(4196) Végső hülyeség

Tibor bá’ fordítása

Paul Craig Roberts

A nyugati világ végső hülyesége

(sz: 1933.02.11.)

A katonai/biztonsági komplexum Trump elnök felett aratott győzelme visszafordíthatatlan hanyatlásra ítélte az Egyesült Államokat és annak birodalmát. Trump azon szándékát, hogy „normalizálja az Oroszországgal való kapcsolatokat”, a hatalmas katonai/biztonsági komplexum – amelyre Eisenhower és John F. Kennedy elnök is figyelmeztetett – hatalmának veszélyeztetéseként érzékelte. Ezzel a CIA és az FBI elindította azt a hosszú korszakot, amikor az Egyesült Államok biztonsági szolgálatai hamis vádakat emeltek egy amerikai elnök ellen.

Ennek az a következménye, hogy a világon folyamatosan csökken a befolyásunk, kilép a dollár uralta pénzügyi rendszerből, és Washington öncélú szabályai helyett a jogállamisághoz ragaszkodik.

A nyugati világra a valuta csökkenése, az infláció és az alacsonyabb életszínvonal, az energiahiány és a társadalmi hanyatlás vár a bevándorló-megszállók nem asszimilált tömegei miatt, miközben a nyugati világból hiányzik az önbizalom, hogy visszaverje támadásukat.

A pusztító háború katasztrofális következményekkel is járhat a Nyugat számára, amelynek fegyverrendszere rosszabb, mint Oroszországé, és amelynek hadseregeit demoralizálja a „sokszínűség előmozdítása” és a fehérek elleni indoktrináció.

Putyin orosz elnök „őrültnek” minősítette az amerikai hegemónia neokonzervatív ambícióját. Putyin felmérte a Nyugatot: „A felsőbbrendűség bármely ideológiája természeténél fogva undorító, bűnöző és halálos. A globalista elitek folyamatosan ragaszkodnak kivételességükhöz; szembeállítják egymással az embereket, megosztják a társadalmakat, véres konfliktusokat és puccsokat provokálnak, gyűlöletet, russzo-fóbiát és agresszív nacionalizmust szítanak, lerombolják a hagyományos családi értékeket, az emberré válás zálogát.”

Putyin, Washington „szabályalapú rendjét” a „rablás, az erőszak és az elnyomás rendszereként írja le a nemzetközi porondon”.

Az amerikaiak az oroszok, kínaiak és a világ többi részének érdekeivel ellentétben az amerikai katonai/biztonsági komplexum és neokonzervatív csatlósaik a Nyugatot a világ többi részének ellenségeként intézményesítették. A következmények Amerikára és birodalmára nézve katasztrofálisak lesznek.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

6 gondolat erről: „(4196) Végső hülyeség

  1. Azoknak a hamis vádaknak minden bizonnyal van alapjuk. Trump egy idióta, ezt mindenki tudta már akkor is mikor megválasztották. A sok pénzzel nem jár együtt az ész.
    Az Orosz fegyverrendszerek jobbak lennének mint a kollektív nyugaté? Kötve hiszem, főleg lassan másfél év daráló után. Nem igazán értem Mr.Roberts urat, már megint csak fröcsög össze vissza.

  2. „és Washington öncélú szabályai helyett a jogállamisághoz ragaszkodik.” – az öncélú szabályokat én is utálom, de a jogállamiságot nem egészen értem. Melyik országra utalhat itt a szerző, akiknek a jogállamisága oly fényesen ragyog az Amerikáé felett?

  3. 2:
    Hát, a magyarra biztosan nem, mert ez csak egy „jog-álom”…

  4. 3 Próbáltam még találgatni – Kína? Oroszország? Brazília? Dél-Afrika? Irán? Törökország?
    Egyik rosszabb vicc lenne, mint a másik…

  5. Belenéztem Lánczi Tamás vitaműsorának legújabb darabjába, és végignéztem, habár nehezen viselem a kormánypropagandát, amit igencsak kiszolgál Lánczi és Mráz is, de szerencsére betették ellensúlyként Schiffert is, akit viszont érdemes meghallgatni.
    Mondjuk vannak kétségeim vele kapcsolatban is, nem egészen értem, miért ad neki ennyi teret a kormánymédia, szemben a többi ellenzéki véleményformálóval.
    Valamiért vele szemben toleránsabbak, ami kissé gyanús, mi ennek az oka.
    Mindenesetre mindig megfogalmazza kormánnyal szembeni kritikáit, itt is, de a többiek ezt szinte ignorálják, meg sem próbálnak vitába szállni vele, ami amúgy nem jellemző, mintha félnének tőle, rendkívül intelligens ember.
    Valahogy ügyesen egyensúlyoz a kormány és az ellenzék között, hogy mindenhol elfogadott marad.
    Még a Fodor Gábor van ilyen furcsa helyzetben, de őt korántsem látom ilyen súlyú figurának.
    Mi a véleményetek?

  6. 5 – hubab:
    Szerintem az amerikai kormányoz „közel álló” lap a kormány nevében nekünk küldött komoly figyelmeztetést, amit szerintem Orbán figyelmen kívül fog hagyni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük