(4101) 2023.XI.23.

Tibor bá’ online

Az alábbi bekezdést tegnap másoltam át az ORIGO-ból:

Amióta tart az orosz-ukrán háború, azóta rettegnek az emberek a III. világháború kitörésétől. A félelmekre még a tudósok is rátesznek egy lapáttal, akik ugyan nem csak a háború miatt, de ismét előbbre állították a közelmúltban a Végítélet óráját, jelezvén: soha nem volt még olyan közel az emberiség a pusztuláshoz, mint most. A félelmekre a magukat jósoknak nevező egyének is „rásegítenek”: a sokak által csak modern Nostradamusként emlegetett Craig Hamilton-Parker szerint például minden eddiginél sötétebb jövő köszönthet ránk 2023-ban, miután egy repülőgép-baleset kirobbantja a harmadik világháborút.

Ez a modern Nostradamus  még azt is hozzátette, hogy 18:05-kor fogja Németországot megtámadni Oroszország. És akkor most időzzünk el egy kicsit ezen a jóslaton. Személy szerint én egyáltalán nem hiszek abban, hogy bárki ismeri, tudja a jövőt, a „jövőbe lát”. Viszont az emberiség nagy hányada hisz benne. Nem tökéletesen, de „kell lenni benne valaminek”. A nagypofájú sarlatánok természetesen ezt tudják és ez arra sarkalja őket, hogy csak hihető dolgot jósoljanak. Ezek szerint a III. vh. 10 hónapon belüli kitörése hihető, az emberek többségének gondolatvilágába belefér. A kérdésem, tévedhet ennyi ember?

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

15 gondolat erről: „(4101) 2023.XI.23.

  1. Igen, tévedhet. Sok mindenben megtörtént már ez.

  2. Épp most olvastam, hogy egy MI 2023 augusztus 23. este 6 óra 5 percet jósolt a világháború kitörésére, Oroszország megtámadja Németországot. Akkor az MI ettől a Craigtől vehette az infót.

  3. Az MI-hez (legalább) éppolyan vallásos babona fűzi az embert, mint pl. az indián sámánhoz vagy a horoszkóphoz.

  4. Az igazi -jövőbe is-látók nem szoktak konkrét időpontokat mondani.
    Csak eseményeket látnak, mint egy videófelvétel. Ezeken nincs viszont dátum-felirat.

    Tehát következtetnek a környezetből, hogy kb. mikor lehet.
    Ezenkívül elmondják, hogy a tervek azok tervek. Változhatnak, megcserélődhetnek az események. Nagyobb beavatkozásnál el is maradhatnak.

    Az idő egy halmaz, melyben világunk létezik, kezdve a térrel, mely szintén időből áll. Ezért itt már létezhet mozgás, vagyis cselekmény, esemény.
    Ez linearitási látásmódhoz vezet.
    Gyakorlatilag ez érzékelésünk alapja, mindig kicsit arrébb és arrébb az időben, így a történések elkülönülnek.

    A téridőben zajlanak az események, mely mindent áthat, mindennek az alapja.
    Ez transzcendentális, így egész világunk az. Az a tudat melyet az agyban sohase fognak megtalálni már megvolt kezdetekben is. Bár valójában a „kezdetek” szó is teljesen értelmetlen. Mindig is volt, van és lesz a mi érzékelésünk szerint.

    A teremtésből fakadóan-ami időtlen, pontosabban már maga az idő, de alapja időtlen- az egész vertikum áttekinthető. A múlt, jelen, jövő nem az időben létezik, hanem a potencialitásokban. Ami már megtörtént az időben az a tapasztalat. A többi potencialitás.
    Gyakorlatilag a jelenben sem tudunk lenni soha.
    Ha a kezedre nézel akkor egy nagyon közeli múltat látsz. Ha egy 1 millió fényévre lévő csillagot nézel, akkor meg 1 millió évvel ezelőtti csillag képét láthatod. A jelen a kettős tölcsér(múlt, jövő) közös pontja.
    Mindig le vagyunk maradva, de mivel nem ismert mindenkinek az átjárás, ezért a jövőbelátás nem hétköznapi gyakorlat.
    Nagy kegy az a jelenponttól, amit Istennek is hívnak a legtöbben.

    Ilyen-bocsánat, hogy ezt mondom- primitív logika szerint(mely logika erősen ismerethiányos) a lineáris időben nem lehetséges az időben előre-hátra utazni, mert visszamegyek és megölöm a nagypapit és már nem is lesz ki visszamenjen.
    Az idő egész egyszerűen nem ilyen és ami meglepőbb tudati síkokon is lehet az időben mozogni a legegyszerűbben.

  5. “ a lineáris időben nem lehetséges az időben előre-hátra utazni” dehogynem, viszont pont abba a múltba lehetséges csak. Mondok egy példát. Van 3 tojásod. Feltöröd, és összekevered. A múltba utazás annyit tesz, hogy fogod az összekevert tojás atomjait, és újra az eredeti struktúrába rendezed. Lesz 3 tojásod. Ha azt szeretnéd, hogy a 3 tojásból az egyik arany legyen, más atomokat kell felhasználnod, de ebben az esetben nem a múltat állítottad vissza. Ezért értelmetlen az az állítás, hogy visszamegyek a múltba, és megölöm a nagyapámat – az nem a múlt, hiszen te megszülettél.

  6. 3. Balázs
    Akkor azt figyelem ezentúl, hogy megszűnik e a jövőbelátás. Pontosabban, meddig látnak olyan eseményt amit ember okoz.

    – Hónapokkal előre megláttam eseményeket, születéstől a halálig. Ott voltak a fejemben. Már nem mertem gondolkodni, mert úgy tűnt amire gondolok az következik be. Azt éreztem én vagyok a felelős mindenért, hiszen a gondolataim keltek életre, anyagizálódtak, és a történések ennek következményei lettek, – gondoltam akkor. Mind előrébb és előrébb láttam a világunkat mindaddig míg egyszer csak nem volt többé előrébb.

  7. Az utóbbi időben sokat változott a háborúhoz való hozzáállás. Annak idején még a kölcsönös elrettentés uralkodott, hogy aki először támad, az másodjára pusztul el, tehát nincs értelme hozzákezdeni.
    Ma inkább az a nyugati felfogás, hogy csak blöfföl, fenyegetőzik a Putyin (nem az oroszok, hanem az a gonosz), nem kell bedőlni neki, hiszen mi sokkal erősebbek vagyunk, Oroszország csak egy hanyatló középhatalom, nem kell félni tőle, ha meg mégis megpróbálja, akkor olyat kap hagyományos fegyverekkel, hogy belezöldül.
    Miután a propaganda ezt tolja, az átlag polgárban így nincs háborús tudat, nem fogja fel, hogy mivel járna egy ilyen háború, nem nagy dolog, majd móresre tanítjuk a kis hülyét, hiszen mi vagyunk a világon a legjobbak, leggazdagabbak, legszebbek.
    Következtetéseket levonni a fejleményekből lehet, hiszen az egyik lépés követi a másikat, a múltban is így történt, most miért lenne másképp. Egyértelmű, hogy most is merre felé haladunk. Persze a jóslás az más. Az jól hangzik, hogy ekkor így lesz. Ha sokat mondják, akkor először a reakció az, hogy ajajj, majd később az és akkor mi van, ha ennek kell bekövetkeznie, akkor úgyis is az lesz, hiszen megmondta ez, meg a másik nagyon okos is, úgysem lehet tenni ellene semmit sem, ezzel el is érte a célját.

  8. Hogy hihető-e? Hát persze, hogy hihető, miért is ne lenne az?

  9. Az Egyesült Államok volt elnöke, Donald Trump
    új beavatkozása:
    Állítsátok le a nagy fegyverszállítmányokat Ukrajnába
    és az Egyesült Államok tegyenek erőfeszítéseket az Ukrán válság békés rendezése érdekében

    Haggyátok abba a háborút most!

    /https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/663479/trump-na-stamatisei-tora-o-polemos-stin-oukrania-oxi-alla-opla-oi-ipa-na-piesoun-gia-eirini/

    „24 órán belül megtárgyalnék egy békemegállapodást” – mondta Trump.

  10. Az emberek a környezetemben nem rettegnek a III vh-tól.Ukrajnában lehet retteggnek de itt nem.Az az igazság hogy az emberek többsége a facebokokon lóg , maximum megnyit 1-1 hírportált néha és elolvas 1 cikket a háborúval kapcsolatban.
    Alapvetően én akikkel beszélek munkatársak erről 2 fajta ember van:
    1.Jaj de szörnyű ne is beszéljünk erről, hagyjuk is a témát, jajj jaja de negaív vagy
    2. Értelmesen hozzászólni nem tud 2 szót sem a témához (lehet ezt az olvasás hiánya és a gondolkodás elvesztése okozza mivel az emberek töbsége azt nézi a facebokon hogy 482-ik ismerőse milyen képet posztolt ki és mit basz ki elé az idővonal olvasni)

    Aki nem Tiborbá blogján nevelkedett fel és átlagember modndjuk érthető is hogy nem fog magától belemenni saját geopolitikai elemzésbe, és érthető is hogy egy átlagember nem tud követni 10-20 weboldalt köztük külföldieket napi 8-12 órában .
    Az átlagmelóst itt a környezetemben már nem is érdekli a helyzet, mondom meg sem nyit 1 db háborús cikket sem legalább hetente.Tehát az emberek nem félnek a háborútól sőt azt látom hogy tudomást sem vesznek róla már.Max. 1-2 tájékozottabb
    annyit ha tud hogy Oo-nak van atombombája és ennyi.De a média beitatja az emberekbe ezt a megbüntetjük Oo-ot dumát amit el is hiszenek hogy a falig lehet szorítani Oo-ot.Amúgy meg aki nem olvassa Tiborbá blogját régebb óta azt meg is értem hogy nem érzi a veszélyt mert magától nem tudja öszeállítani a képet.
    Amúgy meg ha valaki napi 8-10 órában olvassa a híreket az sem tudja mi lesz.
    Sőt azt látom hogy akik napi 8-10 órában olvasnak azok idővel a sok infó miatt összezavarodnak , vagy épp kialakul egy pesszimsitább képük a tudatalattijukban (hogy lesz III vh.)

  11. Tibor bá

    „Személy szerint én egyáltalán nem hiszek abban, hogy bárki ismeri, tudja a jövőt, a “jövőbe lát”.”

    Pedig mindenki úgy él, hogy valamilyen szinten megjósolja magának, vagy másoknak a jövőt.
    A paraszt, amikor elveti a magot „tudja” hogy később kikel, és lesz mit ennie jövőre, a bankár, aki jó kamatra kölcsönad, az is „tudja”, hogy hamar kicserélheti a Mercedesét egy Porschere…

    Van aki csak „tudja”, de van aki alakítja is a jövőt.
    Ezért nem kell lenézni a Nostredamusokat…
    ja…
    Csak tudni kell, hogy melyikének a jóslataira kell/lehet támaszkodni.

    Sajnos az utókor nem szokta értékelni az „az én megmondtam” dolgokat.

  12. 9. L.S.

    „“24 órán belül megtárgyalnék egy békemegállapodást” – mondta Trump.”

    Persze… Putyin viszi a 4 megyét meg a krímet, az USA meg a többit.
    Jó… lehet, hogy a jó kapcsolatokra való tekintettel mi megkapnánk Kárpátalját.

  13. 11 – Attila!
    Ugye tudod, hogy csúsztattál. Sok minden van a jövőben. Ne keverd össze azt, ami természetes, és az ami természetfeletti.

  14. 12.Pozitív Visszacsatolás
    „Persze… Putyin viszi a 4 megyét meg a krímet, az USA meg a többit.”

    Joe Biden a svájci újság, a Neue Zürcher Zeitung szerint béketervet nyújtott be Oroszországnak és Ukrajnának, amelyet a CIA-csatornákon keresztül nyújtottak be a két országnak, és ennek alapján azt javasolja, hogy az Oroszok tartsák meg a birtokukban lévő ( 20%) területet, és ezen a ponton vessenek véget a háborúnak.

    A Berliner Zeitung is megemlíti a tervet.
    „Az ajánlat Kijevnek a következő volt: a békéért földet, az ajánlat Moszkvának: földet a békéért. A „föld” állítólag Ukrajna területének mintegy 20%-a. Ez körülbelül akkora, mint Donbass.
    Mindkét oldal elutasította a javaslatot – közölte a külpolitikával foglalkozó két német politikus.
    Az Ukránok azért, mert nem hajlandók megosztani a területüket, az Oroszok pedig azért, mert azt hiszik, hosszú távon úgyis megnyerik a háborút.”
    Az Αmerikaiak számára egy ilyen ajánlat két dolgot jelent: a háború elhúzódása kezelhetetlen gazdasági problémákat fog okozni Nyugaton, és az USA-ban is megértik, hogy bár az Oroszok nem nyerhetnek úgy, ahogy képzelik és szeretnék, de biztosan nem fognak veszíteni.

    Neue Zürcher Zeitung:
    „T.Biden azt kérte, hogy adják Oroszországnak Ukrajna területének 20%-át és fejezzék be a háborút”
    Rand Corporation: „Az Egyesült Államok számára az elhúzódó háború elkerülése a legfontosabb”

    / https://www.berliner-zeitung.de/politik-gesellschaft/bericht-us-praesident-joe-biden-bot-wladimir-putin-20-prozent-der-ukraine-im-gegenzug-fuer-frieden-an-li.313482/

  15. 13. Tibor bá’

    Nincs csúsztatás. Csak mindenki más szinten „szemléli” a jövőt. Aki jól ismeri a múltat és a jelent, az nagyobb biztonsággal tudja megjósolni a jövőt. Ezt ismerjük a meteorológiától a tőzsdéig. Te is gyakorlod a klímával kapcsolatban.

    Persze sokszor belejátszik hogy vannak akik saját vágyaikat, félelmeiket, reményeiket vetítitk a jövőbe, és esetleg az átlagosnál nagyobb meggyőzőerővel is rendelkeznek hozzá.

    EZÉRT nehéz kiválasztani a megfelő jóst.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük