(3981) Long COVID

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

A COVID-19 fertőzés jelentősen növeli a neurológiai rendellenességek kockázatát

 

Szerző: Benjamin Mateus

89. útban a 90. felé

Múlt héten a Nature Medicine-ben publikálták a Long COVID-ról szóló legújabb átfogó tanulmányt, amely ismét hangsúlyozta a szinte minden világkormány által alkalmazott „együtt a COVID-dal” politikák meggondolatlanságát. A tanulmány az összetett neurológiai rendellenességek kilenc kategóriáját vizsgálta, és megállapította, hogy a COVID-19-cel való találkozás 42 százalékkal növeli a neurológiai rendellenességek kockázatát. Abszolút értékben, a vizsgálatban részt vevő 100 COVID-19 fertözőttből hét szenvedett neurológiai rendellenességben.

A kilenc értékelt rendellenesség a következők voltak: cerebrovaszkuláris, kognitív és memóriazavarok, perifériás idegek rendellenességei, epizodikus rendellenességek, extrapiramidális és mozgási rendellenességek, mentális egészség, mozgásszervi, érzékszervi és egyéb neurológiai vagy kapcsolódó állapotok, mint például Guillain-Barre és agyvelőgyulladás.

Mind a kilenc rendellenesség-kategória esetében megemelkedett a kockázat, a legjelentősebb növekedés pedig a kognitív és memóriazavarokat érinti. A kilenc kategóriában olyan gyakori állapotok szerepelnek, mint a szélütés, az Alzheimer-kór, a fejfájás és görcsrohamok, a Parkinson-kórhoz hasonló tünetek, a szorongás és a depresszió, a szédülés, a szaglás és az ízlelés elvesztése, valamint a fülzúgás. Ezen rendellenességek mindegyike jelentősen befolyásolhatja az életminőséget.

A vizsgálatot Dr. Ziyad Al-Aly, a Veterans Affairs St. Louis Health Care System kutatási és oktatási szolgálatának vezetője, nefrológus végzettsége és a Long COVID szakértője, valamint Dr. Benjamin Bowe és Yan Xie vezette. A tanulmányban összesen 154 068 COVID-19-fertőzött személyt értékeltek, átlagosan több mint 400 nap alatt. Összehasonlították őket 5,6 millió korabeli és 5,8 millió korábbi kontrollal, amelyek rendkívül robusztus adathalmazt szolgáltatnak az elemzéseikhez.

Dr. Al-Aly a Twitteren a tanulmány széles körben megosztott anyagában megjegyezte: „A memória és a kognitív zavarok, az érzékszervi rendellenességek és rendellenességek kockázatai, beleértve a Guillain-Barrét [immunrendszeri rendellenesség, amelyben az immunrendszer megtámadja az idegeket és gyengeséget okoz, ritka esetekben életveszélyes] és az encephalitis vagy encephalopathia [agygyulladás] erősebb fiatal felnőtteknél. Ezeknek a rendellenességeknek a fiatal életekre gyakorolt ​​hatásai mélyrehatóak, és nem lehet túlbecsülni.”

A tanulmány vitarészében a szerzők határozottan megjegyzik: „Elengedhetetlenül fel kell ismernünk a Long COVID által támasztott óriási kihívásokat és annak minden későbbi hosszú távú következményét. E kihívásoknak való megfelelés sürgős és összehangolt (egyelőre nem létező) globális, nemzeti és regionális válaszstratégiákat igényel.”

Arra figyelmeztetnek, hogy a COVID-19 fertőzésekkel összefüggő neurológiai betegségek „mélyreható következményei” lesznek a lakosság egészségére, az egészségügyi rendszerekre és a gazdasági termelékenységre, beleértve a „kiszélesedő egyenlőtlenségek” kockázatát is. Ezeket a figyelmeztetéseket az az aprólékos kutatás támasztja alá, amelyet Dr. Al-Aly és csapata a világjárvány során a Post-Acute Sequalae SARS-CoV-2 fertőzés (PASC), más néven Long COVID klinikai vonatkozásairól folytatott.

Egy közelmúltbeli interjúban Dr. Al-Aly megjegyezte, hogy a Long COVID iránti érdeklődése akkor kezdődött, amikor elolvasta a New York Times-ban Fiona Lowenstein írását, amely a 2020. áprilisi fertőzéséből való felépülése utáni Long COVID-szal kapcsolatos megpróbáltatásait írta le. és Dr. Al-Aly megkérdezte: „Mi az a Long COVID?” és „Kit érint ez?” Mint kifejtette: „széles megközelítést alkalmaztunk, hogy ne hagyjunk szó nélkül, és jellemezhessük a COVID-19 poszt-akut következményeit.”

Az Egyesült Államok Veteránügyi Minisztériumának integrált elektronikus egészségügyi nyilvántartásaihoz való hozzáférés lehetővé tette Dr. Al-Aly és csapata a Washingtoni Egyetem Orvostudományi Karán, a Missouri állambeli St. Louis-ban, hogy áttekintsék a több mint 74 000 SARS-CoV-fertőzött veterán diagramját, és hasonlítsa össze ezeket a kortárs és történelmi kontrollokkal, hogy kezelje a COVID-19 népesség egészségére gyakorolt ​​hatásának relatív és abszolút kockázatát.

Az eredmények elképesztőek voltak. Dr. Al-Aly felidézte, hogy az emberek által tapasztalt „szervi működési zavarok széles skálája” a velejéig megrázta. Aggasztóbb volt számára, hogy még azok is jelentős mértékben érintettek, akiknek olyan enyhe tüneteik voltak, amelyek nem tették szükségessé a kórházi kezelést.

Dr. Al-Aly és csapata a következő tanulmányokat is elvégezte, amelyek a Long-COVID szív- és érrendszerre, vesére, anyagcsere-funkciókra és mentális egészségre gyakorolt ​​hatását vizsgálták. Mindegyik kategóriában az eredmények károsnak bizonyultak.

  • Az akut vesekárosodás relatív kockázata kétszer magasabb volt a korabeli és történelmi kontrollokhoz képest, amelyek a COVID-fertőzöttek egy százalékát érintették. Egy kicsi, de jelentős kisebbség szenvedett jelentős vesefunkció-csökkenést a fertőzés nélküliekhez képest.
  • Bármely szív- és érrendszeri betegség kockázata 60 százalékkal nőtt az akut COVID-fertőzést követő első évben, és körülbelül 4,5 százalékkal több embernél alakultak ki ezek a betegségek. A súlyos kardiovaszkuláris események esetében az abszolút megnövekedett kockázat 2,3 százalék volt. Bár ezek a kockázatok jelentősek voltak a súlyos COVID-fertőzéssel kórházba került betegeknél, még az enyhe betegségben szenvedő betegeknél is jelentősen megnőtt a kardiovaszkuláris kimenetel.
  • A mentális egészségi zavarokat vizsgálva azt találták, hogy a COVID-19 fertőzés 35 százalékkal növelte a szorongásos zavarok relatív kockázatát és 39 százalékkal a depressziót. Ezeknél a betegeknél nagyobb arányban szedtek gyógyszereket a tüneteik enyhítésére. Ezenkívül rossz alvást és kognitív hanyatlást szenvedtek. Ezzel a kérdéssel kapcsolatban Dr. Al-Aly figyelmeztetett: „Adatainkban korai jeleket láttunk – amelyek remélem nem folytatódnak tovább különösen a SARS-CoV-2 fertőzésben szenvedők körében. Ez megkívánja a figyelmünket, hogy az elején elcsípjük.”
  • Hasonlóképpen, 40 százalékkal nőtt a cukorbetegség, 1 és 2 százalék közötti többletterhelés mellett. Sokan, akiknél cukorbetegség alakult ki, gyógyszert kellett felírni a megemelkedett vércukorszint szabályozására. Ha ezeket a kórházi kezelést igénylő populációra extrapoláljuk, akkor a számok jelentősek, 8-14 százalék körüliek. Még az „enyhe” COVID-19-ben szenvedők esetében is 5 százalékkal nőtt az abszolút kockázat a nem fertőzött kontrollokhoz képest.
  • Az év elején Dr. Al-Aly és csapata közzétett egy tanulmányt, amely megállapította, hogy az oltás után áttöréses fertőzésben szenvedőknek csak 15 százalékkal kisebb az esélyük a hosszú COVID kialakulására, és nagyobb a halálozás és a szervkárosodás kockázata a kontrollokhoz képest, akik soha nem fertőződtek meg. Ez igaz maradt a szezonális influenzával összehasonlítva, eloszlatva a polgári sajtó állandó hivatkozását, miszerint a COVID nem károsabb, mint az influenza.

 

Dr. Al-Aly a COVID-19 okozta tragikus haláleseteket és kórházi kezeléseket egy hatalmas jéghegy csúcsához hasonlította, ahol a vízvonal alatti hosszú COVID-hoz kapcsolódó hatalmas, hosszú távú következmények találhatók. Egy gyűjtőfogalom, a Long COVID több mint pusztán agyköd és fáradtság. A test szinte minden szervére hatással lehet, és a boncolási jelentések bebizonyították, hogy a COVID-19 továbbra is komoly veszélyeket jelent a lakosságra.

Legújabb tanulmányukban Dr. Al-Aly et al. fontos megfigyeléseket tesz a világjárvány hosszú távú neurológiai következményeiről, és ezt írja: „Tekintettel a világjárvány kolosszális léptékére, és annak ellenére, hogy ebben a munkában közölt abszolút számok kicsik, ezek az egész országban nagyszámú érintett személyt jelenthetnek. Ez valószínűleg hozzájárul a neurológiai rendellenességek növekedéséhez.”

Hozzáteszik: „Ez nagyobb hangsúlyt fektet a nem gyógyszerészeti beavatkozások (például maszkolás) és oltások révén megvalósuló, többrétű primer prevenciós stratégiák folyamatos szükségességére, hogy (amennyire lehetséges) csökkentsék a SARS-CoV-2 fertőzés kockázatát. Sürgős szükség van továbbá hosszú távú fenntartható stratégiák kidolgozására a SARS-CoV-2 tömeges fertőzésének megelőzésére, valamint annak meghatározására, hogy ezek a hosszú távú neurológiai (és egyéb) szövődmények megelőzhetők-e vagy más módon enyhíthetők-e olyan embereknél, akik már SARS-CoV-2-vel fertőzöttek.”

Ami ezeket a lektorált tanulmányokat kritikussá teszi, az nem csupán a COVID-19 világjárvány által az emberekre jelentett egészségügyi veszélyek bemutatása. Politikai jellegűek is, mivel e munkák célja kezdettől fogva az volt, hogy tájékoztassák a nyilvánosságot a végrehajtott pandémiás politikák következményeinek mértékéről. A világjárvány szörnyű következményei nemcsak a COVID-19 által okozott több mint 20 millió halálesetben számolnak világszerte, hanem abban is, hogy világszerte több tízmillió ember szenved a legyengítő Long COVID-tól.

Dr. Al-Aly Twitteren megjegyezte: „A Long COVID megelőzésének legjobb módja a COVID megelőzése.” Ez arról szól, hogy mélységesen szükség van egy globális felszámolási stratégiára a járvány egyszeri megállításához. Világméretű COVID-ellenes mozgalom hiányában, amely minden országban egyesíti a tudósokat. A világjárvány folytatódással fenyeget, új változatokkal tömeges fertőzések hullámai jelentkeznek, több millió ember halálát és legyengülését okozva, ez utóbbi a Long COVID jelenség miatt.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

136 gondolat erről: „(3981) Long COVID

  1. Most tulajdonképpen az folyik, hogy ráfogják a long covid-ra az oltások mellékhatásait.

  2. El sem kell olvasnom a cikket, elég volt beleolvasni a szakszavakat látva. Igen, ez mind elő tud fordulni Covid miatt és tartósan fenn is tud állni. Még évek amire tiszta lesz a kép hogy mit okoz pontosan.
    De ha csak saját magamat nézem, enyhének számít az esetem: Nyár eleji Covid óta tartós hörghurut. Csak egyszer kaptam el a Covid-ot.
    A számok szépen mennek fel Ausztriában.

  3. 2 – Tia:
    Eddig 5 tagadó jelentkezett hozzászólással, akiket nem engedtem át. Ilyenek: az oltás mellékhatásokat a Long COVID-ra fogják. Elképesztően találékonyak (és hülyék).

  4. Kedves tagadók!
    Long COVID már az oltás megjelenése előtt is volt. Erre is találjatok ki valamit.

  5. 3. Tibor bá`

    Azt nem értem miért nem ők állnak a betegek ágyánál. Tegnap lábon állva, de rendesen elkínzottan kért tőlem egy idős házaspár segítséget (laikus is láthatta volna mennyire vacakul voltak: nehézlégzés, bevérzett kötőhártyák). Beavatkozások közben mondtam, hogy ez vagy az épp most kellemetlen lesz, bocsánat.. Mire mondták hogy: van rosszabb.
    Ma is dőlnek a kollégákra a pozitív esetek. Tehát már érezni az őszt.

  6. Benjamin Mateus
    „… amely ismét hangsúlyozta a szinte minden világkormány által alkalmazott „együtt a COVID-dal” politikák meggondolatlanságát.”

    Pavlos Polakis volt Εgészségügyi Μiniszter és a SYRIZA parlamenti képviselője Th. Pleuris jelenlegi Εgészségügyi miniszternek címezve
    beszédét:
    – Nem lett volna szabad a Görög Köztársaság Egészségügyi miniszterének hívni, tisztelt Pleuris úr. Téged Acheron csónakosának* kellett volna hívni.
    Az Acheron mólósának, Önt és Mina Gaga asszonyt, az Egészségügyi miniszterhelyettest.”
    „A kormánynak be kell vallania azt a kriminálpolitikát amit elkövetett” – mondta a SYRIZA képviselője, majd hozzátette:
    – „Ahelyett, hogy bocsánatot kérnétek, hogy elbújnátok, rólam beszéltek.
    De már az elején figyelmeztettelek, miért mindent a vakcinára fogadkoztok, ti tehetségtelenek, minden fegyvert csak vakcinára hagytok?
    Ennek megvannak a jelei, ez segít, de amikor a másik megbetegszik, kezelésekre van szüksége, intenzív osztályra, személyzetre van szüksége”.
    Nem tettétek ezt.
    A menedzsment amit követtetek bűnős, és a Lytra-tanulmány és ami még közben kiderül, a végén Mr. Pleurist büntetőjogi felelősségre fogja vezetni a Különleges Bíróság előtt”.

    * Az Acheron folyó csónakosa.
    Az Acheron folyót – a Görög Mythologiában – a Jaj vagy a Fájdalom Folyójának is nevezték amely egyben határként is működött az élők földje és az alvilág – a halottak világa – között.

    /https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/p-polakis-pros-th-pleyri-egklimatiki-i-diaxeirisi-tis-pandimias-tou-koronoiou//

  7. 8 – Tia:
    Az elmúlt 3 hét magyar adatai: Kórházi kezelés: 831, 923, 1166. Lélegeztetőn lévők száma: 10, 14, 18. Bezzeg, aki (élve) lekerül a lélegeztetőről az nem tagadó.

  8. 4 – Tibor bá´

    „Ahá! A következő két hozzászólóval hogyan kell vitázni?”

    Én természetszerűleg a te 3-as számú bejegyzésedre reagáltam.
    Gábor és Győző pedig nyugodtan kifejthetik, hogy miért az az álláspontjuk ami.

    Ha azt hirdeted, hogy ez az „értelmes emberek vitafóruma”, akkor illendő lenne teret adni a vitának a cenzúra helyett. Minden témában, kivétel nélkül.

  9. 7 – Kedves Tibor bá’!
    Semmi kedvem vitázni.
    (Bár olvasgatni jó mindkét oldal hozzászólásait.)
    Majd az idő megmutatja, kinek van igaza.

    szerkesztés: 8 – Tia: „Tehát már érezni az őszt.” Tiának végre igaza van, tényleg 🙂

    11 – Zsolt.
    „illendő lenne teret adni a vitának” Így van.

  10. 11 – Zsolt:
    Álláspontom szerint van olyan partner, akivel nem lehet, nem szabad és nem érdemes vitába keveredni. Ha valaki ragaszkodik ahhoz, hogy a Föld lapos. Nos, azzal neked kell vitáznod. A vírus/vakcina tagadásnak egyértelműen gazdasági okai vannak. Én kutatási eredmények beszámolóit fordítom. Erre a válasz? Csollányit az oltás ölte meg, nem a COVID. Ha nem oltják be, ma is élne. Ez egy nevetséges feltételezés. Mi erre a vitázó válasza? Mit lehet azzal a tagadóval kezdeni, aki a kutatási eredményeket, szaktudás nélkül lesöpri az asztalról? Szóval támadtok engem minden alap nélkül.

  11. 11. Zsolt

    Kedves Zsolt! Túl van „turbózva ez a covid19” nevű járvány. Nem tudom remélem nem vesztem el az állásom, (pl. e kommentem miatt) mert amilyen munkanélküliség lesz mostanában… hát kórházi dolgozónak lenni, az egy stabil munkahely. A körülmények az most másodlagos, de a fizetés az mindig pontos. Nos, ez covid cirkusz 2020 Február környékén kezdődőt. Sehol sem voltak védő oltások, s lám aki gyakorlatilag a kórház területén (oké a kórtermekben ott nem) minden részen megfordultam, lásd semmi bajom nem eset! Nem kerültem lélegeztető gépre, pedig mellettem tolták el a covidos betegeket. Aztán jöttek a csoda vakcinák. Először csak ajánlották, aztán kötelezővé tették itt az egészségügyben, és másoknak is akik szeretek volna egészségügyi ellátást kapni. (Van-e oltása?) A csoportunkban én kínai oltást kértem (Sino), a többség Pfujzert, ketten Johson-t. Érdekes módon többen panaszkodnak a mellékhatásokra. (Persze az oltások után.) Más: Jártam sokat az intenzív osztályokra is, mint „csomagos” amikor látogatási tilalom volt a kórházban. Többek közt én is vittem az ott fekvő betegek számára a hozzátartozok által küldőt csomagokat. (Hogy miért volt szükség lélegeztető gépen fekvő ember számára ez fontos? Mindegy oda is kell szállítani). Mi a lényeg? Az üvegfalon beteg neve, és státusza oltot/oltatlan-e, és mivel és hányszor. Bizony sokan három db oltás után is ott feküdtek. 🙁 Bizony, a szent oltások után is. Miről beszélünk? Köszönöm, Tibor bá’-nak a hozzászólás lehetőségét. És nem vagyok oltásellenes. Most tavasszal egy szekrény eset a fejemre odabent (nem nevet ezer éves régi darab), és szét tört rajtam. Irány a sürgősségi, tetanusz bal karomban, no problém kipróbált oltás! És ja elég öt évenként beadni.

  12. „Beavatkozások közben mondtam, hogy ez vagy az épp most kellemetlen lesz, bocsánat.”

    Mint valami mesében…

    Nem célom a kételkedés,de itt a csigolyatörött anyámnak,mikor vitték le a COVID szintre azt mondta a nővér: haladjunk,haladjunk,nem érünk rá.

    A belem kifordul az ottani emberség,és az itteni embertelenség LÁTTÁN,hallatán.

  13. Joshua Philip
    – A luciferáz használható az engedelmes vakcinázottak megkülönböztetésére.

    /https://rumble.com/v1lpn2d-joshua-philipp-.html/

  14. 15. ötlet

    Ausztriában. Normálisan beszélünk a betegekkel.
    Ha bunkó, akkor én is az vagyok. Kevés aki bunkó. Illetve először csak nézek ha bunkó valaki, mert meglepődök. Általában máshol húzták fel. Az első szövegünk az, hogy megkérjük nyugodjon meg, ne balhézzon, mert csak emberi hangon tudjuk egymást megérteni és akkor tudunk segíteni. Általában ez használ. Ha nem használ, akkor felvázolom hogy megtagadhatom az ellátását ha nem együttműködő, illetve rendőrségi ügy lesz ha bántalmazni mer.

  15. Tiszta víz a pohárban
    2020 elején lerohant minket a SARS-CoV-2 koronavírus. Ezzel kapcsolatban az emberiségnek nem volt semmi tapasztalata. Ezt menet közben szerezte be. Kiderült (például), hogy a vírus annál inkább halálos minél idősebb a páciens. Minden esetre a világon közel száz helyen estek neki az oltás létrehozására. A kórházak teli voltak lélegeztetett betegekkel. Nem szarakodtak, az elkészült vakcinákat azonnal alkalmazták. Bármilyen mellékhatása legyen, jobb mint a lélegeztetőgépen bekövetkező fulladásos halál. Hamarosan kiderült, hogy a vakcinák nem védenek meg a fertőzéstől. Mindössze a valószínűséget csökkentik. Nehezebben fertőződsz meg és kisebb eséllyel halsz bele. De összességében a társadalom védettebbé válik. Ez is valami. De belekötni abba, hogy az eredmény talán csak fél siker, balgaság. A fél is jobb mint a semmi. És a mutációs hajlam miatt, ki tudja mit hoz a jövő.

  16. Mint valami mesében volt az ,Tibor bá.

    Miért ne tudhatná a közgyógyellátás utat kapó ember, mire számíthat?
    A szakma selejtje maradt 65/35 százalékban a közgyógyban,és muszáj kimondani ezek ( a 65% )nem véletlenül kaptak esélyt ebben a lepusztult egészségügyben.

    Örüljünk ennek is,mondod Te?

    Nekem más a véleményem.

  17. Blá blá blá blá ! Az egèsz amit itt ír egy fèlrevezetès meg tájèkozatlanság szakmai dilettantizmus vagy emberisèg ellen elkövetett gonosztevők által vezèrelt sugallmak amiket ez az ber itt tolmácsol . Egy dolog ami viszont igaz ; „Világméretű COVID-ellenes mozgalom” csak nem úgy gondolja ahogy ennek lenni kellene ahol az emberek azt mondják hogy ELÈG !

  18. 19 & 20:
    Én azt írtam le, amire emlékszem. Ti ezt nem cáfoltátok, csak hőbörögtetek.

  19. 21. – Tibor bá’ –

    A hőbörgők legfőbb érve: „hát, én se kaptam el, pedig nem vagyok beoltva” ! Miért olyan bonyolult dolog elfogadni, hogy NEM vagyunk egyformák! Közel 8 milliárd ember él most földön, 8 milliárd különböző egyén: sok dologban egyezünk, de sok dologban különbözünk. Lehet csoportokba szedni őket: pl. vércsoport szerint, vagy bőrszín, hajszín és egyéb tulajdonságok szerint is. 2020 óta úgy is lehet csoportosítani, hogy kapott vakcinát vagy nem, elkapta a COVID-ot vagy nem. Ebből messzemenő következtetéseket még a témával foglalkozó tudósoknak sem sikerült levonniuk. Ez, csak azt bizonyítja, hogy nem vagyunk egyformák. Van, aki 100 évesen lefutja a marathont és van olyan, aki belehal egy méhcsípésbe.
    Apám mesélte: egyik nagybátyám szerette a sört, bort, pálinkát, fogyasztotta is bőséggel és meghalt 58 évesen. A másik egész életében nem ivottt mást csak tejet és meghalt 9 hónaposan!

  20. 22 – Kacor:
    Fő mondanivalóddal, hogy nem vagyunk egyformák, csak egyet lehet érteni. Pont ezért nem hal bele mindenki a fertőzésbe, és nem kerül mindenki lélegeztetőre.

  21. Az oltás-mániákusok legfőbb érve, hogy “nekem sem lett (eddig) semmi mellékhatás az oltástól…”

    Long covid: “A Long COVID elterjedtségének felmerésere az angol Nemzeti Statisztikai Hivatal felmerte azoknak az embereknek a százalékos arányát az Egyesült Királyságban, akik PCR pozitívnak bizonyultak a koronavírus esetében, és akik a fertőzés után négy vagy több héttel a Long COVID-ra jellemző tüneteket tapasztaltak.

    A Long COVID felmérésehez hasznalt 12 tünet a következő volt: láz, fejfájás, izomfájdalom, gyengeség/fáradtság, hányinger/hányás, hasi fájdalom, hasmenés, torokfájás, köhögés, légszomj, ízérzés és szaglás zavarai.

    A COVID-19-ből felgyógyuló résztvevők közül 5,0% számolt be a 12 gyakori tünet bármelyikéről 12–16 héttel a fertőzés után; mindazonáltal ugyanezen tünetek 3,4% volt a résztvevők nem-COVID-os kontrollcsoportjában, ami azt mutatja, hogy ezek a tünetek viszonylag gyakoriak a populációban egy adott időpontban. Különösen furcsa, hogy a Long COVID leggyakoribbnak vélt 12 tünete az egészséges a 2 és 11 év közti gyermekek kontroll csoportjában magasabb százalékban fordult elő, mint a COVID-19-esként definiált PCR pozitív hasonló korú gyermekek körében.”

    A felmérés részletei itt: #https://bit.ly/3zkFQp3

  22. A Long-Covid-hoz még annyit, hogy van néhány kollégám, akik nem voltak (kimutathatóan(?)) covid-osak, viszont ugyanolyan tünetük van mint nekem a betegségem óta: váladékot köhögnek fel. Tehát eléggé hörghurutnak néz ki, és ez már a nyáron kialakult náluk, tehát nem fogható az őszi „megfázás”-os tünetekre. Szintén elhúzodó náluk és gyógyszeres kezelés ellenére nem múló. Nem dohányoznak, ahogy én sem. Képalkotók negatívak. (Csak mert ez az új kedvenc okosság: Oltásokat szintén jóval korábban kaptak, ahogy én is. )

  23. #https://www.wienerzeitung.at/nachrichten/wissen/mensch/2163285-Womit-im-Corona-Herbst-zu-rechnen-ist.html

  24. 9. L.S.
    Az Acheron folyó csónakosai

    Kivégeztek egy egész idősek otthonát… A kormány utasítást adott a védőoltásra, és a 22 idősből 18 meghalt.

    Az Egészségügyi Minisztérium utasítása szerint az idősök othonában élőket oltsák be.
    Ez a Kifisziai Idősek Otthona a népirtó politikusok, Mitsotakis-Pleuris és az egész Politikai-Orvosi Banda parancsait követte.
    A Gortynias 8. szám alatti Nyugdíjas Gondozóház Tulajdonosai a kormány rendelkezéseinek ismeretében értesítették az idősek hozzátartozóit… és pozitív választ kaptak oltásukra…
    Az oltásukat követően a 22 idősből 18-an haltak meg, a Nyugdíjasok Gondozóotthona – pedig három-négy emberrel maradt.
    Még azok a dolgozók is, akiket a kormány megzsarolt, hogy beoltsák magukat, hogy az Idősek Otthonában dolgozhassanak súlyos mellékhatásaik vannak…
    Mindannyian szívből, agyvérzésböl, stroke-bol s.t.b.-böl távoztak az életböl.
    Ezeknek az embereknek nem volt semmilyen komoly bajuk… Az Idősek Otthona Tulajdonosai bejelentették a történteket, panaszukat… és azt is, hogy az Egészségügyi Minisztérium megtiltotta nekik a Sárga Kártya kiadását!!! A holtak boncolását is megtiltották!!!

    /https://loutrakiodusseas.blogspot.com/2022/10/18-22.html/

  25. 1354 Athlete Cardiac Arrests, Serious Issues, 922 of Them Dead, Since COVID Injection

    A HALÁL LISTÁJA!!! 2021/22-ben 1354 sportoló szenvedett szívleállást, és közülük 922 halt meg

    Természetesen nem normális, hogy olyan sokan, különösen fiatal sportolók szenvedjennek szívproblémáktól vagy meghalnak sportolás közben, de idén ez történik. Ezen szívproblémák és halálozások közül sokan röviddel a COVID-oltás beadása után következik be.
    Bár lehetséges, hogy ez olyan emberekkel is megtörtént, akik nem kaptak COVID-oltást, a puszta számok egyértelműen az egyetlen nyilvánvaló okra utalnak.
    Az úgynevezett egészségügyi szakemberek, akik világszerte a COVID-oltási programokat vezetik, folyamatosan ismételgetik, hogy „a vakcina biztonságos és hatékony”.

    Előző évi adatok

    A svájci Lausanne-ban található Nemzetközi Olimpiai Bizottság 1966 és 2004 között tanulmányozta a nemzetközi adatbankokból származó dokumentumokat.

    Ezek a dokumentumok 1101 hirtelen halálesetről számolnak be 35 év alatti sportolók körében, évente átlagosan 29 sportolóról, amelyek közül a legtöbb a labdarúgás és a kosárlabda pályáin történtek. ( NIH papír )

    Az alábbi lista egy nem teljes és folyamatosan bővülő lista főleg fiatal sportolókkal akik súlyos egészségügyi problémákat tapasztaltak a 2021/2022 években
    miután egy vagy több oltást kaptak a COVID ellen.

    A HALÁL LISTÁJA!!! 2021/22-ben 1354 sportoló szenvedett szívleállást, és közülük 922 halt meg

    1. 222/09/18 Olaszország O
    Francesco Casagrande (53), egykori profi hegyikerékpáros a harmadik helyen végzett egy versenyen, de szívproblémákkal kórházba szállították. Hírek

    2. 2022.09.17. Argentína meghalt
    Eduardo Benedetti (55), gimnasztika és judo professzora, valamint a Buenos Aires-i Nemzeti Egyetem sebésze. Egy edzőterembe látogatott, és „fizikai tevékenységet végzett”, amikor összeesett. Az újraélesztési kísérletek nem jártak sikerrel. News Story News Story2
    3. 2022. 09. 17. Spanyolország halott
    Juan Miguel (61), a Cuatro Santos Running Club futója Cartagenában, Spanyolországban részt vett egy 5 km-es versenyen. 3 km megtétele után összeesett és nem tudták újraéleszteni. News Story News Story2

    ………..
    ………..
    ………..

    1352. 2021.01.22. Lengyelország halott
    Kamil Pulczyński (28), a Speedway egykori versenyzője egyik napról a másikra leállt a szíve, és holtan találták. 2017-től aktív életmódot folytat, és többek között jégkoronggal is foglalkozik. News Story

    1353. 12/01/21 Dánia
    Lukas Olesen (20), a bornholmi Slagelse B&I futballistája edzés közben hirtelen szívleállást kapott. Kómában volt. Meggyógyult és belső defibrillátort kapott. Augusztusban még kapusként játszott, amikor a pályán labdarúgás után leállt a szíve, de egy defibrillátor újraélesztette és felépült, de a mérkőzést félbehagyták. News Story News Story2

    1354. 09/01/21 USA
    Jordan Glenn, Wisconsin kosárlabdázója. A félidő elején egy szünetben összeesett. Újraélesztés defibrillátorral, mentővel kórházba szállították. Hirfrissítés: Áprilisban nyílt szívműtéten esett át, most pedig egy defibrillátort ültettek be a hasa mellé. News Story

    03/01/21 Portugália halott
    Szívleállás miatt esett össze a pályán Alex Apolinario (24), az Alverca FC brazil labdarúgója a meccs közben. Négy nappal később meghalt, News Story

    /https://goodsciencing.com/covid/athletes-suffer-cardiac-arrest-die-after-covid-shot//

  26. CARLO MARTUSCELLI

    A Pfizer vezérigazgatója lemond arról, hogy tanúskodjon az Európai Parlament COVID-testülete előtt.
    Albert Bourla és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke között a többmilliárd eurós oltóanyag-üzletet megelőző magas szintű kapcsolataikat vizsgálják.

    A Pfizer vezérigazgatója visszavonult a tanúskodástól az Európai Parlament COVID-testülete előtt.

    Vizsgálat alatt állnak Albert Bourla és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke közötti magas szintű kapcsolatok a többmilliárd eurós m-volumen üzlet előtt.

    Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója lemondott a találkozóról, hogy tanúskodjon az Európai Parlament COVID-19-el foglalkozó különbizottsága előtt, ahol várhatóan kemény kérdésekre kellett válaszolnia azzal kapcsolatban, hogyan kötöttek titkos üzleteket az oltásokkal kapcsolatban.

    https://www.politico.eu/article/pfizer-ceo-albert-bourla-pulls-out-of-testifying-to-eu-parliament-covid-panel//

    Pfizer CEO pulls out of testifying to EU Parliament COVID panel

  27. Érdeklődök. Régebben volt olyan rendelkezés, akinek x hónapnál régebbi az oltása, az oltatlannak számít. Most is van ilyen érvényben? Három négy oltástól eltelt x hónap, akkor oltatlannak számít?
    Akik régebben már többször voltak oltva, de most megbetegszenek ők oltott vagy oltatlan betegekként lesznek nyilvántartva?

  28. 30 – Tia

    Egy átfogó, randomizált dán vizsgálat szerint a közösségi maszk használat nem csökkenti szignifikánsan a SARS-CoV-2 fertőzés kockázatát. A tudományosan lektorált tanulmány itt olvasható: #https://bit.ly/3rMDpuu

    Japán kutatók vizsgálata azt mutatja, hogy a közösségi terekben használt arcmaszkok számos mikróbával (gombák, baktériumok), köztük humán patogénekkel szennyezettek. Eredményeik itt olvashatóak: #https://www.nature.com/articles/s41598-022-15409-x

    Szóval ne kezd el újra itt a hisztériakeltést, mert egyszer már eljátszottad ezt, senki nem fog hinni már az áltudományos okoskodásodnak. Itt arról szól ez az egész, hogy hiányzik a reflektorfény az ún. „szakértőknek” (ugyanúgy mint itt neked). Aztán most újra bepróbálkoznak, csakhogy az embereket már nem érdekli, mert a többség számára világos lett, hogy hülyének lettek nézve 2 éven át.

  29. 32 – Analog
    A maszk elsősorban azt biztosítja, hogy a fertőző egyed minél kevesebb vírust tudjon üríteni, és minél kisebb távolságra a környezetében. Ettől függetlenül lényegesen kevésbé kellemetlen , mint amikor lenyomnak egy csövet a tüdődig. Tehát én inkább maszkot viselek, még akkor is, ha csak 1 százalékkal csökkenti a fertőzés lehetőségét. Te pedig élj, ahogy akarsz, de ne adj itt tippeket.

  30. 33 – Tibor bá

    Nem tipp volt, lektorált tanulmány + egy Nature cikk.

    Biztosan hazudnak, ugye?

  31. 30. Tia
    Egyre hangosabbak a maszkra vonatkozó felhívások

    ” Ha pozitív teszt után gyorsan beveszik, akár 90 százalékkal csökkentik a betegség súlyos lefolyásának kockázatát.”

    Egy „vízválasztó” interjúban Dr. Meryl Nash megdöbbentő tényeket oszt meg a PCR-teszttel kapcsolatos nyilvánvaló csalásról, és arról beszél, hogy a kórházaknak „fizetnek azért, hogy diagnosztizálják a COVID-pozitív eseteket”.

    Prime News 05/10/2022

    …281 COVID-19-teszt kapott vészhelyzeti felhasználási engedélyt (EUA) az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalától, de egyik sem kapott hivatalos jóváhagyást. Ez azt jelenti, hogy gyártóik felelőssége nulla, ha a tesztek nem mutattak megfelelő eredményeket, vagy ha félrevezetőek voltak.

    Ennek ellenére a pozitív PCR-teszt valószínű esetnek minősült. Ennyi kellett a hamis narratíva futtatásához. Aztán a CDC elkezdte a tünetmentes eseteket pozitív esetnek tekinteni. Szóval, ahogy mindenki más is észrevette, ez azt jelentette, hogy endémikus esetünk volt. Nem volt nálunk – pandémiánk – világjárvány!”

    Kezdetben az esetek számát, a COVID-ban elhunytak számát… mindenkit, aki meghalt COVID-ban, COVID okozta halálesetnek nevezték, és ez megint annak volt köszönhető, hogy a CDC a definíciókkal játszott, miközben megkövetelte. az orvosoktól, hogy a koronavírus miatti halottnak minősítsék, mindazokat, akik kórházba kerültek és meghaltak, még akkor is, ha p.l.-ul szívrohamot kaptak.”

    A kórházakat anyagilag ösztönözték az esetek számának növelésére, mert több fizetést kaptak, ha betegeiknél COVID-t diagnosztizáltak. És a CDC azt mondta nekik, hogy nem is kell pozitív tesztet adniuk. Ha valaki úgy nézett ki, mint egy COVID-eset, és már haldoklott, könnyen a koronavírusnak tulajdoníthatja a halálát, majd jelentős összeget szedhet be. Szóval mindannyian leragadtunk az efféle baromságokban, és most nehéz megmondani, hogy mik voltak a valódi COVID-esetek, és hányan haltak meg a COVID miatt.”

    A kísérleti termékek betartatása ellentétes az Egyesült Államok törvényeivel, és minden, amelyre EUA vonatkozik, vizsgálati, kísérleti termék. Az rendben van, ha valaki be akar oltani vagy maszkot szeretne viselni, de nem szabad ráerőltetni azt, arra aki nem akarja azt.”

    Against The Wind’ Episode 49 With Dr. Meryl Nass

    /https://rumble.com/v1i4fjt-against-the-wind-episode-49-with-dr.-meryl-nass.html/

  32. 32. Analog – Ettôl kezdve ne a zsebkendôbe fùjd az orrod, hanem a tenyeredbe, majd kend tovàbb a homlokodon àt a hajadra. Òvònéni nem szòlt ràd kiskorodban?

  33. … minek a mûtôkbe is a maszk.. meg Semmelweis a fertôtlenitôs õtleteivel, nemde? A közösségi terek maszkjai akàr szarosak ist lehetnek, embere vàlogatja… CSERÉLNI kell a maszkokat. (Van aki hònapokig ugyanazt az egyet hasznàlja, csoda hogy szarvascsorda nem fészkel még benne)

  34. 31. Karoly – Feltételezem Magyarorszàg hasonlòan teszi: 3db oltàs (az elsô széria oltàsaibòl) az alap. Ha megvan akkor lehet ràoltani a jelenlegi vakcinàkkal. A jelenlegi vakcinàkat nem veszik alapoltàsnak (Omicron elleni van benne pluszban)

  35. Analog

    Két hír:

    https://hirado.hu/belfold/cikk/2022/10/05/nnk-tovabbra-is-csokken-a-szennyvizben-a-koronavirus-koncentracioja

    https://www.vg.hu/kozelet/2022/10/tobb-mint-tizenharomezer-uj-koronavirus-fertozottet-azonositottak-az-elmult-heten

    Csak saját tapasztalatból írom,SOK az új megbetegedés.
    Nem tagadtam a vírust,a vakcinát,és a helyzet kezelését bíráltam.
    A vakcinát a továbbfertőzésben látom súlyosnak,nem véd oltatlant,mint engem se.

    Kásler újra a pályán,Pintérnek ad tanácsot egészségügyben,hiszen ért hozzá.

    Hamarosan az eü is összeomlik mint a szemétszállítás,és mindenki magára számíthat.
    A kórházi védekezés van ahol működik ( a tegnapi kajadobálós faszfej,és a lazán vett biztonsági intézkedés között ) van ahol nem.

  36. 36-37. – Tia

    De akkor miért van egy lektorált tanulmányban az, hogy a közösségi maszk használat nem csökkenti szignifikánsan a SARS-CoV-2 fertőzés kockázatát?

    Ne mérjünk már össze egy műtőt egy ALDI-val pl…

    Itt újra csak arról van szó, hogy meg akarják tiltani, hogy az emberek normálisan éljenek és félelemben akarják tartani őket továbbra is. Te pedig ehhez asszisztálsz. Ahogy akkor is ezt tetted amikor kötelező oltásokról volt szó és az oltatlanok korlátozásáról.

    De, hogy tanulj is ma valamit és ne légy vakon továbbra is, nézzük mit írt Letoha 2021 végén:

    „20 évvel ezelőtt kezdtem el kutatásokkal foglalkozni. A cél új hordozómolekulák kifejlesztése volt, amik nagy hatékonysággal és szelektíven képesek bejuttatni génszinten ható vegyületeket a rák és egyéb genetikai betegségek célzott terápiájához (#https://bit.ly/30hVs17). Éveken át kutattuk hogy egy-egy aminosav cseréje milyen hatást gyakorolhat fehérjék sejtbe jutására (#https://bit.ly/3dJvcQg). Aztán egyszer csak jött Szilák László, a sejtek felszínén antennaként elhelyezkedő cukrozott fehérjék, az ún. proteoglikánok nagymestere. És ő elmondta, hogy az aminosavak helyett aminosav csoportok kódjait kell keresnem a sejtekbe igen hatékonyan bejutó fehérjékben (ld az erre vonatkozó USA szabadalmunkat: #https://bit.ly/31HqyAb). Így kezdtük el modellként vizsgálni a vírusfehérjéket. Így, mikor 2020-ban kitört a járvány, már egyértelmű volt, hogy a koronavírus tüskefehérje magában hordozza a vírus fertőzésének kulcsát. Emlékszem február volt, péntek este és visszajöttem a laborba a kajakozásból. Este fél 10 felé csörgött a telefon Szilák hívott kiabálva: „Tamás szólj a gyógyszergyáros haverjaidnak, adjanak pénzt! A koronavírus fertőzés meg van oldva!” Emlékszem először jót röhögtem az egészen, aztán az UNIPROT adatbázisból lekértem a tüskefehérje szekvenciáját. Pontosabban az S1 alegységét, amivel a tüskefehérje az emberi sejtekhez kapcsolódik. És akkor seggre estem a meglepetéstől. A Szilák által már jó másfél évtizede emlegetett szekvencia ott ült a tüskefehérje S1 alegységének a végén (ld.ábra). Így már nem volt nehéz kitalálni hogy hogyan fogunk a kutatáshoz. Rövid időn belül előbb a tüskefehérjére, majd a vírusra vonatkozóan kimutattuk, hogy ugyanezen régiót megtámadó több fajta vegyületcsoport is hatékonyan gátolhatja a vírus sejtbejutását (#https://bit.ly/31ULjrO). Azaz a fertőzést. Mikor beküldjük a cikket bírálatra, az egyik legfontosabb kritikája az egyik nyugati kiadó szerkesztőjének az volt, hogy a tüskefehérje szekvenciáját prezentáló ábrában ne emeljem ki sárgával a heparin-kötő régiót (ld alább). Ezt csak azért írom le, hogy mindenki megértse, miért is tartotta fontosnak testvérem, Dr Letoha Annamária, a szegedi egy járványügyi ellátó központ (JÁK) vezetőhelyettese a heparin származékokon alapuló antikoaguláns terápia beemelését a betegek ellátásába. És hogyan is tudták ők a COVID intenzív mortalitását az átlag intenzívre jellemző mortalitási százalék alá vinni. Mert a COVID az leginkább egy vérrögképződési zavar, ami a tüdő erekben indukált vérrögképződéssel végső soron légzési elégtelenséget okoz (#https://bit.ly/3pGBK7O). De mindez idejekorán elkezdett antikoaguláns (illetve ha már megtörtént a vérrögképződés akkor vérrögoldó, ún. fibrinolitikus) terápiával nagyon hatékonyan orvosolható (#https://bit.ly/3EPsrc9). Mint ahogy a bakteriális fertőzéseket racionális módon antibiotikumokkal kezeljük, a COVID fertőzés ellátásának egyik fő pillére (az antivirális szerek ill. a felülfertőződést gátló szerek mellett) az antikoagulációs terápia kell, hogy legyen. Az, hogy ez betegség legfontosabb következménye és ennek kivédésére az olcsó antikoagulánsok (enyhe esetekben az aszpirin is) tökéletesen alkalmasak már nemcsak Szegeden, de a világ számos pontján alkalmazott és publikált protokollok igazolják. Magyarán mi Hudák Anettel, Szilák Lászlóval és a nővéremmel megtettük mindazt, ami ahhoz szükséges, hogy betegek életét megvédjük a tüskefehérje indukált trombózis következményeitől. Az, hogy ez miért nem került be a köztudatba, nem rajtunk múlik. Ha anno a bakteriális fertőzöttek ellátásából az antibiotikum származékokat kihagyták volna, számos bakteriális fertőzés ma is milliószámra szedné halálos áldozatait. De az antibiotikumoknak hála a bakteriális fertőzések ma már nem szedik milliószámra a halálos áldozatokat. Ugyanezt a racionális alapokat kellene alkalmazni az akár oltott, akár oltatlan COVID fertőzöttek terápiájában. Nem az én bűnöm, hogy a racionális kezelés iránti igényt felváltotta az ezrek halálát feláldozó halálpornó. Megölni egy beteget ellátás hiányában könnyű. De ahogy a példa is mutatja, megmenteni is az lenne.”

    #https://www.facebook.com/photo/?fbid=10218967471848809&set=a.1429152099849

    Aztán most elgondolkozhatsz azon, hogy orvosként helyesen cselekedtél e az elmúlt 2.5 évben, amikor csak nyomtad nonstop a szajhamédia hazugságait bármi féle kritika nélkül, miközben sütkéreztél a félelemben tartott emberek általi hamis dicsfényben.

  37. Lehotát nem fogom elolvasni. A mûtôt pont hogy az Aldival lehet összehasonlítani. Csak pont hogy az Aldiban lesz KEVESEBB kórokozó. Igen, jól írtam. Majd nézz utána a nozokomiális szónak… NEM a mûtô a „steril“, hanem az eszközök (tōbbsége). Azt is ki kell heverni mûtét után, amit a páciens némely mûtôben szedett össze. Nem mindig sikerül. Amit ezzel kapcsolatban hasonlatként hoztál, abból pont megmondtad hogy tōk hülye vagy az EÜ-höz.

  38. „NEM a mûtô a „steril“, hanem az eszközök (tōbbsége). Azt is ki kell heverni mûtét után, amit a páciens némely mûtôben szedett össze.”

    Azért az kemény, hogy szerinted ez teljesen normális. Főleg annak tükrében, hogy filléres tétel lenne megoldani, hogy ne így legyen, akár UV fénnyel, akár ózonnal, de ha jobban utánanéznék, tuti találnék még 10 másik megoldást.

    Áttételesen itt vallottad be, hogy a műtőben használt orvosi maszk is parasztvakítás a kedves páciens lelki nyugalmának biztosítása érdekében, valójában ha az orvos cigivel a szájában műtene egy nyilvános wc-ben, természetesen steril eszközökkel, kb ugyanaz lenne a végeredmény. 🙂

  39. 42. Tia

    “ Lehotát nem fogom elolvasni. “
    Keményen ver a víz attól, hogy szembesüljél önmagaddal igaz?
    Ékes példája vagy annak amikor a diák lehülyézi a tanárt.
    Végtelenül szánalmas…

  40. 42. Tia
    „..tōk hülye vagy az EÜ-höz.”

    Szerencsénkre ez nem vonatkozik az EÜ-ekhez:

    Agrinio város Covid intenzív osztálya: 41 halott követel igazságot
    /https://katohika.gr/ellada/meth-covid-agriniou-41-nekroi-zitoun-dikaiosi//

    2021. június 7-én, Hétfőn Evripidis Nikolaou Nyugat-Közép-Görögországi fellebbviteli ügyész az Agriniou elsőfokú ügyészhez intézett írásbeli végzésével kérte az ügy kivizsgálását adminisztratív és kórházi tényezők, valamint orvosok szintjén. a napvilágot látott

    bizonyítékok a 100%-os halálozás nyilvánosságra

    hozataláról a helyi kórházban, és arról, hogy az érintettek mulasztásai vagy bűncselekmények történtek-e.

    Az orvosok megtagadják a szakértelmi vizsgálatot.

    „… mind ennek a kórháznak a logisztikai infrastruktúrája, mind az egészségügyi és ápolószemélyzet tudományos kompetenciája megkérdőjeleződik.”

    Agriniο Covid intenzív osztálya – 41 halott igazságot kér, nem pedig „csuklyás lefedést”!
    Diamantopoulos: „Az érdekeltek, azt akarják, hogy soha ne derüljön fény arra, ami történt…”

    A globális eredetiség szerint aki belépett az adott intenzív osztályra, soha nem jött ki élve.
    Egyetlen intenzív osztályon sem volt 100%-os halálozás legalábbis az általunk világszerte ismert orvosi évkönyvekből.

    V. Yiannopoulou a Görög Köztársaság elnökének irva:
    „Hány hanyagság történt ott? Ők gyilkosok…”

    Miért tették, mert a rendszer mentesiti őket?

  41. 42. Tia
    A Lehotát ne is, de a Letohát azért olvashatnád.

  42. 43. Pride

    Miért lenne „normális”? Ez van. Így működik.
    Nyilvános WC-ben? Miért nem lehet felfogni hogy csökkentik a kórokozókat, de nem lehet nullára…
    Mondtam, ott a tananyag a „nozokómiális” címszó alatt, aztán lehet szörnyülködni!
    Aztán ha lenne bennetek logika, máris felfognátok miért lehet csak SarsCov-ra negatív PCR-teszttel bemenni Ausztriában a kórházakba: így csökkentik a fertőződés lehetőségét.

  43. 47 – Tia

    Nézzük akkor ezt a PCR tesztet, amire mai napig alapozzák, hogy valaki covid fertőzött e vagy sem:

    „Bárki, aki ismeri a léguti nyálkahártyák működését és funkcióját – főként azok, akik génterápiás célzattal próbáltak már virális vektorokat átjuttatni a szinte áthatolhatatlan léguti nyálkahártyán – nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy a propaganda azt állította, hogy a perifériásan (azaz nem légutak nyálkahártyáján) immunitást indukáló vakcina képes megakadályozni, hogy a légutak mindent kiszűrő nyákrétegébe még bele se ragadjon a koronavírus vagy annak RNS-e. Ugyanis ez 2 és fél éve a COVID pozitivitás alapja. Vagyis hogy egy RNS-t detektálni képes PCR-ral kimutatjuk, hogy a felső légutak kórokózók kiszűrését és megállítását végző mucinrétegében megakadt-e virális RNS. És mivel ez egyébként a normál, azaz egészséges léguti nyákréteg funkciója, így nehéz volt azt elképzelni, hogy mindezt bármifajta vakcina befolyásolná. Nem a vakcina hatástalansága miatt, hanem mert ez az egészséges léguti nyákréteg funkciója. De a propaganda csak tolta a kreténséget, a fenti gondolatmenetet megosztókat „vírustagadózta”, „oltásellenesezte” meg „álszakértőzte”. Most meg hogy egyre több a vakcinált COVID pozitív (ld fent), megy a terelés. A mellébeszélés. De ez nem változtat már semmit. Hazudtatok. És aki értett az immunológiához, már akkor, 2 éve megmondta. Csak azt akkor álszakértőnek hívták.”

    Ilyen és ehhez hasonló hazugságokhoz asszisztálsz 2 és fél éve és azóta sem vagy képes beismerni a tévedéseid, ehelyett továbbra is magas lóról lehülyézel mindenkit, aki nem hisz abba a rengeteg kreténségbe amit a szajhamédián keresztül el akartak hitetni az emberekkel.

  44. 48. Analog

    Én ezt már megválaszoltam neked egy másik poszthoz kommentként.
    De úgy tűnik vagy olvasni nem tudsz, vagy értelmezni nem tudod amit olvastál.
    CT-ÉRTÉK! Az a kulcs!
    De látom nem érted.

  45. 49 – Tia

    Akkor térjünk is rá a CT-ÉRTÉK-re:

    „A COVID-19 járvány egyik legfontosabb tudományos közleményét az Oxfordi Bizonyítékon Alapuló Orvostudományi Központ vezetője, Carl Heneghan jegyzi. Tavaly közzetett tanulmányanak célja az volt volt, hogy összevessék a SARS-CoV-2 tenyészetével kapcsolatos tanulmányok bizonyítékait a RT-PCR eredményeivel. Ehhez 29 olyan tanulmányt elemeztek, ahol a szerzők a PCR mellett SARS-CoV-2 izolációt is végeztek. A vizsgálatok minősége mérsékelt volt, standardizált (azaz szabványosított) metodikák hiánya miatt (a COVID-19 teszteléseben ugyanis nincs igazi standard – azaz ami az egyik helyen 2 méter, az máshol 5, csakhogy értsük, mire jók a szabványok). Tizenkét tanulmány arról számolt be, hogy a ciklusküszöb (Ct)-értékek szignifikánsan alacsonyabbak, a log másolatok pedig magasabbak voltak az élő vírustenyészetet termelő mintákban. Két tanulmány arról számolt be, hogy az élő vírustenyésztés esélye körülbelül 33%-kal csökkentek a Ct minden 1 egységnyi növekedésével. 8 tanulmányból hatban kimutatható RNS több mint 14 napig volt kimutatható, de a fertőzőképesség a 8. nap után csökkent még a folyamatosan magas vírusterhelésű esetek esetében is. Következtetések: teljes élő vírusok szükségesek a fertőzéshez, nem pedig a PCR-rel azonosított fragmentumok. A magas Ct-értékkel rendelkező minták pedig nem valószínű, hogy fertőzőképesek.”

    #https://academic.oup.com/cid/article/73/11/e3884/6018217

    „A PCR tesztekben a küszöb ciklus (Ct) a hevítesi ciklusok szama, ami ahhoz kell, hogy a genetikai mintát detektáljuk. A Harvard Egyetem kutatói szerint a küszöb ciklus értéke fordítottan arányos a fertőzőképességgel: 34 feletti Ct esetén az egyén nem tartalmaz fertőzőképes virust, ennek ellenere a több pozitiv minta detektalasakor alkalmaznak efeletti a ciklusszamot. Részletek ld alább”

    #https://academic.oup.com/cid/article/71/16/2252/5841456

  46. 50. Analog

    Na ez sem így van a gyakorlatban! Összeolvasol olyan dolgokat amit nem fogsz megérteni, mert nincs hozzá meg a szakmai alapod.
    A határérték a 30-as CT-érték (tegnap egy 35-ös miatt jött a kérdés hogy miért pozitív – ezt pedig most kérlek válaszold meg. A megoldásban segítettem). Ha annál magasabb, akkor nem fertőzőképes. Ha az alatti, akkor viszont igen. Az 5.napon újratesztelhető (ez a Freitesten Ausztriában) és abból az 5.napi eredményből látszik hogy még 30 alatti-e az érték (tehát fertőz), vagy a feletti (tehát nem fertőz).
    Olyan minta pedig nincs, hogy a fragmentumok lennének többségben magas számú víruskoncentráció nélkül, mert a fragmentum a vírusból van..
    Feleslegesen erőlködsz. Ebben dolgozom, pontosan a CT-érték, (és vérkép és klinikai kép plusz alapbetegségek..) van a fókuszban..

  47. 51 – Tia

    Ha nem haragszol, akkor inkább az oxfordi kutatónak hiszek…

    „Az ember légzőrendszere folyamatos kapcsolatban áll a külvilággal. Az ember által belélegzett levegő pedig a külvilágból jön, ezért, hogy az alsó légutakba kerülő külső levegő mentes legyen a kórokozóktól, a belélegzett levegőt a felső légutak megtisztítják. Az első ilyen tisztító állomás a felső légutak így az orr nyálkahártyáját borító mucin-, azaz nyákréteg, ami magához vonzza, csapdába ejti és a külső légutak felé áramolva kifelé hajtja a nyákba ragadt, így ártalmatlanított kórokozókat. Magyarán az elmúlt két év PCR pozitív tünetmentes „fertőzötteinek” jórésze nem volt beteg, csupán demonstrálták, hogy a nyálkahártya szűrő funkciói náluk normál módon működnek (fontos, hogy ez nem jelenti azt hogy a PCR alkalmatlan a differenciáldiagnózisra, csupán azt hogy tünetek nélkül a PCR pozitív emberek jó részénél csak az orrnyálkahártya felszínén található a vírus, azaz az nem fertőzte meg a nyálkahártya sejtjeit). Az elmúlt héten a WHO munkatársai az Omicron variánssal a kapcsolatban gyakorlatilag ugyanezt mondták: azaz hogy az orrnyálkahártyán talált Omicron variáns nem egyenlő a betegséggel és azt, hogy az orrnyálkahártyán kimutatható Omicron variáns még nem jelent a fertőzöttséget. Szép lassan eljutunk oda, amit a másodéves medikának egy általános élettudományi kurzus során meg kell tanulnia.”

    #https://www.youtube.com/watch?v=qwUF-n3lJOc

    Ha jól értem, Ausztriában ismét elgurult a gyógyszer…Szerencsétlen gyerekek a video-n…Normális szerinted, hogy arra kényszerítik őket, hogy maszkot hordjanak egész idő alatt amíg az iskolában vannak? Persze szerinted ez teljesen rendben van, szerintem pedig egyáltalán nem. Ahogy az sem, hogy olyan tesztekre hivatkozva hoznak továbbra is döntéseket, amik nem (vagy csak részben) alkalmasak a tényleges fertőződés kimutatására.

    Ausztriában egyébként a covid-ban elhunytak átlagéletkora mennyi pontosan? Csak nem ott is a várható élethossz környékén van, mint nálunk?

    Ez is egy régebbi szép kis story Ausztriából: Az osztrák korona törvény 1. § (2) bekezdése értelmében a menedékkérők továbbra is oltás nélkül vagy tesztelés nélkül léphetnek be Ausztriába (részletek: #https://exxpress.at/corona-gesetz-asylwerber-duerfen-weiter-ungetestet-und-ungeimpft-einreisen/). Mivel az sértené az emberi jogaikat…

    Ugye milyen következetesek?

  48. Szegénység miatt öngyilkos lett fogorvos – Kényszernyaralásra küldte a kormány jövedelem nélkül
    Egy 36 éves, kormány által felfüggesztett fogorvosnő úgy döntött úgy, hogy véget vet az életének, miután megtagadta a kötelező védőoltást.
    Egészségügyi dolgozók tucatjai búcsúztak el érzelmes posztokkal a 36 éves Chrysanthitól, akit kétségbeesett
    lépésre vezették a kormány rendekezései.
    Fényképeket tesznek közzé a 36 éves fogorvos nőröl, aki a felfüggesztett egészségügyi dolgozók tüntetésén vesz részt.

    https://www.pronews.gr/ygeia/aytoktonise-odontiatros-logo-ftoxeias-tin-eixe-thesei-se-anagkastiki-argia-i-kyvernisi-xoris-eisodima//

  49. 53. Analog

    Hiába hiszel, ha nem érted az összefüggéseket.
    Nem értetted meg az első napi és 5.napi tesztelést sem. Annak miértjét sem. Csak tolod az össszeszedett dolgokat, és nem érted..A CT-értéket és annak határértékét sem értetted meg.
    Következetesség: Ugye nem érted hogy a szankciókkal csökkentik az esetszámokat illetve a számok növekedését lassítják.
    A főváros határán belül ugyanazon vonaton az utasoknak fel kell venni a maszkot. Hiába ülhettek addig maszk nélkül. Ugye ez sem következetes? De ha továbbgondolod, megvan az oka.

  50. 56 – Analog:
    Magyarországon eddig 47.500 ember halt bele a COVIDF-19-be. Nem mind 70 feletti (ahogy te szeretnéd). Tízezer számra lett gyerek félárva. És neked eszedbe se jut, hogy a kigyógyultak kb. 20 százaléka (ami több százezer ember) Long COVID-ban szenved hónapokon, éveken át. Ezt a közönséges influenza nem produkálja.

    Hozzászólásodat védekezés elleni propagandának minősítem.

  51. Talán érdemes lenne egy kis időt forditani a cikkek elolvasására:

    Karen Kingston, a biotechnológiai elemző szabadalmakat és dokumentumokat mutat be, amelyek leírják a covid vakcina 5G kapcsolatát, a bioszintetikus mesterséges intelligencia nanotechnológiát, a „puha aktuátorokat” és a tűkkel beültetett NEUROWEAPONS-okat

    A HHS-rekordok megdöbbentő száma felfedte a valaha volt legagresszívebb vakcina-propaganda kampányt: forgatókönyvírók, humoristák, egyházi vezetők, fekete orvosok és influencerek mind-mind KIFIZETETTEK azért, hogy beszúrják az oltást.

    Del Bigtree: A CDC továbbra is támogatja a csecsemők vakcinázási ütemtervét annak ellenére, hogy az alumíniumot tartalmazó injekciók asztmát okoznak

    A főáramú tudomány HAMIS tudomány: több száz, lektorált tanulmányt VISSZA kell VISSZAVONNI, mert „manipulálták”

    A Judicial Watch olyan HHS-rekordokat tár fel, amelyek azt mutatják, hogy hatalmas propagandakampány indult a covid „vakcinák” előmozdítására.

    Tudományos kísérletek azt mutatják, hogy szinte LEHETETLEN légúti vírust átadni egy másik személynek

    https://www.naturalnews.com/

  52. 57 – Tibor bá’

    47.500…/Ezt (az épp aktuális számot) mantrázod állandóan és én újra és újra leírom/…Amibe beleszámít az is, aki 2020-ba covid-os volt, most pedig pl. öngyilkos lett vagy autóbalesetbe meghalt. Milyen statisztika az ilyen?
    Ez olyan, mintha valaki vízbe fulladna ma, de előtte 2 évvel szívizomgyulladást diagnosztizáltak nála és beírnák ezt a halál okaként a vízbe fulladás helyett. Szerinted ez teljesen rendben lenne? Szóval óvatosan dobálózz azzal a 47.500-al.

    Azt írtam, hogy az elhunytak átlagéletkora egyezik a várható élettartammal, nem azt, hogy mind 70 feletti…ne forgasd ki a szavaim…

    De ha már szóba hoztad, nézzük aktuálisan, a legutóbbi tíz elhunyt: 92, 86, 80, 94, 89, 75, 88, 73, 85, 93 éves…komoly alapbetegségek mellett…

    Tehát röviden: kényszerítsük a (saját érdekeiket korukból adódóan megvédeni képtelen) gyerekeket maszkhordásra egész idő alatt az iskolában (rendkívül egészségtelen számukra), távoktatásra, zárjuk be az iskolákat, korlátozzuk az embereket, döntsük be a gazdaságot azért, mert jellemzően komoly alapbetegségekkel rendelkező emberek meghalnak, miközben egy rendkívül alacsony mortalitású vírus van jelen…Micsoda forradalmi megoldás…Ilyen erővel régebben is lezárhattunk volna mindent komolyabb influenza járványok idején, akkor miért nem tettük?

    A korodból adódóan megértem, hogy te rettegsz ettől a vírustól, de azért ne várd már azt, hogy az egész világ vigyázzba álljon és bekorlátozzák a szabadságjogait, stb…csak mert neked ez így lenne ideális.

    Long covid…Honnan szedted a 20%-ot?:)

    Remélem az alábbit nem nyilvánítod védekezés elleni propagandának, ugyanis egy brit kormányzati oldal adatait foglalja össze (természetesen forrásmegjelöléssel).

    „A Long COVID elterjedtségének felmérésére az angol Nemzeti Statisztikai felmérte azoknak az embereknek a százalékos arányát az Egyesült Királyságban, akik PCR pozitívnak bizonyultak a koronavírus esetében, és akik a fertőzés után négy vagy több héttel a Long COVID-ra jellemző tüneteket tapasztaltak.
    A Long COVID felméréséhez használt 12 tünet a következő volt: láz, fejfájás, izomfájdalom, gyengeség/fáradtság, hányinger/hányás, hasi fájdalom, hasmenés, torokfájás, köhögés, légszomj, ízérzés és szaglás zavarai.
    A COVID-19-ből felgyógyuló résztvevők közül 5,0% számolt be a 12 gyakori tünet bármelyikéről 12–16 héttel a fertőzés után; mindazonáltal ugyanezen tünetek 3,4% volt a résztvevők nem-COVID-os kontrollcsoportjában, ami azt mutatja, hogy ezek a tünetek viszonylag gyakoriak a populációban egy adott időpontban.
    Különösen furcsa, hogy a Long COVID leggyakoribbnak vélt 12 tünete az egészséges a 2 és 11 év közti gyermekek kontroll csoportjában magasabb százalékban fordult elő, mint a COVID-19-esként definiált PCR pozitív hasonló korú gyermekek körében.”

    #https://www.ons.gov.uk/peoplepopulationandcommunity/healthandsocialcare/conditionsanddiseases/articles/technicalarticleupdatedestimatesoftheprevalenceofpostacutesymptomsamongpeoplewithcoronaviruscovid19intheuk/26april2020to1august2021

  53. Én nem értem…,itt van ez a kiváló oltás, amit minden aggódó megkaphat, ami megold minden problémát, nem lehetne hagyni a kissé kétkedőket, hogy éljék a saját kis életüket, s nem korlátozzák, fenyegetik valami szankcióval őket, hisz ők önként vállalták a nagyobb kockázatot, talán békén lehetne őket hagyni. Ha meg ennek ellenére ők fenyegetik a sokszorosan oltottakat…, hát aki ezt a mesét benyalja, az szimplán reménytelen eset.

  54. Analog
    Pár kérdésben osztom az álláspontod, némelyben nem.
    Többször írod, hogy azok halnak, akikre amúgyis sor került volna.
    Ezt pontosítva, USA-ban az átlagéletkor 1.5 évvel rövidült. Gondolom ez más országokra is igaz. Hozzátenném, a helyett, hogy fél évvel nőtt volna. Ez így már két év.

    A másik egy csapdahelyzetes matek. Idézlek.
    „PCR pozitív tünetmentes “fertőzötteinek” jórésze nem volt beteg, csupán demonstrálták, hogy a nyálkahártya szűrő funkciói náluk normál módon működnek ”

    A jórésze meghatározás nem elég egzakt, ezért saját tapasztalatot veszem alapul, a jórésze az úgy 50%-ot takarhat.
    Így viszont, ha megfelezzük a covid betegeknek nyilvánítottak számát, álláspontod akár helyes, akár helytelen, automatikusan megduplázzuk a halottak arányszámát, hisz a túlhalálozás adva van. Ezzel még halálosabb betegséggé nyilvánítjuk a covidot.

    A halál okának meghatározása annyira összetett, külön tananyag az egyetemen, hogy az a leegyszerűsítés biztosan nem igaz, hogy mindenki aki hivatalosan volt covidos, azt covid halottnak tekintik.

  55. A cégemnél 100%os az átoltottság. Aki nincs beoltva annak fizetésnélküli szabadságot rendeltek el. Mégis egyre több a covidos, a „karanténtábor” sem zárt be…
    Egy olyan ember aki másfél éve kapta meg az oltást dolgozhat, én meg nem.
    Habár jelen esetben a seregnél lenni elég necces.☺

  56. 62 – Valaki:
    Már két éve tudjuk, hogy az oltás nem véd meg a COVID-tól, csak a túlélésik esélyt, és a betegség enyhébb lefolyását növeli.

  57. 61- Károly

    „USA-ban az átlagéletkor 1.5 évvel rövidült. Gondolom ez más országokra is igaz. Hozzátenném, a helyett, hogy fél évvel nőtt volna. Ez így már két év.”

    Ebbe bőven benne van a covid korlátozások miatt elmaradt egészségügyi műtétek, vizsgálatok, stb. halálesetek és így felmerül a kérdés, hogy megérte e ennyi áldozatot hozni, a gazdasági hatásairól nem is beszélve…

    „A halál okának meghatározása annyira összetett, külön tananyag az egyetemen, hogy az a leegyszerűsítés biztosan nem igaz, hogy mindenki aki hivatalosan volt covidos, azt covid halottnak tekintik.”

    De, sajnos ez igaz…Aki bármikor is 2020 eleje óta pozitív covid tesztet produkált, azt a mai napig beleveszik a koronavírusban elhunytak közé. Ez nem minden országban van így, de Magyarországon igen. Ez külön felháborító, hogy úgy hasonlítottak össze különböző országok halálozási statisztikáit, hogy nem azonos protokoll szerint számolták a covid halálesetek számát. Én ezügyben továbbra is azon az állásponton vagyok, hogy a többlethalálozás mutat releváns információt mondjuk 2010-19 közötti állapothoz képest.

  58. 64. Analog

    „a többlethalálozás mutat releváns információt mondjuk 2010-19 közötti állapothoz képest.”

    Ebben benne van azoknak a száma is, akik a szétvert egészségügy miatt haltak meg. Később bejöttek a mellékhatások is, amiről azóta tudjuk, hogy long covid…

  59. 63. Tibor bá’

    “ Már két éve tudjuk, hogy az oltás nem véd meg a COVID-tól, csak a túlélésik esélyt, és a betegség enyhébb lefolyását növeli.”

    Ez így is van, vagy csak reménykedünk benne?
    Ez bizonyított tény, vagy csak bemondásra kell hinni benne?
    Tényleg ez az egyetlen -feltételezésen alapuló- kapaszkodó maradt a nagyszerű, többszörös oltások után?
    Mi következik még? Aki nem oltatja be magát az kétszeres halált halhat?
    Ez még viccnek is gyenge, “oltásként” hivatkozni egy szenteltvízre, még inkább az..

  60. 67 – Gyurma:
    Amikor a lakosság kb. fele be volt oltva a lélegeztető gépen lévő 90 százaléka oltatlan volt.

  61. 64. Analog

    „De, sajnos ez igaz…Aki bármikor is 2020 eleje óta pozitív covid tesztet produkált, azt a mai napig beleveszik a koronavírusban elhunytak közé.”

    „Naponta tízen halnak meg covid-ban.” Ez most a hivatalos adat.

    Azt állítod, hogy az átlag napi 350 halottból mindenki aki valaha covidos volt, azt covid halottként regisztrálják?
    Ezzel azt állítanád, hogy a lakosságnak nem a fele volt covid fertőzött, mert akkor napi 175 embert kellene a statisztikában megjelentetni, hanem összesen a három év alatt kb. 250 ezer ember betegedett meg, volt esetenként tünetmentes hordozója a vírusnak.
    Ha pedig így van, akkor a negyvenezer túlhalálozással együtt, majd 25%-os a halálozási arány jön ki. Akkor viszont nagyon halálos ez a betegség.

    Az nem jó, ha a hatalom túltolja a rettegtetést, de az sem, ha alábecsüljük a bajt.

  62. Tibor bá.
    A magam ill.a közösség védelme érdekében vegyem fel az oltást…ez állt a hivatalos irományukban amit nyáron küldtek.
    Ha nem véd meg az oltás a covidtól, akkor a közösség védelme már bukta is.
    Én meg had döntsem már el, hgy nemem mi a jó.

  63. 69 – Károly

    Ezzel kapcsolatban igazad lehet, utána fogok nézni, azt tudom, hogy nagyon sokáig ez volt a protokoll, mostmár ezek szerint nem.

    A gyerekek maszkhordásával kapcsolatban: Undorító és aljas dolog, hogyha valaki mindezt támogatja…

    Nézzük a CDC milyen álszent…”Az amerikai CDC, ami 2 és fél éven keresztül promótálta a legkisebb gyermekek maszkolását is, olyan tudományos adatokra hivatkozva, amik nem is léteznek, most felhívja a figyelmet, hogy ünnepeld a kisdedek mosolyát, mivel a mosoly a gyermekek fejlődésének kulcsfontosságú eleme.”

    https://twitter.com/CDCgov/status/1578399843193688068

  64. 74. – Rea

    Nincs itt semmi látnivaló…

    Ne oltasd be magad, de ilyen véresszájú propagandát nem engedek meg.

  65. 3981-long-covid ???

    Dr. Michael Mörz, a Németországi Drezdai Patológiai Intézet munkatársa a Vaccines folyóiratban egy 76 éves férfi boncolási vizsgálatát tette közzé, aki nekrotizáló agyvelőgyulladásban (stroke) szenvedett, amelyet kétségtelenül a Pfizer vakcina mérgező tüskéjének tulajdonítottak.

    Esetismertetés: Multifokális nekrotizáló agyvelőgyulladás és szívizomgyulladás a COVID-19 elleni BNT162b2 mRNS-oltás után….

    A férfi családja boncolást kért, mert minden egyes COVID-19 elleni oltás után markáns viselkedésbeli változásokat, szív- és érrendszeri tüneteket és a Parkinson-kór tüneteinek súlyosbodását tapasztalta.
    …..
    Az eredmények megerősítik a génalapú COVID-19 vakcinák által okozott agyvelő- és szívizomgyulladásról szóló korábbi jelentéseket.

    A Case Report: Multifocal Necrotizing Encephalitis and Myocarditis after BNT162b2 mRNA Vaccination against COVID-19

    /https://www.mdpi.com/2076-393X/10/10/1651/

  66. 3981-long-covid ?

    Florida állam most azt javasolja, hogy ne adjanak be mRNS-oltást a 40 év alatti férfiaknak, miután 84%-kal nőtt a szívhalálozás gyakorisága!

    /https://anazitiseis.gr/i-politeia-tis-florinta-kanei-pleon-systasi-kata-tis-lipsis-emvolion-mrna-stous-andres-kato-ton-40-eton-meta-apo-afxisi-84-sti-sychnotita-kardiakon-thanaton//

    A Floridai Egészségügyi Minisztérium
    vizsgálati áttekintést*
    végzett egy
    esetsorozaton *
    keresztül, amely egy olyan technika, amelyet a vakcinák biztonságosságának értékelésére fejlesztettek ki.

    Akit érdekelnek a csillaggal megjelőlt témák a görög cikkben kattintson a kék szinü szavakra.

  67. 77 – L.S.
    Tudsz te arról, hogy vannak fizikusok, akik tagadják Einstein relativitását? Mert a 8 milliárd ember között mindenre van példa.

  68. Az európai vakcinabeszerzés a modern idők egyik legnagyobb és legmocskosabb korrupciós botránya! Recseg-ropog vajon Von der Leyen széke vagy érinthetetlenek a hatalom bábui?
    Mislav Kolakusic horvát ügyvéd és EP-képviselő felszólalása:
    „Von der Leyen asszony, az Európai Bizottság elnöke, „4,5 milliárd adag” asszonyként ismert. Ma 10 EP-képviselőnk a következő kérdést tette fel neki: „Mikor fogja bemutatni nekünk, az Európai Parlament tagjainak, valamint az általa állítólag képviselt uniós polgároknak azt a kommunikációt, amelyet a Pfizerrel folytatott a 4,5 milliárd adag vakcina beszerzése során akkoriban, amikor még egyáltalán nem volt bizonyíték a termék hatékonyságára és különösen az ártalmasságára?”
    Képzelje el, 4 és fél milliárd adag 450 millió embernek. Nagy-Britannia már nincs közöttünk, így ez elég sok nekünk. E számítás alapján minden gyereknek, újszülöttnek tíz adagot kell kapnia valamiből, amiről talán két-három emberen kívül senki sem tudja, hogy mit tartalmaz.
    Itt titkokról, védett szabadalmakról van szó. Ne gondolja, hogy bármely kormány vagy európai ügynökség pontosan tudja, mit tartalmaz az adott termék! Ezt senki sem tudja! És senki nem mondja meg önnek. Kizárólag a gyógyszergyárak nyilatkozatai alapján hagyták jóvá ezt a gyógyszerkészítményt, ezt a vakcinát. Nem láthattak semmilyen orvosi kutatást. A mai napig nem adtak át egyetlen orvosi kutatást sem az EU-Parlament Covid-Bizottságának, sem az EMA tagjainak, sem senki másnak.
    Hogyan lehetséges ez? Itt korrupcióról beszélünk. A 4,5 milliárd termék beszerzése azzal a szándékkal, hogy az emberekbe beadják anélkül, hogy bárki is tudná, mi van benne, minden bizonnyal az emberiség, nemcsak az EU történetének legnagyobb korrupciós ügye.

    #https://twitter.com/mislavkola…/status/1580132343758540800

  69. 79 – Analog

    „Az európai vakcinabeszerzés a modern idők egyik legnagyobb és legmocskosabb korrupciós botránya!”

    Egy normális világban ez az egész meg sem történhetett volna!
    Csak egy kicsit is normális világban ezek után a legkevesebb, hogy von der Leyen és mindenki, aki ebben az ügyben aktívan közreműködött, letöltendő életfogytiglant kap.
    Csak egy teljesen beteg világban maradhat egy ilyen méretű gaztett büntetlen!

    Az egész európai vakcinabeszerzés annak minden részletével a korporatív fasizmus konkrét megnyilvánulásának a egyik jelképe lehetne!

  70. 79: Analog

    Nálunk is 10 évre titkosítottak mindent az intézkedésekkel kapcsolatban…

    Cinkelt lapokkal játszik itt már mindenki, unió, ov és vszeg még az oroszok is. Közben meg válság ide-válság oda, nyomják ezerrel a gazdaságtalan szemétégető bővítését valamiért Rákospalotán.
    Sokat nem lehet erről se megtudni, de látni lehet, ha valaki arra jár.

  71. 80 – Zsolt

    Egyetértek.

    Az előbb a link helyesen: #https://twitter.com/mislavkolakusic/status/1580132343758540800

  72. Von der Leyen asszony biztos azt hitte, hogy az összes eu-s polgár Tibor bá’ vagy Tia, akik még a 10. adagra is egyetértően bólogatni fognak, hogy ez már biztosan jó lesz…

    Hát ez nem jött be, az emberek felébredtek, hogy itt valami nagyon nincs rendben ezzel az egésszel…Csak az a baj, hogy a legtöbben (sokszor rájuk kényszerített) 2-3 adag után.

    Emlékezzen mindenki, hogy itt páran véres szájjal követelték a kötelező oltást, az oltatlanok további korlátozását, a gyerekek oltását, stb…Pontosan tudjuk kik voltak, nem felejtünk…

  73. Német Európai Parlamenti képviselő, dr. Biológus: „A Pfizer magzatgyilkosságai, elástak egy tanulmányt, amely kimutatta, hogy a beoltott terhes nők 83%-ánál a magzatok meghaltak.” Botrány: A Pfizer képviselője az Európai Parlamentben elismerte, hogy a vakcinát nem tesztelték a fertőzés megelőzésére! TÖMEGESEN VADOLJÁK A. BOURLÁT AZ EP-KÉPVISELŐK, AKI EL VOLT TÜNVE, BÁR BESZÁMOLÁST KÉRTEK TŐLE!!!

    Videók:
    /https://dimpenews.com/2022/10/11/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%88%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%89%cf%80%ce%b1%cf%8a%ce%ba%cf%8c-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%ce%bf%ce%b2%ce%bf%cf%8d%ce%bb//

    A nevetséges Zöldek:
    Ha nem jelenik meg, a jövőben ki kell tiltani az Európai Parlamentből!

  74. Egy Európa-szerte felzúdulást kiváltó nyílt levélben Christian Blanchon francia tábornok dicsérte azokat a polgárokat, akik megtagadták a kísérleti oltásokat a COVID-19 ellen.

    Α francia tábornok megköszönte az „oltatlanoknak” az évekig tartó nyomásgyakorlás, diszkriminatív politika, társadalmi kirekesztés, bevételkiesés, fenyegetések ellenére a kitartásukat az erejüket, és a bátorságukat.

    Pontosabban, Christian Blanchon azt mondta:

    Még ha teljesen be is oltanék, csodálnám az oltatlanokat, amiért kiálltak az általam valaha tapasztalt legnagyobb nyomással, beleértve a házastársak, szülők, gyerekek, barátok, kollégák és orvosok részéről is.

    Azok az emberek, akik a személyiség, a bátorság és a kritikai gondolkodás ilyen képességeiről tettek tanúbizonyságot, kétségtelenül az emberiség legjavát testesítik meg.

    Ezek az emberek mindenhol jelen vannak, az élet minden területén, minden korban, iskolai végzettségben, országban és véleményben.

    Ez egy bizonyos fajtából való.

    Ők azok a katonák, akiket a fény minden hadserege szeretne soraiban tartani.

    Ők azok a szülők, akiket minden gyermek szeretne, és akikről minden szülő álmodik.

    Társadalmaik átlagát meghaladó lények, ők azok a népek esszenciája, akik minden kultúrát felépítettek és meghódítottak horizontot.

    Ott vannak melletted, normálisnak tűnnek, de szuperhősök.

    Megtették, amit mások nem, ők voltak a fa, amely ellenállt a sértések, a diszkrimináció és a társadalmi kirekesztés hurrikánjának.

    És megtették, mert azt hitték, hogy egyedül vannak.

    Kizárva a családjuk karácsonyi asztaláról, még soha nem láttak ilyen kegyetlen dolgot. Elvesztették az állásukat, hagyták, hogy karrierjük süllyedjen, nem volt több pénzük… de nem törődtek vele. Mérhetetlen diszkriminációt, feljelentést, árulást és megaláztatást szenvedtek el… de folytatták.

    Számtalan diszkriminációt, panaszt, árulást és megaláztatást szenvedtek el… de nem hajoltak meg. Folytatták.

    Az emberiségben még soha nem volt ekkora társadalmi nyomás de most már tudjuk, kik az igazi ellenállók a mi világunkban.

    Nők, férfiak, idősek, fiatalok, gazdagok, szegények, minden fajhoz és valláshoz tartozók, oltatlanok, a láthatatlan bárka kiválasztottjai, az egyetlenek, akiknek sikerült ellenállniuk, amikor minden összeomlott.

    Elképzelhetetlen próbán mentettek át, amelyet a legkeményebb tengerészgyalogosok, zöldsapkások, űrhajósok és zsenik nem tudtak átmenni.

    A valaha élt legnagyobbak anyagából vagytok, azokból a hősökből, akik hétköznapi emberek között születtek, akik ragyognak a sötétben.”

    Christian Blanchon , a francia hadsereg tábornoka

    /Γάλλος στρατηγός προς όσους δεν εμβολιάστηκαν: «Αντέξατε τις διώξεις – Είστε οι σημερινοί υπερήρωες»/

  75. 81. Vaszil
    Hát ez érdekes!
    De miért bővítik?
    Annyira megnőtt Bp. hulladékmennyisége?
    Válság jön, elvileg csökkennie kellene a szemétnek.

  76. Dr. Letoha: “ Angol patológus kolléga küldi a magyar szerzőpáros remek tanulmányát (#https://bit.ly/3Msp53x), aláhúzva egy mondatot, jelezvén, hogy ugye akkor ez volt nálatok a gyakorlat? Mondom igen, ahogy azt a szakértők is írták. A kérdéses mondat így hangzik:

    „A magyar halálok-megállapítási gyakorlat (a közelmúltban pozitív COVID-19 teszteredménnyel rendelkező halálesetek COVID-19 okozta halálozásnak minősülnek, függetlenül a társbetegségektől és a halálhoz vezető valós folyamattól) mellőzi az ok-okozati összefüggés patológiai értékelését a SARS-CoV-2 fertőzés szerepéről.” Gondolom ezt akkor ezúton is tisztáztuk.

    Mint ahogy Ákos Dióssy kedvenc vizsgalati feltételét is: „Kizárták a vizsgálatból azokat a részlegesen beoltott személyeket, akik megkapták az oltást a követési időszakban, de nem váltak védetté a vizsgálati időszak alatt (nem kapták meg a masodik oltást, vagy a teljes vakcinázást követő 7. nap előtt meghaltak).”

    A fentiek tehát tudományos tanulmányban alátámasztott tények. Mindezeket illetően kérem ne azokkal a témaban tájékozott egyénekkel vitázni, akik ezzel ezidaig is tisztában voltak. Köszönöm!”

  77. A WHO John Ioannidis professzor (Stanford) számításai alapján kiadta hivatalos állásfoglalását: a specifikus szérum antitestek alapján igazolt koronavírus fertőzöttek halálozásának középértéke 0.23%. Mindez a szám a 70 évesnél fiatalabb populációban 0.05%. A WHO közleménye az alábbi linken letölthető:
    #https://www.who.int/bulletin/online_first/BLT.20.265892.pdf

  78. Re:87 Bendegúz
    Azért mert olcsó tüzelő, amivel működhet a távhő. Bp szemetének jelentős része így is lerakóba került, most szépen eltolják az égetés felé, hogy kiváltsák a horror drága gázt.
    Nem lepődnék meg, ha a szorgosan gyűjtött papír/műanyag szelektív szemét nem feldolgozásra, hanem elégetésre kerülne…

  79. 82 L.S.
    Nekem már eleve gyanús az olyan nyilatkozat, ami önellentmondást tartalmaz, és egyértelműen érzelmekre, és hisztériára ösztönöz.
    Akkor most a vakcina ellenőrizetlen szer, aminek hanyag módon nem győződtek meg a hatásáról a betegséggel szemben, vagy tömegpusztító szer, aminek nem vizsgálták meg tömegpusztító hatékonyságát? 🙂
    A két megközelítést itt teljesen összeolvasztották, a lényeg, hogy szörnyülködjünk el…
    Tömegpusztítást ugyanis nem látunk, még a legnegatívabb adatok alapján sem, (tudom az majd ezután lesz!) és az oltásellenesek által begyűjtött statisztikákat semmivel sem tartom hitelesebbnek, mint a hivatalosakat, mindkét oldal a maga igazát akarja erősíteni az adatok mazsolázásával…

  80. 91. hubab
    L.S. linkjéből egy idézet ami elhangzott az Európai Parlamentben.
    „A Pfizer soha nem tesztelte a COVID “Vax”-ot a vírus átvitelének megállítására! ”
    Ez az alap állítás és nem a hatásosság és a mellékhatások. Ami állítás akár igaz is lehet.
    A népírtó méreginjekció és hasonló jelzők a cikkben már nem rendelkeznek információval. Az idézőjelbe tett mondat az egyetlen, ami az Európai Parlamentben szó szerint elhangzott. Legalábbis a cikk ezt a benyomást kelti.

    Valóban arról tájékoztatták először az embereket, hogy az oltott nem terjeszti a vírust.
    Majd az volt, hogy terjeszti, de nem annyit, mint az oltatlan. Ezután jött, hogy ugyan úgy terjeszti, mint az oltatlan.

  81. 91. hubab
    ” Nekem már eleve gyanús az olyan nyilatkozat, ami önellentmondást tartalmaz, és egyértelműen érzelmekre, és hisztériára ösztönöz.”

    Nahát „hubab” szép lassan nyomdokaimon kezdesz járni.
    Elkezdtél kétségbe vonni, gyanakodni …
    Pont azt kezdtél amit egy pár nappal ezelőtt rámhányva
    kritizálltál.
    Fejlődünk! ? !

  82. Valaki vagy megkapja a fertőzést vagy nem. Aki megkapta az vagy kórházba kerül vagy nem, aki kórházba kerül az vagy a lélegeztetőn végzi vagy nem, aki a ,lélegeztetőre kerül az vagy meggyógyul (nagyon kicsi rá az esély) vagy leviszik a proszektúrára. Ez kerül be a statisztikába. Amit a tagadok összehazudnak az nem.

    A magyar idei minimum szeptember 11-én volt heti 42 halottal, 830 kórházi kezelttel és 10 élegeztetőn lévővel. Ez mára 104 halottra, 1700 kórházira és 32 lélegeztetőre változott. Lesz itt még sírás-rívás hamarosan. Ezek tények. Ti meg csak dumáltok, amíg személyesen nem kap el a gépészíj.

  83. 93 L.S.
    Persze te is azt mazsolázod ki a szövegemből, ami neked tetszik… 🙂
    Azzal eddig is tisztában voltam, hogy aki döntött a vakcinák használatáról, az természetesen azokat az információkat támogatja, amik megerősítik döntése helyességét.
    De ez még nem bizonyítja, hogy nincs igaza…

  84. 94. Tibor bá’
    „Valaki vagy megkapja a fertőzést vagy nem. Aki megkapta az vagy kórházba kerül vagy nem, aki kórházba kerül az vagy a lélegeztetőn végzi vagy nem, aki a ,lélegeztetőre kerül az vagy meggyógyul (nagyon kicsi rá az esély) vagy leviszik a proszektúrára.”

    Tibor bá’
    Fújod a „magadit” ami egy ránkerőszakolt rossz – de nem véletlenszerű – protokoll.
    Ez a halálhoz vezető protokoll amit azonnal meg kell változtatni.
    Protokoll cserére van szükségük!!!
    A fertőzés kezdetén kell egyből beavatkozni a tüdőgyógyásznak – pulmonológus szakorvosnak.

    Miért nem engedélyezik?

  85. 96 – L.S.
    A COVID vakcina nem tökéletes, de nincs jobb. Ezt tudomásul kell venni.
    A himlő vakcina egy életre szól. A veszettség elleni vakcinát évente meg kell ismételni, de tökéletes védelmet ad. Az influenza vakcinát is meg kell évente ismételni és nem ad tökéletes védettséget. Ezek is tények. Ezekbe miért nem köttök bele? Megmondom. Mert beszoptátok az ellen propagandát és nem tudtok önállóan gondolkodni. Mentek a hülyék után.

  86. /https://www.theepochtimes.com/pfizer-exec-concedes-covid-19-vaccine …

    Jack Phillips 2022. október 11.
    A Pfizer egyik vezetője hétfőn azt mondta, hogy sem ő, sem más Pfizer-tisztviselők nem tudták, hogy a COVID-19 vakcina leállítja-e a terjedését, mielőtt tavaly piacra lépne.

    Rob Roos európai parlamenti képviselő egy ülésen megkérdezte: „Tesztelték-e a Pfizer COVID vakcinát a vírus terjedésének megállítására, mielőtt piacra került? Tudtunk-e az immunizálás leállításáról, mielőtt az bekerült a piacra?

    Janine Small, a Pfizer nemzetközi fejlett piacainak elnöke a következőket válaszolta: „Nem… Tudja, valóban a tudomány sebességével kellett haladnunk ahhoz, hogy tudjuk, mi történik a piacon.”

    A holland Roos egy hétfői Twitter-videóban azzal érvelt, hogy Small hozzá fűzött megjegyzéseit követően emberek millióit csalták meg a gyógyszergyárak és a kormányok szerte a világon.

    „Emberek milliói érezték magukat arra kényszerülve, hogy beoltassák magukat a tévhit miatt, miszerint „másokért csinálod” – mondta Roos. „Most ez olcsó hazugságnak bizonyult”, és „le kell leplezni” – tette hozzá.

    Az Epoch Times felvette a kapcsolatot a Pfizerrel, hogy észrevételt tegyen.

    Mit mondtak
    Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság 2020 végén azt írta, hogy nem állnak rendelkezésre adatok annak meghatározására, hogy a vakcina megakadályozza-e a terjedést, és mennyi ideig nyújt védelmet a COVID-19-et okozó SARS-CoV-2 vírus átvitelével szemben.

    „Jelenleg nem állnak rendelkezésre adatok ahhoz, hogy meg lehessen határozni, mennyi ideig nyújt védelmet a vakcina, és arra sincs bizonyíték, hogy a vakcina megakadályozza a SARS-CoV-2 emberről emberre történő átvitelét” – jegyezte meg az ügynökség.

    Eközben a Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla ugyanebben az időben azt mondta, hogy cége „nem biztos”, hogy azok, akik megkapják az mRNS-oltást, képesek lesznek-e átadni a COVID-19-et más embereknek.

    „Úgy gondolom, hogy ezt meg kell vizsgálni. Jelenleg nem vagyunk biztosak ebben” – mondta Bourla az NBC Newsnak 2020 decemberében az átvitellel kapcsolatos kérdésre válaszolva.

    A Fehér Ház korábbi orvosi tanácsadója, Dr. Deborah Birx júniusban felfedte, hogy 2020 decemberében bizonyítékok voltak arra vonatkozóan, hogy azok az egyének, akik megkapták a COVID-19 elleni védőoltást, beleértve a Pfizer vakcinát is, továbbra is továbbadhatják a vírust.

    „2021 januárjának elején, 2020 decemberének végén tudtuk, hogy az újrafertőződés természetes fertőzés után következik be” – mondta Birx, a Fehér Ház COVID-19 válaszkoordinátora a Trump-kormány idején a Kongresszus idei tagjainak.

    „Nem fogok COVID-t kapni”
    Az Egyesült Államokban és szerte a világon számos tisztviselő azt állította, hogy a COVID-19 vakcina megakadályozhatja a fertőzést. Közülük Joe Biden elnök 2021 júliusában megjegyezte, hogy „nem fogsz COVID-t kapni, ha megkapod ezeket a védőoltásokat”.

    Joe Biden elnök beszédet mond Dr. Anthony Fauci, a Fehér Ház COVID-19 betegséggel foglalkozó főorvosa mellett a National Institutes of Health Bethesda-ban, 2021. február 11-én. (Saul Loeb/AFP a Getty-n keresztül) képek)
    Biden adminisztráció főorvosa, Anthony Fauci 2021 májusában a CBS-nek adott interjújában azt mondta , hogy a beoltott emberek „zsákutcák” a COVID-19 számára, ami arra utal, hogy nem terjeszthetik a vírust. „Amikor beoltják, nemcsak saját és családja egészségét védi, hanem hozzájárul a közösség egészségéhez is azáltal, hogy megakadályozza a vírus terjedését az egész közösségben” – mondta Fauci.

    Két hónappal később, az év júliusának végén Fauci azt mondta , hogy a beoltott emberek képesek terjeszteni a vírust.

    Az elkövetkező hónapokban Fauci, Biden, a CDC igazgatója, Dr. Rochelle Walensky és mások kijelentették, hogy a vakcina megelőzi a súlyos betegségeket, a kórházi kezelést és a COVID-19 okozta halálozást.

    Jack Phillips
    BREAKING NEWS RIPORTER

  87. Eközben az FDA visszatartja a nyilvánosság elől a COVID-19 oltás beadása után elhunyt emberek boncolásáról szóló jelentéseket. Ezen túlmenően az új e-mailek azt mutatják, hogy a CDC hamis kijelentéseket tett a vakcinák biztonságának ellenőrzéséről.

    /https://www.theepochtimes.com/ccp-opens-police-departments-in-the-us-covid-19-vaccine-autopsy/

    * Az orvosok azt akarják, hogy az Állami Egészségügyi Testületek Szövetségét vizsgálják ki a Big Pharma-val való kapcsolata miatt

    Dr. Emanuel Garcia úgy véli, hogy nemcsak országa kormánya áll az üldözés mögött, hanem az Egyesült Államokban székelő Állami Orvosi Testületek Szövetsége (FSMB) is. (Kapcsolódóan: Az állami egészségügyi bizottságok országszerte megfenyegetik azokat az orvosokat , akik megkérdőjelezik a covid injekciót.)

    „Nagyon szükségünk van egy valódi és mélyreható vizsgálatra ebben a magánszervezetben, amely világszerte húzza a húrokat” – mondta Garcia a The Defendernek .

    /https://www.naturalnews.com/2022-10-11-doctors-federation-state-medical-boards-big-pharma.html/

    * A koronavírus-fertőzött gyerekek 4423%-kal – azaz 44 -szer nagyobb valószínűséggel halnak meg, mint a be nem oltott gyerekek – mutatják a hivatalos kormányzati adatok
    /https://www.naturalnews.com/2022-10-12-covid-vaccines-children-death-government-data.html/
    /Expose-News.com
    ONS.gov.uk
    NaturalNews.com/

    * Egy francia parlamenti képviselő, aki a Covid-19 elleni védőoltás mellett döntött, hogy jó példát mutasson, súlyos mellékhatásokat szenvedett el négy szívműtéttel együtt, majd azt állította, hogy Emmanuel Macron elnök és a francia elit többi tagja nem kapott Covid-19 elleni védőoltást.
    Jean Lassalle képviselő szerint miközben a Big Pharma-párti elit tömegeket bátorít az oltásra, ha saját egészségükről van szó, csendben úgy döntenek, hogy elutasítják az oltást.
    „De akkor még nem tudtam, hogy Mr. Macron nincs beoltva. Azt sem tudtam, hogy a legtöbb kormánytag nem kapta meg az oltást, a legtöbb kollégám és képviselőm.
    Ez nem csak Franciaországban történik. Több ezer európait és elit hírességet vádoltak azzal, hogy hamis Covid-19 oltási tanúsítványokat vásároltak, hogy elkerüljék a szúrást. Azok között, akiknél hamis oltási bizonyítványt találtak, vannak vezető európai énekesek, zenészek, futballsztárok, üzletemberek, politikusok és a Big Pharma vezetői.

    /https://anazitiseis.gr/gallos-vouleftis-katangelei-oti-o-makron-kai-megalo-meros-tis-gallikis-elit-ekanan-pseftika-emvolia-gia-ton-covid//

    * Geert Vanden Bossche PhD, DVM, az oltáskutatás vezető szakértője: Ezentúl a beoltottak nagyon megbetegszenek!

    /https://rumble.com/v1n5274-it-is-5-past-12.html/

  88. Ki véd meg minket ezektől a csalóktól?
    Honnan kapták Walensky, Biden, Fauci, Gates, Maddow és mások ezeket az utasításokat, amikor megkezdték összehangolt erőfeszítéseiket ennek a dezinformációnak a terjesztésére?

    Ez az a kérdés, amelyre mindannyiunknak választ kell kérnünk!

  89. 99 L.S.
    Nem kell messzi külföldre menni hasonló történetért.
    A magyar parlamenti képviselők első dolga volt arról intézkedni, hogy nekik nem kötelező a kovid oltás, miközben az egészségügyi dolgozóknak és katonáknak azonnali kirúgás illetve fizetetlen szabadságra küldés járt annak, aki a határidőre nem oltatta be magát.

  90. Tibor bá’, itt messze nem azzal van a gond, hogy ki oltatta be magát és ki nem, hanem azzal ahogy totál hülyének nézték az embereket. Kezdésnek hazudtak a vakcinák hatékonyságáról, majd kényszerítettek az oltásra bizonyos csoportokat (egészségügyi dolgozók, tanárok pl), aztán már kötelezővé akarták tenni mindenki számára, majd amikor látták, hogy ezt már nem veszi be az emberek gyomra, akkor kitalálták (nyilvánvalóan profitéhség okán), hogy oltassuk be a gyerekeket is, végül kiderült, hogy valószínűleg korrupt volt az egész eu-s vakcina beszerzés is és arra is fény derült, hogy Von der Leyen asszony 4.5 milliárd adagot rendelt kb. 450 millió eu-s állampolgárnak úgy, hogy a vakcina szerződések szövegének 2/3-a ki van takarva még az eu képviselők előtt is.

    Hát kérdem én, ezek után hogy gondolhatja azt egy normális ember, hogy ez így teljesen rendben van/volt és álljunk sorba a következő adagért?

  91. 102 – Analog:
    Egy újfajta, ismeretlen, halálos vírus rontott az emberiségre. A kórházak túlzsúfolttá váltak, tömegek kerültek a lélegeztető gépre. Tucatjával haltak az emberek. Az orvosok tanácstalanok voltak az új jelenségekkel szemben. Idő kellet a megismeréshez és a vakcinák kifejlesztéséhez. De az idő további halottak ezreit jelentette. A vezetők pánikba estek. Jó szándékú döntések keletkeztek. Utólag könnyű okosnak lenni, de ti most átestek a ló másik oldalára.

  92. Tibor bá’

    „Utólag könnyű okosnak lenni, de ti most átestek a ló másik oldalára.”

    Mi az hogy „ti”?? Van olyan normális ember, aki nem akarja látni az okokat és tényeket?!? Aki inkább homokba dugja a fejét, vagy még mindig konteót emleget, amikor egyre nagyobb a káosz a vakcinák és a mellékhatások körül, évtizedekre titkosítottak minden lényeges infót (nálunk is)…

    Ha ezt megemlítjük, akkor átestünk a ló túloldalára? De akkor ki ül a lovon?

  93. 1-2-3 próba
    Újra ki vagyok záva?

    3-2-1 újra indul a rendszer?

    DENIZ

    Föld bolygó 2022 tele van
    És amit látok attól a tököm tele van
    mer’ nem azt tanították
    hogy az országokat csak úgy veszik meg eladják
    milyen világba születik bele ma egy gyerek
    2 év karantén után most meg az atomfegyverek
    kurva naívnak kell lenni ahhoz, hogy azt higgyem
    hogy senkit nem vesztegetnek meg a kérdés, hogy kit nem
    a századik szerelmes dal biztos nagyobbat menne
    de a repbe’ kussolni a kessért kurva gyenge
    ha meghallom, hogy EU, Amerika vagy az oroszok
    lever a víz a hírektől inkább írok és borozok
    te melyik oldalnak hiszel kelet vagy nyugat?
    azt mondják az a kutya nem harap amelyik ugat
    de mindakettő veszett és ugyanúgy elcseszett
    összeesküvés gyakorlat a kurva great reset…

    Ha lekapcsolják a villanyt nem kell félned (5)
    a sötétség csak a hiánya a fénynek (4)
    meg akarják nyomni a gombot még egyszer
    3-2-1 újra indul a rendszer

    /https://www.youtube.com/watch?v=_NfIfqa6C2E/

  94. 103 Tibor bá

    Szerintem:
    Egy újfajta, ismeretlen, halálos vírus rontott az emberiségre, amely annyira halálos volt, hogy egy ismerősöm sem halt eddig bele. A kórházak túlzsúfolttá váltak, tömegek kerültek a lélegeztető gépre, amiről vannak olyan tanulmányok is, hogy csökkenti a covidos betegek életben maradási esélyeit. Tucatjával haltak az emberek, mely köszönhető az ellátatlanságnak is, mert noha félelmetesen fejlődik az orvostudomány, sajnos a telefonos diagnózis és a távgyógyítás még gyerekcipőben jár.Az orvosok tanácstalanok voltak az új jelenségekkel szemben, ezért hallhattunk rendre egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat. Idő kellet a megismeréshez és a vakcinák kifejlesztéséhez, viszont arra már nem maradt idő, hogy megfelelően teszteljék a vakcinákat, ezért páran keményen beleszaladtak az oltás okozta mellékhatásokba(amit talán long covidnak titulálnak…de ez csak egy összeeküvés elmélet) A vezetők pánikba estek. Ebben a pánikban semmi gond azzal, ha fenyegetik, ellehetetlenítik azokat a szakértőket, akik kicsit máshogy látják a dolgokat. Semmi gond, ha egy üres utcán maszk nélkül mászkálsz és a rendőrök megbirságolnak, fegyvert fognak rád, kijárási tilalmat vezetnek be, meg had ne soroljam a hasonlókat. Jó szándékú döntések keletkeztek?Utólag könnyű okosnak lenni, de ti most átestek a ló másik oldalára….mert Tibor bá az elejétől fogva higgadtan és megfontoltan érvelt…
    Azon tűnődöm, hogy az éleslátásod a covid kapcsán miért homályosult el ennyire…miért nyalod be azt a statisztikát ami hazugságokra épül…miért hiszed el a szajha média baromságait, ha minden másban teszel a véleményükre? Miért élsz még mindig remeteként a házadban?

  95. 106 – Valaki:
    „Miért élsz még mindig remeteként a házadban?”
    Azért baszd meg, hogy fel tudjak neked tenni egy új posztot minden egyes kibaszott reggel, mert ha megkapom ezt az influenza szerű, enyhe betegséget a túlélési esélyem 5 % alatt van.

    Részemről a COVID vitát befejeztem.

  96. Tibor bá

    Azért nem kell begurulni ha 3-4 oltás után a 0% helyett 5% az esélyed.

  97. 106 – Valaki
    Írod:
    „Egy újfajta, ismeretlen, halálos vírus rontott az emberiségre, amely annyira halálos volt, hogy egy ismerősöm sem halt eddig bele.”
    Légy nyugodt, hogy megy a munka valahol, és a következő járvány hatékonyabb és jobban ellenőrizhető lesz!
    Meglehet, hogy abba csak bizonyos korosztály (mondjuk 60+) fog belehalni, vagy csak kaukázusi rassz, vagy ki tudja…
    De jóval körültekintőbb lesz a szervezés.
    Ez csak az előjáték volt!
    Lehet hogy túl sok sci-fi-t olvastam?
    De általában a valóság túltesz a 7 köznapi ember fantáziáján

  98. 109. Mackómuki
    Hál’ Istennek teljesen egyértelmű s előrelátható módon nem lett olyan súlyos, mint amivel riogattak s zsaroltak 2 évig. A sci-fi a TV ben ment és megy élőben. Ha most oltva lennék, egy életre bánnám. Jól befosattak mindenkit hamis politikai nyilatkozatokkal, pár CGI animációval a virusról a tüskékről s a genetikáról utána futott mindenki egyből megszúratni magát. Amit szikével s varrásokkal nem lehet megoldani ottan a tudomány kezd akadozni már, még triviális dolgokat se tudnak gyógyítani, a hajhullást se tudják megakadályozni, hogy akarnak sejteket programozni, ezen elgondolkozott valaki ? Azt elhiszem, hogy mindenki kívánja, hogy antitestekkel legyen tele a szervezete de a realitás legtöbbször áthúzza a számításokat ezt meg kell érteni s el kell fogadni.

  99. 111. Tia

    Az idézett cikkből:
    „Ungeimpfte sehe man nur noch selten” Oltatlanokat ritkán látni
    Csak nem azért van ez, mert ez az új típusú covid az oltottakat támadja? 😉

  100. 112 read only
    Ennyi erővel idézhetted volna a folytatást is, hogy szintén ritka a négy oltással rendelkező.
    Csak azt ne mondd, hogy azok már mind halottak… 🙂

  101. Ja, biztos van valami,mert én is szarul voltam egy pár napig! Pedig az ritka eset. Lehet covid.
    Mindenesetre így csak 8 órát melóztam, de engem is meglepett milyen nagyon nehezen ment. Úgy ziháltam, mint egy bulldózer. A qrva cigit se szívtam(igaz csak kocabagós vagyok).

    Toltam egy kis vitamint, aludtam egy párat. Most már jobb.
    A köhögés volt a legrosszabb.

    Mindenesetre nem oltatom magam!

  102. 113. hubab

    Tehát ha három oltástól betegek az emberek, akkor magától értetődik, hogy jönnie kell a negyediknek. Mindez annak fényében, hogy oltatlanul semmi bajuk. Van itt kérem logikus gondolkodás.

  103. Az Európa Parlamentben tartott meghallgatáson a Pfizer igazgatója elismerte: A kísérleti vakcinát soha nem tesztelték arra, hogy megakadályozza-e a vírus átadását

    Az „oltassák be magukat, hogy megállítsák a járványt” mindig is egy hazugság volt – mondja Rob Roos európa parlamenti képviselő, aki a meghallgatáson is neki szegezte a konkrét és világos kérdést a Pfizer nevében nyilatkozó igazgatónak.

    #https://twitter.com/Rob_Roos/status/1579759795225198593

    „Ha nem olttatod be magad, a társadalom ellen vagy” – ezt mondta nekünk a holland miniszterelnökünk.

    Sőt azt is, hogy „ne csak magad miatt, hanem mások érdekében is fontos, hogy beoltasd magad. Az egész társadalom érdekében.” – mondja Rob Roos.

    ? Akkor nagyon kevesen gondolkoztak racionálisan és kritikával észlelve a teljesen nonszensz eseményeket, míg milliók önként és bégetve követték a karámba terelést, de ami még felháborítóbb, másokat is rákényszerítve erre.

    Mi már akkor is mondtuk, hogy abnormális, amit művelnek.

    Ök valószínűleg mostanában kell ráébredjenek erre – látva az adatokat és az egész vakcnabeszerzés körüli korrupciót, hazugságokat és összeesküvést. Bár attól tartok, hogy többségük még mindig azt hiszi, hogy helyesen cselekedtek.

    A vakcina-passport egyetlen célja volt: az emberek rákényszerítése az oltásra, miközben szabadságukat korlátozták, állásukat vették el és veszítették el, sőt az egészsége károsodott százezreknek, miközben megteremtették az átmenetet az Új Világrend diktatúrája, gigászi korporációs profit, összeomló világgazdaság és egy háború előszobájához. (VilagHelyzete megj.) ?

    ● És íme a konkrét kérdés:
    – Tesztelték-e a Pfizer C-19 vakcináját a piacra dobása előtt arra, hogy megakadályozza-e a vírus átadását?

    Ha nem, kérem tisztázza és mondja ki világosan!

    Ha igen, akkor hajlandó-e megosztani az ezzel kapcsolatos adatokat a bizottsággal?

    És szeretnék egy határozott világos választ kapni! IGEN vagy NEM?

    Várom válaszát, köszönöm szépen!”

    ● A Pfizer nevében, J. Small:
    – “A kérdés tekintetében, miszerint piacra dobás előtt tudomásunk volt-e arról, hogy megállítja vagy immunizál, nos haha, NEM, nem volt ilyen, mert haladnunk kellett a piac sebességét követve és megértve, mitörténik a piacon.”

    “Nos ennek ellenére milliókat oltottak be annak a mítosznak a jegyében, hogy „másokért is teszed”. Ez mostanra vált világossá, hogy csak egy olcsó hazugság volt.” – zárja videóját Rob Roos európa parlamenti képviselő.

  104. 112. read only

    Kizárólag IQ szerint fog válogatni az új variáns, már beszéltem vele, egyeztettünk 🙂

  105. 114: Balázs

    „Ja, biztos van valami,mert én is szarul voltam egy pár napig! Pedig az ritka eset. Lehet covid.”

    Most tényleg van járvány! 2020 tavaszán csak media-hekk volt ehhez képest. Az utóbbi egy hónapban szinte minden ismerős, kolléga, rokon átesett ezen, tavaly még a fele se. Teszt kb 50%-ban kovidot hoz ki, de tök mindegy, ugyanaz a légcsőrohasztás, valami mocsok szétmarja.

    Mi is pár hete átestünk a nejemmel, ami azért vicc, mert neki megvan a Modernája – nekem meg az eszem! Ennek következtében én 3 nap alatt kilábaltam, neki egy hét kellett! Én egy hét után még visszaestem, kis hőemelkedéssel, de a torkom már nem fájt, neki még egy hónap után is 37 fölé megy, és fáj a torka!!
    Én ma már fát vágtam, ő még leizzad a kerti munkába…

    Nem folytatom, tök mindegy mit hazudnak, elszállt a bizalom, már oltottak és oltatlanok is kezdjük nem bevenni, és ez a lényeg! Mert ahhoz, hogy változás legyen, a tömegeknek is látni kell a hazugságot:
    „Az első világháború nem az első világháború volt. A második világháború nem a második világháború volt. Az igazi első világháború még mindig zajlik, és már évezredek óta tart. Ebben a háborúban a hidrogénbombánál milliószor pusztítóbb hatású fegyvert vetnek be az emberek ellen. Ezt a tömegpusztító fegyvert, amely emberek milliárdjainak jövőjét semmisíti meg, és amelynek hatása tovább tarthat, mint amennyi a plutónium felezési ideje, így nevezik: HAZUGSÁG.”
    (Bodor Csaba alias Duncan Shelley)

  106. 117 Tia

    Múltkor írtam,ezeöccázé meg lehet tudni ITT,hogy COVIDos vagy. Megijedsz,riasztod a háziorvost,mert bajság van.Szedjen vitamint stb.és ha nagyon szarul van,mentőt.Életed leáll,sehova,karantén.

    Tizeöezer a piaci alapon működő PCR teszt,amiből KETTŐ kell.

    Csak mert írtad egyszer hogy nem ismered a hazai viszonyokat.

  107. 117. Tia
    Azt is közölte veled, hogy tagja leszel az első szállítmánynak?

  108. 120. proton

    Nem véletlenül vetted te az IQ-s verziót magadra.. 🙂

  109. 119 Te melyik országban élsz? Magyarországon egy PCR se kell semmihez, nemhogy kettő. Az antigén tesztek már párszáz Ft-ért kaphatóak, de azt se kötelező használni, és szept 30 óta hatósági karantén sincs a hivatalos eljárásrendben. Az orvos csak felhívja a beteg figyelmét, hogy lehetőleg ne hagyja el az otthonát, és ha mégis, akkor javasolt maszkot hordania a tünetek kezdetétől számolt 5 napig.
    https://www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus-tajekoztato/567-eljarasrend-a-2020-evben-azonositott-uj-koronavirussal-kapcsolatban

  110. 122 azért olvass már utána.

    Kicsit.

    Hogy mikor mászol ki belőle,és amit nem támogat már senki,na az 15 ezer,és a gyorstesztet nem fogadják el gyógyult állapot bizonyítására.
    Amúgy járkálj betegen fel-alá.Eddig gyanú esetén a mentőszolgálat végzett tesztet KÉRÉSRE,az már nincs,a háziorvos se.
    Valamennyire felelős ember szemszögéből indultam ki,ha már megtudtam hogy bennem van a ragály.
    Amúgy Magyarország,Budapest XVI. kerület.Kedves kérdésedre.

  111. 123: Nem keveset foglalkoztam a témával, mert munkahelyemen 2 éven át hozzám futottak be COVID pozitív esetek és kontaktusok, én kezeltem, hogy kinek meddig kell karanténban lennie, mikor milyen tesztet várunk el tőlük, hova mehet céges költségre vizsgálatra, mi az elszámolás menete, hol kell fertőtlenítő takarítást/ózonozást rendelni stb. (az állami protokollnál szigorúbb elvárásaink és kontakt kutatásunk volt)
    Szerencsére lezártuk a COVID kríziskezelést, és most már nem kell ezeket intéznem.
    De azért képben vagyok az ügyben, hogy jelenleg itthon kb úgy kezelik most már mint egy influenzát, és a hozzám még mindig befutó esetleges jelzéseknél is alapvetően ehhez hasonlítom a követendő teendőket.

    Ki vár el PCR-t, aki nem fogadja az antigén tesztet jelenleg?
    Nem vagy köteles tesztelni magad ahhoz gyógyultnak minősülj, és a fertőzőképesség elmúlását egyébként se PCR teszttel érdemes vizsgálni. Volt olyan dolgozónk, aki a fertőzése után 1 hónappal is PCR pozitív volt, pedig az összes tünete elmúlt az első hét után, teljesen gyógyult volt.
    Influenza gyanú esetén se igazolják az összes légúti panaszosnál, hogy valóban influenza okozza-e a tüneteit, és ott se kell semmi teszt a tünetmentesség után, hogy a doki kiadja az igazolást, hogy gyógyult vagy.

    Te elolvastad pl a szept 30-án Dr. Müller Cecília által aláírt eljárásrendet?
    Ha már javaslod hogy olvassak utána, nem ártana Neked is megtenni…

  112. 124

    Figyu Avatar.

    Nem fog érdekelni annyira,mást se,mert az ÉN gondom.

    Anyám aug.21 óta a Korányiban van a Budakeszi úton.

    Súlyos beteg,és 3 oltás után megkapta OTT BENT a COVIDot.

    Három hét után produkált negatív tesztet,most visszakerült a hospice osztályra ahol van COVID elkülönítő kb.20 méter a többi szobától.Ezt ki kellett érdemelni hogy 10 nap után nem fertőz.
    Csak hogy TUDD milyen közel a tűzhöz.Kit érdekel mondod TE,78 éves,csak a pénzedet viszi.
    Az osztályon belüli elkülönítő védekezése a zöld bolond ruha,cipőzsák hajháló,és gumikesztyű,ahol UGYANAZOK a nővérek dolgoznak. ( róluk semmi rosszat )azon a húsz méteres folyósón.
    Két emelettel lejjebb a COVID OSZTÁLY UGYAN ABBAN AZ ÉPÜLETBEN.

    Szóval HAGGYÁMÁ.

    Hogy mi az ábra a Coviddal per pillanat az az,hogy két hónapja oda járok heti két-három alkalommal,és amikor itt írtam hogy nem győzik az osztályon, annyi az új MENTŐVEL érkező beteg,a királyi hírek a szennyvízben stagnáló,csökkenő mértékről beszéltek.
    Fejezzük itt be.

  113. 124. Avatar

    Nem a PCR-pozitivitás a lényeg 1 hét után, hanem a CT-érték. 30-as érték felett nem fertőz már.

  114. 124. Avatar
    ” Te elolvastad pl a szept 30-án Dr. Müller Cecília által aláírt eljárásrendet? ”

    Avatar!
    Sotiris Tsiodras, dr. Müller Cecília görög illetékes himnemü megfelelője vagy „hasonmása”

    – Súlyos kudarcot vallottunk.
    Ezzel a mondattal Sotiris Tsiodras bevallja a kormány teljes kudarcát a járvány kezelésében, ami egyértelmű volt abból, hogy polgártársaink ezreit veszítettük el a koronavírus miatt.
    – „Az ideológiában bíztunk, és nem a tudományban” – tette hozzá az ismert fertőző betegségek szakembere, majd hozzátette:
    -„Nem tudom, hogy azért buktunk-e el, mert kikerültem a reflektorfényből, vagy azért, mert mindenki más előjött. Elbuktunk, mert nem bíztunk a tudományban, és bíztunk a dogmáinkban.”

    Nem, Szotirisz bácsi. Nincs bocsánatkérés. És megszúrtad az embereket, és zsebre vágtad annak az ellendijját. Először üljetek le a biróság fapadjára, Koulisszal (a miniszterelnökkel).
    Itt nincs bocsánat, bácsikám!!!
    Megdöbbentő vallomás a mentelmi jog mögött búvó kudarcát bevalló Szotirisz bácsi:
    – „Megbuktunk”
    Ha létezik igazságszolgáltatás akkor azok akik bezsebelték itt az ideje a számonkérésnek!

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΔΩ, ΜΠΑΡΜΠΑ!!!! ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΣΩΤΗΡΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ: “ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ” – ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΤΑ ΤΣΕΠΩΣΑΝ ΤΩΡΑ

    https://www.makeleio.gr/

  115. Az Európai Ügyészség vizsgálatot indított a Pfizer által Von der Leyen közreműködésével vásárolt Covid-19 elleni vakcinák ügyében!
    Megatonnás botrány – Lelepleződik a görög kormány is

    A hivatalosan 2021-ben megalakult Európai Ügyészség egy független uniós szerv, amely az uniós pénzeszközökkel szembeni csalás és minden egyéb, pénzügyi érdekeit sértő bűncselekmény (korrupció, pénzmosás, határokon átnyúló csalás) elleni küzdelemért felelős.

    Ezért felelős a nyomozásért, de a vádemelésért és az ilyen bűncselekmények elkövetőinek bíróság elé állításáért is.

    Röviden, a „vészhelyzet” kifejezést használták, és olyan megállapodásokat kötöttek, amelyek következtében az Európai Államok nemcsak anyagi kárt szenvedtek, hanem polgáraik egészségi állapota is nagy kárt szenvedett.

    /https://www.pronews.gr/ygeia/i-eyropaiki-eisaggelia/

    Vele is véget vetnek? Az Európai Ügyészség VIZSGÁLATA von der Leyen ellen, oltóanyagok vásárlása miatt
    El.gr

  116. 129. L.S
    Ja olvastam én is. Tényleg rajta vannak az ügyön, nézzen utána mindenki. Szorul a hurok. Ez a Laura Codruța Kövesi már amennyi korrupt politikust börtönbe küldött ennél enyhébb ügyekért, Ursulának meg a bandájának van mitől fosnia. Pár hónap s valószínű már nem a háborúról fogunk beszélgetni, mert lessz annál aktuálisabb téma.

  117. 130 – András
    „lessz annál aktuálisabb téma?”
    Lesz bizony. Pl. Ha óránkét hányok, élve maradok-e?

  118. 131. Tibor bá’
    ” “lessz annál aktuálisabb téma?”
    „Lesz bizony. Pl. Ha óránkét hányok, élve maradok-e?”

    Tibor bá’
    Ettől nem nagyon kell aggodni.

    „Ο γέρος θα πάει ή από πέσιμο ή από χέσιμο… ”
    „Az öreg botlástol, vagy fosástol megy ell … ”

    Nálunk azt állítják, hogy a legtöbb idős ember a bélrendszeri betegségek vagy az elesést követő csonttörési problémák miatt hal meg …

  119. 133. Tibor bá’
    „A rádióaktív halálos dózistól az ember legelőször hányni kezd.”

    Tibor bá’
    Nem olyan fórrón eszik azt a kását!!!
    Minden gyümölcs megérésére a megfelelő idő körülmények, feltételek és gondozás szükséges. Csak a megérett gyümölcs pottyan a talajra.

    Apropó!
    Az – 3736-osszeeskuves – témábol ki vagyok tiltva?

  120. 121. Tia
    Nem vettem magamra semmit ?.
    A Természet egyensúlyra törekszik. A vírusok (és baktériumok) feladata az, hogy kordában tartsák a többi élőlény szaporulatát, valamint, hogy a legerősebb, legéletképesebb egyedek maradjanak életben. Namármost az orvostudomány adott a sz@rnak egy nagy pofont. A bolygónk legnagyobb népességrobbanása akkor történt, amikor a modern orvostudományt elvitték Afrikába, ezen felül pedig a nyugati társadalom az orvostudománynak „köszönhetően” teljes gőzzel termeli az életképtelen egyedek és genetikai selejtek tömegét (ne is csodálkozzunk hát azon, hogy hőn szeretett oligarcháink hőn szeretett politikusainkon keresztül a fehér embert lassan, de biztosan „phased out” státuszba hozzák az illegális migráció támogatásával). Most már tudjuk, hogy a Covid-19-et a kedves oligarcháink hozták a nyakunkra, mégpedig azért, mert nem győzték kivárni, hogy a természet végre elvégezze a nagytakarítást ebben a nagy kócerájban, amit mi civilizált társadalomnak nevezünk. Szóval, nincs itt kérem semmi látnivaló! Lehet, hogy nem így van, de én azt gondolom, hogy a jóléti társadalom felszámolásával együtt fog járni az egészségügy összezsugorodása is, ami azt jelenti, hogy Átlag Jóskának nem lesz lehetősége arra, hogy pl. szívbillentyű műtétet végezzenek el rajta, hanem hagyják megdögleni.
    Én biztos vagyok benne, hogy kiváló és lelkiismeretes orvos vagy, csak nem komálom, hogy lehülyézed az embereket úgy, hogy csak kutyaperspektívából látod a világot, szóval nem azért szólítottalak meg, hogy kölcsönösen jól lehülyézzük egymást, hanem azért, mert úgy gondolom, hogy vissza kellene kicsit fognod magad, mert lehet, hogy igazad van, de csak a saját buborékodon belül.

  121. 135. proton – Maradj a sajàt buborékodon belül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük