(2192) Angol viccek

Tibor bá’ online

 

Valamikor Budapest volt a viccek fővárosa. barátom Sydney-ben 40 éven át volt a társaság közepe. Semmi mást nem csinált, mint a régi magyar vicceket lefordította angolra. A magyar vicceknek nem volt párja. A legszörnyűbb Rákosi rezsim közepette is egyre-másra születtek a jobbnál jobb politikai viccek. Hogy újabban nincsenek viccek az szinte megmagyarázhatatlan. Nekem az a feltételezésem, hogy az ország népe, a budapesti lakosok szarabbul érzik magukat mint Rákosi alatt, hogy már viccet gyártani sincs kedvük. — És akkor miért ezek az angol viccek? Be akarom mutatni, hogy az angol észjárás mennyire működik másképp, mint a magyar. Ezt elsősorban onnan lehet észrevenni, hogy az utolsó mondat elején se tudod előre kitalálni, mi lesz a poén.

I.) Éjjel 1 órakor egy rendőre megállít egy idős férfit, és kérdőre vonja, hogy mit csinál ilyen későn az utcán? A férfi azt állítja, hogy egy előadásra megy, ahol kioktatják az alkohol káros hatásáról. Na ne már – így a rendőr – és aztán ebben az időben ki a fene tartja azt az előadást? A feleségem – válaszolt a pasi.

II.) Egy idős hölgy elmegy a papjához és elpanaszolja, hogy van két papagáj tojója (nőstény), de azok állandóan azt kiabálják, hogy „kurvák vagyunk, nem akarsz megdugni?” Hát ez szörnyű – mondja a pap – de van egy ötletem. Nekem van két hím papagájom, akik egész nap a rózsafüzért morzsolgatva imádkoznak. Zárjuk őket össze, majd azok leszoktatják a tojókat a  ronda beszédről. Másnap az idős hölgy elviszi a két papagáját, amelyeket a pap egyből berak a hímek kalitkájába, ahol azok elrikkantják magukat: „Kurvák vagyunk, nem akarsz megdugni?” – Erre az egyik hím papagáj ledobta a rózsafüzért és elrikkantotta magát – hagyd abba, isten meghallgatta az imánkat.

III.) Egy chicagói férfi készült át repülni a napos Floridába, de egyedül kell mennie, mert a feleségét az utolsó pillanatban behívták a munkahelyén egy napra. Megérkezése után a férfi a szállodából e-mailt akart küldeni a feleségének, de nem találta a papírt, amire felírta címét, így aztán megpróbálta emlékezetből beírni a címet. Sajnálatos módon az elírt cím is kiment valakihez, pontosabban egy idősebb nőhöz, aki éppen az előző nap özvegyült meg. Mély fájdalmában a csöngetésre megnézte a számítógépet, ahol volt egy bejövő levél, amit elolvasva elájult és hanyatt vágódott a padlón. A zajra befutott a szobába a fia és a lánya, a lánya élesztgetni kezdte, míg a fia megnézte az üzenetet, ami így szólt: Drága kis feleségem, sikeresen bejelentkeztem, minden el van rendezve, várom a holnapi érkezésed. Szerető férjed. U.i. Itt aztán jól befűtöttek.

IV.) A temetkezési szertartás befejezése után két segéderő felemelte a koporsót és megindult vele a kripta felé, de az elől menő rosszul vette a kanyart, a koporsó a kripta bejáratába ütközött. Az ütközés után a koporsóból egy mély sóhajtás hallatszott. Kinyitották a fedelet, és meglátták, hogy az elhunyt feleség csak tetszhalott. Öt évvel később a nő újra meghalt. A temetési szertartást ugyan abban a temetőben végezték, de még a segédkezők is ugyanazok voltak. A szertartás után felemelték a koporsót és megindultak a kripta felé, mikor is a férj hangosan utánuk kiáltott – óvatosan a kanyarban!

V.) Az utcán egy taxit leintett egy apáca, majd beszállt. Ettől a perctől kezdve a sofőr nem tudja levenni a szemét az apácáról. Egy idő után megszólalt az apáca – fiam mért nézel rám ilyen feltűnően? – A sofőr így válaszolt: Tisztelendő anyám nem merem elárulni. Csak ki vele – így az apáca, nincs olyan, amit én már nem hallottam volna. Tisztelendő anyám egész életemben szerettem volna egy apácával csókolózni. Vágyad teljesítésének nincs semmi akadálya, de van két feltételem: nem lehetsz nős és katolikusnak kell lenned. Tisztelendő anyám én katolikus vagyok és nincs feleségem. Akkor fiam fordulj be ebbe a mellékutcába. Néhány perc csókolózás után a taxi folytatta az útját, de a sofőr hangos zokogásba kezdett. Mi a baj fiam – kérdezte az apáca. Tisztelendő anyám nagy az én bűnöm, mert hazudtam. Nős vagyok és zsidó. Semmi baj fiam, mert én Kálmán vagyok és egy jelmezbálba tartok.

VI.) A városba lóháton érkezett egy cowboy, megállt, a kocsma előtt bekötötte a lovát, bement a kocsmába, hogy csillapítsa szomját, ezért rendelt egy korsó sört. Ez után kiment a lovához, de annak csak hűlt helyét találta. Visszament a kocsmába, kért még egy korsó sört, elővette a coltját, kettőt a levegőbe lőtt majd megszólalt – mire ezt a korsó sört megiszom, ha nem hozzák vissza a lovamat azt fogom csinálni amit tegnap Texasban tettem. Csodák csodájára, mire megitta a sört a ló visszakerült a helyére. Felült a lovára, de a kocsmáros még utána kiáltott – áruld már el, Texasban pontosan mit csináltál? Mit csináltam? Hát mit csinálhattam volna? Gyalog mentem haza.

Tudom ezek vérszegények voltak a magyar mérce szerint. Le4gyen akkor itt egy ízig-vérig magyar zsidó vicc. Kohn lefekvés után forgolódik az ágyában, nem tud elaludni. A felesége kérdezi, hogy mi a baja? Szemben a Grünnek tartozom 100.000 forinttal, amit holnap reggel meg kellene adnom, de nincs egy vasam se. Erre Kohnné kinyitja az ablakot és átkiabál Grünnek: Grün úr. Mit akar Kohnné asszony – kérdezett vissza Grün. Úgy tudom, hogy a férjem tartozik magának 100.000 forinttal. Igen. És holnap reggel kellene megadnia. Igen. Vegye tudomásul, hogy nem fogja megadni. – és ezzel becsukta az ablakot. Na látod fiam – szólt a férjéhez – most majd ő idegeskedik.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

8 gondolat erről: „(2192) Angol viccek

 1. „Nekem az a feltételezésem, hogy az ország népe, a budapesti lakosok szarabbul érzik magukat mint Rákosi alatt, hogy már viccet gyártani sincs kedvük.”

  Vagy van , csak másképp. Más a hordozó közeg.
  Rengeteg a vicces videó, mém, tiktok stb. manapság is, jóval több mint régen, persze, nem tudom bizonyítani, csak úgy érzem.
  Nem is biztos, hogy rosszabb színvonal. Jó humoristák is vannak, Bödőcs gyakorlatilag közelíti a Hofi szintet.
  Más mint régen volt, az igaz.
  Amikor műsor lehetett az, hogy ( szegény) Antal Imre ( szar) vicceket mesél a tévében.
  Akkor az volt, csak az. Azon nevetett a sok buta paraszt. Nem tudta magáról persze,honnan tudta volna.

  Emlékszem, mikor külföldi vendég jött hozzánk vagy 15-20 éve, és borzadva látta, hogy itt még Benny Hill show megy a tévében. Azt mondta, ilyen már náluk elképzelhetetlen lenne, óriási szégyen.

  Változás van. Vicc biztosan kevesebb van, humor nem biztos, csak más a formája.

 2. Antall Imre kislábujja többet ér Hoffmann derekánál. „Hofit” mint etalont emlegetik ma is annak az identitásvesztett, már iparvárosban szocializálódott prolirétegnek ivadékai, akik a legbuzgóbban „parasztoznak”, nehogy visszataláljanak az elfelejtett földműves nagyszülők örökségéhez.

 3. „Antall Imre kislábujja többet ér Hoffmann derekánál.”

  Azért nem halt még ki a magyar humor:-)

  Pavel,
  gondolom, neked mai napig megvannak a székely, cigány, zsidó stb. vicc-kötetek. Az de gáz volt. Emberek vicceket olvastak, ma már el se hinnék a fiatalok!
  Talán még a Hahota kiadványok is megvannak, Pavel? 🙂

 4. Tibor bá,

  Viccekről gondolom nem csak nekem jutnak eszembe azok a figurák , akik a vállalati, családi összejövetelek alkalmából folyton vicceket meséltek. A többiek hallgatták.
  Azt hitték viccesek, mert vicceket mesélnek.
  Már akkor is sokan tudták, hogy ez nem vicces, hanem gáz , nagyon gáz.
  Ez csak egy adalék, miért „hallhatott” ki ez a műfaj.

 5. Pavel,

  félre ne értsd, nem Antal Imrét akartam bántani.
  Ő egy érzékeny, művész ember lehetett, akinek borzasztó érzés lehetett, hogy olyan kommersz szart kellett csinálnia, parasztoknak, ami neked annyira tetszett.
  Biztos vagyok benne, hogy nem csak a homoszexualitása miatt, hanem emiatt is lett mata alkoholista.

 6. 5

  Ha már vicc és Antal Imre . Úgy hallottam hogy ő legendásan sok viccet tudott fejből…legalábbis egy anekdota szerint órákig volt képes vicceket mesélni……és ahogy mondta. De ez is mintha csak pótcselekvés lett volna mint az élete…… Én nagyon kedveltem. Szomorú ,hogy így ért véget és egész életében apró pénzre kellett váltania tehetségét ….rossz időben rossz helyen. Nagyon nagy párost alkottak Kudlik Júliával a színpadon. Régen volt ….szomorú nosztalgia.

  Amúgy az ízig-vérig magyar zsidó vicc utcahosszal nyert…..mint mindig 😀

 7. 6 – Tom:
  A magyar zsidó mentalitásból fakadó viccek egy külön kategória, ami semmihez se mérhető, mert végtelen bölcsesség sugárzik belőlük.

  Klein haldoklik. A család búcsúzik tőle. Elsőre a felesége, majd a négy lánya. A végén Klein megszólal, mind itt vagytok? Igen, válaszolnak. Úr isten – így Klein – akkor ki van az üzletben?

  Kohnt éjjel-nappal csalja a fiatal felesége. Egy idő után barátja Grün szól neki. Erre Kohn: nézd inkább vagyok egy jól menő üzletben csendes társ, mint egy hanyatló kóceráj kizárólagos tulajdonosa.

 8. Katonatörténetek – sorozáskor. Állítólag megtörtént 🙂
  -Aki y-nal, cz-vel, két f-fel vagy egyéb különleges módon írja a nevét, előre szóljon az írnoknak!
  -én y-nal írom.
  -igen, hogy hívják?
  -Nagy Pál.

  (egyébként a katonatörténetek még az a műfaj, amely -katonaviselt- társaságban síkos lejtő. Mindenki el akarja mondani a sajátját.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük