(4175) Háborús hazugság

Tibor bá’ fordítása online

A vuhani laboratóriumi hazugság és az amerikai háborús propaganda

Szerző: Andre Damon

 

(sz: 1933.02.11.)

Vasárnap a Washington Post vezércikket tett közzé, amely azt az összeesküvés-elméletet hirdette, hogy a COVID-19 a Wuhani Virológiai Intézetből származik.

A Post legújabb vezércikk: „Új megvilágítás, és elhúzódó kérdések a vuhani rejtélyében” korábbi kijelentéseinél egy lépéssel tovább megy, mivel teljesen leválasztja az alaptalan vádak litániáját a vuhani eredet minden vizsgálatáról.

A korábbi vezércikkekben a Post szerkesztősége úgy érezte, hogy legalább foglalkoznia kell azzal a ténnyel, hogy az elsöprő tudományos konszenzus elutasítja a „laborkiszivárgás” összeesküvés-elméletét. De a Post feladata, hogy szembe ússzon az elsöprő tudományos konszenzussal, egyre nehezebbé vált, mivel a tudományos bizonyítékok súlya felgyülemlett a természetes eredet mellett.

Az elmúlt hónapban a tudósok felfedezték azt a közvetlen eszközt, amellyel az állatok a Sars-CoV-2-t zoonózison keresztül az emberre vitték át. Ez a folyamat minden más emberi világjárvány kialakulásához vezetett a történelemben. Dr. Florence Débarre, a Francia Nemzeti Tudományos Kutatási Központ evolúciós biológusa által végzett legutóbbi tanulmány feltárta, hogy a vuhani élőállat piacról származó, Sars-CoV-2-t tartalmazó minták érzékeny állatok, például mosómedvék DNS-ét is tartalmazták.

A Post szerkesztősége a tudományos bizonyítékok növekvő tömegével foglalkozik, amelyek cáfolják állításait.

A Post szerkesztőségét a tudósok hangosan elítélték. „Egy dolog világos: ha valóban „új megvilágítás van” ebben a témában, az nem a Washington Posttól származik” – írta Peter Hotez oltástudós. „Minden vakmerő spekuláció, amely figyelmen kívül hagyja a nagyobb folyóiratokban megjelent tudományos bizonyítékok túlsúlyát.”

Volt egyetlen link is a tudományos közleményre, amely alátámasztotta ezt az Ed Board kijelentést? Egyet sem találtam. Tudod miért? Mert ilyenek nincsenek.

Ezt a Wash Post 3 vagy 4 alkalommal tette ebben a kérdésben. Tehát ez nem újonc hiba vagy baleset. Itt van egy napirend. Kezd a régi Hearst-Pulitzer sárga vagy bulvár újságírás határán lenni.

Ez egy utalás William Randolph Hearst, a New York Journal tulajdonosának szerepére, aki demagóg és szenzációhajhász tudósításokkal szisztematikusan agitálta az Egyesült Államok belépését az 1898-as spanyol-amerikai háborúba.

Hearst szerepét jól példázza Frederic Remington művésznek írt állítólagos távirata: „Te készítsd el a képeket, én pedig a háborút.” Egy héttel azután, hogy az Egyesült Államok hadat üzent Spanyolországnak, Hearst „Hogy tetszik a Journal háborúja?”

Hearst propagandájához hasonlóan az a törekvés, hogy Kínát hibáztassák a COVID-19 világjárványért, egy média által szervezett gyűlöletkampány, amelynek célja a kínai-ellenes idegengyűlölet népszerűsítése, a háború igazolása céljából.

Ahogy Hotez helyesen kijelenti, ez nem hiba, hanem tudatos politika. A Washington Post azonban nem csupán önmagáért vagy tulajdonosáért, a milliárdos Jeff Bezosért beszél. Az amerikai állam nevében beszél.

Februárban Christopher Wray, az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója nyilvánosan kijelentette, hogy „a járvány eredete nagy valószínűséggel egy lehetséges vuhani laboratóriumi incidens”.

Wray azért tette ezt a kijelentést mert az Egyesült Államok szándékosan konfliktust akart szítani Kínával Tajvan miatt. Az elmúlt három hónapban az Egyesült Államok megnégyszerezte a Tajvanon állomásozó amerikai csapatok számát, véget vet az „egy Kína politikájának”, és közvetlenül felfegyverezte Tajvant, hogy rávegye Kínát a sziget megszállására, amit az USA felhasználna arra, hogy jelezze Kína adta le az „első lövést” egy kínai-amerikai háborúban.

Wray vádja valójában szándékos hazugság, összhangban a Bush-kormányzat hazugságaival, amelyekkel igazolja a 2003-as iraki inváziót.

A Post által a Wuhan Lab hazugságáról szóló megújított promóció háttere, hogy az egész amerikai és nyugati média nyíltan elfogadja azt az elvet, hogy a kormánynak joga van hazudni a nyilvánosság felé.

A hónap elején egy sor kiszivárgott dokumentum feltárta, hogy az Egyesült Államok kormánya rendszeresen félrevezeti az amerikai közvéleményt az Egyesült Államok részvételével kapcsolatban az ukrajnai háborút illetően. A dokumentumok azt mutatják, hogy több mint 150 NATO-katonát telepítettek Ukrajnába.

Válaszul a New York Times nyilvánosan azonosította a dokumentumokat nyilvánosságra hozó személyt, ami miatt néhány órával később letartóztatták, míg a Washington Post kijelentette: „A titkok őrzése elengedhetetlen egy működő kormánynál” Ez a kijelentés teljesen elutasítja a Thomas, Jefferson és az amerikai forradalom más vezetői által megfogalmazott demokratikus elveket.

A kormányzati hazugságokkal szemben talán a legkirívóbb védekezés a brit Guardian újságtól származott, amely egy vezércikkben kijelentette, hogy a kormány hazugságait leleplező valódi információk nyilvánosságra hozatala „életeket kockáztat”, és „soha nem lett volna szabad megtörténnie”.

Egy különösen súlyos esetben, vagy különösen súlyos időpontban, például háború alatt, a kiszivárogtatás segíthet az ellenségen, elriaszthatja a szövetségeseket, gyengítheti a morált, és legalábbis potenciálisan megváltoztathatja a katonai egyensúlyt, és életeket kockáztathat.

A Guardian nyilatkozata, amely 2013-ban Edward Snowdennel együtt dolgozott azon, hogy felfedje a Bush-kormány által a „terror elleni háború” leple alatt létrehozott hatalmas, indokolatlan hazai kémprogramot, miszerint a valódi információk felfedése „gyengítené a morált”. Kérdés, milyen mértékben vált a média egyszerűen az állam gépezetévé?

Értelmetlen az a minősítés, miszerint nem szabad valódi információkat közzétenni „háború alatt”, mert az Egyesült Államok évtizedek óta állandó háborúban áll. Valójában az Egyesült Államok háborúban állt, amikor a Guardian beszámolt Snowden kinyilatkoztatásairól. Ezzel a logikával a Guardian 2013-as kinyilatkoztatásait „soha nem kellett volna látni”, mert azok is gyengítették volna a „morált”.

A The Guardian a vezércikkét azzal zárja, hogy európai szemszögből a legfontosabb szempont az Ukrajna képességével kapcsolatos dokumentáció, képes-e megvédeni magát az orosz légierővel szemben. Ezt az információt soha nem lett volna szabad ilyen módon nyilvánosságra hozni. Ez azt sugallhatja, hogy Ukrajna alacsony fegyverkészletei miatt a várt tavaszi offenzíva nehezen kivitelezhető, és így Kijev nagyon sebezhető lesz az orosz ellentámadásokkal szemben. Ez kevésbé határozott offenzívát, helyette pedig elhúzódó, alacsonyabb intenzitású konfliktust jelenthet. Ha ez az eredmény, akkor ezek a kiszivárogtatások megváltoztatták a történelem menetét is.

Más szavakkal, azáltal, hogy a háború katonai megoldásának nem létező kilátását mutatják, a kiszivárogtatások „gyengítik a morált”, amivel a közvéleményt a háború békés megoldásának támogatására ösztönzik.

Ez nem más, mint a hazugság dicsőítése. A „kiszivárogtatások” és „államtitkok” körüli felháborodás mögött a média egyszerűen azt az elvet védi, hogy a lakosság ne tudja, mi történik.

Ugyanakkor a média igyekszik saját tudósításokat közölni a kiszivárogtatásokról, hogy igazolja a háború további eszkalációját. A New York Times szombaton megjelent cikkében a kiszivárogtatásokról azt írta, hogy „néhányan Ukrajnában üdvözölték a nyilvánosságra hozatalt, mivel megerősítik azt, amit hónapok óta mondanak – hogy erőinek égetően több fegyverre és hadianyagra van szüksége”.

Ez visszavezet minket a vuhani laboratóriumi hazugsághoz. Ha a média felsorakoztatása az ukrajnai háborúval kapcsolatos valós információk kiszivárogtatása ellen az Oroszországgal fennálló konfliktus erősítését célozza, a Wuhan Lab hazugsága a Kínával való háború előmozdítását célozza.

Ez alapvetően nem különbözik Biden hazugságától, miszerint „nem küldök amerikai katonákat harcolni Ukrajnába”, vagy a Fehér Ház hazugságától, miszerint „a NATO nem vesz részt” az ukrajnai háborúban.

Végső soron azonban az Egyesült Államok kormányának és a médiának azon erőfeszítései, hogy szisztematikusan hazudjanak a nyilvánosságnak az interneten és a közösségi médiában hozzáférhetők maradnak.

Ez a valóság magyarázza az Egyesült Államok kormányának és a nagy médiáknak az internet cenzúrázására és az amerikai háborús bűnöket leleplezők üldözésére irányuló szisztematikus erőfeszítéseit. A Wikileaks kiadóját, Julian Assange-ot négy év börtönbüntetésre ítélték, és a kémtörvény értelmében kiadatásra és büntetőeljárásra kell számítani az Egyesült Államokban. A háború baloldali ellenfelei pedig könyörtelen cenzúrakampánynak vannak kitéve.

Egy közismert mondás szerint, ha a geometriai axiómák érintenék az emberi érdekeket, minden bizonnyal megpróbálnák megcáfolni azokat. Márpedig az állam érdekei a Kínával való háború kiváltásában megkívánják a vuhani laboratóriumi összeesküvés-elmélet népszerűsítését, az elsöprő tudományos konszenzus ellenére.

Az Egyesült Államok uralkodó osztályának háborús törekvése az az eszköz, amellyel az egész társadalmi életet az államnak rendelik alá, és az amerikai média egyre inkább diktatórikus elveket hirdet. Ahol az uralkodó osztály és a tudomány érdekei ütköznek, az amerikai média világossá tette, hogy a tudományos igazságot fel kell áldozni a háború oltárán.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

10 gondolat erről: „(4175) Háborús hazugság

  1. Van tudományos bizonyíték arra, hogy a covid laboreredetű, de nem Kína áll mögötte, hanem az USA. Az olyan cikkeken amellyel a covid mesterséges előállításával foglalkoznak, valóban feltűnik a Wuhan labor, de nem csak. Rajta van a Harvard, és több más amerikai egyetem. Valószínűsíthető, hogy a Wuhant azért engedték be a kollaborációba, mert sok DNS mintát onnan vettek, és hogy legyen ürügy amerikai tudósoknak Kínába utazni, amikor azért mennek oda, hogy kiengedjék a vírust, továbbá, hogy a nyugati sajtó Kínára mutogathasson.

    Pi. Jeffrey Sachs neki van egy cikke erről, amely a Proceedings of the National Academy of Sciencesben jelent meg. Ez a cikk arra sorakoztat fel bizonyítékokat, hogy a SARS-Cov-19 egy mesterségesen előállított vírus. Sachs ugyan közgazdász, viszont a társszerző tudós, és Sachs a világ legrangosabb orvostudományi szaklapjának, a Lancetnek a Coviddal foglalkozó bizottságának vezetője. A Sachs cikk egyébként nem eredeti eredményeket közöl, áttekintő cikk, amely összegyüjti azokat a cikkeket amelyek a covid vírus felépítésének lépéseit publikálták (ezek sokszor Science vagy Nature cikkek).

    A covid célja az volt, hogy gazdaságilag bénítsa Kínát. A vírus rendkívül fertőző, viszont a halálozási rátája alacsony. Így inkább a gazdasági károk jelentősek. Azt a tényt, hogy Kína után Iránban jelent meg a Covid, azt Ron Unz szokta említeni, mint bizonyítékot, hogy itt USA biofegyverről van szó. Egy vírus nem úgy terjed, hogy az USA ellenségei közötti országok között.

    Szerintem nem az a fontos, hogy mi a tudományos konszenzus, hanem az, hogy mi az igazság….

  2. Hazudik az USA, hazudik Kína és hazudnak az Oroszok. Kína os rájatszik Vuhanra, hogy nem enged be senkit, pedig tisztázhatná magá. Valaki ezt, valaki azt tartja igaznak Ki mond akkor igazat? Hol a valódi igazság?

  3. 1 Világfigyelő
    Mindenesetre, ha a vírust szándékosan, biofegyverként vetették be, akkor akárki volt, igen rosszul kalkulált, mert a fagyi visszanyalt, és az elkövető ország ugyanolyan veszteségeket szenvedett el, mint a megcélzott.
    És ha ezt szakemberek nem látták előre, akkor nagyon hülyéknek kellett lenniük, ezért nem is hiszem ezt a verziót…

  4. 4 hubab
    Az elején nem lehetett tudni, miféle ez az új vírus.
    Azóta a fejlemények láttán és az általam megbízhatóbbnak tartott források alapján már nem hiszem el a természetes eredetét.
    Már meggyőződésem, hogy emberi kéz minimum belepiszkált a vírus genomjába a gain-of-function kísérletezgetéssel. Ezt a vírust biza biofegyvernek fejlesztették… Aztán vagy szándékosan, vagy véletlenül kikerült a laborból. Valakinek, valakiknek mindez nagyon jól jött… Mi, hétköznapi emberek meg a mérleghinta másik végén vagyunk…

  5. Kb. ez a meglátásom nekem is, mint ennek a kutató orvosnak:

    „Hát, a C19, mint egy nem befejezett és kész biofegyver narratíva is lehetséges, már ami kiszökött. Milyen érdekes, hogy korábban a szakértők, a magyar víruscelebek is azt nyilatkozták, hogy egy IV-es biztonsági fokozatú laborból kizárt a szivárgás… Ráadásul, a cikk szerint három szivárgás történt, szóval volt idejük a menetközben tovább barkácsolni, finomítani rajta. A vakcinák, meg… Már arról is lehet olvasni, hogy eddig, már legalább 14-20 millió halálos áldozata van. Éppen, hogy alacsony letalitású „járványt” kell kreálni, hiszen, mondjuk egy Ebolánál hamar, és minden kiderülne, nyilvánvaló és egyértelmű lenne… Az influenza igen eltűnt, de a Covid sem más, mint egy módosított, vagy éppen spontán módosult influenzavírus (koronavírus). Beszédes azonban, hogy mind ez idáig nem sikerült izolálni. Vajon miért nem? Igen valószínű az is, hogy nem is egyetlen vírustörzsről van itt szó (SARS-COV2), hanem többféle, egymástól markánsan különbözőről. A diffúz és változatos tünettan ezt látszik igazolni. Az élelmiszerekben lévő kemikáliák, mérgek, inkább kémiai-vegyi fegyverek. Ilyen volt a boutillion-toxid, mely súlyos idegméreg (pontosabban a neuro-muszkuláris junkcióban gátolja meg az ingerület transzmisszióját). Ez volt az az ideggáz, mellyel Szaddam a kurdokat irtotta Észak-Irakban (a hivatalos narratíva szerint). A korai magasszámú megbetegedések fő oka szerintem az elhibázott kezelések, kezelési protokollok (pl. lélegeztetőgép), az elmaradt, kimaradt egyéb, más betegségek diagnosztikája, és kezelése, vagyis ezek hiánya. Aztán, mindent a Covidra lehetett kenni… Az élelmiszerekben lévő mérgek, nem is mindig szándékos mérgek, pl. a boutillion a rosszul „konzervált”, tartósított élelmiszermérgezésekben is előfordul (lásd kolbászmérgezés – élégtelen füstölés). Csak érdekesség, hogy az utolsó halálbüntetési ítéletet meghozó magyar bíró is ebben halt meg egy étteremben elfogyasztott csülök-vacsorát követően. A másik potencionális veszély, főleg most a „rovarevés” promótálásával az ezekben lévő allergén anyagok pl. a kitin, mely súlyos allergiás reakciót válthat ki az arra érzékenyeknél, akár anafilaxiás sokkot.”
    https://childrenshealthdefense.org/defender/covid-wuhan-lab-leak-senate-report/?utm_source=luminate&utm_medium=email&utm_campaign=defender&utm_id=20230418

  6. Vitathatatlan:
    mesterséges eredetű szakaszai is vannak,
    made in USA, s mégcsak nem is 2019-es az eredete.

    És hozzá kell tenni, hogy a kínai biztonsági protokoll is kellett hozzá.
    Tehát mindketten hibásak.
    Szerencsétlenségünkre az élőállat piac is a közelben volt, ami olyan forgatókönyvet hozott létre, amit legrosszabb rémálmában sem gondolhatott, senki…

  7. Méltó színvonal és higgadt határozottság:

  8. 6 vaszil

    A „boutillion toxid” micsoda? Sajnos nem találtam róla semmit a neten. Nem botulinum toxin akar lenni? (a Clostridium botulinum toxinja) A másik észrevétel: a koronavírus nem influenzavírus, totál máshová tartozik rendszertanilag a két jószág. A többiben attól még lehet igazság, de ha nyilvánvaló tévedések vannak egy szövegben, akkor az ember kételkedni szokott…

  9. Orlandóban (Floridában) 2019 karácsonya után már volt Kovid.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük