(517) Tibor bá’ online – Génsebészet/kapitalizmus/MONSANTO

öSnowwolf niknevű (Emese) hozzászólónk lefordított egy román forrásmunkát a GM témáról, amit némi szerkesztéssel alább olvashattok:

A gének a kromoszóma azon elemei, amely többek között meghatározzák a felmenők tulajdonságainak, és néhány halálos kimenetelű betegség örökíthetőségét is. Miután az emberi génállomány feltérképezése elkészült, a tudomány nagyot lépett előre az örökletes tényezők felismerésében és kezelésében. Például úgy, hogy  felfedi az emlőrákra hajlamosító gént, lehetőséget nyújtva a betegség megelőzését elősegítő kezelésre.
Eddig mintegy 10.000 emberi gént szabadalmaztattak az Egyesült Államokban. Ám,  ezen szabadalmakat megkérdőjelezte nemrég egy amerikai bíróság. Ugyanis a jelenlegi jogszabályok értelmében, az emberi testnek életfontosságú része valaki más tulajdonát képezheti. Konkrétan, azok a gének, amely jelzik a mellrák kialakulásának lehetőségét,a Myriad Genetics tulajdonában vannak. Annak kiderítésére, hogy a betegség örökletes-e, el kell végezni a Myriad Genetics szabadalmaztatott BRAC vérvizsgálati tesztet. Amennyiben ezek a mutációk megtalálhatók, az azt jelenti, hogy nagy a kockázata a fejlődő emlő- vagy petefészekráknak (négyszer nagyobb a mellrákra és negyvenszer a petefészekrákra). A Myriad Genetics az egyetlen cég amelyik a tesztet elvégezheti a szabadalom alapján, és egy tesztért 3200 dollárt kér.

Myriad Genetics szabályozza az összes vizsgálatot a mellrákot örökítő két génnel kapcsolatosan, és ez az egyetlen olyan vállalat, amely szabadalmaztatta ezeket a géneket. Senki más nem tesztelheti, a kutathatja, illetve nem fejleszthet ki terápiákat a Myriad Genetics hozzájárulása nélkül .

Mára már az emberi génállomány egyharmada szabadalmazott. A szabadalmazások 1980-ban kezdődtek, amikor az amerikai Legfelsőbb Bíróság úgy döntött, hogy egy életformát is lehet szabadalmaztatni (ebben az esetben a kiömlött nyersolaj szennyeződések felzabálására használt genetikailag módosított baktériumok). Több biotechnológiai vállalat nyitott ajtónak látta ezt a határozatot sok más életforma szabadalmazásához, mint pl. az emberi gének. Azóta, 10.000 gén van szabadalmazva, közel egyharmada az összes emberi génnek. Lory Andrews, a College of Law Chicago-Kent tanára azt mondta, hogy a gének szabadalmazása komoly negatív hatással van az egészségre. „A szabadalom kimondja, hogy: Enyém a gén, enyém ennek bármely jövőbeni mutációja, bárhol és bárki által legyen az felfedezve. Ezáltal birtokolja a bárhol utólag felfedezett vonatkozó kezelést is, és ebben az esetben, a Myriad tulajdona az a gén, amely a mellrákot okozza,” magyarázza Andrews .

De nem ez az egyetlen olyan cég, amely ezekből a szabadalmakból profitált. Dr. Aubrey Milunsky, a Bostoni Egyetem világhírű vezető genetikusa azt mondta, hogy „kénytelen voltam megállítani 14 genetikai teszt végzését gyakori betegségek kimutatására. Egy süketséget okozó szabadalmazott gén miatt (az Athena Labs figyelmeztetésére) Milunsky nem végezheti az izomsorvadás és policisztás vese betegségek genetikai tesztelését. Milunksy szerint „A gén egy természetes, élő dolog. Hogy az ördögbe lehet a gének szabadalmát engedélyezni?”

Ha a teljes genetikai szerkezet vizsgálatát végzi bárki is, kerülni kell a szabadalmazott gén vizsgálatát, mert ez a szellemi tulajdon megsértése lenne. Ha ezt a vizsgálatot el is végzik, az eredményeket nem hozhatják nyilvánosságra. „Egy szabadalmi törvény szerint nem szabadalmazhatóak a természeti törvények, a természet termékei és az elvont gondolatok. Ez a jog sérül az emberi gén szabadalmazásával” érvel Chris Hansen. „Ha a Myriad Genetics felfedezi a mellrák gyógyszeres kezelését, új gyógyszert vagy tesztet, akkor ezeket szabadalmazhatja. Amit nem lenne szabad szabadalmaztatnia, az maga a gén” magyarázza Hansen.

Egy héttel ezelőtt egy szövetségi bíró úgy határozott, hogy az Amerikai Polgári Szabadságjogok Uniója (ACLU) győzött a Myriad Genetics-el szemben. A bíró szerint az emlőrákot okozó gének és ezek vizsgálatának szabadalmaztatása jogtalan , mert az emberi gének valóban a természet termékei.

Az eredeti cikk megtalálható: http://bit.ly/jlxlx2

Erre röviden csak azt mondhatjuk, hogy tombol a kapitalizmus, most már hazánkban is. A különböző társadalmi berendezkedésekre az volt jellemző, hogy bizonyos rétegek (vagy osztályok) számára kedvezőek, bizonyos rétegek számára pedig előnytelenek voltak. A kapitalizmus mai formája viszont a teljes emberiség számára jelent katasztrófát, mert egyes csoportok emberellenesen használják ki a lehetőségeket – természetesen hosszabb távon önmaguk kárára is. Az egyik ilyen csoport a múltkoriban tárgyalt MONSANTO multinacionális vállalkozás, ami – talán nem mindenki tudja – betette lábát Magyarországra is.

i

Ráadásul csak az isten tudja, hogy ezekben a fólia sátrakban mit tesznek-vesznek.

ii

Minden esetre vegyétek észre, hogy a kapu mellett van egy őrtorony is, ahonnan körpanorámás kilátás van. A képeket készítő olvasónk (aki csak a Tamás keresztnevet árulja el magáról) beszámolója szerint a biztonsági őr lefényképezte őt. Ennek az égvilágon semmi értelme nem volt, csak a cég agresszív magatartását húzza alá.

56 gondolat erről: „(517) Tibor bá’ online – Génsebészet/kapitalizmus/MONSANTO

 1. Köszi Tibor bá, hogy külön bejegyzést szántál erre. Szerintem ezt a gyógyszeripar lovagolja, mert állítólag ez lesz a jövő orvostudománya. A személyre szabott géntérkép és kezelés. Qva drágán megcsinálják majd a géntérképedet, max fizeti a biztosító (az is a mi pénzünk, ugye), és felírnak majd egy személyre szóló méregdrága gyógyszert, ami pont annyit fog érni, mint az eddigiek. De az is lehet, hogy kivágnak belőlünk egy-két állítólag hibás gént a „gyógyulásunk érdekében”, s ki tudja majd ellenőrizni, hogy az a méregdrága műtét mivel jár, hiszen csak ők tudják ellenőrizni, hogy mivé szabtak át. A gyógynövényipart megölték, maradnak a saját termékeik. Most már csak a homeopátiát és az akupunktúrát kell betiltaniuk. Amúgy is panaszkodnak a homeopata orvosok, hogy a remédiumoknak már nincs meg a régi hatása. Ugye azokat is gyógyszergyárak készítik. A vitaminkészítményekben sem tuti, hogy megvan mindaz, amit a doboz ír. Történetesen ezt igaz, állatvitaminokon, de kimutatták, hogy a hatóanyag csak nyomokban volt meg. Valaki épp a doktorátusát készítette, így derült ki a kutatólaborban, ez nem jelent meg hivatalosan sehol. Ha bajod van, keress egy jó akupunktúra szakorvost. Megéri a pénzt. Én már azt sem tudom, ki a háziorvosunk, „normális” orvoshoz nem járunk.

 2. Néhány molotovkoktéllal megnézhetjük mi van a sátor alatt… 🙂

 3. Tibor bá, nem ide tartozik, de mi van az égen csíkokat húzó repülőgépekkel, amik után nemsokára befelhősödik az ég? Vajon mit köp le majd az a felhő, és milyen valódi célból?

 4. Na, csak elő kell vennünk a sutba dobott régi „elavult” technikákat, mint az akupunktúra, ajurvéda, kínai 5 elem tan, meg a többi jól dokumentélt és alaposan kipróbált gyógymódszereket, amik mind az egyensúlyi állapotból való kibillentségek visszabillentésével gyógyítanak.
  Eszemben sincs allantas anyagi haszonszerzésre alapított cégektől, kétes eredetű titkos receptek alapján készített méregdrága készítményeket vásárolni! Istenem micsoda milliárdok mennek el a propagandára hogy az amúgy egészséges gondolkodású embereknek megforduljon a logikája és bevegye a kényelmes, menő, csak bekapom és meggyógyulok dumát! Ja és mindez a vásárlók pénzén, naná!

 5. Jó helynek tűnik ez a Monsanto, nem volt kiírva, hogy melóst vesznek fel? 😀

 6. Nagyon szép okos.kodo amivel újra és újra előjössz.
  1. Csalások. Hogyan szűrjük ki a sarlatánokat?
  Á tudom: Minden jógi, arjuvédaizé csakis szent ember lehet, térdre előtte! Ha az mondja egyél hamut, akkor rajta! Nincs senki aki loncsos hosszú hajjal, szivárványszínű köpenybe burkolózva alantas anyagi haszonszerzésre hajtana! Egyetlen receptjük sem titkos! Készítményeiket ők ingyen adják! Nem méregdrágán, nem verik át a szerencsétlen reményvesztett rákos betegeket, áááááá dehogy!
  Csak lemegyek hídba, meg spárgába és meggyógyulok dumát meg én nem veszem be!
  2. Ha valaki mégis tutira jó gyógyító, hogyan, milyen keretek között adja át tudását? Egy mester, egy tanítvány? Így nem csoda, ha nem tudtak „elszaporodni”! Ha annyira tudják ott keleten az indiaiak a frankót, akkor miért vedelnek arzénos vizet, és pusztulnak el nyomorúságosan?

 7. Jól van mostmár én is unom magamat, de nem kell szűrni a sarlatánokat mert ami működik az működik, ami nem az nem. Bonyolult? Egyszerű, aki ingyen adja a gyógymódot, és úgy kell rátukmálnod egy kis tojást vagy lisztet, az nem sarlatán.
  A híd, meg a spárga dolog meg ugyan úgy működik mint az akupunktúra, ugyanazokat a meridiánokat ingerli csak más módszerrel, egyébként meg győződj meg magad, mondj egy testi tünetekkel bíró bajodat és megpróbálok rá gyakorlatot mondani. Legyen türelmed aztán gyakorolni naponta 15 percig mondjuk két héten át, aztán nyilatkozzál mi lett. Ha meggyógyul, akkor ha ujra előjönne ismét csinálod de minél rövidebb idő alatt észreveszed hogy kezd előjönni, annál rövidebb ideig kell gyakorolni az elmúláshoz. Végül már érzed, hogy majd elő fog jönni, csinálsz egy 2 perces gyakorlatot és nem jön elő. Ez az állapot az egyensúlyos állapot amiről beszéltem. Ha a társadalom egésze képes lenne ezt megvalósítani akkor beszélnénk aranykorról…Ma a legsötétebb kor van, persze hogy rengetegen élnek nyomorban.
  Nem az az igazi cél, hogy elszaporodjanak a mesterek, hanem hogy mindenki maga legyen saját testének mestere, ne a gyógyszerreklámoknak higyjen vakon. Sajnos teljesen átfordult már a közhit a sok tv hatására és azért kell küzdeni hogy …. hagyjuk uncsi.

  finom tea rossz hatással – rosszízű tea jó hatással, melyiket választod?
  Álltalában az emberek melyiket választják? Na ugye, ezért betegek.

  (amúgy a hamu nem rossz, lugosít) 😀

 8. A MONSANTO hírhedt RoundUp márkanevű gyomirtója bármelyik barkácsáruház-lánc kertészeti osztályán beszerezhető.
  Érdemes elolvasni erről a gyomirtóról a MONSANTO-könyv (Marie-Monique Robin: Monsanto szerint a világ) vonatkozó részeit.

  Egyébként az egész könyv roppant tanulságos, és gyomorforgató.

 9. „de nem kell szűrni a sarlatánokat mert ami működik az működik, ami nem az nem. Bonyolult?”

  MEGVAGY!

  Igen, vazze, bonyolult. Mert míg kipróbálok mindent, mire megtalálom az „igazit” addigra kampec. A gerincproblémámra (alsó csigolyák, majdnem sérv) a „hivatalos” gyógytorna is frankó volt. És arra ugyanez igaz:
  „Ha meggyógyul, akkor ha ujra előjönne ismét csinálod de minél rövidebb idő alatt észreveszed hogy kezd előjönni, annál rövidebb ideig kell gyakorolni az elmúláshoz. Végül már érzed, hogy majd elő fog jönni, csinálsz egy 2 perces gyakorlatot és nem jön elő”
  Nincs új a nap alatt, „mindenki maga legyen saját testének mestere” – ezzel nagyon egyet tudok érteni. De sajnos időnként a kémia ad megoldást. A posztban bemutatott szélsőséges „gyógyipari” mentalitás éppoly elvetemült, mint az önjelölt csodadoktorok tevékenysége.
  A magam részéről pedig finom csipkebogyó teát iszom, meg esténként egy kupica igazi pálinkát, elrágok egy fokhagymát, egy nagy kanál igazi méz. 5 nap után nincs hörghurut, arcüreg, vagy torokgyulladás. Ha viszont mondjuk véreset vizelnék, gondolkodás nélkül rohannék az orvoshoz.

 10. minden gyógymódnak megvan a helye, amennyiben nem tör kizárólagosságra, és nem az a célja, hogy kifossza a pácienst vagy jobb esetben a saját egóját pöffessze (a gyógyítókra értem-a hivatalosakra és a természetgyógyászokra egyaránt: „hű,meggyógyítottam ÉÉÉN egy embert, hajoljatok meg) hanem az, hogy meggyógyítsa.

  De itt a gének levédése valóban lehet hogy tovább mutat a méregdrága gyógyászatnál. Ezt vszeg csak egy kutatóorvos tudná, de az tuti nem fogja elárulni, búcsúzhatna a doktorátusától// kőkemény bankszlájától.

 11. 10. Derékfájásra:
  oka:
  Nagy terhek hosszú cipelése. (Lelki teher is)
  Lehet szél-(csont)probléma a durva, hűvös, nyers minőségektől – vagy víz-energia-probléma a hideg szövettől.

  A hörghurutod víz problémára utal

  Gerinccsavar, Hátnyújtó testhelyzet,
  Jóga mudrá

  teákba:
  boróka, bojtorján, babér, szezám, rózsaszirom, cickafark, szeklice, kurkuma

  Ha tényleg víz problémád van, akkor ösztönösen jó gyógyszer a pálinka, a fokhagyma, (de délelőtt 10kor, illetve este tízkor mert akkor aktív az erre ható meridián a kínai szerint)

  Láttatlanban ennyi, ez alap tudás volt régen, ma is oktatni kellene az iskolában kötelezően. A mai embereknek meg ott van a géngyógyszer meg végül a modern rabszolgaság…
  Ne bennem keresd a hibát, met mindenki olyan amilyen másképpen közelítjük a problémát, de a cél ugynaz. Azt szeretném csak hangoztatni én is mindig, hogy van egyszerű megoldás mindenre már rég, csak át kell nézni a régi gyógyrendszereket. Itt a géncuccokkal arra megy ki a játék, hogy fizess ha élni akarsz, többet fizess ha mást akarsz másnál, még többet fizess ha egészséget akarsz, és a gatyádat is fizesd rá ha még boldog is akarsz lenni, vagy mész a levesbe! Ez rabszolgaság, mostmár törvény is van rá de hova vezet? Mindenki robot lesz, de nem baj:
  Tibor bá’ online – Kitalálták az örök életet?

 12. Azért a „gének levédése” kifejezés egy kicsit félrevezető. Ha valóban sikerült volna levédeni a géneket, akkor holnaptól minden ember a puszta létével perelhető lenne 🙂

 13. Lám, benned van a gén, te is a mi klónunk vagy! 😀

 14. 6!
  Melós sehova ne kell..Termelni már nem kell.Nincs is pénz..

  A sorsunk a DNS-be van megírva,nem a csillagokba.De szerintem még ez sem 100%..Ma már géneket lehet bekapcsolni,meg kikapcsolni ,nem nagy ügy..
  Én 8 hónapja csináltattam genetikai vizsgálatot..Tehát nem teljes géntérképet,csak egy pár gént nézettem meg.Nem volt horribilis összeg..És nem azért hogy örökké éljek,és nem azért hogy gyógyszerekkel tömjem magam.Csak kiváncsiságból,és a pánik betegségem miatt..
  Én nem kerítettem neki ilyen nagy feneket..

 15. Halkan azért még megkérdezném, nem kötekedésképpen:
  -Ha a problémákra (egészségügyi, filozófiai) már megvan a megoldás régen, akkor mára hogyan romolhatott így el minden?
  A „régiek” hibája minimum annyi, hogy nem tudták a tudásukat átadni, elfogadtatni. Ha visszatérünk az ősi módszerekhez, az ősi hibákat is elkövetjük, ugyanoda jut a világ, mint most.

 16. Egyébként minden tiszteletem Emesének a forditásért,és Tibor bának a közre adásért.

  Na most vagy eltűrjük hogy ezt csinálják,vagy elmegyünk és fejbe lőjük mindegyiket akik ezt csinálják.Az, hogy egymást hergeljük ezzel,és szörnyülködünk,azzal úgysem sokra megyünk..

 17. „Ennek az égvilágon semmi értelme nem volt, csak a cég agresszív magatartását húzza alá.”

  Meg azt hogy a fejlesztés katonai jellegű.

 18. 18 A lakosság alapvető élelmezésének biztosítása nemzetbiztonsági fontosságú (kéne legyen). Az a tény, hogy egy idegen multinaci ebbe a fotó szerinti módon beleavatkozik, hát…

 19. 20.)
  Azt hiszem, Ezek sokkal veszélyesebb folyamatok, mint mondjuk a nemzetközi áruházláncok, meg hasonlók, mert az egyszerű ember nem érti.

  Ha van kedved, nézz bele a nanotechnológia körüli ködbe.
  A biotechnológiából tanulva, szinte SEMMI információ nincs róla.
  Például a különleges izzadságelszívó alsóruha is így készül.
  Viszont egyesek összekapcsolták a rákkal… Kutatni meg nem egyszerű.
  Rengeteg kozmetikai termék használ nanotechnológiát hogy a megfelelő rétegbe kerüljön a szer. Erről se tud semmit a mezei pógár…

  Lassan észre kell venni, hogy a technológia igazi célja nem az életünk könnyítése, hanem sokkal sötétebb…

 20. 17-re:
  A fejbelövéssel, meg az erre való utalással is csak óvatosan. Nevezett cég amerikai, s mindenki tudja, hogy az amerikai cégek üzleti érdekei külföldön milyen típusú védelmet élveznek.

 21. Pár gondolat a témához.
  1. Nekünk már 1999-ben azt tanították a biokémián, hogy „jönnek a genetikai gyógyszerek”, amiknek nem lesz mellékhatása. Nos, azóta nemigen jöttek, szóval szerintem ez egy kicsit nehezebben megvalósítható, mint az ember gondolná. Bizonyos szűrési technikák persze elterjedtek, pl. a PCR (Polynuclease Chain Reaction) vagy a DNS-chipek, ezek természetesen méregdrágák, hiszen szabadalmaztatva vannak, de ez nem új, a „hagyományos” gyógyszeripar ezt csinálja már több évtizede.

  2. Ha már a gyógyszeriparnál tartunk, igen, az elvileg MÉG élő alapelv, hogy szabadalmaztatni nem lehet valamit, ami a természetes környezetben már régóta előfordul. DE minimális változtatások után már lehet ugyanazt szabadalmaztatni, hiszen az korábban nem fordult elő. Az egész gyógyszeripar ezen alapul. Gyakorlatilag a ma forgalomban lévő gyógyszerek 100%-a valamilyen természetes hatóanyag származéka. Konkrétan a gyógyszereink 75%-át az esőerdőkben előforduló növények kivonataiból alakították ki. A poén az, hogy a növényekből kivont EREDETI molekulák MINDEN esetben hatásosabbak, mint a származékaik – CSAKHOGY azokat nem lehet szabadalmaztatni. Így aztán meg kell őket változtatni egy kicsit, ezt-azt át kell „dobálni” a molekulán belül, hogy olyasmit hozzunk létre, ami még nem volt, így lehet rá szabadalmat bejelenteni. Ez természetesen az alábbi „mellékhatásokkal” jár:
  – az így kialakított molekula nem lesz természetes, míg az eredeti az volt
  – számos mellékhatás fog fellépni, ami az eredeti molekulával kapcsolatban nem merülne fel
  – a hatásosság nyilvánvalóan jóval rosszabb lesz, mint az eredeti molekula esetén
  – az ár a szabadalmaztatás miatt azonnal csillagászati nagyságrendekbe ugrik – ennek a pontos mechanizmusát leírtam az 1. posztomban.

  3. Ebből kiindulva azonnal érthető, hogy a „hivatalos” orvostudomány mért van ennyire a természetes gyógymódok ellen. Mért van az pl., hogy C-vitaminból csak 60 mg-os tablettát engednek forgalomba, holott még egyszerre több tíz gramm sem okoz semmilyen problémát (legfeljebb kivizeled) miközben a májkárosító Paracetamolt recept nélkül lehet kapni? Egyszerű. A vitaminokat nem lehet szabadalmaztatni, ezért el kell őket taposni, nehogy az emberek „leszokjanak” a „hivatalos” gyógyszerekről. A helyzet jelentősen meg fog változni, ahogy kijön az első precedensértékű amerikai per, amiben természetes molekulákat is le lehet valamilyen módon védetni/szabadalmaztatni. Onnantól kezdve szépen szabadalmaztatják az ÖSSZES vitamint, és lehet majd normális adagban vitaminokat kapni – a jelenlegi ár néhány százszorosáért. Szerintem ez már csak néhány hónap, legfeljebb 1-2 év kérdése.

 22. 16.Szerintem úgy,ahogy az idők hajnalán minden tökéletes egységben volt, aztán valami miatt ez az egység meghasadt kettősségre, majd hármasságra, négyességre, sokasságra, úgy régen meg voltak az egyensúlyi állapot megtartását célzó technikák és tudás a nép körében is közhelyként. Aztán valami miatt észrevették, hogy kezd eltünni, akkor valaki gyorsan lerögzítette, hogy lassítsa a folyamatot de szép lassan , ahogy a test is öregszik ,múlik a fiatalság,frissesség, elmálik a térben és időben, úgy felejtődik el a tudás ami az idők hajnalán még öröknek tűnt. Ez világtendencia, szellemi lemorzsolódás van, a mai ember egyre kevésbé befogadó a nem anyagi dolgok megértésére, mindennek az okát az anyagban meg a génekben keresi mert az mégiscsak kézzel foghatóbb mint a hókuszpókuszok.
  Régen állítólag nyüzsögtek a szentek, és nem álszentek mint most, hanem igaziak. Ha így volt, azért lehetett, mert régen mindenki ismerte az egészség alapját és úgy is élt mert mást soha nem látott. A mai embernek már meg kell tanulnia, mi az egészség alapja és meg kell tanulni úgy is élni, kiharcolni egyáltalán a lehetőséget hogy egészséges kajákat egyen, és majd csak ez után léphet a szellemi fejlődés útjára ami különböző technikák útján a szentté váláshoz vezet. (egységbe visszavezet,boldogulás) Mi már minuszból indulunk, ez szerintem széthulláshoz vezető irány, nem fejlődés. Az emberiséget lassan felörli az idő vasfoga, de semmi pánik mert a Buddha megmondta, hogy ami született az el is múlik…
  Valahogy így lehet a folyamat szerintem, hogy elszabadultak az addig igában tartott erzelmek, szándékok és lassanként feledésbe is sűlyed az eredendő tudás…Ám, de… ez már sok lenne, mára megfáradtam, pihenni térek, pillám lehunyom
  nyugalomra vágyom, ahogy a nap is lenyugszik időnként.
  Csak az ördög és a Monszantó nem alszik soha, fáradatlanul folytatja a gének lerögzítését és ezzel hullamerevségbe dermesztését, az élő lüktető természet leölését elvéreztetését. :-S

 23. Még valami. Érdekes dolog, itt Németországban vettem észre, gondoltam, megosztom veletek.
  Németországban az egészségügy az alábbi módon épül fel:
  Az állampolgárok a munkaviszonyuk létesítésekor kötelesek egészségbiztosítást kötni az egészségpénztárakkal (Krankenkasse), és minden hónapban a bruttó bérük egy hányadát átutalni a választott pénztárnak. Németországban már megvalósították a kasszák magánosítását, ami Magyarországon is megtörtént már egyszer (a Horn-kormány idején), de a Fidesz 98-ban, közvetlenül a hatalomra kerülése után „visszacsinálta”, majd az MSZP Horváth Ágnes minisztersége idején újra megpróbálkozott a dologgal, de a népszavazás ezt ugye elsöpörte 2008-ban.
  A német állampolgár tehát minden hónapban fizet valamennyit, illetve, lehetősége van még kiegészítő magánbiztosítást kis kapni, amiért „VIP” ellátást kap. A pénztárak pedig az így beszedett pénzből egészségügyi szolgáltatásokat vásárolnak a háziorvosoktól, szakorvosoktól, rendelőktől, klinikáktól és kórházaktól. A kórházak egyébként nem állami vagy önkormányzati tulajdonban vannak (lehetnek abban is), a legtöbbször magántulajdonú gazdasági társulások, illetve Németországban rengeteg kórház van a katolikus egyház tulajdonában. Léteznek ún. „holdingok” is, ezek tulajdonképpen részvénytársaságok, akik a befektetőik pénzéből kórházakat vesznek meg és managelnek, majd megpróbálnak ebből nagy pénzt szakítani, ezt pedig kifizetni osztalékban a befektetőknek. A szolgáltatások vásárlása pontrendszerben történik, tehát egy bizonyos diagnózis illetve egy bizonyos vizsgálat vagy kezelés X pontot ér, X pont pedig Y pénz bevételt jelent az intézménynek. És most jön a csavar:
  Merthogy a pénztárak közös megegyezés (gyakorlatilag lobbi) alapján KIKÉNYSZERÍTHETIK a német szövetségi törvénykezéstől, hogy az egyes diagnózisok ill. kezelések után kapott pénzt törvény erejével megváltoztathassák. Bizonyos diagnózisok, kezelések kevesebbet érnek holnaptól, mások többet. És hogy hogyan is történik mindez? Nos, egyszerű. A régebbi, hagyományos, jól bevált, már lejárt szabadalmú kezelések, diagnózisok után EGYRE KEVESEBBET akarnak csak fizetni, az újabb, modernebb, friss szabadalmak által védett technikák után pedig EGYRE TÖBBET. Ez nyilván azt is jelenti, hogy egy kis kórház, kevés bevétellel, akinek nincs tőkéje, nem lesz nyereséges, hiszen egyre kevesebbet kap a tevékenységéért, a nagy tőkével rendelkező nagy kórházak, fejlett technikával viszont „kaszálnak”, hiszen képesek csak a lehető legnagyobb profitot biztosító tevékenységekre koncentrálni, a „szemetet” kidobálják a kis kórházaknak. Ezt hívják a közgazdaságtanban a komparatív előnyök elvének.
  Csakhogy a probléma ott van, hogy az újabb technikák sokszor sokkal veszélyesebbek, mint a régiek. Egy példa. A nyílt szívműtétek mortalitása (tehát műtét szövődménye következtében fellépő halálozás) jó 30 éve 3% körül van. Az új, katéteres technikák esetében ez az arány 10% és afölötti. A rendszer ENNEK ELLENÉRE az új, drágább, veszélyesebb, rosszabb módszert részesíti előnyben – ezért az ÖSSZES szívsebészet centrum RÁKÉNYSZERÜL, hogy az újat, a rosszabbat csinálja, hiszen ebből lesz több pénze. A régi, jól bevált, biztonságos technikát nem fizetik meg, ezért senki sem csinálja.
  Az ember azt gondolná, hogy a pénztárak érdeke, hogy az olcsóbb megoldást válasszák, hiszen akkor kevesebb pénzből is kijönnek. Nem így van. A pénztárak érdeke, hogy minél több pénz folyjon át rajtuk, hiszen ők a kezelt pénzmennyiség egy fix százalékát (mondjuk 2-3%-ot) „nyelhetnek el” kezelési költség címén. Minél többet költenek valamire, annál több pénz folyik át, annál több marad zsebben.
  A fent leírt mechanizmus egyfajta „upgrade spiral”, de gyakorlatilag kimeríti az összeesküvés fogalmát, miszerint egy szűk kisebbség kihasználva a hatalmát úgy alakítja a dolgok folyását, hogy a többség, illetve a közérdek ellenében tegyen a maga hasznára.

 24. hmm..asszem megegerett egy okoterrorista akcio a monsanto ellen..

 25. Érdekes dolgokat ír le Jancsika,és már vártam a hozzászólását.Tőle mindig tanulok valamit..És ennek örülök..Meg annak is hogy itt van ,és leírja tapasztalatait..

 26. Mi lenne, ha a mellrákban meghaltak családja beperelné a Myriad Genetics-et, hogy fizessenek neki kárpótlást, mert az Ő GÉNJÜK betegítette meg az elhalálozottat? Amerikában járható út, nem? 🙂

 27. A Myriad a bevételek kiesése miatt ezután beperelne mindenkit, aki mellrákban szenved, hogy meg lehet benne a mellrák gén, és ha megvan, akkor lopott, természetesen tőlük…

 28. 23: Jancsika egy kicsit túl messzire mentél a cikizésben. Az esőerdőben fellelt gyógyszer molekulájának minimális változtatása nem csak gyegébb gyógyászati eredményt adhat, hanem erősebbet is. A dolog kétesélyes. C-vitami a gyógyszertárakban kapható kimérve is 100 g-os csomagokban, csak kérni kell, de pirulákban is van nagyobb dózis, mint 60 mg.

 29. Tibor Bá’!

  Te magad mondod, hogy a beavatkozás a természet rendjébe mindig előre kiszámíthatatlan eredményekkel jár! Tehát lehet, hogy egy minimális változtatás egy adott molekulán növeli, avagy csökkenti egy adott gyógyhatású hatóanyag erejét, de rengeteg előre ki nem számolható közép vagy hosszútávú eredménnyel járhat, amit előzetes laboratóriumi teszt kimutatni nem tud.

  Szerintem. Aztán nem az én szakterületem.

 30. 30-31: Pontosan. De ez csak a dolog egyik oldala. A másik oldal az, hogy függetlenül attól, a molekula átalakítása növelte vagy csökkentette-e a hatóerőt, vagy hogy mennyi a mellékhatás az átalakítás után, a természetes molekulát SOHA nem adják ki gyógyszerként. Mivel nem is az – hiszen nem lehet szabadalmaztatni. Pedig az mindenképpen borítékolható, hogy a természetes molekulára alapuló gyógyszer sokkal olcsóbb lenne, hiszen nincs rajta szabadalom, bárki gyárthatja, vagyis lehetne VALÓDI piaci verseny.
  C-vitamint lehet kapni 100 grammos kiszerelésben – MÉG. Viszont a vitaminkészítmények gyártóit folyamatosan cseszegetik, hogy csökkentsék a bennük lévő vitaminok mennyiségét. Tessék csak elolvasni Lenkei Gábor könyveit. Nem mindenben van igaza, és igen, alapvetően csak el akarja adni a vitaminjait, ez nem kérdés, viszont azt teljesen jól leírja, hogyan működnek a hatóságok ebben a kérdésben. Neki eddig kb. 4-szer kellett a termékeit átcímkéznie, más kiszerelésben kiadnia, dózist csökkentenie, valamiben mindig „belekötöttek”. Vajon miért? Magyarországon (vagy bárhol máshol) vitaminmérgezés gyakorlatilag NINCS. Gyógyszermérgezésből van több EZER eset évente. Az USA-ban pl. gyógyszermérgezések következtében egyes becslések szerint évente 300.000 ember hal meg. Vitaminmérgezéses eset extrém ritka (pár évente egy). Mégis a vitaminok adagját kell csökkenteni (az USA-ban természetesen ez a szabályozás is jóval durvább, mint Magyarországon). Vajon miért?
  De vegyük Vágó István kedvenc témáját. Homeopátia. Kérdem én, HÁNY EMBERT öl meg a homeopátia évente Magyarországon? Egyet se. Lehet, hogy hat, lehet, hogy nem hat (ne kérjetek állásfoglalást tőlem, nem vagyok kompetens a témában), de hogy nem halnak bele emberek, az biztos. A potenciális kár, amit okoz a pénz, amit az emberek rá költenek (ha tényleg nem hat). És hány ember hal meg gyógyszermérgezés, orvosi gondatlanság, szükségtelen gyógyászati kezelések, műhibák miatt? Legalább 3500. Akkor most miért is a homeopátiát kell cseszegetni a médiában? Hány olyan műsort láttatok az utóbbi időben a tévében, ami mondjuk azzal foglalkozott volna, hogy ezeket a számokat feltárják a nyilvánosság előtt? Vagy elmondta volna az embereknek, hogy ha orvoshoz megyünk súlyos belgyógyászati betegséggel, akkor ott 95%-ban életmódváltoztatás lenne a megoldás? Vagy hogy orvoshoz menni KOCKÁZATOS? Egyet se. Na, ez az érdekes.

 31. Igazad van, Jancsika. Köszi az írást.
  A homeopata gyógyszerek pedig hatnak. Mi gyógyszerallergiások vagyunk, és többnyire ezt szedjük, ha szükséges. Próbáld ki egyszer pl egy könnyű dologra (megterhelt, rosszul emésztő gyomorra Nux vomica CH30, 6 globulus-t beszedni, meg fogsz lepődni), megér egy ennyit. 2 eurónyi gyógyszer kb 15 alkalommal elég. Két sör ára. Na ez a probléma a homeopátiával.

 32. 33. amúgy homeopátiás gyógyszert te is tudsz otthon csinálni, csak kell hozzá egy rázógép ha nem akarod órákig rázni a kémcsövet..

 33. 32: Jancsika! Az ember az igaza érdekében gyakran elveszíti az objektívitását. A statisztika pedig egy sikamlós terület. A homeópátia és általában az „alternatív” gyógyászat főveszélye nem a malpractice, hanem a hagyományos életmentő kezelés mellőzése. Az pedig helytelen, ha a hagyományos és alternatív kezelések mortalitását direktben hasonlítod össze. 1 millió orvos-beteg találkozásból természetes, hogy „darabra” többen halnak meg, mint 1000 homeopata-beteg találkozóból. Ezt a két adatot százalékosan kellene összemérni és még az se lenne tökéletes, mert vizsgálni kellene, hogy milyen panaszokkal forduilnak az egyik és milyenekkel a másik gyógymód felé.

  Ami a gyógyszerek – gyógyszergyártók témakörét illeti, ez egy kicsit hasonlit a CHF alapú kölcsönök – bankok témaköréhez. A hátrányos eredményért nem kizárólag a bankok felelnek. A gyógyszergyárak nem virulnának, ha az emberek hatalamas tömege nem gondolná úgy, hogy minden bajra létezik egy pirulába zárt tökéletes megoldás és (ez talán még fontosabb) a legkisebb problémát is azonnal egy pirulával akarnak megoldani. Viszont, komoly baj esetén a homeopátia szart se ér. Pl. egy bakteriális vesemedence gyullasára, ami 40 fokos hirtelen lázzal jár, mi a homeopátia válasza? A végrendelet megírása?

 34. 2010.03.08

  Az EuropaBio örömmel fogadta az Európai Bizottság mezőgazdasági biotechnológiával kapcsolatos döntéseit. „Mindenképpen bátorítónak érezzük ezt a hozzáállást, amelyet a biotechnológiai szabályozásban az új Bizottság tanúsít”, mondta Willy de Greef, az EuropaBio (a biotechnológiai ipart tömörítő szervezet) főtitkára. „Üdvözlendő ez a megközelítés, mert kiszámíthatóságot jelent mind a biotechnológiai ipar, mind a közvélemény számára egy olyan technológia kapcsán, amelyik rengeteg előnyt hordoz az összes európai számára”. Az Európai Bizottság három genetikailag módosított (GM) kukorica importját, élelmiszer-, és takarmány felhasználást engedélyezte, illetve egy óriási horderejű döntéssel jóváhagyta az első GM növény termesztését az Európai Unióban 1998 óta. Ez a növény nem más, mint a BASF vállalat Amflora elnevezésű, magas keményítő tartalmú GM burgonyája, amelyet a cég ipari felhasználásra szán. A MON810 kukorica mellett tehát egy új GM növény jelenik meg köztermesztésben az EU-ban. A BASF értékesítési tervei között egyelőre Németország, Csehország, Hollandia és Svédország szerepel. Mind a négy említett tagállam rendkívül pozitívan lépett fel az Amflora krumpli termesztését illetően. Willy de Greef a döntés kapcsán megjegyezte: „Felhívnám a figyelmet arra, hogy további 17 termék vár termesztési engedélyre az EU-ban, illetve 44 termék vár import/élelmiszer/takarmány engedélyre. Reméljük, hogy az Európai Bizottság a most megkezdett úton halad tovább, amelyet a tudomány-alapú megközelítés jellemez, illetve mind az európai termelők, mind az európai fogyasztók számára biztosítja a biztonságos, jó minőségű GM termékek választásának a lehetőségét”, tette hozzá az EuropaBio főtitkára.

  Ebben a cikkben, ami a monsanto honlapjáról van, az az érdekes, hogy az uniónak a BASF a monsantója. Pár nappal ezelőtt felröppent az a hír a tőzsdén, hogy a BASF monsanto részvényeket vásárol, ami, micsoda véletlen, felvitte a monsanto részvények utóbbi időben enyhén visszaeső értékét.Én ezt úgy értem, hogy európa a basf piaca, amerika a monsantóé, és persze próbálják lenyúlni egymás piacait.

 35. 36:
  Tibor bá, én a 11. posztban kifejtettem erről a véleményem. Teljesen igazad van, ilyen esetben én sem pirulázok, hanem felköltöm éjjel is az akupunktúrás dokit (eddig még nem volt szükséges). De kisebb bajainkban igen. Mi nem figurázunk, hanem az antibiotikumtól rosszabbul vagyunk. Allergiások vagyunk rá.
  34.
  nem tudsz minden homeopata gyógyszert otthon elkészíteni. Ott van pl a Tarantulla vagy Lachesis. Nehezen találok hirtelen a polcon egy tarantulla pókot 😀

 36. 35. Tiborbá! Egy kicsit te is olyan vagy mint Vágó, zsigerből utálod a homeopátiát, mert számodra nincs rá magyarázat.
  Ha a homeopátia folyna a csapból is reggeltől estig a tv-ben akkor az emberek is úgy gondolnák, hogy nem a pirulába zárt tökéletes megoldás a helyes, hanem az életmód változtatás.
  Írta valaki, hogy minden gyógymódszernek meg van a helye, nyilván nem mind jó mindig, mi ez az abszolutizmus? Annyi az egész, hogy verébre nem kell ágyúval lőni, de a gyógyszergyárak az ágyútüzet szeretik mert abban van a lé.

 37. 23:
  Jancsika, tényleg nem kötekedni akarok, inkább kérdezni. 🙂

  „C-vitaminból csak 60 mg-os tablettát engednek forgalomba…”

  Én minden hónapban 60 db-os 500 mg/tabl. C vitamint veszek gyógyszertárban, és napi 2 db-ot szopogatok el egyenletes eloszlásban, de lehet kapni 1000 mg-osat is.
  http://bit.ly/mL2wmp

  „..amiben természetes molekulákat is le lehet valamilyen módon védetni/szabadalmaztatni. Onnantól kezdve szépen szabadalmaztatják az ÖSSZES vitamint, és lehet majd normális adagban vitaminokat kapni – a jelenlegi ár néhány százszorosáért.”

  Ha ez bekövetkezne, az nagy baj lenne, mert én legtöbbször a vitaminszükségletemet (sajnos) szintetikus vitaminokból fedezem. Bár eszek gyümölcsöt, zöldséget is, csak kevesebbet, mint kellene.
  De innen jön 1 kérdés. A gyümölcsökben/zöldségekben is azok a természetes vitaminmolekulák találhatóak meg, amiket „le lehet valamilyen módon védetni/szabadalmaztatni.”. Akkor a gyümölcsök/zöldségek ára is drasztikusan emelkedni fog ? Mert ha, ahogy írod: „..és lehet majd normális adagban vitaminokat kapni – a jelenlegi ár néhány százszorosáért.” ez bekövetkezik, akkor inkább a méregdrága vitaminok helyett gyümölcsöket, zöldségeket ennék, de ha azok is le lesznek védve….??

 38. 37-re:
  Nem, de csak olyan génmódosított zöldségek/gyümölcsök lesznek, melyeknek nincs vitamintartalmuk. 🙁
  Apropó C-vitamin:
  Fenyőtea? Kipróbáltam, nem is rossz, te tényleg brutális C-vitamin adagot tartalmaz?

 39. mi van a chemtrail/ekkel? van valami kapcsolat koztuk es a monsanto kozott? ezen a bolgon van egy csomo felkeszult jo fej, a hocipom tele van a hiszteriakelto alhirekkel, tudna valaki irni errol valami okosat? folottunk naponta 20-30 csikot is elhuznak.

 40. 41: Ha zavar a kondenzcsík, költözz el a légifolyosó alól 🙂 Nem kell mindenütt ellenünk szóló összeesküvést keresni. Épp elég az ami van. 😀

 41. 35: Tibor ba, abszolut egyetertek, de pontosan a nagysagrendbeli különbsegek miatt IS fontos lenne, hogy a lakossagot teljeskörüen tamogassak.
  Egyebkent nem vagyok feltetlenül az alternativok hive, illetve nem vagyok elegge kompetens, hogy allast foglaljak. Hasonloan az orvostudomany ellensege SEM vagyok. Hogy lehetnek az, mikor egy nemet korhazban dolgozom az intenziv osztalyon? DE:
  Az alternativokban is vannak ertelmes gondolatok, es a „mainstream” is meg van szorva rendesen hülyesegekkel (lasd a rendszer szamos visszasagait eddig posztjaimban, kommentejeimben). Azonkivul az mindenkeppen aranytalan, hogy mig az alternativok ellen folyamatosan megy az izgatas a mediaban, addig a mainstream kockazatairol es valos adatairol soha nem esik szo. Ez minimum pofatlansag – illetve termeszetessen jol felfogott anyagi erdek. Ha pedig a törvenyi szabalyozast vizsgalod, az maximalisan reszrehajlo. Lassan OGYI engedely kell egy taplalekkiegeszitönek (most keszül az EU-s direktiva), viszont minden evben kiderül „veletlenül”, hogy egy-egy gyogyszert vissza kell hivni a piacrol, mert kicsit több szazszor annyi halalesetet okozott, mint amennyit kellett volna (itt a nemeteknel most eppen a Vioxx volt ilyen nem reg) – raadasul sokszor kiderül, hogy ezt az adott gyogyszerceg mar a kutatasi fazisban pontosan tudta (a Vioxxnal is ez volt). Ezt persze lehet, de a vitaminkeszitmenyeket betiltjak. Na, ez borzaszto.

  Ami a CHF-hiteles analogiadat illeti, az tökeletes. Az eddig hozzaszolasaimbol valoszinüleg tudod, hogy ebben messzemenökig egyetertek veled.

 42. 43.Jó a chf-es analógia, de az emberek nem csak azért bíznak a gyógyszerekben mert annyira hülyék és felelőtlenek, hanem mert szájukba rágják a reklámok, hogy mit kell szedni. Van egy réteg aki gondolkodik de az társadalom egésze nem ilyen, sőt nagyobb részt nem ilyen. Ezért nem hibáztathatod őket, nem büntetheted őket, hanem ha valahol, akkor itt van a kormányzet felelőssége, hogy nem mégjobban lehülyíteni őket, hanem arra használni a médiát amire való, tájékoztatásra. Ha kell, korlátotzni a reklámidőt, a tájékozatatás javára! Szociális védőháló, ami helyett lehalászás folyik…

 43. 44. Jogos a felháborodásod, bár honnan veszed, hogy csak és kizárólag tájékoztatásra való a média? Egy szervezet sok módon szerepelhet a médiában, csak az egyik módja a reklám.
  A reklám funkciói közül szokták említeni a tájékoztatást, a figyelemfelkeltést és a befolyásolást is, úgymint az emlékeztetést és a rábeszélést. A fogyasztói társadalomnak van egy védőburok hatása is, ami ellen teljesen jogosan itt ezerrel ellenkezünk. Csak a reklámokon leverni a port nem elég, noha van nekünk egy Szalai Annamáriánk, csak tudnám, hogy minek. Orvosok nem szerepelhetnének a reklámokban, mégis teli van fehér köppenyes, doktor nevű rábeszélőgéppel a reklámidő.

 44. Egyet értünk, nem is úgy gondoltam, hogy csak tájékoztatásra, való és nem is csak a reklámokon kell elverni a port, de a reklámnak és általában a vizuális tájékoztatásnak van egy baromi erős tudatra gyakorolt hatása a képi megjelenítés miatt. Ha az ember leül a tv elé, vagy csak ha háttérként a szeme sarkából nézi (akkor talán még nagyobb a hatás mert nem tudatosul, hanem tudat alatt hat) akkor kikapcsolja a saját belső „képzeletét” és befogadja az imaginációt. Most lehet, hogy rosszul magyarázom, a lényeget nézd, és ha valaki ért hozzá javítson ki, de kb ez történik, és ez a hatás méltatlanul hanyagolt vagy bagatelizált hatás. Itt szerintem komoly felelősége van az államaparátusnak, mert ezt nem mindenki tudja, nem mindenki néz tudatosan tv-t illetve éppen az ellenkezője jellemző, hiszen hazamész fáradtan, bekapcsolod a tv-t és „kikapcsolódsz” végre, Ám ekkor „beprogramoznak”! Szép lassan, mindenki meg van tekerve…

 45. 39: Oke, igaz, a 60 mg kicsit sarkitott pelda volt. Ez az RDA, vagyis a felnötteknek ajanlott napi dozis, viszont teny, hogy lehet 100 grammot kapni Europaban szinte barhol kb. 2 euronyi összegert (itt ahol en lakom, itt is). Ott a pont. ´

  „Akkor a gyümölcsök/zöldségek ára is drasztikusan emelkedni fog ?”

  Pontosan erröl van szo, illetve a Monsanto pontosan valami ilyesmit keszül megvalositani, csak elöször a nagy volumenben termelt elelmiszernövenyek piacan. Nevezetesen az elsö Monsantorol szolo posztra adott kommentemben mar targyalt trükkel (farmerek növenyeinek beporzasa a szabadalmaztatott gennel, utana beperles szellemi termek jogtalan birtoklasa miatt) gyakorlatilag kiszoritjak a konkurens vetömagokat – igy övek az egesz piac, csak az es akkor es ott termelhet, ahol ök megengedik. Szerintem a gyogyszerpiac valami hasonlora keszül a vitaminok teren. Valamilyen trükkel levedetni a vitaminokat, utana rohadt dragan adni mindent, ami vitamint tartalmaz. Hogy ezt mikor es milyen formaban fogjak tudni elerni, azt nem tudom, viszont mindenkeppen figyelemremelto, hogy par evtizede meg az is elkepzelhetetlen lett volna, hogy egy vetömag vagy akar BARMILYEN gen szabadalom targyat kepezze. Az, amilyen modon ezzel visszaelnek, az pedig egyenesen visszataszito. Amint megvan az elsö precedensertekü per, amiben valamelyik ceg ervenyes szabadalmat tud bejelenteni termeszetes dolgokra is (nemcsak azokbol SZARMAZTATOTT krealmanyokra), abban a pillanatban belepünk az exploitacio egy ujabb korszakaba: minden es mindenki tulajdonna valik, hiszen barmi korlatlanul szabadalmaztathato.
  Persze elkepzelhetö, hogy nem ez a szkenario valosul meg. Erre is vannak jelek. Pl. ha a gyogyszeripar arra keszülne, hogy nehany even belül levedetik az egesz vitaminpiacot, akkor nem biztos, hogy ennyire markansan lepnenek fel a taplalekkiegeszitök piaca ellen. Igaz, mar igy is sokat tettek, hogy ellehetetlenitsek ezt a szegmenst, föleg az USA-ban.

 46. Jancsika!
  Szent-Györgyi Albert mennyi c-t szedet naponta, és miért?

 47. En ugy tudom, hogy a felfedezeset követöen 8 grammot szedett, aztan hetvenegynehany evesen kapott egy tüdögyulladast, es utana 16 grammot szedett elete vegeig (93 evesen halt meg, ha jol emlekszem). Soha többe nem volt tüdögyulladasa.

 48. 49: Ugye nem azt akarod sugallni, hogy korreláció van a napi 16.000 mg (RDA x 266) aszkorbinsav és a 20 év tüdőgyulladás mentesség között? 😀 Máskülönben apám torkán egyetlen mg C-vitamin se csúszott le, nem szerette a gyümölcsöket, utálta a főzelékeket, dohányzott és szerette a snapszot, és 96 évet élt. DE EZ NEM JELENT AZ ÉGVILÁGON SEMMIT. 😉 mert ezek a kiragadott példák komolytalanok.

 49. 46. okoskodó: Nagyon jókat írsz, csak néhány kiegészítést hadd szabadjon tennem. Média alatt tévét értesz, noha ez nem baj. Reklám alatt is tévéreklámot értesz, ami szintén nem baj. De azt vedd észre, hogyha kiiktatod a tévét az életedből, attól még messze nem tudod elkerülni a reklámot. Minden percben reklámok özöne talál el, ha máshol nem, hát a májkrémes doboz oldalán. (Aronson)
  Egyszer egy nagyon tévéellenes ismerősöm büszkén közölte velem, hogy mostantól soha nem fog tévét nézni. Mire megkérdeztem tőle, hogy akkor honnan fog a napi politikai eseményekről informálódni. Válasza: A kurucinforól.
  Azt hiszem ehhez nem kell magyarázat.

 50. 50: Így van, de ha jól emlékszem, ezt már egyszer kibeszéltük. Édesapád olyan korban élte le az élete java részét, amikor az élelmiszerek JÓVAL táplálóbbak voltak, mint manapság, még a két világháború ALATT is.
  Viszont mára már több száz tudományos vizsgálat van, ami a vitaminok pozitív hatását igazolja. Lenkei Gábor könyveit azért is érdemes elolvasni, mert bár az egész arról szól, hogy „vedd meg a vitaminomat”, a könyv végén felsorol jó pár száz referenciát, amik bővelkednek az ilyen cikkekben (is).

 51. A monsantók, chemtrail-ek ellen konkrétan nem tudok harcolni. Viszont azt meg tudom tenni, hogy utánanézek, hogyan lehet a nehézfémeket és részben a radioaktivitst kivezetni a szervezetből. A megoldás: az agyag. A szervezetben tárolt nehézfémek pozitív töltésűek, az agyagban rengeteg az ásványi só és fémek negatív töltéssel. Erdélyben van egy ólomülepítő, Kiskapuson. A 70.-es években még törődtek a szakmai betegségekkel, és így talált rá egy orvos a gyógymódra. A Királykő bányáiból származó agyaggal kísérletezett, feltűnő jó eredményekkel. A kutatásait továbbfejlesztette a kolozsvári orvosi egyetem kutatóintézete karöltve a katonai kórház kutatóbázisával. A nyolcvanas években eljutottak valameddig, aztán a rendszerváltozás után feledésbe merült részben. Ugyanis nincs bevallott munkahelyi ártalom, mert az ugye pénzbe kerül.

 52. 51. Nem csak tv-t értek médián de azért a tv elviszi a pálmát hatékonyságban, ezt nem vitathatod. Persze eltalál néhány reklám de ezeket lényegesen könnyebb „kezelni” tudatosítással. Az óriásplakátokat pl. szeretem elemezgetni, hogy mit sugall hátulról.
  10 éve nincs tv-m és nem is hiányzik egy kicsit se, lényegesen kevesebb hasznát látnám mint amennyi időt elvenne.
  Videót nézünk számítógépen, meg fiatalok vagyunk, összebújunk. Napi 1-2szer 1-2 órát jógázok, nappal kelek nappal nyugszok, tanyán élek, van mit csinálni, úgyhogy sájze tv! Tényleg nagyon haragszok erre a népbutításra használt eszközre, de inkább arra aki nem okosításra használja mert arra még hatékonyabban lehetne használni és sokkal de sokkal jobb lenne a világ. Képzeljétek el, ha mindenki kreatív lenne, egészséges és művelt, biztos nem lenne irányítható, mégis jobb lenne az uralkodó rétegnek is, akkor is volna mivel kereskedni ha úgy állnának hozzá.
  Biztos vagyok benne, hogy a televízióval az egész emberiség tudatszintjét meg lehetne emelni egy nagyságrendel, akkor meg egész más világ volna…2hónap alatt elsöpörné a világ a mostani korrupt, haszonleső, környezetromboló, sáskapolitikusokat és kapitalista mozgatóikat. Na ezért kell a Maunikashow, hogy ez ne így legyen, hanem szépen pusztuljunk ki elöször a széles néprétegek, aztán ezek akkora barmok, hogy lassan egymást is kiirtják majd aztán jöhet a majmok bolygólya…

 53. Hol van a képen szereplő telephely? Csak kíváncsi vagyok…

 54. Valaki olvasta már rajtam kívül a Génmódosított növények
  Mire jók? c. Venetianer Pál könyvet?
  Alaposan körbejárja Pusztait és Ermakovát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük