(3924) Apokalipszis

Tibor bá” szerkesztett fordítása online

Az Apokalipszis hajnala

szerző: Chris Hedges:

89. Útban a 90. felé

Évtizedeken át figyelmeztettek bennünket a globális felmelegedés miatti halálmenetre. Ennek ellenére a globális uralkodó osztály továbbra is a kihalás felé meneteltet minket.

Az elmúlt héten Európa szerte rekordméretű hőhullámok voltak Erdőtüzek pusztítottak Spanyolországban, Portugáliában és Franciaországban. A londoni tűzoltóság legforgalmasabb napját élte át a második világháború óta. Az Egyesült Királyságban most mérték minden idők legmelegebb napját (40,3 °C). Kínában több mint egy tucat városban adták ki a „lehető legmagasabb hőségre vonatkozó figyelmeztetést”. Dél-Kína nagy részén több mint 900 millió ember élt át perzselő hőhullámot, valamint súlyos áradásokat és földcsuszamlásokat. Több tucat ember halt meg. Kínaiak millióit költöztették ki. A gazdasági veszteségek több milliárd jüanra rúgnak.

Az aszályok, amelyek tönkretették a termést, megölték az állatállomány egy részét, és sokakat arra kényszerítettek, hogy elhagyják otthonukat, potenciális éhínséget okoznak Afrika szarván. Az Egyesült Államokban több mint 100 millió ember kapott hőségriasztást a 40°C pontig terjedő hőmérséklet miatt. Az erdőtüzek több ezer hektáron pusztítottak Kaliforniában. Új-Mexikó több mint 73 százaléka „extrém” vagy „súlyos” szárazságtól szenved. A Yosemite Nemzeti Park közelében szombaton több ezer embernek kellett elmenekülnie a gyorsan terjedő bozóttűz elől, és 2000 otthont áramtalanítottak.

Nem mintha nem figyelmeztettek volna minket. Nem mintha hiányoztak volna a tudományos bizonyítékok. Nem mintha nem látnánk a folyamatos ökológiai degenerációt és a fajok kihalását. És mégsem cselekedtünk. Az eredmény tömeges elhalálozás lesz, ami mellett eltörpülnek a fasizmus, a sztálinizmus és a Mao Ce-tung Kínája gyilkos tombolásai.

Erre a kétségbeesett válasz: több szenet elégetni, különösen a földgáz és az olaj árának emelkedése mellett, valamint az atomerőművek élettartamának meghosszabbítása a gazdaság fenntartása és a hűvös levegő előállítása érdekében.

Ez önpusztító válasz. Joe Biden elnök több új olajfúrási engedélyt hagyott jóvá, mint Donald Trump. Amint az áramkimaradások elkezdődnek, a hőhullámok zord áldozatokat követelnek majd. „Az emberiség fele a veszélyzónában él, áradások, aszályok, szélsőséges viharok és erdőtüzek miatt” – mondta António Guterres, az ENSZ főtitkára a július 18-i klímaválság megvitatása céljából 40 ország miniszterének. Ennek ellenére továbbra is tápláljuk a fosszilis tüzelőanyag-függőségünket.” „Van választásunk” – tette hozzá. „Kollektív cselekvés vagy kollektív öngyilkosság.”

Az antropocén kor – az emberiség kora, amely növény- és állatfajok kihalását, valamint a talaj, a levegő és az óceánok szennyezését okozta – felgyorsul. A tengerszint a vártnál háromszor gyorsabban emelkedik. A sarkvidéki jég előre nem látott sebességgel tűnik el. Ha ma megállítjuk a szén-dioxid-kibocsátást (már elértük a 420 ppm-et) a szén-dioxid-koncentráció akkor is 550 ppm-re fog emelkedni az óceánokban felgyülemlett hő miatt. A globális hőmérséklet még a legoptimistább forgatókönyv esetén is legalább egy évszázadig emelkedni fog.

A Föld a legtöbb élet számára barátságtalanná válik. A globális átlaghőmérséklet körülbelül 1,1 Celsius-fokkal emelkedett 1880 óta. Közeledünk a 2 Celsius-fok fordulóponthoz, amikor a bioszféra annyira leromlott lesz, hogy semmi sem menthet meg minket.

Az uralkodó osztály évtizedekig tagadta a klímaválság valóságát, vagy elismerte a válságot, és nem tett semmit. Alva jártunk a katasztrófa felé. Rekord hőhullámok. Szörny aszályok. Változások az esős időben. Csökkenő terméshozam. A sarki jégsapkák és gleccserek olvadása, ami a tengerszint emelkedését eredményezi. Árvíz. Erdőtüzek. Pandémiák. Az ellátási láncok szétesése. Tömeges vándorlások. Terjedő sivatagok. Az óceánok elsavasodása, amely kioltja a tengeri élőlényeket, emberek milliárdjai táplálékforrását.

A visszacsatolások azt fogják okozni, hogy egy környezeti katasztrófa súlyosbít egy másik környezeti katasztrófát. Ez a jövő előhírnöke. A társadalmi kohézió és a jogállamiság szétesik. Az erősen militarizált rendőrséggel ipari nemzeteket éghajlati erődökké alakítják, hogy távol tartsa a menekülteket, és megakadályozza az egyre kétségbeesettebb közvélemény felkelését.

Az uralkodó oligarchák védett területekre vonulnak vissza, ahol hozzáférhetnek olyan szolgáltatásokhoz, beleértve az élelmiszert, a vizet és az orvosi ellátást, amelyet tőlünk meg fonnak tagadni. A szavazás, a lobbizás, a petíciók benyújtása, és a tiltakozás annak érdekében, hogy a globális uralkodó osztályt a klímakatasztrófa kezelésére kényszerítsék, nem bizonyultak hatékonynak,

1900-ban a fosszilis tüzelőanyagok – főleg szén – elégetése mintegy 2 milliárd tonna szén-dioxidot termelt évente. Ez a szám 1950-re háromszorosára emelkedett. Ma ez a szint 20-szor magasabb, mint az 1900-as érték. Az elmúlt 60 évben a CO2-növekedés becslések szerint 100-szor gyorsabb volt, mint amit a Föld tapasztalt az utolsó jégkorszakból való átmenet során.

Amikor legutóbb 4 Celsius-fokkal emelkedett a föld hőmérséklete, a sarki jégsapkák nem léteztek, és a tenger szint több mint 100 méterrel volt magasabb a jelenleginél.

Három matematikai modell létezik a jövőre nézve: az emberi populáció talán 70 százalékának kihalása, majd egy kellemetlen stabilizáció; az emberek és a legtöbb más faj kihalása; az emberi társadalom azonnali és radikális újrakonfigurálása a bioszféra védelme érdekében.

Ez a harmadik forgatókönyv a fosszilis tüzelőanyagok termelésének és fogyasztásának azonnali leállításától, a növényi alapú étrendre való átállástól függ, hogy véget vessünk az állattenyésztési iparnak – amely csaknem olyan jelentős mértékben járul hozzá az üvegházhatású gázok kibocsátásához, mint a fosszilis tüzelőanyag-ipar.

Évtized óta tudjuk, hogy százmillió év szén és kőolaj formájában tárolt napfény hasznosítása milyen hatással lesz az éghajlatra. Guy Stewart Callendar brit mérnök már az 1930-as években azt jelezte, hogy a megnövekedett CO2 felmelegíti a bolygót. Az 1970-es évek végétől az 1980-as évekig olyan cégek tudósai, mint az Exxon és a Shell megállapították, hogy a fosszilis tüzelőanyagok elégetése hozzájárul a globális hőmérséklet emelkedéséhez. „Egyes tudományos csoportok aggodalomra adtak okot amiatt, hogy ha a hatások mérhetőek, előfordulhat, hogy nem visszafordíthatók, és keveset lehet tenni a helyzet rövid távon történő korrigálására” – jegyezte meg az Exxon vezetőségének 1982-ben készült belső tájékoztatója.

Dr. James Hansen, a NASA munkatársa 1988-ban azt mondta az Egyesült Államok Szenátusi meghallgatásán, hogy a CO2 és más gázok felhalmozódása áll a hőemelkedés hátterében. De 1989-re az Exxon, a Shell és más fosszilis tüzelőanyag-vállalatok úgy döntöttek, hogy a fosszilis tüzelőanyagok kitermelésének és felhasználásának jelentős megfékezéséből eredő nyereségük kockázata elfogadhatatlan. Erőteljes lobbi tevékenységbe és hamis kutatások és propagandakampányok finanszírozásába fektettek be, hogy hiteltelenítsék a klíma vészhelyzettel foglalkozó tudományt.

Chris Hedges https://chrishedges.substack.com/

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

291 gondolat erről: „(3924) Apokalipszis

  1. Sokban igaza van a szerzőnek, DE! önámítás lenne az „uralkodó osztály” vagy az elit hibáztatása. Nekem mint kisembernek ugyanúgy kell az olaj, gáz vagy szén a modern életvitelhez. Ezek nélkül nem működik a modern társadalom. Fizikailag n létezik másik, nagy energiasűrűségű energiahordozó ami fenn tudná tartani au ipart, társadalmat. Nem is értem mi ez az uszítás, bűnbak keeresés, ahelyett hogy nyitott szemmel járva észrevenné, hogy nincs más út, az elit is része ennek a társadalomnak, csak nagyobb hasznot húz mint a kisember. Miért kell másokra kennei, uszítani? Ez nem egy IQ bajnok gondolkodás. Ennek mindig rossz vége van.

  2. Nem értek egyet a „nem visszafordítható”, „rövid távon nem korrigálható” kijelentésekkel. Erre volt példa a Covid pandémia, karanténok amikor a fosszilis kibocsátás drámaian visszaesett, a légszennyezettség iszonyatosan csökkenni kezdett. Rövid távon atomenergia. Hosszabb távon megújulók és fatüzelés megfelelő erdőgazdálkodással.

    Nem a mostani fiatalok a felelősek. Apám, öregapám korosztálya ba.tta el az egész rendszerrel és most nem tud a fiatal generáció megfelelő alternatívát kiépíteni a megmaradó idő alatt.

  3. 1 – Minato:
    A nyersolaj- és bányaipar nyereségeiből ki kellett volna építeni a megújuló energia hálózatot. Nem tették, mert könnyebb (és profitálóbb) volt lyukat fúrni és elvezetni a gázt és az olajt. Nehogy már én annyira legyek felelős, mint ők, mert hetente tankoltam. Lehetett volna elektromos autóm 40 évvel ezelőtt. Mért nem volt?

  4. 1.Minato: Az igaz, hogy a cikkben leírt információkhoz hozzáfért a kisember és az elit is, de nem egyforma mértékben! Mindannyian voltunk döntési helyzetben is, de főleg nem egyforma mértékben! Azért nehogy már ugyanannyira legyen felelős a haladási irányért a vezetett meg a vezető!
    A bűnbakkeresés önmagában természetesen haszontan, de jelzi, hogy teljesen haszontalan a sőt káros (életveszélyesen) a jelenlegi elit és társadalmi struktúrák fenntartása.

  5. 3: Tibor bá’:
    Az egyén felelősségét én abban látom, hogy a megújulókhoz alkalmazkodni kellene életvitelben is, de a nyugati ember nem akar alkalmazkodni. Ő a megszokott kényelmét akarja, mert az jár neki.
    Az egy másik dolog, hogy ezt az életvitelt a profittól vezérelve közvetve vagy közvetlenül az uralkodó réteg formálta ilyenné.

  6. 2: Dolfin:
    „Nem a mostani fiatalok a felelősek”
    Minden generáció a maga korában egyformán felelős.
    A mostani fiatalság tüntet felmelegedés miatt, és az ősőket hibáztatja, miközben napi szinten üzemelteti és növeli az energiazabáló f*ngó, böfögő alkalmazásokat okádó értelmetlen iparágat, sőt remekül megél belőle.

  7. 1 Minato, ellenkezőleg!
    A felelősség oroszlánrésze a gigavállalatoké, akik az általad felvázolt gondolattal igyekeznek azt szétteríteni az egész társadalomra. Konkrét adatok vannak arra, hogy ezt a bullshitet tudatosan kidolgozott marketingstratégiával terítik.

    A valóság az, hogy:
    1. A szennyezés 80%-át a termelő vállalatok bocsátják ki, nem a fogyasztók
    2. Az emberek abban a rendszerben működnek, amiben élnek, azt fogyasztják, amire lehetőségük van. Hogy milyen irányba menjenek a dolgok, az mindig is párszáz pozícióban lévő ember dönötésén múlott.

  8. Gyerekek, ne csináljunk itt generációk közti konfliktust! A kisember mindig is csak abban döntött, amiben dönteni hagyták.

    A vezetőinket kell elszámoltatni! Már ha hagyják… Mert arra is lehet számítani, hogy ha nekifognánk, akkor felpörög a dezinformáció, odadobnak néhány gumicsontot, miközben az igazi felelősök tovább lapulnak. Ez történt már az elmúlt évszázadokban is, újra meg újra.

    Úgyhogy – bár fontos az elszámoltatás is – most nem erre pazarolnék sok erőforrást, hanem a megoldáskeresésre. A cikk által emlegetett harmadik forgatókönyv részleteinek a kidolgozására!

  9. 3 Tibor bá’: Igazat adok neked. Az akkori nyereségből és „kánaánból”, el kellett volna kezdeni kiépíteni egy fenntartható jövőt, úgy is maradt volna elég a zsebükben.

    6 Berko: Akkor is megvolt a technológia a kis fogyasztású gépjárművek gyártására, vételére, de mindenki a (nem Magyarországon) a V8-as 20-30 liter / 100 km autót vette mert ingyen van az olaj. Egy 18 lóerős trabant fogyasztott 8-10 litert.
    Lett volna lehetőség leszigetelni a házakat, de nem tették…
    Most már csak a tüneteket próbálják enyhíteni. Minden egyre energiatakarékosabb, kevesebbet fogyaszt, kisebb energiaigényű. Képzeld el, ha nem történik ez meg és még mindig minden autó annyit fogyasztana mint 20-30 éve. Minden monitor (CRT vs LED), számítógép, fényforrás annyit fogyasztana. Nem 560 ppm CO2nél tartanánk hanem már 1000 környékén.

  10. Elnézést. 503 ppm CO2 egyenértéket értük el 2019-ben, azóta nőtt.

  11. 9@: Ez azért „nem van” így! A Trabant 26LE, s nem evett 10 litert, a mai autók túlnyomó többsége ( menő terepjárók ) legalább ennyit eszik, a sok műszaki „csoda ” ellenére, mivel a fejlődést nem a takarékosságra, hanem a teljesítmény fokozására használták fel. Ami még ide tartozik, a korábbi időkben a futásteljesítmény és a az üzemben tartott gépkocsik száma is töredéke volt a mainak, szóval a fejlődés kontra produktív volt. Már valószínűleg mindegy mit csinálunk, ezt már elsz@rtuk.

  12. 9:Dolfin:
    A korábbi generációk energiazabálóbb, de TARTÓS, javítható és főképpen kevesebb termékeket gyártottak és használtak. Mennyivel jobb felülni a modern vívmányoknak és energiatakarékos hülyeségnek és 3-4x annyi szemetet legyártani, használni majd eldobni. Ezek előállításához, szállításához, ártalmatlanításához kibocsátott CO2-t figyelembe véve biztos hogy előreléptünk ?

    Amennyiben van lehetőséged és mindenki dög nagy autóval közlekedik mart azok valljuk be kényelmesebbek és biztonságosabbak is és árban sincs jelentős különbség közöttük vajon hányan választják a kisebb kényelmetlenebb autót a föld jövője miatt ? Gyanítom nem sokan. Külső kényszerítő tényező nélkül az ember csak ilyen gyarló és ez nem generációtól függ.
    Apropó a légi forgalom is csökkent mert a fiatalabb generáció hajlandó volt lemondani a repülésről a bolygó jövője érdekében ugye ?

  13. 13 – berko

    „Apropó a légi forgalom is csökkent mert a fiatalabb generáció hajlandó volt lemondani a repülésről a bolygó jövője érdekében ugye ?”

    Nem kell sem a fiatalokat, sem az idősebbeket szapulni és egy újabb fronton teremteni ellentéteket, hogy aztán ennek majd mások nagyon örüljenek! Enélkül is van elég baj.

    Az elvileg COVID időszakban tiszta égbolt sem volt olyan tiszta. Buta szabályozás? Vagy eleve szándékosan ilyen szabályozás? Ugyan miért? Tényleg annyira környezetvédő az EU vagy csak akkor, ha ezzel a témával rombolni tud az élet más területein?

    https://hu.euronews.com/my-europe/2022/01/06/felhaborodast-okozott-europaban-az-uresen-kozlekedo-repulogepek-ugye

    Itt a kisember igyekezhet úgy, ahogy csak akar és tud, de a hal a fejétől bűzlik!

  14. Nekem volt Trabantom. Csoda, hogy ment. Többet szereltem, mint mentem vele. A mai precízebb technológiával az a motor 2-3 liter benzinnel elmenne. A trabant motor nem is autómotornak készült. Szemétből volt legyártva. Ma, egy korszerű dízelmotor 3,5, 4,5 liter gázolajjal elmegy, lásd pl. a peugeot 1,6-os motorjait.

    A régi, 1,9es peugeot dizelek 4, 5 lityivel elketyegnek, de normális vezetés mellett 3,8-al is beérik.

  15. 14,
    Na,megint kezdünk elszállni a konspirációk világába.
    A városi létforma az ,ami betette a kaput ( kaput) eddig minden civilizáció elött. Sumér,Egyiptom,Maja,Azték,Romai – a busman( vadászó -gyűjtögető) viszont 4o ezer éve változatlanul stabil .

  16. 8:Ábel:
    „Úgyhogy – bár fontos az elszámoltatás is – most nem erre pazarolnék sok erőforrást, hanem a megoldáskeresésre. A cikk által emlegetett harmadik forgatókönyv részleteinek a kidolgozására!”
    Ez a 3. forgatókönyv tök jó, csak nem megvalósítható. A rendszer olyan szinten komplex és csúcsra járatott, hogy bármelyik pilléréhez nyúlsz azonnal magával rántja a többit. A társadalom résztvevői jó esetben is olyan kiutat próbálnak keresni ami a jelen berendezkedést legkevésbé bolygatja. Az is látszik, hogy a jelenlegi berendezkedésen belül nincs megoldás. Vagyis a 3. forgatókönyv megoldhatatlan probléma. Az idő tényezőről nem is beszélve.

    14:Zsolt:
    „Nem kell sem a fiatalokat, sem az idősebbeket szapulni és egy újabb fronton teremteni ellentéteket”
    Erre próbáltam rámutatni magam is Dolfin 2. hozzászólására reagálva. Minden generációnak megvan a maga felelőssége.

  17. Elgondolkozott valaki azon ,hogy miért alkottak tömegpusztitó fegyvereket?
    Mert van tömeg!
    500 parasztra túl drága lenne a hidrogénbomba.

  18. Csodálkozom, hogy vallássérült blogtársaink most nem jöttek elő a jóistennel. Pedig a túlszaporodás valószínűleg az ő műve.

    Komolyabban: Ilyen a világ, akár tetszik, vagy jó nekünk akár nem. Az állatvilágban ahol nincs ragadozó, elszaporodnak a növényevők, ennek következtében el fognak szaporodni a ragadozók, majd kiegyenlítődik a helyzet, amíg az időjárás, vagy más természeti jelenség fel nem borítja az egyensúlyt és kezdődik minden újra. Az univerzum egyszer tágul, majd ha már nem, akkor sűrűsödik. Az ember abban különbözik, hogy van tudata és vannak közöttük, akik tudnak előre is gondolkodni, de a többséget csak a saját élete és a saját önzése vezérli. Volt tudós, aki már 1870 tájékán felhívta a figyelmet a túlszaporodás veszélyére. A múlt század közepén viszont már többen is szóltak erről. Mondanom sem kell, nem sokaknál talált megértésre. A nagy egyházak a mai napig nem szólaltak meg e témában! Pedig nekik legalább 3 milliárd emberre van hatásuk.
    A vadászó, gyűjtögető népek harmóniában élnek a természettel. A civilizált ember pedig kifosztja és tönkreteszi azt.

  19. Egyszer ide írtam a NOAA egyik víz alatti kutatását a tűzgyűrűben.

    Valakit érdekel ott megtalálja.

    Ami OTT felszabadul – CO2 -metán,a víz alatti kitörések során ,az valami botrány.

    Áram lobbi kontra olaj lobbi,kinek mije van.

    A túlnépesedés gond,de az okos lakásokat se én találtam ki,meg az elektromos kaput,se a robotporszívót.

    Szabad energiáról szívesen hallanék,de Tesla elvitte magával.

  20. 19: Kacor

    Besüppedt lövészárkok kiásása szintén kontraproduktív, sehova se visz.

    A kefélést nem kell semelyik kultúrában promótálni.

    „A vadászó, gyűjtögető népek harmóniában élnek a természettel. A civilizált ember pedig kifosztja és tönkreteszi azt.”

    Éppen a „civilizált” és hagyományosan keresztény vallású népeknél csökkent a reprodukciós rátaleginkább…

  21. Az én ifjúkoromban dicséretes volt, ha valaki elment Afrikába életet menteni. Éjjel nappal küldték a segélyeket, hogy a 8-gyerekes anya tudjon enni adni kicsinyeinek.Ezek a kicsinyek felnőttek és most ide menekülnek az éhezés elől. Aztán van olyan barom, aki most azt mondja rám, hogy homofób vagyok, mert nem ölelem keblemre a négereket.

  22. 24 – Ábel:
    Néger csókot csak a cukrászdában szeretem. És nem nézem jó szemmel azt, aki félvéreket csinál. Igen, ebben a témában egyetértek Orbánnal.

  23. 22. – Vaszil –

    Nagyon tévedsz! A vadászó-gyűjtögető népeknél addig nem született meg a következő gyerek, amíg az előző nem érte el a kb. 4. életévét. Így volt ez a bushmanoknál, de a vikingeknél is. Ez teljesen logikus, hiszen nem tudhatott 2 gyereket cipelni és gyűjtögetni egyszerre.

  24. A 2030-as évekre várható a világ teljes összeomlása?
    #https://www.youtube.com/watch?v=g-73kZF7wwc
    Az északi sark valószínű 2030-ig leolvad vagy a közelében lesz így ugye majd jelentős többlethő keletkezik amikor igazán begyorsul a dolog.
    Meg ugye a co2 elvileg késéssel jelenik meg mert még csak a 70-es 90-es évek co2-je érvényesül.Akkor mi lesz majd ha a 2000-es évek után kipöfögött co2 érrvényesül majd?
    Ugye a szenet és olajat is úgy igazából a 2000-es évek után kezdtül el használni nagyon,A beszélgetésben van is erre megdöbbentő adat hogy az utólsó 10-30 évben hogyan ugrott meg a fosszilis felhasználás (exponenciális)

    Szó van az olaj EROEI arányáról is.Elmondja hogy csak az hogy a jelenlegi társadalmunkat hogy fenntartsuk (nem építsük vagy lebontsuk mert az is piszok sok energia) kell ez a napi 100 millió hordó kőolaj+egyéb fosszilisek.
    Tehát ez csak a fenntartás (lásd covis 2 hét leállás nem megengedhető az emberiségnek).Ha nem tartjuk fenn kezt omlani (nézd meg mi lenne 10 év múlva az utak , házak karbantartása nélkül stb…)
    Olyan ez mint amikor van egy nagy kerted és csak hogy lenyírd a füved (szinten tartsd) kell x liter benzin a fűnyíróba.Csak szinten tartasz és az eszi az energiát.
    Hát a fossziliseket nem igazán tudjuk kivezetni sőt még rádurrantunnk a felhasználásra.
    Izgi a helyzet mert még nem látni hogy pontosan mikor borul a rendszer annyi az összetevő.Tehát hogy először mikor jön el a tömeges munkanélküliség ideje pl a klíma>élelmiszerválság miatt.Ugye még csak kóstolgatjuk a drága élelmiszerárakat.
    De most mintha tényleg az látszana hogy hamarabb borulhat a rendszer mint hinnénk 😀

  25. 22 vaszil
    Egy nyugati háztartás 185 – ször több energiát használ fel ,mint egy kolumbiai,hiába van ott hat purdé a családban.
    A balga nép hiedelme lett a belga tévhit : a 49 éves ,szexuálisan a végletekig kimustrált,hatszor száj,mell ,segg műtéten átesett, 66 -szor kikapart plázaringyó az ideális édesanya ,akiben annyi a fogamzásgátló hormon,hogyha kilőnénk a világűrbe megszüntetne minden esélyt az élet megjelenéséhez az egész Univerzumban és buzeráns hajlamú férje ,aki már csak a kocsija motorjának köbcenti fügvényében képes az elégséges sperma kitermelésére- vagy egy 17 éves szűz cigánylány és 2o éves férje ,aki a természet rendje alapján és modján nemzi az új generációt minden nehézség ellenére?!
    Miféle civilizáció az ,ahol elitélik a szaporodást és minden más ,nagyon ártalmas dolgot a sarokba söpörnek ?!

  26. Nálunk pl. a málna a diófa árnyékában van mégis kiégett úgy hogy locsolva volt.Az eper nem volt árnyékban de minden nap locsoltam mégis kiégett.Vannak növények amik nem bírják a meleget és az aszályt és locsolás ellenére is kibuknak.
    Talán a nagy termelőknél azért nem bukik még ki pl az eper mert sok van egy helyre ültetve és más a mikroklíma(locsolják, párásítják) .Pl a szőlő és diófa is bírja a meleget.De pl van hársfa ami egyedül van (nem árnyékolja egymást) annak pl. a levelei már olyanok mint ősszel.
    Lesz egy pont szerintem amikor majd bizonyos fák,növények is tönkremennek.Pl mittudomén szőlő 50 fokban lesül….Úgy néz ki minden növénynél más ez a pont de eljön(mindez csak a szárazság,, hőmérséklet , idő függvénye) Ha a klíma hirtelen melegszik még nyaranta (pl 48 fok aszállyal 2 hónapig) akkor elérhetjük(feltételes mód) ezt a pontot.Talán lesz egy sáv amikor még az ipar megy és lesz munka így még viszonylag jól élünk de lehet lesz egy olyan pont amikor nagyon lecsökken a termés és ezáltal munkahelyek sem leszenk és élelem sem lesz.
    Persze ha úgy nézzük szívás a mostani klíma és élelemhelyzet,de ha benézünk a lidilbe az ajtón akkor még minden van polcok tele egy temékből sincs hiány , teli vásárlókkal ráadásul pl a zöldség gyümölcs még mindig viszonylag olcsó.Mondjuk akinek van 150-200 eft bevétele az nem tud annyi zöldséget, gyümölcsöt venni hogy megegye.
    Szóval majd akkor lesz apokalipszis ha a lidl parkolóban pár autó lesz, 1 pénztáros lesz , pár ember lézeng csak, a termékek nagyrésze eltűnik a polcokról, esetleg csak kenyérért állnak sorban az emberek jegyrendszerben 😀

  27. Mégiscsak kilyukadunk oda, hogy a természetre kellene bízni az egészet és a szent tudományunkat lehúzni a klotyón? 🙂 Nesze neked civilizáció.
    A négernek ne járjon védőoltás, mert túlszaporodik és a fejünkre szarik. Az csak nekünk jár, hogy minél tovább tudjuk halasztani az elkerülhetetlent, hiszen csak egyszer élünk.

  28. Ha nem most, akkor talán jövőre…

    Egyszer csak bejön !

  29. 28 Kalotaszegen 17 évesen még szűzek a cigánylányok? Felénk 15 évesen már gyerekük van.

  30. 21. ötlet
    ” Szabad energiáról szívesen hallanék, de Tesla elvitte magával.”

    Tesla elvitte magával?
    ” ötlet „?!?
    – Ne provokálj engem, mert tudod eddig is eléggé fékeztem magamat.

  31. 32
    Felénk nem hóditott a gyerekpornó,ahogy nálatok.Nyilván ,ezért.

  32. 34. Kalotaszegi

    Itt már a 80-as évek derekától megromlott minden.
    A tróger Kádár és bandája tett arról, hogy csak a pénz és a nyugati élet hajszolása legyen a cél/érték. A bírka magyar meg ette, mint a cukrot.
    Lett GMK-zás, akinek nem annak két műszak, (így a csald, benne a gyerek, férj, feleség) mellőzve, válások tömege (10-ből 7 házasság végződött válással más 1990 körül). Csomó félárva (mozaik családban fenőt) gyerekkel, akik érzelmileg totál labilisak (pl. a gyermekeket ba@atlan anyuka, ba@atlan óvo, tanító és tanárnénik nevelgették, egészséges család és apakép nélkül). Szóval mostanra itt állunk egy magyar roncstársadalommal.

  33. Na szépen elkanyarodtatok a témától.
    Tibor ba’, hogy azt mondod a olaj/gáz csilliárdokból miért nincs mindenhol elektromos autó? Ne röhögtess, mivel töltenéd? Tessék már erre ránézni, igaz 2014-es, de az arányok szvsz ma is hasonlók: https://www.researchgate.net/profile/Gilles-Decan/publication/344206010/figure/fig1/AS:934568370651139@1599829871338/Pie-chart-of-the-global-CO2-emission-contributions-of-different-sectors-in-2014-6.jpg vagy erre:
    https://www.epa.gov/ghgemissions/global-greenhouse-gas-emissions-data vagy https://www.imperial.ac.uk/green-aviation/about-us/challenge/
    Transportation: 14-19%!!!! Ebből a személyszállítás nagyjából 50% , tehát amikor arról beszélünk hogy „elektromos autó” akkor a globális CO2 kibocsátás nagyjából 7%-áról van szó! Arról nem is beszélve hogy az elektromos autó CO2 EROI-ja 10 éves időtáv után kezd javulni a benzineshez képest.
    Sajnos a „kisember” nagyon beszűkülten látja a világot, az elektromos autózás akkor sem csinálna semmit ha holnap az összes benzines és dízelt lecserélnénk azonnal elektromosra, még akkor sem ha a töltés 100%-ban photovoltaic/nuklear árammal történne, mivel 7%-ról van szó!
    Az emberek szeme előtt, at utakon, a garázsban ezt látják, ezért szakítanak nagyot a Tesla meg más elektromos autó gyártók. Sajnos az adatok, a tudomány figyelembe vétele, elemzése nem erőssége a hétköznapi embernek.

  34. Minato: az elektromos autónak rendszerbe foglalva lenne értelme: napenergiával tölteni, és az akkupakkot az elektromos hálózatra kötve visszaszolgáltatni az áram egy részét. Egyénileg is meg lehetne csinálni, szigetüzemben: éjjel, 5-10 kw mínusz nem mennyiség egy autó aksijából, kellő méretezés mellett ez nappal játszva visszatölthető a munkahelyi töltőre csatlakozva, aminek a napelemjei a tetőt borítják…

  35. Mondd csak L.S.

    Ha valakinek köphetnékje van engem szólít meg,amúgy nem.

    Elő a farbával.

    Tesla úgy ment,ahogy jött,közben néhány „hülyeséget” kitalált,egyesek szerint kilopták a szemét „ötletileg”,és valószínű az is hogy valaki rendelkezik a nagy dobással.

  36. 37 Tibor ba’, 38 infos, én az adatok, elemzések és tudomány oldaláról közelítem a témát mindig.
    Abból.kiindulva, hogy a gőzgép feltalálása és a fosszilis energiahordozók használata elterjedt már 100 éve sem lehetett volna ezt a folyamatot megállítani mivel felfoghatatlan mennyiségű érdek, pénz, állás, ember élt már akkor belőle, nem volt sem technológia, sem alternatíva korábban. A jelenlegi Li technológia nyitotta meg az utat a valódi elektromos autózás előtt. Nem akarok megint tucatnyit linkelni, a korábbi NiMh és savas techológia alkalmatlan a súly/energia arány, feltöltési xiklusok, leadható energiamennyiség, töltési áram stb miatt. NEM volt más alternatíva, csak a fosszilis. Vagy maradunk feudalis/rabszolgatartó társadalom, nem maradtunk.
    infos, ez szépen és jól hangzik, a gond az hogy valóban amit javasolsz, csepp a tengerben, olyan sokba kerül egy ilyen rendsze hogy az emberiség mondjuk 10%- (800M) – engedheti meg magának – nagyon optimistán számolva! – , ha minden klappol. Ez az 10%, a transporation 16% -os CO2 arányával számolva, a CO2 kibocsátást nagyjából 1.6%-át fogja majd meg, ami kimutathatatlen egy ekkora randszebe. Nyilván mist nem is számoltam az EROI-val, ha tudod miről beszélek.
    Sajnos amit itt írkáltok annyira elenyésző matematikai értelemben, még a nagyon optimistán nézve is, annyira kevés mintha valami csodát várna mindenki ettől, vagy a lottó 5öst. Egyszerűen nem tudunk mit tenni. Meg kéne szűnnünk létezni, akkor is lezajlana a felmelegedés okozta kihalás nagyjából 500-800 év alatt. Ezen gyorsítunk, de le fog zajlani, elit ide vagy oda, nem ők tehetnek róla.

  37. 39. ötlet
    ” Mondd csak L.S.
    Ha valakinek köphetnékje van engem szólít meg,amúgy nem. Elő a farbával.”

    Nézzük csak a keresőben hany irás van a következő cimmel

    Nikola Tesla:

    – Tesla tekercs
    – Szabad Energia
    – Végtelen Energia
    – Ingyen energia
    – Végtelen Szabad Energia

    Ingyen lett volna az áram az egész Földön: Hát ezért lehetetlenítették el Teslát…
    /https://vilagfigyelo.com/ingyen-lett-volna-az-aram-az-egesz-foldon-hat-ezert-lehetetlenitettek-el-teslat/#docst/

    Tibor bá
    Elő a magenta farbával!
    A többiek is párhuzamosan nyugodtan köphetnek : aluminiumsisak, laposföld, összeesküvés, gyikember, butaság és a többi…

  38. Örülök hogy értetted.

    Amúgy van pár dolog ami nem megy át nálam.( laposföld)

    Tesla más.

  39. @Juhász Zoli-tól az alábbiak (FB-n megtalálható):

    Fáj némának lennem, amikor az emberi butaság mindent elpusztít!
    Pár gondolat és aztán megint elhalkulok (lehet törlöm, így jobb ha mented, vagy kimásolod és úgy osztod meg!). Eleve nem értem, hogy az itt következő sorokat miért én és nem gazdasági szakemberek teszik közzé?
    Olyan mérvű az üzemanyag hiány, hogy a stratégiai tartalékok 25%-át meg kellett nyitni. – Ez nem nagyon érdekli az embereket, mert nem értik. EZ AZ ORSZÁG UTOLSÓ MENTSVÁRAINAK EGYIKE.
    A taxik, mezőgazdasági gépek és a magánszemélyek továbbra is olcsón tankolhatnak. A furgonok, árúszállítók, postások, futárok, ellátócégek, utánpótlásért és logisztikáért – AZAZ A MAGYAR GAZDASÁG VÉRKERINGÉSÉÉRT FELELŐS – járművek nem. – Ez se érdekli az embereket, mert ezt se értik – ETTŐL LESZ MINDEN DRÁGÁBB. A fuvarozók vagy árat emelnek – ÉS EMIATT MINDEN KERESKEDELMI CIKK ÁRA FELMEGY, és/vagy felmondanak több ezer embernek, hogy kigazdálkodják a veszteségeket, hogy túléljék az üzemanyagköltségek 50%-os drágulását. – Persze sokakat ez nem érdekel, hiszen magánemberként még olcsón tankolnak és könnyebb szidni a fuvarozót, vagy a kereskedőt, semmint belegondolni, hogy mindennek mi is az oka?
    Az üzemanyag árának hatósági árát sokan üdvözölték, de ha a piaci árat vesszük alapul, akkor a mostani áremelkedés nem szombaton 11.00 és 12.00 óra között, hanem közel egy év alatt történik meg, ami lehetőséget ad az ésszerű cselekvésre. – Bár ez se érdekel sokakat, mert teljesen észszerűnek tekintik, hogy állami szabályozással próbálják Magyarország alapvető gazdasági folyamatait túlszabályozni, nem foglalkozva azzal, hogy a VILÁG PÉNZÜGYI RENDSZEREIT NEM ÉRDEKLI HAZÁNK SZABÁLYOZÁSI KÖRNYEZETE.
    Napjainkban egyre többször hallani, hogy energiaválság van, de 12 éve 2010-ben a Fidesz állíttatta le a 2800 méter alatti geotermikus vagyon kitermelésének lehetőségét, ők lehetetlenítették el a szélenergia kihasználását és ők végezték ki a biomassza-biogáz energiaellátás lehetőségeit, állították le a panelprogramot, stb. – MA MAGYARORSZÁG ENERGIAFÜGGŐSÉGE A NEGYEDE SEM LENNE, HA EZALATT A 12 ÉV ALATT EZEKET A LEHETŐSÉGEKET KIAKNÁZZÁK.
    Hazánk energiaellátása erősen centralizált, gigantikus csúcserőművekben állítunk elő áramot. Amennyiben decentralizálták volna ezt a rendszert, azaz sok száz kis erőművet üzemeltetnénk (a gázt olcsó villamos energiával helyettesítve) és nem PAKS2-re várnánk már egy évtizede (és várunk még egy évtizedig), akkor ma nem lenne ekkora az energia ára. – Ezzel ma sokan nem foglalkoznak, mert nem értik, hogy a HÁLÓZATI VESZTESÉG 12-18%, AZAZ ENNYIVEL KERÜL TÖBBE.
    Persze most lehet károgni, mutogatni, politikai értékrendeken acsarkodni, de lássuk be, mindezzel – mind a jobb, mind a baloldal – ELKÉSETT. – DE ez sokakat nem érdekel, mert sokkal egyszerűbb politikai vircsaftokban felmorzsolni az erőnket, semmint szembenézni a mocskos ténnyel: – MINDANNYIAN VESZTENI FOGUNK EZEN AZ ÜGYÖN. Kivételt az extra gazdagok és milliós megtakarításokkal rendelkezők képeznek.
    Napjainkban kéne megszületnie a nemzeti egyetértésnek és politikai érdekeken túlmutató összefogásnak, ami megoldásokat, lehetőségeket, alternatívákat mutat és nyújt azoknak a teljesen kétségbeesett MILLIÓKNAK – akiknek fogalma sincs arról, hogy miként gazdálkodják ki a megfizethetetlen élelmiszer és energiaárakat.
    Folytathatnám ezt a cikket, GAZDASÁGI TÉNYEKKEL – csak nincs kinek, mert senki sem akarja érteni, hogy hova vezet ez az út!
    Ezért felesleges.
    Én csak egy libsibolsi, komcsiivadék mocsok (konzervatív liberális amúgy) vagyok, aki 12 évig egyfolytában erről ugatott és napjainkban, amikor bekövetkezik az összeomlás már nem tehetek mást, mint – SOK MILLIÓ EMBERREL EGYÜTT ELSZENVEDEM A KÖVETKEZMÉNYEKET.
    Itt a politikai értékrend, állásfoglalás, mellébeszélés, hit, eszme, ideál már nem segít senkin. Itt csak a komplex, átfogó és segítőkész összefogás az egyetlen járható út, bár félek ezt a folyamatot már nem lehet megállítani. Mindezt alapozom arra, hogy bejelentették, hogy a vállalkozók az adósságaikat rendezhetik dollárban, vagy euróban is, ami a pénzpiacoknak azt sugallja, hogy SE A KORMÁNY, SE A MAGYAR NEMZETI BANK, SE A HAZAI KÖLTSÉGVETÉS NEM HISZ A FORINTBAN, MINT FIZETŐESZKÖZBEN. EZ PEDIG ANNYIT TESZ, HOGY NEM HISZNEK MAGYARORSZÁGBAN SEM, MERT EGY MUNKA ALAPÚ TÁRSADALOMBAN A DOLGOZÓ, AZAZ A DOLGOZÓ PRODUKTUMÁNAK FORINTBAN KIFEJEZETT ÉRTÉKE ADJA AZ ORSZÁG KÉPESSÉGEINEK ALAPJÁT…
    Persze, ha tudás alapú lenne a társadalmunk… Ez másképp nézne ki!

    —————-

    Ezeket a sorokat is félve írom le.
    A komplex megértés miatt egy érdekes példával kezdeném a gondolatsort és bízom benne, hogy a poszt minden eleme így a helyére kerül. (Remélem.)
    Egy példa:
    A takarmányárak elszabadulása miatt a szénatermelők közül sokan úgy gondolták, hogy ideje meggazdagodni és már a tavalyi szénát is csak euróért, vagy kétszeres áron adják.
    Persze most sokan kijelentik, hogy: – A magyar ember ilyen.
    Mindeközben példátlan agrárkatasztrófa van kialakulóban, hiszen több régióban képtelenség az állatállomány ellátása, és minden idők legnagyobb aszálya van Magyarországon.
    És akkor a durva tartalom:
    Mikor kérdezik tőlem, hogy miért nem akarok tüntetni a Kata, vagy a rezsi miatt, miért nem alapítok pártot, vagy mozgalmat, hogy a jó ügy érdekében az embereket megmozdítsam, akkor három válaszom van mindenkinek.
    1. A fenti lehúzásra épül társadalmi jelenség minden szektorban, minden szinten, minden megyében, minden társadalmi rétegben – többségi attitűdként – jelen van. Ez a magyar jellem. Ilyenek vagyunk. Ez a mentalitás alapjaiban öl meg minden emberi kezdeményezést, mert az öncélú létezés, áthatja a mind a magán, mind a civil, mind a politikai szektor egészét.
    2. A hatalom átvételével senki sem a felelősséget keresi, csak az ezzel járó előnyöket. A sok rendszerváltó csoportban az a leginkább közös, hogy fogalmuk sincs arról, hogy például: milyen munka 2024-re, ezerötszáz-kétezer településen, mintegy 20.000 főt – képviselőket és polgármestereket edukálni, felépíteni, mozgatni, lelkesíteni és győzelemre vinni, majd élhető önkormányzati struktúrát üzemeltetni. Mindezt 20 hónap alatt! (Azaz naponta kb. 3 településsel kell meglenni – és az óra tegnap elindult.)
    3. Mindent áthat a szakmai, értékrendi, szociális, politikai, stb. dilettantizmus. Hordószónokok beszélnek közigazgatási normákról, sofőrök adózásról, kozmetikusok egészségügyi rendszerekről (itt kérek elnézést azon sofőröktől, kozmetikusoktól, akik nem így tesznek), miközben a szakmai alapon létrejött, vállalható, értékes, akár több évtizedes tudományos alapokra felépített terveket, a köz eme bájos hozzáállása vagy földbe döngöli, vagy ügyet sem vet rá.
    Pár apró megjegyzés mind emellé:
    Két napja volt egy posztom, amit tizenhatezren osztottak meg (ezt nem fogják annyian). Emiatt most szinte minden tüntetésszervező, vagy politikai csoport már megkeresett… Én pedig annyit mondhatok:
    1. Problémáink nem lokális adózási, energetikai, ellátási gondokban gyökereznek, hanem a globális szerkezeti rendszerek totális összeomlásának az előjelei.
    2. A megoldásokat nem lehet az utcán, ordítva, két cigaretta között előcitálni, mert azok (a megoldások) évtizedek óta megvannak. Tudósok, szakértők, tanult elmék három generációja készítette el, csak ezekre a megoldásokra a társadalom és a politikai elit magasról tesz. (Igen! Te is.)
    3. Nem az lesz a gond, hogy sokba kerül a gáz, vagy a villany és nem is az, hogy ki, mennyiért tankol. Nem az lesz a probléma, hogy a kenyér ára pár héten belül ezer forint felett lesz, vagy, hogy egy sima S.budget tej, ma már 365 Ft (tavaly ilyenkor 210 volt). És az sem probléma, hogy a fizetésünk mennyire alacsony, vagy, hogy mi vagyunk az EU második legszegényebb országa… Ezek nem problémák, ezek rohadt jelek (amiket feladatnak kéne tekinteni)! A probléma az – ezt látod jelenleg – amikor a világ teljes gazdasági üzemrendszere maga alá ereszti a vérét, mert képtelen az ellátóláncokat – azok teljes hosszában és komplexitásában – ellátni, mert a források felett öncélú had-urak, politikusok, vagy szélsőséges fundamentalisták vannak. Jelenleg azzal A LEHETŐSÉGGEL néz szembe az EMBERISÉG, hogy heteken belül NEM LESZ ÉTEL A VILÁG EGY RÉSZÉN, CSAK A STRATÉGIAI TARTALÉKOKBAN. Azok pedig max. 30 napra elegek.
    Utálom azt, amit most leírok, mert már ezerszer elmondtam.
    Az „átlag” ember rossz helyre fokuszál, mert nem érzi mit jelent, és nem is tudja elképzelni, milyen lehet, ha egyik nap van áram, másik nap meg nincs. Képtelen felvetés a fejlett világban, hogy egy WC nem használható, hogy víz nem folyik a csapból, vagy, hogy valaki nem viszi el a szemetedet.
    Olyan kényelmi világot építettünk fel, olyan szükségletek rabjai lettünk, amik megszűnése, összeomlása, hiánya, alapjaiban rombolhatja le az életmódunkat, életvitelünket, és sodorhat minket olyan helyzetbe, amit sokan – teljesen találón – VILÁGVÉGEKÉNT aposztrofálnak.
    Napjainkban teljesen mindegy ki a miniszterelnök, vagy ki a külügyminiszter. Mindegy ki mennyit lopott, lop, vagy tervez ellopni. Teljesen mindegy mit gondol a hazai politika, civil, vagy magánszféra a helyzetről.
    A legborúlátóbb forgatókönyvek epikus következményekkel számolnak az elkövetkező hónapokban és a preventív (megelőző) intézkedések egy jelentős hányadával BAROMIRA ELKÉSTÜNK. (Ha ez megnyugtat, a világon szinte minden ország.)
    Pár dolog, amivel a hatásokat gyengíthetjük (de ki nem védhetjük.)
    1. A fogyasztás drasztikus visszafogása – azaz kaján és alapvető szükségleti cikkeken kívül semmit sem szabadna venni. (Az EU ezt célozta a 15%-os csökkentéssel, csak a mi drága kis hazánk vétózta meg.)
    2. Csak tömegközlekedést szabadna igénybe venni. (Nuku saját kocsi.)
    3. Félre kell tenni a politikai ellentéteket, mert MINDENKI – politikai, etnikai, vallási, erkölcsi, szociális, szexuális, stb. hovatartozás nélkül – érintett. Nincs kivétel. Ős-komcsik, fasiszták, centralisták egyarán bajban vannak. A szupergazdagok és milliomosok is rá fognak idővel jönni, hogy a pénz viszonylagos dolog.
    4. Törekedni kell a békés, ésszerű, szakmai, tudományosan megalapozott megoldások megismerésére és elterjesztésére. (Ez leírva annyira banális, és épp ezért senki sem veszi komolyan.)
    5. El kell mindenkinek fogadni, hogy NINCS véletlen. Az, hogy 12 éven belül beüt két gazdasági világválság, egy világjárvány, majd ezt követően egy európai háborús konfliktus alakult ki, miközben a globális piaci rendszerek meghalnak, nagyon ritka valószínűséggel jöhetnek létre ilyen közel egymáshoz, ha ezek nem JÓSLÓ események. Azaz rá kellene kapcsolni és el kellene kezdeni GONDOLKODNI, TERVEZNI, ÁTALAKÍTANI.
    6. A fenntarthatóság szűken annyit tesz: Minden tettem a következő generációk fejlődését szolgálja. Vajon te, aki ezt olvasod tényleg így cselekszel? Így osztod be az erőforrásokat, nyersanyagokat, hogy a gyerekeidnek is legyen? Mert holnaptól ezt kéne tenned!
    Záró gondolatokként:
    Lehet röhécselni azon, hogy a FÖLD van veszélyben és lehet bagatellizálni az egyéni felelősséget, de ha VÉLETLEN nekem van igazam, akkor ez a vigyor relatíve gyorsan rá fog sokak ajkára fagyni. (Igen, én is szopni fogok.)
    Sok tudós és mérnök – én magam is – azt gondolom, hogy van kiút, van megoldás, van menekülés ebből a tragikus helyzetből. A megoldásnak jelenleg egyetlen akadálya van csak. Maga az ember, az emberiség.
    Véleményem szerint ez a kör bezárult, és ha mákunk van, akkor még 20 évig anyázhatjuk egymást. Ha nincs mákunk, akkor ez „pár hónapon” belül elrendeződik. Magától. És megehetjük egymást a sötét és kietlen városaink rabjaként.
    Úgyhogy nem lépek be egy pártba sem, nem tüntetek, hanem olyan dolgokban veszek részt, olyan rendszerek építésében vállaltam feladatot, amik abban segítenek, hogy legyen még minimum 20 évünk.
    Szerintem ez a jövő, és mindenkit arra biztatok, hogy próbáljon meg a jövőnek, a gyermekeink jövőjének élni, létezni, dolgozni.
    Juhász Zoli

  40. Minato: akkor mondok mást: vagyunk ugyebár 8 milliárdan a Földön, ennek fele beszámítható: ültessünk havonta 4 milliárd fát, havonta mindenki egyet. Számold ki, ez havonta mennyi CO2-t von ki a légkörből… a faültetés EROI-ja minimális…

  41. 45. elesz,

    Kíváncsi vagyok hányan olvasták végig.
    Juhász Zoli szerint még ebből van kiút, szerintem meg nincs.
    Ember ezen már nem tud urrá lenni. Minden egyre rosszabb és rosszabb lesz.

    Úgyhogy lassan eljön (vagy már inkább eljött) az ima ideje. De úgy igazán.

  42. 45. elesz

    Kiváló írás.
    Mi magunk vagyunk a változás akadálya.
    Na majd most lesz változás! Félrelöki az önhitséget, kevélységet.

    47. Gyarmathy

    Egyetértek!
    Persze a legtöbben nem fognak imádkozni! Olyan okosok, hogy tudják az is hiábavaló!
    „Hát nem látom szállni az imát az öreg kaporszakállúhoz, sőt őt sem látom, mert nincs is!”

    Imádkozzon mindenki, de ne előnyökért, hanem megértésért!
    A bűnbánat ideje van.

  43. 45. elesz
    Jó írás. Sok szempontból hasonlóan gondolkodom én is.

    47. Gyarmathy
    Lehet, hogy nincs kiút. Ez azonban nem ment fel minket annak felelőssége alól, hogy azt felkutassuk, és megpróbáljuk megvalósítani. „Mondottam, ember: küzdj és bízva bízzál!”

    Szerintem, nem lehet felülről megoldásokat találni, főleg nem nemzetközi szinten, túl sok erőforrást visz el a marakodás az erőforrásokért. Csírákat lehet elültetni, és azok fejlődését óvni. A környezetünkben magunknak kell megcsinálni a többiekkel együttműködve mindazt, amit a vezetőktől várnak sokan. Ha pedig valami fenntarthatóan működik, akkor arról példát vehetnek mások.

  44. 46 infos: semennyit. A mai növények, erdők és az élővilág jó ideje szén-egyensúlyban van. Amit ezek az erdők kivonnak, az nem kerül a talaj alá, mint éilliókkal ezelőtt, az visszakerül a körforgásaba, mivel másak a baltériumok, ehhez alkalmazkodtak, lebontják,
    egy erdő a mai világban szén-ehyensúlyban van. visszajuttazják. Ezek az erdők fel sem nőnének, kiszáradnánal kiégnének mire bái is történne. Infos, ezek gyerekes ötletek. Próbáld mindig végiggondolni az egészet teljes lontextusában.

  45. 45. elesz

    Jártál valaha az EU Balkánhoz eső részén???
    Kb. Akkora a különbség köztünk és köztük, mint Magyarország és Svájc között. Ha Romániának nem lenne meg Erdély, kb. Bulgáriát hátulról nézné. Csak egy adalék a nem működő magyar rendszerhez. Pl. Romániában az elmúlt 30 évben sem voltak képesek a telekkönyvi rendszert felépíteni és működtetni. Erdélyben van, de ott sem rendezett. A régi Romániában, hát, hagyjuk. A Balkán nagy részén az iskolás gyerekek még fa budiba járnak ki. Lehet ostorozni a magyar rendszert, számos hibája van, de az EU-n belül is vannak tucatnyian akik rosszabbul csinálják. Egyébként nem baj ha az ember kritikát fogalmaz meg az országa működése kapcsán, mert az építő, csak nem kell túlzásokba esni.

  46. 34: Vetíthetsz, ahogy akarsz, de jártunk mi is Kalotaszegen. A cigány ott is cigány. Jellemzően 12-14 évesen alapítanak családot.

  47. Már évbekkel ezelőtt megírtam. A fenntarthatóság akkor szűnt meg, amikor a gyűjtögetésről áttértünk a mezőgazdaságra. Hogy 1750 óta egyre gyorsabban vágtatunk a vég felé az megváltoztathatatlan tény. Ha matematikai pontossággal hajtanán végre azt, amit egyesek javasolnak, akkor kaphatnánk egy extra húsz évet. És?
    Különben azt is megírtam évekkel korábban, hogy a túlélés anyagi alapon fog történni. Akinek van pénze az egy kicsit tovább húzza. Most mindenki csodálkozik, hogy sorra bejönnek az elkerülhetetlen események.

  48. 45 elesz – biztos sok mindenben igaza van, de amilyen dühösen ír, gyanús, hogy az adatokat hasból mondja be, nem pontosak.
    Itt van ez a butaság: „Kivételt az extra gazdagok és milliós megtakarításokkal rendelkezők képeznek.” – mintha a milliós megtakarítás már extra gazdagság lenne! Könyörgöm, egy millió az egy átlagos jövedelemből kéthavi adag! Ez az abszolút minimum, hogy valakinek ne legyen csupasz a segge, hogy ne kelljen minden hónapban attól rettegni, hogy mi van, ha kirúgják, vagy lerobban a kocsi/mosógép/akármi. Ez annyira kevés, hogy ez még csak az alsó-középosztályba belépő. „Szuper gazdagok” LOL!

    ” Itt csak a komplex, átfogó és segítőkész összefogás az egyetlen járható út” – hát öreg, feltaláltad a NER-t! Gratulálok!

    Hogy akinek szénája van, piaci árat kér érte? Üdvözöllek a szabadpiaci kapitalizmusban! Hol éltél az elmúlt harminc évben? Felhívnám a figyelmedet, hogy idei széna gyakorlatilag nincs. Tehát aki szénatermesztésből akar megélni, és van még tavalyi szénája, az kénytelen elkérni az árát, ha nem akar éhen halni. De szerinted ez jellemhiba.
    Jól teszi ez a fazon, hogy nem áll politikusnak. Még egy elborult idióta semmit nem javítana a helyzeten.

    48 Balázs, igazad van!

    46 infos, nyári aszályban fát ültetni? Sok sikert! November a faültetés ideje. Októbertől márciusig még van némi értelme. Nyáron nincs. Esetleg fűzfaágakat dugdoshatsz folyópartra, de kinőnek azok maguktól is, ha nem bolygatják.

    51 – Nem olyan rossz az a fa budi! Ők jó eséllyel simábban fogják átvészelni az összeomlást, mint mi a túlfejlett infrastruktúránkkal.

  49. 45.elesz

    Jó gondolatok.
    Az az igazság hogy még ennek a drága üzemanyagárnak és megemelt rezsinek nem látjuk a hatását.Ahogy írod is nem tudni hogy mikorra gyűrűzik be és milyen súlyos lesz például az élelmiszerhiány globálisan vagy a drágulás.
    A magyar családok egyrészt szembesülnek egy magasabb élelmiszerárral (ami még tovább robbanhat őszre ) , de az üzemanyag miatt egy emelkedő mindennel is , tobvábbá a rezsi is ott van. Sok ismerősömet nem érinti pl a rezsi mert fogysztás alatt vannak, de biztos van akiket érinteni fog. Tahát magasabb élelem, magasabb üzemanyagár, magasabb minden a világ globális élelemtartaléka,ellátása (lesz e gond? ) elég veszélyes elegyet képez.Továbbá nem tudni még higy a németekkel is mi lesz energia tekintetében télen(leáll az ipar egy része ?) és mi lesz hosszútávon? Honnan kapnak energiát? Tényleg majd LNG-znek 😀 Honnan lesz gázfelhazsnálás nélkül műtrágya hosszútávon??
    Meg amúgy is mutatta a tv hogy egész európában aszály van és elvielg kimutatták hogy a talajvíz szintje egész európában csökken. Lehet állandósul majd ez az aszályos időjárás? Lehet most értünk el arra a töréspontra 2020-2022 táján hogy pl. nem lesz széna Európaszerte ?Vagy majd úgy járunk mint Egyiptom pár éve hogy elvielg beszüntette a gabonatermelést mert nem termett meg.Lehet ennek az előestéjén vagyunk európában? Vagy csak 2 szerencsétlen év volt egymás után 😀
    Olan ez mint amikor 20 literes kannából közvetlenül öntögetjük a tűzre a benzint és ha szerencsénk van nem ég vissza a láng a kannáig, de ha nincs szerencsénk akkor visszaég és felrobban a kanna a kezünkben 😀

    Gyerekek ez izgalmasabb hogy mi fog történni mint amikor Mari néni nézi a tévében a rosalinda sorozatot.Izgalmasabb a dolog a legjobb katasztrófafilmnél is. Vajon lesz még egy pár simább évünk vagy úgy esnek ki a tartóoszlopok a gazdaságból hogy a főgerenda ránkszakad? 😀

  50. Ábel, olvasd végig mégegyszer, amit írtam. Minato: egy fa vagy bármilyen növény az átlagos napállandó hány százalékát használja fel saját fejlődésére? Elárulom: 100. A diófáim alatt egyrészt nem nő meg semmi, mert nem kap fényt, másrészt a 40 fokos melegben 30 fok van alattuk. A talaj 14 fokos. Egy fa évente 75 kg co2-tőt köt meg. 4 milliárd fa 300 milliárd kilogramm co2-őt köt meg. Egy fa 30 évig él. Egy fa átlagban gyökerestül 2 tonna, a karógyökere átlagban 10 méterre hatol le a talajba. A talaj nálam 5 méter mélyen sterilnek tekinthető. Kivágáskor a fa ott is marad a többi gyökerével együtt. A tetőm vadszőlővel van befuttatva, ami a napfény 100 százalékát elnyeli melegestül. Az egész udvart belepő lugas hűti az udvart. Tapasztalatból és számítások alapján mondom, hogy nincs igazad. Cáfolj meg és ne minősítgess, mert ez így részedről hiteltelen…

  51. 57. Ja. Elég gáz, hogy az EU ennyire mikromenedzsel. Hogy előre, általánosan és globálisan meghatározza, mikor lehet kaszálni, figyelmen kívül hagyva a helyi és időleges sajátosságokat.

  52. A széna megfizethetetlen kategória. Sok a kupec is, mesterségesen nyomják fel az árat a nyerészkedésük miatt. A többi buta paraszt meg megy utánuk, mert szintén keresni akar. Ráadásul minden drágult nekik is, nem kicsit, nagyon.

    Sorra dobják be az állattartók a törölközöt, én is ezt tervezem.
    Pont amikor hamarossn a legnagyobb szükség lenne az efféle lokális élelemre.
    Ez van. Én azért csinálom, hátha túlélem az (ideit évet biztosan) a szezont ami a jövő kaszálásig tart. Már idén elkezdem ritkítani az állományt.

    Iszonyú árak lesznek, ha nem akkor meg hiányok kicsit késleltetve.
    Ez már öngól.

  53. 59 Azt nem értem, mért nem vágják le az aszálytól tönkrement kukoricát takarmánynak, most, míg még van némi tápanyagtartalma. Teremni már úgyse fog, az állatokat meg meg lehetne vele menteni.

    Az a baj, hogy szét van tagozódva a mezőgazdasági termelés, és nem ugyanazok csinálják a szántóföldi művelést, mint az állattartást, illetve hogy nincsenek szövetkezetek. Akkor lehetne értelmesen kezelni a válságot.

  54. Tesla legnagyobb találmányai „fényes jövőt” ígértek az emberiségnek, amíg a globális elit el nem pusztította azokat.

    Nikola Tesla messze megelőzte korát. Fényes és pozitív jövőt képzelt el az emberiség számára, mivel több száz olyan technológiát szabadalmaztatott és megalkotott, amelyeket korábban senki sem képzelt el, és elképzelni sem mert.

    73 évvel azután, hogy az FBI csaknem KÉT teherautónyi papírt foglalt le a világ egyik leghíresebb feltalálójától, a Szövetségi Nyomozóiroda nyilvánosságra hozta a dokumentumokat . Az információszabadságról szóló törvény révén elérhetővé tett dokumentumokból az is kiderül, hogy Tesla nem 1943. január 7-én halt meg, ahogy korábban hitték, hanem egy nappal később, január 8-án.

    Ebben a cikkben a Tesla hét „elveszett” találmányát tekintjük át, amelyekről sokan nincsenek tisztában.

    https://newspunch.com/teslas-greatest-inventions-promised-bright-future-for-humanity-until-the-global-elite-destroyed-them//

  55. 61 L.S.

    Azt írod, nyilvánosságra hozták Tesla kutatásait, találmányait. Akkor most, mi a gond? Miért nem valósítja meg valaki? Lehet, nem működnek, csak nemműködő álmok? Ha meg működnek, akkor, meg vagyunk mentve! Jön a fenntartható világ kora. Én már nem fogok benne élni, de az unokáim miatt örülök neki. Vsz. hiába.

  56. 55, andrew

    Te gondolkoztál már ellenáramú kiskályha konstrukción ebben a nagy kályhahiányban?
    Olyan, ami műhelybe való?

    59, Balázs

    Ezen a héten Mezőkövesd határában láttam, hogy a kombájn vágja a felsült kukoricatáblát. A kihordócsőből épp csak csordogált a termény!

    Jelenleg Szilvásváradon vagyok, itt azért van szép szálastarmány, mely már csak a Ménesgazdaság rendsodrójára és a bálázójára vár.

    Novemberben 400 ft. alatt volt a rizs ára, most pedig súrolja a 600 ft.-ot. Ideális búzahelyettesítő a rizs.

    Otthon, Debrecen határában már szemügyre vettem 2 hete a kényszeraratott búzakalászt: a szemek kb. 3 mm hosszúak, a búzaszalma pedig fehérre kifakult.

    Az öntözőcsatornák felújítása, a vízmegtartó mezőgazdaság, sekélyművelés, a szürkeszennyvíz tisztítás…stb. tovább már nem halogatható.

    A napelemezés nem a prioritás egy aszálysúlytotta Európában.

    Ukrajna még évekig nem tud Európa éléskamrájaként funkcionálni, így ennek a hiánynak egy részét egy szuperintenzív és öntözött magyar mezőgazdaság pótolhatná…

  57. 62. technomuzsik
    ” Akkor most, mi a gond? Miért nem valósítja meg valaki? ”

    „Joggal mondják, hogy a horvát származású feltaláló olyan ember volt, aki megváltoztatta a világot. De az Elit nem engedi, hogy élvezzük valódi öröksége előnyeit. Az Elitet Tesla és az emberiség pozitív jövőjéről alkotott elképzelése fenyegette.”

    1. Tesla UFO – antigravitációs technológia
    2. Tesla halálsugara

    3. Ingyenes energia és vezeték nélküli áram

    A JP Morgan támogatásával a Tesla sikeresen megépítette és tesztelte a híres Wardenclyffe tornyot.

    A szerkezet egy hatalmas vezeték nélküli energiaátviteli állomás volt, amely a Tesla szerint képes volt vezeték nélküli energiát nagy távolságokra továbbítani.

    A Tesla a Wardenclyffe-tornyot egy hatalmas ingyenes energiaprojekt kezdetének tekintette.

    A Tesla a tornyot nem csak szabad energia továbbítására akarta használni, hanem üzenetek, telefonhívások küldésére is a Földön.

    Maga Tesla kifejtette, a Föld „olyan, mint egy töltött fémgolyó, amely az űrben mozog”, amely hatalmas, gyorsan változó elektrosztatikus erőket hoz létre, amelyek intenzitása a Földtől való távolság négyzetével csökken, akárcsak a gravitáció. Mivel a terjedési irány a földből sugárzik, az úgynevezett gravitációs erő a föld felé irányul.

    Elméletei azon az elképzelésen alapultak, hogy bolygónk képes a jeleket vezetni. Számos különböző torony felhasználásával a Tesla megvalósíthatta volna az ötletet.

    Azonban, ahogy a történelem során megtanultuk, a szabad energia ötletét nem igazán fogadják a nagyvállalatok. Végül is minek adjunk ingyen energiát a tömegeknek, ha a tömegeket nagy fizetésre késztethetjük?

  58. 64 – L.S.

    “Joggal mondják, hogy a horvát származású feltaláló olyan ember volt, aki megváltoztatta a világot. ”

    Nikola Tesla szerb volt, nem horvát.
    Belgrád nemzetközi reptere is az ő nevét viseli.

    A mai Horvátország területén született, de nem volt horvát nemzetiségű.

  59. Igy igaz, Zsolt.
    Belgrádban müködik egy Tesla múzeum is amit érdemes meglátogatni.

  60. Balázs: nagyjából honnét vagy és mennyi széna kéne?

  61. 64. L.S.
    Az energia hatalom. Ezért soha nem lesz ingyenes. A dollár alapja is az olaj, vagyis egységnyi energia.
    Ha ingyen jutna a közember ingyen energiához, nem lehetne manipulálni csesztetni mindenféle áremelésekkel. Gondold el, ha ez kikerül a hatalmat gyakorlók kezéből, mijük marad. Megmondom. A pucér farkuk.
    Éppen ezért a mindenkori államhatlom mindent megtesz, hogy még az olcsóbb energiaforrás használatát is megtiltsa. Lásd, sütőolaj használatával jövedéki adót sértesz. Vagyis bűncselekményt követsz el.
    Képzeld el mi lenne ha a csapról tankolnál.
    Addig amíg a közember számára nem lesz pofon egyszerű az ingyen energia elérése a mindenkori politikai/gazdasági és főleg pénzügyi hatalom mindent el fog követni, hogy a kinyeréshez szükséges technológia (már ha lesz ilyen, mert jelenleg nincs) ne legyen elérhető, csak számukra.

  62. Ez az egész „ingyen energia összeesküvés” szerintem marhaság. Semmi sincs ingyen! A nap a legnagyobb ingyenes forrás. Nem korlátozza senki a használatát. Bárki hozzáférhet. Viszont mint látható, és tapasztalható nincs ingyen. Esetleg a busmanoknak, de nekik eddig is az volt.

  63. 60. Ábel
    63. János
    66. Tibor bá’
    68. Infos

    Köszönöm szépen!
    Nekem van szénám, bár már a télit zabálják. Mindig egy évre előre szoktam beszerezni. Alegjobb lenne 1.5 évre a tartalékok miatt.
    Nagyon jól sikerült venni bálát, de már jelezték, hogy jövőre sokkal drágább lesz.
    Tavaly 6500 volt, idén már 10.000. Ez nagyon olcsónak számít.
    15-20.000 ft-ért mennek most a bálák.

    Árpa tavaly 5000ft/mázsa áron volt, most 13.000 ért vettem.
    Kukoricát tavaly(igaz törtszem) 5600 vettem, most már nem adnak el, visszatartják, 18.000-20.000 forintról beszélnek.

    Ábel! Levágják a kukoricát. Nagyon sok kukoricaszár-bálát láttam erre mifelénk is.

    Én Dombóvártól nem messze lakom. 100 db bálát vettem. Itt Dunántúlon még Istenes volt a helyzet. Azonban az aszály és az energiaárak országosan mindenhol nehezítik a helyzetet, bár kétségkívül az Alföldön a legnehezebb a szállítás miatt. Innen viszik oda is.

    Számtalan egyéb probléma van Pl. nem tudják, hogy hogyan fogják szárítani a kukoricát, ha lesz egyáltalán és kell-e szárítani. ( a 7 szeres gázár miatt). 1-2 hónapot kell várni alkatrészre, egy aratás közepén ha szétszakad valami, akkor gond van.

    Kukoricaszárral lehet etetni, kukoricával nem annyira, mert a kérődző állatoknak muszáj alapvetően rostot enniük.
    És vannak akik ebben a helyzetben is azon sopánkodnak, hogy rosszabb bálát olcsóbban adták el, mert azt többért is el lehetett volna adni, hiszen nagy a hiány. A bálába meg úgyse néznek bele. Örülnek ha kapnak.
    Még egy közösségeken belül is.
    A hülyéje annyira a pénzre megy rá, hogy észre sem veszi, hogy magával is kib@szik.
    Ez nagyon elszomorító! Nagyon el vagyok keseredve, hogy ennyi idő után is itt tartunk szellemi értelemben. Aztán vannak akik a bajban felajánlják a területüket legeltetés céljából bajba jutott gazdáknak. Főleg fás részek jöhetnek szóba, mivel a legelők mindenhol kiégtek.
    Most erős szétválasztó időszak van.
    Aki beleragad a régibe annak nagyon nehéz lesz.
    A fizikai szinten persze mindenkinek az lesz.

  64. 64 A tornyokkal való jeltovábbítást több, mint száz éve használjuk. Nemhogy nem veszett el, továbbfejlesztették. Szerinted a G5 micsoda?
    https://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%A1di%C3%B3z%C3%A1s

    Teljesítményt is lehet vezeték nélkül továbbítani, nyilván egyrészt nincs az se ingyen, valahonnan bele kell azt is táplálni. Másrészt ezt is használjuk, gondolj csak a vezeték nélküli telefontöltőkre, vagy az indukciós tűzhelyre.

    Amúgy szerintem baromira nem jó ötlet, már ez a sok adattovábbításra szolgáló (kisteljesítményű) elektromágneses jel se tudjuk, hogy mit tesz a biológiai lényekkel, amik mi is vagyunk, de onnantól kezdve, hogy a nagy teljesítményt belerakod az elektromágneses térbe, azt megkapod Te is, és mindenki más is, aki nem kérte. Az egy dolog, hogy első ránézésre nem fő meg a húsunk tőle ( ha csak nem a mikrosütő frekvenciáján sugárzunk), de jót biztos nem tesz senkinek.

  65. János nem ismerem ezt a kályhatípust. Ha lesz időm olvasok róla .Olyan jó ez?

    A szántőföldi locsolás szerintem nem működik.
    1. Nézzünk meg egy kisebb települést van mondjuk körülötte 5-10 ezer hektár szántó
    Hány kutat kellene fúrni csak Magyarországon?10-100ezer?
    Egy ilyen gerinces locsoló mennyibe kerül ma? 10-20-50 millió? És mennyit locsol be? pár hektár.Ezt mozgatni nem olyan mint a slagot arrébbhúzni , több ezer kg-os szerkezetek ami max nagy földeken a jó ahol sík a terep és a gazdának ehgybe vana földje.De soknak van itt is 5 hektár amott is….Ez nem megy,
    Ráadásul melyik gazdának van plusz több minimum 10 milliók de inkább 100 milliók megvenni a szerkezetet? Mennyi új nagyteljesítményű szivattyú kellene csak Mo-ra?Több százezer?

    Ezek a szivattyúk mennyit fogyasztanak?Én tudom amikor a 800 wattos szivattyúval locsolok hogy aszályban meglocsolok 20 bokor tüköt és fél órát megy a szivattyú, másnapra száraz.Millió hektárokat locsolni? Szerintem kb. annyi plusz energia kellene
    mint magyaroszág összes üzemanyagfogyasztása most.Vagy egy paks 2…

    A másik kérdés hogy van e talajvíz annyi?Egy kistelepülés 10 ezer hektárjára még ka kiépülne egy ilyen több milliárdos beruházás(és ez csak egy kistelepülés határa) mennyi vízet kellene felszívni?

    Láttam kukoricát felénk.Locsolta a manusz nagy vastag csövekkel de ahogy láttam nem lett belőle semmi.Én úgy látom hogy ha bejön egy nagy meleg és még nincs szára a növénynek akkor locsolhatja az ember orrba szájba , valami miatt nem minden esetben nől meg.Egy eső teljesen más mikroklímát ad.Egy locsolásnál 2 óramúlva száraz a aföld teteje és veri a hőt a palántára (mintha 45 fokban napoznék ) és semmi nem lesz belőle.

    6 fóliára nyáron majdnem éjjel nappal megy a szivattyú ismerősnek úgy hogy a parikának már van szára és fólia alatt van (tehát a kipárolgás kisebb) .Több millió hektárnál locsolni? főleg hogy kánikula esetén a kipárolgás óriási.Mire belocsolná az 1 hektárt kezdheti is előlről és hol lesz a maradék 500 hektár belocsolva?

    A locsolás működik pl.1-2 hektáron aki pl répát termeszt , az ok. Vagy a sivatagban is van pár darab ilyene kör.Nemtudom van e vagy 10 ezer ilyen kör alakú locsoló szar .De sokszor ez is kirakatbábú de tömegesen nem működtethető.Ráadásul ott is hamar kimerül a talajvíz.És országos szinten ott sem építettek ki ilyet brutál költség és energia lenne, ez olyan mint az akkus autók.Nem oldják meg a problémát.Itt sem oldja meg párezer ilyen sivatagi körlocsolós szir szar, inkább érdekességnek jó.
    Ráadásul egész euróbában locsolni az összes földet az meg extra giga beruházás lenne giga energiaigénnyel.Szóval szerintem ez zsákutca.
    Ja van egy nagy gerinces locsoló a határunkban a folyó mellett.Nemtudom kb. 5 hektár kukoricát locsol.Ráadáásul szerintem pénzpancsolás az egész >>EU-s pályázaton nyerte szerintem meg kap rá támogatást, amúgy nulla az egész tömegesen nem működtethető.

    Amúgy egyik ismerős is aki káposztát trrmel meg zöldségeket mondta hogy kiába locsolt nem lett semmi idén.
    Lehet borúsan látom de van kertünk és tudom mit jelent a locsolás egy ilyen viszonylag kis területen is.

  66. 69. Bendegúz
    ” Ha ingyen jutna a közember ingyen energiához, nem lehetne manipulálni csesztetni mindenféle áremelésekkel. Gondold el, ha ez kikerül a hatalmat gyakorlók kezéből, mijük marad. Megmondom. A pucér farkuk.”

    +1

    ” Éppen ezért a mindenkori államhatlom mindent megtesz, hogy még az olcsóbb energiaforrás használatát is megtiltsa. ”

    ” a mindenkori államhatlom ” ?
    Erre mérget nem vennék!

    A piramisok szerintem szerte a Földünkön egy magasabb civilizáció maradványai. Ezek a görög nyelv szerint :
    ΠΥΡΑΜΙΣ: ΠΥΡ = ΦΛΟΓΑ = ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΑΜΙΣ = ΔΟΧΕΙΟ = ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ

    PIRAMIS: TŰZ = LÁNG = ENERGIA – AMIS = TARTÁLY = TÁROLÓHELY

    A piramis az egyetemes energia adója és vevője.

    Én nem lennék annyira biztos abban, hogy egy fejlettebb civilizációban az államhatalom mindent megtesz, hogy még az olcsóbb energiaforrás használatát is megtiltsa.

  67. 73. Andrew: fogsz egy 60 literes, ép fóliazsákot, teszel bele vizet, bekötöd száját és odateszed a tök töve mellé. Egy vékony tűvel kiszúrod az alját, és megoldottad a tök öntözését egy hétre…

    Van olyan környezetbarát olcsó anyag, ami száraz térfogatának többszörösét képes vízből tárolni. Hidrogélnek hívják, de van más is. Ha ezt beszántják, nem kell öntözni. Több hónapig raktározza a nedvességet, és áthidalja a száraz időszakokat. Én puffasztott agyaghoz jutottam hozzá, szárazon 4 mm-frakcióban vakolatként falat hőszigetelni használtam, nagyobb frakcióban elástam a diófáim köré. Idén egyszer öntöztem, azt is kényszerből, a szürkevizet isszák a diófáim.

    Faöntözésre szintén használható a fóliazsákos megoldás, de nálam a paradicsom, paprika egy része is így van öntözve.

    Csak és kizárólag a csepegtető öntözésnek van értelme, annak is csak éjjel, mert a kiöntözött víznek a fele, 3/4-e párolgási veszteség.

  68. 63: János, 73:Andrew:
    Nagyüzemi öntözés nem megoldás. Már csak a méretei miatt sem.
    #https://24.hu/tudomany/2022/08/05/alfold-aszaly-szarazsagturo-noveny-talaj-talajviz/

    75:Infos:
    Plusz 1 a csöpögtető öntözésnek és ne feledkezzünk meg a talajtakarásról sem.

  69. 76. Így igaz! A csepegtető öntözés hatékony. Zöldségnél, gyümölcsfánál alkalmazzák is.

    Ha 80%-al csökkentenénk az állatállományt (és a húsfogyasztást), a szántóföldek harmadát el lehetne engedni. A maradékból meg minél többet átállítani zöldségre, gyümölcsre, azt lehet normálisan öntözni.

    Egészségesebb is lesz kevesebb gabonát, helyette zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani.

    Az ártereket adjuk vissza a folyóknak, és legyen még több tavunk! Abból lesz hal, és lehet öntözni.

  70. 73. andrew
    ” A szántőföldi locsolás szerintem nem működik.”

    75. infos
    ” Van olyan környezetbarát olcsó anyag, ami száraz térfogatának többszörösét képes vízből tárolni. Hidrogélnek hívják, de van más is. ”

    Zeolitok a mezőgazdaságban

    ” A porózusos szerkezetük folytán javítják az erősen kötött talajok levegő- és víz-átjárhatóságát is. Mivel képesek felszívni a súlyuk 55%-ának megfelelő vízmennyiséget, és a nedvességet lassan engedik ki, így megakadályozzák a gyökerek rothadását és az aszályok idején is képesek nedvességet biztosítani a növényeknek. ”

    Mennyi vizet képes felszívni a zeolit?

    A tudósok azt találták, hogy a zeolit ​​granulátum tömegük akár 50 százalékát is képes felszívni folyadékban, az alumínium- és szilícium-dioxid atomokból álló egyedi, szivacsszerű váz miatt. Becslések szerint a zeolit ​​akár 35 százalékkal is csökkenti az öntözéshez szükséges víz mennyiségét (KMI Zeolite Inc., 2013).

  71. 76 berko
    Azt a pár bokor tököt belocsolom.Nincs időm zsákot keresni ami nem lyukas , ráadásul azokat is tele kell engedni amíg megvárod még telemegy ugyanannyi idő ,bekötni,hogy ne dőljön fel stb… de értem mint mondasz, csináltam fa esetében.

    Ennyike , ha tartósan aszályos időszak jön be és még durvul is a hőmérséklet és az aszály hossza akkor annyi.Pár fok plusz esetében (mondjuk lesz 45-50 fok) a párolgás és a talaj hővisszaverése jelentős.
    Egy egész országot nem lehet locsolni (búza ,kukorica stb….) Ennyi volt 😀 Majd meg látjuk mit dob a gép a következő években 😀

    77.
    „Az ártereket adjuk vissza a folyóknak, és legyen még több tavunk! Abból lesz hal, és lehet öntözni.”
    Nem vagyok szakember lehet segítene egy picit ,de más éghajlat van mint 50 éve.Szerintem aszályos időben az is kiszárad mint a szar.Anyám mondta hogy felénk is tele voltak az árkok régen vízel meg a zagyva is feljött mamámék kerjébe (több 100 méterről) Hát a franc tudja miért jött fel akkor és miért volt annyi víz.Szerintem ha megcsinálnák a folyók vízszabályzását akkor is hamar elpárologna a víz ilyen melegekben mert ez nem olyan mint régen.Max . kicsit segítene.

  72. Kétségtelen, őrült vízmennyiségeket el lehet locsolni, ezt most élőben tapasztalom, szerencsére a kutam kimeríthetetlen, minden nap végiglocsolom a kertet, a vízigényes növényeket, paprikát, paradicsomot, uborkát, padlizsán föld vályúban termesztem, amit minden locsoláskor elárasztok.
    Egy nap múlva csontszáraz a föld felszíne, mintha nem is locsoltam volna, persze lejjebb azért nedves a talaj.
    A mellettünk lévő kukoricaföldön ma megjelent egy kombájn, meg egy traktor kocsival, és ledarálták az egész táblát, nem tudom mire jó, tele van csörgő száraz levelekkel.
    Nem tudom, a mediterrán országokban hogy oldják meg, pedig fejlett mezőgazdaságuk van.
    Nekünk is meg kell tanulni az ottani módszereket, ha így megy tovább…

  73. 79 Azért a tavaszi olvadáskor rendszerint még mindig van elég víz a folyóinkban, ezt kell megfogni és eltárolni. Ehhez kellenek az árterek, és ilyenkor kellene elárasztani lehetőleg az egész Alföldet.

    A másik fele a dolognak, hogy nem szántani, tárcsázni kéne, mert akkor elpárolog a talajnedvesség, hanem folyamatosan takarni a talajt növénymaradvánnyal, mulcsozni. Ez kiskertben kiválóan megoldható, és nagyon sok vizet megfog, de szántóföldi gazdálkodást is át lehet állítani no till-re. Amerikában kidolgozták alaposan, miután rájöttek, hogy a szántással sivatagot csinálnak a prériből.

  74. 74. L.S.

    „Egyetemes adója és vevője”.

    Erre sok minden egyéb is utal.
    A piramisok lefele is piramisok és ez az oktaéder (formája miatt is) a téridővel jobban rezonál, innen is nyeri az energiáját( egyébként mint minden ami a téridőben van).
    Állítólagosan egy nagyon fejlett kultúra volt és egy bolygó keringési pályáját módosították ezekkel a hatalmas és a Földet behálozó építményekkel. Állítólag a katasztrófát nem sikerült elkerülniük, de így is fényévekkel jártak előttünk.

    A lineáris fejlődési feltételezésekbe persze nem illeszkedik, de az ezzel a feltételezésekkel szembemenő tényszerű anomáliákra semmiféle magyarázatot nem tudnak adni.

    Aki pedig azt gondolja, hogy minden civilizált államhatalom a mindenkori nép erdekeivel szemben csak a saját érdekeit helyezi előtérbe, az nem tudja elképzelni, hogy milyen fokozatai lehetnek a civilizáltságnak. És persze szintén a hagyományos lineáris majomból ember típusú képzelgéseknek hisz.
    A probléma pici, épp csak annyi, hogy rengeteg tény mutat rá ezen elképzelés életképtelenségére.
    Kb. hogy csalafinta diákok kitaposnak egy éjjel egy 430 méter átmérőjű 650 db matematikai pontosságú körböl álló mintát úgy, hogy egy lábnyomot sem találnak a meghajlott, nem megtört! búzaszál alatt. Mindezt a földön, mivel ez csak egy bizonyos magasságból áttekinthető egyáltalán. De nem, mert gabonakörök és idegen lények nincsenek. Aztán meg honnan tudná, hogy egy nála fejlettebb mire képes? Butasaggal párosuló önhitség, csak a szokásos.
    Vagy azt mégis hogyan csináltak, hogy egy bronzvésővel vésnek gránitot, esetleg, hogy 20 tonnás köveket húznak fel a piramisok tetejéi temetkezési célból, amikor a temetési szertartásokat bizonyítottan a Fáraók völgyében bonyolították.

    Nem tisztességesebb lenne azt mondani, hogy fogalmuk sincsen.
    Ehelyett minden kisgyereknek tömik a fejébe a sületlenséget, aztan látjuk mi lesz az eredménye!
    Nyitott gobdolkodásra való képtelenség a berögzült hibás! dogmák miatt.

  75. 82: Balázs:
    „A piramisok lefele is piramisok és ez az oktaéder (formája miatt is) a téridővel jobban rezonál, innen is nyeri az energiáját( egyébként mint minden ami a téridőben van).
    Állítólagosan egy nagyon fejlett kultúra volt és egy bolygó keringési pályáját módosították ezekkel a hatalmas és a Földet behálozó építményekkel. Állítólag a katasztrófát nem sikerült elkerülniük, de így is fényévekkel jártak előttünk.”
    – ÁLLÍTÓLAG… de nagyon cool volt olvasni az „értelmes emberek vitafórumán”! 🙂
    1. (indítsd el!)
    https://www.youtube.com/watch?v=2sN8mSNzAjk
    2. (közben olvasd végig!)
    https://index.hu/tudomany/til/2022/07/31/piramisok-daniken-egyiptom-rez-arzen/

    81: Ábel:
    Így van! Az iskolákban is oktatjuk már, bár nem nemzeti tananyag:
    https://www.youtube.com/watch?v=uHcJO88tX5E

  76. 82: Balázs:
    „A piramisok lefele is piramisok és ez az oktaéder (formája miatt is) a téridővel jobban rezonál, innen is nyeri az energiáját( egyébként mint minden ami a téridőben van).
    Állítólagosan egy nagyon fejlett kultúra volt és egy bolygó keringési pályáját módosították ezekkel a hatalmas és a Földet behálozó építményekkel. Állítólag a katasztrófát nem sikerült elkerülniük, de így is fényévekkel jártak előttünk.”
    – ÁLLÍTÓLAG… de nagyon cool volt olvasni az „értelmes emberek vitafórumán”! 🙂
    1. (indítsd el, hallgasd a 2,10. percig!)
    #https://www.youtube.com/watch?v=2sN8mSNzAjk
    2. (közben olvasd végig!)
    #https://index.hu/tudomany/til/2022/07/31/piramisok-daniken-egyiptom-rez-arzen/

    81: Ábel:
    Így van! Az iskolákban is oktatjuk már, bár nem nemzeti tananyag:
    #https://www.youtube.com/watch?v=uHcJO88tX5E
    #https://www.youtube.com/watch?v=m5ZzMWQtA30

  77. 82. Balázs
    ” A probléma pici, épp csak annyi, hogy rengeteg tény mutat rá ezen elképzelés életképtelenségére.
    Kb. hogy csalafinta diákok kitaposnak egy éjjel egy 430 méter átmérőjű 650 db matematikai pontosságú körböl álló mintát úgy, hogy egy lábnyomot sem találnak a meghajlott, nem megtört! búzaszál alatt…
    Nyitott gobdolkodásra való képtelenség a berögzült hibás! dogmák miatt.”

    TOP 12 ANOMÁLIA A HITELES GABONAKÖRÖKNÉL:

    Tizenkét gabonakör-anomália, amiket keresni kell az igazi gabonakörök azonosításához. Konkrét példákkal RÉSZLETESEN KIFEJTVE A VIDEÓBAN:

    -csírázási vagy rügyezési rendellenességek

    -megnyúlt bütykök (más szóval szárcsomók vagy nóduszok)

    -gőzüregesedés (más szóval kifújási lyukak vagy felrobbanó nóduszok)

    -eltűnő magok

    -hőlenyomatok

    -elpusztult, de teljesen épen maradt legyek, csigák

    -különleges anyagok jelenléte

    -árnyékalakzatok

    -mágneses mező torzulások – HA SEMMI MÁS, EZ AZ EGYETLEN, AMI GARANTÁLTAN MEGVAN A HITELES (NEM-EMBERI) GABONAKÖRÖKNÉL

    -időeltorzulás

    -ideiglenesen elromló műszerek, elektromos és mechanikus eszközök

    -a gabona elfekvésének módja, a rétegezés, szövés-fonás összetettsége

    /https://exopolitikamo.wordpress.com/2020/09/11/a-gabonakorok-vegso-termeszetfeletti-igazsaga//

  78. 69. Bendegúz
    „… a mindenkori államhatalom mindent megtesz, hogy még az olcsóbb energiaforrás használatát is megtiltsa.”

    A világ urai mondják azt, hogy uralják a bolygó gazdasági és politikai rendszerét és azt is, hogy az emberiség többsége, nem kívánatos lény lett a bolygón!!

    /https://www.napitema.com/2022/08/a-vilag-urai-mondjak-azt-hogy-uraljak.html?fbclid=IwAR2mtIAwUhV79dgHEX_VD_dy25EqorqUtIpv0bcmZjastxvc7-D9xUhjtx4/

  79. 85: L.S.:
    No, akkor van remény!
    /https://www.portfolio.hu/global/20220707/felrobbantottak-az-amerikai-stonehenge-t-554795#
    🙂

    Azt mondd meg, ha ezt már 1980 óta tudjuk/tudják/akarják, miért csak mostanában, a 2020-as években érzékelhetők a hatásai?
    /https://telex.hu/eszkombajn/2022/07/08/georgia-guidestones-hatterhatalom-szelsojobb

    Ugye, mennyivel jobb érzés valamire, vagy valakire ráfogni, ha elszartunk valamit, mintsem beismerjük, hogy a majomgondolkodás és a majomszeretet, mindannyiunk rövidlátása és az utolsó pillanatig jelen lévő egyéni haszonszerzési kényszere hozta el ezt a „kegyetlen” és rossz világot, nem az illuminátus!
    ————————————————–
    Hihetetlen, tényleg már-már csodálatra méltó, hogy bármilyen baromságban hozni tudod pillanatok alatt az áltudományos, de tudományos alapossággal megegyező, meggyőző erejű propagandát! Hajmeresztő, ahogy a 84-ben is előadod…

  80. 83. Horváth Csongor

    Ez nagyon gyenge cikk. Én nem mészkő vésést írtam egyébként, hanem gránitot. Ugyanis század milliméternyi pontosságú, minden sarkában pontosan derékszögű”gránitkádakat” találtak több helyen is.
    Érdekes lenne akármilyen bronz, vagy erősített rézvésővel a belső sarkát kézzel kivésni.
    Azt megnézném,

    Akárcsak ahogy ezeket kitapossák, vagy egyáltalán valahogy a földre lépés nélkül megcsinálják, kb. 1 óra alatt.
    Ja és véletlenül ezek az ábrák véletlenül jelentenek is valamit,

    Talán az értelmes embereknek el kéne legalább gondolkodni, hogy egy ilyen(lentebb) hogyan kivitelezhető.
    Azért ezt idézem, mert jól mutat 4 bonyolult képet és érdekes.

    https://www.idokep.hu/hirek/gabonakorok-es-gombvillamok

  81. 88. Balázs: első szakmám kőfaragó. El se hinnéd, milyen egyszerű szerszámokkal és módszerekkel milyen csodálatos dolgokat csináltak a mesterek. Ezért voltak szabadok. Szabad kőművesek.

  82. Re:89 infos
    Lehet hogy kézzel és egy jó acélszerszámmal könnyebben ment a munka, de amit Balázs ír, hogy rézvésővel gránitot faragták, az némileg problémásabb.
    Puma punku-i kőfaragások erre tökéletes példák, de Göbekli Tepe-i romok a maguk szerény 12000 éves korával is a lineáris fejlődés történet mesébe szépen beleköpnek.

  83. 88.Balázs
    ” Érdekes lenne akármilyen bronz, vagy erősített rézvésővel a belső sarkát kézzel kivésni.
    Azt megnézném,”

    Azt megnézném hogyan fúrták bronz fúróval a Sziriuszt célzó furatokat a gránittömegekben.

  84. 87. Tibor bá’
    ” L.S. egy gyöngyszem. Ha nem lenne ki kellene találni.”

    Tibor bá’-nak egy „gyöngyszem” mert talán vitát kavarok és igy érdekesebbé teszem hónlapját.
    Másokat meg nagyon is zavarok mert elróntom a világképüket, veszélyeztetem érdekeiket s.t.b.

    Vannak azonban olyan blogtársak is akik nyitott szemmel járnak és kiváncsian figyelnek mindenre és tanulni szeretnének nemcsak a szajha médiátol, hanem az alternativ hirekből.

    Ezeknek a blogtársaknak szeretném az érem másik -elrejtett – oldalát felfedni. Hogy ezután mit hisznek és kikben hisznek saját eszük van döntsék ell saját maguk.
    A kötelező tananyagot a vizsgáztató tanár úr szintjét már régen elhagytuk.

  85. 88 Balázs
    Akkor a q. anyjukat azoknak a földönkívülieknek!
    Ha már mondani akarnak nekünk valamit, akkor ne a gabonatábláinkat használják üzenőfalnak mindenféle rejtélyes hieroglifákkal!
    Álljanak már elő a farbával, mit akarnak tőlünk, mert ebből egy kukkot sem értünk… 🙂
    Hát még nem vették ezt észre eddig?
    Ilyen nehezen esik le nekik a tantusz?

  86. 92: L.S.:
    Iskolapéldája vagy az ábrándozónak, aki nem a saját erejéből kívánja elérni sosem létezett célját. De nem ez a baj, hanem az, amikor komolyan vesznek, mert az bizony komoly társadalmi veszélyt is hordoz, és sajnálatomra ezt Tiborbá sem veszi kellően komolyan. Talán azért, mert neki már biztosan nem jelent semmit, ha a jövőben az „L.S. szindróma” hatalmat kap. Remélem, legalább a Szíriuszon már felfigyeltek rád és még időben cselekednek, mondjuk elvisznek a kötelező tananyagon túli világukba! Igazán megérdemelnéd.

  87. Manapság a gránitot nagyrészt gyémánt vágószerszámmal vágják. A vídiavésők RÉZZEL vannak belefoglalva az acél nyélbe. Bronzzal, rézzel nem lehet követ vésni, vágni, vulkanikus üveg törmelékkel, egy kis ragasztóval (pl. Vízüveg) egy bronz lappal, meg egy fából készült himbával bármit el lehet vágni. A lukfúrás titkát is elárulhatom: vulkanikus üveg, más néven obszidián porral is csinálták, a technológia a mai napig nagyban hasonló…

    Ha fából csinálok egy kalapácsot, az funkciójában mennyit tér el egy acél kalapácstól? Primitívebb? Ha házilag tudok csiszolópapírt, fenőkövet csinálni, az attól, hogy más nem tud ilyet, ufós technológia?

    Ceruzával ki lehet fúrni az üveget, ha a hegyére szórsz kvarchomokot, ufós technológia?

    96: HCs: Nincs mit!

  88. 95: Infos:
    Köszönet a valós műhelytitkok megosztásáért!

  89. Re:93 Hubab
    Gabona táblák jelentős része térgeometria, téridő fizika, szóval aki szeret kutatni, és nem dogmatikus, az talál megoldást is(átmegy a tanítás).

  90. Ükapàmnak volt mészkőbányája. 4 emberrel dolgozott, naponta (!) 10 szekér mészkő táblát hordtak Budapestre. Daru, elektromosság, gázolaj nélkül. Legjobban a NAPSZEMÜVEG hiányzott az öregnek. Öregkorára megvakult, a mészkőről visszaverődő UV-től…Ufósok?

  91. Egy dolog az, hogy már Egyiptom előtt is volt valamilyen civilizáció, amiről semmit nem tudunk, és hogy a piramisok csodálatosa, és érthetetlen, hogyan csinálták meg őket.
    Na de hogy „bolygó pályáját módosították” volna velük? Könyörgöm… Mégis melyikét? Tologathatod egy bolygó tömegét akárhogy, a pályája attól nem módosul, legfeljebb a forgása! Elemi fizika.
    Én tudom, hogy sok minden van a világon, amiről fogalmunk sincsen, de azért valami kritikai érzéket csak tartsunk már fenn az elvadult marhaságokkal szemben!

    Beszéljünk inkább Gyulai Ivánról, annak értelme is van!

  92. 100 – Ábel:
    Én nagyon régen tanultam fizikát, de úgy gondolom, ha egy forgó test tömegét megváltoztatod. Mondjuk felugrasz egy körbefogó platformra, akkor a platform sebességég megváltoztatod. Ezzel pedig módosul a pálya is. Persze, hogy egy bolygó tömegét hogy lehet megváltoztatni, fogalmam sincs.

  93. 95. Infos

    Akkor minden rendben van.
    Nincs kérem itt semmi látnivaló, ha ceruzára szórt kvarchomokkal mindent is ki lehet fúrni.

    Úgy látszik az Ókorban ezek mindennapos gyakorlatok voltak.
    A századmillimétereket is biztosan kisujjból kivágták. Ha igen, akkor meg igen fejlettek lehettek műszakilag. Sehogyse passzol a mai lineáris törtébetmesélés.

    Komolyan nem értittek a lényeget?

  94. 102. Balázs: én reagáltam. Pont te vagy az, aki triviális dolgokból tudományt csinál és bagatelizálja a valódi érdekességeket.
    Én a helyedben a piramisok arányaival, helyével, céljával foglalkoznék, nem pedig azzal, hogy századmiliméterre pontosan hogyan kell levágni egy darab követ, mert az nem kérdés. Se most, se akkor nem volt kérdés. A kérdés az, hogy MINEK?!

  95. 103-104:
    Amióta az Ember öntudatra ébredt, foglalkoztatja a gondolat, hogy miért kell megszűnni (meghalni) és minden megtesz, hogy ne szűnjön meg. Ezért kitalál dolgokat (isten, túlvilág, lélek, stb) és tesz dolgokat (alkot nyughelyeket, piramisokat, stb.) Ez a válasz a MINEK?!-re. A racionálisan gondolkodó eleme elfogadja, hogy jövünk a semmiből és megszűnünk a semmibe. Játékszerei vagyunk az anyagnak, ami létrehozott minket a világmindenség örvényei szerint.

  96. 104. Tibor bá: Az első mondat a lényeg: minek ébredt öntudatra? Öntudata az általunk ismert világegyetemben nincs semminek. Az, hogy meg kell halni, egy örökölt tulajdonság, de minek bukkant föl az öntudat? Mire jó?

  97. 99, elek
    Bobkó Csaba és Armagedeon ugyanaz a fórumtársunk.

  98. 107:
    Küldtem erre is választ a 86 után, de sajnos kétszer is elnyelte a blogmotor…

  99. 102 – Balázs

    „Komolyan nem értittek a lényeget?”

    A lényeg a porhintés és a história tálalása. Ha az angol nyelvet használnám szójátékra, akkor azt mondanám, hogy Hi(s) Story. A képbe nem illő régészeti leleteket vagy dolgokat, infókat, amit nem értenek az emberek (köztük az úgynevezett tudósok), de nagyon nem vág egybe a mai mainstream históriával, azok szépen a szőnyeg alá van söpörve.

    Ez folyik sok-sok ezer éve a mai napig. Ma is nagyban megy a történelem hamisítása, néha nagyon durván, néha a részletekben, amelyek viszont a legtöbbször nagyonis fontosak.

    Hogy mást ne mondjak, ma van az évfordulója az emberiség eddigi legnagyobb terrorcselekményének, Hirosima bombázásának.
    A legtöbb történelemtanár, mint egy betanított papagáj mondja a gyerkőcöknek, hogy a civilek elleni atomtámadás jó dolog volt ám, mert az nagyon sok amerikai életet megmentett, akik ugyan nem voltak civilek, dehát ugyebár az amerikai élet sokkal többet számít, mint mondjuk a japán, vagy bármilyen más nemzetiségű emberé.
    S hogy a mocsok japcsik jól összeszarták magukat Hirosimától meg Nagaszakitól és rögtön meg is adták magukat – a legtöbb idióta tanár tán még el is hiszi ezt a szemérmetlen hazugságot, mert olyan buta és tudatlan, mint a segg (tisztelet a kivételnek!). Ahelyett, hogy kicsit utánanéznének a tényeknek, dehát az agymosottság meg a restség miatt erre már tökéletesen alkalmatlanok. A szajha média szerepére ez ügyben (is) kár akár egy szót is vesztegetni…

    A piramisok témája egy külön történet. Maga az a tény, hogy a Föld különböző pontjain fellelhetőek, szöget kellene ütni az emberek fejébe. Vannak piramisok, amelyeket egyáltalán nem propagálnak olyan széles körben, mondjuk a kínaiakat. Igaz, nem olyan látványosak, mint mondjuk a gízai vagy közép-amerikai építmények. Én magam nem vagyok vevő arra a sok marhaságra, amit néha összehordanak az „Ősi idegenek” meg hasonló filmekben, sorozatokban, csak azt mondom, hogy a mai hivatalos magyarázatok sok mindenre elégtelenek, igazából a téma körül érdemben nagy a kussolás és érzékelhetően vannak infók, amiket nem kötnek széles körben az emberek orrára.

  100. 103. Infos

    Triviális dolog volt az ókorban századmilliméterre kifaragni egy 4 méteres gránittömből egy kádat?
    Mikor csináltam belőle tudományt?

    A piramisok térrezonátorok voltak. A nagyságuk valószínű a helyükkel és így együttesen a hatásukkal volt összefüggésben.
    Hova mekkora kellett, hogy elérjék a céljukat.
    A céljuk pedig egy közelítő objektum előli kitérés volt úgy, hogy a keringési pályáját módosították a Föld nevű bolygónak, amin éltek, úgy, hogy a térszinkront is módosítgatták. Hirten nem lehetett.
    ———————————
    A gabonakörök pedig téridőfizikai ábrák, amikről többek közt millió egy helyen szó volt és van, régi iratokban és különféle vallási irányzatokban.
    Az idő befedte ezen információk és ábrák közti koherenciát, de ez nem jelenti azt, hogy nincs, nagyon is van.
    Nem is nehéz megtalálni, főleg ha eléd teszik. Az idegen, jószándékú fajok célja pont ez ezekkel a un. gabonakörökkel.
    Miért nem mondják csak úgy el, bele az arcunkba?(hubab)
    Elmondják úgy is. De a tudásnak fejletebb fajok esetében erkölcsi feltételei is vannak. Ovisok kezébe nem adunk indokolatlanul túl nagy tudást!
    A rávezetés gondolkodást igényel, ami meg is változtat, mert a rendszerismeret erkölcsi fejlődéssel is jár, mivel egyúttal tudatfejlődést is jelent, ami a rendszer origója(mármint a tudat), hát ezért!

    Sőt kimenthetnének minket a saját szarunkból is. No de minek?
    Az emberiség hatalmas tudati evoluciós ugrás határán van.
    Kérdezem az evolucióbiológusokat, hogy a változáshoz szükséges mutációk nem e behatások pl.rádioaktivitás folyománya?!
    Akkor a tudat behatások függvényében nem változhat-e?
    Az intelligencia- és gondolkodáskutatók állítják, hogy az intelligencia saját magát fejlesztheti.
    Ehhez már csak a tudat és intelligencia fogalmait kéne tárgyiasítanunk, hogy a rendszerbe illeszthessük és nagyobb perspektívát kapjunk.
    A földönkívüliek némelyike ugyanennek az intelligenciának fejlettebb megnyilvánulása és van ami még ennél is alacsonyabb, de az nem fog idejönni.
    A valóság nem megfejthető, mert a szükségszerűen Én-re szűkült szemlélőpont önmaga akadálya a teljes megismerésben.
    A ufonauták ezt a perspektívát, szemlélőpontot kívánják információátadással bővíteni a magunk globális szintjén.
    Vannak akik többet kapnak, azért beszélnek ilyeneket.
    Az, hogy ki mit gondol a témáról teljesen irreleváns. A közvélekedés pedig semmi más, mint, hogy ebben a folyamatban mi mit tartunk korszerűnek.

    Hogy kiröhögnek e egyesek vagy tanulatlannak ezáltal szintjükön alulinak, így valódi beszélgetésre is alkalmatlannak tartanak, teljesen hidegen hagy, mert ez nem számít. Persze ha mondanának is valamit az érdekelne, mint ahogy szoktam is innen tanulni, de alapvetőn van honnan bőven mit.

  101. 90: Dajtás:
    Balázs agymenésében egyiptomi példát hozott.
    A gabonaköröket pedig hagyjuk már… Ha ez az okfejtés ma az értelmes emberek ismérve, én az ilyen közösségeket messze elekerülöm!

    Puma Punku, ill. pl. a Japán partjainál található yonaguni romok egy özönvíz előtti civilizáció romjai lehetnek.
    https://www.astronet.hu/talanyok/japan-atlantisz-101996/
    Azonban ez sem feltételez űrtechnikát, idegen civilizációt, még csak a maihoz hasonlatos technológiára sincs szükség, mindössze arra hívja fel a figyelmet, hogy elképzelhető, nem mi leszünk a Földön az első emberi civilizáció, amely túlnépesedésével kipusztítja magát. Ennél messzemenőbb következtetéseket levonni nem lehet a rendelkezésre álló tényekből. Álmodozni meg nem itt kell…

  102. Re:103 infos
    Öregapád egyrészt acél szerszámokkal dolgozott, másrészt mészkövet fejtett, és nem gránitot faragott… Nagyon jól tudod, hogy kő és kő között nagyon nagy difik vannak, és a mészkő sokkal „puhább”, mint egy gránit, példád ebből a szempontból nem releváns.
    Puma punku pont attól érdekes, hogy nagyon precíz mértani formákat rendkívül precízen munkálták meg, gyakran olyan szabályos furatok vannak nagy keménységű kőben, hogy egy gyémánt fejes magfúrós szaki is csettintene egyet. Máskülönben sok elem síkra van „csiszolva”, ha ráraksz egy fém vonalzót ezekre az elemekre, akkor nem fér alá egy bankkártya sem, ami több m2 felületen <500um pontosságot jelent.
    Ezt bronzvésővel, és kőpattintással nem lehet megcsinálni, ha becsinálsz a nagy erőlködésbe, akkor sem. Arról nem is beszélve, hogy relatív gyorsan tudtak ilyen precízen építkezni, pl a Nagy Piramisokat cirka 30 év alatt felhúzták, ami logisztikailag sem egy triviális dolog még most sem.

  103. A gabonakörök körüli mizéria részemre ezzel a száz oldalról körüljárt, 30 éve lezárult sztorival véget ért, akkor is, ha újra és újra előveszik a hihetetlen ésszel megáldott indigó emberkék…
    https://www.youtube.com/watch?v=bHEn32P4Gps
    🙂

  104. 112 – balázs:
    (szokásos)Hosszú szövegednek egyetlen egy értelmes mondata van: „Az, hogy ki mit gondol a témáról teljesen irreleváns”.
    Különben a Erich von Dänikenféle olvasmányokat 14 évesen vittem el a MÉH-be.

  105. 107 – Infos:
    Evolúció!
    Amikor a neuronok között a szinapszisok elszaporodtak, megkérdezték egymástól, és te ki vagy? ÉN? Én te vagyok. Ez lett az öntudat. Sok haszon nincs belőle, de hát a gondolkodással együtt jár. 😀

  106. Dajtás, minél keményebb egy kő, annál egyszerűbb vele dolgozni.
    Fogok egy bronzrudat, szórok a furandó lyuk helyére obszidián vagy kvarchomok törmeléket, a bronzrudat befogom egy íjba, és forgatom. Néha öntök rá egy kis vizet. Kifúrok egy vonalban x lyukat, majd keményfa ékeket verek a lyuksorba. Megöntozöm. A fa megdagad, és a lyuksor mentén lehasít egy táblát. Mészkővel ezt nehezebb megcsinálni, mert hidrofób. Csiszolni is lehet ugyezzel a módszerrel malomkő módszerrel. Egyes vulkanikus gránitok úgy hasadnak, hogy alig kell rájuk csiszolni. Még vannak ilyen szerszámaim.
    A lényeg, hogy a technológia kreativitás és ész kérdése, és aki nem ért hozzá, néz mint borjú az újkapura.

    Nekem a fejtörést a mikroszkópos vizsgálatok okozták, amikor nem találtak csiszolási nyomot. Aztán rájöttem, hogy ezeket a lyukakat akár bele is olvaszthatták a gránitba…

  107. Bocs, hidrofilt akartam írni…

    117. Az a helyzet, hogy a neuronoknak nincs címük, ahogy te is írtad, így nem tudják, hogy mi az, hogy én.

  108. 106. ötlet

    Remek alkotás, amelyet kötelező tananyagként kellene bemutatni a középfokú iskolai oktatásban.

  109. 112. Balázs
    “ A piramisok térrezonátorok voltak. A nagyságuk valószínű a helyükkel és így együttesen a hatásukkal volt összefüggésben.
    Hova mekkora kellett, hogy elérjék a céljukat.
    A céljuk pedig egy közelítő objektum előli kitérés volt úgy, hogy a keringési pályáját módosították a Föld nevű bolygónak, amin éltek, úgy, hogy a térszinkront is módosítgatták. Hirten nem lehetett.”
    Ez így éhgyomorra, elég erős volt! Nálam is egyből berezonált a tér, amikor olvastam. 🙂

  110. 120

    L.S.

    „Érdekes ” a aznemúgyvan kutatók,és az arctalan informátor mondanivalója közti szakadék.
    Következtetés levonva nemde?

  111. 121: Hanyistók:
    Hol van ezeknek a gondolatoknak forrása, ki találja ki ezeket??

  112. 123. Horváth Csongor:
    Hogy ki találja ki ezeket? – Nem tudom, de egész jó fantáziája van a kiötlőjének. Egyre jobban osztom azt a nézetet, amely szerint egy láthatatlan háttérerő (nem ufók, nem gyíkemberek) tudatosan hülyíti az emberiséget mindenféle áltudományos maszlaggal.
    Az igazi történéseket és a valódi tudást pedig készakarva eltitkolják.

    Élőben láttam a piramisokat és az egyiptomi építészet műremekeit. Nem tudom, hogy csinálták, de nagyon kifinomult magas kultúra lehetett, amelyik képes volt ilyen precíz és időtálló építményeket alkotni.

  113. 112. Balázs

    Igen, a megvilágosodott emberek között köztudott, h tudásunk alapja egy földönkívüli civilizációtól ered. Bizonyíték:
    https://youtu.be/Mi8SLMP1oFY

    Én csak a majommal vállalok sorsközösséget. ?

  114. Re:115 Csongor
    Megvan a bizonyíték arra, hogy a két srác hamisította hogy ők voltak a taposók, szóval erre a történetre nem tudsz ilyen könnyen gombot varrni…
    Pl a két kamuzó srác azt hazudta, hogy kört tapostak, miközben elipszis volt a „kör”(fogalmuk sem volt róla), máskülönben elég nehéz úgy letaposni a búzát, hogy az ízek mentén ferdén nő egyik napról a másikra a szár, és nem törik el, és a vetési barázdák érintetlenek voltak, ergo ezt minimum varázsszőnyegen kellett volna abszolválni a feladatot.
    Fridi egyik nagy baklövése volt ez a műsor.

    Francia gabonakörből származó búzát magam is láttam, nem volt eltörve, mechanikusan nem volt sérült, hanem teljesen szabálytalanul ferdén nőtt az egyik íznél, mindezt egy éjszaka alatt produkálva.

  115. Re:118 infos
    Amit írsz, az valid, de itt már nem hasításról van szó, hanem faragásról.
    Belső éleket nem tudsz hasítani, főleg nem egyenes vonalban, és az alja sík is marad.
    Egyébként a technikát amit írtál, kipróbálták kísérleti régészek, és kínkeservesen lassú volt, napokig fúrtak egy kisebb lyukat, és a nagy bejelentés az volt, hogy bebizonyították hogy lehet, de nem így. 😉

  116. 124 – Hanyistók:
    A tudománytalan maszlag hatalmas profitot hoz. A tudományt népszerűsítő könyvekben minden egyes képélet 50 százalékkal csökkenti az eladott darabszámot.

  117. 125. Hanyistók: egyetértünk: kifinomult, magas kultúra volt”, amely semmiben sem hasonlított a miénkhez. Ezért annyira titokzatos.
    127.Dajtás: csiszolták. Ha a gránitszobrokat tükörfényesre tudták csiszolni méretpontosan, akkor egy kád már nehogy akadály legyen. Bronzból miért ne lehetne precíziós befogó szerszámokat építeni?

    Számomra nemcsak a technológia az érdekes, hanem amit sejtet arról a társadalomról.

    Kézeld el, ha 10000 év múlva a következő civilizáció megtalál a tenger fenekén egy optikai kábelt. Mi mindent tud majd csak ebből a leletből kikövetkeztetni? Az egyiptomiak sokkal jobbak voltak ebben…

  118. 126: Dajtás:
    Ezt nem mondod komolyan?! Mérnökember létedre beállsz Kisfaludy, az „időfizikus” mellé? 🙂

  119. 122. ötlet
    ” “Érdekes ” a aznemúgyvan kutatók, és az arctalan informátor mondanivalója közti szakadék.
    Következtetés levonva nemde?”

    A legborzasztóbb, hogy az ilyenfajta bunkók állami pénzből professzori székeken élősködnek és a naiv hallgatókbol egyetemi szintü végzettséget kapott Egy Nagy Nullát képeznek ki.

  120. Re:130 Csongor
    A tények az tények.
    Srácok bekamuzták hogy ők csinálták, és egy hamisított képpel próbálták bizonyítani az igazukat. A baj ott van, hogy ezt egy grafikai előkészítő stúdióban oldották meg, mert akkoriban nagyon drága volt az ilyen tudású gép, és megmaradt a munkájuk lenyomata…
    Szépen felhájpolták őket, még Randi is adott nekik valami szkeptikus díjat, de a csalás az csalás marad. Az hogy Fridi újra előveszi ezt a témát, és újra ugyan abba a hibába esik, legyen az ő baja, kellően lekarakter gyilkolta már magát ahhoz, hogy ne legyen túl erős hangadó. 😉

    Máskülönben a privát véleményem az, hogy a jelenlegi körök jelentős része kamu, de viszonylag egyszerűen el lehet dönteni egy friss gabona körről, hogy taposott/nem taposott. Pl a szárán egy ponton ferdén növő gabona szár pont ez az egyik ismérv, ilyet láttam én is.
    Van még sok más is, pl nincs a gabona elhajolva, hanem egyszerűen rövidebb a belső gabona szára, mint a külső, és az egész egy medence kinézetű képet ad, ezt pl letaposni nem is lehet ilyen formára, mert egyenként kellene a földbe húzni minden szárat, de sok friss gabona körben az elektronikák nem működnek, ez is jellemző tünet, ahogy az is, hogy nincs a vetési barázdában taposás nyom, márpedig ha tapossa valaki a kört, akkor ezt is letapossa…
    Egyébként kb ennyi ideig tart a valós elkövetőnek a képek legyártása:
    https://www.youtube.com/watch?v=6M6vP8-SbU0
    Videó kamu, vagy nem, mindenki eldöntheti maga.

    (Véleményem az, hogy a közeljövőben ebben a témában elég nagy fordulat lesz)

  121. 132 dajtás
    Te nekem már gyanús vagy…
    Te már minden extrém dologgal találkoztál már így, vagy úgy, amivel mi nem.
    Nem vagy te egy földönkívüli, aki csak eljátszod itt az embert?
    Egyébként egyetértek Csongorral, egyszerűen elképesztő, hogy tanult műszaki ember létedre felveszel egy ilyen misztikus világszemléletet, amelynek jeles képviselői többnyire kifejezetten nélkülöznek mindenféle tudományos ismeretet, és logikát.
    Mintha meguntad volna, hogy a világ olyan unalmasan szabályos, amilyen, kell valami pikáns fűszerekkel feldobni… 🙂

  122. Buzsáki György agykutató minap megjelent interjújából vannak az idézetek.

    „Engem személy szerint nagyon foglakoztat az idő és a tér, és a lehető legtöbb ilyen témájú fizikai értekezést és könyvet elolvasok. Ezelőtt mintegy húsz évvel ezek szinte mindegyike Istennel zárult, mostanság szinte mindegyik a tudattal. Létezik egy misztikus filozófia, amely szerint a tudat nem az agy terméke, hanem az univerzum maga rendelkezik tudattal, és érdekes módon sok fizikus hisz ebben.”

    Ezt a tényt Buzsáki valamiért érdemesnek tartotta megemlíteni.

    „A Nobel-díjas agykutató, Thomas C. Südhoff úgy becsülte, hogy agyunk pár százalékát ismerjük talán, ami még így is nagy előrelépés a fél évszázaddal ezelőtti 0,1 százalékról. – Thomas jó barátom, de úgy vélem, hogy túlságosan optimista: én még ennél is jóval kisebb arányt mondanék. ”

    „A kutatásnak az a lényege, hogy olyan mezsgyén mozogjunk, ahol még nem járt ember”
    Ezek tükrében dajtás hozzászólásai helyükre kerülnek.

  123. 134. Károly
    ” Létezik egy misztikus filozófia, amely szerint a tudat nem az agy terméke, hanem az univerzum maga rendelkezik tudattal, és érdekes módon sok fizikus hisz ebben.”

    Érdekes módon nagy zeneszerzők a múltbol úgy mint Ludwig van Beethoven de a mai korunk Vangelisz Papathanasziou is azt vallották, hogy müveiket a Világürből kapták, készen, álmukban.

  124. 134, 135:
    Ti miért nem kaptok a világűrből/től kimagasló alkotásra lehetőséget? Miért csak ezekre a kommentekre futja? 🙂

    Az egyiptomi szupercivilizáció miért bajlódott a tört vonalú, „elcseszett” dahsúri piramissal, Dzsószer miért csak egyszerű lépcsős piramist kapott, minek a sok masztaba, s a Kheopsz piramison túl miért nincsenek a matematikai összefüggések kódolva a másik két fáraó nyughelyén is? Nem egyszerűbb és nyilvánvalóbb, hogy ezeknek a szakrális helyeknek a kijelölése és kialakulása egy ismeretlen és mára megismerhetetlen múltba nyúlik vissza, amely szintén mentes a misztikumoktól? Mint amikor egy korábbi templom helyére erődítmény kerül, vagy éppen fordítva, sokszor feledtetve az előző épület megjelenését és funkcióját…
    Miért és hogyan alkalmazták és alkalmazzák az aranymetszést ráérzéssel, művészeti alapon az őskortól napjainkig, mindenféle matematikai hókuszpókusz nélkül? A természetben is megtalálható, „neki” ki mutatta meg a matematikáját?

    Fordítva vagytok bekötve! A természet törvényszerűségei alakítják a világot. Az ember is a természet része. A természet törvényszerűségeinek leírására szolgál a matematika. Emiatt, mint egy fordításban, visszafelé is lehet vele játszani, de ez nem azt jelenti, hogy bármilyen értelem állna a dolgok mögött. Ez igaz a piramisokra és igaz a világegyetem minden titkára, az elménkre is! Persze utóbbit kiválóan lehet manipulálni, mint az Ötlet által 106-ban belinkelt videóban is teszik, főleg a film végén, a végkövetkeztetésnél. Egyébként köszönet a filmért, sok hasznos és érdekes információ van benne, csak a végkövetkeztetés hiányos, mert a titkok megjelenítése mellett nem mutatja be a valós tudományos eredményeket a témában. Talán egyszer majd forgat valaki olyat is, s abból kiviláglana, mennyire veszélyes, amikor az éremnek csak az egyik oldalát ismerjük/ismerhetjük meg!

    Amikor a „hisz benne” megjelenik, mindig valamilyen ismeretlenre, az ettől való félelemre, s elsősorban tudatlanságra utal! Sztem. nem nagyképűség azt mondani, hogy a hittételeket és a filozófiát a XXI. században tegyük már félre! S természetesen a tudomány sem mindenható, de az üres foltok és a megoldásra váró feladatok nem azt jelentik, hogy amit eddig elértünk, az semmit sem ér, hiszen minél nagyobb a tudás, annál nagyobb a felület, ami az újabb ismeretlenekkel és megfejtésre váró dolgokkal érintkezik. Ennek elismerése nem gyengeség, hanem tudományos racionalitás. A hittételek és az egyéni vágyképek tudományos köntösben történő megjelenítése, a nem bizonyított feltételezések kvázi törvényszerűségként leírása és hivatkozása (amiben Dajtás viszi a prímet) ellenben kártékony, s az esetek 99%-ában totálisan tévútra visz. Az 1% a „szerencse”, a véletlen ráhibázás lehetősége, amely a természetet és az evolúciót is mozgatja a végeláthatatlan időben és univerzumban.

  125. 136. Horváth Csongor
    ” Ti miért nem kaptok a világűrből kimagasló alkotásra lehetőséget? Miért csak ezekre a kommentekre futja? ?”

    -Talán azért mert nem vagyunk mind egyformák.

    -Talán azért is amiért a „vevő antenánk” nem annyira fejlett mint ami a Teslánál megvolt.

    -Talán mert nem vagyunk annyira méltók reá.

    -Talán…talán…talán…

  126. 137. L. S.

    Talán mert a hittételek is a tudat termékei és az irányultság itt sem mindegy.
    ———————————

    Az, hogy Istennel vagy tudattal végződnek a filozófiák teljesen mindegy, elvégre ugyanarról van szó. Minden csak információ, az információt hordozók is.

    Csongor szerint a tudat a természet terméke. Ez egy mai tudományos hittétel.

    Nagyon egyszerű egyébként.
    Meg kell nézni mindkét variációt.
    Le kell vezetni.
    A mai természettudományok is ugyanezt csinálják és ez nagyon hasznos. A megfoghatótól boncolja visszafele.
    Azonban helybetopi van ezekben, közel 50 éve.
    Mi lenne ha a másik variációt is vizsgálnánk?

    Már rég vizsgálják egyébként, sőt már használják is!

    dajtás is bőven kapott jeleket, csak nem vagánykodik itt vele! Sőt nagyon sokan mások is.

    Pontosan ennek tapasztalatát vizsgálják komoly emberek.

    Persze a tudományt csak kik csinálhatják? Kik számítanak tudósnak?
    Akiket a MTA elismer? Vén dogmatikus palik őrzik a helyeiket meg a világképüket. Csak útban vannak a hatalmukkal.

    Besült, megragadt a jelenlegi szemlélet, hiába is erőlködtök.
    A meglévő, bizonyított ismeretek is csak egy tartományban bizonyítottak, szóval igazak egy -tól -ig.
    Hol van belőle az univerzum finomhangolása, a gravitáció okozója(tudom a gravitinok, és azok mik?)
    Ja, hogy ezeknek így kellett lennie, mert nem lehet másképp, hiszen csak így működik.
    Nagyon vékony duma ez.

    A természeti törvények is következmények és az apokalipszis is egy tudati termék, egy megnyilvánulása. A hülyeséggé.
    Ezt lehet erősíteni, meg gyengíteni is.

    A2. verzióban a gondolatok és a memória is beilleszthetőek. Gondolom egy x éve agykutató sem talalta meg a gondolatot az agyban, ahogy a memória helyét sem.
    Talán azért beszélnek ilyeneket. Minő véletlen!

  127. 97. Horváth Csongor
    ” Köszönet a valós műhelytitkok megosztásáért!”

    Horváth Csongor
    Hadd toldjam hozzá – ha már a kömüvesek műhelytitkai annyira érdekelnek, hogy Hannibal az Alpok átkelését a hadseregével egy keskeny ösvényen leesett hatalmas szikladarabok torlaszolták ell, amiket semmiképen nem tudtak elgörgiteni útjukbol.

    Ekkor egy régi tudást alkalmazva farönköket hordtak össze, nagy tüzet gyújtottak, a szikladarabokat fölhevitették magas hőfokra majd az összegyüjtött borral és ecettel megöntötték.
    A sziklák ezután annyira meglágyultak, hogy szét lehetett rombolni azokat és az ősvény újra járható lett.

  128. 138 – Balázs

    „dajtás is bőven kapott jeleket, csak nem vagánykodik itt vele! Sőt nagyon sokan mások is.”

    Nem Istenben kell hinni, hanem Istennek. Látszólag kicsi a különbség a kettő hozzáállás között; szerintem meg egy világ a különbség.

    Az Isten szót lehet mással is helyettesíteni.

  129. L.S., Balázs, Dajtás!
    Elég világosan leírtam. Persze átléptek rajta. Öntudattal bíró lény (egyenlőre csak ember) utál végérvényesen eltűnni a színről, tehát mindent kitalál csakhogy megússza a halált. Így lett isten, mennyek, lélek, meg ami belefér (pl. reinkarnáció). Ez a legegyszerűbb magyarázat [Occam beretvája]. Persze ezzel nem foglalkoztok, mert ti is utáltok megdögleni. Ezért aztán kitaláltok mindenféle hokusz-pokuszt. Illetve bármit elhisztek, ami nem tudományos, és feltételezi az örök életet. Ez felőlem OK. de miért jártok ide hirdetni a megalapozatlan vágyaitokat?

    Jó példa az elvakult hülyeségre: Frank J. Tipler sokat vitatott omegapont-elmélete, ami egy különös gondolati konstrukció: a fizikát és a teológiát, a tudományt és a hitet próbálja közös nevezőre hozni. Csakhogy ne kelljen megdögleni. Pedig Tipler nem volt akárki. Mindegy, ha a tét az örök élet, semmi se túl drága. Nektek se.

  130. 137,138,140:
    Az Istenért! Talán ezt a blogot nem kellene ilyen csacsiságokkal elárasztani…
    Egyébként én már elfogadtam, hogy némely tudományokban jártas gondolkodóként a szűkös jövőben megkövezett hülye leszek. 🙂

  131. Tibor bá’!
    Néhány hozzászólásom az utóbbi napokban bent ragadt, valami úgy tűnik megfogta.
    Vártam türelmesen, hátha késéssel előjönnek, de most már jelzem…

  132. 112 Balázs
    „A gabonakörök pedig téridőfizikai ábrák, amikről többek közt millió egy helyen szó volt és van, régi iratokban és különféle vallási irányzatokban.
    Az idő befedte ezen információk és ábrák közti koherenciát, de ez nem jelenti azt, hogy nincs, nagyon is van.
    Nem is nehéz megtalálni, főleg ha eléd teszik. Az idegen, jószándékú fajok célja pont ez ezekkel a un. gabonakörökkel.
    Miért nem mondják csak úgy el, bele az arcunkba?(hubab)
    Elmondják úgy is. De a tudásnak fejletebb fajok esetében erkölcsi feltételei is vannak. Ovisok kezébe nem adunk indokolatlanul túl nagy tudást!”
    Ha ilyen magabiztosan nyilatkozol a témában, ahogy dajtás is, bizonyára birtokában vagy ennek a tudásnak, ami szükséges a földönkívüliek megértéséhez.
    Mert mégcsak nem is „talán”, „elképzelhető”, „van ilyen elképzelés is”.
    De nem, a tudás birtokában vagy, amire mi átlagos földi halandók nem vagyunk képesek.
    Egyébként is tele van ellentmondásokkal a narratíva. ha meg ilyen óvodás szintű az emberiség, akkor meg mi értelme van, miért bombázzák ilyen megfejthetetlen gabonakörökkel?
    És ha nem jut el az üzenet az emberiséghez, akkor ők ezt hogyan nem veszik észre?
    Megeszitek játékos kedvű embertársaitok vicceit…

  133. Re:133 Hubab
    Az hogy hamisított bizonyítékokkal operáltak Fridinel a két srác miért is lenne misztikus hablaty? Ez szimpla csalás, és a téma lejáratása, ez volt a feladatuk, meg pénzjutalmat is kaptak érte…
    Máskülönben ha az ember nem „favágó”mérnök, hanem benne van a K+F világban, és nem a zenélő WC csésze a munka célja, akkor előbb utóbb beleszalad sok érdekes dologba, és sok érdekes emberbe.
    Ebből fakadóan előbb utóbb olyan kapcsolati háló épül fel, hogy a kezembe kerül gabona körből származó búza is, és ott egyértelműen látszik hogy a növény nem megtört, hanem a nyíl egyenes szár egy ponton ferdén állt, de úgy mintha így nőtt volna, mindezt egy éjszaka alatt…
    Ha nyitott, de kő materialista lennék, akkor sem fogadnám el a csalást, mert a dogmák megölik a haladást. Mai haldokló félben lévő korszellem vezetett el ide, a kipusztulás szélére, ideje egy nagytakarításnak, hogy tovább tudjunk lépni, és megmentsük magunkat.
    Ha viszont erre nem vagyunk hajlandóak, akkor a civilizációnk megszűnik létezni, és lehúzhatjuk a rolót.
    Lehet dönteni, hogy a dogmáink fontosabbak, vagy az életünk, és fennmaradásunk…

    Egyébként földi anya szült, és földi apa nemzett, szóval földi vagyok, nem egy idegen civilizáció beépült ügynöke írogat neked. 🙂

  134. 142 – Horváth Csongor

    „Egyébként én már elfogadtam, hogy némely tudományokban jártas gondolkodóként a szűkös jövőben megkövezett hülye leszek. ? ”

    Senki sem fog megkövezni.
    Az, hogy „némely tudományokban jártas gondolkodóként” nagyságrendileg vagy nagyobb fundamentalista, mint azok, akikre reagáltál, viszont tény. Igen, ilyen szempontból, a gondolkodásmódoddal sokkal közelebb állsz a szélsőséges iszlamistákhoz vagy vadkeresztényekhez, mint mondjuk Balázs vagy dajtás.

    De ezzel sincs gond, mert mindenki a maga útját járja és a te utad az a te utad. Jogod van rá, ez a te szabad akaratod eredménye. Mindössze csak annyit kellene tenned, hogy elfogadd azt, hogy más meg más utakon jár. Ennyi.

  135. 145: Dajtás:
    Elképesztő, hogy azokat vádolod csalással, akiknél az ésszerű, objektív, egyértelmű bizonyíték volt (s mindezt 30 év távlatában, amely idő alatt nálunk a fránya ufók nem dolgoztak ki legalább egyetlen újabb gabonakört sem)!
    Az oktalanság elvének meterembere lennél, vagy csak egyszerűen oktondi.

    146: Zsolt:
    „gondolkodásmódoddal sokkal közelebb állsz a szélsőséges iszlamistákhoz vagy vadkeresztényekhez”
    – Ez a létező legértelmetlenebb következtetés, amit valaha hallottam! Hidd el nekem, nem én vagyok a veszélyes, hanem Ti! Önmagatokra is… 🙂

    Soha nem érdekelt, ki és milyen utakon jár, a saját életemmel voltam elfoglalva. A mássághoz való jogát mindenkinek, minden
    téren elismertem és tiszteletben tartottam/tartom.
    De ebben az esetben Tiborbá is sokszor feltette már a kérdést, ha így gondoljátok: Minek jártok ide? S hadd fordítsam most meg ezt kicsit: Miért IDE jártok? Hiszen annyi balfékfórum van az interneten…
    ———————————————
    Na szóval, nálam az utakon járkálásban béke és szabadság van, de amikor a képembe dörgöli valaki, hogy 2 meg 1 az 5, akkor nem tudok mást tenni, mint elküldöm a π-ba!

  136. 147 – Horváth Csongor

    ” S hadd fordítsam ezt meg meg egy kicsit: Miért IDE jártok?”

    Nem tudtam, hogy van olyan szabály ezen a blogon, hogy csak az járhat ide, aki mindenben egyetért veled. Vagy akár Tibor bá´-val. Vagy akárkivel. Ha van, akkor én biztosan nem fogok ide járni. Ugyanis én senkit sem ismerek, akivel száz százalékban mindenben egyetértenék. Figyelembe véve azt, hogy mindenki valahonnan jön és valamerre tart, ez elég furcsa is lenne.

  137. Re:147 Csongor
    Fordítva ülsz a lovon.
    „kiknél az ésszerű, objektív, egyértelmű bizonyíték volt ”
    Hamisított képet mutogattak „objektív” bizonyítékként, ezt maguk az átverők is tudták. Srácoknak az volt a feladata, hogy a témát a sárba rántsák, végül még az is kiderült ki volt a finaszírozójuk…

    Csak egy keresztkérdés. A cél szentesíti az eszközt, és ha nem fér bele a világképedbe, akkor uccu neki, lehet hamisítani? Csongor, tetszik nem tetszik a referencia műsorod egy hazugság volt, és ebben Fridi játszotta az egyik főszerepet, és a két srác volt színész, aki eljátszotta, hogy ők taposták le. Lehet hogy a szkeptikus akadémián ez az egyik referencia anyag, de a hazugokat előbb utóbb utolérik, és meg van a bizonyíték arra, hogy hazudtak. Egyébként ha elkéred tőlük a mutogatott képet, akkor látszik rajta, hogy belenyúltak a képbe, nem kell még szakértőnek sem lenni, hogy észrevedd hogy manipulált volt a kép…

    „nem dolgoztak ki még legalább egyetlen újabb gabonakört sem”
    Újabb melléfogás, mert ez csak a te fejedben létező valóság.
    A műsor után bőven volt több eset is, és mai napig előfordul idehaza, és külföldön is több gabonakör, de ez ne zavarjon. Az hogy nincs a médiába, nem jelenti azt, hogy nem létező jelenség, tipikus irányított média cenzúra, ami jelen van minden téren, lásd az orosz-ukrán háborút. Mikor itt valaki azzal jött elő, hogy miért csak amerikában zargatják az ufok a hadsereget, akkor is azt mondtam, hogy ez nettó hazugság, külön akták vannak a hazai Honvédségnek is erről. Miskolci László-Magyar UFO akták könyvében pont ezt tárta fel, már amihez hozzáfért.

  138. 148. Zsolt

    Így van. A cél nem is az egyetértés és nagyon valószínű, hogy ez lehetetlen is lenne.
    —————————–
    Véleményem szerint a cél, hogy fejlesszük a világról alkotott képet.
    Itt látszólag mindkét fél ugyanazt csinálja. A maga meggyőződései és ismeretei mentén érvel. Gyakorlatilag egymás arcába kiáltjuk a magunk igazát, csak épp ez az igazság ellentétes vagy azonos előjelű. Pedig igazából még ez egy komoly és értelmes beszélgetésben csak a fogalomegyeztetés lenne, annak érdekében, hogy megegyezzünk a kiindulási alapokban, amire aztán építkezni lehet(ne).

    Ha valamiről pl. a gabonakörökről van szó, akkor nem tehetsz (mást kézzelfogható bizonyíték nélkül), hogy elhiszed vagy nem hiszed.
    Ha elfogadod a feltételezést, hogy élhetnek más fajok is a szinte határtalan univerzumunkban akkor megindulhat a gondolatkísérlet.
    Azért mondtam, hogy látszólag mindkét fél ugyanazt csinálja mert nem teljesen.
    Mi elfogadjuk a hagyomanyos kliséket, tudjuk, hogy igazak is, Ellenben néhányan viszont zsigerből elutasítják az egyéb az övéktől eltérő gondolatokat.
    A legnehezebb dolgok egyike a miénktől eltérő logikák 1.elfogadása, 2.megértése,3.integrálása és ezáltal új gondolati sablonok építése.
    Ezért ez így nem lehet más, mint egy sima vita.
    Tibor bá’ kinyilatkoztatta és szavaiból kivehető, hogy elhiszi, hogy mi halálfélelmünkben foglalkozunk ilyen dolgokkal.
    Hogyan győzhetném meg, hogy nem erről van szó?!

    Mi itt páran ezt az oldalt képviseljú

  139. 149 dajtás
    Egyre mélyebbre süllyedsz az ingoványban, vigyázz magadra…
    Ugyan kinek az érdeke lenne az, hogy eltitkolja a gabonakörök valódi eredetét?
    A tömegeknek teljesen mindegy, aki hinni akar annak mondhatnak amit akarnak.
    Milliónyi dolog van a világon, amiről a szakemberek sem tudják megmondani a pontos magyarázatot, miért pont ebben az esetben lenne olyan életbevágóan fontos, hogy titokban maradjon az, hogy nincs rá tudományos magyarázat?
    És mi lenne, ha tényleg bizonyíték lenne rá, hogy földönkívüliek a tettesek, és ez az emberek tudomására jutna?
    Mi változna ettől?
    A meggörbült gabonaszálat egyedileg meg nagyon könnyű létrehozni, ültess el egy cserépbe gabonát, és amikor elkezd szárat fejleszteni, fordítsd el a cserepet 90 fokban, és a szár beveszi a kanyart, mint a sicc.
    aztán ezt lehet mutogatni, mint bizonyítékot, hogy az ufók csinálták…
    Van tapasztalatom róla, mikor a vihar ledöntötte a kertben a kukoricaszárat, annak a növekedő szakasza automatikusan felfelé indult, de minden növény így reagál.

  140. Hát gyerekek,
    Megint én kérek elnézést!

  141. 148 – Balázs

    „Ha elfogadod a feltételezést, hogy élhetnek más fajok is a szinte határtalan univerzumunkban akkor megindulhat a gondolatkísérlet.”

    Matematikailag lehetetlen, hogy nem élnek más fajok az Univerzumban annak nagyságát figyelembe véve, méghozzá valószínűleg számos faj. Ilyen-olyan fejlettségi szinten; nyilván olyanok is vannak, amelyek nagyságrendileg fejlettebbek az embernél, meg fordítva is.
    Ha valaki azt állítja, hogy az ember az egyetlen értelmes élőlény az Univerzumban, az a számomra teljesen tudománytalan álláspontot képviseli!

    A lehetséges kapcsolatfelvételt illetően meg nem kell jönni a nagy csillagközi terekkel ide; felfogom, a távolságokat, de nem Einstein vagy akár más, a múltban vagy jelenben élő ember mondta/mondja meg, hogy ezt nem lehet, meg azt nem lehet. Az ember még nagyon sok mindent nem tud, lehet, hogy vannak dolgok, amiket soha nem is fog megérthetni. Viszont ez nem zárja ki azt a lehetőséget, hogy mások máshol meg megértették ezeket a bizonyos dolgokat.

    Más.
    Az emberi lét értelmének nem a legmeggyőzőbb, de minden bizonnyal a messze legszórakoztatóbb magyarázatával Kurt Vonnegut állt elő ebben a könyvében:

    https://muzeumantikvarium.hu/item/a-titan-szirenjei-29

    Ha nem olvastad, szívből ajánlom! Én nagyon jól szórakoztam rajta!

  142. Ha már Kisfaludy is szóba került, dajtástól kérdezném, hogy tudsz valami érdemlegeset az Apophis aszteroida becsapódásáról? Kisfaludy szerint 2029-ben eltalál minket, jobban mondva nem is minket, hanem a Holdat és a törmelékek találják el a Földet, többszáz méteres hullámokat indítva körbe a bolygón. A hivatalos narratíva szerint az aszteroida 2029-ben elkerül minket, igaz elég közel fog elsuhanni, 30 ezer kilométerre.

  143. Kedves gabonakörösök!
    OK. Vannak a világmindenségben nálunk sokkal fejlettebb lények.
    OK. Tudják, hogyan kell gyorsan közlekedni a csillagközi térben. Féreglyuk meg mi a fedne.
    OK. Pont ide jönnek, és érezhetően hiába.
    OK. Fel akarják venni velünk a kapcsolatot gabonakörökkel? Ugyan már!!! Idejönnek x ezer fényévről és akkor gabonakörökkel veszik fel velünk a kapcsolatot? És mivel nem sikerül, szép csendben visszamennek.
    Én kifejezett sértésnek veszem, ha ezt a hülyeséget el akarja velem valaki hitetni.
    Kérek egy intelligens magyarázatot. Ha ilyen látezik.

  144. 149. read only

    Bocs, hogy én válaszolok.
    Ő látta ezt, de a pontos időpontját nem, ugyanis az Akashában nincs dátum mint a videófelvételeken.

    Te valószínűleg a Szecsei féle előadást láttad.
    Mindig ugyanazt mondja, de én személyesen kérdeztem meg tőle a dátumot kb.3 hete.
    Nincs pontos dátum, ezek csak feltételezések.
    A jövő az mindig egy terv. Ez a terv 85%-os megvalósulassal bír az egyik idővonalon az ötből, mármint mind az ötből.

    Jelen pillanatban két verzió van. Ez a 2029. Április 13-ai Apophis verzió vagy idén ősszel, szeptember legvégén-október legelején lesz egy nasa kísérlet. Pontosabban már felküldték tavaly novemberben az expediciót.

    Egy Didymos és Dimorphos nevű kisbolygó és holdja lesz az első aszteroida eltérítő küldetés célpontja. Erre is illenek a jóslat leírásai.
    Kérdésemre, hogy ez az esemény lehet-e az, azt válaszolta, hogy lehet.

    Eredetileg 2016-ra tette, de megváltozott az idővonal.
    Minden esemény csúszik és felcserélődhetnek az események.

    https://www.urvilag.hu/tavoli_vilagok_kutatoi/20200707_didymos_es_dimorphos

  145. 156. Balázs
    Nagy mesemondó az öreg, bár ez a jóslata a „Ne nézz fel!” című film tükrében felkeltette a figyelmem. Hollywood-ból gyakran üzennek perverz módon a jövőre vonatkozóan, engednek egy kis betekintést a kulisszák mögé. 🙂

  146. 157. read only

    Így van.
    A Ne nézz fel című film! már a kollektív tudattalanból való felszivárgás megfilmesítése.

    Szeret mesélni, meg sztorizgatni, de nagyon komoly az „Öreg”.
    Nekem szó szerint úgy szokott válaszolni, hogy ki sem mondom a mondatot, látja a fejemben a kérdést. Először halalra rémültem.

    Itt nem nagyon érdemes róla beszélni, mert nem cirkuszi látványosság, de nem a levegőbe beszél.
    Ja, hülyékkel nem tárgyal, mármint aki bele akar kötni. Erre nincs ideje.

  147. Re:151 hubab
    Nincs itt semmi mocsár, max elefánt csont torony, és sok sok dogma(ne vedd magadra, nem neked szól) 🙂
    Az okfejtésed egyébként jó, de egy éjszaka alatt ezt nem abszolválja egy kifejlett búza szára, pláne nem sárgán, amikor már nem nő sehova. 😉

    „Milliónyi dolog van a világon, amiről a szakemberek sem tudják megmondani a pontos magyarázatot, miért pont ebben az esetben lenne olyan életbevágóan fontos, hogy titokban maradjon az, hogy nincs rá tudományos magyarázat?”
    Nem marad titokban, max a fősodor nem tud róla. Azért mert te nem tudsz róla, nem jelenti azt, hogy más nem foglalkozik vele akár tudományos igényességgel.
    Pl a fősodor számára az ukrán szitu is elég egyoldalúan torzított, sokaknak ez a valóság, még is ha valaki kételkedni mer, talál független forrást. Itt is ugyan ez a helyzet, ha keresel, találsz infót, max nincs a gugli első találati oldalán, és kicsit kotorászni kell.

    „És mi lenne, ha tényleg bizonyíték lenne rá, hogy földönkívüliek a tettesek, és ez az emberek tudomására jutna? Mi változna ettől?”
    Részemről semmi, max a vérszkeptikuson röhögnék kicsit, hogy hogyan fogják feldolgozni a kognitív diszonanciájukat. 🙂
    Már közel sem annyira para az embereknek ez a téma, gyakorlatilag a popkultúrán felnövő generációnak olyan természetes ez, mint hogy csokit lehet kapni a közértben, ezen csak az idősebb korosztály akadna fenn. Ha viszonylag antropomorf aki idejön, akkor elég könnyen megszokható a helyzet, probléma csak akkor lenne, ha pl egy benga nagy hüllő, vagy egy sáska kinézetű idegen lenne a piktor. 😉

  148. L.S., Balázs, Dajtás!
    Meg lettetek szólítva 155. alatt. Szeretném, ha válaszolnátok.

  149. Re: 154 read only
    ” tudsz valami érdemlegeset az Apophis aszteroida becsapódásáról? Kisfaludy szerint 2029-ben eltalál minket, jobban mondva nem is minket, hanem a Holdat és a törmelékek találják el a Földet, többszáz méteres hullámokat indítva körbe a bolygón. A hivatalos narratíva szerint az aszteroida 2029-ben elkerül minket, igaz elég közel fog elsuhanni, 30 ezer kilométerre.”
    Ez az egész történet most még sci-fi, de a kulcs momentum az űrbányászat, mert ez a fő ok, ami miatt elfajulhat idáig a dolog. Nagyon sok aszteroida szinte tiszta elemi fém(vas, nikkel, kobalt), gyakran nemesfémekkel megfűszerezve(platina, irídium, arany, stb), ami potenciális bányászati célpont, vagy más szemszögből nézve egy repülő kincsesbánya…
    (Ne nézz fel film pontosan erről szólt)
    A probléma ott lehet, hogy érdemben bányászható legyen, földközeli pályára kell állítani az aszteroidákat, és ez némi kockázatot jelent, mondhatni ha elk.rják, akkor telibe trafálhatja a Földet/Holdat. Hogy ebből mi lesz, nem tudom, mert az érintett felek tudnak a jóslatról.
    Minden esetre a programot elkezdték már, aminek ez volt az első eleme:
    https://raketa.hu/dart-aszteroida-elterito-kuldetes
    Persze megy a kamuzás, hogy a Föld védelme így meg úgy, de a végcél a nyersanyag kitermelés, és ehhez ki kell tapasztalni más programokon keresztül a technikát.

  150. 155. Tibor bá’

    youtube keresőbe be kell íni, hogy: Kanada volt védelmi miniszterének leleplező beszéde az ufokról közmeghallgatáson

    Mi kis prolik honnan tudhatnánk, hogy mi történik a nagyvilágban?!
    Egy biztos, hogy nem kötik az orrunkra!

  151. 162 – Balázs:
    Magyarázatot kérek tőletek. Hogy lehet, százezer fényévre lévő, nálunk intelligensebb lények idejönnek hozzánk és nevetséges gabonakörökkel akartnak kommunikálni velünk. Erre a hülyeségre kérek megnyugtató magyarázatot azoktól, akik ezt elfogadják és a honlapomon teljes mellbedobással terjesztik.

  152. Elmeháborodott majmok!
    A „Ne nézz fel!” című film rólatok szól.
    És arról, hogy az értelemmel bíró „tudósok” is osztozni kényszerülnek kiérdemelt sorsotokon. Ez a film nem tartalmaz misztériumot, alaposan kipariodizálva mutatja be az átlagember tudományellenes, ostoba mivoltát és az emberi közösség fentiek többségéből adódó cselekvőképességének korlátait. Objektív, mert tükröt állít a XXI. század embere elé, s helyére teszi a vallást is, s mindazt, amit el lehet érni vele (a lényeget tekintve semmit).
    Gyönyörűen példázza, hogy nem az egyetlen főgonosz (aki mindent megúszhat) felel a sikertelenségért, hanem a sok marha, akit marionet bábuként rángathatott az utolsó pillantaig, mert a szemük használata helyett (ne nézz fel) csak az érzéseikre figyeltek.
    Aki nem látta, feltétlenül nézze meg, mert rendkívül tanulságos, akár ki-ki, ki is választhatja filmbéli karakterét:
    https://onvideo.hu/video/157311675/ne-nezz-fel-online-teljes-film-2021/

  153. Re:164 Csongor
    Kikérem magamnak, hogy majomok az őseim, ezt a kegyet meghagyom az evolúciónistáknak. 😉

    Egyébként kicsit túltolod a mindent is jobban tudó tanári attitűdöt, miközben sok dologban teljesen tájékozatlan vagy. Ez nem baj, mert nem tudhat mindenki mindent, de ne lepődj meg ha az élet szembe jön, és nem neked lesz igazad. 😉

    Re: Tibor bá’
    Elég nehéz erre a kérdésre válaszolni, pláne nem úgy, hogy nem emberi gondolkodást kellene használni. Egy dolog biztos. Az emberek is szeretik a lenyomatukat hagyni mindenhol, ahol jártak, és van ahol hemzsegnek az önkifejező művészek, pl a filatori gát szét van tagelve, és vannak egész jó képek is benne. Lehet az volt a célja a „piktornak”, hogy itt voltam, de lehet tanítási célja is, pl a geometrikus ábrák matematikát, és közvetve fizikát is takarhatnak, és takarnak is. Hogy miért nem direkt nyílt kapcsolat felvételben közlik ezt, kérdezd meg a politikusokat, egy kettő meglepően elég nyíltan beszél erről a témáról. Igaz ezek is mind egy szálig majmok, sőt főmajmok, hisz Csongor tudja igazán hogy mi a valóság, és mi nem. 🙂
    Mélyebb okokba nem mennék bele, mert el tudom indítani a számotokra a bolondok vonatát, de teljesen felesleges, úgy sem vagytok nyitottak rá, mert már most is átkapcsoltatok önvedő pszichológiai módba, hogy koherens és stabil maradjon az énképetek.
    Ez egy rakás zagyvaság, halandzsa.

  154. 164.Horváth Csongor

    Igen, láttuk a filmet.
    Ki van sarkítva, de lényegében jól mutatja be az emberi hülyeséget, társadalmi szinten is.

    Köszönjük a szájbarágós magyarázatot is hozzá!
    A monthy python az Erik a viking-ben ezt sokkal elegánsabban és rövidebben!!!! mutatta be.

    https://m.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w

    Ugyanis ehhez nem kell egy másfél órás filmet végigszenvedni.

    Ettől függetlenül van ilyen jóslat, ami a fimben konkrétan megjelenik. És bármily meglepő az emberiség kollektív tudatalattijában is ott van ez és az egész apokalipszis.

    Olyan ez mint amikor valaki megbetegszik, pedig fizikai behatások tekintetében nem lenne indokolt.
    A nem megfelelő gondolatai módosítjáka lelke által sugárzott holografikus képet, melyet a test lekövet. A te tudományod ezt pszichoszomatikus, vagyis lelki eredetű betegségnek hívja.
    Namármost a társadalom „lelkének” képe vagyis a morfogenetikus tere fokozatosan és annyira leromlik , hogy súlyosan megbetegíti, majd kollektív megöngyilkolja a társadalmat, mint egy öngerjesztő folyamat révén belülről bontja fel a szövetét.
    Ennek jelei az értelmetlen és egyre értelmetlenebb dekadens jellemzők, öngyilkos tettek tucatjai.
    Ennek vagyunk tanúi és hurrá! átélői is.

    Ezekbe a folyamatokba bele lehet nyúlni úgy, hogy befolyásoljuk az emberi vágyakat, gondolatokat a tv, az oktatás , a társadalmi normák felállítása stb. révén. Ezzel a gondolati hullámok, struktúrák egymást
    perturbálják,vagyis rángatják, erősítik, gyegítik, kioltják, felülírják stb. egymást és egy nagy homogén masszává állnak össze, ahol a többségi gondolatok milyensége lesz a mező minősége. Természetesen ez folyamatosan változik. Pl. Ha kapzsi és értelmetlen dolgokért rajongsz gondolatban,
    azt erősíted.
    Tehát „Vigyázz, hogy sötétet vagy világosat gondolsz e !” Weöres

    Sajnos belenyúltak és a rossz irányba lökték meg a szekeret.

    Csak azért mondom, hogy értsed a hátterét is a folyamatoknak!?

    Tibor bá’

    Te fel tudnád dolgozni, hogy egy 3 méteres kardfogú mókus mondaná meg mit csinálj?
    Hiszen még minket sem értesz, mert
    urduúl beszélünk!

    A gabonakörök semleges módszerek. hubabnak már kifejtettem miert nem direkt globálisan a kapcsolat felvétele. Az irányítókkal meg már felvették a kapcsolatot.
    Mit lehet erről még mondani?
    Jómagam egyet sem.lattam, szóval akár igazad is lehet.

  155. Re:168 Csont
    Azt hogy nem egy majom őstől származom, de nem is úgy ahogy a zsidó-keresztény hagyomány tartja, hogy paff, lett az Ádám, és Éva az egyik oldalbordájából született (teljes félre értése a teremtés tannak, de majd talán egyszer helyére kerül ez is).
    Bővebben nem fejtem ki, mert ez már a „bolond vonat” sokadik megállója lenne, de a homo sapiens hirtelen felbukkanása nem a véletlen műve.

  156. 169 – dajtás:
    Aki a XXI. században tagadja az evolúciót, annak sunyi indítékai vannak, semmiképpen nem hülye, hanem gonosz.

  157. Ha nem haragszotok, én ezt a témát lezárom, nem kommentelem tovább.
    Elismerem, hogy maradi, „hülye”, csak a természettudományok eredményeiben bízó materialista vagyok, s nincsenek képességeim felmérni sem, a nem létező dolgokban rejlő kimeríthetetlen lehetőségeket.
    Sok sikert kívánok a kiaknázásukhoz! 🙂

    A 164 első soráért elnézést kérek, bár megjegyzem, hogy rendkívül nehéz türtőztetni az olvasható „érdekes” gondolatok alapján az indulataimat (ez is az én hibám!).
    Bocsánat…

  158. 169 dajtás
    Hát ez is egy óriási blöff, hogy a homo sapiens csak úgy hirtelen felbukkant.
    Ember, mintapéldája vagy annak, mikor valaki úgy nyilatkozik dolgokról, hogy a témához tartozó tudásanyag töredékét ismeri, így azok nem is zavarják a saját elképzelésében a dolgokról.
    A homo sapiensnek nagyon sok előzménye volt, amelyek mindegyike az emberré válás egy-egy fontos fokozatát jelentette, és a homo sapiens legfeljebb 200 000 évre terjedő története helyett legalább 3-4 millió évre nyúlik vissza.
    Tudod, hogy az australopithecus fajok már három millió éve megtanultak felegyenesedve járni, a lábnyomuk már megegyezett a mai emberével, a méretkülönbségtől eltekintve? (Laetoli lábnyomok). Azt is tudod, hogy a homo habilis már kétmillió éve készített egyszerű kőszerszámokat? Hogy a homo erectus már tüzet is használt, és hogy a neandervölgyi ősember agytérfogata vetekedett a mai emberével, és halottkultusza volt?
    Szó sincs váratlan felbukkanásról, ezek az ősök hosszabb ideig léteztek a földön, mint amivel mi büszkélkedhetünk…

  159. 172: Hubab (és a H.Cs. korábbi, 1.0-ás verzióival egyetértőknek is):
    Ugyan! Ezek mind csak feltételezések, kitalációk.

    S vannak források olyan emberekről, akik nem illenek az evolúciós, erőltetett, darwinista megtévesztő, de csak az ilyen materialista maszlagokban hivő embertársakat megvezetni tudó elméletbe! Ott van példul a nagyláb, vagy a jeti… Mit tudsz ezekről? Egy-egy koponyatöredék, vagy lábnyom alapján higgyem el, hogy a darwinista evolúció tény és nem csak az imperialisták elvi fegyvertárának meghatározó része?! Arról nem is beszélve, hogy legalább tucatnyi könyvet és nagyszerű szerzőiket tudom beidézni arról, hogy az emberiség egy része a TaoCeti, egy másik része a Sirius, s egy harmadik része az Alfa Centauri valaha volt földszerű bolygóiról származik. Ezért van a három nagyrassz, az ausztralid volt az eleve itt élő törzs, így már remélem érted Te is… Bár tudom, a magadfajták az ilyesmit alapból elutasítják, de ez legyen a Te bajod! Én és akik hajlandóak hozzám hasonlóan nyitott szemmel járni viszont tudom az igazságot, amit most még nem fednék fel, mert az itt olvasók egy része úgyis lehurrogna, a másik része meg éretlen még hozzá, sokkolná őket, s én nem szeretnék senkinek sem rosszat. A lényeg, hogy vegyél vissza a tudományosdival, mert én csak akkor fogadok el tényként valamit, ha éjszaka legalább életemben egyszer már álmodtam róla! Most biztos nevetsz, de egy jó ismerősöm, képes akár az agyhullámok materializálására is, s így bárkinek a gondolatait befoghatom kicsiny gombócok formájában. Egyedül arra kell figyelni, hogy amikor a gondolati részecskék, a zeta-taichonok a 12 dimenziós térben rezegve szuperponálnak, nehogy kvantumsíkon decentrikus szuperpolarizációt szenvedjenek az epszilon részecsketengelyük mentén, mert abból csúnya dolgok jöhetnek ki. Szerencsére a mesterem megtanította, hogyan kerüljem ezt el, egyébként maga a gép, amivel rendelkezem hozzá piszkosul egyszerű, csak egy kis matek és fizika tudás kell hozzá, meg az, hogy hajlandó légy ebből a megrögzült, nem is létező világból kirugaszkodni kicsit, ami amúgy nem is létezik, csak egy illúzió. Emiatt az, hogy az ember hogyan alakult ki, nem is érdekes, egyáltalán nem fontos, ha sikerül majd magasabb rezonenciaszintet elérned az agyműködésedben, Te is be fogod látni, hogy igazam van és térden állva fogsz könyörögni, hogy az időközben befogott materializált agyhullámaid közül párat visszaadjak!

    Bocsánat, de ez kikívánkozott belőlem! 🙂

  160. 173 – H.Cs.:
    Kifelejtetted a „téridőt” ami a másik zseni, Balázs kedvenc hintalova. Ugyanis bárhova behelyettesíthető és mindenre képes. A legszebb, hogy a Szíriuszról idetéved idegenek annyira mások, hogy nekik 2×2=5. Éppen ezért őket természettudományokon felnőttek nem érthetik meg. Különleges meghasonláson kell keresztül esni, hogy ez bekövetkezzen. Addig pedig nézzünk magunkba, és keressük meg, hol a hiba. , természetesen bennünk.

  161. 173.H.Cs.: gyakrabban kellene ilyen módon feszültséget levezetned! Szórakoztató

  162. 169.dajtás: Én csak hirtelen kíváncsi lettem, mi lehet a számodra hitelesen összeálló személyes eredetlegendád. De igazad lehet, hogy meg sem érteném, hiszen nem tapasztalod az itteni közönségtől. Hagyjuk. Le van szarva.

  163. Semmi sem igaz és minden is. Az úgy volt, hogy túl közel került a bolygónk a napunkhoz, és ellehetetlenült rajta az életünk. Kitelepültünk az egyik távolabbi bolygóra, de csak azért, hogy a belsejéből nyersanyagokat bányászhassunk a nagy hatótávolságú gravitációs űreszközeinkhez. Miután megépítettük őket, hibernáltunk minden életet és cél után néztünk, ahová át lehet települni. 12 lehetséges célpontot találtunk, egyik volt a ti bolygótok, ami éppen a Marssal való összeütközés előtt állt. A Marson és a Földön is volt élet. Kiküldtünk egy galaxisközi előreprogramozott missziót, ami kimentette az összes életet a két bolygóról, majd pályára állt a Jupiter mögött. Miután lezajlott az ütközés, új bolygó keletkezett a beavatkozásunkkal, a Hold. Ekkor indultunk el a saját Galaxisunkból. Mire ideértünk, a Föld kihűlt, és visszatelepíthettük rá az életet, az evolúciójával együtt. Ahhoz, hogy teljesen lakható legyen számunkra, ki kellett pusztítanunk egy meteor segítségével a dínókat. A többit tudjátok. 🙂

    Ja, azóta is itt vagyunk, de élettanilag nem különböz
    ünk egymàstól. Horváth Csongor egy közülünk, de nem jár a meetingekre, mert teljesen kikészült attól, hogy mentálisan mennyire visszafejlődött az emberiség… 🙂

  164. Re: TIbor bá’
    „Aki a XXI. században tagadja az evolúciót”
    Én ilyet sose mondtam, ellenben az irányított evolúciót teljesen elfogadom.
    Te ezt az „anyag erre van predesztinálva” tétellel intézed el, én viszont az intelligenciával, ami által evolválódik a rendszer. Az evolúció semiautonóm, ami azt jelenti, hogy önállóan képes egy bizonyos fokig evolválódni, de nem minden határon túl. Ha ugrás van benne, akkor az már egy intelligencia terméke, nem esetleges, és pláne nem véletlen műve. (Ezerszer visszakanyarodhatunk az első élő lényig, hogy hogyan született, de újra és újra ugyan abba a parttalan vitába keveredünk a legvégén)

    Itt kanyarodnék hubab elvtárshoz, mert a homo sapiens egy evolúciós ugrás terméke, és lehet hogy volt „előember” előtte, ezt kár is vitatni(nem is teszem), mert temérdek foszilia került elő, de ez a fejlődés nem lineáris, hanem gyakran ugrásszerű.
    Kis kitekintés:
    https://qubit.hu/2019/01/22/ujra-felizzott-a-vita-az-emberre-valas-egyik-hianyzo-evolucios-lancszemerol
    Külön kiemelném ezt a pár sort:
    „A „missing link” kifejezés szerintük a fajok és a törzsfejlődési időszakok lineáris, hierarchikus leszármazási láncát feltételezi, holott az evolúció bizonyítottan nem a statikus alá-fölérendeltségi viszonyok sorozatából építkezik.”

    Re:173 Csongor
    Megy ez neked, mint a bringázás. Ha kicsit reszelsz még rajta, kitűnő szektavezér is lehetnél, de mindenképpen vond be azt a tételt is a tanokba, hogy a nők üdvözülése a férfiasságodon keresztül vezet, így biztosan garantálva lesz minden napra egy új 3,14na. 🙂

    Re:176 Csont
    „mi lehet a számodra hitelesen összeálló személyes eredetlegendád. ”
    Nagyon szikla szilárd eredet legendám nincs, mert nagyon sok a kérdőjel bennem.
    Én is tapogatózom, mert a téma közel sem olyan triviális, mint ahogy gondolnád(tok).
    Sajnos már csak olyan vagyok, hogy nem szeretem a balladai homályba vesző elmismásoló indokokat.

  165. Re:177 infos
    Szegény Csongor, mikor újra reinkarnálódott a Földre, mert felrobantotta magát az egyik üzemszerű belső holdi bázis műnap karbantartása során, elfelejetette a pontos meeting időpontokat, és a titkos kódot, amit mutatni kell a találkozók során, így kénytelen most a földi tudománnyal tömni a fejét, és tanítani a földi nebulóknak.
    Ne haragudj rá, primitív a földi tudomány, és elég fundamentális is, így kell még némi idő neki, mire újra közénk áll…

  166. 180: Dajtás:
    Ráhibáztál! De most VÉGRE megvilágosodtam.
    Ezennel tudatom mindenkivel, hogy 22 év után elhagyom az eredeti munkahelyemet (ez amúgy nem vicc). Rengeteget „veszítek” vele, s közben lehet gyújtani az örömtüzeket, mert sokminden megy most a lecsóba… 🙂

    Fontolóra veszem a visszavonulást itt is, esetleg álnéven visszatérek, mint az új korszellem doktorandusza.

  167. Csongor! Nem tagadhatod meg galaktikus küldetésedet! (Dehogynem…)

    178, Csont: két sör után olyan eredetlegendát írok, hogy Daniken elmehet kapálni… 🙂

  168. Re:181 Csongor
    Ezt most nem viccből írom, sok sikert kívánok az új munkádhoz, és remélem megtalálod az új helyen azt, amit nem kaptál meg a régiben!

    Re:182 infos
    Daniken nagy mesemondó, olvastam pár könyvét is, de túlságosan földhöz ragadt. 😛

  169. 179 – dajtás:
    Az „irányított evolúció” a te szörny szülőtted. Ilyen nem létezik. Tudod, miért nem? Mert egy spontán folyamat kapta az evolúció elnevezést. Ez egy jelenség, aminek (megfigyelések szerint) az a lényege, hogy a spontán mutáció fejlődést eredményez mert az életképesebb utód átveszi a faj továbbélését. Mindössze a spontán mutációt kell biztosítani (ez pedig adott, gondoskodik róla a téridő 😀 ). Te pedig átvállalva isten szerepét, ezt irányítani akarod. – Igaz, ha szuper intelligens lények idejönnek, génsebészettel beavatkozhatnak (csak az isten tudja miért) mindössze ennek a valószínűsége 10^-100, azaz nulla. De sebaj, a génsebészetre semmi szükség, aminek bizonyítéka, hogy itt vagyunk. Te pedig csak irányíts!

    Ja, a majom. Szóval az ősidőkben az istenhívők (csak úgy mint te) tagadták, hogy majomtól származnánk, ami a laikus emberekben hatalmas szimpátiára talált. Csakhogy a darwinizmus ilyet nem állított. Viszont a homo sapiensnek és (mondjuk) a gorillának van egy közös őse. De ez nem nagy dolog, mert közös őse a homo sapiensnek és a sündisznónak is van, csak jóval messzebbre kell visszamenni. Szóval az állításod tudománytalan, amit azért nem veszel észre, mert majd minden állításod az. De ez ne keserítsen el. A királyoknak is szokása volt udvari bolondot tartani, akiknek minden szabad volt. Továbbra is élj tehát a lehetőséggel.

  170. Re:184 Tibor bá’
    „Az “irányított evolúció” a te szörny szülőtted. Ilyen nem létezik. ”
    Mi az hogy nem létezik, Tibor bá’ ez ma már napi gyakorlat… 🙂
    A nemesítés is irányított evolúció, ahogy a kutyatenyésztés is, sor folytatható napestig.
    GMO-ról nem is beszélve, ott aztán maxra van tekerve az irányított evolúció, mert állati és növényi gének is össze vannak keverve, ami soha sem evolválódna az egyikből a másikba.

    „Mindössze a spontán mutációt kell biztosítani”
    Itt van a bibi a spontánnal.
    Nem tudtak össze rakni eddig mesterséges élőlényt, pedig keményen dolgoztak rajta, igaz a spontán folyamatok labor körülmények közt történtek, és ez már így tervezett környezet, nem spontán, de nincs itt semmi probléma, minden világos, mint a vakablak! 😉

    „A királyoknak is szokása volt udvari bolondot tartani, akiknek minden szabad volt.”
    És kimondhatták az igazságot fejvesztés terhe nélkül…
    Köszönöm a megtisztelő státuszt, ha lehet Balázst felvenném másodhegedűs fő bolondnak, hasonló jogokkal, mint ami nekem is van. 😉

  171. 179 dajtás
    Vigyázz, mert ezek a fiúk vérszemet kapnak, és lemosnak a pályáról, ha nem kapod össze magad… 🙂
    Azt egyébként eddig sem állította senki, hogy a fejlődés lineáris, az emberi nem fejlődése során szinte folyamatosan több szereplő volt a földön egyidejűleg.
    De ez teljesen természetes evolúciós folyamat.
    Amint bekövetkezik egy sikeres evolúciós áttörés, az mindig kaput nyit az új prototípus előtt a sokoldalú differenciálódáshoz, az új faj „felfedezi” a különböző alternatív utakat, és több rokon fajt hoz létre az elszigetelt környezetek hatására, újra összetalálkozva pedig versenyhelyzetbe kerülnek egymással, ha meg még kicsi a genetikai különbség, keveredhetnek is egymással, beöntve a közösbe a külön utakon szerzett új hasznos genetikai „szerzeményeiket”.
    És ez így megy minden más fajnál is, ezért alakul ki a fajok ágas-bogas rokonsági ága.
    Berger lelete is abból a korból való, amikor már élt a földön a homo habilis is, ami viszont már egyértelműen embernek titulálható, tehát a sediba nem előd, hanem egy visszamaradott kortárs volt.
    Mikor a sedibát megtalálták, az általam olvasott első cikkekben volt egy fantasztikus fotó egy egyed teljesen épen kifejtett kézfej csontjairól, rámásolva egy mai ember tenyerére, hihetetlenül azonos arányok voltak az ujjak hosszában elhelyezkedésében, csak a méretek voltak sokkal kisebbek.
    Az összes emberszabású majomnál ezek az arányok, főleg a hüvelykujj méretében és elhelyezkedésében igen különböznek.
    Ezek a leletek sokkal izgalmasabb történeteket generálnak, mint a filozofálgatás, és mindig kerülnek elő újabb meglepetések.

  172. 185 dajtás
    Ha úgy vesszük, minden evolúció irányított, csak éppen az irányító nem egy tudatos lény, hanem a faj teljes környezete, amely egy összetett tényezőhalmaz, a körülötte lévő összes élő és élettelen, a geológiai és meteorológiai tényezők a változásaikkal.
    Ha ezek bármelyike megváltozik, az maga után vonja a faj adaptációját az új helyzethez, egyből megkezdődik az új helyzet szempontjából előnyös mutációk kiválogatódása, és felgyülemlése a közös génállományban, a hátrányos gének pedig megritkulnak.
    Nem kell ide tudatos beavatkozás…

  173. Tibor bá’
    ” Köszönöm ismertetésedet.”

    Tibor bá’
    Mit jelent ez és hogyan értsem?
    Nem tetszett az irásom?
    Újra ki lettem zárva?

  174. Röviden az a helyzet, hogy mire kihalunk még addigra se jöttünk le a fáról.. 😉

  175. ” Én kifejezett sértésnek veszem, ha ezt a hülyeséget el akarja velem valaki hitetni.
    Kérek egy intelligens magyarázatot. Ha ilyen látezik. ”

    189. Tibor bá’
    ” A státuszod változatlan.”

    ” L.S., Balázs, Dajtás!
    Meg lettetek szólítva 155. alatt. Szeretném, ha válaszolnátok.”

    Komolyan Tibor bá’?

    Hogyan lenne változatlan amikor a legfontosabb két hozzászólásomat a kérdésedre nem mered föltenni?
    Miért teszel fel ilyen kérdéseket, ha nem vállalod a válasz nyilvánosságra tételét.
    Megint a Rendszer robotjai és az igazságellenőrzök mögé bújunk?

    A bloggazda igazságérzete nem számit?

    „Óvakodj azoktól, akik álnok ajándékokat és megszegett ígéreteiket hozzák neked.
    Sok lesz a fájdalom, de van még idő.
    Van jó is odakint.,
    Ellenezzük a csalást. A vezeték le lett zárva!”

    Kifejezetten aljasság, amit csinálsz. Az utolsó betűig minden írásod megjelenik. Arról nem tehetek, hogy a hozzászólásaid formátuma gyanús a rendszernek. És akkor idejössz vádolni a nyilvánosság előtt. Nekem nem kell kifogásokat kreálni. Ha megunom a mániádat, kibaszlak mint a macskát szarni.

  176. 190. Tia
    ” Röviden az a helyzet, hogy mire kihalunk még addigra se jöttünk le a fáról.. ?”

    Persze, senki sem olyannak látja a világot, amilyen, hanem mindenki önmagából indul ki.

    Lehet újra πcsáznod és véletlenül se bocsánatot kérni, mivel amikor te teszed Tibor bá’ nem veszi észre.

  177. 174. Tibor bá’

    Tényleg kifelejtette a téridőt, de azért úgy egész jó volt Csongor előadása.
    Na jó, nagyon jó volt.
    Szétröhögtem magam!?
    Kicsit sem vettem magamra, pedig kéne. De hiszen egy zseni vagyok, most már szerinted is. Ráadásul egy olyan zseni, aki annyira örül annak,. hogy ki tudja mondani a szót: téridő, hogy mindig ezt mondogatja. Ezzel igazolva magának, hogy méltán érezi intelligensebbnek magát mint amilyen.
    Ráadásul meghívott udvari bolond asszisztensé is avanzsáltam.
    Ez egy tényleg csodás nap lett így a végére!

    Egyébként ahhoz, hogy rájöjjünk 2×2 = 5 nem kell szíriuszinak lennünk.
    Elég egy szimpla időutazás 1955-be Zenthe Feri bácsiékhoz és rájövünk, hogy ez valóban nem csalás, nem ámítás!?
    Hiszen meg is énekelték kedvenc referencia-személyeink:

    https://m.youtube.com/watch?v=t6B8aRwbEek
    Szóval óvatosan az ilyen 2×2=4 mindig jellegű, felelőtlen kijelentésekkel!
    Egyszerűen tudománytalan, ezt most már BE KELL LÁTNOD!?

  178. 155. Tibor bá’
    „OK. Fel akarják venni velünk a kapcsolatot gabonakörökkel? Ugyan már!!! Idejönnek x ezer fényévről és akkor gabonakörökkel veszik fel velünk a kapcsolatot? És mivel nem sikerül, szép csendben visszamennek.”

    Tisztelt Tibor bá
    Ebböl a hozzászólásodból azt következtetek, hogy valamelyikünk – a két tábor közül – mindent tud és zsebében van a bölcsek könyve. Vajon jól sejtem?

    Amint Balázs is leirta ” a cél, hogy fejlesszük a világról alkotott képet.”

    Egyikünk sem tud mindent, főleg ezen a téren nem sokat. Mindannyian a sötétben tapogatózunk, csupán sejtésünk lehet mi a valóság e témában.

    A legtöbb cikk, video, törőlve van vagy csonkitott formában érhető ell az igazságellenőröknek köszönhetően.

    Kik állnak mindezen nagyszerű mögött?
    Egyiptom piramisai, a Húsvét-sziget szobrai, a gabonakörök, Stonehenge, a hatalmas geoglifák a Perui Nazca-síkságon amiket csak madártávlaton láthatok ..
    Világunk rejtelmei amire, ha nem válaszolunk Tibor bá’-nak akkor: ” Én kifejezett sértésnek veszem ”
    Talán kapunk magentát is Tibor bá’?

    Szerintem a valódi, eredeti gabonaköröket – amit a 85. L.S. alatt vannak meghatározva – valószínűleg a repülő csészealjaktól és a fényes ürgolyóktól készültek, amelyeknek pilótája üzenetet vagy figyelmeztetést akart küldeni, vagy egyszerűen csak éreztetni akarta jelenlétét az emberekkel.

    Dr. Horace Drew azt mondta, hogy az emberiség képtelen megérteni az összetett üzeneteket, amelyek némelyike ​​”a jövő képeit” mutatja be.

    Ki küldik az üzeneteket és miért?
    Mit akar mondani a „költő”?
    Még túl korai értelmezésre jutni.

    Ne feledjük azonban, hogy egyes idegen fajok megkövetelik a kormányainktól, hogy felfedjék őket a Világunk előtt, különben ők maguk teszik meg…

  179. Az idegenek agroglifákkal – gabonakörökkel – és rádiójelekkel válaszolnak

    Οι εξωγήινοι απαντούν με αγρογλυφικά και ραδιοσήματα …
    /https://www.oxafies.com/2013/03/blog-post_3377.html?m=1/

    Talán az a hatalmas agroglifa, amely 2001. augusztus 19-én jelent meg a mezőkön Nagy-Britannia legnagyobb teleszkópja mellett Chilboltonban, Hampshire-ben, erre ad magyarázatot.
    Eleinte úgy tűnt, mintha semmit sem ábrázolt volna. Ahogy telt az idő, és a nap lenyugodott, az általa vetett árnyékok felfedtek egy arcot.
    Három nappal később egy újabb agroglifa jelent meg az arc mellett. Senki sem értette, miről van szó, egészen addig, amíg valaki észre nem vett egy elképesztő hasonlóságot azzal az üzenettel, amelyet Carl Sagan csillagász 1974-ben a NASA és a Puerto Ricó-i Arecibo teleszkóp küldött az űrbe!

    Az üzenet információkat tartalmazott az emberi fajról és a bolygóról, amelyen él. Az, hogy valami
    válaszul pontosan ugyanígy jelent meg, ismét egy teleszkóp mellett, ami már önmagában is rendkívül érdekes volt… és furcsa!

    Az alapos vizsgálat kimutatott néhány eltérést az eredeti üzenet és a „válasz” között. Sagan üzenete a számítógépek bináris „nyelvén” felsorolta a földi életet létrehozó domináns elemeket, az emberi DNS kettős spirálját, a normális ember méreteit, és azt, hogy naprendszerünk harmadik bolygóján élünk.

    Utolsóként az Arecibóban lévő rádióteleszkóp rajza volt, amely az ég felé mutat, és megpróbálta bemutatni, hogyan próbálunk kapcsolatba lépni bármilyen földönkívüli intelligenciával.

    Az agroglifával – gabonakörökkel – kapott üzenet ugyanazt a kommunikációs rendszert jelenítette meg, de az életelemekben különbözött.

    A Földön az élet létrejöttéhez szükséges szén helyett … a szilícium volt a legszükségesebb elem! Sagan üzenetében az emberi test helyett egy aránytalanul nagy fejű testet ábrázoltak. A DNS-kódban egy extra emberi spirált említettek! A megjelenő lény körülbelül 1,30 méter magas volt, és úgy tűnt, hogy egy naprendszer harmadik, negyedik és ötödik bolygóján laknak! Népének lakossága elérte a 21,3 milliárd főt! Ugyanebben az üzenetben, ahol Sagan egy távcsövet helyezett el, valami bonyolultabb és nehezebben értelmezhető alakzat volt. Ugyanezt az alakzatot egy évvel korábban egy másik -agroglifára- gabonakörökre nyomtatták, pontosan ugyanott!

    Néhány nappal a Sagan-üzenetre adott agroglif válasz előtt, 2001. augusztus 13-án, egy kép jelent meg egy másik agroglifán a New Hampshire állambeli Winchester Crabwood területén lévő mezőn, nagyon közel ahhoz, ahol az előző…

    Egyértelműen idegen arcot ábrázol, mellette pedig egy kerek dombormű, mint a mi CD-ink, amelyek valami kódolt üzenetet tartalmaznak! Valójában az új agroglifa „nyomtatásának” módja más, vízszintes vonalakkal, mint a mi televíziós képünkön!

    Paul Vigay programozó, aki magára vállalta a dekódolást, meglepődve tapasztalta, hogy angolul írták, és az így szólt:

    „Óvakodj azoktól, akik álnok ajándékokat és megszegett ígéreteiket hozzák neked. Sok a fájdalom, de van még idő. Van jó is odakint., Ellenezzük a csalást. A vezeték le lett zárva!”

    /https://www.oxafies.com/2013/03/blog-post_3377.html?m=1/

  180. 194-195 – L.S.
    Nekem ez zavaros magyarázkodás. Az esemény nagyszerűségéhez, és a befektetett fáradtsághoz képest a gabonakör üzenet egyszerűen nevetséges.

  181. Ugyan már Tibor bá, miért vagy ilyen szkeptikus?
    Hiszen közismert, hogy a nagy felfedezők, mint pl Columbus is így csinálta, mikor kapcsolatba próbált lépni az indiánokkal. A legénységével éjszaka letaposták a kukoricát (de ők persze keresztet tapostak üzenetként), aztán elbújtak, és sutyiban lesték, másnap reggel hogyan reagálnak a bennszülöttek a jelenségre.
    És minden jólnevelt ember tudja, hogy ha új helyre költözik, akkor először le kell taposni a szomszéd veteményesét, mielőtt becsöngetnél hozzá bemutatkozni.

  182. 197 – Avatar:
    El tudom fogadni, ha valaki azt közli, hogy a földön kívüliek űrhajója a Föld körül kering láthatatlanul. Ha valaki idáig el tud jönni, a technológiájukba ez belefér. Ha azt mondják, hogy befigyelve az elektronikus zajunkra mindent tudnak rólunk, és angolul is megtanultak. Ez is belefér. De az, hogy gabonaköröket csinálnak, majd dolguk végeztével visszamennek. Na ez már abszolút hülyeség. Akik ezt elfogadja, az pedig kötözni való marha. Aki pedig kiáll és magyarázkodik, az már nem is minősíthető. Pedig itt is vannak ilyenek.

  183. Egy kicsit visszatérve a poszt eredeti témájához – Globális éghajlatáltozás/felmelegedés/”Apokalipszis” – (a „beszélgetés” eléggé elkanyarodott az „alien” irányba), szóval:

    „Már nem tudjuk visszafordítani ezeket a folyamatokat, a civilizációnk néhány évtizeden belül összeomlik”
    https://24.hu/belfold/2022/06/10/nyersanyagok-globalis-krizis-klimavaltozas-gelencser-andras-interju/

    Gelencsér András: Fenntartható fejlődés nem létezik, az egy ábránd
    *https://24.hu/tudomany/2022/07/19/gelencser-andras-globalis-krizis-vita-civilizacios-osszeomlas/

    És lesz csütörtökön (11-én) a Friderikusz Podcast-on egy beszélgetés ezzel kapcsolatban:
    VÉGE A JÓLÉTÜNKNEK 2040-TŐL? Gelencsér András, légkörkutató – Antal Miklós, fizikus // Előzetes
    *https://youtu.be/1VimEglSpEQ

  184. 199 – Elek:
    Ilyen kérdést fel se szabad tenni: „VÉGE A JÓLÉTÜNKNEK 2040-TŐL?” Mert az is bizonytalan, hogy egyáltalán lesz-e emberség 240-ben. Számítások szerint 2027-ben már nem lesz jég az északi sarkon. A 2027 természetesen nem szent írás, de + 13 év elképzelhetetlen. Már pedig jég nélkül jön a hőmérséklet megfutás.

  185. 195
    L.S.

    Valószínűleg Pista postás volt az, ő tüntet el pörköltet,cigit..stb.

  186. Apokalipszis!
    Most beszélgettünk Skype-n kedves szegedi barátainkkal!
    Megrázó, amit meséltek: rettenetes az aszály, kiszáradtak a természetes vizlelők, egyre több kis állatka látható itt-ott a környékbeli országutak közelében, az utak peremén, a szomjúságtól félig bódultan. Mintha végveszély esetén az állatok éppen az emberektől várnának segitséget!
    Egyes könyorületesebb autósok , már akik nem elöször találkoznak a megható jelenséggel, az útról lehúzódva próbálják enyhiteni szerencsétlenek szenvedését a vizespalackokkal, de ez a nemes cselekedet nem oldja , csak kissé enyhiti a szörnyü problémát:
    Megbolydult, megbillent egy sokezer éves klimatikus egyensúly, és ne adj Isten, megkezdődőtt Európa elsivatagodása.
    Még egy súlyos dolog, amiről esetleg városlakónak nincs tudomása, de falusi emberek mostanában gyakran tapasztalnak: barátaink ismerősei valami Szeged körzeli kis faluban, Zsümbón vagy Algyőn laknak. A házuk melletti nagy telken 5 fúrt kút van, a nagy vastartalmú viz ivásra nem, de öntözésre kiváló, igen ám, de a kutak szinte kiszáradtak, mindegyik, annyira alacsony a talajvizszint.
    Milyen szörnyú jövö vár az emberiségre, ha megfogyatkozik a vizállomány, erre gondolni sem merek!!!!

  187. Re:196 Tibor bá’
    Csatold be az övet, előre szólok! 😉
    Elemezzük ki, mit is írtak:
    „Óvakodj azoktól, akik álnok ajándékokat és megszegett ígéreteiket hozzák neked.”
    Ez annak fényében már nem is olyan marhaság, ha a közös idegen-földi együttműködést tételezünk fel. Kvázi ufo-s berkekben elég régi teória, hogy a földi kormányok némi technológiai tudásért/előnyért cserébe a lakosságot eladták hús áron. Az is elég régóta tudott, hogy a szerződéseket megszegte több faj is, hisz technikailag magasabban fejlettek, máskülönben ki is vonná őket felelősségre…
    Nyilván nem a Hágai Bíróság, tojnak ők a földi igazság szolgáltatásra, már ha van mivel tojni. .:) Ebből a szempontból nézve teljesen valid a megállapítás. Óvakodni kell az üveggyöngy árusoktól, ígérjenek bármit is.

    „Sok a fájdalom, de van még idő. Van jó is odakint. ”
    Nem kell annyira sietni, akár önön fajunk vegzálásának árán pláne nem, hogy megkapjuk az áhított tudást. Itt a traumatizált eltérítettek lehetnek a kulcs, mert nem egy faj állatként bánt az emberrel, hisz számukra mi primitívek vagyunk. Szép analógia a mi állat kísérleteinkkel…

    „Ellenezzük a csalást.”
    Többes szám, nem csak egy faj van ezen az állásponton, és tesznek is érte, hogy be legyen tartva a galaktikus kódex.
    „A vezeték le lett zárva!”
    Szerintem fordítási hiba, mert így nincs értelme, de úgy már inkább, hogy a kapcsolat le lett zárva, magyarán a rosszhiszemű fajok kapcsolata blokkolva lett a földi hatalmakkal.
    Az üzenet vége, és az üzenet elkészültének időpontja azért érdekes, mert a 2000-es évek elején lett kipenderítve több faj is a rendszerünkből, mert sorozatosan megszegték a szerződéseket. Ebből a szempontból ez a szöveg megnyugtató, mert azt üzeni, hogy figyelnek ránk, és aktívan segítenek is, de nem nyíltan beavatkozva.
    Megjegyzem egy természet filmes sem zavarja el az oroszlánt, ha éppen zebrát készül enni vacsorára, szépen végig nézi, hogy megfojtja, majd kibelezi a szegény párát a nagymacska, mert ettől látja annak ami.

    Egyébként az ilyen történetek rendkívül szórakoztatóak, teljesen levegőben lóg minden pontja, amit gyakorlatilag szinte nulla eséllyel lehet ellenőrizni. Ebből fakadóan sci-fi novellák birodalmában kell kezelni, ami át-átnyúlik a valóságba. Így jut és marad is belőle, és nem éri csalódás/meglepetés az embert, ha semmi sem igaz, még is igaz a történet.

  188. 198: Tiborbá:
    Nekem van egy magyarázatom:
    Ezek az Alienek egyszerűen ennyire hülyék! 🙂
    Az evolúció tette velük… De, hogy az összes ide járó idegen ekkora marha lenne?

  189. 203 – dajtás:
    Kár az időért, ami alatt ezt összekapartad. De írhatnám azt is: vj (volt jobb)

  190. 203. dajtás

    „Kvázi ufo-s berkekben elég régi teória, hogy a földi kormányok némi technológiai tudásért/előnyért cserébe a lakosságot eladták hús áron.”

    Ez olyan X-aktás. Jó tudni, h itt is vannak Fox Mulder-ök. ?

  191. 205.
    Csongor, az ufohit egy valláspotló vallás – a názáreti nem szamarháton közlekedik ,hanem repülőcsészealjal -ez a technikai civilizációnk korszellemének a hozománya.
    Kezeld a helyén a dolgokat,hiszen tanár vagy.

  192. 191. Tibor bá
    ” Ha megunom a mániádat, kibaszlak mint a macskát szarni. ”

    Gratulálok Tibor bá
    Ez már az igazi férfias érvelés, sokkal magasabb szinten azonban.

    Tibor bá’
    ” Köszönöm ismertetésedet.”

    Tibor bá’ magánúton?
    Ha nem reagáltam volna igy, vajon akkor is megjelentek volna az irásaim?

    198. Tibor bá
    ” Na ez már abszolút hülyeség.”

    Ajaj, hogy ennyire hülyék, igazad van Tibor bá.
    Hiába magyarázod!!!

    Ez olyan mintha a tavaszi légy lárvájának elmondanák, hogy létezik a hóesés, a négy évszak és egyike a Tél.
    Hogyan hinné ell a légy lárvája amikor életének ez a szakasza egy napot sem tart?
    Hogyan hinné ell a légy, hogy létezik a hóesés, a Tél amikor élete általában 15 és 20 nap?

    Ez magán közlemény. Legközelebb írd meg E-mailben.

  193. 200. Tibor bá’
    Igazad van a 2027-ben (vagy akár korábban (!!)):

    Sarkvidéki tengeri jég 2022. június – miért olyan veszélyes a helyzet?
    „A kék óceán akkor következik be, amikor az összes tengeri jég eltűnik, és a felszín színe fehérről (tengeri jég) kékre (óceán) változik. Sokak szerint a Kék-óceán eseménye akkor kezdődik, amikor a sarkvidéki tengeri jég kiterjedése 1 millió km² alá csökken.

    A jobb oldali képen az a tendencia látható, amely a sarkvidéki tengeri jégtérfogat nullára mutat 2027 szeptemberére. Vegye, hogy a képen látható mennyiségi adatok a szeptemberi hónap átlagai – az egyes évek minimuma még ennél is jobb. Továbbá, mivel a nulla mennyiség nulla kiterjedést jelent, ez azt jelzi, hogy a Kék-óceáni esemény (1 millió km² alatti kiterjedésű) jóval 2027 előtt megtörténhet.”
    https://arctic–news-blogspot-com.translate.goog/2022/06/arctic-sea-ice-june-2022-why-situation-is-so-dangerous.html?_x_tr_sch=http&_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc

    Kék óceán esemény
    „A tengeri jég eltűnése miatti albedóváltozás együtt jár a látens hőpuffer elvesztésével . Az északi-sarkvidéki tengeri jég eltűnésével további változások is társulnak, beleértve a Jet Stream változásait , a szárazföldi hó- és jégtakaró csökkenései albedóveszteséget, valamint az alábbiakban ismertetett további változásokat.Ezek a változások együttesen akár 1,6°C-kal is megemelhetik a globális hőmérsékletet 2026-ra, és hatalmas mennyiségű hőt okozhatnak, hogy hirtelen elérjék az üledékeket a Jeges-tenger fenekén, ami az üledékekben lévő hatalmas metán kibocsátást biztosít hidrátok és szabad gázok formájában, amely 2026-ra további 1,1 °C-kal emelheti a globális hőmérsékletet.”
    https://arctic–news-blogspot-com.translate.goog/p/blue-ocean-event.html?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc

    Eredeti írások angolul:
    http://arctic-news.blogspot.com/2022/06/arctic-sea-ice-june-2022-why-situation-is-so-dangerous.html
    https://arctic-news.blogspot.com/p/blue-ocean-event.html

  194. 199. Elek
    ” Egy kicsit visszatérve a poszt eredeti témájához – Globális éghajlatáltozás/felmelegedés/”Apokalipszis”

    A CERES, a Környezetkutatási és Földtudományi Központ (CERES, the Center for Environmental Research and Earth Sciences) egy interdiszciplináris és független kutatócsoport, amelynek célja a környezet- és földtudományok fontos kérdéseinek kezelése.

    Az eddigi legátfogóbb tanulmányt 14 ország 23 szakértője végezte a napfizika és az éghajlattudomány területén, és a Research in Astronomy and Astrophysics („RAA”) című folyóiratban jelent meg. Megvizsgálta a Nap szerepét az éghajlatváltozásban az elmúlt 150 évben, és megállapította, hogy az -Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) -Kormányközi Éghajlatváltozási Testület-az IPCC valószínűleg idő előtt jutott a következtetésre, hogy a közelmúltban bekövetkezett klímaváltozást elsősorban az üvegházhatású gázok emberi kibocsátása okozza.

    A szerzők azt írták, hogy a tudósok ellentétes következtetésekre jutnak a közelmúlt éghajlatváltozásának okairól attól függően, hogy milyen adatsorokat vizsgálnak.

    A CERES a tanulmányát ismertető sajtóközleményben példákat közölt arra vonatkozóan, hogy bizonyos adatsorok kiválasztásával az IPCC hogyan torzítja el következtetéseit, és felhívta a figyelmet a különböző szakértők véleményére a tanulmány eredményeiről. Az alábbiakban egy minta a valódi szakértők mondanivalójából.

    „Az IPCC FELHASZNÁLÁSA, hogy KONSZENZUST TALÁLJON A KLÍMAVÁLTOZÁS okairól. Megértem a konszenzusos nézet politikai hasznát, mivel ez MEGKÖNNYÍTI A POLITIKUSOK dolgait.

    A TUDOMÁNY azonban NEM KONSZENZUSON MŰKÖDIK.

    Valójában a TUDOMÁNY jobban TELJESÜL, HA A TUDÓSOK NEM ÉRTEKEZNEK ÖNMAGUKKAL, és FELTÁRJÁK a nézeteltérések különböző okait.

    Attól tartok, hogy ha csak azokat az adatkészleteket és tanulmányokat vizsgáljuk, amelyek alátámasztják a választott narratívát, az IPCC SÚLYOSAN AKADÁLYOZTA A TUDOMÁNYOS VIZSGÁLATOT AZ OKOK valódi MEGÉRTÉSÉBEN a közelmúlt és a jövőbeni KLÍMAVÁLTOZÁSROL.

    Különösen zavar engem az, amiért képtelenek kielégítően megmagyarázni a vidéki hőmérsékleti trendeket”.

    Sajtóközlemény, augusztus 6.– How much has the Sun influenced Northern Hemisphere temperature trends? An ongoing debate, Press Release, 6 August 2021)

    WeiJia Zhang, a Shaoxing Egyetem (Kína) fizikaprofesszora és a Royal Astronomical Society (Egyesült Királyság) munkatársa elmondta:

    „Az egyik legrégebbi tudományos téma, amelyet az Ókori Görögök és Kínaiak tanulmányoztak, hogy megértsük, hogyan kapcsolódik a Föld klímája a Naphoz.
    Ez az áttekintő dokumentum feltárja a rejtélyt, és megmagyarázza, miért volt olyan nehéz eddig a tudományos fejlődést elérni. A következő nagy ugráshoz a Nap és a Föld folyadékdinamikájának és mágnesességének valódi megértése szükséges.”

    Szarka László, az ELKH Földfizikai és Űrtudományi Intézet (Magyarország) ELKH Institute of Earth Physics and Space Science munkatársa, a Magyar Tudományos Akadémia tagja elmondta:

    „Ez az áttekintés egy KRITIKUS mérföldkő a „KLÍMAVÁLTOZÁS” TUDOMÁNYOS MEGHATÁROZÁSÁNAK VISSZAÁLLÍTÁSA felé vezető úton, amely az elmúlt három évtizedben fokozatosan TORZULT. A tudományos közösségnek végre be kell látnia, hogy A TUDOMÁNYBAN NINCS HATALOM, MEGEGYEZÉS, CSAK AZ IGAZSÁG KERESÉSÉNEK JOGA”.

    Forrás: „Mennyire befolyásolta a Nap az északi félteke hőmérsékleti trendjeit? Egy folyamatban lévő vita”, Sajtóközlemény, 2021. augusztus 6. – “How much has the Sun influenced Northern Hemisphere temperature trends? An ongoing debate”, Press Release, 6 August 2021

    Nemrég dr. John Robson, a Climate Discussion Nexus (CDN) munkatársa interjút készített dr. Connolly a Nap szerepéről a közelmúlt klímaváltozásában.
    A CDN kiadott egy 20 perces „ elmagyarázó ” videót, amely ebből az interjúból és néhány friss CERES tudományos kutatás megvitatását tartalmazza.
    /https://rumble.com/v175oul-looking-at-the-sun.html/
    Videó: Climate Discussion Nexus: Looking at The Sun, 2022. június (20 perc)

  195. 211.
    Nem hiszem el.
    csak mondom ,hogy harminc éve gyakorló csillagász vagyok
    engem nagyon nehéz lesz megetetni Nibirus ,ufos,teslás mesékkel 😀

  196. 212 –
    Kedves Kalotaszegi!
    Én tudom, hogy L.S. téged is fel tud idegesíteni, de kérlek vedd tudomásul, hogy „fasz szopó” és hasonló vulgáris/obszcén kifejezések használata egyedül nekem van megengedve.

    😀

  197. 214. Tibor bá`

    Rendben Tibor bá`, értjük és megértjük, de a „faSZSZopó”-t írd egybe 🙂
    Tehát nem fasz szopó, és nem is fasszopó, hanem így helyes: faszszopó 🙂

  198. Tibor bá fogadja meg a professzionista, hivatásos szakértők tudását.

  199. 215 – Tia:
    L.S. szerint neked többet nézek el, min például neki. Most miért kell ezt neked bizonyítanod azzal, hogy csámcsogsz a faszszopó témán? 😀

  200. 218. Tibor bá`

    Hát pontosan ezért csámcsogok, jól látod 🙂
    Egyébként volt ilyen eset miatt Tibor bá` által „rámszólás”, csak nem hagytam 🙂 (Mert igazam volt)

  201. 214. Tibor bá
    ” Én tudom, hogy L.S. téged is fel tud idegesíteni, de kérlek vedd tudomásul, hogy “fasz szopó” és hasonló vulgáris/obszcén kifejezések használata egyedül nekem van megengedve.”

    Tibor bá
    Elég szomorú, ha a blogodban mint bloggazda amint valakinek az irásai nem tetszenek ilyen szintü kommentekre folyamodsz.
    Nem illenek hozzád, sem az életkorodhoz sem a pozíciódhoz sem.

  202. 221 – L.S.
    A Világ teli van szomorú dolgokkal. Eggyel több vagy kevesebb nem számít.
    😀

  203. Hm, és tenyleg EZ a szint kellett, lassan egészen „józan”, olvasható mondatok jönnek..nem laposföldes.

  204. 200. Tibor bá”

    Eza 2027.-es nagy kiterjedésű Északi-Sark részleges-partközeli felolvadása vélhetően készpénznek vehető, mert valamikor ez év márciusában olvastam egy orosz hajótársaság-és építő cég hivatalos közleményében, hogy az ott lévő kőolaj (a Barents-tenger készleteivel együtt), még több nemzedéknek lesz elegendő a Földön.
    Úgy fogalmazott: új Noé bárkája lesz így majd az európai gazdaságnak is.

  205. 221

    controlled opposition, sajnos, sajnos, sajnos.

    Pedig milyen lehetőség lett volna benne, mármint ebben a blogban.

    Dehát a világ egy más irányba megy, konstatáljuk őszintén. Oda megy, ahova való.

  206. 226 L.S.

    Remény = Hop(e)ium (Hopium)

    Volt már ez a videó, de mindig időszerű:
    Sarah’s Statement

    well Benji it’s time to get up
    this is a big day for me Benji wish me luck
    I’m gonna do my little part to try to save the world
    it will kill us I said kill us global overheating won’t just inconvenience us it won’t just stress us
    it will kill us including me
    today’s talk will be about global warming although I prefer to call it global overheating
    the amount of extra heat we are capturing due to
    good afternoon ladies and gentlemen my name is Sara
    good afternoon ladies and gentlemen so we don’t have much time
    a recent study concluded we might be five years away from runaway global warming
    a recent study concluded that we might be five years away you’re lucky
    all you have to think about is I’m gonna take you for a walk or not
    I just realized that Trump’s actions around global warming will likely cause
    billions to die he could end up being the biggest mass murderer of all time
    I really do sound like an alarmist don’t I
    once society breaks how do we function
    where will we get our water
    where will we get our food where will it probably
    won’t happen until you’re gone so
    so we don’t have much time and that’s my simple message today we can’t afford to wait
    I wonder if it’s already too late
    good afternoon ladies and gentlemen
    my name is Sarah today I will be talking about global overheating I use that term because the terms climate change and global warming are euphemisms terms intended not to alarm us about the truth of what is really happening the truth is quite simple and very alarming we are quickly overheating the planet it will kill us I know that’s a strong statement to make but I will explain first it probably won’t kill all of us and certainly not immediately at first it will just inconvenience us heat waves will destroy crops and cause food shortages severe storms will devastate coastal cities and homes won’t be rebuilt because lenders will no longer lend and insurers will no longer insure we will survive those inconveniences however global overheating will eventually render substantial areas of the earth uninhabitable and unformable causing a widespread breakdown of civilization which will result in massive turmoil and conflict that is why the Pentagon considers global warming the number one threat to our country’s security
    yes think about that not nuclear war not terrorism but global warming the amount of extra heat we are capturing due to co2 is equivalent to the heat generated by the explosion of 400 Hiroshima sized atomic bombs every day global overheating is no longer a question of science
    it is now a question of policy so what is our current policy effectively we are doing nothing this seems crazy doesn’t it this is not a problem for future generations this is our problem it seems that every talk about climate change ends with a message of hope
    I feel that hope is both irrelevant and counterproductive it invites complacency and denial
    we don’t need hope we need resolve
    Winston Churchill in trying to inspire England to fight annihilation by Germany said sometimes doing your best is not good enough sometimes you must do what is required
    Winston Churchill didn’t mention hope

    in closing I will offer a recommendation do your best to enjoy the life you have and the people in it thank you
    [Applause]
    great job you killed it Sarah oh thanks

  207. Förmedvények, én keresztes lovag vagyok,és számotokra a háború nem megnyerhető , pokolfajzatok

  208. Nem reménykedni kell, hanem tenni amíg dobog a szívünk.

    Igen ebben a blogban benne volt, sok értelmiségi gyűlt össze, aztán mégse értették meg a lényeget.

    Hát Tibor bá’ ezért irogattam én is ide. Az ellenpólus miatt.
    Régen még élveztem(nem is voltam ellenpólus), de ma már csak unalmas ismételgetni magamat.

    Kérdezted, hogy miért nem beszélek, levelezek dajtással vagy Loránttal külön.
    Jelentem, megtettem és nagyon hasznos volt.
    Az itteni hallgatóságnak sem ártott, nyilván azért is irogatnak, vagy irogattak ide, nem valamifajta szellemi mazochizmus miatt.

    Egy nagyszerű dolgot hoztál létre, de túlnőtt rajtad(mindenkin túlnőtt volna) és nagyon a saját képedre szeretted volna formálni, főleg az elején.

    De egy Úriember vagy és sokat finomodtál az évek alatt.
    Számodra ellentétes véleményeket is engedtél megjelenni. Nem nagyon cenzúráztál az utóbbi időben.

    Ez mindig egy nagyon kényes egyensúly, mennyi hülyeség fér még el és leginkább!!! mi hülyeség és mi nem az. Ezt nem tudja EGY ember megítélni.

    Én a munkámmal és időmmel járultam hozzá a bloghoz. Vagy nem volt pénzem, vagy eszembe se jutott. De ez nem az emberi természet leképeződése.
    Hányan lehetnek a csak olvasók és támogatók?!

    Én mindig az egyszerű ember nézőpontját képviselem és képviseltem itt, mivel az vagyok.

    Remek lehetőség volt itt tanulni egyesektől. Akivel nem értettem egyet az is tanulságos volt.
    Egy jó ideje megváltozott a szemléletem és mindenkinek ezt kívánom! Azt, hogy változtasson, ne ragadjon bele semmibe, semmilyen dogmába. Nyilván ezen szemlélet árnyékában nem lehet teret engedni mindenféle laposföld elméletnek, de itt talan nem is csak erről volt szó.
    Számomra az is vilagossá lett, hogy valódi átgondolás nélkül nyilvánítottok bizonyos dolgokat ‘laposföldnek’. Tetéttek ezen kategóriába.
    Pedig egy Kedves Loránt minden volt csak nem hülye. Egy Zsolt, dajtás, L.S. szerintettek hülye?
    Vaszil hülyeségeket szokott mondani?
    Szerintem beragadtattok itt páran, az idő meg csak halad.

    Köszönöm!

  209. 229: Balázs:
    Senki sem hülye! Csak, amennyiben a megnevezett személyek ötletei után megyünk, könnyen elcsúszás lehet a vége. Ez természetesen bárki követése során fennáll, sőt bárki önmaga is nagyot eshet. Viszont koránt sem mindegy, hogy mekkorát. Az utolsó időket éljük, egy pofáraesés itt végzetes lehet! Ezt vésd jól az agyadba…

    Amíg ember él és összefog körülötted, az legfeljebb azért lesz, hogy kifosszon.
    Aki ezt nem veszi tudomásul, nem fogja túlélni az elkövetkező évtizedet!
    Vagy konfrontálódsz, amire Kalotaszegi invitál, vagy elbújsz. A legrosszabb, ha abban bízva, hogy minden jóra fordulhat, várod a sült galambot…
    Később, ha úgy hozza a sors, ne mondd, hogy nem szóltunk időben!

  210. Mindenkinek ajánlom átolvasni a korábban itt is közzétett argentínai, ill. egyiptomi gazdasági összeomlásokkal kapcsolatban született túlélési tanácsokat, visszaemlékezéseket! Figyelem! Pár lépésre vagyunk a gazdasági összeomlástól! Hahó!!

    Már nincs eü. ellátás, nincs oktatás, hamarosan iskolába járás sem lesz, jönnek a különadók, nincs üzemanyag, nincsenek kellő mennyiségben energiahordozók, a közműszolgáltatás és a közbiztonság fenntartása bármikor leállhat, a bankbetétek, állampapírok, maga a forint bármikor hiperinflációt szenvedhet, összeomolhat, ill. befagyaszthatók, jön a munkanélküliség, s elég sok indulat és fegyver van kint a lakosságnál. Csak egy szikra hiányzik…
    Ja, és háború zajlik a szomszédben, valamint nem lehet menekülni Európába, mert az már megtelt menekültekkel.

    De van/lesz tűzijáték és megy a foci, valamint a parlamenti nagycirkusz is üzemel tovább az orbanisták örömére…

  211. Kertünkben a gyümölcsfák (körte, alma, szilva) az utolsókat rúgják. Levelek fodrosodnak, az éretlen gyümölcsök lehullanak. A szárazság mélyreható, tartós, úgy tűnik visszafordíthatatlan. Ha ez jövőre folytatódik, akkor nekünk annyi.

  212. 230. Horváth Csongor

    Hsz.-det olvasva egyszerűen nem értem, hogy kerül a csizma az asztalra?!

    Leírsz egy általános -és véleményem szerint is igaz- bekezdést az emberiség természetéről.
    A megnevezett személyek ezzel az észrevételeddel sohasem vitatkoztak, mint ahogy azzal sem, hogy a kutya védi a táplálékát a másikkal szemben, vagy ha dominanciában alatta van, akkor elkotródik.

    A kiút elméletbeli megvalósíthatóságáról beszéltek, mert hogy van ilyen.
    Az, hogy ennek mennyi a matematikai megvalósulása az azon múlik, hogy hogyan állunk a kérdéshez.
    Nem kell az összemberiségnek okosnak lenni, csak egy kritikus tömegnek ami elegendő a változás elindításához.

    Van egy medence, mindenki belepisil, ahogy ez manapság szokás. Egy idő múlva húgyban fürdünk.
    Hogy ez ne így legyen, csak pár embert kell meggyőznöm arról, hogy ez a változás kieszközölhető.
    Először hajtogatják, hogy én hiába nem pisilek bele, mindenki más bele fog és így értelmetlen mert én hátrányt fogok szenvedni azzal, hogy ki kell szállnom a medencéből, el kell mennem a wc-ig és visszatérve úgyanúgy húgyfürdőt vehetek. Tehát pisilnek bele tovább.
    Ellenben ha pár, értelmesebb emberrel megbeszéljük a koncepciót majd megkeresük a vezetést és megértetjük velük, hogy ez lehetséges, akkor elindul vmi. Komoly szankciók és ellenőrizhetőség(vizeletre elszíneződés stb.) mellett rászorítjuk a tömeget, hogy ne húgyozzon a vízbe, akkor egy idő után, a kondicionálás eredményeként fel sem fog merülni ez az opció bennük.

    Az életemből egy megtörtént példa.
    Luxushajón dolgoztam segédpincérként(van ilyen). Kevés pohár volt és a vendégeknek mi biztosítottuk az üdítőt. Ezért mindenki dugdosott el poharakat mindenfelé. Persze nem tudtuk mennyi kell, ezért -félelemből a jattunk miatt- biztosra mentünk és pár pohárral többet tettünk el.
    Persze a későn jövő társainknak rendre nem jutott már pohár.
    A főnökség nagy gyűlést hívott össze és megmondták, hogy értsük már meg(persze nem értettük), hogy mi csináljuk a bajt. De mivel ezt már számtalanszor mondták, ezért többet nem fogják mondani, de akit rajtakapnak, hogy dugdossa a poharakat azt azonnali hatállyal kirúgják, fokoztak az ellenőrzést.

    Egy hét után nem értettük, hogy lehettünk szociálisan ilyen érzéketlenek, hisz van pohár elég.
    Most már nincs pohár, de ez ennek ‘a dugdosom a poharat’ mentalitásnak köszönhető.

    Most, hogy megfulladunk a húgyban joggal mondhatjuk, hogy ilyen az emberi alaptermészet, holott annyi történt, hogy nem mozdult senki. Így persze beteljesül a prognózis a predesztinált sorsú emberiségről.
    Csak, hogy ennek semmi köze az emberi természethez, ugyanis az alakítható. Viselkedésmintázatokat kell kiépíteni, ehhez nem kell mindenki beleegyezése, hiszen a legtöbben csak követik a mintát.
    Csak pár ember kell, aki tudja hol kell belenyúlni és milyen mintákat kell adni. A többi már megy magától. Ez is történi ellenkező előjellel. Látszanak a belenyúlások normalis psziché és személyiségfejlődési folyamatokba.

    Mi is tudjuk mi a valószínűségi kimenete ma ezeknek, de a mai gyakorlat nem implikálja a megváltaztathatatlanságát az emberi természetnek. Ezt mi csináljuk.

    Egy kis csoport jelentős eredményeket érhet el szellemi potenciájuk révén és meggyőződésem is, hogy meg is csinálták az emberi faj egészétől elkülönülve. Számukra az emberi természet befolyásolhatósági és alakítási lehetősége olyan evidens, mint hogy 2×2=4.

    Szóval a dogmatizmus csak egy másfajta kifejezés az öngyilkosságra.
    Ja és tisztábban vagyok vele, hogy ha jön egy cigó kb.1 év múlva, akkor a szép szóval nem sokra fogok menni.
    Nem is filozófiai értekezésre készülök, de ez már más dolog.
    És azt is elég jól látom, hogy a csoportosulások mennyire félelemalapúak, alig többek egy összeverődött majomhordánál.

    De ennek akkor sincs semmi köze a valósághoz, csak a jelenlegi szintünkhöz,
    ami ugyanúgy a valóság, de csak egy kicsiny szeletkéje. Erre hivatkozni maga a tévedések csimborasszója és önmaga végzete.

    Tehát aki a megváltoztathatlanságra hivatkozik, az egy olyan ember aki eldobka a szemetet, mert már ugyis tiszta szemét az utca, hisz mindenki eldobja.

  213. 233: Balázs:
    Ne azzal foglalkozz, hogy tetszem -e, hanem menekülj ember!
    Neked az lesz a veszted, hogy amikor a hordák támadnak, akkor is nekikezdesz majd filozofálni… 🙂

  214. 234.Horváth Csongor?

    Egyébként az valószínűbb, hogy az én vesztem az lehet, hogy annyit filozófáltam már, hogy egyáltalán nem fogok menekülni, mert nem lesz kedvem majomként élni.

    Annyira már nem izgat a téma?

    Majd fog!? jön a válasz. Tudom én is. Erős dolog az életösztön.

  215. Az történik, hogy naprendszerünk nem a mi galaxisunkhoz tartozik, hanem egy másik gyűrűhöz, amely nagyjából merőleges arra, amelyet galaxisunknak nevezünk. Valójában felszívódás történik.

    Naprendszerünk 26 000 évente (metonikus ciklus) áthalad a Tejútrendszeren – ezt hivatalosan is bejelentették. Ez már 1900 óta történik.

    A Nap mágneses tere 100-szorosára nőtt, és a bolygók már 400-800%-kal fényesebben ragyognak.Ez az egyre növekvő energia okozza az úgynevezett „üvegházhatást”.

    https://terrapapers.com/i-tafoplakes-tis-anthropotitas/?fbclid=IwAR0xg0yexcRVxZfIH7b9jyjZER1YdJdniJR2G87dlmIoVjIafvSZAz_SO-g

    Az emberiség sírkövei

  216. 231. Horváth Csongor
    +1
    Nagyon egyetértek a hozzászólásoddal.

    „Figyelem! Pár lépésre vagyunk a gazdasági összeomlástól! Hahó!!”

    Így igaz!!!

  217. Drasztikus rezsicsökkentésre készül az ELTE TTK, már egyes részlegek időleges bezárásán gondolkodnak
    https://nepszava.hu/3166249_elte-ttk-rezsi-bezaras-online-oktatas

    Akár tízezrekkel is többe kerülhet ma egy családi bevásárlás, mint tavaly
    *https://www.atv.hu/videok/20220813/akar-tizezrekkel-is-tobbe-kerulhet-ma-egy-csaladi-bevasarlas-mint-tavaly

    Az egészségügy teljes széteséséről ír az orvosi kamara titkára
    *https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220804/az-egeszsegugy-teljes-szeteseserol-ir-az-orvosi-kamara-titkara-559507

    Sodródva lendületlenül (!!!!)
    „A kecskeméti, majd a szegedi urológiai ellátás ellehetetlenülése mellett recseg-ropog a közellátás teljes rendszere. Csendesen szűnnek meg, zárnak be meghatározatlan időre osztályok, részlegek, műtők. Az ellátási területükhöz tartozó betegek problémájuk természetétől függően fásultan várakoznak, kétségbeesetten keresgélnek alternatívák után, messzebbre utaznak, vagy ha pénztárcájuk és betegségük formája megengedi, a magánellátást választják – avagy legújabban a közellátás fizetős formáit.
    (……)
    Összefoglalva: az egészségügyi közellátás színvonala és hatékonysága, a betegbiztonság – amellett, hogy továbbra is rendkívül egyenetlen – a fent leírt folyamatok miatt romlik.
    Ez a romlás gyors közbeavatkozás nélkül csak gyorsulni fog. Minél később tesszük meg a szükséges lépéseket, annál rosszabb helyzetből indulunk.”

    *https://mok.hu/realitas/cikk/sodrodva-lenduletlenul

    Benzinkút sztrájk: 500-600 vidéki benzinkút zárva lesz augusztus 19-20-án
    *https://www.letenyemedia.hu/cikkek/belfold/benzinkut-sztrajk–500-600-videki-benzinkut-zarva-lesz-augusztus-19-20-an.html

    Egyre több helyen üt be a gebasz, egyre több területen romlik az állapot/helyzet.
    Mi lesz ősszel, télen, jövőre, stb. ???? 😮

  218. 231 & 238:
    A gazdasági összeomlás már elkezdődött. Ami várható, az a felgyorsulása.

  219. 24O Tibor bá
    ” A gazdasági összeomlás már elkezdődött. Ami várható, az a felgyorsulása. ”

    „Itt az a lényeg, hogy az Egyesült Államok kormánya a világvégére készül, miközben azt mondja az állampolgároknak, hogy minden rendben van.”

    „A világ kormányai egy kipusztulási szintű eseményre (ELE) készülnek; A CDC a COVID-színház minden pilléren megfordítja magát”

    ( Natural News ) A mai cikkben és a Helyzetfrissítés podcastban (lent látható) két pompás történetünk van. Az első történet a kereskedelmi beszállítóktól származó új információkra vonatkozik, jelezve, hogy a világ kormányai soha nem látott módon halmoznak fel készleteket, látszólag egy kihalási szintű eseményre (ELE) számítva, amely… [Tovább…]

    /https://www.naturalnews.com/2022-08-12-world-governments-are-preparing-for-an-extinction-level-event-ele-cdc-reverses-itself.html/

  220. 241. Camelia
    „hol lehet olvasni ezekről?”
    Pl.:
    Internet ->> Google 😀

    pl.:
    Teljesen összeomlott Srí Lanka gazdasága
    https://24.hu/fn/gazdasag/2022/06/22/sri-lanka-teljes-gazdasagi-osszeomlas/

    De van sok más is (néhány hazai folyamatot említek a 239.-ben), keresgélni kell, vannak külföldi oldalak is. (keresés pl.: gazdasági összeomlás, economic collapse, economic collapse Argentina/Sri Lanka, stb.)
    pl.
    How Sri Lanka’s economic collapse raises alarm bells for other emerging markets
    *https://www.cnbc.com/2022/08/13/how-sri-lankas-economic-collapse-raises-alarm-bells-for-other-emerging-markets.html
    stb. 🙂

  221. 241, 243:
    Sztem. Camelia a túlélő beszámolójára kíváncsi, nem a gazdasági csőd közeledtét kérdőjelezi meg…

    Korábban Tiborbá több ilyen jegyzetet is megküldött az előfizetéssel rendelkező olvasóknak.

    Nem kívánom az általa rendelkezésre bocsátott anyagokat engedély nélkül közzétenni, így be kell érned az alábbi cikkel:
    https://varositulelo.blog.hu/2012/09/02/tulelni_az_argentin_allamcsodot
    A Google-t és a kulcsszavakat felhasználva tovább keresgélhetsz…

  222. 244. Horváth Csongor
    ” Korábban Tiborbá több ilyen jegyzetet is megküldött az előfizetéssel rendelkező olvasóknak.”

    ” előfizetéssel rendelkező olvasók ???”…

    Olyan nincs, nem létezik Horváth Csongor!
    Álnok spicli vagy rágalmazó vagy?

    Nem ezt vártam Tőled!

  223. 244 & 245:
    A COVID óta nincs előfizetés, mert fontosnak tartottam, hogy az is hozzájusson az alapvető információhoz, akinek nincs pénze. Előtte viszont volt előfizetés.
    Mostanában szinte naponta fordítok. Két év alatt 72.000 Ft adomány gyűlt össze. Ez jóval kevesebb, mint a blog fenntartási költsége. És csak egy tizede az előfizetős időknek, de nem számít. A pénzt én se fogom tudni elvinni a másvilágra.

  224. 245: L.S.:
    Eszerint tényleg komoly mentális problémáid vannak…
    Gyorsan vedd magadhoz az adagot és jöhet inkább egy újabb, jó oldalas, szájbarágós oltásellenes, vagy covidtagadó, vagy összeesküvős cikk (sok-sok releváns, elsősorban görög nyelvű hivatkozással)!
    Hát tudod! 🙂
    Ezt én sem vártam…

    Sokmindent el lehet mondani rólam, de más tollával nem fogok ékeskedni. Tiborbá érdeme az az információs adatbázis, saját belátása szerint cselekszik vele. Én nem adom tovább, bár tudom, sokan lelkifurdalás nélkül megtennétek, akár csak pusztán a népszerűség növelése érdekében.
    Megjegyzem, ill. úgy gondolom, így is több érdemi információt szolgáltattam a felvetett kérdéssel kapcsolatban a hozzászólók közül, mint bárki más.

  225. 244: igen, ez érdekelne: „Mindenkinek ajánlom átolvasni a korábban itt is közzétett argentínai, ill. egyiptomi gazdasági összeomlásokkal kapcsolatban született túlélési tanácsokat, visszaemlékezéseket!”

    Az összeomlás folyamatában hol tartunk vajon? Pár napja pl. az ATV-n az Egyenes beszédben egymás után volt interjú Róna Péterrel és Pogátsa Zoltánnal, teljesen ellentmondó nyilatkozatokkal, Róna szerint az EU-s pénzek híján az államcsődből kb csak az IMF húzhat ki minket, (jó hír, hogy ehhez meg fogják követelni Orbán és Matolcsy távozását), Pogátsa szerint meg nem is meg nem kéne ijesztgetni az embereket. Bónuszként behívták az agyhalott Novák Elődöt, aki a Huxitot erőltetné és az EU utáni életre készül :-O

  226. 248: Camelia:
    Szerintem több lépcsős lesz az összeomlás. Kisebb válságok, mint a már most is ránk zúdult energiaválság, aztán jönnek majd hónapok, max. egy év távlatában az újabbak, miközben mindig sokan lemorzsolódnak majd. 8 év múlva ki tudja mi marad meg abból, amit civilizációnak nevezünk…
    Orbánt senki sem fogja/tudja elküldeni. Vére árán fog fizetni ténykedésért a nemzet.
    Ami sanszosabb és kényszerű lépés is lesz, az EU-ból történő kilépés. Nem jönnek az EU pénzek, ő meg nem fogja kifizetni az EU-nak juttatatndó összegeket. Ez a harmadik világbeli hitelezőkkel egy ideig működhet. Aztán, amikor kiderül, hogy mit fizet ezért a nép, jöhet az egymásnak esés.

  227. 246. Tibor bá’
    ” A COVID óta nincs előfizetés, mert fontosnak tartottam, hogy az is hozzájusson az alapvető információhoz, akinek nincs pénze.
    Előtte viszont volt előfizetés.”

    Ez a tiszta beszéd Tibor bá’, nem olyan félreérthetős mint az amit pár nappal ezelőtt irtál nekem. Ezt vártam Tőled!

    247. Horváth Csongor
    ” Eszerint tényleg komoly mentális problémáid vannak…”

    Horváth Csongor gyanútlanul csak úgy lenyelni a csalit?
    Őszintén, nem ezt vártam Tőled!

  228. 51: Camelia:
    Sztem. hazai államcsőd addig nem fenyeget, amíg az EU huzavona tart. Karácsony előtt ez el kell dőljön. Akkor aztán a megegyezés vagy elmaradása függvényében bármi lehetséges, rövidtávon akár pozitív kimenetele is lehet.

    50: L.S.:
    No komment…
    Egyszer úgy megnéznék egy valóságshowt, amelynek az a címe, hogy: LS összezárva Kalotaszegivel. Az „üzemanyagot” mindkettőt öknek biztosítanánk… 🙂

  229. 251.
    Én is bírom Róna Pétert, szintén az Egyenes beszédből:

    Róna Péter szerint „amatőr és sületlen maszlaghalmaz” Orbán Viktor tízpontos terve Nagyon jóóó!!! 🙂
    *https://www.youtube.com/watch?v=5H_kUWjApc0

    Más:
    Hatásosak a kormány válságkezelő intézkedései? (Bokros Lajos)
    *https://www.atv.hu/videok/20220810/hatasosak-a-kormany-valsagkezelo-intezkedesei

    BÉKESI FOLYTATJA A GAZDASÁGI VÁLSÁG ELEMZÉSÉT

    BRUTÁLIS VÁLSÁG KÖZELEG? Surányi György közgazdász, egyetemi tanár
    *https://www.youtube.com/watch?v=H-yn1IyTR4o

  230. Szerintem meg semmi összeomlás nem lesz! Tibor bá és a többi elvtársai olyanok mint ha materialista reformátusok lennének (aki érti érti, aki nem az nem), akik folyton az Armageddonban hisznek valami „materialista” alapon.
    Ha Krisztus születése után pár száz évvel születtek volna, akkor is várták volna a világvégét egy „oszlop tetejére felköltözve” és miden élelemről és vízről lemondva mert úgyis perceken belül jön a „világvége”. Aki ismeri a történelmet az megérti. Mindig várták az Armageddont, ami valamiért mindig „késett”.

  231. Szerintem az USA úgy fog járni mint Afganisztánnal. Kivonul és veszít.

  232. Ökumenikus iskolába jártam és egy katolikus paptól tanultam teológiát. Megértettem, hogy az Armageddon csak egy lehetséges jövő, de „nincs kőbe vésve”. SŐT! Isten azt akarja, hogy előzzük meg az Armageddont egy normális jövő elérése érdekében!
    Ezen elveimet vállalom és terjesztem olyan emberek közt is akik magukat materialistának vallják! A humanizmus eszmeiségében hiszek!

  233. Dezsőke:
    Nagyszerű! Végre előrántotta a blogmotor a legélesebb kést a fiókból.
    Elgondolásaid vitathatatlanok, de mi lenne, ha nem itt terjesztenéd? Köszönöm!

    Tudod, armageddonok voltak, vannak, s lesznek. Kialakulásuk olyan természeti törvényszerűségek eredménye, amiben Te nyilván nem „hiszel”, így erről vitát nyitni felsleges. Másrészt, például most nehezen lehetne megmagyarázni az átlag ukrán családnak, hogy Isten miben érdekelt… A római birodalom bukása, a középkori járványok és háborúk, az I. és II. világháború, mind ilyenek voltak. Most is egy ilyen vár ránk, s amiben új lesz, az csak annyi, hogy nem lesz a világnak olyan pontja, ahol kikerülhető. Mindösszesen ennyi a különbség a korábbi humán kataklizmákkal szemben! Kár, hogy az Isten nem akadályozta meg az össszeset, s nem náspángolta mindig el a felelősöket. Ha így lett/tett volna, most pl. senki nem akarna, mi tovább, senki nem merne újra háborúsdit játszani! Persze, ha az a volna, nem lett volna…

  234. Függetlenül attól, hogy valaki Istenhívő vagy materialista, aki az Armageddon elkerülhetetlen voltában hisz az egy velejéig bigott hitrendszert képvisel!!!

  235. Az, hogy a múltban nem kerültük el az „Armageddonokat”, az az emberiség gyarlóságának köszönhető. De ha a vezetők jobb belátásra bírhatók, akkor az Armageddon igenis megelőzhető. Én ebben mélyen hiszek tisztelt Csongor!

  236. 258:
    Azt sem ÉRTED, hogy ez NEM HIT kérdése?!
    259:
    OK. Szerinted konkrétan mivel lehetne a vezetőket jobb belátásra bírni, ha ezt az Istennek sem teszik meg? 🙂
    S valóban, csak a vezetőket kell meggyőzni?

  237. 256 Dezsőke
    Vannak megúszható és nem megúszható dolgok.
    De a világ halad egy túlnépesedés és egy erőforrásválság mentén, amiből egy végjáték bontakozik ki, amit nem lehet megúszni.
    Ráadásul a mai népesség olyan energiafelhasználási bázison alakult ki, ami ha nem tudunk biztosítani, már önmagában ez is armageddont vetít előre minden rossz politikai szándék nélkül is.
    A rossz politikai szándékok ezen felül léteznek, ez meg csak előrehozza a végkifejletet.
    A még meglévő források birtoklásáért folyó harc fogja eldönteni, ki dől be előbb, és ki húzza tovább.
    A mai felduzzadt népesség középkori eszközökkel nem fenntartható, ha elfogy a nafta, akkor az új állapothoz egy sokkal alacsonyabb népesség tartozik.
    Ezt pedig igen nehéz békés úton elképzelni, hiszen minden ember utolsó lélegzetéig küzdeni fog, hogy ő a túlélők közt legyen, ez imádkozással nem megoldható.
    Mi ez, ha nem armageddon?

  238. 252. Horváth Csongor
    ” LS összezárva Kalotaszegivel. ”

    Amint irtam ” Kalotaszegit” komálom, amikor józanul társalog.

    „Egyszer úgy megnéznék egy valóságshowt”

    Én is veled szivesen pecáznék sügért, akkor talán észrevennéd azt, hogy mennyire hasonlóak vagytok a csali gyanútlan lenyelésében.

  239. Dezsőke, nagyon rossz helyre tévedtél, mármint a te szemszögedből. Szerintem inkább told el a biciklit. 🙂
    Trollkodj inkább máshol. 😛

  240. 261. hubab
    ” De a világ halad egy túlnépesedés és egy erőforrásválság mentén, amiből egy végjáték bontakozik ki, amit nem lehet megúszni.”

    Patrick Moore, a Greenpeace korábbi elnöke 2 perc alatt leleplezi az éghajlatváltozással kapcsolatos csalást! (videó) magyar nyelvre is állitható

    Például éppen az elmúlt kétezer évben van a Római meleg időszak, amikor melegebb volt, mint ma, aztán jött a hűvösebb korai Középkori időszak, amit a Középkori meleg időszak követett, ahol majdnem olyan meleg volt, mint ma.

    /https://anazitiseis.gr/o-patrick-moore-proin-proedros-tis-greenpeace-apomythopoiei-se-2-lepta-tin-tin-apati-tis-klimatikis-allagis-vinteo//

    Aztán volt egy kis jégkorszak, ami miatt a vikingek elhagyták Grönlandot, és újabban egy 300 éves fokozatos felmelegedési periódus következett napjainkig. Sok változásról van szó, és természetesen egyiket sem az Ember okozta.

  241. Én nem trollkodom, a hozzászólók véleményét tisztelem. De ha maguk a „Bíróságon” az ügyészt képviselik, én az ügyvédet és ehhez jogom van.
    Az erőforrásokról meg annyit, hogy sok olyan energiaforrás van amit titokban tartanak. Nikola Tesla is állítólag felfedezett olyan dolgokat amik páncélszekrények mélyén lapulnak. Vannak állítólag olyan energiaforrások, amik nyilvánosságra hozatala nem egyezik bizonyos vállalkozók, ipari mágnások és az olajipari képviselők érdekeivel.
    Lehet, hogy ez összeesküvés elmélet. De valami oka csak van, hogy a harmadik világháború rémével már az ötvenes években is riogatták az embereket és az sehogy sem akart bekövetkezni. Mert bizonyos vállalkozók, ipari mágnások és olajipari képviselők sem akarnak atomtűzben meghalni. Van más magyarázat, hogy eddig nem következett be globális világégés? Az embereket persze félelemben tartani jó megoldás bizonyos köröknek. Ennek az okát természetesen nem tudom mert ez is titkos információ lehet.

  242. 261. hubab
    ” De a világ halad egy túlnépesedés és egy erőforrásválság mentén, amiből egy végjáték bontakozik ki, amit nem lehet megúszni.”

    A klímaváltozás álhíreit terjesztő globalisták ellenségként határozzák meg magát az emberiséget!

    https://expose-news.com/2022/05/06/globalist-psycopaths-pushing-climate-scam/

    A globalista pszichopaták, akik az éghajlatváltozás elleni átverést szorgalmazzák, azt hitetik, hogy az igazi ellenség maga az emberiség

  243. 265 – Dezsőke:
    Nekünk van már egy Dezsőkénk, többre nincs szükségünk. Légyszi, maradj csendben.

  244. 267: Tiborbá:
    A Dezsőkék ám az L.S. féle megszólalásokon felbuzdulva érkeznek ide!

    264: L.S.:
    „Sok változásról van szó, és természetesen egyiket sem az Ember okozta.”
    – Csak az utolsót… 🙂
    Megint az alappal rendelkező, de megtévesztő baromságok.

  245. 267.
    Tisztelt Tibor bá! Szerintem ugyanaz a Dezsőke vagyok aki egy régebbi posztban is hozzászólt. Nem írok ide ha nem akarja Tibor bá! Csak mi lesz ha majd 50 év múlva is várjuk az atomtüzet a plazmatévé előtt? Ez az egész alfája és omegája.

  246. Tudom, hogy az embereket megossza a hozzászólásom. Ez ok a távozásra?
    Én egy privát véleményt fogalmaztam meg. Vagy igazam lesz vagy nem.
    Ezért nem kellene letámadni ha demokratikus alapjog a szólásszabadság.
    Gondolom mindenki örülne neki ha az ükunokája (ha lesz) is nézhesse a monitort és lehetőleg minél több könyvet olvasson. Nem?

  247. 269: Dezsőke:
    Bár igazad lenne!
    A korábbi (259–es hsz-od alapján megfogalmazott) kérdésemre nem válaszltál még…
    Szerinted konkrétan mivel lehetne a vezetőket jobb belátásra bírni? Komolyan kérdezem!

  248. Dezsőkének, aki talán tudja ,hogyan lehet elkerülni ezt az Armageddont 🙂

    VÉGE A JÓLÉTÜNKNEK 2040-TŐL? Gelencsér András, légkörkutató – Antal Miklós, fizikus // FP. 54.

  249. 271.
    Tisztelt Csongor!
    A kérdés helyes, de a választ én sem tudom.A vezetőket jobb belátásra bírni?
    Ezt a kérdést bármikor a történem során meg lehetett volna kérdezni ha rossz döntéseket hoztak. Egyedül talán (a jelenben) azt lehet a válasz, hogy ők sem akarnak a luxusbunkerekben lakni egy atomtűz után hosszú évtizedeket.

  250. 272: Camelia:
    Ez egy nagyon jó vitaanyag a témában! Akinek nincs rá egy órája, pörgessen a kb. 50 perctől induló konkrét vitára.

    273: Dezsőke:
    Értem. És ezt ők is tudják? 🙂 Mármint, hogy: „ők sem akarnak a luxusbunkerekben lakni egy atomtűz után hosszú évtizedeket”.

  251. 274.

    Tisztelt Csongor! A tudomány alátámasztotta már, hogy mivel jár egy atomháború.
    Miért ne tudnák? Győzne bárki is? Nem hiszem. Van más forgatókönyv?
    A jelenben (szerintem a múltban is sokszor) ez a „húzd meg-ereszd meg” játék megy. Covid pánik majd elmúlik, Ukrajna pánik (remélem elmúlik mert már most kevesebb embert érdekel a háborús cirkusz, főleg mindkét oldal teszetoszasága miatt), Tajvan pánik (Kína szájkaratézott majd semmit nem tett, de ott is pánikoltunk). Pánikoltuk már az Öbölháború alatt, Szerbia bombázásakor. Állandó pánikkeltés majd ezt követi a semmittevés. Kenyeret persze kevesebbet „adnak a népnek”, a „cirkusz”-ból meg egy szaftos drámasorozatot csináltak, amin a nép izgul. Várja a folytatást. Aztán az emberek „megunják és hazamennek”. Afganisztán a Szoveteknek is és az USA-nak is kudarc volt, Vietnamból „kizavarták az USA-t….. Állandó drámasorozat, ami néha átvált horrorba, ezután meg a „következő jelenet” olyan mint egy vígjáték ahol minden OK, ezután ismét egy rossz horror, ezután ismét vidám jelenet….. És tovább a végtelenségig. Kinek jó ez? Ki a „rendező”? Ki tudja a választ? Mire jó ez?

  252. Dezsőka: Szerintem a nyavalyás istened, s ő tehet mindenről! Minek csinálta és miért ilyenre az embert, ha mindig csak a baj van vele? Biztos még élvezi is a szenvedéseinket! Pedig amúgy tényleg tök jelentéktelen dolgok, amiket felsoroltál.

  253. 275… Dezsőke

    Nem pánikolunk, csupán megbeszéljük a realitást.
    Nincs Covid pánik, csupán több tízezer halott van és ki tudja még mennyi egyéni szenvedés lesz!

    Nincs Ukrajna cirkusz, ahogy fogalmazol. Életszínvonal-visszaesés van.

    Nem pánikol közülünk senki sem, még úgy sem, hogy sokunk talajvizes ásott kútjai már kiszáradtak, a hangyák zavarodottságukban víz után kutatnak a kertesházakban, erdei kisállatok naponta többször bejárnak inni, az akácfaültetvények lombkoronájának felső méterében elhullajtották a fák a leveleiket!

    Majd azok fognak pánikolni, akik mindennap beszedik manapság a „Leszarom tablettát”.
    Akik kidugják kiváncsiságból a fejüket a közeljövőben a komfortzónácskájukból.

    Nem pánikolunk „dajtás” villamosmérnök kollégával az összeurópai villamos hálózat szétszakadásán sem. Majd azok fognak pánikolni, akik ráébrednek, hogy a (jelenlegi) az éjszakai 2-3 perces áramszünetek már fényes nappal is jelentkeznek sok-sok percen keresztül…stb. és így tovább.

    Sok, most még védőbúrában élő közönyös embertársunk elédetlenkedni fog legkésőbb jövő tavasszal – az utcákon fognak törni-zúzni.

    8 milliárdan lettünk a bolygón és még többen leszünk, az édesvíz, élelem, gyógyszer, villamos energia mennyisége korlátos – tovább nem fokozható.

    Klímamenekültek Beludzsisztánból…a területvédelmiseinket naponta hányszor járja át az adrenalin hormon?

    Ez az igazi pánik, hogy kinek juthat…akinek eddig jutott, annak ezután is fog?

  254. 272. Camelia
    Természetesen végigéztem múlt héten, de túlzottan optimista. Az egész kérdésről/témáról az a vélményem, hogy Gelencsér András is optimista, (Antal Miklós meg főleg az), nem hiszem, hogy lesz 2040-ben olyan civilizáció/infrastruktúra mint most 2022-ben. A hanyatlás már a 2020-as évek második felében (2030 előtt) erőteljesen megindul, a 2030-as évek már egyre elviselhetetlenebbek lesznek. 6-8-10 éven belül (ez egy folyamat, pontosan nem tudni mikor, csak kb.) sokkal melegebb lesz, nem nagyon lesz élelmiszer (vagy csak nagyon drágán és kevés), az energiaellátás állandóan akadozni fog és irtó drága lesz (ha egyáltalán lesz), minden leromlik – egészségügy, oktatás, infrastruktúra, rendfenntartás, és maguk az államaparátusok is (és még sok más is). Hatalmas szegénység, éhezés, ellátatlanság, stb. vár ránk már a 2030-as években!!!!
    Úgyhogy inkább azt a címet adnám neki, hogy: VÉGE A JÓLÉTÜNKNEK 2030-TÓL. 😮
    Az egész ebből az interjúból indult ki:
    „Már nem tudjuk visszafordítani ezeket a folyamatokat, a civilizációnk néhány évtizeden belül összeomlik”
    https://24.hu/belfold/2022/06/10/nyersanyagok-globalis-krizis-klimavaltozas-gelencser-andras-interju/
    Én többet vártam az egésztől és Gelencsér Andrástól is.

  255. 276. Elek

    Néztem a videót, olvastam a cikkeket;

    Szerintem Gelencsér András már nem merte felvállani a konkrét véleményét a videóban. Nem azért mert nem hinne az igazában, hanem azért, mert pont az ilyen vitáktól, „meghurcolásoktól” szeretne szabadulni. Bárki, aki ki meri mondani az „igazat”, hasonlóan jár.

    A legnagyobb gond a dologban, hogy mindkettőnek igaza van, kb;

    Baj van? Igen
    Megállíthatjuk? Nem
    Be tudunk avatkozni, tudjuk lassítani? Igen
    Van értelme? ….

  256. 279. fret
    Én megértem, hogy nem akarják a valós igazságot elmondani a tömegeknek, mert az sokkoló lenne. De akkor minek hazudnak? Minek áltatják az embereket valótlanságokkal?
    Előbb-utóbb úgyis kiderülnek a dolgok: külföldi források pl.: Arctic News /http://arctic-news.blogspot.com/ (és még sok más forrás – online cikkek, youtube videók /külöldiek/, stb.), vagy saját bőrükön tapasztalják az emberek – erdőtüzek, hőullámok, aszály, tavak/folyók kiszáradása, stb. Hatalmas drágulások – élelmiszer, energia, műszaki cikkek, autók, stb.stb., hosszan lehetne sorolni. ÉS NEM LESZ VISSZAÚT/JAVULÁS. A tendencia az, hogy az idő előrehaladtával még rosszabb és sokkal rosszabb lesz sokminden (szinte minden). És az emberek ezt érzik és érezni fogják a közel/távol-jövőben.

    A hozzászólásodban egy dolog (szerintem) nem igaz:
    „Be tudunk avatkozni, tudjuk lassítani? Igen”
    Szerintem:
    Be tudunk avatkozni, tudjuk lassítani? NEM!! (mármint a klímaváltozást/globális felmelegedést. Az öngerjesztő folyamatok már beindultak, ezekbe már NEM TUDUNK BEAVATKOZNI! A folyamatok gyorsulnak, nem lineárisan, hanem előbb-utóbb exponenciálisan.
    A „CO2 kibocsájtás csökkentés”, „karbonsemlegesség”, stb. csak üres lózungok a tömegeknek, valakiknek meg nagy pénz.)

  257. 278, 279:
    A vita alapvetően nem több, mint két különböző generáció tudósának jövőképbeli összecsapása. Érthető, hogy az ifjabb tudós ugyanazon adatok birtokában, ugyanazon következtetéseket vonja le, de még bízik az emberekben, bízik a megoldásban. Csokonai óta azonban tudjuk: csalfa és vak az a remény! De a remény hal meg utoljára…

    280: Elek:
    Van, ami még megoldható, de minek, mire megyünk vele?
    A törvényszerű kipusztulási hullámot népességszabályozással lehetett volna elkerülni…

  258. 281 – H.Cs.
    Az emberiség kockája akkor lett elvetve, amikor gyűjtögetés helyett elkezdett mezőgazdálkodni. Valóban a modern időkben tehetett volna néhány dolgot, hogy lassítsa a folyamatot, de az emberiség szempontjából tök mindegy, hogy 2040 vagy 2540 felírat kerül a sírfánkra. Nekünk persze nem mindegy. De úgy is fel lehet fogni, hogy érdekes időket élünk. Csak a ma élőknek adatott meg, hogy megéljék az emberiség halálát.

  259. 282. Tibor bá’
    „Csak a ma élőknek adatott meg, hogy megéljék az emberiség halálát.”
    (nagyon nem mindegy 😉 ) Javítva.

  260. 266 L.S.
    Most nagyon mellélőttél, bele sem kevertem a narratívába a klímaváltozást, habár megtehettem volna, jogosan.
    Amiről én írtam, az a klímaváltozástól teljesen független folyamat, ha nem lenne klímaváltozás, akkor is éppen olyan halálos lenne.
    Ismétlem: az emberiség létszáma folyamatosan nő, a jelen létszám eléréséhez és fenntartásához szükség van a jelenlegi felturbózott energiaforrásokra, az energiaforrások elfogyóban vannak, csakúgy az élelmiszer-termeléshez szükséges termőföldek egyre korlátozottabban bővíthetők.
    Előbb-utóbb nem jut valakinek élelmiszer, az ukrán háború mutatja, hogy már most is milyen sérülékeny az emberiség élelmiszer ellátása.

  261. 281 – H.Cs.
    Sikerült 70 éves emlékeket felelevenítened nálam:

    Főldiekkel játszó
    Égi tűnemény,
    Istenségnek látszó
    Csalfa, vak Remény!
    Kit teremt magának
    A boldogtalan,
    S mint védangyalának,
    Bókol úntalan.
    Síma száddal mit kecsegtetsz?
    Mért nevetsz felém?
    Kétes kedvet mért csepegtetsz
    Még most is belém?
    Csak maradj magadnak!
    Biztatóm valál;
    Hittem szép szavadnak:
    Mégis megcsalál.

    Ráadásul nagyon aktuális.

  262. 282. Tibor bá’
    Még két másik helyen:
    „emberség kockája”
    „emberség szempontjából”
    ’emberség’ nem ugyanaz, mint az ’emberiség’

    Én beütöm az i betűt, mert a különbséggel természetesen tisztában vagyok. Nem jelenik meg, nem veszem észre, mert a helysírás jelző nem húzza alá, mert a szó így is értelmes. Most azt kell megtudnom, hogy az i betű miért nem jelenik meg az r után, hogy emberiség legyen.

  263. 256.Dezsőke
    Azonnal tudtuk, hogy vallásos vagy, vallásfelekezeted és katolikus paptól szerzett vallásóráid megjelőlése nélkül.
    Teljes és abszolut materialista, megrögzött hitetlen létemre nincs , és soha nem volt semmi bajom senki vallásával, ezen szempontból nincs nálam elfogadóbb, liberálisabb ember.
    Mindezek ellenére, valahányszor összekerülök egy moder, a mai világban élő vallásos emberrel, muszáj megkérdeznem, mi az, ami még most, napjainkban tarja egy ilyen ember lelkében a HITET egy akármilyen égi személy létezésében, akinek egész nap és MINDENNAP, reggeltől estig, sőt minden éjszakánként, azaz SZAKADATLANUL, csak a földi életet figyelné, méghozzá MINDEN EGYES EMBERT külön-külön, percről percre és órára????
    Valamint szakadatlan megfigyeléseit mindekiről nem felejtené el ?
    Hogy képzelitek ezt, a nyilvántartást? Hogy képzelitek el valakiröl , legyen az akár az Isten, a szakadatlan megfigyelési képességet, erre csakis egy hatalmas, irdatlan, gigászi komputer volna képes, de még ezen hatalmas gépek is néha szünetelnek ,karbantartási célokból.
    Mi értelme van egy állandó megfigyelésnek, ha az Isten nem lép azonnal közbe, midőn a megfigyelt teremtmény valami iszonyú galádságot követ el???Ne gyere azzal, hogy majd a tőlvilágon, valahol majd a pokolban megfizet, mert ez egy olyan iszonyatos logikai bukfenc, hogy rögtön hanyattesel tőle! Ugyanis ime, a szupermárketekben például szintén éppugy figyelik az embereket, mint Istened.Egy nagy teremben, hátul, rejtve , fiatalemberek ülnek képernyők elött és minden és mindenkit figyelnek az üzletben,Ha elcsensz valamit, vagy titokban zabálsz, nem várják meg, hogy majd halálod után lopásért megbünhödsz valamelyik lenti üstben, hanem azonnal rádküldik a lenti biztonságiakat és azonnal elővesznek! A szintén mindentlátó Isten miért nem teszi ugyanezt, a logika, legalábbis az enyém, ezt mondaná.Ugyanis, ha valamelyik bünös ember OTT ÉS AZONNAL megbünhödne Isten által, képzeld csak el, milyen hatalmas visszariasztó jelzés volna ez a többiekre nézve.
    Na, de hagyjuk, Dezsőke.

  264. Tegnap olvastam ezt a cikket, nagyon szomorú, sőt ijesztő:

    „Fügét már elvitték levágni, meg Vivient is, a lányát”

    #https://24.hu/belfold/2022/08/10/aszalykar-csaladi-gazdasag-takarmanyhiany-kisujszallas-riport/

    Az aszály miatt a kisebb gazdálkodók reménytelen helyzetbe kerültek. Az ő tragédiájukon túl előrevetíti, hogy mire, milyen élelmiszerárakra lehet számítani már hetek vagy hónapok múlva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük