(4007) COVID-19 új változatai

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

A COVID-19 veszélyes új változatai hatalmas őszi-téli felfutásokkal fenyegetnek

írta: Evan Blake
89. útban a 90. felé

Egy hónappal az őszi szezon beindulása után, az északi féltekén világossá vált, hogy megkezdődött a COVID-19 világjárvány következő globális hulláma.

A tesztelés és az adatszolgáltatás megszűnése miatt a világ nagy részén a hivatalos fertőzési adatok ma már nagyrészt értéktelenek. Az Egészségügyi Mérési és Értékelési Intézet (IHME) legpontosabb becslése a napi COVID-19 fertőzöttek valós számáról azt mutatja, hogy szerdán világszerte 21 millió ember fertőződött meg, ami 23 százalékkal több, mint a múlt év szeptemberi 17 milliós fertőzöttek száma.

E mélyülő válság közepette az uralkodó elit világszerte megtalálta a tökéletes gyógymódot a járványra: egyszerűen figyelmen kívül kell hagyni és elfedni. A sugárzott hírek legfeljebb havonta egyszer tartalmaznak rövid beszámolókat a járványról, míg a nyomtatott sajtó csak a kapitalista politikusok hazugságait visszhangozza.

Ez a propaganda szörnyű hatással van a tömegek tudatosságra, és a globális társadalom egyáltalán nincs felkészülve a jelenlegi járvány hullámzásra. Miután Joe Biden amerikai elnök  azt mondta, hogy „a járványnak vége”, sokan még a legelemibb óvintézkedéseket sem teszik meg. A félrevezetett társadalom hanyag cselekedeteinek megfigyelése közben Pieter Bruegel híres festménye, „A vak vezet, világtalant” képe jut eszünkbe.

De, a politikai vezetők nem vakok. Rosszindulattal figyelmen kívül hagyták a járványügyi szakemberek többszöri figyelmeztetését, és a vállalati-pénzügyi elit profitérdekeit helyezték előtérbe az emberi élettel szemben. A szélsőjobboldali szereplők a világjárvány kezdete óta mély zűrzavart szítottak a lakosságban, míg az elmúlt év során a látszólag liberális kormányok szerte a világon felkarolták a szélsőjobb által úttörő gyilkossági „csordaimmunitás” stratégiát. Ezeknek a politikáknak a következményei felismerhetők, miközben a világ még veszélyesebb helyzetbe kerül.

A növekvő hullám semmihez sem hasonlítható a járvány kezdete óta, ami sok tudóst mélyen aggaszt. A COVID-19 elmúlt év során tapasztalt akadálytalan terjedésének eredményeként az Omikron-varfáns több száz al variánst hozott létre, különböző mutációs profillal.

A legaggasztóbb az erősen mutált „menekülési variánsok” gyűjteménye, amelyek az összes többi Omikron-al variánsok jobban ellenállnak az immunrendszernek és fertőzőbbek. Különösen aggasztó a BQ.1.1 és az XBB, amelyek valószínűleg az elkövetkező hetekben dominánssá válnak az egész világon. Szingapúrban az XBB két héttel ezelőtt dominánssá vált, és a fertőzések és újrafertőződések tömeges hullámát gerjeszti.

A tanulmányok azt mutatják, hogy ezek az al variánsak hatástalanná teszik az utolsó megmaradt monoklonális antitesteket, és több tízmillió immunhiányos embert fenyegetnek világszerte súlyos betegségek és halálozás kockázattal.

A szakértők egyik legnagyobb aggodalma a Long COVID, a hosszan tartó tünetek széles skálája, amely a test szinte minden szervét érintheti. Egy nyomtatás előtti tanulmány, amelyet Dr. Ziyad Al-Aly, a Washingtoni Egyetem Orvostudományi Karának munkatársa vezetett, megállapította, hogy az egy COVID-19 fertőzöttekhez képest az újrafertőzötteknél kétszeres a minden okból bekövetkező halálozás, háromszoros a kórházi kezelés kockázata, és közel duplája legalább egy Long COVID tünet kockázatának. A tanulmány megjegyzi: „A kockázatok nyilvánvalóak voltak azokban az alcsoportokban, amelyek nem oltottak, 1 vagy 2 vagy több oltást kaptak a második fertőzés előtt.”

Figyelemre méltó, hogy az XBB variáns Szingapúrban az augusztus közepén mért 5 százalékról október 14-re 17,5 százalékra növelte az újrafertőződést, ami példátlan növekedés, ami aláhúzza az új „menekülési változatok” veszélyeit.

Egy riasztó szerdai sajtótájékoztatón az Egészségügyi Világszervezet (WHO) COVID-19 technikai vezetője, Dr. Maria Van Kerkhove hangsúlyozta, hogy az XBB alvariáns „jelentős immun-elkerülést mutat. Ez aggodalomra ad okot, mert biztosítanunk kell, hogy a világszerte használt vakcinák hatékonyak maradjanak a súlyos betegségek és halálesetek megelőzésében. Minél tovább terjed ez a vírus, annál több lehetősége van a változásra.”

Így zárta: „Képesnek kell lennünk ennek a vírusnak a nyomon követésére. Hetente több millió esetet jelentenek, de a felügyeletünk csökkent, a tesztelés csökkent, a szekvenálás csökkent, és ez viszont korlátozta szervezetként, világszerte működő szakértői hálózatainkat, hogy ezeket felmérjük [al variánsok].”

Dr. Kerkhove megjegyzései vádat jelentenek a világszerte alkalmazott pandémiás politikákkal szemben. Még ha a jelenlegi „változat nem teszi is képtelenné a meglévő vakcinákat a súlyos betegségek és halálesetek megelőzésére, a vírus folyamatos terjedése több milliárd gazdaszervezetet biztosít számára, amelyekben tovább mutálódhat, és potenciálisan halálosabb törzsé fejlődhet. a WHO azon képessége, hogy megfigyelje ezeket a mutációkat, jelentősen leromlott.

Ha azt mondjuk, hogy az amerikai és a világ társadalma vakon repül egy közelgő viharba, az nagyon alul becsüli a valóságot. A pontosabb leírás az lenne, hogy a gép pilótája szándékosan elhasználná a hajtómű üzemanyagát, nem eresztené ki a futóművet, és azt mondaná légi irányítóknak, hogy menjenek haza.

A Biden-adminisztráció előírásait követve csütörtökön a Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC) átállt a COVID-19-es esetek és halálesetek napi jelentéséről heti jelentésre. Pénteken az ügynökség csendesen befejezte az ingyenes maszkok szétosztásával kapcsolatos korlátozott programját. A múlt héten Dr. Eric Feigl-Ding epidemiológus felfedte, hogy a CDC visszatartott adatokat, amelyek azt mutatják, hogy a BQ.1 és BQ.1.1 al variánsok gyorsan dominánssá válnak az Egyesült Államokban, és jelenleg az összes variáns 11,4 százalékát teszik ki. New Yorkban, ahol ezek az új al variánsok a legmagasabb arányt érték el, csak az elmúlt héten 9 százalékkal nőtt a COVID-19 kórházi kezelések száma.

Ugyanezek a folyamatok zajlanak Európa-szerte, ahol folyamatosan növekszik a COVID-19 fertőzések, újrafertőződések, kórházi kezelések és halálozások száma. Németországban az Oktoberfest és más, politikusok által ösztönzött nagy rendezvények most a BA.5 fertőzések második hullámát táplálják, amely a kórházakat a működés képtelenség szélére sodorta. Hétfő óta 680-an haltak meg a COVID-19-ben országszerte, ami több mint 60 százalékkal több, mint két héttel ezelőtt, és a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy az új változatok csak súlyosbítják a már amúgy is súlyos helyzetet. Franciaországban, ahol jelenleg a BQ.1 és a BQ.1.1 okozza az összes fertőzés nagy részét, a COVID-19 miatti halálozások száma folyamatosan emelkedik.

A félretájékozott közvélemény nem hibáztatható a tudományos megértés mélységes hiányáért. A mizantrópia és a gyengítő pesszimizmus semmit sem változtat a járványon. Ehelyett minden erőfeszítést meg kell tenni a kormány propagandájának ellensúlyozására, valamint a dolgozók és a fiatalok oktatására a Zéró COVID felszámolási stratégia ismeretére, ami ma is alkalmazható és szükséges.

Az elmúlt évben a világjárvány elleni politikák meggondolatlanságát kiterjesztették az USA-NATO Oroszország elleni ukrajnai proxy háború színterére is, amelyről Biden maga is elismerte, hogy nukleáris „Armageddonba” való kitöréssel fenyeget. A kórházak, iskolák és iparágak az Egyesült Államokban és nemzetközi szinten összeomló félben vannak, miután a COVID-19 véget nem érő hullámai hatalmas munkaerőhiányt okoztak. A közelgő tél katasztrofális lesz.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

9 gondolat erről: „(4007) COVID-19 új változatai

  1. Nagyon jó ! Az immunrendszer kompromittált mèregvakcinázottak akkor megkapják a kegyelemdöfèst . Ők az újabb ès újabb variansok melegágyai terjesztői ès vègül hulladèkai . Ès ez így jó ! A termèszet elvègzi a dolgát

  2. A hazugság ellenszere az igazság.
    Így kell kezelni a mérgező tüske okozta oltóanyag-szennyeződést!

    Spike Protein Disrupting Immunity in Millions After COVID Infection or Vaccination: Here’s How It’s Being Treated

    https://www.theepochtimes.com/

    Kérjük, ossza meg a témát azokkal a környezetében élőkkel, akiket szeret és be lettek oltva…

    Legalább egy életet mentsen meg!

    Tibor bá?!?
    Ezt a cikket mikor fogja lefordítani magyarra?

  3. Na, lehet menstruálni:
    https://orf.at/#/stories/3291608/
    Ugyanazt írják mint amint anno mondtam.

    Fordítás:menstruációs vérzést, mint lehetséges mellékhatást szeretné beépíteni a Pfizer és a Biontech, valamint a Moderna CoV-oltásainak leírásába. Ezt ma jelentette be az amszterdami hatóság. Az elemzés során megfigyelt panaszok többnyire átmenetiek és nem súlyosak. Arra sincs bizonyíték, hogy negatív hatással vannak a termékenységre.

    A vizsgálatok kimutatták, hogy egyes nőknél a menstruáció hosszabb ideig tartott vagy intenzívebb volt az oltást követően. Az EMA szakértői áttekintették az adatokat, és arra a következtetésre jutottak, hogy „legalábbis ésszerű a valószínűsége annak, hogy az erős menstruációs vérzés előfordulása okozati összefüggésben áll ezekkel a vakcinákkal”. Ezután javasolták az előkészületekre vonatkozó információk bővítését.

  4. Az EU gyógyszerfelügyeleti hatósága azt javasolja, hogy az mRNS COVID-19 vakcina mellékhatásaként vegyék fel a „súlyos menstruációs vérzést”
    Írta: Jack Phillips 2022. október 28. Frissítve: Október 28, 2022nagyobbkisebb Nyomtat
    Az Európai Unió gyógyszerszabályozója pénteken közölte, hogy a tanácsadó testület ülése szerint azt javasolja, hogy mind a Pfizer, mind a Moderna COVID-19 vakcináinak mellékhatásaként „erős menstruációs vérzést” adjanak hozzá.

    Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) biztonsági bizottsága azt mondta, hogy „a súlyos menstruációs vérzést fel kell venni a termékismertetőbe a Comirnaty és a Spikevax mRNS COVID-19 vakcinák ismeretlen gyakoriságának mellékhatásaként”, utalva a Pfizer és a Moderna felvételekre.

    A súlyos menstruációs vérzést vagy a nehéz időszakokat olyan vérzésként határozza meg, amelyet nagyobb térfogat vagy időtartam jellemez, amely „zavarja a személy fizikai, szociális, érzelmi és anyagi életminőségét”, megjegyezve, hogy „súlyos menstruációs vérzéses eseteket jelentettek a Comirnaty és a Spikevax első, második és emlékeztető adagja után”.

    „A menstruációs rendellenességek általában meglehetősen gyakoriak, és számos okból előfordulhatnak” – mondta. „Ez magában foglal néhány mögöttes egészségügyi állapotot is. Bárki, aki posztmenopauzális vérzést tapasztal, vagy aggódik a menstruáció változása miatt, konzultáljon orvosával.

    A testület azt mondta, hogy nem talált bizonyítékot arra, hogy a COVID-19 vakcinával összekapcsolt menstruációs rendellenességek befolyásolták volna a termékenységet vagy a reprodukciót. Az EMA azt mondta, hogy egy felülvizsgálat kimutatta, hogy a vakcinák nem okoznak terhességi szövődményeket a terhes nők vagy magzataik számára.

    „A bizottság megismétli, hogy a rendelkezésre álló adatok összessége megerősíti, hogy e vakcinák előnyei jelentősen meghaladják a kockázatokat” – mondta az EMA.

    Tanulmányok
    Ebben az évben számos tanulmány megállapította a kapcsolatot a COVID-19 vakcinák és a menstruációs ciklusok változása között.

    „Eredményeink megnyugtatóak; nem találunk populációszintű, klinikailag jelentős változást a menstruációs ciklus hosszában a COVID19 oltással összefüggésben. Eredményeink alátámasztják és segítenek megmagyarázni a ciklushossz változásairól szóló önjelentéseket. Úgy tűnik, hogy azok az egyének, akik egyetlen ciklusban két COVID-19 vakcinaadagot kapnak, hosszabb, de átmeneti ciklushossz-változást tapasztalnak ” – írta Dr. Alison Edelman, az Oregoni Egészségügyi és Tudományos Egyetem és más kutatók az év elején.

    Bár a tanulmány nem talált oltást az időszakok hosszának változásával kapcsolatban, a kutatók azt mondták, hogy eredményeik kérdéseket vetnek fel „a menstruációs ciklusok egyéb lehetséges változásairól, például a menstruációs tünetekről, a nem tervezett vérzésről, valamint a menstruációs vérzés minőségének és mennyiségének változásairól”.

    Szeptemberben a British Medical Journalban közzétett tanulmány, amelyet ugyanaz a kutatócsoport tett közzé, körülbelül 20,000 5,000 oltott és 5,000 oltatlan nőt értékelt szerte a világon, és adataikat a Natural Cycles nevű időszakkövető alkalmazásból szerezték be.

    A vakcina, amit ismét találtak, megváltoztathatja vagy meghosszabbíthatja a menstruációs ciklust. Azok a nők, akik megkapták a lövést, körülbelül egynapos késést tapasztaltak a menstruációjuk megszerzésében, összehasonlítva azokkal a nőkkel, akik nem kaptak oltást.

  5. Csányi Vilmos ebben az interjú-ban: #https://24.hu/kozelet/2022/11/01/csanyi-vilmos-hiedelem-kozosseg-haboru-nagyinterju/

    A Covidot azért elég hatékonyan beszélte át az emberiség, nem?

    Cs, V. : Így már stimmel. Régen egy-egy ügyet pár nap alatt megrágott a kisközösség. A Covid átbeszéléséhez a nyolcmilliárdos emberiségnek ugyan két évre volt szüksége, de ennyi idő után a teljes glóbusz eljutott addig, hogy ez itt egy vírus, amire van oltás és az oltás jó. Ma már ebben az igazságban hisz az emberiség, ez a közös nagy hiedelem.

    Csak hiedelem? Vagy maga az objektív valóság?

    Cs. V.:Jelenlegi tudásunk szerint az objektív valóság az, hogy a Covid ugyan világjárvány, ám közel sem olyan veszélyes, mint volt például a spanyolnátha. A Covid nem több, mint egy kemény influenza.

    A WHO minapi adatai szerint a nyolcmilliárd emberből igazoltan megfertőzött 606 millió és meghalt legalább 6 és félmillió.

    Cs. V.: Tudja, hogy normál körülmények között hetente hányan halnak meg öregségben, betegségben, hétköznapi járványban, balesetben, gyilkosságban, kivégzésben, népirtásban? Kétmillióan! Tehát a két évre elosztott hatmillió Covid-halott a Föld háromheti normája.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük