(4149) Propaganda

Tibor bá’ online

 

A nyugati propaganda egyre hülyébb

(sz: 1933.02.11.)

Az alábbi fénykép a New York Times (a kormány első számú támogatója) lehozta a következő fényképet az ukrán háború hétköznapjairól. Az alábbi szöveggel:

Casiv Yar – A légi támadó erők 71-es vadászó brigádja (micsoda felkészültségű hadsereg) kilő egy gyalogsági aknát.

A szakértők szerint a látható aknavető egy 60 mm-es, USA gyártmányú M224 eszköze, aminek a hatótávolsága 70 és 3.490 méter között van.

Az alábbi ábra nyugati forrásból származik.

Itt látható, hogy a távolság Chasiv Yar és front vonal legközelebbi pontja között 5,3 és 5,9 km.

Nem elég, hogy hazudnak, de a hazugságok valószínűségét le se ellenőrzik.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

14 gondolat erről: „(4149) Propaganda

  1. Szerintem az ilyen témájú cikkeknél keresnek valami hozzá illő képet és kész.
    Ha katona lennék én sem örülnék, hogy megjelenik az egységem fotója a pontos helyzetünkkel együtt. 🙂

  2. Eltekintve a fenti benézéstől, rossz fotótól. Vajnon melyik „hazugsággal” – a negatívval avagy a pozitívval – lehetne nagyobb támogatottságot szerezni Ukrajnának? Amennyiben azt mondanák hogy minden jól halad, vagy azt hogy kritikus rossz a helyzet.
    Még szerencse hogy a „hazugságot” kritizálását nem bünteti a nyugat. Ugyanezért Oroszországban 15 évet kapsz, elég ha makarónit akasztasz a füledre, vagy kicsillagozott táblával kiállsz az utcára, ha diák vagy 8-15év, ha férfi, akkor meg a front. Vagy ezek – az amugy Orosz – hírek is „hazugságok” lennének?

  3. Bizonyára bennem van a hiba !
    A Különleges Hadművelet jelenlegi ismereteim szerint valahol 2 – 300 000 közötti számú halottja „tart engem fogva” és az ilyen jelentéktelenségekre már csak legyintek.

  4. 1 & 2:
    Lehet mentegetőzni, de én a számok embere vagyok, és az eset egyszerűen nevetséges.

  5. 4. Számok? Wuhaha. 🙂 Na a számokat mindkét oldal beazudja. Nyilván a fenti fotó és állítás elképzelhető nem igaz. Egy kiragadott eset a sokból. De az is lehet hazugság, hogy a front távolabb van. Lehet jóval közelebb van már?
    Mindkét oldal számai megkérdőjelezendők! A háborús propaganda jelen van mindkét oldalon, fenntartásokkal kell kezeni.

  6. 4: Szerintem az nevetséges, hogy Csasziv Jar központjától méred a távolságot, pedig a település területe jóval keletebbre elnyúlik (Kanal városrész), plusz a kép láthatóan nem a lakott részen, hanem annak külterületén készült, így még a városhatár táblától is lehet jóval odébb a lőállás még mindig Csasziv Yarhoz tartozó területen.
    A támadó orosz egységek meg nem nézik meg, hogy a liveuamap-on behúzott vonalat át ne lépjék, sőt kimondottan az a céljuk hogy azt átlépve további területet vonjanak felügyeletük alá, így ők is közelebb jönnek időnként, amikor megpróbálnak áttörni.

  7. 5

    Ez a posztszovjet térség. Tehát a propagandának van tradíciója. A háborúban pedig a meglévő propaganda magasabb fokozatba kapcsol ez törvényszerű. Az érdekes inkább az ,hogy áll a propaganda és az ún „hallgattassék meg a másik fél elvéhez ” a Nyugat. Az Északi áramlat felrobbantásával kapcsolatos kommunikációt tekintve már elég jelentős változások történtek az elmúlt hetekben.A legújabb verziót már nem lehet komolyan venni…

  8. Nem kell csodálkozni…
    Háborúban álló felek között objektív tájékoztatást várni önmagában naivitás, hiszen a propaganda is háborús eszköz, aminek pontos meghatározott szerepe van a harcoló felek moráljának befolyásolására, valamint az ellenség megtévesztésére.
    Na, ezért nem is engedik a felek a másik oldal propagandáját eljutni a saját térfelükre.
    Ez óriási változás most, mert hozzászoktunk, hogy az interneten hozzáférünk bármelyik ország médiájához, most meg elsüketült számunkra a másik oldal, hogy csak a mi hazugságainkat halljuk, az ellenségét ne, legfeljebb a mi szempontjaink szerint megszűrve…

  9. Mivel sok a hazugság, ezért abból kell kiindulni, amit biztosan tudunk.
    Kezdhetjük az első biztos lépés meghatározásánál és a legnaívabb állítást is nyugodtan tegyük időrendi sorrendünkbe.
    Az oroszok megtámadták Ukrajnát. Nincs vita a szakemberek között arról, hogy az orosz támadó létszám és bevetett fegyver elégtelen volt ukrajna elfoglalására.
    Laborokat bombáztak. Gyorsan elértek Kijev határáig. /WHO: a bombázások miatt veszélyes kórokozók terjedhetnek/
    Ismert, hogy nem támadták az infrastruktúrát. Kijev támadásának pontos oka találgatás alatt. Rövid idő belül az oroszok hátraarcot csináltak. Tudjuk, hogy nagyon hosszú frontszakaszt nyitottak. Hosszabbat, mint amekkorát enyi emberrel és fegyverrel megvédhettek volna.
    Mindkét oldalon 30-60 éves technika mellett a legmodernebb megfigyelési rendszerek használata valósul meg. Drón az egyik kivétel.
    Nagy ember és vas veszteség mindkét oldalon. Ukránok elkezdték kiszorítani az oroszokat, de a döntő lépés előtt a front teljes hosszában leállt az előrenyomulás.
    A német döntésekből jól látható a háborúba való beavatkozás nyugati mértéke. Katonai sisakoktól a modern takokig jutottak.
    Jelenleg felállítottak egy hús és fegyverdarálót Bahmutnál és mindkét fél darálja leginkább katonáit és részben fegyvereit.

    Sok ismert lépést kihagytam. De nem igaz, hogy nem bontakozik ki egy mintázat a bő egy év biztosan ismert eseményeinek láncolatából. Az, aki morális szemüvegen át látja a felek cselekményeit, neki felesleges bármilyen lista a tényekről, mert az úgyis csak egy szubjektív lista lesz.

  10. Elnézést kérek mindenkitől, akit korábban a sértettségemből fakadóan megbántottam (akár Tibor bá’-t is)! Rövid leszek. Ezen az oldalon is látszik, hogy a politika mennyire megosztott. Az értelmes emberek (akik többsége semmilyen anyagi ellenszolgáltatást nem vár el, csak a lelkiismeretük diktálja nekik, hogy ide írjanak) miért írnak ide? A konkrét cselekvéshez (jó irányba) hatalom kell. Bocsánat, de egy egyszerű kommentelőnek valószínűleg semmi hatalma nincs. Sajnos. Egy kommenttől nem fog a világ térdre borulni az az aktuális „Kiss Pista” előtt (99.99999999999999999999%)!
    A LÉNYEG: amin változtatni kell! A baloldal végre legyen egységes, közös eszméket dolgozzanak ki együtt a dialektika alapján akár! De mindig legyen egy (OLYAN) vezér, aki nem diktátor, hanem szintézisre törekszik a különböző balos irányzatok közt! Mert ha ez nem lesz meg, olyanok leszünk mint a középkori vallás filozófikusok akiknek a különböző tanaik nyomán hullottak az emberek mint a légy a légypapíron! Ez kell nektek? Széthúzás és több száz egymásra acsarkodó frakció? Ja eközben ugye meg a kapitalista pártok meg felállva tapsolnak ennek a folyamatnak! A kérdés, ez meddig tartható.

  11. Tisztelt Tibor bá’! Nem értem mire jó ez a „pártoskodás”? A kommentek szűrése? Egyetértek, hogy az oda nem illő kommenteket nem lehet, nem szabad megjelentetni, de akkor is… Volt szovjet baloldal, volt jugoszláv, van kínai, van délamerikai, van ezerféle ága…..
    Aki normális véleményt ír le (még ha nm is teljesen baloldalit, hanem akár népnemzetit), azt miért kell negligálni és nem megjelentetni? Ez egy őszinte és minden bántó szándék nélküli kérdés csak amire tisztelettel szeretnék őszinte választ kapni…..

  12. Virginia Military Institute – az intézmény, amely Pattont, Marshallt és Byrd-öt adta nekünk (megjegyzés: az írás amerikai), most a „nemi szerepedről” kérdez, a „férfiasság” újragondolására buzdít, és gyűlöletet szít mindenkivel szemben, aki történetesen fehér.

    Egy írás a wokeizmusról, amely betört az amerikai katonai akadémiákra, iskolákba is.
    Érdekes helyzetkép a mai Egyesült Államokból, egy amerikai tollából.

    Forrás: Front Page Magazine, Egyesült Államok

    A teljes cikk angol nyelven itt:
    http://www.frontpagemag.com/virginia-military-institute-went-woke-enrollment-fell-25/

  13. A sátánizmus terjedéséről az Egyesült Államokban

    A sátánizmus rohamosan terjed az Egyesült Államokban, és sok tekintetben teret nyert a kultúrában. A zeneiparban és Hollywoodban a sátánizmus a divat és sok, a fősodrást képviselő művész már nem is leplezi ezt.

    Most a sátánista csoportok a bíróságokra kezdenek fókuszálni , hogy megvédjék azt, amit „jogaiknak” tekintenek. A legfőbb példa erre a The Satanic Temple – egy szervezet, amelynek székhelye a massachusettsi Salemben van -, amely állítólag 1,5 millió tagot számlál világszerte.

    ….

    Az Amerikai Polgárjogi Unió (American Civil Liberties Union, ACLU) a pennsylvaniai részlegével együtt levelet küldött a Saucon Valley-i iskolai körzetnek, amelyben azt követelték, hogy az amerikai alkotmány első kiegészítésében foglalt, a szabad vallásgyakorláshoz való joggal összhangban engedélyezzék az After School Satan Club (ASSC) számára az iskolai létesítmények használatát.

    További információk, részletek, linkek itt:

    http://www.thegatewaypundit.com/2023/03/litigation-from-hell-satanic-group-take-to-the-courts-defend-satanic-after-school-clubs-say-abortion-is-a-religious-right/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük