(4047) Meglepetés, meglepetés

Tibor bá’ online

 

89. útban a 90. felé

Antony Blinken államtitkár (2022.08.23.): Arra kérem a nemzetközi közösséget, hogy mindaddig növelje a költségeket és gyakoroljon nyomást Putyin elnökre, amíg az összes orosz csapat el nem hagyja Ukrajnát. A Krím Ukrajnához tartozik. Ez volt az álláspontunk 2014-ben, és ez marad 2022-ben is.

Antony J. Blinken államtitkár (2022.12.04.): Arra összpontosítunk, hogy továbbra is azt tegyük, amit eddig tettünk, vagyis hogy Ukrajnának a legyen a kezében minden, amire szüksége van, hogy megvédje magát, hogy visszavegye azokat a területeket, amelyeket február 24. óta elfoglaltak tőle.

Bocsánat, hogy van ez? A Krím–félszigetet 2014-ben foglalták el az oroszok. Akkor ezt most már nem kívánják visszavenni. Okos, nagyon okos, mert azt Putyin még az élete árán se adná vissza. Mi van? Elkezdtek közeledni az álláspontok?

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

55 gondolat erről: „(4047) Meglepetés, meglepetés

  1. Nem hiszem hogy ez a közeledésre vezethető lenne, inkább
    arra gyanakszom, hogy meggondolatlanul, felkészületlenül
    nyilatkozott, vagy akárcsak nálunk Matolcsi szembe ment
    orbánviktor irányvonalával, ott is előfordulhat, hogy valaki
    szembe megy Bidennel. — Ha enyhülne is valamelyest a
    légkör, az biztosan nem jelentené azt, hogy az amerikai
    politika megváltozna Oroszországgal és/vagy Putyinnal
    szemben. — Megmarad ugyanolyan acsarkodónak mint
    korábban.

  2. Ez egy szőrszálhasogató akadèkoskodó posztula ami csak azt mutatja hogy aki ezeket az összefüggèsben időben ès tèrben látszólag eltèrő geopolitikai kijelentèseket ellentmondónak próbalja feltüntetni az orosz gonosz birodalom javát szolgálja.

  3. 2. Ajozanesz
    Aki meg nem képes felfogni, hogy a Krím jelenti az oroszoknak az egyetlen kijáratot a mediterrán térség felé, és hogy egyértelmű volt, hogy az ukránok révén ez halálos veszélybe került, és ez végzetesen borította volna a status quo-t számukra mint gazdasági, mint politikai szempontból, az vakon menne bele egy eszkalálódó, akár a világ pusztulásával járó konfliktusba.
    Ha a kötelet ráteszik az oroszok nyakára, akkor ne csodálkozz, ha begurulnak…
    Ha a nyugat asszisztálni tudott Koszovó etnikai alapon történő elszakításához, akkor semmivel nem rosszabb, ha az orosz többségű területeket elszakítják.
    Teljesen elvakult vagy, nem nézed az összképet.

  4. „Aki meg nem képes felfogni, hogy a Krím jelenti az oroszoknak az egyetlen kijáratot a mediterrán térség felé”

    Ukrajna nemzeti határait mégis elfogadta mindenki, pl. az Oroszország. Aggály nélkül.
    Így a Krím státusza „megszállt” terület.

    Hasonló elveken a Boszporuszra, vagy Gibraltárra miért ne tarthatnának igényt, mint „egyetlen” kijáratra? Vagy Suezre, Panamára?

    Hagyjuk már az avas orosz propagandát. Ez vezetett a háborúhoz.

  5. Febr.24? Ekkor már a két szakadár köztársaság ‘ beleolvadt” Oroszországba. Tehát nem csak a Krim , hanem a DNR és LNR is.
    Egy aktív külügyminiszter soha nem ” felkészületlen” – hacsak nem a földbuta Lizacskat, a levitézlett brit politikust, vagy Annalenácskát nem emlitjük. Jól érzékelhető, hogy atlantista irányból elkezdödött némi tapogatózás ( lásd Macron nyilatkozatot is ).

    Nyilvánvaló, hogy az atlantista tömbnek most kezd fájni a háború. Készletek kiseperve, innentöl minden, amit küldenek, a saját harckészültségük rovására megy. Az eunak az ukrajnai fekete lyukba töltendő 18 mrd euró is fáj, egyrészt van miatta egy belső törés, másrészt a pénz , az jól érezhetően hiányzik az eunak. USA sem szeret osztogatni, inkább fosztogatni. Most már van elég sok személyi veszteség is – lengyelek ezres nagyságrend, USA is kezdi karcolni a százat …..
    Az ukrán katonák meg fogynak. Jön a tél. Szóval van elég baj, most már fáj.

  6. Lehet itt érzelmeskedni, de felesleges. Egyetlen dolog kell a háborúhoz régóta, ne feledjük:
    @https://itsamoneything.com/money/raimondo-montecuccoli-war-needs-money-money-money/

    Nos úgy néz ki, nem az oroszoknak vannak ilyen gondjaik…

  7. Ez valami, de önmagában kevés. Az oroszoknak nem a terület kell, hanem a biztonságukért harcolnak.
    Persze, mindenkinek egyre többe kerül, de ez is volt a cél. Az USA csak annyi és olyan fegyvert tol be, hogy az ukránok éppen bírják ki, az oroszok pedig ezt nem akadályozzák meg, foggyon csak az a fegyverkészlet. Az EU sem véletlenül nem akarta az ukrán csatlakozást korábban, hiszen az egy feneketlen hordó.
    Az oroszok mit nyernének a mostani befejezéssel? A szankciók végét? Aligha. Ez a tél még lemegy így, utána talán valamit tisztul a kép, jobban látszanak a szándékok.
    Amikor indult a háború és nem kapitulált Ukrajna, Putyin azt mondta, minél jobban elhúzódik a háború, annál inkább van veszélyben Ukrajna területi épsége. Most pedig a krími hídnál a szárazföldi összeköttetés fontosságát hangoztatta.
    Még nem telt le a két év (klíma, covid, ukrán háború- ugyan egyik sem szűnt meg, csak a vele való ijesztgetés). 🙂

  8. Ez az orosz különleges katonai művelet leginkább Európáról szól.
    Olyan gyönyörű íve van annak a tömeges szemléletváltásnak, ahogy mostanra már csak, mint fő gonosz Oroszország létezik a nyugati köztudatban.
    Mit nyer Európa?
    Egy hozzászóló felsorolta, hogy az elcsatolt területeken mi minden található, azt hiszem János volt az. Ezekről az elcsatolt területekről már nyugodtan gondolkodhatunk úgy, hogy Oroszország része. Tehát az orosz ezt nyeri.
    USA a fegyvereladás drasztikus növekedését, LNG szállítást, az európai gyártás drágulása miatt, kivitel növekedést.
    Mit nyer Európa? Azt a nevetséges állítást zárjuk ki, hogy az oroszok Párizsig meg sem állnának, ha nem szankcionálnánk őket.
    Semmit nem nyer, csak veszít. Drágább és bizonytalanabb lett az energia ellátás, termék drágulás, tőke kivonás, magas infláció, fegyverkezés költségének növekedése, eladósodottság növekedése. Demokráciás maszlagot el lehet felejteni. Ha olyan fontos lett volna, akkor az Ukrán kormány fegyveres megdöntése után megválasztott kormányt nem ismerik el. Az lett volna egy demokratához méltó tett.
    Európa akkor sem nyerne, ha Oroszország darabjaira esne. Angolok és az amerikaiak ügyesebb héják.

    Mit nyerne Ukrajna népe egy győzelem esetén? Nem az oligarchák, hanem a nép?
    Azok akik a világ egyik leggazdagabb területén szegénységben éltek oroszbarátként és nyugatbarátként is.
    Amit az átélt szenvedések miatt kaphatnak kárpótlásul az a szabad embervadászat, kissebbségek, de főleg oroszok sanyargatása, gyilkolása. Ezzel a kisember évtizedekig ellehet. Közben a saját kifosztóik mellé megkapják a nemzetközi tőkét.
    Ukrajna népe egy nyugati győzelemmel semmit nem nyer, de orosz győzelem esetén sem nyer. Ez egy olyan dráma, ahol a túszul ejtett Ukrán kisember csak áldozat lehet.

    Az oroszokkal a nyilvános tárgyalásokat előkészítő folyamat megkezdődött. Kezd változni a média hangneme is.

  9. 5. Fényhozó Kerub
    ” Az eunak az ukrajnai fekete lyukba töltendő 18 mrd euró is fáj, egyrészt van miatta egy belső törés, másrészt a pénz , az jól érezhetően hiányzik az eunak.
    USA sem szeret osztogatni, inkább fosztogatni.
    Most már van elég sok személyi veszteség is –
    lengyelek ezres nagyságrend,
    USA is kezdi karcolni a százat …..”

    Gratulálok F.K.
    Méltóan viseled és tiszteletben tartód a nicknevedet:

    Fényhozó: Εωσ φόρος – Luci fer
    Kerub: A tudás teljességével rendelkező több szárnyú angyal.

    Az Ukrajnaiak sajnos – Ursula szerint – átlépték a százezret.

  10. A politikus mindig, mindenhol azt mondja ami növeli a támogatottságát, hatalmát. Az információ csak eszköz, ahogy a dezinformáció is. Ez alól az USA sem kivétel. Sőt! Ott is PR csapatok dolgoznak azon hogy mit kell éppen mondani. Sokszor mondtam már, hogy azt kell figyelni amit cselekednek. Sajnos ezt nem veszik figyelembe az átlagembek, mivel nehéz a fentit megemészteni, így benyalják mindenhol a politikusok rizsáját 🙁

  11. 4 Z Próféta
    Talán az a rejtély titka, hogy a törökök, a spanyolok nem fenyegetik a szabad átjárást a szorosaiknál, az ukránok viszont igen, sőt meg akarták szüntetni a krími kikötők orosz használatát azon a területen, ami ősidők óta az orosz kijárat volt déli irányban…

  12. Teljesen logikus Blinken gondolatmenete. Ahhoz, hogy a megszállt Krímet visszavegyék előbb a február óta megszállt területet kell visszavenni.

    Az ukránok soha nem fogják feladni, mert a felszabadított területeken megtapasztalták mi vár rájuk a megszállás alatt. A nyugat soha nem fogja feladni, mert ha Ukrajna elesik mi leszünk a következő. Az agresszornak el kell buknia úgy, hogy utána legalább 30 évig nyugtunk legyen tőlük.

  13. Aki nem képes , nem tud , és nem akar veszíteni , hiába minden intő jel , az még többet fog veszíteni !
    Lehet ezt Európára, az Egyesült Államokra , Ukrajnára, Oroszországra is érteni mindegyikre igaz.
    Amikor az elvakult szenvedély eluralkodott , akkor képes bárki a vesztébe rohanni.
    Ennek a folyamatnak vagyunk tanui és elszenvedői.

  14. 8. Károly, tökéletes! Halvány gyanúm van rá, hogy valahol össze is ér a két vonal.

  15. 8. Károly

    Bezony! Egyetértek.

    Egyénként nem János volt, talán épp Fényhozó Kerub tette közzé, hogy mennyi minden van Ukrajna földjén.
    Na de, hogy ez jó lenne az ukrán népnek azt kötve hiszem.
    Már régóta az erőforrásokért folyik a harc. A nép?
    A népek, az emberek nem érdekelnek senkit.
    Ha az emberek dönthetnének a sorsukról, nem lenne ekkora zűr!
    Az ember alapvetően nem vágyik harcolni!
    Az más kérdés, hogy csak túlszaporodnánk a bolygót, mint tudatlan kis fehéregerek.
    Ez kérem egyszerű szelekció. Először a Föld
    népei, majd a fajok között.

    https://m.youtube.com/watch?v=RPAbUjLsYP4&t=33s

    Tibor bá’-nak 15 hsz teljesen igaza van. Itt minden mondatnak súlya van.
    Minden nüansznyi kis szónak,
    dátumnak etc.
    Árgus szemekkel és fülekkel nézi 100 szagértő azt amit más száz senkiházi rak össze a fő senkiháziaknak, akik beszédnek hangzó fröccsögést nyomatnak a bambuládában.

  16. Állítólag az ukrán állam stratégiai szerződést kötött a Black Rockkal.
    Ezek után van még kérdés, hogy miért állt bele ennyire a NATO a balhéba?
    NATO de facto magán pénzügyi birodalom furkós boltja, közpénzből finanszírozva.
    Erre mondhatjuk azt, hogy ügyes, nagyon ügyes…

  17. 3. Mért lenne Krím az egyetlen kijárat? Ott van az oroszoknak a Fekete-tenger keleti partvidéke a Dontól Szocsiig kijáratnak.

    Nincs itt semmi ellentmondás, ugyanazt írta le irányvonalnak, ami eddig is történt.
    Az oroszok megszállták Krímet, erre mentek a felháborodott nyilatkozatok, hogy az Ukrajnához tartozik jog szerint. De a fegyvert csak azután kezdék csőstül küldeni Ukrajnának, hogy az oroszok elindították a támadást.

  18. 17,dajtás
    …”NATO de facto magán pénzügyi birodalom furkós boltja, közpénzből finanszírozva…”
    Én viszont , meggyözödésből, egy hárombetüs, nagyon hirhedt szervezet fegyveres végrehajtóját látom benne. Semmiféle hatalom, sem pénzügyi, sem politikai nekik nem parancsol, ök már nagyon régóta nem kérnek, hanem utasitanak.Ha nekik bármi okból kell Ukrajna-amit nemigen látok be, mert ők föleg narkóban utaznak – akkor béke nem lesz.
    Őket nem érdekli mi lesz Európa sorsa, az sem gondjuk, mi lesz Amerikával.Miért is volna, övék az egész világ.

  19. 3 „a Krím jelenti az oroszoknak az egyetlen kijáratot a mediterrán térség felé”

    Ez így ebben a formában biztos nem igaz, hiszen a Taman félszigettől Szocsi vidékéig övék a Fekete-tenger keleti partvidéke is.
    Persze lényegesen egyszerűbb egy csomó mindent a Don és mellékfolyói vizén lejuttatni az Azovi tengerhez és onnan tovább vinni tengeri úton, mint szárazföldön a Taman félsziget alatti partvidékre, de a lehetőség meglenne a Krímet kikerülni.

  20. Re:19 Bálint
    Te a kezet gyanúsítod a cselekvéssel, miközben még mindig nem a fejet látjuk, ami a kezet mozgatja. Az az ominózus szervezet elég önálló, de közel sem ők vannak a piramis csúcsán. Fekete köves társaságot irányító brigád annál inkább a piramis csúcsa felé vannak(felettük is van min 2 szint még)

  21. 21,dajtás
    Dajtás kedves, gondolkozz logikusan. Nézz utána, holl lelhető a Gólem c. elbeszélés és olvasd el. Jelen esetben a novella egy allegória lesz.
    Adva van egy szervezet, mely már alakulásakor nem szemüveges egyetemi professszorok délutáni gittegyleteként alakult.Sokféle foglalkoztatási lehetőséget kináltak, de valahogy könyvtáros, cukrász, hasonló nem szerepelt a listán. A kezdetekben Truman elnök által kinevezett emberek felügyelték a szervezetet, és akkor még költségvetésük keretei között müködtek, hajszálra, mint bármi más állami szerv.
    Telnek az évek, kitör a vietnámi háború, a szervezet hogy-hogynem úgymond „megbicsaklik” , rndkivül aljas, alávaló módon , a kinevezett politikus-felügyelők tudta nélkül , példa nélküli pénzszerzésre adja fejét.Példa nélküli, mert sem azelött, sem azóta sehol a világon semmi hasonló szervezet ilyesmit el nem követett.
    Azt már képzeletedre bizom, hogy azóta a pénzügyileg teljesen független, önjáróvá változott, mesterkémek és szuper-profi gyilkosok gyülekezete hol tartfüggőség tekintetében. Ki parancsolhat ezeknek, akik, ha akarják, te meghalsz csak attól, hogy elmentél mellettük.
    Ki az, aki manapság képes megzabolázni őket, hogyan és mivel.
    A Gólem, egy az egyhez.

  22. 5. L.S

    ( Most én gratulálok….a legtöbben nem ismerik fel a ” fedőnevem’..)

  23. 23 – Ne aggódj, felismertük többen is. De mit lehet ehhez hozzászólni? Milyen ember az, aki magáról a Gonoszról nevezi el magát?

  24. Hubab maki !

    Tibor bá’: Kezd tele lenni veled a hócipőm.

  25. Ez a lelkesedés kell minden jó kis népirtáshoz is. Ez fűthette az ukránokat is, amikor éppen oroszt, zsidót, lengyelt irtottak. Jó is ha valaki ébren tartja ezt a tüzet!
    🙁

  26. Se a Holodomor, se a széthullás, nem minősíti objektíven a Szovjetúnió történelmi szerepét.
    Naná, hogy a kapitalizmus össztűz alá vette a „szörnyű kommunizmust”
    Kommunizmus soha sehol nem volt, a létező szocializmus pedig sok országban normális életet nyújtott a tömegeknek.
    Volt munka , volt lakás, volt létbiztonság , volt népszaporulat , nem volt demográfiai probléma , a férfiak 60 , a nők 55 éves korban nyugdíjba mehettek.
    Nem volt infláció , nem voltak kilakoltatások , nem volt munkanélküliség ,
    nem fogcsikorgató nyomorban élt a lakosság 10 %- a , mint ma.
    Nem sírom vissza.
    Elmúlt, mert el kellett múlnia.
    De útálom amikor démonizálják !

  27. Kedves Tibor bá

    Ma se éltem hiába !
    Igazán örülök.

    🙂

  28. 7 kakukk
    A migránsok. klíma, COVID és háború két éves ciklusokba szervezett mesterségesen generált válságok sajnos nem érnek véget. A háborús ciklus fele letelt. 2024-re minden elő lesz készítve a következő felvonására, azaz a 6. Válságra (2008-ás volt az első), ami maga lesz a brutális energiaválság.
    Ezt pedig a pénzügyi rendszer lenullázása fogja követni az évtized közepe után. Persze egyik válság sem oltja ki az előzőt, legfeljebb csillapítja. Nem is cél a kioltás, úgy használják öket, akár egyszerre többet is, hogy fokozzák a tömeg félelmét az elviselhetetlenségig. 2028 környékére teszem, hogy kinyítják a pokol kapuit. A Megrettent tömegre – egy kis alapjövedelemmel megtámogatva – pedig úgy húzzák rá a Schwab féle digitális diktatúrát ahogy akarják. Az hogy ez az egész világon sikerül-e vagy csak az atlantista befolyás alatt álló területeken az attól függ mi lesz Oo. sorsa. Ha győz Ukrajnában, akkor K-Európának esélye lesz kimaradni ebből az új marxista örületből.

  29. 31.

    Ebben én nem hiszek.
    Ha 10 000 ember egyszerre nyitja ki az esernyőjét az nem összeesküvés, csak egy nagy területen elkezdett esni az eső.
    Occam borotvája.
    A rettegő Homo sapiens babonás ősemberré változik.
    Elkezd hülyeségeket fantáziálni.

  30. 28,Mosógépszerelő
    …”Kommunizmus soha sehol nem volt, a létező szocializmus pedig sok országban normális életet nyújtott a tömegeknek…”
    Nagyon sok igazság van hozzászólásodban. Nem mondom hogy könnyü volt az élet gyermekkorom Kolozsvárán, a háború utáni hiánygazdaságban, de az igazság az, hogy ők tényleg senkit sem hagytak az útszélen tengödni.Ahogy irod, úgy igaz, mindenkinek megvolt a helye, szerényen, de megélt a nép, és ami szememben a legfontosabb, nem volt a mai eszméletlen flancolás, régi kolozsvári magyarsággal a „rongyrázás”. Nem is volt miből, nem volt mivel, és a nép nem volt rászoktatva.Ebből eredendően nem volt a mai bűnös, felelőtlen pazarlás, senkinek nem volt nyolcvannégy inge és hatvanöt pár cipője, ez csak a nyári szezonra, igen? A tömegigény normális keretek között volt , Boldogult drága édesanyám még stoppolta kilukadt zokniainkat, az emberek megtalpaltatták cipőiket, és a gyerekek nadrágaira a térdeknél bizony folt került, ha kilukadt, és ime, minden rendben volt, mindenki megélt és a természeti erőforrások nem voltak ilyen mértékben felzabálva, mint manapság.
    Voltak árnyoldalai is a rendszernek, egy szóval sem mondom, de hiszen olyan, hogy tökéletes, sehol sincs, de tény, hogy akkor és abban a rendszerben sokkal normálisabbak voltak az emberek, ez tény.

  31. A rettegő homo sapiens ellen agykutatók genetikusok tömkelege dolgozik,nem közvetlenül,de felügyelet alatt vagyis közvetve. ( is )

    A nép védelmében tartott fegyveres rendvédők parancsra szétverik a lázongó fejében a tudományt,és megbélyegzés után sorsára hagyják, a gépezet eltünteti,ellehetetleníti.

    Innen szép nyerni esernyőnyitogatással,és telefon világítósdival.
    Ha valaki ezt látja,ott új fiú lép be a körbe ugyanazzal a gazdával,egyszerű portáscsere

    Ha vér folyik vagy atom villan,ott már kis probléma van,de megoldható,
    Na most ez ellen kéne kiállni egy megosztott társadalomban.Hát itt is csak a vita van,vízgereblyézés.

  32. Re:32 mosógépszerelő
    Nagyon naiv és megvezetett az, aki nem látja a rendszerszintű manipulációt, sőt ma már nyíltan a képünkbe is tolják a mestertervüket(pl Great Reset a „mester” tollából), miközben azzal szedálják a plebset, hogy nincs semmi összeeskövés, és aki még is azt állítja konteós laposföld hívő, és preventíven szabad demokratikus szólásszabadság nevében letiltják az összes média platformról…
    Occam beretvája itt fals példa, mert szándékosan hibás premisszákból indul ki az okfejtés. Amúgy is süket a bolha az Occam beretvája szerint, ha minden lábát kitéptük, és nem ugrik parancs szóra… 😉

  33. 24. Ábel

    Pedig, ha alapos figyelemmel követed a névadóm leírt történetét, felismerheted, hogy nem ” gonosz”: és mindig igazat közölt. Hogy is lehetne gonosz, aki a fényt hozza:?:)
    Aztán az a mondás is járja: ‘ keressétek az igazságot, és az szabaddá tesz bennetek”

    ?

  34. Mivel én sajnos ,nem rendelkezem a távolbalátás képességével , ezért nem látom megfelelően a legfontosabb összefüggéseket.
    LOL 🙂 LOL 🙂
    Ezt nem lehetett kihagyni.
    Occam borotvája nem a kitépett lábú bolháról szól.
    Arról szól,hogy ha van egy egyszerű magyarázat akkor, ne kreáljunk hozzá teljesen feleslegesen összeesküvés elméletet.
    A „Great Reset” egy idióta legenda , de jól megcsinálták, mert nagy divat rá hivatkozni.

  35. Re:37 Mosógép szerelő:
    „A “Great Reset” egy idióta legenda ”
    Nyilván, Amazonon megveheted az idióta legendákat a szerző tollából:
    https://www.amazon.com/Great-Narrative-Reset/dp/2940631301/ref=sr_1_2?qid=1670449236&refinements=p_27%3AKlaus+Schwab&s=books&sr=1-2
    https://www.amazon.com/COVID-19-Great-Reset-Klaus-Schwab/dp/2940631123/ref=sr_1_1?qid=1670449236&refinements=p_27%3AKlaus+Schwab&s=books&sr=1-1

    Persze lehet azt mondani, hogy a valóság miért görbül úgy, mint a fenti könyvekben(esernyő nyitogatás példád), de ha ők csinálják az esőt, akkor az esernyők is úgy nyílnak, ahogy szeretnék.
    A véletlen az amiről nincs véleted, és álnaivan pont ezt csinálod … 😉

    Erről amúgy is van egy vicc:
    Mi a különbség az összeesküvés elmélet és az összeesküvés között?
    2 hét. 🙂

  36. 37 – Mosógépszerelő

    A “Great Reset” egy idióta legenda , de jól megcsinálták, mert nagy divat rá hivatkozni.”

    Levettem a könyvespolcomról egy könyvet, a címe:

    COVID-19: The Great Reset
    ´
    Írta: Klasu Schwab és Thierry Malleret

    A könyv számos alcímei közül csak néhány:

    – Gazdasági reszet
    – Szociális reszet
    – Geopolitikai reszet
    – Enviromentális reszet
    – Technológiai reszet stb.

    Nyugodtan tanulmányozhatod a Világgazdasági Fórum (WEF) saját honlapját, nem valami „konteós” weboldalt. A WEF az ENSZ-el is együttműködik.

    Weboldaluk címe: http://www.weforum.org

    Továbbá figyelmedbe ajánlom az „Agenda 2030” fogalmát, ez ugyanis lényegében maga a „Great Reset” nyilvánosan hangoztatott megnevezése, a 2030-ig elérendő célok megvalósítási útiterve.
    Politikusok sorozata hivatkozott már az elmúlt években nagy számban, s amely már a megvalósítás fázisában van szinte mindenhol a Földön. Kormányhivatalok, minisztériumok dolgoznak az egyes részletein egy-egy országban. A nemzetközi szervezeteket meg már említeni sem kell, azok már jóval korábban kezdték a munkát e területen (is).

    Elhitették veled, hogy a „Great Reset” egy „idióta legenda”, miközben nem is titkolják a létezését, de egyáltalán nem! A megvalósítása pedig éppen folyamatban van.

    A WEF említett oldalán érdemes megnézni az „All our partners” részt is!

    dajtás fórumtársnak teljesen igaza van, sajnálatosan te vagy egy nagy tévedésben.

  37. 34. ötlet

    Kiváló hozzászólás.

    37. Mosógépszerelő

    A társadalom irányítási terveit miért zárná ki, hogy hülyék az emberek? Ha megnézzük az oktatás „fejlődését” és „fejlesztését” akkor pont, hogy bizonyítékot kapunk a szándékos elbutításra.
    Ráadásul ha foglalkoznál egy kicsit is a hatalom lélektanával láthatnád mire képes.
    Nagyon jó értékrended van és kiváló gondolkozásod. Neked is mint mindenkinek a saját gondolkodási korlátaival kell foglalkozni.
    A te széplelkűséged kivetítése nem a feltétlen igazság. Sajnos!

    Tibor bá’, balint, Mosógépszerelő

    Ez csak az életkorotokból származó kissé nosztalgikus ‘érzés’.
    Teljesen így volt-szerintem is. A 70 es évek közepétől tudom megmondani, de még érződött az amiről beszéltek. Egész a rendszerváltásig, bár nyilván az 50es években más volt.
    Ez egy folyamat és a ti időtökben nem csak a rendszer miatt voltak mások az emberek.
    Ez egy sokkal mélyebb folyamat, mint a rendszer hatása az emberek életére.
    A rendszer kialakulása is ezen folyamat eredménye.
    Az embert csinálja a világ, de aztán az visszahat és csinálja a világot.
    Tartós rendszer akkor lesz(és az kommunisztikus alapokon fog nyugodni, vagy nem lesz hosszúéletű) mikor belső igénnyé fog válni az igazság gyakorlása.
    Egyenlőség az egyedi különbözőségek figyelembevételével. Erre magunknak az egyéneknek kell a leginkább vágyni. Ehhez ismerniük kell önmagukat, eredetüket!

  38. 37 – Mosógépszerelő:
    Továbbra is számíthatsz a támogatásomra. Nincs Nagy Reset. Különböző erőközpontoknak vannak törekvéseik, amik a törekvések egy részét lenullázzák, és majd kiderül valami közös nevező de az nem a „betervezett” Reset lesz. Különben se érdekes, mert a hőhalál a nyakunkba liheg, csak ez nem egy divatos téma ma.

  39. Mindig úgy érzem, politikusok csak akkor mondanak igazat, mikor az ellenfél bűneit sorolják, de mindig látom, naívság, mert akkor sem.

  40. 33:Bálint, 39:Balázs:
    Ez a „nosztalgia” igazából arról szól, hogy voltak emberi kapcsolatok és közösségek, ebből következően pedig volt morál/erkölcs.

    A szocializmus/kommunizmus előtt a faluközösségek, de még a városban is voltak közösségek és fontosak voltak a rokoni/emberi kapcsolatok.
    A Szocializmus ezt elkezdte leépíteni, de mégis megpróbált helyette adni alternatívákat. Még mindig maradtak emberi kapcsolatok és valamennyi morál is.
    Ezt váltotta a Vad kapitalizmus, ami teljesen az egyént helyezte előtérbe. Az emberi kapcsolatok másodlagosak lettek (eltűntek vagy kiürültek) , a közösségek végképp felbomlottak. Ezzel együtt a morál/erkölcs is erodálódott.
    Most ott tartunk, hogy nincs semmi … a folyamat végén járunk.

  41. 39. Zsolt
    A reszetet marhaságnak tartottam, de ma már inkább az a kérdés, hogy hol valósul meg előbb? Kínában, Európában, Amerikában? Sajnos a feltételek adottak hozzá, a tapasztalatlanok vevők rá, a többieket meg rákényszerítik, hiszen ők a fejlődés ellenségei, a Föld megmentésének az akadályozói, így minden megengedett velük szemben.
    Ki a csuda gondolta volna 2018-ban, hogy ilyen lesz a világ ma?
    Az emberek vágynak a biztonságra, ahogy néhány hozzászólással előbb is látható. Mindent el lehet hitetni velük, szeretik csak a dolgok jó felét látni, akik a rosszra is figyelmeztetnék őket, azok jó esetben csak bolondok.
    Az osztrákoknál tervezik, hogy a durván gyorshajtók kocsiját elkobozhatnák. Ha ez átmegy, akkor majd csökkenteni lehet a határt és be lehet vezetni másra is. Hiszen ez most akár jogosnak is tűnhet, megérdemlik, veszélyeztetnek másokat, a közösség érdeke ezt kívánja.
    A későbbiekben meg ki fogja megmondani, hogy mi a közösség érdeke? Például, ahogy most is az a gonosz Putyin és az oroszok megbüntetése. A szent cél elérése érdekében pedig minden megengedett, büntessük meg sportolókat, a művészeket, bárkit, akire rátesszük a bélyeget, hiszen ezzel az emberiség javát szolgáljuk, mi vagyunk az erkölcsi magaslaton, mi mondhatjuk meg, hogy mi a jó és mi a rossz.
    Az, hogy a nullszinten való egyenlősdi ellenkezik az emberi alaptermészettel, igaz. De ettől még megvalósítható, legfeljebb nem fenntartható.

  42. 31. Bendegúz
    Elképzelhető hogy elindul a válság.Épp most hallgattam egy előadást ahol mondták, hogy az ingatlantranzakciók Mo-on már a 2008-as körüli szintne vannak.Leállt a piac és a támogatások sem lesznek valószínű.Babaváró stb….
    Azt mondják ez nem olyan lesz mint 2008 azaz egy éves esés majd utánna kilőtt a tőzsde felfelé.(persze akkor is azt hittük annak idején hogy onnan már nem lesz felállás 😀 )
    Egy durva valásg a legroszabb,mondjuk 2008-nak a többszöröse és időben sem egy év lenne hanem több.De ha a folyamatok abba az irányba mutatnak hogy esik minden (élelem, energia, klíma) akkor tulajdonképpen mitől is várnánk majd hogy a 2023-24-re elmélyülő válság majd véget ér és felívelés lesz mondjuk 2025-től (energia, drága élelem, olajcsúcs megmard sőt fokozódik).
    Tehát ha bejön ez a mély válság ami 2008-as nál időben és fokozatban is durvább lesz akkor nekünk annyi .Ha vállalkozásod van ntönkremegy, munkahyelyek megszűnhetnek, kimegy a pénz a rendszerből .És nem lesz trigger ami miattt beindulna a felfutás.Pl autóeladások nem fognak felívelni újra mert luxus lesz az átlagembernek.
    Ilyen szempontból egy atomhabcsi jobb lenne mert hamar elpörkülődnénk 😀
    Nade ha minden igaz lesz akkor nem lesz ilyen válság gondunk mert a klíma miatt megdöglünk 😀 (még azért nem biztos) Még mindig jobb éhen halni mint majd mondjuk egy válságot átélni 10-20 éven át ahol úgy kell élni mint mexikóvárosban ahol a bevásárlás után (ami 3 db zsemle lesz) késsel megmetélik az embert a kijáratnál 😀
    Itt most az a kérdés hogy valóban lesz e egy durva elmélyülő válság? Ilyenkor jöhet jól a végidőkre egy kis félretett pénz, egy nagy kert amiben részben működtetni lehet az önellátást addig a szintig míg mad max nem lesz.Mondjuk 5 év munkehely nélkül otthon nagy király lenne a természetben , főnök és kötelezettsségek nélkül stb….Aztán 5 év múlva maximum meg lent mamám régi borospincéjében lemegyünk a 60 fokos meleg elől és megisszuk a ciános pezsgőt 😀
    Persze bármi megtörténhet mert az is lehet hogy nem lesz nagy válság.

  43. 44 – kakukk

    Schwabék attól félnek, hogy nem mindenhol valósul meg.
    A minta, a pilot project Kína, a globalisták új üdvöskéje.
    Európa gyenge, az átlagpolgár birka(türelmű), itt, sajnos, lesznek sikereik. Szívás lesz!
    Amerika népe fel van fegyverkezve, ott „némi akadályba” fognak ütközni…

    Ember tervez, Isten végez!

    … a vége ki tudja, hogy mi lesz. Ameddig van Oroszország és Texas, addig van remény! 🙂

  44. 45. Andrew
    „Elképzelhető hogy elindul a válság.”

    Már elindult, ha nem vettük volna észre. Csak szép lassan pörgetik fel.
    A 2008-as egy próba volt a pénzügyi rendszer megmentésére. Nem jött, be, nagyobb lett a lufi. Ezt elengedték.

    A mostani négyes fogat (migráció, klíma, cov19 és most a háború) bevezetésével a klíma problémára próbálnak választ adni, úgy, hogy belekezdenek egy nagyszabású társadalomátalakításba. A fogyasztói társadalom lesz reszetálva, pénzestől, társadalmi berendezkedésestől, hogy az emberek ne éljék fel a föld erőforrásait -ami egyébként is csak őket illeti (a magát nemlétezőnek tituláló háttérhatalmat). Nem látnak más lehetőséget a tömegek féktelen fogyasztási szokásainak megzabolázására. Melyik választáson nyerne az a párt aki azt ígérné, hogy 1980-as évek szintjére vágjuk vissza a fogyasztást. Hát persze hogy egyiken sem. Ha nem megy így, megy a fokozatos félelemkeltéssel, amit a végére, amikorra nem lesz energia és élelem, átváltják egy szép irányított digitális diktatúrára, ahol 0 azaz nulla joga lesz az embernek. Ahogy Schwab mondja, nem lesz semmid és boldog leszel.
    Ettől az új berendezkedéstől remélik a föld megmentését. De ahogy Tibor bá’ is szokta mondani, elkéstek.

    „Azt mondják ez nem olyan lesz mint 2008 azaz egy éves esés majd utánna kilőtt a tőzsde felfelé.”

    Nem fogunk kijönni, mert nem ez a cél, hanem, hogy a hiányok (élelem, biztonság, energia) általa népeket engedelmes masszává gyúrják. Úgy, hogy felejtős ez a kijövünk. 2008 más volt.

    „Egy durva valásg a legroszabb,mondjuk 2008-nak a többszöröse és időben sem egy év lenne hanem több.”

    Ez a cél. Minél durvább, annál jobb a társadalommérnököknek. A megfélemlített tömeget, akinek már semmije sincs, csak az iszonyatos nélkülözés, a legkönnyebb beterelni egy utopisztikus, posztindusztriális disztopikus társadalomszerveződés ernyője alá.

    „De ha a folyamatok abba az irányba mutatnak hogy esik minden (élelem, energia, klíma) akkor tulajdonképpen mitől is várnánk majd hogy a 2023-24-re elmélyülő válság majd véget ér és felívelés lesz mondjuk 2025-től (energia, drága élelem, olajcsúcs megmard sőt fokozódik).”

    Jó meglátás.
    Egyébként valamennyi válság amit mi itt nyugaton élünk meg, csak itt van az atlantista oldalon (kivéve, klíma).
    A világ többi részén az van, mint 2 éve volt. Pl. meg kell nézni, hogy mi változott Uruguayban vagy Chilében. Vagy Vietnámban, Indiában. Semmi. India, Kína meg az egész Délkelet Ázsia úszik az olajban és egyéb olcsó orosz nyersanyagban (Oo. úgy tönkre ment, hogy 280 Ft/l a benzin?)!
    És persze röhögnek rajtunk, balfax USAcsicska EU-n.

    Így a végére, vissza az elejére. Vagyis, minden van dögivel a globális piacon. Olaj, gáz, búza, marha- és disznóhús, meg a többi. Egyikből sincs kevesebb, mint pár éve (klíma ide, klíma oda, búzából a földön nagyjából annyi termet idén, mint az elmúlt tíz évben, nem volt csökkenés – meg lehet nézni a vonatkozó statisztikát). Hegyekben áll a termék, csak mesterséges akadályoztatás folyik. Most már csak az atlantista világ felé. A világ szabadabb része most nem áll bele a leállításokba, mint a COV19 alatt. Tanultak! Ez is fáj a nyugati társadalom mérnökösködöknek, hogy ismét nem tudtak egy nagy globális leállást összehozni az orosz-ukrán háború leple alatt (ez is mutatja gyengeségüket).
    A világ többi népei a nyugati vezetők nagy bánatára, élik megszokott életüket, saját területeiken kereskednek és nem éreznek semmit abból amit mi itt a fejlett nyugaton.

    Csak éppen mi magunk európaiak nem akarunk a javakból venni, mert, hogy:
    1. hivatalosan: dögöljön meg az orosz, na meg a világ többi része (kb. 75%) aki nem hajlandó követni a fényességes nyugatot az öntökönlövésben (ez alól az USA kivétel, mert ő csak vezényel, a puskáját jó távol tartja a saját golyóitól),
    2. nem hivatalosan: meg kell teremteni a feltételeit a nagy újmarxista – másság/deviancia és normalitás harcára épülő – kísérlet bevezetésének/elkezdésének (remélem Magyarország ebből kimarad).

  45. 41. Tibor bá’
    Írod: „Nincs Nagy Reset. Különböző erőközpontoknak vannak törekvéseik, amik a törekvések egy részét lenullázzák, és majd kiderül valami közös nevező de az nem a “betervezett” Reset lesz.”

    Teljes mértékben igazad van. Nincs egységes világelit. Esetleg olyan amelyik annak akarja láttatni magát (ilyen az atlanti térfélen kialakult angolszász elit).
    Vannak befolyásos embereket tömörítő erőközpontok (India, Kína, USA) és azok céljaik elérése érdekében, hol megegyezésre törekednek , hol ütköznek egymással.

    De nem volt ez mindig így.
    A kezdetben volt egy mindent domináló – több ezer éves hatalmi televényből kinőtt – nyugati elit, aki kb. az elmúlt 500 évben tudta érvényesíteni akaratát, ilyen olyan szövetségeken keresztül. Széttagoltságuk okán (pl. Hanza és észak Itáliai városok), azonban még akkor sem voltak igazán erősek Európában. A világ többi részét azonban dominálták. Kína, Amerika, Afrika mind nekik dolgozott.
    Mostanra, azaz a XX. század végére megfordult a helyzet, elértek oda, hogy a nyugati térfélen az van amit akarnak, azonban a föld többi részén elveszítették befolyásuk nagy részét. Nem önszántukból, hanem mert nem volt erejük megtartani. Kína és India olyan kihívás volt, amit nem mertek felvállalni (egyelőre most sem merik), ti. egy ilyen háborút 1960 után nem bírtak volna megvívni (sem ember, sem nyersanyag nem lett volna hozzá!).
    És igen, ennek köszönhetően létrejött még két erőközpont pluszba (a meglévő atlantista és SZU mellé).

    Szóval van nagyjából négy erőközpont (EU nem az! – USA csatolmány!).
    Na ezek az erőközpontok kevernek folyamatosan. Látványos szövetségek egyelőre nem alakultak ki.
    Ezek az erőközpontok, pl. az atlantista vonal, folyamatosan terveznek és próbálják a körülményeket úgy alakítani, hogy terveik megvalósuljanak.
    És itt jön be a konspiráció. Ugyanis a terveket biztosan, hogy nem demokratikusan a jó nép akaratával készítik elő, hanem titkosan, ilyen olyan műhelyekben és tárgyalásokon.
    A lényeg, hogy „titkos” szón van, ami már önmagában is jelölhet konspirációs tevékenységet (a szakszolgálatok is így nevezik az ilyen „megbeszéléseket”).
    Aztán a végfázis, a kivitelezés az még nagyobb konspirációt igényel az ilyen olyan narancsos forradalmak és gerilla mozgalmak támogatásának kivitelezése során.
    Vagy ezeket síppal-dobbal zajongva végzik?
    S ha nem akkor ezt minek lehet nevezni?

    Más.
    A nyugati erőközpont az új kihívok okán bajban van.
    Tennie kellene valamit, de mit?
    Óriási falakba ütközik a másik kettővel kapcsolatban. Hogy csak kettőt mondjak, kulturális és vallási különbség.
    Kína és India esetében ezek meghatározó tényezők. Sok ezer évesek ezek a hagyományok. Amit a nyugati elitek megtudtak tenni Európával, azaz deszakralizálták (jórészt eltüntették a 2000 éves kereszténységet), azt India esetében lehetetlen lenne. Márpedig ez a szinkron kialakulásának a legnagyobb akadálya. Soha nem fogja azt gondolni egy dologról az indiai ember, amit a nyugati. Nem véletlen, hogy a nyugati filmek nem honosodnak meg arrafelé. Egyszerűen nem értik az indiaiak. Inkább gyártanak maguknak olyant ami érthető.
    Kína esetében más a gond. Nevezetesen a hagyományos kínai filozófián alapuló gondolkodás (ami szintén szakrális). A kínai is teljesen másként gondolkodik, mint a nyugati ember. Hogy lássuk mi is a különbség, javaslom elolvasni a „A templom démona – Pu Szung-ling” című novellás kötetet. Tény, hogy a nyugati viselkedés mintákat a nagy tömegek jobban átvették, mint az Indiaiak. De ez megtévesztő. A gondolkodásuk semmit sem változott. Élvezik a nyugati életformát kínaiként. Semmi többet nem kell belegondolni. Az Európában oly divatos narancsos forradalmak ott nem nagyon szöknek szárba. Ha tüntetnek is, annak teljesen más az oka, mint amit láttatni akar velünk a nyugati média.

    Ezek tükrében esélye sincs a nyugati erőközpontnak a számára jó kiegyezésre. Csak a teljes dominancia jöhet szóba.
    Ezért is döntött úgy az oroszok kapcsán ahogy.
    Vagyis a háborút választotta, igaz csak olyant ami nem érinti közvetlenül (ugyanis, tisztában van társadalma gyengeségével, mivel nem katonának készítette őket /még a végén ellenállnának/, hanem egy rózsaszínű disztópiára).
    Most ez a projekt fut, ami nagyon kétesélyes.
    De ez már egy másik téma.

  46. Ha az ellenségem ellensége nem a barátom azt hogy hívják?

    Világ méretű összeesküvésnek.

  47. Putyin tegnapi nyilatkozatában azt mondta hogy nem fog atomot bevetni csak védelmi jelleggel,de nem tervezi atombomba használatát.
    A másik szavában meg azt mondta hogy egyre közelebb vagyunk az atombomba bevetéséhez 😀
    Számolta valaki a háború óta hogy már hányszor volt ilyen fenyegesése? Szerintem kb. 5-6 alkalommal.Lehet nem fogja eljátszani hogy tizedszer is szól.
    Szerintem már várja ő hogy megnyomja a gombot mégha csak a taktikai atom gombját is mint mikor egy gyerek kap egy új játékautót és alig várja hogy játszon vele.Ráadásul a nevéhez fűződne az első taktikai atomcsapás 😀
    Izgi,izgi 😀

  48. 50 – andrew
    Úgy tűnik nem érted Putyint. Nem fog nukleáris fegyverhez nyúlni, de nukleáris támadásra nukleárisan fog válaszolni. Különben az USA első csapása – szerinte – egyre közelebb van.

  49. Bonyolódik a helyzet. Az azért nem egy biztató jel, ha azt gondolják, hogy egy ilyen háború megnyerhető. Az oroszoknak vannak jelenleg kivédhetetlen fegyverei, közben meg sebezhető a védelmük. Lehet, hogy az amerikaiaké is, de azt még nem „tesztelték”. Persze kérdés, hogy ezekben a nyilatkozatokban mennyi a valódi szándék és mennyi a blöff.

    „Oroszország biztonságának a szavatolásához fontolóra veheti, hogy átvegye az amerikaiaktól a „lefegyverző csapás” koncepcióját – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteki biskeki sajtótájékoztatóján.
    „Először: az Egyesült Államoknak van egy elmélete a megelőző csapásról. Másodszor: egy lefegyverző csapásmérő rendszer fejlesztésén dolgoznak. Mi is ez? Ez egy modern, éltechnológiai eszközökkel a vezetési pontok ellen végrehajtandó támadás, amely megfosztja az ellenséget az irányítórendszerektől – mondta Putyin. – Ha már erről a lefegyverző csapásról beszélünk, talán el kellene gondolkodnunk azon, hogy átvegyük amerikai partnereink fejlesztéseit, és a biztonságuk szavatolására vonatkozó elképzeléseiket?” – tette fel a kérdést.”
    https://www.vg.hu/kozelet/2022/12/putyin-csak-azzal-fenyeget-hogy-az-fogja-tenni-amit-az-usa-szokott

  50. „talán el kellene gondolkodnunk azon, hogy átvegyük amerikai partnereink fejlesztéseit,”

    Szélsőségesen atlantista?!

  51. Felmerül a kérdés, hogy ezt akkor mondják-e, amikor már elkészültek az új stratégiával (az eszközeik megvannak hozzá), vagy fenyegetésnek tekintik, hogy nyugi, hiába van a megelőző csapás stratégiátok, mi is képesek vagyunk rá, tehát ne használd. Csak ilyenkor mi van? Ki a gyorsabb? A kölcsönös elrettentés működött, de ez hogyan tud? Mennyire nyerhető meg egy ilyen háború? Ha csak óriási veszteséggel, akkor nem éri meg, de ha kalkulálhatóval? De mi van, ha nem jó a számítás? Akkor már aligha van korrekcióra lehetőség.

  52. Sötétződ – nagyon beteg agymenése az EU-nak:
    Azerbajdzsán, Grúzia, Románia és Magyarország között egy 1000 MW-os villanykábel és kommunikációs vezeték létrehozásában gondolkodnak….mennyi, de mennyi veszteség keletkezik. Hány atomreaktort lehetne megépíteni ennyi pénzből?
    Erre az áramra akarják alapozni a multinacionális gyárak ittmaradását és idecsábítását?
    Biztos, hogy a Norvégia-Anglia távvezeték lebeg ilyenkor a szemeik elől?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük