils insistaient, je les caressais quand même”

  Akit érdekel a téma, az végignyálazhatja, hogy mit is jelentett egyeseknek a a 60-as évek végén a szexuális felszabadulás, és hogyan képzelték el ebben a gyerekek helyét.
  Amit most csinálnak a pedofil katolikus papok, az mindenki számára visszataszító… De az, akkor, a szabadságot jelentette… egyeseknek…

 78. 80. marv Lehet, hogy te élvezettel olvasod ezeket a sztorikat, de nekem a gyomrom kavarog. Marha érdekes.

 79. 80 Marv

  „Aki a 21. században római katolikus, és aktív hívő,”

  Miért más a 21. mint az előző 20?
  Mert most van mobiltelefon meg SMS?
  Vagy mert a pénzenergia mellett a nemhívőknek is megmondják a tutit, amit blogkommentekben kamatoztatnak?

  Általában a nem hívők szeretnek a pápa eredetén csámcsogni.
  De ez nem központi kérdés… A papok is esendőek…
  Amelyik megérdemlo a börtönt, az ülje le…
  De ne csak a katolikus papokkal legyünk szigorúak, hanem a „demokrácia” papajeival is…

 80. 58: Valóban nem vagyok cenzúra alatt, csak sajnos sok a meló, és kevés időm van kommentelni.

  Egyébként a „zs kontra nem zs” témához annyit, hogy hőbörög a rossz nehézség, csak kezdem kicsit unni, hogy valahányszor ide jövök, először mindig a pina jut eszembe…

  No, de a viccet félretéve, a cenzúrának szerintem sincs értelme. Legfeljebb majd nem „zs”-t mondanak az érintettek, hanem hottentottát. A cenzúrát mindig is ki lehetett játszani, és az emberek mindig is megtették ezt. A cenzúra fenntartásának egyetlen módja, ha konkrétan fizikai félelemben él az, aki olyasmit mond, amit a „hatalom” nem akar – ez pedig itt nyilván megvalósíthatatlan.

  Az ilyen „ideológiai” viták elsimítására két mechanizmus van:
  1. Az, aki szívesen beszél róla, kicsit visszafogja magát és finomabban adja elő, amit akar.
  2. Az, akit érint és bánt, kicsit feljebb engedi a saját ingerküszöbét.

  Én az egyik csoportba se tartozom (nem beszélek róla és nem is érint), mert jelen pillanatban az életemnek ez nem meghatározó része. Egyedül az verte ki nálam a biztosítékot, amikor Dorka nem akart ide írni tovább, mert értékesnek tartom a gondolatait, illetve úgy általában élvezem a „társaságát” ezen a blogon. Magától értetődik, hogy ez Mellikére is igaz, úgyhogy ha ő meg a cenzúra miatt akarná itt hagyni a blogot, akkor a magam részéről én a cenzúra ellen vagyok.

  Az rám nézve persze egyenesen kibaszás, ha a kommentek hossza is korlátozva lesz, mert mint Tibor bá is kifejtette, szeretem bő lére ereszteni a mondanivalómat. Mondjuk ez főleg azért van, mert tíz ujjal gépelek, így ahogy jönnek a gondolatok, úgy mennek is bele a kommentbe.

 81. 73. alatt csináltam egy hülye nagy hibát. Dominique Strauss-Kahn-t (DSK) összekevertem Daniel Cohn-Bendit-al (DKB). Ez ugyan a szövegből kiderülhetett volna, de nem derült ki. DSK az IMF vezrigazgatója volt, amíg nem kritizálta a FED dollár manipulációját, akkor New Yorkban nemi erőszakot „követett el” na ez volt számára és mások számára is a figyelmeztetés, akik nem tudták volna, holgy miért halt meg Szaddam Husszein és miért fog most meghalni Gaddafi. Ő fehér ember, nem halt meg, de kapott regy leckét. (DCB) Daniel Cohn-Bendit valóban arról híres, hogy 1) támadta OV-t, 2) korábban voltak hajmeresztően merész szexuális elképzelései. Az orbánhívők ezzel vágtak vissza, szerintem helytelenül. A B-moll zongoraversenyre nem lehet azt mondani, hogy szar, mert Csajkovszky buzi volt. Orbán diktatorikus törekvédsei se helyesek, mert a kritizáló DCB pedofil (ami nincs bizonyítva).
  CENZURA: eddig is volt. Az, aki hülyeségeket firkált, vagy elfogadhatatlanul ocsmány volt a stílusa, szpam listára került. Ha vélhető volt, hogy gatyába rázza magát, az moderálandó listára került és ha néhány alkalommal normális volt, akkort feloldottam. Ha nem így tettem volna, akkor már nézhhetnénk a honlapot hova sűllyedt, mert egyaesek minden törekvése, hogy mindenbe beleszarjanak, majd tovább állnak. Jancsika továbbra as lepötyögheti az összes gondolatát, legfeljebb 2000 karakteres kvantumokban, egymás alá. Ez a 2000 karakteres váltás egy jó figyelmeztetés, hogy rendezzük a gondolatainkat. Különben még nincs bevezeteve, csak kilátásba helyeztem. Nem is az a főbajom, hogy hosszúak ezek a kommentek (némelyik másfél méter hosszú), hanem hogy egyetlen egy téma köré vannak fonva. Ez többé kevésbé igaz Lorándra, Gézára, és Gedeonra. Jancsika több témában is megnyilvánul, de elég rendesen ismételgeti önmagát.

 82. A miniszterelnök nem támadja Jancsikát! (és nem is pedofil)
  Viszont 2000 karakterenként kötelező lesz a kvantum csendje. Ez egy meditációs pillanat mikor a gondolataink között fellépő szünetet kell kifigyelni. (tényleg van ilyen gyakorlat Tibetben) 😀 😀

 83. 33:
  Jenő atyával volt szerencsém találkozni Püspökszentlászlón. Megragadó személyiség volt. A boldoggá avatásáról nem tudok.

 84. Üdv Tibor Bá és Mindenki!
  Valahol olvastam: Ha 1 embernek van egy képzeletbeli barátja az hülye. Ha SOK embernek ugyanaz a képzeletbeli barátja, na.. azt már Vallás-nak hívják.
  Nincs is ezzel nekem bajom. Mindenki azzal barátkozik akivel akar.
  Számomra csak az dühítő, mikor a családom adóforintjait – a nagy elvonások közepette – a Katolikus Egyháznak adják, mikor MI egyáltalan nem KÉRÜNL a „szolgáltatásaikból”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük