(3994) Betervezett háború

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

Az Egyesült Államok elítéli az Oroszország elleni háború régóta tartó tervezésének beismerését

 Strategic Culture Foundation szerkesztőség
89. útban a 90. felé

Az Egyesült Államok és szövetségesei szándékosan agresszív háborút folytat Oroszország ellen, ami már régóta  tervezés alatt áll.

A Rand Corporation, több mint három éve publikált tanulmánya vitathatatlanul bizonyítja, hogy az ukrajnai háború valójában az Oroszország elleni szándékos konfrontáció megnyilvánulása, amelynek során az Egyesült Államok megpróbálja meggyengíteni és leigázni Moszkvát.

Ami történik, az kétségtelenül az Egyesült Államok régóta tartó tervezésének csúcspontja. Ez egészen más értelmet ad a jelenlegi – immár nyolcadik hónapja tartó – ukrajnai konfliktusnak. Ez nem az „orosz agresszió” által „provokálatlan” Ukrajna és a „nyugati demokratikus értékek” elleni támadás, ahogyan azt a nyugati kormányok és a média állítja. A konfliktust szándékosan szították, és most súlyosbították Washington és NATO-partnereinek politikai döntései.

A Rand Corporation az Egyesült Államok egyik legrégebbi agytrösztje, amit 1948-ban alapítottak. Egyik alapítója Curtis LeMay tábornok, a légierő parancsnoka volt, az 1945-ös tokiói tűzbombázás, valamint a hirosimai és nagaszaki atomholokauszt megvalósítója. LeMay egy régi hidegháborús sólyom volt, aki a Szovjetunió elleni megelőző nukleáris csapásokat javasolta John F. Kennedy elnöknek az 1960-as évek elején. Az általa létrehozott vállalatot, a Randot, az Egyesült Államok kormánya finanszírozza, és bizonyos szempontból a Pentagon és a CIA nyilvános agyának és szájának tekinthető.

A fent idézett, „Overextending and Unbalancing Russia” című, 2019 áprilisában publikált tanulmány számos független megfigyelő figyelmét felkeltette a közelmúltban. Aktuálissá teszi, hogy a valós események úgy zajlanak ahogy azt amerikai tervezők elképzelték.

A „lehetőségek” listáján, amit a Rand szerzői sürgettek Oroszországgal szemben, a következők voltak:

  • Komoly katonai segély nyújtása Ukrajnának
  • Az európai NATO-tagok mozgósítása
  • Mélyebb kereskedelmi és gazdasági szankciók bevezetése
  • Az Egyesült Államok energiatermelésének növelése Európába irányuló exportra
  • Európa import infrastruktúrájának bővítése az Egyesült Államok cseppfolyósított földgáz (LNG) szállítására

Az Egyesült Államok által támogatott kijevi puccs, 2014 februárjában kulcsfontosságú esemény volt, amely lehetővé tette a későbbi tervezést. A hatalomra került rezsim vadul oroszellenes volt, és neonáci ideológiával fertőzött. Az amerikai és a NATO-politika buzgó eszköz volt Oroszország fenyegetésére. A kijevi rezsim nyolc éven át megtagadta a békeszerződéseket, és az Egyesült Államok és a NATO teljes támogatásával népirtó háborút folytatott az orosz ajkúak ellen a magukat Donbásznak kikiáltott köztársaságokban. Ezek a köztársaságok mostanra csatlakoztak az Orosz Föderációhoz, két másik volt ukrán régióval együtt.

Oroszország Ukrajna elleni, 2022. februári katonai invázióját a NATO által támogatott könyörtelen agresszió váltotta ki nemcsak az ukrajnai oroszok, hanem maga Oroszország ellen is. Vitathatatlanul szükségszerű háborúvá vált Oroszország számára nemzeti érdekei védelmében, amelyet az Egyesült Államok és NATO-szövetségesei által kiváltott proxy háború indított el.

A Rand Corp tanulmánya teljesen világossá teszi, hogy a nukleáris hatalmak között kibontakozó veszélyes konfliktust  kezdetektől az Egyesült Államok szervezte. A világ egy kvázi harmadik világháborúnak megfelelő helyzetnek lehet a tanúja, ahogy azt Declan Hayes cikkírónk a héten írta.

Kegyetlen módon, az Egyesült Államok és NATO-partnerei egyre több halálos fegyvert halmoznak fel Ukrajnában, ami lehetővé teszik az orosz terület elleni közvetlen támadást. Washington és London aljas gyámsága alatt a kijevi rezsim elhárít minden diplomáciai erőfeszítést, hogy politikai megoldást találjon a béke érdekében. A jó szándékú békejavaslatokat olyan nemzetközi szereplők terjesztik elő, mint Elon Musk vállalkozó, vagy a zeneművész és a Pink Floyd társalapítója, Roger Waters.

Úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok, az európai elit és a kijevi rezsim az őrültség spirálját gerjesztik.

A Kreml arra figyelmeztetett, hogy „minden szükséges eszközt” bevet a védekezésre, ha Oroszország egzisztenciális biztonságát „hagyományos fegyverek” is veszélyeztetik. A dinamika itt egy katasztrofális nukleáris háborúra mutat, úgy hogy az 1962-es kubai rakétaválság ehhez képest ártatlan hadgyakorlatnak tűnik. Hangsúlyozni kell, hogy a jelenlegi veszélyes helyzetet tudatosan az Egyesült Államok politikai döntései vezérelik.

Emlékezzünk vissza, hogy Zbigniew Brzezinski, Jimmy Carter (1977-1981) amerikai elnökválasztási stratégája 1997-es „The Grand Chessboard” című könyvében Ukrajnát az Eurázsia feletti hegemón irányítás „forgópontjaként” és Oroszországot destabilizáló hídfőként üdvözölte.

Brzezinski volt az „Afghan Quagmire” építésze is, amelyet az Egyesült Államok rejtetten ösztönzött arra, hogy bevonja a szovjet csapatokat egy tízéves háborúba (1979-1989). Ezt a háborút az afgán meghatalmazottak (akik később Al-Kaidává és más izlamista terrorhálózatokká fejlődtek) amerikai felfegyverkezéssel szándékosan tervezték, hogy a Szovjetuniót behúzzák „saját Vietnámjukba”. Az „afgán csapda” vitathatatlanul okozója volt a Szovjetunió 1991-es összeomlásának.

Ami jelenleg Ukrajnában történik, annak megtéveszthetetlen párhuzamai vannak. Ahogy a Rand Corp mohón várta, a konfliktus célja „Oroszország kiegyensúlyozatlanságának kialakítása”. Nem kétséges, hogy a Moszkvára gyakorolt ​​és kifejtett katonai, gazdasági és politikai nyomás az orosz állam meggyengüléséhez, a kormányzó struktúrák összeomlásához, rendszerváltáshoz és a nemzeti terület különálló mini államokká válásához vezet. Ez felett az Egyesült Államok hegemón uralmat gyakorolhat Oroszország hatalmas természeti gazdagságának kiaknázása érdekében. Vlagyimir Putyin orosz elnök nemrég rámutatott, hogy Oroszország legyőzésének geopolitikai célja korunk próbaköve.

Más források megerősítik azt a következtetést, hogy ez a konfliktus választás háborúja. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár – valószínűleg nem szándékosan – a Financial Times múlt havi véleménycikkében közölte, hogy az Egyesült Államok vezette katonai tömb 2014 óta fegyverezi Ukrajnát az Oroszországgal való feszültség szítása céljából.

Így, az Ukrajnába pumpált NATO-fegyverek nem „válasz” az Oroszország elleni „védelemre”. Az offenzív katonai segélyek csak felgyorsulnak a volt szovjet köztársaság és Oroszország közvetlen nyugati és történelmileg közeli szomszédjának több éves provokatív fegyverkezése után.

A múlt hónapban egy másik magas rangú NATO-parancsnok, Rob Bauer admirális, a blokk katonai bizottságának elnöke azt a pimasz beismerés tette, hogy: „A [jelenlegi háború] tervezése évekkel ezelőtt elkezdődött, és most végrehajtjuk.”

Ezért vitathatatlan, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei bűnös, hogy szándékos agressziós háborút folytatnak Oroszország ellen, amelyet már régóta terveztek.

A nürnbergi elvek szerint ez nem csak háborús főbűn, de az egész bolygó létét is komoly veszélybe sodorhatja. Lehet valami, ennél istenverte gonoszabb?

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

40 gondolat erről: „(3994) Betervezett háború

  1. Bingó!

    Tibor bá’ elsimerésem a mai posztért.

  2. Minthogy ezek a címeres gazemberek – nevezetesen amerika és a nyugati nato államok – akik örületes összegeket pumpáltak a korrupt, maffiaállam ukrajnába, ellenérték képpen, számítanak az uki tulajdonokra: termőföld, gyárak, kereskedelem, egyszóval mindent elrabolnának. Totális gyarmatosítás!!!!
    És minthogy a befektetett pénzt nem fogják veszni hagyni, hát a háború addig fog tartani, amíg a nagy medve pofán nem vágja őket.
    A pitbull a pofájába kapta az ukikat, és szép szóval nem tudom ha meg lehet győzni, hogy elengedje a koncot.
    De hátha én látom rosszul, és ismét tévedek, mint még életemben annyiszor….

  3. Sikerült testvérháborút generálni, ami annyit jelent, hogy nem az elpuhult nyugati embereket kell feláldozni az oroszok elleni harcban, hanem egy kemény, az oroszokhoz hasonló mentalitású, történelmű népet, akik egy része ráadásul orosz nemzetiségű is.
    Mehet a vasat vassal, hadd hulljon mindkét oldal.
    Hátha ez úgy meggyengíti az orosz medvét, hogy széthullik.
    De ha úgy alakulna is a dolog, hogy az oroszok megnyerik ezeket a területeket, akkor a saját meggyengült gazdaságuk még kap a nyakába egy lepusztított országot, aminek óriási segítségre lesz szüksége még a puszta létezéshez is, nemhogy az újjáépítéshez.
    Ez ugyancsak visszaküldené az oroszokat a korábbinál sokkal rosszabb gazdasági pozíciókba.
    Tehát, ha a nyugat veszítene is, akkor is egy nagyon meggyengült Oroszország lenne az eredmény, ami kevésbé tudna ellenállni a további nyugati akcióknak.
    Hát persze, hogy nem akarják az amerikaiak, hogy abbamaradjon a háború…

  4. Isten bizony figyelmesen elolvastam,
    de a Putyin nevű szerecsent én még mindig feketének látom!


  5. 1 – Jövőnk:
    Köszönöm.

    4 – Matastik Sándor:
    Ez azért van, mert nem veszed le a CIA-tól kapott szemüvegedet. Így aztán nem éred a poszt szövegét.

  6. Hogy mi történt volna , ha Putyin nem támad, az csak egy valószínűsítés.
    De, hogy mik történtek , mert támadott, azok brutális tények.
    Az én mérlegemen pedig a tények többet nyomnak, mint a valószínűsétések
    és a „mit lett volna”

  7. 4:

    „Isten bizony figyelmesen elolvastam,
    de a Putyin nevű szerecsent én még mindig feketének látom!”

    Nos akkor javaslok további tájékozódást, mert ez a konfliktus másképp nem érthető meg.

    https://hirado.hu/kulfold/cikk/2022/10/12/haborus-uszitok-elitista-tomorulese-sulyos-szavakkal-indokolta-tavozasat-partjabol-az-amerikai-demokratak-volt-elnokjeloltje

    De erre az utóbbi száz éves folyamatra már MangaM is utalt néhány elgondolkodtató ténnyel:
    „Az Alapító Atyák által létrehozott Amerikai Egyesült Államok 1913 decemberében meghalt, amikor Wilson elnök suttyomban átnyomott egy törvényt karácsony előtt a kongresszuson és a dollár nyomtatásának a jogát egy magántulajdonban lévő bankra ruházták át.
    A szakrális Oroszország meghalt, amikor 1918-ban a nyugati bankházak ügynökei által pénzelt bolsevikok kivégezték a Romanov-házat.

    Végül is mit várunk akkor, amikor Moszkvában a Vörös téren a mai napig egy német ügynök bebalzsamozott holtteste (vagy viaszbábuja) fekszik egy mauzóleumban.
    Az atom-, űr- és nano-korszak kellős közepén és ez egyébként tök rendben van a fejekben mindenhol.
    Aztaqrva.”
    https://www.antalffy-tibor.hu/3983-a-beszed#comment-330955

  8. Az nem lehet, hogy USA a háttérből kevergeti a lapokat és világháborúba sodorja aljas szándékkal a világot. Erre bizonyíték, hogy most is kiáll demokrataként, pénzzel, fegyverrel, titkosszolgálati információkkal Ukrajna mellett, ahol 2014-ben fegyveres demokraták akiket USA támogatott anyagilag, megdöntötték a gonosz, választásokon győztes kormányt. Majd demokratákhoz méltóan, támogatták fegyverekkel, fegyveresek kiképzésével a hatalomba segített Ukránkormányt, hogy a szakadár területeken élőket folyamatosan gyilkolhassák.
    De csak demokratikus bombákat felhasználva és hogy a zöldek is nyugodtak legyenek, a bombák újrahasznosítható anyagból készültek. /NATO hír volt, újrahasznosítható fegyverekre van szükség./ sicc
    A gyanú árnyéka sem vetülhet USA-ra azért a véletlenért, hogy ők a nagy haszonélvezői ennek a harcnak.
    A gázvezetékeket és a Krimi hidat sem ők robbantották fel, de ha mégis, akkor környezetbarát robbanószert használtak és az oroszok megérdemelték. A véletlenek összejátszása, hogy itt is ők a gazdasági nyertesek.
    Az nem bűn, ha véletlenül haszonélvezője egy távoli háborús eseménynek.
    Az oroszok pedig megunták, hogy közel ötven éven át zökkenőmentesen eladhassák a gázt, olajat, ásványkincset, fát, gabonát Európának.
    Ez túl nyugis volt.
    Ezért elhatározták, hogy megdöntik az oroszbarát Ukrán kormányt, majd szakadár területeket alakítanak ki, ezután bombázzák az ott élő oroszokat. De ez nem elég, kiprovokálják, hogy megtámadhassák Ukrajnát, hogy szankciókkal sújtsák őket. Felrobbantják saját gázvezetéküket, nem küldikvissza maguknak a gázturbinát, saját hídjuk ellen terrorakciót szerveznek.
    Mindezt azért, hogy végre ne kelljen gázt, olajat, és egyebeket eladniuk Európának.
    Ezt mind az oroszok eszelték ki.
    Vagy mégsem. Elképzelhető, hogy a cikk igazságtartalma mégiscsak nagyon magas és USA-nak nem szerencséje van, hanem ő a boszorkánymester.

  9. „a konfliktus célja „Oroszország kiegyensúlyozatlanságának kialakítása”. Nem kétséges, hogy a Moszkvára gyakorolt ​​és kifejtett katonai, gazdasági és politikai nyomás az orosz állam meggyengüléséhez, a kormányzó struktúrák összeomlásához, rendszerváltáshoz és a nemzeti terület különálló mini államokká válásához vezet. Ez felett az Egyesült Államok hegemón uralmat gyakorolhat Oroszország hatalmas természeti gazdagságának kiaknázása érdekében.”

    Ezt viszont a jelenlegi eszközökkel nem tudják elérni. A 90-es években még élt az illúzió, hogy olyanok leszünk, mint rég vágyott nyugat. De ez már elmúlt. Ma mit tud nyújtani a nyugat? Csökkenő életszínvonalat, válságokat, buzipropagandát, polkorrekt beszédet? Erre nem vágyik senki sem.
    A szankciókkal megpróbálják kivéreztetni az országot, hogy az elégedetlenség változást hozzon. Ez eleve bukott elképzelés volt. Nemhogy háború ellenesség nem alakult ki, hanem inkább a keményebb fellépést sürgetők száma növekedett meg. A háború költségeit nem tudja majd finanszírozni az ország? Felkészült rá, tudja, hatalmas tartalékjai vannak, szükség esetén ott a kínai támogatás. Viszont a másik oldalon már csak hitelből tudják a háborút finanszírozni. Nemcsak fegyvereket kell küldeni, hanem Ukrajnát a víz felett kell tartani, hosszú, elhúzódó háborúra számítanak.
    Az angolszász világ most elindított valamit, amit aligha tud majd kézben tartani. Fogalmam sincs, hogyan képzelték el, hogy egy ilyen óriási ország szétdarabolása után azt miként tudnák ellenőrzésük alatt tartani, hogyan tudnák onnan kivonni a nukleáris fegyvereket. Közben az őket éltető globális kereskedelem a covid után a második nagy pofont kapja, az eddig működő zsarolási erejük nagyon meggyengült. Az is érdekes, hogy miért erőlteti az energiahordozó eladást az USA (Európának, Kínának), amikor sem a termelése, sem a szállítási kapacitása nem elegendő. Ennyire nem tud már mást eladni? Vagy ezzel próbálná függővé tenni őket?
    Amit még nagyobb bajnak tartok az az, hogy a kudarcok ellenére sem hajlandók korrigálni, tovább erőltetik. Még több, még korszerűbb fegyver szállítás és bevetés, minden tárgyalási kezdeményezés elutasítása. Annyira biztosak a győzelemben? Az csak egy módon lehetséges majd, de az kinek lesz győzelem?
    Ha Oroszország megroppana, ami kevésbé valószínű, akkor azért lesz nagy baj, de az sem jobb, ha amerika omlik össze.

  10. 7 – Vaszil

    „A szakrális Oroszország meghalt, amikor 1918-ban a nyugati bankházak ügynökei által pénzelt bolsevikok kivégezték a Romanov-házat.”

    Ebben MangaM téved!
    A szakrális Oroszország, köszöni szépen, egyébként jól van!

    A Romanov-háztól jóval szakrálisabb volt (ha már itt a monarchia intézményéhez van kötve a szakralitás, ami egyébként szintén egy agyrém!) a Rurik-ház, annak eltűnésével sem szűnt meg a szakralitás, akkor meg hogy szűnhetett meg a Romanov-ház eltűnésévell?! Mondom, a monarchikus berendezkedés nem egyenlő a szakralitással.
    MangaM inkább – csak gondolom – arra céloz, hogy cárizmus utáni szovjet hatalom nem folytatott a korábbihoz hasonló vallási politikát. Ez igaz, de ettől a szakralitás Oroszországban messze nem szűnhetett meg, a mai napig jelen van a mindennapokban, az ottani általános gondolkodásmódban.
    Maga a szakralitás, természetesen, messze túlhaladja az egyébként közben „újjáéledt” ortodoxiát vagy akármilyen felekezeti vallást. E fogalom tartalma túl mélyre nyúlik ahhoz, hogy azt csak úgy bárki megsemmisítse Oroszországban. Mélyen beivódott az ottani civilizációba, a gyökerei nagyon mélyre nyúlnak , messze a kereszténység előtti ószláv időkbe.

    A fent idézett mondattal több gond van, de ahhoz részletre menően ismerni kellene a bolsevik párt történetét, annak meghatározó politikusainak, személyiségeinek az ilyen-olyan kötődését vagy nem kötődését. Tudatlanságról vall, ha valaki egyenlőség jelet tesz Lenin, Trockij és Sztálin közé, hogy csak a legismertebb neveket említsem meg.

    Az emberek nagy többsége habzó szájjal használja a kommunista, bolsevik jelzőket, közben meg igazából azt sem érti, hogy miről beszél. Egyébként az ilyen magatartás sem szól másról, mint az emberre jellemző leegyszerűsítésre törekvő gondolkodásmódról, minden beskatulyázásáról, s ezt a téves gondolkodást masszívan támogatják a történelmi hazugságok, lózungok folyamatos ismételgetése is.

    Rengeteg olyan alapvető és részletkérdés van a történelemben – itt nem csak Oroszországról van szó, hanem általánosan – amelyekről az emberek igazából nem sokat tudnak és alapiskolás, legfeljebb középiskolás szinten fújják az égbekiáltó ökörségeket, miközben meg vannak győződve róla, hogy a teljes és megmásíthatatlan igazság birtokában vannak. A legtöbbször egyébként anélkül, hogy az adott téma megismerésébe egy kicsit is belemélyedtek volna, az iskolai ismereteik meg a Nat Geo által közvetített dumát mondják vissza lépten-nyomon.

  11. „A félrevezetett Kuleba abban a hiszemben beszélt, hogy Michael McFaul volt moszkvai amerikai nagykövettel van dolga. “A Krím nem tartozik a legközelebbi operatív célpontok közé. De ha megkérdezi tőlem, hogy ki robbantgat a Krímben vagy Belgorodban, akkor négyszemközt azt mondom, hogy igen, mi vagyunk azok” – jelentette ki Kuleba …
    Az orosz nyelvű, hosszas beszélgetés során az ukrán külügyminiszter azt is elismerte, hogy Kijev “a partnerekkel, elsősorban az Egyesült Államokkal és az Egyesült Királysággal szoros együttműködésben” készítette elő az ellentámadást a front déli szakaszán. Elmondta, hogy szerinte a Washington és az Európai Unió által már Kijevnek ígért pénz csak az év végéig lesz elegendő Ukrajna számára, amelynek havonta körülbelül 5 milliárd dollárra van szüksége.”
    https://korkep.sk/cikkek/kulugyek/2022/10/14/kuleba-orosz-telefonbetyaroknak-elismerte-ukrajna-felelosseget-a-krimi-es-a-belgorodi-robbantasok-miatt/

    Ennyire óvatlanok? Vagy az ilyen megbeszélések ennyire szokásosak, fel sem tűnik, hogy a másik oldalon most simlisek vannak? A lényeg az, hogy bizonyíthassuk, megfelelünk a bizalomnak, hűségesen végrehajtjuk a feladatot, cserébe jöjjön a támogatás, nincs szükség arra, hogy másokat keressenek helyettünk.

  12. A szakrális Oroszország, az orosz szakralitás:-)
    Ez zseniális! Köszönöm, mára megvagyok.
    Az a fajta igazi szakralitás ez, amit vodka nélkül nem lehet kibírni, ami miatt emberek tömegével menekültek el mindig, most is.
    Az orosz szakralitás fasza dolog a gazdagoknak, a bűnöző milliárdosoknak, a vallási vezetőknek, (Kiril pátriárka meg a többi féreg).

    Szerencsétlen Oroszországban nagyjából soha, egy percre sem volt jó élni, sem a cárok alatt, sem a komcsik alatt, sem a diktatúrában, ami Putyin óta egyre gyilkosabb. Semmikor.
    Máshol is voltak rossz időszakok, háborúk, válságok, de azért boldogulhatott a paraszt viszonylagos jólétben élve, oroszoknál ilyen soha nem volt. Mindig 50 évvel lemaradva, mindentől.
    Háborúzni azt tudnak, elismerem, pont úgy,mint ahol ahol olcsó ( semmit sem ér) az emberélet.

  13. 12 – Szokja:
    Úgy le vannak maradva, hogy a 10-12 hangsebességű rakétáikat az USA nem képes kivédeni.

  14. Hát erre kurva büszke lennék, ha orosz muzsik lennék:-) várva a behívómat…mehetek meghalni . köszi putyin..

    Most komolyan, ez a válasz??? Nagyobb a f@szrakétánk mint másoké?!
    Ha valaha (a szakrális) orosz földre születtél, abból választhattál, hogy a svédek, a törökök , a poroszok, az afgánok, az ukránok stb., stb. elleni háborúban halnál meg szívesebben. Fasza. A mindenkori atyuska pont leszar téged.
    A cár vegye el mindenedet, a fehérek vagy a vörösök??? Hát, nem is tudom… Kérek még egy vodkát!

  15. 12 – Szokja

    „Mindig 50 évvel lemaradva, mindentől.”

    Elsőként használták a nukleáris energiát békés célra.
    Elsőként küldtek fel az űrbe eszközt, élőlényt, majd utána embert is (férfit, utána nőt is).

    Számtalan felfedezés fűződik orosz emberek nevéhez a tudomány rengeteg különböző területén.

    Igen, „mindig 50 évvel…” Na ja.

    Csak vagy, nézel ki a fejedből, de semmi lényegeset nem látsz a világból. Megérteni nem értettél meg semmit, és már nem is fogsz. Az a hajó már elúszott a számodra.
    Talán majd legközelebb! 🙂

  16. Azért árulkodó, hogy az 50 éves permanens lemaradást én az emberi jogokra, jólétre, a demokrácia állapotára értettem, te pedig a f@szrakéta méretével jössz:-)
    Nem baj, nem baj, szórakozni járok ide:-)

  17. ÉVEK ÓTA, szinte havonta leírtam, a neten, hogy a Szovjetúnió,
    gyakorlati felszámolását már a második világháború elején
    eltervezték, amikor elkezdték Szovjetuniót segíteni a németek
    elleni háborúban. — Voltak ugyanis akik ellenezték, amit
    Eisenhoover és Churchill már akkor azzal hárított,= A háború
    után a meggyengült Szovjetuniót sokkal könnyebb lesz
    legyőzni, mintha hagynák hogy a németeket győzzenek, mert
    azokkal ha győznek, nehezebb lesz elbánni mint az oroszokkal.
    EZ A TERV GYAKORLATILAG 80 ÉVE ÁLANDÓ NAPIRENDI PONTJA
    AZ ANGOLSZÁSZ POLITIKÁNAK !!! — AkiK ezt nem képesek
    megérteni, azok egyszerűen HÜLYÉK !!!

  18. 16./ Szokja.
    Nem baj, nem baj, szórakozni járok ide:-)
    PEDIG KÍVÜL TÁGASABB LENNE !!!

  19. 17 – Barna Mihály

    „ÉVEK ÓTA, szinte havonta leírtam, a neten, hogy a Szovjetúnió,
    gyakorlati felszámolását már a második világháború elején
    eltervezték, amikor elkezdték Szovjetuniót segíteni a németek
    elleni háborúban”

    Kedves Mihály, pontosításra szorul ez a véleményed. Ugyanis ez a terv korábbi, nem II. világháború elején tervezték el. Ezt lényegében már 1918-1919-ben eltervezték.

    Az egyik legfontosabb megérteni a XX.századi történelemben, hogy a lényegét tekintve ez egy nagy világháború volt két felvonásban. A kicsit is bennfentesek jól tudták, hogy a versailles-i békeszerződés éppen azért volt azokkal a konkrét feltételekkel megkötve, hogy jó kiindulópontja lehessen a Nagy Háború 2. felvonásához, amit a történelemkönyvek II. Világháború alatt jegyeznek.

    Az egyik magas rangú résztvevő ki is kottyantotta, amit mindenki tudott:

    „Ez nem béke, csak fegyverszünet húsz évre.” – Georges Clemenceau

    S miért? Természetesen, a Szovjetunió létrejötte és a még folyó polgárháború menete és erőviszonyai már előrevetítették, hogy a dolgok teljesen máshogy alakultak Oroszországban, mint azt ahogy azt bizonyos urak eltervezték.

    A közhiedelemmel ellenére már Lenin elkezdte fúrni ezeket a terveket, s igen, Sztálin rombolta le őket teljesen.

    MangaM azt jól írta, hogy Lenin német ügynökként érkezett a forrongó Oroszországba, bevégezni azt a piszkos munkát, amit Kerenszkij és hazaáruló bagázs kormánya még 1917. februárjában megkezdett. Lenin sok cselekedetét ügynöki mivoltja magyarázza (csak szólok, hogy a német titkosszolgálat már akkor is tele volt brit ügynökökkel, ezt a „jó tradíciót” később a III. Birodalom is megörökölte).
    Csakhogy Lenin látta azt a káoszt, ami akkor ott folyt és tudta, hogy ez mindenkire veszélyes lehet, rá is, a bolsevikokra is. Ezért reálpolitikusként kezdett el viselkedni és olyan törvények lettek elfogadva, amitől az őt küldő úriemberek klubjaik falán a faliórák leestek! A leglényegesebb ilyen a földreform volt, ezzel egy csapásra hatalmas társadalmi bázist szereztek a bolsevikok, abban az Oroszországban, ahol a parasztság a lakosság kb. 85 %-át alkotta: Lenin tehát elárulta azokat, akik pénzén annak idején Szentpétervárra utazott.

    A vörösök társadalmi bázisa és támogatottságra hatalmasra duzzadt, hiába voltak az intervenciós haderők, a Csehszlovák Légió, Kolcsak és társai; a bolsevikok hatalmi megszilárdulása már 1918-ban lényegében bekövetkezett és a hosszú polgárháború célja már csak menteni a menthetőt volt a fehérek részéről, akik a külföldi érdekekért harcoltak (amikor néhány idealista monarchista, arisztokrata erre rájött, szépen át is álltak a vörösökhöz).

    Tehát, kedves Mihály, a kockák már jóval hamarabb ez ügyben el voltak vetve. Németország dróton volt rángatva, a nyomor, a weimari káosz, a kiábrándultság egyenes út volt a nácik sikerese felemeléséhez, mondom felemeléséhez, s amikor ez megtörtént, akkor megindultak az angolszász pénzcsapok Berlin irányába. Mindent, az előző német gazdasági vesszőfutást s majd a „jó időben” bekövetkezett német gazdasági csodát két ember irányította konkrét lépésekkel: a brit Montagu Norman és a német Hjalmar Schacht, a két jegybankos. Pontos érdekek szerint, előre megírt forgatókönyv alapján.

    A Harmadik Birodalom igazából csak egyetlen céllal jött létre, azzal, amit te is említettél! A „Drang nach Osten”-re minden készen állt!

    … s persze ezt Sztálin is nagyon jól tudta, azért volt az az őrült iramú iparosítás 1925 után; a szovjetek jól tudták, hogy a 20 évből már 5 le is telt, kb. 15 évük volt arra, hogy felkészüljenek az élet-halál harcra. Méghozzá minden áron! A lét volt akkor is a tét a számukra! Így is Moszkva külvárosáig meg Sztálingrádig jutottak a nácik, túl mélyről kellett Szovjet-Oroszországnak indulnia és észvesztő tempóban kellett a nehézipart felépíteni, hogy egyáltalán bármi esélyük legyen az akkor már szinte egész Nyugat- és Közép Európa erőforrásai felett rendelkező náci népirtó hordáknak és szövetségeseiknek.

    A németeket az angolszászok előzőleg segítették, a szovjeteket utólag, hogy mindkettő ellenfelük jól kivérezzen. És most felteszem a kérdést? Sok minden változott azóta? Vagy talán esetleg ismerősnek tűnnek ma is ezek a receptek?

    Business us usual, mondják cinikusan egyes „nagyurak”; s közben az emberek milliói, tízmilliói hullanak, mint a legyek.

  20. Most tényleg azt várja bárki is a világ első számú nagyhatalmától, hogy ne legyenek tervei a lehetséges háborúkra nézve? Akkor lenne baj, ha nem lenne előre kidolgozott forgatókönyvük minden lehetséges ország közti háborúra. Akkor nem végezték volna el a házifeladatukat.

    Provokálták Oroszországot, na és ha igen? A provokáció feljogosít az agresszióra?

    Lehet, hogy ha Oroszország elveszíti ezt a háborút, akkor elveszíti vele a világhatalmi státuszát is. Ez feljogosítja, hogy nukleáris háborúban elpusztítsa az egész bolygót? Az elmúlt évszázadban nemegy nagybirodalom veszítette el a státuszát, és egyik se gondolta, hogy ezt ellensúlyozandó kinyír érte mindenkit: Nagy-Britannia, Franciaország például. Mért tartjuk normálisnak, hogy Oroszország ezt tegye?

  21. 18 – Barna Mihály

    Még annyit hozzáteszek, nehogy valaki ezen kötekedjen, hogy a Szovjetunió formálisan kicsit később jött létre, de a szovjethatalom 1917. végétől már realitás volt.

  22. 20 – Ábel
    „Az elmúlt évszázadban nemegy nagybirodalom veszítette el a státuszát, és egyik se gondolta, hogy ezt ellensúlyozandó kinyír érte mindenkit”

    Nem lett volna mivel kinyírni mindenkit…

  23. Az igazán érdekes kérdés az, hogy miért akar az Egyesült Államok atomháborút? Miért támogatták a nukleáris proliferációt a második világháború után? Miért van jelen az atomtűzben elhamvadás már évtizedek óta a popkultúrában(pl. népszerű zenei klipekben okkult jelképekkel kísérve)?

  24. 22. Mindkettőnek van atombombája. Tehát de.

  25. Ábel

    ” Most tényleg azt várja bárki is a világ első számú nagyhatalmától, hogy ne legyenek tervei a lehetséges háborúkra nézve? ”

    Azt nem, de azt már igen, hogy ne legyen célja a háború.
    Bár szerintem senki normális semmit sem vár tőle. Csak azt, hogy lesz@rja az embereket.

    Egyébként egyetértek, a másik oldal sem különb a deákné vásznánál.

    Én egy megelőző csapásra tippelek, de -érdekes módon- nem lesz folytatás
    atommal. Legalábbis egy darabig.
    Bár a világvége jóslatok mind tűzözönről beszélnek.
    Ez az atomháború téma jó mélyen benne van az emberek tudatalattijában. Most meg már a fejükben is.

  26. Elon Musk lekapcsolta Ukrajna számára internetet nyújtó Starlink szolgáltatást az ukrán nagykövet sértését követően

    /https://vilaghelyzete.substack.com/p/elon-musk-lekapcsolta-ukrajna-szamara?utm_source=post-email-title&publication_id=988923&post_id=78401119&isFreemail=true&utm_medium=email/

  27. 16. Szokja
    „Azért árulkodó, hogy az 50 éves permanens lemaradást én az emberi jogokra, jólétre, a demokrácia állapotára értettem, te pedig a f@szrakéta méretével jössz:-)”

    Ha az a demokrácia, emberi jog amit ma nyugat erőltet, akkor legyek lemaradva 50 évvel hozzájuk mérten!
    Ugyanis nem szeretném ha a gyermekeimet deviáns, dilis nőnek öltözött korosodó férfiak oktassák az óvodában, hogy milyen jó lesz Drag Qeen-ek lenni és megszólítják „igaz kicsi te is az leszel, ha felnősz!”
    Az a nyugati fejlődés, hogy az abnormálisat és a devianciát istenítik és támogatják, aki pedig ellent mer mondani, azt ellehetetlenítik, pl. No.-ban.
    Az a nyugati haladás, hogy:
    – jó komcsi szokás szerint a Woke „kultúrát” (azaz a semmi kultúráját) erőltetik és el akarják törölni, meg akarják hamisítani a történelmet.
    – a kereszténységet – egyelőre – verbálisan üldözik, az iszlámot dicsőítik.
    És még hosszan lehetne folytatni. De egyébként miről is beszélünk itt Európa közepén?! Hogy ez a normalitás? Ez a haladás?

    Na ebből a normalitásból én személy szerint nem kérek (és gondolom sok más normális ember sem)!

  28. 6. Czölner Richárd
    Azért ez csak a békaperspektívából látszik így, ahonnan nem látszik a nagy játszma.
    A kiváló sakkozók sok lépéssel képesek előre gondolkodni, és egy adott helyzetben tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy ha most nem lépnek meg egy bizonyos lépést, akkor öt lépésen belül mattot fognak kapni.
    Persze kiindulhatsz abból is, hogy a másik hülye, és nem fogja észrevenni az esélyét, vagy észreveszi, de lovagiasságból nem használja ki.
    De az is egy út, hogy a szükséges lépést nem lépem meg, mert morálisan kifogásolható, legyen ,aminek lennie kell, de szeretném megőrizni magamról a gáncs nélküli lovag képét…
    A politikusok a legnagyobb sakkozók, ők igen sokféle bábuval játszanak…

  29. 29 – hubab

    „A politikusok a legnagyobb sakkozók, ők igen sokféle bábuval játszanak…”

    A politikusok döntő többsége nem csak hogy nem jó sakkozó, hanem saját maga a sakkbábu. Európában mostanában jellemzően a sötét paraszt! 🙂 (Bocsánat a mezőgazdaságban tevékenykedőktől, eszembe se jutott őket bántani! Csak most nagyon illet ide ez a hasonlat a sakk miatt).

    Vannak kivételek is, szó se róla…

  30. 28 Bendegúz – nyilván mi sem kérünk belőle, de én a magam részéről a putyini „civilizációból” se kérnék.
    De nem kell aggodalmaskodni, az egész kóceráj a fejünkre omlik hamarosan, aztán tiszta lappal indíthat aki még él!

  31. 28 – Bendegúz

    Nem tűnik paradoxonnak, hogy ezen a kerge birka Nyugaton egyidejűleg nyomják a WOKE/LMBT „kultúrát” és az iszlám propagálását?!

    Annak tűnik, mert enyhén szólva nem összeegyeztethető e két ideológia. De ez sem véletlen! Jó kis robbanóelegy lesz ebből is, csak úgy pluszba, hogy még véletlenül se legyen kevés a baj!

    Ebből az iszlám fog kijönni nyertesen. Majd ha Abdul baseballütővel veri szét Hansi, a Drag Queen fejét, aki bizonyítottan rendszeresen vegzált kiskorúakat, akkor majd még a birka németek is megtapsolják őt! Legalábbis egy részük biztosan.

    Ha meg ezeket a beteges gyerekvegzáló dolgokat fokozzák (pl. nemváltoztatás szülői beleszólás nélkül stb.) meg a még kitalálnak hozzá egyéb beteges rendelkezéseket, amelyek akár a családok tömeges szétszakításához fognak vezetni, de a muszlimokra nem lesz majd kötelező, mert csak vagy mert eleve félni fognak az ők tömeges reakciójától, akkor majd hirtelen radikális mértékben fog megugorni az iszlámra konvertálók száma, mégpedig olyanok között is, akik ma ezt még el sem tudják képzelni! Ugyanis hiába lesznek a kemény, európaiként nehezen emészthető szabályok, amelyek egyáltalán nem szimpatikusak az iszlámban, de ha viszont a másik oldalon lesz egy erős közösség, ami egyértelműen meg tudja védeni a tagjait a deviáns, minden józan észt nélkülöző intézkedéstől, akkor sokak számára a választás teljesen egyértelmű lesz!

    S ez az egész Nyugat-Európára lesz a legjellemzőbb. Ha ma még viccesnek tartja valaki, ha néha szóba kerül ilyen-olyan nyugat-európai kalifátus kérdése meg a sária, nos, könnyen eljöhet az idő, amikor a mosoly az arcára fagy az illetőnek!

  32. 26. Tibor bá’
    /Az emberiség megérdemli (megérett rá) hogy kipusztuljon./

    Tibor bá’?

    Jól értettem?
    Az Εmberiség ?
    Kollektív felelősség?
    A felelősség érméjének (kollektív vagy egyéni) két oldala van. Nem igaz?

    A történelemben számos példa van arra, hogy a kollektív felelősség egy nép – Εmberiség – egésze általi elfogadása a valóban egyénileg felelős személyek felmentéséhez vezet, ezért különösen óvatosnak kell lennünk, amikor az egyik vagy másik kifejezést a kontextuson kívül alkalmazzuk.

    29. hubab
    ” A politikusok a legnagyobb sakkozók, ők igen sokféle bábuval játszanak…”

    Kedves ” hubab”

    Kikről beszélsz „hubab”?
    Ezen most sirjak vagy nevessek?
    A mai a média által ismerős politikusokrol van szó?

    Sajnos a mai politikusok – szerintem – a legnagyobb szemét, népáruló gazemberek. Szinte minden mai politikus ocsmány, lusta, hazug, tolvaj,erkölcsileg és nemileg abnormális, titkos szolga bábu.

    Nagy a felelősségük, hogy társadalmunk ehhez a nyomorúságos anyagi, erkölcsi és mentális állapothoz jutott.

    Időben meg is kapják a megérdemelt jutalmukat!

  33. 31 Zsolt
    Természetesen politikus alatt én sem ezeket a percemberkéket értem, hanem az események valódi irányítóit…

  34. 19./ Zsolt.
    Helyreigazításodat természetesen elfogadom. — Tudod van az
    ember életének több olyan szakasza, amkor minden fontosabb
    mint a világtörténelem megismerése. — Csak a 1970-es évek
    derekán kezdtem érdelődni a politikai történések iránt, de azt
    is meglehetősen felületes módon tettem. — De ameddig
    eljutottam az az önfejűségemnek köszönhető, mert soha nem
    adtam teret mások befolyásolásának. — Helyesbítésedet is
    inkább ösztönzésnek fogom fel, hogy a korábbi történésekre
    is érdemes odafigyelnem. — KÖSZÖNÖM !!!

  35. Kis érdekesség:
    Orosz nyelvtanulásomat már befejeztem pár hónapja, de azért a szinttartás miatt is visszalátogatok annak a Szent-Pétervári orosz srácnak a honlapjára, akinek videóiból tanultam, és mellesleg kiváló forrásnak bizonyul bizonyos oroszországi folyamatok követésére.
    Igen kíváncsi leszek, hogy a Putyin-i kormány hogyan fogja kezelni azt az orosz népességet, aki ebben a digitális világban már messze nem az a tudatlan tömeg, mint volt valamikor.
    Hogyan fogja rábírni őket, hogy önfeláldozóan harcoljanak, ahogy elődeik tették egykor?
    A srác a háború kitörésekor azonnal lelépett barátnőjével együtt Szerbiába, ahol eltöltött egy időt, de aztán csak hazahúzta a szíve, főleg, amíg úgy érezte, hogy őt nem fenyegeti a behívás veszélye az akkori állapotok alapján.
    Mondanom sem kell, alig ért haza, már jött is a részleges mozgósítás híre. Ekkor még mindig azzal áltatta magát, hogy neki nincs félnivalója, mert nem volt katona, ami hivatalosan kritérium a behíváshoz.
    Aztán egyre több hír jött, hogy bizony elvisznek olyanokat is, akiket elvileg nem lehetne, főleg a vidéki településekről.
    Akkor bepánikolt, és haverjaival elindultak Moszkvából egy autóval, úticéljuk Kazahsztán volt, mindössze 2500 km-nyi út állt előttük, mindezt ellenőrzőpontok kikerülésével, állandó útvonalmódosításokkal a Moszkvában maradt feleségek által beszerzett legfrissebb információk alapján, egymást váltva a volán mögött, pár órákat aludva közben.
    Az egész olyan, mint egy kalandregény, de ez a ma valósága ott.
    A határon óriási konvojok, napokig tartó csorgás a határátlépőig, közben harc a helyi maffiákkal, akik rögtön elfoglalják saját kocsijaikkal az elalvó sofőrök előtti réseket, majd több ezer dolláros áron eladják azt a neten megtalált hátrább álló kuncsaftoknak, kivéve, ha a tömeg meg nem lincseli őket, vagy felborítja a kocsijukat az út szélén.
    De átjutottak, Asztanában álltak meg (ha már szóba került ez a mitikus város), majd továbbmentek Almatiba.
    A kazahok egy része megértően és támogatóan fogadta őket, segítséget ajánlva, más részük megvetően mondta, hogy na mi van, szöktök, nem akarjátok megvédeni a hazátokat?
    Amire ő azt mondta, hogy szívesen megvédené a hazáját, ha megtámadnák, de nem szívesen harcolna egy oroszok által elfoglalt országban…
    És jellemző, hogy mi a furcsa egy orosznak, az otthon megszokottakhoz képest.
    Lelkesen meséli, hogy a Kazah TV-ben, ahol a kazah és orosz nyelven is mennek a hírek, elmondták az ukrajnai eseményeket az orosz híradások alapján, aztán elmondták ugyanerről Zelenszkij véleményét, majd azt is, hogy Biden hogy reagált, mindet kristálytiszta orosz nyelven.
    Otthon ilyesmi még véletlenül sem lehet, ott az emberekhez csak a kormány verziója juthat el.
    Érdekes az egész podcast, tudom nem sokan értik itt az oroszt, de aki igen, érdemes meghallgatni…
    https://www.russianwithmax.com/206-union-of-russia-and-kazakhstan-my-crazy-trip/

  36. A híres 101. -es Screaming Eagles hadosztály állítólag Romániába fog menni, (biztosítani a tengeri kijáratot Ukrajnában).
    Ezt meg tudjátok erősíteni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük