(400) Tibor bá blogja – 1.000.000.000 ember otthon nélkül

önarcképA Mexikói Cancúnban kezdődő klíma összeröffenés alkalmából a szokásos dőzsölés, vállveregetés és a hazai viccek kicserélése mellett a Brit részvevők tervezik  néhány komolyabb dolog felvetését is. Számításaik szerint a Föld 4 °C-ú felmelegedése, 50 éven belül, már be van biztosítva, ha fene fenét eszik akkor is. Hogy még ebben az évszázadban egy milliárd ember elveszíti az otthonát, további 3 milliárdnak nem lesz ivóvize, az már tuti. Legfeljebb az érintett 1 illetve 3 milliárd nem tud róla, de erről ők tehetnek, miért nem olvassák el a  tudományos folyóiratokban megjelenő szakcikkeket és miért csak a mainstream médiában megjelenő, lefizetett „tudósok” cáfolatait, persze  csak akkor ha egyáltalán tudnak olvasni. A ma elkezdődő Cancúni dzsemborival egy időben publikálásra kerül a Tyndall Center (Tyndall Centre for Climate Change Research) nevében szervezett „Four Degree and Beyond” (Négy fok és azt követően) elnevezésű konferencia anyaga, ami a kiszivárgott hírek szerint semmi jóval nem kecsegtet. Ami viszont borítékolható: tengerszint emelkedés, egyre viharosabb esőzések, ivóvízhiány, csökkenő termény betakarítások, hogy csak néhány riasztó példát idézzek.

VelenceA nyomaték kedvéért bemutatom Velencét egy kicsit víz alatt. Jövőre az utazási irodák úgy fogják hirdetni, hogy „Nézze meg Velencét gólyalábakon, soha vissza nem térő alkalom. Jövőre már csak könnyűbúvár felszereléssel teheti meg ugyanezt.” Ami engem személy szerint meglep, hogy az emberek közömbösen veszik tudomásul, azt amit látnak, következtetéseket nem vonnak le. Amit a mainstream média bömböl azt kritika nélkül magukévá tesznek. A politikusok minden ígérgetését maradéktalanul elhiszik.  

A legszörnyűbb tájékoztatást meg se értik: Jelenleg a kibocsátott széndioxid felét a tengerek befogadják. Viszont a tengerek hőmérsékletemelkedésének legdrámaibb következménye, ennek a CO2 elnyelésnek a fokozatos csökkenése, ami a globális melegedés megugrását fogja eredményezni. Az a Föld, amit mi ismerünk. egyszer és mindenkorra el fog tűnni – szerény vigasz – azok részére is, akik nem „látják bizonyítottnak” a  CO2 szerepét.   

_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük