(4104) Ukrajna veszíthet

Tibor bá’ fordítása online

Rolo Slavszkij blogja

Ukrajna veszíthet

Köztudott, hogy az érvelés másik, optimistább oldalát alkalomadtán a sajátom ellensúlyozásaként mutatom be.

Ismétlem, NEM vagyok a pesszimista tábor képviselője. Az igazi pesszimisták, mint Strelkov, SOKKAL pesszimistábbak, mint én, és tudom, hogy sok olvasóm már most is túl erősnek és keserűnek találja álláspontomat. Eközben ott vannak a bohócok, az angol alt-médiában, akik azt hiszik, hogy minden Putyin terve szerint zajlott. Mindenki, aki ezt a blogot olvassa, szerintem sokkal pesszimistább, mint az 5D optimisták. Tehát ez a pesszimizmus spektruma, amelyen mindannyian együtt ülünk.

De ma van okunk egy kis reménykedésre.

Az olvasók rámutattak, hogy az ukrajnai helyzet miatti munkálatokban az amerikai meghátrálás jelei mutatkoznak.

Ott van az a RAND-jelentés, a Pentagon-jelentés, a korrupciós vádak, a Human Rights Watch-jelentés, a Washington Post cikke, Blinken kínai utazása és egy négycsillagos tábornok jóslata, hogy 2025-re háborút indít Kínával.

Ezek az újonnan felfedezett optimizmus-elbeszélés kulcsfontosságú összetevői.

A RAND jelentés röviden azt mondta, hogy itt az ideje, hogy a nyugati katonaságok Kína felé forduljanak, és ne költsenek annyi erőforrást Ukrajnára. Hogy Kínának túl sok idő áll rendelkezésére a virágzáshoz és a növekedéshez, és végül mindez átkerül katonai erőbe, így az is előfordulhat, hogy nem ad nekik időt a felkészülésre. Valószínűleg ezért lebegtetik a 2025-ös adatot is.

Eközben a Pentagon arról számolt be, hogy nem gondolták, hogy a Krímet egyhamar elfoglalja Kijev. Ami őszintén szólva nyilvánvaló. De néha elfelejtem, milyen őrült a nyugati média.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

114 gondolat erről: „(4104) Ukrajna veszíthet

  1. Gusztustalan ez az attitűd. Kína felemelkedése az emberiség számára egy lehetőség. Az USA-nak fel kellene hagynia a hegemóniájáért való háborúzással.

    Ukrajnában Oroszország önvédelmi okokból harcol. Az USA viszont a hegemóniáért. Morális értelemben Oroszországnak van igaza.

    Az amerikai átlagember ma már nem nyer semmit az USA hegemóniából. Ma Amerika egykor legszebb városaiban a városközpontok kábítószeres hajléktalanok sátraival vannak tele. Az utóbbi évtizedekben több százezren haltak meg herointúladagolásban. A bűnözés szinte mindenhol növekszik. Az egykori középosztály lecsúszott. A vagyonegyenlőtlenség csak nő, és már így is elképesztő.

    Az amerikai elit két fronton vív háborút. Be akarja kebelezni Kínát, de közben a saját középosztályát is kénytelen lenyomni.

    A középosztály sokszor tudja, hogy Oroszország az ő háborújukat is vívja. Ezért támogatja sok alternatív média az oroszokat, szinte soha nem a Zelenszkijt.

  2. 2. Világfigyelő

    Kína felemelkedése miért volna lehetőség az emberiségnek? Leszámítva hogy az USA ellensége, nemigen hordoznak semmit, ami bolygónk kíméletére volna, sőt. Lényegében tökugyanazt az invazív életmódot élik, csak sokkal igénytelenebbek.

  3. A haldokló birodalom haláltusa taktikája: 1) kikényszeríteni az ukrán/orosz háborút, ahol Ukrajna megsemmisülése Oroszország legyengülését eredményezi. A gyenge Oroszországon belül már lére lehet hozni egy politikai fordulatot, talpnyaló országgá degradálva. 2) Némi késéssel ezt megismételni Tajvan és Kína között, ahol Tajvan megsemmisülése mellet kellően meg lehet gyengíteni Kínát, és ezzel biztosítani az USA világuralmát néhány évtizedre. Mindeközben Európa pincsi kutya szerepet kap, amit a hülye politikai vezetők boldogan elfogadnak.

  4. 3. Tibor bá, ezzel most 100% egyetértek, azon gondolkodtam hova lehetne menni, normális életet biztosítani a családnak a köv. 20-30 évre.. sehova? Uj Zealand, Ausztralia messze vannak, mindenki oda igyekszik, nincs lakhatási lehetőség.. Kína nyomul arrafele is, a klímaváltozás megütötte őket nagyon.

  5. Minato: Chatham szigeteken gondolkodom… 🙂

  6. Uruguay. Amíg nem zárja el a lehetőséget. (Új-Zéland már zárt.)
    Chile nem ideális, Argentína instabil.

  7. 2. Pável,

    Az emberiségnek jobb, ha a világrend nem egy pólusú. Továbbá, Kína nem támad senkit. Kína keresi a kereskedelmi lehetőségeket, de soha nem küld olyan szervezeteket sehova amelyek az adott országban a rezsimváltásért dolgoznának. Az USA ezt szinte a világ minden pontján csinálja, van ahol nyílt erőszakkal, van ahol kifinomultabb, de ott sem demokratikus, eszközökkel.

    2014-ben Ukrajnában egy puccs történt, amely felszámolta a demokráciát. Ha ez a puccs nem történt volna meg, ma nem lenne háború Ukrajnában.

    Oroszország és Kína a többpólusú világrend érdekében tesznek, és ez mindenkinek jobb mint ami ma van, beleértve az amerikai népet is.

  8. „A RAND jelentés röviden azt mondta, hogy itt az ideje, hogy a nyugati katonaságok Kína felé forduljanak, és ne költsenek annyi erőforrást Ukrajnára. Hogy Kínának túl sok idő áll rendelkezésére a virágzáshoz és a növekedéshez, és végül mindez átkerül katonai erőbe, így az is előfordulhat, hogy nem ad nekik időt a felkészülésre. Valószínűleg ezért lebegtetik a 2025-ös adatot is.”

    Mióta mondom én, hogy – mint mindenben – most is az időtényező a legfontosabb.
    Nyugat a Kína elleni akciója kapcsán, híján van az időnek.
    Ha sokat ba@akodnak Oo.-al, Kína nagyon meg fog erősödni.
    Az USA agytröszt is belátta, hogy amint az Oo.-nak nem jött össze a 2 hetes háború és beleragadt az ukrán mocsárba, úgy nekik sem jött össze Oo. egy éven belüli összeomlása, így ők is beleragadtak az ukrán mocsárba. Törököt fogtak és nem ereszti őket.
    Márpedig ez a háború még 5 évet is elketyeghet és ha a végén az orosz be is dobja a taccsot, az kevés vigasz lesz az atlantistáknak, ha közben Kína kilő katonailag. Akkor már kevés lesz az eredeti terv szerinti embargózás, akár Oo. területének igénybevétele által is.
    Öt év alatt Kína megépít kb. további 3 anyahajót (a meglévő 2 mellé), ami pont elég, hogy megvédje magát és feltörje a bevezetett és USA által felügyelt tengeri embargót. Nem beszélve arról, hogy mennyivel megnőne Tajvan megszerzésének esélye és mennyivel nehezebb lenne azt az USA-nak olcsón megvédeni. Ti., akkor már belekeveredik az AKUS is nyakig az ügyben, ami nem feltétlen jó az USA-nak, aki szereti a háborúkat mással megvívatni – ő csak a végén jelenik meg, amikor aratni kell a hasznot.

    Szóval a nyugatot nagyon szorítja az idő.
    Kérdés mit lépnek?
    Kifarolnak az ukránok mögül? Ez kevés. Meg egyébként is az orosz egy győztes háborút követően nem biztos, hogy megáll. Kockázatos választás lenne ez a nyugat részéről.
    Vagy K-Európában befolyási övezetet engednek az Oo.-nak? Mondjuk amolyan Huntington vonalas megoldást kínálnak fel neki (lehet, hogy ez is az eredeti cél). Na ez már elfogadható lesz a muszkának is. Cserébe nyugton marad, amíg Kínával áll abál, ami szintén kétesélyes.

  9. Re:8 Bendegúz
    Pandémia lecsengése ellenére még mindig mindenből hiány van elektronikai alkatrész fronton. Jellemzően pont azok a hiány termékek, amiket katonai célra is fel lehet használni. Ma a gyártói kapacitások távol keleten vannak, jellemzően kínai háttérrel.
    Lehet tippelni hova kerülnek az alkatrészek, és miért nincs az EU-ban/US-ben elég felvezető… 🙂

    Több partner cég visszamigrált őskövület HW-re, mert évek óta rohadó raktárkészletekhez lehet csak hozzá férni. Tudod milyen értéke lett a régi 20 éves fejlesztő készleteknek pontosan ezért. Tisztára az van most, mint a cocom listás szocializmusban.

  10. 3.Tibor bá, egy baj van
    Az sosem fordul meg az USA vezetőinek fejében,hogy szorgalmas munkával is le lehetett volna győzni Kínát,Európát stb.
    Ezt a lehetőséget még sehol sem hallottam,csak a nyers katonai erőben gondolkoznak ezek az előemberek.Gyarmathy kedvencei.
    Egy lerobbant vodkázó orosz muzsikot többre becsülök mint egy jenkit,mert ő nem mások kiirtásából él meg.
    Undorodom ezektől.

  11. 6 Jövőnk, köszi! Ez nem is hülyeség, GDP/capita egyenlő hazaival!! Szóval olyan szar nem lehet ott, nem egy lent lévő országnak tűnik. Nézegetem…

  12. Nem a háború a lényeg, se nem a COVID, az infláció és társaik, hanem ennek jótékony hatásai a Földre. Ugyanis ezek nevelő célzatú dolgok, írtam korábban, a Föld népessége száma eljutott addig a pontig, ahonnét már biztosan vissza kell fordulni!
    Ezek az akciók jók, mert fogyasztást racionalizáló hatásuk van.
    Meglátjuk.

  13. 8 – Bendegúz:
    Oroszország nem akar területet nyerni se így, se úgy. Oroszország kereskedni akar. Értékesíteni természeti kincseit. Nincs szüksége lopásra, mások kihasználására.

  14. 10 – ha nem ér rá a látnok

    Olvastam nemrég egy észak-amerikai bennszülött viccet. Ami inkább egy anekdota, de még az is lehet, hogy a történetnek van alapja is. Ki tudja… Igazából ez most lényegtelen is.

    Akkor játszódik, amikor az amerikaiak a Holdra szállásra készülődtek. A NASA egy csapata – köztük a küldetésben részt vevő lehetséges asztronautákkal – terepre ment gyakorolni a Holdra szállás utáni mozgáskoordinációt, elvégzendő feladatokat, kommunikációt. Azért, hogy a lehető leghitelesebb legyen maga a gyakorlat, a Hold felszínéhez leginkább hasonlító terepet kerestek erre a célra. Így kerültek egy navahó indián rezervátum területére, ahol az asztronauták beöltöztek, a műszereket, cuccokat elhelyezték rendeltetési helyükre és az egész csapat elkezdte a gyakorlatot.

    Egy idő után a csapat indián jelent meg a helyszínen és érdeklődve figyelték a NASAs csapatot. Egy öreg indián, akiket a többiek nyilvánvalóan nagy tisztelettel öveztek és a vezetőjüknek tartottak, megkérdezte a „sápadt arcúakat“, hogy mit csinálnak ott. A szavait a fia tolmácsolta, mivel az öreg nem beszélt angolul.

    A stáb egyik tagja elmagyarázta az indiánoknak, hogy a Holdra készülnek és ezzel összefüggésben végeznek felkészülő gyakorlatokat. Az öreg elgondolkodva nézett rá, majd fia segítségével megkérdezte a NASAs pasast, hogy üzenhetne-e valamit a Holdra. A férfi ráállt, mivel eszébe jutott, hogy ez a PR és marketing miatt még akár jól is jöhet és Houston-ban ezt az anyagot akár pozitívan is értékelhetnék.

    A felvételt elindították és az öreg indián egy rövid szöveget mondott el az anyanyelvén. A felvétel után a NASAs megkérdezte az öreg fiát, hogy mit mondott az apja. Az csak mosolygott és nem felelt a kérdésre. A többiek is, aki tudtak angolul, szelíden elutasították a feleletet.

    Mikor a NASAs csapat visszatért a munkahelyére, a felvételért intéző pasas kerített egy embert, aki értette a navahó nyelvet. Megkérte, hogy fordítsa le az öreg indián mondanivalóját. Az meghallgatta, majd lefordította az üzenetet, ami így szólt:

    „Holdbéli testvéreim! Nagyon kérlek benneteket, hogy szemeteket le ne vegyétek e fehér ruhás emberekről! Szívélyes szavakkal szólnak majd hozzátok, de egy pillanatra se feledjétek el, hogy csak azért jöttek el hozzátok, hogy elvegyék földjeiteket, kisajátítsák minden tulajdonotokat és tönkre tegyél életeiteket!“

  15. 14 – Zsolt:
    Azon gondolkodom, hogy Gyarmathy meddig bírja idegekkel az itteni oroszbarát kommenteket.

  16. 13.
    Kedves Tibor bá’
    100%ig igazad van!
    Azonban Oo.-nak addig nem lesz nyugta és nem fog tudni kereskedni Európával, amíg a határai mellett az USA ólálkodik és keveri a szart (pl. most leválasztotta a németet), hogy elszedje/lerabolja a javait. Ezt csak úgy tudja megszüntetni, ha az USA-t kibaxa Európából, de minimum az Alpokon túlra tolja vissza a befolyási övezetét. Ha a most USA által leuralt országok felszabadulnak és becsatlakoznak a nagy Euró-Ázsiai gazdasági övezetbe, akkor már el lehet őket engedni (ki lehet vonulni), mivel látva önmaguk hasznát, ők maguk nem fogják beengedni az USA-t a területükre.
    Na ezért muszáj a muszkának nagyobbat lépnie, mint sok jóhiszemű ember gondolja.

    Apropó geológiai fegyverek. Mit szóltok, hogy most lett szétcseszve egy földrengéssel a Török áramlat, amin jött a gáz. Nagyon érdekes, hogy pont az a vezeték szenvedett kárt, ami az utolsó volt amin gáz jött Európába és, amit a törökök maximálisan védtek, hisz nekik ebből nagy hasznuk származott. Nagyon érdekes, nem?

  17. 16 – Bendegúz

    Itt azt írják, hogy a török áramlat nem sérült: @https://www.portfolio.hu/gazdasag/20230206/foldrenges-a-torok-aramlat-nem-serult-595182

  18. 15 – Tibor bá´

    Én egy percig sem aggódok, Gyarmathy bírja a gyűrődést, igazáról száz százalékig meg van győződve, a harcot a gonosz Orosz Birodalom ellen soha fel nem adja!

    Apropó…. ha már így van, segíthetünk is neki, megtámogatjuk egy kis ukrán toborzó propagandával, hátha megjön a kedve – egyébként a szövegben említett formanyomtatványhoz vezető linket ide most simán berakhatnám, csak azért nem teszem, mert két linknél mindig beragad a hozzászólásom.
    (Gyarmathy, ha érdekel a dolog, csak szólni kell, egy másik kommentben megadom neked a linket).

    Íme, hát, harcra fel a Nagy Muszka Gonosz ellen!

    „IDEJE VISSZAVENNI, AMI A MIÉNK

    Most íródik Ukrajna modern történelme. Ne csak nézz, cselekedj! Töltse ki az önkéntes kérdőívet, és csatlakozzon a Belügyminisztérium rohambrigádjaihoz, amelyek a Krím mellett Donyeck, Luhanszk és más megszállt területek felszabadítására is készülnek. Garantáljuk a harci összecsapásokat a frontvonalon. Ön választja ki a saját dandárját és a támadás irányát, és garantáltan csatlakozik a hasonlóan gondolkodó emberekhez. Védd a hazádat és a hozzátartozóidat, légy önkéntes!

    KIVÁLASZTHATOD A BRIGÁDOT, AMELYHEZ CSATLAKOZNI SZERETNÉL.
    A Nemzeti Gárda, a Nemzeti Rendőrség és az Állami Határszolgálat új dandárjainak felállítása megerősít bennünket a következő offenzíva során. Csatlakozz!

    VÁLASSZA KI A BRIGÁDOT, AMELYHEZ CSATLAKOZNI SZERETNE

    ▪️АЗОВ / AZOV
    ▪️СПАРТАН / SPARTAN
    ▪️РУБІЖ / RUBIŽ
    ▪️ЧЕРВОНА KALINA / VÖRÖS KALINA
    ▪️СТАЛЕВИЙ KORDON / STALEVYJ KORDON
    ▪️КАРА-DAG / KARA-DAG
    ▪️ЛЮТЬ / LYUT
    ▪️БУРЕВІЙ / BUREVIJ

    Az új dandárok alapját jelentős harci tapasztalattal rendelkező tisztek és katonák alkotják. Az új brigádok teljes egészében önkéntesekből, rendkívül motivált ukrán hazafiakból fognak állni.”

    Az eredeti videó, természetesen ukrán nyelven.

    http://www.youtube.com/watch?v=2itMDIfaWQk

    Úgyhogy csak hajrá!

    … látod Tibor bá´, én megtettem mindent, Gyarmathyért most már tényleg nincs okod tovább aggódni!

  19. 16 – Bendegúz

    „Apropó geológiai fegyverek. Mit szóltok, hogy most lett szétcseszve egy földrengéssel a Török áramlat, amin jött a gáz. ”

    Régen láttam, de ha úgy rémlik, hogy ebben a filmben – többek között – említve volt egy törökországi földrengés. Aminek nem véletlenül kellett volna bekövetkeznie és a főhőst alakító Mel Gibson rátapintott a lényegre…

    https://port.hu/adatlap/film/tv/osszeeskuves-elmelet-conspiracy-theory/movie-1947

  20. 16

    …hogy miket nem gondol az internet népe.

    Mint a borostyánkövet kereső búvárok.Hajnalban

  21. 21. Avatar
    ” 16 érdekes lehetne, ha igaz lenne, de azok a csövek a Fekete tenger török vizei mélyén futnak, rohadt messze délkelet Törökországtól, ahol az epicentrum volt.”

    A földrengések azonban állitólag 15O és 3OOkm közötti hosszuságban az Arab tektonikus földkéreg k.b.3 méterrel nyomult a Kis-Ázsiai tektonikus földréteghez .

    Kritikus állapotúnak tűnik a hatalmas „Atatürk” gát DK-Törökországban a Törökországot és Szíriát sújtó 7,8-as és 7,7-es Richter-féle pusztító földrengések után, vagyis nem messze a gáttól.

    Ez a világ harmadik legnagyobb víztaroló gátja, amely 169 m magas, a hossza 1670 méter, és a hírek szerint a hatalmas földrengések után sok repedés van a vízgáton.

    A közeli területet már kiürítették.

    A szakértők arra figyelmeztettek, hogy a gát bármelyik pillanatban átszakadhat, és az ebből eredő pusztítás 30 négyzetkilométernyi területet érinthet a gát közelében.

  22. 1. Zsolt

    „Az új brigádok teljes egészében önkéntesekből, rendkívül motivált ukrán hazafiakból fognak állni.”
    Önkéntes hazafiak? De hisz egy éve tart a megszállás. Mekkora hazafiak, hogy már egy éve tipródnak odahaza azon, hogy katonának jelentkezzenek. Vagy mentek volna, de nem találták a sorozó irodát.
    Ugyanez igaz a nagyon orosz gyűlölő magyar kissebbségre is. Ők meg számháborúst játszanak a sorozó különítményekkel felkészítve magukat az éles harcra. Magyarul, elbújnak a pincében, a padláson vagy épp elmenekülnek ukrajnából a sorozás elől vagy hazaküldték őket azzal, hogy magyar nemzetiségűekre nincs szügség.

    De itt vannak még a nyugatra menekült hős, oroszgyűlölő katonakorú férfiak és nők tízmillió számra. Azért írtam a nőket is, mert nem akarok diszkriminálni, mégiscsak felvilágosult nyugatiak lennénk vagy mifene, és különben is a történelem során már többször bizonyítottak, orleansi szűz. Oroszoszág felé akartak szaladni a nyugatra tévedtek hisz oroszt szerettek volna ölni, csak eltévesztették az irányt.

    Szóval az a kép igen torz, hogy a hős ukránok az életük árán is megvédik ukrajnát. Az igazság az, hogy a fronton a zsoldosokat, a kis számú hazafikat és a politikusok által a halálba kényszerített szerencsétlenek tömegét találhatjuk. A többiek, akik hadra kényszeríthetők, már külföldön vannak. Akiket még a halálba lehet küldeni, azok a nyugdíjasok, rokkantak és a nők.
    Ezek után biztos vagyok abban az ukránok nyerhetnek, csak még több fegyvert kell a háborús túszként fogvatartott ukrajnába dobálni. Jól lehet majd magyarázni az ukrán példával, pontosan mit jelent az a szólás, hogy -írmagja sem maradt-.

  23. 16 Bendegúz

    „Mit szóltok, hogy most lett szétcseszve egy földrengéssel a Török áramlat, amin jött a gáz. Nagyon érdekes, hogy pont az a vezeték szenvedett kárt, ami az utolsó volt amin gáz jött Európába és, amit a törökök maximálisan védtek, hisz nekik ebből nagy hasznuk származott. Nagyon érdekes, nem?”

    Na, így jár az, aki egy hír hallatán rögtön előveszi kedvenc elméleteit, mielőtt utána járna a valóságnak.
    És állítom, tömegével vannak, akik ezt olvasva kapásból készpénznek veszik, mert kellemesen bizsergeti összeesküvési elméletekben áztatott elméjüket.
    Kicsit visszafogottabban kellene reagálni a dolgokra, nem igyekezni rögtön leütni a kedvenc labdákat…

  24. 7. Világfigyelő

    Ha csak magunk körül nézünk szét, azt látjuk, hogy Kína olcsó szarjai miatt lényegében nincs saját kisiparunk. Ontják a szemetet a város egykori üzlet-, trafik-, cipőjavító-, késélező-, kulcsmásoló, vasútállomási, és mindenféle helyiségeibe befurakodott boltjaik – amit nekünk kell feldolgozni majd a hulladékkezelőben, rövid idővel az értékesülés után. Most a következő fokozatra váltottak, és már ide telepítik a gyáraikat is, most épp Debrecen van terítéken. Ne legyen illúziónk a helyi (ún. „magyar”) hatóságok hajlandóságával, lehetőségével, szigorával az ellenőrzés terén, ha egykor a honi cégekkel nem bírtak, ezekkel mégúgyse. Nem kell fegyver ahhoz, hogy erőszakosan elfoglaljanak egy országot. Olcsó kifőzdéik tömik a szájtáti népeket az egészségtelen moslékukkal.

    A lényeg: Nincs vitánk a politikailag többpólusú világrenddel kapcsolatban, de ha Kína ugyanazzal a technológiával versenyzik az USA-val (csak még igénytelenebb módon), akkor a bolygó szempontjából az még mindig egypólusú támadás.

  25. 22 – hubab

    Na, akkor szorítkozzunk a puszta tényekre!

    Tény, hogy az Egyesült Államok és Törökország közötti feszültség egy új szintre emelkedett azután, hogy a török belügyminiszter, Süleyman Soylu egy, 2023. február 3.-i, antalya-i sajtótájékoztatón az eddigiekhez képest sokkal nyíltabban és egyértelműbben nekiment az USA ankarai nagykövetének.

    Ezt mondta:

    „Minden amerikai nagykövet, aki Törökországba érkezik, rohan, hogy hogyan csináljak puccsot Törökországban, hogyan fogok puccsot rendezni. Ez Törökország alapvető szerencsétlensége. Vajon mit tett minden amerikai nagykövet Törökországban, mit tehetek, hogyan árthatok Törökországnak, hogyan segíthetek a feletteseimnek?
    Ez az ő dolguk. Ez Törökország egyik legfontosabb szerencsétlensége, és ez mindig megtörténik. Összegyűjti a többi nagykövetet, titokban suttog velük, megpróbálja őket mentorálni, ugyanezt teszik Európában, ők irányítják Európát, az amerikai nagykövetek. Az európaiak nem aggódnak, tudják, hogy mik a tények. Ők tényleg tudják, leülnek és terveznek. Azt hitték, hogy Törökországban is csinálhatják ugyanezt, de egy ember megtörte a játékukat, Recep Tayip Erdogan. Azt hitték, hogy Törökország is ilyen, leülnek és felépítik a játékot, összeesküvést szőnek…

    Mondom az itteni amerikai nagykövetnek: tudom, hogy milyen újságírókkal íratnak cikkeket, vegyék le a mocskos kezüket Törökországról! Nagyon világosan mondom, vegyék le a mocskos kezüket Törökországról! Tudjuk, hogy mit csinálnak, milyen lépéseket tettek, mennyire a feje tetejére akarják állítani Törökországot. Húzzátok el azokat a mocskos kezeket, azokat a maszkos vigyorgó arcokat Törökország fölül. Ez ilyen világos és egyszerű.”

    Itt a link a török nyelvű videofelvételre, amely angol felirattal van ellátva.

    http://www.youtube.com/watch?v=qsIgtsmwA-Q&t=19s

    A török fősodrású média leadta az adást, a török emberek látták és hallották, hogy mit beszél a belügyminiszterük. Hidd el, hogy ezek után nem az fog számítani, hogy erről és a mostani földrengésről mit fog gondolni Bendegúz, te vagy én vagy bárki Európában, aki nem török nemzetiségű! Csak az fog számítani Törökország vonatkozásában, hogy erről majd mit fognak gondolni maguk a törökök!

  26. 22. hubab
    ” Na, így jár az, aki egy hír hallatán rögtön előveszi kedvenc elméleteit, mielőtt utána járna a valóságnak.
    És állítom, tömegével vannak, akik ezt olvasva kapásból készpénznek veszik, mert kellemesen bizsergeti összeesküvési elméletekben áztatott elméjüket.”

    Aki keres az talál kedves „hubab”!

    Furcsa jelenség KÖZVETLENÜL a törökországi földrengés előtt? Pontosan mi történt? vid
    /https://www.el.gr/diethni/paraxeno-fainomeno-ligo-prin-ton-seis//
    A közösségi médiában a helyi polgárok hatalmas robbanásról számolnak be a dél-törökországi Gaziantep városától 70 km-re ÉNy-ra fekvő Kahramanmaraş egén a 7.8-as földrengést követően!!!
    A robbanás egy nukleáris gombára hasonlít, de néhányan, akik közelről látták, azt mondták, hogy furcsa fénynek tűnt, nem pedig robbanásnak, és közvetlenül a törökországi földrengés előtt történt!
    Vannak olyan hírek is, amelyek egy azeri gázt Európába szállító török ​​vezetékben orosz műveletre utalnak!!!

    Pontosan mi történt ma Törökországban???

  27. 24 Zsolt
    Hát, ez mind szép, de semmi köze ahhoz, hogy megalapozatlan pletykáknak bedőljünk.
    A törökök azt hisznek, amit akarnak, a média is úgy korbácsolhatja az indulatokat, ahogy a vezetésnek tetszik, ezt mi is jól láthatjuk itthon, de azért mi próbáljuk megőrizni a józan eszünket… 🙂

  28. 27.
    Kedves Hubab

    Ami ma összeesküvés, holnapra valóság. Ez már nemegyszer bebizonyosodott az elmúlt 30 évben.
    DE, ismerve az USA meg egyéb nagyhatalmak közel 70 éves azon törekvését, hogy időjárás és geológiai fegyvereket fejlesszenek ki, és nem tudva, hogy meddig jutottak ezen a területen, de megelőlegezve, hogy elég messzire, nem zárható ki, hogy ezen fegyverek működő képessé váltak. Lehet, hogy nem olyan tökéletesek, mint lesznek száz év múlva, de amint tudjuk egy kezdetleges atombomba is megtette a hatását Hirosima és Nagaszaki esetében.
    Namármost, ha lennének/vannak ilyenek, akkor az USA is azon államok között lenne/van, aki rendelkezik ilyen képességgel. Ha pedig igen, akkor miért is ne vetné be egy olyan állam ellen, akit katonailag nem támadhat meg.
    Nem mellékesen több videó is fent volt a neten, amiken hatalmas tüzeket rögzítettek, melyek eltört gázvezetékekből jöttek elő. Igaz ezek nem a Török Áramlat csövei, hanem a szíriai régióból érkező vezetékek. És ezek megrongálódása is éppen elég arra, hogy a kieső gázmennyiséggel kevesebbet küldjön Európának a török, lévén, hogy kell neki.
    Hogy ha már így belementem a konteoba, folytatom. Hogy miért pont ezen vezetékek és nem TÁ rongálódott meg, nem tudom, de az is lehet, hogy arrafelé nem olyan a geológiai szerkezet, ahol könnyű egy földrengést generálni.
    Nem mondom, hogy ez 100%-ban így van (sőt szerintem is max 10%, amit írtam pedig mint elgondolkozásra okot adó felvetést és lehetőséget említettem – olyan alapon, hogy mit lehet tudni mi van a mai világban, amikor mindent titkolnak), de amennyi borsot törtek a törökök az USA orra alá (na meg jelen török vezetés a jövőben sem kíván Oo. ellen harcolni még az 5. cikkely alapján sem, és ez is nagy ütés a rendszernek) el tudom képzelni, hogy ha lehetősége van, az USA simán megtesz egy ilyen lépést. Eddig sem voltak gátlásai, ha a saját érdekéről volt szó!

  29. 27.
    Kedves Hubab

    Ami ma összeesküvés, holnapra valóság. Ez már nemegyszer bebizonyosodott az elmúlt 30 évben.
    DE, ismerve az USA meg egyéb nagyhatalmak közel 70 éves azon törekvését, hogy időjárás és geológiai fegyvereket fejlesszenek ki, és nem tudva, hogy meddig jutottak ezen a területen, de megelőlegezve, hogy elég messzire, nem zárható ki, hogy ezen fegyverek működő képessé váltak. Lehet, hogy nem olyan tökéletesek, mint lesznek száz év múlva, de amint tudjuk egy kezdetleges atombomba is megtette a hatását Hirosima és Nagaszaki esetében.
    Namármost, ha lennének/vannak ilyenek, akkor az USA is azon államok között lenne/van, aki rendelkezik ilyen képességgel. Ha pedig igen, akkor miért is ne vetné be egy olyan állam ellen, akit katonailag nem támadhat meg.
    Nem mellékesen több videó is fent volt a neten, amiken hatalmas tüzeket rögzítettek, melyek eltört gázvezetékekből jöttek elő. Igaz ezek nem a Török Áramlat csövei, hanem a szíriai régióból érkező vezetékek. És ezek megrongálódása is éppen elég arra, hogy a kieső gázmennyiséggel kevesebbet küldjön Európának a török, lévén, hogy kell neki.
    Hogy ha már így belementem a konteoba, folytatom. Hogy miért pont ezen vezetékek és nem TÁ rongálódott meg, nem tudom, de az is lehet, hogy arrafelé nem olyan a geológiai szerkezet, ahol könnyű egy földrengést generálni.
    Nem mondom, hogy ez 100%-ban így van (sőt szerintem is max 10%, amit írtam pedig mint elgondolkozásra okot adó felvetést és lehetőséget említettem – olyan alapon, hogy mit lehet tudni mi van a mai világban, amikor mindent titkolnak), de amennyi borsot törtek a törökök az USA orra alá (na meg jelen török vezetés a jövőben sem kíván Oo. ellen harcolni még az 5. cikkely alapján sem, és ez is nagy ütés a rendszernek) el tudom képzelni, hogy ha lehetősége van, az USA simán megtesz egy ilyen lépést. Eddig sem voltak gátlásai, ha a saját érdekéről volt szó (pl. Erdogán megdöntésének kísérlete)!
    Nem véletlen, hogy a török külügy nem éppen a diplomácia nyelvén tette helyre az USA-t.

    26. Zsolt

    Köszi a cikket. Hallottam róla, de még nem olvastam.
    Valami nagy dolog készülhet, ha ennyire nyíltan kenyértörésre vitte a török a kapcsolatot.
    Jó nagy felfordulás lehet most az USA külügyében és az egyéb tik-tank-okban.
    Na meg a Petya is hasonlóan beszólt egy hete az USA nagykövetnek.
    Amit látok én, hogy Töo. és Mo. mostanában nagyon egy húron játszik. Lásd, Svéd és Finn NATO csatlakozás blokkolása.

  30. 27 – hubab

    A legtöbb ember alapvetően jóhiszemű. Magából kiindulva és a „józan észre” hivatkozva el sem tudja képzelni a gonoszság mértékét egy bizonyos határon túl. Ezt lehet nevezni akár egy önvédelmi reflexnek is, naivitásnak, tudatlanságnak és valószínűleg még másnak is, mindegy…

    Nem az én dolgom, hogy akár a legcsekélyebb mértékben próbára tegyem a „józan észbe” vetett hitedet.
    De az emberi világ – minden jó oldalával együtt – egy rettenetesen sötét hely is egyben, aminek rettenetét egy átlagpolgár úgy, hogy valami mértékben ne rendüljön meg a világképe az alapjaiban, egyszerűen nem képes felfogni. Talán jól is van így, talán nincs, erről lehetne vitákat folytatni…

    Szerintem te egy jóhiszemű, rendes ember vagy, aki abban a hiszemben éli mindennapjait, hogy elég jó szinten tájékozott a világ dolgaiban.
    Ez utóbbi azonban nincs így. Annak a naiv embertípusnak, amit teljes mértékben képviselsz, a legeslegrosszabb elképzelései és álmai se közelítik meg a gonoszság azon szintű, a világon napi szinten jelenlevő tevékenységét, működését, ami észre lehet venni, ha az ember nem csak néz, de lát is. Szó szerint még megközelítőleg sem!

    Én erről teljes mértékben meg vagyok győződve. Tudom, hogy te ezt így nem tudod elfogadni, nekem ezzel bajom nincs, tudomásul veszem, nem is akarok veled ez ügyben tovább vitázni. A te hozzáállásod a világ dolgaihoz átlagosnak lehet nevezni, tömegek gondolkodnak ugyan így, mint te, ezzel messze nem vagy egyedül. A „józan észbe” meg a „logikába” vetett hit nehezen teszi összeegyeztethetővé a gonoszság irracionális oldalával, ami viszont nagyon is létező jelenség. Ugyanis az – általában – egy időben fut racionális és irracionális síkokon.

    Csak leírtam, amit én gondolok erről. Nem „megtéríteni” akarlak, nincs ilyen ambícióm. Te sem fogsz tudni meggyőzni engem arról, hogy a világ nem olyan (is), amilyennek fent leírtam. Csak beszélgetünk.

    „Az éj sötét és tele van iszonyattal”.

  31. 26: „Csak az fog számítani Törökország vonatkozásában, hogy erről majd mit fognak gondolni maguk a törökök!”

    Akkor ez most olyan játék, mint a Viasat3-on az Észbontók, ahol nem azt kell kitalálni mi a helyes válasz a kérdésre, hanem hogy tök fogalmatlan emberek mit fognak megjelölni?
    Esetleg a szombati szélvihart nem az amcsik küldték miránk is büntiből? Akár ebben is lehetne hinni, ha azt képes valaki elhinni, hogy a földrengést ők okozták…

    29: „Nem mellékesen több videó is fent volt a neten, amiken hatalmas tüzeket rögzítettek, melyek eltört gázvezetékekből jöttek elő.”

    Na de ezek a helyi lakosságot ellátó gázvezetékek, vagy nemzetközi transzport vonalak? Nagyon nem mindegy. Az én otthonom is gázzal fűtött, ha ott eltörne a cső (vagy akár a kerület gázellátását biztosító) és begyulladna az is nagy tűz lehetne…

    „Igaz ezek nem a Török Áramlat csövei, hanem a szíriai régióból érkező vezetékek.”

    Kár, hogy ilyenek nincsenek. Az arab csővezeték projekt ezen szakasza még nem valósult meg.

    „És ezek megrongálódása is éppen elég arra, hogy a kieső gázmennyiséggel kevesebbet küldjön Európának a török, lévén, hogy kell neki.”

    A fentiek alapján Európa gázellátását nem befolyásolja a földrengés. Ha már valamit, akkor az Erbil és Kirkuk felől jövő olajvezetéket rongálhatta meg a rengés. Ezt a vonalat és a Ceyhani olaj terminált most valóban leállították, és átvizsgálják, hogy történt-e károsodás.

  32. 32 – Tibor bá´

    A művészeti kifejezésformákkal az ember még jobban, mélyebben rávilágít a lényegre, melynek én a fenti 30-as hozzászólásomban a saját szavaimmal csak sután próbáltam a végére járni, persze egyáltalán nem mélyre menően. Vers és próza, képek, színház és film stb. – a szavakon túl a hangulattal, az érzések felkorbácsolásának a segítségével sokszor nagyságrendileg jobban, érthetőbben kommunikálják a lényeges mondanivalót, adott esetben azt is, amiről itt éppen szó van. Az ember fogékonyságának a mértékétől függően, de alapvetően könnyebben megértheti az egyén az üzenetet, amit az adott könyvek, alkotások, színészek közvetítenek.

    Ide jól illik ez a jelenet és még inkább az egész film, amelyből van.

    http://www.youtube.com/watch?v=0Ag7Q1bwc5M

  33. Re:29 Bendegúz

    Ha a földrengés előtt színes szivárványos felhők, vagy abnormális égi jelenségek voltak az epicentrum körül, akkor mesterséges volt a földrengés, ha nem, akkor természetes.
    Addig amíg ezt bizonyító felvétel nincs, természetes eredetűnek kell venni a katasztrófát.
    Tetszik nem tetszik a konteó nem alaptalan, mert szerintem is vannak geofegyverek, de hogy ez az volt-e, én nem lennék annyira biztos benne.

  34. 29, Bendegúz

    A török-magyar vitézség, huszárság, lovasság egész Európa-szerte híres volt és a Gidránokkal a régi dicsőség újra helyreáll.

  35. 30 Zsolt
    Nekem eszem ágában sincs megkérdőjelezni a gonoszság jelenlétét a földön, habár a céltalan gonoszságban nem hiszek.
    Abban inkább, hogy ha egy nagy hatalom el akar érni egy konkrét célt a saját javára, akkor nem válogat az eszközökben, ha át tudja hárítani másra a felelősséget, el tudja terelni magáról a gyanút el tudja kerülni az érintettség látszatát. A nagyhatalmak gonoszsága nem öncélú, hanem konkrétan az ellenfél pozícióit, pontenciálját célozza a saját győzelme érdekében, mert ez az alapvető anyagi, hatalmi érdeke.
    Az ukrajnai eseményeknél ez nálam sokkal reálisabb, hogy lehet a színházat úgy rendezni, hogy az ördög szerepét kiosztom valakire úgy, hogy ne tudja elkerülni…
    Ebbe a gonoszságba még akár bele is férne egy ilyen geofegyver bevetése, amennyiben ez valóban képes ilyen mértékű beavatkozásokra, ami már önmagában is egy bizonyítatlan feltételezés.
    Az viszont irracionális, hogy bármiféle katasztrófa történik a világban, az rögtön csak valami ördögi beavatkozás következménye lehet, tán már nincsenek is természetes, ember nélkül is végbemenő katasztrófák.
    És ezt még ráadásul mindjárt össze is kötjük olyan kitalált összefüggésekkel, amikről kiderül, hogy nem igazak.
    Ráadásul Törökország ezen térsége ősidők óta földrengéseknek sűrűn kitett terület, itt az ősi civilizációs építészeti emlékek is szinte mind erősen sérült állapotban vannak ezek miatt.
    De látom, vannak, akik bármi is történik a világban, előnyben részesítik a bizonyíthatatlan, de elképzeléseikbe illeszkedő magyarázatokat.
    Valakik szerint mindig ezzel a gyanúperrel kell élni, bármely kicsi is a valószínűsége, az sem baj, ha 99%-ukról kiderül, hogy alaptalan volt a gyanú, mert hátha ez a helyzet, végül is nem elképzelhetetlen, nem lehet az ellenkezőjét bizonyítani.
    Viszont soha nem ezt kommunikálja, hanem mindig mint bizonyított tényt, meggyőződést, hitet mutat ezekre.
    És lehet, hogy valóban lesznek esetek, mikor ez megalapozott, a többiről meg szépen megfeledkezik, miután később semmi nem bizonyítja.

  36. 36 – hubab

    „Az viszont irracionális, hogy bármiféle katasztrófa történik a világban, az rögtön csak valami ördögi beavatkozás következménye lehet, tán már nincsenek is természetes, ember nélkül is végbemenő katasztrófák.”

    Ezt szerintem senki sem kérdőjelezi meg, ezzel nem lehet nem egyetérteni, én sem és szerintem Bendegúz sem mondott soha semmi ilyesmit.

    „Ráadásul Törökország ezen térsége ősidők óta földrengéseknek sűrűn kitett terület, itt az ősi civilizációs építészeti emlékek is szinte mind erősen sérült állapotban vannak ezek miatt.
    De látom, vannak, akik bármi is történik a világban, előnyben részesítik a bizonyíthatatlan, de elképzeléseikbe illeszkedő magyarázatokat.”

    Valóban, volt is arrafelé (is) számos földrengés és még lesz is. Abszolút természetes. Ez viszont szintén nem zárja ki azt, hogy lehet olyan is ezek között, ami viszont nem természetes.

    Egyik vagy másik nagyhatalom nem fogja nagydobra verni, hogy van e neki geofegyvere vagy nincs. De sok minden mutat abba az irányba, hogy ez egyáltalán nem egy annyira elvetemült feltételezés. Ez ügyben is lehet keresgélni a neten, sokféle vonalon el lehet indulni.

    Az sem egy egészséges hozzáállása a dolgokhoz az ember részéről, hogy mindent automatikusan lefitymál, kigúnyol, még az elvi lehetőséget sem veszi számba egy-egy dolognak. Ez ugyanolyan véglet, mint az, hogy valaki mindenben csak és kizárólag az összeesküvést látja. Szerintem.

    A „classified”, „top secret”, „совершенно секретный” fogalmak létezőek, kormányok és még inkább kormányszervezetek használják is őket, elég sűrűen. Más nyelveken is. Ez sem egy összeesküvés elmélet, hogy ez így van.

  37. De ha igaz hogy bárhol képesek földrengést generálni – ami abszolút elfogadható számomra- az időjárás vagy épp globális felmelegedés is valahol belefér.
    Nem mondom hogy évről évre ,de hogy egyszer belenyúltak most pedig bajság van , az elképzelhető.

    Kétszer próbáltam itt a tongai vulkán kirobbanásáról írni..hát senkit nem érdekelt pedig egy atom erejével,és megjelenésével csapott fel,de most rá fogták ezt a rohadt meleget és aszályt ami tavaly volt, nem csak nálunk.

  38. Aki esélyt ad arra, hogy a törökországi földrengés mesterséges volt, annak fogalma sincs mi okozza a földrengést. Tessék utána nézni.

  39. Keményen fel kell kötni a nadrágot ebben az évben a közép-és kelet európai országok vezérkarának, hogy be ne rántsák egyiküket se az ukrán-orosz konfliktusba…

    Ha „Ukrajna” veszít, akkor az 1997-es határok felé mozdul el a mérleg?

  40. pl itt lehet látni egy térképet és listát, hogy Törökországban mikor milyen erős földrengés volt 1950 óta:
    #https://www.worlddata.info/asia/turkey/earthquakes.php
    Itt meg egy rajz a törésvonalakról:
    #https://en.wikipedia.org/wiki/File:Anatolian_Plate.png

    Ez talán helyre teszi az olyan okoskodásokat is, hogy :
    „Hogy miért pont ezen vezetékek és nem TÁ rongálódott meg, nem tudom, de az is lehet, hogy arrafelé nem olyan a geológiai szerkezet, ahol könnyű egy földrengést generálni.”

    Ha a cél a Török Áramlat, vagy az azeri gázt szállító anatóliai gázvezeték megrongálása lett volna, vagy csak simán a minél nagyobb károkozás a törököknek, akkor sokkal „jobb” helyeken is történhetett volna földrengés.
    Mint pl 1999-ben az izmiti rengés…

  41. 41. János

    Nem a vezérkaron múlik, hogy belerángatnak-e egy országot a háborúba vagy sem. Hanem a hülye politikusokon.
    Bár mit lehet mondani OV-ra, de úgy néz ki, hogy a migráns ügyhöz hasonlóan, ebben az ukrán háborús helyzetben is jól lavíroz. Tény, hogy meglehet őt is narancsforradalmazni (USA módra), vagy lerohanni Mo-ot (náci módra), de az már erőszak lesz és kikényszerített részvétel, aminek más a kicsengése, mint hogy valaki önként tépi a medvének a seggéről a szőrt (a képi megjelenítés nem az én termékem, valahol olvastam?).

    Idén még nem fog Ukrajna teljesen elesni. Legfeljebb a Dnyeperig mennek az oroszok, max. kelet Kijevet veszik be a csomagba.
    Nekik nem sietős, nyugatnak annál inkább, főleg így, hogy Kína ügye is izzani kezdett, fogy az ideje. Nem jó ez így, nagyon nem jó a nyugati stratégáknak. Nem így lett kitalálva. Előbb a medve kellett volna megdögöljön és aztán egy kis ráfordítással Kínát is ki lehetett volna fektetni. De a medve virul és egyre bőszebb. Így Kínának nekimenni kész öngyilkosság lenne. Két frontot, legyen bármilyen erős is nyugat, nem fog tudni kezelni. És még ha megnyílik a K-keleti front (na ettől a Teremtő őrizzen meg).
    Ha csak nincs valami halálcsillag típusú fegyver a nyugat tarsolyában, nagyon nehéz helyzetbe kerül.
    Valami nagyra készül az USA, mert most már elégé egyértelműen követeli, hogy mindenki foglaljon állást. Vagy vele van, vagy ellene. Nincs semleges. Ez azért elég kemény.
    Kíváncsi leszek, milyen lesz a felállás egy esetleges éles helyzetben. NATO szerinti kalkuláció felejtős, mert az az első lövésnél ami éri a szövetséget, szétesik. A lappangó ellentétek, megbízhatatlan tagok (mondjak példát?) és a nyílt ellenszegülések (pl. Töo. ellenkezése) nem teszik lehetővé, hogy gyorsan és egyszerre lépjenek. Elavult szövetségi rendszer.

    Egyébként én Kínára még mindig szürke lóként tekintek.
    Nem lehet tudni mi a célja. Főleg ezzel a léggömbbel. Ha egyáltalán az övé volt. Mert az is lehet, hogy nem is az övék, csak valaki ellenük akarja felhasználni, okot teremteni az eszkalációra?
    Vagy elérkezettnek látja az időt a nagy leszámolásra, így az orosszal az oldalán?
    Meg az sem értem, hogy miért nem foglalt állást az orosz mellett, hisz tudja, hogy az ő háborúját is vívja, ahogy az ukrán a nyugatét. Ha bukik Oo. akkor ő lesz a soron és nagyon hamar kiéheztetik ha lezárják az orosz nyersanyagforrásokat. Na meg akkor északról is tudják támadni, ha kell. Szóval ne minden kerek ebben a Kína történetben!
    Ahogy Putyin esetében is sok kérdőjel van még egyelőre. Azonban közelebbről el fog dőlni, hogy ki is ő valójában. Ti. ha Bachmut után megakasztja az orosz előrenyomulást, valami mondva csinált ürüggyel,akkor világos a szerepe.

    42. Avatar
    Igazad van.
    De én sem azt mondtam, hogy 100%, hogy így van (mesterséges eredetű a rengés). Csak felvetettem, hogy ilyen is lehet, tekintettel arra, hogy nem ma kezdtek kísérletezni a geofegyverekkel, illetve a török mostanában sok borsot tört az USA orra alá és tudjuk, hogy az nem szívbajos, ha az érdekeit kell védenie. Szóval csak mint elmélet lehetőséget vetettem fel. Habár ahogy olvasom a török átlagnépek meg vannak győződve, hogy USA mesterkedés a földrengés. Egyik fele szerint atomot robbantottak a támaszpont alatt a mélyben, másik fele szerint HARP rendszert használtak. Na most engem nem kell meggyőzni, hogy nagy valószínűséggel ez nem így volt. Annál inkább kellene a török lakósságot, mert ilyen hangulat mellett – ha csak ki nem dobják a őket – nagyon messze repült a finnek és svédek NATO csatlakozása.

  42. Voltak korábban pletyka szintű hírek arról, hogy folynak olyan skalárfegyver kísérletek, amelyek akár földrengéseket is generálhatnak. Ezek a hírek nem ellenőrizhetőek, ráadásul arról sem szóltak, hogy milyen fizikai elv szerint tudnák ezt irányítottan megvalósítani. Az teljesen nyilvánvaló, hogy a föld alatt végrehajtott nagy erejű robbantás képes hasonló hatásokat generálni, de gondolom, nem erről szóltak a korábbi felvetések.

    Egy földrengés alapvetően két okból következhet be, az egyik, ha két nyomás alatt lévő kőzetlemez egymáshoz képest elmozdul, vagy pedig egy adott kőzetlemezben fellépő feszültségek hatására a lemez elpattan, eltörik. Ennek során kétfajta hullám indul el a talajrétegekben a hipocentrumból, az egyiket transzverzális hullámnak, a másikat longitudinális hullámnak nevezzük. Ahol a tranzverzális hullámok a felszínt először elérik, azt nevezzük epicentrumnak, bár ezek a hullámok jelentenek kisebb problémát az építmények szempontjából. A longitudinális (kompressziós) hullámok okoznak nagyobb bajt, főleg az épületek tartószerkezeti vázrendszerét illetően, valamint a különböző vetődésű talajrétegek esetén az egyes rétegek közel vízszintes irányú elmozdulását okozva.

    A longitudinális hullámok olyan talajrezgéseket okoznak, mint amikor egy asztalt valaki vízszintes irányban oda-vissza rángat és alapvetően ez okozza az épületek összeomlását. A vízszintes irányú kilengések miatt a tartószerkezetek kapcsolati csomópontjaiban (pl. fal és födém) olyan másodrendű többlet igénybevételek ébrednek, amelyek adott szerkezeti elem elnyíródását okozza és emiatt következik be a struktúra összeomlása. A vízszintes irányú kilengések miatt a karcsúbb rendszerekben pedig a többlet nyomatékok okoznak olyan mértékű oda-vissza alakváltozást, amely során az anyag folytonosság szó szerint elszakad.
    Az épületek/építmények tartószerkezeti elemei és kapcsolatai néhány speciális kitételen túl (pl. szélterhelés épületeknél, fékezőerő hidaknál) alapvetően a gravitációs gyorsulással megegyező irányú fő terhelési irányokban ébredő igénybevételekre vannak méretezve, bár az új Eurocode szabvány már figyelembe vesz bizonyos mértékű földrengésből eredő kockázatokat is.

    Egy földrengés során olyan sok egyéb bizonytalansági faktor lép fel (hipocentrum mélysége, talajrétegek talajfizikai jellemzői, rétegek vastagsága, vetődési szögek eltérése, felszín tagoltsága, felszín beépítettsége stb.), hogy egy „szándékosan előidézett” földrengés során sem lehet még megközelítőleg sem előre kalkulálni az okozott hatásokat és károkat. Márpedig ha létezne is ilyen eszköz, ennek a bevetése több, mint kockázatos lenne.

  43. 13. Tibor bá,

    Ohh, hát persze. Milyen rendes ez a szegény Oroszország, dehogy akar ő bántani senkit sem. Messze áll ez a természetétől, ahogy a történelme is jól mutatja, nem? 🙂

    Meg aztán a hatalmas ukrán gázmezőkre sem szeretné rátenni a mancsait, amelyek kitermelése küszöbön állt volna, ha nincs ez a háború.
    Ő szépen és lovagiasan akart a piacon megmérkőzni az ukránok gázával, nem is félt egy cseppet sem attól, hogy ha Ukrajnának lesz egy csomó földgáza, akkor az orosz gázüzlet és hegemónia igencsak kérdésessé válhat.

    Oroszország egy szelíd, békés, vonzó ország a népek számára, ezért is csatlakoztak hozzá önként és dalolva népek tucatjai. 🙂

    15. Tibor bá,

    Bírom a gyűrődést, bár az utóbbi két napban nem nagyon volt időm olvasgatni sem itt. Aztán meg sokak kommentjeit simán átlépem. Védem az időm, meg a mentális egészségem. 🙂

  44. 34. dajtás
    “ Ha a földrengés előtt színes szivárványos felhők, vagy abnormális égi jelenségek voltak az epicentrum körül, akkor mesterséges volt a földrengés, ha nem, akkor természetes.”
    Nagyon úgy néz ki, hogy a rengést nem a természet produkálta.

    VIDEÓ: Megmagyarázhatatlan furcsa fényjelenségek közvetlenül földrengés előtt.

    https://youtu.be/lfNlMWNXjUo

  45. Egyértelmű! A földrengést az usa-val szövetséges titkos koboldok társasága idézte elő, usa kívánságra!
    Idáig csak azért nem használták a pala olaj/gáz kitermelésnél, meg Putyin ellen, mert titokban akarták tartani! 🙂

  46. A bejrút-i kikötőrobbanást újra elkezdték vizsgálni.
    A tiencsin-i szintén műtrágya robbanás helyszíne
    https://cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/1508/2015081622.jpg?w=800&h=533&t=5
    ..szuperszámítógép ugye
    9/11
    Breivik Norvégiában
    Vörösiszap
    Kadhafi
    Azov
    orosz meteor
    Japán cunami
    robbanás Heves VÁR megyében,és valahány név a naptárban.
    Nem misztifikálni akarnak a gyanakodók,de miért baj az, ha valaki nem úgy viselkedik hogy – „amiről nem tudok az nincs”-

    Lehet mondani ezek nem földrengés esetek,ami nincs csak úgy.

    Miért nem lehet kinevetés nélkül ilyen véleménye valakinek,ha a hozzáértők a hírekben is széttárják a kezüket.

  47. 52. ötlet:
    Ugyanez volt a korona cirkusz kirobbanásakor is. A sok nagyokos biztos volt az igazában, de azóta is napi szinten potyognak ki a csontvázak a szekrényből. Nincs nap, hogy ne derülne ki valami, a mesterséges vírus hadműveletről. Idővel minden kiderül.

  48. Re:49 hubab

    Valóban vannak furcsa légköri anomáliák egy földrengés előtt, lásd pl ezt:
    https://www.youtube.com/watch?v=KKMTSDzU1Z4
    Ha a légkörre hatással van a földrengés, akkor a légkör nem tud hatással lenni a földkéregre? A jelenséget nem egyszerű villamos tér(kőzet „összedörzsölések”) okozza, a jelenség sokkal komplexebb ennél, mert itt nem villámlik, hanem extrém fénytörés van.

    Innen egy lépés a HAARP program, mert ott gigawatt impulzus teljesítménnyel bizonyítottan mesterséges északi fényt hoztak létre… 😉
    Oroszoknál a Merkur és a Vulkán program volt ami ezzel foglalkozott, amerikaiknál is volt hasonló program, szóval az elvi lehetősége nem kizárt.

  49. A Vuhledari daráló. (Nők, gyerekek inkább ne nézzék)

    #https://fb.watch/izRGZYAIty/

    Valaki el tudná mondani, hogy ezek a harcjárművek mit csinálnak, miért mozognak így?

  50. 56. Gyarmathy

    A lemaradó két jármű esetében a várható tűzirányba fordították a frontpáncélt. Mivel a harckocsi frontpáncél RHA értéke akár a tízszerese is lehet egy sima lövészpáncélosénak, így értelemszerűen a várható tűzcsapás irányában a harckocsi állt előre.

    A másik két mozgó harcjármű akkora térközt tartott, hogy ha bármelyiket közvetlen találat éri, akkor lehetőleg a másik még megússza, de közben egyes várható lő irányokra fedezéket tudjon adni a közöttük haladó katonáknak.

    A bekövetkező detonáció értelemszerűen valamilyen tüzérségi csapás volt (telepített, rejtett akna kizárva, mert nem akkor robbant, amikor áthajtott felette a jármű), ami ahhoz elég közel robbant, hogy a két jármű közötti gyalogos katonákat leterítse.
    A robbanás méretéből ítélve szerintem repesz akna lehetett, a másik álló jármű mögött várakozó katonák védve maradtak a repeszfelhőtől, illetve a járműből is élve ki tudtak szállni.

    A további mozgás során a harckocsi és a lövészpáncélos fedezéket nyújt a gyalogos élőerőnek, a tolató harckocsi pedig készen áll választüzelésre abban az esetben, ha megvan a tűzfészek helye.

    A két lövészpáncélos egymás fedésében már elegendő fedezéket jelenthet a sérültek összeszedéséhez, közben a harckocsi visszaindul, hátha ezzel egy újabb tűzcsapást vált ki és így esetleg kiszúrhatja, hogy honnan küldik az áldást, ahova akkor mehet a viszont tűz.

    Ebből a videóból kábé ennyit tudok levenni, nyilván egy csomó egyéb dolog nem ismert és nem is látszik, tehát a fentieket azért senki se vegye 100%-ra.

  51. 57. MangaM,

    Köszönöm. Biztosan igazad van.

    NEm tudtam elképzelni mi ez a csúszkálás vagy előre hátra hajtás.

    Még egy kérdés: 2.55-kor a felvételen látható egy harckocsi, ami baloldalt kicsit keresztbe megy. Aztán nemsoká 3.38-kor az látszik, hogy ez a harckocsi füstöl, valaki pedig (gondolom ebből jött, ugrott ki) elfut ettől a harckocsitól és elhagyja. Látszik, hogy menekül, mert a korábban kilőtt harckocsi mellett elfut a távolba.

    Mi történt ezzel a harckocsival? Miért füstöl és miért hagyja ott a személyzet? (Korábban semmilyen erre a járműre leadott lövést nem lehet látni).

  52. 58. Gyarmathy

    2:55-nél az ugyanaz a harckocsi, amelyik végig oda-visszamozog.
    2:44-nél a harckocsi megfordul, onnantól a hátsó részt látni, ahol a motorblokk is van, az első füstgomolyag diesel kipufogásnak tűnik.
    Mivel közvetlen találat nem látszik sehonnan (annak ráadásul komoly füstje és lángja lenne), így innen ezt megítélni nem tudom, hogy mi lehet. Lehet szimpla műszaki hiba, felforrósodott motor vagy semmi. Mivel a videó véget ér, passzolom.

  53. 36. János
    „A török-magyar vitézség, huszárság, lovasság egész Európa-szerte híres volt és a Gidránokkal a régi dicsőség újra helyreáll.”

    „Az élet nem mindig könnyű. A pofonokra, az éles fordulatokra szinte lehetetlen felkészülni.”

    ” Most rabló mongol nyilát
    Zúgattad felettünk,
    Majd töröktől rabigát
    Vállainkra vettünk.

    Hányszor zengett ajkain
    Ozman vad népének
    Vert hadunk csonthalmain
    Győzedelmi ének!”

    Isten áldd meg a Magyart!

    „Furcsa az élet, hisz fordulatai megszédítenek néha, vagy a földbe döngölnek.”

    Erdogan többször is fenyegetőzve üzente Görögországnak:
    „Nem viccelek, újabb Kis-Ázsiai katasztrófa vár rátok, ha nem tértek észhez”
    „Egy este váratlanul jövünk, és eljövünk! ”

    Görögország a pusztító 7,8-as Richter-földrengés után az első pillanattól Törökország mellett állt, és egy különleges legénységet küldött ki, hogy segítsen megszabadítani a túlélőket a törmeléktől.

    A törökök sietve fejezték ki köszönetüket a görög népnek ezért a kezdeményezésért, a közösségi oldalakon több tucat bejegyzéssel, akár görögül, akár törökül, a legjellemzőbb mondattal:

    „A szomszéd hirtelen jött, hogy segítsen.”

    Εχει η ζωη γυρισματα

    Az életnek vannak fordulatai

    Ember, soha nem tudhatod,
    hogyan hozza a szerencse,
    ma rád mosolyog
    holnap pedig megver téged.
    Az élet olyan, mint az óceán,
    viharral és nyugalommal,
    örömök és bánatok nélkül
    senkit sem hagy el.

    /https://scontent.fskg3-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/328457092_728611038922476_456767489172463394_n.jpg?stp=cp0_dst-jpg_e15_fr_q65&_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=5bac3a&efg=eyJpIjoidCJ9&_nc_ohc=iQiNkQY88yEAX_NbD3e&_nc_ht=scontent.fskg3-1.fna&oh=00_AfCcWX0pd_Obxh9meipPcDJ4IgafCUDnPw-VnZLzpGk4Ow&oe=63EA425D//

  54. Elég durva videó (Gyerekek, nők ne nézzék)

    #https://www.youtube.com/watch?v=LK57kN0Jgy4

    Elképesztő, hogy milyen szinten folyik ez a háború. Gondolom ezek a videók az oroszok már egyébként sem túl magas moráljának további rombolására szolgálnak elsősorban.

  55. Zelenszkij az EU parlamentjében. Hatalmas tapssal fogadták.

    #https://www.facebook.com/100089384108019/videos/3447339295528784/

    A lenézett kis színész hogy felnőtt a feladathoz.

  56. Re:62 Gyarmathy

    A háborút nem tapssal kell megnyerni, máskülönben ez ugrott be erről a jelenetről:

  57. Utoljára a derák NYugat 2022. febr. 19 -én tapsolta állva a müncheni konferencián Zelenszkijt, amikor elbödült, hogy ( minszk után ) a Bp i memorandumot is fel akarja rugni.

    Az atlantisták teljes extázisban voltak.

    febr. 24 én meg is indultak erre az oroszok.

    Nagy taps, ovatio!!

  58. MangaM,

    Valamelyik nap betettél egy rövid videót, melyben az új orosz terminátor bőszen kaszabolja az erdőt.

    Most ez jött velem szemben:

    #https://www.youtube.com/watch?v=ZWtf7TPjK6Q

    Hát ez pech.

  59. 65. Gyarmathy

    Nem az erdőt kaszabolta, itt van egy másik drónfelvétel az esetről, ott a végén látni a szétlőtt lövészpáncélost és a halottakat is körülötte (18+).
    https://www.youtube.com/watch?v=815GzOcb_OY

    A videót már láttam, jelenlegi ukrán infók szerint is ennyi az össz Terminator veszteség eddig, ami nem sok. A BMP-T Terminator 1 és 2 a csencsenföldi és szíriai harcok tapasztalata alapján egyébként dedikáltan városi környezetben folyó harcokra lett kifejlesztve, nem a nyílt terep az igazi szakterülete.

  60. 66. MangaM,

    Megtaláltam az előzményeimben, amit betettél. Itt az erdő kaszabolás.

    #https://www.youtube.com/watch?v=RXNLXgdjLUQ

    Jót mosolyogtam a zenés show-n. 🙂

  61. 62 – Gyarmathy
    Szerény véleményem szerint, a nyugat őrületének legelokvensebb példája az Északi áramlat felrobbantására adott reakció!
    A jenkik – vagy valamelyik csicskásuk – felrobbantják a vezetéket. Nyilván minden európai vezető tisztában van az elkövetők kilétével. Ezzel a lépéssel a jenkik teljesen tönkreteszik Európa lehetőségeit a piacon, meg úgy egyáltalán. És teszik ezt azok a jenkik, akik pont ennek az Európának a védelmezőinek (Nato), és barátainak nevezik magukat.
    Na akik ehhez a gyalázatos tetthez önkívületbe esve tapsoltak, azok fogadták most ismét ovációval a pöccszongorista bohócot!
    Azt hiszem, ez teljesen kimeríti a hazaárulás fogalmát….

  62. 68 Mackómuki
    Ezek az európai „vezetők” bárkinek így tapsoltak volna, lehetne az Hitler, Sztálin, Mao, Kim. Még azt sem fogják fel, hogy a saját pusztulásuknak örülnek.
    Politikusnak nullák, szakmailag nullák, embernek nullák, még csak nem is reálpolitikusok. Ezek után törvényszerű Európa sorsa.

  63. 68. Mackómuki,

    Hajlok arra, hogy igazad van és tényleg az angolok-amerikaik robbantották fel az ÉA vezetéket.

    És ha így volt, tényleg nem volt szép dolog.
    Miért tehették? Hogy Amerika némileg több LNG-t adhasson el Európában? Egy frászt.

    Ezzel tiszta, egyértelmű helyzetet teremtettek, azaz megszűntették az orosz zsarolási lehetőséget és az európai gázcégek tudták, hogy nem az oroszokkal kell alkudozni, hanem új utakat, új beszerzési forrásokat kell keresni. Rekord idő alatt meg is tették.

    Nem volt egy szép dolog, elismerem. De sajnos a háború már csak ilyen.

  64. 68. Mackómuki,

    „Na akik ehhez a gyalázatos tetthez önkívületbe esve tapsoltak, azok fogadták most ismét ovációval a pöccszongorista bohócot!”

    Gondoltam írok néhány keresetlen mondatot ehhez, de inkább nem, mert nem akarlak bántani.

    Arra kíváncsi lennék, hogy mennyit nézed, hallgatod az orbán féle médiát.

    A „a pöccszongorista bohóc”-nak tudtad, hogy jogi diplomája van? Legalább az utóbbi egy év történéseinek tükrében nem kellene ennyire lenézni sem Európa vezetőit, sem Ukrajna elnökét.

    Orbán a bokájáig nem ér fel egyiknek sem. És ezt a pénztárcádon már biztosan érzed, csak még nem esett le a tantusz, nem jöttél rá az összefüggésre.

  65. 70 – Gyarmathy:
    Azon elcsodálkozom, hogy elfogadod az USA szabotázs tényét. Az viszont furcsa, hogy oly megbocsátó vagy. A háborúban valóban a győzelem a cél, minden más másodlagos, de itt a szövetséges NATO taggal basztak kik. Azért ez párját ritkítja.

  66. Gyarmathy !

    Oo. veszít !
    Felvázolnád hogyan képzeled el Európa,Kelet- Európa,a Nyugat ,a Világ jövőét
    a köv. 10-20-50 éven belül ?

  67. OFF.

    Tibet ,Ujguria ? Az már nem számít ,csak Tajvan ?
    Évekkel ezelőtt napi téma volt .
    Gyarmathy?

  68. 72. Tibor bá,

    Így is fel lehet fogni, ahogy te. Azért megjegyezném, hogy maradt még vezeték, ott a Jamal, ami Lengyelországon megy keresztül Németországba, meg ott van az Ukrajnán keresztüli gázvezeték is.

    Szóval az oroszok tudnának Európába szállítani gázt, csak ehhez együtt kell működniük a lengyelekkel is meg az ukránokkal is.

    73. Nati,

    Talán majd részletesebben is kifejtem, ha lesz kedvem és időm gépelni néhány ezer karaktert. Nagyon röviden:

    10 éven belül (inkább 1-2-3) Oroszország veszít, le lesz szerelve, atomfegyvereitől megfosztva, talán szét is hullik (hiszen közel 200 nép alkotja az Orosz Föderációt) és az Amerikai-Angol világhatalom felügyelete alá kerül.

    10-50 éven belül(de az is lehet, hogy hamarabb): Az egész világ gyökeresen megváltozik. Az emberi élet nem fog kipusztulni, de ez a világrendszer, ahogy ma ismerjük eltűnik.

    74. Kicsit pontosabban a kérdést, ha kérhetem.

  69. 75 – Gyarmathy:
    Na itt a különbség közöttünk. Te minden tetszőlegesen súlyozol, ami rendszerint erősen eltér az általánosan elfogadottól.

    Összefutottam egy véleménnyel: „If you piss on a peace agreement, and shit on another, you’re obviously asking for war. If then you get it, don’t fucking complain.” Közölni kellene Zelenszkij-vel.

  70. Gyarmathy

    Azért ne ugorjunk át csak lazán azon a tényen, hogy az USA egy fontos orosz gazdasági létesitmény ellen terrortámadàst hajtott végre.
    Ugye teljesen rendjén való lesz, ha az oroszok erre választ fognak adni?

    Vagy USA gyilkos jó gyilkos, USA terror j9 terror, de az orosz válasz , az, mint mindig: skandallum?

  71. 77. F.K,

    Én nem mondtam erkölcsi ítéletet és nem is foglaltam állást a kérdésben.

    Miért teszel fel akkor nekem ilyen kérdést?

    Ez a háború nem az ÉÁ felrobbantásával kezdődött. Tudom már abban sem tudnánk megegyezni, hogy mikor kezdődött és ki kezdte. Ráadásul a te megítélésed meg az enyém között (pl. az oroszok szerepét és felelősségét illetően) olyan hatalmas szakadék tátong, hogy ennek megvitatásába belekezdeni kettőnk között teljesen értelmetlen szerintem.

    Én csak próbálom kitalálni, hogy pontosan mi történik és miért történik.

  72. 76. Tibor bá,

    „Na itt a különbség közöttünk. Te minden tetszőlegesen súlyozol, ami rendszerint erősen eltér az általánosan elfogadottól.”

    Mi az általánosan elfogadott? Amit a többség elfogad? És szerinted a te és a veled tartók többségben vagytok?

    Aztán ezt írod: „Összefutottam egy véleménnyel: “If you piss on a peace agreement, and shit on another, you’re obviously asking for war. If then you get it, don’t fucking complain.””

    Biztos vagy abban, hogy ez az általánosan elfogadott nézet?

    Biztos vagy benne, hogy ez az igazság?

  73. 75. Gyarmathy

    Igen ez az angolszászok terve. Oo. mint utolsó védőbástyát, megsemmisíteni és egy angolszász vezetésű világkormányt felállítani. Kérdés sikerül-e? 50-50% az esély rá. Mi van, ha nem jön össze? Vagy csak részben. Még le kellene verni Kínát is, de még az orosszal sem végeztek. Bele ragadtak az ukrán sárba, ahogy az orosz is. Telik az idő és erősödik Kína, és az orosz is kiépíti pár éven belül az alternatív vezetékeket. Akár Indiába is. Kína felé majdnem kész a Szibéria ereje vezeték. Gőzerővel építik. Azon majd annyi gáz mehet Kínába, mint az egész EU-ba eddig. És kelleni fog az orosznak az eu piac, ha délkelet Ázsia be lesz kötve? A befolyó pénzekből 100 évig is finanszírozni fogja a háborúit. Amerika másokkal finanszíroztatja a saját háborúit az orosz pedig a természettel.

    Visszatérve a nyugati eszement elitekre. Szerintem a befolyásuk alatt álló területeken (lett légyen az bármekkora is), így is úgy is megcsinálják a „világ”kormányt. Bízva abba, hogy idővel mindenki csatlakozik, szép lassan egyenként beterelik az elején még ellenkező nemzeteket.
    Minden Ukrajnában fog eldőlni.

  74. 79 – Gyarmathy:
    Ügyesen vitázol, de a lényegen nem változtat. Vannak általánosságban elfogadott dolgok, amit senkinek se kell megmagyarázni. Nem is fogom. Az angol mondat frappáns, jópofa. Az igazságtartalmát nem érdemes keresni mert ma már elfogadott tények állnak mellette.

  75. Az alábbi cikket csak és kizárólag a hossza miatt három részben közlöm saját megjegyzések nélkül; a végén meg van adva a forrás az eredeti, angol nyelvű honlapra.

    I.

    Cím: Ukrajna náci tisztára mosása

    Január 1-jén a világ az Új Évet ünnepelte – az önvizsgálat, az önmegújítás és a remény ünnepét. Ukrajnában máson volt a hangsúly. Ott január 1-én ünnepelték Sztepan Bandera, Ukrajna náci nemzeti hősének a születésnapját.
    Bandera az ukrán nácizmus alapító atyja, és a születésnapja nemzeti ünnep. Ukrajnában a leghíresebb antiszemita és a II. Világháború vezető náci kollaboránsa előtt tisztelegni nagyon nagy dolog.

    Felhívás minden nácinak

    Volodimir Zelenszkij elnök alatt a náci befolyás és ellenőrzés szintje Ukrajnában példátlan lett. Zelenszkij mind a 11 független és ellenzéki politikai pártot betiltotta, de náci partnereinek és szövetségeseinek pártjait és szervezeteit érintetlenül és hatalmon hagyta. Így nem meglepő, hogy Bandera születésnapján a Verhovna Rada, Ukrajna parlamentje (amelyben a nácikon kívül senki más nem maradt) – vad éljenzésben tört ki. Később Valerij Zaluzsnij tábornok, Ukrajna katonai főparancsnoka egy fotót tett közzé, amelyen büszkén pózol Bandera arcképe előtt.
    Ukrajna legfőbb törvényhozóinak és tábornokának üzenete egyértelmű volt. Ne legyenek kétség afelől, hogy kormányunk és hadseregünk kiért és miért harcol a NATO Oroszországgal vívott proxy-háborújában.

    Az ukrán vezető náciról való megemlékezés nem tetszett Lengyelországnak. Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök dühösen elítélte, hogy Ukrajna „továbbra is dicsőíti a náci kollaboráns Sztepan Bandera emlékét”. . .”
    Miért is ez a felháborodás?
    Ahhoz, hogy megértsük az ukrajnai Bandera-imádat miatti lengyel düh okát, röviden át kell tekintenünk, hogy mi történt Ukrajnában a II. Világháború alatt – és el kell különítenünk a tényeket a propagandától.

    „Elképzelhetetlen állatiasság”

    Bandera az Ukrán Nacionalisták Szervezetének (OUN) vezetője volt – ukrán náci kollaboránsok, akik egy zsidóktól, oroszoktól és lengyelektől mentes, fajilag tiszta Ukrajnáról álmodtak. A II. Világháború alatt, elsősorban az ukrajnai Wolyn régióban, az OUN legalább 100 000 lengyelt mészárolt le.
    Annak érdekében, hogy úgy tűnjön, hogy a gyilkos ámokfutás spontán parasztfelkelés volt (és szadista élvezetből), az OUN által preferált módszer a fejszékkel, fejszékkel, kaszákkal, késekkel, kalapácsokkal, acélrudakkal és vasvillákkal való gyilkolás volt. A banderisták százával tuszkolták be az áldozatokat épületekbe és pajtákba, és élve elégették őket – ezt a módszert az ukrán nácik még ma is előszeretettel alkalmazzák.
    A banderista csőcselék veszett kutyaként kóborolt. A lengyel The First News beszámol a barbárságról:
    „A vérengzésben az ukránok elképzelhetetlenül bestiális módon kínozták áldozataikat. Az áldozatokat megskalpolták. Levágták az orrukat, az ajkukat és a fülüket. Kiszúrták a szemüket, levágták a kezüket, a fejüket pedig bilincsbe szorították. A nőknek levágták a mellüket, a terhes nőket pedig hasba szúrták. A férfiaknak sarlóval vágták le a nemi szervüket.”

    A 2016-os lengyel film, a „Gyűlölet” (más néven „Wolyn” vagy „Volhynia”) történelmileg pontosan bemutatja a banderisták bűntetteit. A film megdöbbentően grafikus – sok jelenetet szinte lehetetlen végignézni. A benne elhangzó igazság miatt az ukrán hatóságok betiltották a vetítését.

    Bandera és a holokauszt Ukrajnában

    A holokauszt minden negyedik zsidó áldozatát – 1,5 millió embert – Ukrajnában gyilkolták meg. A németek nem építettek gázkamrákat a zsidók meggyilkolására Ukrajnában – nem volt rájuk szükségük. A nácikkal való ukrán együttműködés mértéke kolosszális volt. Több mint 250 000 ukrán jelentkezett önkéntesnek a Waffen SS és más német katonai alakulatokba. További ezrek szolgáltak készséges hóhéraiként mind ukrajnai segédrendőrként, mind lengyelországi haláltáborok őrzőiként.
    Ez volt a „golyók holokausztja”. Másfél millió zsidót gyűjtöttek össze és lőttek agyon mezőkön, erdőkben és szakadékokban. A banderisták fő szerepet játszottak ebben. Az OUN-erők nyíltan önállóan működtek, integrálódtak a rendőri egységekbe, és rendkívül motivált segédcsapatokként szolgáltak az Einsatzgruppen, a német mobil megsemmisítő egységeknél.

    A németek 1941. június 22-én szállták meg a Szovjetuniót, és egy héten belül elfoglalták az ukrajnai Lvov városát. Az OUN banderistái szórólapokat osztogattak, amelyeken az ukrán lakosságot így oktatták: „Még ne dobjátok el a fegyvereiteket. Vegyétek fel őket. Pusztítsátok el az ellenséget. . . . Moszkva, a magyarok, a zsidók – ezek a ti ellenségeitek. Pusztítsátok el őket”. Az OUN szórólapokat is osztogatott a lvovi zsidóknak, amelyeken kijelentették: „Hitler lábai elé hajtjuk a fejeteket” – és pontosan ezt tették. Az ezt követő, banderisták által kezdeményezett pogromban két nap alatt 7000 zsidót gyilkoltak meg. Több ezren követték őket.
    A lvovi zsidók lemészárlását maguk a náci kollaboránsok is kellőképpen megörökítették. A fényképek megdöbbentőek. De ma Lvovban egy 47 millió dollár költségű emlékmű áll Bandera tiszteletére és a város egyik fő utcáját róla nevezték el.

  76. II.

    Zelenszkij készséges bűntárs

    Az ukrán nácik és apologétáik az országon belül és kívül több mint 70 éve dezinformációs kampányt folytatnak Bandera tisztára mosása és a történelem átírása érdekében. Elsődleges céljuk az volt, hogy a náci Banderából „szabadságharcost” fabrikáljanak. Ez az erőfeszítés fokozódott azzal, hogy Zelenszkij alatt felgyorsult a nacifikáció Ukrajnában. Ukrajnában. Ukrajna-szerte több mint 50 emlékművet és szobrot emeltek Bandera tiszteletére és 500 utcát neveztek el róla.
    Ukrajna zsidó származású elnöke készséges cinkosa a Bandera féle csalásban. Zelenszkij teljesen figyelmen kívül hagyta Bandera antiszemita náci örökségét és bűnrészességét több mint 1,6 millió ukrán zsidó, lengyel és orosz meggyilkolásában. Kijelentette, hogy ha az ukránok nemzeti hősként tisztelik ezt a náci gyilkost, akkor „ez normális. Ez rendben van.” Ez azért menő, mert Zelenszkij szerint Bandera „egyike volt azoknak az embereknek, akik megvédték Ukrajna szabadságát”.

    Zelenszkij szabadságról alkotott elképzelése eltér a legtöbb amerikaiétól. Amellett, hogy megszüntette a sajtószabadságot, betiltott minden nem náci politikai pártot és betiltotta az orosz ortodox egyházat, Zelenszkij felügyelte és irányította a náci fertőzést az ukrán kormány és a hadsereg minden szintjén. Zelenszkij jelentős náci előléptetései közé tartozik az „Ukrajna Hőse” kitüntetés odaítélése a Jobboldali Szektor egyik parancsnokának, a Jobboldali Szektor társalapítójának, Dmytro Jarosnak a fegyveres erők főparancsnokának tanácsadójává való kinevezése, valamint az Odesszai Regionális Adminisztráció vezetőjének lecserélése a náci Aidar zászlóalj egyik parancsnokára.

    A nácikat támogató ukrán zsidók

    Támogathatják-e a zsidók a nácikat Ukrajnában?
    Amikor az ukrajnai náci rendszerrel kapcsolatos kérdések kezdtek felszínre kerülni, a média elhallgattatásukra és a vita megakadályozására sietett. A politikai spektrumot átfogó média szokásos válasza az volt, hogy ismételten hangoztatta Zelenszkij zsidó származását – mintha ez abszurddá tenné magát az ukrán nácizmus kérdését. Ennek a trükknek a hallgatólagos „logikája” a következő volt: „Zelenszkij zsidó. Lehetetlen, hogy egy zsidó támogassa a nácikat. Ezért Ukrajnában nincsenek nácik”. Zelenszkij golyóálló volt – semmilyen nácikról szóló beszéd nem érinthette őt. Valójában, amióta ő az elnök, nácik Ukrajnában nem is létezhettek.
    De amint azt korábban már dokumentáltam, nemcsak hogy az ő rendszere alapvetően náci, de Zelenszkij többet tett a nácik támogatásáért és intézményesítéséért Ukrajnában, mint bármelyik elnök előtte.
    Zsidó kritikusai más meglátásokkal is szolgálnak. Zelenszkij nem vallja magát zsidónak. Csak akkor említi meg zsidó származását, amikor ez politikailag nyereséges – például amikor eltitkolja az igazságot a náci rezsimjéről.
    Zelenszkij nem gyakorolja a zsidóságot, keresztény nőt vett feleségül, gyermekeit az ortodox egyházban kereszteltette meg, és betartja a keresztény ünnepeket. Sőt, elnöki kampánya során ő és sajtószóvivője még azt sem volt hajlandó megerősíteni, hogy zsidó-e.

    Zelenszkij gúnyolódik a zsidó kultúrán. A Hava Nagila, „Örüljünk”, egy nagyra becsült héber népdal, amelyet világszerte zsidó ünnepségeken adnak elő. Zelenszkij ötlete a zsidó kulturális örökség eme darabjának tiszteletére az volt, hogy a Hava Nagilát a péniszével adja elő a színpadon, komédiás előadásként.
    Végezetül, a további milliárdos pénz- és fegyverigénylő világkörüli turnéja során Zelenszkij felháborította az izraeli Knesszet tagjait egy szégyenteljes ukrán holokauszttagadó beszéddel. Elutasítva Ukrajna banderista-náci kollaborációjának elismerését, Zelenszkij abszurd módon azt állította, hogy az ukránok jelentős háborús erőfeszítése a németek ellen az volt, hogy „zsidókat mentettek”. Zsidó kritikusai lehordták őt a „holokauszt elferdítéseiért”.

    A görög parlament előtt tartott előadása szintén szégyenletes volt. Tartalmazta egy azovista náci beszédét is, akit Zelenszkij hozott magával, hogy megjelenjen mellette. Néhány törvényhozó undorodva távozott, és „náci fiesztának” nevezte Zelenszkij előadását.

    De nem Zelenszkij volt az első gazdag és befolyásos ukrán zsidó, aki támogatta a nácikat. Ihor Kolomojszkij zsidó ukrán milliárdos oligarcha, az Azov és az Aidar zászlóaljak eredeti pénzügyi támogatója. Más náci milíciákat is finanszíroz. Kolomojszkij volt Zelenszkij legfőbb pénzügyi támogatója az elnökválasztáson. A Burisma Holdings tulajdonosaként pedig Hunter Biden főnöke volt.
    Tehát zsidók támogathatják a nácikat Ukrajnában? Nyilvánvalóan igen, és meg is teszik.

    A nyugati média náci tisztára mosása

    Ukrajna a világ első nyíltan náci állama 1945 óta. Az elmúlt évben azonban a nyugati média propaganda hadjáratot indított az ukrán nácik tisztára mosására – mintha soha nem is léteztek volna. A történelem eltörlésére és átírására tett kísérletnek két oka van.
    Az első az, hogy a háborús uszítóknak szükségük van az információ ellenőrzésére és a közvélemény manipulálására.
    Az amerikaiak utálják a nácikat. Világháborút vívtunk a német, olasz és japán nemzeti szocializmus és militarizmus legyőzéséért, és 420 000 amerikai halt meg a háború megnyeréséért. A katonai-ipari-kongresszusi komplexum uralkodó elitje tudja, hogy ha az amerikai nép rájönne az igazságra Zelenszkijről és náci rezsimjéről, Ukrajna nem kapna több fillért.

    A második ok Vlagyimir Putyin.

    Putyin kijelentette, hogy Oroszország különleges katonai műveletének egyik elsődleges célja Ukrajna „nácimentessé tétele”. Ez nagy probléma Joe Biden, a NATO és a kongresszusi háborús uszítók számára.
    A katonai-ipari-kongresszusi komplexum és médiájuk 20 éven át olyan képet festett Vlagyimir Putyinról, amely a megtestesült gonosz. Nem lenne túl jó hír a háborús uszítók számára, ha a démonizálás után az amerikaiak rájönnének, hogy Putyin végig igazat mondott az ukrajnai nácikról.
    Mielőtt a nyugati média megkapta volna a parancsot a történelem eltörlésére, igazat mondott az ukrajnai nácikról. Íme egy rövid lista a fehérítés előtti tudósításaikról:

    The Hill: „A neonácik valósága Ukrajnában messze áll a Kreml propagandájától”

    Time: „A Fehér Felsőbbrendűség Milícia Ukrajnában belülről”

    BBC „Newsnight”: „Neonáci fenyegetés az új Ukrajnában”

    Al-Dzsazíra: „Ukrán harcosok sertészsírral kenik a golyókat a csecsenek ellen”

    BBC: „Ukrajna alábecsüli a szélsőjobboldal szerepét a konfliktusban”

    BBC (ismét): „Ukrajnai konfliktus: „Fehér Hatalom” harcos Svédországból”

    The Guardian: „Az ukrajnai ukránok az „ukránok” elleni harcban: „Üdvözöljük Ukrajnában, Európa legkorruptabb országában”

    Newsweek: „Ukrán nacionalista önkéntesek „ISIS-stílusú” háborús bűnöket követnek el”

    BBC „Newsnight”: „Ukrajna: A szélsőjobboldali nemzeti milícia járőrözik”

  77. III.

    A globalista elitek mindannyian benne vannak

    A nyugati globalista elitek mindannyian támogatják a Washington vezette proxy háborút. A Világgazdasági Fórum legutóbbi davosi ülésén nem volt szó az ukrajnai békéről, csak az eszkalációról és az „örök háború” folytatásáról.
    A Big Tech a náci fehérítés dezinformációját is a következő szintre emeli. Mark Zuckerberg Meta bejelentette, hogy a Facebook törölte a „veszélyes szervezet” megjelölést a náci Azov zászlóaljról. A fehér fajgyűlölők mostantól teljes hozzáférést kapnak a platformhoz.

    Egy náci milíciákkal, szervezetekkel és politikai pártokkal telített országban az Azov- zászlóalj a leghírhedtebb. Az Azov ideológiája tiszta nácizmus, emblémája és szimbólumai pedig egyenesen Hitler SS-éből származnak.
    Az Azov-zászlóalj utcai harcoló szárnyát beolvasztották a nemzeti rendőrségbe. Az Azov magas náci profilja miatt a nyugati média intenzív dezinformációs kampányt folytat a zászlóalj imázsának rehabilitálására. Könnyebb mondani, mint megtenni.
    Még a NATO Atlanti Tanácsa is arra a következtetésre jutott, hogy az Azov kapcsolatai más fehér fajvédő szervezetekkel továbbra is érintetlenek. Az Azov a fehér fajgyűlölők nemzetközi központja, amely globális toborzóhálózattal rendelkezik. A fehér nacionalisták azért mennek Ukrajnába, hogy harci tapasztalatot szerezzenek, és halálos taktikai készségekkel térjenek vissza hazájukba.

    Az Azov-zászlóalj büszkén mutatja be náci patológiáját. Májusban az orosz erők elfoglalták Mariupol városát, és 2500 ukrán katonát ejtettek fogságba – többségük azovos nácit. A foglyok átkutatásáról készült videófelvételekből kiderült, hogy bőséges számú náci tetoválásaik vannak. Hiszünk a szemünknek.

    A Kongresszus tudja az igazságot az azovos nácikról

    Az Azov-zászlóalj nemzetiszocialista gyökerei soha nem volt titkosak a Kongresszusban.
    2015-ben John Conyers képviselő (Demokrata, Michigan állam) módosító indítványt nyújtott be annak érdekében, hogy az Egyesült Államok ne nyújtson további katonai támogatást és kiképzést az ukrajnai azovos náciknak. A módosító indítványt elfogadták, de Obama Pentagonjának nyomására visszavonták.
    2018-ban a Kongresszus elfogadott egy kiadási törvényt, amely megakadályozza, hogy az Egyesült Államok fegyverkezési és kiképzési támogatást nyújtson az Ukrajnában harcoló „neonáci Azov-zászlóaljnak”.
    2019-ben 40 képviselőházi demokrata képviselő aláírta azt a levelet, amelyben azt kérdezték a Külügyminisztériumtól, hogy miért nem vették fel az ukrán Azov-zászlóaljat a „külföldi terrorista szervezetek” (FTO) amerikai listájára. Az aláírók között ott voltak Ro Khanna (Demokrata, Kalifornia állam) és Jamie Raskin (Demokrata, Maryland állam) képviselők is. A Demokraták kapcsolatot véltek felfedezni az ukrajnai azovos nácik és a fehér fajgyűlölő terrorista incidensek között világszerte, többek között az új-zélandi Christchurchben és a texasi El Pasóban.

    De ez akkor volt.

    Ma minden demokrata és korporát republikánus az egypártiakhoz tartozik, akik elkötelezettek a katonai-ipari-kongresszusi komplexum érdekeinek az állandó háborúkon keresztül történő megvalósítása mellett. Ezért szavazta meg a Kongresszus, hogy 100 milliárd dollárt küldjön az ukrajnai náci rezsim támogatására és az Azov-zászlóalj támogatására – egy olyan csoport, amelyről tudják, hogy fehér fajgyűlölő, terrorista, náci szervezet. Az egypárti háborús uszítók szépítik ezeket a nácikat, hogy igazolják árulásukat és becsapják a közvéleményt.

    Tavaly ősszel az egyenruhás azovos nácik küldöttségét hősként fogadták a Kapitólium épületében, hogy találkozzanak 50 képviselővel és szenátorral. A különleges vendéglátók között volt Adam Schiff (Demokrata, Kalifornia állam), a Képviselőház Hírszerzési Bizottságának akkori elnöke.

    A náci felvonulás az Egyesült Államokban folytatódott, többek között New Jersey, Detroit, Chicago és a Stanford Egyetem érintésével. Azovos rohamosztagosok találkoztak a közönséggel, köztük sok gyerekkel, terjesztették dezinformációikat, és pénzt gyűjtöttek. Elárverezték náci egyenruhájuk jelvényeit és harci zászlóikat és üdvözölték az amerikaiakat a náci klubban – „Most már mindannyian azovosok vagytok”.

    Nemzeti szégyen

    Van-e becstelenebb ügy annál, mint hogy Amerika nácikat támogat? Az ukrán náciknak az amerikai média és a törvényhozók által történő tisztára mosása és támogatása nemzeti szégyen.
    Joe Biden, a katonai-ipari-kongresszusi komplexum, a külügyminisztériumi neokonok és a nyugati globalista elit háborúba sodorta az Egyesült Államokat és a NATO-t Oroszországgal. Ukrajna csupán az ő eldobható bábjuk.
    A háborús uszítóknak nem érdekük Ukrajna jóléte.

    Úgy tűnik, hogy valódi céljuk Putyin megbuktatása és Oroszország feldarabolása – és ennek elérése érdekében hajlandóak ukránok millióinak halálát látni.
    Ukrajna tökéletes helyettesítője az Oroszország elleni harcnak és halálnak. Politikai pártjait és katonaságát már most is egy rasszista, náci ideológia vezérli, amely gyűlöli az oroszokat. Zelenszkij személyében pedig megvan a tökéletes bábuk – a globalista elit korrupt kiszolgálója, aki hajlandó eladni a népét és feleslegesen meghosszabbítani a háborút – még akkor is, ha az országa teljesen elpusztul.
    A háborús uszítóknak az Egyesült Államok jóléte sem az érdeke.

    100 milliárd dollárt folyósítottak egy olyan háborúra, amely nem a nemzeti érdekeinket szolgálja. A háborút itthon kellene megvívniuk. Országunkat illegális bevándorlók milliói szállták meg, városainkat a féktelen bűnözés teszi tönkre, és évente 100 000 amerikait öl meg a mexikói kartellek által szállított fentanil.
    Az ukrajnai háború ma egyetlen telefonhívással véget érhetne.
    Zelenszkij egy bábu, és Washington mozgatja a szálakat. A háború abban a pillanatban véget érne, amikor Biden felveszi a telefont, és közli Zelenszkijjel, hogy vége a játéknak, és itt az ideje a békének.
    Itt az ideje, hogy a republikánusok a Kongresszusban követeljék, hogy Biden vegye fel a telefont!

    Forrás: American Greatness
    A cikk eredeti címe: Inside the Nazi Whitewash of Ukraine

  78. Még a második világháború is becsületesebb harc volt, mint a mostani alattomos, lesből sunyi módon támadó egymás elleni merényletek sorozata!
    A háború mindig mocskos és undorító!

    De mégis lehet a harc becsületes, amikor két amerikai cowboy egymással szemben állva méri össze párbajban erejét vagy szemtől-szemben lövészárokban egymással farkasszemet néző ellenségek vívják meg a harcukat és győzzön a jobbik!

    De soha a történelemben eddig nem volt olyan, ami alapjaiban változtatja meg a háború jellegét. Ez pedig a 21. századi technológia, drónok, támadó és kamerával felszerelt drónok, több száz kilométerről érkező rakéták bevetése!

    Hiába bújsz fedezékbe és próbálsz életben maradni egy olyan húsdarálóban, ahová a gyáva politikusok ágyútölteléknek küldtek, ha egy gagyi kínai drón messze a fejed felett hang nélkül egy halálos gránátot ejt a nyakadba, vagy szakítja le valamelyik testrészed!
    https://vilaghelyzete.substack.com/
    Mocskos, alattomos és gusztustalan háború ez!

  79. 85 – L.S.

    A héten láttam egy videót, amelyen egy ukrán katona beszélt arról, hogy amikor társaival megadták magukat, a saját, ukrán drónjaik szórták meg őket bombákkal. Halottak, sebesültek, ő túlélte.

    A világban szintet lépett a gonoszság és az álnokság. Ezt nehéz nem észrevenni!

  80. 86. Zsolt
    „A világban szintet lépett a gonoszság és az álnokság. Ezt nehéz nem észrevenni!”‘

    George Orwell ezt írta: „A háború egy idegen (egy másik) ország ellen csak akkor következik be, ha a pénzelit azt hiszi, hogy ebből profitot fognak termelni.”
    //https://attikanea.info/%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9///
    „A Mátrix megtöréséhez engedetlenségre és szolidaritásra van szükség.
    Nem hajtunk végre olyan törvényeket, amelyek megölnek minket.
    Nem engedelmeskedünk gyilkosaink parancsainak.
    Szolidaritási kötelékeket teremtünk embertársainkkal.”

  81. 85 & 86:
    A háború célja a győzelem bármi módon. Szamárság kifogásolni a bevetett eszközöket. A vegyi fegyvereket nem azért nem vetik be mert embertelen,hanem mert a széljárástól függ, ami változékony, tehát hatása kiszámíthatatlan és visszafelé sülhet el. Az atom bevetésének az elmaradása se humanitárius okokra vezethető vissza, hanem a válasz csapásra. Amint a válasz csapás lehetőségét ki tudják iktatni, be fogják vetni.

  82. 88 Tibor bá’
    Ez pontosan így van.
    Mennyivel humánusabb úgy megölni az ellenséget, hogy hagyományos fegyverek által a saját vérébe fullad, leszakadnak a végtagjai, kifordul a bele, mint egy vegyi vagy nukleáris fegyver által elpusztulni?
    Az áldozatok szempontjából teljesen mindegy, az egyedüli fék az, hogy a támadóra milyen káros következményei lehetnek az alkalmazott eszköznek.

  83. 87 L.S.
    A hatalomnak mindig megvoltak a jól bevált eszközei, hogy ezt az ellenállást megtörje.
    Főleg úgy, hogy az első próbálkozókat példa statuálásként látványosan megölte, az emberek többsége pedig opportunista, és élni szeretne, nem meghalni egy közös nagy célért, amiből neki már nem lesz haszna…

  84. 90 hubab

    Ebben is erősen igazad van!
    A nép olyan mint a birka. Amerre megy a többség arra megy, még ha látja is, hogy az út végén ott a szakadék. Ezt használják ki a mindenkori hatalmi elitek. Több ezer éves felhalmozott tudásuk van az ember (de főleg a tömeg) viselkedésével kapcsolatban.
    Azonban a terror nem midig hozza el a kívánt eredményt. Róma sem tudta eltörölni a kereszténységet, azzal hogy ölte őket. Minél több vértanút gyártott, annál többen csatlakoztak a mozgalomhoz. Szóval – ahogy szokták mondani – az ördög még egyszer nem követi el ezt a hibát, inkább egzisztenciálian lehetetleníti el a lázadó személyt, hadd haljon éhen, ő nem bántja – mártírt semmi képen nem fog belőle csinálni. A Klaus Schwab által reklámozott új világban ami egy disztopikus digitális diktatúra lesz (persze ezt nem mondja, de aki értelmes, rájön miről is van szó) pont ez lesz a lényeg, azaz csak elektronikus pénz lesz, ami bármikor letiltható (főleg nem megfelelő viselkedés esetén).

  85. 91 Bendegúz
    Ez az őskeresztényes példa azért nem általánosítható, mert ehhez kellett az a szilárd hit is az örök életben, üdvözülésben, és hogy a halállal mindez nem kerül veszélybe, sőt… Még így is emberpróbáló volt szembenézni a halállal, szenvedéssel.
    A nem hívő embernek a halál a végleges és visszavonhatatlan megsemmisülés, neki legfeljebb embertársai java és jó emlékezete lehet az egyedüli motiváció, ami egy éles helyzetben általában elég kevésnek tűnik, habár ez sem példa nélküli…
    Ez a hitnek egy igen pozitív hozadéka, még abban az esetben is, ha valójában alaptalan, mert jól be lehet csatornázni a közjót szolgáló, de önfeláldozást követelő tevékenységekbe.
    Persze sajnos másba is…

  86. 9O. hubab
    ” A hatalomnak mindig megvoltak a jól bevált eszközei, hogy ezt az ellenállást megtörje.”

    Csak csendesen – ahogy Vaszil szokta írni – bemutatok egy írást amely nem mindenkinek ismert a hatalom eszközeivel kapcsolatban:

    A Globális Bizalom és a NESARA (gesara) törvény megszabadíthatja a bolygó népeit az adósságtól? (Ezt a bejegyzést a vezető GÖRÖG KÖZGAZDASZTÓL olvassa el figyelmesen, és terjessze)

    /https://trapezikos.gr/%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%80%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%85%ce%bc%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9//

    „Τραπεζικός”
    A „Bankár” írása

    Vajon a Globális Bizalom és az N.E.S.A.R.A. (G.E.S.A.R.A.), hogy megszabadíthatják az embereket az adósságtól (miért történt az ikertornyok elleni támadás 2001.09.11.)

    Kína Németországtól, az Egyesült Államoktól és a Szovjetuniótól kapott gazdasági segélyekkel szembesült Japánnal (1940-ig), és ez a három ország segített Kínának, mert ki akarták aknázni vagyontermelő erőforrásait, és kihasználni a hatalmas emberi erőforrásait.

    1938-ban az USA 7 hajót küldött és hatalmas mennyiségű aranyat szállított Kínából, hogy „megvédje az aranyat Japántól”.

    Cserébe 11 billió dollárnyi aranyfedezetű kötvényt adtak Kínának.

    Mao Ce-tung a kínai polgárháborúban legyőzte Csang Kaj-seket, és 1949. október 20-án kikiáltotta a Kínai Népköztársaság megalapítását.

    50 kínai bankban 11 billió dollár értékben talált amerikai kötvényeket.

    1970-ben Richard Nixon amerikai elnök 200 000 tonna aranyat küldött Kínába a kínaiak birtokában lévő amerikai kötvények ellen.

    Kína azonban a nemzetközi szervezetekhez fordult, és azt követelte, hogy a kötvénynek a 200 000 tonna arany által nem fedezett részét igazolták és követelték az USA-tól, hogy kifizessék fennmaradó tartozásukat.

    1972-ben Mao Ce-tung találkozott Nixonnal, és megállapodott egy kereskedelmi szövetségben, amelynek értelmében amerikai multinacionális vállalatok lépnek be Kínába, és Kínát a know-how-val látják el Kína ipari és technológiai fejlesztéséhez.

    Cserébe a multinacionális vállalatok szinte ingyen használnák a kínai munkaerőt.

    Az emberek a multinacionális vállalatok szolgálatában.

    1976-ban Mao meghal, utódai pedig szoros kapcsolatokat alakítanak ki a multinacionális vállalatokkal.

    A multinacionális cégek Jensen térségében (egy Görögország méretű területen) telepednek le, és nagyon alacsony (napi 1-5 dollár) bérért kínaiakat alkalmaznak munkásként gyáraikban.

    Kivásárolják a Kínai kormánytisztviselőket, akik a forradalmárokból multinacionális cégek segítségével milliomosokká válnak. (Olvassa el az Állatfarmban, /ORWELL GEORGE/ hogyan asszimilálódtak a sertések az emberhez).

    Kína iparilag és technológiailag fejlődik, és a Globális Hatalom pólusává válik.

    2017-ben és 2018-ban 120 törvényt fogadtak el Kínában, amellyel Kína mára szabadpiaci feltételekkel rendelkező országgá válik. Vagyis egy kommunista párt szabadpiaci rendszerrel.Vígjáték.

    2020 októberében az Fund Vanguard 21 milliárd dollárt ad a kínai kormánynak, ami a nyugati országokban tett ingatlanbefektetéseik megtérülése.

    Az Egyesült Államok adósságának egyenlege Kínában 2001. szeptember 12-én esedékes volt, és a törlesztő arany az ikertornyok pincéjében volt.

    Ez volt az egyik oka annak a három oknak, amiért az ikertornyokat megtámadták 2001.09.11-én.

    Ma az Αmerikai adósság Kínának 1 billió 300 milliárd dollárt tesz ki. Ez a támadás megváltoztatta a bolygó történelmét.

    Mielőtt azonban 2001-re érkeznénk, 1944. július 2. és 22. között zajlott, és miközben a második világháború zajlik, valóra válik 44 nemzet találkozója Bretton Woodsban, az Egyesült Államok egyik kisvárosában New Hawn megyé-ben.

    Görögország a 44 állam között szerepelt.

    Ott hozták létre a világ fővárosai azt a világgazdasági és társadalmi rendszert, amely ma is érvényes.

    Ott és akkor a bankok és a bolygót uraló nagy multinacionális vállalatok javára befejezték a globalizációt.

    Kikiáltották a dollárt globális tartalékvalutaként, és létrehozták a Nemzetközi Valutaalapot (IMF) amely rabszolgává tenné az első világ népeit (Az első világ népei a gazdaságilag és iparilag fejlett országok).

    Így a multinacionális cégeknek 3 drachmába kerülő terméket 50 drachmáért lehetne eladni a különböző országokban, és a multinacionális cégek folyamatosan profitálnának az országok rovására.

    Ám annak érdekében, hogy az országok elfogadják, létrehoztak egy Globális alapot, és megállapodtak abban, hogy a multinacionális vállalatok nyereségének 60%-át ebben a – Globális alap – Global Trust nevű alapban helyezik el, és minden ország használhatja, ha pénzügyi nehézségei vannak.

    Így a multinacionális cégek folyamatosan profitálhattak az országok rovására (44 ország vett részt a Bretton Woods-i találkozón).

    Elég hülyék voltunk, hogy egyetértsünk? Természetesen nem.

    A Νemzetek közötti megállapodás a következőket írta ki:

    Az ebből eredő különbség (a 3 drachma költség és az 50 drachma (eladási) ár között) nyereséget termel.

    Ennek a nyereségnek a 60%-a a Global Trust Fund nevű speciális alapba kerül, amely több különböző számlából áll (minden országnak van saját számlája).

    Ezt a pénzt folyamatosan különféle árukba, például aranyba fektetik.

    Görögország azon 44 állam között volt, amely részt vett a Bretton Woods-i konferencián Kyriakos Varvaresos, a Bank of Greece Rothschild-kormányzójából, Alexandros Argyropoulosból és Athanasios Smarouniszból álló delegációval. A találkozóra 1944. július 2. és 22. között került sor Dexter White (az USA képviselője) és John Maynard Keynes (Nagy-Britannia képviselője) felügyelete alatt.

    Görögország 5 millió dollárt helyezett el a Global Trust Fund számára.

    A 44 állam által letétbe helyezett teljes összeg 9100 milliárd dollár volt, ami óriási összeg a korszakban. Az egyes országok által megadott összeget olajba, nemesfémbe stb.

    E részvétel eredményeként Görögország több billió dollárnyi saját részvényt (tröszt) hozott létre.

    Ahhoz, hogy Görögország pénzt lehessen lehívni a trösztből, három feltétele van.

    A mai napig egyetlen Görög Kormány sem használta fel a Globális Tröszt arra, hogy felszabadítsa Görögországot az uzsorás hitelezők alól, akik munkaszerződésekkel (minden kormány kölcsönszerződésével) eladósították a Görög Népet unokáinak. Lerombolták az ország termelő struktúráit, ipari, gyártási, mezőgazdasági stb., mert Görögország Európai Unióba való belépésével Görögország hivatalosan is protektorátus lett.

    Már 1825 óta protektorátus volt, amikor Mavrokordatos és a Γörög vezérek a végrehajtó hatalommal (Κormánnyal) együtt kérték, hogy Anglia védelme alá kerüljenek.

    Lényegében a bankok és a multinacionális cégek igája alatt, akik mindmáig a politikai rendszer, az igazságszolgáltatás (amely nem reagál a rabszolgaságra, hanem elfogadja) a M.M. E. tömegtájékoztatás (tömeges megtévesztés eszköze) segítségével rabszolgává tették a Görög Népet, és a Görög polgári társadalmat.

    Végül meg kell jegyeznünk, hogy a globális trösztnek 3 irodája van, amelyek képviselik, és elfogadják az államok kéréseit. Egy Svájcban, egy Mexikóban és α harmadik Hong Kongban van.

    Következik a 2. rész

  87. 2. rész
    (κρυφη γνωση : rejtett tudás)

    Az egyetemes bizalom mellett, amely megszabadíthatja az embereket az adósságtól, létezik még egy eszköz az emberek felszabadítására.

    A N.E.S.A.R.A. törvény vagyis a nemzetgazdasági biztonság és feltámasztási aktust az Egyesült Államokban az 1990-es években hozta létre dr. Harvey Francis Barnard, mint egy alternatív, humánusabb politikai-gazdasági rendszert.

    Ez a National Economic Security and Recovery Act szavak rövidítése az Egyesült Államok állampolgárainak szól, és az egész bolygó polgáraihoz csak az N kezdőbetű (Nemzeti) módosításával G-re (Globális).

    Ez egy jogalkotási aktus, amelyet az Egyesült Államokban hoztak létre 2000. március 9-én.
    Nagy nyomás után Clinton elnök kénytelen volt aláírni a N.E.S.A.R.A. törvény érvényességét 2000.10.10.-én.

    A törvény végrehajtásának kezdeteként annak időpontját 2001. szeptember 11-én délelőtt 10 órára tűzték ki, első lépésként új Κözponti Βank létrehozását az USA-ban, amely az Ιkertornyok Északi Tornyának 1. és 2. emeletén működött volna.

    Ám 2001. szeptember 11-én reggel 9-kor megtörtént az ikertornyok elleni támadás, aminek következtében (meglepő módon) megsemmisült az Új Központi Bank szoftvere és ezzel a N.E.S.A.R.A. törvény alkalmazását határozatlan időre elhalasztották.

    A N.E.S.A.R.A. törvény 19 cikket tartalmaz.

    1. cikk: A hitelkártyákhoz, jelzáloghitelekhez és banki tartozásokhoz kapcsolódó összes tartozást eltöröljük, mert illegális és visszaélésszerű a kamatok felszámítása. (A kamat a világ legnagyobb csalása. A muszlim bankok nem számítanak fel kamatot).

    2. cikk: Eltörlik a jövedelemadót (Görögországban az adók 70%-át a munkavállalók és a nyugdíjasok fizetik. A hajótulajdonosok mentesültek az adók alól. Míg a bankok 2013 óta nem fizetnek adót – halasztott adó – és a Görög Burzsoázia számos adómentességet élvez).

    3. cikk: Az adóhivatalok megszűnnek, és átkerülnek a Pénzügyminisztériumhoz, amely az áfa tranzakciós adó beszedéséért felelős. (áfa).

    (Ma Görögországban az A.A.D.E. Független Állami Adóhatóság, amely ellenőrzi az adóhatóságokat és a vámhatóságokat, valamint kidolgozza az adópolitikát Görögországban. Az A.A.D.E. a Hitelezők Testülete, amely egyben ellenőrzi azt)

    4. cikk: 14%-os áfa kivetése minden árura és termékre. De nem a régi, használt árukra.
    Például. Ha valaki eladja használt autóját, nem fizet adót. Ha újat vesz, akkor áfát fizet 14%. Sok egyetem kiszámolta, hogy az áfa kivetése az összes új termék értékesítésének 14%-a bőven elegendő az állam szükségleteinek fedezésére.

    5. cikk: Valamennyi nyugdíjas juttatása megemelkedik. (Görögországban a nyugdíjasok alap- és kiegészítő pénzeszközeit kirabolták 2013-ban a PSI-vel. Miközben az állam alkotmányellenesen visszaélt a 25 milliárd eurós tartalékkal, amikor lekaszálta (kirabolta) a Nyugdíj Alapok kötvényeit. A kötvényeket az állam kezességvállalásával bocsátották ki, és az Alapok pénztárait kötelezték azok megvásárlására. Aztán a kötvényeket „garantáló” állam az igazságszolgáltatás közbelépése nélkül levágta, megcsonkította, miközben a külföldi lakosok kötvényeit teljes mértékben kifizette. Emiatt a pénztáraknak nem volt fizetőképességük ennek következtében 50%-kal csökkentették a nyugdíjakat.

    6. cikk: Az Admirális Törvényt eltörlik. Az Egyesült Államokat szükségállapotban, vagyis hadiállapotban létrehozó törvényt.

    7. cikk: Aktiválódik a 13. módosítás.Alkotmánymódosítás történik amely kimondja, hogy az Amerikaiaknak tilos, hogy a polgárai nemesi címet viseljenek.

    8. cikk: 120 napon belül le kell mondania a képviselőháznak, a szenátusnak és az Egyesült Államok elnökének és választásokat kell lebonyolítania.
    Azt amit mi „ideiglenes elnöknek” hívunk azt az USA-ban 2012. december 5-től vezették be.
    A tényleges Elnök John Andrew Boehnez, aki a Képviselőház Elnöke.Személyként választották meg, nem intézményként. Barack Obama, Boehnez beleegyezését kérte, hogy az USA megtámadhassa Szíriát.

    9. cikk: A Legfelsőbb Bíróság bírái ellenőrzik a választási folyamatot, és az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága nevezi ki őket, hogy ne legyen csalás az Amerikai választásokon és ahol nem csak (Görögországban a választásokat a Singular Logic irányítja).

    10. cikk: Új pénzügyminisztériumot és új valutát hoznak létre, amely arany, ezüst, platina vagy más nemesfémek paritásán alapul, hogy megakadályozzák az Egyesült Államok csődjét. Az új dollár nyomtatásra készen áll. A 10. cikket módosítani kell.

    Az új fizetőeszköznek az Egyesült Államok gazdagságán kell alapulnia és nem aranyon, mert a Rothschild család ellenőrzi a világ aranytartalékait.
    Tehát ismét a Rothschildok fogják irányítani a valutát az aranyon keresztül.
    Görögországban az Eldorado Gold cég amely az aranyat Halkidikiben bányásza a Rothschild család által irányított bankok 55%-ának fő részvényesei.

    11. cikk: Az Amerikai állampolgárok születési anyakönyvi kivonatait és tágabb értelemben a Bolygónk minden polgárát tilos pénzügyi származékként felhasználni a bankárok vagyonának növelésére a különböző tőzsdéken.

    12. cikk: Új központi bankot hoznak létre a Pénzügyminisztérium fennhatósága alatt, az Egyesült Államok eredeti alkotmányának megfelelően.

    13. cikk: Bezár és végleg csődbe megy a Federal Resezve (tartaléktőke-rendszer) nevű jegybank.Az átmeneti időszakban a Federal Resezve egy évig az új Központi Bank mellett működhet a zökkenőmentes átállás érdekében mind az új pénznemben, mind a normál banki finanszírozásban. (Ha a Federal Reserve-t bezárják, az USA vele szemben fennálló tartozásai, amelyek jelenleg 16 billió dollárt tesznek ki, törlődnek).

    14. cikk: A magánbetétek titkosságának visszaállítása, ami azt jelenti, hogy ha az állam nem tudja ellenőrizni azok legitimitását, akkor értelemszerűen nem ítélhet el tolvajnak.

    15. cikk: Az alkotmányos legitimitás helyreállítása. A bírák, ügyvédek, ügyvédek stb. tárgyalásának tilalma az angol jog szerint.

    16. cikk: Tilos minden agresszív politika, bármilyen támadás vagy katonai összecsapás bármely állammal az egész világon.

    17. cikk: Kötelező a Béke minden Nemzetnek.

    18. cikk: A pénzt, amelyre az emberiségnek szüksége van ahhoz, hogy életszínvonalát stabil pontra hozza, automatikusan jóváírja az Egyetemes Bizalom. A N.E.S.A.R.A. törvény nemcsak a Global Trust létezését ismeri el, hanem legitimálja az egyes államok azon jogát, hogy követeljék a számláján felhalmozott pénzeszközöket.

    19. cikk: 6000 technológiai szabadalmat aktiválnak, amelyek titkosak és rejtettek, és lényegében megszabadítják az emberi fajt a bankok és multinacionális cégek rabsága alól.

    Például. A σaβaδ eneργia (Nikola Tesla) mindenki számára elérhető lesz a Föld bármely geofizikai pontjáról.

    A rezonáns ultrahang vagy infrahang használatával sok betegség meggyógyul.

    A N.E.S.A.R.A. az Egyesült Államok számára készült hogy G.E.S.A.R.A. és ahhoz, hogy a bolygó összes állapotában alkalmazható legyen, az egyes állapotok működési feltételeihez kell igazítani. Ez egy nagyon nehéz vállalkozás.

    A világ uralkodói le akarják állítani ennek végrehajtását, ezért saját digitális valutát javasolnak, amely érvényesülése esetén hatályon kívül helyezi a N.E.S.A.R.A. törvényt.

    Az ikertornyok elleni támadás három okból történt:

    A 3 ok a következő:

    1. Ne kelljen alkalmazni a N.E.S.A.R.A. törvényt

    2. Az amerikai adósság visszafizetésének meghosszabbítása Kínában. Ma Kína 1,3 billió dollárt tart az Egyesült Államok kincstárában.

    3. Globális Rendőrállam létrehozása, hogy még a népek felszabadításának gondolata is megszűnjön létezni. Rendőrségi egészségügyi digitális diktatúrát vezetnek be a koronavírussal, amely egy amerikai kínai biofegyver. Ne felejtsük el, hogy az ikertornyok egyike a Morgan (Rothschild) családé, a másik a Rockefeller családé. A támadás csak egy „virtuális” támadás volt a fent említett okok miatt. Az ikertornyok elleni támadás után 48 órára a FEMA vette át az USA kormányzását. Az USA elnöke és kormányát egy titkos helyen izolálták. Harari már kijelentette, hogy mindannyiunkat magánélet feltörték, és irányítják a viselkedésünket.

    „A Mátrix megtöréséhez engedetlenségre és szolidaritásra van szükség.
    Nem hajtunk végre olyan törvényeket, amelyek megölnek minket.
    Nem engedelmeskedünk gyilkosaink parancsainak.
    Szolidaritási kötelékeket teremtünk embertársainkkal.”

    ” A bankár ”
    „Τραπεζικός”

    https://trapezikos.gr/%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%80%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%85%ce%bc%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-2/

  88. L.S.
    Jesszusom! Ezen még átgörgetni is munka volt!

  89. 92. hubab

    Nem véletlen, hogy tűzzel vassal irtják a vallást, főleg a keresztényt. A mártíromság a hit része, míg a többi vallás megengedi a színleg való áttérést. Vagyis nem annyira elkötelezettek, könnyebben kezelhetők.

  90. 96 Bendegúz
    Azért a muszlim is boldogan robbantja fel magát és a körülötte állókat Allah legnagyobb dicsőségére, és a paradicsomi hurik reményében….
    Ebben az a morbid, hogy könnyedén előfordulhat, hogy két szembenálló fél gyilkol és önfeláldoz a meggyőződéses hitétől motiváltan.
    Miközben minimum az egyikük hoppon marad, de lehet, hogy mindkettő. De egyszerre mindkettőnek nem lehet igaza…
    Igaz, cserébe életük utolsó pillanatáig a saját igazuk tudatában cselekednek, lehet, mindketten boldogan halnak meg, és ha alaptalan volt a hitük a túlvilági létben, ezzel soha nem fognak szembesülni, nem kell megélniük a tévedés frusztrációját… 🙂
    Azt hiszem, ebben benne van az én szkepticizmusom a hit kapcsán…

  91. Látom itt a vallásról, keresztény hitről van szó.

    96. Bendegúz,

    „Nem véletlen, hogy tűzzel vassal irtják a vallást, főleg a keresztényt.”

    Milyen érdekes, hogy ez az orosz – ukrán háború vallási háború is, mégpedig a kereszténységen belül.
    Az orosz ortodox egyház – mint háborút támogató, sőt uszító – harcol az ukrán ortodox egyházzal, annak híveivel. Keresztény keresztényt gyilkol.

    Vajon felszólalt Kirill a háború ellen? Inkább ellenkezőleg.

    Szóval írtják ők egymást rendesen, de ez nem újdonság. Gondoljunk csak bele az európai háborúkba az elmúlt évszázadok folyamán, amikor még sokkal nagyobb szava volt a katolikus majd később a protenstáns egyházaknak is. Szinte mindenki keresztény volt és mégis írtották egymást rendesen Európa keresztény seregei vallási vezetőik áldásával és támogatásával.

  92. 95. elesz
    „Jesszusom! Ezen még átgörgetni is munka volt!”

    Tisztelt elesz

    A tudás egy kemény munka és sok idő gyümölcse.
    Ez a kemény munka több részre osztható:
    Olvasok, részt veszek a tanulásban, tanulok, majd kutatok, vizsgálok, tanítok, terjesztek és végül talán még teremtek is …

  93. A NATO-parancsnokság elleni támadás utóhatásairól

    Emlékeznek rá, amikor a görög Pronews arról írt, hogy hatalmas veszteségek történtek NATO tisztek körében hat darab Kinzsal rakéta becsapódása következtében (amit az orosz Védelmi Minisztérium jelentései hivatalosan megerősítettek) egy bizonyos, ma már beomlott (ukrajnai) bunker ellen?

    Az ukrán Telegram csatornákon ismét arról kezdtek írni, hogy megtorló csapásról volt szó az ukrán harcosok március 9-i, brjanszki (megjegyzés: Oroszország Ukrajnával határos régiója) területen elkövetett terrortámadása után. Akkor az orosz Védelmi Minisztérium az eseményt kommentálva azt közölte, hogy egyéb célpontok mellett egy irányítóközpontot is eltaláltak.

    Arról, hogy mi volt ez a központ, egyik oldalról sem érkezett hivatalos jelentés, de informális források arról adtak tájékoztatást, hogy egy 9-A-7660 Kinzsal rakétával megsemmisítettek egy földalatti parancsnoki állást Kijevben (más jelentések szerint Lvovban), ahol jelentős számú magas rangú NATO-tiszt tartózkodott.

    És ma vált ismertté (megjegyzés: a cikk 2023. április 12.-én volt publikálva), hogy ezzel összefüggésben a minap az ukrajnai amerikai nagykövet, Brigitte Brink behívta az ukrán vezérkar vezetését és a „bennszülött“ tábornokoknak el kellett viselniük a dühkitörését a parancsnoki központot ért orosz csapás miatt. Az ukránokkal kiabálva azzal vádolta őket, hogy képtelenek a teljes elhárítási rendszer és az amerikai létesítmények és csapatok biztonságának biztosítására és egyértelműen arra célzott, hogy az ukrán katonák egy része „kiszivárogtatta” az oroszoknak a központ helyéről szóló információkat.

    Meg kell jegyezni, hogy a nagykövetasszony állításai megalapozatlanok, mivel az amerikaiak – mind a katonai, mind a polgári személyek – és az amerikai létesítmények biztonságáról a hírszerző szolgálatok egész sora – az amerikai hadsereg hírszerzési és biztonsági parancsnoksága (INSCOM), a RUMO, a CIA, az FBI és a magán biztonsági szolgálatok – gondoskodnak. Emlékeztetni kell arra, hogy még 2021 őszén az amerikai „szövetségiek” jogot kaptak arra, hogy Ukrajnában operatív és nyomozati tevékenységet folytassanak anélkül, hogy erről a helyi hatóságokat értesítették volna.

    Brigitte Brink mindezt tudja, de egészen más okból „támadta” az Ukrán Fegyveres Erők vezetőit. A helyzet az, hogy egy Kinzsal (vagy Kinzsalok) megsemmisítették a bunkert, amely nagy mélységben volt a föld alatt és természetesen az amerikaiaknak nincs felszerelése és személyzete Ukrajnában, hogy a mélyből (130 méter mélységről szólnak a hírek) kiemeljék a holttesteket, azok darabjait, valamint a titkos felszerelést. Be kellett vonni a „bennszülötteket”.

    Röviddel a csapás után pedig maga Brigitte Brink adta át a banderista vezérkar képviselőinek a parancsnokságon eltemetett személyek listáját. A jelentések szerint a mentési vagy inkább exhumálási munkálatok még nem fejeződtek be. De a halottak listája utáni hajsza már megkezdődött – legalább két, a republikánusokhoz kötődő amerikai kiadvány, köztük a Wall Street Journal mindent megtesz azért, hogy kiderítse a halottak számát, rangjukat, beosztásukat, nevüket, hogy ezt az anyagot a demokrata kormány ellen használhassa fel.

    Brink pánikja pedig abból fakad, hogy ha az általa az ukrán hadseregnek átadott listák „kiszivárognak” akkor személye száz százalék biztonsággal válik a személye „feleslegessé“ és maga a Fehér Ház egy valóban brutális erejű csapást kap. Az amerikai tanácsadók körében már most Pearl Harbour-hoz hasonlítják az eseményt. Az összehasonlítás túlzónak tűnhet, de megállja a helyét, ha figyelembe vesszük, hogy Ukrajnában maguk az amerikaiak vívnak nem is olyan titkos háborút egy olyan ország ellen, amely nem támadta meg őket, de az áldozataik számát és rangját tekintve valami figyelemre méltó dolog történt, mégpedig olyan, amihez az amerikaiak nem szoktak hozzá!

    A Pronews görög portál szerint a lerombolt bunkerben akár 300 katonai specialista, köztük tábornokok is dolgoztak. Az áldozatok között lengyelek és britek is voltak, de úgy tűnik, hogy az amerikaiak voltak túlsúlyban. A kommunikációért és hírszerzésért felelős katonai személyzet halála – jegyezte meg a kiadvány – felveti a kérdést, hogy a NATO és az Ukrán Fegyveres Erők hogyan fogja koordinálni Artyemovszk (megjegyzés: Bachmut orosz elnevezése) védelmét és a tavaszi ellentámadást.

    Az ukrán Telegram csatornák szerint egyébként az incidens után az amerikai „tanácsadók“ már nem mehetnek túl közel a frontvonalhoz, bár, mint látható, a hátországban is elérhetőek, mint célpontok. Az említett lerombolt parancsnokságon a haláltól megmenekültek közül pedig sokan elmentek, állítólagos rotációban, nem várva meg az utódjaikat, akik egyelőre még nem mentek el Ukrajnába.

    Nyilvánvaló, hogy hivatalos szerveink (megjegyzés: az orosz politikai és katonai hatóságokra illetve a orosz médiára való célzás) szándékosan nem „erőltetik“ ezt a témát, hogy ne szorítsák sarokba a Biden-kormányt és ne bátorítsák meggondolatlan dolgokra. Mint látjuk, az amerikaiak nélkülünk is képesek ennek az eseménynek a (sajtó általi) megszellőztetésére.

    Ha a fenti információk igazak, márpedig valószínűleg így van, akkor az első valódi döntéshozó központ elleni első támadás, bár operatív szinten, nagyon sikeres volt. És erre a sikerre kell építeni – „minden békés házra leadott lövésre, a sztyeppe minden hüvelykére”, ahogy Julija Csicserina énekli, egy Kinzsal kell, hogy repüljön a NATO személyzetére. Tény, hogy nem nélkülözhetik „szakembereik“ jelenlétét Ukrajnában – nélkülük a banderista front nagyon gyorsan összeomlana. Tehát találtunk rajtuk egy nagyon fájdalmas pontot és most már dolgozhatunk vele!

    Forrás: Mastrok Livejournal, Oroszország

  94. 100 Zsolt
    Nem tudom, mi a kindzsalok hatásmechanizmusa, de nekem ez a 130 méter eléggé hihetetlennek tűnik. Az egy óriási toronyház mérete.
    Már egy 10 méter mélyen lévő bunkerről is elég nehéz elhinni, hogy egy lövedék oda lehatoljon.

  95. 101: Az új orosz rakéta hiperszonikus sebességgel repül, de egyébként a robbanófej rajta pont olyan, mint amit más rakétára is rárakhatnak…
    Létezik olyan bomba, ami kb 60 m földrétegen (vagy 36 m betonon) áthatolva is képes pusztítani, de 130 méter az még ennek is a duplája…

    A földalatti NATO bázis meséje meg mégis csak menőbb, mint azt megírni, hogy civil épületeket lődöztek a rakétáikkal. Facebookon még fotót is közöltek a füstölgő állítólagos romokról, csak épp volt aki megtalálta, hogy a kép egy a szíriai Al-Hamran-ban 2021-ben készült videóból egy képkocka…
    https://gwaramedia.com/en/fake-russian-kinzhal-missiles-hit-nato-command-center-in-ukraine/

  96. 101. Hubab

    Szia. Htka portálon is kivesézték, de a szakik jó része egyetértett abban, hogy lehetséges. A hatalmas sebesség, megfelelő fejjel iszonyatos erő. Ráadasul azt pedzegették, nem is kell olyan mélyre menni, hiszen már nd milyen bunkernek van szellöztetőrendszere, illetve liftje; megfelelő helyen eltalálva, berobbantva elég olyan 60- 70 M mélyre menni. Ebben a háborúban az oroszok sok törlesztenivalót egyenlítenek ki, másrészt bizonyos, hogy bemutatót tartanak az USA nak a hiperszonikus fegyvereikből. ( Ugyanis az oroszok hadászati rakétái hiperszonikus rendszerüek, néhány éves csupán a Sarmat/ Avantgárd, a Kinzal, illetve a Cirkon……velük szemben az USA elszindikált, és 20- 30 éves Minuteman rendszereket tud csak felmutatni. Usa- orosz csörte esetén e téren nagyságrendekkel jobbak és halálosak az oroszok. ( nem véletlen, hogy az USA sok területen jobb ugyan, de emiatt nem akar közvetlenül kardozni az oroszokkal, mert pusztulàsa biztos. )

  97. Az úgynevezett „factchecker” oldalak a szajha médiás rendszer szerves részei, amelyek hitelteleníti próbálják azt, ami a szajha médiában nem jelenhet meg (esetleg jóval későbbi időpontokban, amikor már teljesen más témák a „menők”, de még akkor is csak az „óvatos verzióban”). A végén mindig kiderül, hogy jól ismert alakok vagy szervezetek által finanszírozott weboldalak ezek és a saját hitelességük a nullával egyenlő. Lényegében „kárelhárítási eszközként” működnek az információs térben, „világítótoronyként” a legnaivabbak, leghiszékenyebbek és leghülyébbek számára a „hírek tengerében”.

    A szajha média „hazugságszénáját” fogyasztó „bárányoknak” lett kitalálva, hogy azok visszaigazolva érezzék a szokásos „bégetéseket”.

  98. Alelszej Aresztovics, Zelenszkij elnök tanácsadója és az ukrán média közkedvelt politikai szupersztárja volt, s aki évekig maga az ukrán propaganda fizikai megtestesülése volt, legújabban Vaszilij Golovanov ukrán újságíró műsorában beszélt az Ukrajnára váró háború utáni (!) sötét időkről.
    Érdemes elolvasni!

    Aresztovics:
    – A legnehezebb időszak előtt állunk, amely bizonyos szempontból nehezebb lesz, mint Ukrajna háború utáni újjáépítése úgy általában – nehezebb próbatétel, mint maga a háború és nagyobb veszélyekkel járó, mint a háború, mert a háborúban a magunkból a legjobbat adva állunk szemben az ellenséggel. A háború után, az újjáépítés során pedig szembesülni fogunk a legrosszabb tulajdonságainkkal.

    12 millió kitelepített, a menekülteket értve, tönkrement gazdaság, infrastruktúra, itthon minden görnyedezik a hatalmas külföldi adósság alatt, megváltozott a demográfiai szerkezet, egy munkás három köztisztviselőt, nyugdíjast és gyerekeket tart el, a szociális terhek óriásiak, egyáltalán nem világos, hogyan ér véget a háború és milyen kompenzációs mechanizmusok jönnek majd a Nyugattól, hogy valóban segítenek-e nekünk 10 évig, hogy a növekedés részeként tekintenek-e majd rájuk (megjegyzés: mármint, hogy az említett kompenzációs pénzek, eszközök beleszámolódnak-e a GDP-t képző adathalmazba) és ha igen, milyen garanciák lesznek ezekre a stratégiai befektetésekre, különös tekintettel arra, hogy vannak adófelülvizsgálatok, ellenőrzések és így tovább, amelyek blokkolhatják (a befektetéseket) és így kérdéses, hogy egy befektető beleegyezik-e ilyen feltételekbe, nos ez egy nagy kérdés.
    Általánosságban a gazdaságpolitika, véleményem szerint, a Zelenszkij-kormány leggyengébb pontja.
    Nem tudom, mit mondanak neki azok, akik itt a gazdaságpolitikát irányítják, a kormányzók és a többiek, de egyszerűen a politikai sírjába rántják bele. A gazdaságban uralkodó káosz, a demográfia és a gazdaság terén annyi problémával kell megbirkóznunk, hogy ezt nagyon-nagyon nehéz kezelni. Nagyon nehéz.

    Golovanov:
    – Milyen folyamatokat indíthat el ez a társadalomban?

    Aresztovics:
    – Mindenféle dolgot. Kezdve azzal a ténnyel, hogy az elnök népszerűségi mutatója az első két hónapban siralmasan alacsonyra zuhan és már nem ő lesz az első számú jelölt a második (elnöki) ciklusra, a Házban nem leszünk olyan erősek, mint most vagyunk, elszámoltatják majd az összes veszteségével és győzelmével.

    De most vessünk egy pillantást arra az 1,2 millió emberre, akik frontról jön majd vissza, poszttraumás stressz szindrómával (PTSD), kivétel nélkül mindannyian! Ott lesz a rengeteg PTSD-s ember, a légicsapások és egyéb dolgok civil túlélői és a gazdasági struktúra megváltoztatásának a szükségessége, mivel a közeljövőben nem lesz lehetséges a kereskedelem, még a közvetett kereskedelem sem Oroszországgal. A közeljövőben például Harkiv, amely mindig is tranzitváros volt (Oroszország felé), vasúti szempontból egy „zsákutcává“ válik. Arra vasúton nem lesz értelme tovább menni. Ez egy új helyzet és ez lesz (Ukrajna) keleti déli részein, … és így tovább.

    Rengeteg terület van elaknásítva, ezeken lehetetlen lesz gazdasági tevékenységet folytatni. Egy nap aknásítás egy adott területen 3 napra való aknamentesítési munkát jelent! Ez évekig fog eltartani.

    Golovanov közbevág:
    – És milliárdokba fog kerülni!

    Aresztovics:
    – Milliárdokba. Igen, körülbelül 300 000 ember lesz a hadseregben, a többiek valószínűleg otthon maradnak (megjegyzés: úgy értve, hogy leszerelnek majd); azok az emberek, akik már nagyon régóta 120.000, 130.000 hrivnyát kapnak, ők maradnak, a többieknek pedig kis fizetésük lesz vagy munkanélküliek lesznek.

    PTSD diagnózissal sok minden megtörténhet, a tegnapi hősök idegeneket vernek majd meg, egy másik lövöldözni fog a szomszédokra, gránátokat dobál parkolási viták miatt és az az ember, aki korábban védelmező volt és szinte egy félisten, társadalmilag egy veszélyes lénnyé válik. És mindez nem tesz majd jót a közösség hangulatának, sem a sajátjuknak.

    A videó itt van, a feliratozás cseh nyelvű, kb. 3 perces.

    https://rumble.com/v2hu8za-alexej-arestovi-vykreslil-chmurnou-budoucnost-ukrajiny-po-vlce-a-vojci-afu-.html

  99. 103

    „Sarmat/ Avantgárd, a Kinzal, illetve a Cirkon……”

    Ami igazán ütős lehet(ne), az a Sarmat „hagyományos” Mirv fejekkel, vagy Avangard hiperszonikus siklóegységekkel. Azért kell előbb-utóbb rendszerbe állítani, mert a korábban a Szovjetunióban, Dnyepropetrovszkban (Dnyipro, Ukrajna) készült Voyevoda/Satan rakéták nem tudni, meddig maradnak üzemképesek. Persze a Sarmat többet tud – majd.

    Az orosz média tele van „Bejelentették az RS-28 Sarmat ICBM fejlesztési tesztelésben lévő indításainak időzítését és számát” című szalagcímekkel. Ez azonban nem hír, hanem rituális varázsige. A védelmi minisztérium, a Roszkoszmosz és a hadiipari komplexum tisztviselői, vagy a magukat nem megnevező információs ügynökségek forrásai rendszeresen, négyhavonta egyszer megnevezik a régóta várt esemény időpontját. Ez már az ötödik év 2018 óta. És az összes általuk megnevezett határidő lejárt. A teszteknek már be kellett volna fejeződni, sőt, 2022-től kezdve szolgálatba kellett volna állítani.

    A hírügynökségi források többsége öt repülési tesztről beszélt. Mindegyikre 2021-ben került volna sor, a pleszecki űrközpontból a kamcsatkai Kura teszt területre indított rakétákkal. A hatodik, már gyakorló indításra a Stratégiai Rakétaerők hadosztályán került volna sor.

    Egy szupernehéz interkontinentális ballisztikus rakétánál öt repülési teszt a minimum. A spórolás a teszteken – és ezek nagyon drágák – végzetes lehet.

    A Sarmat negyedik teszt indítása 2023 feb. 20-án a rakéta második fokozatának meghibásodása miatt kudarccal ért véget.

    Az időpontok eltolódása 2-3 évvel a jelenlegi körülmények között normális egy ilyen ambiciózus fejlesztés esetében.

  100. Három nyugalmazott NATO-katona tapasztalata, akik az elmúlt kilenc hónapot kiképzéssel töltötték Ukrajnában.
    – Időnként összeomló parancsnoki struktúra, akadozó kommunikációs rendszer, a harckocsikat önjáró tarackként használják. „Az orosz hadsereg egy szovjet típusú hadsereg, egy kis (ukrán) szovjet hadsereg soha nem fog megverni egy nagy (orosz) szovjet hadsereget.

    @https://www.ctvnews.ca/world/the-white-papers-exclusive-report-challenges-ukrainian-tactics-used-against-russia-1.6355219

  101. 108. Károly

    De még a NATO sem. Ugyanis nem erre vannak felkészülve. Pontosabban nem ilyen méretű hadseregre. Azt hitték, hogy a XXI. sz. már csak törölköző fejűek ellen kell harcolni, ilyen olyan szuper képzett pár ezres létszámmal. Aztán szembejött a valóság Ukrajnában, azaz, hogy készülhetnek egy kúrva nagy anyag és tömegháborúra.
    Na és innentől kezdődtek a bajok. Sem megfelelő mennyiségű technika nincs egy ilyen háborúhoz, sem létszám. Előbbivel az a baj, hogy még a hidegháború alatt sem volt meg (ti. atomkordonnal akarták elvágni a VSz seregeket az utánpótlástól, mert mással nem tudták volna megállítani őket), utóbbival, pedig hogy az elmúlt 60 év kényelmes létformája leszoktatta a munkáról a nyugati embereket, aki pedig dolgozni nem tud vagy akar, az harcolni sem fog. Kár volt nyomatni ezt a sok jellemgyengítő ideológiát (feminizmus, buzulás és a nemrégiben felbukkant újak). Ha csak nem az volt a cél, hogy valami alku okán Európa egy részét átadják a Medvének. Mert, hogy ez is benne van a pakliban.

  102. 108.Károly
    …”Három nyugalmazott NATO-katona tapasztalata, akik az elmúlt kilenc hónapot kiképzéssel töltötték Ukrajnában…”
    Mem értem, és ismét nem értem:
    Ha Nato katonák vannak jelen-bármilyen minőségben – Ukrajnában, mi ez, ha nem cassus belli AZ OROSZOK szemében? A rengeteg, nyiltan odaszállitott nyugati fegyverekről már nem is beszélve.Mi féle meggondolásokon, miféle hadászati felfogáson alapszik az orosz vezérkar viselkedése?
    Normálisan gondolkodva, Lengyelországban már nem lehetne épségben maradt vasútvonal, országút, egyáltalán infrastrúktúra, ha én olyan tökös lennék, mint amilyennek az orosz kiadja magát. Miért és hogyan létezik még ép ház Kievben, a háború több, mint egy éve folyik, nem volt rá idő?
    A kutyafalkában a leghangosabban ugató Németország egyes városait miért nem csiklandozta meg egy, vagy több orosz rakéta, amúgy termékbemutatóként, ha izlett, adhatunk többet is alapon?
    Ismétlem, nem értem és nem értem, hiába, hiányos islolázottságom most adja ki magát.

  103. 110 – bálint:
    Van egy orosz blogger: Rolo Slavskiy from The Slavland Chronicles [roloslavskiy@substack.com], aki pont úgy nem érti mint te. Logikusan kifogásolja, hogy a Nyugat annyi, de annyi orosz vörös vonalat átlépett, amire nem volt válasz. Nos, ha lett volna már rég nem levelezgetnénk, már rég elfüstöltünk volna. A Nyugat piszkos módon kihasználja azt, hogy Putyin nem akar termonukleáris háborút. De nyugodj meg, a vége úgyis az lesz.

  104. 110. Bálint

    „Ha Nato katonák vannak jelen-bármilyen minőségben – Ukrajnában, mi ez, ha nem cassus belli AZ OROSZOK szemében? A rengeteg, nyiltan odaszállitott nyugati fegyverekről már nem is beszélve.Mi féle meggondolásokon, miféle hadászati felfogáson alapszik az orosz vezérkar viselkedése?”

    Kedves Bálint.
    Te sem ma születtél, így tudhatod, hogy a SzU is ott volt Vietnámban tanácsadóval és fegyverszállítmánnyal, ahogy Kína is ott volt Koreában, na meg az USA is a SzU afganisztáni kalandja során a mudzsehedek mögött. Aztán egyik esetben sem támadta meg a szenvedő fél a támogató fél hátországát, illetve nem is lett – hála Istennek – termonukleáris háború. Ez mindig is így volt. Ha a másik belenyúlt a darázsfészekbe, akkor a vele szemben álló támogatta a darazsakat.
    Akkor most miért is kellene Oo.-nak megtámadnia bármelyik NATO államot? Proxy ez a javából. Ha azonban NATO tag területéről érné támadás az orosz katonákat, légy nyugodt lenne válasz. És nem is akármilyen. Nem véletlen, hogy a kósza ukrán légvédelmi rakéta Lo. területén történő becsapódásánál, még mielőtt az ukránok elkezdtek volna hülyeséget beszélni, egyből kiállt az USA, hogy az nem orosz rakéta volt.

    Tibor bá’

    Még legalább két évig (vagy inkább 5-ig) nyugi lesz, ott helyben elmolyolnak egymással a keleti szlávok. Patikamérlegen megy minden, mindkét oldalról. Ez a háborúnak nevezett valami, egy általunk nem ismert célnak a leplezésére szolgál. Digipénz bevezetése, társadalmi techkontról megvalósítása, középosztály leépítése, javak elinflálása???

  105. Kifutó példányként emlegetett korosztály tagjaként, eddig is csak olvasgattam a tőlem sokkal tájékozottabb hozzászólók írásait.
    Sajnos már én is sok eltávozó fórumtagot átéltem, de még elfogadom a blog fő szlogenjét.
    Tibor bá’ élettapasztalata, tudása és a fórumtagok írásai együtt adják ezt a mixet, ami sok más háttérben maradó olvasgatóknak is nagyon hasznos és értékes. Köszönöm.
    110 Bálint
    112 Bendegúz
    Hogy proxi háború az nem is lehet már kérdés. Koromból adódóan és felmenőim „programozása” miatt alapból orosz ellenes voltam. De talán kicsi van még Bendegúznak véréből is bennem, így ez visszás érzés volt, mert keleti gyökereink erősebben kötnek hozzájuk. Persze a nem létező HT erők már az Árpád-házi királyaink óta tesznek ellene. Aztán meg ráfogták a nyuszira. A keleti ember habitusa életvitele hozzám sokkal közelebb áll mint a „fejlett nyugat” telhetetlen harácsolása.
    Egyetértve a fórumozók többségével ebben a látszólagos Ukrán-Orosz csatában nálam is az orosz oldalra billent a fülemüle dala.
    Katonailag ez teljesen megfelel az oroszoknak, minek harcolnának hosszú utánpótlási útvonalakkal a teljes nyugati ármádia ellen? Ezek szépen odamasíroznak a darálójukba.
    Odamasíroznak vagy odahajtják őket azok a bizonyos HT erők? És vajon az orosz mennyire része ennek? Kiknek ürítik ki közös (?) erővel a fehér faj még megmaradt életterét?
    Van még sok kérdés bennem, majd figyelek a fórumozókra, de most 112 ben Bendegúz megfogalmazta a meglátásom

  106. 78. Gyarmathy: „Én csak próbálom kitalálni, hogy pontosan mi történik és miért történik.” 🙂 , 🙂 , 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük