(3802) US vírus laborok

 

Na nézzenek oda. A világon sok tucat amerikai vírus labor létezik. És ezt csak most tudtuk meg, amikor a CIVID-19 már két éve szedi az áldozatait.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

58 gondolat erről: „(3802) US vírus laborok

  1. Nem tudom igaz e ez!
    De lehet dezinformáció is.
    Hogyan dönthetném ezt el ?
    Sehogy!
    Az ami nagyon logikus és még tetszik is, az még korántsem biztos, hogy igaz is.
    Az emberek már egy új, modern harcéteren is háborúznak ez új fegyvernem.
    Nevezzük ezt online propagandának !
    Goebbels módszerének tökéletesített változata.
    Régi találmány a kamuflázs.
    Az Usa nekem sem a kedvencem.
    Tegnap olvastam Chomsky -tól, hogy olyan bűnöket követtek el Irakban, amiért Nürnbergben akasztottak.

  2. És még a mi magyarlakta szomszédságunkba is jutott egy, Uzsgorod, azaz Ungvár, ami még eddig nem kapott bombázásokat, de ezek szerint esélyes lehet…

  3. Ja, lassan kezdik puhítani az agyakat, hogy ha nem vigyázunk, kiszabadulhatnak onnan veszélyes vírusok… Az amúgy is patásördög Putyin lesz a felelős, ha kiszabadul valami és persze azért is ő lesz a hibás, hogy az emberek menekülnek Ukrajnából és szépen széthordják a vírust. Szóval ha korábban nem , akkor őszre lehet egy új, még veszélyesebb járványunk 🙂 A pfizer már biztos dolgozik az oltóanyagon…

  4. Dezinformáció?
    2 hete belinkeltem…
    Gyanítom nem, mert az ukránok mindig is jók voltak mikrobiológiában, olcsón dolgoznak, és ideális terepe a bérmunkának. Amiről nem szól a fáma, hogy amerikai pénzen fegyverfejlesztések is voltak, szóval előbb utóbb ez is ki fog derülni.

  5. Én is kapásból egy tucat labort szoktam nyitni, a másik jó szokásom, hogy a háború megindítása után egy héttel rájövök, hogy vannak ezek a laborok, és ezek miatt is indítottam támadást.

  6. Ugye abszolút evidens, hogy a víruslabor = biológiai fegyvergyár ! ?
    Természetesen, mi más is lenne, minden labor fegyvergyár !
    Folyik a dezinformációs propaganda hadjárat, bűnbak és ellenségkép gyártás , szerecsenmosdatás !
    Az ártatlan Putyin csak védekezik, a gonosz Usa sütögeti a pecsenyéjét.
    Ahol gyalulnak ott hullik a forgács.
    A füst és ködgépek legnagyobb sebességre kapcsoltak.
    Itt már csak a celebek látnak tisztán !

    🙂 LOL

  7. Itt egy érdekes összefoglaló (francia weboldal)
    @https://lecourrierdesstrateges.fr/2022/03/11/hunter-biden-a-fourni-des-capitaux-a-des-entreprises-a-lorigine-de-la-creation-de-laboratoires-biologiques-en-ukraine/
    1.
    Az internet nem felejt, aki kiváncsi, az évekre visszamenően visszanyomozhat sok mindent. Persze a jelen dezinformációs háború része az is, hogy az emberek már semmit ne higgyenek el 🙂

  8. Á, ezek csak a veszélytelen biológiai veszélycsökkentő program részei voltak, mert az USA mindenre odafigyel, nehogy a szegény ukránok a madaraktól megfertőződjenek.
    https://ua.usembassy.gov/embassy/kyiv/sections-offices/defense-threat-reduction-office/biological-threat-reduction-program/
    „Nem kell aggódni az ukrajnai biolaboratóriumokban előforduló esetleges visszaélések miatt – mondta a közelmúltban újságíróknak Robert Pope, a Cooperative Threat Reduction Program igazgatója . „Ami ma van… az a különféle kórokozók kis mennyisége, amelyek nagyrészt olyan dolgok, amelyeket a környezetükből gyűjtenek össze, és amelyekre szükségük van a kutatáshoz ahhoz, hogy törvényesen felügyelhessék a betegségeket és védőoltásokat fejlesszenek ki ellene.”
    Pope szerint az ukránoknál „több helyen volt több kórokozó, mint amennyit ajánlunk”, hozzátéve, hogy szervezete segített ukrán kutatóknak megszervezni lefagyasztott kórokozó-gyűjteményeiket, szem előtt tartva a genetikai információ megőrzését szekvenálás útján, mielőtt az élő mintákat megsemmisítenék. „Minden nyilvánvalóan kisiklott a közelmúlt eseményei miatt” – mondta.
    Pope legnagyobb aggodalma az volt, hogy ha ezek a biolaboratóriumoknál hosszabb időre áramszünet lesz, akkor a fagyasztott minták kiolvadnak. „Ha a szellőzőrendszer megsérül, vagy maga az épület megsérül, és ezek a környezeti hőmérsékletű kórokozók képesek kiszabadulni a létesítményből, akkor potenciálisan fertőzőek lehetnek a létesítmény környékén” – mondta.

  9. Noam Chomsky:

    Az amerikai katonai eszkalációnak Oroszország ellen nem lennének győztesei « Mérce (merce.hu)

  10. 1.Gamberro Csurunga
    Under Secretary of State Victoria Nuland admits Ukraine has „biological research facilities”

  11. Egy 2010-es nyilatkozat az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának honlapján.
    „Dick Lugar amerikai szenátor üdvözölte az Ideiglenes Központi Referencialaboratórium ezen a héten történő megnyitását Odesszában, Ukrajnában, és bejelentette, hogy jelentős szerepe lesz a bioterroristák által használt veszélyes kórokozók kutatásában”
    „A 3. szintű biológiai biztonsági laboratóriumot… a lépfene, a tularémia és a Q-láz, valamint más veszélyes kórokozók ! tanulmányozására fogják használni.”

    A lépfene „antrax” azonosítása nehéz, és a vakcinázása sem könnyű a sokféle változat miatt amit már kifejlesztettek, ezért is számít biofegyvernek. De hogy azok a „más veszélyes kórokozók” mik lehettek, mikor fog kiderülni ?

  12. Én még emlékszem, igen mély az a bili ami mostkezd borulni…
    „Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO a fertőzöttek magas száma, a betegség indokolatlanul gyors terjedése és magas mortalitása miatt vizsgálatokat folytatott Ukrajnában: szerintük sertésinfluenza, az ukrán orvosok szerint azonban egy másik betegség szedi áldozatait.

    Viktor Juscsenko elnök úgy véli, nem a sertésinfluenza, hanem egy új, három vírusból keveredett, mutálódott új vírus fertőz az ukrán megyékben:

    – Eltérően a más országokban tapasztalt járványoktól, Ukrajnában egyszerre három vírustörzs egyesült. Az orvosok attól tartanak, hogy a sertésinfluenza és két időszaki influenzavírus kombinációjából új, sokkal agresszívabb fertőzés jöhet létre – mondta az ukrán elnök november elején.

    A betegség tünetei az influenzára hasonlítanak, az áldozatoknál vírusos tüdőgyulladást állapítottak meg, de az A/H1N1, vagyis a sertésinfluenza jelenlétét nem mutatták ki.

    – A boncolás után a halottak tüdeje szénfekete volt. Olyan, mintha megégtek volna belülről – nyilatkozta a Daily Mailnek egy nyugat-ukrajnai orvos. Miron Borisevics, a lvovi járványügyi központ főorvosa szerint egy új, agresszív vírustörzs idézte elő a végzetes tüdőgyulladást. ”

    @https://demokrata.hu/magyarorszag/halalos-jarvany-ukrajnaban-78432/

  13. Szép kis gumicsont a téma, semmi jelentősége a jelenlegi helyzetben, de arra megteszi, hogy megint ne Oroszország anyánkat kelljen bántani, hanem a csúnya amcsikat.

  14. 15

    Chomsky

    Az Usa olyan bűnöket követett el Irakban, amiért Nürnbergben akasztottak !

    Éljen Ámerika ! A Szabadság és a Lehetőségek Hazája !

  15. Majd Majka és Gödény megmondja mit tudnak azok a vírusok 🙂

  16. Tetovált Görény és kigyúrt Majomka.
    Két mértékadó hiteles intellektus !

  17. 18. Gamberro Csurunga

    Dopeman pedig a háborúról értekezett és a vezetőkről, szavazókról.. Rendkívül kifinomultan, pontos szakkifejezéseket használva 🙂
    7:09-től:
    #https://www.youtube.com/watch?v=gaeOHQx7JRA&t=455s
    (Nekem is úgy küldik ezen videókat, cikkeket, nem egyedül találom meg 🙂 )

  18. 16 – Gamberro Csurunga:
    Ehhez nem kell Chomsky. Csak oda kell figyelni és nem kell elfelejteni.

  19. Valaki tegyen már fel egy térképet az Oroszországban és a csatlós diktatúrákban lévő biolaborokról! Csak a tisztán látás miatt. Szerintem nem fog sikerülni, de azért kíváncsian várom az eredményt.

  20. 20.

    Neked ez még könnyen megy , de én már elmúltam 70 is.

    🙂

  21. 23:

    Köszönöm a linket. két mondatot emelnék ki: A Szovjetunióban még 12 ilyen létesítmény volt. A mai Oroszország területén hivatalosan csak egy van. Itt a „hivatalosan”a lényeg. Mi az igazság? A KGB/FSzB lemondott a bio fegyverek elleni védekezésről,vagy hazudnak, ugyanúgy, mint a háború ürügyeiről és minden egyébről?

  22. 9
    László.

    Pár napja írtam ide Hunter Biden Ukrán érdekeltségeit,de hát a Wikipédiába nem bízó fórumozó leoltott.
    Még megemlítettem John McCain volt elnökjelöltet , Biden elnök nagy barátját,aki a maidan alatt támogatásáról biztosította a tüntetőket és a mesterlövészeket.

    Trump mindkettőt rakás szarként értékelte nem szó szerint, de az mindegy is.

  23. Víruslabor az kábé annyira konkrét, mint a kiképzőközpont , katonai raktár , kertészet , kórház stb.
    Ezekből sokféle van.
    Természetesen nem magától értetődő, hogy mindegyik biológiai fegyverek gyártására, tárolására szakosodott.

  24. Az USA Védelmi Minisztérium az alábbi összegekkel finanszírozta az ukrajnai laborokat:
    „Dnipropetrovsk Diagnostic Laboratory (USD $1,935,557)
    Dnipropetrovsk State Regional Diagnostic Veterinary Laboratory (USD $1,810, 547)
    Kharkiv Diagnostic Laboratory (USD $1,638,375)
    Luhansk Regional Diagnostic Veterinary Laboratory (USD $1,746,312)
    Lviv Diagnostic Laboratory (USD $1,927,158)
    Lviv Regional Diagnostic Veterinary Laboratory (USD $1,734,971)
    Vinnytsia Oblast Laboratory Center (USD $1,504,840)
    Zakarpartska Oblast Laboratory Center (USD $1,920,432)
    Institute of Veterinary Medicine of the National Academy of Agrarian Sciences ( USD $2,109,375.23)”
    https://beckernews.com/here-are-the-documents-the-u-s-embassy-in-ukraine-scrubbed-on-biological-threat-reduction-labs-44315/

  25. „Az Institute for the Study of War legfrissebb elemzése szerint előfordulhat, hogy Oroszország vegyi, illetve atomfegyveres támadást hajt végre Ukrajnában a polgári lakosság ellen.”
    „A lengyel elnök szerint is, amennyiben az oroszok vegyi vagy biológiai fegyvert vetnének be Ukrajnában a katonai tömbnek végső esetben be kell avatkoznia az ukrán-orosz háborúba.”

    Az USA-nak van már gyakorlata  false flag mesterségesen megjátszott hasonló támadásra Sziriában, utána beöltöztetett fehér sisakosokkal segítő életmentésre kamerák kereszttüzében. Hasonló helyzetben a világ mainstreamjének jelenlegi 100 %-os támogatása a gonosz oroszok ellen pedig kegyelemdöfés lenne.
    Mondjuk ha a lengyel elnök komolyan gondolja amit mond, ők is mennének a levesbe.

  26. 30:

    Miért kell személyeskedned? Mire jó ez? Bebizonyítod magadnak, hogy megtanultad a leckét? Vagy egyszerűen szövegértési problémáid vannak? Én a kétségeimet fejeztem ki, mert szerintem olyan nincs a kis- és nagyhatalmak között sem, hogy egyik fehér, a másik pedig fekete. Amit igazságnak tartasz, a világon mindenhol „propagandának” nevezik, akár tetszik neked, akár nem. De, semmi sem igazol egy háborút békés lakosság ellen!

  27. 30. Re
    Megdöbbentő anyag. Főleg genome engineering projectek. Végigolvasva úgy gondolom, hogy az atomfegyver program ehhez képest maga a kőkorszak. A világ tényleg megérett a pusztulásra 🙁

  28. 30: Adj valami meggyőzőbb érvet, mert ezt 1 perc alatt kivégeztem!

    Angolról fordítva-A Veterans Today egy Kreml-párti, antiszemita összeesküvés-elmélet és álhírek weboldala. „Katonai veteránok és külügyi folyóirat” -ként írja le magát, de a Déli Szegénység Jogi Központ szerint „a VT-re hajló Izrael-ellenes elég gyorsan átcsúszhat nyílt antiszemitizmusba”.

  29. 30. Re

    A Veterans Today a… khm, kevésbé megbízható hírforrások közé tartozik. Lehet az ott közölt infó is valós, de ha máshol nincs megerősítve, akkor legalábbis kérdőjeles.

    32. Kacor

    A háború az ukrán rezsim és nem a nép ellen folyik. Cinikus leszek, de példamutató demokráciáktól idézni nem szégyen: minden halott civil csupán járulékos kár.

  30. Amerikai Zsidóból lett Ukrajna Egészségügyi Minisztere. Részvétele a biológiai laborokban-kísérletekben! /dimpenews.com/

    Μια Αμερικανοεβραία έγινε υπουργός Υγείας της Ουκρανίας, ακτινολόγος-ραδιολόγος. Η εμπλοκή της με τα βιολογικά εργαστήρια-πειράματα! //dimpenews.com/2022/03/12/

    Egy Amerikai Zsidó-aszony, aki Ukrajna Egészségügyi Miniszternője lett, önmaga radiológus aki a biológiai kísérleteket vezette. Ukrajnában ezek a biológiai laboratóriumok Ukrajna Egészségügyi Minisztériuma alá tartoztak. 2013-ban az Obama-adminisztráció Ulyana Suprun-t Amerikai radiológust küldte Kijevbe az ország Εgészségügyi Μinisztériumának élére. Szuprun a férjével Kijevbe azért is ment, hogy részt vegyen a 2013-as Maiden Téri eseményeken…
    Ulyana Suprun apja George Harry Yurkiv, a North American Controls Inc. alelnöke, ez egy olyan vállalat, amely a védelmi ipar, különösen a biotermékek vezérlőrendszereinek fejlesztésére szakosodott.
    Α Maidani események után lett az Mgészségügyi Miniszternő az Amerikai állampolgárságú Ulyana Suprun, zöld utat adott az Amerikaiakkal való katonai biológiai együttműködésre.
    Vizsgálatom során volt egy dokumentum, amelyben az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának Veszélyességcsökkentő Szolgálatának vezetője közvetlenül köszönetet mondott Ulyana Suprunnak, kijelentve, hogy támogatása nélkül nem érhettek volna el ekkora sikert a katonai biológiai együttműködés fejlesztésében Ukrajnában. ” – mondta Prozorov, az ukrán biztonsági SBU volt tisztje.
    Organikus zöld termékek .. de fegyverek ..

    dimpenews.com

  31. 33

    A szankcióknak is voltak már járulékos veszteségei a civil lakosság körében nem kell konkrétan háború. Irakban például egészen jól sikerült ezt összehozni főleg a gyermekek körében aratott a halál. Az amerikai külügyminiszter asszony szerint megérte…..de azért 2003 – ban hamis bizonyítékok alapján újra megtámadták Irakot. Természetesen soha nem a nép volt az ellenség hanem a rezsim….Apropó Jugoszlávia bombázása alkalmával is használtak tiltott fegyvereket. Ott is csak katonai célpontokat támadtak- elvileg.

  32. 34:

    „A háború az ukrán rezsim és nem a nép ellen folyik.”

    Akkor miért lakóházakat támadnak és miért gyilkolják a civil lakosságot? Miért szednek túszokat? Ha atomerőműveket foglalnak el, miért nem hoztak hozzáértő személyzetet? És mi lesz, ha hozzáértés híján kiengedik az „amerikaiak által gyártott vírusokat”? Békeidőben is tudtak atomerőművet robbantani, mi lesz, ha most is sikerül nekik, mert csecsen és szír észlények harcolnak az ő oldalukon?
    Nem érdekelnek az amerikaiak meg a nácik meg senki, de ennél aljasabb dolgot nem lehet csinálni, mint amit Putyin csinál most.
    Átgondolatlan, buta és rém veszélyes amibe belefogott a nagy egója miatt.

    36:

    Köszönöm,hogy te is beszállsz az oktatásomba, de nincs szükségem történelmi előzményekre: 75 elmúltam és nem hiszek a meséknek. Voltam Kabulban, Vietnamban, Kuwaitban az iraki invázió előtt és az Öböl háború után, átjártam Jugoszlávián a háború alatt. Ha van érved (de ez szól a többieknek is), akkor mond el, de propagandára nem vagyok kíváncsi. Azzal pedig tele van az összes izém, hogy már számolni sem tudom, hogy hányadik pálfordulása az Orbáni adminisztrációnak, amit hűségesen követ a plebs és úgy adja elő, mintha most találták volna fel a langyos vizet.

  33. 37 – Kacor:
    Putyin jó előre megmondta, mi a követelése. Arra is figyelmeztetett, ha nem kapja meg, akkor elveszi. Ezek után a felelősség a puccsal hatalomra kerülő szélső jobbos, náci rezsim volt bohóc vezető vállát nyomja.

  34. 38. Tibor bá’:

    Putyin azt is mondta, hogy igényt tart arra, hogy visszaállítsa az 1990 előtti viszonyokat. Ezek szerint két lehetőségünk van: 1. Önként dugjuk a fejünket a hurokba 2. Putyin teszi a nyakunkra.
    Ennek a tudatában léptünk be a NATO-ba, (mert akkor még nem volt Putyin Orbán példaképe és barátja, és még egyik sem volt diktátor akkoriban).
    Ezt a világot fogjuk a gyerekeinkre, unokáinkra hagyni? Akasszák fel magukat, mert nincs más lehetőségük. Biztos vagyok benne, hogy legalább úgy tudod, mint én, hogy Hitlernek a magyarok ugyanolyan kiirtandó nép volt, mint a zsidó és a cigány. Putyinnak addig vagyunk kedvesek, amíg bent vagyunk az EU-ban és a NATO-ban és ott tudjuk kavarni a szart az ő érdekében. Ha ez a helyzet megszűnik, semmi szükség Orbánra és Magyarországra. Tudom, hogy kompország vagyunk, de miért kell harmadszor is a rossz oldalra állnunk?
    Végül: mindenki arra számít, hogy Kína összebútoroz majd az oroszokkal. Hiú ábránd, mert Kínának világuralmi törekvései vannak és mi ebben a forgatókönyvben sem szerepelünk. Marad az, amihez elköteleztük magunkat már majd 20 éve. Ha ezt is eltáncolja Orbán, Mo. végképp eltűnik.

  35. Orbán egy közeli, helyi viszonyok között erős birodalom és egy halványuló fennhatóságot (jurisdiction) gyakorló távoli birodalom közötti térben lavírozik, igyekszik minél több lehetőséget/teret fenntartani, egyiket sem haragítani jobban, mint amennyire muszáj, nem elköteleződni. A kárpátaljai magyarság erős hivatkozási alap. És itt a Peak Oil is. Egyáltalán nem egyértelmű, hogy ki lesz a vesztes fél, vagy lesz-e olyan.

  36. Magyarország vétózta egyedül Ukrajna NATO tagságát az elmúlt időszakban a kárpátaljai magyarság helyzete miatt. Ha ez nincs, akkor lehet, hogy ennél is bonyolultabb idők lennének most.

  37. 41:

    Vagy, ha Ukrajna NATO-tag lenne, akkor Putyin többször is meggondolta volna a háborút. Tehát Orbán kulcsszereplő, de nem biztos, hogy a jó oldalon. Vagy egyszerűen egy pojáca, akit Putyin kihasznál.
    A feltételes módnál az a jó, hogy nincs válasz. Fel lehet tenni számtalan kérdést, de minek?

  38. 41. Tamás

    „Magyarország vétózta egyedül Ukrajna NATO tagságát az elmúlt időszakban a kárpátaljai magyarság helyzete miatt.”
    Nem.
    Magyarország nem vétózta Ukrajna NATO tagságát, mert nem volt róla szavazás. Amíg egy ország hadban áll, addig szóba se jöhet a NATO tagság. És Ukrajna 2014 óta hadban áll a Dombas régió függetlenségi harcai miatt…
    Az viszont igaz, hogy Magyarország belengette a vétót, de a NATO se venne fel olyan tagot, amelyik olyan kőkori szinten bánik a kissebbségeivel, hogy bármikor kialakulhat egy Domabs szintű polgárháború. Szóval a magyar vétó jól hangzik, de nem olyan nagy durranás a NATO kierőszakolna egy civilizáltabb kissebbségi politikát…
    Most már persze szabhatják…
    Se NATO se EU… Se olcsó orosz energia meg nyersanyag…
    Egyetlen reményük lehet, hogy Oroszország gyorsan megnyeri a háborút, berak egy oroszbarát kormányt és elkezdi újra felépíteni az országot, mert az EU-nak arra se lesz pénze, hogy a saját lakásait fűtse a méregdrága (és nem is elég)m amerikai palagázzal.

  39. Mennyi idő kell még amire felfogjuk, hogy a jelenlegi erőszakra épült világrendben tök mindegy melyik harcoló fél oldalán állunk, mindig szívni fogunk?!
    Gyengébbeknek ezt konkrétan és érthetően meg is mondták:
    „Sokszor eszembe jutnak Zoli (Tóth Zoltán József) halála előtt nem sokkal történt utolsó USA útjáról mesélt szavai.
    XY szenátorral (egyébiránt egyik nagypáholy vezető személyisége) történt beszélgetése során felvetődött Magyarország múltja, jelene és jövőképe, mire ez az ember mosolyogva kb az alábbi szavakkal válaszolt:
    Zoltán, Magyarország a történelemben bármikor bárki oldalán is állt és állhat, mi mindig úgy alakítjuk a dolgokat, hogy végül a rossz oldalra kerüljön!”

  40. Nyilván nem hivatalos álláspont, de ott is vannak olyanok, akik azt gondolják, hogy egy háború megnyerhető. Igaz, annyi eszük van, hogy nem egy totális nukleáris háborúra gondolnak.
    Kilenc pontban leírja, hogyan zajlana le. De, ha ilyen könnyen megvalósítható lenne, akkor mi szükség van a mostani ukrajnai macerára?

    „Mindenesetre, ha van lehetőségünk valamilyen módon nyomást gyakorolni az Egyesült Államokra, az csak most van. Abban a rövid időszakban, amikor Oroszországnak már van hiperszónikus rakétája, az Egyesült Államoknak pedig még nincs. Ez egy történelmi pillanat, és azt hiszem, Putyin úgy döntött, hogy kihasználja.”
    https://absolute-rating.mirtesen.ru/blog/43386197012/Vozmozhnyiy-voennyiy-otvet-Rossii-esli-SSHA-tak-nichego-i-ne-poy?utm_source=mirtesen&utm_campaign=absoluterating&utm_content=11789251&utm_term=46558

  41. 45 Vaszil
    Ez megint annyira misztikus történet, hogy semmiféle logika nem támogatja.
    Bármennyire nagyra is tartjuk magunkat, kultúránkat, történelmünket, Magyarország az európai sakktáblán nagyon kis figura, hasonlóan több közép-európai néppel, akár területét, népességét, ásványkincseit, vagy akármit nézünk.
    Teljesen valószínűtlennek tűnik, hogy konkrétan ránk ilyen megkülönböztetett figyelem fordulna a világ urai részéről, az ő szemükben ez egy légypiszok méretű kis folt a világ térképén.
    Ha mindezt úgy fogalmaznád meg, hogy egy ilyen kis jelentőségű ország, nem csak Magyarország, bárhogy is helyezkedik a nagy történelmi fordulók idején, mindig is alárendelt szerepű lesz, és a végső osztozkodásnál nem fogja tudni érvényesíteni nemzeti érdekeit, mert az mindig a nagyok kezében lesz, akkor maximálisan egyetértek.
    De hogy a nagy háttérhatalmak kifejezetten Magyarországtól féljenek, és ezért megkülönböztetett figyelemmel ténykedjen megsemmisítésén, ez saját tényleges jelentőségünk beteges eltúlzása.
    Mondjuk, ha a II. világháborúban mi is kiugrunk a románokkal együtt, akkor először a németek pusztították volna el az országot, és a győzelem napját ugyanolyan legatyásodott állapotban éltük volna meg, mint így, és ugyanúgy a győztes nagyhatalmak alkui szabták volna meg további pályánkat, lehetőségeinket, sokkal többet akkor sem kaptunk volna többet a koncból…
    Szerintem a szerbeknek ma ugyanilyen érzésük lehet, hogy a világhatalom pikkel rájuk, és meg akarja semmisíteni őket, széttördelni népüket kisebbségi létezésbe…
    És ez persze igaz, de nem más alapon, mint hogy annál jobb a nagyhatalmaknak, minél kisebb politikai erők tudják akadályozni gazdasági érdekeik szabad garázdálkodását, az mellékes, hogy ott milyen nyelvet beszélnek…

  42. Re 47
    Hacsak nem ettől fél a „háttérhatalom” :

  43. 48 Buda
    És Pio atya ugyan honnan szed ilyen bennfentes információkat, amit semmiféle erőviszony, reálisan elképzelhető forgatókönyv nem támaszt alá?
    A való világban valahogy érdekes módon az isteni gondviselés mindig azok mellett a népek mellett áll, akik véletlenül a gyarló emberi számítás alapján is erre esélyesek az erőviszonyok alapján, és soha sem fordítva…
    Legfeljebb majd a másvilágon, ott lehet, más logika működik.
    Valahogy minden népnek vannak olyan misztikus küldetéstudata, hogy ők a kiválasztott nép, akik még egyszer nagyra viszik…

  44. „Ezek után a felelősség a puccsal hatalomra kerülő szélső jobbos, náci rezsim volt bohóc vezető vállát nyomja. ”
    Szépen megtanultad a hazug ruszki propagandát, bár kezdem azt gondolni, hogy nem is erről van szó, simán csak oroszbérenc vagy. Ez megmagyarázná a múlt rengeteg oroszfelszopó és EU ill. USA ellenes posztját is.

  45. 45. Vaszil
    „Magyarország a történelemben bármikor bárki oldalán is állt és állhat, mi mindig úgy alakítjuk a dolgokat, hogy végül a rossz oldalra kerüljön!”

    „Magyarország nem egy szabad, és nem egy független ország, hanem egy idegen érdekeket kiszolgáló zsarnoki rendszer és az ezt fenntartó politikai elit fogja. Ez annak köszönhető, hogy eleve hazug volt a 1989-es rendszerváltás és a mai napig nem volt elszámoltatás. Ezt követően hazugságok sorozatára épül minden ebben az országban, miközben megfosztottak jogainktól. 1989-ben meg volt a lehetőség a jogrendszerünk helyreállítására, csak ez nem történhetett meg azért, hogy az elvtársak mentsék a bőrüket az ország kárára(rózsadombi paktum).

    Ma kijelenthető, hogy a regnáló politikai elit, beleértve a balliberális ellenzéket is, a háttérhatalmat szolgálja, a média propagandájukkal együtt, akiknek nem érdeke, sem a rendszerváltás, sem az elszámoltatás. Minden párt éppen az ellenfeleit akarja elszámoltatni, persze ellenzékből és esze ágában sincs a valódi rendszerváltás és elszámoltatásra, mert akkor nekik is véget érne a hazugságra épülő politikai karrierjük.”

    https://www.napitema.com/2022/03/ma-minden-politikai-part-sajat-szaja.html

  46. 51. Te szerencsétlen, még csak nem is hasonlít egymásra a két jelkép. Az ukrán elnök, és Ukrajna nem náci. Ilyen alapon Orbán is Náci. Az országban természetesen vannak náci irányultságok, de nem több mint mondjuk éppen Oroszországban, nem véletlen a ruszkikhoz jár kiképzésre Európa összes neonácija:
    Pl. egy magyar cikk a témáról:
    https://hu.euronews.com/2020/06/09/nemet-neonacik-kikepzese-oroszorszagban

    Azt is elnézitek a ruszkiknak, hogy kb. félóránként hazudnak, majd belebuknak az utóbbi időben, nekem kínos nézni mennyire kretének. Gondolom azt is tudjátok hogy a magyarellenes kárpátaljai provokációkról rendre kiderült, hogy oroszok rendelték meg? Pl. ezt is:
    https://24.hu/kulfold/2021/05/09/orosz-megrendeles-ukrajna-provokacio-beregszasz-magyarok/

    Én mindig röhögtem itt az orosz haditechnikát felszopó cikkjeiteken. Majd az a nemzet fog legyártani egy világverő haditechnikát, aki egy rendes autót se képes összerakni? Most megmutatkozik a nagy orosz csúcstechnika a gyakorlatban.

  47. 52 L.S.
    És mondj egy országot, ahol nem így van, beleértve a görögöt…
    Minden ország politikáját a világ nagyhatalmainak történő megfelelés, a hatalmon ülők egyéni érvényesülése, és csak harmadik sorban a nemzeti érdekek közötti lavírozás jellemzi…

  48. 53. hubab
    „És mondj egy országot, ahol nem így van, beleértve a görögöt…”

    Kedves „hubab”
    Sajnos Görögország sem kivétel!
    Görögországnak a Τörök ​​iga alóli felszabadulása után az első igazi kormányzója Kapodistrias volt.
    Kapodisztriasz első törvényei között – 1828 júniusában – a szabadkőművesség minden tagjának és minden titkos testvéri közösségnek a nyilvános betiltásával volt kapcsolatos.
    / https://www.kapodistrias.info/dimosia-dioikisi/egiklios-2953/
    Ezt a körlevelet I. Kapodistrias kormányzó írta alá 1828 júniusában. Titkos körlevélnek minősítette, és leírja a titkos társaságok (azaz a szabadkőművesség)
    pusztító akcióit.
    Kiköti és jogszabályba foglalja, hogy nem lehet közalkalmazott ezeknek a társaságoknak, ha továbbra is közalkalmazott akar maradni.
    Ioannis Kapodistrias elleni sikeres merénylet dátuma 1831. szeptember 27-én történt.
    Azóta senki sem hózta újra hatályba ezt a törvényt.

  49. Re:53
    Ha egy vita személyeskedésbe fullad, akkor a személyeskedő álláspontja irrelevánssá válik.
    Nagyíts rá, úgy jobban fog látszódni.

    Irreleváns hogy ki neveli ki a nácikat.
    Náci az náci, teljesen mindegy milyen alomból való.
    (Továbbra is tény marad, hogy az ukrán fegyveres erők közt van neonáci alakulat, ezen nincs mit magyarázni.)

  50. 53, Ir01:

    Az tud gépjárművet gyártani, aki nem szorul külföldi alkatrészekre…
    Tudod az 1976.-os kiadású Kamaz már csak ilyen.

    Bezzeg a módern nyugati autógyárak és a beszállítóik mind megállnak lassan az EU-ban…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük