(4010) Nekrológ

Tibor bá’ fordítása online

A Nyugati Világ nekrológja

Szerző: Paul Craig Roberts
89. útban a 90. felé

Életem folyamán láthattam a Nyugati Világon felhagyni azokat az értékeket, amelyeknek sikerességét köszönhette. Minden bűne ellenére, (és volt belőle jócskán) a Nyugat sikeres volt. Mindenki ott akart élni, és az oroszoknak köszönhető, hogy ez még mindig így van.

A Nyugat azért volt sikeres, mert hitt az objektív igazságban, és iparkodott elérni azt. Ennek eredményei voltak a tudományos és technológiai felfedezések, a művészi szépségek kibontakozása, briliáns irodalom megteremtése, ami tanította azokat, akik taníthatók voltak.

Mára azonban, az objektív igazság nem elfogadható az öntudatra ébredt Nyugati Világban, mert ellenkezik az öntudatra ébredés ideológiájával. Ezek például: nő és férfi között nincs semmi különbség, kettőnél több gender (társadalmi nem) is létezik, nő és férfi születhet a nem neki való testben, a megbántódás fontosabb, mint a tapasztalati tény, hogy számtalan dolog nem vethető alá se vizsgálatnak, se pedig kitárgyalásnak, mert az sérti a feministák, színes bőrűek, melegek, valamint transzvesztiták érzéseit, illetve bárki másét, akik állíthatják magukról, hogy ők áldozatok.

Mindenki állíthatja magáról, hogy áldozat, kivéve a fehér heteroszexuális férfiakat, mert ők ki vannak kiáltva „kizsákmányolóknak”, és ebből a csapdából nem tudnak szabadulni. A Nyugati Világban a fehér heteroszexuális férfiak sorsa megegyezik a Lenin alatti burzsujok sorsával. Az a fehér heteroszexuális férfi, aki védi magát, vagy társát, azonnal megkapja a nőgyűlölő, vagy fehér felsőbbrendűségben hívő bélyeget, mintha egy bűnös osztálynak lenne a tagja.

Egy olyan világban élünk, ahol önjelölt áldozatok megakadályozhatják az igazságot, mert az igazság bántja őket. A megsértett el tudja érni, hogy az igazságra rámutatót kirúgják állásából, akinek az volt a bűne, hogy élt a szólásszabadsággal. Manapság a szólásszabadsággal való élés a legbiztosabb módja, hogy egy fehér heteroszexuális férfi kinyírja magát.

Ezt naponta bárhol láthatjuk. Az egész Nyugati Világban ma már sokkal fontosabb az elfogadott genderrel, szexuális preferenciával, faji egyensúllyal rendelkezni, mint egyetemi érdemekkel, jövedelmező presztízst jelentő állással bírni. Egy fehér férfi professzor, aki tiltott szavakat használ, és tiltott gondolatai vannak, az élő halott.

Napjainkban a Nyugati Világot a gender és faji kvóták, és az öntudatra ébredés irányítja, amelyeknek semmi köze a valósághoz.

Ma már az egész Nyugati Világban igen nehéz egy fehér heteroszexuális férfinek egyetemi állást kapni az Egyesül Királyságban, vagy több európai országban. Az egyetemi állások nőknek és színes bőrűeknek vannak fenntartva. Ez kirívó megkülönböztetés fehér heteroszexuális férfiak ellen, akiket nem véd a diszkrimináció ellenes törvény, és ezért ki vannak téve diszkriminációnak.

Ezt a diszkriminációt azzal mentik fel, hogy a fehér heteroszexuális férfiak túl sokáig uralhatták a társadalmat. De a valódi ok az objektív igazság kiirtása, ami útját állja az öntudatra ébredt generáció hamis ideológiájának.

Néhány fehér férfi az öntudatra ébredt generáció tagja. Ez a hanyag faj és genter áruló megpecsételi saját sorsát a fehér férfiak sorsával együtt. Az ilyen férfi elfogadja az irányt adó ideológiát annak érdekében, hogy jövedelemhez jusson. Gondolj a CNN-nál, MSMBC-nél, BBC-nél, Washington Postnál, a New York Times-nál, és a többi nyugati szajha médiánál dolgozókra. Ha ezek megmondják az igaza, karrierjüknek azonnal vége. Ezeknek hazudni kell, démonizálni kell az oroszokat, a fehér heteroszexuális férfiakat, hogy fizetést kapjanak.

Ma a Nyugati Világban csak azok szenvednek, akik megmondják az igazságot. Ilyenek Julian Assange, Manning, Edward Snowden, és más üldözött igazság mondók, akiket állítólag védenek a figyelemfelkeltő törvények, akiket bebörtönöznek és megfosztanak megélhetésüktől az őket védő törvények ellenére. Mi más bizonyítékra lenne szükség, hogy a Nyugati Világ törvénytelen?

Ma a Nyugati Világnak nem az igazság az alapja, hanem a hazugságok. Hazugságon nyugvó Világ egy hamis Világ, ez az, ami ma a Nyugatik Világ, HAZUGSÁG.

Az alábbi cikkben Lance Welton leírja, hogy az akadémiai élet a nők által történő elfoglalása kiirtotta a racionális felfogást, és helyére belépett az emocionális válaszadás. Stephen Adams felhívja a figyelmet, miként volt Lynsey McCathy Calvert elűzve állásából, mint a Doula UK (Nemzeti Születési Tanácsadó testület) szóvivője, amiért azt merte kiírni a Facebookba, hogy csak nők szülhetnek. A szervezet véleménye ezzel a valós állítással kapcsolatban az volt, hogy ez ellene megy a szervezet egyenlőséget és sokféleséget hirdető felfogásával. A Delta légitársaság bemutató filmjében helyet ad egy apró kisebbség elvárásának, vagyis a leszbikusoknak és a melegeknek szex jeleneteit vetítik. Ugyanis a homoszexuálisok sérelmezték, hogy mellőzték ezeket a jeleneteket. Oklahoma City-ben a rendőrség vizsgálja, hogy nem jelent-e fajgyűlöletet, ha a postás fehér ember. Svédországban, a valóságnak megfelelően jelezni, hogy a bevándorlók miatt az erőszakos nemi közösülés 1,472 % növekedést mutat, a gyűlöletbűn vádját vonja maga után.

A Nyugati Világban néhány perverz ember képes a tömegek felett uralkodni, mert csak az „áldozatok” állapíthatják meg, hogy ki a bűnös. A bűnösök pedig a Nyugati Civilizációt felemelő, társadalmi és intellektuális erkölcsöt meghonosító többség.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

56 gondolat erről: „(4010) Nekrológ

  1. A mai nemzedék nagy része megy a levesbe (diszkrimináció nélkül 🙂 )
    Pár napja Yuval Harari is ezt prófétálta.
    „Lesz egy kis elited, amely minden döntést meghoz, még akkor is, ha ez nem válik a lakosság többségének hasznára… Az elit túléli, a többiek megfulladnak”

  2. Nagyjából ezen gondolkodtam én is minap. Az egyik blogger írta, azért költözött a kollégája Szingapúrba, muvel az USA-ban szinte lehetetlen a fehér – hetero férfinek magas kvalitású egyetemi állást kapnia. Hasonló megy a nagy amerikai cégeknél is.
    Véleményem szerint emiatt „emelkedett fel” Trump is, hisz a magára hagyott, megvetett fehéreknek, melósoknak, „white trash”-hoz szólt, nem hagyta magukra őket. Emiatt vannak és lesznek gondok a társadalomban, nem lenne szabad évszázados bűnök miatt a fehéreket okolni, amiatt amit elődeik elkövettek.

  3. Szánalmas ez a Paul Craig Roberts. Pontosan azt az áldozatkultuszt műveli amit kritizál, csak nála a fehér hetero férfi az áldozat. Majdnem elsírja magát miattuk mint egy nyámnyila balfasz. Én fehér hetero férfiként nem érzem magam áldozatnak, nem vagyok diszkriminálva és nem zavar, hogy vannak nem fehérek, nem heterók és nem férfiak.

    Mindig is voltak és lesznek is és nem csak nyugaton hanem mindenhol. Köztük is vannak elégedettek és nyavajgók, ebben sem különbözünk. Köztünk is vannak hisztis picsák mint Paul Craig Roberts és társai. Ha nem bírja a feketéket, a melegeket, a nőket és az övétől eltérő véleményeket, akkor bújjon be a safe space-be ahol fehér hetero kanbuli van és élvezze a véleménybuborékja visszhangkamráját.

    Ha viszont kilép a valóságba akkor emberelje meg magát, legyen férfi és fogadja el, hogy a világban különböző nemű, bőrszínű, szexuális irányultságú és véleményű emberek vannak. De ha erre nem képes akkor picsogjon tovább, nem baj, az ilyen picsogókat is el kell fogadni olyannak amilyenek.

  4. 4 – Tiliko:
    Ezek szerint téged is el kell fogadni olyannak, amilyen vagy. De előfordulhat, hogy nem erőltetem meg magam és kiraklak, mint a macskát szarni.

  5. Re:1 László
    Harari mint referencia…
    Gyakorlatilag a Schwab felé körök fő ideológusa. Kb számunkra olyan, mint ha egy rákos sejt mondaná meg, hogy mi a hosszú élet titka…

    Re:4 Tilinkó
    Rakd ki egy A4-es lap méretben a nagy Z betűt a kocsiban, és várj. Nem tökösség kell ide, hanem szólás szabadság, és valóban egyenlő jogok. Amerikai woke, cancel culture, BLM bringa túl lett tolva, hogy a valós problémákat elfedjék semmit sem erő ideológiákkal.
    Ez egy klasszikus összeomlás előtti civilizációs tünet, amire hamarosan pont kerül.

  6. 5. Tibor bá.

    Megteheted, de akkor nem pont olyan lennél mint a cancel kultúrás béelemes wukik csak ellenkező előjellel? Elhallgattatással küzdenél a szólásszabadságért? Pont arra akartam rámutatni, hogy ez nem arról szól, hogy valaki jobboldali vagy baloldali, mert mindkét oldalon vannak akik betiltanák és vannak akik elviselik a másikat.

    Hogy kitiltasz-e abból kiderül, hogy akarsz-e érvelni, vitázni a mások és magad véleményeiről, vagy te is egy safe space-be bújt wuki vagy aki a saját véleménybuborékjába menekül és minden más nézetet kitilt a visszhangkamrájából.

  7. „Ma a Nyugati Világnak nem az igazság az alapja, hanem a hazugságok. Hazugságon nyugvó Világ egy hamis Világ, ez az, ami ma a Nyugatik Világ, HAZUGSÁG.”

    Ahogy az idős kollégám mondta annak idején, itt mindenki hazudik és ezt mindenki tudja. Az is, aki mondja és az is, aki hallgatja. De úgy tesznek, mintha elhinnék.
    Ez a világ jött el (és halad tovább a lenini úton) az annak idején csodált és vágyott Nyugaton. Viszont sokan vannak még, akik nem akarják (vagy nem tudják) tudomásul venni, hogy megváltozott a világ, még a régi képzeteikben élnek.
    Nyugaton minden szép, minden jó, kolbászból van a kerítés, a vezetők okosak és jó döntéseket hoznak, ugyan nem mindig egyszerű, de jó ott élni.
    Amíg régen tiltották, ma már lehetséges a váltás. Ugyan még a korábbi felhalmozásból telik egy ideig (de mint a pilótajátékoknál, a későn beszálló már csak veszíthet), de az élet minőségének csak az egyik alkotóeleme a gazdasági jólét, legfeljebb azt biztosíthatja az idegen környezet. Ilyenkor merül fel a kérdés, megéri?

  8. 4 Tilinkó
    Mi a kislányunkat becéztük Tilinkónak, ezért annyira furcsa, hogy Neked fehér hetero férfiként is az a neved. Ráadásul a kirohanásodból az jön le, hogy szeretnél más lenni.
    Egyébként a nyavalygás ly.
    Szerencsémre én védett nő vagyok! 🙂

  9. 4

    Ezt a vitát ami ezen a blogon folyik sok helyen már nem lehetne nyilvánosan művelni nemcsak Keleten hanem Nyugaton is. Az áldozatkultusz egyébbként önmagában is patológiás jelenség. Erre építeni egy kultúrát stb…nem lenne bölcs dolog és mégis ez folyik addig ameddig az érdekek ezt diktálják.

  10. 6. Dajtás
    A rákos sejt csak kórjelző, tükröt tart a régóta beteg szervezetnek, persze nincs tisztában vele, hogy ő is elpusztul – a globális nagytőke mögött álló elit is úgy tervezi, hogy az ökológiai pusztítás felelősségét áthárítja teljes népességre, felgyorsítja a folyamatot vírusokkal, háborúkkal, éhínséggel, gazdasági káosszal, népcsoportokat állít egymással szembe vagy állít be bűnbaknak, bevándorlás ellenességet generál.
    Egyébként egy 2014-es tanulmány szerint a zöldre festett, valójában a nagytőke által finanszírozott környezetvédelmi szervezetek vezetőinek 90 %-a fehér.

  11. 4.Tilinkó: „vannak nem fehérek, nem heterók és nem férfiak.

    Mindig is voltak és lesznek is és nem csak nyugaton hanem mindenhol.”
    Ez eddig rendben is van. A gond, ha ezt nem mondhatod ki. Mondjuk ha azt mondanád: „OK barátom, meleg vagy, férfinak látszol, de nőnek mondod magad. Nem gond, így is a barátom vagy. De mit picsogsz? ” Ha ezért támadások érnének, nem segítene, hogy azt mondod, nincs itt semmi probléma.

  12. 8 – Tilinkó:
    A szólásszabadság nevében nem lehet bármit írni, és bármit elfogadni. Nem írhatod, legalább is nála nem, hogy egy világhírű megfigyelő, PCR szánalmas balfasz, hisztis picsa. Ami a hozzászólásod lényege: PCR nem nő és nem színes bőrű ellenes. Mindössze rámutatott, hogy a fehér-heteró férfiak ellen jelentős diszkrimináció folyik. Ezt kellene megcáfolnod a szólásszabadság nevében, de erre nem voltás se képes, se hajlandó. Marad a balfasz és a picsa.

  13. 3 – L.S.
    Dél Afrikában lehetett fekete népirtásnak nevezhető állapot. De az már rég volt. Most viszont konkrétan fehér népirtás folyik. Legyen ez az ő bajuk. Aki fehér és volt egy kis esze, már rég átment Kanadába vagy Ausztráliába. Hogy mennyit ér a néger, az felmérhető a Dél Afrikai gazdaság helyzetéből.

  14. 15. Tibor bá’

    ” 1994-től napjainkig, 28 évvel később a dél-afrikai fehér népirtás észrevétlen marad.Ha belegondolunk, hogy az Egyesült Államokban, ha egy feketét megver egy fehér ember, egész tüntetések zajlanak, zavargások törnek ki, és a helyzet kisiklik a határokból és az irányításból, akkor joggal mondjuk, hogy Dél-Afrikában a fehérek elleni összeesküvés, népirtás folyik, amelyet az egész bolygó teljes mértékben elfogad.

    … a bűnözés és a nemi erőszak aránya az egekbe szökött. Az ezzel kapcsolatos kutatások szerint 2020-ban 42 289 nemi erőszakot és 7 749 szexuális visszaélést jelentettek. Azaz körülbelül 115 nemi erőszakot jelentettek naponta.

    És ezek csak a jéghegy csúcsa. A People Against Afrikaner Genocide szerint 1994 óta több mint 68 000 fehér farmert gyilkoltak meg.

    Az ország egyértelműen a fehér apartheidből a fekete apartheidbe lépett át. Amiért korábban a fehéreket hibáztatták, azt most maguk csinálják. És még rosszabb mértékben! Tipikus Dlugwane Mfundo esete, aki 2010-ben felszólította a színes bőrű lakosságot, hogy gyilkoljanak meg fehér csecsemőket, azzal az indokkal, hogy ezek a gyerekek, ha felnőnek, a feketék elnyomói lesznek…”

  15. 14. Tibor bá

    Ebben egyet értünk, hogy a szólásszabadság nem azt jelenti, hogy bármit le szabad írni, a szabadság sem azt jelenti, hogy bármit meg lehet tenni.

    Ami PCR-t illeti, ha ő rámutat a fehér hetero férfiakat érő diszkriminációra, de ettől ő még nem néger-, meleg- vagy nőellenes, akkor azt miért nem tudja elfogadni, hogy akik rámutatnak a néger leszbikus nőket érő diszkriminációra, attól még ők sem fehér-, hetero- vagy férfiellenesek?

    A jelzőket illetően ő a perverz, bűnös, hazug kifejezéseket használja azokra, akik nem az ő nézeteit osztják. De ha ezek a jelzők még beleférnek, a hisztis balfasz meg már túl durva, akkor legyen mondjuk nyafogós balfácán, vagy ha ez is túl sok, akkor legyen panaszkodós mamlasz, de ha még ezt sem lehet, hát akkor nem tudom, akkor elkezdek én is áldozatot játszani, hogy már semmilyen kritikát nem fejthetek ki, úgy el vagyok nyomva.

  16. 18 – Tilinkó:
    Ne próbáld magad fehérre mosni, mert nálam ez nem megy. PCR negatív jelzőit „ismeretlen tettes” részére osztotta ki. Te pedig egy az egyben őt céloztad meg. Micsoda különbség! Kritikád lehet, de alkalmazkodnod kell a honlap kulturális szintjéhez, amibe a „panaszkodós mamlasz” például nem fér be.

  17. csak a 2-ik bekezdésik olvstam, és annyi jutott kevéske eszembe, a kiutált valakiknél, hogy „goj”. Nyilván ez legnépszerűbb „visszacsatolás”, de igazság szerint valakik mindig utálnak valakiket. leginkább emberek, embereket. imádom.

  18. Ha egy országban egy elnyomott, leszakadt, hátrányos helyzetbe került ,részpopuláció, egy kisebbség
    – a nők , a színesbőrűek , a latinok , a cigányok , a gojok , a feketék, a nemciszheterók – akkor ezen kizárólag úgy lehet változtatni ,ha az állam megtámogatja őket.
    Ez a támogatást, persze hangos diszkriminációt kiáltozó tiltakozás fogja kísérni a lakosság másik része felől.
    Talán el kéne dönteni, mi a kisebbik rossz.

  19. 4. Tilinkó

    „Én fehér hetero férfiként nem érzem magam áldozatnak, nem vagyok diszkriminálva…”

    Ha itt élsz Mo-on, akkor nagyon igazat mondtál, mert hála a patásnak, itt még nem hurcolnak meg ezen „náci” vélemények miatt.

    Egy DK (vagy egyéb elmebajos PC-vel terhelt pártok) kormányzása esetén azonban 100%-ban biztosak lehetünk abban, hogy nem maradna büntetetlenül egy sértettnek kikiáltott kisebbségről a hivatalostól eltérő vélemény kinyilvánítása.

  20. Ha a BLM és a meeto túl vannak tolva,
    akkor a hetero fehér férfiak mártírnak beállítása, túltolás a négyzeten.
    Minden kultúrának közösségnek vannak favorit ideológiái , a többit ,tiltja, szankcionálja.
    Ez az emberi közösség természetéből fakad.

  21. 23 – Sztrapek Jenő:
    Hozzászólásod értelmetlen túlzás. A „BLM és a meeto” a nyugati világ széles körű, szinte kötelező mozgalma, míg a fehér, heteró férfiak diszkriminálásáról szóló egyetlen posztról tudok.

  22. 22. Bendegúz

    Itt éltem Magyarországon akkor is amikor a DK-s Gyurcsány volt az elnök. Akkor is ugyanezt gondoltam. Akkor sem büntetett meg érte senki.

  23. 25: Tilinkó:
    Persze, mivel a Meeto és BLM sem tomboltak még a jelen formájukban … akkoriban csak a folyamat elején jártunk, most pedig a derekán. Ahogyan Tibor bá’ is írta … szinte kötelező. Aki mást mer mondani azt ellehetetlenítik … a fejlett nyugaton legalábbis.

  24. 26 berko
    Ez azért érdekes, mert a pénz, a hatalom, a média a fehér, és nem a színesbőrű világ irányítása alatt áll…
    Ez így színtiszta önfeladásnak és öngyilkosságnak néz ki.
    Hol van az a színes erőközpont ami ezt rá tudja kényszeríteni a világra?

  25. 25. Tilinkó

    Csak, hogy tudd! 2010 őszére már hatályba léptek volna azon oktatási törvény módosítások, amik kötelezően bevezették volna az óvodai oktatásba a gyerekek semleges nevelését (vagyis lányt a fiús játékokra kellett volna terelni a fiúkat pedig lányos játékokra). Szerencsére a FIDESz az egész borzalmat hatályon kívül helyezte.

    Képzeld el milyen „fejlődés” lett volna itt 12 év alatt ezen a területen, ha a NeoSzDSz-ek (értsd: DK-ok) meg a csatolmányaik kerül hatalomra.

    Ha más sok nem is, de ennek az agymenésnek a megakadályozása (na meg a migránsok nyakló nélküli betelepítésének megakadályozása/ez sem kevés/) OV javára írható!

  26. 27. Hubab
    El vagy tévedve.
    Milyen fehérek? Hol?

  27. Azért nem semmi, amikor már fekete influenszer is besokall a kettős erkölcstől, meg kettős beszédtől:
    „Hol van az a fekete fickó, akihez leszerződik egy zsidó személy? Mutasd meg, mondd meg nekem! Hol van egy fekete személy, aki egy zsidó személyhez szerződött? Mindegyik! Tulajdonképpen 90%! […] Úgyhogy azt mondom, hogy ne bökdösd a medvét túl sokáig, már tanulhattatok volna Drake-től, Pufftól […], itt most egy másféle állattal van dolgotok! […] Megmondtam nektek, hogy én egy vezér vagyok, megmondtam, hogy felszabadítom a népemet Isten nevében! (9:30)”

    Ye/Kanye West persze csak a jéghegy csúcsa, ami kezd ebben a felforrósodott világban olvadozni…

    @https://m.kuruc.info/r/9/250824/

  28. 30 Bendegúz
    Én eddig a világ legbefolyásosabb embereinek képeit látva mindig fehéreket láttam, soha nem feketéket, barnákat vagy sárgákat.
    Mutass olyant, aki nem az, és befolyással van a világra…

  29. 32. hubab
    Nem vagy Te olyan naiv, tetteted magad. Port és hamut hintesz a pornép szemébe, de az igazságot nem lehet eltüntetni, úgy ahogy a 9.11.-i események igazsága felszínre jött ez is idővel bukni fog.

    Ahhoz, hogy Európát egy új vezető réteg akadálytalanul uralhassa, Kalergi egy feketékből, ázsiaiakból és fehérekből álló új, homogén faji keveréknépesség létrehozását hirdette. De ki lesz ezen a népességen uralkodó új elitréteg?
    Kalergi erről is felvilágosít minket:…

    https://magyartudat.com/coudenhove-kalergi-terv-lopakodo-nepirtas-europa-nepei-ellen/

    Napjainkban minden eddiginél fontosabb a rendszer hazugságai ellen küzdeni, hogy felébresszük az európai népek forradalmi küzdőszellemét, hogy kiálljanak nemzeti önrendelkezési és önszerveződési jogukért és felkeljenek a multikultikulturalista elnyomatás ellen!

    Mindenkinek látnia kell, hogy az európai integráció valójában csendes népirtás az európai gyökerű népek ellen, tehát nincs más választásunk, csak a forradalmi küzdelem létünkért, családjainkért, minden más alternatíva a nemzethalált jelenti!

  30. 32. hubab
    Lucifer szerinted fehér?
    Lehet, hogy a papjai fehérek, ránézésre, de a lelkük/szívük fekete!

    33. L.S.
    Várhatod azt a forradalmat. Kívánom neked tiszta szívemből, hogy addig élj, amíg azt a nép maga megszervezi!
    Csak mellékesen mondom, eddig a világ történelemeben soha nem volt spontán, csak úgy a nép által összehozott forradalom (el kell keserítselek, 56 sem volt az!). Valamennyi szervezett volt. Melyik ettől, melyik attól a kőrtől.
    Adták alá az ideológiát, fegyvert és anyagiakat, na meg képezték hozzá a vezetőket.
    A nép magától kimegy az utcára, de a harmadik összejövetelre már csak töredéke. Lassan lelohad a felhorgadása.
    Már bölcs Ferencünk is elszólta magát az iskolában tanultakról, azaz, hogy majd megunják és haza mennek. Ez így van. A pedagógus tüntetés is le fog csengeni, ha ünnepekig nem érnek el valamit. Az ember már ilyen. hamar elveszíti a lelkesedését.
    A politikai aktorok, ezt nagyon jól tudják. Hogy értsd a tömegeket, olvasd az őket is inspiráló Chomskyt. Érdekes az általa leírt tízparancsolat is!

  31. 36. Tibor bá’
    „Rosszul tudod:
    Ember tervez, Isten nincs. ? ”

    Ezt a szállóigét általában úgy értik, az ember eltervez valamit, mégis minden másképpen történik, mert valami közbeszól. Hogy mi lenne ez a valami – az az adott ember tudati igényétől, világlátásától függ. A hívő ember számára az isteni gondviselés az a nagyobb erő, ami fölülbírálja az ő egyéni akaratát és igazgatja a történéseket. Ha gondviselést jótékonynak érezzük, akkor nyugalommal várjuk és viseljük a változásokat. Ha nem így érzünk, akkor nem is a gondviselést emlegetjük, hanem a végzetet, sorscsapást, vagy a balszerencsét, ami keresztülhúzza elképzeléseinket. Sokszor oktalanul ragaszkodunk terveinkhez, és kellemetlenségként éljük meg a változásokat. Saját elképzelésünk szerint keressük a kellemest, és gyakran a belátás folytán a hasznosra bukkanunk. Ez a különbség az ostoba és a bölcs ember között: az ostoba a kellemeshez ragaszkodik, a bölcs viszont a hasznoshoz.

    / http://www.kagylokurt.hu/14922/kulturtortenet/vallastudomany/ember-tervez.html/

  32. 21. Balogh Botond
    ” Talán el kéne dönteni, mi a kisebbik rossz.”

    Ehhez mit szólsz Balogh Botond?
    Az internacionalisták stock emberei új szintre lépnek…

    Egy fiatal Olasz rendőrtisztet megtámadt és megerőszakolt egy illegális Bangladezsi bevándorló, amikor éjszaka befejezte műszakát egy Nápolyi Rendőrőrsön.

    Az idegen követte őt, amint a város kikötőjében a kocsija felé gyalogolt. A rendőrnőt kővel fejbe ütőtte és megerőszakolta.
    A muszlim erőszaktevőt Rubel Matbarként azonosították, aki a Madaripuri Kalkini Upazilából származik. A Nápolyi Rendőrség szexuális zaklatás és gyilkossági kísérlet miatt letartóztatta.
    Most nincsenek kétségeik!!!

    Az Új Rend stock emberei még a rendőröket is megerőszakolják és készen állnak a káosz bevezetésére Európában.

    Amikor a rendőrnőnek is ez jár a Bangladezsi muszlim illegális betelepedőtől egy mindennapi hölgyre vajon milyen sors vár?

    /https://katohika.gr/diethni/allodapos-viase-astynomiko-erchetai-to-apolyto-chaos-stin-evropi//

  33. L.S.

    Sajnos szép számmal történnek ilyen esetek.
    Javasolom Neked, nézd meg az érem másik oldalát is !
    Európa , veszteségek, nyereségek,mérleg.

  34. Előnyös lenne azt is figyelni, mi igaz és mi nem,
    nemcsak lelkesen sokszorosítani bármit , ami szembe megy a fősodrattal.

  35. 27:hubab:
    Az, hogy mik a mozgatórugói és kik mozgatják a jelenlegi tendenciákat az nem befolyásolja a tényt, hogy a jelenség létezik és valós. Vagy szerinted a nyugati „demokráciákban” nem tombol az LMBTQ, Meeto, Gender, stb. aberrált ideológiák diktatúrája ?

  36. 41 berko
    Én azt nem kétlem, hogy ezek létező folyamatok, csak egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy a motivációk azok, amiket ma tulajdonítanak neki.
    Azért nyugaton is létezik az a globális lelkiismeretfurdalás, a világ évszázadokon át tartó kegyetlen kizsákmányolása miatt éreznek, és aminek egyre könnyebben tudatába kerül ma minden ember az információk szabad áramlása révén.
    Ugyanez létezik a bármilyen kisebbségekkel szembeni előítéletesség, az ellenük korábban elkövetett igazságtalanságok, kegyetlenségek miatt is, és a modern társadalmakban lévő törekvés a korábbi hibák felszámolására.
    Ez is állhat a mai folyamatok mögött, úgy, hogy még nem látják ennek a következményeit, túllendül itt is a hinta, és irracionális mértéket érnek el ezek a folyamatok.
    Azt persze el tudom képzelni, hogy vannak olyan körök, akik mindezt átlátva valamilyen stratégiával ebből megpróbálnak hasznot húzni.
    Hiszen a világtörténelem eddigi nagy paradigmaváltásainál is mindig valami idealisztikus eszme állt a központban, csak mire megvalósult, valami más lett belőle, maga alá taposva a tömegeket, de sokszor még saját ideológiai vezetőiket is, akiknek nem tetszettek a fejlemények…

  37. 42. hubab
    „Ugyanez létezik a bármilyen kisebbségekkel szembeni előítéletesség, az ellenük korábban elkövetett igazságtalanságok, kegyetlenségek miatt is, és a modern társadalmakban lévő törekvés a korábbi hibák felszámolására.”

    Ez mind szép és jó. Csak azt hiányolom, hogy ez a fránya nagy lelkiismeret furdalás valahogy nem akart és nem akar megnyilvánulni az igazságtalanul szétszakított magyar nemzet irányába. Amikor szóba kerül valami reparáció (pl. akár autonómia is, ami teljesen ártalmatlan a kialakított rendre), rögtön leseprik az asztalról. Pedig éppen ideje lenne valamennyire helyrehozni azt az oltári gazságot, amit trianonban elkövettek. Ti. addig nem lesz béke itt a környéken, még ezer éve múlva sem.

  38. 44. Tibor bá’
    ” Trianon rég volt. Visszafordítani nem lehet. Ebbe bele kell nyugodni.”

    „David Ben Gurion 2000 év után ismét kikiálthatott egy zsidó államot …”

    Egy elvesztett csata csak az a csata, amelyet nem mertél megvívni!

  39. 43 Bendegúz
    Én úgy gondolom, hogy Magyarország szétszakítása nem valami zsigeri magyarellenesség megnyilvánulása volt, csupán egy praktikus húzás a győztes hatalmak részéről, akiknek nem volt érdekük egy erős erőközpont Európa közepén, akivel nehéz birkózni a piacokért.
    És ilyen értelemben a monarchia volt a fő célpont, amit szét kellett verni, de a nagy Magyarország még mindig túl nagy lett volna ebből a szempontból, és soknemzetiségű lévén adta magát a lehetőség, hogy lefaragják a nem magyar többségű területeket.
    És őszintén, ha megnézed a magyar intézmények által már az 1800-as évek vége felé készített nemzetiségi térképeket, bizony a pirossal jelölt magyar többségű területek elég jól kirajzolják a mai Magyarország körvonalát.
    Persze vannak ebből kilógó részek, mint a Kisalföldhöz csatlakozó, Duna túlparti alföldi része, és Székelyföld, meg egyes központi városok, de a többi részen a nemzetiségek voltak többségben.
    Ezt jól meg lehetett lovagolni a győzteseknek, hiszen egyfajta formális logika szerinti igazságosságként lehetett interpretálni a dolgokat, elhallgatva a valós okokat.
    És azért az osztrákoknak is elhúzták a száját, végül is egy hatalmas birodalmat veszítettek el, amelynek egyes részei már eléggé el is voltak németesítve a betelepítésekkel Magyarországon, de a cseheknél is.
    Korábban Budán több német szót hallhattál volna, mint magyart. De a Dunántúl több térsége is elég jól elnémetesedett.
    Igaz, ők megkapták Burgenlandot, viszont elvették tőlük Dél-Tirolt.
    És persze vigyáztak arra is, hogy az új szomszédság se legyen túl erős, hogy átvehesse a terület domináns vezetését.
    Minél kisebb forgácsok maradnak a térségben, annál jobb nekik…
    Ha valami csoda folytán visszakapnánk az elcsatolt területeket, tartok tőle, olyan súlyos nemzetiségi problémáink keletkeznének, hogy ihaj, abban fuldokolnánk.
    Főleg, hogy a szomszédság ehhez asszisztálna lelkesen…

  40. 45 L.S.
    Azért azt is tedd hozzá, hogy az a nemzet arra ítéltetett, hogy permanens, örökké tartó háborúban álljon az ott azóta őslakosságnak számítható palesztinokkal.
    Na meg azt se felejtsük el, hogy a világ nem jelentéktelen befolyású zsidó lakosságának komoly politikai és anyagi támogatása állt mögöttük, ami azóta sem lankad…

  41. 42:hubab:
    Én ugyan nem írtam a motivációról, de ha már kérdezed én röviden az emberi természettel (önteltség, képmutatás) a városiasodással és jóléttel magyaráznám. Egyre távolabb kerül a a városi társadalom a természettől (realitástól), nincsenek visszahatások, korlátok. A képmutatás így utat tör magának és tud az abnormalitás teret hódítani és normalitássá válni. A „szegény” abnormális kisebbség lobbi erejét azért ne becsüljük le, és bár szerinted többnyire fehérek (fogadjuk el) szinte kivétel nélkül a normalitástól távol állnak.

    Egyébként jogos az észrevétele Bendegúznak. Ti. a helyi velünk élő kisebbségek irányában miért nincs ez a fajta túlkompenzálás ? Én úgy látom ha van is frusztráltság az ellenük elkövetett bűnökért az inkább további elnyomásban/agresszióban nyilvánul meg. Miért így az egyik esetben és miért úgy a másikban ?

    Elgondolkodtató a fenti gondolatokhoz kapcsolódóan az Ukrán háború.
    Példa nélküli az összefogás, ahogy pl. Magyarország lakossága segíti a menekülteket. Adományok, befogadások, szállások, utazások, stb. Ezt miért nem tudtuk/tudjuk megtenni pl. a velünk élő mélyszegény Magyar cigányokkal ?

    44:Tibor bá’:
    Ez igaz, de amit a történelem menete egyszer elvett, azt vissza is adhatja. Vagyis el kell fogadni, de elfelejteni nem szabad és adott szerencsés helyzetben élni kell a lehetőséggel. Persze a realitásokat tekintve erre a közeljövőben nem sok esély van, bár az ukikkal kapcsolatban nem véletlenül jelentek meg hírek Lengyel/Román/Magyar esélyekkel kapcsolatban.

  42. Kedves L.S.

    Megérthető és némi aggodalom bennem is van , azzal kapcsolatban hogy a migránsok lezüllesztik Európát.
    Az általuk elkövetett bűncselekmények száma egy főre vetítve több, mint az őslakosoké.
    Látjuk a megdöbbentő no go zónákat.
    Tapasztaljuk a muzulmánok és afrikaiak egy részének, erőszakos destruktív magatartását.
    Tényleg jogos némi aggodalom.
    De az is igaz, hogy sok európai ország már jelentősen lefékezte a migránsok befogadását.
    Sok migráns képes beilleszkedni és a befogadó ország hasznos állampolgáraként normálisan élni.
    Az evidens, hogy Európa lakosságának átlagos bőrszine a migráció miatt nemzedékenként , sötétedni fog.
    Bevallom igazán nem értem,hogy ez miért olyan rettenetes.

  43. 49.Balogh Botond
    ” Bevallom igazán nem értem,hogy ez miért olyan rettenetes.”

    Hát csupán azért mert ez a Háoszt hozza az ÚJ REND-ért aminek mi isszuk meg a levét és abból köszönet nem jár a goimeknek, csak szenvedés és nekrolog.

  44. 46. Hibab
    Köszi a részletes választ.
    Azonban kiegészíteném azzal, hogy nem csak többségi nemzetiségi területeket csatoltak el Magyarországtól, hanem szín tiszta magyar területeket is.
    A Párciumban pl. teljes magyar többség volt. Legalább ezt nem kellett volna elvenni, ha már annyira kényes a nyugat az igazságra!
    Jelenleg is ez az a terület, ami a legjobban integrálható lenne egy revízió esetén. Van 1.8 millió lakos, abból 25% magyar, még 25% magyar gyökerű, csak az érvényesülés miatt renegátok lettek. Utóbbiak nagyon hamar magyarok lennének ismét. A románság Ó-Romániából betelepített részének nagyobbik fele elmenne, plusz a nagyon románok sem éreznék jól magukat magyar fennhatóság alatt. A maradék románnak pedig teljes körű kulturális autonómiát adnék, hogy ne morgolódjanak. Persze ez csak akkor történhetne meg, ha ismét elkezdenék tologatni a határokat és mi kivételesen a jó oldalon végeznénk. A történelmi Erdély pedig felejtős. Ott 70%-os román többség van. Az optimális az lenne, ha önálló többnemzetiségű államként létezhetne.
    Egyébként az tekinthető elveszettnek, amiről mi magunktól lemondunk!

    Trianont pedig akár hogy csűrjük, csavarjuk (ahogy nagyon sok történész teszi is a mai napig!) nem lesz igazságos! Az, hogy még velünk együtt a bűnösök padjára ültetett ország is kapott részt belőlünk, egyértelműen mutatja, hogy olyan helyzetet akartak teremteni, ami lehetetlené tesz Magyarországnak, hogy a szomszédai között támogatókat találjon a revíziós terveihez. Valamennyi szomszédunk ellenérdekelt.

  45. 51 – Bendegúz:
    Ha Magyarország gazdaságilag remekelne, Románia pedig olyan elmaradott lenne, mint volt 20 évvel ezelőtt. Erdély boldogan csatlakozna hozzánk a román lakósokkal együtt. De a helyzet pont fordított. Mi csúszunk lefelé, Románia pedig virágzik.

    Azt viszont el tudom képzelni, hogy Szlovákiával (felvidék) unióba lépünk, mert gazdaságilag megérné nekik is (ha nem elenne Orbán, aki nektek rengeteget köszönhet, hogy hatalomba marad).

  46. Az Új Rend néhány tévelygő személy halucinatórikus fantazmája.
    Minden nap rendje új, mert már nem a tegnapi.
    Egyetlen dolog változatlan, a változás.
    Semmi sem változik csak pusztán attól,ha Európa átlagos bőrszine 25 év múlva egy árnyalattal sötétebb és 50 év múlva még sötétebb lesz.
    A liberális baloldal démonizálja a nemzeti jobboldalt és fordítva.
    Európa értékeit a legeslekvésbé sem a fehér bőr hordozza.

  47. 53. Balogh Botond
    Érteni vélem mire gondolsz.
    Ha évtizedek alatt egy focicsapat, legyen ez az FTC, minden játékosa és edzője is többször lecserélődik, attól még az FTC, az FTC marad. Hiába lett a játékosok döntő hányada a száz év fehér és Magyar kizárólagosság után külföldi és színesbőrű. A fradi szív ugyan úgy dobog. A keménymagja ugyan az a keménymag ma is.

    1833-ban alapította Franz Lachner karmester a Bécsi Filharmonikusok-at. Száz év alatt többször lecserélődtek a zenészek. Volt két világháború és a Bécsi Filharmonikusok ma is a Bécsi Filharmonikusok.
    Jöhetnek akárkik, Európa, Európa marad.
    Én egy kicsit máshogy gondolom, de ennek is lehet alapja.

  48. 52. Tibor bá’
    „Ha Magyarország gazdaságilag remekelne, Románia pedig olyan elmaradott lenne, mint volt 20 évvel ezelőtt. Erdély boldogan csatlakozna hozzánk a román lakósokkal együtt. De a helyzet pont fordított. Mi csúszunk lefelé, Románia pedig virágzik.”

    Teljes mértékben igazad van a jelen állást tekintve!
    De nem hiszem, hogy mindig így lesz. Románia most azért ugrott nagyot, mert óriási lemaradásai voltak pl. infrastruktúra területén (vasutak ma is rosszak autópálya fele sincs mint nálunk). Ezeket most építik ki, így e beruházások jelentősen növelik GDP-jüket. Ahogy korábban a lengyeleknél is.

    Romániának az is előnye, hogy a megszerzett területek erőforrásai rendelkezésére állnak, míg nekünk ezek hiányoznak. Sokkal nagyobb a kondér amiből gazdálkodhatnak. Ebből is plusz GDP-t produkálnak. Azonban ipari beruházásokban nincsenek olyan jó helyzetben. A infrastruktúrájuk közel 30 éves lemaradása miatt az értelmezhető beruházásokból kimaradtak.
    Ami van, amolyan beszállító ipari tevékenység, pont mint Ukrajnában.

    A harmadik ok ami a kiugró fejlődésüket eredményezte, az az EU-tól beöntött rengeteg pénz. Jó fiuk, nem pofáznak és kapják a támogatást. Velünk ellentétben, akik szóvá tesszük nyugat mocskait.

    Ha bár melyik forrás kiesik a román gazdaságból (mondjuk, hogy a végére jutnak a vasutak és közutak fejlesztésének vagy elapadnak az EU-s források), akkor a román gazdasági csoda véget fog érni.
    Ezzel szemben OV olyan beruházásokat vonz, melyek több évtizedes perspektívában meghatározzák az ország fejlődését.

    „…(ha nem elenne Orbán, aki nektek rengeteget köszönhet, hogy hatalomba marad).”
    Ha arra célzol ezzel, hogy én határon kívüli magyar vagyok, akkor tévedsz (vidéken születtem, de az életem 2/3-át Bp.-en éltem le). Ha pedig arra célzol, hogy Viktorra szavaztam, akkor nem tévedsz. Jobb híján ő marad a kínálatból. Nem mondom, szépen kisakkozta, hogy elérte, hogy ő legyen a legjobb a kínálatból.

    A genderfluid, LMBTQ meg egyéb deviáns eszmeiséget magáévá tevő és népekre erőltetni kívánó, migránsokkal Mo.-ot elárasztani akaró ellenzékre kár szót pazarolni!
    Mondj egy olyan dolgot amiért érdemes rájuk szavazni.
    Hogy nem lopnának az sem igaz, mert amikor hatalmon voltak, akkor épp így loptak (pl. Pécsi autópálya panamája a homokhegyek hátára épített alagutakkal), de cserében, még a népnek sem osztottak semmit vissza, mint a fideszék.
    Csak elvettek. Engem is pl. szolidaritási adóval csesztek meg, úgy, hogy alig kerestem 1.000 eurót (ami aztán 800 lett).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük