(4066) Vezető halál ok

Tibor bá’ fordítása online

A tanulmány szerint 2021-ben a COVID volt a vezető halál ok világszerte

Szerző: Benjamin Mateus
89. útban a 90. felé

A COVID-19 világjárvány által okozott halálesetek mértéke egyre világosabban kiderült, amint a tudósok és epidemiológusok áttanulmányozzák a rendelkezésre álló adatokat. Egy múlt héten közzétett tanulmány megállapította, hogy világszerte   2020-ban a COVID-19 volt az egyik vezető halál ok , 2021-ben pedig a vezető halál ok, megelőzve az isémiás szívbetegséget is, amelyben 8,9 millióan halt meg 2019-ben, és a rákot, amelyben 9,5 milliót halt meg 2018-ban.

A tanulmány az Egészségügyi Világszervezet (WHO) műszaki tanácsadó csoportjának 2022. májusi, a COVID-19-hez kapcsolódó halálozási arányszámmal kapcsolatos jelentésének nyomon követése volt. Becsléseik szerint 2021 végére a többlethalálozás elérte a 14,83 milliót, ami 2,74-szerese a COVID-19 bejelentett 5,42 milliót kitevő halálesetnek.

A többlethalálozás a krízishelyzetben bekövetkezett halálozások teljes számának  a normál körülmények között várható halálozáshoz viszonyított különbsége. Ahogy a szerzők megjegyzik:

A többlethalálozás mind a vírusnak közvetlenül betudható halálozások teljes száma, mind pedig a közvetett hatások – például az alapvető egészségügyi szolgáltatások megzavarása  – miatti halálozásokért felelős. A túlzott halálozás évszázadokra visszatekintő, jól bevált fogalom, és széles körben használták a múltbeli egészségügyi válságok és járványok, például az 1918-as „spanyolnátha” áldozatainak becslésére is.

Ha a két évet (2020 és 2021) összevetjük, az a feltűnő, hogy az első évben bekövetkező  halálozások elhalványultak a második évhez képest, annak ellenére, hogy számos országban tömeges oltási kampányokat indítottak. Az oltóanyag-nacionalizmus profitorientált népszerűsítése a vakcinák világszerte rendkívül egyenlőtlen eloszlásához vezetett, ami több millió szükségtelen halálesetet okozott a túlnyomórészt alacsonyabb jövedelmű országokban. Míg 2020-ban körülbelül 4,47 millió többlethalálozást becsültek, 2021-ben ez a szám 10,36 millióra emelkedett.

A tanulmány egyik szerzője, Ariel Karlinsky, a World Mortality Dataset megalkotója és fenntartója a World Socialist Web Site-nek elmondta, hogy a jelenlegi tanulmány megpróbálja kidolgozni és javítani a többlethalálozás becslésére szolgáló modelleket olyan országokban, amelyek nem szolgáltattak erre okot. Hozzátette, hogy a jelenlegi tanulmány több országból több adatot tartalmaz a járvány több időszakából.

A SARS-CoV-2 globális terjedését lehetővé tévő politikák által előidézett halálesetek mértékének értékeléséhez vissza kell nyúlni az első és a második világháborúig. Valójában az első kézből tapasztalható tömeges halálos áldozatok száma nem csupán a koronavírus sajátos virulens jellemzőinek mellékterméke, hanem a tőke nemzetközi politikája, amely a vírus felszámolásának költségeit határozta meg, túlságosan megterhelő volt a pénzügyi számításaik során. ezért nem éri meg életek millióinak megmentését.

Az emberiség történelmének bármely más pontjánál jobban felfogták a világ vezetői, hogy miként lehet gyorsan felszámolni a koronavírust és gyorsan véget vetni a járványnak. A döntéseik vezérlő elvét a WSWS találóan „rosszindulatú elhanyagolásként” határozta meg, amely a világjárvány harmadik telén is folytatódik.

Amint azt a szerzők megjegyzik, a COVID-19-halálozás pontos meghatározásának hiánya, valamint a minden okból kifolyólag szükséges halálozási adatokhoz való hozzáférés az anyakönyvi rendszereken keresztül óriási kihívást jelentett a becslések számszerűsítésénél, minden országban és a WHO világrégiójában. Csak 100 ország (52 százalék) tudott havi országos adatot szolgáltatni a többlethalálozásról.

Abban a két évben, amelyen belül a COVID-19 világjárvány súlyosan érintette az emberiséget, a globális közegészségügyi felügyeleti kapacitás részeként továbbra is fontos tanulságokat kell maradéktalanul dokumentálni és felhasználni. Először is, sürgősen javítani kell az adat- és egészségügyi információs rendszereket, valamint az adatok gyűjtésének, elemzésének, megosztásának és jelentésének módját. Másodszor, a fertőző betegségek felügyeletének szükséges összehangolása az egészségügyi információs rendszerek folyamatos erősítésével és más meglévő rutin felügyeleti rendszerekkel, valamint a demográfiai és földrajzi monitoring rendszerekkel való integrációjával az időben történő és célzott beavatkozások elősegítése érdekében. A COVID-19-felügyeletet kombinálni kell az egyetemes egészségügyi lefedettséggel és a Nemzetközi Egészségügyi Szabályzat nyomon követésével, valamint az egészségügyi rendszer felkészültségére vonatkozó kapcsolódó mutatókkal, beleértve a vakcina lefedettségét, valamint a víz-, közegészségügyi és higiéniai szolgáltatásokat.

Kétségtelen, hogy a Világbank és a Nemzetközi Valutaalap teljes mértékben tisztában van minden ország teljes pénzügyi helyzetével, kiterjedt és aprólékos történelmi adatokkal rendelkezik szinte minden tranzakcióról és kifizetésről. De azt kérdezni, hányan haltak meg, és e halálesetek okai a világ nagy részén, továbbra is a találgatások birodalmában maradnak.

A jelenlegi világjárványra, valamint a jövő járványaira és járványaira adott észszerű válaszhoz olyan nemzetközileg koordinált adatbázisokra és infrastruktúrára lesz szükség, amely valós időben képes megfelelni ezeknek a kihívásoknak, hatékonyan és eredményesen osztva el az erőforrásokat és a munkaerőt.

A jelentés fontos elemzést tartalmaz a világjárvány által legsúlyosabban érintett országokról, mind a halálozások abszolút számában, mind a népességszámhoz és a korszerkezethez viszonyítva.

Az a 20 ország, ahol a becslések szerint legmagasabb többlethalálozás a világ népességének körülbelül a felét képviseli, és a becsült többlethalálozás több mint 80 százalékáért felelős: Banglades, Brazília, Kolumbia, Egyiptom, India, Indonézia, Irán, Olaszország, Mexikó, Nigéria, Pakisztán, Peru , a Fülöp-szigetek, Lengyelország, az Orosz Föderáció, Dél-Afrika, az Egyesült Királyság, Törökország, Ukrajna és az Amerikai Egyesült Államok.

Amikor a többlethalálozást az egyes országok népességszámának és korszerkezetének összefüggésében elemezték, világossá vált, hogy az elszegényedett országok viselték a világjárvány súlyát, és az összes halálozás több mint 50 százaléka az alsó-középső osztályban következett be.

A többlethalálozás a várható halálozásokhoz képest, ami a járvány kezdeti szakaszában a többlethalálozás jelentős csökkenését mutatja, különösen a délkelet-ázsiai régióban.

A The Economist becslései szorosan összefüggenek a WHO COVID-19 mortalitást értékelő technikai csoportja által bemutatott becslésekkel, ami 2021. december végén körülbelül 15,9 millió volt. Ez körülbelül egymilliós különbség a WHO 14,83 milliós számához képest.

A 2022-es év végéhez közeledve a The Economist központi becslése 20,9 millióra emelkedett, ami azt jelenti, hogy a járvány Omikron szakasza megközelítőleg ötmillió halálesethez járult hozzá, felborítva a kapitalista elitek és médiáik minden hazugságát, miszerint az Omikron enyhe.” Valójában a COVID-19-hez kapcsolódó halálozások száma 2022-ben valószínűleg hasonló lesz, mint 2020-ban, ami azt jelenti, hogy a vírus valószínűleg ismét a világ három legnagyobb halálos áldozata között lesz.

A járvány negyedik évében Kína meggondolatlan megnyitása a tömeges fertőzések előtt először teszi ki a világ lakosságának egy hatodát a COVID-19 fertőzésnek. Ennek eredményeként a vírus evolúciója a következő hónapokban egy új, aggodalomra okot adó változatot szülhet, ami potenciálisan fertőzőbb, vakcina-rezisztens, patogén vagy a három kombinációja.

A kapitalista uralkodó elit globálisan lehetővé tette, hogy egy új vírus áthasítsa a társadalmat, és világszerte, gyorsan a vezető halál okok egyikévé váljon.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

260 gondolat erről: „(4066) Vezető halál ok

  1. Igen. Ha valaki (lehet hogy pont tünetmentesnek) – teszem azt – márciusban pozitív lett a (harmadik tesztje), és aztán júniusban meghalt mondjuk motorbicikli balesetben, vagy alkoholmérgezésben, és kovid áldozattá nyilvánították, hát ez esetben, tényleg ez a mesterségesen keltett járvány a vezető halálok.
    Egyébként ez a járvány egy csodás biznisz: hisztéria keltés, a pénzvilág átrendeződése, a gyógyszergyárak, és egyéb hozzájuk közelálló iparágak csilliárdos nyereségei, nem mellesleg egy kitűnő tesztelési lehetőség a tömegek tűrőképességét illetően.
    És ezt a rettenetes járványt, mintegy varázsütésre, eltüntette a egy gyalázatos, úgyszintén mesterségesen szított háború. zelenszkij és bidé mint főorvosok, napok alatt megoldották a több mint két éves „világkatasztrófát”.
    Most ugye a fegyvergyártók seprik be, zsákolják a csilliárdos nyereségeket, miközben ennek az elcseszett világnak a rejtőzködő irányítói gurulnak a nevetéstől, hogy micsoda káoszt tudtak ismét generálni.
    Készül (következik) a pénzügyi válság!
    Az összeesküvés elmélet és a kegyetlen valóság közötti különbség: 6 hónap….

  2. Az éves többlet halálozási statisztikák kizárják a helytelen egyedi diagnózisok hatását.
    Illetve a nem diagnosztizált eseteket is lefedi.
    A többlethalálozások statisztikailag is mutatják, hogy a krónikus betegségek, a helytelen, szénhidrátbázisú táplálkozás, a D vitaminhiány miként hat a populációkon belül.
    Kezdőknek: a maszk nem a vírust szűri hanem az átadás kockázatát csökkenti, az aeroszolok terjedésének lassításával.

    D-vitamin, K² Vitamin, Mg fruktózmentes táplálkozás, aktualizált vakcina.
    = kevesebb, gyengébb tünetű fertőzöttség.

  3. Mostanában azoknak képtelenség észt adni, akik a pandémia végének hírével a Covid-ot vélik megszűntnek. Az endémia fogalmát nem értik.

  4. Van arról adat, hogy világ viszonylatban a covid-ban elhunytaknak mennyi az átlagéletkora? Azt tudom, hogy Magyarországon és Ausztriában ez a szám a várható élethossz környékén van.

  5. 4 – Enzo
    Aki létrehozta ezt a vírust abszolút szakember volt, és ragyogó munkát végzett. A 40 évesek kétszer-háromszor is megkaphatják, aztán dolgoznak tovább és közben terjesztik, hogy az egész csak propaganda és nincs mitől félni. 60-tól felfelé pedig döglenek az öregek minél közelebb vannak a 100-hoz annál nagyobb arányban. Tökéletes! Aki hasznos, az életben marad. Aki se dolgozni nem tud, de katona nem lehet, csak teher a társadalom számára, mert csak fogyaszt, az eltűnik. Abszolút logikus megoldás. Egyetlen apró hibája van. A 40 éves kurva gyorsan 60 lesz. Nekem elhihetitek, mind a kettő voltam.

  6. 5- Tibor’bá
    Írod: „…Egyetlen apró hibája van. A 40 éves kurva gyorsan 60 lesz. Nekem elhihetitek, mind a kettő voltam.”
    Használjunk vesszőket!

    A 40 éves kurva, gyorsan 60 lesz. Nekem elhihetitek, mind a kettő voltam.
    A 40 éves, kurva gyorsan 60 lesz. Nekem elhihetitek, mind a kettő voltam.
    🙂

  7. 6 – Mackómuki:
    Alany és állítmány közé nem kell vessző.
    Alany = A 40 éves
    Állítmány = kurva gyorsan lesz 60.
    Lehet alany a „40 éves kurva” Na akkor ki kell tenni a vesszőt. Mivel a korábbi szövegben volt szó a 40 évesekről, az olvasó tudja mire kell gondolnia.

  8. „A WHO minapi adatai szerint a nyolcmilliárd emberből igazoltan megfertőzött 606 millió és meghalt legalább 6 és félmillió.

    Tudja, hogy normál körülmények között hetente hányan halnak meg öregségben, betegségben, hétköznapi járványban, balesetben, gyilkosságban, kivégzésben, népirtásban? Kétmillióan! Tehát a két évre elosztott hatmillió Covid-halott a Föld háromheti normája.

    Pánikreakció volt hát országos karanténokkal védekezni, vállalva a gazdasági visszaesést, a növekvő munkanélküliséget, a tömeges depressziót?

    Az emberiség szempontjából nevezhetjük pánikreakciónak. Az egyén részéről viszont nem volt az. Régen az egyén hátra sorolódott, az volt a dolga, hogy tisztességesen szolgálja a közösségét, amivel jót tett mindenki másnak, végső soron önmagának is. Aki most bezárkózott, kisebb eséllyel fertőződött, betegedett és halt meg, mint aki nem zárkózott be. Miközben, ha senki sem zárkózott volna be, összességében tán kisebb kár érte volna fajunkat.”

  9. Szerző: Benjamin Mateus
    „Az emberiség történelmének bármely más pontjánál jobban felfogták a világ vezetői, hogy miként lehet gyorsan felszámolni a koronavírust és gyorsan véget vetni a járványnak.”

    C.S. Lewis a Mere Christianity című könyvéből:

    „Felnőve megtanultuk józanul venni a dolgokat, hinni a tanár szavaiban. Ez azonban egy rossz szokás, amit fel kell adnunk. Felnőttként azonban az egészséges szkepticizmust kell elfogadnunk, és mindent meg kell kérdőjeleznünk, még azt is, amiben úgy tűnik, mindenki egyetért – főleg ezekben.
    Amikor politikusoktól szerzi be az információkat, a bizalmi lánc sora valószínűleg a következő:
    politikus-újságíró-tudós-adatok.
    Itt nagy lehetőség van a torzításra (szándékos vagy nem). Ha teheti, jobb, ha közvetlenül a tudóshoz fordul, vagy még jobb, ha magához a nyers adatokhoz (feltéve, hogy tudja értelmezni azokat).
    Hogyan kerülhetjük el tehát, hogy túl könnyen bízzunk valakiben vagy valakikben? Azt javaslom, hogy fogadjuk el azt, amit „bizonyítási kultúrának” nevezünk. Ahogy a kifejezés is sugallja, itt az az ötlet, hogy olyan kultúrát hozzunk létre, ahol szisztematikusan kérünk bizonyítékokat, különösen a vitatott elképzelések esetében.
    Valahányszor valaki valamilyen állítást tesz, a belső reakciód legyen „valamilyen bizonyítékot kérek”.
    Nos, a „bizonyítás szükséges” kifejezés mellett a másik kifejezés, aminek gyakori refrénnek kell lennie: „nincs elég tudásom ahhoz, hogy megalapozott véleményem legyen róla”.
    Sokkal jobb beismerni tudatlanságunkat, mintsem úgy tenni, mintha tudnánk valamit, amit valójában a tévében láttunk, hallottunk.
    Bízzon a tekintélyekben, amennyire csak akar, de ügyeljen arra, hogy ne keverje össze a bizalmat a tudással, mert ezek homlokegyenest ellentétesek!!!”

  10. „Miközben a média folyamatosan a száz évvel ezelőtti spanyol nátha rémképével riogatott, Dr. Anthony Fauci épp a spanyol náthára vonatkozó kutatásait gondosan elhallgatták. Vagyis hogy a mai orvostudományhoz kőkorszaki fejlettségűnek tekinthető 1918-19-es évek spanyol náthájának fő haláloka valójában nem az influenzavírus, hanem az arra rakódó (és modern antibiotikus kezeléssel ma már kivédhető) bakteriális felülfertőződés volt. Idézet Dr. Fauci és munkatársai erre vonatkozó tanulmányából: „Az 1918 és 1919 között influenzában elhunyt emberektől származó posztmortem minták egységesen súlyos, bakteriális tüdőgyulladásra utaló változásokat mutattak. A publikált boncolási sorozatok bakteriológiai és hisztopatológiai eredményei egyértelműen és következetesen a felső légúti baktériumok által okozott másodlagos bakteriális tüdőgyulladást mutatták ki a legtöbb influenza halálesetben. Következtetések: Az 1918–1919-es influenzajárvány halálozásainak többsége valószínűleg közvetlenül a felső légúti baktériumok által okozott másodlagos bakteriális tüdőgyulladás következménye volt.”

    Ti meg elhittétek, hogy a 21. századi orvostudomány olyan szinten van, hogy egy vírusfertőzést csak citromos teával meg otthonmaradással tud gyógyítani. Pedig az EMMI a szakma által is agyonhallgatott COVID protokollját kidolgozó Elek főorvos már a kezdetektől promótálta a bakteriális felülfertőződést blokkoló antibiotikus kezelés fontosságát. Csak akkor még az ökológusoknak és a szúnyogvadászoknak jobb volt a marketingjük.”

  11. 11 – Enzo:
    Az 1918-as spanyolnátháról köztudott volt a tüdőgyulladásos halál. Nevelőanyám, akkor volt gyerek és megkapta a spanyolnáthát. Nem volt szabad lefeküdnie, napokig egy fotelben ült és úgy aludt, hogy a tüdeje ne feküdjön fel. Nem is kapta el. Életben maradt. Ehhez nem kell Fauci tanulmány.

  12. 12 – Tibor bá

    Attól még a média riogatott vele a covid alatt…

    Túl lett hype-olva ez az egész covid, mondjuk ki…Egy keményebb influenza miatt tönkretettek sokmindent és sokmindenkit.

  13. 8

    -A kínai újév vagy holdújév a világ népességének egynegyede számára az év legnagyobb ünnepe, és nem csak Kínában, de Kelet-Ázsia más országaiban is ünneplik.-

    Idén január 22.-én

    Az 2 milliárd ember,jó részük megy ünnepelni Kínába,aztán hordják szét a világban.

    Ha a kínai járvány hírek igazak,nagy buli lesz.

  14. 14 – ötlet

    Most épp ez készül:

    „A Johns Hopkins Egészségbiztonsági Központ a WHO-val és a Bill & Melinda Gates Alapítvánnyal együttműködve 2022. október 23-án, a belgiumi brüsszeli Grand Challenges éves találkozón végrehajtotta a ‘Catastrophic Contagion’ nevű világjárvány gyakorlatot.

    A résztvevők rendkívüli csoportja 10 jelenlegi és volt egészségügyi miniszterből és magas rangú közegészségügyi tisztviselőből állt Szenegálból, Ruandából, Nigériából, Angolából, Libériából, Szingapúrból, Indiából és Németországból, valamint Bill Gates, a Bill & Melinda Gates Alapítvány társelnöke.

    A gyakorlat egy sor WHO sürgősségi egészségügyi tanácsadó testületi ülést szimulált, amelyek a közeljövőben várható kitalált világjárványról szóltak. A résztvevők azon küzdöttek, hogyan reagáljanak a világ egy részén kialakult járványra, amely aztán gyorsan elterjedt, és a COVID-19-nél magasabb halálozási arányú pandémiává vált, és aránytalanul érinti a gyermekeket és a fiatalokat.

    A résztvevőket arra kényszerítették, hogy sürgős politikai döntéseket hozzanak korlátozott információval a bizonytalanság miatt. Minden problémának és választásnak komoly egészségügyi, gazdasági és társadalmi következményei voltak.”

    2019 őszén is volt egy hasonló gyakorlat ‘Event 201’ néven New York-ban kb. ugyanezekkel a résztvevőkkel…

    Szóval a lényeg, hogyha olyan vírus érkezik 2023-ban ami leginkább a fiatalokat és gyerekeket érinti, nem kell meglepődni…

  15. „• Egyre több ország korlátozná a kínaiak beutazását a járvány híreire reagálva és a megbízható kínai Covid-adatok hiányában.
    Tegnap a Milánóba érkezett 2 kínai járat utasainak 50%-a Covid-os volt (2. kép)
    Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja (CDC) az éjjel közölte, hogy az USA negatív COVID-19-teszt benyújtását követeli meg a Kínából érkező utazóktól. A CDC szerint január 5-től kezdődően minden 2 éves vagy annál idősebb Kínából érkező utasnak negatív PCR- vagy antigén-öntesztet kell kapnia legkésőbb 2 nappal a Kínából, Hongkongból vagy Makaóból történő indulás előtt.
    Japán péntektől szigorítja a határellenőrzést a Kínából Japánba érkező összes utazó számára.
    Tajvan tegnap bejelentette, hogy január 1-jétől minden Kínából érkező számára kötelező Covid PCR-tesztet végeznek.
    Hazánkban tökéletes időzítéssel 2023. január 1-től megszűnik a koronavírus-járvány miatt létrehozott kormányzati tájékoztató portál
    Megjegyzés: újrajátsszuk a 2020-as drámát? Mindenesetre itt az idő, hogy megismerkedjünk az https://www.cidrap.umn.edu/…/us-sees-jump-xbb… „Omicron XBB” variánsával!”

    Forrás: https://www.facebook.com/kancz.geopolitika

  16. 16. Nostradamus

    Az elgondolkodtató, hogy a két repülőgép utasainak 50%-a fertőzött volt.
    Háromszáz utassal számolva ez 150 fertőzött, de mind tünetmentes. Ezt abból gondolom, ha lett volna olyan köztük, aki fulladozott vagy lázas volt arról rég tudnánk.
    Ha még igaz a lappangási idő, ami átlag hét nap és tízből hatan tünetesek lesznek, és feltételezzük, hogy nem egy napon fertőződtt meg ez a 150 utas, akkor a 150 fertőzöttből a fél napig tartó út során legalább 10 tünetes betegnek lennie kellett volna érkezéskor. A tízből pedig 1-nek biztosan már korházban lett volna a helye.

    Ebből a repülőgépes adatból az szűrhető le, hogy ez a vírus változat jóval gyengébb az elődeinél.

  17. Dr. Fauci, aki 2020 előtt még jól tudta, hogy antibiotikumokkal milyen jól kivédhető lett volna egy légúti vírusfertőzésre rakódó bakteriális felülfertőződés, ami a spanyol nátha során végül is milliók halálát okozta (https://bit.ly/3YUD8Vm), 2019-ben még a maszkok, a távolságtartás és a kórokozók elleni védekezés egyéb, idézem „paranoiás” aspektusai helyett az egészséges táplálkozást, az elegendő alvást, a testmozgást és az alkoholfogyasztás kerülését promótálta (a teljes interjút itt: https://bloom.bg/3PXsUj0). Ugyanezen ember 2020-ban már mindezek ellenkezőjét, azaz a maszkokat, a távolságtartást és az otthonmaradást népszerűsítette. Szerintetek mennyire lettetek átverve?

  18. Mennyire lettünk átverve a sars-cov2-vel? Mennyire 89-ben a módszerváltáskor a privatizációval, meg 2004-ben az Eufória kapcsán a szabad piacgazdasággal, amikor mára országok között is tiltott lett a stratégiai termékek kereskedelme?

    Lassan dőlnek ki a csontvázak, de azért egyszer csak kiürül az a „kabinet”

  19. 19. Vaszil

    A kérdéseire annyi a válasz, hogy még nem ért véget a hidegháború. Persze, a Szovjetunió felbomlasztása a nyugat számára átmeneti sikerrel járt ugyan, de ha ma nem az lenne ami van (elsősorban az ukrán helyzet jó indikátora ennek), akkor már véget ért volna a hidegháború! Tehát hiába 1989 (vagy 1991), a hidegháború még eddig nem ért véget!

  20. 15 Enzo

    Nem tudom,nem tudok rá reagálni,aki azt mondja…se.

    Hüjehírek,a tegnapi észrevételemre

    https://444.hu/2022/12/29/hamarabb-szunt-meg-a-kormanyzati-koronavirus-honlap-minthogy-felepult-volna-a-nemzeti-oltoanyaggyar

    Fizetős cikk,de ennyi elég is volt.
    Tőbben megemlítik a kínai jővés-menés várható kővetkezményeit,itt meg leépül a Pintér hahoda.
    Írtam,szabad a gazda,legalábbis tőmeg tájékoztatás szinten.

    / szar néhány gomb a billentyűzeten,ezért a fura helyesírás /

  21. 20: Vidéki ember

    Hidegháború nem ért véget, sőt csak most kapcsolták direktbe…

    #https://videa.hu/videok/nagyvilag/221202cn-megerosites-kubinyi-tamas-aktv-magyar-k60Jkuw9lYvDzeJ6

    Kicsit hosszú podkaszt, de hát az agóniánk se rövid…

  22. A minap kaptam meg a munkáltatóm elbocsájtó szép üzenetét. Mivel ezidáig nem oltattam be magam dec. 17-el kirúgtak. 18.-án meg véget ért a járványügyi veszélyhelyzet(szerintük).
    Végkielétítést(17 év után) természetesen nem adnak, mert az törvényileg nem jár. Biztos kell nekik a megnövekedett rezsire…☺
    Ha tényleg igazak a hírek, hogy Kínában felfutóban vannak az esetszámok, legalább megtudjuk, hogy hogy teljesítenek az oltások…
    Következhet a 2. évad….és lehet, hogy az utolsó?

  23. Egyébként még mindig olvasgatom a coviddal és oltással kapcsolatos híreket, hozzászólásokat és rá kellett jönnöm, hogy „mindenki” hazudik.
    A legszembetűnőbb viszont az volt, amikor az oltás okozta haláleseteket boncolgatták…csak pár, hivatalosan az oltással kapcsolatos esetről volt szó, de azt hónapokon keresztül vizsgálták/ják. Amikor meghalt Józsi bácsi, akkor az meg rögtön covid halottként könyvelték le? Na persze…☺

  24. 25: Feri
    Ebből most mi a tanúlság? Hogy a halálos vírussal, meg az eü leállításával együtt se jött össze semmi kiugrás, csak a kb 10% ingadozás?

  25. 23. Valaki

    Munkaügyi bíróság? Mert ez azért nem semmi..

  26. 19. Vaszil
    ” Lassan dőlnek ki a csontvázak, de azért egyszer csak kiürül az a “kabinet.”

    Bárcsak valóra válna Vaszil, de mikor lesz az?
    Bár egyre többen ébrednek fel és eltelik még egy kis idő, mire felelősségre vonják… ha felelősségre vonják Őket …( mivel mentelmi jogot adtak saját maguknak )
    Most végre a remény halvány fénysugara dereng felettünk:

    „Wolfgang Kubicki most olyan emberek boncolását kéri, akik röviddel a koronavírus elleni védőoltás beadása után haltak meg. A Szövetségi Parlament Alelnöke kijelenti: szükségesnek tartja, hogy minden, az oltást követő 14 napon belül bekövetkezett, megmagyarázhatatlan halálesetet automatikusan gyanús esetként kerüljön rögzítésre.”

    /https://www.brighteon.com/7cc2a233-bfa1-470a-ad26-b3b56a735354/

  27. Dr. Robert Malone (az mrns vakcina technológia egyik feltalálója) tegnapi bejegyzése a substack-n:

    DAVOS 2023: A WEF nagy sebességbe kapcsol a következő járványra való felkészülésben …az egészségügyi egyenlőtlenségek és a rendszerszintű rasszizmus felszámolásával… Mi a fenét jelenthet ez?

    Az elmúlt években és hónapokban megpróbáljuk összekapcsolni a Világgazdasági Fórum (WEF) pontjait és a agendájuk bővítésére vonatkozó céljaikat.

    A következőképpen látom a dolgokat, amikor a Világgazdasági Fórumra (WEF) gondolok
    :
    elméletileg, ha egy banda úgy dönt, hogy havonta egyszer összejönnek késekkel és a sötétség leple alatt úgy döntenek, hogy kimennek és felvágják egy város lakott utcáin parkoló összes autó gumiabroncsait és másnap azt látjuk, hogy az utcákon parkoló autó összes gumiabroncsát valóban felvágták, akkor lehet, hogy nem tudjuk bizonyítani, hogy a banda tette, de ha ez így elégszer előfordul, akkor elkezdhetünk gyanakodni és megkérdőjelezni, feltenni a kérdést, hogy mi a fene történik, és ki a felelős.
    Miután már egy ideje foglalkozom ezzel a témával, meggyőződésem, hogy a WEF nem csak következetesen elmondja, hogy mit fognak tenni, de biztosan szeretnek előre felkészülni mindezekre a folyamatokra, mielőtt végrehajtanák azt, amit végre fognak hajtani.

    Például a COVID-19 és a majomhimlő előtt felkészültek és lefolytatták a vírus-szimulációjukat; aztán valóban megtörtént a COVID-19 és a majomhimlő is.

    Hajlamosak lehetünk azt feltételezni, hogy a WEF döntései csak az egészségre vagy a vírusokra/betegségekre összpontosítanak.

    Most úgy tűnik, hogy a politika alapján átértékelik/újraértékelik prioritásaikat. Ezzel a frissített bejelentéssel 2022-ben hat témát dolgoztak ki, amelyeket tovább finomítottak, hogy előkészítsék a kevesebb mint egy hónap múlva, január 16-20. között kezdődő 2023-as konferenciát:

    1. téma: Ukrajna rávilágít a globális együttműködés fontosságára

    2. téma: Három, egymással összefüggő válság – éghajlat, élelmiszer, energia.

    3. téma: Ne használjuk az „R” (recesszió) szót (de lehet, hogy mégis eljön).

    4. téma: A következő világjárványra való felkészülés megköveteli az egészségügyi egyenlőtlenségek felszámolását.

    #5. téma: Nemek közötti egyenlőtlenségek, egyenlőtlenségek és a jövő munkahelyei

    #6. téma: „A jövőnk digitális”.

    A 6. téma eléggé fenyegető, mert olyan dolgok bevezetését vetíti előre, mint a központi banki digitális valuták (CBDC), az egyetemes alapjövedelem és a szociális társadalmi pontrendszer, mint amilyeneket például Kínában és Indiában látunk.
    De a 4. téma volt az, ami miatt megráztam a fejem és kétszer is megnéztem.

    Az egészségügyi egyenlőtlenségek megszüntetése… mi a fenét jelent ez?

    Amikor elkezdtem elolvasni és kibontani a 4. témát és rájöttem, hogy az elején azt állítja, hogy „…ahol az emberek mindössze 13%-a van beoltva (szemben a magas jövedelmű országokban élők 75%-ával)”, tudtam, hogy elsősorban Afrikáról beszélnek.
    Láttam már korábban is ezt a statisztikát, így rögtön Afrikára tippeltem, mielőtt tovább olvastam volna és igazam lett. Megkérdőjeleztem a 13%-os mérőszámot és duplán ellenőrizni akartam, így Afrika 1,4 milliárdos össznépességéből kiindulva, e keresés alapján; 373,1 millió afrikai volt teljesen beoltva 2022. december 21-én, így a százalékos arány közelebb van a 37%-hoz, ami még mindig viszonylag alacsony arány sok fejlett országhoz képest.

    Ezután láttam ezt a nagyon aggasztó kijelentést a WEF bejelentésében a 4. témakörben:

    „Az egészségügyi rendszerekbe és az olyan regionális szervezetekbe való befektetésnek, mint az Afrikai Járványügyi Központ és az Afrikai Gyógyszerügynökség, kulcsfontosságú prioritásnak kell lennie”
    „Azzal a teljes várakozással kell cselekednünk, hogy lesz egy újabb világjárvány.” – mondta Paul Kagame, Ruanda elnöke.

    Te jó ég, Afrika lehet a következő epicentrum, a következő világjárvány következő nullpontja? Ez a szándékuk?

    Afrikában az egyik legalacsonyabb a COVID-19 fertőzési és halálozási arány a világon és talán pont az alacsony oltási arány adhat magyarázatot erre.
    Lehetséges, hogy a WEF és a korrupt, globalista vállalatok most azért akarják megbüntetni Afrikát, mert nem tetszenek nekik ezek a statisztikák?

    Főleg a malária miatt Afrika is egy olyan kontinens, ahol sokan bíztak abban, hogy újrahasznosított vírusellenes gyógyszereket szednek a malária megelőzésére, mint például a Hydroxychloroquine, amelyet szintén széles körben terjesztettek és az Egyesült Államokhoz képest sokkal könnyebben hozzáférhető (miután Janet Woodcock és Rick Bright összeesküdött, hogy megkerülje mind a POTUS, mind Peter Navarro akaratát).

    Természetesen nagyon valószínű, hogy a hidroxiklorokin az egyik módja annak, hogy Afrikának sikerült minimalizálni a terjedést és csökkenteni az új koronavírus okozta megbetegedések és kórházi kezelések számát.

    Természetesen az egymillió főre eső halálozási eset a végpont.

    Tehát hasonlítsuk össze… Az Amerikai Egyesült Államokat (zöld vonal) Afrikával (piros vonal). A színvakok számára, a két diagram alsó részén lévő vonal – ahol szinte nincs új eset és nincs haláleset – igen, az Afrika…

    #https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj5vYOCc3vL1LhzV_MJtUY4IbR41IZXanZSJrJV8Sy9OJ0vDw0AOWyrPr3XagH-d_T20r15cQ4PbN0sCKwC1nf8Ys_HNvdYtiR_o1HNUr8LfCaPajsFqKCpG-NOyq4JMfdt5mHWLz1MSiFn5MMk6X45ENAQ28snL_l3qukW6dyeZyD_OlYnz16bEYMYzw/s1456/Daily%20covid.jpg

    A két grafikonon az 1 milliór főre vetített új Covid-19 eset és az 1 millió főre eső halálozás 2020 márciustól mostanáig.

    Nehéz vitatkozni ezzel a diagrammal. IGEN! A PIROS VONAL: AFRIKA!
    Hogyan okoztak volna az USA és Afrika közötti „egészségügyi egyenlőtlenségek” Afrikában több halálesetet vagy több COVID esetet egymillió főre vetítve (ahogy a WEF állítja)?

    Nem így történt. Nyilvánvalóan nem és nem kell statisztikusnak lenni ahhoz, hogy ezt belássuk!

    Miért is lenne mindez fontos?

    Nos, úgy tűnik, hogy a WEF elmozdítja a céltáblát, és megpróbálja újradefiniálni, hogy mi számít globális egészségügyi válságnak, mi számít javuló egészségügyi egyenlőségnek.

    Ez egy recept a koncentráltabb szocialista egészségügyi politikához, amelyet az olyan nemzetekben élő emberekre kényszerítenek, mint Afrika nemzetei.
    A WEF eddig meglehetősen következetesen a globális egészségügyi válságokat a halálos vírusok, a fertőző betegségek kitörései mentén fogalmazta meg.

    Ez a lépés egy új taktikának tűnik, hogy a globális egészségügyi válság újfajta megfogalmazásaként az egészségügyi egyenlőtlenségekhez kapcsolják.

    Mintha azt mondanánk: ha szerintünk az önök országában nincs elég szocializált orvoslás, akkor mi majd megoldjuk önöknek ezt a problémát. Mindennek tetejébe Winnie Byanyima, az ENSZ főtitkárhelyettese és a HIV/AIDS elleni közös ENSZ-program (UNAIDS) ügyvezető igazgatója a közelmúltban, George Floyd halálának évfordulóján, a faji egyenlőségről tartott ülésen a következő bizarr kijelentést tette:

    „Rasszizmus az, amikor feketék, barnák, színesbőrűek azon politikai erőszak miatt veszik utolsó leheletüket, hogy megtagadják tőlük az életmentő, világjárványt megszüntető gyógyszereket, amikor nem jutnak hozzá az ellátáshoz vagy az oktatáshoz, mert az adósság megfojtja őket”.
    Kifejtette, hogy mit ért „politikai erőszak” alatt, amikor a COVID-19 vakcinák globális déli országokkal való megosztásának elmulasztását „rasszizmusnak” nevezte.

    Tehát ha egy vállalat, egy vállalkozás, egy nemzet nem olt be elég afrikait, akkor az ő definíciója szerint a politikai erőszak (és ezzel együtt a rasszizmus) bűncselekményében bűnös.

    Könnyű belátni, hogy ez a lépés miért vonzó a WEF számára:
    ha a WEF közbeléphet és véget vethet a faji egyenlőtlenségeknek Afrikában, akkor ennek ürügyével még több afrikait oltathat be és érheti el céljait abban a régióban.

    Ez a háttér segíthet megérteni, hogy miért ígért pont a Biden-kormányzat éppen a múlt héten 55 milliárd dolláros támogatást Afrikának a következő három évre.
    #https://africa.businessinsider.com/local/markets/biden-administration-has-pledged-dollar55-billion-to-africa-over-next-3-years/hx541se

    Biden elnök kijelentette, hogy országa „mindent megtesz Afrika jövőjéért”, és hozzátette: „Ha Afrika sikeres, az Egyesült Államok is sikeres”.

    Ez emlékeztet engem arra a folyamatos pénzfolyamra, amelyet az USA folyamatosan nyomtat, hogy Ukrajnába küldje és amelyet egyre nehezebb nyomon követni és elszámoltatni.

    Talán bűntudatból vagy szégyenérzetből – mindkettő pont ebbe a narratívába játszik bele – a Biden 55 milliárd dolláros segélyről szóló cikkében említett vállalatok most előbújnak és pénzt ígérnek különböző kapcsolódó globalista projektekre, amelyek kiépítik az Afrika megcélzásához szükséges keretet.

    Mindig van bőven pénz, ha a Világgazdasági Fórum is érintett.

    Ezért továbbra is figyelemmel kell kísérnünk, hogy mit tesz a WEF (és kiket motiválnak arra, hogy velük együtt társuljanak).

    Fontos, hogy pontosan meghatározzuk, mi valósul meg és mi nem, az alapján, amit mondanak nekünk, hogy mit fognak tenni.

    – Vajon meddig terjed a befolyásuk?
    – Közvetlenül befolyásolják-e a jövőbeli globalista trendeket?
    – Valóban az a céljuk, hogy „véget vessenek az egészségügyi egyenlőtlenségeknek”, vagy inkább a parancsgazdaság és a központosított tervezés – más néven a szocializmus globális szintű elterjedéséhez kapcsolódik mindez?

  28. Elértük a plafont.
    Szóval, valamit tenni kell, ugye.
    Olyan, hogy ne fájjon senkinek, olyan nincs.
    Amennyire lehet, etikus a vírus, nemde?

  29. Jelenleg az körvonalazódik, hogy egy Afrikából „származó” vírust fognak elengedni, ami leginkább a gyerekeket és a fiatalabbakat támadja meg. Erre hivatkozva pedig még inkább be fogják tudni izzítani az embereket, hogy aki nem oltat (és nem tartja be a korlátozásokat) az felelőtlen, gyilkos, stb., „legalább a gyerekekért tedd meg” lesz a címszó.

    Ne legyen igazam.

  30. Tia.
    Ezt kihagynám…lehet, hogy fizetne a sereg valamennyi kártérítést, de megtanultam, hogy nem az nyeri a pert, akinek igaza van, hanem annak van igaza, aki megnyeri a pert.

    Mindenkinek kitartást a jövő évre!

  31. Tibor bá’
    Legyen…de azt a pénzt inkább egy tengerparti nyaralásra költöm. Nekem az többet ér!
    Úgyhogy februárban irány surány…valószínűleg az utolsó…

  32. Mennyire kell aljasnak lenni ahhoz, hogy miután alig egy éve még „tűzzel-vassal” támogattad a kötelező covid oltást, a szigorúbb korlátozásokat, oltatlanok diszkriminációját, most sajnálkozásod fejezd ki és munkaügyi bíróságot emlegess miután egy fórumtársat kirúgnak azért a munkahelyéről, mert nem volt hajlandó beoltatni magát? Csak úgy kérdem…

  33. 36.Enzo: Szerintem korábban használsz hatásosnak tűnő erős szavakat érzelmi alapon, minthogy egy járványvédekezés folyamatosan változó orvosbiológiai, gazdasági vagy politikai szempontjai között eligazodnál. Sokan hajlamosak erre, főleg, ha az adott pillanatban optimálisnak látszó megoldás nem egyezik egyéni érdekükkel. Ügyes politikus aztán az ilyen embereket bármire tudja használni.

  34. A lezárások iránti lelkesedés valójában arról szólt, hogy az iskolában rendszeresen agyonvert, torna alól felmentett és a tömegek által is egyre kevésbé komolyan vett, így végső soron talaját vesztett értelmiség végre kedvére kiélhetett valamifajta perverz hatalmat az általuk életszeretete miatt amúgy gyűlölt átlagember felett. Pedig ahogy a Telegraph is írja: „Kína Covid-rémálma a végső bizonyíték: a lezárások teljes kudarcot vallottak. A kényszerlezárások svéd elutasításának jogossága mostanra teljesen beigazolódott.”

    #https://www.telegraph.co.uk/news/2022/12/28/chinas-covid-nightmare-final-proof-lockdowns-total-failure/

  35. 38. Enzo

    A svédek könnyen vannak. A táplálkozási ajánlásuk low carb, és az élelmiszereik D vitaminnal dúsítottak, az idős korosztály nem fűtetlen romokban kuporgatva várja a véget.

  36. 39. Z Próféta

    Az lehet, de mindez nem mentség arra amit a ‘felvilágosult értelmiség’ művelt…Eszement és teljesen felesleges lezárások, korlátozások, oltatlanok diszkriminációja, oltásfetisizmus, gyerekek oltásának támogatása, hazugságok az oltással (pl. aki beoltatja magát az nem terjeszti tovább a vírust) és annak hatékonyságával kapcsolatban, stb.

    Dehát sokan még mindig úgy gondolják, hogy mindez teljesen rendben volt és természetesen annyit sem bírnak kinyögni, hogy „bocs, tévedtem”.

  37. Enzo
    A tisztesség kedvéért:
    3 Pfizer van bennem, ezek után nagyon enyhe lefolyással átestem a Covidon.
    Oltatlanul (megfelelő immunizálás nélkül) orosz rulett a Covid máig.
    A vírus terjedésének a karantén tökéletesen állja útján. Az egy másik topik, hogy „mennyibe kerül”…

    Senki hozzáértő nem mondta, hogy az oltottak nem fertőzhetnek.

  38. 41. Z Proféta

    „Senki hozzáértő nem mondta, hogy az oltottak nem fertőzhetnek.”

    De hogy nem. Az elején minden azzal volt tele, hogy az oltott nem fertőz. Aztán látva a tényeket, változtattak a narratíván.
    Azonban tény, hogy az oltás ad egy védelmet a súlyos lefolyás ellen. Azonban ez is személyfüggő!

  39. Z Próféta, csak nehogy Enzo kiderítse rólad, hogy egy rohadék, amúgy nyomoronc értelmiségi vagy! 🙂

  40. 42.
    Hozzáértő ilyet nem mondott.
    Az, hogy hozzá nem értőkkel volt tele a méda, meg sem lepett. A kormányunkban is csak idióták és/vagy szexuális kisebbségiek vannak…

  41. 44. De igen, mondott. Fauci neked elég hozzáértő pl.?

    Tehát szerinted oltatlanul orosz rulett a covid máig. Értem…Elég sokan orosz ruletteztek és nagy többségük még mindig él, ahogy sok ember beoltva halt meg vagy lett komoly egészségkárosodása oltás mellékhatásként.

  42. Szóval a kovid orosz rulett, az oltottról meg lepattan a golyó. Mondja ezt egy russzofób, vakcinofil. 😀

  43. 45 – Enzo

    Ne viccelj már, Dr. Fauci egyértelműen a NER-propagandát szajkózza! Egyértelmű, hogy Orbán embere. Ez tudott. 🙂

  44. Enzo

    mutasd: „Fauci neked elég hozzáértő pl.?”
    Hol lehet ezt igazolni, hogy ezt ő mondta?

    A halálozási statisztikák az urbán legendáidat nem támasztják alá.

    A személyeskedő fikanickek meg lekophatnak.

  45. Az oltás alapból jó, ami mellékhatás előjött vele kapcsolatban, az nagyrészt azért volt, mert a teszt 3. fázisát (ezt többen is állították) – idő hiányában – az érintett tömegeken végezték el. Így ennek megfelelően véletlenszerűen különböző „töménységű” oltásokat adtak be, – szintén véletlenszerűen „kiválasztott” – különböző korhoz/nemhez (stb.-hez) tartozó csoportnak. És közben monitorozták az eredményt (ahogy rendes körülmények között is teszik klinikai tesztelés során), vagyis kire (melyik csoportra) miként hat a különböző erősségű oltás. Nem állítom, hogy 100%-ig így van ez, de engem az vitt erre a következtetésre, hogy:
    1. nem tudom emlékeztek-e, hogy minden oltásnak volt egy gyártási száma, amit oltás alatt/után beírt az asztisztens az oltott nevéhez. Eleinte ez nekem furcsa volt, de így, hogy már sok mindent elrebegtek nekünk is, érthető.
    2. az oltottak különböző mellékhatást (láz, kiütés, megbetegedés) produkáltak, függetlenül attól, hogy akár azonos csoporthoz tartoztak és hasonló egészségi állapotban voltak (mintha nem egyforma oltást kaptak volna).
    Nincs ezzel semmi baj, csak ne ködösítettek volna. Habár az is igaz, hogy ha benyögik, hogy az oltásra jelentkezők tulajdonképpen a teszt 3. szakaszában vesznek részt, a lőtéri kutyát sem lehetett volna beoltani. Így maradt a ködösítés.

    A mellékhatásokról pedig annyit, hogy szerintem túlzottan kihegyezi az immunrendszert a COC19-re, a többi vírus előnyére. Több oltott ismerősöm is december eleje óta egyik vírusos megfázásból a másikba esik, nem bírnak kimászni a betegségből. Igaz – hála Istennek – esetemben ez nem így van.

  46. 48 – Z Proféta

    Parancsolj: #https://www.youtube.com/watch?v=AK8OB8wlMGA

  47. Z Proféta, Enzó
    Ezt a rövid észrevételt tenném a beszélgetéshez.

    Sokat tanultunk a szakértőktől a pandémia alatt, többek közt azt, mi a nyájimmunitás. Emlékeim szerint arról volt szó, ha x embert beoltanak, akkor kialakul a nyájimmunitás. Nem lesz aki továbbadja a vírust. Először valami 60-70% átoltottságról beszéltek amikor elérjük a nyájimmunitást, majd ez az érték folyamatosan emelkedett egész addig mígnem már nem beszéltek a delta változat megjelenésével elérhető nyájimmunitásról, hanem arról szóltaka hírek, hogy a betegség súlyosságát és a halálozás jelentős részét megakadályozza, mert az oltottak is pont annyi vírust ürítenek, mint az oltatlanok.

  48. 53 – Károly

    Volt ennek egy „evolúciója”…Ugye elkezdték azzal a hazugsággal, hogy aki beoltatja magát, arról lepattan a vírus és nem is fertőz, aztán jött az általad említett nyájimmunitás szöveg ami 60%-ról indult, aztán mindig emelték ha jól emlékszem 90%-ig, utána jött az, hogy ha nem oltatsz akkor felelőtlen vagy mert x-szer jobban fertőzöl mint az oltottak (ami mint kiderült, nyilvánvalóan nem igaz), aztán a vége felé Orbán szájából elhangzott az is, hogy ha nem oltatsz, meghalsz. Amikor pedig látták, hogy az emberek kb. 1/3-nak nem ment el teljesen az esze a felnőttek közül, akkor meghúzták a legaljasabbat: A gyerekek oltatását.

    Ha kihagytam valamit, nyugodtan egészítsétek ki:)

    Itt van kicsit más formában:

    OLTÁS KOMMUNIKÁCIÓ EVOLÚCIÓ:
    1. Az oltás a megoldás: Megvéd, nem kapod el, nem fertőzöl.
    2. Az oltás a megoldás: Megvéd, de elkaphatod, picit fertőzöl, tünetmentes maradsz.
    3. Az oltás a megoldás: Megvéd, de elkapod és fertőzöl is, maximum enyhe vagy középsúlyos tünetekkel átvészeled.
    4. Az oltás a megoldás: Megvéd, de elkapod és fertőzöl, enyhe vagy középsúlyos tünetekkel átvészeled, a legrosszabb esetben kórházba kerülhetsz, de megúszod az intenzívet.
    5. Az oltás a megoldás: Megvéd, de elkapod és továbbadod, enyhe és középsúlyos tünetekkel megúszhatod, viszont akár intenzívre is kerülhetsz, de legalább elkerülöd a lélegeztetőgépet.
    6. Az oltás a megoldás: Megvéd, elkapod és fertőzöl, akár súlyos tünetekkel a lélegeztetőn is végezheted, de legalább nem halsz meg.
    A mutánsokra nem hat, de ha ismételjük igen.

  49. Tudjuk ugyan, hogy az ismétlő oltás csökkenti a fertőzés továbbadásának kockázatát, de azzal is tisztában vagyunk, hogy nem szünteti meg azt teljesen.
    Mint ahogy azt is hogy az idő múlásával csökken a megszerzett immunitás.
    Azt pedig józan ésszel senki nem állította, hogy a hatékony oltások nem segítették a járvány kordában tartását.
    A hiszékeny szkeptikusokat is tárt karokkal fogadják a kiváló magyar egészségügyi intézmények és a profi lélegeztetőgépek.
    A mikrochip legyen az arra szenzitívekkel.

  50. Ugye azzal is tisztában vagyunk, hogy oltás az eredeti vuhani verzió ellen készült, az ellen véd (úgy ahogy). Az újabb változatok ellen kb. annyit ér, mint halottnak a beöntés. Amúgy mit is mondtak, hány hét alatt készítik el a frissített oltást? (gyengébbek és rövid memóriával rendelkezők kedvéért: 6) És elkészült valaha? (gyk: nem) Akkor mi ellen kellene mivel oltakozni?

  51. Kedves „Z Próféta”, amire te azt mondod,hogy tudjuk, az csak a te hited, itt csak a bizonytalanság a biztos, s pont ezért nem kéne újfennt ekézni ,az ez ügyben szkeptikusokat.

  52. 55. Z.: Állításaid a másik véglet, és mind hamis. Az oltás egy dolog esélyét csökkenthette, méghozzá nagyban, azt, hogy ha elkapod, belehalj a kínai náthába, így kisebb eséllyel kerültél kórházba. Ennyi.

  53. Amerikában már kiborult a bili az oltásokkal kapcsolatban. A hirtelen szívhalál is azóta tarolja a fiatal, makkegészséges embereket, amióta elindult a bökdösődés, egy kitudja miből kutyult löttyel. Egy amerikai kardiológus virágnyelven nyilatkozta, hogy a szív elektromos jeladóját vágja gallyra valamilyen módon a “csodaszer” és ezért dőlnek el hirtelen, az amúgy makkegészséges emberek.
    Lassan kiderül majd az igazság.

  54. Mindent alá lehet támasztani és annak az ellenkezőjét is. A fiatal / középkorú egészséges emberek hullanak mint a legyek, ez tény. Elég a napi híreket és a környezetet figyelni. Eddig nem volt ilyen. Most van. Mi ebből a tanulság?….

  55. „hullanak mint a legyek ez tény”
    És ezt az is bizonyítja, hogy Hanyistók mondja. Hihető.
    A halotti anyakönyvezés statisztikája viszont nem mutatja.

  56. Z próféta:
    A kedvedért idemásolok egy nagyon friss esetet (még rengeteg van):
    “ A Buffalo Bills 24 éves játékosa, Damar Hamlin kritikus állapotban van, azonnal félbeszakították a Buffalo–Cincinnati NFL-meccset-adták hírül a sportlapok világszerte. A kiszivárgott hírek szerint a kórházat, ahol a klinikai halál állapotába került sportoló van rendőrök és katonaság őrzi, ugyanis tartanak attól, hogy a felháborodott szurkolók betörnek oda igazságot tenni.

    Hamlin a Cininnati Bengals elleni meccs első negyedében, egy ütközés után terült el. Az rögtön látható volt , hogy nagy a baj. A helyszínen tartózkodó egészségügyi csapat fél órát küzdött Hamlin életéért, mielőtt a játékost kórházba szállították. Az NFL vezetősége egy órával az eset után úgy döntött, hogy felfüggeszti a meccset. Hamlin szívleállást szenvedett a pályán.

    Ő a sokadik, nagyon sokadik, a Pfizer szérummal beoltott élsportoló aki az elmúlt egy év alatt a nézők szeme láttára összeesett a sportpályán. A Mainstream cikkeben azt akarják az embereknek beadagolni, hogy a sportoló biztos megüthette a szívét meccs alatt és attól esett össze.

    IDE klikkelve https://airtable.com/shrbaT4x8LG8EbvVG/tbl7xKsSUIOPAa7Mx megtekinthetjük azoknak a sportolóknak a listáját, ( persze ez a lista korántsem teljes) akik azóta lettel hirtelen szívbetegek mióta beoltották őket”

  57. Hanyistók

    Vedd már komolyan a számokat:
    „idemásolok egy nagyon friss esetet” 1 esetet.

    Vs. „hullanak mint a legyek.”
    1981 ben makk egészséges ismerősöm a saját esküvője reggelén összeesett és meghalt. 22 éves szép lány volt.

    a Covid előtt a mobil telefon pusztította az emberiséget, most a védőoltás, holnap a tudjukkik…

  58. Z próféta:
    Komolytalan vagy, meg sem nézted a becsatolt listát (több mint 1000 dokumentált eset).
    Tudod mit, megnyugodhatsz és neked van igazad!
    Ne felejts el felvenni az n+1 -ik megerősítőt – szükséged lesz rá! 🙂

  59. de, tettem egy próbát:

    Matt Scherer Death Cause
    Now, the breaking and sad news is that he is no more with us and Matt Scherer Cause of Death is still not stated and shared by any of his family members and the colleagues of the deceased but it is expected that he was suffering from some illness which took his life and he lost his life.

    Másrészt: két dolog együttes bekövetkezése nem követeli meg az ok okozati kapcsolatot.

    Persze te erről azt gondolhatsz, ami jólesik.
    Mivel az elmúlt 40 évben számos védőoltást kaptam trópusi betegségek ellen, vagy szedtem pl malária megelőzésére még Lariamot is, így értékelem s védőoltásokat.
    Különösen azért mert pl friss házasként kaptam halálos trópusi agyvelőgyulladás diagnózist.

    Számtalan oltásellenes félkegyelmű van a nagyvilágban.

  60. A közeli ismerősök közül jópáran megszívták az oltás után…
    2-nél hetekig tartó köhögés, orrfolyás 1-nél többszöri eszméletvesztés, 2 50 feletti nőnél vérzés, 1-nél fullbrutál pikkelysömör, sokaknál a legkissebb megerőltetés után megemelkedett pulzusszám.
    A jó hír viszont az, hogy a legtöbben köszönik szépen jól vannak.
    Elég naivnak kell lenni, hogy valaki még mindig tolja ezt az oltásellenes dumát…

    Rajtam egyszer ment át, oltás nélkül még élek. Változatosan táplálkozom, napi 3/4 órát sportolok(izzadok mint egy ló), sokat vagyok a szabadban, elszívok 1 doboz cigit, megiszok 1-2 pálinkát.

  61. „Annyi a koronavírus-halott Kínában, hogy már nem bírják a krematóriumok – Kínában teljesen elszabadult a vírus.” Na ujra kezdik az elöadást? lesz megint „Maradj otthon” 😀

  62. 67 – Apofis:
    Kínában egy millió halottra számítanak. Ha ez nem ijesztő, akkor semmi se.

  63. 67 Tibor bá

    Szerinted visszajön a 2020 -év lezárásaival? vagy még durvább lesz?

  64. 68.
    Már nem lehet mit tenni. Napi több száz ezer új fertőzöttel, túlcsordult a rendszer.
    De majd az oltástagadók nagy ünnepe lesz, minden millió halott.

  65. 69: Tibor bá’

    Kínában a mortalitás kb 20 milió évente. Ha ebből egyet kovidra könyvelnek, az egy átlagos influenza…

  66. 73:
    „Valójában talán a fele” – mivel nem közlik, tényleg talán.

    Ezért a magyar százalékot szoroztam fel, nem ismerve a Kínai Kommunista Párt utóbbi két évi számait.

    Valahol a kettő között lehet a valóság – óvatos becsléssel.

    De USA-ból és Britektől vannak konkrétabb adatok – és főleg valódi okok(!) – is:
    #https://szkeptikuskerekasztal.com/tobblethalalozas-amirol-tovabbra-is-tilos-beszelni/

    Már akiket nem csak a talán érdekli…

  67. Az első mocskolódó fenyegetést egy magából kikelt, valamiért engem megöletni kívánó nyanyától akkor kaptam, mikor az Economist COVID kockázati kalkulátorát itt megosztva nyilvánvalóvá vált, hogy a COVID kockázata jóval alatta marad a propaganda által terjesztettnek (a SARS-CoV-2 fertőzés halálozási rátájáról pontos adatokat Ioannidis és munkatársainak elemzése ad: https://bit.ly/3IgVGJo). A másodikat akkor, mikor megosztottam, hogy azóta tragikusan elhunyt olimpiai bajnokunk valójában az Európai Gyógyszerügynökség által is kockázatosnak ítélt, százmilliárdnyi, tüskefehérjét kódoló adenovírussal oltotta be magát. Amely vakcina gyártását azóta már fel is függesztették. A harmadik fenyegetés pedig akkor jött, persze egy torna alól felmentett szánalomtól, aki nagyon keményre mocskolta magát főorvos édesanyámat zsidókurvázó, kimagasló gyógyító munkát végző nővéremet vírustagadózó ökológusok bandájában. Mindezt azért, mert megosztottam azt, amit az Európai Gyógyszerügynökség jelentése egyébként is alátámaszt: azaz hogy az mRNS-t hordozó lipid nanorészecskék összessége nem marad az oltás helyén a vállizomban. Hanem számos részecske megjelenik a test egyéb pontjain. Ennek persze orvosként az ember nagyon nem örül, de mégis ez olyan információ, amit az emberekkel meg kell osztani. Mert ha a jóvakcina a vállbavakcina is, de mégiscsak a vakcina van az emberért és nem fordítva. Ezért is fontos tudni, hogy az mRNS oltást követően szívizomgyulladást kapott fiatalok vérében szabad, ellenanyaggal nem közömbösített tüskefehérjéket találtak amerikai kutatók (a teljes tanulmány itt: https://bit.ly/3Ggd8LH). Tudjátok, ez az a tüskefehérje, ami a vérbe jutva akár vérrögösödést is tud indukálni (ld. https://go.nature.com/3jTNcho).

  68. Az Airfinity brit székhelyű egészségügyi adatszolgáltató cég becslései szerint naponta körülbelül 9000 ember hal meg Kínában a COVID következtében

  69. 76: Kedves Antal: az a bizonyos tüskefehérjét kódoló adenovírus kiürül egy idõ után, vagy bemondhatjuk a kampecát?

  70. 76 Tiborczy Antal
    Mintha szóról szóra ugyanezt olvastam volna egy szegedi kutatóorvos facebook oldalán.
    Hát igen, nem minden orvos feltétlen híve ezen kísérleti oltakozásoknak. Néhányan a véleményüket még szakmai érvekkel is alá tudják (és merik) támasztani.

  71. 78 – Infos

    Erről tanulmányt egyelőre nem találtam.

  72. 79 – Delp

    Úgy tudom e kutatóorvos itt sarlatánnak számít, szándékosan nem írtam mellé a nevét.

  73. 80. Köszönöm. Sajnos én sem. A lipidburkos injekció 4bites kódját elemezve viszont végtelen duplikációra utaló kódrészt találtam, ami nem túl vigasztaló. Remélem, tévedek…

  74. 77. Z Próféta

    Esetleg ha számolnál!
    Egyelőre közelében sincsenek a korábban produkált magyar napi átlagnak, ami 300 volt (volt közel 500 is – 2021 tavaszán).

    Vagyis 10.000.000 – 0.003% = 300
    Ugyanez a szám, ha 0.003%-al számolunk Kínában 45.000/nap lenne. Vagyis van még ahová fejlődjenek, mert most per pillanat 9000 körül vannak, ami 0.0006%.
    Úgy, hogy – leszámítva a ti fejetekben dúló káoszt – semmi Armeggedon nincs arrafelé! Csak hát megint keltitek a pánikot a sok birkában, akik arra sem veszik a fáradságot, hogy utána számoljanak, hanem egyből visítanak hogy jujjjj, 9000, micsoda mennyiségű mennyi áldozat, holott – egyelőre – a nyomunkban sem járhatnak.
    A 9000 szám kapcsán csak azt vedd alapul, hogy szakács több van a kínai hadseregben, mint katona a MH-ban.
    Az 1.5 milliárd az 1.5 milliárd. Ezzel az okos usanka sem tud mit kezdeni. Ti. ha lenne egy háború Kínával, akkor azok kb. 5x akkora és 10x motiváltabb sereget tudnának kiállítani mint az USA (nem beszélve arról, hogy egyik otthoni pályán játszana a másik idegenben!).

  75. Bendegúz

    Napi 9000 plusz haláleset, növekvő trend mellett.
    A hivatalos „néhánnyal” szemben bedöntötte a halottas ipart, hamvasztás, hullaszállitás, tárolás temetés tekintetében.
    A kórházak fullon vannak.
    Ezt lefitymálni azért elég nagyvonalú „optimizmus”

    Az oltéselleneseknek egy másik nézőpont.
    https://www.lakmusz.hu/duro-dora-is-felbukkan-az-oltasellenes-filmben-amit-milliok-neznek-most-vilagszerte/

    Mindenhol azok a csúnya statisztikák.

    Nem tudom hány szakács van a kínai hadseregben, de hogy szedőkanállal nem állítják meg a tömeges elhullást, azt készpénznek veszem.

  76. 86: Milyen kár, hogy nem tudod! Ha tudnád, akkor biztos segítene a szedőkanál…
    Ezeket a Rejtői marhaságokat honnan veszed?

  77. 87 Ábel
    Komoly forrásra alapoztam:
    „A 9000 szám kapcsán csak azt vedd alapul, hogy szakács több van a kínai hadseregben, mint katona a MH-ban.”

    Azért a napi 9000 az 20 nap alatt 90 000, 100nap alatt ott van Tibor’bá 1 milliója.
    Pusztán a lélekszám elérhetővé teszi a 6 milliót is.
    Azt gondolom hogy még januárban tömegesen fognak oltani nyugati (!) vakcinákkal a nagyvárosokban, hadseregben.
    Párthatározattal nem fogják lassítani.

    Nálunk 50ezer covid halott volt, 1milliárdnál az 5 millió lenne.

  78. Az, hogy itt nem egy természetes járványról van szó, nekem akkor vált nyilvanvalóvá, mikor a szociális média hálókon – leginkább a Twitteren – megjelentek ezek a nagyon jóemberkedő, de a mi érdekünkben a legdurvább COVID narratívát nagyon aggressziven toló „szakértői” profilok, akiknek persze seregnyi ismerősük, családtagjuk veszett oda COVID-ban. És ezekkel a történetekkel ők tömegeket nyertek meg a lezárások és az irracionális járványügyi intézkedések elfogadására és promótálására. A járványhiszériát a Twitteren elindító hadseregről azóta persze kiderült, hogy ezek jórészt kamuprofilok. És még mindig nem ismert, kik álltak ezek mögött.

    #https://sfstandard.com/technology/these-doctors-pushed-masking-covid-lockdowns-on-twitter-turns-out-they-dont-exist

  79. 86. Z Proféta
    Majd ha a többség átesik, akkor Kínában is kialakul egy fajta nyájimmunitás.
    Nyugati oltást pedig biztos nem fognak alkalmazni.
    Egyébként ott követték el a hibát, hogy szép lassan, hogy ne omoljon össze az ellátó rendszer, nem engedték rá a népre a COV19-et. Ez p. a svédeknél és sok más D-Amerikai országnál bejött, csak erről éppen elfelejt tudósítani a szajha média. Bezzeg egy Braziliai – őserdőben található – városban oxigén palackkal rohangáló személyt volt idejük reklámozni.
    A kínai hullaházak és temetkezés telítettségéről annyit, hogy egy megugró esetszám bármely országban, így náluk is többlet terhet okoz az ilyen vállalkozásoknak, mert nem erre vannak felkészülve. Bergamoban is nagyobb volt a füst mint a láng. Az olaszok eleve koporsóban temetkeznek nagyrészt, így a 10-20%-al megemelkedett esetszám miatt a „sok” doboz nem fért el a hagyományos és normál kapacitásra épített tároló helyeken. Erre fel aztán felkérték a katonaságot, hogy szíveskedjen segíteni a szállításban. Ami aztán felajánlott 10 kamiont, amin vitték nyitott platon a kamiononként fél tucat koporsót. Na ezt várta a pártatlan média. Egyből lett belőle olyan cikk/film, hogy kamionnal hordják a hullát az olaszok annyi van arrafelé. Ami igaz is meg nem is.
    Nyugodj meg, ha ettől várod Kína összeomlását, akkor jó sokat kell várnod.

    89. Tiborczy Antal
    Azok álltak e mögött a brutális megfélemlítési kampány mögött akiknek érdeke volt ez a nagy társadalomirányítási kísérlet lefolytatása és a többi ehhez köthető disznóság lefuttatása. Csak az elején kellett odategyék magukat, aztán a folyamat öngerjesztő lett. A népek maguktól kezdték el hülyíteni és riogatni egymást.
    Igaza a vírust egy kicsit menedzselni kellett, mert amint lehetett látni, egy adott lokalitásban elég hamar kifulladt – amit leginkább a fellobbanó gócok gyors (pár hetes) megszűnése is bizonyított (hogy aztán véletlenül, ugyanolyan erővel több száz vagy ezer km-re újból felüsse a fejét).
    Ahhoz, hogy most ismét beszarasák a népet, a COV már nem lesz elég, új anyaghoz kell nyúljanak. Na ezt el tudom képzelni róluk, a demokrácia bajnokairól!

  80. 90 – Bendegúz

    Én azt érzem, hogy csak idő kérdése, hogy mikor fognak bepróbálkozni újra valami vírussal (biofegyverrel). Most be van szaratva a nyugati világ a háborúval, aztán ha az már nem lesz eléggé érdekfeszítő, akkor majd jön valami új amitől félni kell…Ez lehet egy pénzügyi válság/összeomlás vagy akár újra egy vírus. Pszichikai hadviselés folyik az emberek ellen, a 2008-as gazdasági válság, majd a 2015-s menekültválság csak a bevezető volt, nagyobb fokozatba kapcsoltak és mostmár szünet sincs hagyva az események között (lásd covid és ukrán-orosz háború között tulajdonképpen nem is volt átmenet, a covid lekapcsolva és egyből felkapcsolva a háború).

    Egy kis szösszenet: Most ahogy így ezt átgondoltam, érdekes jelentősége lehet a 7-es számnak a XXI. században: 2001 (09.11) – 2008 – 2015 – 2022…Felkészül 2029?? Orbán is valami olyasmit mondott valamelyik beszédében, hogy az évtized végére nagyon komoly problémák lesznek + a WEF-es brigádnál is kitüntetett szerepe van ott 2030 körül valaminek…

  81. 91. Tiborczy Antal
    A hetes számhoz. 17*7*17 prímszámok. 2023

  82. 91.
    Igen be fognak dobni egy újabb vírust.
    Jóval erősebbet.
    Majd erre – amikor nagy lesz a baj, 100x nagyobb – össze fognak ugrani az oltás hívők és a tagadók. A most elkövetett – és utólag „véletlenül” nyilvánosságra került – félrevezetések okán sokan nem fognak oltakozni, de pont ez lesz a hiba. Mert most történetesen használna is az oltás. Még jobban meg lesz osztva a társadalom. Alapból az lesz a kiinduló pont, hogy azért nem jön vissza a korábbi élet, mert te nem oltakozol, nem vonulsz karanténba. Ez a cél. Oszd meg és uralkodj. Ki van ez találva.
    Én nem a n 7-es ciklus szerint gondolom a történések menetét. Lehet, hogy tévedek (abban valószínű, hogy igazunk van, hogy ezek az okultista, gnosztikus és kabalista körök nagyon sokat adnak a számmisztikára). Ebből kiindulva, 2008-at nem venném bele a számcsomagba. Az csak egy kísérlet volt a fedezet nélküli pénz elégetésére. Nem jött be.
    Aztán indult a kétévenkénti lépcsővel emelkedő Európa lerohasztása projekt.
    – 2015. fizetett migráns áradat (milyen érdekes egy szolgálat sem látta, hogy ez egy szervezett akció, és hogy kik szervezik),
    – 2017 klíma hisztéria a kis dilis Grétával (ezt is letolták a népek torkán – egyébként kit engedtek volna be az ENSZ és USA kongresszusba, hogy ott lepirítsa a nagyérdeműt),
    – majd 2019-ben megérkezett a COV 19,
    – hogy a sort egyelőre az ukrán bohóckodás zárja.
    Persze nem ez elsz az utolsó. Ezeket egyszerre vagy kombinálva is tudják tálalni. Ahogy a nagyérdemű idegrendszere kívánja.
    A következő felvonás, úgy 2024 magasságában az energiakrízis lesz, amit 2026–ban követni fog a nagy pénzügyi reset. Hogy mi lesz utána, na az a kérdés. Minden esetre 2030-ra elő akarják készíteni a világot egy teljesen új társadalmi berendezkedésre.

  83. A minap a Magyar Nemzet-ben jelent meg ez a cikk:

    „2022. október 10-én nagyon fontos, sőt életbevágóan fontos mondatok hangzottak el Janine Small, a Pfizer gyógyszergyár nemzetközi piacokért felelős igazgatója szájából.

    Azonban ezeknek a mondatoknak semmilyen következményük nincs azóta sem, ami több mint érdekes…

    Történt a következő: 2022. október 10-re tárgyalást tűzött ki az Európai Parlament, amelyre meghívták Albert Bourla-t, a Pfizer elnökét, hogy nyilatkozzon az Ursula von der Leyennel kapcsolatos botrányos vakcinavásárlásról és általában a vakcinával hatásosságával vagy esetleges hatástalanságával kapcsolatban.

    Bourla azonban nem volt hajlandó tanúskodni, és meglehetősen pökhendi módon még csak meg sem indokolta távolléte okát. Elküldte viszont maga helyett Janine Smallt, a Pfizer nemzetközi piacokért felelős elnökét. Sokat nem lehetett megtudni tőle a tárgyaláson, igazából ami nagyot robbant, az az volt, hogy Rob Roos holland képviselő – aki a Konzervatívok és Reformerek frakció alelnöke – a vakcinák hatékonyságáról kérdezte meg a hölgyet, arról tudakozódva, hogy vizsgálták-e a vakcinákat abból a szempontból, hogy valóban védnek-e a vírus ellen, képes-e a vakcina megakadályozni a vírus elkapását és továbbadását.

    Small erre azt válaszolta, hogy ezt nem vizsgálták, mert gyorsan kellett lépniük. Később hozzátette, gyors leveleket váltott európai államok vezetőivel a vakcinák ügyében.

    A kérdés-felelet szó szerint így hangzott:

    Rob Roos: Tesztelték-e a Pfizer C–19 vakcináját a piacra dobás előtt arra, hogy megakadályozza-e a vírus átadását?

    J. Small válasza:

    A kérdés tekintetében, miszerint piacra dobás előtt tudomásunk volt-e arról, hogy megállítja vagy immunizál, nos [haha – kicsit nevet] nem, nem volt ilyen, mert haladnunk kellett a piac sebességét követve és megértve, mi történik a piacon.

    Rob Roos egy videóban mutatta be a kérdését és a feleletet, s még így kommentálta ezt a döbbenetes választ a konzervatív képviselő: „ha nem

    oltatod be magad, a társadalom ellen vagy – ezt mondta a miniszterelnökünk.” És még hozzátette: „Nos [a Pfizer igazgatójának beismerése ellenére – F. T.] milliókat oltottak be annak a mítosznak a jegyében, hogy »másokért is teszed«. Ez mostanra vált világossá, hogy csak egy olcsó hazugság volt.”

    Erről a Pfizer-vallomásról azóta egy szót sem hallunk széles e világon. Legfeljebb az alternatív médiumokban – következmény pedig nincs.

    De ennél is rosszabb a helyzet.

    A Pfizer a vakcinával kapcsolatos mintegy 55 ezer oldalas vizsgálati dokumentumait 75 évre (!) akarta titkosítani – ez már felér egy Warren-jelentéssel a Kennedy-gyilkossággal kapcsolatban, nemde?

    Vajon miért?

    De nem sikerült nekik: egy amerikai bíróság végzésének következtében fokozatosan nyilvánosságra kell hozniuk a dokumentumokat. Az eddig nyilvánosságra kerülteket szakember ezrei (!) vizsgálják. S amit az eddigiekből kiolvastak, az nagyon nem jó hír senkinek a világon.

    Paul Craig Roberts, aki Ronald Reagan elnök alatt pénzügyminiszter-helyettes volt, saját blogoldalán – a feltárt és elemzett dokumentumok elemzése alapján – a következő megállapításokat tette:

    A Pfizer saját belső dokumentumai 1200 halálesetet jegyeztek fel az oltás következtében, és több tízezer káros egészségügyi hatást, köztük szívbetegségeket és spontán abortuszt jegyeztek fel két hónap alatt. Értsék meg, a jelentés, amelyet 75 évre zárva tartottak, az FDA-hoz [az USA Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága – F. T.] intézett szövetségi bírósági végzés eredményeként kényszerített kiadás volt. Ez a Pfizer saját belső jelentése. Nem független orvostudósok jelentése, amelyet a »tényellenőrzők« »félretájékoztatásnak« minősítenének.

    Ezek a hírek nem jók.

    Valami bűzlik nem Dániában, hanem a Pfizernél.”

  84. 93: Bendegúz
    „amikor nagy lesz a baj, 100x nagyobb – össze fognak ugrani az oltás hívők és a tagadók. A most elkövetett – és utólag “véletlenül” nyilvánosságra került – félrevezetések okán sokan nem fognak oltakozni, de pont ez lesz a hiba. Mert most történetesen használna is az oltás.”

    Rettentő fontos dologról van infód, vagy csak megérzésed? Mert ez nagyon nem mindegy!

    Honnan veszed azt, hogy „most történetesen használna is az oltás”?? Mégha feltételes módban is. Van tudomásod valami gyökeresen új vakcináról, amiről tesztelt eredmények is vannak, és amit nem kell ötödször-hatodszor végtelenszer ismételni? Vagy csak feltételezed, hogy most egy sikeresebb kisérlet következik?

    Kérdés persze mit tekintünk sikernek a nagy újraindítás és népességcsökkentés korában.

    Én addig maradok a temetkezési vállalkozók rideg adatainál…

  85. Előrelátható volt:
    Előrehaladott tárgyalásokat folytat a kínai gyógyszerhatóság a Pfizerrel, hogy gyárthassák és terjeszthessék az országban a Paxlovid generikus változatát, értesült a Reuters. A Paxlovidot a koronavírus-fertőzés kezelésére fejlesztette a Pfizer, ugyanaz a cég, amihez az mRNS-alapú covid-oltás is kötődik.

    Kicsit komolyabb mint a „Magyar Nemzet”:

    https://www.nytimes.com/2022/12/28/technology/covid-misinformation-online.html

  86. 95. Vaszil

    Nincs semmi infóm, csak megérzés. A körülmények alakulásából lehet bizonyos dolgokra következtetni.
    Ugyanis ha azt akarja valaki, hogy egy ténylegesen veszélyes helyzetben a tömegek önként elutasítsanak egy – esetleg még – hatásos védekezési módot, az azt megelőző hasonló helyzetben jól összezavarja ezeket, mint most is tette a COV19 járvány alatt (de főleg az nem volt semmi, amit az oltással műveltek). A népek szép lassan elveszítik a bizalmukat az államban, egészégügyben, na meg az oltásban is, az utólag kiderülő disznóságok miatt (EU korrupció, titkosítások, stb.). Pedig nem kellene, mert az oltások COV19-től függetlenűl fontosak. De hát a nép az birka. Ma az oltáselleneseket feszíti meg, holnap pedig az oltást támogatókat fogja.
    Ilyen előzmények után az új vírustól támadott környezetre nyugodtan rá lehet “engedni” a hatékony oltást, a többség az elején úgy sem adatja be (érthetően, mert lám mi volt a koronavírus kapcsán is). A vírusnak ennyi előny pont elég lesz. Mire a többség felébred, már késő lesz.
    A globalista elit pedig széttárja a kezét, hogy gyerekek mi oda adtuk a megoldást, nektek nem kellett!

    Az pedig, hogy egy új vírus ügyében valamiben mesterkednek, abból is következik, hogy a birka népnek mértékadónak számító médiában egyre másra nyilatkoznak a fontos emberek, hogy jön egy nagyon de nagyon ragályos és mortális új vírus. Honnan a búbánatból tudják, amikor még azt sem lehet mondani, hogy volt valaha olyan, hogy pár éven belül egymást követő globális járvány lett volna (a spanyol nátha is 100 éve volt), ami alátámasztaná ezen prognózisukat. Ha csak nem az ő kezük van benne.

    Tény, hogy ez a két évenkénti történik valami, nem a véletlenre utal.
    Kezdődött a 2015-ős szervezett migrációval, majd 2017-ben Grétikét kaparták elő, hogy aztán 2019-ben megjelenjen a vírusmizéria. És ha nem lett volna elég a nagyérdemű idegrendszerének a felfűtésére, 2022-ben beindult a háború ami szépen megalapoz a 2024-es totális energiakrízisnek (már a napokban elkezdték írni, hogy dízel olaj krízis lehet az EU-ban – persze ez is tiszta véletlenül van, nem kellett hozzá egy agyatlan önpusztító szankció). Hogy 2026-ban mi lesz a sláger, lehet tippelni. Én a pénzügyre tippelek. Az említett válságok nem múltak el, csak alaplángra lettek csavarva, de attól tartok, hogy 2030-ig valamennyit újból felizzítják. Hogy egyszerre, párosítva öntik a nyakunkba az már kérdés. Ezt addig teszik majd, amíg térden állva nem könyörgünk az új – digitális diktatúrán alapuló – társadalmi rend bevezetéséért, ahol – ahogy Klaus Schwab mondta – nem lesz semmid és boldog leszel.

    96. Z Próféta

    A Nytimes pont olyan “pártatlan” pártlap, mint a Magyar Nemzet csak a libsi-neokomcsi oldalhoz tartozik, az ő hablatyukat nyomatj, úgy hogy pont ennyire kell komolyan venni ezt a lapot!

  87. 97 Bendegúz
    Logikusnak tűnik, amit írsz. Egyben nagyon szomorú is.
    Milyen mód és esély lehetne ennek a kivédésére, elkerülésére vagy eltérítésére?
    Ez már régen nem arról szól, hogy legyen otthon pár heti tartalék élelmiszer és wc-papír. Az egyéni felkészülés, még akkor is, ha sokan és sok helyen külön-külön tetszik azt, úgy érzem, semmit sem ér.

  88. 97. Bendegúz

    Kínát is a Pfizer irányítja, hogy tőle vesznek gyógyszer licencet?
    Burkolt beismerése hogy a Sinopharm oltás csőd.
    A magyar oltóanyaggyár végül se Vosztok de Shinopharm vakcinát nem fog gyártani. Pedig nagy ünnep volt az alapkőletétele.
    Itthon a Pfizer volt a megoldás.
    Kevés esély van ezt hatékonyan eltagadni.
    Még ha ennek a fórumnak az aktív tagjai zömében oltástagadók is…

  89. 98. Delp
    Én is így látom.
    Nincs amire felkészülni.
    A végén, amikor lefutnak ezek a társadalmat megdolgozó projektek, úgy is beterelnek mindenkit a szép új világukba.
    A nehéz időszakban lehet preperkedni, elhitetni magukkal, hogy ki tudjuk vonni magunkat a rendszer hatalma alól, de ez csak önámítás. Amikor megszilárdulnak az új létközegek (digitalizált és körzetiesített városok) senkit sem fognak a falakon kívül hagyni, szépen begyűjtik a maguknak más életformát akarókat!
    Csak szólok, nem lesz tanyasi, hegyvidéki bujkálás, a drónok mindent és mindenkit látni fognak és a felfedezett bujkálókat az erre szakosodottak szépen begyűjtik.
    Úgy hogy Jövőnk fórumtárs is – bár milyen jól felkészült is – csak az átalakulás alatt fogja élvezni a maga teremtette szabadságot. Aztán ő is megy a “telekép” vizslató tekintete elé (1980 Orwell).
    Amit tehetünk, az maximum annyi, hogy a hasonlóan gondolkodó emberekkel közösséget alkotunk és mást is erre bíztatunk, hogy ha majd eljön a nehéz idő, tudjunk kire támaszkodni.

  90. 96 – Z Próféta

    Az általam idézett cikkben tényállítások vannak egytől-egyig. De cáfold meg bármelyik mondatát nyugodtan…

    De megértelek, 3 adag Pfizer után nem lehet egyszerű szembenézni a valósággal.

  91. 101.
    Óvatosan. A Biblia is a cáfolhatatlan tények gyűjteménye.

    Kína bedőlt a „szélhámos” Pfizer világösszeesküvésnek.
    Gyorsan végigmentél a Nytimes cikken.
    Számtalan védőoltásom volt/van.

    A népszerű hoaxaidról gyűjteményes cáfolatok vannak.
    Nekem a halálozási statisztikák a legszórakoztatóbbak. Igaz az egyetemen 2 félév statisztikánk is volt. Nem untatlak vele.
    Hitbéli kérdésre nincs racionális cáfolat.

  92. 102 – Z Próféta

    Melyek is az én népszerű hoaxaim?

    Mely halálozási statisztikákat tartod szórakoztatónak? Egyáltalán melyeket tartod hitelesnek? Mi a véleményed arról, hogy nem volt egy egységes protokoll ami alapján a covid halálozásokat számolták?

    +1: Mit gondolsz arról, hogy mindent benyalsz amit a mainstream media mond? Ez tetten érhető az ukrán-orosz háborúval kapcsolatos hozzászólásaidon is, csak azért kérdem…Gondolom egyszerűbb kritikai gondolkodás nélkül élni, biztosan minden úgy van ahogy a NY Times és a CNN közvetíti, ugye? Tudsz esetleg olyan területet mondani amiben a fősodorral ellentétes véleményen vagy? Avagy ez teljességgel kizárt az esetedben?

  93. 97: Bendegúz
    „Nincs semmi infóm, csak megérzés.”

    No az én megérzésem nem feltételez ennyi jószándékot. Minek? Későbbi feloldozásra számítanának korábbi bűnökért? Ha valódi ellenszert osztogatnának ugyanazok, akik előtte megmérgeztek? Semmi értelme, ez a fajta soha nem gondol bűnbocsánatra, számára nincs is bűn, csak érdek.

    Nagyobb gond inkább az, hogy az éberek és ébredők sem tesznek mást, mint mantrázzák a WEF programját, megoldást nem kínálva. Mert hogy lehetetlen ez ellen tenni. Goebbels mosolyog… Nem véletlen, hogy fogy a drog, tarolnak a pszichológusok meg a guruk.
    Pedig nem fátum vagy „idegenek” miatt jutottunk ide, hanem kemény emberi tevékenység révén, és nem is lesz változás amíg a fő pokolba vezető okot meg nem szüntetjük:
    „Az ipari civilizáció természeténél fogva egy kamatos-kamatra alapozott hosszú kifutású idejű piramisjáték. (Léte addig volt biztosított, amíg a természet kirablása és az adósok jövőjének felélése ezt biztosította, egészen addig folytatva ezt, amíg már nem marad semmi, amit tönkre tehetne, így végül összeomlik mert máshoz nem ért.) Amíg létezik, addig átmeneti és fiktív többletet termel, amelyet arra használ fel, hogy a kevesek vagyonát és hatalmát gyarapítsa, és arra, hogy kisemmizze és uralja a természetet és a tömegeket. Az ipari civilizáció ennek a végzetes útnak az apoteózisa és kvintesszenciája. A szerencsés kisebbség fényűzésre és szabadságra tesz szert, de csak a teremtett világ lemészárlásával, megmérgezésével és kizsigerelésével. Így hát egy tönkretett bolygót hagyunk rátok, amely kínkeserves létre kárhoztat benneteket, ha vár még rátok valamilyen élet egyáltalán.” – (William Ophuls)

    Néhányan már emlegetik, hogy a Jubel év a megoldás, én is:
    https://www.metaxy.hu/cikkek/nyitooldal/valoban-uj-vilagrend-fele.html

    99: Z. Próféta
    „Kínát is a Pfizer irányítja, hogy tőle vesznek gyógyszer licencet? ”

    Nem, Kína irányítja who-t a Tedrosán keresztül, ahol a globális betegségipar stratégiája és taktikája készül… 

  94. 102 Z Próféta
    A Paxlovid nem oltás, hanem antivirális gyógyszer.
    Szerintem a kínaiak nem hülyék. Nem véletlen, hogy nem az mRNS oltást akarják a saját népességüknek széles körben beadni.

  95. 103.
    Mi a definíciója a mainstream médiának?
    Hol van ennek az általánosan elfogadott gyüjteményes listája?

    A halálozási listákat (statisztikákat) már az ókori római is precízen vezette.
    Diagnózis mentesen rögzítik.
    Halott neve, halál dátuma.
    Ezt napi, heti, havi, negyedéves, féléves éves, stb oszlopokban összegzik. Város megye, ország, kontinens.
    Évről évre.
    Lehet szépen látni a változásokat.

    Nos, ezek az adatok objektíven értékelhetőek. Mennyiségi mutatók, számok. A matematika egzakt.
    Persze kevesen foglalkoznak matematikával.
    A többlethalálozási mutatók kimutatták, hogy a vírusszkeptikusok állításaival szembe nagysobb volt a többlet halálozás, mint a regisztrált (diagnosztizált) Covid halottszám.
    Az oltások, és a közegészségügyi intézkedések hatásai korreláltak a halálozási számok dinamikájával.

    Ez nem támasztja alá a „népszerű” gyilkos oltások legendáriumát. Ezerszer lerágott gumicsont.
    Várjuk inkább Jézus második eljövetelét, mert a Biblia ezen részét sem cáfolta senki.
    Én azért a tudomány vívmányait tovább használom.
    A matematika nélkül nincs természettudomány.
    A járványkezelés csak a matematikai összefüggések ismeretében hatékony.
    De hát ez mindenkinek a kisujjában van. Nem kellett hozzá egyetemre járniuk.

    Delph

    tudom, de a korszerű technológiát nem akarja/fogja átadni az USA Kínának.

    Kína eddig csak hazai vakcinákat hagyott jóvá, amelyek egy régebbi technológiát használnak, így kevésbé bizonyulnak hatékonynak a koronavírus ellen, mint a BioNTech–Pfizer vagy a Moderna vakcinák.
    Mindenesetre Németország engedélyt kapott Pfizer szállítására a Kínában élő németek, külföldiek oltására.

    Magyarországnál több Covid halott csak Peruban és Bulgáriában volt 1 millió lakosra vetítve.

  96. 103 – Tiborzy Antal

    „Tudsz esetleg olyan területet mondani amiben a fősodorral ellentétes véleményen vagy?”

    A svéd belbiztonságot érintő kérdésekben, az ottani terrortámadásokról szóló hírek illetve szakértői álláspontok tekintetében Z Próféta fajsúlyosan a fősodrású médiában nagy számban közölt híradásokkal szembeni véleményt fogalmaz meg. Igaz, ez nem azt jelenti az esetében, hogy az alternatív hírforrásoknak jobban hisz.
    Hogy úgy mondjam, elég sarklatos és autonóm álláspontot képvisel. Remélhetőleg az igazáról meggyőzi Ulf Kristersson, svéd miniszterelnök urat, aki szintén – Z Próféta szemszögéből nézve – teljesen téves és tarthatatlan nézeteket vall ez ügyben.
    Szóval dolgozunk rajta, hogy ebben a konkrét ügyben is képviselhesse a jövőben a fősodrású médiában a jelenhez képest jóval objektívebb híreket, s helyre legyen téve ez a zavaró „kivétel, ami erősíti a szabályt” kérdéskör is.

    Bocsánat a közbeszólásért, csak arra akartam rávilágítani, hogy Z Próféta is elvileg képes kritikus álláspontot képviselni a szajha média ellenében. Talán nem reménytelen eset! 🙂

    A továbbiakban nem zavarok majd kettőtök párbeszédében, csak ezt szerettem volna elmondani.

  97. 106 – Z Próféta

    Mainstream media: Könnyen összefoglalhatjuk úgy, hogy azok akik egy irányba mentek a coviddal és a mostani háborúval kapcsolatban is…Egyszerűbben: Covid-tól rettegni kell, az oltások kiválóak, fuj-fuj oltatlanok, Putyin a sátán és Ukrajna a jóságos mintaállam. Ugye körvonalazódik már, hogy mely médiumokra gondolok?

    Halálozás: A covid-ban elhunytak átlagéletkoráról van statisztika?

    Esetlegesen gondoltál arra, hogy a többlethalálozás részben annak is köszönhető, hogy a covid mánia miatt rengeteg esedékes egészségügyi vizsgálatot, műtétet elhalasztottak vagy töröltek?

    Megérte egy 0,0x% mortalitású vírus miatt leállítani a világgazdaságot és tömegek egzisztenciáját tönkretenni?

  98. 107 – Zsolt

    Köszönjük a kiegészítést:)

  99. 108.

    Kénytelen vagyok ismételni.

    A szalmabábérvelés olyan érvelési hiba, mikor az egyik vitapartner, a racionális vita szabályait megsértve a másik vitapartner torzított álláspontját támadja.

    A torzított álláspont általában hasonlít az eredetire, azonban jóval gyengébb, leegyszerűsítettebb annál. A torzított állítást a vitapartner, mivel az sokkal könnyebben támadható és sokkal nehezebben védhető, hatásosan támadhatja, annak látszatát keltve, hogy az eredeti állítást cáfolta meg.

    Ez a játék folyik itt covid és „svéd” ügyben. A nyers aadatokat nem írja felül senki szubjektív értékítélete.

    A mainstream értelmezés sajátos, a többségi (fősodratú) állítás elfogadhatatlan azoknak akik ezt tagadják és szajhamédiaként démonizálják.

    Miközben tudjuk, hogy az igazságot nem az dönti el hogy hányan mondják. A becsületet meg nem az, hogy ki a jobb/kitartó vívó.

    A járványügyi intézkedések nem voltak mentesek a politikusok érdekeitől, így azok sikeressége országonként eltérő.
    Ezt a GDP adatok segítenek értékelni.
    Persze lehet ezek nélkül is elméleteket szövögetni. Ezekre nem rezonálok.
    A vírustagadók később oltástagadók lettek.
    A halálozási statisztikák kiterjednek az életkorra is.
    Gyönyörűen látszik hogy a kínai vakcinák időseknek való hazai alkalmazása mekkora hiba volt.

    De a „fősodratú hazai szajhamédia” eladta galaktikus sikerként.
    Magyarország zuhanórepülése tovább gyorsul.

  100. Azt hiszem nincs is több kérdésem:)

  101. oltás/vírusszkeptikusok ide:

    A CanSino emlékeztető oltás Kína egyik első hazai fejlesztésű vakcinája, amely a Pfizer-BioNTech és a Moderna által nemzetközileg szabadalmaztatott vakcinákhoz hasonló mRNS-technológián alapul.

    Csütörtökön a CanSino a hongkongi tőzsdére benyújtott jelentésében „pozitív” időközi adatokról számolt be a középfázisú klinikai vizsgálaton. A CanSino szerint az mRNS-vakcina gyártásának első fázisában 100 millió adagot lehetne előállítani.
    Kicsit sárga, kicsit savanyú, de mRNS vakcina lesz.

  102. Nos akkor személyeskedés helyett maradjunk két-három év tapasztalatai után a száraz tényeknél:
    1 -Norman Fenton és Martin Neil, a kockázatértékelés és statisztikák szakértői egy decemberi kiterjedt elemzésükben arra a következtetésre jutottak, hogy „Egyértelmű jele van annak, hogy az oltási program legalábbis részben a többlethalálozási arányt okozza. Ezekkel az adatokkal a vakcinák nem tűnnek biztonságosnak.” @https://wherearethenumbers.substack.com/p/the-devils-advocate-an-exploratory?utm_source=substack&utm_campaign=post_embed&utm_medium=web
    2 – Fabian Spieker, a VAERS adatbázis elemzője Németország esetében például azt találta, hogy „Az emlékeztető [vakcinák] aránya és a 2022-es többlethalandósági arányok erősen korrelálnak egymással”.
    @https://vigilance.pervaers.com/p/excess-deaths-and-boosters-by-state?utm_source=profile&utm_medium=reader2
    3 – Az Egyesült Királyságban sem rózsás a helyzet, hiszen 2022. májusa óta heti átlag 1000 emberrel több halálozik el, mint a korábbi években. Tehát nem 2020-ról beszélünk, hanem a 2022-es posztpandémia időkről. @https://www.ft.com/content/b593116d-f948-4757-b2fa-c74adadc8b42

    4 – A Eurostat adatai szerint Magyarországon az egyik legalacsonyabbnak volt tekinthető a többlethalálozások száma az EU-ban a nyár folyamán, bár kérdéses, hogy ezek az adatok mennyire megbízhatók, hiszen az adatok szolgáltatásának mennyisége és minősége országonként változó.
    @https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/DDN-20221014-1

    Maradjunk józanok és maradjunk a tényeknél.

  103. Van abban valami nyugtalanító, ahogy 3 éve az ostobaság diktatúráját éljük. Azokét, akik egy degradáló jelzővel elintézik a másképp gondolkodókat, miközben ők maguk a modern természettudományos világkép legalapvetőbb fogalmaival sincsenek tisztában. Az elmúlt három év megmutatta, hogy az emberek nemhogy az immunbiológia, de a matematika alapvető ismereteivel sem rendelkeznek. Itt van például a modern genetikai alapú vakcinák részecskeszáma. Ez ugye már a tízmilliárdos nagyságrandbe tartozik (BioNtech 13.6, Moderna 46, Astra 50 milliárd per dózis). Ez azt jelenti, hogy ezek hatására minimum milliárdos nagyságrendben kezdenek termelni a testi sejtek idegen vírusfehérjét. Azaz tüskefehérjét. Az, hogy a tüskefehérje termelés a szervezet melyik pontján indul be az attól függ, hogy ezek a tüskefehérjét kódoló részecskék hova jutnak el a szervezetben. Az Európai Gyógyszerügynökség jelentése alapján nyilvánvaló, hogy a tüske fehérjét kódoló részecskék, ha túlnyomórészt az oltás helyén is maradnak, de kisebb részt azért eljutnak a szervezet egyéb pontjaira (máj, lép, mellékvese, ovárium stb). A fenti részecskeszám mellett a részecskék 10%-ának perifériára való eljutása is milliárdos nagyságrendet jelent. Ez önmagában nem lenne aggályos, ha nem létezne egy emberi immunrendszer, aminek egyik alapvető funkciója pont az, hogy a vírusantigéneket termelő sejteket kiszűrje és elpusztítsa. Ugye itt jön be az a rész, amit a New York Times felvilágosító anyagain és a szakirodalmon kívül a média és a médiában megszólaló szakértők egyaránt elhallgatnak (ill. bizonyára nem is tudnak). Vagyis hogy az immunrendszer megfelelő sejtjei, így a citotoxikus limfociták vagy a természetes ölősejtek pont azért járőröznek a szervezetben, hogy az idegen vírusfehérjéket felismervén az idegen vírusfehérjéket termelő sejtek elöljék. Magyarán a genetikai alapú oltások hatására tüske fehérjét termelő sejtek a saját immunrendszer elimináló funkciójának esnek áldozatául. És valahol visszás, hogy pont ezen oltások hatékonyságát, azaz a mindennél jobb antitest termeltető képességét biztosító sejthalált tagadják világszerte. Hisz a vírusfertőzésekből ismert: egy vírus minél több sejtet fertőz meg, az immunrendszer annál több saját sejtet eliminál. És mivel a sejthalál nem egy optimális állapot, ezért hogy a következő fertőzéskor sejtpusztulás ne jöjjön létre, így a szervezet közömbösítő ellenanyagokat termel, amik az újra a szervezetben megjelenő vírus kitüntetett pontjaihoz, azaz a vírusantigénekhez kötődve közömbösítik a vírust. Még mielőtt az meg tudná fertőzni a szervezet sejtjeit. Magyarán minél nagyobb mértékű sejtpusztulás következik be a vírusantigén-termeltetés hatására, annál több ellenanyag termelődik a szervezetben. Ezt az alapvető mikrobiológiai tényt valamiért sem a szakértők, sem a média nem árulja el a közvéleménynek (valószínűleg nem is tudják). Az, hogy az idegen vírusfehérjét termelő sejteket az immunrendszer saját sejtjei pusztítják el pedig olyan mikrobiológiai alapigazság, ami miatt a vírusos megbetegedések valójában létrejönnek. Vírusfertőzés során is azért leszel beteg, mert a szervezetben a vírust termelő sejteket az immunrendszer eliminálja. A széteső sejtek hatására létrejövő gyulladás pedig létrehozza a vírusfertőzésre jellemző betegség tüneteit. Aki azt hirdeti, hogy az immunrendszer az idegen vírus fehérjéket termelő sejteket NEM ÖLI MEG, az gyakorlatilag nem más mint egy VÍRUSTAGADÓ. Az immunrendszer által elpusztított, széteső sejtekből pedig számos alkotóelem képes a vérbe jutni. És ha a sejtszétesés épp egy idegen vírusantigén, azaz a tüskefehérje termelés miatt következik be, akkor a testi sejtek által termelt tüskefehérje is megjelenik a vérben. Az mRNS oltást követően szívizomgyulladást kapott fiatalok vérében napokig keringő szabad, ellenanyagokkal nem közömbösített tüskefehérjék száma pedig 435897435897 db . Mivel ezen fiatalok vérében (plazmájaban) detektált szabad tüskefehérje koncentráció 34 pg/mL. A tüskefehérje tömege 141 kDa. Ez 2.34 e-19 gram. Egy emberben kb 3 L plazma van. Az 3000 mL. 34 pg x 3000 mL egyenlő 102 ng (nanogram) szabad tüskefehérjével. 102 ng-ot elosztva egy tüskefehérje tömegével, 2.34 e-19 grammal az pontosan 435897435897 db fehérjét jelent. Ami közel 436 milliárd darab fehérje. Amiről manapság mindenki, akár a legalapvetőbb természettudományos ismeretek nélkül is pontosan meg tudja mondani, hogy mit fog csinálni. Miközben a legtöbben még azt sem tudják, hogy az idegen vírus antigéneket termelő sejteket a szervezet citotoxikus limfocitái és természetesen ölősejtjei elpusztítják. Ja és még valami. Ez a poszt nem azért született, hogy a genetikai alapú oltások mindennél hatékonyabb ellenanyag termeltető képességét megkérdőjelezze. Épp ellenkezőleg. Az tagadhatatlan. Hanem hogy tiszta vizet öntsön a pohárba olyan alapvető természettudományos ismeretekről, amiket ma már a szakirodalmon kívül szinte mindenkit tagad. Arról pedig nem én tehetek, hogy ezek az ismeretek kihaltak a média által etetett közvélemény tudásából.

  104. Magyarország 5054 covid halott/1 millió lakossal 3-ik a világranglistán.

    A legintenzívebb oltási kampány a járvány kellős közepén történt.
    Két dolog együttes bekövetkezése nem követel meg ok-okozati összefüggést.
    Itt a korreláció csak időbeli egybeesés.
    Az oltottak halálozási adatai ugyanis nem a halandóságot, hanem a túlélést növelte.
    Vagy szerinted ezek méreginjekciók voltak?
    Kezdem igazolva látni az okát a Fidesz sikereinek.

  105. A telex.hu félretájékoztatása a szívizomgyulladással kapcsolatosan
    *
    A hírük szerint (#https://telex.hu/sport/2023/01/06/nousszair-mazraoui-marokko-covid-katari-vilagbajnoksag-szivburokgyulladas-bayern-munchen) a focisták Covid19 betegség szövődményei miatt szenvedtek szívizom- és szívburokgyulladásban (másnéven: myocarditis és pericarditis). De az is lehet, hogy a Covid19 oltás miatt. Nem érthető, hogy mi alapján zárják ki ezt az eshetőséget.
    *
    Idézzük az Európai Gyógyszerügynökség ma letöltött leírását a Pfizer/BioNTech Covid19 oltásáról (ennek a neve: Comirnaty, a dokumentum neve: Comirnaty : EPAR – Product information, link, magyarul is letölthető: #https://www.ema.europa.eu/en/medicines/human/EPAR/comirnaty):
    *
    „Myocarditis és pericarditis. A Comirnaty alkalmazását követően a myocarditis és pericarditis fokozott kockázata áll fenn. Ezek a betegségek akár az oltást követő néhány napon belül is jelentkezhetnek, és kialakulásuk általában 14 napon belül megtörtént. Gyakrabban figyelték meg őket a második oltást követően, és nagyobb gyakorisággal a fiatalabb férfiaknál.”
    *
    A Covid19 betegség és a Covid19 oltás is növeli a szívizom- és szívburokgyulladás esélyeit. Nem tudjuk melyik jobban: vannak biztató, de vannak aggasztó jelek is, amik szerint az oltás káros következményei egyáltalán nem elhanyagolhatóak ezen a téren. De amit biztosan nem tudunk látatlanban, az az, hogy egy adott egyénnél éppen melyik okozta a bajt. A telex.hu újságírója sem tudja.

  106. További adatok és dokumentumok :

    1 – Bár 2020. óta tudhatunk a szerek veszélyeiről, a súlyos mellékhatásokról, igazán 2022-ben kezdett kirajzolódni, hogy mit is jelent az eddigi talán legnagyobb emberiségen elvégzett kísérlet. Mi más okozhatna ekkora ugrást fiatal, egészséges szervezetek szív- és érrendszeri megbetegedéseiben és halálozásaiban? Ha nem lenne óriási probléma, miért kérvényezné videó üzenetben (@https://twitter.com/DrAseemMalhotra/status/1603757880221499394?s=20&t=eXwt3wgoWr6QHnV-9OtA_Q) a Nemzetközi Érsebészeti Társaság elnöke, hogy állítsák le az mRNS vakcinákat, megelőzve a további szükségtelen kardiovaszkuláris károkat?

    2 – Miért kéri Angus Dalgleish, a londoni St. Georges Kórház Orvosi Karának onkológus professzora is a leállítását a szerek alkalmazásának? @https://twitter.com/robinmonotti/status/1610199630545039363

    3 – Miért vezette be épp szeptember végén Kalifornia Állam kormányzója az egészségügyi cenzúra törvényt, ami megakadályozza, hogy orvosok a COVID narratívától eltérő információt osszanak meg egymással? @https://libertyjusticecenter.org/media/ab-2098/

    4 – Vagy miért bátorítja Új Zéland hatósága, hogy barátok, családtagok feljelentsék egymást, ha a kormány által összeesküvés-elméleteknek titulált témákkal foglalkoznak? Ha pedig nem a vakcinák okozzák a többlethalálozást, akkor a vezeték nélküli kommunikációs rendszerek tudományos szakirodalomban felvázolt esetleges káros élettani hatásait látjuk megtestesülni? @https://twitter.com/juneslater17/status/1604552854777339904?s=20&t=Mdwksun0hJ2purTeVClzag

    Nem kérdés…

  107. Tia ilyenkor mindig szabadságon van? Annyira vágyom arra, hogy hatalmas tudásával, orvosként, tételesen cáfolja a fentieket.
    Ez valahogy mindig elmarad.
    Pedig ha valaki, Ő tudja a tutit…

  108. 120.
    A végét is elolvastad?
    A vizsgált 50 000 es oltott, többször oltott populációban annyira kevés volt a súlyos eset, hogy statisztikailag nem is lehetett értékelni. Halottakról nem is írt.

    Ha ez a kockázata az vakcináknak, akkor ezzel kit lehet eredményesen riogatni?

  109. 120-121

    John Lorimer Campbell angol YouTuber és nyugdíjas ápoló, ezen a szinten már lényegtelen

  110. 121. Z Próféta

    Tehát akkor nyugodtan el lehet kapni a kovidot, mert csak enyhe lefolyású lesz. És mi a helyzet a long coviddal, post coviddal?
    Tulajdonképpen mire is jó a vakcina?
    Volt néhány érdekes mondat, ízlelgesd őket.
    „The association of increased risk of COVID-19 with higher numbers of prior vaccine doses in our study, was unexpected.”
    „This is not the only study to find a possible association with more prior vaccine doses and higher risk of COVID-19.”

  111. „A COVID-19 megnövekedett kockázatának és a korábbi oltási dózisok magasabb számának összefüggése vizsgálatunkban váratlan volt.”
    „Nem ez az egyetlen tanulmány, amely lehetséges összefüggést talált több korábbi vakcina adaggal és a COVID-19 magasabb kockázatával.”

    Én ezt annak a számlájára is írom, hogy aki beoltatta magát, az könnyelműbben kezelte az egészet, köszönhetően az idióta „reklámozásnak”…
    Az orvosok se nagyon tájékoztattak, mi fán terem…
    Anyósom beoltatta magát, aztán ment a nyugdíjasklubba trécselni, gondolván, már nem kaphatja el… Elkapta.

  112. Ki kell, hogy ábrándítsalak.
    A vakcinázás „csak* az enyhébb lefolyásra garancia.

    A maszk az átadás valószínűségét csökkenti, nem „szűri ki” a vírust.

    Mit szeretnél állítani?
    Engem, mint másokat is utólért a Covid, 3 oltás után is. Orvosi ellátást nem igényelt, lázam nem volt, cimborámnak volt 39es láza és szaglás és ízlelésvesztés.
    Nincs long covidunk.
    Nekem frisebb volt a 3-ik Pfizerem, szemben vele magas D vitamin szérumszintem van és lowcarb alapon kajálok.
    Nem zárom ki hogy legyen ismétlő oltásom. Halt bele az oltatlanságba több ismerősöm. Oltott egy sem.

    itthon egyetlen terhes kismama sem halt bele covidba, mind Pfizert kapott.
    Aki nem oltat, nem oltat. De hogy erre büszke?
    A kanyaró oltás jól mutatja hogy mire vezet a sok tanulatlan okoskodása.
    Na részemről nincs ebben több.
    Beszéljünk a lapos föld bizonyítékairól?

  113. 125. ZP
    Ahogy Vaszil mondta, ezen a szinten ez már nem oszt, nem szoroz. Csak arra akartam rávilágítani, hogy hogyan lehet benneteket a saját virgácsotokkal elfenekelni.
    Hiszen ti a megnövekedett kardiovaszkuláris problémákat a covid számlájára írjátok.
    Hívőkkel nem érdemes és nem is lehet vitatkozni.

  114. read only

    „megnövekedett kardiovaszkuláris problémákat a covid számlájára írjátok”
    Hát nem, én biztos nem. (ez is a szokásos szalmabábérvelés részedről. Uncsi.)
    Ezek a problémák a civilizációs tünetegyüttesek között trendszerűen szaporodtak fel az 1900 évek kezdetétől, kéz a kézben a cukorbetegség terjedésével.
    Ez nem a coviddal kezdődött.

    De ez itt off topik.
    Régen vérremenő viták mentek itt, az okos Jánoska pedig belehalt. Hiába lett kikiáltva a téma mindentudójának.
    A hívők az érvelési hibáikból jól felismerhetőek.

  115. 127. ZP

    Nem akarom itt fosni a szót, mert teljesen felesleges. Viszont ha már te jössz érvelési hibákkal, akkor ha hívjam fel a figyelmedet a terelésre, mint hamis érvelésre.
    Mindannyian nagyon jól tudjuk, hogy itt nem az étolaj és társaiból eredő, lassan ölő civilizációs betegségekre gondoltunk.
    Most pedig megfejelheted ezt is egy nárcisztikus okoskodással, tied lehet az utolsó szó.

  116. Személyeskedés:
    argumentum ad hominem, szó szerinti fordításban személy elleni érvelés) egy érvelési hiba, melynek során valaki a vitapartner személyét kritizálja, sértegeti.

  117. Hát fiúk, nekem ez a szívizomgyuszi talány a következőképpen zajlott: már korán jöttek olyan hírek, hogy pl. fiatal sportolók között is meglepően sok enyhe, tünetmentes szívizomgyuszit találtak a szintén tünetmentes covid pozitívak között. De nem az oltásra gyanakodtak. Nem is volt még oltás. Annak gyanusításával sajnos meg kellett várni a létrejöttét és azóta kell pótolni ezt a lemaradást. 🙂

  118. 131 – Csont

    Akkor ismételjünk:

    „Idézzük az Európai Gyógyszerügynökség ma letöltött leírását a Pfizer/BioNTech Covid19 oltásáról (ennek a neve: Comirnaty, a dokumentum neve: Comirnaty : EPAR – Product information, link, magyarul is letölthető: @https://www.ema.europa.eu/en/medicines/human/EPAR/comirnaty):
    *
    “Myocarditis és pericarditis. A Comirnaty alkalmazását követően a myocarditis és pericarditis fokozott kockázata áll fenn. Ezek a betegségek akár az oltást követő néhány napon belül is jelentkezhetnek, és kialakulásuk általában 14 napon belül megtörtént. Gyakrabban figyelték meg őket a második oltást követően, és nagyobb gyakorisággal a fiatalabb férfiaknál.”
    *
    A Covid19 betegség és a Covid19 oltás is növeli a szívizom- és szívburokgyulladás esélyeit. Nem tudjuk melyik jobban: vannak biztató, de vannak aggasztó jelek is, amik szerint az oltás káros következményei egyáltalán nem elhanyagolhatóak ezen a téren. De amit biztosan nem tudunk látatlanban, az az, hogy egy adott egyénnél éppen melyik okozta a bajt.”

  119. Szép napot mindannyiunknak.

    Rettegjünk!!! Jön, újra jön…
    Ma valószínűleg az utolsó egynapos kiránduláson veszünk részt.

    125. Z Próféta
    ” Aki nem oltat, nem oltat. De hogy erre büszke? ”

    ΛΟΓΟΣ ΩΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ.

    /https://m.facebook.com/photo.php/?fbid=1823466124688293/

    Nyilvánosan leköpte – lehülyézte – önmagát a T.V. szakember.
    Ötszörösen oltott, 15 napot feküdt a kórházban és majdnem elpatkolt.

  120. 133. ZP

    Hát igen…3 Pfizer után én is kb. ebbe bíznék.

    Idézem Vaszil-t: ” Ha nem lenne óriási probléma, miért kérvényezné videó üzenetben (@https://twitter.com/DrAseemMalhotra/status/1603757880221499394?s=20&t=eXwt3wgoWr6QHnV-9OtA_Q) a Nemzetközi Érsebészeti Társaság elnöke, hogy állítsák le az mRNS vakcinákat, megelőzve a további szükségtelen kardiovaszkuláris károkat?”

  121. 134:
    Nem igazít el senkit, ködösítés, mert pont a lényeget nem tartalmazza, hogy mennyi volt ebből oltott és mennyi oltatlan.
    De bőven van viszont benne szó hipotézisről és feltételezésről…

  122. Damar Hamlin-t említettétek.
    Nézzétek meg a videót az ütközésről: #https://www.youtube.com/watch?v=ipr2f656mtA
    A fekete 85-ös játékos sisakja ütközik a mellkasának. Hamlin a fehér 3-as játékos.
    Őt egyértelműen egy szívre ható erős ütés érte mellkasnál. „Magyarul”: precordiális ütés.
    Azt úgy köszönöm szépen… A tüdeje sem maradhatott érintetlen, én oda feltételeznék egy légmellet pluszban. És akkor még enyhén saccolom a helyzetet hogy nem kapásból aorta rupturát látok bele..

  123. Vaszil
    Te ebből mire következtetsz?

    Lehetséges ugyanis, hogy az immunrendszer, amely eredetileg a vírus kiirtása céljából lépett működésbe, végül az egészséges sejteket is megtámadja. Ezek az autoimmun folyamatok azt is magyarázhatják, hogy a myocarditis és más gyulladásos folyamatok vagy szervi károsodások miért lépnek fel sokszor csak hetekkel vagy hónapokkal azután, hogy az illető látszólag már felépült a betegségből.

    Hozzáteszem, hogy a vakcina éppen az immunrendszerre hat. A vérben keringő ellenanyag, illetve az emlékező sejtek nem tudják megakadályozni a vírus szaporodását az orr- és szájnyálkahártya sejtjeiben.

    Így akár tünetmentesen lehet átvészelni a fertőződést, kisebb vírusszámot ürítve, csökkentve az átadás kockázatát.
    Ezt több milliárd oltás (mRNS) eredménye igazolja.
    Ezért másolja Kína is a bevált mRNS technológiát.
    Mivel az adatszolgáltatás folyamatos így bizonyos a Pfizer/Moderna oltások életmentő szerepe.
    Mivel nem kötelező, így szabad a gazda.
    Engem sem kényszerített senki hogy beálljsk egy 400m hosszú sorba, a Vasas Szent Péter utca, Pulcz utca végén.

  124. 137 – Tia

    Az NFL-ben kb. minden meccsen vannak ilyen ütközések.

  125. Közkívánatra:
    „Az US Centers for Disease Controll and Prevention (CDC) közölte, hogy szívbetegség 12,6 eset / millió embernél fordult elő, akik vagy Pfizer / BioNTech, vagy Moderna oltást kaptak, ami magasabb, mint az általános populációban várható lenne. ”
    Azt ki ki számításba veheti, hogy az oltatlanul Covidon átesetteknél, ez a probléma hatványozott, miközben a halálos kimenetelek/kórházi kezelések csak az oltatlanokat érintette. (pfizer/moderna oltás esetén)
    Persze ettől még ki ki retteghet a nano chipektől, a BillGates halálinjekciójától, vagy a tudjukkiktől a pirézekig.

    Mint tudjuk itthon világszínvonalú az orvosi ellátás, mint a labdarúgás.
    „Mindenkit meg fogunk gyógyítani!” by Orbán et Urbi

  126. 139.

    Szülések is vannak több családban, mégis van aki belehal… Van aki 100évig él dohányosan, más 30 évesen tüdőrákot kap annyitól..
    Ha az a srác nem ütközik akkor, akkor most nincs az ITO-n. Nem kellett ehhez sportolónak sem lennie.
    Fehér Miklós idejében nem volt se Covid se oltás, se nem ütközött.
    Mentőztem ahhoz eleget hogy sokat lássak.

  127. 4:10-től:
    #https://www.youtube.com/watch?v=B5E1CC721AE

  128. 138: Z. P.

    Feltételezésekből és hipotézisekből csak sz következik hogy további adatok és korelációk szükségesek.
    Ja, és mellesleg kontrollcsoportként minden esetben kb. azonos számú véletlenszerű mintavételezéssel oltatlanokat is vizsgálni. Egybemosni ma már ez szándékos emberölés esete…

    Lehet pl. a szívizomgyulladás többlethalálozásával kapcsolatban a vezeték nélküli kommunikációs rendszerek tudományos szakirodalomban felvázolt esetleges káros élettani hatásait is vizsgálni
    @https://twitter.com/juneslater17/status/1604552854777339904?s=20&t=Mdwksun0hJ2purTeVClzag

    De tudom, innentől laposföldhívő vagyok 🙂

  129. Vaszil
    Tökéletesen egyetértek veled!
    Adatok nélkül csak spekulációkra alapozottak a riogatások.
    Az adatok eddig azt mutatják, hogy kimagaslóan hatásosak Pfizer/Moderna oltások a kórházi kezelés és a halálozás elkerülésében, még ha az 1 millió oltott esetében 2-3 embernek lesz átmeneti kardioviszkuláris tünete szemben a populáció átlagával, az oltás által provokált immunválasz miatt.

    A számok nem tévednek.

  130. 144 – ZP

    Tulajdonképpen mi bizonyítja ezeknek a vakcináknak a hatásosságát? Csak azért kérdem, mert nem csökkentek szignifikánsan a covid halálozási adatok 2022 februárjáig. Akkor jött ugye Putyin és véget vetett a covid-nak…Ez is milyen érdekes egybeesés.

    Továbbá azt sem értem, hogy milyen meggondolásból kezdték el oltatni a gyerekeket, miközben ebben a korcsoportban nagyobb esélye van annak, hogy a vakcinától lesz komolyabb problémájuk, mint annak, hogy a covidnak lesz súlyos lefolyása náluk. Természetesen kizárólag Pfizer-rel…mi mással ugye…Én inkább levágattam volna mindkét kezem, mint hogy a kisgyerekemnek beadassam.

  131. 145.
    Ne haragudj, de nincs energiám ehhez. Minden adat a rendelkezésedre áll ahhoz kapj választ.

    Magyarországon igazolt Covid halott 50 000.
    mRNS alapú vakcinával oltott Covid halott ( az oltást követő 2 hét után) nulla.
    Keress rá hogy hány éves volt a legfiatalabb Covid halott. És nem kötelező az oltás.

    Mitől félsz?
    A jogosítvány hosszabbításhoz néznek vércukrot. Ujjbegyből vett vércseppből vagy vizeletből.

    Mondom gyorsan persze, itt az ujjam. Meglepődött a dokicsaj, 100 ból nincs 10 aki a szúrást választja.
    Felnőtt emberek a vértől vagy a tűtől rettegnek?

    Szerinted a védőoltás veszélyesebb vagy a Covid?

  132. 146 – ZP

    „Magyarországon igazolt Covid halott 50 000.
    mRNS alapú vakcinával oltott Covid halott ( az oltást követő 2 hét után) nulla.”

    Hm…ezt ugye te sem gondoltad komolyan?

    Igen, én határozottan veszélyesebbnek tartom az mrns vakcinákat, mint a covid-t.

  133. De. Komolyan.

    Ráadásul a halálozási számok szerint valójában többen haltak meg. (Minden uniós országban alulmérték a Covid halálozást)

    Szerinted most Kínában mi történik? Követed?

  134. 148 –

    Tehát te azt állítod, hogy akit mRNS vakcinával oltottak, közülük egyik sem halt meg Covid-ban…Érdekes. Mivel csak az én ismeretségi körömben tudok 2 ilyen személyről.

    Egyébként mire alapoztad ezt az állapításod? Mivel, hogy a haláleseteknél nem tüntették fel a nyilvános statisztikákban Magyarországon, hogy ki volt közülük oltott, ki nem, azt meg végképp nem, hogy mivel oltották be az adott személyt.

    „Ráadásul a halálozási számok szerint valójában többen haltak meg. (Minden uniós országban alulmérték a Covid halálozást)”

    Valóban? Szerintem inkább túlmérték, mert boldog-boldogtalant beleszámoltak, olyanokat is akik nyilvánvalóan nem a covid-ba haltak bele.

    Kínában az történik, hogy az emberek hosszú hónapokig be voltak zárva, ezáltal az immunrendszerük nem volt ‘edzésben’, majd most összeengedték őket és elkapnak minden szart.

  135. 149 – T.A.:
    Szerintem ez hülyeség: „Kínában az történik, hogy az emberek hosszú hónapokig be voltak zárva, ezáltal az immunrendszerük nem volt ‘edzésben’, majd most összeengedték őket és elkapnak minden szart.”

  136. 150.
    persze hogy az.
    95% állítólag a kínai átoltottság. Most meg arat a Covid. Vagyonokat fizetnek a Pfizer gyógyszerért, és gyorsítva engedélyezik az mRNS vakcinájukat.

    itt meg egyesek azon huppögnek, hogy ez covid hiszti.
    Beszarok.
    Mindegy, elengedem.
    Hitbéli kérdésre nem adnak választ az adatok sem.

    Kína több mint 1000 közösségi médiafiókot szüntetett meg – némelyiknek több millió követője van –, amelyek bírálták a kormány Covid-politikáját.

  137. Tehát szerintetek, ha valakit bezárnak 8-10 hónapra, utána kiengedik és az immunrendszere ugyanúgy fog működni, mint a bezárás előtt…Hát persze.

    Kínában közel sincs egyébként 95%-os átoltottság.

    Z Próféta, továbbra is várom a választ ezekre:

    „Tehát te azt állítod, hogy akit mRNS vakcinával oltottak, közülük egyik sem halt meg Covid-ban…Érdekes. Mivel csak az én ismeretségi körömben tudok 2 ilyen személyről.

    Egyébként mire alapoztad ezt az állításod? Mivel, hogy a haláleseteknél nem tüntették fel a nyilvános statisztikákban Magyarországon, hogy ki volt közülük oltott, ki nem, azt meg végképp nem, hogy mivel oltották be az adott személyt.

    “Ráadásul a halálozási számok szerint valójában többen haltak meg. (Minden uniós országban alulmérték a Covid halálozást)”

    Valóban? Szerintem inkább túlmérték, mert boldog-boldogtalant beleszámoltak, olyanokat is akik nyilvánvalóan nem a covid-ba haltak bele.”

  138. “ Kína több mint 1000 közösségi médiafiókot szüntetett meg – némelyiknek több millió követője van –, amelyek bírálták a kormány Covid-politikáját.”

    Munkásököl vasököl, mindig oda súlyt, ahova köll! 🙂
    A Párt árgus szemekkel figyel, és kíméletlenül eltávolítja azokat az ellenvéleményeket (és embereket), amelyek veszélyeztetik a globális népességcsökkentő projekt végrehajtását.

  139. 154 – Valaki

    Én sokkal komfortosabban érzem magam 3-4-5-6 Pfizer (vagy bármiféle covid oltás) nélkül, mint érezném magam ellenkező esetben.

    Nem lehet egyszerű azzal a tudattal élni, hogy benne van a pakliban az, hogy át lettem verve + emellé még az is lehetséges, hogy önszántamból károsítottam a saját egészségem.

  140. 155 – T.A.
    Hétvégeken átlagosan 3 ember hal meg közlekedési balesetben. Tehát, ha gépkocsiba ülsz ekkora eséllyel halsz bele. Eszedbe jutott már, hogy inkább otthon maradsz? Biztos nem. Akkor miért ódzkodsz az oltástól? Az élet veszélyes üzem, bármikor belehalhatsz valamibe. Az oltatlanság halálosabb, mint az oltottság. Oltás a helyes döntés.

  141. Tibor’bá
    Az, hogy fél/tart az oltástól valaki az nem probléma. A terjesztett ostobaságok jelentik a gondot, ami másokat elriaszt/meggyőz és belebetegszik, belehal. Ettől nem félnek?

  142. 157 – Tibor bá

    Egyszerűen azért, mert rengeteg a hazugság, elhallgatás, sunyiskodás van/volt ezekkel az oltásokkal kapcsolatban, csak a vak nem látja, hogy itt valami nem stimmel. Az ember pedig nem tesz olyat, amivel kapcsolatban rossz az előérzete, főleg a saját testével nem. Ezen kívül, amit a mainstream ennyire tol egységesen egy irányba, ott kigyullad az ember fejében az a bizonyos piros lámpa.

    158 – ZP

    Nem gondolom, hogy ostobaságokat terjesztettem volna, egyszerűen úgy gondolom, hogy nem ment el mindenkinek az esze és komoly, elismert kutatók vannak akik az én álláspontomat támasztják alá.

    Te írtad pl. ezt az ostobaságot is: “Magyarországon igazolt Covid halott 50 000.
    mRNS alapú vakcinával oltott Covid halott ( az oltást követő 2 hét után) nulla.”

    Plusz ezt is: “Ráadásul a halálozási számok szerint valójában többen haltak meg. (Minden uniós országban alulmérték a Covid halálozást)”

  143. Meggyőztél. Ha Te állítod akkor ostobaság. Ultima ratio.
    Mea culpa!

  144. 159: Tiborczy Antal

    Nekem az elejétől bűzlik ez a vírus-sztori, ahogy a háborúsdi is. Olyan szinten vagyunk megvezetve, hogy nem is csoda ha csak pár ember kap szagot. A tömeg ebben a helyzetben nem akar kirekesztett lenni, nem foglalkozik az „ellenkező bizonyítékok” fárasztó tanulmányozásával, hanem szépen meggyőzi önmagát. Ki szeret évekig bizonytalanságban élni?? Ezt látom itt is. Senki sem reagál egy olyan dokumentum-gyüjteményre, mint amit megosztottam korábban
    (#https://szkeptikuskerekasztal.com/tobblethalalozas-amirol-tovabbra-is-tilos-beszelni/)

    Én már nem foglalkozom saját rokonaimmal se, elengedtem ezt a témát…
    Legyen mindenkinek a saját hite szerint.

  145. Vaszil fontos lépést tettél a mentális prepping terén. (Ezt komolyan írom, semmi irónia vagy gúny!!!) A témakörben nem különbözik a véleményünk.

    Z Próféta nem Horváth Csongor? Ha nem, attól még elképesztően káros hatással van erre a blogra, de ez legyen Tibor bá’ gondja… az viszont feltűnő, hogy alig vannak régi nevek a hozzászólók között; szerény személyem most csatlakozik azon táborhoz, akik csak read only, vagy be sem néz.

  146. 162. Jövőnk
    Én, read only, kérlek ne légy read only, mert miattad is olvasom ezt a blogot. 😀
    Manga is nagy ritkán benéz, de akkor igen értékes, velős hozzászólásokat hagy maga után.
    Való igaz, hogy a htka-t jellemző picsogás, felfuvalkodás senkinek nem hiányzik, sokakat elriaszt. Az információs háború jegyében ezt a felületet is elárasztották a trollok, ügynökök.

  147. Read only (163.) éppen ez a baj: háború van…
    … ilyenkor trollok, ügynökök és hülyék helye a virtuális gödör (lenne, de nem ez történik).

    Megismétlem – bármi legyen is Tibor bá’ személyes véleménye a mindmeghalunkról és a szuriról – brutálisan jól leírta és summázta a helyzetet:

    1. Oroszország nem veszíthet, ha veszít = atom
    2. Amerika nem engedi nyerni Oroszországot, most már a bukására feni a késeit.

  148. Tibor bá’-nak sincs könnyű dolga, mint házigazdának és moderátornak. Én sem vagyok különösebben a cenzúra híve, hiszen mint „ótástagadó”, hirtelen ott találtam magam a megbélyegzett oldalon. Itt a virtuális térben a hülyéket egyszerűen csak át kell ugrani.

    Ami a veszélyeket illeti, az atomháborús kockázat és a klímamegfutás nagyon elkezdtek fej-fej mellett haladni. Lehet, hogy nem véletlenül? Bár tudom, néhányan úgy vélik, nincs is megfutás, HAARP-al csinálják…

  149. 164 – Jövőnk:
    Én megengedőbb vagyok mit te, mert a rendkívüli időkben sokan em tudják mi csináljanak.

  150. Ha területi veszteséget nem szenved Oroszország, akkor nem veszít.
    Amikor bemondja hogy elérte a kitűzött céljait, visszavonul a 2022.02.24 határaira.
    Kijelenti hogy vége a speciális műveleteknek.
    Minek kéne ehhez atom.
    A szakadár területek demilitarizált területek, ukrán fennhatóság, ENSZ békefenntartók.
    Ehhez nem kell atom.
    A Krímen az évszázad végéig maradhat a Szevasztopoli támaszpontja..
    Vagy valami hasonló.
    Minden csak kommunikáció kérdése.

  151. Akinek van fordítója, töltse le, és olvassa el, szakmunka, arról szól, hogy lehetett volna megelõzni 20 000 ember halálát Szlovákiában. A legfõbb ügyész vizsgálatot indított az ügyben:

    https://healthcareconsulting.sk/novinky/studia-nadumrtnost-na-covid-19

    Én az elején megmondtam, vissza lehet, vagy nem lehet… keresni, mindenki, minden kérdésére választ kap az anyagban.

  152. Ezt még be kell írnom, hogy jogilag feddhetetlenek legyünk:

    PAŽITNÝ P., KANDILAKI D., LÖFFLER Ľ., ZAJAC R. (2022): A COVID-19 okozta túlhalálozás az egészségpolitikai döntések kontextusában (2020-2022 év)

    És figyelemfelhívásként:

    Pažitný azt is kijelentette, hogy „az adatok azt is megmutatták, hogy a túlélési prognózist javító kulcstényezők a COVID-19 megerősítését követő 14 napon belüli háziorvossal való kapcsolatfelvétel, az ATC csoportokba tartozó kiválasztott gyógyszerek felírása, a védőoltás és a betegség korábbi leküzdése volt, de például a nem is. Másrészt egy másik súlyos diagnózis (pl. onkológiai betegek) jelenléte, idősebb életkor, a már kritikus állapotban lévő beteg sürgősségi vizitje, valamint a véletlenszerūen felírt antibiotikum, amely nem volt az ajánlott egészségügyi protokollban, rontotta a túlélési esélyt. Hasonlóképpen, a koronavírus minden további hullámával a túlélési prognózis romlott.

  153. 155. Antal.
    Egyetértünk. Elég naivnak kell lenni, hogy valaki azt mondja, hogy minden rendben van az oltásokkal.
    Sajnos a közeli ismerettségi körömben is vannak bőven, akik az oltás utáni mellékhatásoktól szenvednek.
    Még 2020ban olvastam valahol, hogy a covid csak egy teszt. Hamarosan eleresztenek egy komolyabb vírust…(lehet, hogy már Kínában ott van?) és már az oltás is megvan ellene.
    Mivel a covid időszakában az orvostudomány, a politika és a média kellőképp lejáratta magát, szerinted hányan fogják kérni az oltást?
    Olyan sebesen készítik elő az új világrendet, hogy az ember azt gondolja, hogy kapkodnak…pedig nem. Precízen megtervezett műsort tolnak….és az idő nekik kedvez.
    Tudunk tenni ellene? Nem! Fel tudunk rá készülni? Nem!
    Beszoptuk…ez van☺

  154. 170.
    Nagyon valószínű, hogy a bizalmatlanság keltéssel a jövőben felbukkanó új vírus elleni védekezést torpedózták meg. Akiket én ismerek és korábban oltakoztak, na azok közül 10-ből 8 nem akar újabb oltást.
    Egyébként az idő nem nekik dolgozik. Nagyon fogy számukra, ezért is a nagy kapkodás. Csak úgy tesznek, mintha urai lennének a helyzetnek.

    A társadalom mérnökösködőket a helyükön kell kezelni. Bár mennyi anyagi erőforrással is rendelkeznek, nagyon kevesen vannak.
    Ezt ők is tudják.
    Hatalmuk az emberek elméjének a manipulálásán alapszik.
    Hogy mivel lehet ellenük „harcolni”?
    Legelőször is – bármivel is állnak elő – nem kell megijedni, majd elkezdeni félni. Másodszor nem kell végrehajtani parancsaikat, minél több embernek ki kell nyitni a szemét.
    Mindezt megelőzően pedig ki kell alakítani és fenntartani olyan közösségeket, akik hasonlóan gondolkoznak, hogyha az élet úgy alakul, legyen akire támaszkodni.

  155. 171 Bendegúz
    Ebbe nagyon belekavarodsz…
    Akkor ehhez a járványhoz direkt gyilkos vakcinát csináltak, aztán az új járványhoz meg csinálnak valami jófélét, ami segítene, de az emberek nem fogják beadatni, és ezért halnak meg, de aki meg tudja ezt, az beadatja, és életben marad…
    Szóval most nem szabadna beadatni, de majd legközelebb viszont feltétlenül.
    Vagy fordítva, ki tudja… 🙂

  156. Valahogy egyre pozitívabban kezdem látni ezt a nagy polarizálódást! Ha belegondolok, mindenki így vagy úgy de rákényszerűl hogy jobban bejárassa agytekervényeit avirtuális tér hírein rágódva, és ez igen jól fog jönni, amikor már konkrét és valóságos gondokkal fogunk szembesülni.
    Amikor már mindegy hogy mi volt a vélemény korábban, csak az számít akkor mit tud tenni, amikor nem a sajtóból jön a valóság. 🙂

  157. 175 Gartai.
    Kár hogy a szilajcsikó oldal hozta ezt le(ami ha igaz, akkor innentől fogva folyamatosak lesznek a who által megreformált időszakos pandémiák), mert ez kb olyan, mint amikor én a sörkollektoromról beszéltem. Sörkollektor? Az meg mi a túró?…kérdezték nevetve.
    Viszont amikor hőlégkollektoroztam, azt már komolyan vették☺
    Figyeld meg, hogy Zéró kolléga is ebbe fog beleállni….

  158. 176. – Valaki

    Ott vannak a cikk-ben linkelve a CDC, az oxfordi egyetem és a UK Department of Health & Social Care tanulmányai…Így azért nehéz lesz rájuk azt mondani, hogy fake news…

  159. „Az eredményeket nem szabad klinikai vagy közegészségügyi döntéshozatalhoz felhasználni, és nem szabad laikus közönségnek bemutatni anélkül, hogy kiemelnék, hogy előzetesek, és nem kerültek szakértői értékelésre.”

    Kínában a sok covidhisztérika bedönti a gazdaságot. Vad erővel dolgoznak hogy végre gyilkos oltóanyaguk is legyen.
    Szóhoz sem jutok.
    https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=389773

  160. 178 – ZP

    Ez a hajó számotokra már elúszott, a média nyomására beoltattátok magatokat, most pedig már csak kapálóztok.

  161. Elvis él. Tegnap Jézussal sakkozott a téren. Ott kibicelt Jimmy.

  162. 180 – ZP

    Kettőnk közül nem én voltam annyira ostoba, hogy beoltattam magam 3 Pfizer-rel…

    Csináltathatnál egy tetoválást is a hátadra Karikó arcképével + egy Pfizer logo-t a bal válladra 😀

  163. 183. – ZP

    A kapálózás folytatódik…

  164. Engem kifejezetten megnyugtat, hogy oltatlanul kommentelsz. Minden megerősítése örömforrás.

  165. Engem nyugtat meg igazán, hogy oltatlanul kommentelek:)

  166. A negyedik oltást február 25-én kaptam. Több oltás nem fogok kérni. Az ok: az oltások nem követik a variánsokat, így nem sokat érnek. Inkább nem érintkezek senkivel.

  167. Amikor „reklámozták” az mrns vakcinákat, volt arról szó, hogy ez a technológia azért is nagyon jó, mert könnyen módosíthatják a különböző variánsok ellen. Erről tudni valamit, hogy mindez miért nem valósult meg?

  168. A sors furcsa fintora:
    https://www.arbormemorial.ca/adams/obituaries/adam-william-exton/96276
    Kezd érdekessé válni a dolog…kiváncsi vagyok, hogy amikor ez a „hirtelen halál szindróma” beköszön a magyar orvosok családjába kitálalnak e. Mert sok orvos nem értett ám egyet az ész nélküli oltással, de mivel féltek nem tettek(mondtak) semmit…
    Rá kéne jönni végre, hogy egyedül nem megy!….
    Itt van pl. az én esetem. Amikor bejeletették, hogy kötelező lesz az oltás a seregben (csak egy alakulatnál!) 40en voltunk oltatlanok 100egynehány emberből.
    A végén négyünket küldtek el, a többiek beálltak a sorba. Pedig ha kitart ez a negyven ember akkor működésképtelen lett volna az alakulat. De ugyanúgy féltették az egyzisztenciájukat, mint az orvosok. A könnyebb utat választották…vagy a nehezebbet?….idővel kiderül.

  169. 189 Valaki
    Na, ettől a belinkelt anyagtól sem lettünk sokkal okosabbak, bár érdeklődéssel végigolvastam.
    Miféle tanulságot kellett volna ebből levonni?
    Ami döntéseidet illeti, nyilván ragaszkodsz a saját személyes meggyőződéseid szerint dönteni, vállalva annak kockázatait is.
    És – habár nyilván nem erre gondolsz – ebbe beletartozik az a lehetőség is, hogy akár idővel számodra is bebizonyosodhat, hogy a vakcina használata általánosságban statisztikailag csökkentette a halál kockázatát, még akkor is, ha voltak esetek, ahol éppen nem.
    Most nyilván meg vagy győződve róla, hogy ez soha nem következhet be.
    Vagy azon az állásponton vagy, hogy meglehet ez is, de akkor is engedtessék meg, hogy én hozzam meg a döntésemet, ami az életemet befolyásolhatja, még akár a tévedés kockázatának felvállalásával is számolva…

  170. Hubab.
    Ez az Adam gyerek 4szer kapott pfizert…
    A többiben igazad van. Ott tartok mint 2 éve…vakon vagyok. A tévedés jogát nyilván fenntartom. Sőt! Én örülnék legjobban, hogy tévedtem a vakcinával kapcsolatban. Ugyanis túl sok ismerősöm oltatta be magát, mert vagy félt, vagy kellett neki az oltási igazolás(hogy utazhasson, élhesse tovább a megszokott életét), vagy megfenyegették.
    És sajnos látom, hogy egyik másikkal mit művelt az oltás. Pár pálinka után megered a nyelvük és azt mondják, hogy visszacsinálnák.
    Persze a 2 tábor továbbra is megvan….az egyik az oltásokra gyanakszik, a másik meg a posztkovidra.
    De a lényeg, hogy visszatekintve a covid időszakra, számomra a legalja volt amit az emberekkel kapcsolatban megtapasztaltam….

  171. minden hasonlóság a véletlen műve:
    Az autóbalesetben bentégett az utas mert a biztonsági öv megfogta, társa kirepült és túlélte, mert nem volt bekötve.
    Hülyeség kötelezővé tenni a biztonsági övet, mert megöl.

  172. Hát igen, de van ilyen szempontból itt még valami, ami mindenki előtt ismert tény, de láthatólag nem igazán gondolnak az emberek bele, még felszínesen sem!

    Vesz az ember egy autókereskedőtől egy olyan autót, amelynek a fékrendszerére az eladó nem ad garanciát? Szóval, már perkálnád is a pénzt az új kocsiért, ha azt hallanád, hogy „Uram, a fékekkel lehet, hogy gondok akadnak majd. De talán nem is!”
    Vagy vennél bármilyen elektromos szerszámot, amelynek használata során nagyon könnyen áramütés érhetne? Mert a gyártó ilyen szempontból nem garantál semmit?

    A COVID elleni vakcinákra a gyártók nem vállaltak semmilyen garanciát saját termékükre! Végső soron mindenki szabadon döntött, aláírt egy papírt, hogy ezt ő elfogadja, ez természetesen rendben van…

    A vakcinagyártók pedig az egyes államoktól úgynevezett indemnitást kértek és kaptak.

    http://www.kislexikon.hu/indemnitas.html

    A pénzt azért kérték, természetesen.

    Ha másért nem, hát már csak ezért illett volna, hogy ezerrel megszólaljon a fejekben az a bizonyos piros fénnyel villogó sziréna!

  173. A kezdetek óta mondogatom: ez az egész egy színház. Szétkürtölték a műsort. A tömeg tódult az előadásra, ahová a belépő csak egy-egy bökés. Vannak akiknek annyira tetszik, hogy újra és újra befizetnek. Egy másik kisebb csoport viszont távolról figyeli a díszes, kivilágított színházat, ahonnan mindig kevesebb ember jön ki, mint ahány bement. Hiába van új előadás, őket már nem lehet meggyőzni, mivel a saját szeműknek hisznek és nem a kiplakátolt, díszes műsorajánlónak. Nekik a kezdetek óta gyanús a színház épülete is, amit egy poros falu főutcájára építettek, rekord idő alatt. A székely góbé fejében csak egy kérdés motoszkál: mivégre ez az egész felhajtás?

  174. 192. Z Próféta:
    Miért várod az államtól hogy törvényekkel kényszerítsen olyan dolgok megtételére amik egyértelműek és tisztán látod mi a helyes. Felnőtt ember vagy, tudsz önálló döntéseket hozni, nem ? Az hogy ki hányszor szúratja meg magát, teljesen hidegen hagy addig amíg engem békén hagy. Jó esetben semmit nem ér, rossz esetben lassan ölő méreg, az tisztán látszik, akinek annyi az esze, hogy bedől a sok mesének az oltassa magát orrvérzésig. A durva az hogy aki ilyen megszállott oltáspárti az ténylegesen kiszolgáltatottabb is általában, mert ugyanaz hajlamos arra is hogy mindenféle gyógyszert magába gyúrjon, ha fáj egy kicsit a torka, egyből tömi magába a sok szart addig amíg sikerrel lenullázza az immunrendszerét, aztán jön ide nekem hogy én oltassak. Vigyáztál volna az egészségedre s ne minden szarral futni az orvoshoz s antibiotikummal meg minden vegyszerrel mérgezni magadat, addig amíg az immunrendszered működik, akkor nem kéne erről a témáról beszélgetni se. Ha pedig öreg vagy s nem bírod akkor ez van, vállald fel hogy lejárt az időd s ne hárítsd át a fiatalokra hogy korlátozzák magukat meg ilyenek. Érdekes fix az öregek ellenzik legjobban az oltást, mert talán őket még nem mosta át annyira a propaganda.

  175. Én hogy látom!
    Jött egy új vírus, ami ronda dolgokat produkált. Erre az emberiség legjobb tudása szerint reagált. Kiderült, hogy a vírus a szokásosnál sokkal gonoszabb. Erre a különböző szereplők elkezdtek egymásra mutogatni. A természetes, hogy az emberiség az oltásokhoz fordult. Elvégre 200 év tapasztalat áll mögötte. Kiderült, hogy ez csak kicsit járható út. Erre különböző csoportok megint egymásnak ugrottak. A helyes út, alkalmazkodni a tényekhez. 2021-ben okos dolog volt oltatni magunkat. Aztán kiderültek tények. Mi van most? Szerintem a fiatal nemzedéknek nem kell félni, mert a kigyógyulásuk garantált. A magyarországi heti 40-50 halott mind idősebb ember. Nekik ajánlatos lenne oltatni magukat, de a vírus gyorsabban hoz létre újabb variánsokat, mint az új vakcinák megjelenése. Most a gyártóknak olyan vakcinát kellene kialakítani, amely nem variáns függő. Amíg nincs ilyen addig sok értelme nincs az oltásnak. Az idős embereknek kerülni kell a fertőzést. A múlt eseményein nem érdemes siránkozni.

  176. 187: Azért ha jól tudom most már itthon is lehet az omicron-ra fejlesztett komponenst is tartalmazó vakcinát kérni emlékeztetőként. De persze az omicron-nak is számos alváltozata jött-ment már, azt a fene se tudja, az egyes omicron alváltozatok közt mekkorák a különbségek. Valószínűleg az alváltozatok azért kevésbé térnek el egymástól, mint mondjuk az alfa, delta és az eredeti omicron tért el az oltások első generációjának fejlesztéséhez használt wuhani változattól, hiszen különben nem alváltozatoknak neveznék őket, hanem kapnának valami új betűjelet.
    Az izraeliek szerint jól is teljesít az új vakcina:
    https://infostart.hu/tudomany/2023/01/11/izraeli-kutatok-szerint-jol-vizsgazik-az-omikron-elleni-oltas

    De a magyar EÜ rendszerben egyelőre nem nagyol nyomnak ötödik oltást, Müller Cecília még a negyediket ajánlgatja azoknak az időseknek, akik még nem vették fel. De lehet, hogy ha már 1 éven túl lesz a 4. oltásod, akkor lehetne 5.-et is kérni.
    https://24.hu/belfold/2022/12/06/muller-cecilia-koronavirus-covid-otodik-oltas/

  177. 194 Hanyistók
    Lehet az egész dologhoz abszolút szkeptikusan hozzáállni, de lehet úgy is, hogy egy döntési helyzetben mit tennél, ha felbukkanna egy új, ismeretlen kórokozó, ami robbanásszerűen terjed, megnöveli a halálozási rátát, túlterheli az egészségügyi rendszert, és rajtad van a felelősség, hogy ha rosszul döntesz, akkor sok ember haláláért leszel felelős.
    Nem vagyok biztos benne, hogy nem ugyanezt csinálnád, szorító időkényszer alatt, hiszen ha nem csinálsz semmit, akkor a helyzet még kezelhetetlenebbé válhat.
    Én azt látom, hogy a vírus eléggé megszelídült, habár vannak veszélyeztetettek ma is, és egyáltalán nem az oltások további erőltetését érzékelem, hanem egy sokkal toleránsabb, egyéni döntésekre alapozó politikát.
    Nem érzem az általad sugallt veszett oltás erőltetést, inkább azt, hogy a döntéshozók lépést tartanak a fenyegetettség csökkenésével.
    Ami pedig korábban volt, azt csak az akkori helyzet ismeretei alapján lehet értékelni, nem a mai ismeretek alapján.

  178. 198 – hubab

    „ha rosszul döntesz, akkor sok ember haláláért leszel felelős”

    Ez volt a ‘játék’ lényege most is…Aztán persze kiderült, hogy az oltott ugyanúgy fertőz, mint az oltatlan. De rengeteg embert ezzel be tudtak csalogatni az oltóközpontokba, hogy bűntudatot keltettek bennük. A fiatalokat meg úgy húzták be ugye, hogy ha nem oltatsz, nem bulizol. És még sorolhatnám az aljas és hazug taktikákat…

    „Nem érzem az általad sugallt veszett oltás erőltetést”

    Most nem. 1 éve ilyenkor Ausztriában még törvénytervezetet fogadtak el, hogy pénzbüntetést kap, aki nem oltatja be magát…

    „Ami pedig korábban volt, azt csak az akkori helyzet ismeretei alapján lehet értékelni, nem a mai ismeretek alapján.”

    De az embertelenséget nem lehet azzal magyarázni. Amikor mindennek lehordták az oltatlanokat, már-már gyilkosok voltak, sőt dögöljenek meg.

    Látjuk kinek lett igaza…Ismét nem a tömegnek.

  179. A számok, a követéses vizsgálatok és a halálozási adatok igazolták az oltást. (a shinopharmról kiderült, hogy molyfing, a Kínai események alapján.)
    Mitől hullanak a kínaiak kedves virológusok? Szimplán tömegpszichózis?
    B nem is hullanak, csak marketing.

    egyébként nincs nem volt krónikus betegségem, orvoshoz a jogsi miatt „járok”.
    Vagy SBO vagy traumatológián kívül, pl. sportsérülés, kerékpáros baleset, etc.
    így védőoltásokon kívül csak D vitaminra költök.
    A Covid hasonló szopás mint anno a spanyolnátha volt.
    Csak akkor nem volt vakcina.

  180. 196
    Tibor bá’ szép lassan visszakanyarodott oda,amit itt sokan mondtak,mondtunk.
    A fiatalabbak átvészelik,néhányuknak nincs szerencséje valamiért.
    Az idősebbek három oltás után is elkapják,valakinek szerencséje van,van akinek ( többség) nincs.

    Ergo = lutri.

  181. 199 Tiborczy Antal
    Az, hogy kinek lett igaza, az csak akkor derülne ki, ha objektív statisztikák alapján látnánk, hogy valójában mennyi embert mentett meg a vakcina, és mennyit ölt meg.
    Erre most esély sincs, mert mindkét oldal azzal vádolja a másikat, hogy trükkökkel manipulálja a számokat, és ez biztos így is van.
    Kérdés, ki mennyit kozmetikáz a számokon a maga igaza okán?
    Akár azt is el tudom képzelni, hogy ha nincs az elején ilyen időkényszer, akkor lehetett volna ennél hatékonyabb, jobban letesztelt szert is létrehozni, aminek kisebb eséllyel lettek volna mellékhatásai, habár egyéni érzékenységtől függően mindennek van, meg az ellenkezőjének is.
    Amúgy a középkorban jobb híján egyszerűen keresztüllőtték azt, aki a vesztegzár idején engedély nélkül be akart menni egy városba. Nem volt se teszt, se vakcina, se gyógyszer.
    A közjó érdekében, jobb módszer híján.
    Indokolt volt?
    Igen.
    Aztán lehetett mellétenni szívszaggató történeteket, hogy csak feleségét, éhező gyermekét, öreg szülőjét akarta meglátogatni, és ezért kellett ártatlanul meghalnia.
    És ez is igaz.
    És a a tömeg azon része örülhet ma már a vélt igazának, aki túlélte a járvány csúcsait oltatlanul, és sikerült megérnie a kevésbé veszélyes vírusváltozatokat.
    De ők a kisebbség, az oltottak nagy tömegei meg hullanak, mint a legyek, nem sokára ki is fognak halni… 🙂
    Én is nem győzöm figyelni, mikor jelentkeznek a hatásai, miután egyszer átestem rajta, majd kaptam három oltást…

  182. 202 – hubab

    „a tömeg azon része örülhet ma már a vélt igazának, aki túlélte a járvány csúcsait oltatlanul, és sikerült megérnie a kevésbé veszélyes vírusváltozatokat.”

    Ez azért egy nagyon számottevő többség az oltatlanok között, a legtöbbjüknek kutya baja. Esetleg átestek a víruson olyan vagy még enyhébb tünetekkel, mint az oltottak.

    Ezt a középkori példát miért is hoztad ide? Ellensúlyozásként avagy mentségként amiért a vakcina fanatikusok úgy viselkedtek ahogy? Ez édes kevés…A legszebb az egészbe, hogy azóta sem tanúsítanak semmilyen megbánást, esetleg egy „bocs” jól esett volna. De legalább ebből az egész szituációból kiderült ki milyen ember is valójában.

    Egyébként nekem meggyőződésem az, hogy ha nem próbálkoztak volna az mrns oltásokkal, hanem kizárólag normál, hagyományos módon készült vakcinákat propagáltak volna, sokkal nagyobb %-ban oltakoztak volna az emberek. Plusz ugye amit Zsolt írt…a vakcinagyártók indemnitást ( büntetlenség biztosítása, mentesítés a felelősségrevonás alól) kértek és kaptak…Azért ez elég meredek, ha belegondolunk.

  183. Közben egy újabb fiatal áldozat…@https://index.hu/sport/2023/01/12/18-evesen-meghalt-a-jovo-nagy-sztarjanak-vart-sportolo/

  184. 198 hubab:
    Hogy mit csináltam volna, ha én vagyok a fő vezénylő?
    Elsősorban összehívok egy válogatott orvosi csapatot. Kikérem a véleményüket, megvizsgálva a különböző eljárásmódok előnyeit, hátrányait. Hagynám érvényesülni a világra erőltetett kötelező narratívának ellentmondó eljárásokat is. Időnként összevetném a kétféle cselekvési sor kimenetelét.
    Sajnos nem ez történt és nem véletlen az sem, hogy hosszú időre titkosították az egész elcseszett három év, központból vezérelt parancsait, utasításait. Nem cserélnék Nyunyóka nénivel, a “virágcserép” törzzsel és “maradj otthon” Palival sem, mert az igazság előbb utóbb napvilágra kerül.

  185. 198. hubab
    A rendszerváltáskor, mivel a szocializmust hagytuk magunk mögött, az ország vagyonát elosztottam volna a lélekszámmal és egyenlő arányban részvényt kapott volna mindenki. Ennél cizelláltabban, de valahogy ilyen módon csináltam volna.
    Így a csábító korrupció hiányában az oktatásra és egészséges életmódra költöhettünk volna nagyon sokat.
    A vírus, jómódban és sokkal egészségesebben élő demokratikusabb társadalmat talált volna. Erről az alapról pedig sokkal hatásosabb intézkedéseket lehetett volna hozni.

  186. 205 Hanyistók
    „Hogy mit csináltam volna, ha én vagyok a fő vezénylő?”
    Igen… Ezt tetted volna, ha valóban az lett volna a célod, hogy a járványt megállítsd és az emberek egészségét, életét, biztonságát megóvd.

    A ránk erőltetett intézkedésekkel mi is lehetett a végrehajtatóik valódi szándéka? Mert hogy nem az, amit mondtak, azt a mögöttünk hagyott három év tapasztalatai számomra bebizonyították.

  187. 208. Megfigyeléseim szerint az ukrajnai háború elõkészítése. 2020 májusában naponta 6 apacs helikopter szállt el a tanyám fölött kötelékben.

    A szputnik vakcina szlovák oldalon hibrid háborúként való emlegetése nem sokkal késõbb, amikor még semmilyen vakcina nem volt…

    Csehországon és Szlovákián keresztül akkor vonultak végig kelet felé az amerikai haderõk, amikor a legnagyobb lockdown volt.

    Tata felõl hosszú ideig, hetekig messzire lehetett hallani, ahogy a tankok a célbalövést gyakorolják.

    Orbán megrendelte Izraeltõl a vaskupola légvédelmi rendszert. Bosszúból lejáratták a lehallgatási botránnyal…

    Csak ami nagyjából eszembe jutott…

  188. 209 – Infos

    A megfigyeléseid teljesen korrektek, de Delp-nek, szerintem, mégsem adtál helyes választ.
    Ugyanis a COVID-19 hiszti a világ nagyobbik részét érintette. Ezért túl egyszerű az a magyarázat, hogy az ukrajnai háború előkészületeit szolgálta.
    Hogyan szolgálhatta konkrétan egy perui lock-down ezt, csak példának okáért?

    Minden-mindennel összefügg, ez a sok egymás utáni szívás, krízishelyzet szintén. De nem ennyire közvetlenül és a célok tekintetében sokkal szerteágazóbb volt a COVID-hiszti és következményei; ez szerintem teljesen nyilvánvaló.

    Az csak egy kis, igazából globális szinten jelentéktelen epizódja a sztorinak, hogy régiónkban a lock-downok időszaka alatt ment a sok fegyverszállítmány keleti irányba úgy, hogy ebből a helyi lakosok nem sokat láthattak, mert szépen otthon csücsültek.

    Én két-két külön fejezetként kezelném a két témát; mondom valahol, jóval magasabb nézőpontból összefügghetnek (egyéb más eseményekkel, akár jövőben történőkkel is!), de nem úgy, ahogy te állítottad.

  189. Zsolt, én csak példákat hoztam fel. Például az is feltūnt, hogy vezetõ politikusokról nemigen hallottuk, hogy elkapták volna a Covidot – na, talán elvétve.

    Ahhoz, hogy leendõ ellenfeleid ne tudjanak felkészülni egy leendõ világháborúra, hogy csak Te szétoszthasd a kártyákat, egy spanyolnáthához hasonló világjárvány kituno alkalom, ahol csak a Te vakcináiddal mérgezhetik szarrá az ellenfeleidet, hogy szaporodni se tudjanak majd, kozben gatyára adósítva õket két generációra elõre…

    Ha megnézed, nálunk micsoda idiotizmus uralkodik úgy, hogy nem is szégyellik, és nem is titkolják, talán még büszkék is rá, hogy egymásra licitálhatnak idiotizmusban… Ezeket vagy odarakták marinettbábunak, vagy tényleg ilyen buta a tót?

    Van elég összeesküvéselmélet, és sajna a valósághoz képest mind mese…

  190. A COVID-hiszti céljairól már volt szó sok alkalommal itt a blogon.

    A legdurvább összeesküvéselmélet meg az, hogy a világon semmiféle összeesküvés nincs, nem is volt, az események csak úgy spontán történnek meg történtek, véletlenszerűen, nincs itt semmi látnivaló felkiáltással!
    Na, ettől a verziótól nincs durvább! Ez viszi a pálmát!

  191. 208, 209, 211 – Delp, Infos

    Ez egy előadás rövid része Dr. Lády Szabolcstól – az itt szóba kerülő spanyolnátháról beszél a videó első részében, a másodikban szóba kerülnek a COVID-19 jól ismert előzményei, itt csak tényleg röviden.

    Egyébként rengeteg más autentikus dokumentum bizonyítja, hogy a spanyolnátha valóban az Egyesült Államokban beoltott katonáktól indult ki, kansasi illetve texasi támaszpontokról.

    https://videa.hu/videok/tudomany-technika/spanyol-natha-es-a-rockefeller-bill-gates-covid-XfXSQX20UjQd6k1Y

  192. 212 – Zsolt:
    Amit eddig olvastam: kifejtett összeesküvést, az mind hamis volt. Nem állítom, hogy nem létezhet, de minden sarkon azt látni is túlzás.

  193. Én ezen már csak mosolyogni tudok ami itt három éve van. Senki nem tudja pontosan az igazságot, de egyre vehemensebben védik egyesek a sajátjukat. Minden ezzel ellenkező vélemény összeesküvés.
    Miközben hatalmas visszafejlődéssel leépül az egészségügy, az oktatás, a kereskedelmi láncok, az infláció már népirtás kategória, addig itt egymás kialakult meggyőződését győzködjük??
    Már gyógyszerészektől hallom, 30%-át kapják annak amit megrendeltek.

    Hogyan fogjuk túlélni? Egyedül vitákkal biztos nem…

    Én attól is boldog lennék, ha valaki elárulná, mitől van egyik nap napsütés, másik nap nagy fene köd – váltakozva, hetek óta, miközben pár fokot ingadozik csak a hőmérséklet, semmi szélmozgás, frontmozgás nincs!? Idősebbek emlékeznek ilyenre?

  194. Vaszil
    Miért kéne túlélni?

    Egy barátom emiatt nem oltatta be magát, mindaddig amíg a a repülőtársaság tavaly tavasszal nem követelte meg.

    Annyit mondott: „úgy is túl sokan vagyunk.”
    És ebbe nem lehet belekötni.

    Az hogy az Orbán rezsim úgy működik mint egy bányavállalat, és mindent kirabol a határainkon belül, egy mély gödröt fog maga után hagyni, ami egykor a hazánk volt.
    „…hol nemzet süllyed el,”

  195. Z. Próféta

    Hja, most értettelek meg!

    Te tehát a kihalás prófétája vagy. Jók az esélyeid, az biztos.
    @https://www.google.com/amp/s/greendex.hu/jelenleg-zajlik-a-hatodik-tomeges-kihalas/?amp

    Én inkább a kevés túlélő esélyeit növelem régóta.

    Aki csak köldöknéző magyar viszonylatban keres kiutat, annak nincs is sok esélye…

  196. 215. Vaszil

    „Hogyan fogjuk túlélni? Egyedül vitákkal biztos nem…”

    Hát!!!
    15 éves barátságok szűnnek meg gyermeki megnyilvánulások miatt.
    Klikkesedés és a jogosan kialakult félelemből fakadó birtoklásmánia, ezenkívül a túlgondolt! óvatosságból fakadó tétlenség meggátolja a közösségek kifejlődését.

    Csak addig tudnak a legtöbben realisták és racionálisak maradni amíg nem róluk van szó.

  197. 218: Balázs

    „Csak addig tudnak a legtöbben realisták és racionálisak maradni amíg nem róluk van szó.”

    Önmagát mindenki „érti”. Érteni véli, nyilván az elmezavarodottak is, akiket vagy tíz éve már szélnek eresztettek.
    Most késelt halálra egy rendőrt valamelyik.

    A gond inkább az, hogy van aki képes beépíteni új, akár ellentmondó infókat is a gondolkozásába és fejlődni, van aki nem. Ez egész fiatal kortól tartó folyamat – már ha van valakinél ilyen „igény”. Az eleve elutasító soha nem fejlődhet úgy, mint a szkeptikus. Mindenki hülye, aki nem érti őt, meg a felfogását. A kocsmai verekedések is ebből a fajtából vannak.

    Most kulminálnak a nyugati kultúra évszázados folyamatai, amiket az anyagi érdekek döntően befolyásoltak és eltorzítottak.

    „Az ipari civilizáció természeténél fogva egy kamatos-kamatra alapozott hosszú kifutású idejű piramisjáték. ” – (William Ophuls)

    A játék véget ért. Game over.

    Én – és páran szkeptikusok – az összeomlás utánra hasznosítható szellemi értékek átmentésével bíbelődünk már, semmi értelme egymás győzködésének.

  198. 217. Vaszil

    Szalmabábérvelés.
    Nem sz én álláspontom az amit idéztem, így s velem kapcsolatos állításaid hibásak, és valótlanok. A Racionális vita keretein kívül esik amit írsz. Lorem ipsum.

  199. 220: Z P

    Ha nem vetted volna észre, nem neked írtam, hanem Balázsnak.
    Szélhalomharcot folytatsz saját fantáziáddal.

    Akinek nem inge, ne vegye magára…

  200. 221.

    Erre reagáltam: 217.
    Ha nem vetted volna észre Z P nem Balázs
    Kedves Don Quijote de la Mancha… Ha már szélmalom…

    „Vaszil2023-01-13 – 08:07
    Z. Próféta

    Hja, most értettelek meg!

    Te tehát a kihalás prófétája vagy. Jók az esélyeid, az biztos”

    Akarsz még oktatni?

  201. Reménytelen helyzetben vagyunk.
    A népszaporulatot képtelen a világ visszafogni.
    Csak ott tapasztalható a népesedési mutató jelentős csökkenése, ahol a lakosság létbiztonsága elég magas ahhoz, hogy a következő generáció ne ettől érezze függőnek a saját időskori létét.
    Ehhez meg olyan társadalmi berendezkedés kell, ami fenntarthatatlan hosszútávon, illetve a rendszeren kívül állók kizsákmányolása biztosítja ehhez a forrásokat.
    Így azoknál marad a régi módszer, legyen sok gyerek, majd csak eltartanak, még ha el is hullik közülük sok.
    Vagyis nőni fog a népesség, míg a határait el nem éri.
    Azt meg utópisztikus gondolni, hogy létezik olyan társadalmi berendezkedés bármiféle ideológia mellett, hogy mindenki elégedett legyen a pillanatnyi életkörülményeivel, azt mindenki igazságtalannak tartja, és próbálja javítani, abból kiindulva, hogy vannak nála sokkal jobban élő emberek, akik semmivel sem érdemlik meg jobban előnyös helyzetüket, akkor nekem miért ne járna ugyanaz?
    És ha őszintén magába néz bárki is, akkor fel fogja fedezni, hogy ez őrá is érvényes.
    Ezen túllépni az a szentek kiváltsága, ami lássuk be eléggé életidegen az átlagember számára, még ha tiszteli is őket…

  202. 215. Vaszil
    „Miközben hatalmas visszafejlődéssel leépül az egészségügy, az oktatás, a kereskedelmi láncok, az infláció már népirtás kategória, addig itt egymás kialakult meggyőződését győzködjük??”
    Ez a lényeg!…mondtam már…ha meleg van bent, tele a pocak, biztonság van odakint addig könnyű az élet.
    Tegnap voltam az okmányirodában. Figyeltem miről beszélnek az emberek. Az egyik(fuvarozó)leadta az összes nagyautóját, mert nem ment a bolt. A másik az elszálló élelmiszerárakról panaszkodott, a harmadik a tüzépes árakon hüledezett.
    A 70 éves portás pali erre annyit mondott…. harc lesz…
    Már régóta nem kérdés…csak az, hogy milyen mentális, egészségügyi állapotban ér minket….

  203. Washington Post: Az a probléma., hogy túlszámláljuk a koronavírus-halálozást és a kórházi kezeléseket.

    @https://www.washingtonpost.com/opinions/2023/01/13/covid-pandemic-deaths-hospitalizations-overcounting/

  204. A többlethalálozási statisztikák adják a valós számokat.
    Az év/év hónap/hónap bázison.
    A számok objektívek, nélkülözik a diagnózis hiányát, a téves diagnózist, a szubjektivitást.t.
    A többi habverés.

  205. 227 – ZP

    Az igazi habverés az, amikor világvégének állítanak be egy olyan vírust, amibe az elhunytak átlagéletkora megegyezik az adott ország születéskor várható élettartamával.

    Az is habverés továbbá, amikor beleszámolnak olyanokat is a covid halálozások közé, akik nyilvánvalóan nem abba haltak bele.

  206. Micsoda meglepetés! Aki ezt 2 évvel ezelőtt pedzegette az alusisakos volt, konteo-s és még ki tudja mi minden…

    @https://24.hu/belfold/2023/01/13/koronavirus-iskolabezaras-covid-19-digitalis-felkeszultseg-hatasok-tanulmany-tarsadalmi-riport/

    Egyébként beragadt egy hozzászólásom…

  207. „Ha Te olyan iparágban dolgozol, ahol a világ legnagyobb befektetői mozognak, akkor pontosan tudod, mi miért történik. És furcsa mód vannak ott emberek, bármennyire is hihetetlennek tűnik, akik becsülik a karakánságot. És azt, ha nem tudnak megvenni kilóra. Most sokan nem fogjátok érteni, mi miért történik. És miért lesz ez a váltás. Ilyen hirtelen. De a helyzet az, hogy most már szakadhat a gát. És ami most jön, az sok embert el fog sodorni. Sokan megszóltak, miért nem voltam bátrabb. És hívtam fel a figyelmet bizonyos dolgokra. Nos, én kiálltam. De Ti nem hittetek. Mert Ti elhittétek, hogy ez a vírus, ami már megjelenésekor is számos olyan szekvenciát tartalmazott, ami alapján be lehetett azonosítani a racionális ellenszerek körét, ami persze túlmutatott a citromostea és 10 nap karantén hatékonyságán, mindenkit meg fog ölni. Mert a Tesco parkolóban felállított tesztsátorban, sőt a TV-ben, de még a neten is megmondták. Én pedig nem akartam vitatkozni. És nem akartam már több szeged.hu-s mocskolást olvasni. Olyan emberektől, akik szerint én csak a „zsidókurva” anyámnak köszönhetem, hogy bizonyos gyógyszergyárak anno felkaroltak. És mi az, hogy felkaroltak. Konkrétan megmentették az életemet. Attól a magyar tudományos világtól, ahol még mindig az egykori boci tejivós üzletvezető és köre befolyásolhatja, mi az innováció és az ő körükön kívül ki miért nem nyerhet. Milliárdos állami támogatásokat persze. És ha Te véletlen, mert persze az én életem is tele van szerencsés pillanatokkal, sikeres leszel egy olyan körben, ami független mindettől, Te csak zsidóbérenc lehetsz, meg Mossad ügynök. Hogy miért pont titkosszolgálatokat emlegetnek más emberek sikereinél bizonyos, egyes külföldi szolgálatokkal igen jó kapcsolatot ápoló kutatók, ajánlom figyelembe a Szegedi Biológiai Központ egykori munkatársainak pályafutását. De mindegy is. Mindaz, ami itt történt, nekem olyan volt, mintha a saját kezemet kellene leharapnom. És azok ellen beszélnem, akik tulajdonképpen megmentették az életemet. A szocialista hálózatok szellemei uralta magyar biotechnológiai mocsoktól. Úgyhogy a legutolsó ember vagyok, aki örül annak, ami most fog történni. De meg fog történni, mert a tudományt nem lehet a föld alá söpörni. Az elmúlt 3 évben a tudomány, nem önzetlenül persze, meglehetősen egyoldalúan kezelte a COVID-19 helyzetet. Ez érthető volt. Most pedig, ahogy a COVID-19 elmúlik, maradnak a mellékhatások. És a tudományos világ erre fog fókuszálni. Mert publikálni azt kell. És ezek a publikációk egyre bátrabbak lesznek. Ti meg csodálkoztok, mi történik itt. Csak annyi, hogy az okokra racionális válaszokat váró és kereső emberi szellemet nem lehet megölni.”

    https://www.nature.com/articles/s41467-022-35653-z

    Hoppá…

  208. 231 – T.A.
    Miért nem írsz ki néhány adatot a belinkelésből? Sokkal értékesebb lenne a hozzászólásod.

  209. Kaufman Institute for Coincidence:”Ön vagy egy szerette szenved valamilyen orvosi véletlenben? Megfelelő orvosi ellátást szeretne, de nem szeretné, ha az emberek szimatolnának és egy csomó kérdést tennének fel arról, hogy mi okozhatja a problémáját? A Kaufman Institute for Coincidence-ben nem fogjuk vizsgálni az Ön szív- vagy egyéb problémájának okát. Mi csak helyrehozzuk.”

    Ezt humornak szánták, bár lehetséges, hogy a valóság a viccet is túlszárnyalja.

    #https://www.bitchute.com/video/TlFpY87lXImf/

  210. Matek:

    Az Airfinity brit orvosi elemző cég szerint Kínában naponta 20 ezer halálesetet regisztrálnak. Miután a járvány mostani hulláma január 13-án valószínűleg tetőzött Kínában, becslések szerint január végén napi 25 ezer haláleset is várható.

  211. Már a BBC-n is: @https://twitter.com/DrAseemMalhotra/status/1613837487796850688

    Egyre kellemetlenebb lehet oltott-nak lenni…

  212. dr. Aseem Malhotra brit kardiológus, közegészségügyi aktivista, szerző és a COVID-oltásokkal szemben aktivista. Oltás szkeptikus.
    Született: 1977. Új-Delhi, India

    Malhotra nemrégiben retweetelte Andrew Bridgen képviselő videóját, akitől szerdán eltávolították a tory ostort, miután összehasonlította a Covid-oltások használatát a holokauszttal.
    https://www.theguardian.com/politics/2023/jan/11/tory-mp-andrew-bridgen-loses-whip-over-covid-vaccine-comments

  213. 237 – 238.

    Ahogy már írtam…Ez már csak kapálózás…

    Szerintem elgondolkodtató, hogy már a mainstream media-ban is beszélnek erről…

  214. Tóni!
    Meg is említi a fősodratú (?) szajha(?) hogy egy szokásos hoax.

    Mitől hullanak a kínaiak?

  215. Kínával kár foglalkozni(példálózni)…az elejétől kezdve hazudtak.
    Egyébként egy 1,4milliárd lakosú országban 25ezer halott az mennyi is Magyarország lakosságára átszámolva?

  216. 241.
    az akkora elhullás arányosan mint amivel a világranglista 3-ik helyére jutottunk.
    Nálunk többen Peruban és Bulgáriában haltak meg.

  217. 242. ZP

    A híres magyar protokoll…ami szerint mindenki covid halott volt. Az is aki nem.

  218. Nyugi, a ksh statisztikája szerint ténylegesen többen haltak meg, mint ami a covid statisztikába ténylegesen bekerült. év/ év hó/hó alapon. Ez cáfolja a „Tiborczy sejtést”.

  219. 241. Valaki
    „Kínával kár foglalkozni(példálózni)…az elejétől kezdve hazudtak.”

    ” Valaki ” +1

    Ne feledjük, hogy az Új Világrend szerint a Kínai államrendszer egy példakép amit követnünk kell.

  220. 244 ZP

    Arra van e ksh adat, hogy ezek közül hány volt az, aki a covid miatt elmaradt kórházi ellátások és műtétek miatt halt meg? Ők is mind covid halottak voltak, ugye? A Z Próféta paranoia szerint biztosan…

  221. Tisztában vagyok vele, hogy a „mi lett volna, ha…” az egyik leghülyébb kérdés. Ezt csak az veri, hogy „alszol?”….
    De akkor is eljátszom a gondolattal, miszerint mi lett volna a covid őrület, vagy covid világhisztéria vége (?), ha nem kezdődik el a harmadik világháború? Mert hogy ez a most folyó usa-nato nyomulás az, abban ne legyen egy szemernyi kétségünk se!
    Ha visszagondolunk az egy évvel ezelőtti eseményekre, nyugodt szívvel elmondhatjuk, hogy őrült dolgok voltak folyamatban. Csak emlékezzünk a habzó szájjal történő kijelentésekre, miszerint mindenkit be kell oltani – egyébként mindmeghalunk, jóformán a csecsemőkkel kezdve, az oltatlanokat ki kell rúgni a munkahelyükről, erőszakos karanténok ( Ausztrália ), kovidútlevél, stb… rossz rágondolni is a történtekre….. Na meg a milliárdos nagyságrendű sms szerződések, amely ne hidd, hogy nem érintik a te zsebed is….
    És akkor a nyugat őrülete, egyik pillanatról a másikra, eltörölte a vírust a föld felszínéről, csak egy rossz emlék lett belőle. Mint mikor hajnalban egy rémálomban van részed, de aztán a délelőtt folyamán elhalványul az álom, és csak néha-néha jön elő egy álomfoszlány. Az emberek túlnyomó többsége mintha amnéziában szenvedne. Senkinek eszében nincs a felelősök számonkérése: azoknak a szörnyeknek, akik:
    1. elkészítették ezt a vírust
    2. akik szabadon engedték
    3. akik végighazudták és hamis mederbe terelték az eseményeket
    4. akik félrekezelték a betegek millióit, és felelősek az utólagos egészségügyi problémákért
    5. akik csalárd módon óriási profitokat szereztek ebből a mizériából
    De ez ne a számonkérés ideje legyen, hanem csak az a bizonyos lehetőleg indulatmentes „szállj magadba néhány percre, és gondolkozz” …
    Tényleg!
    Mi lett volna ha?!?

  222. 25O. Zsolt
    „Más”

    Svájc világszerte elsőként megkezdi a betegek „biztonságos vérátömlesztését” olyan emberektől, akiket nem oltottak be Covid-19 ellen.
    Legalább 16 országból, köztük az Egyesült Államokból, Kanadából, Ausztráliából és sok más Nyugat-Európai, Ázsiai és Afrikai országból regisztráltak már emberek
    vagy beoltatlan vért adni vagy vérátömlesztésre be nem oltott személyektől.

    /https://www.brighteon.com/f1ebd0c6-7b7e-4e6d-b4ad-168de7e34eba/
    Unvaccinated Blood Banks – Interview with Founder of Safe Blood George Della Pietra

  223. Azért ne essünk teljes amnéziába.
    A járvány első évében, amikor éppen csak elkezdődtek az oltások, hullottak az ismerőseim, mint a legyek, sokan nagyon hiányzanak a mai napig.
    Nejem is majdnem ráment még az oltások előtt.
    Manapság meg nem hallottam egyetlen igazán súlyos esetről sem a környezetemben, annak ellenére, hogy fertőzésekről hallok.
    Ezt nem lehet propagandára fogni, ahogy itt sok kijelentés sugallja.
    Majd megváltoztatom a véleményemet, ha azt látom, hogy megint sok ismerősömet látom úgy eltűnni, mint akkoriban…

  224. 252 – hubab:
    Valóban sokan átesnek a ló másik oldalára, és hősként ünneplik magukat, mert oltás ellenesek voltak. Szerintem az oltások nem állították le a COVIDF-19-et, de jelentősen csökkentették a hatását. Viszont még ma is meghal kb 50 magyar hetente. Senkik se törődik vele, mert idősek, és elintézik azzal, hogy úgyis meghaltak volna. A 60 alattiaknak nem kell félni, mert ők többnyire meggyógyulnak.

  225. Jómagam (hogy egy kicsit túlzó képet használjak) Dunába lövetnék mindenkit aki nem vett fel legalább két oltást!
    Azért a pofátlanságnak is van határa, amikor a névtelenség melegébe burkolózva a tudatlan csőcselék elárasztja a netet a csaló, veszélyes anti-vax propagandával. Könnyű habzó szájjal ontani a hazugságokat, csak mert az olyan jól esik a tudatlan léleknek. Amikor forró volt a talaj, akkor ezzel embereket gyilkoltak meg, manapság már majdnem mindegy, a ténykedésük jelenleg majdnemhogy ártalmatlan, de mégsem az.
    Már így is ezer órákat öntötték az erre fogékony társadalmi rétegek agyába az anti-vax propagandát, de erre rátéve egy lapáttal (mint a csendes áztató eső) az éveken át tartó langyos, húgymeleg ugatásuk azért el tud még érni még újabb szegmenseket, ill. az eddigieket be tudja betonozni az anti-vax lövészárokba.
    Ez a hosszas, lassú, langyos károkozás persze csak egy következő esetben fogja majd hozni az áldozatait, de ha lenne következő eset, akkor nagyon nagyszámú plusz hullahegyekre kell majd felkészülni ezen elemek ártó ténykedése kapcsán.
    A legveszélyesebb elegy, amikor a tudatlanság a meggyőződéssel teli, magabiztos tudás hitével párosul, hiszen ilyen elemek a „jó ügyért” harcolva hatalmas pusztítást tudnak végezni.
    Mára három év távlatából szerencsére tiszta adataink vannak, amelyek tökéletesen mutatják, hogy emberek tízmilliónak az életét mentette meg az oltás. Számos helyen foglalkoznak vele, de a debil laposföldhívők is utánanézhetnek (ez a házi feladat), hogy Amerikában dupla annyi republikánus halt meg covidban, mint demokrata.
    A republikánusokat végig antivax propagandával etette a hazaáruló, felbújtó jobboldali média. A jobb oldalon kétszer annyi nem oltott volt és kétszer annyi halott. Nem tudom, hogy megy-e a matek, de ennek menni kellene, kb. ált. iskolai szint.
    Ezzel a ténnyel az összes aknamunkát végző antivaxxer végleg elnémul.
    Csak vicceltem, mert inkább a lelküknek jobban eső módon a következő tíz éven át fognak furmányosnál furmányosabb „bizonyítékokat” keresni és „találni” hőn szeretett „igazuk” bizonyítására.
    Szégyelljétek magatokat!

  226. Valóban ne essünk teljes amnéziába…Emlékezzünk pl. Djokovics-ra, hogy mit műveltek vele Ausztráliában, emlékezzünk az osztrák törvényjavaslat elfogadására 2022. januárjában, ami szerint pénzbüntetést kap, aki nem oltatja be magát, emlékezzünk Kanadára, emlékezzünk a covid korlátozások elleni tüntetésekre nyugat európában, ahol rohamrendőrök embereket tapostak és vertek szét maradandó egészségkárosodásokat okozva.

    Végül emlékezzünk meg rólatok, akik mindehhez asszisztáltatok, sunyi módon hallgattatok, egyes esetekben tapsikoltatok…De legalább megtudta mindenki, milyen emberek is vagytok valójában amellett, hogy médiavezérelt agymosottak voltatok 2 éven át.

  227. 254 – Neo

    Pontosan rólad (is) szólt az előző posztom. Egy megvezetett birka vagy.
    Majd ne felejtsd el, mit írtál.

  228. 256. T. A.
    Sajnos a megvezetett birkától távol áll, mert rosszindulatú és agresszív. Pont az ilyenek miatt tud „laposföldes antivaxerség” létezni. Hatás-ellenhatás. Egy dologért nagyon hálás vagyok a járványnak, igazi vízválasztó volt. Egyértelműen megmutatta a válaszreakciókból, hogy ki az utolsó szarember.

  229. Neo.
    A Dunába lövetnék…csőcselék…habzó szájjal…stb…stb…
    Akinek itt habzik a szája az te vagy apukám…már ne haragudj, de hogy fér beléd ennyi rosszindulat?
    Csak sajnálni tudlak.
    „A legveszélyesebb elegy, amikor a tudatlanság a meggyőződéssel teli, magabiztos tudás hitével párosul, hiszen ilyen elemek a “jó ügyért” harcolva hatalmas pusztítást tudnak végezni.”
    Olvass vissza kérlek a témával kapcsolatos cikkekre és vesd össze a mostani hzzászólásokkal. Még a legfanatikusabb oltáspártiak is visszavettek, mert 2 év alatt azért kiderült egysmás. Jó reggelt!

  230. Neo
    “ Jómagam (hogy egy kicsit túlzó képet használjak) Dunába lövetnék mindenkit aki nem vett fel legalább két oltást!”
    Miért pont kettőt? A hardcore oltogatók már legalább hármat lövettek! Remélhetőleg te nem sumákoltál el egyet sem, mert ha igen, akkor nem fogja kifejteni megfelelően az “áldásos” hatásait. A szemellenzőt levéve, rápillanthatnál a végelláthatatlan különféle mellékhatás leírásra és a “C vaccine Injuries” csatornára is.

  231. Bár nem fér kétség, hogy főleg ezt az írást Tibor bá’ nem engedi át, én mégis, ettől függetlenül az erkölcsi kötelességemet megteszem.

    254. Neo? (Megint új névvel?)
    „Azért a pofátlanságnak is van határa, amikor a névtelenség melegébe burkolózva a tudatlan csőcselék elárasztja a netet…”

    L.S.
    Neo?!?
    Ömagadrol, önmagaddal társalogsz?

    „Jómagam (hogy egy kicsit túlzó képet használjak) Dunába lövetnék mindenkit aki nem vett fel legalább két oltást!”

    L.S. Igen, ebben a témában azonban már nem vagy egyedül!!!
    A kérdésem azonban miért vagy velük?
    Adatok, tények, dokumentumok:

    * „A világ urai mondják azt, hogy uralják a bolygó gazdasági és politikai rendszerét és azt is, hogy az emberiség többsége, nem kívánatos lény lett a bolygón!!”

    / https://www.napitema.com/2022/12/a-vilag-urai-akik-tobb-penzt-kezelnek.html/

    * Cél a totális kontroll! Globális INTERNETCENZÚRA és a Nürnbergi Kódex eltörlése, amely tiltja az emberkísérleteket.

    / https://www.napitema.com/2021/12/cel-totalis-kontroll-globalis.html?fbclid=IwAR28w8BtiD6otmxcHWeM3afNF6EISO46bqhcDAW7HnfcNbds2e-yT1yCXz0/

    * Coudenhove-Kalergi terv: Lopakodó népirtás Európa népei ellen

    * Az Ursula akta
    Uniós parlamenti képviselők Ursula von der Leyen bizottsági elnök távozását követelik, mert globalista erők céljainak a megvalósításán dolgozik.

    * Folyamatos kísérlet zajlik a WHO-s vakcina-diktatúra és az Új Világrend létrehozására, az egész emberiség ellen!!

    * Klaus Schwab megtiltotta a beoltott pilótáknak, hogy a Világgazdasági Fórum tagjait Davosba és onnan vissza szállítsák az általuk jelentett biztonsági kockázat miatt.

    ( Josh Yoder, az amerikai oltatlan pilóták csapatának a vezetője//usfreedomflyers.org/)

    * Dr. Malhotra: A WHO közzétette az oltás mellékhatásainak LISTÁJÁT -Laurence – Minden, mindaz ami KÁROSÍTJA a szívet, ott van, video

    /https://rumble.com/v23wfrq-dr-aseem-malhotra-…html/

    Dr. Aseem Malhotra, az Egyesült Királyság Nemzeti Egészségügyi Szolgálata által kiképzett kiváló kardiológus tanácsadó állítása: „Minden és minden, ami elromolhat a szívben, szerepel ezen a listán… és ezt látjuk.” /intime/

    * A The Epoch Times megfigyelési eredményei szerint a Centers for Disease Control and Prevention (A Betegségmegelőzési és Járványügyi Központok)(CDC) több száz biztonsági jelzést (mellékhatások, halálesetek stb.) azonosított a két legszélesebb körben alkalmazott COVID-19 vakcina (Pfizer, Moderna) vonatkozásában.

    * Egy éven belül annyi sportoló halt meg Covid-19 oltás következtében, mint az 1966-2004 közötti időszakban!

    *****
    ***** *****

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük