(4181) XBB.1.16

Tibor bá’ fordítása online

Aki azt hiszi, hogy a COVID járványnak vége , az hatalmasat téved. Újabb és újabb variánsok járják a világot, és senki nem tudhatja mit hoz a jövő.

Több tízmillió ember van veszélyben, mivel Indiában az új (XBB.1.16) COVID-19-es esetek robbanásszerűen terjednek.

Szerzők: Wasantha Rupasinghe, Benjamin Mateus
(1933.02.11.)

Megdöntve a Narendra Modi miniszterelnök szélsőjobboldali BJP-kormánya által hirdetett hazugságokat, miszerint az indiai világjárványt „sikeresen megfékezték”, az új COVID fertőzések száma országszerte felgyorsult, a napi megbetegedések száma a múlt héten folyamatosan meghaladta a 10.000-et.

Április 20-án Indiában 12 580 új COVID esetet regisztráltak, ami nyolc hónap óta a legmagasabb szám. Ezzel a COVID fertőzöttek teljes hivatalos száma elérte a 44,85 milliót. Jelenleg 65 286 aktív esetet követnek nyomon.

A COVID-19-es esetek számának jelenlegi növekedése közvetlenül összefügg az XBB.1.16 jelzésű Omikron vírus gyorsan burjánzó leszármazottjával.Ez az alvariáns először az év elején Indiában keltett nemzetközi figyelmet.Március 22-én felkerült a WHO „figyelendő” változatainak listájára. Indiával együtt több mint 33 országban észlelték.

A múlt héten az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az új változatot „figyelemre méltó variáns” státuszra emelte, tekintettel az Omikron többi alvariánshoz képest fertőzőbb természetére és erősen immunrendszert  elkerülő tulajdonságaira.

A WHO megjegyezte: „Jelenleg nincs korai jel a súlyosság növekedésére.A kezdeti kockázatértékelés folyamatban van, és várhatóan a következő napokban teszik közzé.”

A Seito Labs XBB.1.6-ra vonatkozó adatai magasabb halálozási arányt és súlyos betegségeket jeleztek ennél a variánsnál.A magas oltási arány és a korábbi fertőzések miatt azonban a vírus hatása a lakosság nagy részére tompul.

Ám az oltatlanok, a rossz egészségi állapotúak és az idősek esetében nagy a súlyos betegség kockázata.Indiában a veszélyeztetettek száma több száz millió ember – a legtöbb kétségbeesetten szegény, elszigetelt vidéki területeken vagy városi nyomornegyedekben élnek, és alig vagy egyáltalán nem férnek hozzá az egészségügyi szolgáltatásokhoz.

A növekvő fertőzöttek száma Indiában nemcsak a szubkontinens lakosságát fenyegeti, hanem az egész világot.Százmillió új eset százmillió új lehetőséget jelent a SARS-CoV-2 számára, hogy új, fertőzőbb és halálosabb variáns jöjjön létre.

A koronavírus nagyszámú alvariánsa azt mutatja, hogy megőrzi gyors mutálódási képességét, a természetes evolúciós nyomás pedig előnyben részesíti azokat a mutációkat, amelyek jobban elkerülik az oltást.

Más országokhoz hasonlóan az indiai média is ragaszkodott a hivatalos kormányzati források megjegyzéseihez, amelyek bagatellizálták az XBB.1.16 felfutásának jelentőségét, hogy rávegyék a lakosságot arra, hogy jóindulatúnak tekintsék a halálos és káros vírussal való folyamatos fertőzést.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

15 gondolat erről: „(4181) XBB.1.16

  1. Azt a pletykát hallottátok már, hogy Modi egy előző életében Mohamed volt? Védikus dharmát tanított az araboknak, amit aztán azok félremagyaráztak, így lett az Iszlám.

  2. Mennyire kell meghülyülve lenni ahhoz, hogy valaki továbbra is kajálja az ilyen covid rettegtetéseket?

    A legutóbbi az volt, hogy kihal fél Kína miután enyhítettek a korlátozásokon tavaly év végén…Láttuk, hogy az is mennyire volt valós…

    Akinek legkésőbb az ukrán háború kirobbanása után 2 héttel nem esett le, hogy 2 éven át hülyének lett nézve, az menthetetlen…Milyen érdekes, hogy 2022.02.24.-én nem csak valami elkezdődött, hanem valami egyik napról a másikra véget is ért…Véletlen, ugye? Hát persze…
    Ezen kívül az sem baj, ha ezek az emberek tisztában vannak vele, hogy tulajdonképpen szó szerint bármit meg lehet velük etetni, csak elégszer kell hallaniuk a médiából.

  3. Taz, nem érted: ha van bármilyen logikusan hangzó elképzelés, ami arra mutat, hogy mindmeghalunk, holnap, de legkésőbb holnapután, annak feltétlenül igaznak kell lennie. Mindenki, aki mást gondol, csak áltatja magát.

  4. Nincsen kovid, sose volt. Csak az ostoba manipulált agyakban létezik, de ott valóban halálos is lehet.

  5. 3 – Ábel:
    Hány éve rontod itt a levegőt? És ez alatt az idő alatt adományoztál-e.? Mert, hogy mennyit szórakozol (az én munkámon), azt tudjuk.

  6. Senki ne dobja ki az oltás kártyáját ami már nem kell semmire,még jól jöhet.
    India…
    Felpuffadt hullák úszkálnak a Gangesz habjaiban

    https://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/koronavirus-india-holttest-gangesz/45h7hmm

    még a Covid előtt is,demostaztánmár nekünk annyi,Putyin-Biden atom,megfutás,új covid…
    Jó dolgomban már választhatnék is melyikbe dögöljek meg,de semmi.
    Rezsit se akarok fizetni,de kibasznak az utcára mielőtt megdögölhetnék.

    „Virág! ez így nincs jól”

  7. 5 Nem tudom pontosan, de szerintem több, mint tíz éve. Ez idő alatt kétszer vagy háromszor adományoztam.

    Abban igazad van, hogy többnyire szórakozni járok ide. Néha azért tanulni, gondolkodni is. De ez csak elvétve fordul elő.

    Sajnálom, ha megbántottalak.

  8. Re:6 ötlet
    Gangesz „természetes” látképéhez tartozik a puffadt hullák úsztatása, nem kell ehhez kovid. Akinek nincs pénze hamvasztásra, annak a temetése ebben merül ki.
    Jani személyesen látta milyen a tiszta Gangesz(felső folyása), és milyen a mocskos verzió. Nem is értem ilyenkor az indiaiakat, hogy ha már számukra szent a folyó, akkor miért s.arják telibe a szentséget…

  9. Rettenetes, mert a közel 1,5 milliárd lakosú Indiában napi annyi megbetegedés van, mint csúcsidőben Magyarországon volt. Bravó, gondolkodásból eggyes. Üljetek le gyerekek.

  10. Három éven belül úgyis 18°C-al melegebb lesz az egész Föld, és mind kipusztulunk, de India 1,4 milliárdja már valószínűleg előbb, mert náluk van eleve a legmelegebb. Az a pár év ide vagy oda nem mindegy?

  11. 7 – Ábel:
    Ha 5 évente egyszer adakozol, akkor az több mint semmi. 😀 . Igaz, én naponta fordítok és te naponta szórakozol

  12. “NEM A VAKCINÁT HOZTÁK LÉTRE EGY VÍRUS ELLEN,
    HANEM A VÍRUST HOZTÁK LÉTRE A VAKCINÁKÉRT …
    NINCS MÁS LEHETŐSÉGÜNK, MINT AZ ELLENÁLLÁS.
    AKKOR BUKNAK MEG, AMIKOR MÁR NAGYON SOKAN ELLENÁLLUNK.”

    A FÜGGETLEN TÉNYELLENŐRZŐK???
    https://www.bitchute.com/video/DQGFJWi7WhfM/

  13. „Van a tudománynak egy sajátossága, amit soha nem lehet semmibe venni. Ez pedig a publikációs kényszer. Azaz ha valaki az akadémiai közegben dolgozik, minél több tudományos kéziratot kell írnia, hogy bebizonyítsa, ő a nagy tudós. Ezért is mondtam anno, hogy hiába mocskolnak, neveznek bárminek, a tudomány publikációs kényszerén senki nem fog felülkerekedni. Ezért ha felmész az amerikai egészségügyi minisztérium Pubmed adatbázisára ( https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov ), és rákeresel a médiában és a politikaban még mindig szőnyeg alá söpört hívószavakra, akkor azt látod, amit az alábbi ábra mutat. És addig amíg egy-két ember hívta föl bizonyos visszásságokra a figyelmet, azokat még le lehetett nyomni. De a tudomány publikációs kényszere szép lassan felülkerekedett. És ha milliardnyi embernek beadsz egy olyan szert, ami egy, a HIV-1-ből származó szekvenciákkal felturbózott idegen vírusfehérjét termeltet testszerte, testszerte beindítva a vírus antigénekre normál esetben is gyulladással és az antigén-termelő sejt elpusztításának kényszerével reagáló immunfolyamatokat, akkor nem lesz az az isten, aki megállítsa a tudományos eredményekre kiéhezett milliónyi tudóst és klinikust, hogy dokumentálják ezeket a médiában tálaltnál kevésbé biztonságosnak tűnő élettani folyamatokat. És ha most valaki megint valami buta okfejtést próbálna ideböfögni, tisztelettel felhívom mindenki figyelmét, hogy a kötelező védőoltásokat eddig is milliárdos nagyságrendben adtuk be az embereknek. Mégsem robbantak fel a mellékhatás jelentések. Főleg nem hirtelenül és váratlanul. Úgyhogy érdemes lenne már a tudományos közösségen kívül keresni a hibát. Mert talán nem a mi hibánk, hogy azt mondjuk, az elefántot körültekintőbben kellett volna beengedni a porcelánboltba. Mert ahogy a vírusantigén termeltetés az emberi szervezet belsejében, úgy az elefánt is felettébb idegennek hat a porcelánboltban.”
    https://www.facebook.com/photo?fbid=10221342761269560&set=a.3510389289478

  14. Valahol láttam, ezekkel a betűkkel:

    $afe and €ffective

    Hát igen. Biztonságos (a gyógyszergyártókra) és hatásos (csak éppen nem az a hatása, amit nekünk mondtak róla, amikor munkahely és jövedelem azonnali elvesztésével zsarolva rákényszerítettek sokakat)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük